Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Coincidentele. Fenomene rezultate din coincidente

Creat de Skywalker, 25 Februarie 2006, 16:22:12

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Skywalker

 
  Aparent coincidentele sunt usor trecute cu vederea. Ele nu fac parte din ufologie, insa sunt descrise in cadrul fenomenelor paranormale. Insa eu nu consider ca ar fi chiar un fenomen paranormal si de aceea l-am introdus la cafenea.
 
   O coincidenta: Profesorul Archie Roy, astronomul scotian, a primit intr-o zi un telefon de la un domn strain: Melchisadec. Strainul dorea sa anunte descoperirea unei stele noi- probabil o nova. Profesorul Roy i-a spus sa ia legatura cu Observatorul Regal din Edinburgh. Apoi Roy insusi i-a telefonat unui coleg de universitate pentru a-i transmite vestea. "Tocmai am vorbit la telefon cu un anume domn Melchisadec despre o nova" a spus Roy.
   "Imposibil", i-a raspuns colegul sau. "Domnul Melchisadec e la mine de o jumatate de ora, vorbindu-mi despre o nova si nu a dat telefon nimanui".
   Dupa o perioada de certuri si confuzii a reiesit ca existau doi domni Melchisadec, care nu erau rude si nu se cunosteau. Intr-adevar vorbisera amandoi in acelasi timp-unul despre o stea noua, altul despre un calculator "Nova".


   Una dintre cele mai vechi si mai absurde povesti in care apare coincidenta intr-o maniera pregnantail are in centrul sau pe poetul francez Emile Deschamps si un desert englezesc traditional: budinca de prune.
    In primii ani de scoala, Deschamps a primit de la un prieten al parintilor sai, domnul de Fortgibu, o felie de budinca de prune. Nu mai gustase niciodata asa ceva si i-a lasat o impresie puternica. Cu zece ani mai tarziu, trecea pe langa un restaurant parizian cand a zarit inauntru o budinca de prune care arata de-a dreptul delicios. A intrat sa guste, dar a aflat ca ultima felie fusese comandata de un domn in varsta care se asezase intr-un colt. Era vorba de domnul de Fortgibu, pe care Deschamps nu-l mai vazuse in anii care se scursesera.
   Au mai trecut multi ani, in care Deschamps nu l-a mai vazut nici pe domnul de Fortgibu, nici vreo felie de budinca de prune.  Apoi a  fost invitat la o petrecere, unde s-a spus ca se va servi budinca respectiva. Deschamps i-a amuzat pe ceilalti invitati istorisindu-le povestea cu coincidenta de mai inainte si a incheiat spunand: "Acum nu mai avem nevoie decat de domnul de Fortgibu". In acel moment, usa s-a deschis si a intrat un batran firav. Domnul de Fortgibu fusese invitat la o alta petrecere si gresise adresa.

    O coincidenta care s-a intamplat anul trecut
  Intr-o zi, trenul rapid Timisoara-Bucuresti, dupa ce a trecut de un pod in orasul Lugoj(jud TM), a accidentat mortal un om. Peste o saptamana, acelasi tren, in exact acelasi loc si condus de acelasi mecanic de locomotiva a accidentat mortal un alt om. Mecanicul a spus ca in ambele cazuri a vazut oamenii, dar era prea tarziu sa mai faca ceva.

    Coincidentele par, adeseori, lipsite de sens, sau poate uneori, popera unor ironii cosmice. Dar in "Cartea blestematilor" Charles Fort a scris despre interferenta dintre lucruri; el era de parere ca "nici un eveniment nu eveniment nu e lipsit de sens,[...] Nici o sticla de sos picant nu poate cadea de pe scara de incendiu a unui bloc cu apartamente ieftine din Harlem, New York, fara sa ... afecteze pretul pijamalelor din orasul Jersey."

