Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - Xanadron

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 242
1
Deși tema topicului e cumva redundantă (călcînd pe urmele... sau bătăturile :lol: lu *Cine ne conduce? / Ne conduce cineva?*) discuțiile-s interesante, chiar dac-au pornit de la un moldo-articol cam simpluț-disecant pt nivelul RUFOnautic din zilele bune - n.b., n-am zis din vremurile bune fiindcă n-am vreo nostalgie apropo d-un presupus trecut luminos, din simplul motiv că nu iegzistă-n istoria Rufon decît onduleuri ciclice sus-jos-sus.

N-o să reiau însă (uneori prea) abisalele analize de dincolo, deși au rămas la fel de actuale după ani buni de la emitere - părerea mea, clar.
Ultimele evenimente din... mersul lumii - care depășesc prin fracturi ale logicii orice teatru absurd - mă fac totuși să cred că, simultan cu smartificarea telefoanelor, dumb-ificarea unei omeniri care deja nu se simțea prea bine se amplifică - adică de fapt este acccelerată continuu.

Omogenizarea kalergiană a europizdilor :-D (în jos adicătelea, prin metisare la greu) merge deci mînă-n mînă cu mai-sus-pomenita... pixdificare adică un gen de psy-pixelizare în masă a mielușelului mediu ponderat din statistici. Nu doar a lui însă, fiindcă am mai vb. p-aici și de aparenta tîmpire a *elitelor* în paralel cu idiotizarea Turmei, printr-un fenomen de contagiune stranie.

OK, și asta poate fi o simplă aparență, cineva/ceva De-Foarte-Sus :star: (mda, poate chiar AI/IA) putînd fi inițiatorul/oarea unui proces de anti-selecție a *conducătorilor LA VEDERE* într-un mod și mai jalnic decît pînă nu demult. Altfel nu se poate explica de nicio culoare anti-lecția de cum să NU gazezi un spion a UK-dnei maica tereza mai ori anunțarea pe tuiter a unor borbandamente :lol: pe cît de ultrasecrete, pe atît de nemotivate (dacă am uita de creșterea acțiunilor unor anumite fabrici de pocnitori/artificii, :rocket: la una fiind acționar și mister soțu lu missis may-june.)

...Concluzia? - Niciuna. :-D  Findcă-n continuare poate fi valabilă oricare din ipotezele privind * Cine manevrează mersul lumii* - sau toate la grămadă:

- conștiința umană colectivă, care cică ar crea/modifica tot-tot pseudo-Realul nostru semi-iluzoriu din nimicuța, inclusiv pe zei, ET, vîrcolaci, carcalaci etc (idee-puradel adorat al gîndirizmului New-Age de 2 cents.)
- un tartor solzos + gașca lui la fel de copitat-înaripată, :evil: veniți din altă dimensiune ca să se alimenteze prin ștechere astraloide din energia noastră (și ocazional să ne pună pe grătar - To serve Humanity... tasting like chicken) :lol:
- ori tartorași mai mici, gri-bejulii - veniți din viitorul nostru ăștia, ca să-și îndrepte ADN-ul cocoșat hibridizîndu-ne în draci pe noi
- etc ș.a.m.d.

2
Doar cîteva noi aruncări cu părerea :lol: - că, dac-am săpa prea mult în biografiile celor 3 clasici *muraliști* mexicani (Rivera / Orozco / Siqueiros), am da-o în eseuri nelalocul lor aici.

De remarcat totuși că Rivera a fost, pe lîngă comunist (sau în fine, socialist convins) singurul din trio și membru confirmat al unei relativ cunoscute organizații discret-oculte - AMORC ( Ancient Mystical Order Rosae Crucis, fondată de ocultistul merigan Harvey Spencer Lewis, dar cu rădăcini revendicate de la Francis Bacon încoa.)

Ateismul lui/lor e clar evident în tot ce-au creat (nea Diego a și rămas celebru pt zicerea *Religia o consider ca pe o nevroză colectivă* :evil:), dar înclin să cred că știa mult mai mult/e ca Orozco/Squeiros pe felia experimentelor sociale globale aplicate cu japca... taman datorită aparteneței lui la rozicrucianism.
(Poveste lungă și cu iritarea partidului comunist mexican pe tema asta - spre sfîrșitul vieții lui, după episodul cu excluderea lui Rivera pe motivul colaborării cu veroșii imperialiști ca Nelson Rockefeller.)

De unde însă și aparentele contradicții bine punctate de d-ta, colega @Grifon (deși cu mici excepții - fiindcă de ex. nazismul a avut de fapt rădăcini *stîngiste* și ar aparține panoului respectiv; în fine, greu de știut cert *ce-a vrut hartistu*, deci și interpretarea ta, nu doar hîtrule @uforever, poate fi veridică.)

