Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - kandaon

Pagini: 1 ... 25 26 27 28 [29] 30 31 32
421
Un site interesant, cu multe lucruri legate de subiect

http://jordanmaxwell.com/articles/questions/index.html

422
Stiri / Re: Legaturi catre stiri interesante!
« : 18 Noiembrie 2011, 15:43:22 »
Amu, din cate am citit si eu, Cugiru' exporta legal arme in SUA. Atata doar ca au o chichita si nu pot trage la foc automat, doar foc cu foc. Sigur, cand ajung acolo unii care au autorizatie, sau nu au dar se pricep, sau cunosc pe cineva care se pricepe, pot sa le faca sa traga si foc automat.
Mai vazusem odata un articol in care se spunea ca traficantii mexicani au intre armele preferate si Kalashnicovurile romanesti, care sunt cumparate legal in SUA, apoi scoase ilegal in Mexic si remodificate sa poata trage si la foc automat.

SUA este o piata uriasa pentru arme, acolo sunt parca 100 de milioane de arme la 300 de milioane de oameni. Si majoritatea sunt detinute legal, Constitutia le da dreptul cetatentilor sa detina arme. De aia probabil e mai greu acolo sa impui niste chestii, si tre sa-i ia mai pe ocolite, sau sa le mai "spele creieru" inca din scoala si apoi prin TV si Hollywood.

Ma intreb daca ar fi fost si la noi legalizat lucru asta (si parca a fost pana in 1947, cand au venit comunistii la putere) , cum ar fi stat lucrurile acum, vizavi si de criza si diverse decizii ale "alor de la butoane"

423
Stiri / Re: Legaturi catre stiri interesante!
« : 18 Noiembrie 2011, 14:35:57 »
Nu stiu de ce dar am impresia ca "subiectul" stirii nu e tipul (asa cum a aratat si Siberia) ci faptul ca Romania are "canale secrete " prin care ofera arme atentatorilor de presedinti americani ( pe principiul "uite lupul" folosit si in cazul Bin Laden cand informatiile care au dus la prinderea/asasinarea lui au  venit de aici, din Romania, iar macaraua care a ridicat elicopterul cazut in misiune avea tricolorul pe scripete ).

Concluzia - A inceput campania mediatica de toamna-iarna a  satanizarii Romaniei/romanilor in varianta anti-americana (dupa cea din primavara ...anti-araba).
 Pe ce facem pariu ca mai sunt 2-3 stiri cu romani ticalositi prin america in urmatoarele 3 saptamani... plus una cu "flacara mov" (ca de-abia s-a intors initiatorul subiectului din "State") ??
- Desi exista si ipoteza unei "campanii de publicitate agresive" a celor de la Cugir !  :martiansad: :evil: :martiansmile:

Cred ca daca individu (care am intele ca e putin "dus" cu capu, oficial, in acte, ma mir cum de avea o arma inregistrata pe numele lui) ar fi reusit sa impuste pe cineva pe acolo, ar fi crescut si mai mult vanzarile la arma aia.

Oricum, din cate stiu eu modelele de Kalashnicov (sunt mai multe feluri, de la PSL la unele considerate pistoale) facute la Cugir sunt cele mai vandute Kalashnikoave pe piata americana, pe principiul ieftin si bun, chiar daca nu arata cine stie cum. Adica nu sunt atat de finisate si poleite precum altele, dar sunt cel putin la fel de fiabile, trag la fel de bine si sunt la preturi mai mici. Sper sa nu le interzica acum, desi ma indoiesc

Si da, si pe mine m-a intrigat tricoloru de pe macarau aia, o fi fost romaneasca probabil, adica exportata cine stie cand pe la pakistanezi. Ia uite cum apar produsele romanesti facandu-si treaba pe toate meridianele  :-D

Parca si vad reclame:
-vrei sa ridici un elicopter stealth prabusit? Nici o problema, foloseste macaraua romaneasca

-vrei sa impusti de la 400 m pe cineva in Casa Alba? Nici o problema, foloseste cu incredere un PSL romanesc

-vrei sa afli pe unde mai umbla cei mai importanti teroristi, suna la 07........ numarul cu plata de la secretariatul serviciului secret roman

424
Kandaon,iti raspund indirect prin aceasta replica destinata userului siberia.

ti-am mai spus siberia ca te joci cu cuvintele...am spus si o repet : dacii au existat,un trib neinsemnat cum erau sute pe teritoriul de atunci care actualmente apartine Romaniei,si da, momirlanii sint urmasii dacilor.
 Stai aproape de ei,siberia, fa o vizita prin zona lor,a momirlanilor,eu am fost deseori,am studiat problema, vei vedea ca toti se revendica descendentii directi ai dacilor, au pastrat o mica parte din graiul si portul dacilor prin satucuri pierdute,mai ales anumite superstitii,asta in enclava Valea Jiului.
Nu. Nu e deloc "logic" sa afirmi "daca Dacia nu a existat inseamna ca nici dacii nu au existat!".
Tiganii exista dar Tigania nu.
Eschimosii exista dar Eschimosia nu.
Inuitii exista dar Inuitia nu.
S.a.m.d.