   Cine a mai trait o coincidenta sau stie de una e rugat sa o posteze aici. Voi mai da apoi si alte cazuri de coincidente, chiar si mai stranii.

spooky

#1
Definitie COINCIDENTA:
CitatCOINCIDÉNŢ//Ă ~e f. 1) Caracter coincident; concordanţă; congruenţă. ~a figurilor. 2) Eveniment care se produce întâmplător împreună cu altul; concurs de circumstanţe. Prin ~. ~ curioasă. [G.-D. coincidenţei; Sil. co-in-] /<fr. coïncidence
Sursa: DEXonline

Sunt mai multe definitii acolo... si explicatii... totusi cred ca coincidenta e definitia de mai sus. Asadar... faptul ca trenul respectiv a lovit de doua ori, in acelasi mod, la aceeasi ora si in acelasi loc un om nu cred ca e coincidenta... ci mai degraba un fenomen care se repeta...  [am un lapsus momentan...], 2 evenimente care concid. Deci coincidenta inseamna: in acelasi timp si asemanator.

Definitie COINCIDE:
CitatA COINCÍDE pers. 3 coincíde intranz. 1) (despre acţiuni, evenimente, fenomene) A se produce simultan; a avea loc în acelaşi timp. 2) (despre scopuri, sarcini etc.) A se potrivi întocmai; a corespunde exact. 3) (de-spre figuri geometrice) A se suprapune perfect. [Sil. co-in-] /<fr. coïncider, it. coincidere

Mie mi-a placut foarte mult Signs, facut de M. Night Shyamalan... el insusi e o persoana foarte enigmatica.

Ideea filmuleui in final era... coincidente sau semne (de la Dumnezeu)... de aici si numele de Signs.


"In a world of universal deceit telling the truth is a revolutionary act." -- George Orwell, 1984

TurnusX

Eu nu cred in existenta coincidentelor. Totul se intampla datorita unui motiv. Este vechiul concept cauza-efect. Faptul ca exista intamplari paralele ce nu par conexe dar se manifesta identic este doar un efect intamplator, interesant sau chiar amuzant.
De la ce pornesc eu (Atentie! Ceea ce urmeaza sunt pareri personale! Nu trebuiesc luate decat ca atare!) :
1. Nu exista intamplare! Faptul ca un eveniment X se petrece este rezultatul unei actiuni Y sau unei serii de actiuni Yn. Ex: faptul ca cititi ce scrie aici se datoreaza faptului ca eu am scris asta.
2. Actiunile prezente nu sunt datorate unei singure serii de actiuni din trecut. Ex: Voi cititi ce scrie aici pentru ca eu am scris asta. Eu am scris asta pentru ca exist. Eu exist deoarece parintii mei exista si s-au intalnit. ... totul continua pa la ... momentul cand primii doi atomi creati dupa Big Bang au interactionat (nu au fost creati doar doi si e posibil ca interactiunea sa se fi produs intre mai multi atomi, insa exemplul este dat aleator pentru simplitate!). Din nefericire nu pot sa imi dau seama ce anume a determinat Big Bangul.
3. Conceptul prezentat de mai sus poate fi numit "destin" desi nu acopera partea mistica a acestuia.
4. Prin definirea acestui concept se neaga capacitatea cuiva de a schimba istoria in cazul unei intoarceri in timp. Intoarcerea in timp nu poate crea altceva decat o bucla infinita de timp fara consecinte. Ex: Daca ma intorc in timp nu pot sa ma omor pe mine pentru ca altfel as modifica cursul evenimentelor si nu as putea sa ma intorc ca sa ma omor. Suna paradoxal la prima vedere dar la o analiza mai atenta este de bun simt.
5. Haosul exista doar in sistemele deschise. Noi traim intr-un sistem inchis numit generic "Univers" (sistemul poate cuprinde si universuri paralele dar asa cum universul nostru are o limita acestea sunt in numar limitat ... nimeni nu a demonstrat asta dar eu asa consider) dar datorita cunoasterii noastre limitate consideram sistemul curent ca fiind deschis deci supus fenomenelor haotice. Ex: Cand un om moare intr-un accident, ne putem intreba de ce tocmai el?! Concluzia pe care o tragem de obicei este ca a fost un eveniment intamplator deci haotic. Daca am cunoaste insa toate variabilele legate de accident : starea lui de oboseala/relaxare, deciziile luate de el sau de celelalte persoane implicate inainte de accident sau starea exacta a factorilor implicati in accident (starea soselei, umiditatea aerului(vizibilitatea) etc.) am intelege exact ce s-a petrecut. Din nefericire insa mintea umana nu poate cunoaste toate datele deoarece simturile noastre nu ne permit perceperea simultana a tuturor factorilor implicati. Tocmai de aceea momentan traim intr-un sistem deschis.
6. Ceea ce urmeaza este un efect al "legii" (nu stiu cum sa o numesc altfel) prezentate anterior! Cunoasterea tuturor detaliilor este apanajul Divinitatii in cazul in care aceasta exista sau este acceptata. Divinitatea insa nu poate interveni pentru a schimba cursul intamplarilor, interventia sa fiind un factor extern(haotic) care insa devine insa parte integranta a sistemului inchis. Putem lua "Interventia Divina" ca un eveniment normal, cu nimic deosebit pentru intreg insa special pentru noi.

