Autor Subiect: Pamantul, organism Viu  (Citit de 14588 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline tractorbeam

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 651
 • Karma: 309
 • Gen: Bărbat
  • Vezi Profilul
Raspuns: Pamantul, organism Viu
« Răspuns #15 : 17 Septembrie 2010, 12:29:12 »
Daca e sa dam la o parte teoria Big-Bang care nu poate fi despartita de teoria inflationista si punem in loc teoria SPACE-TIME MODEL  (STM) a lui Jacky Jerome, teoria care reprezinta o alternativa la teoria stringurilor si a bosonului Higgs (de a carui existenta personal ma cam indoeisc), inainte de nimic a fost... NIMICUL si atat. Teoria lui Jerome prezinta similaritati cu cea a lui Urbach pana la un punct. Nu am eusit sa descopar daca teorema Hawking-Penrose este contrazisa de StM, dar ...mai sapam.
Personal ma astept intr-un interval de 1-3 ani la abandonarea modelului Big-Bang, a stringurilor, a cautarii aiurea-n-tramvai a unor particule mai mult sau mai putin exotice si gasirea teoriei care permite transferul materiei si energiei dintr-o zona de spatiu timp in alta zona de spatiu timp. 

Offline Urban

 • Consacrat
 • *****
 • Mesaje postate: 1,847
 • Karma: 396
 • Gen: Bărbat
 • Sic Mundus Creatus Est
  • Vezi Profilul
Raspuns: Pamantul, organism Viu
« Răspuns #16 : 17 Septembrie 2010, 12:56:37 »
Parerea mea e putin diferita.
O singularitate absoarbe materie, si nu mai radiaza nimic, sau aproape nimic. Singularitatiile din centrul gaurilor negre nu mai radiaza nimic, absorb materie, si aceea acolo ramane.
Ceea ce se observa in cazul quasarilor, e materia ejectata in regiunea polilor gaurii negre, materie ce interactioneaza cu imensul camp magnetic generat de gaura neagra(zii singularitate daca doresti) si care nu reuseste sa atinga orizontul evenimentelor astfel fiind expulzata cu viteze foarte mari aproximativ pe axa magnetica a gaurii negre. O singularitate in centrul unei planete ar inghiti planeta insasi, in cazul unei stele(4-5x sau mai mare ca soarele nostru) singurul lucru care impiedica prabusirea in ea insasi (generand o GN) sunt reactiile termonucleare de fuziune din centrul ei. Acestea odata incetand, steaua se prabuseste in ea insasi generand o singularitate.
Acestea fiind zise, eu unul, consider teoria unei singularitati in centrul unei planete o absurditate. De altfel mi se pare o imposibilitate ca in miezul unei planete sa se formeze materie din nimic, asa ceva nu se poate!
Nici macar stelele nu genereaza materie in plus, ele doar convertesc elementele chimice dintr-o forma in alta, ex. H -> He -> elemente grele (carbon, fier, etc).


In primul rand aceasta nu este parerea ta ci a comunitatii stiintifice, si reprezinta Modelul General acceptat si pe care il cunosc foarte bine.
Ca o parere sa devina personala trebuie gandita personal si nu preluata si memorata ca atare.
Iata o fotografie nasa in care putem vedea cat de "putina" materie emite o gaura neagra:
http://www.nasa.gov/images/content/311161main_cena_665.jpg
Cred ca asta schimba datele problemei, nu?

O alta presupunere nedovedita este ca Materia colapseaza si dupa orizontul evenimentelor, comprimandu-se la infinit.
Eroare.
Orizontul evenimentelor unei Singularitati fiind in relatie stricta de proportionalitate cu masa acesteia, putem spune ca de fapt reprezinta suprafata sferei de materie hiperdensa, dincolo de care nu se mai poate comprima, deoarece Spatiul este perfect plin.

Singularitatile nu pot exista sub forma nuda (adica fara invelis de materie normala) decat daca in jurul lor nu exista suficienta energie care sa smulga Materia de pe suprafata lor.
Singularitatile nude sunt ceea ce numim in mod curent Gauri Negre.

Singularitatile invelite sunt corpurile ceresti cunoscute sub numele de Stea, Planeta sau Satelit.
Singularitatile nu sunt ceva diferit de corpurile ceresti ci numai ucleele acestora de masa hyperdensa.
De fapt primul om care a teoretizat existenta acestor nuclee de materie hyperdensa a fost Eminescu: "In centrul soarelui se afla un nucleu atomic" (care nu are diviziuni, structuri interne, deci singularitate)

Nassim Haramein a descoperit ca aceiasi structura de tip Singularitate se afla si in centrul tuturor galaxiilor. Astronomii au confirmat.

