Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - kandaon

Pagini: 1 ... 23 24 25 26 [27] 28 29 30 31 32
391
In al doilea rand , din cate stiu eu, poporul roman reprezinta o enigma pentru occidentalii si orientalii avizati fiindca el , poporul roman , nu ar fi trebuit sa mai existe de mult . Si totusi inca mai functionam, asa mai schiopatat, mai cu stangacie si toate negativismele aruncate aici, de zici ca suntem tinta speciala pentru toti normalii si paranormalii din lumea asta amarata. Si asta ar merita un subiect separat, zic eu dis de dimineata , intr-o  zi de marti  :lol:
Evident, doar pareri personale..

Intradevar, ar merita un subiect sau topic separat. Romanii au blocat atat expansiunea turca si islamica la nord de Dunare si mai adanc in Europa, dar si pe cea slava/rusa spre Balcani si pe cea catolica si apoi germanica spre Marea Neagra, Balcani si gurile Dunarii. Eram ortodocsi, deci ii blocam pe catolici si musulmani, dar nu eram slavi, deci ii blocam pe slavi, turci, maghiari si germani

Am fost un ghimpe pentru toate imperiile, si in mod cert in 1989 si 1990 (poate si 1991) au incercat sa ne dezbine si chiar dezmembreze, fara insa a o face (cauzele por fi discutate) printr-o interventie militara directa, cum a fost in Iugoslavia.
Cehoslovacia s-a dezmembrat cel mai usor (si Cehia a fost rapid acaparata economic cel putin, de Germania) pentru ca a fost si cea mai "slaba" tinta.
Noi am avut noroc cu faptul ca am fost (suntem) totusi un popor unitar (aprox. 90% rom^ni + unele minoritati care sunt loiale tarii, inclusiv unii dintre unguri probabil).

Cat despre problemele religioase, cred ca razboiul nostru cu Vaticanu de ex a inceput inca din antichitate, spre sfarsitul ei asa, si a inceput dupa ce dacii din armata romana au devenit suficient de multi si de puternici incat sa impuna imparati de origine traco-geto-daca, si, desigur, elemente de cultura si credinta geto-dacice. Iar faptul asta a deranjat la inceput Senatul de la Roma, apoi biserica romana, a fost o batalie intre puterea politico-militara (imparat si armata) care impunea si chestii religioase, si intre puterea politica (Senat) si religioasa (Biserica Romana) care dorea sa-si pastreze intaietatea si sa faca lucrurile dupa dorinta ei.

Primul imparat dac a aparut imediat dupa ce Caracala a dat cetatenie tuturor in imperiu roman (pentru o baza mai mare de taxare, credea el, si pentru mai multi recruti in legiuni).
Numele lui a fost Maximinus Trax, primul din asa numitii "imparati-soldati", un urias ce trecea de 2,50 m zice-se, cu o rezistenta si forta fizica exceptionale (nu exista soldat roman, atlet grec sau razboinic barbar care sa ii faca fata spun cronicile).
Dupa ce a fost numit imparat de legiuni, el nu s-a sinchisit sa mearga la Roma sa ceara binecuvantarea Senatului (care oricum nu il privea cu ochi buni, el nefiind nici roman nici patrician desigur).
S-a dus direct in Germania, pana in nordul Germaniei de fapt, pe unde a dat de pamant cu triburile germanice de acolo, apoi s-a indreptat spre Roma, sa rezolve treaba si cu Senatul.
A fost insa asasinat pe drum (avea peste 65 de ani parca la acea data, chiar batran pentru acele vremuri, si doar atunci au avut curajul si puterea sa-l omoare).

Asta a deschis "criza secolului III" in imperiu roman, un secol plin de razboaie civile intre diversi pretendenti la tron auto-numiti sau numiti de legiunile lor imparati, unul fiind chiar un stra-stra-nepot al lui Decebal, numit Regalianus.

Criza va fi eliminata de un imparat cu origini dacice din Moesia, Aurelian, care a si retras administratia romana de la nord de Dunare, lasand cale libera dacilor liberi, gotilor si carpilor acolo.

Curand v-a ajunge la putere o tetrarhie, din care va rasari Galerius, alt traco-dac, care ii va face vant lui Diocletian (ilir) si isi va impune oamenii lui, Maximin Daia (nepotu sau), Licinius (tot dac, consatean cu el parca) si apoi pe taica-su lui Constantin cel Mare, nascut tot in regiunea dacica a Moesiei, la sud de Dunare.

Galerius (ca si Diocletian) vor impune o prigoana aspra impotriva crestinilor (mama lui Galerius, o dacita de la nord de Dunare se spune ca se inchina unei zeitati pe crestele muntilor). Mai mult, Galerius va impune taxe grele romanilor (Lactantius, un scriitor crestin al vremii spune ca pentru a razbuna taxele puse de Traian stramosilor sai daci) si tot Lactantius spune ca ar fi vrut chiar sa schimbe numele imperiului roman in imperiul dac

De aici si ruptura intre Senatul roman si Biserica Romana si intre imparat si cei ce il sustineau (armata, formata in buna parte din daci).

Chiar inainte de moartea lui Galerius va da insa un edict de toleranta pentru crestini, primul in imperiu. Ceva mai tarziu imperiul va fi impartit intre Constantin si Licinius iar apoi Constantin il va invinge si ucide pe Licinius (cu care era cumnat, sora lui fiind sotia lui Licinius).

Dupa moartea lui Constantin (sau chiar inainte) au loc dupa parerea mea eliminarile scrierilor despre daci (un fel de incercare de eliminare a dacilor din istorie chiar) in imperiul roman, precum si incercarea de a ponegri sau picta in culori sumbre simbolurile lor.

Draco, steagul de lupta dacic preluat si de legiunile romane mai tarziu, apare in scena in care Sf. Gheorghe omoara balaurul cu sulita (de fapt aia e un draco tinut invers, aruncat la pamant). Simbolic, e un semn ca puterea dacilor in imperiu si in armata romana e invinsa. Cu toate astea traco-dacii vor mai forma grosul armatei imperiului roman de rasarit pana prin sec VI d.H. cand grecofonii preiau puterea in est (in vest imperiul cazuse deja)

In mod cert la Conciliul de la Niceea, cand s-au impus anumite lucruri si s-au eliminat altele, Constantin a impus si cate ceva din ceea ce credea si respecta o buna parte din armata romana, formata din daci, pentru a nu si ridica in cap.

