Declinare responsabilitate
Părerile exprimate pe acest forum aparțin utilizatorilor acestora și nu pot fi considerate ca fiind informații oficiale sau promovate de acest site/forum.
În conformitate cu prevederile politicii de confidențialitate acceptate la înregistrare, fiecare utilizator este răspunzător de informațiile publicate pe acest site și nu sunt asumate de administratori sau proprietarul acestui forum.
Mai multe despre politicile de confidențialitate, aici...

Afişare Mesaje

Aici puteţi vedea mesajele acestui utilizator. Sunt afişate doar mesajele făcute în secţiuni în care aveţi acces.


Mesaje - kandaon

Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 32
1
Cafenea / Re: Biserica egipteana a celor trei valahii
« : 30 Octombrie 2019, 11:17:51 »
 Ca tot vorbim de epocile antice si presupusele placute dacice de la Sinaia, Iordanes, ala de a scris Getica, o istorie a gotilor/getilor, mentioneaza ca undeva demult "gotii" (adica getii din vremurile de demult) condusi de regele lor, Tanausis, s-au confrunta cu egiptenii condusi de faraonul Vesosis (la Iordanes) sau Sesostris la Herodot. Herodot spune si el ca egiptenii faraonului asta au invadat Europa si ar fi ajuns pana in Tracia (probabil zona Bulgariei si Romaniei de azi) dupa ce ii cucerise pe etiopieni si pe sciti. Aici s-ar fi luptat cu getii, fiind insa invinsi de acestia si fortati sa se retraga.

Iordanes dezvolta subiectul insa la el confruntarea decisiva are loc undeva in Georgia de azi (pe malurile raului Phasis) iar getii (numiti goti de el) condusi de Tanausis nu doar ii inving pe egipteni dar ii si urmaresc pana in Egipt, oprindu-se abia pe malurile Nilului.

E posibil ca astea sa fie niste descrieri mai romantate ale unor evenimente foarte vechi, de pe la sfarsitul epocii bronzului si inceputul epocii fierului, cand au avut loc invaziile "oamenilor marii" cum au fost numiti, care au ajuns pana in Egipt si a caror punct de start sau de initiere ar fi fost undeva in zona Dunarii de la noi. Sursele lui Herodot (mai apropiat de evenimente desi si el a trait mult, mult dupa ele) si Iordanes ar fi putut fi niste tablite getice/dacice de genul celor de la Sinaia (la data aia putem vorbi de proto-traci sau proto-daci) ori documente egiptene in cazul lui Herodot, preluate (si mai amestecate si rescrise in timp) mai tarziu de Iordanes de prin bibliotecile Bizantului din vremea lui Iustinian (el insusi de origine traco/geta-romana).

Asta ar putea fi prima conexiune istorica daco (si prin extensie, vlaha)-egipteana si insusi Zalmoxis, ca om, ar fi putut trai in perioada aia, 1300-1200 i.H, calatoria lui in Egipt avand loc in contextul acelor invazii.

2
Impresia mea e ca subiectul a devenit mult mai complex si incarcat, mai interdisciplinar asa si din cauza asta atrage pe de o parte si multi care se lasa doar dusi de valul fanteziei si fabulatiilor si pe de alta parte si multa dezinformare.

Adica, nu mai e vorba de fenomenul OZN "clasic", cu farfurii zburatoare venite de pe alte planete, un "fenomen modern" totusi, cu umanoizi ciudati, nave facute din superaliaje nu stiu de care si cu motoare nu stiu de care, lumini ciudate pe cer etc.

Acum totul s-a extins mult mai mult, se vorbeste mult mai mult si de paleoastronautica, de conexiuni cu folclorul, mitologia, religia, fenomene paranormale, societati secrete, suprapunerea dintre fiinte mitologice ori din diverse religii cu extraterestrii "de azi", universuri sau lumi paralele, universul ca o simulare, calatorii in timp, teorii ce tin de genetica (ajungand pana la cele propuse de TV Moldovan), panspermie, colonizari, planete inchisoare etc etc etc.

