Poate ca prabusirea partiala a obeliscului este mai realista decat aberatia contrafacuta a prabusirii complete a turnurilor gemene. De asemanare de situatii nu cred ca poate fi vorba!
Trecand peste happy-end-ul de final,
Olympus has fallen este un film destul de socant. Nu prin violenta cu care ne-a obisnuit industria de film americana, ci prin ideea cuceririi Casei Albe si a accesului la controlul armamentului. Daca tot esti mandru ca ai statutul de natiune superdezvoltata si cu influienta maxima in lume, de ce ti-ai construi o imagine in care esti atacat, umilit, mai ales in filmul asta direct in inima?
Iar scena cu caderea drapelului (sfasiat) SUA este arata in mai multe filme produse in ultimii 2-3 ani.
De aceea nu cred ca-i doar o moda sau o intamplare printre scenaristii americani de a se juca asa negativ cu simbolistica de superputere a SUA, mai ales ca aceasta imagine a fost construita cu grija timp de multe zeci de ani.
Ma mai gandesc ca prabusirea Zborului 93 in Pennsylvania, zbor ce avea destinatie Casa Alba, poate a fost intentionata, lasand sa fie ca o continuare... pentru urmatorul pas de pe agenda.
Clipul Heliofant are ca repere mandatele a doi presedinti: Bush Jr. si Omaba. In film, chiar daca presedintele era alb, deciziile majore au fost luate de presedintele de conjunctura, seful Congresului, de culoare. Tot respectul pentru Morgan Freeman, imi place foarte mult ca si actor, dar putea fi un alb in acest rol.
Zic si eu..