Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Survive 2012 sau tehnici fundamentale de supravietuire in cazul dezastrelor

Creat de Serban M, 08 Iulie 2008, 12:06:22

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

padme

Citat din: Tayka din  07 Februarie 2011, 20:22:43
Arma o cumperi dela magazinul de arme,pentru care primeºti permis dacã dai un mic test,ºi tot dela acel magazin cumperi ºi costum care nu trebuie sã fie neapãrat militar,ci neapãrat impermiabil,sã tragi cu pistolul poþi exersa eventual pe actualii guvernanþi

Citat din: zamotrak din  07 Februarie 2011, 23:51:17

@Tayka,desigur ca recomanzi armele cu microunde,ce ar putea fii manufacturate din cuptoarele cu aceeasi denumire(cumparate de la Domo,Altex,.......etc) :-D

Ptr. achizitia unei arme de autoaparare si/sau vanatoare trebuie o autorizatie specifica ,obtinuta de la serv. arme al IPJ. Timis . 8-)

Tocmai vroiam sa ma interesez cand s-a dat liber la arme pe baza unui mic test! In plus de asta cred ca  mai trebuiesc indeplinite anumite conditii. Desi pare simplu (mai ales in filme), detinerea, intretinerea, folosinta unei arme nu este deloc simpla! Nu este atat de simplu sa exersezi in gradina pe conserve, ca in filme, trebuie sa stii cate ceva despre arma, din ce e alcatuita, cum functioneaza, recul, despre proiectil, etc. Parerea mea.

Ne-am apucat sa discutam despre rucsac, lucru important dealtfel, dar ma gandeam si la o discutie de genul "ce faci in caz de cutremur"; "ce faci in caz de inuntadie" - etc. - sfaturi practice de autoprotectie. A fost cineva intr-o situatie... cu amenintare de viata? Cum ati reactionat??
De exemplu eu am cazut in apa pe la 13 ani! Nu numai ca am cazut intr-o balta namoloasa, dar am cazut intr-o planta ce plutea pe suprafata si era asemenea unei plase - cred ca se numeste bradis! Imi amintesc destul de clar ca am intrat cu totul in apa si nu am atins fundul! Cand am iesit, am incercat cu disperare sa dau din maini si am realizat ca eram in respectiva planta care se infasurase de mine si imi limita miscarile. Am apucat sa strig o data "ma inec" dar vocea mi-a parut atat de inceata ca nu am crezut ca m-a auzit cineva, de vazut nici nu se punea problema intrucat malul baltii era acoperit de papura ca un gard viu. Nu stiam ca taica-miu nu stia sa inoate, am aflat atunci... Gandindu-ma ca nu am nici o sansa sa sara cineva dupa mine, am inceput cu disperare (cred) sa ma mentin cu capul la aer, sa incerc sa ma desprind din bradis si sa dau din maini si din picioare, mai ales ca vedeam ca ma mentin la suprafata. Cand au sarit dupa mine, deja inotam.... Preocuparea mea era camera de tractor cu care plecasem sa ma plimb, ca nu imi apartinea si ma temeam sa nu o pierd... De atunci inot, nu imi este frica de apa...


Altadata eram in liceu - cutremurul din '89 daca imi amintesc bine. Cineva din clasa striga "cutremur" si fuge pe usa. Ceilalti cuprinsi de panica il urmeaza in ciuda strigatelor profesoarei de a ramane calmi. M-am luat dupa ei (ca la turma) desi aveam senzatia ca nu e bine! La un moment dat o mare de oamenni eram pe scari. Pana la urma am iesit afara teferi. Ulterior am realizat ce s-ar fi intamplat daca cedau scarile. Asta este un exemplu de ce sa nu faci intr-un asemenea caz. Imi pare rau ca la noi nu se face o asemena instructie, cum sa te comporti in caz de incendiu, cutremur, etc.

Xanadron

Stiu/stim teoriile despre... de fapt "inchiderea treptata a ochilor" (la modul figurat, evident) odata cu cresterea in virsta a copiilor, Tayka.

Si totusi, inclin sa cred ca, fie si daca nu doar programele pe care ni le aplica "supraveghetorii" nostri, ci si civilizatia in definitiv ne tocesc cumva capabilitatile (si-n plus "tzara te vrea prost" :-D), odata cu inaintarea in virsta ni se pot deschide chiar mai mult de 2-3 ochi... :wink:
Prin eforturi proprii majore, chiar daca ajutati cumva si din afara Sinelui. :rainbow:

Strict ontopic (adica supravietzuitoreste :lol: vorbind): situl nostru neaosh de "survival" pe care-l citesc doar citeodata - si unde vad ca mai postai uneori -, desi tipic romanesc cumva si el (cu bine-cunoscutele devieri haotice, offtopicuri, controverse orgolioase antiproductive etc) are totusi si unele parti utile. De exemplu pe la sectiunile "agricultura", "instalatii solare" etc.
Desi, cum bine zici, se trece uneori abrupt de la hipercomplicatii inutile (buncare izolate cu tone de plumb etc) la prezervative-n rucsac... :-D

