Declinare responsabilitate
Părerile exprimate pe acest forum aparțin utilizatorilor acestora și nu pot fi considerate ca fiind informații oficiale sau promovate de acest site/forum.
În conformitate cu prevederile politicii de confidențialitate acceptate la înregistrare, fiecare utilizator este răspunzător de informațiile publicate pe acest site și nu sunt asumate de administratori sau proprietarul acestui forum.
Mai multe despre politicile de confidențialitate, aici...

Autor Subiect: Corona virus  (Citit de 4487 ori)

liviutatarus şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bk

 • Cool
 • ***
 • Mesaje postate: 164
  • Vezi Profilul
 • Liked: 7
 • Likes Given: 8
Re: Re: Corona virus
« Răspuns #90 : 23 Martie 2020, 21:00:32 »
Pt. cei care sustin ca 5G favorizeaza scaderea imunitatii... Nu contest dar totusi... este 5G activ in Suceava si Hunedoara, cele mai afectate judete dupa Bucuresti? Eu stiu ca nu...

Offline SLEAH19

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 913
 • Gen: Bărbat
 • cine n-are sabie, să vândă haina şi să-şi cumpere
  • Vezi Profilul
 • Liked: 627
 • Likes Given: 3060
Re: Re: Corona virus
« Răspuns #91 : 23 Martie 2020, 21:37:19 »
 Acum o lună Italia avea 150 testați pozitiv și 3 decedați, astăzi 23- 03-2020 are 63927 testați pozitiv și 6078 decedați, mai pun odată link-ul cu harta Covid19 care se actualizează o dată la 2 minute,  bâlci ? .... rafale ?  .. de exemplu Olanda este cât 3/4 județe din România ca suprafață, la ora aceasta are 4749 bolnavi și  ... 213 decedați, te întrebi ,  - Când Dumnezeu a ajuns Olanda la 213 morți și nimeni nu a băgat de seamă ? Ei, olandezii ce ar putea spune despre ,,Bâlci,,?

  Dacă privești harta lumii cu răspândirea Covid19 nu poate să nu îți atragă atenția arealul în care face ravagii : China, Iran și UE , pare că l-au pus cu mâna  ... ,,interesele americane,, .. și un pic de deranj în SUA ( nu chiar ca la 11 Septembrie) ca să nu bată la oki. Lumea a III-a cu sistem de sănătate praf nu are probleme cu acest coronavirus.

Bune toate pozițiile din care a fost abordat coronavirusul aici pe forum , ca în filmul teribil ,, Fiecare vede altceva!,,  Părerea mea că printre multe probleme care importă : financiare mondiale, geopolitice,suprapopulare, reglări de pași în globalizare, 5G , o problemă planetară pe care o vizează direct coronavirusul este Încălzirea Globală.
 
 Anul 2019 a fost unul al recordurilor din toate timpurile în ce privește temperaturile înregistrate, topirea ghețarilor și a calotei glaciare, și a imenselor incendii din Australia, Amazon/Brazilia, SUA etc. Poate undeva sus un ,,comitet,, a spus:  ,,- Ajunge, trebuie făcut ceva!,, Hărțile NASA arată că în scurt timp de la oprirea motorului economiei mondiale, atmosfera pe Terra a devenit respirabilă, iar egoismul Omului ( cei care vor trece prin Bâlci) va lua niște lecții și va suferi niște transformări!

https://infographics.channelnewsasia.com/covid-19/map.html
« Ultima Modificare: 23 Martie 2020, 21:40:49 de SLEAH19 »
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Offline Grifon

 • Adaequatio rei et intellectus
 • Veteran
 • *****
 • Mesaje postate: 1,332
 • Gen: Bărbat
 • Adaequatio rei et intellectus
  • Vezi Profilul
 • Liked: 3019
 • Likes Given: 2124
Re: Re: Corona virus
« Răspuns #92 : 23 Martie 2020, 21:57:14 »
Sà fiu mai explicit.
"Bålci" inseamnà, in primul ránd, o comunicare lamentabilà cu publicul - și nu doar la noi ín țarà. Numai la bâlci merge unu' cu toba prin tårg, rãcnind "Lume...Lume "".
Care e ideea sà prezinți statistici amestecate, fàrà a-mi evidenția, måcar de dragul unor cifre, acolo, care e nr. de victime datorate exclusiv SARS-Cov 2 ?

