Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - Grifon

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 76
1
Cafenea / Re: Agora
« : Azi la 01:07:48 »
Ce ar mai fi rămas de discutat?
Cand albul devine negru si adevărul se oferă pe bani... ce ar mai putea fi spus? asistăm la o reala inversare/bulversare a polarităților.

2
Și mult mult fler in Marele Slalom ! Așa să fie!!!

Ma bucura faptul că va simțiți plăcut aici. In fond, după cum spunea și Master Xanadron - cum altfel sa exersezi neuronul dacă nu printr-un schimb de opinii și idei într un mod plăcut, in majoritatea cazurilor fără eventuale dovezi: fiindcă aici cred că  putem discuta SI IPOTEZE :wink:

3
La multi ani cu sănătate , prosperitate și bucurii herr Grifon !4
Evenimente OZN în România / Re: OZN la Chiraleș-BN 1979
« : 08 Noiembrie 2019, 12:20:24 »
10 metri e foarte mult...

Mai corect cred ar fi fost potrivit un arheolog sau geolog. Restauratorii sunt pe alte directii.

In arhive la primarie nu e nimic?

LE. - tardiv am inteles raspunsul dumneavoastra.  La urme conexe cand am pomenit m-am referit la altceva. Urme/fenomene conexe, adica mesaje lasate oamenilor ce apar dupa eveniment in starea de vis ori ca flash-uri printre amintiri. Oricat de bizare ar fi unele relatari ele sunt importante chiar dacă prezinta inconsistențe.

5
Evenimente OZN în România / Re: OZN la Chiraleș-BN 1979
« : 08 Noiembrie 2019, 11:13:06 »
Avand in vedere ca aceste apariții catalogate drept neidentificate  (pentru noi "marea turmă") nu prea lasă urme fizice decat rarisim, contează aș îndrăzni să opinez urmele conexe , fiindcă de obicei ele există.

Ati identificat asa ceva domnule xperyens?

Avand in vedere ca din movila s-au decopertat cel putin 10 metri de pamant la actiunea de dupa 79, nu am gasit urmele la sol, ar fi fost nevoie de un restaurator avizat care sa reproduca dupa 40 de ani acele presupuse urme la sol. Dar nu sunt multi avizati sa faca asta. Deci nu  :wink:

6
Evenimente OZN în România / Re: OZN la Chiraleș-BN 1979
« : 04 Noiembrie 2019, 14:44:46 »
Bun. Acum inteleg.
V-ați facut publicitate la assfan folosind platforma noastra.
Pe aici se umblă cu demistificari, trolling subtil, si linkuri spre  ass.fan.
Acolo insa nu. Operatorii sunt serios pe treaba. Un soi de Corey Gode & D. Wilcok

Lasa Rayden ca au ei subiecte destule si mult mai serioase.

7
Evenimente OZN în România / Re: OZN la Chiraleș-BN 1979
« : 04 Noiembrie 2019, 09:34:10 »
La cat de frumos va certați s-ar crede ca ... va ascundeti dupa cireși...  :lol:

Nu suntem copii domnule Grifon. Am adus la un moment dat un exemplu in care un astronaut american vorbea despre o asemenea farfurie filmata etc. Americanii vorbesc in genere, oficial cumva despre farfurii. Rușii insa au probleme cu precadere cu triunghiuri si cilindri, pe locul trei fiind sferele.

Dvs domnule xperyens ca nu mi-e clar. Ati fost sau nu unul din cei 2 operatori? Puteți confirma macar meniul, sau e secret?

Nu-mi plac oamenii care joaca dublu. Ce fel de colegi mai suntem?

Va urez succes.

8
Evenimente OZN în România / Re: OZN la Chiraleș-BN 1979
« : 03 Noiembrie 2019, 20:46:27 »


Si credulitatea evident domnule Grifon.  Însă chiar dacă avem opinii diferite sunt de parere ca putem colabora foarte bine. Adica putem construi o argumentație comună și eventual contrabalansata de fiecare in parte in cazul in care nu există alți participanți la discuții.