P.S. (apropo de arme): ramin la parerea ca ARCUL e cea mai buna arma "post-apocaliptica". Macar din motivul ca-i 100% silentioasa.  :wink:
Mai ales ca nu implica vreun permis port-arma (alea de tir sportiv, fiindca arbaletele si arcurile "compound" de vinatoare cer o aprobare de la politia judeteana). Oricum, ultimele categorii costa cit o pusca sau chiar mai mult - peste 1.000 euroi - daca-s de calitate.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

zamotrak

Citat din: Xanadron din  09 Februarie 2011, 10:32:17

P.S. (apropo de arme): ramin la parerea ca ARCUL e cea mai buna arma "post-apocaliptica". 

........si de ce nu...sarbacana,prastia....etc.

Xanadron

Citat din: zamotrak din  09 Februarie 2011, 12:10:01
........si de ce nu...sarbacana, prastia....etc.

Cea mai buna arma ar fi... invizibilitatea :-D (stare atinsa se pare de unii initiati - se zice ca si parintele-calugar Cleopa s-ar fi "evaporat" de citeva ori in anii '50 din fatza securistilor).

Combinata poate si cu ceva talente shaolinice (cind simti ca trebuie aplicate si ceva "corectii" presupusilor agresori).:lol:

Serios acum, evitarea... preventiva a oricaror situatii conflictuale - implicit asigurarea unui adapost "discret" - mi se pare cea mai sanatoasa solutie.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Tayka

Citat din: Xanadron din  09 Februarie 2011, 12:22:18
Cea mai buna arma ar fi... invizibilitatea :-D (stare atinsa se pare de unii initiati - se zice ca si parintele-calugar Cleopa s-ar fi "evaporat" de citeva ori in anii '50 din fatza securistilor).

Combinata poate si cu ceva talente shaolinice (cind simti ca trebuie aplicate si ceva "corectii" presupusilor agresori).:lol:

Serios acum, evitarea... preventiva a oricaror situatii conflictuale - implicit asigurarea unui adapost "discret" - mi se pare cea mai sanatoasa solutie.
Hai cã asta-i bunã;adicã sã dispari ºi apoi sã-i iei la ciomãgealã pe agresori,ºi care în atare situaþie nu prea au nici mãcar cui mulþumii .. :-D :-D HHHHHHHuuuuuuuahhh)))) :? :-o :-o :-o :Dacã mã înveþi ºi pe mine tehnica asta îþi promit cã o sãi dresez pe iubiþii noºtrii conducãtori de o sã spele poporul ºi pe picioare,numai fã-mã invizibil sãi vezi atunci cum aresteazã pe toþi ºpãgarii din þarã nu aºa cum se fac cã fac acum,ci o sã-i atârne de stâlpii de la fiecare colþ de stradã.. :-D :-D ºi chiar dacã pe urmã nu mai pot revenii vizibil voi veþi fi singurii care veþi ºti cum împarte Tayka dreptatea;ºi cu stânga ºi cu dreapta...Wuuuahhh.. :? :-D :-D :-o Iar întru amintirea salvatorului neamului sã-mi ridicaþi un monument unde sã fim  îmbrãþiºaþi ºi þinându-ne împreunã de mânã eu ºi..Domnul Vlad Þepeº.Mãria- Sa cu þeapa ºi eu cu..gheoaga :-D :-D :-D
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

Xanadron

Pina-n 2012 sper sa aprofundez tehnica asta... invizibilo-caftitoare, Tayka - si pe 19.12.2012 cel tirziu sa ti-o dezvalui si tie, ca macar pe 20 si 21 decembrie (dimineatza :lol:) sa-i cotonogim impreuna pe respectivii.  :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

Ontopic - la subtema "ce luam cu noi in adapost?" sau, in fine, ce-ar trebui sa aiba omu' prin casa in caz de cataclism - un video util, din miile prezente pe net:

"http://www.youtube.com/embed/uS_7Mj4y0hM"

Evident ca putem discuta la infinit pe tema "de ce ti-e frica nu scapi oricum" :-D - cu toate derivatele ei de tipul "ce ti-e scris in frunte ti-e pus" (miliardarul Bill Gates era sa fie de pilda omorit de-o lampa grea cazuta foarte aproape de el, din tavanul unei sali de conferinte la un cutremur mediu din SUA, desi are o resedintza personala cu buncare grupa mare etc).