Revenind deci la simbolismul stricto sensu, nu trebuie uitat că fresca originară (aia cojită) se numea Man At Crossroads, dar și panourile aveau denumiri cam stranii. Ăl *capitalist* ceva de genul Evoluția etică (?! - în kapitalizm? - whahaha  - OK, formal merge oareșcum, declarativ vb. kkpitalizmu avînd intenții etice-creștine etc. ), iar cel *comunist* Dezvoltarea materiei (citat din memorie și el deci aproximativ, dar asta-i ideea.)

Iarăși trebuie să pun stop din păcate, dar mai revin - fiindcă-s mai multe ramificații derivate din mărturia mehicanului că *A considerat utilă o penetrare a rosicrucianismului de către un comunist*.
Asta, ca scuză-n fața dogmaticilor lui politruci-șefi din PCM (părera mea), în realitate aderarea lui la pseudo-francmasonii rozalii :-D fiind datorat interesului său real față de modul lor de-a evalua lumea/universul prin prismă energetică (iarăși simplific) - și citez iar semi-exact, pornind de la moștenirea ocultă egipteană a lui Amenhotep-IV 8-)
...Și tot așa pînă s-o însera.

3
Grea tema propusă, stimabile @Grifon - fiindcă extrem de complicat a fi descuscutată.
Aproape la fel ca numele complet al lui Diego Rivera - Diego María de la Concepción Juan Nepomuceno Estanislao de la Rivera y Barrientos Acosta y Rodríguez. :-D

Ca să nu mai zic c-ar putea avea contiguități și cu topicul cinemato-hermeneutic, povestea frescei apărînd și-n două filme. Unul premiat Oscar (*Frida* - 2002 cu Salma Hayek, *Cradle Will Rock*-ul regizat de surprinzătorul Tim Robbins în 1999 fiind mai puțin cunoscut și criticat c-ar ataca prea multe teme simultan, dar f. sugestiv în re-crearea atmosferei anilor 30 pre-post-Big Depression, cu toate sforărerile *luptei de clasă* intrate-ntr-o fază acută... ghidonată evident de aceiași tartori supra-societali :evil: despre care aiurez cam fără rost p-acilea de ani buni.

Nu doar aspectul relației executant / comanditar ori simbolismul propriu-zis al lucrării merită deci aprofundate, ci și țesătura de contradicții a convingerilor/idealurilor politice stângist-extreme din devla artistului mexican, care se reflectă (zic eu) și-n fresca asta. Bombioana pe colivă fiind - evident tot după Je - profilul oareșcum psiho-pupu :lol: și-al mega-fustangiului Rivera, și-al nevesti-sii (talentata pictoriță suprarealistă Frida Kahlo - nu doar handicapată, bisexuală ori amantă a lui Troțki-Bronștein, ci și la fel de comunist-convinsă ca bărbac-su.)
...Despre toate astea însă, în episodul aviator.

4
Subscriu - NU pare a fi o dronă.
Nici quadro-, nici hexacopter adică (tipurile uzuale de *jucării* actuale, devenite f. accesibile.)
Gînd la gînd deci (și) cu tine, @alx - în sensul că stimabilul @Stardust a *prins* ceva, dar nu va ști poate niciodată ce anume.

OK, poate fi vorba de o... maxi-dronă (d-aia fără elici, dar CU armament), însă putem specula orice, mai ales în perioada asta de geo-politichie haotică dusă pe Twitter :-P și cu zgîndăriri tot mai frecvente ale unui anume urs (de către lunatici iresponsabili :fullmoon: aș adăuga, dar mă abțin :lol:).

...Iar cum noi ne aflăm puși pe flancul sensibil al unui militratat a cărui existență-n condițiile dispariției polarizării est-vest nimeni n-o poate explica logic, e posibilă orice mișcare de obiecte zburătăcitoare -- inclusiv unele cu propulsie deloc convențională. :ufo:

5
Ete că-mi calc selfie-promisiunea :-D de-a posta cel mult once a week, observînd abia acum f. utila ta postare (pt unii), @fiulploii. Care doar aparent e offtopic, sintetizînd de fapt dilema nr.1 cînd vine vorba de orice alegere-n viață - mai clar, renunțarea la (cel puțin) una din bi/tri/quatro-furcațiile opțiunilor alternative posibile, în sens de oareșcum vizibile la orizontul așteptărilor proprii.

Stereotip perfect aplicabil și la tema matrixoidă sub forma întrebării:
*Să fie oare nevoie de-o ieșire prealabilă din Sistem = Grid, Establishment etc - ca să pot gîndi apoi măcar vag la niscaiva șpiluri de ușchire din Matrix ??!!*

Sintetizînd postările (deloc puține) de pînă acum, răspunsul majoritar ar fi DA, în sens de renunțare sine-qva-nonică la statutul nostru de *produs* util nu doar profitorilor NWO-Breakaways-PTB etc, ci mai ales contractorilor finali De-Mult-Mai-Sus . :star:
Jupîni solzoși sau nu :-) care-i capacitează pe primii prin favoritisme grotesc de evidente - doar unora, fiindcă pentru un procent facil psy-deviabil, mai mare oricum decît ăl din legea lui Pareto, totu-i OK/normal, de la kapitalizm la monarhism și multe alte -iszme.