Ai unii langa altii pe unii care bat campii cu tot felul de fabulatii despre cum vorbesc ei cu guvernul intergalactic in fiecare zi si isi organizeaza tot felul de mini-secte chiar, si la acelasi subiect ai savanti renumiti care vorbesc de multivers, teorii cuantice si inventii care sa permita calatoria cu viteze mai amri decat cea a luminii. Deci e mai greu de navigat in hatisul asta, multe lucruri se pierd in tot zgomotul de fond, unii isi pierd interesul nu neaparat in subiect ci in a-l discuta public samd, viata de zi cu zi poate nici nu-ti lasa suficient timp uneori, blamarea ori luarea in deradere inca exista

3
Nu am putut vedea decat pe sarite discutia, am sarit peste unele parti. Insa nu as respinge totul din start chiar daca ce zice omul poate parea ciudat ori tralala. E posibil ca omul sa fi avut niste experiente deosebite si el sa le fi interpretat intr-un mod propriu, asa cum le-a perceput el, cu mintea lui setata intr-un anumit fel. Nu inseamna ca nu le-a avut, ca asa ceva nu exista samd ci doar ca el le-a perceput ori si le aminteste intr-un anume fel, indus sau nu de altcineva, si incearca sa le prezinte intr-un anumit mod, ori cu un anumit mesaj.

Calatoriile extra-corporale, astrale etc sunt mentionate inca din antichitate, chiar si I.P. Culianu de care s-a mai pomenit pe aici vorbeste despre exemple din astea in unele scrieri ale lui. Ca omul respectiv (din videoclip) bate sau nu campii o fi discutabil dar eu n-as respinge in nici un caz ideea ca exista si "altceva" sau ceva "dupa" sau "dincolo" de percepetia de baza a omului

4
E vorba de o discutie cvasi-filozofica la un pahar de vin, cu diverse variante si despre cum ar putea fi in caz ca. Asadar fiecare e liber sa comenteze ori/si sa completeze dupa cum crede

Sa zicem ca ai putea deveni sau ai fi nemuritor (sau nemuritoare, desigur, sa nu se supere nimeni). O varianta e ca esti singurul nemuritor. I-ar conveni cuiva asta, sa existe asa cu toate posibilele avantaje si dezavantaje?

A doua varianta, poti sa faci si pe altii nemuritori, nu pe toata lumea ci doar cateva persoane ici colo pe care le alegi tu.

A treia varianta, toata lumea ar fi nemuritoare. Cum ar evolua planeta ori societatea umana?

A patra varianta, nu esit doar nemuritor ci ai si anumite capabilitati ce tin de ceea ce am numi magie si science fiction.  Subvarianta de aici ar fi ca poti sa-ti transferi inclusiv constiinta/sufletul si memoria in orice corp vrei tu (unul nou creat de tine ori ales de tine, chiar al altcuiva), practic nu tre sa traiesti vesnic in corpul actual ci cand te plictisesti iti poti alege orice alt corp.

A cincea varianta, urmare a celei de a patra. Ca sa nu te plictisesti in tot rastimpul asta, ai crea un "univers holografic" populat cu diverse lucruri, fiinte, civilizatii si caruia i-ai lasa partial o anume independenta ori autonomie (ca sa te surprinda cu una alta chiar si pe tine)? Practic sa poti calatori de-a lungul si de-a latul lui (inclusiv in timp) si interactiona in diverse forme cu cei/cele ce il populeaza, sa-ti alegi cine sa fii, ce roluri sa joci si chiar cum.