Într-o lume normalà, calmà și raționalà, inventarierea trebuia așa :
1) cåți mor (medie zilnicà/lunarà) in spitalul X
2) cåți sunt bătråni, bolnavi terminal, etc.
3) câți din categoria 2 puteau muri și de la gripa clasicà, cumulatà
4) cåți mor acum de X,Y, Z cu COVID adăugat
și în fine, cel mai important
5) câți mor doar de la virus !!!

Ce era așa greu? Au computere, nu tre' sà le scrie de mânà.
Abia asta ar fi ceva corect, sà ne lămurim. Orice altà metodà induce doar panicà, și íntreține un bâlci isteric (la care  TV sunt specialiste.
Dacà vi s-ar ràcni cu același patos tâmpit căți mor pe oră de accidente rutiere, v-ați arunca mașina în râu ?!

Sper cà am fost mai clar acum.
Igitur cogito

Offline Grifon

 • Adaequatio rei et intellectus
 • Veteran
 • *****
 • Mesaje postate: 1,332
 • Gen: Bărbat
 • Adaequatio rei et intellectus
  • Vezi Profilul
 • Liked: 3019
 • Likes Given: 2124
Re: Re: Corona virus
« Răspuns #93 : 23 Martie 2020, 22:30:19 »
Iată cum se pot face - când se dorește - statistici serioase
https://www.cdc.gov/nchs/fastats/deaths.htm
Într-un an, cca.2815000 mor in SUA. Deci  7712 pe zi. Deci 321 pe oră.
Ce-ar fi să urle prompteristele, din oră în oră : "oameni buni, încă 320 de americani muriră numai de la începutul emisiunii !! Văleu ! Văleu!"

Ce naiba, doar nu suntem copii. Moartea e cea mai puternică emoție, și de aia se exploatează in halul āsta.

L.E - Remarcați și câți mor, anual, de genericul "influenza / pneumonia (gripă / pneumonie). 55672. Deci cam 5000 pe luna. Cam  165 pe zi. Cam 8 pe oră.
De ce-i mizeria asta nouă mai cu moț ?!
« Ultima Modificare: 23 Martie 2020, 22:44:31 de Grifon »
Igitur cogito

Offline SLEAH19

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 913
 • Gen: Bărbat
 • cine n-are sabie, să vândă haina şi să-şi cumpere
  • Vezi Profilul
 • Liked: 627
 • Likes Given: 3060
Re: Re: Corona virus
« Răspuns #94 : 23 Martie 2020, 22:48:43 »

  Am ales câteva pasaje dintr-un interviu al dl Molnar Geza care nu este adeptul creeri Coronavirus în laborator,   dacă citim ajungem la concluzia că ar fi fost bine să fie unul creat în laborator, și-ar fi făcut treaba, și-ar fi atins ținta și gata,  ... dar omul ăsta spune că sunt 20 - 30 de tipuri de coronaviruși, retroviruși, viruși și bacterii care în mod natural/nenatural nu știu ce dracu i-a apucat  dar ei se pregătesc și vor să treacă bariera de specie, de la animal la om prin tot felul de combinații pentru a fi receptate de celula umană.
 
 Câte astfel de valuri ar putea suporta omenirea? Omul spune că primul val a fost SARS  .... dacă mai urmează încă 20/30 de astfel de valuri și dacă ele sunt într-adevăr fără contribuția omului  ... Adevăr vă spun că ...am benito mussolini.


 PS. Dl Grifon, statisticile pe timp de pace sunt clare, dar dacă te uiți pe frontul din spitalele italiene unde camioane întregi de sicrie se încarcă sigilate și iau direcția crematoriului aproape că nu mai contrează acum statistica, câți au murit de coronavirus și câți cu contribuția coronavirusului  și .. Qui prodest !     Vae victis.