...Continuarea însă, săptăluna aviatoare.


6
Dictatura AI :evil: se instalează insidios și-n bucătăriile noastre - unde se preconizează că-n curînd frigiderele, cuptoarele etc (și polonicele cred :-D) vor urma algoritmuri independente de voința noastră.
...Dar dependente de a cui? - Citiți și vă cruciți (inclusiv pe HPE.com și alte linkuri recomandate).
 - n.b. Evident că adepții *progresului* prin H+ nu se vor cruci deloc.

https://www.naturalnews.com/2018-03-22-future-food-services-may-control-what-you-eat-food-prescribed-by-doctors.html

P.S. @fiulploii: Am zis *deocamdată* fără comentarii, deci urmează și ele - deși ale voastre (inclusiv a lui @mr, concisă dar la obiect) au fost f. interesante, postarea stimabilului @StarDust merită ceva mai amplu... chiar dacă inutil, fiindcă pariez că va rămîne *pe metereze*.
Nici vorbă de temeri așadar - de fapt mă și miră temerea ta că m-aș (mai) putea teme de ceva/cineva, după atîtea călcări în străchini p-aici.  :lol:

8
P.S. Căutînd să verific dacă posed într-adevăr cartea pomenită (nu doar) aici, am dat de-o sursă pentru eventualii interesați:
http://cartiregale.blogspot.ro/2014/12/fenomenele-de-la-padurea-hoia-baciu-de.html

(Btw, ce ți-e și cu inflația asta - de la 25.000 lei vechi a ajuns la 70 RON :lol:)

9
Dincolo de (unele) critici justificate, cartea lui Pătruț din 1995 rămîne, totuși, unica lucrare serioasă dedicată controversatelor fenomene din pădurea Hoia-Baciu - fie și doar citită-n cheie non-speculativă, pur cronologic-informativă. Avînd-o încă prăfuită undeva-n București, redeschiderea discuției voastre mă face s-o re-puric :lol: - cu mintea de-acu, mai critică decît atunci, dar și - paradoxal - ceva mai deschisă.
Oricum, fie și doar relația personală din tinerețe a profului univ. clujean (nu doar *paranormalist* deci :mrgreen:) cu răposatul A. Sift e un atu deloc neglijabil (btw, chinuit om ex-biologul clujean, cu karma răsucită mai dihai ca arborii din zonă).   

Pe tema subiectivismului (bine punctată de colegul @Grifon, deși uber-simplificat) ne-am putea ciondăni la infinit. La fel apropo de clasificarea științelor în pseudo-, para- sau metaștiințe. Pe f. scurt, unele false etichete ar putea fi rapid clarificate observînd de ex. evoluția unor vechi *pseudo-științe* spre mainstream - v. alchimie --^^fizică cuantică (care doar ajutată de bio-foto-chimie începe, timid, să lămurească mecanisme esențial-existențiale gen fotosinteza.)

Ca să nu mai zic că eu cel puțin clasific drept mega-hiper-pseudoștiință :lol: aiurelile răposatului... om de știință, nu? S. Hawking - și nu vb. doar de aberațiile ultime tip fear-porn ale înlocuitorului său, ci chiar de speculațiile calpe, prin nimic fundamentate ale teoriilor lui inițiale black-hole-uite (sau hăulite?). :-D :fullmoon:

Am mai scris însă p-aici destule pe tema *fizicii/chimiei ascunse turmei* (v. Die Glocke etc.), așa că nu mai revin... deși UNELE fenomene observate chiar în celebra pădure - cu efecte vizibile asupra regnului vegetal și uneori f. rapide - ar merita studiate taman prin prisma/cheia ultimelor decriptări din domeniul atît de atractiv mai ales pentru... nazi-cercetătorii noi sau vechi, de la P. Hartek ori Walter & Ida Noddack încoa.

Mă miră deci că A. Pătruț-chimistul nu bagă cărbuni pe latura asta, emițând doar ipoteze vagi pe linia *formelor-gând* ale teosofilor prin Formula As (v. redutabilul ex-popalău anglican Leadbeater, re-adus în atenție recent de @fiulploii c-o cărțulie google f. instructivă pe topicul *biblioteca* - sincronicitate, nu glumă. :wink:)
De fapt ipotezele lui nu-s toate vagi, unele mergînd - speculativ, normal - p-o linie riscată/riscantă care poate da în penibil cu atît mai abitir cu cît intră-n amănunte la fel de non-demonstrabile (ex.: n-ar fi vb de intersectarea cu vreun univers paralel, ci sigur cu o fațetă nevăzută a lumii noastre, ai cărei elementali / bioplasme / etc. vizibili la Hoia-Baciu uneori sînt la fel de sigur produse ale conștiinței umane colective.
...De ce n-ar fi însă de pildă *ajutătorii-îndrumătorii noștri invizibili* din pomenita lucrare a lui Leadbeater?! Sau 1001 alte manifestări posibile?