Reactiile exoterme de fuziune nucleara sunt un mit.
Nimeni nu a resusit sa produca energie din fuziunea nucleara in nici un experiment de laborator.
Fuziunea nucleara din interiorul stelelor este o teorie falimentara, teorie care a dus la risipirea a peste 10 miliarde de euro in proiectul de obtinere a energiei de fuziune, si in laboratoarele CERN.
Singura reactie nucleara exoterma (producatoare de energie) este fisiunea.
Acest proces este binecunoscut sub numele de decadere radioactiva, si consta in descompunerea la rece a atomilor grei in atomi usori, cu degajare de energie.
Iar daca fisiunea este singurul proces producator de energie, inseamna ca Materia se descompune in Timp, nu se compune, deci Teoria Creationista este falsa, realitatea aratandu-ne ca Teoria Universului Viu, care creste prin diviziune interioara este adevarata.

Insa daca singura sursa de Energie este Fisiunea Radioactiva, de unde provin atomii grei care sa fisioneze?
De pe suprafata singularitatilor sunt smulse particule de masa de catre campul electro-magnetic ce le inconjoara (dat de miscarea de rotatie a Singularitatii), si apoi particulele sunt condensate in atomii cei mai grei posibili de Nobeliu, care isi vor incepe imediat procesul de fisiune nucleara, degajand energie si producand atomi mai usori.

Materia este ejectata prin axa de rotatie a Singularitatii la cele nude, iar la Singularitatile invelite in Materie (stele/planete), ce au masa si rotatia singularitatii mica, jetul de Materie va difuza prin nucleul de materie comprimata interioara ducand la aparitia eruptiilor stelare sau vulcanice.
Eruptiile stelare au intotdeauna loc in pereche, pe fetele opuse ale Soarelui, deci pe axa Singularitatii, care se invarte cu viteza si directie diferita fata nucleul normal al stelei.
Vulcanii erup intotdeauna in locurile de fisura a Scoartei, de-a lungul faliilor si in zonele de compresiune muntoasa. Vulcanii erup nepereche deoarece jetul de Materie este slab, Singularitatea plantara fiind foarte redusa ca dimensiuni (de ordinul milimetrilor la sateliti si planete pietroase, sau centimetri la gigantice gazoase), si materia se va strecura prin fisurile interioare.

Singularitatile cresc in masa in special prin polarizare, adica prin absortia gravitationala de masa din vid, adica asa zisa Materie Intunecata.
Precizare: Vidul nu e "gol", ci este umplut omogen cu Materie, putand fi definit ca Spatiul de Densitate Minima, in vreme ce Singularitatea este Spatiul de Densitate Maxima.
In timp Universul se polarizeaza, Vidul scazand in Densitate, iar Singularitatile crescand in Densitate, insa simultan, Vidul creste in Volum, in vreme ce Singularitatile scad in Volum, desigur, relativ la Univers ca Intreg.

Acesta este mecanismul ce mentine Universul in Expansiune Interioara.

Offline Urban

 • Consacrat
 • *****
 • Mesaje postate: 1,847
 • Karma: 396
 • Gen: Bărbat
 • Sic Mundus Creatus Est
  • Vezi Profilul
Raspuns: Pamantul, organism Viu
« Răspuns #17 : 17 Septembrie 2010, 13:20:10 »
Daca e sa dam la o parte teoria Big-Bang care nu poate fi despartita de teoria inflationista si punem in loc teoria SPACE-TIME MODEL (STM) a lui Jacky Jerome, teoria care reprezinta o alternativa la teoria stringurilor si a bosonului Higgs (de a carui existenta personal ma cam indoiesc), inainte de Nimic a fost... NIMICUL si atat. Teoria lui Jerome prezinta similaritati cu cea a lui Urban pana la un punct. Nu am reusit sa descopar daca teorema Hawking-Penrose este contrazisa de STM, dar ...mai sapam. Personal ma astept intr-un interval de 1-3 ani la abandonarea modelului Big-Bang, a stringurilor, a cautarii aiurea-n-tramvai a unor particule mai mult sau mai putin exotice si gasirea teoriei care permite transferul materiei si energiei dintr-o zona de spatiu timp in alta zona de spatiu timp.  

Prietene "tractorbeam", daca ai vreo teorie de expus, sustinut si dezbatut, te astept cu cel mai mare drag, dar sa stii ca nu ma intereseaza trimiteri la terte surse.
Aici dezbatem subiecte pe care le cunoastem personal si nu parerile altora.

Uimeste-ma!