De atunci insa a continuat razboiul subteran al bisericii romane si al vestului chiar, mai tarziu (in special germanii cred), la nivel imagologic, informational si psihologic, in incercarea lor de a sterge din istorie influenta si la un moment dat stapanirea dacica in imperiu si chiar asupra religiei (si ea influentata de infiltrari orientale si germanice in special, sau chiar celtice, asta in vestul Europei) si in incercarea de a se si razbuna, evident.
Sigur, rusii incearca si ei sa se razbune si sa scape daca se poate de noi, dar ei sunt tot mai slabi acum, si peste nu foarte mult timp zic eu, o sa aiba cu adevarat probleme uriase venind dinspre Siberia, pe care chinezii au pus ochii demult, dar aia asteapta si ei rabdatori, chiar secole daca e nevoie

Eu cred ca unii au pierdut mult si si-au smuls parul din cap de ciuda si nervi ca nu a iesit la noi cum au vrut ei in 1989.

Sigur, acuma incearca prin alte mijloace, si cu ajutorul leprelor de acum de la putere, a clasei politice de rahat pe care o avem, au mult mai multe sanse de reusita.
Pentru ca e imposibil ca o tara cu resursele (umane, materiale, chiar intelectuale si tehnologice) si dimensiunile noastre sa fie inca atat de jos, fara a fi influentata masiv si negativ de cineva.

392
Stiri / Re: Legaturi catre stiri interesante!
« : 21 Martie 2012, 13:03:54 »
NSA (National Security Agency) - Agentia de Securitate Nationala a SUA isi construieste un nou centru mamut de colectare si decriptare a datelor, cu posibilitati si capacitati care de care mai spectaculoase

http://www.wired.com/threatlevel/2012/03/ff_nsadatacenter/

393
Diverse / Re: Banii
« : 09 Martie 2012, 13:38:59 »
Clar ca din contradictii se naste progresul si nimeni nu-i detinatorul adevarului absolut/complet.
In plus, incerc (dar nu stiu daca si reusesc :-D) sa nu ma mai simt jignit de vreo 3 decenii, asa ca nu-ti face probleme; scuze deci si din partea mea daca mai sar calul - fara minere - uneori.

Ontopic acum: nu doar "alarmistul...linistitor" :lol: de serviciu Benjamin Fulford remarca demisii in masa ale unor bancheri din pozitii-cheie, ci si mult mai seriosul Joseph P. Farrell:

http://gizadeathstar.com/2012/03/rash-of-bankster-resignations-some-thoughts/

Totul - legat si cu parasirea corabiilor de catre numerosi politicieni importanti, cu scopul clar al "stergerii urmelor". 8-)
...Sa fie oare iminenta inspectia Stapinilor de Foarte Sus?! :martiansad: :roll: :star: :ufo:

Nu stiu daca se retrag de frica, sau doar se schimba echipa cu una mai "proaspata" si mai "fiabila".
Sa amestec un pic topicurile, asta cu cel cu Hess si "babilonienii" din "City" de atunci, am mai auzit undeva o varianta si le pun si eu cap la cap.

Una (amintita si de altii), a fost ca "babilonienii" au dat un tun urias chiar inainte de atacurile asupra turnurilor gemene. Adica niste trilioane de care nu se stia pe ce si pe unde s-au dus din vistieria Pentagonului, asta doar ca sa-si dea seama cineva de cat investeste SUA in armata vs asanumitele noi "investitii spectaculoase" prevazute de China sau chiar Rusia, si care sunt doar a fractiune din cele americane.
Nu spun ca atentatele alea au fost opera guvernului SUA, ci doar ca e posibil ca unii de acolo sa fi stiut ceva dar sa fi inchis ochii.

Dupa "tunul" asta a urmat alt "tun", tot in mandatul lui Bush Jr. cel acuzat ca a a juns presedinte in urma unor presupuse fraude electorale (din cate stiu eu cu el a inceput criza si el a dat primele ajutoare "sarmanelor" banci de pe Wall Street, cele care de fapt stau la originea crizei).
Asadar alte trilioane s-au dus "in vant".

A urmat "pedepsirea" unor lideri neascultatori in diverse locuri din lume, unde era un interes, si inceperea altor razboaie unde s-au cheltuit alte sute de miliarde daca nu tot trilioane. Plus ca s-a scapat de arsenale mai vechi pentru a se face loc altora mai noi.

A urmat apoi ceea ce unii mai fantezisti au spus ca a fost un fel de aratare a nuielei pentru Japonia, un cutremur de mare putere urmat de un tsunami urias si de un accident la o centrala nucleara.
Japonia, una din cele mai dezvoltate tari din lume, a trebuit sa plateasca si ea un pret urias

Criza s-a mutat rapid si in Europa, unde se spune ca bancile de pe Wall Street au folosit ca si cal troian (cumva ironic sau poate simbolic) Grecia, identificata si ca un punct mai slab a zonei euro.
Pentru a preveni caderea Greciei statele din zona euro trebuie sa plateasca si sa vina cu fonduri uriase, pentru ca in caz contrar insasi zona euro poate suferi consecinte imense (negative bineinteles).
Iar dintre statele "euro" Germania e cea mai dezvoltata si bogata, si ea plateste partea leului pentru Grecia. Tot la Joseph Farrell am vazut ca cica nemtii si-ar retrage sau ar vrea sa-si retraga depozitele de aur din seifurile Federal Reserve Bank din New York (interesant, cica multe din tarile lumii si-ar tine acolo cel putin o parte din rezerva de aur, nu stiu de ce).
Cu alte cuvinte nemtii fie isi retrag aurul drept protest, fie il retrag pentru a putea plati problema cu Grecia, adica il retunreaza tot "babilonienilor", bransa Wall Street.
"Babilonienii" din City-ul londonez au evitat cu grija ca Marea Britanie sa semneze acordul acela al "salvarii euro".

