Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - jean

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 37
1
Evenimente OZN în lume / Re: OZN 1996 Hatzor
« : 28 August 2019, 22:34:03 »
Colega, forumul este mort, nu mai are cine sa citeasca pe aici. Merge doar din inertie sustinut de cateva persoane. Iar pe latura OZN este zero.
Asta e......Lumea se schimba, acum sunt alte prioritati.

2
Fenomenul OZN / Re: Tura la Pădurea Baciu
« : 31 Mai 2019, 22:50:46 »
Nu cred ca se vor strange doritori, nu prea mai intra lumea pe aici.
Forumul a devenit destul de sarac in imformatii noi.
Sunt numai cateva persoane care viziteaza frecvent.

3
Nu am fost numai in poiana rotunda, am spus ca ne-am plimbat pe cararile din padure pe pe lumina dar si pe intuneric.
In poiana ne-am odihnit o mare parte din timp in jurul focului.
Baiatul care ne-a fost ghid este din Cluj, cunoaste foarte bine padurea, cu el am ajuns in punctele cheie.

4
Analizele trebuie refăcute cu tehnica din zilele noastre. Cine nu dorește acest lucru?
Cred ca toata lumea interesata doreste acest lucru dar analizele trebuie facute de un laborator adevarat si certificate.
Buletine de analiza precedente care s-au facut dau valori diferite, ba mai mult, proportia elementelor constitutive nu dau o valoare de 100% pe unele buletine.

5
Vineri 28.09.2018 împreuna cu doi colegi am organizat o excursie la Cluj în pădurea Hoia.
Ajutați logistic de domnul S.C. din Cluj, căruia ii mulțumim, am ajuns la pădure și în poiana rotunda când încă mai era soarele pe cer. Am stat în pădure pana după miezul nopții.
Mai multe informatii si poze gasiti pe: https://www.facebook.com/asfanufo/posts/2016405578421406?__xts__

6
Mi se pare prea mica, prea usoara.
Mi-ar fi placut ca momentul gasirii piesei sa fie bine documentat, poze, cu locul unde a fost gasita, fildesul, si chiar un raport scris. nu am auzit sa existe asa ceva si e pacat.
Nu este mica si nici usoara, are peste doua "kile" jumate si ca dimensiuni este putin mai mare de-o palma normala. Veti afla informatiile la momentul oportun.
Documentat si rapoarte scrise?......Pai a trecut 50 de ani de atunci. Dar poate cineva mai stie ceva si vom afla candva.

Daca măsurătorile au fost făcute corect putem observa ca ele corespund perfect sistemului metric de măsurare.
Acesta este un argument solid ca piesa a fost fabricata într-o țara care folosește un asemenea sistem de măsura.
Romania folosește acest sistem de măsura.
Nu cred ca extrateresti folosesc sistemul implementat de noi.
Daca ar fi provenit din afara pământului ar avea dimensiuni care nu corespund sistemelor nostre de măsura. Clar asta.
Desenele piesei le gasiti aici: https://www.facebook.com/asfanufo/posts/1988140787914552?__xts__
La intebarea: Extraterestrii au pierdut ceva la Aiud ?
Raspunsul este clar NU. Este un obiect de provenienta teresta.

7
Fenomene conexe si paranormale / Re: Poltergeist
« : 14 August 2018, 22:24:49 »
Da am vazut, erau cateva (sase bucati) pe casa parasita. S-a aruncat si cu caramizi, proveneau se pare de la soba din casa parasita.
Pietrele lovesc in acoperisuri, cad prin curti, in porti, dar a fost spart cel putin un geam pe care l-am vazut.
Cum scrie in articol, au ajuns chiar langa masina de politie. Pana la momentul expeditiei in acel sat nu a fost
ranita nicio persoana.
Dupa ce am pus reflectoarele si am scotocit cu politia pe acolo, am facut poze, am filmat, nu s-a mai intamplat nimic.
Strigoiul sau strigoii de ocazie s-au speriat de desfasurarea de forte si s-au potolit.

