Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Adevarul despre fosta Iugoslavie

Creat de horia2008, 02 Aprilie 2012, 17:14:51

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

kandaon

Citat din: fiulploii din  03 Aprilie 2012, 02:05:02
In al doilea rand , din cate stiu eu, poporul roman reprezinta o enigma pentru occidentalii si orientalii avizati fiindca el , poporul roman , nu ar fi trebuit sa mai existe de mult . Si totusi inca mai functionam, asa mai schiopatat, mai cu stangacie si toate negativismele aruncate aici, de zici ca suntem tinta speciala pentru toti normalii si paranormalii din lumea asta amarata. Si asta ar merita un subiect separat, zic eu dis de dimineata , intr-o  zi de marti  :lol:
Evident, doar pareri personale..

Intradevar, ar merita un subiect sau topic separat. Romanii au blocat atat expansiunea turca si islamica la nord de Dunare si mai adanc in Europa, dar si pe cea slava/rusa spre Balcani si pe cea catolica si apoi germanica spre Marea Neagra, Balcani si gurile Dunarii. Eram ortodocsi, deci ii blocam pe catolici si musulmani, dar nu eram slavi, deci ii blocam pe slavi, turci, maghiari si germani

Am fost un ghimpe pentru toate imperiile, si in mod cert in 1989 si 1990 (poate si 1991) au incercat sa ne dezbine si chiar dezmembreze, fara insa a o face (cauzele por fi discutate) printr-o interventie militara directa, cum a fost in Iugoslavia.
Cehoslovacia s-a dezmembrat cel mai usor (si Cehia a fost rapid acaparata economic cel putin, de Germania) pentru ca a fost si cea mai "slaba" tinta.
Noi am avut noroc cu faptul ca am fost (suntem) totusi un popor unitar (aprox. 90% rom^ni + unele minoritati care sunt loiale tarii, inclusiv unii dintre unguri probabil).

Cat despre problemele religioase, cred ca razboiul nostru cu Vaticanu de ex a inceput inca din antichitate, spre sfarsitul ei asa, si a inceput dupa ce dacii din armata romana au devenit suficient de multi si de puternici incat sa impuna imparati de origine traco-geto-daca, si, desigur, elemente de cultura si credinta geto-dacice. Iar faptul asta a deranjat la inceput Senatul de la Roma, apoi biserica romana, a fost o batalie intre puterea politico-militara (imparat si armata) care impunea si chestii religioase, si intre puterea politica (Senat) si religioasa (Biserica Romana) care dorea sa-si pastreze intaietatea si sa faca lucrurile dupa dorinta ei.

Primul imparat dac a aparut imediat dupa ce Caracala a dat cetatenie tuturor in imperiu roman (pentru o baza mai mare de taxare, credea el, si pentru mai multi recruti in legiuni).
Numele lui a fost Maximinus Trax, primul din asa numitii "imparati-soldati", un urias ce trecea de 2,50 m zice-se, cu o rezistenta si forta fizica exceptionale (nu exista soldat roman, atlet grec sau razboinic barbar care sa ii faca fata spun cronicile).
Dupa ce a fost numit imparat de legiuni, el nu s-a sinchisit sa mearga la Roma sa ceara binecuvantarea Senatului (care oricum nu il privea cu ochi buni, el nefiind nici roman nici patrician desigur).
S-a dus direct in Germania, pana in nordul Germaniei de fapt, pe unde a dat de pamant cu triburile germanice de acolo, apoi s-a indreptat spre Roma, sa rezolve treaba si cu Senatul.
A fost insa asasinat pe drum (avea peste 65 de ani parca la acea data, chiar batran pentru acele vremuri, si doar atunci au avut curajul si puterea sa-l omoare).

Asta a deschis "criza secolului III" in imperiu roman, un secol plin de razboaie civile intre diversi pretendenti la tron auto-numiti sau numiti de legiunile lor imparati, unul fiind chiar un stra-stra-nepot al lui Decebal, numit Regalianus.

Criza va fi eliminata de un imparat cu origini dacice din Moesia, Aurelian, care a si retras administratia romana de la nord de Dunare, lasand cale libera dacilor liberi, gotilor si carpilor acolo.

Curand v-a ajunge la putere o tetrarhie, din care va rasari Galerius, alt traco-dac, care ii va face vant lui Diocletian (ilir) si isi va impune oamenii lui, Maximin Daia (nepotu sau), Licinius (tot dac, consatean cu el parca) si apoi pe taica-su lui Constantin cel Mare, nascut tot in regiunea dacica a Moesiei, la sud de Dunare.

Galerius (ca si Diocletian) vor impune o prigoana aspra impotriva crestinilor (mama lui Galerius, o dacita de la nord de Dunare se spune ca se inchina unei zeitati pe crestele muntilor). Mai mult, Galerius va impune taxe grele romanilor (Lactantius, un scriitor crestin al vremii spune ca pentru a razbuna taxele puse de Traian stramosilor sai daci) si tot Lactantius spune ca ar fi vrut chiar sa schimbe numele imperiului roman in imperiul dac

De aici si ruptura intre Senatul roman si Biserica Romana si intre imparat si cei ce il sustineau (armata, formata in buna parte din daci).

Chiar inainte de moartea lui Galerius va da insa un edict de toleranta pentru crestini, primul in imperiu. Ceva mai tarziu imperiul va fi impartit intre Constantin si Licinius iar apoi Constantin il va invinge si ucide pe Licinius (cu care era cumnat, sora lui fiind sotia lui Licinius).