Toate aceste sume colosale, greu de imaginat pentru omul simplu, pare ca se strang undeva, nu cred ca dispar pur si simplu, cineva le colecteaza. Unii spun chiar ca si cei ce controleaza traficul cu droguri, sau ma rog, retele mari si profitabile pe plan mondial, ar lucra pentru aceeasi "babilonieni" sau cel putin ar cotiza undeva pentru a-si asigura buna functionare.
La fel si cu traficul cu armament, o alta afacere extrem de profitabila, si "pastorita" la nivel inalt (am uitat cum se numea filmul acela cu Nicholas Cage, ceva cu "war" daca nu ma insel? un film foarte sugestiv).

Tot la Joseph Farrell am citit parca ideea asta, ca un grup ascuns in cadrul actualei societati acumuleaza sumele astea inimaginabile pentru a le investi in noi tehnologii si resurse, asigurandu-si astfel un avans urias fata de societatea "obisnuita", care in cele mai multe cazuri nici nu isi imagineaza de existenta lor.

Acum, ca ei fac asta la sfatul sau cererea cuiva de "mai sus" :ufo: (sau de "mai jos" :evil:) de la care au primit si niscavai planuri, nu stiu. Scopul ar putea fi, cum zice si Toni V Moldovan, pregatirea pentru o posibila "lupta" cu cineva care ar da tarcoale sau ar trebui sa vina (sau sa revina) incoa.
Sau pur si simplu asigurarea ca "ei" (grupul asta sau grupul asta si "stapanii" sau "aliatii" lor) vor avea un control cat mai total asupra planetei si populatiei de aici


394
Perfect logice deductiile tale, kandaon.
...Si totusi, am mai incercat citeva supozitii legate de adevarata istorie a WW-II, bazate pe-o logica nu chiar... lineara - prin zonele astea de pilda:

http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,1754.30.html
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,3141.msg57422.html#msg57422

Bag si-un citat apropo de targeturile ocultate ale WW-II (parerea mea, evident), fiindca aici, pe topicul cu Hess, i-ar fi de fapt locul:

"1. Si zborul lui Rudolf Hess in Scotia, si ciudata retinere a lui Hitler de-a macelari trupele britanice la Dunkerque (acordindu-le, suspect si inexplicabil, 3 zile pentru retragere), dar si INCETAREA brusca exact pe 10 mai 1941 (data aterizarii lui Hess in Marea Britanie) a operatiunilor "Blitz" de bombardare masiva a Londrei indica semnarea efectiva a unui pact secret de... semi-non-agresiune intre nazisti si babilonienii stapini din City of London.

2. Pe linia prostelii/aburelii globale valabile, evident, si pentru istoria "oficiala" a WW-II, restul rezbelului a fost probabil condus doar in scopul asigurarii unei anume "recolte" de CS (Corpuri Spirituale) Alor de Sus. :martiansad: In paralel poate cu profitarea de conditiile favorabile experimentelor genetice in massa pentru crearea unei noi rase - experimente continuate bine-merci si-n prezent, doar ca nu "la vedere". Parerea mea doar, evident... :-P

3. Pactul REAL din 1956/57 (nimeni nu poate localiza precis in timp evenimentul) dintre actualii sforari PTB si factiunea nazista condusa de Martin Bormann (umasul lui Hess in funcia de "Stellvertretender Fuhrer") e un subiect si mai complex, ale carui ramificatii/consecintze mi se par prelungite pina-n zilele noastre. Ceva clar ca li s-a dat actualilor Illuminati-Skull&Bones etc (inclusiv bani/aur, tehnologii cosmice si nucleare "la pachet" cu savanti germani) - dar e la fel de clar ca nu li s-a dat TOTUL (aici includ "The Nazi Bell" si alte citeva chestii esentiale). Evident ca "trocul" presupunea respectarea anumitor conditii, ce includeau si ne...deranjarea bazelor naziste de catre expeditii belicoase similare celei a amiralului Byrd.

4. Conditiile "tratatului secret" se pare ca n-au fost totusi respectate intocmai de Bush, Clinton, Obama & Co. (de fapt de aia din jurul si de deasupra lor), care si-au vazut doar de traiul lor opulent si n-au fost prea eficienti in distrugerea gradata a actualei "linii genetice" -  dupa care, zic eu, ar trebui sa urmeze (in curind pe ecrane ;)) intrarea in scena a "Ubermensch"-ilor iesiti de prin subteranele antarctice... :evil: 8-) :-D La punctul asta ar intra de fapt analiza a vreo 33 de evenimente paradoxale cumva, dar tratate de aceeasi gaunoasa istorie "oficiala" drept normale..."

Interesante ipoteze intradevar. Sa vad daca am inteles totul cum trebuie.

1- Nemtii (ca si sovieticii cumva) au fost fortati inafara "diviziei/ligii A" sa folosesc un termen fotbalistic, asa ca au pornit razboiul pentru a reveni acolo sau a-si face ei o noua liga si a o desfiinta pe cea de pana atunci.
Sefii vechii ligi, stapanii finantelor mondiale, "babilonienii" ce dominau city-ul la Londra precum si in mare parte politica mondiala, nu sunt prea multumiti, asa ca Rudolf Hess e trimis acolo sa negocieze pacea/armistitiul/poate chiar o colaborare. "Babilonienii" insa refuza, cu toate gesturile de bunavointa aratate de nazisti (Dunkerque, stoparea bombardamentelor destul de feroce de pana atunci). Nu se stie ce s-a intamplat de fapt cu Hess (daca a fost lichidat dupa ce a dus mesajul acolo si inlocuit cu altcineva "de ochii lumii"). Nu se stie daca nazistii au oferit si altceva inafara de pace si o co-dominare a lumii, pentru ca ce altceva mai puteau oferi? Dar "babilonienii" deja dominau lumea si atunci e posibil ca Hess sa fi oferit si niste chestii mai neconventionale.

