Fara sa mai intru-n discutii contradictorii (oricum n-am intentia sa conving pe nimeni de ceva anume), mai recomand doar extrem de interesantul si mai ales documentatul topic moderat de John Lear
"The case of the civilization on the Moon" 
de pe OMF (Open Minds Forum), care-a ajuns deja la 105 pagini:
http://lucianarchy.proboards.com/index.cgi?board=johnlear&action=display&thread=1633&page=1P.S. Spre deosebire de
John Lear (care-i convins - cu unele argumente plauzibile - ca niciuna din misiunile Apollo n-au ajuns pe Luna) eu cred ca am ajuns totusi p-acolo si cu "primitivele" rachete Saturn-V, dar nu "de capul nostru", ci cu ajutorul unor aliati ET. Transcrierea oficiala (chiar asa, trunchiata cum e-n stenograme) a convorbirilor astronauti-baza NASA e relevanta in sensul asta, ba aduce chiar noutati incredibile apropo de ce-au vazut ei, astronautii, pe Luna. Fiindca pe poze ("airbrushed", cu mici exceptii - si oricum doar cca. 2% din totalul imaginilor au fost date publicitatii) nu se poate pune vreo baza.
Ce-i drept, si
John Lear detine informatii credibile (sustinute si de
Hoagland, printre altii) conform carora avem chiar de mult baze spatiale (comune, ruso-americano-germane) pe Luna - in cadrul programelor spatiale neoficiale -, dar, in fine, ar fi dificil sa concentrez aici ideile/datele din mii de postari.
Problematica asta-i oricum complexa si supusa unor tone de dezinformari

- inclusiv unele din partea unor falsi whistleblowers de la NASA, care par sa fi implementat cu succes ideea... subversiva a interdictiei "stapinilor Lunii" de-a ne mai lasa sa dam raite p-acolo.
De unde si abandonarea (cica), din 1972, a misiunilor lunare cu echipaj uman.