Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Survive 2012 sau tehnici fundamentale de supravietuire in cazul dezastrelor

Creat de Serban M, 08 Iulie 2008, 12:06:22

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Arhanghelul

Acum c-am mancat ... pot vorbi cu flamanzi ...



http://www.resboiu.ro/2012/02/23/armuraria-resboiu-potol/

_________________________________________________________________________________________________________________________



http://www.resboiu.ro/2012/09/06/armureria-resboiu-potol-part-ii/

_______________________________________________________________________________________________________________________

P.S.      Paza buna ... trece ... timpul "rau" ...

P.S.2  Va recomand prieteneste / "tovaraseste" ... sa aveti mereu ceva surplusuri cu termen de garantie mai mare (zeci de zile ...sute de zile) si conditi de stocare mai permisive (temperaturi de stocare chiar de plus 25 / 45 ? grade celsius ... pana la / catre minus 10/20 grade celsius...) ... chiar daca contin/e  E-uri (mai conteaza) ... ???
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Xanadron

Binevenite zic eu sugestiile de-a ne "inspira" din structura ratiilor militare pentru provizii in caz de TSHTF (The Shit Hits The Fan). :-D
Clar ca intotdeauna vor fi "Gica-contras" fatalisti, dar simpla statistica istorica demonstreaza ca niciodata cataclismele n-au fost totale si implacabile la nivel global si cei cit de cit pregatiti au oarece sanse-n plus de supravietuire.

Respect si parerile ca n-ar mai avea oricum sens supravietuirea p-un Pamint pirjolit, dar nu le si accept. :-P Macar fiindca si asta ar fi o experientza utila din pdv evolutiv in stare incarnata, de ce nu?
In orice caz, mi se pare din pacate din ce in ce mai probabila perspectiva producerii unor dezastre "man-made", de eventualele ciocniri catastrofice cu asteroizi sau CME-uri solare mortale :star: fiind in continuare convins ca au grija sa ne protejeze "gradinarii" lunatici :moon: care ne-au plantat aici pe Terra (cum a fost probabil cazul "meteoritului tungusk").

Si-un P.S. tangent cu teme de nutritie, interesant prin... stranietate: Primarul din orasul japonez Kawasaki considera ca servirea unor prinzuri radioactive e... educativa :roll: pentru elevi, ce-ar fi astfel constientizati asupra riscurilor lumii in care traim. :-o

http://fukushima-diary.com/2012/09/kawasaki-city-mayor-school-serves-radioactive-lunch-for-educational-purpose/#.UE6PhZVElhg.facebook

Hmmm, chiar c-a-nnebunit lumea, taica! :lol:
Incep de fapt sa cred ca si eu ma tzacanesc citind d-astea - desi ma minunam de logica aparent perfecta a japonezilor cind mai surubaream la o motocicleta omonima (Kawasaki).
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

SLEAH19

   Despre anul care se petrece şi pe care noi îl percepem ca fiind 2012 putem face referinţe de tipul bancurilor cu alternanţă de veşti bune şi rele de la Auschwitz, când în noaptea cu discotecă, cânta Hans la mitralieră.

   Tot aşa şi despre acest an putem avea o veste bună (dar inutilă probabil) : este al 2012- lea an de la naşterea lui Isus ,credem noi. Cronologia erei creştine, se ştie că a fost introdusă de Dionisie Exiguul, un monah teolog născut în Scythia Minor  (Dobrogea de astăzi, născut 470 - d. 545, Roma)  Era , se pare o minte luminată a acelor vremuri , în 496 fiind  chemat la Roma de papă, unde a fost hirotonit preot. Stăpânind la perfecţie latina şi greaca traduce enorm de multe lucrări, canoane , texte patristice etc. dar cel mai interesant este că traduce pentru prima oară,  pentru ,,occidentul,, acelor vremuri textele primelor patru sinoade ecumenice ( de unde putem trage concluzia că textele biblice fuseseră jalonate pînă la acea vreme fără contribuţia Romei , care fiind înainte de schismă , nu punea încă amprenta) .