Inclin sa cred totusi ca o minima pregatire creste macar statistic sansele supravietuirii in destule variante de scenarii catastrofice (de la cutremur la boambe atomice sau CME = Blackout total) - clar ca excluzind scenariile apocaliptice cu iz definitiv de tipul "scufundarii continentelor" din filme ca "2012". :roll:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

Un articol realmente straniu postat pe 16 mai pe situl oficial al CDC (Centers for Disease Control and Prevention, cunoscutul organism-mamut guvernamental din America cu sediul la Atlanta).

http://emergency.cdc.gov/socialmedia/zombies_blog.asp

Evident ca autorul "o da in gluma", 8-) cotind-o de la necesitatea pregatirii populatiei in ipoteza unei situatii critice ca urmare a unei invazii imaginare (zice el) a... zombilor, :-o spre tema pregatirilor pentru alte situatii catastrofice (cutremure, tornade, inundatii etc).

Si totusi, modul de tratare a temei, facind o retrospectiva a unor ipoteze din filmele SF-horror, ma cam pune pe ginduri... :roll:


Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Arhanghelul

Zombi "biologic" sau zombi "mental" ... atentie la GSM cell ... mind control ...
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05


fiulploii

Fie ca va fi, fie ca nu va fi , ceva tot va fi ( sau va veni  :-) )

Daca o imagine face cat 1.000 de cuvinte atunci un om prevazator cu ce e echivalent?

http://www.descopera.ro/stiinta/5047536-cum-supravietuim-apocalipsei-5-obiecte-pe-care-trebuie-sa-le-avem-la-indemana

Arhanghelul

Azi ma gandeam la un catar de rezerva ... daca nu mai merge automobilul (pe carburator ... ca pe cel  cu  injectie nu ma bazez ... in caz de "apocalipsa CME)   ... se pare ca fata de magar e mai eficient si fata de cal este mai putin sensibil si pretentios ...

http://ro.wikipedia.org/wiki/Cat%C3%A2r

Oricum bicicleta ramane o optiune buna pentru o persoana plus o incarcatura suplimentara de 30-50 kg ... chiar si  un carucior "remorcat" la bicla ...
http://ro.wikipedia.org/wiki/Biciclet%C4%83
http://www.criticalpast.com/video/65675032692_Operation-Junction-City_Vietcong-in-wooded-area_Vietcong-with-bicycle_Vietcong-crosses-footbridge
http://en.wikipedia.org/wiki/Viet_Cong_and_Vietnam_People%27s_Army_logistics_and_equipment

P.C. O glumita acum...
http://copiipovesti.blogspot.com/2010/05/magarul-si-catarul-fabula-de-esop.html
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Xanadron

Masinile diesel "antice" (fara CDI-motormanagement electronic, deci cu an fabricatie pina-n '80-'85) par a fi ideale in situatii post-CME solare :star: catastrofale, colega Arhanghelul.
Mai ales fiindca pot fi alimentate (limitat, pe perioade scurte si/sau in amestec cu motorina, sau tot timpul, cu anumite modificari minore) si cu... ulei alimentar. :-o

http://www.motor-talk.de/forum/tdi-und-salatoel-t770145.html

In loc de catar ar fi mai bine sa-ti iei deci un Mercedes 200 D "bot de cal". :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Siberia

Aceleasi masini diesel "antice" functioeaza la fel de bine si-n cazul unei inversari de poli magnetici sau in cazul unui puternic impuls electromagnetic venit din spatiu ?
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

Xanadron

Citat din: Siberia din  16 Septembrie 2011, 12:29:56
Aceleasi masini diesel "antice" functioeaza la fel de bine si-n cazul unei inversari de poli magnetici sau in cazul unui puternic impuls electromagnetic venit din spatiu ?
Da, cum sa nu - pina si NOI  :-D functionam perfect in cazul schimbarii polilor magnetici, draga Siberia (nu uita ca dormim de pilda OK cu capu-n orice pozitie - N, S, N-V, S-E etc, si permanent ne schimbam relativ directia de intersectare cu cimpul magnetic terestru).
Periculoase ar fi doar efectele factorilor ce-ar determina respectiva inversare (deplasare / clivaj scoartza terestra).
Plus un eventual tsunami global, consecutiv posibilei opriri temporare a miscarii de rotatie a Pamintului in jurul propriei axe. :roll:

Cit despre EMP (Electro Magnetic Pulses) produse de "dirty bombs" de pilda, ele-s similare cu CME-urile solare extrem de puternice - ca efecte cel putin.
Iar decizia NATO (si-a armatei ruse/chineze de fapt) de-a utiliza exclusiv vehicule cu motoare diesel (cu destule sisteme electronice pt. injectie, dar ecranate temeinic) nu-i deloc intimplatoare... 8-)

P.S. Pina si motociclete diesel sint in uz - exclusiv militar deocamdata:

http://www.hayes-dt.com/military.htm
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/