Offline tractorbeam

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 651
 • Karma: 309
 • Gen: Bărbat
  • Vezi Profilul
Raspuns: Pamantul, organism Viu
« Răspuns #18 : 17 Septembrie 2010, 13:32:10 »
Ma scuzati, nu am dorit sa va ofensez sau sa ofensez pe nimeni, probabil ca nu am inteles eu titlul topicului.  :oops:

Prietene "tractorbeam", daca ai vreo teorie de expus, sustinut si dezbatut, te astept cu cel mai mare drag, dar sa stii ca nu ma intereseaza trimiteri la terte surse.
Aici dezbatem subiecte pe care le cunoastem personal si nu parerile altora.

Uimeste-ma!

Offline Urban

 • Consacrat
 • *****
 • Mesaje postate: 1,847
 • Karma: 396
 • Gen: Bărbat
 • Sic Mundus Creatus Est
  • Vezi Profilul
Raspuns: Pamantul, organism Viu
« Răspuns #19 : 17 Septembrie 2010, 13:44:57 »
Ma scuzati, nu am dorit sa va ofensez sau sa ofensez pe nimeni, probabil ca nu am inteles eu titlul topicului.

Departe de mine orice Gand de ofensa, ba din contra, chiar te invit sa dezvoltam dialogul intr-un mod stiintific, profesional. Eu vreau sa scrii aici teoremele pe larg, definitiile exacte, care ne intereseaza, sa faci comparatii sa sustii idei sa  argumentezi pro sau contra, nu titlurile lucrarilor unor autori ci continutul lor cu specific la discutia  noastra e important. Asta as vrea sa citesc.
Hai sa dezbatem.
Te astept  :-D

calator astral

 • Vizitator
Raspuns: Pamantul, organism Viu
« Răspuns #20 : 17 Septembrie 2010, 14:24:41 »
atentie la confuzia inevitabila, domnilor, din ce-am citit retin ca gaurile negre, daca exista, personal sint sceptic, "ar putea fi regiuni din spatiu cu o gravitatie atat de mare incît "curbeaza" spatiul din jurul acesteia iar masa tinde catre infinit iar dimensiunile catre 0. A nu confunda deci cu "Gaurile de vierme" sunt regiuni in spatiu ce permit indoirea spatiului pentru a permite calatoria pe distante mari cu o viteza mai mare decat cea a luminii. Un exemplu practic ar fi o coala de hartie. distanta de la un colt la celalalt este mai mare daca o masori drept dar daca o indoi, distanta dintre colturi este mai mica. Gaurile negre au fost probabil descoperite dar gaurile de vierme momentan exista doar teoretic (teoria relativitatii) dar sa stiti ca unele creatii artistice popularizeaza aceasta eventualitate (serialul Stargate de exemplu  :wink:  )

ps> Am gasit aici o mai buna definitie:
"Gãurile de vierme sunt doar scurtãturi teoretice în spaþiu-timpul în 4 dimensiuni, soluþii valide ale ecuaþiilor relativitãþii generalizate despre existenþa cãrora nu existã însã nicio dovadã.

Pentru a vizualiza cumva ideea din spatele noþiunii de gaurã de vierme, am putea face o analogie cu deplasarea pe suprafaþa terestrã. Un drum de la Roma la Chicago, deºi este cel mai scurt posibil de parcurs pe geodezica urmatã de toate aeronavele care urmeazã aceastã rutã aerianã, nu este ºi cel mai scurt posibil de imaginat. Am putea imagina un tunel de dimensiuni planetare care sã uneascã Roma de Chicago prin interiorul Pãmântului. Inaccesibil în practicã, dar nu ºi în teorie.

Dacã extindem asta la spaþiu-timp, rezultã gãurile de vierme, scurtãturile teoretice prezise de matematica relativitãþii generalizate.

Numai cã asemãnãrile se opresc aici. Pe de o parte, nu putem vizualiza cu ochii minþii o gaurã de vierme deoarece nu putem gândi în 4 dimensiuni.

Mai mult, existã ºi un argument logic împotriva existenþei acestor scurtãturi prin spaþiu-timp. Dacã ar exista în realitate, o gaurã de vierme nu ar putea aparþine spaþiu-timpului în 4 dimensiuni. Dacã spaþiu-timpul în 4 dimensiuni este tot ceea ce existã în Univers, unde ºi-ar gãsi loc o gaurã de vierme, care ar conecta douã puncte ale acestui continuum? Aºadar, ori trebuie sã demonstrãm existenþa unor dimensiuni suplimentare, ori acceptãm ideea cã gãurile de vierme sunt simple ciudãþenii matematice ºi nimic mai mult."
(scientia.ro)

« Ultima Modificare: 17 Septembrie 2010, 14:26:23 de calator astral »

Offline StarDust

 • Moderator Global
 • MAESTRU
 • *
 • Mesaje postate: 2,160
 • Karma: 572
 • Gen: Bărbat
 • Archaean soul
  • Vezi Profilul
Raspuns: Pamantul, organism Viu
« Răspuns #21 : 17 Septembrie 2010, 15:41:23 »