A sasea varianta ar fi o subvarianta a celei de a cincea, si anume ca universul ala exista deja si tu doar l-ai modela pe ici pe colo si in rest ai face ca in varianta cinci, dat fiind ca in ierarhia lui tu esti mult deasupra tuturor celorlalti ca abilitati.5
Se pare ca niste departamente americane au dezvaluit din greseala (sau poate cineva a vrut sa faca misto, desi nu cred ca sunt genul asta) niste date despre tehnici de control de la distanta folosind efecte EM (electro-magnetice).

https://www.thedailybeast.com/report-dhs-accidentally-releases-remote-mind-control-records

Un jurnalist ar fi cerut niste date despre gruparile extremiste de la ei, conform legislatiei care prevede libertatea informatiei si desecretizarea unor documente. Printre alea s-ar fi pierdut si un fisier cu date si diagrame despre "arme psiho-electronice" si efectele lor ce pot fi induse de la distanta (si care merg de la stergerea memoriei la inducerea unei stari similare catalepsiei si chiar producerea de orgasme fortate  :roll:)

"According to Muckrock, a nonprofit that publishes government information gathered through FOIA requests, the mind-control documents came from the Department of Homeland Security-linked agency in the form of a file called “EM effects on human body.zip.” The file reportedly contained various diagrams detailing the horrors of “psycho-electronic weapon effects.” One diagram lists the various forms of torment supposedly made possible by using remote mind-control methods, from “forced memory blanking” and “sudden violent itching inside eyelids” to “wild flailing” followed by “rigor mortis” and a remotely induced “forced orgasm.”"


6
Cred ca ideea asta transumanista e cu doua taisuri. Poate ajuta omul dar in acelasi timp eu m-as uita si la conceptul din serialul Westworld.

Si anume crearea unor "roboti" umani care sa fie folositi de la diverse munci si servicii pana la personaje realiste in tot felul de scenarii (aici se poate imbina si cu teoria cu matrixul sau universul ca simulare pe calculator) in care niste oameni cu posibilitati se relaxeaza jucandu-se de-a cowboy-ii si indienii, dacii si romanii sau mai stiu eu ce perioade istorice ori lumi fantastice, si unde e permis orice (inclusiv violuri si torturi si pana la crime in masa), pentru ca nu e vorba de "fiinte adevarate". Un joc de calculator transpus in realitate si in care actionezi fizic, mult mai realist decat in fata unui ecran in care doar apesi pe butoane pentru a actiona un fel de avatar ori personaj virtual

Sigur, poti folosi tehnologia pentru a imbunatati corpul uman, dpdv fizic (forta, rezistenta in anumite conditii, sanatate), al unui anumit tip de inteligenta (un computer cuplat la creier poate aduce un plus in anumite situatii), prelungirea vietii etc. Nemurirea e o dorinta straveche a omenirii.

Dar la fel de bine poti creea cu aceleasi tehnologii niste fiinte precum "robotii" din Westworld, pe care sa le controlezi prin intermediul tehnologiei si care sa-ti satisfaca toate dorintele, sa fie servitorii perfecti, de la soldati la prostituate, de la ingineri la muncitori, de la doctori la agricultori si orice alte roluri. Ori unii vor folosi pur si simplu transumanismul ca o metoda de a deveni superior oamenilor "de rand". Exista insa organisme biologice, organice, inclusiv pe Terra, care sunt considerate functional nemuritoare (daca nu sunt ucise accidental ori sufera nu-s ce boli) si care pot folosi ca baza sau idee de pornire pentru un "transumanism" biologic, in care corpul fizic uman sa fie imbunatatit tot prin metode biologice (inclusiv prin inginerii genetice la nivel de ADN).

Desi ma gandesc (mai mult ca si fantezie acum) ca unii, undeva, candva (civilizatii hiper avansate) la un anumit nivel sunt probabil capabili sa-si transfere sufletul/constiinta in orice trup (si lume/univers) si au depasit faza transumanista a combinarii biologicului cu tehnologia ne-biologica/anorganica pentru a dobandi un avans exclusiv in lumea materiala. Astia actioneaza deja nu doar la nivel material ci si energetic si informational

 La urma urmei nemurirea poate deveni un pic plictisitoare la un moment dat asa ca astfel de fiinte ar putea folosi universul or l-ar putea adapta (sa nu zic crea) ca pe un camp de distractii in care interactioneaza cu, si folosesc tot felul de fiinte (sa nu zic personaje) mai mult sau mai putin autonome sau independente (pentru a produce si ele ceva original ori neasteptat pentru a surprinde si imbogati experienta desi probabil majoritatea ar fi setate sa actioneze dupa anumite modele) in tot felul de scenarii si peisaje si nivele si perioade de timp.