2 - in linia teoriei lui Toni V Moldovan (cu care sunt in mare parte de acord), partile din razboi (nazistii, "babilonienii", sovieticii, anglo-americanii etc) au fost de fapt doar niste pioni ai unora, si rolul razboiului a fost doar colectarea de corpuri spirituale. In acest caz pare un pic ciudata aventura lui Hess in Marea Britanie, pentru ca altii controlau de fapt totul.
Sa fi aflat el cumva niste chestii extraordinare, si socat de consecinte si insemnatatea lor sa fi incercat sa le aduca la cunostinta englezilor intr-o incercare de a schimba ceva? (cu rusii era greu de crezut ca vroia sa colaboreze sau avea vreo incredere in ei, iar americanii erau prea departe si inca neimplicati in razboi).
Socul ala si grozavia informatiilor aflate puteau sa-l faca sa para nebun, sau ceea ce ar fi declarat el in Anglia sa-i fi facut pe britanici sa-l considere nebun (ma rog, poate cu exceptia celor cativa care probabil erau la curent cu "planul"). Desigur si nazistii au declarat acelasi lucru, ca e nebun, nu se putea altfel.
Din cauza asta se poate ca el sa fi si fost lichidat, iar in locul lui sa fi fost pusa o sosie, sa nu bata la ochi dupa razboi.

Partidul Nazist, din cate stiu, a fost finantat si impins la putere de catre grupul Thule, un grup ocult, care avea ceva legaturi si cu Ordinul Zorilor Aurii din Anglia, iar in cadrul lui exista un grup si mai secret, Vril (cel din care faceau parte si mediumurile acelea, Maria Orsici, Sigrun etc), care isi baza unele chestii pe romanul unui englez, Bulwer-Lytton, numit "Vril-the coming race".

...In plus, faptul ca nu tot ce ni se spune este ce pare-a fi (inclusiv apropo de actualul "echilibru nuclear") poate fi verificat din diverse surse, reunite sugestiv aici de exemplu:
http://globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=17550

Germania PRODUCE deci actualmente focoase nucleare :-o pentru Franta!
Chestia asta-i un pic socanta, nu? - fiindca faptul ca stocheaza vreo 150 de B61 (termonucleare) produse de americani nu-i vreo mare noutate (pentr JE cel putin).
Turcia, Olanda, Belgia si Italia avind si ele in dotare inca vreo 300 de bucati. 8-)

Stiam ca americanii au amplasat arme nucleare in cateva tari din NATO, dar ma indoiesc ca ele se afla sub controlul acelor tari. Cel mult au si ele acces, si li se pot da armele alea in caz de razboi nuclear, NATO vs cine o fi, URSS cum era inainte sa zicem.
Nu cred ca olandezii sau turcii pot sa zica lumii "bai, daca nu luati lalele sau halva e la noi va bombardam". Cred ca tot americanii au controlul final sa zic asa.

Cat despre Germania, din ce am inteles eu, ca si membru al EADS participa la constructia rachetelor balistice frantuzesti, dar incarcatura de lupta (termonucleara) e facuta exclusiv de francezi. Sau poate ca nemtii fac focoasele de la acea incarcatura totusi (adica sistemul de detonare, capsele detonante, comanda lor etc.)
Sigur ca nemtii daca se pun pe treaba pot in cativa ani sa-si traga un arsenal nuclear interesant, capacitatea tehnica o au cu siguranta. Dar nici chiar noi nu am fi departe de performanta asta, parca nea Nicu se lauda ca putem face asta inca din anii 80'.

Ce nu inteleg eu e, daca sa zicem supercivilizatiile pomenite de TVM au vrut sa creeze o "rasa noua", de ce nu au facut-o adica de ce nu i-au ajutat pe nazisti sa castige razboiul, si sa treaca la crearea "noii rase"? Sau de ce nu au facut ei direct lucrul asta, ca in trecut?

Iar faptul ca intre nazisti si "babilonieni" a fost facut un pact, mie mi se pare iarasi un pic ciudat. Adica daca nazistii ar fi avut capacitati atat de avansate, de ce nu le-au folosit pentru a se impune in razboi? De ce ar fi incheiat un pact cu dusmanul, un pact foarte complicat de dus la realizare, si fara garantii 100%?
Sau realizarile naziste au venit prea tarziu pentru a putea fi puse in practica, dar au fost suficient de valoroase pentru o dezvoltare ulterioara?

Ori poate au mai fost si alte parti implicate, si mai putin vizibile, si nu le-a iesit unora ce si cum au vrut, ori s-au certat "pe ciolan" diverse factiuni?

Doar intreb, nu stiu daca am foarte multa logica in ce spun, dar subiectul e intradevar foarte interesant

395
Update R. Hess:
"Top Nazi Rudolf Hess exhumed from 'pilgrimage' grave"

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-14232768

Mormintul lui Hess din oraselul bavarez  Wunsiedel a fost "ras" definitiv, cu scopul oficial declarat de-a preveni manifestatii neo-naziste in zona.

Ceea ce... NU ma surprinde 8-) cumva e faptul ca oasele lui au fost incinerate (arse), iar cenusa - aruncata in mare. :roll:
Un tratament similar celui aplicat presupuselor ramasite ale la fel de presupusului Bin Laden.

Hai sa bolduiesc totusi atributul "presupus", la fel de potrivit a fi atasat si intregii povesti oficiale despre Hess, misiunii lui asa-zise de pace din 1941 ori sfirsitului sau (sinucidere la 93 de ani cica) dupa cei 42 de ani petrecuti in inchisoarea Spandau.
E doar parerea mea, evident.

(Later edit): Si-a Siberiei, clar. :-D

Hmm, mda, pare ca ceva ceva necurat a fost cu bietul "Hess Rudolf" asta, de a stat el atat la Spandau si i-au facut disparute ramasitele

Cat despre OZN-urile naziste, din diverse motive eu ma indoiesc ca au existat vreodata. Sau in niciun caz nu au fost ceva de genul Hanebu si Vril de se vorbeste despre ele.

Unu, ca acea tehnologie nu exista, nu putea fi produsa, practic, la nivelul anilor 40'.

2- daca ar fi avut asa ceva, macar una functionala, nemtii ar fi folosit-o cu siguranta.

 In 1943 a avut loc o intalnire extrem de importanta la Teheran, Roosvelt, Stalin si Churchill. Se pare ca nemtii au vrut foarte tare sa-i asasineze pe sus-numitii, au trimis chiar ceva comandouri in zona, dar GRU si NKVD s-au dovedit mai tari si au dejucat orice tentativa a Abwherului.

