Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - totoslack

Pagini: 1 [2]
16
Dezvotarea si evolutia civilizatiilor este, fara indoiala, o discutie/teorie, mult mai complexa fata de  locul acesta virtual unde imi propun sa o aduc in discutie. De fapt, ce anume inseamna dezvoltarea unei civilizatii si mai ales, pana unde poate ajunge ea? Se cuvine sa luam in considerare progresul tehnicii, al literaturii, al religiei? Oare civilizatiile extratetrestre cred in zei, au o credinta monoteista sau pur si simplu nu cunosc notiunea de religie?
Acum, dupa ce am trecut in revista diferitele tipuri de progres, la care anume ar trebui sa ne raportam si eventual de ce?
Va invit sa va dati cu parerea vis-a-vis de ceea ce am scris si sa veniti la randul vostru cu idei noi, legate de subiectul in cauza, pe care sa le putem dezbate in acest topic.

Noi incercam sa definim o civilizatie si evolutia ei avand ca reper propriile viziuni asupra lumii.
Daca tehnologia descriptiva si cauzala de tip anglo-saxon reprezinta definitia pe care noi o putem da lumii, universului atunci viziunea asupra viitorului o vom construi in acest fel.
Daca vom avea o alta perspectiva asupra realitatii viziunea va fi cu totul alta.
Ceea ce pentru o civilizatie pare normalitate pentru alta poate reprezenta ceva grotesc. Lucrurile sunt relative. Nu poti decat specula pe marginea termenilor prezentati mai sus.

17
Si tu Yagg esti "luminatul" cel ce le stii pe toate.
Inainte de a da cu shit in dreapta si in stanga mai deschide o carte, mai citeste. Pe bune, tot timpul cand intervii ai o problema. Am inteles ca ai ceva impotriva ideii de religie, dar sa o repeti de fiecare data, chiar devii obositor.
Omul a pus o intrebare interesanta care merita un raspuns pe masura.

18
Pe bune, cand va citesc raspunsurile zici ca sunt dupa un meci steaua-dinamo. :mrgreen:
Mama cati neuroni pe milimetru....la patrat? :-o
A ajuns rau forumul asta, pacat.

19
Nu vreau sã-mi imaginez, însã, cum ar reacþiona un musulman dacã i-ai spune cã nu existã Allah sau cã în coran, la fel ca în biblie, sunt adunate colecþii de texte diverse pentru a fi folosit ca instrument de "orice fel". E un exerciþiu de gândire asupra enoriaºilor. ªi biserica nu are nevoie de enoriaºi doar pentru supunere, ci ºi pentru cã aceºtia au drept de vot sau culori politice. Statul are nevoie de bisericã, biserica este alimentatã cu foarte mulþi bani de la stat, enoriaºii fac ritualurile ºi se bat cu morile de vânt ºi toatã lumea trãieºte bine, cu speranþa cã într-o zi va fi ºi mai bine.
De aceea România este o þarã în primul rând o þarã coruptã. Pentru cã puterea politicã se foloseºte fãþiº, involuntar sau, în cele mai multe cazuri, voluntar, de bisericã pentru a-ºi promova campaniile. Dupã cercul vicios de mai sus, urmeazã presa, care e la fel de coruptã ºi se foloseºte tot de dumnezeu pentru a creºte ratingul. Românii, însã, s-au deºteptat, vorba celebrului hit de Andrei Mureºanu, ºi nu prea mai înghit minciunile politicii amestecate cu crucea, dar minoritatea care a votat a punctat pentru bisericã.