Concluzii:
1. Coincidentele sunt conectate anterior chiar daca conexiunea se gaseste la un timp enorm in urma.
2. Specificul coincidentei este "misterul" in care este imbracata. Cand acesta dispare, dispare si caracterul sau deosebit.
3. Coincidenta poate fi asemanata cu miscarea a doua piese simultan pe tabla de sah. Desi unele reguli nu permit acest lucru, miscarea este insa permisa in unele situatii la inceputul partidei. Prin urmare putem privi coincidenta prin prisma regulilor dupa care traim.

Skywalker

     Turnus, s'ar putea sa ai dreptate. Si atunci cum de istoria se repeta sau se intampla aceleasi lucruri concomitent in 2 parti aflate la distanta?
    Ceea ce scriu acuma o sa te cam puna pe ganduri. Si nu numai pe tine.

  Analogie intre date:
  Toate s'au intamplat la 129 de ani distanta una de alta.
 
  Revolutia franceza: 1879
  Revolutia germana: 1918

  Venirea lui Napoleon I: 1799
  Venirea lui Hitler: 1928

  Campania din Rusia a lui Napoleon: 1812
  Campania din URSS a lui Hitler: 1941

  Infrangerea lui Napoleon: 1815
  Infrangerea Germaniei:1944

Abraham Lincoln si John Kennedy

Abraham Lincoln a fost ales de  Congres in 1846 si a devenit presedinte in 1860.
John Kennedy a fost ales de Congres in 1946 si a devenit presedinte in 1960.
  100 ani distanta.

Succesorul lui Lincoln s'a numit Andrew Johnson si s'a nascut in 1808
Succesorul lui Kennedy s'a numit Lyndon Johnson si s'a nascut in 1908

Ucigasul lui Lincoln se numea John Wilkes Booth. Era nascut in 1839.
Cel al lui Kennedy, Lee Harvey Oswald este nascut 100 de ani mai tarziu, in 1939.

Cei 2 sefi de stat au fost asasinati cu un glonte in cap in prezenta sotiilor lor si ucigasii lor au fost ucisi inainte de a fi judecati.

Ucigasul lui Lincoln a actionat intr'un tatru, apoi s'a refugiat intr'un depozit.
Cel a lui Kennedy a tras dintr'un depozit si s'a refugiat intr'un teatru.

Lincoln a fost asasinat in teatrul Ford.
Kennedy a fost asasinat intr'o masina Ford.

Secretara lui Lincoln se numea Kennedy. Ea l'a sfatuit sa nu se duca la teatrul unde a fost ucis
Secretara lui Kennedy se numea Lincoln si l'a sfatuit sa nu se duca la Dallas.