P.S.- o întrebare deocamdată, adresată vouă, stimabililor @alx & @Gânditorul, dar și oricui a mai fost p-acolo efectiv - eu, din păcate, nu... încă:
E pe bune senzația de *epuizare* simțită (de unii) în zonă? (și explicată de Pătruț & alții prin presupusa extragere de *energie vitală* din vizitatori de către ...Zonă? - na că-ncep să vb ca frații Strugațki în Picnic la marginea drumului. :lol:

L.E. Controversa despre descărcarea (sau nu) a bateriilor diverselor aparate în aceeași zonă (ori sub-zone) nu cred că merită dezvoltată, alte chestii fiind mai important de lămurit - cît de cît, evident.

10
http://www.bbc.com/news/uk-43396008
La 76 de ani și cu o avere babană, celebrul... și mai ales presupusul (nu doar după mine) fizician Stephen Hawking a dat colțu, după 54 de ani trăiți sub spectrul unei boli care-ți ia maul în cîțiva ani de la diagnosticare, fără excepții.

Dumnezeu să-l odihnească (pe adevăratul SH, mort mai mult ca sigur acum 33 de ani, adică-n 1985) - și mai ales să-l ierte pe impostorul cu care a fost înlocuit. De către cine și-n ce scopuri anume, vă poate lămuri Miles Mathis (eu aș avea mai multe explicații, dar nu și motivația de-a mai bate câmpii inutil p-acilea):   
http://milesmathis.com/hawk3.pdf

Șarade d-astea sinistre-s oricum la ordinea zilei, regizate atent (dar niciodată perfect) în multe domenii. De la politic la artistic, Iluzia fundamentală rămîne deci continuu fardată cu straturi succesive soioase ale altor iluzișoare :lol: bastarde. 
P.S.- disclaimer: Nu luați neapărat de bune aiurelile astea - e doar părerea mea, evident (și-a lui Miles Mathis mai ales.)

11
...adică siberiană de fapt, fiindcă nimic nu-i nou sub soare - cum bine zici și tu, @fiulploii.

Analiza foto-video a devenit oarecum floare la ureche-n ultima vreme, așa cum demonstrează M.K. Davis, un fan al criptidelor tip Yeti / Sasquatch / Bigfoot.
(P.S. I-o fi adus oare tot clanul Rothschild p-acolo? :-D - evident că odată cu Lenin & bolșevicii lui alo.geni, sigilați în celebrul tren-seif trans-elvețian.)

https://www.youtube.com/watch?v=uJC1SvYKMrw

12
Evident că , spre deosebire de păbușirea care a fost reală, poza-i falsă - și nu vb aici DOAR de părerea mea, fiindcă orice homo sapiens cu IQ submediu ar trebui să-și dea seama de asta după un singur detaliu - ăla din raportul oficial al accidentului, în care scrie clar:
*Fortunately the nose pitched up, giving test pilot George Aird time to eject*

...și nu vb. doar de fotografia - sanchi - *norocoasă* a haricioplanului cu nasu-n jos, ci mai ales de pozele from bird s eye ale pistei spre care se îndrepta je-fighterul britanic, care s-a*angajat* (nu, nu era șomer, :lol: doar a pierdut viteză sub limita portanței minime în faza de *flaring* dinaintea aterizării, și-a băunit de pămînt... dar NU cu nasu-n JOS).
   Implicit, ejectarea pilotului s-a făcut spre spate/înapoi - de unde și spargerea de către pilot (+ scaun) a geamurilor serei ăleia amplasate în spatele urmelor crash-ului.

   Nu mai zic de urmele clare de *încastrare* a unei imagini statice a avionului în poza (negativul?) cu tractoristul - la asta nu mă bag nefiind expert foto, dar mi se par flagrante. La fel cum cred că mica avere încasată pe poză a fost împărțită de fotograf și cu tractoristul britanic (o fi fost poate savant britanic totuși?  :-D)
...Iar despre scopul manglelii ce să mai zic? Reclamă - moca - pt Martin Baker & Co în timpul farsei sinistre numite Rezbelu Rece (nu mai intru-n detalii, le găsiți p-acolo-n linkurile atașate de colegul xperyens.)