Deasemenea, nemtii au executat in 1944 cred, un zbor de recunoastere cu un avion de bombardament strategic (trebuie sa caut, am uitat numele, parca si Joseph Farrell il mentioneaza), ajungand pana la 20 de km de New York (nici prea aproape sa nu fie descoperiti sau doborati).

Eu spun ca daca aveau aparate de zbor cu capabilitatile acelor "farfurii zburatoare" sigur le-ar fi folosit si sa-i asasineze pe cei trei conducatori (fie printr-un simplu bombardament, fie infiltrand niste militari chiar in locul unde era intalnirea, ceva in genul actiunii lui Skorzeny, cand l-a recuperat pe Mussolini) si sa execute o cercetare si chiar misiuni de bombardament, atat la Moscova cat si la New York (numai vorbesc de Londra)

In nici un caz nu cred ca nemtii au ajuns pe Luna sau pe Marte cu farfurii zburatoare construite de ei. E destul de clar ca au avut cercetari in domeniu aparatelor de zbor neconventionale, altfel nu se agitau atata sa ii aiba pe Coanda sau Schauberger (care folosea in cercetarile lui tot "efectul Coanda" de altfel) prin preajma.
Dar ma indoiesc ca au realizat practic ceva cu care sa zboare in jurul planetei sau sa ajunga pe Luna.

E posibil ca "die Glocke" - "Clopotul" (daca a existat cu adevarat) sa fie o tehnologie noua, prin care sa fi incercat sa propulseze un aparat de zbor pe alte principii noi (sau aduse de tibetanii aia gasiti morti prin Berlin la sfarsitul razboiului, si inspirate de "vimanele" hinduse), dar probabil nu au ajuns la rezultate practice cu el. Adica nu au reusit sa-l instaleze pe un aparat de zbor, cum nu au reusit nici americanii mai tarziu se pare, daca e sa ne luam dupa incidentul de la Kecksburg, si sa zicem ca ala ar fi "die Glocke" intrat cine stie cum pe mana lor.
Au reusit cumva sa controleze partial in zbor doar "motorul" si carcasa lui, ceea ce inseamna ca in timpul functionarii nu era sanatos sa stea nimeni prin preajma, si nu au reusit sa gaseasca niciun material capabil sa tina radiatiile la locul lor si sa construiasca astfel o (aero)nava in jurul "motorului", in care sa stea si niste oameni.

Putem sa ne adancim si mai mult in speculatii oculte, si sa zicem ca nazistii ar fi fost ajutati pe ici pe colo de cineva "din afara lumii asteia" (extraterestrii, unii de prin alte dimensiuni), dar care au facut-o mai cu taraita sau cu teama asa (asa ca ajutorul nu a contat prea mult, sau nu a putut fi folosit prea mult), fie sa nu supere pe altcineva, fie pentru ca nu erau siguri de rezultatul "ajutorului", adica daca nazistii erau destul de "buni" ca si pioni ai lor aici.
Dar aici deja intram pe taramul speculatiilor si fanteziei.

Asa ca misterul lui Rudolf Hess si al actiunii lui pare ca va ramane un mister pentru multa vreme, si pentru multa lume. Sigur ca unii, putini, stiu mai multe decat marea masa, dar e greu de crezut ca vor aparea noi informatii prea curand

396
Interesant material, poti sa postezi si sursa, poate mai gasim si alte chestii interesante?

Cat despre ce scrie acolo, mie imi pare un amestec de:
- ceva viziune ingusta tipic nazista - slaba cunoastere a istoriei locurilor, credinta oarba ca alte culturi nu se ridica la nivelul celei germanice etc. Garda de Fier n-are dreptate in ideologia ei (cumva pusa pe alte baze decat cea nazista), Antonescu a chemat trupele Axei impotriva propriei armate  :-o :roll: ? Antonescu a facut asta pentru a se asigura impotriva URSS, si a intari armata romana slab echipata datorita incompetentei regelui Carol II (de Hohenzzolern, adica neamt asa, la origini) si a camarilei lui. Romania nu putea lupta in acelasi timp cu URSS si Germania pentru a-si recupera teritoriile pierdute. Autorul/autorii raportului nu par a avea cunostinta de deciziile politico-militare luate de Antonescu, nici de ce se discuta la nivel mult mai inalt (viitorul atac asupra URSS)
- ceva propaganda austro-ungara servita de decenii -  precum in sec XIX erau doar un pic peste un milion de valahi, dar un secol mai tarziu s-au inmultit de 10 ori  :-o :roll: . Din cate stiu eu Romania numara chiar de aproape 20 de ori mai mult, adica avea vreo 19 milioane de locuitori in 1939-1940, o asemenea crestere a populatiei e evident imposibila.
- ceva ciuda bine ascunsa pentru ce s-a intamplat in WW 1 (Marasesti, Marasti, Oituz etc. cum a spus si Ganditorul) - aceeasi chestie cu Antonescu care a chemat trupele Axei impotriva propriei armate, ofiterii romani sunt tradatori  :roll: etc. etc.
- ceva realitati locale aruncate si ele in raport.

Imi pare un raport scris in 1940, inainte de inceperea razboiului in Est, de un nazist cu simpatii austro-ungare.
Nu stiu cat a fost de mult luat in considerare acest raport la Berlin, caci deciziile urmatoare germane nu prea s-au pliat intocmai pe propunerile acestui raport, nici chiar in 1941-1942, cand razboiul parea victorios in est.

E adevarat insa ca propaganda de genul asta a reaparut dupa 1990, si mai ales in vremurile noastre

397
Diverse / Re: Utopii supersonice : IAR 111 Excelsior
« : 22 Februarie 2012, 16:08:10 »
ARCA persevereaza si isi extinde gama de realizari (propuneri), cu un program si mai ambitios  :-D

https://picasaweb.google.com/114503320666283130750/ProgramulSpatialAlRomaniei20122025

Sincer, as vrea sa realizeze ceea ce isi propun, dar in acelasi timp astept si ceva rezultate palpabile sa fiu sigur ca e pe bune, desi vad ca au realizat deja elemente de structura atat la avion cat si la motorul acela racheta

398
Cafenea / Re: Agora
« : 14 Februarie 2012, 15:03:05 »
Este vorba de campul electromagnetic din jurul oricarui obiect sau fiinte care exista - si nu de gaz. Pietrele, plantele, obiectele, ca si fiinta umana sunt inconjurate de aceasta energie electromagnetica, energie care la om formeaza corpul energetic (care printre altele are si capacitatea de a transmite sau de a stoca informatii).

