Autor Subiect: Calatorie in viitor al unui calugar din vechime  (Citit de 5360 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Cautatorul

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 596
 • Karma: 10
 • Gen: Bărbat
  • Vezi Profilul
Calatorie in viitor al unui calugar din vechime
« : 15 Mai 2008, 00:45:14 »
Citim tot felul de legende si comentam diverse scrieri vechi foarte ciudate.
Exceptand limbajul specific scrierilor religioase, un fapt este descris: O calatorie in viitor a unui calugar.

http://www.crestinortodox.ro/despre_rai_-c438-p16-new.html

Cu riscul de a fi povestioara prea lunga, o dau toata aici intrucat exista riscul ca in timp link-urile sa nu mai functioneze:


"O mie de ani inaintea ochilor Tai, Doamne, sunt ca ziua de ieri care a trecut ( Psalmul 89, 4 ).

Era un calugar de mult intr-o manastire si se intreba: " Cum poate sa treaca o mie de ani ca o zi ?" atat este de frumos in Rai si atat de mare fericire, ca, o mie de ani pare o zi. Calugarul era paracliser la biserica si avea viata inalta. El s-a rugat Maicii Domnului cativa ani de zile si zicea : " Maica Domnului, roaga-te la Mantuitorul Hristos sa-mi arate cum trec o mie de ani ca o zi ? Caci stiu ca aceste cuvinte ale Duhului Sfant sunt adevarate ". S-a rugat trei ani si i-a aratat Dumnezeu.

Fiind paracliser, dupa slujba de la miezul noptii a ramas singur in biserica citind acatistul Maicii Domnului. Cheile le avea in mana si fesul il pusese pe o strana. Deodata a intrat in biserica un vultur si s-a asezat pe iconostas. dar atat era de frumos vulturul, cum nu mai vazuse in viata aceasta nimeni. Era cu mii de culori, avea coc, ochii negri si se uita prin biserica.

Fiecare pana era ca o piatra scumpa. Calugarul cand a vazut vulturul ca s-a asezat pe iconostas, a uitat sa se mai roage si s-a gandit : " Mai, eu ma reped ca sa-l prind ! Ca daca l-oi prinde pe acesta, nu-mi mai trebuie alta avere pe fata pamantului. Macar o pana sa iau de la el !"

S-a repezit spre vultur, dar vulturul a zburat in mijlocul bisericii. Se facea ca nu poate zbura. Calugarul, dupa el. Cand sa-l prinda, vulturul a zburat din pridvor. " Vai de mine ! Doamne, ajuta-ma sa-l prind !" Dar cand sa puna mana pe el, vulturul iar a zburat, dar mai mult pe jos; iesind din biserica s-a asezat pe gard. Cand s- a repezit calugarul spre gard, vulturul a zburat in padure.

Calugarul a sarit peste gard, zicand : " Doamne, ajuta-ma sa-l prind !" Cand sa puna mana pe el, vulturul a zburat intr-o poiana mare. " Doamne, nu ma lasa. Macar o pana sa iau de la el !" Cand s-a repezit in mijlocul poienii la vultur, acesta a zburat intr-un brad. Atunci a inceput a plange calugarul : " Doamne, n-am fost vrednic macar o pana din el sa iau ".Si se uita la vultur." Doamne,Doamne, ce pasare frumoasa !"

Dar deodata vulturul a inceput sa cante, o cantare cum nu a mai auzit el pe fata pamantului. Era ingerul in chip de vultur, dar el nu stia; si a stat si s-a uitat la vultur, care i-a cantat 355 de ani. Parandu-i-se ca a trecut doar un ceas, calugarul, in timpul acesta, nici nu a imbatranit, nici nu a obosit, nici nu a flamanzit, nici nu a insetat si nimeni nu a dat peste el.

Zburand vulturul, monahul fiind cu cheia bisericii in mana si-a adus aminte : " Vai de mine, nu mi-am luat nici fesul si biserica a ramas descuiata; ma duc sa incui biserica ".

A venit la manastire, avand cheia bisericii in mana, dar manastirea nu o mai cunostea. Biserica era acoperita alfel, chiliile erau altele. Se gandi intru sine : " Doamne, ori eu mi-am iesit din minti, ori manastirea asta nu-i a noastra ". Stiind ca statuse doar un ceas si ceva, s-a dus la portar cu cheia in mana.

Portarul vede un batran cu barba alba, foarte stralucit la fata si-i zice :

- Binecuvinteaza, parinte ! Cu ce drum pe la noi ?