8
(pre)Mize. În ultimele săptămâni, în mass-media centrală au apărut referiri insistente la un fenomen de tip poltergeist ce s-ar produce în satul Sohatu (com. omonimă, jud. Călărași), pus în seama unui ”strigoi”. În zilele de 10-11 august a.c., o echipă mixtă ASFAN (I.B. și A.T.D), Forum RUFON (A.S.S.) și ApDD ”Zorile” (V.I.M.) s-a deplasat în zonă pentru a investiga cazul.

        Locul de manifestare este o arie din localitatea Sohatu, numit ”Țigănie” (toponim), populat predominant cu populație rromă. În ciuda prejudecăților (care ne-au animat inițial și pe noi!), am găsit acolo oameni cumsecade, comunicativi și cooperanți.
   Seară de seară, într-un perimetru de câteva case (cu unele iradieri semnificative), are loc un joc bizar, ”de-a aruncatul cu pietre”. Faptele sunt localizate în timp, începând de la lăsarea întunericului (≈ 23.00) și continuând până la 3.00-3.30 dimineața. Terenul e propice: câteva curți nelocuite, cu vegetație bogată, o casă ruinată, alta în construcție, …
        În Comuna Sohatu nu se cunoaște ce e a aia poltergeist, iar oamenii nu sunt interesați de parapsihologie sau ocultism. Ei știu una și bună: cineva, sau ceva, le aruncă cu pietre în case. Sau după ei. Sau în mașina Poliției. Și nimeni nu vede și nu prinde făptașul. Sau făptașii. Cum situația durează deja de ceva timp, lipsa de odihnă și surescitarea au generat o stare de agitație vecină unei panici incipiente. Este posibil ca mai devreme sau mai târziu situația să degenereze în conflict social.
       La început au fost … copiii. Localnicii nu cred că fenomenele sunt paranormale, ci mai degrabă foarte lumești, întreținute de câțiva ”copii” (sau adolescenți; în orice caz minori) puși pe farse, nesupravegheați de părinții care lucrează în tura de noapte. Unii afirmă că-i cunosc după familie, cu nume și prenume, dar se feresc să vorbească, mai ales că a nu coopera cu Poliția este literă de lege în anumite comunități.
     Contra-argumentul este dat de faptul că nimeni nu este prins, deși au trecut zile și săptămâni bune. Trebuie s-o spunem deschis: este un argument fals. Din psihologia judiciară se cunoaște că fapta nesancționată motivează făptuitorul în a face noi fapte, din ce în ce mai temerare. Nu numai că îi dă curaj, dar îi creează sentimentul de a fi deasupra legii și imun la ea. Apoi, conformația terenului și tiparul acțional lasă prea puțin spațiu de manevră unei Poliții cu agenți puțini și echipați necorespunzător pentru acțiuni nocturne de scotocire. O localnică amintea de o ciudată sincronizare: ”dracii ăștia de copii se vorbesc pe mobile și aruncă în mai multe locuri în același timp”. Demnă de reținut ideea...
    Strigoi rising. Orice explicație este mai bună decât lipsa oricărei explicații. Acesta este resortul psihologic care a generat povestea cu strigoiul, articulată pe patru paliere:
    Un agent acțional consecvent, dar evaziv. La Sohatu, aruncatul cu pietre are deja istorie, fără ca nimeni să știe ”cine?”, ”ce?” și ”de ce?”. Așa a înmugurit ideea că ceva ”din altă lume” acționează. În ceea ce ne privește, am găsit numeroase explicații obiective pentru comportamentul evaziv (configurația terenului și a vegetației, întunericul, tipicul încercărilor de prindere, ș.a.);
