Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Subiecte - kandaon

Pagini: [1] 2
1
E vorba de o discutie cvasi-filozofica la un pahar de vin, cu diverse variante si despre cum ar putea fi in caz ca. Asadar fiecare e liber sa comenteze ori/si sa completeze dupa cum crede

Sa zicem ca ai putea deveni sau ai fi nemuritor (sau nemuritoare, desigur, sa nu se supere nimeni). O varianta e ca esti singurul nemuritor. I-ar conveni cuiva asta, sa existe asa cu toate posibilele avantaje si dezavantaje?

A doua varianta, poti sa faci si pe altii nemuritori, nu pe toata lumea ci doar cateva persoane ici colo pe care le alegi tu.

A treia varianta, toata lumea ar fi nemuritoare. Cum ar evolua planeta ori societatea umana?

A patra varianta, nu esit doar nemuritor ci ai si anumite capabilitati ce tin de ceea ce am numi magie si science fiction.  Subvarianta de aici ar fi ca poti sa-ti transferi inclusiv constiinta/sufletul si memoria in orice corp vrei tu (unul nou creat de tine ori ales de tine, chiar al altcuiva), practic nu tre sa traiesti vesnic in corpul actual ci cand te plictisesti iti poti alege orice alt corp.

A cincea varianta, urmare a celei de a patra. Ca sa nu te plictisesti in tot rastimpul asta, ai crea un "univers holografic" populat cu diverse lucruri, fiinte, civilizatii si caruia i-ai lasa partial o anume independenta ori autonomie (ca sa te surprinda cu una alta chiar si pe tine)? Practic sa poti calatori de-a lungul si de-a latul lui (inclusiv in timp) si interactiona in diverse forme cu cei/cele ce il populeaza, sa-ti alegi cine sa fii, ce roluri sa joci si chiar cum.

A sasea varianta ar fi o subvarianta a celei de a cincea, si anume ca universul ala exista deja si tu doar l-ai modela pe ici pe colo si in rest ai face ca in varianta cinci, dat fiind ca in ierarhia lui tu esti mult deasupra tuturor celorlalti ca abilitati.2
Se pare ca niste departamente americane au dezvaluit din greseala (sau poate cineva a vrut sa faca misto, desi nu cred ca sunt genul asta) niste date despre tehnici de control de la distanta folosind efecte EM (electro-magnetice).

https://www.thedailybeast.com/report-dhs-accidentally-releases-remote-mind-control-records

Un jurnalist ar fi cerut niste date despre gruparile extremiste de la ei, conform legislatiei care prevede libertatea informatiei si desecretizarea unor documente. Printre alea s-ar fi pierdut si un fisier cu date si diagrame despre "arme psiho-electronice" si efectele lor ce pot fi induse de la distanta (si care merg de la stergerea memoriei la inducerea unei stari similare catalepsiei si chiar producerea de orgasme fortate  :roll:)

"According to Muckrock, a nonprofit that publishes government information gathered through FOIA requests, the mind-control documents came from the Department of Homeland Security-linked agency in the form of a file called “EM effects on human body.zip.” The file reportedly contained various diagrams detailing the horrors of “psycho-electronic weapon effects.” One diagram lists the various forms of torment supposedly made possible by using remote mind-control methods, from “forced memory blanking” and “sudden violent itching inside eyelids” to “wild flailing” followed by “rigor mortis” and a remotely induced “forced orgasm.”"


3
Din pacate doar in engleza, dar pentru cei care nu cunosc limba probabil ca google translate ar merge cat de cat. J Vallee a unul din cei mai mari ufologi pe plan mondial

http://www.jacquesvallee.net/bookdocs/reviewabductions.pdf

Recenzia e de fapt la doua carti, una a lui David Jacobs (asta am inteles ca e un ufolog destul de cunoscut in SUA), numita "UFOs and Abductions" (OZN-uri si rapiri) si alta la cea a lui Culianu, "Out of this World: Otherworldly Journeys from Gilgamesh to Albert Einstein" (Calatorii in lumile de dincolo, cum a fost tradusa in romaneste, cred).