In primul rand aceasta nu este parerea ta ci a comunitatii stiintifice, si reprezinta Modelul General acceptat si pe care il cunosc foarte bine.
...
Ma scuzi ca am uitat sa precizez. Ader in totalitate la parerea comunitatii stiintifice. O parere pe baza experientelor personale nu prea am cum sa mi-o formez referitor la acest subiect. Tot ceea ce pot eu vedea, si experimenta cu modestele mele resurse e in concordanta totala cu ceea ce sustine comunitatea stiintifica, deci, ceea ce am expus aici e si parerea mea, altfel, nu expuneam "povesti" pe aici. Imi pare rau daca m-ai inteles gresit.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16.
http://themillenniumreport.com/2016/03/the-flat-earthers-

Offline Urban

 • Consacrat
 • *****
 • Mesaje postate: 1,847
 • Karma: 396
 • Gen: Bărbat
 • Sic Mundus Creatus Est
  • Vezi Profilul
Raspuns: Pamantul, organism Viu
« Răspuns #22 : 17 Septembrie 2010, 15:42:14 »
@Calator Astral

"Vidul nu e "gol", ci este umplut omogen cu Materie, putand fi definit ca Spatiul de Densitate Minima, in vreme ce Singularitatea este Spatiul de Densitate Maxima. In timp Universul se polarizeaza, Vidul scazand in Densitate, iar Singularitatile crescand in Densitate, insa simultan, Vidul creste in Volum, in vreme ce Singularitatile scad in Volum, desigur, relativ la Univers ca Intreg."

Deci Structura Spatiului e Continuua, neexistand particule fundamentale, spatii de Densitate Infinita, sau goluri de Densitate Zero.
Universul Creationist de ideologie masonica (construit de Dumnezeu) este un fals ce s-a infiltrat in Gandire ducand la Iluzia de Separatie.
Neexistand corpuri separabile sau spatii goale nu pot exista "gauri" in Spatiu sau Teleportare ori Calatorii in Timp.

Structura Universului e asemenea unui ocean 3D ale carui unde stationare volumice duc la aparitia iluziei de corpuri materiale.
Microscoapele electronice au aratat ca atomul este un mic nucleu inconjurat de un enorm Vid, iar coerenta corpului e mentinuta de Unda Stationara ce il descrie, dar fara sa limiteze schimbul de Materie si Energie cu mediul. Practic Universul e INTREG si nu poate fi rupt in "bucati" ci numai schimbata Densitatea dintr-o zona sau alta dupa niste tipare ce pot rezista in Timp sub forma de Corpuri.
« Ultima Modificare: 17 Septembrie 2010, 15:46:56 de Urban »

Offline StarDust

 • Moderator Global
 • MAESTRU
 • *
 • Mesaje postate: 2,160
 • Karma: 572
 • Gen: Bărbat
 • Archaean soul
  • Vezi Profilul
Raspuns: Pamantul, organism Viu
« Răspuns #23 : 17 Septembrie 2010, 16:41:08 »
Si o explicatie la filmul expus, referitor la "marirea" Lunii... Vad ca naratorul e foarte nedumerit despre faptul ca acele imense cratere prezentate (Mare Serenitas, Imbrium etc) nu prezinta urmele specifice craterelor de impact standard, si nu isi explica cum, un impact de asemenea marime nu a "crapat" Luna in doua. Pai uite cum cred eu ca e treaba. Marimea impactelor denota faptul ca acestea au avut loc in faza de inceput a sistemului solar cand acesta era inca plin de planetoizi recent formati. In acea perioada Terra si Luna erau inca in stare semi-topita, deci corpuri insuficient racite inca si care suportau din plin coliziuni masive. Acele cratere sunt aparute in acele momente indepartate, iar resturile (tot topite) rezultate in urma impactului s-au afundat in timp, din nou in materia semi-topita a Lunii. In timp, in cursul solidificarii, impactele ulterioare au sters orice urma(care a mai ramas) lasata de vechile impacte, au mai ramas doar marginile uriase care in decursul timpului nu au disparut. Urmele prezentate la inceputul filmului in jurul craterelor, vizibile pe suprafata Lunii sunt urme lasate de impacte petrecute in faza in care Luna era deja solidificata, deci mai recente. Se stie de asemenea ca materia intunecata (care se vede si cu ochiul liber) aflata pe fundul uriaselor cratere de impact e lava solidificata.(in trecut se credea ca erau mari, de aceea asa le-a si ramas numele, Mare serenitas, etc).
Din punctul meu de vedere explicatia e simpla si nu vad de ce nu ar fi valabila privind prin prisma a ceea ce stim.
Si sa nu uit... asta e doar parerea mea.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16.
http://themillenniumreport.com/2016/03/the-flat-earthers-

