Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Diverse => Subiect creat de: baaron din 17 Ianuarie 2006, 17:52:25

Titlu: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: baaron din 17 Ianuarie 2006, 17:52:25
In revistele de specialitate sunt evocate suficiente dovezi care ATESTA existenta fiintelor rationale si in afara Terrei. De ce articolele cu extraterestrii trebuie sa fie senzationale? Ele evoca cazuri reale mai putin studiate de cercetatorii terestrii care sunt fascinati de ideea de a exista aceste adevaruri... Teoretic trebuie ca ei sa existe nu pentru NOI ci pentru EI. Existenta extraterestrilor nu depinde de INCREDEREA pe care le-o ACORDAM noi.
Ne intrebam de ce aceste fiinte ciudate (PENTRU NOI) venite din spatiu nu incearca sa ia legatura cu NOI.La aceasta intrebare exista mai multe ipoteze care tin loc de raspuns:


Extraterestrii nu vor sa comunicee cu noi din motive strategice si de securitate.Ei fiind mai evoluati decat noi pe plan TEHNOLOGIC SI NU NUMAI , cel putin unele civilizatii, nu accepta sa le cunoastem tehnologiile; ne lasa in pace sa muncim singuri ca sa ajungem la nivelul lor de civilizatie.Scopul lor e sa ne cunoasca mai bine nivelul de inteligenta,viteza de reactie,atitudinea luata in fata fenomenelor paranormale,nivelul de dezvoltare tehnologica,compozitia chimica microscopica a organismului nostru,structura macroscopica a speciei umane,bogatiile subsolului,posibilitatile de supravietuire,nivelul de activitate al materiei din jurul sistemului solar,si din jurul singurei planete locuibile Terra,structura biosferei planetei si multe altele.

--- neconcordanta dintre sistemele de masurrare a timpului; ei fiind departe de planetele lor de origine,au ALTE METODE de masurare a timpului,iar daca au de gand sa ia legatura cu noi o vor face peste cateva “ZILE” sau “SAPTAMANI” in sistemul LOR de masurare a timpului ,ceea ce pentru noi ar putea insemna PESTE CATEVA ZECI SAU SUTE DE ANI.

--- ei au putere de manevrare a timpului ,timpul fizic a devenit o unealta pe care o manipuleaza cum vor ei astfel incat pentru noi trebuie sa treaca cateva decenii sau chiar secole pentru a putea EVOLUA si pentru a ne pregati a lua contact INTELIGIBIL cu ei.Nu vor sa ne sperie si nu vor ca sa-i acceptam ca elemente supranaturale cu puteri superioare.

--- exista mai multe planete locuibile in galaxie (si in Univers ) astfel incat fiecare planeta isi trimite cativa reprezentanti pentru a ne CERCETA,dar datorita unor posibile neintelegeri politice intre civilizatii ei isi amana clipa cand se vor face cunoscuti noua pamantenilor si celorlalte civilizatii aflate la nivelul nostru de dezvoltare sau inferior noua.

--- ei asteapta ca noi sa ajungem la maturiitate pentru a le intelege nivelul lor de gandire si pentru A FACE FATA noilor tehnologii avansate, NECUNOSCUTE acum noua.

--- discrepanta prea mare dintre sistemele noastre si sistemele lor de comunicare (este echivalentul comunicarii dintre un animal inferior si omul rational, sau dintre doua animale din increngaturi diferite).

--- ei asteapta sa luam noi legatura cu ei atunci cand reusim sa ajungem la nivelul lor de civilizatie.

--- unele specii extraterestre care au ca scop cercetarea tuturor civilizatiilor neevoluate, ne neglijeaza pentru moment, deoarece sunt ALTE CIVILIZATII mai interesante decat noi, poate mai evoluate....NU NOI SUNTEM BURICUL UNIVERSULUI