În relaţia umanităţii cu lumea din jur şi în primul rând cu lumea animală –în primul rând vertebrate- există tot timpul un schimb de microorganisme.
De vreo 20 de ani tot apar alte microorganisme. Fără nicio discuţie, este şi din vina noastră, pentru că barierele sau zona de contact între umanitate şi lumea animală a devenit tot mai restrânsă, mai apropiată.
Putem să discutăm de ecologie, putem să discutăm de defrişări cu care deranjăm lumea animală etc. Dacă ne referim la coronavirusuri, aşa cum m-aţi întrebat, a existat o epidemie care a dat peste 8.000 de cazuri, SARS, în 2002-2003.
La care, cu mare probabilitate, a fost identificată ca sursă animală liliecii. Pe urmă, în 2012  a apărut tot cu coronavirus, MERS, care a plecat din Arabia Saudită, deci nu din China.
La MERS, cu certitudine s-a dovedit că rezervorul animal natural al acestui tip de coronavirus sunt liliecii. Acuma, că de ce a apărut acum, în 2019, în China, şi tot cu bănuiala că de la liliecii…
Cercetările continuă, dar cu mare probabilitate tot liliecii sunt rezervorul natural. Că de ce? De aceea, pentru că acum s-a ajuns ca în cazul acestui virus al liliecilor –a anumitor populaţii de lilieci, pentru că sunt vreo 18 specii diferite de lilieci- există undeva o încercare de trecere, de tranzitare a unor microorganisme –nu numai virusuri, ci şi alte microorganisme- din lumea animală spre receptivitate la lumea umană.
De obicei, există şi o gazdă intermediară, care în cazul acesta este încă în discuţie; că e vorba de pangolin sau de alt mamifer, încă nu s-a lămurit.
: Coronavirusurile sunt cunoscute în lumea animală din anii 1960-1965.
 În lumea umană nu a existat până în 2002, până la apariţia SARS. Atunci a început să se identifice ca patologie umană.

..este o recombinare, o schimbare în structura virusului, pentru că virusul propriu-zis al liliacului nu poate infecta omul, fiindcă omul nu are receptori pentru a primi virusul. Deci, tocmai de aceea se caută şi specia animală intermediară. E exact ca în cazul virusului gripal H1N1, cu epidemia din Mexic. Şi acolo e vorba de virusul păsărilor, care face mutaţii şi recombinaţii, în primul rând la porcine, dar nu numai.

Dar, cu multă probabilitate, nu a fost creat în laborator. Pentru că este vorba de aşa-zisele microorganisme şi boli emergente.

Nu e singura. Vedeţi că şi Ebola e cunoscută tot din anii 1960. Dar a fost cu nişte episoade epidemice localizate, în Africa Centrală în primul rând. Până atunci n-a deranjat pe nimeni sau i-a deranjat numai pe cei implicaţi, populaţia din zonă.
Acum, când şi Ebola s-a extins mai mult, toată lumea este îngrijorată. Şi aceasta este o patologie, o infecţie emergentă.
 Dar, sunt cel puţin 20-30 de agenţi patogeni –nu numai virusuri, ci şi bacterii- cares e pregătesc şi sunt atenţionări în acest sens.
De aceea, de exemplu, izolările la lumea păsărilor a virusului gripal H5N8 este din ce în ce mai frecventă şi în Europa şi în Asia de Sud-Est, motiv pentru care este supus unei atenţii mari, fiindcă oricând ar putea să dobândească caractere patogene contra omului.
Şi atunci va apărea un nou virus gripal H5N8, care până acum n-a existat la om. Deci, astea sunt mecanismele biologice ale convieţuirii şi coexistenţei umanităţii cu lumea înconjurătoare, în primul rând cu lumea animală. De aceea se şi numesc zoonoze, adică provenind de la animale şi care se adaptează pentru infectarea omului. De ce spun acest lucru, că se adaptează?!
Adică, virusurile originale animale, 90%, nu pot infecta omul, decât foarte rar sau în circumstanţe absolut de coexistenţă. Să zicem, de exemplu, muncitorii de la crescătorii mari de porcine sau cabaline etc, care toată ziua sunt împreună cu acele microorganisme.
Acest lucru poate genera focare locale, cu îmbolnăviri locale, dar nu cu transmitere aşa cum se întâmplă cu acest nou coronavirus, care o transmisibilitate crescută, adaptată pentru om. Deci, nu cred în teoria conspiraţiei etc, dar, repet, unii discută, însă eu nu am date în sensul unor argumente ştiinţifice că aşa ar fi. În schimb, am argumente ştiinţifice bine fundamentate că este vorba de evoluţia naturală a relaţiei umanitate cu lumea înconjurătoare.


