Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - StarDust

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 44
1
Laborator / Re: Un punct luminos
« : 28 Aprilie 2018, 23:53:56 »
Data se vede in exif-ul pozelor 08/04/2018 04:50 PM
Locatia nu are relevanta, in apropiere cam in directia observatiei (3Km in linie dreapta) se afla un mic catun, cei de acolo se ocupa in special cu oieritul.
Traseul punctului luminos a fost aproximativ pe directia N -> S

2
Laborator / Re: Un punct luminos
« : 28 Aprilie 2018, 13:10:48 »
Am uitat o întrebare importantă: pe ce calitate a imaginii era setat aparatul?
Bănuiesc că nu pe maximul de rezoluție, din motive economice.
 :roll:

Pozele sunt de 24Mpx maximul de rezolutie al aparatului si calitate maxima. Pe cardul ce il am intra aproape 3000 de fotografii pe calitate maxima.
Asa cum am precizat in prima postare, singurul minus e ca nu mai aveam ap. setat pe format ".raw". Facusem deja o multime de poze in format .raw, dar dat fiind faptul ca fiecare poza necesita o postprocesare ulterioara am renuntat cu doar putin timp inainte de a face pozele prezentate aici la acel format. Pacat, daca aveam inca ap. setat pe .raw, am fi avut un plus de detalii la rezolutie.
Deci, sa recapitulez, pozele sunt la calitatea maxima oferita de aparat, minus, setat pe encodare .jpg

3
Laborator / Re: Un punct luminos
« : 26 Aprilie 2018, 07:36:49 »
E foarte greu de spus daca punctul luminos avea lumina proprie sau o reflecta pe a soarelui. Vizual, inainte sa il privesc prin aparat  parea complet alb nu rosiatic sau alte nuante. Nu scintila si nu isi schimba intensitatea stralucirii deloc. Dupa o observare de cateva secunde am oscilat intre impulsul de a o privi prin aparat sau nu. Insa mi s-a parut ciudata nuanta si modul in care se deplasa, rectiliniu si destul de rapid.
Dupa ce am pus aparatul la ochi am urmarit-o doar prin vizorul optic de teama de a nu o pierde.
Persoana cu care eram a pierdut obiectul pe la jumatatea distantei in care l-am urmarit eu prin aparat.
Ea mi-a confirmat de altfel ca tot timpul s-a deplasat rectiliniu, lucru clar si pentru mime din moment ce l-am urmarit destul de usor prin vizor.

4
Laborator / Re: Un punct luminos
« : 25 Aprilie 2018, 23:39:42 »
Nu "dreg" nimic, punctul parea ca o reflexie a ceva metalic. Insa tu intelegi doar ce vrei se pare... E evident pentru mine ca citesti diar ceea ce iti convine. Stai linistit! Recunosc totul, era Venus, si Mercur se rotea in jurul lui de aia' am fost indus in eroare, M-ai "debuncarit" ce mai...
Cand o sa mai scrii ceva interesant mai discutam.

5
Laborator / Re: Un punct luminos
« : 25 Aprilie 2018, 23:09:36 »
@prodcomb reciteste te rog tot ce am postat pe topic, ca nu am chef sa ma mai repet. Am mult mai multa experienta de cat iti place tie sa crezi. Nu e nimic regizat aici, am postat aici ceea ce am fotografiat Live, si am exprimat ceea ce am observat.
Mai mult nu comentez caci m-am automoderat.

6
Laborator / Re: Un punct luminos
« : 17 Aprilie 2018, 15:56:19 »
Batea vintul si total neregulat, isi schimba directia tot timpul, chiar am remarcat asta inaintea observatiei. Eram cu 300-le focus manual si ma straduiam sa il tin in obiectiv cat mai clar focalizat.
Am avut surprize cu focusul "auto" mai ales pe chestii punctiforme pe cer, asa ca focusez numai manual, rata de succes e mult mai mare oricum decat pe auto.
Prin vizorul aparatului il vedeam tot punctiform si stralucitor. Din cate imi amintesc nu am umblat prea mult la focalizare odata ce l-am prins, inspra spre final s-a estompat si e posibil sa fi pierdut putin din focus.
Pe poza nu reiese, insa avea un luciu ca si ceva metalic si repet, se deplasa rectiliniu fara "salturi" sau devieri de la traseu.
La final, nu stiu daca a fost o impresie sau nu, dar mi-a parut ca a saltat in sus putin si a disparut , inainte sa imi iese din cadru. Parea ca s-a stins(asta e sigur).
Iti spun 100% ca nu era paianjen purtat de vant sau vre-un "cocolos" din panza lor, am vazut o multime si stiu cum se prezinta.