...SI BINEINTELES LISTA POATE CONTINUA SI CU AJUTORUL VOSTRU.
Titlu: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: draculasblood din 19 Ianuarie 2006, 16:58:51
cred ca daca reusim sa intelegam toate articolele de pe site-ul asta reusim sa ajungem cu gandirea MAI AVANSATA si decat EI …
dar cum ramane cu « Ei sunt sub piciorele noastre »  … ???
ma intreb oare : de cand asteapta EI sa evoluam NOI ???
Titlu: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: Skywalker din 22 Ianuarie 2006, 01:24:03
Mai este o problema, cu acei extraterestrii care mutileaza animale si extrag celule umane.
  Am mai scris pe aici ca exista o specie de reptilieni, care nu pot trai in conditiile de pe Terra si de aceea creeaza o rasa hibrida. Si... ma gandesc ca nu degeaba creeaza aceea rasa. Tot au nevoie de ceva de pe Pamant.
    Am mai citit despre ceva lupte interplanetare, in care Pamantul putea fi
foarte usor cucerit, insa se pare ca a fost bine aparat.
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: xennon_2000 din 22 Decembrie 2006, 10:02:04
dak ar fi sa credem aproape toata proza sf....ar fi ceva rase ET!dar nush de unde vin...doar putem anticipa (lumi paralele, alte dimensiuni, alte planete, din alte sisteme solare, sau chiar de aici de pe terra)...in ceea ce priveste fizicul lor.....haa...fiecare organism viu se adapteaza la mediul in care traieste...asa si ei
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: jean din 12 Februarie 2009, 22:21:50
  Un articol interesant despre aceasta intrebare am gasit in revista Magazin. Articolul este semnat de Dan D. Farcas si se numeste
,,Unde sunt extraterestrii? Paradoxul lui Fermi"   http://www.revistamagazin.ro/content/view/6803/4/
Citat
Cu tehnologiile actuale, pamantenii ar putea cuceri Galaxia în cel mult cateva milioane de ani.
Nu cred acest lucru, Spatiul cosmic din afara sistemului solar, si chiar din interior ascunde multe necunoscute pt. noi oamenii. Sunt curenti de energii si campuri mortale pt. fiinta umana, iar tehnologiile actuale nu ne pot apara. Sa nu mai vorbim de viteza, timp, orientare in spatiu si psihicul uman.
Citat
În mod firesc, toate civilizatiile foarte vechi puteau sa faca acelasi lucru, cu milioane de ani înaintea noastra. Deci ei ar trebui sa fie aici, acum.
In mod sigur sunt aici,dar nu se manifesta direct si nici nu fac un contact la nivel de conducatori. Cred ca nu sunt interesati de grupuri de interese (conducatorii), sunt interesati de evolutia omenirii in ansamblu. Suntem supraveghiati fara a interveni. Contactele raportate se fac de regula cu anumiti indivizi. Asa cum facem noi cu animale, tranchilizam, cercetam, punem emitatoatre si le dam drumul. Ce au inteles ele dupa ce se trezesc?...Cam ce intelege un om dupa ce a fost rapit. Este confuz total, nu stie daca a visat sau este adevarat ce s-a intamplat. 
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: mm din 13 Februarie 2009, 08:46:20
Citat
BINEINTELES LISTA POATE CONTINUA
---Lumea este impartita pe "domenii" ce apartin diverselor categorii de civilizatii evoluate, conform ierarhiei dintre ele. Nu pot exista zone "libere". Totul se intampla conform vointei stapanului domeniului care asigura conditii, armonia stelara, etc, si avand scopuri/interese indescifrabile noua.

---Tehnicile de invizibilitate, de modificare a formei/aparentei, relatate in Mahabharata si chiar in legendele noastre, le intra in "obisnuinta" explicand banal intrebarea din titlul topicului.
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: Shanti Nilaya din 14 Februarie 2009, 15:08:13
Intrebarea corecta, din punctul meu de vedere, e alta...nu unde sunt, ci daca noi , civilizatia terra, am avea nivelul de constiinta necesar sa actionam benefic stiind unde sunt, ce sunt, la ce nivel...
Pe mine ma intriga faptul ca multa lume are asteptari puerile de la acesti extraterestri, fara a gandi ca ar putea  fi constituiti dintr-o alta forma de existenta a materiei decat cea cunoscuta noua, logic sa ne asteptam sa nici nu-i putem percepe cu simturile din dimensiunea noastra...In conditii de alti parametri ai gravitatiei, lipsa ei, lipsa unei atmosfere, prezenta unor gaze improprii vietii sub forma cunoscuta noua,etc, la ce ne asteptam sa gasim?E ca si cum am limita noi Creatorul la imaginatia noastra ...Ei sunt cum sunt, dar trebuie sa ne preocupam foarte mult de noi ca sa-i putem percepe...Deci, daca ai sti ca ei exista cu adevarat, i-ai putea vedea, ce ai face?ce ai crede despre scopul lor aici?ce ai fi dispus sa sacrifici  daca ne-ar cere sa ne schimbam mentalitatea, obiceiurile nocive?... ca am reusit sa infestam tot patrarul nostru de univers cu mizeriile noastre...Eu cred ca inca nu e timpul deoarece nu avem nivelul necesar, iar fara o interventie "divina"asupra rasei nu prea vad cand ajungem"mari"
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: jean din 14 Februarie 2009, 21:26:30
Citat
civilizatia terra, am avea nivelul de constiinta necesar sa actionam benefic
Sigur nu avem acel nivel de constiinta. Suntem foarte individualisti si asta ne da mult inapoi. Cred ca alte inteligente extraterestre
sunt preocupate de grup nu fiecare pt. el ca noi.
Citat
ar putea  fi constituiti dintr-o alta forma de existenta a materiei decat cea cunoscuta noua, logic sa ne asteptam sa nici nu-i putem percepe cu simturile din dimensiunea noastra
Eu cred ca sunt si asemenea inteligente in univers. Poate si in sistemul solar, posibil si pe Pamant. Poate ca ei sunt cei care administeaza si au grija de tot ce se intampla aici pe Pamant. Nu vor lasa oamenii sa distruga pamantul fiind si al lor.
  Pe ce ma bazez cand spun aceste lucruri?...Au fost foarte multe cazuri cand au fost vazute fiinte ce nu sunt foarte materiale. Se pot materializa-dematerializa, transforma sau deveni invizibile. In prezenta lor gravitatia lucreaza altfel, spatiul si timpul sunt dupa alte legi. In acest caz ei, extrateresrtii, pot fi mult mai aproape de noi de cat credem.
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: Shanti Nilaya din 15 Februarie 2009, 12:12:11
Eu am o prietena, profesoara la catedra de engleza, sotul lucreaza in televiziune aici la iasi, e si mare interpret de romante, oameni respectabili...Aceasta doamna, in ultimii ani ai comunismului a studiat medicina alternativa impreuna cu un grup format din oameni de stiinta, medici, chiar si matematicieni(Florin Munteanu,de exemplu,Traian Stanciulescu,etc).Studiau in cabinetul dr. Puscasu, o mare somitate in medicina si un mare cautator, avand si capacitati extrasenzoriale, ca urmare a gradului sau inalt de evolutie...La un moment dat , unii din acest grup au inceput sa se deschida in mod telepat, dupa ce plecau acasa incercau sa comunice la nivelul gandului si.. au reusit.Mentionez ca lucrau si diferite metode de terapii alternative:homeopatie, bioenergoterapie, tratamente cu pietre,acupunctura, presopunctura, etc...
Iata de ce v-am povestit cate ceva din viata acestei doamne:intr-o zi cand ma aflam la ea, am observat ca avea o stare mai speciala, privea cu foarte mare atentie in jur si mi-a spus ca daca am putea vedea cate pregatiri se fac acum in jurul nostru si cate nave spatiale sunt aici sa ne ajute, ne-am schimba...
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: spooky din 15 Februarie 2009, 13:57:28
interesant... multe persoane cu astfel de capacitati zic lucruri asemenatoare...
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: romulus din 15 Februarie 2009, 21:31:46
Citat
privea cu foarte mare atentie in jur si mi-a spus ca daca am putea vedea cate pregatiri se fac acum in jurul nostru si cate nave spatiale sunt aici sa ne ajute, ne-am schimba...

