Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - Nox

Pagini: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 ... 118
61
   Am marcat traiectoria. Obiectele nu treceau pe deasupra mea ci "mai" spre spre sud-vest, dacă treceau pe deasupra nu le-aș fi putut observa. Tine cont că blocurile din intersecție sunt de 10-11 etaje și la un moment, așa cum spuneam, le-am pierdut din vedere.
   Da, din păcate atâta am, informații aproximative. Am postat mai mult în speranța că poate a mai observat cineva.

62
Evenimente OZN în România / FAN, Bucuresti 20.06.2013 22:00
« : 20 Iunie 2013, 22:46:15 »
   În seara acesta când veneam spre casă am observat două "mingi" de culoare roşie-portocalie, care s-au succedat, pe aceiaşi traiectorie (NE-SV), la un interval de aproximativ 1 minut. Timpul observaţiei 22:02-22:05, ora locală (20 iunie 2013).

    Primul obiect l-am observat în zona 1 (vezi marcajul pe hartă) şi la un moment a intrat într-un unchi mort din cauza blocurilor din intersecţie, grăbind pasul (alergat uşor) l-am prins din nou în vedere doar pentru câteva secunde. Luminatul stradal este puternic în intersecţie şi aproximat la acelaşi "nivel" cu respectivul obiect. Maxim un minut a durat observaţia.

   Al doilea obiect l-am observat în zona 2, după ce am traversat intersecţia. Aici observaţia a durat aprox 30 secunde. Unghi de vizibilitate prost, copaci pe trotuar cu coronament mare şi la fel iluminatul stradal puternic. A trebuit să ies de pe trotuar şi să merg pe marginea părţii carosabile ca să continui observaţia. Am trecut pe lângă două persoane care observaseră şi ele obiectul respectiv.

   Din păcate nu am reuşit să filmez, deşi scosesem telefonul şi comutasem pe modul video, în plus eram şi în mişcare.
   Nu pot estima viteza, dar era relativ "mare", iar ca altitudine cred că erau sub 5000 de metrii.

64
Acu' si-un pic de chat hazardat: :-D cred ca si pe RUFOn s-au folosit metode din astea in citeva perioade si probabil c-or sa se mai utilizeze - ar fi si culmea sa nu, chiar daca sintem ceva mai rezistenti la prosteli/abureli decit media, avind nasuri ceva mai sensibile. 8-)

Şi dinţi ascuţiţi....

65
Cafenea / Re: Filme care trebuie văzute!
« : 11 Iunie 2013, 18:28:38 »
Adaug pe listă Metropilis (1927). Flmul nu e chiar uşor de urmărit.

66
Distanţa până la "obiecte" era undeva între 150m - 350m şi erau iluminate de la nocturna stadionului Dinamo.

Arhanghelul a fost cel mai aproape (100% păsări, dar nu sunt sigur că erau raţe...)

Din cauză că era noapte (trecut de ora 22, mai precis 22:23, vezi EXIF) şi pentru că smartphone-ul meu nu stă cine ştie ce la capitolul foto astea sunt cele mai bune poze pe care le am, dar zic eu că sunt edificatoare.

67
Chiar nu încearcă nimeni? Ca un prim indiciu, eu ştiu ce am fotografiat (98%), iar un al doilea ar fi în spatele copacilor din partea dreaptă.
Mai atașez un cadru.

68
Stiri / Re: Legaturi catre stiri interesante!
« : 09 Iunie 2013, 04:02:44 »
Surprinzator (sau nu prea?) exista pariuri online pe tema primei tzari care va anunta prezentza ET :-) - sau, in fine, va recunoaste colaborarea cu extraterestrii.

Deloc surprinzator, SUA pare cea mai probabila candidata, urmata de Rusia, China etc.
P.S. Romania nici nu exista-n lista. De fapt, pare sa nu existe pe harta mentala a cuiva.

http://www.sportsbet.com.au/betting/novelty-bets/alien-life

După SUA (3), pe doi este Australia (cu 4), urmate de Rusia şi China (cu 6).