Offline Urban

 • Consacrat
 • *****
 • Mesaje postate: 1,847
 • Karma: 396
 • Gen: Bărbat
 • Sic Mundus Creatus Est
  • Vezi Profilul
Raspuns: Pamantul, organism Viu
« Răspuns #24 : 17 Septembrie 2010, 16:41:48 »
Ma scuzi ca am uitat sa precizez. Ader in totalitate la parerea comunitatii stiintifice. O parere pe baza experientelor personale nu prea am cum sa mi-o formez referitor la acest subiect. Tot ceea ce pot eu vedea, si experimenta cu modestele mele resurse e in concordanta totala cu ceea ce sustine comunitatea stiintifica, deci, ceea ce am expus aici e si parerea mea, altfel, nu expuneam "povesti" pe aici. Imi pare rau daca m-ai inteles gresit.

Ce inseamna adeziunea la parerile altora?
Credinta impartasita... ceea ce duce la o Religie Stiintifica.

Atunci cand Oamenii vorbesc despre fenomene pe care nu le inteleg avem de a face cu credinte...atunci cand aceste credinte sunt folosite intr-un fel sau altul pentru a indeparta oamenii de la Certitudinea Realitatii avem o credinta exploatata deci o Religie.
Iluzia deformarii Spatiilor Temporale este ceea ce ne opreste in a intelege Realitatea.
Spatiul nu este si nu poate fi deformat.
Timpul nu este si nu poate fi deformat.

Insasi faptul ca atractia gravitationala este proportionala cu inversul patratului distantei ne arata ca distanta nu poate fi deformata.

Numai fenomenele electromagnetice au loc diferit intr-un spatiu influentat gravitational fata de Vid.
Aceasta variatie a proceselor a dus la iluzia ca Spatiul ar putea fi deformat.
Daca Spatiul s-ar deforma in campul gravitational atunci variatia gravitatiei ar fi fost proportionala cu patratul distantei Spatiului deformat nu cu patratul distantei Spatiului matematic omogen asa cum arata toate experimentele.
Insasi faptul ca gravitatia este calculata relativ la un Spatiu omogen nedeformat arata Eroarea teoriilor relativiste (teoriile relativiste spun ca Spatiul se deformeaza in jurul corpurilor masive, deci in ecuatii ar fi trebuit sa folosim Spatiul deformat si nu cel omogen).
Primele unde stationare de deformare a Spatiului sunt cele generate de campul electro-magneto-gravitational si aceasta reprezinta prima deformare a Spatiului.
Aceste unde stationare apar oriunde exista campuri electro-magneto-gravitationale, in spatiile goale aflate intre corpuri, si formele undelor stationare depind de formele ce limiteaza Spatiul (inchis sau deschis).

A doua deformare a Spatiului este generata de undele sonore care se propaga prin aer.
A treia deformare a Spatiului este generata de undele acustice care se propaga prin apa.
A patra deformare a Spatiului este generata de vibratiile care se propaga prin corpuri solide.
A cincea deformare a Spatiului este generata de vibratia de deplasare a particulelor solide (electroni sau "bile de marmura").

Orice unda stationara are un echivalent de deformare a Spatiului dar Spatiul nu este deformat, nu poate fi deformat pentru ca SPATIUL NU ARE FORMA PROPRIE.
Teoria Relativitatii arata ca Spatiul este Nedefinit in Forma.
Spatiul este un Camp iar Campurile nu au forma proprie, numai particulele au forma proprie, iar Campul este definit de "golul" aflat intre particule.

Spatiul Vid este Perfect Omogen.
Prin Spatiu Vid inteleg Spatiul Ideal strabatut de cantitati infime de unde electro-magneto-gravitationale si poate fi asimilat Vidului Intergalactic.

Offline Urban

 • Consacrat
 • *****
 • Mesaje postate: 1,847
 • Karma: 396
 • Gen: Bărbat
 • Sic Mundus Creatus Est
  • Vezi Profilul
Raspuns: Pamantul, organism Viu
« Răspuns #25 : 17 Septembrie 2010, 17:16:40 »
@StarDust

Lamuriri suplimentare
Teoria Big-Bang este o teorie Creationista, deoarece presupune o cantitate precisa de Materie si Energie, aleasa de Dumnezeu, creata de Dumnezeu si explodata intr-un Spatiu Vid, infinit, preexistent. Mai mult, acest proces este condus dupa legi arbitrare stabilite de Dumnezeu.

Observatiile asupra Spatiului Indepartat ne arata prin deviatia spre rosu ca Universul nu are un singur centru ci toate corpurile fizice sunt centre locale ale Universului.