Avem voie sã zicem astea aici pe forum sau RUFOn a adoptat rezoluþia Naþiunilor Unite privind blasfemia? Sã mã tem, ca George Orwell, cã libertatea de exprimare va dispãrea? http://www.youtube.com/watch?v=Ji-qdC5zYd4 (glumeam, a fost un apropo)
Facand abstractie de relatia dintre biserica si politica vreau sa aduci argumente cand afirmi ceva. Ce intelegi tu prin biserica? Cumva cunosti textele in original ale Bibliei, Codexurile? Ai facut vreun studiu de istorie comparata ca sa vorbesti de biserica ca e.......?  Ce inseamna ritual? Care e legatura dintre simbol si ritual? Cand ai citit ultimul tratat de istorie a religiilor?

P.S:
A fi inteligent cu adevarat inseamna sa accepti si ideile care nu iti convin, dar ideile argumentate.

20
In sfarsit se mai lumineaza de ziua. Asa e.

 Biserica are nevoie de ajutor din partea enoriasilor. Daca ei dispar, dispare si puterea bisericii.

 Clasica lupta credinta-realitate. Tema asemanatoare, ca mi-am adus aminte in volumul Dune de Frank Herbert. Misionaria Protectiva.
 
 Adica, inventeaza ceva cat mai realist, ce urmeaza sa se intample- binenteles ca nimeni nu stie-, astfel incat sa fie protejati misionarii din viitor.
 E o tehnica de supunere veche.

 Acum daca se intelege lucrul acesta, de ce capii bisericilor crestine nu se dezic. Pentru ca nu au alta meserie. Decat credinta. E cea mai subtila meserie din lume sa fii propovaidorul unui dumnezeu oarecare. Aproape ca in spectrul politic. De la stanga la dreapta.

 Asta-i pacat adus contiinei umane. Sa gandesti ca esti intermediar intre o divinitate intangibila prin orice mijloace, chiar si dupa moarte, si sa perpetui ideea de armonie. Cand omul de rand poate suporta orice soc.
 
 S-ar zice ca e lucrare diavoliceasca ce fac acuma. Sa se gandeasca mai bine unii/unele. Tot propria ratiune si prezenta de spirit - corect, prin propria experienta - s-au realizat.

 Nu exista dumnezeu. Dumnezeu e o entitate virtuala, imaginara, de care avem -  poate unora -  nevoie, ca reper nu ca mijloc de trai in sine, ca marea majoritate a paturii de mijloc.
Asta e parerea ta. Nu o pune ca o axioma. Ce garantie imi dai tu ca spui adevarul? Sau ce este adevarul? Sincer, cand afirmati ceva aduceti argumente!
Bun, o  sa aduci argumentele clasice. Asta nu e suficient, ci argumentele din experienta ta proprie: ce experienta te-a adus la concluzia asta?
Daca nu, atunci mai citeste, mai studiaza, vezi cu ce se mananca una alta.

21
Video [legaturi] / Raspuns: Ce ne asteapta oare?
« : 21 Mai 2009, 20:24:17 »
"Veriga lipsã" promovatã zilele astea poate fi vãzutã ca o reclamã. Desigur cã tratãm cu scepticism ceva despre care nu ºtim nimic, un lucru care e departe de a putea fi analizat personal de toatã lumea. Nu toatã lumea are pregãtirea necesarã, experienþa ºi cunoºtinþele pentru a se exprima în legãturã cu "proba de analizat". Dar, dacã religiile au moaºte ºi tot felul de prieteni imaginari, nu vãd care e problema ca oamenii de ºtiinþã sã vinã cu dovezi tangibile, iar dacã acestea sunt deschise studiului de cãtre mai mulþi oameni din domeniu pentru a fi analizate mi se pare un lucru bun.

