Revoltat, nu. Am vrut doar sa punctez o mistificare a adevarului.
M-am ocupat, pe la jumatatea anilor 90, impreuna cu cativa colegi de pasiune de refacerea termenului de "orgon" si a operelor si realizarilor lui Reich in privinta "energiei libere" (in primuintr-o perioada del rand) descoperind abia apoi ca a avut cercetari determinante in combaterea cancerului (si nu e vb de combatere cu "energie sexuala"

cum s-a mistificat cercetarea mai tarziu- ci de studiul vibrational al bolilor, al cauzelor cancerului (alimentatia, in primul rand cea modificata genetic, procesata pentru satisfacerea pietii - alimentatie care modifica la randul ei un acarian aflat in corpul nostru, transformandu-l in nucleu generator de celule canceroase). Performanta lui Reich a fost realizarea celui mai puternic microscop optic prin care a reusit sa evidentieze transformarile acestui acarian, care, in stadiu de cultura initiala unica "hranit" cu diverse medii a generat cancere diverse - plaman, creier, ficat etc.
Am rezumat aici cam tot ceea ce am gasit in vre-o 2 ani intr-o perioada cand netul avea accesul la informatii reale mai facil - dar interesul a fost mai mare pentru "tunurile orgonice" ce ordonau energiile din mediul inconjurator (producand ploaie in desertul Nevada, parca asa imi aduc aminte), si pentru teoria energiei orgonice ce ne inconjoara (ceva similar cu oceanul de energie amintit de Tesla ).
- Arestat pentru practici medicale neconventionale Reich a avut parte de un tratament demn de evul mediu - fiindu-i arse toate lucrarile gasite, desfiintandu-i-se cam toate conceptele despre viata si mediu prin devierea discutiei spre "energia sexuala" avand la baza cele cateva citate pe care le amintesti si in care Reich facea trimitere la barierele autoimpuse de cutumele societatii (sexul e un pacat ... si nu o degajare imensa de energie ce echilibreaza unele asa zise straturi energetice ce ne inconjoara).
Am reactionat normal la o mistificare a adevaruului (cel putin d.p. meu de vedere) dorind sa fiu scurt si sa nu ma lungesc cu o explicatie ce are in spate sute si sute de pagini. Acum m-am largit off topic .
Un alt caz de vindecator real si contestat de lumea academica pana la "pragul arestarii" si interziceriii practicii neconventionale de vindecare a fost Bruno Groening - ce a practicat vindecarea "en gros" in masele traumatizate de WW2 - numai ca nemtii, tipicari cum ii stim, au aplicat corectia lui Bruno, dar au filmat fenomenul ca marturie pentru vremuri cand lumina din creierele urmasilor va accepta si o astfel de abordare a realitatii inconjuratoare :
http://www.bruno-groening.org/romaneste/film/defaultfilm.htm
Trailerele 1, 2, 3 ar trebui sa fie de ajuns pentru cineva care vrea o minima documentatie pe fenomenul Bruno Groening.
- Dupa Reich nu a ramas insa NIMIC, totul a fost ars sau distrus, si tot ce se poate reconstrui se face din amintirile elevilor sai. Schema microscopului optic performant, a "tunurilor orgonice" sunt pierdute pentru vecie.
O incercare medicala de a relua cercetarile lui Reich pe linia "acarianului" a carui transformare genereaza cancerul ( de 2-3 ori in viata - cum afirma Reich undeva - vindecarea venind in primul rand din simpla schimbare a regimului alimentar ) a avut loc si in Romania la nivelul unor medici de renume (nu spun care, ca au suferit destule pt ca au incercat sa "puna la pamant" industria farmaceutica a medicamentelor/tratamentelor anticancer, industrie care aduce venituri comparabile cu cea a producerii de bombardiere, in plan mondial ).
Inchid aici off-topicul cu speranta ca raspunsul a satisfacut cererea de cunoastere.