Deci revino la o atitudine colegiala si respecta inteligenta colegilor tai.
Observ ca inca nu a raspuns nimeni la intrebarile mele directe si simple.
Repet una naiva, de nestiutor dornic sa descopere:
In care text contemporan dacilor apare scris "DACIA" sau "DACII" ?
Multi vorbesc de Herodot...in care lucrare de-a lui apare cuvintul "DACIA"? Unde a scris el "D A C I I" ?
____
Daca primesc un singur raspuns mai continui acest interesant dialog. Daca nu...regret,ramin pe pozitia mea:
"Dacia, tara eroica care a rezistat cuceritorilor romani, tara dacilor,din neamul maret al tracilor" este o mare gogoasa,o diversiune a Panslavismului,care a cazut pe un "os" greu de digerat,a incercat cu forta sa ne cucereasca,sa ne "rusifice" ,sa ne impuna alfabetul cirilic, fara succes insa.
Ce e mai logic decit "daca nu poti dobori un dusman,fa-ti-l prieten!" ,inclusiv cu forta si minciuna "stai frate ca tot balcanic esti,inconjurat de slavi si huni,nu esti latin,nu ai vreo legatura cu Roma,deci cu Occidentul!".

Calatorule, eu nu iti pun la indoiala inteligenta, ci cunostintele istorice, care, cu tot respectul, sunt aproape inexistente. Asta daca tu esti serios in ceea ce spui, si nu postezi "la misto" sa vezi ce reactii provoci (inca nu sunt sigur).

Herodot vorbeste despre geti, e drept, pe care ii include intre traci. Dar, Strabo, Trogus Pompeius, Cezar, Dio Cassius, Suetonius, Tacitus, Aggripa, Ptolemeu, Paulus Orosius etc. etc. vorbesc si de daci si Dacia. Cei care ii pomenesc pe daci si pe geti spun fie ca dacii sunt o ramura a getilor si vorbesc aceeasi limba, fie ca dacii sunt un alt nume pentru geti. Daca vrei e ca si cum cineva in evul mediu vorbea de valahi, moldoveni si transilvaneni. Dar ei erau unul si acelasi popor, aveau insa si nume regionale. La fel spune si Strabon, ca getii sunt cei de la Dunare si de langa Marea Neagra iar dacii sunt cei din zona Ardealului si dinspre Germania, dar ca sunt unul si acealsi popor si vorbesc aceeasi limba.
Dio Cassius spune ca ii numeste daci pentru ca asa isi spun si ei, desi stie ca unii greci si chiar romanii ii numesc geti.

Uite aici o harta a lui Agrippa (asta a fost contemporan cu Cezar si cu Augustus, si deci si cu Burebista)

http://www.livius.org/vi-vr/vipsanius/agrippa2.htmlvezi ce a scris el langa Dunare

Nu cred ca mai are rost sa pomenesc de arheologie, Columna lui Traian (el si-a luat titlul de Dacicus, apropo), ce spun etnologii sau istorici ai religiilor precum Eliade sau Culianu despre traditiile dacilor si influentele lor pana in zilele noastre in traditiile si mitologia romaneasca.
 Nu neaga nimeni nici componenta romana a noastra, stai linistit, insa cea dacica e cel putin la fel de prezenta, ba chiar majoritara, zic eu. Nu prea se mai vede niciuna in ultimul timp, din pacate, si se pare ca suntem pe o curba descendenta ca si popor

Si apropo, dacismul nu a aparut sub nici o influenta KGB  :roll:, ci a inceput sa se manifeste puternic inca din sec XIX, nu stiu daca ai auzit de "Dacia preistorica" a lui Nicolae Densusianu, sau de ce spunea B.P. Hasdeu

425
Fara suparare, cei care spun ca dacii si Dacia nu au existat sunt cel mai probabil ceea ce se numeste "troll" (cu unu sau doi de "l", numai stiu), pentru ca refuz sa cred ca cineva care are cat de cat niste minime cunostinte istorice poate sa afirme constient sau serios asa ceva.