    Ceva care sfidează autoritatea (recte Poliția). O întărire a ideii a fost generată de faptul că acțiunile au continuat, deși Poliția Sohatu era prezentă. Ba, chiar mai mult, s-au aruncat pietre chiar spre vehicolul autorității (în ciuda relatărilor din presă, nici un vehicul nu a fost distrus). Cu toată disponibilitatea polițiștilor, aceștia acționează condiționați de efective și dotări. În condițiile date, ar trebui să fie ubicui ca să prindă pe cineva. Și ghinion, nu sunt! De adăugat că, în unele colectivități, a sfida Poliția este o datorie de onoare;
    Case părăsite, morți recente. În casele cu pricina au murit oameni. Ajunse în grija nimănui s-au dărăpănat, iar vegetația a invadat curțile, creând un mediu propice, dacă nu pentru strigoi, măcar pentru jocuri sociale cu pietre. Într-una dintre ele a murit baba Ana, bună creștină după câte reprezentări religioase (creștin-ortodoxe) avea pe pereți. Din ce motive să se fi strigoit Ana, nimeni nu știe a spune;
    Influența nefastă a mass-media. Și în acest caz (printre multe altele!), din dorința de a face audiență pe baze senzaționaliste, mass-media și-a mințit (dezinformat) publicul. De la iluminatul public care n-ar exista, deși există, până la vorba stâlcită a unor localnici (care deși sunt rromi, vorbesc curat românește!), totul a fost posibil. Nu în ultimul rând, acțiunile Poliției au fost prezentate distorsionat de presă, pentru efect la public (de ex. inexistenta ”secretomanie”).
   Strigoiul a apărut ca o consecință a punctelor anterioare și mai ales a dorinței de spectacol. Ca oriunde, oamenii simpli din Sohatu sunt sensibili la publicitatea din presă și de la TV. Nu trebuie să fie învinovățiți; este în firea umană.
   Cu toate acestea, localnicii spun franc despre cel care și-a rupt mâna ”luptându-se” cu strigoiul că era beat clește, și că s-a accidentat mai degrabă din propia neglijență. Cât despre ”ritualul” cu calul la mormânt în cimitir, spun că e show TV și spectacol. Teza fenomenelor paranormale este minoritară la Sohatu.
    Deși prezentați în mass-media ca o populație sub-umană, cu credințe și manifestări arhaice, rromii din Sohatu nu creditează strigoii. Ei cred în oameni puși pe rele și solicită imperativ să fie prinși de autorități. Nici ei, și nici noi, nu vrem să ne închipuim ce se va întâmpla cu făptașii, când vor fi prinși…
    Experiența noastră. Deși încă de la plecare ne-am propus să contactăm inițial autoritățile, întâmplarea a făcut să întâlnim în drum un echipaj al Poliției din localitate. Solicitați și cu o disponibilitate deosebită, aceștia ne-au însoțit ”la locul faptei”. La câteva minute după ce-am ajuns în zonă, o piatră a lovit. Cei doi agenți au intervenit prompt, au scotocit perimetrul, la lumina reflectorului pe care l-am pus la dispoziție.  Din motive mai degrabă prozaice, lumina puternică (și neașteptată!) a speriat ”strigoiul”, care nu s-a mai manifestat pe parcursul nopții. Drept pentru care, ore în șir, ne-a rămas să ne întreținem cu localnicii și polițiștii rămași de veghe.

   Câteva propuneri. De la oamenii locului am auzit anumite idei: ”de ce nu vin mascații?”, ”camere de filmat noaptea”, ș.a. Realistic vorbind, altceva trebuie făcut:
⦁ O anchetă socială privind minorii rămași nesupravegheați pe timpul nopții, cu părinți lucrând în schimbul 3;
⦁ Coroborarea evenimentelor cu traficul GSM de pe releul local (cu sprijinul SRI).
   În funcție de rezultate, s-ar putea lua măsuri suplimentare. Dar cele două, deja menționate, vor fi de ajuns.