- Fiule, ma duc sa incui biserica.

- Dar de unde esti ?

- De aici, de la manastire.

- Dar unde ai fost dus ?

- Pana aici, mai aproape.

- Parinte, nu esti de la noi.

- Nu ma cunosti, fiule, dar eu sunt calugarul cutare, sunt paracliserul si ma duc sa incui biserica !

- Stai, parinte, ma duc sa-i spun staretului.

Dar staretul a visat in noaptea aceea o descoperire si a auzit de trei ori : " Deschideti portile manastirii, ca sa intre porumbelul Domnului !"

- Parinte, a venit un calugar batran, luminat la fata, zicand ca el vrea sa incuie biserica, ca el este paraclisier.

- deschide-i, fiule, ca o taina mare este aceasta ! Vino cu el la mine.

Cand a venit la staret, acesta l-a intrebat :

- Parinte, ma cunosti pe mine ?

- Nu.

- Dar manastirea o cunosti ?

- Nu o mai cunosc. Biserica o cunosc, dar parca nu mai este asa cum era. Avea alt acoperis.

- Dar unde ai fost plecat, parinte ?

- Am fost pana aici, in padure.

Sttaretul a pus sa se traga clopotele manastirii si a adunat in biserica tot soborul, care avea 300 de calugari. Apoi l-a adus pe acest calugar in mijlocul bisericii si l-a pus in fata catapetezmei sa-l vada toti calugarii si l-a intrebat :

- Parinte, dintre toti acesti calugari, cunosti pe vreunul ?

- Viu este Hristos, nu cunosc pe niciunul ! A raspuns el.

- Dar voi, il cunoasteti pe acest calugar ?

- Nu-l cunoastem, au raspuns ei.

- Parinte, daca spui ca ai plecat de un ceas de aici, cine era staret cand ai plecat ? A intrebat atunci staretul.

- Avva Ilarion.

- Cine era ecleziarhul mare ?

- Avva Ambrozie.

- Cine era econom ?

- Avva Chiriac.

- Cine era vestmantar ?

- Avva Gherontie.

Atunci a spus staretul :

- Mare taina s-a descoperit intre noi. Sa vina arhivarul manastirii. Si i-a spus : Du-te si ada arhivele manastirii aici pe cateva sute de ani in urma si cauta cand a fost randul acesta de calugari.

A cautat cu 50 de ani, cu 100 de ani; a cautat cu 200 de ani, cu 300 de ani si nu se gaseau. Si a cautat cu 355 de ani si a gasit niste registre mancate de carii, vechi, ratacite prin podul manastirii. Cand a inceput a citi cutare, cutare, i-a gasit.

- Parinte, dar cand ai plecat ?

- Trebuie sa fie un ceas si ceva.

- Parinte, dar care a fost lucrul pentru care te-ai rugat lui Dumnezeu ?

- Eu ma rog de mult avreme si citesc rugaciuni la Maica Domnului ca sa-mi arate Mantuitorul ceea ce spune in Psaltire : O mie de ani inaintea ochilor Tai, Doamne, sunt ca ziua de ieri care a trecut !

- Parinte, iata ca Preasfantul si Preabunul Dumnezeu ti-a implinit cererea sfintiei tale. N-ai vrut sa crezi, sau ai crezut, dar ai vrut sa te convingi. Iata, de cand ai plecat, au trecut 355 de ani !

Batranul a inceput a plange. Staretul ii vorbi :

- Vezi, parinte, ca ti-a aratat Dumnezeu minunea pentru ca te-ai rugat cu credinta. Daca 355 de ani ti-au parut ca un ceas, acum crezi ca o mie de ani este ca o zi inaintea lui Dumnezeu ?

- Cred, parinte !

Atunci staretul a poruncit ca un preot sa se imbrace repede in vestminte, a adus Sfintele taine si l-a impartasit pe batran in fata tuturor.

Batranul a primit Sfintele Taine si a zis :

- Parintilor, iertati-ma, ca mare uimire mi s-a facut.

Fata lui lumina ca soarele. Apoi a cerut iertare de la toti si a murit in biserica."Interesant este ca imediat calatorul in viitor a murit.
Oare a avut loc un proces de imbatranire rapida?

Ar fi interesant de aflat care ar fi acea manastire si daca arhivele acelei manastiri mai exista in prezent.

