Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - jean

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 37
1
Se sugereaza si de fapt se si "obsearvă" ca acest forum este in cadere libera. Corect partial. Pt ca toata ufologia romaneasca este in cadere libera si reflecta de fapt situatia la nivel global. S-a intrat puternic intr-o alta etapa si se asteapta mult mai mult decat lumini in noapte, CGI-uri si false artefacte .
   Ufologia nu mai inseamna doar bolțuri si nituri ci si alte nivele sau niveluri de cunostiinte si intelegere. S-a cam trecut de etapa salbaticului care observa pe cer zumzaind un avion si ii ridica un altar. Parafrazand un scriitor renumit, vremea copilariei a trecut, lumea nu mai vrea ursuleti de pluş.
  In rest, zarurile sunt la altii de mai de sus iar noi culegem faramele aruncate.

2
Astronomie / Re: Perseide, capricornide 2018 - la Comana
« : 20 August 2018, 16:44:21 »
Cu ajutorul cuiva de pe forumul astronomy.ro am reusit sa mai incarc o lista si am gasit satelitul:

BEIDOU 2 - catalog NORAD 31115
Altitudine 22.500 de km
Magnitudine necunoscuta.
Perioada orbitala 812 minute, adica 13.5 ore.
Este de tip GPS, doar ca e al chinezilor.

3
Eu am participat doar la discutarea evenimentului la casa de cultură. Nu am nici o însemnare. Poate vor mai fi auditori de atunci în viață.

De aceea am întrebat unde ar putea fi procesele verbale de la acele adunări; au fost și înregistrări audio. Or fi „îngropate” la mare adâncime.    :roll:

Sunt bune și „săpăturile” în rețea, dar nu prea sunt eficiente. Am găsit fotografii de atunci cu echipa, cu aparatele de măsurători, cu elicopterul, dar nu și sapa trepied de luat probe.

În măsura timpului disponibil mai fac „săpături”.   :)

4
...
dumnealui a fost cel care a venit cu un contor Geiger pentru masurarea radiatiilor; valoarea masurata a fost de 50 micro Sieverti, iar in timp s-a diminuat. stiu ca s-au diminuat pentru ca s-au facut masuratori la intervale de timp si de dl Cohal. stia si dl Capra.
masa obiectului era de cateva zeci de tone, nu mai stia exact cat dl Capra. acesta facuse estimari / calcule in baza tasarii pamantului de catre talpa obiectului.
adancimea la care s-a format nu a putut fi masurata cu exactitate, deoarece locul mai fusese calcat de sateni, scolari si liceeni, si se mai surpase din musuroi. dl Capra a incercat cu o sfoara care avea cam 2 m lungime sa masoare adancimea, coborand legata o sticla de jumatate de litru si nu a reusit sa dea de fund.
...

Interventia cercetatorilor a fost facuta dupa 3 luni de la eveniment. Intre timp, dupa cum spui, locul a fost calcat de sateni, afectat de ploi sau lipsa acestora, animale, insecte, reptile etc. Orice pamant s-ar fi surpat in aceste conditii, ca sa nu mai spun ca satenii daca s-ar fi dus acolo intr-adevar ar fi fost curiosi sa afle ce este cu acel musuroi, l-ar fi indepartat pentru a vedea ce comoara o fi fost acolo ingropata de ozn-uri. Urmele tasarii pamantului nu ar mai fi fost concludente dupa atata timp, poate doar dupa un studiu asiduu care ar fi presupus prelevarea de estantioane pe adancime cu tuburi speciale pentru a constata gradualitatea comprimarii pamantului de sub talpici. Pamantul respira, se imbiba, se comprima si se expandeaza in functie de nivelul de apa regasit, acele dovezi sunt fictive insa daca doresti putem testa un astfel de scenariu. A crede ca cineva a introdus o sticla de jumate de litru de bere printr-o gura cu diametrul de 12-14 cm intr-o gaura fara fund la 3 luni de la intamplare imi pare absolut fictiva, insa cum spuneam putem testa. Avem idee ce fel de sol era acolo, cernoziom, brun, nisipos etc.?
De unde stim ca nu a iradiat cineva zona intre timp tocmai pentru a masura date "reale" ale nivelului de radiatii astfel incat sa vina dupa sa spuna ca a gasit dovada incontestabila?

Lipsa interventiei armatei sau a altei structuri avizate e cel mai puternic argument pe care il putem avea pentru a nu crede asemenea ineptii.