Vallee pare ca apreciaza mai mult cartea lui Culianu, unde sunt mentionate si destule intalniri (si chiar rapiri) cu fiinte (si vehicule) "din alte lumi", si unde se vorbeste si de calatorii astrale  :-D dar si fizice (cu corpul fizic) in alte lumi sau in spatiu, mentionate in diverse culturi si zone ale globului.

Ca fapt divers si amintindu-mi de mai vechea discutie despre moartea lui Culianu, am inteles ca asta a fost ultima lui carte, publicata la cateva zile sau asa, dupa moartea lui

4
OZN - generalități / O statistica a observatiilor OZN in lume
« : 01 Martie 2017, 20:03:48 »
Nu stiu cat de realista e insa (din pacate e in engleza dar cei care nu stiu pot folosi google translate)

http://www.universetoday.com/133792/ufo-visualizations-show-trends-alien-spotting-saucers-lights/amp/

Ideea e ca cica cele mai multe observatii au loc in SUA, in acelasi timp cred eu ca pe de o parte acolo oamenii sunt mult mai interesati de subiect, comparativ cu alte tari, uneori par si mai creduli cand e vorba de tot felu de teorii ale conspiratiei (unele de toata jena, dar asta e ceva raspandit peste tot in lume) si pe de o parte or fi si multe observatii mai usor de explicat prin traficul aerian mult mai consistent de acolo.

Oricum harta colorata arata procentul observatiilor OZN in lume, la 10 milioane de locuitori

5
http://news.sky.com/video/ufo-sighted-over-bristol-channel-10596132

OZN-ul ar fi survolat zona de deasupra canalului Bristol.

6
 
http://www.geek.com/science/billion-year-old-air-has-five-times-more-oxygen-than-expected-1664063/

Niste cercetatori canadieni ar fi descoperit ca aerul de acum aproape un miliard de ani, pe Terra, avea de cinci ori mai mult oxigen decat se credea pana acum, ajungand la 10,9% oxigen (azi are 20% oxigen).
Descoperirea poate avea implicatii majore privitoare la istoria vietii pe planeta Pamant, care e posibil nu doar sa fi inceput mai devreme dar si ca atmosfera aceea sa faca posibila existenta unor organisme complexe mult mai devreme decat se credea posibil.

Sigur, asta daca ne uitam la teoria stiintifica clasica a aparitiei si dezvoltarii vietii pe Terra. Daca si cand ar fi existat influente sau implicari din exterior (de mai "sus") asta poate fi discutat, cert e ca si daca nu si daca da viata ar fi putut exista mult mai devreme decat se credea pana acum. Si de aici sunt posibile si alte speculatii, daca au existat au ba si niste civilizatii (mult) anterioare


7
Stiri / O noua explozie uriasa deasupra Rusiei
« : 19 Noiembrie 2014, 10:53:46 »
In data de 14 noiembrie ar fi avut loc o explozie uriasa undeva in zona muntilor Urali, in regiunea Sverdlovsk

http://rt.com/news/206691-sverdlovsk-urals-sky-flash/

http://www.westernjournalism.com/mysterious-flash-sverdlovsk-russia-looks-like-explosion/

Огненная вспышка в небе над Свердловской областью

Serviciile lor de urgenta spun ca nu s-au inregistrat niciun fel de victime, armata neaga ca ar fi avut ceva de a face cu explozia iar cei de la centrul de lansare a rachetelor de la Plesetsk spun ca ei nu ar fi lansat nimic.
Unii spun ca ar fi fost tot un meteorit ceva, dar am vazut ca alti astronomi resping ipoteza asta pentru ca (spune omu ala) un meteorit care ar exploda in atmosfera in urma frecarii ar produce o explozie cu o lumina mai alba.