                                                                                                                              Molnar Geza   Virusolog

 
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Forum RUFOn

Re: Re: Corona virus
« Răspuns #94 : 23 Martie 2020, 22:48:43 »

Offline Grifon

 • Adaequatio rei et intellectus
 • Veteran
 • *****
 • Mesaje postate: 1,332
 • Gen: Bărbat
 • Adaequatio rei et intellectus
  • Vezi Profilul
 • Liked: 3019
 • Likes Given: 2124
Re: Re: Corona virus
« Răspuns #95 : 23 Martie 2020, 22:53:25 »
Am văzut și eu imaginile (emoționale) cu camioane spre crematoriu.
Cum sunt însă un sceptic, eu am înțeles : ce convenabil !
Fără autopsii, necropsii...cum să mai dovedești apoi dacă era sau nu...COVID ?

In fine..eu rămân cu dubiile mele. E ceva f.f.putred in escalada asta - și nu e (doar) virusul.
Igitur cogito

Offline terraflorin

 • Cool
 • ***
 • Mesaje postate: 388
  • Vezi Profilul
  • blog
 • Liked: 208
 • Likes Given: 404
Re: Corona virus
« Răspuns #96 : 24 Martie 2020, 12:56:29 »
https://evz.ro/cand-va-lua-sfarsit-pandemia-din-europa-iata-estimare-unui-virusolog-chinez.html

Citat
Țările europene nu ar trebui să-și facă iluzii că victoria asupra COVID-19 va fi rapidă, pentru acest lucru statele vor avea nevoie de aproximativ doi ani – spune unul dintre cei mai importanți virusologi chinezi, șeful Grupului de experți din Shanghai pentru lupta împotriva COVID-19, Chuan Wenhun.

Wenhun a remarcat faptul că, dacă în întreaga lume circulația ar putea fi oprită timp de patru săptămâni, pandemia ar putea fi oprită.


a remarcat faptul că în lupta împotriva coronavirusului China a fost ajutată și de faptul că la debutul răspândirii infecției. instituțiile, multe întreprinderi, și școlile erau închise cu ocazia „Sărbătorii primăverii”, lucru care a redus considerabil contactele dintre oameni.


E tare asta cu Sărbătorea primăverii care ar fi prevenit pandemia în China!!

http://romanian.cri.cn/272/2020/01/16/1s207350.htm

Citat
festivalul începe în 23 decembrie, conform calendarului agricol chinezesc...   În 25-27 decembrie, chinezii merg la piaţă ca să cumpere fructe şi legume, carne, ouă şi peşte cu care vor prepara reţetele tradiţionale   De aceea, fiecare persoană trebuie să se întoarcă acasă, în satul natal şi să petreacă în familie

mai pe scurt a fost o frunzăreală continuă peste tot

Offline Urban

 • Consacrat
 • *****
 • Mesaje postate: 1,847
 • Gen: Bărbat
 • Sic Mundus Creatus Est
  • Vezi Profilul
 • Liked: 392
 • Likes Given: 1240
Re: Corona virus
« Răspuns #97 : 24 Martie 2020, 17:34:37 »
Am o curiozitate...
Vad ca pe tot mapamondul situatie e "critica"...intreb si eu: in Africa e vreo problema?

Offline abyss

 • Moderator Global
 • MARE MAESTRU
 • *
 • Mesaje postate: 3,088
 • Gen: Bărbat
 • Be current, Be aware.
  • Vezi Profilul
 • Liked: 2392
 • Likes Given: 5521
Re: Corona virus
« Răspuns #98 : 24 Martie 2020, 18:57:40 »
Aici ai contorul tuturor statelor. Sunt cazuri in africa dar cine le testeaza??
https://www.worldometers.info/coronavirus/

Sa urmarim situația in US. Cred ca ii va lovi precum yelowstone...
« Ultima Modificare: 24 Martie 2020, 18:59:07 de abyss »

Offline SLEAH19

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 913
 • Gen: Bărbat
 • cine n-are sabie, să vândă haina şi să-şi cumpere
  • Vezi Profilul
 • Liked: 627
 • Likes Given: 3060
Re: Corona virus
« Răspuns #99 : 24 Martie 2020, 20:42:52 »

 Este posibil ca în ce privește Africa statisticile să nu fie chiar cele reale, pentru că ei au alte probleme, de ex. Botswana are 0 (zero) bolnavi pozitivi!