Dupa moartea lui Constantin (sau chiar inainte) au loc dupa parerea mea eliminarile scrierilor despre daci (un fel de incercare de eliminare a dacilor din istorie chiar) in imperiul roman, precum si incercarea de a ponegri sau picta in culori sumbre simbolurile lor.

Draco, steagul de lupta dacic preluat si de legiunile romane mai tarziu, apare in scena in care Sf. Gheorghe omoara balaurul cu sulita (de fapt aia e un draco tinut invers, aruncat la pamant). Simbolic, e un semn ca puterea dacilor in imperiu si in armata romana e invinsa. Cu toate astea traco-dacii vor mai forma grosul armatei imperiului roman de rasarit pana prin sec VI d.H. cand grecofonii preiau puterea in est (in vest imperiul cazuse deja)

In mod cert la Conciliul de la Niceea, cand s-au impus anumite lucruri si s-au eliminat altele, Constantin a impus si cate ceva din ceea ce credea si respecta o buna parte din armata romana, formata din daci, pentru a nu si ridica in cap.

De atunci insa a continuat razboiul subteran al bisericii romane si al vestului chiar, mai tarziu (in special germanii cred), la nivel imagologic, informational si psihologic, in incercarea lor de a sterge din istorie influenta si la un moment dat stapanirea dacica in imperiu si chiar asupra religiei (si ea influentata de infiltrari orientale si germanice in special, sau chiar celtice, asta in vestul Europei) si in incercarea de a se si razbuna, evident.
Sigur, rusii incearca si ei sa se razbune si sa scape daca se poate de noi, dar ei sunt tot mai slabi acum, si peste nu foarte mult timp zic eu, o sa aiba cu adevarat probleme uriase venind dinspre Siberia, pe care chinezii au pus ochii demult, dar aia asteapta si ei rabdatori, chiar secole daca e nevoie

Eu cred ca unii au pierdut mult si si-au smuls parul din cap de ciuda si nervi ca nu a iesit la noi cum au vrut ei in 1989.

Sigur, acuma incearca prin alte mijloace, si cu ajutorul leprelor de acum de la putere, a clasei politice de rahat pe care o avem, au mult mai multe sanse de reusita.
Pentru ca e imposibil ca o tara cu resursele (umane, materiale, chiar intelectuale si tehnologice) si dimensiunile noastre sa fie inca atat de jos, fara a fi influentata masiv si negativ de cineva.

horia2008

Desi off topic (asumat) o postare interesanta care poate merita o dezbatere, dupa cum sugereaza colegii fiulploii si kandaon (daca si moderatorii considera  de cuviinta) pe un topic separat
Nici eu nu cred ca suntem fiii ploii  :wink:, sau  o tara de ..., ca sa reiau si de pe chat, unde s-a cam incins discutia, asa ca poate chiar merita o continuare pornind de la sugestia fiuluiploii si a postarii colegului kandaon



tractorbeam

Citat din: SLEAH19 din  02 Aprilie 2012, 20:59:49
".... si sunt si un popor statornic , nu o sa vezi picior de ungur ca umbla sa-si caute de lucru prin Europa cum fac romanii/bulgarii/albanezii etc, asa ca o suta de ani nu vor mai scoate capul."

Afirmatia este FALSA! Poporul asta statornic de care vorbesti aici este deja cu traista in batz prin Europa, daca te duci pe autostrazile Austriei ai sa vezi ca la fiecare autogrill exista o vanzatoare care nu e austriaca ci unguroaica. Am discutat cu acesti maghiari/maghiare si rezulta ca din cauza somajului si a conditiilor mult mai bune de trai foarte multi maghiari din Ungaria ( nu vorbesc si de cei din Romania) sunt de multi ani stabiliti pe relatia Austria - Germania.

SLEAH19

#18
Citat din: tractorbeam din  09 Aprilie 2012, 14:15:56
Afirmatia este FALSA! Poporul asta statornic de care vorbesti aici este deja cu traista in batz prin Europa, daca te duci pe autostrazile Austriei ai sa vezi ca la fiecare autogrill exista o vanzatoare care nu e austriaca ci unguroaica. Am discutat cu acesti maghiari/maghiare si rezulta ca din cauza somajului si a conditiilor mult mai bune de trai foarte multi maghiari din Ungaria ( nu vorbesc si de cei din Romania) sunt de multi ani stabiliti pe relatia Austria - Germania.

  Dacă ungurii au început să caute de lucru prin Europa , este un fenomen de ultimii 2-3 ani , dar nu cred că este încă un fenomen de masă ca la noi , nu sunt căpşunari în Spania, Italia,Israel sau Grecia. În Anglia s-au dus probabil cei bine pregătiţi pe când noi ne-am dus şi cu creiere şi cu ,,stolul". În Austria ......şi eu m-aş duce.

Şi am mai făcut o mică eroare . Aseara un post TV românesc spunea că datoria public/privată a  Ungariei este de 135 miliarde de euro.
    Eu cred că, dacă guvernul maghiar merge  la bursa internaţională de mărfuri şi spune:
    ,, - Vindem Ungaria, cu tot ce este sub pământ şi în aer" - nu primeşte atât.


     Ok Star, ultimile două postări ar trebui mutate pe chat.
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

StarDust

Nu vi se pare ca va abateti de la subiect???
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16