Unora dintre acestia, de la un anumit nivel, e posibil sa nu le placa insa o upgradare necontrolata a oamenilor, daca e sa ne uitam la ceva scrieri antice, inclusiv biblice, cand ingerii s-au cuplat cu oamenii si copiii lor erau deja ceva mai presus de oamenii "simpli" asa ca s-a dat "delete" si s-a inceput cu o noua omenire (aici TVM are teoria lui despre motivul aparent ale "stergerii" omenirii)
7
Te salut, dle.@kandaon, si mă bucur că ai revenit printre noi.
Firește că tăblițele de la Tărtăria sunt reale, si chiar foarte vechi. Indiscutabil, sunt o valoare de patrimoniu național - doar că nu se știe exact c-ar fi o scriere (aici fiind o întreagă discuție, de la pictografie la...slove).
Si nici nu fac parte din cei care cred că în Pădurea Baciului nu e nimic.

E bine însă a păstra un ochi critic, luând în ecuație și anumite conjuncturi.

Te salut si eu dle Grifon. Desigur, intotdeauna e bine de pastrat si un ochi critic, sunt de acord cu asta, mai ales ca unele fenomene sunt foarte greu de reprodus, sau chiar observat, nu sunt ceva constant si palpabil oricand, oriunde si oricum (cum e si treaba cu OZN-urile si fenomenele asociate) si exista si multa dezinformare ori simpla "bagare in seama" si "troll"-eala (sa folosesc un termen mai trendy) in domeniile astea

Legat de tablite si scriere, da sunt dezbateri pe tema asta, cred ca de obicei se accepta cel putin ca e vorba de o proto-scriere, plus ca inca sunt destui savanti (istorici, lingvisti, arheologi etc) carora nu le-ar pica bine sa fie pe deplin acceptata chestia asta dat fiind ca si-au bazat munca pe relatia cu Sumerul.

Exista insa chiar organizatie internationala de istorici care se ocupa mai mult sau mai putin permanent si de culturile preistorice din zona asta (inclusiv de "scrierea danubiana", se poate da un search acolo inclusiv pentru "Tartaria tablets" astea, ori "danubian script" etc)
 https://www.archaeomythology.org/


8
Legat de Padurea Baciu, nu stiu ce sa zic, nu am vizitat-o si deci n-am o parere si experienta personala legata de acel loc. Cred insa ca exista fenomene si lucruri necunoscute si nedescoperite de stiinta actuala deci nu as fi asa de hotarat in a spune ca sigur nu e nimic si nu a fost nimic niciodata acolo, din ce se discuta.

Legat de tablitele de la Tartaria, e o aiureala sa crezi ca nu ar fi reale si ca le-a facut cineva la vremea aia, cand le-a descoperit Vlassa ori cine le-a descoperit din echipa lui. Nu doar ca s-au descoperit in zona carpato-dunareana (inclusiv la sud de Dunare) o multime de alte artefacte care au semne similare (un sistem de scriere numit "(vechea) scriere danubiana") dar acu cativa ani, doi-trei poate, tin minte ca au aparut niste articole cu o alta descoperire similara, o bucata de ceramica inscriptionata cu semne similare si datata ca si mai veche decat tablitele de la Tartaria.

A fost descoperita cand cu lucrarile la autostrada Transilvania, deci nu foarte departe de Tartaria. Cercetarile legate de scrierea danubiana si vechea civilizatie europeana sunt facute inclusiv de istorici straini de prestigiu. Nu prea sunt inghitite insa (apar inclusiv teorii ale conspiratiei cum ca tablitele de la Tartaria sunt false, ca protocronism si alte blablauri) pentru ca strica un intreg esafodaj istoric pe care se sprijina inca multi, si anume ca scrierea a aparut in Sumer, ca acolo a existat cea mai veche civilizatie etc.


9

Xanadron, nu-mi vine să cred: StarDust bănuit de debungheală. Dar fără un exemplu nu te cred.
Pe de altă parte trăsnăile lui Dan vor apare în continuare în „Magazin” iar cele ale lui Cristian în „Știință și tehnică”. Cred că este o mică-mare diferență.