Concluzie: Deși tema propusă e un pic înafara zonei de interes RUFOn, rămîne interesantă fie și doar prin starea de disonanță cognitivă acută simțită la simpla punere a întrebării (retorice, clar):
Cum de-a fost / este și va mai fi posibilă o așa lejeră prosteală...globală??!! Sau măcar - acceptînd că-n 1962 *lumea* era mult mai naivă / /credulă / prostovană ca acum - cum mai e posibil să persiste convingerea c-ar fi vorba de-o poză reală??
...Uite că se poate. :|

13
1. Later Edit / completare: Rămîn multe alte (sub)puncte demne de adăugat, cum ar fi incapacitatea noastră funciară (hibă cu care cei mai mulți dintre noi am fi echipați insidios *din proiect*) de a decela în toată măreția ei - cînd monstruoasă, cînd miraculoasă -, măcar complexitatea straturilor Iluziei destinate nouă (sau și co-fabricate de noi?), dacă nu și scopurile ei ultime.

Plus alte presupuneri mai banale, de genul imposibilității conducerii *autonome*, echitabile și oneste a grupurilor f. mari din prezentul suprapopulat al planetei, spre deosebire de epocile revolute ale sutașilor/șefilor de trib, pe bune aleși p-atunci la modul direct. De unde și (re)inventarea demo(no)crației - la critica ei nu mai revin însă că-i găsibilă și p-aici, inclusiv în postarea f. la obiect a prietenului @mr.

Procesul nașterii/consolidării autorității e și el interesant. Mda, noțiunea aia abstractă, dar cu implicații dureros de concrete f. bine subliniate de colegul @Grifon. D-aia am și reamintit cam lungul pasaj vinculus-oid culianic, ca schelet greu sesizabil al constructului numit Putere (...To The People? - never-ever !!!)
...Schelet pe care se mai re-pune periodic cîte-un mușchiuleț, o piele, o măslină etc., să nu se înmoaie cumva vreascul Iluziei globale - într-o mai mică măsură *creată* de receptorii directivelor zic eu decît de cei care le ordonă (spre deosebire de new-agerimea fundamentalistă, după care imediat cum gândești ceva... bâști și cu eclozarea unui elemental mofluz măcar.) 

V. de ex. știrile despre deloc extraordinarele plimbări, dejunuri, beții ori flatulențe ale prințului/principesei cutare (al cărei nume nu-L INDIC  :lol:) și care - surpriză divină - poate procrea chiar și puradei ! Ori cele despre o anume casă regală (deloc *ex-casă*, deși ființează aberant într-o republică aproape bananieră) - căsoi care conferă ordine și decorații contrar oricăror legi, da-i adulată în loc să fie... legată.

Ori știrile - niciodată comentate *de la rădăcini*, doar azvîrlite ca enunțuri subliminale - despre viloaiele / yachturile / conturile / aventurile cutărui miliardar = biznisman / actor / rock-star / fotbalist / manelist etc., avînd doar scopul menținerii vii prin simplă contiguitate a ispitei lăcomiei perpetue.
...Cum? Stimulînd reflexe pavloviene care conduc la întărirea credinței pseudo-religioase într-un *sfânt kapitalizm* asigurînd vezi-doamne șanse egale tuturor, cînd ar trebui să fie clar și-n grădinițe că o lume cu 8 miliarde de miliardari e doar o altă utopie tembelă.

Cei 6 (șase) mega-moguli mari și lați care ghidonează media globală știu deci prea bine mecanismele prin care convingeri oricît de absurd-ilogice sînt digerate fără sughițuri de Turmă - în top fiind crearea de false polarizări planetare, urmată de promovarea unor la fel de false nevoi, distracții, circăreli pe eșichiere politice cu președinți-jucători ori teatre de operațiuni militare (joacă / jocuri sinistre definite verde-n meclă deci - ei și...?)
...Dar de fapt nici nu trebuie să știe tartorii cu aparență umano-împielițată - anti-selectați poate de alții mai solzoși  :-) - ce-i cu micro/macro-mecanismele manipulatorii, ci doar să execute întocmai ce li se dictează (de către cine? - aista-i întrebarea de 33 sau 13,666 puncte.)

Nu mai disec nici ierarhia beneficiarilor învrăjbirilor perpetue (suprapusă încălecat din subTerranul :-P Molohic pînă la Cerurile Demiurgice) - cu furăciunile ascunse-n paradisuri fiscale rezultate și din bugetele grase pt bombardele (doi-la-su-tă! doi-la-su-tă!). Și mai terifiant e însă bilanțul atîtor vieți *dispensabile* sacrificate continuu. Ori a irosirilor de timp prețios (x miliarde de vieți rătăcite-n inutil) prin ocuparea minților/sufletelor cu absolut orice în afară de ceva realmente util evoluției noastre.

*Orice altceva* în 1001 variante, pe lîngă circărelile citate sumar - inclusiv birocrația 90% inutilă. Știați de ex. că doar meriganii secretizează +3 miliarde (!!!) pagini anual, ca-n scurt timp să le piardă urma majorității?... Să nu mai zic cum se calcă pe bătături serviciile din supa lor triliterată, care - pînă la un anumit nivel al piramidei - habar nu mai au cine pe cine spionează. Chestie valabilă și la noi, clar.
De ce oare? De... buimăcire se poate presupune logic, în spiritul hiper-îmbîrligării truismului ref. la limitarea informațiilor tip *need to know*. Implicit a ciuntirii cunoașterii lanțului conducerii trebilor într-adevăr sensibile.