  Dionisie este cel care a fixat "cronologia erei creștine", luând pentru prima oară ca punct de plecare, pentru numărarea anilor, Nașterea lui Isus , fixând-o în 753 de la întemeierea Romei", în loc de 750, a făcut astfel o eroare de 3 ani ( sau 4 ani ,după  unii) Eroarea este importantă pentru că datorită ei , sa ajuns la concluzia că  Irod a murit (anul 750) cu un an sau doi înaintea naşterii lui Isus. Cautând să vadă unde a greşit Dionisie, teologii au venit cu mai multe explicaţii cum că a uitat (sau nu a vrut) să adune la calcule, perioada de domnie scurtă de 3 ani,a unui împărat roman, fără de lege .

  Mai plauzibil, cred eu, este faptul că în acele vremuri la Roma se foloseau cifrele romane care spre deosebire de cele arabe , nu conţineau cifra 0 . Dionisie a fost nevoit să pună anul 1  în ziua naşterii lui Isus (pe succesiunea liniară ....anul 2 î.e.n.,.... anul 1 momentul naşterii -...rezultă - ...anul 2 e.n la prima aniversare........)   pierde trei ani ( 365 de zile ar avea anul 1 î.e.n ; 365 de zile ar avea însuşi anul zero ; 365 de zile ar avea anul 1 e.n cel de pînă la naştere) 
De unde rezultă vestea bună, că anul în care ne aflăm este de fapt ..2015.

  Spuneam undeva că ,   21 .12.2012 vine mai întâi în New Zeeland apoi Sidney, Dubai , Bucureşti, Paris , Londra , New York etc... deci dacă sfârşitul lumii are puţin respect şi vine după  Greenwich Mean Time , când e ora 12 ziua la Londra , pentru locuitorii din  Wellington va fi deja 22 dec 2012   ...   dacă vine după fusul maya, Honduras/Guatemala , problema rămâne aceiaşi.
   Părerea mea speculativă, este că nişte evenimente nasoale sunt corelate astronomic urmează să se petreacă şi nu ţin seama de an sau fus orar , ele urmează să se petreacă şi pentru o minimă pregătire ni sa servit ,,profeţia maya 2012,...  12 şi ceva!,,.

Am călătorit vara aceasta aprox 6000 km în linie dreaptă combinat avion/maşină şi nu am văzut un nor pe cer ci doar un pământ pîrjolit , oameni în vârstă care în opt decenii de viaţă nu au avut parte în locurile lor de râuri , lacuri şi fântâni secate de apă. Dacă am mai avut reticenţe în ce priveşte încălzirea globală, indiferent dacă influenţată sau nu de om , acum nu mai am. Ipoteza lui Xanadron cu privire la acţiunea graduală a cataclismelor e de luat în seamă , unii colegi de forum au ipoteze despre controlul climatic al planetei , alţii spun că, clima este de fapt scăpată de sub control şi dereglată de atâtea experimente sau încercări de redresare  . Faptul că în ultimile luni în Europa a fost o secetă crâncenă iar în China , North Corea, Argentina a plouat luni în şir ,zilnic în aceleaşi locuri e mai mult decât ciudat.

(Barajul Three Gorges Dam,  China, cel mai mare din lume care era deversat o dată la câteva luni în sezonul mai ploios , este deversat acut de trei ori pe zi pentru a nu trece nivelul peste cota de avarie, deoarece  debitul apei care intră în baraj este de 30.000 de metri cubi pe secundă.
Premierul Chinei  spune că ţara sa traversează un "moment crucial" şi le-a cerut subalternilor să se pregătească pentru "mai multe inundaţii serioase şi dezastre".

Bilanţul provizoriu al  inundaţiilor din China:
742 de persoane şi-au pierdut viaţa,
367 de persoane au fost date dispărute,
120 de milioane de persoane au fost afectate de inundaţii,
670.000 de case au fost luate de ape,
până acum, pagubele produse de inundaţii se ridică la 14 miliarde de euro.)


Nu se mai învârte planeta?

Mai grav este că pentru 2013 se vehiculează o secetă la nivel planetar. O criză financiară urmată de o recesiune apoi de o criză economică , un război mai mult sau mai puţin mondial pentru petrol şi alte resurse, care stă să înceapă în Orientul Mijlociu . Mai era nevoie de o criză alimentară care de fapt va fi o foamete globală pentru a întregi acest  Cocktail periculos. Ce urmează?