Ei, considerand ca totusi Cristian e redactor sef sau ce functie mare are el acolo, e si normal ca "traznaile" lui apar in propria revista, si ca e mai greu sa se mai publice acolo lucruri ce nu-i convin lui (mai ales daca a intrat intr-un conflict virtual cu Dan).

Din ce am vazut si eu in articolele alea, la repezeala asa, debunkareala lui Cristian e destul de subtirica insa.
Nici el nici Dan nu sunt specialisti in psihologie/psihiatrie, si ambii au scris articole bazate pe studiile unor psihologi/psihiatrii foarte seriosi.

Domnul Cristian evident prefera ceea ce spune psihologul gasit de el, pentru ca ii convine ca il contrazice pe psihologul citat de domnul Dan.
De ce ar avea dreptate psihologul lui, mai greu de spus. De ce ar trebui eliminata complet ipoteza ori teoria cu rapirile extraterestre iarasi ma depaseste.
Adica domul Cristian banuiesc ca nu crede ca stiinta actuala a ajuns la nivelul la care stie totul si poate experimenta si descoperi orice, iar daca nu poate inseamna ca nu exista.

Ar fi ridicol sa credem acum ca la nivelul actual al dezvoltarii societatii umane, stiinta de aici ar putea descoperi, cerceta si reproduce ceea ce ar face o civilizatie care era la nivelul asta acum un milion de ani (sau poate o suta de mii de ani, poate un miliard de ani), si a continuat sa evolueze de atunci.

Nu poti avea pretentii de la un vraci de acu 5000 de ani sa cunoasca virusii pe tipuri, ori sa performeze inginerii genetice, modificari de ADN sau transplant de organe. De gandit la ceva cumva apropiat (modificari ale corpului, transformari, gen ritualurile alea cu animale de la care razboinicii preluau puterea ori simturile etc) foarte posibil insa ca s-ar fi gandit ori a visat

Nu poti crede ca cineva care isi construia o pluta sau o barca scobita dintr-un trunchi de copac, acu 10.000 de ani, ar putea avea cunostintele si mijloacele necesare pentru a construi o racheta Saturn, din aia de a dus oameni pe Luna, ori ca macar ar visa la un astfel de obiect zburator. De visat sa ajunga ori sa atinga Luna, s-ar putea sa fi visat insa.

Mergand pe principiul asta, nu poti avea pretentia ca un om de stiinta de azi sa poata cunoaste cat de cat in detaliu, ori sa poata reproduce ori macar intelege cat de cat, niste chestii mult prea avansate pentru el.
Adica, admitand ca extraterestrii pot ajunge aici (deci au depasit problema cu viteza luminii) si sunt deci cu mult mai avansati, cu tehnologii ce ar putea parea magice pentru noi, ori nici nu ne-am da seama ca exista, ce pretentii ar putea avea un om de stiinta pamantean? Sa puna mana pe un ET si sa-l disece, sa puna mana pe o nava cosmica si sa o reproduca? Sa fim seriosi

Problema apare cand respectivul om de stiinta incepe sa creada ca el e alfa si omega, si ca daca nu vede, pipaie, cunoaste el ceva, acel ceva nu exista. Ori mai rau, devine dogmatic, chiar se apropie de nivelul unui fanatic, si pune la zid pe toata lumea care nu e de acord cu el, ori care pune la indoiala dogmele in care crede el.
Ajungi practic la sistemul Inchizitiei, in mod ironic (desi nu e chiar de mirare, cam asa fac toti cei ce ajung in anumite pozitii de putere si nu vor sa fie contrazisi).
 

10
Diverse / Re: Detectivi din spatele tastaturii
« : 18 Iulie 2017, 23:20:05 »

2) Ultimul telefon dat de Culianu, în Columbia (în ziua morții) se pare că era, cu adevărat, a unui boss din sfera drogurilor (element pe care doar l-am bănuit) - iar aspectul poate fi legat de posibila implicare a lui IPC în asemenea....negoț.
 