Interesant e ca nu pare sa se auda nici un zgomot produs de explozie

8
Se stiu teoriile lui J. Vallee (si ale lui Florin Gheorghita, cred ca sunt asemanatoare in multe privinte) care au o viziune, zic eu (si nu numai eu) mult mai completa asupra fenomenului OZN.
 Ei vin cu ideea ca extraterestrii ar putea veni nu doar de pe alte planete sau din alte sisteme solare sau galaxii, ci din universuri paralele, interconectate cu al nostru, conform teoriei multiversurilor.

Ca posibila dovada Vallee vorbeste de asemanarile dintre evenimente OZN sau intalniri cu extraterestri descrise in epoca moderna, si descrieri din folclor legat de zane, spiridusi, demoni, ingeri si alte fiinte fantastice ori supranaturale. Tot el vorbeste de pericolul ca multe din observatiile moderne (nu neaparat cele ce pot fi explicate de fapt stiintific) sa fie false ori falsificate de anumite grupuri cu anumite interese (de la a ascunde altceva pana la a face niste experimente sociale sau psihologice).

De aceea cred ca ideea de a cerceta anumite lucruri din mitologia si folclorul stravechi si a vedea daca exista anumite modele ce se repeta comparativ cu observatii moderne ar arata cel mai bine o conexiune cu extraterestrii (numiti asa la modul general, pot fi si intra-terestri sau veniti din alte dimensiuni/universuri).
Sigur, chiar si asa pot aparea confuzii ori mistificari.

Ar fi interesant si de facut o baza de date cu fenomene descrise in scrieri antice, gen stele ori comete ciudate care stationau ori se miscau ciudat pe cer.

Dar, revenind la mitologia noastra, am putea interpreta sa zicem personaje ca ielele, zanele, Muma Padurii etc etc ca si "extraterestrii"? Venind dintr-un univers paralel sau dintr-o alta dimensiune.

Fat-Frumos care avea un cal inaripat si zbura cu el dupa zmeu (care o rapise pe Ileana Cosanzeana) pe "taramul celalalt" ar putea fi considerat un caz de calatorie intr-un univers paralel, combinat cu un caz de rapire "clasic" astazi in descrierile din domeniul OZN?

Sau, basmul "Tinerete fara batranete si viata fara de moarte" descrie iarasi o calatorie in alt univers, unde timpul sta pe loc, sau o calatorie intr-o lume din afara universului spatio-temporal cum il stim noi azi? Ideea asta e preluata dintr-o emisiune Codul lui Oreste cu Codrin Stefanescu.

Exista un univers invizibil, astral cum i se mai zice, in care traim concomitent cu cel fizic/material vizibil or palpabil, dar la care nu avem acces decat partial ori accidental (ori doar unii oameni, in anumite circumstante) si unde se manifesta mult mai liber si alte fiinte ori unde exista si alte conditii de manifestare a materiei si energiei decat cele cunoscute de noi?

Parerea mea e ca "extraterestrii" sunt umanoizi sau cavsi-umani ori identici cu oamenii (cel putin ca aspect exterior). Daca ne uitam la folclor vedem ca fiintele fantastice (a caror loc e tinut astazi pentru multi de "extraterestrii") au aspect uman, ba chiar sunt compatibile genetic cu oamenii, inclusiv exista contacte sexuale si rezulta copii (Muma sau Fata Padurii cu oamenii rataciti in padure, zmeul care vrea sa o ia de sotie pe Ileana Cosanzeana, Zana Zanelor cu Fat-Frumos etc).
De multe ori contactele astea au loc "pe taramul celalalt", unde sunt dusi sau se duc singuri oamenii (zmeul o duce pe Cosanzeana, Fat-Frumos se duce acolo pe calul inaripat ori fermecat).