Doar grădinarii lunatici sau unul cu cinci pâini şi doi peşti ne mai pot salva!


Până la cataclismele mari ,putem însă  să stăm geană pe harta lumii care ne semnalează în timp real dezastrele şi cataclismele mai mici din toată lumea , naturale sau "man-made", sau chiar le putem semnala şi noi la dresa de mai jos:

http://www.ubalert.com/?gclid=CJTQ_qGQs7ICFUVc3god8wkARQ

Şi închei postul tot cu Auschwitz dar cu o notă optimistă despre capacitatea de adaptare şi supraveţuire a omului:

Auschwitz . Tura de noapte .
În camera de gazare, după pastilarea cu zyclonB, ramân trei oameni care jucau liniştiţi cărţi pe o grămadă de cadavre.
Supăraţi, ofiţerii SS ,  măresc concentraţia de gaz. Nimic. Îşi pun măştile şi intră la ei:
- Măi, ce-i cu voi? De ce nu muriţi?
- Noi suntem evrei din Copşa Mică!............Şi închide-ţi uşa că iese gazu!


PS. Bine v-am regăsit!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

acme

Citat din: SLEAH19 din  15 Septembrie 2012, 23:25:06
Am călătorit vara aceasta aprox 6000 km în linie dreaptă combinat avion/maşină şi nu am văzut un nor pe cer ci doar un pământ pîrjolit , oameni în vârstă care în opt decenii de viaţă nu au avut parte în locurile lor de râuri , lacuri şi fântâni secate de apă. Dacă am mai avut reticenţe în ce priveşte încălzirea globală, indiferent dacă influenţată sau nu de om , acum nu mai am. Ipoteza lui Xanadron cu privire la acţiunea graduală a cataclismelor e de luat în seamă , unii colegi de forum au ipoteze despre controlul climatic al planetei , alţii spun că, clima este de fapt scăpată de sub control şi dereglată de atâtea experimente sau încercări de redresare  . Faptul că în ultimile luni în Europa a fost o secetă crâncenă iar în China , North Corea, Argentina a plouat luni în şir ,zilnic în aceleaşi locuri e mai mult decât ciudat.

80 de ani pare a fi un segment destul de mic daca il raportam la virsta Terrei (4,5mld) asa ca toata chestia cu "incalzirea globala" (schimbata mai tirziu in "schimbarea climatului") mi se pare a fi un hoax enorm.
We're born alone, we live alone, we die alone.

elena78

cea mai importanta tehnica fundamentala  de supravietuire este sa ai moralul ridicat si credinta mare in tine insuti ......

iniventor

Cred ca din tehnicile de supravietuire pot mentiona ca exista oameni pe forum inscrisi care au servit in Armata si va pot spune multe.

AdarM

Dincolo de fake-urile gen Bear Grylls & Co, exista doua filme pe care niciun interesat in tehnicile de supravietuire n-ar trebui sa le piarda:
- Baiatul si cainele, cu Don Johnson in rolul principal
si
- In salbaticie, o pelicula magistral regizata de Sean Penn
Dupa ce le-am vazut pe astea doua, am ajuns la concluzia ca n-are niciun chichirez sa supravietuiesti de unu' singur.
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.

AdarM

Citat din: Xanadron din  09 Februarie 2011, 10:32:17
P.S. (apropo de arme): ramin la parerea ca ARCUL e cea mai buna arma "post-apocaliptica". Macar din motivul ca-i 100% silentioasa.  :wink:
Mai ales ca nu implica vreun permis port-arma (alea de tir sportiv, fiindca arbaletele si arcurile "compound" de vinatoare cer o aprobare de la politia judeteana). Oricum, ultimele categorii costa cit o pusca sau chiar mai mult - peste 1.000 euroi - daca-s de calitate.
Mon vieux, m-ai nimerit!
Sunt un fan declarat al celor compund si-ti pot spune in deplina cunostinta de cauza ca nu-ti trebuiesc 1 000 de euroi ca sa tii in mana o scula de calitate. Cu 250-300$, poti avea oricand unul second-hand, preferabil luat de la yankei - astia le schimba des si au preturi mici. Aceeasi marfa, la aceeasi calitate gasesti la nemti, insa preturile ajung la 400-600 euroi.
Cat despre "aprobare" de la politie - hai sa fim seriosi! N-am intalnit inca pe Garcea capabil sa faca diferenta intre un compound de tir si altul de vanatoare. Cu sagetile e mai usor, insa doar n-o sa umbli cu ele la vedere pe Magheru...
Inc-o chestie:
- Intre 25 si 50 de metri, dobori lejer o caprioara, ba chiar si un mistret, egaland performanta si precizia unei pusti de vanatoare.
Marcus Tullius Cicero: Traim vremuri grele, copiii nu-si mai asculta parintii si orice prost crede ca poate sa scrie o carte.