Altfel voi crea 3 secțiuni clare. Una cu disctuțiile scepticilor , una cu disctiile credulilor si una pentru confruntari intre părți.

Avurăm discuții insa nu pe direcția unei posibile origini pamantene. Aceasta pistă  nu a fost atacată.  Adică,  putea fi rusesc obiectul zburator? Cum ar putea fi identificat? Daca da, ce ar fi putut căuta? Artefacte antice, uraniu, amprente /anomalii energetice , etc. ?

Contrabalansul argumentativ lipsește fiindca aici ar fi trebuit sa intervină altcineva decat mine. Cel mai indicat ar fi fost sa o facă unii dintre martori. Dar...  lipsă.
  Cazul  ca și exercițiu de gandire nu e inchis.

9
Evenimente OZN în România / Re: OZN la Chiraleș-BN 1979
« : 03 Noiembrie 2019, 17:58:04 »
@xperyens,   :lol:  hai ca mi-a placut.  "5 zile ...doi operatori(oao cum sună) si 1250 km" . Asta e titlu de film sau joc triple A. Adica nu citira ei aici ca e vorba despre turism si goange de copii?? Nasol. Si ce au servit la birt? Chestii de coneseori cum ar fi "Nuts & bolts" sau ... delicatese pamantene a la Dinescu: "pi_dulice de caprioara cu tacamul potrivit". Glumesc desigur, sper sa fie un raport interesant.


Eu rămân cu mintea deschisă si spun ca e posibil ca evenimentele din Chirales sa fie reale. Interesant ar fi fost sa avem o discuție libera pe tema  -cine si de ce a aterizat pe dambul respectiv.
Este doar parerea mea. O altă parere.

In general ar fi bine să avem păreri de bun simț pentru a nu jigni pe nimeni, pentru a nu descuraja oamenii sa discute liber. In special pe cei care au avut parte de lucruri interesante. Descurajarea elimina oamenii de bun simț și lasa loc impostorilor.

10
Evenimente OZN în România / Re: OZN la Chiraleș-BN 1979
« : 03 Noiembrie 2019, 00:56:42 »
Se pare ca s-a facut o cercetare la locul cu pricina: https://www.facebook.com/asfanufo/posts/2659009597494331

11
Cafenea / Re: Biserica egipteana a celor trei valahii
« : 30 Octombrie 2019, 11:17:51 »
 Ca tot vorbim de epocile antice si presupusele placute dacice de la Sinaia, Iordanes, ala de a scris Getica, o istorie a gotilor/getilor, mentioneaza ca undeva demult "gotii" (adica getii din vremurile de demult) condusi de regele lor, Tanausis, s-au confrunta cu egiptenii condusi de faraonul Vesosis (la Iordanes) sau Sesostris la Herodot. Herodot spune si el ca egiptenii faraonului asta au invadat Europa si ar fi ajuns pana in Tracia (probabil zona Bulgariei si Romaniei de azi) dupa ce ii cucerise pe etiopieni si pe sciti. Aici s-ar fi luptat cu getii, fiind insa invinsi de acestia si fortati sa se retraga.

Iordanes dezvolta subiectul insa la el confruntarea decisiva are loc undeva in Georgia de azi (pe malurile raului Phasis) iar getii (numiti goti de el) condusi de Tanausis nu doar ii inving pe egipteni dar ii si urmaresc pana in Egipt, oprindu-se abia pe malurile Nilului.