Exact asta cred si eu. Campul electromagnetic al omului e foarte cunoscut si el, si "folosit" de la a face niste encefalograme la acupunctura ca sa vorbim de stiinte. Putem spune ca formeaza o dublura a corpului fizic si poate si el stoca sau transmite informatii, plus cine stie ce alte chestii pe care noi poate nici nu le banuim.

Stiinta de azi e departe de a cunoaste totul, e inca destul de primitiva zic eu. Sau ma rog, stiinta cunoscuta de masele de oameni obisnuiti, prin cine stie ce laboratoare lucrurile sunt poate mai altfel sau mai evoluate. Sau unii oameni/unele grupari cunosc mai mult decat apare public

399
Cafenea / Re: Agora
« : 14 Februarie 2012, 11:03:16 »
"Singura solutie ca o identitate sa ramana dupa moartea corpului fizic , este ca pe timpul vietzii , toate informatiile cumulate sa se inregistreze si in alta parte inafara creierului ."

Dar acumularea acestor informatii, inafara creierului, depinde de noi? Sau, daca e vorba doar de cumulare, cine o face?

Unii spun ca de fapt corpul fizic are o dublura (sau mai multe, depinde cine ce crede), un corp energetic sau astral sau spiritual etc etc, fiecare foloseste diverse nume sau care inseamna de fapt acelasi lucru.

Iar corpul asta astral sa-i zicem, nu moare odata cu cel fizic, dar fiind o dublura interconectata cu el are si el ceva in genul creierului, are si el o memorie (aceeasi sau chiar mai ceva) .

Sigur, teoriile astea, uneori dovedite si practic sau stiintific (vezi fotografiile Kirlian) se amesteca la un moment dat si cu ceva credinte religioase sau chiar mai oculte, asa ca unii adepti ai stiintei clasice si rigide (cumva si ateista) nu prea inghit explicatii din astea, desi ele ar explica destule

400
Cafenea / Re: In curand la Cinematograf!
« : 13 Februarie 2012, 00:01:44 »
Nimic nu-i intamplator in industria cinema .

Scenariul ara la baza vehicolele spatiale Hanebu ( I , II si III ) si Vril ( I , II si III ) construite in timpul razboiului de catre nazisti ( ultima transmisiune a lui Vril III a fost "suntem pe Marte si avem aer" ... - Jan van Helsing )

Sincer, eu ma indoiesc ca nemtii ar fi avut vehiculele alea spatiale mentionate mai sus. Din mai multe motive.

Surprinzator in toata "nebunia" de la finele razboiului a fost faptul ca aproape intreg staff-ul superior al Reich-ului a disparut inainte de patrunderea rusilor in Berlin . Mai surprinzator mi s-a parut faptul ca ulterior marea lor majoritate au fost gasiti in nordul Americii de Sud - ori asta ma duce invariabil cu gandul la O SINGURA SI ULTIMA CURSA ... one way tichet efectuata probabil cu vreunul dintre aceste vehicole .

Si aici ar putea fi explicatii mai conventionale. Se stie ca au existat diverse retele (chiar conduse de oameni ai Vaticanului, sau cu implicarea unor membrii SS precum faimosul Otto Skorzeny) care au asigurat fluxul de fugari nazisti spre America de Sud. Apoi au existat submarine, si chiar avioane cu raza lunga de zbor. E tarziu acum, si numai imi amintesc numele, dar a fost un avion german care a ajuns pana la 20 de km daca nu ma insel, de New York, pentru a face poze si a verifica traseul unui posibil raid de bombardament acolo.

Plus de asta America de Sud era cam singurul loc unde s-ar fi putut ascunde dupa razboi

Punand la socoteala si aplecarea lui Hitler si-a multor alti generali germani inspre ocultism si stiinte .... nonconormiste , punand la socoteala ca din '73 nu s-a mai efectuat nicio aselenizare ( why ? ) , mai e doar un pas micut pana la realizarea unui film care sa exploateze toate aceste informatii .

Da, aici e interesant de discutat (si s-a mai discutat pe forum evident), atat despre apleacarea spre ocult a multor sefi nazisti cat si despre stoparea vizitarii Lunii, sau despre esecurile sondelor sovietice si rusesti ce doresc sa faca vizite in zona "surorii" planetei noastre, adica Marte.

Si da, filmul pare cu certitudine interesant, chiar daca e doar o comedie SF

401
Cafenea / Re: Agora
« : 12 Februarie 2012, 23:47:14 »

http://blog.jorjette.ro/despre-spiritualitate/despre-meditatie/corpul-eteric-este-matricea-energetica-a-corpului-fizic/Păi dacă ai fi citit mai atentă ai fi înţeles că această proiecţie cu ,,tunelul''este doar ,,derulată'' în timpul morţii clinice dar ea se referă la intrarea ta în viaţă (naşterea)şi nu la ieşire(moartea)pe care nu ai cum să o mai poţi înregistra în subconştient căci încă nu ai ..murit.. :-D
Desigur există şi idei care plasează ,,Tunelul''după moarte dar acestea sânt mai greu de acceptat.Oamenii de ştiinţă şi în special medicina îl plasează însă ca un remember al naşterii omului:
,,Luminiţa de la capătul tunelului este, de fapt, aceeaşi pe care o vedem în momentul naşterii. Cel puţin aşa spun cei care au studiat fenomenul. "Bolnavul care trebuie resuscitat este un om foarte aproape de moarte. Acesta este momentul în care el îşi aminteşte primele impresii legate de venirea lui pe lume. Tunelul despre care se spune că este văzut este, de fapt, canalul pe care copilul vine pe lume, este lumina pe care o vede după ce părăseşte întunericul",..
http://old.sibianulonline.ro/articol/ziar/sibiu/viata-dupa-moarte/6558/
Dacă tu nu crezi (sau nu-ţi vine a crede) este normal,dacă nu şti ce să mai crezi (sau pe cine să mai crezi)este la fel de normal,dar dacă crezi altfel atunci rogu-te explică-mi şi mie,ce şi cum,până atunci eu parcă îmi vine să îi cred totuşi pe oamenii de ştiinţă. :lol:

Imi place numele pur dacic al medicului sibian din articol, Cotizo Draia.  :-D

Dar ideea ca tunelul e o amintire a nasterii e tot una empirica, nu se bazeaza pe dovezi palpabile dupa parerea mea.
E posibil, zic eu, ca cei ce au venit cu ideea asta sa fi incercat sa dea o explicatie cat mai apropiata de nivelul de cunostinte al lor sau al vremurile noastre. Cum teoria "lumii de dincolo" e greu de dovedit sau explicat stiintific, pentru ca stiinta de azi nu e nici pe departe atat de avansata pe cat ar vrea sa creada unii (inclusivi oameni de stiinta), s-a emis ipoteza ca "tunelul" e de fapt o amintire de la nastere dar evident nimeni nu poate dovedi asta, pentru ca nimeni nu isi aminteste ce a vazut si simtit cand a "iesit", sau ce muzica a auzit si ce lumini a vazut.
Mai ales ca despre acelasi medic Cotizo Draia se spune ca:

"În timpul carierei, medicul sibian a avut mai multe cazuri de bolnavi care au avut nevoie de resuscitare. Cei readuşi la viaţă povestesc că văd, de regulă, chipuri cunoscute sau îngeri, care îi iau de mână şi "îi trag înapoi" spre viaţă. "
 
Sigur, aici stiinta cauta explicatii in lipsa de oxigen, pentru ca este inca prea primitiva sa stie mai mult despre fenomen. Oricum, se pare ca cei readusi la viata "au fentat" ei ceva daca nu au trecut prin "tunel", ci s-au intors/au fost trasi inapoi (asta nu mai explica domnul doctor de ce si cum)

402
Cafenea / Re: Agora
« : 06 Februarie 2012, 12:02:26 »
Interesant subiectul, si as mai "arunca" si eu cateva ipoteze (si harti)

Autorul hartilor spune (daca nu ma insel si Densusianu are o ipoteza asemanatoare) ca acea Mare Panonica e de fapt marea pe unde au calatorit argonautii, iar "lana de aur" era la locuitorii Apusenilor (mai ales ca localizarea lor in zona Caucazului e cam problematica tocmai din cauza ca aurul nu prea se exploata acolo, dar era din belsug aici in Apuseni).
Sigur, se mai spun si niste ipoteze si mai fantastice, cum ca si Troia ar fi fost pe acolo, ceea ce eu nu cred, desi si asta ar avea o conexiune cu legenda originii troiene a romanilor. Se stie (mai ales prin dovezi arheologice) ca romanii sunt o populatie venita in Italia undeva la sfarsitul mileniului 2 i.H., tocmai din zona asta (vestul Romaniei de azi, estul Panoniei, Carpati si Dunare). Sigur ei s-au amestecat apoi in timp cu o populatie gasita in Italia dar ar fi pastrat cumva mitul originii lor.
Sa nu uitam si asemanarile dintre daci si romani in diverse legende.  Numele dacilor insemna "lupi" conform unor lingvisti, lucru intarit si de steagul lor de lupta si de un cult al lupui prezent inca din neolitic in zona asta a Europei. Intemeietorii Romei si ai romanilor, gemenii Romulus si Remus au fost crescuti de o lupoaica si romanii aveau o sarbatoare chiar, numita Lupercalii".
Tot romanii se considerau fii lui Quirinius/Marte, zeul razboiului. Dar tot ei spuneau ca legendele afirma ca Marte s-ar fi nascut intre geti/daci.

Prezenta insa a unei mari in zona (din care ar fi ramas lacul Balaton) pare a fi dovedita, si am citit pe aici pe undeva niste ipoteze cu niste canale de legatura din Banat pana in Adriatica.

Iar ca veni vorba de Atlantida, care se afla dincolo de "coloanele lui Hercule", aceste coloane au fost identificate de unii ca fiind zona "portilor de fier" de la Dunare, iar Atlantida se gasea dincolo de Dunare, aparand vazuta dinspre sud ca o insula flancata de Marea Neagra si Marea Panonica, legate intre ele de Dunare.
Conform lui Plato, atlantii au luptat cu pelasgii (care stapaneau Grecia la acea vreme, grecii inca nu existau, iar el a aflat de asta de la un preot egiptean).
Interesant e ca acei "oameni ai marii" care vor ataca si Egiptul la un moment dat, au facut parte dintr-o invazie mai mare, terestra, care a pornit se pare tot de la nord de Dunare si care a nimicit de asemenea si civilizatia miceniana si imperiul hitit. Deci ai nostri probabili stramosi (ma rog, au format cel mai probabil majoritatea celor din care au "iesit" dacii si apoi rom^nii, or mai fi fost si altii adaugati de-a lungul timpului cu siguranta) au fost cumva "baietii rai" ai pre-istoriei sau istoriei vechi antice

Ca lucrurile sa fie si mai interesante si intortocheate, Hiperborea ar fi fost localizata prima data tot in zona Daciei (Borea era in Tracia, iar Hiperborea, la nord de Borea, deci in Dacia), iar apoi, in timp, a tot fost mutata de colo colo, odata cu departarea de legenda originala

http://en.wikipedia.org/wiki/Hyperborea#Location_of_Hyperborea
"According to Pausanias: ...“The land of the Hyperboreans, men living beyond the home of Boreas.”[8]

Homer placed Boreas in Thrace, and therefore Hyperborea in his opinion dwelled somewhere to the north of Thracian territory, perhaps Dacia.[9] Sophocles (Antigone, 980-987), Aeschylus (Agamemnon, 193; 651), Simonides of Ceos (Schol. on Apollonius Rhodius, 1. 121) and Callimachus (Delian, [IV] 65) also placed Boreas in Thrace.[10] "