Sigur, nu or fi descoperit dacii America sau nu or fi colonizat Japonia, sau ce mai mai spun unii ici colo, dar sa cazi in extrema ailalta si sa zici ca nu au existat e de-a dreptul ridicol :roll:


427
Eu cred ca TVM are dreptate in mare parte desi eu vad unele (destul de putine) lucruri diferit.
In legatura cu Lilit, poate ca ea a fost cea desemnata la inceput de supercivilizatia aia SD cum ii zice TVM, sa se combine cu "omul" creat de ei. Lilit era si ea membra a SD, sau a intrat in legatura si cu alte supercivilizatii (aia, LI), si trebuia ca urmasii ei si a lui Adam sa aiba genele corespunzatoare (ale lui Lilit ce facea parte din SD si ale lui Adam creat genetic de SD).
La un moment dat insa Lilit o fi zis ca ori se fac treburile si cum vrea ea, ca nu e degeaba o fiinta "superioara", ori nu mai duce planul pana la capat. Si se pare ca pana la urma nu i-a convenit situatia si a plecat sa se "combine" cu unii de prin L.I.

Iar despre SD (si LI) cred ca au vrut sa produca apocalipsa pe vremea lui Iustinian, cand a fost o mare epidemie de ciuma in lume, a fost si o ciocnire a Pamantului cu un asteroid sau o mare eruptie vulcanica ce a intunecat cerul 1 an jumate, o mare foamete si razboaie peste razboaie. Au murit atunci cred vreo 100 de milioane de oameni (din vreo 450 de milioane cat traiau pe Pamant) dar se pare ca nu le-a iesit.
 Asadar nu e exclus sa mai fie si altii prin preajma si care sa isi bage coada, aripile sau mai stiu eu ce, in evolutia lucrurilor, doar ca despre astia sa nu se stie prea multe

428
Stiri / Re: Legaturi catre stiri interesante!
« : 22 Septembrie 2011, 23:45:50 »
http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-15017484

Se pare ca experimentele de la CERN, despre care nu mai auzisem nimic, au dat si rezultate interesante (ma rog, daca nu or fi si unele tinute mai la secret)

Conform unor cercetatori, niste particule, neutrini, accelerate de ei, ar fi depasit viteza luminii. Ce-i  drept, cu doar cateva milionimi de secunda, da au repetat experimentul de vreo 15.000 de ori sa fie siguri. Asta ar insemna ca teoriile lui Einstein ar fi cam gresite

429
Astronomie / Re: Luna
« : 08 Septembrie 2011, 23:47:50 »
Proiectul american de construire a unei baze militare pe Luna. Planul e din 1959 si se prevedea sa fie realizat pana in 1965  :rocket: :moon:  :?

http://www.astronautix.com/articles/prorizon.htm

430
Astronomie / Re: Luna
« : 08 Septembrie 2011, 00:34:58 »
Nu e chiar adevarat, dupa ce rusii au pierdut oportunitatea de a fi primi pe Luna, s-au concentrat asupra unui alt proiect de mare anvergura, si anume statia orbitala MIR care i-a facut lideri in domeniul explorarii si studiarii efectelor spatiului asupra omului si a vehiculelor.

Da, posibil, desi am citit ca au avut planuri serioase pentru a fi primi  care fac o statie pe Luna, si vroiau sa aiba niste realizari mai mari decat americani acolo, inclusiv aselenizari mai reusite etc.

Cat despre statia MIR, a fost foarte buna, de acord, dar teste pentru a vedea cat rezista un om in spatiu (parca cel mai mult a stat cineva juma de an sau ceva de genul) folosesc doar daca vrei sa mergi undeva folosind tehnologia anilor 70'-80'. Ori cu aia puteai ajunge doar pe Luna si nu necesita 150 de zile.
Asta in cazul in care nu mai exista altceva si mai performant (motoare ionice, nucleare etc., cum am vazut ca se mai vorbea sau teoretiza)