Daca vrei neaparat sa vizualizezi un model al Spatiului nedeformabil aminteste-ti mai intai trecerea de la Pamantul plan la cel sferic si apoi fa paralela cu trecerea de la Universul sferic la cel in forma de bila (diferenta dintre bila si sfera este variatia de densitate), cu proprietatea ca Observatorul este mereu in centru, iar daca te deplasezi pe o directie oarecare, mergand suficient de mult, ajungi de unde ai plecat dar din sens opus, iar imaginea indepartata, limita a cercului perpendicular pe acea directie va ramane mereu neschimbata.
La aceasta trebuie sa adaugi viteza luminii ca limita maxima de deplasare si miscarea plus evolutia corpurilor ceresti.
La scari mici, umane, Spatiul Nedeformat poate fi considerat orto-izometric, insa la scara intregului Univers, Spatiul este Para-Izometric, de la paradoxul Moebius in Spatiu, descris de matematicile neeuclidiene sferice teoretizate de Boliay.

UNIVERSUL NU A FOST CREAT.
 
Universul S-A NASCUT prin coagularea Haosului de sub scara Plank in prima Certitudine, in prima Unitate.
Universul nu va muri niciodata ci va exista intotdeauna si va creste mereu in Complexitate.
Asta inseamna ca Universul nu este arbitrar in Materie, Energie sau legi de Evolutie. Nici o "constanta" Universala nu este de fapt constanta ci numai un parametru variabil in Timp, iar Spatiul nu poate exista in afara Universului ci numai corelat relativ la ceilalti parametri, deci Universul nu se extinde in Spatiu ci particulele materiale se contracta in Timp, generandu-se noi si noi particule care mentin echilibrul dinamic al Universului.
Astfel: Volumul, Energia, Masa, si Viteza sunt constante relativ la Universul ca Intreg insa variabile cu Timpul, relativ la unitatea de masura de precizie minima Plank.

Cu alte cuvinte:
Universul a fost Intreg in Volum, Energie si Masa inca de la inceputuri, iar relatiile dintre ele sunt stricte si in singura forma posibila, sau cu alte cuvinte: Nimic nu se pierde, Nimic nu se castiga, Totul se transforma.

Consecintele sunt:
La momentul Zero de Timp Universul era sub scara Plank de masura deci, nedefinit.
La momentul 1 de Timp, Universul era exact cat unitatea Plank deci definit Unitar (asa zisul Big-Bang).
La momentul 2, Universul deja isi incepuse Evolutia, crescand in Complexitate (entropie) divizindu-se in 5 particule fundamentale (1 foton, 1 electron, 1 neutron, 1 proton si un neutrino) si 5 campuri corespondente (inertial/proportia, electric/curbura, gravitational/inversiunea, magnetic/torsiunea, spiritual/spirala asimetrica).
De exemplu un corp care se deplaseaza inertial relativ la scara Plank, el va incetini relativ la scara Universala, insa un corp care se deplaseaza inertial relativ la scara universala, va accelera la scara Plank, asa apar fenomenele de accelerare sau franare gravitationala, pentru ca in timp Universul creste in Rezolutie, in Finete, deci in unitati de precizie minima Plank.

Unitatile de Energie se reproduc prin interferenta undelor, iar unitatile de Materie se reproduc in nucleele de materie colapsata gresit numite "gauri negre", fiecare corp stelar suficient de masiv avand un astfel de nucleu: satelitii, planetele, stelele sau quasarii (nuclee galactice).
Materia nu apare de nicaieri ci fiecare particula materiala pierde masa in Timp sub forma de campuri energetice, campuri care se scurg gravitational in singularitatile "gaurilor negre" unde fragmentele de materie se acumuleaza iar campurile electro-magnetice de rotatie si torsiune smulg materie pe care o organizeaza mai intai in atomi grei, care departandu-se vor ajunge in zone de presiune si temperatura redusa unde vor fisiona obtinandu-se materie mai usoara.

Astfel, fiecare "gaura neagra" va emite materie pe axa de rotatie, insa cele bogate in Energie vor retine materia la suprafata, formand stele, iar stelele bogate in energie vor continua procesul de fisiune nucleara pana la nivel de hidrogen.
Asadar procesul de formare al Materiei este opus celui Creationist care postuleaza ca sursa primara de energie fuziunea hidrogenului in atomi grei.
Conform modelului Evolutionist al Universului Viu, variabilele ce leaga elementele fundamentale dau Complexitatea Universului la un moment de Timp.
De exemplu Universul poate fi privit ca o unda asimetrica, ce se deplaseaza cu viteza luminii si interfereaza cu ea insasi la fiecare ciclare (strabatere a Universului).
Astfel Universul se afla azi in pragul terminarii celui de-al 204-lea ciclu, deci Lumina l-a strabatut de numai 204 ori!
Atat de tanar este Universul!!