Eu am citit mai multe scrieri ale vechilor calugari (Patericul, etc), si apar tot felul de povestiri foarte interesante, daca e sa le analizam pe baza cunostintelor pe care omenirea le are in prezent. Limbajul e specific religios, dar faptele sunt foarte interesante, si descriu fie lucruri din univers, pamant, si de asemenea se vorbeste de o intreaga fauna de entitati care traiesc pe acest pamant.

De asemenea oamenii de stiinta ne spun ca lumea nu putea fi creata acum cateva mii de ani intrucat analizele arata ca Pamantul e de cel putin 4 miliarde de ani. Ce fel de ani? Ani prezenti. Timpul e o notiune relativa. 1000 de ani e ca o zi, iar o zi ca 1000 de ani la Dumnezeu.

Offline Urban

 • Consacrat
 • *****
 • Mesaje postate: 1,846
 • Karma: 396
 • Gen: Bărbat
 • Sic Mundus Creatus Est
  • Vezi Profilul
Raspuns: Calatorie in viitor al unui calugar din vechime
« Răspuns #1 : 15 Mai 2008, 00:52:51 »
Frumoasa povestea...
Te-ai intrebat vreodata ce ar putea fi "Sfintele Taine"...?

Offline adipop

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 532
 • Karma: -3
  • Vezi Profilul
Raspuns: Calatorie in viitor al unui calugar din vechime
« Răspuns #2 : 15 Mai 2008, 01:07:53 »
Frumoasa povestea...
Te-ai intrebat vreodata ce ar putea fi "Sfintele Taine"...?

Vietile Sfintilor sunt fascinante.
adi

Offline sevastase

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 578
 • Karma: 3
  • Vezi Profilul
Raspuns: Calatorie in viitor al unui calugar din vechime
« Răspuns #3 : 16 Mai 2008, 13:11:00 »
Acelasi lucru i s-a intamplat la Montauk. Dupa ce a sarit de pe vasul Philadelphia a aterizat la Montauk si a inceput un proces de imbatranire accelerata...Ed Cameron...so they went back in time and asked his dad to concieve another son quick. He did and as soon as he was born they transfered the soulinto the new body.

Sorry vadca am luat-o rara in engleza. Asa s-a nascut Al Bielek in 1927 ... Ca Ed Cameron se nascuse in 1916


Tehnologia necesara calatoriilor si a extragerii si transferului de suflete a fost realizata cu ajutorul tehnologiei extraterestrilor de pe Sirius A . Dedeparte cea mai avansata rasa tehnologic, sunt sub influenta Draconiana, care chiar si ei cumpara arme de la cei de pe Sirius A.

Seconsidera o rasa pozitiva , de exemplu genul de arme folosite decatre puterile actuale asupra propriilor populatii, sunt niste amplificatoare de emotii si ganduri. In felul asta se influenteaza modul de gandire si se mentine o stare de frica la nivel global. Sub supravegherea Draconiana bineinteles. Daca nu ar beneficia de aceasta tehnologie , cei de pe Sirius A spun ca Draco ar interveni in forta cum au facut-o de nenumarate ori, prajind solul sau fierband oceanele.

Montauk asta a si fost sau/si mai este.... camere speciale in care torturau fizic copii si adolescenti in numere foparte mari, dotate cu antene speciale care captau undele cerebrale, adica frica si teroarea p[e care o simteau, si dupa ce le captau, cu ajutorul antenei le transmiteau populatiei.

Bine ati venit la realitatea zilnica...


valmigliore

 • Vizitator
Raspuns: Calatorie in viitor al unui calugar din vechime
« Răspuns #4 : 11 Iunie 2008, 00:35:08 »
 E foarte interesant ceea ce ai scris in legatura cu experimentul asta, nu ma indoiesc ca nu ar fi adevarat, e clar ca putem fi manipulati, mintea noastra poate fi destul de vulnerabila la aceste mesaje psihotronice, odata ce au deprins aceasta tehnica vor putea face ce vor ei cu majoritatea din noi

Offline sevastase

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 578
 • Karma: 3
  • Vezi Profilul
Raspuns: Calatorie in viitor al unui calugar din vechime
« Răspuns #5 : 11 Iunie 2008, 09:00:41 »
Inca ceva legat de Montauk.

In timp ce de exemplu Duncan Cameron statea in scaun si materializa obiecte sau crea ceva cu mintea sa, existau computere care inregistrau tot. Ideea era sa creeze un software care sa duplice combinatia Duncan + scaunul de pe Sirius A fara a mai fi nevoie de acestia. Si au reusit.