E posibil ca astea sa fie niste descrieri mai romantate ale unor evenimente foarte vechi, de pe la sfarsitul epocii bronzului si inceputul epocii fierului, cand au avut loc invaziile "oamenilor marii" cum au fost numiti, care au ajuns pana in Egipt si a caror punct de start sau de initiere ar fi fost undeva in zona Dunarii de la noi. Sursele lui Herodot (mai apropiat de evenimente desi si el a trait mult, mult dupa ele) si Iordanes ar fi putut fi niste tablite getice/dacice de genul celor de la Sinaia (la data aia putem vorbi de proto-traci sau proto-daci) ori documente egiptene in cazul lui Herodot, preluate (si mai amestecate si rescrise in timp) mai tarziu de Iordanes de prin bibliotecile Bizantului din vremea lui Iustinian (el insusi de origine traco/geta-romana).

Asta ar putea fi prima conexiune istorica daco (si prin extensie, vlaha)-egipteana si insusi Zalmoxis, ca om, ar fi putut trai in perioada aia, 1300-1200 i.H, calatoria lui in Egipt avand loc in contextul acelor invazii.

12
Evenimente OZN în România / Re: OZN la Chiraleș-BN 1979
« : 28 Octombrie 2019, 08:36:18 »
Faptele vorbesc de la sine.
Oamenii au vazut ceva venind prin albia râului care a dat roata dealului așezându-se pe o ridicatura abruptă de pământ aflata pe malul râului intre deal si râu.
 
Autoritatile au ras dâmbul abrupt lucrand luni de zile.

Pe acel loc au construit un gater prezent si astăzi in xurtea caruia e o mare si foarte înaltă placă de beton...

Dambul ras apare in hărțile vechi.

Ps -
Nu mi se pare o minciună. Cazul poate a fi  real. Parerea mea.

13
Cafenea / Re: Poze reale Pamant Polul Nord si Polul Sud
« : 24 Octombrie 2019, 14:09:01 »
In departare, teoreticul polul sud.  :planet:

14
Evenimente OZN în România / Re: OZN la Chiraleș-BN 1979
« : 22 Octombrie 2019, 21:50:05 »
Domnule @Prodcomb, dupa cum se poate intui si fara dex, motivele care au stat la baza raderii dealului/dâmbului/ridicăturii sunt in lumina relatărilor mai mult decât evidente. Pot reprezenta o MUȘAMALIZARE din partea autorităților regimului comunist/socialist/ceaușist.

Grota grofului. Cu spatele stand către ea, dealul e la dreapta.
In stânga dealului cum apare in imagine, jos la baza lui se afla o ridicătură de pământ poziționată la marginea râului. Ridicătura apare și în harta Josephina. In hărțile recente ea nu mai apare.

In ultima imagine apare gaterul amplasat pe fostul dâmb, ridicătura, etc., in spatele căruia se poate observa podul de fier traversat la vremea incidentului de alti martori


LE - Sper ca am localizat bine zona.

Citat din prima postare:
"Horaţiu Morar, astăzi profesor de matematică. El a reuşit să ajungă mai aproape de locul unde aterizaseră luminile şi îşi aminteşte: "Am văzut cum pe deal căzuse ceva ca o flacără. Dealul avea o pantă mai domoală, pe care se putea urca, şi una foarte abruptă, spre apa care curgea către moa­ră. Îmi amintesc mirarea mea de atunci, că nişte lumini se plimbau pe partea abruptă. Mă în­trebam cum poate cineva să meargă pe acolo? Era imposibil! Dar nişte lumini se miş­cau acolo şi lângă ele era o altă lumină, mai pu­ter­nică, de cu­loare roşie, oprită între nişte pomi fruc­tiferi. Nu am văzut foarte clar din cauza distanţei, dar era clar că ceva se mişcă acolo"


15
Evenimente OZN în România / Re: OZN la Chiraleș-BN 1979
« : 22 Octombrie 2019, 21:21:39 »
Harta Josephina in care apare pe locul gaterului o ridicatura de pamant

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/73/Josephinische_Landaufnahme_pg065.jpg


Pe locul aceleasi ridicaturi de pamant acum nivelata, apare gaterul in locul marcat cu X

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 76