Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - romulus

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 18
2
Cafenea / Re: Adevărul vs. adevăruri
« : 30 Septembrie 2017, 09:06:47 »
Citat
a alege singuri drumul, calea, adevărul şi viaţa  ... încât ar trebui să ne fie frică!
Total de acord. Si eu am aceasta convingere: ca individul este si/ori/ devine ceea ce succesiv, alege si se lupta sa fie. De ce sa ne fie frica? Pentru ca am fi  Dumnezei? ori ca putem deveni?!
Daca poti, detaliaza un pic, te rog!
Am zis .

3
Cafenea / Re: Adevărul vs. adevăruri
« : 29 Septembrie 2017, 10:57:09 »
Plecand de la teza ca  adevarul poate fi perceput diferit de subiectivitatea umana, prin tineretea mea conisderam ca ADEVARUL ESTE RELATIV. M-a insotit convingerea asta cam pana dupa varsta de 50 de ani.
Mi-a pus apoi probleme EL, IISUS HRISTOS, Dumnezeu prin spusa lui consemnata in scripturi : "EU sunt CALEA , ADEVARUL, si VIATA"
Oare? cum asa? La asta "lucrez" acum ....
Am zis !

4
Cafenea / Re: ⚠Apel către colegi!
« : 20 Septembrie 2017, 09:53:59 »
ROMULUS. Din jurnalul luptei pentru vindecare:
Pe 28 august, de ziua mea de nastere, am revenit in tara si m-am internat in spital cu dureri groaznice.
M-au alinat doar la ATI cu morfina.
Apoi am continuat tratamentul: SUTENT, ZOMETA, TRAMADOL, KETONAL, and so on...
Sambata 16 septembrie - ZI MARE -  am coborat din pat si am facut o mica plimbare - mai intai ajutat, apoi singur- prin curtea spitalului de la Balotesti. Cred ca am mers vreo 500 m fara ajutor.
Aseara 19 septembrie, am ajuns acasa.
Parca am venit de pe alta planeta...
Va tin la curent cu evolutia.
Multumesc din inima tuturor care - fie ca m-au cunoscut personal ori nu -  au tinut ca printr-un gand, - cuvant de incurajare si/ori  printr-un banut din putinul lor, au avut puterea si indemnul de la Dumnezeu, sa ma ajute!TOATE MI-AU FOST SI IMI SUNT DE UN EXTRAORDINAR FOLOS.
Am zis.


5
Administratie / Re: Un viitor mai bun pentru Rufon? Se poate!
« : 14 Octombrie 2016, 23:32:50 »
Citat
Politica strutului nu foloseste nimanui si realitatea produce consecinte chiar daca este temporar ignorata.
Induiosatoare grija pentru viitorul RUFOn ului ! Fiti linistit domnule Godak: va  asigur ca pe aici nu sunt struti.
Si daca vor fi fiind si eu nu stiu - aceia, sigur nu fac politica !
Am zis .

6
Diverse / Re: Re: Re: Pagina Comica
« : 19 Aprilie 2016, 20:39:27 »
Citat
Băgami-aş
.....
Corect : - baga-mi-as ori, daca vrei, mi-as baga... asta pentru variatiune ....
Amin .