Actualmente nu cred cã existã o "verigã lipsã", ci existã anumite elemente lipsã din ramificaþie, care nu au rezistat selecþiei naturale. Teoria evoluþiei speciilor prin selecþie naturalã, Teoria lui Charles Darwin, nu poate fi descrisã ca o teorie în care crezi sau nu, ci este, la fel ca gravitaþia, un fapt. E adevãrat cã scuturã bine din rãdãcini religia, dar religioºii au avut grijã sã o mixeze bine ºi sã o "sfinþeascã". La fel cum au avut grijã ºi de Darwin. ªi pe el l-au sfinþit. Faptul cã Vaticanul o recunoaºte ca fiind fapt, nu mã bucurã deloc, deoarece, de aici, reiese cã Vaticanul e nu ºtiu ce autoritate a "Vrejului de fasole". Sloganul Vaticanului: "Pãmântul a fost plat, dar a evoluat ºi acum e o sferã imensã".  Abia o mai þin în frâu, pentru cã dacã oamenii ar fi liberi sã gândeascã dincolo de graniþele religiilor, toatã istoria recentã a omenirii (sau o mare perioadã din istorie), bazatã în special pe superstiþie, miracole, misticism, religie, credinþã ºi fapte monstruoase în numele lui Dumnezeu sau a altor zeci de mii de zei ºi diavoli, ar deveni nulã.

Cine a vãzut "Maºina Timpului" ºi "300, Eroii de la Termopile" poate face o corelaþie pentru a simplifica ideea. În "Maºina Timpului" este descrisã ideea de evoluþie a speciilor, iar în "300" lupta oamenilor liberi, foarte puþini la numãr, împotriva misticismului ºi a zeilor falºi.

În concluzie, Ida e un material promoþional ºi la fel ca alte descoperiri din istoria omenirii, se va vorbi un timp de subiect, apoi va fi uitat ºi ne vom întoarce la grijile noastre... la fel ca în cazul experimentului de la Geneva, cu bozonul Higgs. Toate babele erau alarmate... acum s-au întors la prãºit.


Si ce imi garanteaza ca "teoria lui Darwin" nu e un fals, ci un fapt? Daca mi-o garantezi tu sau filmul "Masina Timpului" sau "300, Eroii de la Termopile", tin sa te refuz cu toata inima.
Ceea ce iti garanteaza ceva nu e decat propria experienta, restul sunt doar doua tabere: pro si contra.
Legat de noua "descoperire" nu pot sa spun ca asa e pentru ca nu am fost acolo. Diferenta intre paleontologie si teoria lui Einstein e ca pe una o experiezi in fiecare zi, iar pe alta o vezi doar in simulari.

23
Video [legaturi] / Raspuns: Ce ne asteapta oare?
« : 20 Mai 2009, 20:14:04 »
Sau vor recunoaste oficial ca ET exista.....Exact de ziua sotului meu (25 mai) vom afla ceva nou.Sper sa nu fie o pacaleala :-D
Din ce am rascolit pe internet  cred ca va fi tot chestia cu sobolanul. Si google vad ca au pus ca logo maimuta. E ceva pregatit din timp, mai ales ca e anul Darwin.

24
Pãrerea mea e cã domnul Radu Moraru e un mãscãrici. E un fel de Mãdãlin Ionescu pe vremea când era la Naþional TV. Acum Ionescu a ajuns un gunoi al televiziunii, Moraru mai are puþin ºi îl ajunge din urmã. Nu cã ar fi fost cine ºtie ce, dar într-un timp aveam impresia cã omul chiar raþionazã.

Urmãresc de la 22:30 emisiunea ºi, alãturi de Talpeº, vor sã parã niºte genii care spun lucruri pentru eternitate... Se întreabã de jumãtate de orã cine-i manipuleazã. Oare s-au uitat în oglindã?
De Paul ce se aude?

Sincer, dar tu aveai sperante de la Radu Moraru?
Ideea e ca Radu Moraru i-a invitat ca sa-i denigreze si in definitiv sa denigreze ideea de media alternativa. Nu ati observat ca el punea intrebarile si tot el raspundea? Un papitoi.
Asta arata inregimentarea "marilor" ziaristi de la noi. Frate, daca tot ii inviti, lasa-i sa isi spuna parerea, buna, rea, e parerea lor.

Pagini: 1 [2]