Increde-te in cei care cauta Adevarul, dar indoieste-te de cei care spun ca l-au gasit.

Arhanghelul

Citat din: AdarM din  20 Noiembrie 2012, 00:40:40
Citat din: Xanadron din  09 Februarie 2011, 10:32:17
P.S. (apropo de arme): ramin la parerea ca ARCUL e cea mai buna arma "post-apocaliptica". Macar din motivul ca-i 100% silentioasa.  :wink:
Mai ales ca nu implica vreun permis port-arma (alea de tir sportiv, fiindca arbaletele si arcurile "compound" de vinatoare cer o aprobare de la politia judeteana). Oricum, ultimele categorii costa cit o pusca sau chiar mai mult - peste 1.000 euroi - daca-s de calitate.

Mon vieux, m-ai nimerit!
Sunt un fan declarat al celor compund si-ti pot spune in deplina cunostinta de cauza ca nu-ti trebuiesc 1 000 de euroi ca sa tii in mana o scula de calitate. Cu 250-300$, poti avea oricand unul second-hand, preferabil luat de la yankei - astia le schimba des si au preturi mici. Aceeasi marfa, la aceeasi calitate gasesti la nemti, insa preturile ajung la 400-600 euroi.
Cat despre "aprobare" de la politie - hai sa fim seriosi! N-am intalnit inca pe Garcea capabil sa faca diferenta intre un compound de tir si altul de vanatoare. Cu sagetile e mai usor, insa doar n-o sa umbli cu ele la vedere pe Magheru...
Inc-o chestie:
- Intre 25 si 50 de metri, dobori lejer o caprioara, ba chiar si un mistret, egaland performanta si precizia unei pusti de vanatoare.
http://www.vinatorul.ro/public/forum/viewtopic.php?f=42&t=11237&start=0

Detin asa ceva ... si trag si la nivel sportiv ... nu recomand compound pentru perioada mai mare de 1 an de supravietuire(estimare foarte subiectiva) ... necesita intretinere ... si distruge sagetile(aluminiu, fibra, carbon) ... daca se trage in altceva decat tinte de "antrenament" ... nu se pot folosi sageti de lemn ... si sagetile din materiale  slabe si ieftine ... nu mai sunt bune dupa primele lansari... recomand neaparat pe langa arcul compound si un arc de... "razboi de uzura" ...  unul recurve sau chiar un asiatic (turcesc, scitic, mongol, unguresc,etc,) au un comportament asemanator celui compound la let off ...



... adica este usor de tinut armat(poate fi tinut zeci de secunde in pozitie de tragere) ... pe cand cele "normale" : primitiv, logbow, recurve olimpic sunt poarte tari la let off ... nu pot fi tinute foarte mult timp in aceasta pozitie daca sunt foarte puternice (aproape de puterea "maxima" a arcasului) ... pentru trageri precise se recomanda cat mai aproape de puterea de tragere a arcasului ...pe cand la trageri multiple trebuie unul cu cateva procente mai jos fata de acest punct "maxim" ... aparea oboseala si de aici imprecizia ... prin oboseala musculara si apoi psihica a tragatorului ...


Ca arma apocaliptica ... recomand ... coasa ...

Tir cu arcul.Trofeul Municipiului Bucuresti / Cupa BESTA 1



Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Xanadron

Domeniul arcuri & arbalete e f. vast si RUFOn nu-i totusi locul pentru topicuri pe tema asta -
http://www.forum.arcuri-romania.ro/  e doar una din zonele mai potrivite pentru discutii, dar unele chestii utile pot fi ontopic si-aici.