7
Diverse / Re: Comentarii libere....
« : 12 Noiembrie 2015, 11:27:21 »
Citat
Spicuiri:
"Observam asadar ca bugetul pe care SRI il aloca doar pentru a-si plati angajatii (880 milioane lei) este cat bugetul total al BfV (205 milioane euro)."
Oricat ar fi de adevarate, de aranjate, de sincere etc. cuvintele si cifrele vehiculate mai sus, pe mine, doar bunul simt ma indeamna sa nu le dau crezare! Vrei sa cred ca nemtalimea intreaga, cea super dezvoltata, care tine in frau Ioropa are trei paduchi de agenti  pe care ii platesc cu 2000 de euroi pa luna,ca  vai  mama lor! S'avem pardon monser! Oi fi io fost securist, da guguman nu cred ca mis !
Ca sa faceti asa, o oarescare comparatiune, va reamintesc dezinformarea si  manipularea grosiera (zic io)  facuta in anii 80 de Europa libera - dar care prinsese de minune la gura-casaca din Romania, cum ca Securitatea avea zeci si sute  de mii de agenti platiti cu zeci de mii si milioane de lei, in timp ce populatia murea de foame ! Adevarul era ca Securitatea avea un maxim de opt, noua mii de angajati (inclusiv personalul auxiliar: soferi, instalatori, femei de serviciu si alte ielea) iar salariul mediu era undeva la 2500 lei.Pentru alde Toma necredinciosu', a se lua la cercetat arhivele si evidentele aflate azi la CNSAS si se va convinge.
N'am sa uit  veci moaca unui capitan din MApN (care, normal, muscase adanc din gulgutele Europei Libere) venit sa ne preia pe noi securistii/teroristi cand a vazut salariile noastre, exact  cati bani luam, pe docomente! A intrebat: "Asta e tot ?! Unde e celalalt shtat"Eu la vremea aia eram lt.maj. aveam cu cateva sute de lei  mai putin ca el si lui, nu-i venea sa creada, asa de adanc avea infipta gulguta in creierashi!Exact ca unii concetateni ai nostri de azi. 
Tot asa, pentru comparatiune corecta, prin 1991 un ofiter de informatii neamt (Lt.col) avea cam la 8000 DM(cifra spusa de el), adica de fo cinci ori mai mult decat un similar roman la vremea aceea. Si tot noua ni se duce buhul ca asa si pe dincolo!? S'avem pardon, monser!
Am zis.

8
Diverse / Re: Comentarii libere....
« : 11 Noiembrie 2015, 18:18:53 »
Citat
Ori ca SRI-ul are acelasi nr. de angajati (si practic acelasi buget! :-o) pt. 20 mil. romani saracutzi... tot in proportia-n care-s ortodocsi (95%) ca BND-ul german (Bundes Nachrichten Dienst) pt. 85 mil. locuitori.
Monser Xana ce se spune mai sus este pura fictiune si aiuristica aproximare .
1. Din propria mea experienta iti zic si nu din carti: serviciile romanesti nu au nici macar pe jumatate din cifrele vehiculate pe aiurea;
2. Imi pare rau ca tu crezi si povestile referitoare la numarul angajatilor BND si a celorlalte servicii ale nemtilor. Transparenta afisata de ei este dor pentru .....catei !
Am zis.

9
Citat
(fiindca io cel putin ii includ si pe astia cu oki albastri in "latura imbecila a fortzei".)
Monser Xana io protestez cu manie proletara ca te iei de noi, "astia cu oki albastri" ! Are si ei dreptu' la prostie asa ca te rog sa retractezi !
In ce ma priveste sunt de partea ziaristului italian. Nenea Eco o fi avand impresia ca cine stie ce mare om este el daca a produs niste mazgaleli pe care unii oameni i le-au catalogat  ca fiind vreo mare branza. In fapt, el habar n'are ca persoana lui e inexistenta pentru multi indivizi care populeaza azi Terra. Si apoi, sincer, sincer,pentru mine, "maestrul" care a emis o asemenea "emanatie din putul gandirii"   sale, nu e cu nimic mai breaz ca imbecilii care'l invadeaza (noaptea probabil :-D)!

Citat din mm:
Citat
dupa cum zice o vorba: "Desteptii invata din greselile altora, naivii invata din propriile greseli".
Am inteles monser mm din ce spui mai sus ca vrei sa-i menajezi pe prosti, si le zici "naivi" . L-as introduce a colo si pe nenea Eco despre care face vorbire articolul citat de colegul Xana . Nu cred ca acea categorie  merita efortul. Iar la zicerea de mai sus, atribuita  lui Otto von Bismark , io as aduce o corectie cam asa:
- Desteptii invata din greselile altora iar prostii nici  macar din cele proprii
Am zis.