7
Laborator / Re: Un punct luminos
« : 13 Aprilie 2018, 15:25:02 »
Pai tocmai ca fiind profesionisti ne dam seama ca nu vom afla mai multe(si asta o zic cu toata modestia).  8-) :lol:
Dimensiunea senzorului 750D e in spec. aparatului, focala se cunoaste deci se poate calcula dim. unghiulara. E insa o mare problema, distanta n-o vei afla niciodata, iar forma nu iti da nici un indiciu.
Deci, ce putem sa mai aflam?

8
Laborator / Re: Un punct luminos
« : 11 Aprilie 2018, 18:36:44 »
Pacat ca n-am fost inspirat sa iau o panorama a zonei, nu mi-a picat "fisa" sa fac asta acolo, dar cat de cat pentru incadrarea evenimentului postez o vedere din "ground view" in Google Earth.

9
Laborator / Re: Un punct luminos
« : 11 Aprilie 2018, 17:56:18 »
Am pus toata poza pentru un motiv bine intemeiat  8-). Daca o decupam si o salvam, o salvam cu inca o encodare .JPG si apareau artefacte in plus. Asa, ai imagina doar cu encodarea originala facuta de ap. foto.  :wink:
Am luat nota de parerea ta, ca d-aia discutam aici.

Pozele le-am facut cu zoom 300mm, nu aveam cum sa prind altceva in cadru sus pe cer cu camp asa ingust. Inca ceva, pozele nu le-am facut cu intentie, chestia aia mi-a aparut brusc in campul vizual si habar nu am ce era. Aici nu suntem la topicul "Ghici ce am fotografiat". Deci nu e vorba de nici un "aranjament" daca asta suspectezi.

10
Laborator / Re: Un punct luminos
« : 11 Aprilie 2018, 15:40:23 »
Un bun exemplu de Pareidolia. Eu numai drona nu vad acolo. Daca aveam cea mai mica suspiciune ca e o drona(avand in vedere si contextul in care am facut poza) nu mai postam aici.
Chestia aia e cu totul altceva.
Dar asta e parerea mea, binenteles...
Din pacate nu pot atasa nici macar o poza originala care are 5,4Mb .jpg

Edit: https://www.dropbox.com/s/yij5mq0hb2ipgxn/Originale.rar?dl=0

11
Laborator / Un punct luminos
« : 10 Aprilie 2018, 19:07:46 »
Salutari tuturor!
Postez la sectiunea Laborator desi pentru mine ceea ce am fotografiat e deocamdata un Obiect Zburator Neidentificat.
Eram intr-o drumetie la munte, la un moment dat, intr-o poiana admiram cerul albastru cand observ un punct alb deplasandu-se rectiliniu si destul de rapid pe cerul albastru. Cateva chestii m-au determinat sa pun rapid la ochi Canon-ul cu teleobiectivul de 300mm. Viteza+deplasarea rectilinie fara fluctuatii si stralucirea cam mare pentru un obiect ce reflecta doar razele solare.
Asa ca dupa aprox 10 sec de obs. vizuala pun aparatul la ochi, setat pe expunere auto, zoom manual si focus manual. Incadrez, zoom maxim, focus pana devine "sharp" in vizorul optic si surprins constat ca vad tot un punct luminos si nu un pamatuf sau altceva... Fac prima poza, tin chestia tot timpul in cadru si o observ, peste 8 sec. fac poza doi. Continui sa observ obiectul inca 24 sec. cand pare sa devina stationar. In acel moment fac a treia poza. Obiectul pare tot stationar sau se indeparteaza exact pe directia mea moment inca aprox. 10 sec. moment in care dispare brusc. am avut senzatia ca a tasnit brusc vertical insa nu sunt sigur. Sigur nu mi-a tremurat mana sau ceva de genul caci am antrenament in a urmari avioane, si acest obiect l-am tinut tot timpul centrat in campul aparatului fara probleme.
Inca ceva, din momentul in care aparent a devenit stationar ma asteptam sa se micsoreze treptat si sa dispara, lucru care nu s-a intamplat.
Regret doua lucruri, nu mai aveam setat aparatul foto pe format "RAW", facusem deja o multime de poze si il comutasem pe .JPG, si doi, m-am multumit sa-l observ atent prin aparat in loc sa mai trag o serie de poze.
Din momentul in care am pus aparatul la ochi si pana a disparut m-am rasucit aproximativ 110 grade (din bust). Intre prima si ultima poza sunt 32 de secunde, deci toata observatia a durat maxim 45 sec.
De un lucru sunt sigur, nu era avion. Viteza era prea mare plus ca pe poza trebuiau sa se vada si alte elemente din el. Pentru exemplificare pun un crop dintr-o poza cu o "stea" aparuta brusc pe cer la apus aprox 10 sec, fiind cu aparatul "pe faza" am pozat-o rapid. Din poza reiese clar despre ce este vorba.
Pozele sunt crop-uri la 400%
Pentru mine se exclud din start: insecte sau orice altceva purtat de vant. Nu pozez pe cer de ieri de azi...