Hmm, și totuși, cine-s eu (sau alți bieți forumiști non-sociologo-psyops-iști 8-)) ca să pot avea o minimă AUTORITATE a definirii priorităților?! - mai ales la scară planetară, wuahaha. Că despre materializarea lor nici nu poate fi vorba.

Asta-i altă temă și mai lunguieț-discutabilă decît lălăiala de pînă acu, așa că pregătiți-vă pop-cornu, dragi spectatori non-postaci, că n-am atins nici măcar plasa Țarcului Prim. Chiar dacă oi băga continuarea-n *Evadarea din Matrix*, unde agerul @fiulploii a marcat la fix ceva-n plus, conex cu aiurările d-aici.
 (OK, și fratele SLEAH a post-ploios-replicat ghinișor c-o poezie cu mesaj generos ca intenție, dar zlăbuță rău ca realizare hartistică; nu doar fiindcă îngerii ne-ar călări, zic io,  pe noi la figurat și nu noi pe ei  la propriu în rol de Pegași ;-) ci și din multe alte motive, la care oi reveni însă la... locul faptei.)

În fine, și voi non-umanii comutați-vă rogu-vă coarnele pe recepție - da-da, fii pe fază la fazan și bungheală pă mangleală coană AI-IA, :evil: dar și voi arhi-cornuți caucazieni. Dar și dvs tri-stimabililor luați-vă memory-stick-urile albastre din Range-Rover-urile negre. Ori și ceva perne, că analize d-astea cu pretenții -mega- au efect garantat soporific.

...Dar bineînțeles că absolut niciun efect în (re)modelarea mersului Istoriei, șontoroagă doar aparent într-un Univers perfect de fapt - convingere de care eram... convins c-o să fiu conștient abia după ce dau colțu. Uite cum Cel-De-Sus se mai distrează totuși, inoculînd cîte unui chior-încă-trăitor iluzia întrevederii Iluziei.  :star:

14
Am re-răsfoit re-băgînd ceva Likes ȘI pe topicul ăsta f. important zic io (deși aparent non-ozenist) - pe lîngă cel cu IPC, revăzut și el săptăluna trecută :lol: ca să-mi reconfirm valabilitatea *teoriei sertarului*.
...Dar și conexiunile inevitabile între teme disparate la prima vedere - dovadă, pedalarea pe subiectul IPC cu 4 ani înainte de începerea thread-ului 100% (meta)culianic:
Citat
author=Xanadron link=topic=3954.msg67815#msg67815 date=1323100725]
Exact la parerea ta (a lui @alx, n.b.) subscriam pe pagina anterioara (de unde rezulta clar ca-s mai ceva decit colegul calator astral - adica remote-viewer, shaman, nepotu' lu' Mahdi conceput cu Mama Omida si tot asa  :-D):

<<[...] viziunea regretatului prof. Rugina contine mult adevar, dar nu chiar totul - prin alte parti merita deci cautate detaliile (si mai regretatul Ioan Petru Culianu ar fi una 8-)).
Fiindca cei de la timona Terrei - care continui sa cred ca nu-s umani 100% - nu-s atit de fraieri incit sa incropeasca un sistem usor descifrabil, cu numai un pol de putere (fie el invizibil pentru "turma").
Si uite-asa se ajunge la concentrarea exclusiva a unora pe iezuiti si-al lor "Serviciu Secret Global", in timp ce altii nu mai vad padurea din cauza copacilor de genul Illuminati, Rozicrucieni, Masoni, Bilderbergi, Skull@Bones, Trilaterali, CFR-isti etc s.a.m.d.>>

Revenind acum la regretatul (si cumva subestimatul) I. P. Culianu,, uite cum fie si doar un micutz extras din "Calatorii in lumea de dincolo" acopera cumva cel putin 3-4 topice din zona:

"Trusa istoricului pentru a patra dimensiune
Pentru cei ce cred că experienţa religioasă aparţine trecutului, interesul recent faţă de stările modificate ale conştiinţei (SMC), experienţele în afara corpului (EAC) şi experienţele la limita morţii (ELM) rămîne de neexplicat. Psihanaliza a desăvîrşit opera iluminismului, în aşa măsură încît modurile de manifestare a psihicului au părut că-şi revelează toate tainele lor mărunte; la o examinare psihologică minuţioasă, viziunile şi călătoriile în lumea de dincolo apăreau ca nişte visuri infantile ruşinoase şi ca împliniri imaginare ale dorinţei.
De ce au proliferat cazurile de ELM şi EAC ? In mod destul de curios, o confirmare a posibilităţii - mai mult teoretice decît practice - a călătoriilor în alte lumi a venit nu din partea disciplinelor psihologice, ci a ştiinţelor exacte. Fizica şi matematica sînt în mare măsură responsabile de revenirea interesului pentru căile mistice de cunoaştere. Ele au deschis noi perspective, afirmînd că universul vizibil este numai o convenţie bazată pe percepţia noastră şi că lumi minunate şi inimaginabile sînt ascunse în particule minuscule şi poate chiar în spaţiul familiar din jurul nostru.