   Mulțumiri. În primul rând am dori să mulțumim oamenilor de omenie din Sohatu. Ușor-ușor, am ajuns să-i cunoaștem, cu bunele și mai puțin bunele lor. În ceea ce-i privește, înțelegem neliniștea justificată care-i animă. Nu în ultimul rând, dorim să mulțumim celor doi polițiști tineri de la Poliția Sohatu pentru ajutorul acordat. Ne-au legitimat procedural, apoi ne-au acordat tot sprijinul. Au fost seară de seară la fața locului, după cum ne-au confirmat și localnicii. Dorim să subliniem acest fapt: acești băieți își fac datoria. Relatări despre polițiști care ”fug”, ”speriați”, apărându-se cu ”cașcheta” de pietre, sunt basme de presă, destinate acelor naivi care încă mai cred în găina care a născut pui vii.

Prezentarea situatiei din Sohatu in mass-media
http://www.romaniatv.net/sat-din-romania-bantuit-de-strigoi
sau
http://evz.ro/ancheta-satul-bantuit-strigoi.html

9
Diverse / Re: Comentarii libere....
« : 22 Iulie 2018, 20:36:15 »
Eu nici pana in prezent nu am primit/descoperit mai mult de 3% din raspuns.
Ai dptate, oamenii care inta pe acest forum tomai raspunsuri la intrebarile si
observatiile lor cauta. Si....Nu le gasesc, constata ca se discuta alte subiecte
,,mult mai evoluate,, ei nu le inteleg si merg in alta parte.
Fratilor aveti o concurenta serioasa, difertite grupuri cu aceasi tematica pe Facebook.
Din pacate oamenii incearca sa se destainueasca acolo sunt luati la misto de toti
neispravitii, isi pierd interesul de a povesti si tin numai pentru ei. Aici trebuie facut ceva.
Citat
Ba chiar mai rau as putea spune, nu am cu cine sa le discut in afara de colegii de forum.
Mai sunt si alte locuri unde poti sa discuti numai ca trebuie sa cauti.
Citat
Însă dacă vei cerceta putin vei observa ca subiectul ozn e pe duca allover , adicătelea...peste tot prin lume.
Dragu meu dam voie sa te contrazic, nu este asa cum gandesti si stiu sigur. Asta in cazul ca astepti marele contact, ca nu se va realiza nicio data.

Lagat de rolul tau de moderator nu am comentat nimic de rau. Chiar am vazut ca te implici.

10
Ce s-a schimbat?
Mentalitatea observatorului.

11
Diverse / Re: Comentarii libere....
« : 20 Iulie 2018, 23:26:43 »
Salut colega abyss,
Cand am spus ca unii colegi au pus forumul pe butuci nu m-am referit la membri mai vechi
pe care-i cunosc personal si pentru care am tot respectul.
Pe tine te apreciez ca ai luat treaba de moderator in serios.
Ma refer la cei care au venit dupa, si nu au venit cu ceva constructiv. Mai mult, au fost lasati
sa deraieze de la obiectivul forumului. Eu daca as fi moderator as bloca toate subiectele
care nu au legatura cu OZN-urile si fenomene conexe. Cine intra aici sa discute pe tema
forumului. Asta cred ca este una din cauze pentru care lumea si-a pierdut interesul.
Daca nu apare nimic interesant lumea nu mai intra pe forum. In ultima vreme se despica firul
in patru fara nici un rezultat pe aceleasi subiecte.
Ai spus: In fond OZN inseamna propulsii neconventionale, exotice.
Sa fim seriosi, din punctul meu de vedere propulsia obiectelor zburatoare neidentificate este
cu totul altceva de cat ne imaginam si intelegem noi, si nu se rezolva pe un forum.
Imi cer scuze daca am deranjat pe cineva nu asta urmaresc, am spus doar ce gandesc.

Va multumesc pentru intelegere si sa auzim de bine.