La fiecare strabatere, distanta dintre quasari/galaxii creste cu unu, adica azi exista maxim 204 galaxii intre noi si "marginea" Universului.
Tot la fiecare ciclu, lungimea Universului in cuante Plank se dubleaza, adica azi Universul are aproximativ 2^205 lungimi Plank in diametru, sau 2^204 in raza.
Tot la fiecare ciclu atomul cel mai mare care poate exista are numarul de ciclu/2 protoni in nucleu, deci azi are 102 protoni, este numit nobeliu si conform observatiilor (indirecte) si al teoriilor partiale moderne apare in stele de 5 ori mai masive decat Soarele. Tot la fiecare ciclu, masa de repaus dintre electron si proton creste cu 9 unitati iar azi are proportia: 204*9:1, adica un proton este de 1836 ori mai greu decat un electron.
Tot la fiecare ciclu densitatea maxima, deci volumul nucleului relativ la cel atomic variaza proportional si anume volumul nucleului este de aproximativ 204^3 ori mai mic decat volumul atomului, iar densitatea maxima (in "gauri negre") este de 204^4 ori mai mare decat densitatea "vid"-ului, care nu este deloc Vid ci este plin cu Materie de densitate minima.
Si tot asa... constantele gravitationale, electrice, magnetice, viteza luminii in cuante Plank, totul creste la scara Plank... totul ramane neschimbat la scara Universala.
UNIVERSUL CRESTE in COMPLEXITATE prin faramitare si diviziune INTERIOARA, polarizandu-se continuu, segregandu-se in Materie din ce in ce mai concentrata si Spatiu Cosmic din ce in ce mai rarefiat, mereu constant la scara mare, mereu schimbator la scara mica.

Reproducerea corpurilor in Univers:
Quasarii, corpurile cele mai masive posibile din Univers, emit quasari mai mici, viitoare nuclee pentru galaxii care condenseaza in jurul lor.
Stelele se reproduc prin explozii sau prin eruptii masive, ce vor condensa in alte stele respectiv sateliti si planete care in Timp vor atinge masivitatea necesara aprinderii.
Ciclul de Viata stelar este urmatorul:
1. Stea super-masiva - explozie - condensare in mai multe stele
2. Stea masiva - explozie, condensare intr-o stea si planete
3. Stea - eruptii solare - condensare in sateliti


Ciclul de Viata satelit-planetar-stelar:
-satelit - pitica pietroasa fara atmosfera, pietroasa cu atmosfera, lichida cu atmosfera, gigantica gazoasa, supergigantica gazoasa/pitica maronie - stea.

Corpurile Vii se reproduc prin seminte/pui sau diviziune iar macromoleculele prin aditiune de componente si fragmentare.

Atomii se reproduc prin separea materiei de pe suprafata "gaurilor negre".

Particulele subatomice se "reproduc" prin sfaramarea Materiei si nu au o Viata proprie ele fiind numai fragmente, rupturi.

Toate cele I0 elemente fundamentale ale Universului exista inca de la Inceput si ele sunt strict relationate: Spatiul, Energia, Timpul, Materia, Unda/Suflul, Instinctul, Emotia, Constiinta, Inteligenta, Spiritul.
« Ultima Modificare: 17 Septembrie 2010, 17:18:10 de Urban »

Offline StarDust

 • Moderator Global
 • MAESTRU
 • *
 • Mesaje postate: 2,160
 • Karma: 572
 • Gen: Bărbat
 • Archaean soul
  • Vezi Profilul
Raspuns: Pamantul, organism Viu
« Răspuns #26 : 17 Septembrie 2010, 18:06:43 »
Urban Multam pt. lamuririle suplimentare. Eu raman la parerea mea. Eu privesc pamantul ca un organism viu altfel, si anume, cred ca e posibil ca tot ceea ce este viu pe aceasta planeta sa formeze un fel de constiinta, ca sa zic asa, dar asta poate, la nivel subtil. Spune-i daca doresti un fel de constiinta generala a planetei sau cam asa ceva, o suma a tot ceea ce e viu pe suprafata lui. Dar lucrurile se opresc aici din punctul meu de vedere. Viata e ceva total separat de materia care isi urmeaza un alt fel de curs al evolutiei, O evolutie care e total diferita de tot ceea ce este viu.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16.
http://themillenniumreport.com/2016/03/the-flat-earthers-

Offline totoslack

 • Junior
 • *
 • Mesaje postate: 25
 • Karma: 0
  • Vezi Profilul
Raspuns: Pamantul, organism Viu
« Răspuns #27 : 18 Septembrie 2010, 14:13:45 »
Ce inseamna adeziunea la parerile altora?
Credinta impartasita... ceea ce duce la o Religie Stiintifica.