Ambii presedinti au fost asasinati intr'o vineri, la 100 de ani distanta.

Ambii au pierdut cate un copil in timpul mandatului lor prezidential.
 


TurnusX

Cum ziceam, lumea este plina de evenimente. Insa oricat ar fi de multe, totusi vorbim de o multime finita, cel putin asta se intampla in "sistemul" nostru. Din acest motiv, cand doua evenimente au cam acelasi curs, automat le imbracam in fantastica mantie de coincidente.
Te-ai gandit ca poate zilnic se nasc copii ce urmeaza sa moara la fix 129 de ani dupa ce a murit o mare personalitate? Pe ei insa nu ii luam in calcul! De ce? Nu sunt importanti, nu sunt persoane istorice, prin urmare cui ii pasa ca au murit la 129 dupa Hitler, Stalin, Rommel etc.?
Cat despre chestia cu presedintii americani, eh asta da coincidenta. Ce-i drept stiam despre chestiile astea de prin clasa a IX-a cand le-am citit in cartea de engleza.
Tot acolo era vorba despre o carte ce descria cu lux de amanunte cum un vapor The Titan foarte elegant s-a scufundat. Ce-i drept cartea a fost scrisa la 10 ani inainte de lansarea Titanicului si descrie ad-literam ceea ce supravietuitorii au declarat.
De asemenea sa nu uitam ca Jules Verne a vrut sa retraga cartea "20000 de leghe sub mari" cand a aflat de primul submarin lansat de americani pe la 1900 si ceva. Ma intreb daca saracul ar fi aflat de misiunile in spatiu sau de proiectul anuntat de japonezi de curand prin care se planifica construirea unui oras acvatic ce ar fi facut?!? :)
De acord, coincidentele exista insa sunt produsul "destinului" si/sau al imaginatiei noastre.

silverstar

#5
:? Nu pot da nici un exemplu de coincidenţă acum, ci doar să vin cu completare la ultimul mesaj.
Romanul Titan a fost scris în 1898, de un scriitor american, cu 14 ani înaimte de drama Titanic/ului. Autorul descrie cu un lux de amănunte uluitor, până aproape de identificare, ce avea să se întâmple cu Titanic/ul în 1912. Eu nu cred că aici e vorba de coincidenţe. Se pare, părerea mea, că într-un moment, de veghe ori de somn,  gândul autorului a luat-o razna prin timp şi spaţiu. Asta pentru doar o clipă.  Mintea lui, subconştientul a captat, a absorbit evenimentul din viitor pe care apoi l-a prezentat drept ficţiune in roman. Dar timpul a dovedit altceva.
Cât îl priveşte pe J. Verne, el a scris literatură de anticipaţie.  :? Nu ştiu dacă literatura SF  din acea vreme  poate fi considerată paranormală astăzi. Mai ales ca fictiunile autorului au devenit de mult realitate.  Dar, de ce să nu admitem şi faptul că J. Verne ar fi putut cunoaşte, la ora aceea, schiţele şi proiectele lui Leonardo da Vinci?:-)

Skywalker

Silverstar a scris:
Citatutorul descrie cu un lux de amănunte uluitor, până aproape de identificare, ce avea să se întâmple cu Titanic/ul în 1912. Eu nu cred că aici e vorba de coincidenţe. Se pare, părerea mea, că într-un moment, de veghe ori de somn,  gândul autorului a luat-o razna prin timp şi spaţiu. Asta pentru doar o clipă.  Mintea lui, subconştientul a captat, a absorbit evenimentul pe care apoi l-a prezentat drept ficţiune in roman.

   Da, tot ce-i posibil. Si aceasta stare de care ziceai se poate si provoca, dupa cum marturisea Nostradamus in primele doua catrene.