431
Astronomie / Re: Luna
« : 08 Septembrie 2011, 00:28:32 »
Nu avea sens sa se mai mearga pe Luna. S-au adus 300 si ceva de Kg de roci lunare, cu niste costuri astronomice, dar macar cu folos. Ce ratiuni ar mai fi avut sa trimiti  trei oameni sa mai tzopaie prin pustietatea aceea extrema, la niste costuri uriase, doar pentru a te fali de ce esti in stare sa faci? Caci la acea data, nu existau posibilitati tehnice pentru constructia unei baze permanente pe Luna, chestie care ar fi justificat misiuni ulterioare acolo.
Se zvoneste ca se va incepe colonizarea  Lunii in 2020, daca lucrurile vor decurge bine pe plan international nu am nici un dubiu ca asta se va realiza. Deja se stie cum sa se extraga oxigen din solul lunar, se cauta locatii cat mai propice pentru viitoarea baza, etc...
De ce mai multe rovere pe Marte? Pentru ca e aproape o certitudine ca ar fi putut gazdui viata in trecut, lafel cum e o certitudine ca Luna, nu a avut parte de asa ceva.

Din ce am citit, chiar si rusii parca aveau un plan pentru o astfel de baza lunara. Se trimiteau simple rachete teleghidate care lansau module ce aselenizau si serveau apoi ca baza pentru echipajele umane ce veneau in alta tura.
 Exploatarea Lunii ar putea fi profitabila, asta in cazul in care chiar e un corp ceresc natural, si nu artifical (unii spun ca ar fi cam goala pe dinauntru, dupa cum a a rezonat cand s-a izbit cate ceva de ea)

432
Astronomie / Re: Luna
« : 08 Septembrie 2011, 00:22:26 »
Ori n-au fost, ori au descoperit ceva groaznic ori periculos pentru planeta noastra, etc.

Cred ca au descoperit ceva, nu stiu daca chiar groaznic de periculos, dar oricum suficient de convingator incat sa nu mai mearga pe acolo. Imi amintesc (eram copil la vremea aia) ca prin almanahurile alea din anii 80' (inceputul lor cel putin), apareau tot felul de idei si concepte, despre cum o sa arate viitoarele baze lunare, cu module transportate de pe Terra, cupole sub care se plantau diverse plante etc.

Acum, pauza. Dupa ce au scapat de razboiu rece si teoretic gramezile de bani aruncati pe super-militarizarea de atunci, ar fi putut baga ceva bani sa faca o statie pe Luna

Bine, unii spun ca exista asa ceva, si ca acele gramezi de bani au fost cu folos, pentru alte sisteme de propulsie si navete, ramase secrete. Altii spun ca de fapt erau deja unii pe Luna, care le-ar fi spus americanilor sa termine cu prostiile si sa stea acasa, sau cel mult au voie sa se plimbe doar in jurul Terrei.
Interesant e ca rusii, care ar fi putut teoretic ajunge si ei pe Luna pe la sfarsitul anilor 70'-inceputul anilor 80' au lasat totul balta.

Apropo, am inteles ca americanii nu au dat nimanui (sau nu au lasat pe altcineva sa verifice) nici o pietricica din bolovanii aia adusi de pe Luna, sau ma insel?

433
Arheologie - Astronautica Antica / Re: Misterioasa populatie Ainos
« : 06 Septembrie 2011, 20:14:44 »
Kandaon> unde ma a scris herodot de TRACO-DACI? !
In ce lucrare?
Sau macar unde a scris HERODOT cuvintul ""DACIA" sau macar cuvintul " D A C I "??!
Ia verifica!Xanadron,romanii au invins toate triburile din zona,unu dupa altu,printre care si dacii...ia verifica cite tipuri de triburi traiau pe teritoriul actual al Romaniei si vei vedea ca nu erau numai dacii,dar ai rea-vointa si manipulezi...

 Herodot spune despre traci. Dar tot el spune ca getii sunt tot traci, la fel spun istoricii vremii. La fel spun aceeasi istorici ca dacii si getii sunt acealsi neam si vorbesc aceeasi limba, dar ca grecii folosesc de obicei numele de geti, in timp ce romanii pe cel de daci, cum isi spun si dacii insisi.
 Triburile alea erau triburi dacice desigur. Poti vorbi despre eleni, spartani, tebani, atenieni, dar ei sunt greci de fapt. Poti vorbi de marcomani, suebi, cherusci, franci, alamani sau longobarzi etc, dar ei sunt germanici. Asa si cu tracii, getii, dacii, burii, sargetii, masagetii, tiragetii, carpii sau costobocii

Deci dacii sint (si) stramosii olandejilor...
Iar,dupa voi, in anul 1 200 inaintea erei noastre DACII au colonizat China.
Gata. Am zis STOP acum ca ati luat-o razna.