Mai degraba as zice eu ca ar fi fost vorba de ceva comanda speciala de pe acolo, nu ca IP Culianu s-ar fi apucat de trafic de droguri.
Poate a vrut sa foloseasca ceva din zona aia (America Latina), de la ayahuasca aia la cine stie ce ciuperci "magice" sau stiu eu ce alte "minunatii" de genu, si care se recolteaza prin vreo jungla pe acolo, si a vorbit cu cineva sa-i faca rost, iar afacerea sa se fi sfarsit urat.
Adica aia nu prea se joaca atunci cand le e interesu in pericol

Culianu o fi incercat ceva chestii samanice, cine stie, la urma urmelor si el si Eliade au studiat mult si zona asta.

Sigur, noi ramanem tot in zona speculatiilor acum

 

11
Diverse / Re: Unii le duc de multe ori în derizoriu...
« : 18 Iulie 2017, 23:01:40 »
@kandaon
Programul a avut o lungă întindere și mai multe denumiri. Însă faptul că s-a auzit de el și că participanții au făcut declarații spune totul despre viabilitatea lui. A fost abandonat deoarece nu a dat rezultate. Mai nou, unii scriitori scot bani povestind celor care vor să-i citească (și să-i creadă) despre rezultatele fantastice ale acestui program. Vorba aia: crezi ce vrei pe banii tăi! Pe site-ul CIA/FOIA găsești câte detalii vrei!

Nici eu nu cred ca a avut rezultate incredible dar in acelasi timp nici nu cred ca au tinut programul ala (sub diferitele lui nume si conduceri) atata timp (20-30 de ani sau cat a tinut oficial) fara sa aiba si ceva rezultate palpabile (chiar daca nu atat de consistente si repetabile la nivelul la care ar fi dorit).

Cat, cum, de ce si/sau ce declara sau scriu unii e iarasi discutabil. Poate fi vorba la fel de bine de dezinformare, fantezii pentru a-si vinde cartile etc

Te referi la ”unii” gen Forumul de față? Dacă da, te felicit pentru curajul opiniei corecte.

Nu cred ca poti sa acuzi la gramada forumul si pe toata lumea de aici de asa ceva. Ca sunt si cativa, ici colo sau cand si cand, care au alte interese ori "viziuni" mai putin folositoare mersului lucrurilor, asa o fi

12
Diverse / Re: Detectivi din spatele tastaturii
« : 02 Iulie 2017, 13:57:21 »
Postarea d-tale, dle @kandaon, mi-a reamintit și mie de această pasionantă investigație, pe care am cam lăsat-o așa , in coadă de pește (poate era chiar mai inspirat să postezi aici referirile lui J.Valee)

Da, "Călătorii in Lumea de Dincolo" a fost ultima lucrare de anvergură a lui IPC, nefericitul nemaiapucând să și-o vadă in librării (a fost publicată postum). Dincolo că e o lectură fascinantă (si minuțios documentată), titlul poate da, întrucâtva, si înfiorătoarea ipoteză că moartea autorului a fost comandată chiar de ...acolo !

In anterioarele postări avute pe acest topic m-am străduit să mențin un plafon ...laic incercărilor mele deductive, nevrând să mă aventurez in spațiul metafizic. Dar, dacă tot a venit iar vorba, de ce n-am "săpa" nițel si faldurii "nevăzutului", presupunând că moartea năpraznică a lui IPC ar fi fost dorită de ..."ierarhii ale invizibilului" ?
Fie ele pozitive, negative, sau...neutre ?

Da, e un topic mai deosebit pentru ca marea majoritate a oamenilor respinge de obicei astfel de posibilitati (existenta altor lumi, intalniri cu fiinte si masinarii de pe alte taramuri, fenomene paranormale, calatorii astrale, conexiuni mai mult sau mai putin vizibile intre credinte, mituri, folclor, legende stravechi si fenomene contemporane). Faptul ca unii le duc de multe ori in derizoriu si ajungi la horoscopul zilnic sau mama omida, falsuri pe net, reactii negative automate ori ca nu apar pe toate drumurile si in orice conditii, nu prea ajuta nici asta.