Detaliile despre alegerea arcului expuse de colegul Arhanghelul - care vad ca are de gind sa perforeze multipli ET :-( la Invazie :-D - sint in orice caz corecte-n principiu si mai pot sa adaug (tot din experientza proprie) doar ca si arbaletele de mare putere pot fi "mincatoare de sageti", unele chiar de la prima lansare si inainte de atingerea tzintei - atentie deci la decizia cumpararii, care-i preferabil de facut dupa informari meticuloase, mai ales pe forumuri.

Arbalete care (ca si compound-urile) nici nu mai seamana deloc in ultima vreme cu ce stiam noi ca-nseamna termenul (pe mine taman prin designul functional avansat m-au atras cindva - acum am redevenit insa mai... pacifist). :lol:

P.S. Fiind efectiv letale, nici arbaletele (clasificate "de vinatoare" toate) NU mai pot fi cumparate fara formalitati legale incepind cu 2005 - din magazinele romanesti cel putin.
Si variantele sugerate de colegul AdarM pot functiona insa-n Romanica, tzara tuturor (im)posibilitatilor... :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Arhanghelul

O solutie mai ieftina este o prastie  cu bile adaptata sa traga si cu sageti (Atentie! mare la accidente oculare mai ales) ... sling bow ... hunting and /or fishing ...





Sling Bow the Chief AJ HFX Sling Shot

Super Slingshot Shooting

Am multe de zis dar ...prea dau idei ... si nu vreau sa am o vina morala ...

Atentie ! la neatentie.
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

kandaon

Citat din: Arhanghelul din  20 Noiembrie 2012, 17:47:06

Ca arma apocaliptica ... recomand ... coasa ...



:-D Mai ales daca vine si cu doamna din imagine in dotare. Ma rog, asta daca nu supravietuieste  consoarta. Desi daca stau bine sa ma gandesc e mai bine pentru supravietuirea umanitatii ca numarul femeilor sa fie ceva mai mare deci poate ramane si doamna in grup 

Mai serios acum, din ce am inteles si eu, cel mai important lucru e "spiritul" in astfel de situatii, felul in care reactionezi si cum te "agati" de viata.
Apoi desigur si cunostintele, inventivitatea, imaginatia si bineinteles chiar si ceva noroc.

E bine sa ai macar un cutit bun (poate chiar si o toporisca), care eventual poate fi ascutit usor doar cu o piatra mai dura. Cutitul e printre cele mai importante lucruri, deci trebuie sa fie cat mai solid.

E bine sa ai ceva cu care sa faci focul (o piatra de cremene sau materiale de acest gen, ceva sa nu se termine repede sau care sa fie afectat de ploaie, zapada etc.). Exista anumite "semne" care iti pot spune in anumite zone (la munte cel putin, nu stiu in alte parti) daca se apropie vreo ploaie/furtuna sau daca ziua urmatoare va fi tot frumoasa (de la vant, tipuri de nori, felul cum arata amurgul, comportamentul unor animale sau insecte etc). Vremea la munte se poate schimba foarte repede (asta daca cine stie ce catastrofa nu va schimba si clima si modelele ei obisnuite).

Sa stii sa faci un adapost (vara sau iarna, si in ce loc) si niste capcane (zona noastra e cat de cat buna, mai avem ceva paduri, animale salbatice etc). Sa stii cum sa filtrezi apa cu mijloace improvizate, sa faci o afumatoare (pentru carne) din materiale naturale, sa cunosti cat de cat si flora (pentru plante comestibile sau chiar "de leac" si pentru a nu manca ciuperci otravitoare) si fauna si obiceiurile ei (atat pentru vanatoare cat si sa ai grija in caz de intalniri neprevazute cu ursi, lupi, vipere etc). Exista chiar cateva modele diferite de foc, fiecare mai bun in anumite situatii (pentru a se aprinde mai repede lemnul ud, pentru a tine focul mai mult etc)

Ceva haina impermeabila, incaltari bune, un rucsac impermeabil, un rand de haine de schimb si unele bune si pentru iarna. Ceva in care sa tii apa, eventual un bidon mai usor pe care sa-l poti duce cu tine peste tot.