Iar despre "potopul biblic", o alta ipoteza spune ca s-a referi de fapt la inundarea Marii Negre de catre Marea Mediterana, acum 7600 de ani. Si daca e sa consideram exacta teoria cu Marea Panonica inca existenta la acea data, inundatia ar fi mers pe cursul Dunarii si ar fi ajuns in acea Mare Panonica deasemenea, inundand tot tarmul Marii Negre pana la un punct, plus tarmurile Dunarii si tarmurile Marii Panonice

http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Sea_deluge_theory

Nu se stie exact desfasurarea evenimentelor de atunci, dar s-a spus ca o astfel de posibila catastrofa ar fi avut un efect major asupra populatiilor neolitice din zona (si care vor fi ajuns la un nivel chiar mai ridicat de dezvoltare decat viitorul Sumer sau Egipt, daca vedem doar culturile Cucuteni sau Vinca-Turdas).
O buna parte din aceste populatii vor fi surprinse de cataclism, unii se vor refugia sau chiar vor migra mai departe (aici explicandu-se asemanarea dintre scrierea sumeriana initiala si faimoasele placute de la Tartaria, mai vechi cu aprox un mileniu decat primele tablite sumeriene).
Sa nu uitam ca in legenda lui Ghilgames (sursa de inspiratie probabila a legendei lui Noe, legenda lui Ghilgames fiind auzita de evrei in timpul deportarii lor in Babilon, pe locul vechiului Sumer) se spune ca el a calatorit pe apele cele negre spre apus, pentru a-si intalni stramosul scapat din potop daca imi amintesc eu bine.

Sigur, sunt multe posibile interpretari ale acestor legende, si e greu de spus cu certitudine cat e real si cat e fabulatie in astfel de mituri, si cat de realiste sunt unele sau altele dintre posibilele lor interpretari mai mult sau mai putin moderne.

403
Eu zic sa nu cadem in extreme "senzationaliste". Mai ales ca

1- Iranul inca nu are o bomba nucleara
2- daca si cand o va produce, trebuie testata si trebuie facuta suficient de mica sa intre intr-o racheta. Din cate am inteles coreenii (de nord) care au deja arma nucleara, nu au inca o incarcatura suficient de mica pentru a fi adaptata pe o racheta.
3- daca Iranul va produce pana la urma incarcaturi de lupta adaptate la a fi lansate cu rachetele alea de le au ei, vor fi oricum putine (astea nu le construiesti cat ai bate din palma), iar tinta principala va fi evident Israelul, dar cel mai probabil vor avea rol de "bau-bau", adica nu ne mai bagati bete in roate si nu ne mai amenintati, ca uite ce avem si noi.
4-iranienii nu sunt totusi atat de tampiti pe cat ii portretizeaza unii sau altii. Daca sovieticii in timpul razboiului rece nu au facut uz de arma nucleara de frica raspunsului american, si aveau ditamai arsenalul si posibilitatea de a lovi SUA chiar rau de tot, e greu de crezut ca iranienii o vor face, avand cateva rachete doar, si riscand o anihilare totala fara a face mare branza contra adversarilor

404
Diverse / Re: Utopii supersonice : IAR 111 Excelsior
« : 04 Februarie 2012, 00:42:52 »
Un pic offtopic - asta e modelul cu doua motoare a lui IAR-95. Din pacate cred ca s-au facut doar teste cu macheta la scara redusa, in tunelul ala aerodinamic, sau suflerie, cum ii ziceMai ontopic acum, daca totusi (si aici poate am eu o imaginatie prea bogata) ARCA nu e decat un paravan pentru altceva?
Adica Armata, care ii sprijina, precum si toti sponsorii aia, nu cred ca sunt atat de naivi sau complet pe dinafara in domeniul aeronauticii incat sa fie pacaliti nonstop de catre "ARCASI" si sa cheltuie o gramada de bani aiurea.
Daca e doar un paravan pentru ceva mai serios, si prin programul asta doar se testeaza ceva materiale sau alte lucruri? (nu cred ca aerodina lui Coanda, aia cred ca e deja produsa  :-D :-P)
Daca sa zicem, dat fiind forma lui IAR-111, foarte asemanatoare cu a lui YF-23, a exista o negociere cu americanii?
Ceva de genu, "noi va lasam sa puneti scutu antiracheta aici, va lasam sa folositi si niste baze aeriene, suntem aliati de nadejde, avem si o pozitie strategica, dar avem nevoie si de ceva aviatie sau/si rachete, dar nu F-16 la mana a treia".
Si americanii au zis, "bine, va dam YF-23, la care noi am renuntat, asta asa, sa nu bata la ochi". Sigur, doar planurile fuselajului si aerodinamica lui, plus ceva materiale compozite, fara sistemele electronice sau radar ultrasofisticate.

Americanii oricum au F-22 (ales in detrimentul lui YF-23, care mie mi se pare insa mult mai frumos), si fac acum F-35, in colaborare cu alti cativa, si pe care vor sa-l vanda multor altora (chiar si de F-22 am citit parca undeva ca ar fi fost propuneri sa-l vanda si japonezilor).
Iar pe viitor se preconizeaza ca incet incet, in cateva decenii, sa se treaca la folosirea tot mai generala a avioanelor fara pilot, chiar si cele de vanatoare.

405
Nu cunosc bine activittatea Dl.Rudan ,m-am documentat si am gasit cateva explicatii la problemele avute in perioada comunista si nu numai....
Vaile Rudan nu avea voie să oprească nimic din  experimente extrasenzoriale cu copii superdotaţi, iar rapoartele, fotografiile şi negativele, precum şi filmele erau predate unităţii respective.
Am gasit un articol interesant ..''Cercetatorul Vasile Rudan a lucrat alaturi de Radu Cinamar la Baza din Bozioru'' aici-

http://fara-secrete.blogspot.com/2010/11/cercetatorul-vasile-rudan-lucrat.html

Asta daca nu cumva domnul Rudan e chiar Radu Cinamar, caci e evident ca acea carte (am rasfoit-o doar vreo 10 minute poate acu o vreme intr-o librarie, de curiozitate) e una de fictiune.
Poate insa domnul Rudan a strecurat si cate ceva mai aproape de realitate acolo. Desigur, daca dansul e autorul.

Pagini: 1 ... 23 24 25 26 [27] 28 29 30 31 32