E posibil ca I.P Culianu sa fi gasit, descoperit, (re)inventat, invatat, poate chiar utilizat ceva, de genul informatii, metode, structuri, modele de actiune, interactiune sau influentare, motivatii ale cuiva, despre ceva sau cineva (de aici sau din "alte lumi") si asta sa fi deranjat pe cineva

Si acel cineva sa fi preferat sa-i inchida gura definitiv.

Ca fapt divers cel putin americanii au incercat sa foloseasca oameni cu abilitati paranormale (presupuse sau dovedite, depinde pe cine intrebi) si pentru a calatorii "in astral" (sau pentru acel remote viewing) si a spiona locuri mai ascunse sau protejate (inclusiv pe alte planete).

Au avut chiar un program numit Stargate daca nu ma insel, si unii participanti au facut niste declaratii interesante.

Culianu (ca si Eliade) avea insa niste cunostinte si o capacitate de sinteza si o viziune (poate si o mostenire) superioara la scara mai mare a lucrurilor care i-ar fi permis probabil sa mearga chiar mult mai departe decat multi. Atat cu niste experimente practice cat si dpdv teoretic, de ex tras niste concluzii din ce a studiat si observat de-a lungul timpului.


13
Din pacate doar in engleza, dar pentru cei care nu cunosc limba probabil ca google translate ar merge cat de cat. J Vallee a unul din cei mai mari ufologi pe plan mondial

http://www.jacquesvallee.net/bookdocs/reviewabductions.pdf

Recenzia e de fapt la doua carti, una a lui David Jacobs (asta am inteles ca e un ufolog destul de cunoscut in SUA), numita "UFOs and Abductions" (OZN-uri si rapiri) si alta la cea a lui Culianu, "Out of this World: Otherworldly Journeys from Gilgamesh to Albert Einstein" (Calatorii in lumile de dincolo, cum a fost tradusa in romaneste, cred).

Vallee pare ca apreciaza mai mult cartea lui Culianu, unde sunt mentionate si destule intalniri (si chiar rapiri) cu fiinte (si vehicule) "din alte lumi", si unde se vorbeste si de calatorii astrale  :-D dar si fizice (cu corpul fizic) in alte lumi sau in spatiu, mentionate in diverse culturi si zone ale globului.

Ca fapt divers si amintindu-mi de mai vechea discutie despre moartea lui Culianu, am inteles ca asta a fost ultima lui carte, publicata la cateva zile sau asa, dupa moartea lui

14
Romanian UFOnetwork / Re: Satelitul RUFON
« : 16 Iunie 2017, 21:57:55 »
Un satelit e greu de pus pe orbita, la fel si constructia unei aerodine Coanda dar imi place ca unii oameni macar se gandesc.

Eu unul daca as avea bani as merge mai degraba pe constructia unei drone de mare inaltime, din materiale ultrausoare, cu motor (motoare) electric si acoperita cu panouri solare, care sa poata sta in aer un timp indelungat (noaptea zboara pe baterii si ziua se reincarca de la soare).
Pui ceva camere foto sau /si video bune pe ea (eventual conectate tot la bateriile alea solare) si filmezi spatiu sau asa, poate poate trece vreun OZN  :-D
Ma gandesc ca ai avea oricum o vizibilitate superioara daca urca la 15.000 m sa zicem (nu stiu daca ar putea, eventual ii pui si un balon cu heliu deasupra, sa ajute la urcare dar sa se mentina la o altitudine potrivita, din pacate nu sunt specialist in aviatie si poate o mai iau pe campii).
Probabil insa ca nu s-ar primi aprobare pentru asa ceva, sa nu incurci traficul aerian sau mai stiu eu ce.

Eventual sa mai ai si un telescop bun la sol, tot asa, poate cuplat cu un soft care sa inregistreze ori sa marcheze imagini doar cand apar fenomene neobisnuite.
Care fenomene au mai fost inregistrate pe Luna de ex., mai e acum discutia cu nu stiu ce stea unde se inregistreaza ceva ciudat, observat tot asa, cu niste telescoape.