Iarasi parerea mea e ca "extraterestrii" traiesc (si) printre noi si arata identic cu noi, si sunt aici din vremuri stravechi, daca nu imemoriale. Foarte probabil majoritatea vin din universuri paralele (ori se pot manifesta si pot exista la fel de bine in univerul astral la fel ca si in cel vizibil, material) desi nu e exclus sa traiasca si pe alte planete si sa vina si de acolo. Si foarte probabil controleaza (sau cel putin incearca) cumva omenirea, in diverse scopuri (cel propus de T.V. Moldovan pare cel putin unul din ele), chiar din interior. Foarte posibil e vorba de mai multe civilizatii "ne-umane" care uneori pot avea conflicte ori pareri diferite ce se reflecta si in societatile umane (diverse conflicte si directii de dezvoltare)

In timpurile mai vechi erau mai directi, nu se rusinau sa se arate mai pe fata si sa interactioneze cu oamenii ca atare.
Acum cred ca isi mascheaza prezenta ori existenta indreptand atentia spre scenarii gen "farfuriile zburatoare" ce vin din spatiul cosmic (nu ca nu e posibil sa si existe) sau "omuletii verzi" ori "micii cenusii" ori "reptilienii", care eu cred ca sunt mai degraba fie niste roboti biologici special creati pentru a ocupa in mentalul omului modern imaginea de extraterestru sau mai precis de fiinta din alta lume sau de pe alta planeta, fie pur si simplu exista doar virtual in mentalul unora care apoi i-au raspandit prin intermediul mass media, nu sunt si reali.
 Adica ceva care ar arata vag uman (pentru ca asta e forma cea mai buna a evolutiei, cu 2 maini, 2 picioare, 2 ochi, degete pentru a apuca si manipula obiecte etc etc) dar totusi diferit de oameni, adica arata exact asa cum si-ar imagina cei mai multi ca ar trebuie sa fie extraterestrii (cu cap ori ochi diferiti, cu solzi etc).

Impunerea imaginii asteia ca acoperire cred ca s-a facut incepand cu iluminismul si sec XVIII, XIX si XX. A avut loc o "dezvrajire a lumii" zice Culianu, tot ce tinea de fiinte fantastice, magie si "supranatural" a fost dat deoparte si s-a adoptat un sistem "mecanicist" bazat pe "stiinta". Tot ce nu putea fi explicat stiintific era considerat o fantezie sau ca inexistent (desi evident nivelul de cunoastere stiintifica e chiar si azi departe de a cuprinde tot ce se poate stii si e logic ca mai exista mult de descoperit si invatat).
Nu puteau exista asadar universuri paralele (desi azi s-a mai reconsiderat asta) si nici zane, spiridusi, vampiri, varcolaci, zei, zmei etc. In schimb atentia s-a abatut exclusiv spre masinarii, culminand cu rachete si zborul in spatiul cosmic, spre alte planete si alte galaxii. Si spre martieni ciudati, reptilieni si mici (ori mari) omuleti verzi or cenusii cu farfuriile lor zburatoare care se mai prabusesc din cand in cand (desi logica ar spune ca o nava cosmica ce calatoreste cu viteze mai mari decat cea a luminii ar rezista totusi daca ar fi lovita de un fulger din atmosfera unei planete, pana si avioanele noastre zboara in asemenea conditii).
Toate astea prezinta o imagine a extraterestrilor asa cum si-ar imagina-o cineva din actuala era a tehnicii si stiintei asa cum e ea impusa azi. In acelasi timp se pastreaza o aura de mister sau negare si asupra ei pentru a incita si mai mult oamenii in a cerceta directia asta si a le mentine atentia asupra ei, pentru ca asa fac oamenii de obicei cand e vorba de ceva "ascuns" care ii face curiosi. In cazul asta presupusul contact cu extraterestrii si cine stie ce "inginerie inversa" a navelor lor prabusite pe aici etc etc.
In acest fel se abate aproape complet atentia de la felul in care oamenii cunoasteau in trecut "fiintele din alte lumi".

Care isi pot vedea astfel linistite de treaba printre noi, pentru ca sunt cvasi-identice cu noi, si nu trebuie neaparat sa zboare cu farfurii zburatoare ci mai degraba trec prin portaluri interdimensionale.