Nimeni nu a spus ca dacii au colonizat China, tu acum iti inventezi tinte fictive pe care sa le poti dobori mai usor
Cat despre luat razna, nu stiu daca realizezi cum suna  "dacii nu au existat, sunt doar un trib minuscul numit momarlani, nu au avut cetati, Dacia nu a existat etc"

Adevarul e ca uleiul. Va iesi odata si odata la suprafata.

Doamne ajuta, sa speram

434
Arheologie - Astronautica Antica / Re: Misterioasa populatie Ainos
« : 06 Septembrie 2011, 19:22:13 »
Nu uita, colega kandaon, ca intreaga migratie tentaculara descrisa de autorii citati de tine a fost facuta de un mic trib de momarlani. :lol:
Care au ajuns si prin Olanda, se pare (etimologia cuvintului "dutch" fiind doar unul din argumente).

Iar amploarea celor doua enorme campanii militare desfasurate de romani (care n-au capturat daci, ci momarlani sau poate tzoparlani :-D) a fost motivata de fortza terifianta a unui micutz trib primitiv de pe Valea Jiului. :wink:

 :-D probabil colegul Calator (care a pornit si el in migratie precum dacii aia stravechi  :lol:) o sa spuna acum ca din cauza aia a mai ramas doar micul trib al momarlanilor pe valea Jiului, ceilalti plecasera in toate partile sa invadeze lumea  :-D

Mai serios acum, nu vad de ce traco-dacii, cel mai numeros popor dupa indieni, cum spune Herodot, nu s-ar fi plimbat si el un pic, la urma urmelor mai toti s-au mai miscat pe vremea aia, celti, greci, iranici, romani etc.

Iar efortul militar roman a fost intradevar urias in jur de 150.000 (sau chiar 200.000 spun unii) de soldati, si asta la apogeul imperiului. A fost cea mai mare armata folosita de ei contra vreunui inamic extern. Si le-a trebuit doua razboaie, dupa primul au stat cativa ani sa-si traga sufletul. Asta in conditiile in care Sarmizegetusa era la vreo 200 de km, cred, de granita cu romanii, si romanilor le-a trebuit cam un an sa ajunga acolo, desi legionarii marsaluiau pana la 40 de km pe zi (bine asta in caz de pace)

435
Arheologie - Astronautica Antica / Re: Misterioasa populatie Ainos
« : 06 Septembrie 2011, 19:04:32 »
  Si eu spun ca negarea existentei dacilor sau a Daciei este o prostie. Ca ei nu au fost singurii stramosi ai rom^nilor, si ii putem adauga si pe romani (desi multi colonisti erau din zone traco-dacice deja ocupate de imperiu, gen Moesia sau Tracia) si asta e adevarat.
 Cine e interesat poate sa caute Atlasul Etnografic Roman, si sa vada acolo despre traditii si obiceiuri ramase de la daci

  Exista o gramada de marturii arheologice si destule scrieri antice care sa ateste prezenta dacilor aici

Nu stiu, si e foarte greu de grezut ca au ajuns in Japonia, dar, am dat peste niste linkuri 

http://en.wikipedia.org/wiki/Sea_Peoples#Invader_hypothesis

<<Michael Grant: "There was a gigantic series of migratory waves, extending all the way from the Danube valley to the plains of China.">>

<<according to Finley: A large-scale movement of people is indicated ... the original centre of disturbance was in the Carpatho-Danubian region of Europe. ... It appears ... to have been ... pushing in different directions at different times.>>

Istoricii aia sunt englezi sau americani, deci nu au nicio treaba cu KGB, Securotatea sau Densusianu

Ei se refera la perioada anilor 1200 i.H., deci perioada trecerii de la epoca bronzului la cea a fierului in zona noastra, cand nu se stie exact de ce dacii aia stravechi s-au suparat pe lume si conform lui Robert Drews (alt istoric care e mentionat mai jos in articol), au adus una din cele mai mari epoci intunecate ale umanitatii. Adica au ras civilizatia miceniana, imperiul hitit, Asia Mica, si probabil si Egiptul (care a cazut mai tarziu, fiind prea slabit dupa ce a respins atacurile "oamenilor marii").

Nu stiu daca au ajuns si prin Japonia, dar se pare ca prin China au ajuns, sau ma rog, efectele invaziilor lor s-au facut simtite pana in China. Mumiile alea cu trasaturi europene descoperite in deserturile Chinei e foarte posibil sa le apartina

Pagini: 1 ... 25 26 27 28 [29] 30 31 32