 Cred că virusul ăsta nu este pentru săraki,  se duce țintit pe cei care au sisteme de sănătate bine finanțate și puse la punct, imaginați-vă dacă ar avea aceeași rapacitate și  prin America Latină, dacă i-au la întâmplare  Ciudad de México cu tot cu zona metropolitană are 21,8 milioane locuitori ( aprox.cât Romania )
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Offline terraflorin

 • Cool
 • ***
 • Mesaje postate: 388
  • Vezi Profilul
  • blog
 • Liked: 208
 • Likes Given: 404
Re: Corona virus
« Răspuns #100 : 24 Martie 2020, 21:52:25 »
Video: Scena „STATI ACASA!” din filmul „I, Robot”
https://www.youtube.com/watch?v=rEudE7VICec


https://en.wikipedia.org/wiki/2020_coronavirus_pandemic_in_Africa

nu faci teste, nu ai infectaţi, e simplu

nu-i declari, nu ai morţi, schema lui Putin


nr. de teste după ţară  - https://en.wikipedia.org/wiki/COVID-19_testing

 Spain   355.000
South Korea 348.582   
United States  (unofficial tracking)   328.768   
China   Guangdong   320,000
Italy  275,468
Russia     185,918   
Australia     157,778   
United Arab Emirates  125,000   
Canada     100,424   
United States  New York (state) New York   91,270   
United Kingdom    83,945   
Iran    80,000

în afară de South Africa   cu 7,425    nici nu văd alte ţări africane acolo întabel să fi făcut teste, Egiptul de ex
 
« Ultima Modificare: 24 Martie 2020, 22:04:21 de terraflorin »

Offline kenjiro

 • Cool
 • ***
 • Mesaje postate: 186
 • Gen: Bărbat
 • Îndoieşte-te de toate. Găseşte-ţi propria lumină.
  • Vezi Profilul
 • Liked: 393
 • Likes Given: 1007

Offline kenjiro

 • Cool
 • ***
 • Mesaje postate: 186
 • Gen: Bărbat
 • Îndoieşte-te de toate. Găseşte-ţi propria lumină.
  • Vezi Profilul
 • Liked: 393
 • Likes Given: 1007
Re: Corona virus
« Răspuns #102 : 24 Martie 2020, 23:07:12 »
De ce dracu apar numa-n China ? Hmmmm

Offline terraflorin

 • Cool
 • ***
 • Mesaje postate: 388
  • Vezi Profilul
  • blog
 • Liked: 208
 • Likes Given: 404
Re: Corona virus
« Răspuns #103 : 25 Martie 2020, 08:50:07 »
Pentru ca scarbele alea mănâncă chiar tot ce mișcă
zice că se ia de la excrementele rozătoarelor urina şi saliva acestora şi nu se transmite din om în om ...deocamdată

excrementele cu hantavirus... nu mişcă ... sau

Offline terraflorin

 • Cool
 • ***
 • Mesaje postate: 388
  • Vezi Profilul
  • blog
 • Liked: 208
 • Likes Given: 404
Re: Corona virus
« Răspuns #104 : 25 Martie 2020, 11:16:41 »
poţi lua hanta-virusul de la rozătoare şi prin cereale (pâine etc) şi păsări domestice care mănâncă porumbul unde au stat şoareci de ex. dar deja vb de altceva, nu de coronavirus


ca să revenim la subiect:
Recomand acest episod

https://www.netflix.com/title/80216752?s=a&trkid=13747225&t=cp

Acolo mai jos e şi episodul
Următoarea pandemie
21 min
7 noiembrie, 2019

Dacă o pandemie iminentă nu e pe lista ta de griji, poate ar trebui să o adaugi. Suntem pregătiți de așa ceva? Bill Gates și alți experți ne spun părerea lor.

Forum RUFOn

Re: Corona virus
« Răspuns #104 : 25 Martie 2020, 11:16:41 »
Declinare responsabilitate
Părerile exprimate pe acest forum aparțin utilizatorilor acestora și nu pot fi considerate ca fiind informații oficiale sau promovate de acest site/forum.
În conformitate cu prevederile politicii de confidențialitate acceptate la înregistrare, fiecare utilizator este răspunzător de informațiile publicate pe acest site și nu sunt asumate de administratori sau proprietarul acestui forum.
Mai multe despre politicile de confidențialitate, aici...

 

Declinare responsabilitate
Părerile exprimate pe acest forum aparțin utilizatorilor acestora și nu pot fi considerate ca fiind informații oficiale sau promovate de acest site/forum.
În conformitate cu prevederile politicii de confidențialitate acceptate la înregistrare, fiecare utilizator este răspunzător de informațiile publicate pe acest site și nu sunt asumate de administratori sau proprietarul acestui forum.
Mai multe despre politicile de confidențialitate, aici...