Acum ca să fac o glumă (mergând pe varianta că nu există deja contactul realizat), eu pariez pe Rusia pentru că are cea mai mare suprafaţă (plus că este situată în emisfera nordică), deci probabilitatea să se prăbuşească acolo e mai mai mare...

69
Poza am făcut-o aseară. Este vorba de "punctele" albe centrale. Deci, ce am fotografiat?

70
Cafenea / Re: Agora
« : 08 Iunie 2013, 13:41:59 »
La mine merge totul OK, azi şi-a făcut update la ultima versiune (6.3.0.107).

71
Şi acest forum are rol formator de opinie, deşi la o altă scară, mai redusă, după cum am subliniat în mesajul anterior, dar îl are, şi sunt mulţi care doar citesc (vezi statisticile de trafic). Dacă te ajută să dormi bine noaptea atunci poţi să crezi în ceea ce susţii.

72
OZN - generalități / Re: Stephen Hawking
« : 25 Mai 2013, 21:26:32 »
Really? Stephen Hawking formator de opinie? O fi nu zic nu, dar atunci voi (inclusiv eu) ce faceţi aici? Nu sunteţi la rândul vostru, la un alt nivel evident, dar totuşi nişte formatori de opinie? V-aţi întrebat vreodată oare câţi vă citesc şi vă iau de bune ....opiniile?

73
Ai - partial - dreptate si tu, Padme. Dar numai partial, fiindca cel putin 50% din "subiecti" au dat pe goarna probleme de genul mentionat la destul timp dupa ce-au devenit RUFOn-isti.

Eşti un foarte fin observator... :)

Citat
Explicatii ar fi destule, dar nu cred sa fie locul lor aici si-acum – iluzia stiintei accesibile (si devenita plicticoasa implicit) construita pe tsunami-ul de gadgeturi din ultima vreme fiind doar una din ele.
Cea mai importanta ramine insa (parerea mea) o DIRECTIONARE subtila a Turmei taman in directia asta. 8-)

Atunci trebuie să stabilim un timp şi un loc... la o bere.

74
Salut.

 Ca şi recomandări. Am descoperit relativ recent noua serie Colecția de Povestiri Științifico-fantastice de la Anticipaţia (din 2012 brandul respectiv aparţine editurii Nemira). În prezent colecţia se află la numărul 5, iar ca şi conţinut există atât povestiri de autori români şi/sau străini cât şi interviuri sau articole ştiinţifice. Revistele (sunt de fapt cărţi) apar lunar şi au în jur de 100 de pagini.

 Xanadron, îţi citesc cu plăcere şi interes povestirile, dar ca o rugăminte dacă se poate şi aici nu ştiu dacă permite siteul respectiv, şi anume să ataşezi conţinutul şi într-un format gen PDF (asta e mai la îndemână) cu un font de mărime 16 cel puţin sau într-un alt format prietenos cu eReaderele. M-ai scuti de un efort şi poate şi pe alţii care au astfel de gadgeturi.

Mulţumesc.

75
Laborator / Re: OZN?
« : 11 Mai 2013, 16:13:32 »
(...)
  Mai este insa un aspect,si cred ca acesta este CEL MAI IMPORTANT : cresterea,exploziva as putea spune,a numarului de observatii de acest gen in tara noastra...nu ca aceste fenomene nu s-ar fi intamplat si inainte,ci faptul ca de data asta nu mai nu se mai iau "masuri de prevedere" ma ingrijoreaza...fie e un exod,fie o invazie,fie amandoua!

Salut,

Fără legătura cu subiectul aici de faţă în mod direct, şi cu riscul de a mă băga ..., vroiam să spun doar că asta cu creşterea explozivă mi se pare cel puţin exagerată neavând o măsură obiectivă şi o referinţă la care să ne raportăm.

Baftă.

Pagini: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 ... 118