Subiectul acestui capitol îl constituie istoria descoperirilor care au condus la ipoteza existenţei lumilor superioare: „In primul rînd, să ne imaginăm o experienţă într-un spatiu bidimensional. Fiinţe plate cu instrumente plate... sînt libere i se mişte într-un plan. Pentru ele nu există nimic în afara acest plan: ceea ce observă că li se întîmplă lor însele şi <<lucrurilor lor plate>> este realitatea atotcuprinzătoare a planului lor..."
Scrisă de Albert Einstein în 1916, această încercare de descrie în cuvinte, prin analogie, spaţiile cu mai mult de trei dimensiuni (Uber die spezielle und die allgemeine Relativitaetstheorie, gemeinverstăndlich) a avut cu siguranţă printre contemporani un efect diferit de cel provocat de citirea sa astăzi, la o distanţă de timp relativ lungă. Referinţe care erau curente la sfîrşitul secolului al XlX-lea şi începutul secolului XX sint depăşite astăzi, iar matematica speranţei s-a schimbat.
Cele mai electrizante speranţe ale omenirii din primele decenii al secolului XX se datorează, în mare măsură, unui raţionament matematic simplu, făcut spre mijlocul secolului al XlX-lea. Teoria generală a relativităţii a lui Einstein ar fi imposibil de înţeles fără menţionarea contextului său intelectual general, în care ştiinţa era în mod inextricabil întreţesută cu visul, ficţiuea şi viziunea. Contribuţia ştiinţifică a puţinilor vizionari ai de a patra dimensiuni rămîne încă de evaluat.

Nimeni nu a pătruns mai bine decît Jorge Luis Borges înţelesul profund al acaparării pămîntului de către ireala dimensiune a patra. Povestea simbolica a acestei silenţioase şi subtile cuceriri este narată cu strălucit în nuvela sa Tlon, Uqbar, Orbis Tertius.
In această nuvelă, o relatare despre necunoscuta ţară Uqbar apare în volumul al XLVI-lea al unei ediţii pirat a unei Enciclopedii
Anglo-Americane; în septembrie 1937, Borges, povestitorul, spune ca moşteneşte de la inginerul Herbert Ashe, mort în urma unui anevrism într-un mic hotel din Adrogue, o mărturie cu mult mai importantă: volumul al Xl-lea al Primei Enciclopedii din Tlon. Ashe era matematician şi se ocupa în principal de transcrierea tabelelor duodecimale în sexagesimale. Este interesant de notat faptul că ambele tipuri au ceva în comun: ele diferă de tabelele zecimale, care sînt adînc înrădăcinate în convenţie. A transcrie duodecimalele în sexagesimale înseamnă a te juca cu noi convenţii, astfel încît să le îndepărtezi pe cele vechi sau, în orice caz, să le dezvălui caracterul pur convenţional. Acest lucru implică o modificare dramatică a conştiinţei obişnuite.

Ca fond istoric al acestei nuvele, trebuie menţionat aici faptul că, în timpul celui de-al doilea deceniu al secolului al XVII-lea, un grup de protestanţi germani din Palatinat, conduşi de Johann Valentin Andreae, a inventat o societate secretă, numită Confreria Rosicruciană (sau Rose-Croix), cu intenţia de a conduce omenirea la nişte incredibile realizări spirituale şi tehnologice. Această invenţie s-a dovedit a fi mai incitantă ca orice altceva; mulţi savanţi mai cred încă în mod serios că ea a accelerat, dacă nu chiar a generat progresele majore în epistemologie atribuite secolului al XVII-lea, stabilind obiectivele cercetării ştiinţifice pentru secolele următoare.

Revenind la povestirea lui Borges, proiectul Tlon Uqbar (al cărui nume era Orbis Tertius) constă în crearea unei planete fictive - cu propriile ei fenomene fizice, cu geografia şi istoria sa, cu propriile-i rase şi limbi - de către un grup de trei sute de vizionari scrupuloşi; proiectul este iniţiat şi finanţat de milionarul ascet Ezra Buckley în 1824 şi este finalizat în 1914. In martie 1941, naratorul găseşte, într-un volum de Charles Howard Hinton care-i aparţinuse lui Herbert Ashe, o scrisoare care dezvăluie ficţiunea. Totuşi, nu acesta este sfîrşitul povestirii. In 1942, în apartamentul prinţesei de Faucigny Lucinga apare un obiect cu o inscripţie în alfabetul din Tlon; cîteva luni mai tîrziu, un accident neliniştitor are loc în Brazilia: unul muribund îi cade din centură un obiect conic, făcut dintr-ua metal a cărui densitate o depăşeşte cu mult pe cea a oricărui element stabil de pe pămînt. în 1944, în sfîrşit, toate celei patruzeci de volume ale Primei Enciclopedii din Tlon sînt descoperite într-o bibliotecă din Memphis, Tennessee.
După aceasta, „Realitatea a cedat în mai multe puncte. E adevărat că dorea să cedeze". Tlon preia controlul şi Pămîntul devine Tlon. (n.b.: sau KIA? :-D)