Si hai sa mai dau un exemplu de autor previzionist: George Orwell cu romanul 1984. E adevarat ca la momentul cand a scris cartea exista deja regimul comunist, insa nu asa de dezvoltat cum il descrie. Nu am citit cartea inca, dar am vazut filmul. E oribil. Si actiunea se putea intampla foarte bine si la noi. Orwell a prezentat supravegherea persoanelor si spalarea creierului, printre altele. La vremea lui, supravegherea era ceva de SF, insa acuma, vedeti si voi in jur cat de dezvoltate sunt sistemele de supraveghere. Cat despre spalarea creierului, chiar a existat. Sper ca nu am deviat de la subiect...

 

TurnusX

Nu ai deviat de la subiect insa eu o sa o fac. A aparut de curand o "clona" la 1984. Se numeste "The Island". Nu o sa zic nimic in plus. Vedeti voi filmul.

Skywalker

Albert Einstein, Karl Jung si Arthur Koestler se numarau printre cei care erau fascinati de coincidente. Jung, care a lucrat cu Wolfang Pauli, castigator al Premiului Nobel, a spus ca nu cauza constituie liantul generator de coincidenbte, ci sensul. El credea ca tot ce se petrece intr-un anume moment impartaseste calitatile acelui moment si astfel, toate evenimentele sunt legate.

Pentru a-si explica teoria, el a inventat cuvantul "sincronicitate", pe care l-a definit ca fiind manifestarea simultana a doua evenimente inrudite nu prin cauza, ci prin sens. Jung credea ca, uneori asa numitele coincidente erau "inlantuite atat de logic, incat simultaneitatea lor intamplatoare ar prezenta un grad de improbabilitate care ar trebui sa fie exprimat prin cifre astronomice". Jung considera ca trebuie sa ne deschidem mintea si viata pentru a accepta sincronicitatea, si a citat exemple care aratau cat de des par sa ne ajute coincidentele:

O femeie avea o moneda norocoasa de sase pence, pe care erau gravate initialele ei. Intr-o zi a pierdut-o si a suferit mult, pana cand a intrat intr-un magazin si a descoperit moneda in maruntisul primit ca rest.

Coincidentele de acest tip sunt dintre cele mai fericite si ne conving de faptul ca exista o forta puternica, binevoitoare care ne guverneaza viata.

Biologul Paul Kammerer credea ca exista un principiu fundamental in Univers care conduce spre unitate: o forta de atractie comparabila cu gravitatia. Dar in timp ce gravitatia actioneaza asupra tuturor lucrurilor, fara deosebire, forta universala a lui Kammerer actioneaza selectiv, apropiind lucrurile asemanatoare in spatiu si timp. Dupa Kammerer, studiul a ceea ce el numea "serialitate", avea sa schimbe destinul omenirii, de vreme ce este "omniprezent si continuu in viata, natura si cosmos ". Einstein a remarcat odata ca teoria lui Kammerer nu era nicidecum absurda.

APOLLO

Coincidentele aparent imposibile fac obiectul multor povestiri senzationale. Un asemenea caz uluitor i-a avut ca protagonisti pe dr. Reisneren si dl. Armstrong. Cînd acestia s-au întîlnit prima data, s-au mirat de asemanarea perfecta dintre ei. Dar mai mare le-a fost uimirea cînd si-au dat seama ca amîndoi aveau aceeasi zi de nastere. O ultima coincidenta tulburatoare s-a produs atunci cînd cei doi au murit în acelasi timp, masinile lor ciocnindu-se una de cealalta.