12
Diverse / Rufon-ul mai este un forum despre OZN-uri???
« : 19 Iulie 2018, 21:43:48 »
Pa'cisilea se mai discuta de OZN-uri?.........Ca s-au intamplat multe de la ultima discutie pe aceasta tema
si nimic, nimic. Gata, cineva a avut grija sa-l faca praf. Pacat, erau cativa baieti destepti pe aici.
Un coleg de forum spunea ca, forumul a ajuns la alt nivel si cei care nu se adapteaza pleaca singuri. Ai lasa......Da, a ajuns la
alt nivel dar din pacate unul inferior din punctul meu de vedere.
Pentru mine este bine ca am mai putine locuri de vizitat. Am sa mai fac vizite pe aici sa vad daca se schimba
ceva, in bine sper eu.
Hai seara buna si sa auzim de bine.

13
Laborator / Re: Un punct luminos
« : 18 Aprilie 2018, 22:03:44 »
Colega StarDust nu cred ca vei afla vreo data ce a fost cu adevarat, desi forma marita este interesanta.

Pentru ca tot vorbim de lumini care se mișca pe cer și eu am făcut o observație in București, sectorul doi.
Cred ca era vorba de un obiect pe care eu nu îl vedeam fiind întuneric, avea o lumina care pulsa la aproximativ 16 secunde.
De unde știu? Pai am numărat în gând de mai multe ori intre pulsații și asta rezulta.
Pulsațiile de lumina se deplasau pe o traiectorie rectilinie spre sud.
Majoritatea avioanelor care trec prin zona pulsează o data la 1-1.5 secunde, am verificat asta.
Ce sa fie? Tare as vrea sa știu. Avion cu asa pauze mari intre pulsații? Eu știu?  :?


14
Privitor la cele observate în noaptea 25-26 decembrie 2017, nu mai este nicio îndoială - cauza a fost o rachetă rusească, din cunoscuta clasă "Topol".
Ministerul Apărării Ursesc a confirmat lansarea, specificãnd că a fost vorba de un model Topol  RS-12M, lansată din poligonului „Kapustin Iar" din regiunea Astrahan, vizând o țintă (virtuală, sper) din Sari Shagan, Kazahstan.
Cu asta avem răspuns si la dubiul domnului @jean:....
Din pacate raspunsul tau colega Grifon este gresit.
Noi vorbim de "FAN, Bucuresti 01.01.2018 aproximativ ora 18:30" nu de
"cele observate în noaptea 25-26 decembrie 2017", deci, nu este vorba de aceasi observatie.
Obiectul din 01.01.2018 a fost mult mai la Sud fata de teritoriul rusilor.

15
Am un coleg care sta in cartierul Pantelimon din Bucuresti. A vazut lumina undeva la S-E printre doua blocuri.
Daca am trage o linie imaginara pe harta linia va trece peste teritoriul Bulgar la Sud de Varna, continuand peste Turcia si tot inainte.
Este posibil ca lumina sa fi fost la distanta mare de Bucuresti si din aceasta cauza unghiul mic fata de linia orizontului.
Tinand cont de cele spuse mai sus este aproape imposibil sa fie o racheta ruseasca.
Ce cred eu ca ar putea fi:
a- un rest spatial, probabil o parte din statia chineza.
b- un meteor. De ce un meteor? Uite o stire care a aparut pe AstroInfo, a fost postata ieri la 20.14. Ce spune acolo:
''Astăzi este maximul primului curent de meteori al anului: Quadrantidele. Curentul este unul care poate produce uneori un ZHR de până la 100, dar vârful este ascuțit, activitatea fiind intensă doar câteva ore. Anul acesta maximul este prognozat pentru această noapte, în jurul orelor 23-0''.
https://www.google.ro/search?q=meteor+meteorit&oq=meteor+meteorit&aqs=chrome..69i57.7959j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 37