Atunci cand Oamenii vorbesc despre fenomene pe care nu le inteleg avem de a face cu credinte...atunci cand aceste credinte sunt folosite intr-un fel sau altul pentru a indeparta oamenii de la Certitudinea Realitatii avem o credinta exploatata deci o Religie.
Iluzia deformarii Spatiilor Temporale este ceea ce ne opreste in a intelege Realitatea.
Spatiul nu este si nu poate fi deformat.
Timpul nu este si nu poate fi deformat.

Insasi faptul ca atractia gravitationala este proportionala cu inversul patratului distantei ne arata ca distanta nu poate fi deformata.


Primele unde stationare de deformare a Spatiului sunt cele generate de campul electro-magneto-gravitational si aceasta reprezinta prima deformare a Spatiului.
Aceste unde stationare apar oriunde exista campuri electro-magneto-gravitationale, in spatiile goale aflate intre corpuri, si formele undelor stationare depind de formele ce limiteaza Spatiul (inchis sau deschis).

A doua deformare a Spatiului este generata de undele sonore care se propaga prin aer.
A treia deformare a Spatiului este generata de undele acustice care se propaga prin apa.
A patra deformare a Spatiului este generata de vibratiile care se propaga prin corpuri solide.
A cincea deformare a Spatiului este generata de vibratia de deplasare a particulelor solide (electroni sau "bile de marmura").

Orice unda stationara are un echivalent de deformare a Spatiului dar Spatiul nu este deformat, nu poate fi deformat pentru ca SPATIUL NU ARE FORMA PROPRIE.
Teoria Relativitatii arata ca Spatiul este Nedefinit in Forma.
Spatiul este un Camp iar Campurile nu au forma proprie, numai particulele au forma proprie, iar Campul este definit de "golul" aflat intre particule.

Urban, de unde le-ai scos? De la tine sau de la altii. Te intreb pentru ca in expunerea ta sunt multe exprimari ce au probleme de logica elementara.

calator astral

 • Vizitator
Raspuns: Pamantul, organism Viu
« Răspuns #28 : 18 Septembrie 2010, 14:56:11 »
@StarDust

Lamuriri suplimentare
Teoria Big-Bang este o teorie Creationista, (...)acest proces este condus dupa legi arbitrare stabilite de Dumnezeu.

Observatiile asupra Spatiului Indepartat ne arata prin deviatia spre rosu ca Universul nu are un singur centru ci toate corpurile fizice sunt centre locale ale Universului.
(...) fa paralela cu trecerea de la Universul sferic la cel in forma de bila
La aceasta trebuie sa adaugi viteza luminii ca limita maxima de deplasare
La scari mici, umane, Spatiul Nedeformat poate fi considerat orto-izometric, insa la scara intregului Univers, Spatiul este Para-Izometric, de la paradoxul Moebius in Spatiu, descris de matematicile neeuclidiene sferice teoretizate de Boliay.

UNIVERSUL NU A FOST CREAT.
 
Universul S-A NASCUT prin coagularea Haosului de sub scara Plank in prima Certitudine, in prima Unitate.
Universul nu va muri niciodata ci va exista intotdeauna si va creste mereu in Complexitate.

Universul a fost Intreg in Volum, Energie si Masa inca de la inceputuri, iar relatiile dintre ele sunt stricte si in singura forma posibila, sau cu alte cuvinte: Nimic nu se pierde, Nimic nu se castiga, Totul se transforma.

Toate cele I0 elemente fundamentale ale Universului exista inca de la Inceput si ele sunt strict relationate: Spatiul, Energia, Timpul, Materia, Unda/Suflul, Instinctul, Emotia, Constiinta, Inteligenta, Spiritul.

*

instinctu&emotia sînt "elemente fundamentale ane universului"?! ...iar aia cu "Universu a fost întreg....esti serios?! a trecut deci camila prin urekile acului, exact?!
supozitii, nimic altceva...eu cred mai degraba în Teoria Corzilor (vezi branele Negativa-Pozitiva si scurta lor interactiune care a provocat Big-Bangul, straniu, parca ar fi doua Forte Bine-Rau care s-au "ciocnit" o milifractiune de secunda...)

Offline abyss

 • Moderator Global
 • MARE MAESTRU
 • *
 • Mesaje postate: 3,090
 • Karma: 2370
 • Gen: Bărbat
 • Be current, Be aware.
  • Vezi Profilul
Raspuns: Pamantul, organism Viu
« Răspuns #29 : 18 Septembrie 2010, 15:38:36 »
Dacã nu pricepeti ce spune Urban acolo mãcar recunoaºteþi în mod bãrbãtesc. Iar dacã omul a strecurat coji de banane e interesant sã le dovediþi cu opinii constructive, altfel vom coborâ discuþia în derizoriu.