15
Eu ma gandesc pe de o parte la ritmul in care a evoluat tehnologia zborului. In ceva mai mult de juma de secol a inceput cu niste avioane facute din tevi, panze si sarme, a ajuns imediat la Coanda cu avionul lui cu reactie si fuselaj rigid, primele avioane cu reactie operationale la vreo trei decenii dupa el, si apoi Gagarin, primul om in spatiu si dupa el Armstrong, primul om pe Luna.

De la Wright si Vuia si pana la Neil Armstrong au trecut mai putin de 70 de ani. De la Gagarin (primul om in spatiu) la Armstrong (primul om pe Luna) au trecut mai putin de zece ani.

La ritmul l-a care s-a plecat ar fi trebuit sa fim deja pe Marte, poate chiar cu statii permanente. Sigur, se poate spune ca tehnologia inca nu permite asta (desi repet, daca s-ar fi mentinut ritmul ala nu cred sa fi fost imposibil) ori ca nu exista interes material (desi cred ca posibilele castiguri ar putea fi imense).

Legat de proiecte tinute mai in umbra, aici e un interviu cu Radu Manicatide (pe Discovery Science, nu asa  :-D) despre aerodina lenticulara a lui Coanda 

https://www.youtube.com/watch?v=fQjm6mgJSSM

Asadar exista cel putin un prototip functional, la scara redusa, inca din 1930 (cred). Iar omul e chiar serios si cu o reputatie si activitate "beton", nu vad rostul sa fi inventat asa ceva.

Deci, la aproape juma de secol de la aselenizare nu vad de ce teoretic nu s-ar fi avansat si cu tehnologia pentru a permite construirea unor aparate de zbor capabile macar de zboruri orbitale, daca nu si interplanetare (in jurul Lunii poate, daca nu si pana spre Marte, unde au mai ajuns sonde de cateva ori).

Nici eu nu as crede sa existe (inca) "o flota stelara" umana capabila sa ajunga dus-intors si intr-un timp rezonabil pe planete mai indepartate (chiar si in sistemul nostru solar, nu mai spun de alte sisteme solare).

Aici ajungem la varianta a doua, cu extraterestrii. Acum eu spun ca majoritatea celor de pe aici (inclusiv eu) cred ca ET exista intr-un fel sau altul, si ca fenomenul OZN e real. Astfel de aparitii (de la obiecte si/sau lumini ciudate pe cer la fiinte de tot felul si mai mult sau mai putin umane intalnite "la sol") au fost consemnate din cele mai vechi timpuri.

Exista si marturii ale unor persoane calificate si dincolo de banuiala (piloti, astronomi, etc) care spun ca au vazut asa ceva.

Intrebarea e daca ET astia ar fi putut, din diverse motive, fie sa injecteze ceva tehnologie aici, care sa duca la crearea unor aparate de zbor umane mai performante, fie sa fi luat pe langa ei niste oameni (la bordul navelor lor, un fel de pregatire si obisnuire cu una alta, pentru viitor).

Eu personal cred (sigur, nu am dovezi palpabile) ca nu e exclusa varianta cu mai multe factiuni ET, cu posibile agende divergente, si poate ca unii s-au gandit sa foloseasca si ceva oameni pe post de "caini de paza" poate, sa "latre" daca intra cineva pe "tarla" (in caz ca ei considera Terra ca si tarlaua lor, sa nu zic plantatie). Si pentru asta le-au dat si niste lucruri care sa le permita sa patruleze pe la gard si sa vada daca si cine sare parleazu.


Pagini: [1] 2 3 4 5 ... 32
Declinare responsabilitate
Părerile exprimate pe acest forum aparțin utilizatorilor acestora și nu pot fi considerate ca fiind informații oficiale sau promovate de acest site/forum.
În conformitate cu prevederile politicii de confidențialitate acceptate la înregistrare, fiecare utilizator este răspunzător de informațiile publicate pe acest site și nu sunt asumate de administratori sau proprietarul acestui forum.
Mai multe despre politicile de confidențialitate, aici...