10
Citat
Provoc pe toata lumea sa fie sincera cat de mult poate si inainte de a astepta informatii de la altii sa le expuna pe ale lor .
  Daca trebuie dau si nume  :lol: :lol: :lol: spre aducere aminte .
      Maestre fiulploii is total de acord, grosso modo,  cu ce spui in postul asta si chiar cu provocarea din final; insa parca lipseste ceva, ca sa pricep, pana si eu, intregul ansamblu, tot tabloul! Adicatelea vreau sa zic : ce-ti veni?  Ori, poate , ma gandesc si eu, ar fi trebuit sa incepi prin a da acele nume ale celor care au pacatuit (in contextul subiectului cu "pescuitul") si asa poate-mi era mai limpede !
Am zis .

11
Stiri / Re: Legaturi catre stiri interesante!
« : 09 Februarie 2015, 17:55:17 »
Citat
Sporul natural în România este în continuare negativ, dar statul român nu dorește copii!
Ce anume va face sa credeti domnule terraflorin ca mai exista cu adevarat un "stat roman" ?!
Eu, cand am verificat ultima data, el era dus de mult timp, undeva in zare, posibil pe vesnicele plaiuri ala vanatoarei. A ramas doar o chestie iluzorie, greu definibila, care nici macar nu se sraduieste prea mult sa para a fi, ceea ce foarte pompos (si pentru retarzi) se zice  in constitutiune : " Stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil ..." !Eheeeee, fost-ai lele...
Am zis.


12
Cafenea / Re: "Impletirea" luminii...
« : 24 Ianuarie 2015, 16:23:42 »
Citat
..la fel si pe baietii si fetele cu ochi albastri. (sublinierea imi apartine).
De la noi din Romanica? N-as crede, dar daca zici tu...fie .
Dupa mine, daca ar fi sa fac o apreciere...statistica  :-D - e mai mult decat posibil ca subiectul cu impletirea sa starneasca mai degraba interesul  agentilor Unchiului Sam, carora nu le scapa nici ...musca ...!Ba as plusa si as zice chiar ca sunt deja pe el!
Am zis.

13
Citat
Prefer sa raman ancorata in realitatile palpabile ale acestei lumi.
Ha, ha, esti tare cu "ancorarea" !
Pai premisa de la care plecaram ar fi aceea ca "realitatea acestei lumi " este exact ceea ce demumiram "Matrix"! Cum jucam/traim noi  dupa regului impuse de altii/unii care o ard smecheri supremi si ne/te ghidoneaza dupa bunul lor plac!NU?
De aici, concluzia logica, este aceea ca tie iti  place Matrixul, ca te-ai integrat absolut in el, te-ai impacat cu raspunsurile identificate de tinela intrebari cum sunt:
-Ce caut eu in lumea asta?
-Cine a hotarat sa "vin" aici? De ce?  cand, cum si sub ce conditii?
-De ce sunt asa cum sunt? sunt eu "defect/a" ori ceillalti au probleme cu "softul"! Samd ..Bravo atunci! Se presupune ca vei muri linistita!
Citat
Am citit cum ati luat lampioanele drept ozn.
Da, se intampla, dar nu vad legatura ....
Citat
Ah, cine a propus, poate da un exemplu personal cum trebuie sa arate profilul userului ideal inregistrat aici.
Uite ca eu nu ma incadrez, ghinion de nesansa.
Irelevante zicerile citate mai sus.
Cred ca aici nu-i "patul lui Procust" si nu-ti taie nimeni picioarele dace le ai mai lungi! Ba din contra ! :-D
Lasa complexele! Spune-ti parerea (daca ai una) argumenteaza (daca ai cu ce)! Daca nu, citeste si stai deoparte - si, eventual, te poti minuna in sinea ta, de cat de mult "fileaza" - sau nu - lampile unora !
Parerea mea este ca,acum si aici, sunt realitati palpabile ale acestei lumi care, daca ar putea fi revelate, rumegate si intelese de ingustimea mintii noastre, am sta tot intr-o mirare de la nastere pana la moarte...!
Am zis!

15
Diverse / Re: Re: Re: Pagina Comica
« : 23 Ianuarie 2015, 11:25:14 »
Medicul psihiatru catre pacient:
-Bravo ma, tuturor le spui ca esti Napoleon, dar mie imi zici ca esti Ludovic al XIV lea?! Care-i spilul?
-Pe dumneavoastra nu va pot minti, sunteti medicul meu ...!

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 18