O alta serie de coincidente aparent imposibile, dar foarte evidente, se refera la reîntoarcerea obiectelor pierdute la proprietarii lor. Actorul de film Anthony Hopkins a fost odata protagonistul unui astfel de fenomen. Iata cum s-au petrecut lucrurile: în 1971, lui George Feifer i-a fost furata, într-o parcare din Londra, copia propriei sale nuvele, care se numea "Fata din Petrovka", pe care el facuse o multime de adnotari. Doi ani mai tîrziu, urma sa fie produs filmul inspirat din nuvela respectiva, iar Feifer a trebuit sa mearga la Viena pentru a-l întîlni pe Anthony Hopkins, care urma sa joace în film. Cînd cei doi s-au întîlnit, Hopkins i-a spus un lucru cu adevarat uluitor: dupa ce a semnat contractul pentru filmul "Fata din Petrovka", a cautat în toate librariile din oras o carte care sa contina nuvela respectiva, dar în zadar. În timp ce se întorcea acasa, a vazut pe o banca din Piata London's Leicester un pachet deschis. S-a uitat atent la el si, cînd si-a dat seama ca nu era o bomba, asa cum crezuse la început, l-a luat în mîna. Spre uluirea sa, tinea în mîini chiar o copie a nuvelei respective. Si mai mare a fost uimirea lui George Feifer cînd Hopkins i-a aratat cartea: era tocmai copia adnotata de el însusi, pe care o pierduse cu doi ani în urma.

În anul 1950, o alta serie de coincidente aparent întîmplatoare a afectat destinul unui întreg cor bisericesc din localitatea Beatrice, Nebraska. Pe data de 1 martie a anului respectiv, toti membrii corului trebuiau sa se întîlneasca la ora 19,20. Cu toate acestea, la ora fixata nici unul dintre coristi nu era în biserica. Si asta nu pentru ca s-ar fi vorbit sa întîrzie, ci din pura asa-zisa întîmplare: sotiei dirijorului i-a trebuit foarte mult timp ca sa calce o rochie a fiicei ei. Alti doi coristi au preferat sa asculte o emisiune interesanta la radio. O alta tînara a întîrziat din cauza unei probleme foarte dificile la matematica, în timp ce masina unei alte familii refuza sa porneasca... si asa mai departe. Dupa 10 minute de la ora fixata, au ajuns toti membrii corului, aproape toti odata. Cu adevarat tulburator este faptul ca la ora 19,25 biserica, în care atunci nu se afla înca nimeni, a fost distrusa complet de o explozie de gaze.

Ar fi o irosire de spatiu sa fim doar noi in univers.

Skywalker

 Se pare ca de multe ori, oamenii au pierdut un avion care apoi s-a prabusit, sau un tren care a deraiat, sau cum a fost si intamplarea aceea cu corul din biserica.
   Un astfel de fenomen, conex coincidentelor, am avut ocazia sa vad anul trecut. Era mi se pare in noiembrie, cand intr-o seara s-a petrecut un accident rutier: un troleibuz s-a ciocnit de un tramvai, acesta deraiind de pe sine, iar troleibuzul s-a izbit apoi de un cabinet medical. Intamplator am fost la locul accidentului, insa nu asta e important acum. Interesant a fost ca a doua zi, doua colege de-ale mele mi-au povestit ca in ziua precedenta, in drum spre casa, au pierdut troleibuzul. Dupa un timp a venit altul, iar la un moment dat, in drum, au vazut troleibuzul pe care l-au pierdut, izbit de cabinetul medical. Din cate am mai aflat, insa aici nu pot baga mana in foc, acel troleibuz "ghinionist", in momentul accidentului nu avea prea multi pasageri.

   Coincidenta sau clarviziune?

Cum putem sa deosebim coincidenta de clarviziune? Oare toate cazurile de cunoastere anticipata pot fi puse pe seama coincidentei?

    Cand era copil, regele Ludovic al XVI-lea al Frantei a fost avertizat de astrolog sa se pazeasca in ziua de 21 a fiecarei luni. Copilul a fost inspaimantat si de atunci a refuzat sa mai faca ceva important in aceea zi.  Totusi, in ciuda incercarilor sale de a-si controla destinul, a descoperit ca nu are nici un control asupra evenimentelor. Pe 21 iunie 1791, a fost arestat impreuna cu Maria Antoaneta la Varennes, pentru ca incercasera sa fuga de revolutie. Pe 21 septembrie 1792, Franta a abolit monarhia.  Iar pe 21 ianuarie 1793, Ludovic al XVI-lea a fost decapitat. 