Ca arme arcul e foarte bun desigur, desi unul natural, recurbat (sau clasic), facut usor din materiale gasite la indemana poate fi alegerea mai viabila. O arbaleta buna (chiar si artizanala) e si ea foarte buna. Poti sa faci sulite, le ascuti cu cutitul si intaresti lemnul prin ardere, poti sa foloseti o prastie (chiar si cu pietre, la pasari sau animale mici poate merge). Sagetile pot fi din lemn, eventul cu vreun cui mai aplatizat in varf (daca e ruginit si mai bine). Pana si un bumerang sau o piatra pot deveni arme in anumit momente sau situatii

Exista o varietate de capcane de asemenea, unele sunt prezentate si pe youtube etc. E bine sa ai niste sarma sau ata foarte tare, in culori gen verde, maro, negru dar poti folosi si alte modele, tepuse, gropi etc.

Chiar si Bear Grylls prezinta destule chestii folositoare, daca stii ce sa alegi de acolo si nu vrei neaparat sa cobori in rapel pe o liana printr-o cascada  :-D

Un antrenament nu strica, adica cel putin vreo 3-4 zile (si nopti) petrecute "in salbaticie" (deci nu in vreo cabana si nici cu inca 10 prieteni cu cortu si rucsacu plin de mancare si bautura) ca sa te obisnuiesti cu senzatia. Sigur, e bine sa ai totusi ceva de mancare si niste apa in "aventura" asta, chiar daca o sa gasesti vreun izvor acolo si niste melci sau ghebe sau bureti sa manaci. E bine oricum sa ai si niste cunostinte elementare de prim ajutor sau de tratare a unor rani etc. (daca stii si plante medicinale si cum sa le prepari si la ce sunt bune e excelent)

Parerea mea e ca oricum nu se va inatmpla nimic prea curand. Daca cineva vrea sa se "antreneze", foarte bine, poate fi o experienta excelenta si sa te si faca sa te simti bine sau mai increzator in fortele tale.
Dar eu unul nu m-as apuca sa-mi construiesc vreun buncar subteran. Si nu doar pentru ca nu am posibilitatea (fonduri etc) pentru asa ceva, ci pentru ca nu cred ca va veni nici o apocalipsa prea curand. Sigur, asta e parerea mea dar nici un om nu e infailibil. Daca cineva crede altfel, foarte bine, eu nu spun sa nu se pregateasca  :-P :-D

Nepo

Ideea de a avea un stash de urgente este buna. Cel mai bine ar fi sa fie din elemente esentiale si portabile pe care le poti lua cu tine repde.
Gen cutii de conserve,apa imbuteliata si medicamente. Si c-am tot stash-ul ar trebuii sa il poti purta cu tine in caz de urgenta, fiindca daca chiar se intampla ceva, cel mai indicat este sa mergi nu sa stai pe loc.

oricum unii o mai iau pe ulei si isi umplu casa la propriu cu conserve. Deci nici extrema nu este indicata. :roll:

:)

iniventor

ne gandim la oameni sau plante si animale si putem sa aflam ce prin analogie ce simturi pot avea vizitatorii intr-un timp si spatiu in care orice se potriveste la noi ceva similar ar fi la acei ebe. Ingineria inversata ar putea fi redesenata cu ajutorul unor tehnici optice de citire a unor fragmente de nava pe un plan al unui computer fara risc.
fiecare vietate , tot ceea ce este viu coexista intr-un sistem multifunctional deoarece nu este singur respectiv singura. Acest lucru alaturi de inteligenta poate duce la un element surpriza numit dorinta de a avea sau de fi mai puternic : stapanirea cu inrobire sau alte tipuri de astfel de lucruri pot genera elemente primordiale cum este modestia ect asta inseamna ca putem sa ii descifram si sa-i aflam doar cu cateva date. Si au si ei ierarhiilelor .

Georgescu Dragos Corneliu
ro
Ploiesti
PS: Putem sa ii momim oricind daca ar veni cu multe lucruri.
Ideile se poate adapta la nevoi.

Arhanghelul

De la MiniTehnicus ... Radioul Fara Bateri (free energy  :evil: ) ... Crystal Radio ... Radio Partizan ...