Cam asta e. :)

12
Chiar si un individ bine intentionat poate cadea in capcana puterii oferita de tehnologie.
Da, lumea asa cum e acum nu prea merita sa devina o civilizatie cosmica, asa cum am mai scris pe forum, deocamdata suntem doar niste primate inzestrate cu tehnologie.
Peste tot pe unde mergem nu facem altceva decat sa distrugem si sa "ne luam capetele". Exemple la ora actuala peste tot pe planeta.

Nu, nu sunt sigur ca am epuizat toate posibilitatile, dar pe moment, doar tehnologia imi ofera ceva palpabil.

Insa sa speram ca lucrurile se vor schimba. Eu inca mai sper.

13
@uforever, e un punct de vedere greu de ignorat, si inteleg pe unde bati. Si eu m-am intrebat asta, dar pana una alta pentru mine doar tehnologia e ceva palpabil si promitator. Cand o sa vad si alte cai de a evolua si progresa in universul fizic probabil ca o sa discut de ele. Deocamdata ceea ce vedem, ceea ce ofera tehnologia pare cel mai promitator. Cel putin pentru mine.
Progresul tehnologic evolueaza exponential, tehnologia de maine va putea realiza probabil lucruri care acum ni se par "minuni" sau tin de domeniul fantasticului.

14
...
Cum bine remarca dl.@kandaon, are legătură cu visul imortalități - adică a fricii de moarte. E o consecință firească a gândirii materialiste, ce-si are coșmarul în fenomenul numit ...deces.
...

"Bolduirea" din citat imi apartine, si e lucrul de care ma tem cel mai putin. Exista lucruri mult mai rele.
Eu sunt pasionat de tehnologie, si itr-adevar cred ca aceasta e cea mai buna cale pentru noi in drumul de a deveni fiinte "cosmice". Acelasi drum l-au ales primii oameni cand au inceput sa foloseasca prima piatra pe post de arma de atac/aparare, de a folosi materialele din natura pentru a-si face viata mai confortabila , mai usoara.
Ceea ce se numeste "transhumanism", e in opinia mea acelasi lucru dar la o alta scala.
Daca as alege nemurirea sau o durata foarte mare de viata ar fi pentru un singur motiv: explorarea cosmosului, descoperirea a cat mai multor minunatii (poate chiar si a unor lucruri nu foarte frumoase) care n-am nici un dubiu ca se afla in el, in concluzie, pentru cunoastere.
adevarata capcana si problema in folosirea "masinilor" este asa cum am mai scris influentarea in sens negativ a individului care le foloseste. Acest lucru se vede deja. Cel care le foloseste se expune riscului de a decadea atat moral cat si ca nivel de cunoastere, lucru care e deja vizibil.
Daca insa se depaseste acest prag, cred ca nu mai e nici o problema.


15
Trebuie să le spunem și nord-coreenilor care le lansează peste Japonia; sau poate sunt prieteni?
Și nici nu au auzit de "strict secrete"!   :roll:

Nord coreenii n-au de ales. La cit e tarisoara lor nu prea au pe unde sa se desfasoare cu rachetele. Asa ca dau cu piatra peste curtea vecinului si din cauza asta s-au cam inflamat spiritele. Sa nu imi zici ca nu stiai... Dar no' ti-am reamintit.
Avind in vedere ca ce a cazut din ea nu a cazut in curtea lor fi sigur ca racheta n-a avut nimic secret la bord(ogiva, etc) ci doar au testat cum si cat duc treptele rachetei o greutate echivalenta. Treptele si tehnologiile de rachete(in sine) nu prea mai sunt secrete pentru multi.

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 44