5
Astronomie / Re: Perseide, capricornide 2018 - la Comana
« : 13 August 2018, 02:21:41 »
Un timelapse de la observatiile perseidelor. In clip apar diverse: avioane, sateliti, dublet de sateliti, perseide dar si ceva ce inca nu am identificat inca, pe la secunda 37:
https://www.youtube.com/watch?v=y61hsPRZfTs

6
Fenomenul e in stransa legatura cu noi, si evolueaza odata cu noi. Cam asta e concluzia unui stimabil cercetator si sunt sigur ca are dreptate. :)

7
Laborator / Re: Un punct luminos
« : 11 Aprilie 2018, 23:14:06 »
@StarDust
  Fotografiile sunt interesante. Insă va trebui să te obișnuiești cu ideea că, foarte probabil, nu vei ști niciodată ce ai fotografiat...în orice caz, din cei aproape 280 de pixeli pe care îi ai tu acolo este complet imposibil să emiți o părere...cel puțin asta este părerea mea! În mod cert NU este o dronă de jucărie, gen DJI. Poate să fie alt fel de dronă...și eu am ceva asemănător, fotografiat în jurul unui avion...poate că îți amintești...


PS
cu un program de prelucrat poze am dat peste „niște linii de caiet dictando” care sunt pe poze; dar cu alte programe nu apar, așă că ...  ::)

Linile alea apar in PS atunci cand ai dat zoom pe imagine până se văd...pixelii. Este o caracteristică a PS, și nu are legatură cu imaginea în sine!

9
Din ciclul: "Nici Padurea Baciu nu mai e ce-a fost!"
Ma plimbam eu azi pe-acolo profitand de zapada asta frumoasa si am ajuns la faimoasa Poiana Rotunda, aflata inspre capatul extrem al padurii, adica destul de departe de strabatut cu pasul. In copacii care delimitau poiana erau agatate globuri de pom de iarna, probabil ca sa se bucure si extraterestrii!


10
Din pacate raspunsul tau colega Grifon este gresit.
Noi vorbim de "FAN, Bucuresti 01.01.2018 aproximativ ora 18:30" nu de
"cele observate în noaptea 25-26 decembrie 2017", deci, nu este vorba de aceasi observatie.
Obiectul din 01.01.2018 a fost mult mai la Sud fata de teritoriul rusilor.
Ai dreptate, dle.@jean - sunt două lucruri diferite.
Însă, întrucât dl.@spooky a introdus, la primul răspuns, și incidentul cu racheta, am bănuit că dubiul dumitale se referea la acel " Topol".
FAN-ul observat la București (propus spre analiză de colegul @Arhanghelul) este, evident, altceva - si n-aș vrea să-l arunc în desuetudine, asimilându-l cu cealaltă explicație.

11
Da, au voie. Nu insa si rachetele militare (cu traiectorii) balistice. Componentele lor sunt strict secrete si nu sunt lasate de izbeliste sa cada prin curtile "prietenilor".
Cu restul, care reintra din spatiu de pe orbite si ard in (aproape) in totalitate nu sunt o problema.

12
Evenimente OZN în lume / Re: Cazuri recente UFO
« : 06 Decembrie 2017, 19:21:00 »
Scuze pentru dubla postare dar voi da si eu exemplu de un caz care sigur nu va aparea public de la acei martori.
Am cunoscut un copilot si acesta are acces la tot felul de patanii si mi-a relatat una dintre ele:

Pilot si copilot, cursa comerciala undeva deasupra Europei. Altitudine de croaziera. La un moment dat pilotului ii vine sa se duca la treaba mica, se ridica de pe scaun si ii da copilotului mansa. Acesta se ridica de pe scaun si da sa iasa din cabina. Inainte sa inchida usa dupa el, il aude pe copilot strigand ca ars: AAAAAAA!!! Pilotul se intoarce repede si deschizand usa mai larg observa in fata avionului un disc luminos de pe marginile caruia porneau lumini in toate culorile curcubeului.  Si acesta a avut impresia ca vor intra in coliziune si a urlat sa traga spre stanga mansa. Copilotul trage de mansa spre stanga dar obiectul parca era lipit spatial de ei acesta neclintindu-se. Dupa cateva secunde bune obiectul se deplaseaza in stanga avionului si continua sa mearga alaturi de avion. Dupa alta cateva secunde bune obiectul dispare fara urma.

13
Evenimente OZN în lume / Re: Cazuri recente UFO
« : 15 Octombrie 2017, 23:05:09 »
Concluzie finala:
-Nu se manifesta in afara legilor fizice cunoscute de noi.
-Nu este vorba despre ET.

Cum demonstrezi asa ceva?
Si de unde siguranta asta pe voi?
Ati vazut voi manifestari in afara legilor fizice cunoscute de noi?
As fi doritor sa aflu...
Ati vazut manifestari/obiecte de provenienta ET?  :-(

15
Dude, am comprimat eu fisierele, au undeva la 5 gb. nu a durat mult, dar am plecat de acasa. Dupa 15 iulie revin si le voi pune open. Sa vedem daca le suporta forumul in atasament. Cu siguranta numerele lipsa vor fi adaugate de cineva. E o colectie de nelipsit pentru oricare pasionat ufo din romania.

Si eu consider digitalizarea o idee foarte buna si binevenita pe forumul nostru.

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 37