In accepţiunea lui Borges, această conspiraţie ideologica fictivă, care îşi asumă trăsăturile unei preluări totalitare artificiale a controlului, este legată de fascinaţia negativă pe care o manifestă oamenii faţă de orice sistem cu o aparenţă de ordine, cum ar fi materialismul dialectic, antisemitismul sau nazismul.
Putem însă citi această povestire şi în alt fel. E adevărat că o nouă viziune asupra lumii s-a instaurat, de fapt, în mod clandestin; o viziune asupra lumii propusă de fizicieni, de' matematicieni, de biologi şi chiar de istorici, adepţi ai teoriei relativităţii şi a cuantelor. Limbajul folosit de toţi aceştia este puternic speculativ şi artificial. Dacă ar fi cu adevărat înţeles, semnificaţia lui ar fi suficientă pentru a-l duce la disperare cel mai convins hedonist.
Acest limbaj se referă la Univers ca la opera unui iluzionist şi spune că minţile noastre sînt creatoarele iluziei." :wink:

Cam lung citat, recunosc, dar necesar întru reamintirea faptului că (e poate doar părerea mea, evident) trăim cu toții o soileală colectivă din care:
1. ori nu vrem să ne trezim din...
...a. lene / comoditate
...b. mulțumirea semi-tâmpă cu satisfacțiile senzoriale încarnate
...c. frica de Necunoscutul rânjind :-D dincolo de Iluzie

2. sau nu prea știm cum anume,
3. ori bănuim cum, dar nu avem curajul s-o facem
4. sau poate nu sîntem lăsați să ne trezim complet, orice/cît am ști/intui - la grămadă, adormiții buștean cu semi-ațipiții.

Tema îmi pare deci mult mai interesant de disecat acum decît prin miopia ochilor de-acum 5-6 ani (nu doar ai minții înșelătoare cu toți peta-biții ei, frate SLEAH) - așa c-o să revin la ea, pornind totuși din start de la premisa unui eșec măcar parțial.
...Fiindcă-i clar că *La Ăl-De-Sus, pupa-i-aș tălpile* (cum mai zicea bunică-mea săraca) clar că nu pot/putem ajunge - pe net cel puțin. :wink:

15
Interesant - sau mai ales entertaining de fapt - episodul confabulărilor somnambulatorii :lol: Jedlika-iene.
Zic asta fiindcă, din rarele-mi sporovăieli astrale proprii - și alea doar subiectiv... certificabile -, *spiritele* ori știu tot (ce/cum/cînd/cu cine implicat s-a întîmplat ceva), ori nimic. Implicit mă pot înșela, iar interludiul lui Ted Anton poa să aibă o anume relevanță, fie ea vagă.

Că tot intrai p-aici, aș mai puncta o ipoteză (la fel de vag-probabilistică) conexă cu ultimul telefon dat de IPC chiar din biroul lui înainte să meargă la buda fatidică - sunatu-n Columbia, evident - la un nr. tel. greșit zice-se; în fine, detaliile-s undeva prin topic pentru nou-veniți.
   Fără să exclud deci complet ipoteza (și mai teoretică) a negoțului ierbivor :-D  în care s-ar fi implicat IPC, e suficient să fi văzut filmoace tip *Quantum Of Solace* (un 007 cu scenariu ceva mai cinic-sincer ca altele apropo de adevăratele scopuri ale serviciilor... de ceai/cafea etc. 8-)) ca să deducem că South-America nu-i doar terenul traficării (unor) droage.

Fiindcă p-acolo-i și zona unde supraviețuiesc pare-se (încă) niște ex-supermani non-umani :-) cu tărtăcuțe alungite (v. Paracas Longheads topic), implicați - tot încă și tot pare-se - de milenii bune în poziții de admini ai (nu-doar-video)-game-ului pe cît de global, p-atît de parșiv actual.
Nu-i vb totuși de șamani, deși unii șamani bolivaro-columbo-peruani susțin că au (încă) unele contacte cu ei.
...De ce n-ar fi avut și cu inițiați ca IPC însă?
Aista-i așadar întrebarea - care merită măcar pusă, chiar dacă orice răspuns la ea pare SF - deocamdată.
 

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 242