"Cel mai simplu radio

Cel mai simplu radio de care stiu eu e facut dintr-o dioda si o casca. Am auzit si de variante mai simple daca e posibil asa ceva, si anume despre un minereu pus intr-un castron...dar din cate stiu nu functioneaza decat aproape de releele de radio, deci nu va ajuta.
   Varianta care o sa o prezint acum este una probata care o foloseam si eu mai demult, din spirit de solidaritate fata de acest gen de constructii. Avantajul enorm este ca nu necesita alimentare absolut deloc si practic in afara de casca in care veti auzi nu va trebuie decat o dioda(jumatate de tranzistor bipolar), de orice fel aproape. Cea mai simpla dioda de care puteti face rost este un LED (beculetul acela din plastic care lumineaza rosu sau verde).
                                                                   
Se pot folosi si diode normale, nu trebuie decat sa va duceti la un magazin de componente electronice si sa cereti, costa extrem de putin, sau sa procurati una dintr-un aparat stricat.

                                                             

   Casca ar fi bine sa fie una din acelea foarte sensibile care se foloseste la walkman-uri sau de genul, din aceea cu diametrul mai mare nu cele mici de tot ca nu sunt bune de nimik. Trebuie o casca cu bobina cat ma mare.    
Evident apare intrebarea "dar cum e posibil sa functioneze fara baterie". Raspunsul e simplu ... puterea care vine din antena sub forma semnalului de radiofrecventa
este suficienta sa miste bobina castii deci sa se transforme in sunet. Un lucru ESENTIAL este antena. Aceasta trebuie sa fie absolut uriasa, cu cat mai mare cu atat se va auzi mai bine. O bara de metal sau un fir intins deosebit de drept cu lungime de peste 3 metri indreptat in sus (deci nu pe orizontala!) ar fi ok. Dezavantajul acestui mini radio este ca nu este portabil...dar poate fi instalat cu usurinta in locur in care nu aveti curent (in excursii de exemplu).Semnalul venit din antena trebuie sa se duca undeva, deci la capatul celalalt ne trebuie o impamantare.
                                      
Daca suntem acasa teava unui calorifer ar fi tocmai buna (cu conditia sa va functioneze impamantarea), daca nu, un cutit infipt adanc in pamant de care legam firul ar fi bun.
Componentele se leaga in serie (una dupa alta) intre antena si impamantare.
Am uitat sa va zic ceva ... posturile se vor auzi simultan ..mai exact Radio Romania Actualitati se va auzi mai tare iar suprapus se va auzi Romania Cultural. Asta din cauza ca nu exista nici un 'filtru' care sa faca diferenta care e un post si care e altul. Solutia este sa reglati antena si restul astfel incat sa se auda mai tare postul dorit. :D
Daca vreti mai mult control lucrurile se complica, ...mai trebuie adaugat intre componente un condensator variabil din care veti regla postul. Nu e greu deloc, trebuie doar sa incercati.
Daca veti folosi LED-ul pe post de dioda, acesta va lumina foarte misto in ritmul sunetului.

Distractie placuta si trimiteti-mi si mie pe mail cum a iesit ..si poze ar fi super :) (spiridus@curcubeu.ro)"

Iti multumesc ... spiridusului ...

http://curcubeu.ro/index.php?artid=29

Alte surse:
http://radiody.blogspot.ro/2012/01/crystal-radio-circuits.html
http://www.ece.cmu.edu/~ee321/spring00/lab3.pdf
http://www.crystalradio.net/beginners/index.shtml
http://makearadio.com/crystal/index.php
http://makearadio.com/crystal/index.php
http://www.crystalradio.net/cub_scouts/index.shtml

http://makearadio.com/crystal/13.php





http://makearadio.com/crystal/54.php





http://radiody.blogspot.ro/2012/01/radiocartoful.html

Resurse :

http://ro.wikipedia.org/wiki/Tranzistor_bipolar
http://electrodb.ro/teorie-in-electronica/tranzistorul-bipolar/


Radio RIC

http://www.cyberculture.ro/blog/2010/12/13/craciunurile-mele-radio-ric-si-pijamale/
http://www.cyberculture.ro/blog/wp-content/uploads/ric3-schema-tehnica.jpg

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05