No, am scris o gramada, sper ca nu e totusi prea mult  :roll: :-D

Aici e un interviu cu J Vallee (in engleza) desi banuiesc ca majoritatea l-au citit deja mai demult

 http://www.ufoevidence.org/documents/doc839.htm


9
http://theaviationist.com/2013/11/10/f-14-vs-ufo/#.UoEAhCfHa1t

Iranienii au semnalat niste aparitii ciudate in preajma uzinelor lor implicate in programul nuclear.
Intr-un caz petrecut in noiembrie 2004 un F-14 Tomcat iranian a interceptat un obiect luminos aflat in apropierea unei uzine de apa grea din zona Arak. In momentul in care radarul avionului l-a fixat prima data acesta a fost intrerupt practic, probabil in urma folosirii unui sistem de contramasuri electronice care au ridicat foarte mult puterea undelor electromagnetice reflectate inapoi spre radar.
Pilotii au descris OZN-ul ca fiind sferic si avand un fel de postcombustie verde care producea o turbulenta semnificativa in urma lui.
La momentul in care obiectul a zburat in linie dreapta cu viteza constanta avionul iranian a fost capabil sa-l fixeze pana la urma dar cand pilotul a selectat o racheta pentru a o lansa impotriva lui OZN-ul a crescut viteza si apoi a disparut ca un meteorit (se vorbeste de viteze de ordinul mach 10 in articol)

Tot in articol se mai vorbeste si de un alt F-14 despre care iranienii au spus ca a fost doborat din greseala tot de ei in urma unui incident dar despre care cica alate surse spun ca a fost doborat in urma unei astfel de intalniri.
Si tot in articol se spune ca ramasitele unui astfel de "OZN" ar fi fost gasite de iranieni in 2006 si examinate de ei si de rusi, iar concluzia ar fi ca e vorba de drone de spionaj americane.

Daca e adevarat, se confirma ca unele din aceste OZN-uri sunt de origine terestra pana la urma, desi tehnologia e cu adevarat deosebita si mai putin cunoscuta

10
Astronomie / Un asteroid cu sase cozi ii consterneaza pe astronomi
« : 09 Noiembrie 2013, 11:31:10 »
http://www.huffingtonpost.co.uk/2013/11/08/asteroid-six-tails_n_4238701.html

Asteroidul, numit  P/2013 P5 (de unde vin astia cu denumirile astea?) a fost prima data descoperit de un telescop din Hawai, dar abia cand au indreptat si telescopul spatial Hubble spre el astronomii au vazut ceva ciudat si pe care nu l-au putut explica"

"""Its tail structures change dramatically in just 13 days as it belches out dust. That also caught us by surprise. It's hard to believe we're looking at an asteroid."""

Si ceva imaginiAici o diagrama facuta de un artist de la NASA (sau ESA) cica, pentru a se vedea totul mai clar


11
Fenomene conexe si paranormale / Vâlva lupilor
« : 13 Mai 2013, 14:08:44 »
http://www.formula-as.ro/2010/928/societate-37/valva-lupilor-12695

Un articol interesant, am dat de el din intamplare. Mai citisem niste carti de etnologie, cu interviuri luate unor oameni din diverse sate si unde se vorbea tot asa de Fata Padurii, valva lupilor, strigoi etc.
La un moment dat, ca tot se vorbea de un posibil OZN eteric sau bio-eteric etc, era o poveste cu un tanar care se intoarcea acasa in permisie (era in armata) si ajunsese seara in sat. Era deja intuneric si pe drum se intalnise cu un vecin, care a mers o bucata de drum cu el, dar apoi s-a transformat intr-o lumina sau glob de lumina, ceva de genu, nu-mi mai amintesc exact, care s-a tot miscorat pana a disparut.
Cand a ajuns acasa si le-a spus celor de acolo, aia i-au spus ca vecinul murise cu putina vreme in urma, au chemat nu stiu ce "specialist" apoi sa-l trimita "pe bune" pe lumea cealalta.