  Daca astrologul ar fi fost capabil sa vada mai mai multe in viitor, i-ar fi dat regelui sfaturi mai folositoare.

sxn_b


SLEAH19

#12
Citat din: silverstar din  26 Martie 2006, 21:31:23
:? Nu pot da nici un exemplu de coincidenţă acum, ci doar să vin cu completare la ultimul mesaj.
Romanul Titan a fost scris în 1898, de un scriitor american, cu 14 ani înaimte de drama Titanic/ului. Autorul descrie cu un lux de amănunte uluitor, până aproape de identificare, ce avea să se întâmple cu Titanic/ul în 1912. Eu nu cred că aici e vorba de coincidenţe. Se pare, părerea mea, că într-un moment, de veghe ori de somn,  gândul autorului a luat-o razna prin timp şi spaţiu. Asta pentru doar o clipă.  Mintea lui, subconştientul a captat, a absorbit evenimentul din viitor pe care apoi l-a prezentat drept ficţiune in roman. Dar timpul a dovedit altceva.


    Pe 8 aprilie a pornit  în croazieră primul vapor care va reface cu exactitate traseul Titanicului, vasul scufundat cu aproape un secol în urmă. Nava de lux, cunoscută sub numele de "MS Balmoral" marchează împlinirea a o sută de ani de la tragedia maritimă care a uluit o lume întreagă.   Organizatorii au vrut ca experienţa să fie completă, astfel că au amenajat interiorul vasului exact după modelul celui de pe Titanic
La bordul vasului se afla 1.309 pasageri. Organizatorul croazierei a declarat că cererea de locuri i-a depăşit toate aşteptările. Toate biletele au fost vândute încă de la sfârşitul anului 2011. Noul Titanic a fost reprodus în cele mai mici detalii, inclusiv meniul şi orele de masă fiind aceleaşi ca cele din anul 1912. Mai mult, cei care se vor urca la bordul navei vor trebui să aibă la ei mai multe ţinute care să amintească de acele vremuri, printre care smoking-uri albe şi negre, rochii de bal şi rochii de seară.
Vor fi de asemenea acolo, printre bogatii lumii, Leonardo di Caprio si Kate Winslet, actorii care au dat viata personajelor din filmul Titanic.


   La bord se află si un magnat român împreună cu soţia  şi înca câteva zeci fac parte din personal.
Vaporul va trece inclusiv prin locul în care se află epava scufundată la data si ora la care acesta s-a scufundat acum 100 de ani.
   Ar fi tare dacă ar apărea şi un iceberg de polistiren ceva acolo, deşi eu cred că cei care s-au îmbarcat, nişte plictisiţi de monotonia vieţii,  în adâncul sufletului speră ca şi Titanic 2 să se scufunde, că doar aşa va fi o croazieră reuşită.
Bursa pariurilor - îl vor scufunda şi pe ăsta? Măcar aşa ca să meargă poanta încă o sută de ani.

O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

horia2008

Mazel Tov!
Nu prea cred sa fie ceva incomozi pentru tPTB (pentru care se zvoneste c-ar fi scufundat Titanicul1) la bord, dar la cat si-o cauta cu punerea fidela in scena, poate provoaca oarece... :fullmoon:

Cautatorul

#14
"Coincidenţele reprezintă modul în care Dumnezeu doreşte să rămână anonim".  Albert Einstein

As reformula: Coincidentele sunt dovada clara ca nu suntem lasati de izbeliste.

"6. Nu se vând oare cinci vrăbii cu doi bani? Şi nici una dintre ele nu este uitată înaintea lui Dumnezeu. 
7. Ci şi perii capului vostru, toţi sunt număraţi. Nu vă temeţi; voi sunteţi mai de preţ decât multe vrăbii.  "
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=48&cap=12


Daca ar face cineva un studiu pe baze statistice sigur ar dovedi ca evenimente extrem de putin probabil se intampla in mod frecvent.