Cred ca folclorul si mitologia noastra ascunde multe chestii extraordinare, si printre randuri asa, printre exagerarile si infloriturile si chiar fanteziile inerente se pot ascunde si cateva chestii reale (desi greu de inteles de majoritatea oamenilor din "modernismul" zilelor noastre)

14
Am deschis acest subiect pentru a discuta despre "cunoasterea interzisa" si cum isi protejeaza unele cercuri "nivelul de cunostere" atins

Aici e o lista cu diversi oameni de stiinta, "trecuti in lumea de dincolo" in diverse moduri

http://rense.com/general66/deadmicro.htm

http://abcnews.go.com/Blotter/killing-irans-nuclear-scientists/story?id=14152453

Din cele mai vechi timpuri s-a incercat pastrarea unor cunostinte sau inventii cat mai in secret, prin orice mijloace posibile.
Secretul "focului grecesc", arma cu ajutorul careia bizantinii au reusit sa distruga flota araba si sa salveze Constantinopolul (in acelasi timp in care arabii cucereau peninsula Iberica si sudul Italiei), era dat spre pastrare doar unei singure familii (sau erau doua, numai retin), pentru a nu cadea in mainile inamicului.
Nici astazi nu se stie cu exactitate din ce elemente era facut.

Diverse "scoli de gandire" sau personaje, de la gnostici la magi/vrajitoare (aia/alea care erau "pe bune", nu simpli sarlatani sau "ghicitoare in cafea") sau alchimisti au fost si ele combatute si scoase din scena, in diferite timpuri.

Diverse sisteme sociale au incercat la randul lor sa elimine anumite cunostinte, si sa indrepte societatea pe un drum strict stabilit.
Savanti precum Tesla au fost bagati si ei intr-un con de umbra, la fel inventiile lor, au fost considerati "mad scientists" etc. etc.

Ma intreb unde am fi fost astazi daca s-ar fi lasat o mai mare libertate in domeniu (desi sunt de acord ca unele lucruri nu trebuie sa intre pe mana oricui, sau sa fie dezvoltate oricand si de oricine)

15
Diverse / Modelul social suedez, înfrânt la vot.
« : 02 Iunie 2011, 17:28:34 »
Nu stiu daca e un repost, dar am dat peste stirea asta

http://www.adevarul.ro/international/Modelul_social_suedez-infrant_la_vot_0_338966714.html

 <Suedia este pe cale sã se transforme într-o societate care nu mai lucreazã cu bani lichizi, relateazã „The New American". Plata cu cardul devine aproape normã, iar guvernanþii de la Stockholm încurajeazã cetãþenii sã nu mai foloseascã bani lichizi ca sã evite jafurile. ªoferii de autobuz au renunþat sã mai vândã bilete pasagerilor pentru cã au fost þinta mai multor furturi.

Pasagerii mijloacelor de transport public pot utiliza cardul bancar sau telefonul mobil la urcare. Numeroºi oficiali de la Stockholm fac presiuni ca operaþiunile de platã sã nu mai fie fãcute cu cash argumentând cã „banii în mânã" sunt legaþi de infracþionalitate ºi de „economia gri". ªi sindicatele susþin ideea unei Suedii fãrã bani lichizi.

„Dacã putem reduce volumul tranzacþiilor cu bani în numerar, noi, bãncile, ºi ­populaþia în general, vom contribui la diminuarea numãrului de furturi", a declarat, pentru BBC, Marie Look, reprezentantã a sindicatului funcþionarilor din bãnci.

„Nu este deloc practic sã umbli cu monede ºi bancnote. E mai bine sã scapi de ele. Suedia ar putea fi prima þarã care renunþã la cash", comenta pe un blog Bjorn Ulvaeus, membru al celebrei trupe „ABBA". Renunþarea la bani lichizi are însã nevoie de mai mulþi ani de tranziþie.

O astfel de decizie va distruge reþelele de cerºetorie, obiºnuinþa bacºiºului lãsat la restaurant, dar va duce ºi la concedierea unor funcþionari care lucreazã la ghiºeele bãncilor sau la casieriile diverselor instituþii.>
 
Astia zic eu sunt spalati rau pe creier, sau dresati bine

Pagini: [1] 2