Oare ? Ne-am schimba ?
Destul de dificil de crezut si rumegat ... Dar nimic nu este imposibil pe lumea asta !
Ar fi util - cel putin pentru unul ca mine care nu "vede" nimic de genul acela in jur, sa-i mai ceri amanunte (daca stadiul/natura  relatiei iti permite ) sa-ti dea si alte repere/detalii , daca ea percepe ceva deosebit .
Indeamn-o sa vorbeasca , poate /sigur  vor fi foarte multi  receptivi !
Am zis !
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: mm din 17 Februarie 2009, 17:00:19
Citat
ce ai fi dispus sa sacrifici  daca ne-ar cere sa ne schimbam mentalitatea, obiceiurile nocive?... ca am reusit sa infestam tot patrarul nostru de univers cu mizeriile noastre..
E o idee. Daca e adevarat ca totul in lume e vibratie si daca a-i "vedea" pe extraterestri inseamna interactiune = armonizarea frecventelor, atunci s-ar putea ca ei sa nu doreasca sa se armonizeze cu "mizeria noastra" de frecventa. Poate in asta consta raspunsul la intrebarea din topic.
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: Sirius13 din 17 Februarie 2009, 17:17:44
unde sa fie ?

pe planetele lor,iar la noi au decis sa se arate numai sub forma de ufos.

nici nu vreau sa ma gandesc cum ar reactiona plebea pamanteasca indoctrinata cu religie si filme SF la o aparitie in zilele de astazi.

cand vom fi pregatiti se vor arata in mod direct.
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: romulus din 17 Februarie 2009, 18:38:21
Citat
cand vom fi pregatiti se vor arata in mod direct.

1. Si cam cand crezi ca vom fi " pregatiti"?
2. Si cine sa aprecieze/masoare nivelul de "pregatire" la care am ajuns si sa le de-a lor startul??
3. Si cum sa le semnleze acel cineva catre  E.T. " Hei, noi suntem pregatiti" ??
4. Ori vad chiar ei ca suntem gata ?
Complicat nu ?
Eu par igzamplu as cam fi "pregatit", ca ii astept, vorba aia , cam de cand asteptau taranistii si liberalii sa vina americanii sa-i "salveze " de comunisti ...... :-D
Am zis !
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: Sirius13 din 17 Februarie 2009, 20:25:52
1. Si cam cand crezi ca vom fi " pregatiti"?
2. Si cine sa aprecieze/masoare nivelul de "pregatire" la care am ajuns si sa le de-a lor startul??
3. Si cum sa le semnleze acel cineva catre  E.T. " Hei, noi suntem pregatiti" ??
4. Ori vad chiar ei ca suntem gata ?
Complicat nu ?
Eu par igzamplu as cam fi "pregatit", ca ii astept, vorba aia , cam de cand asteptau taranistii si liberalii sa vina americanii sa-i "salveze " de comunisti ...... :-D
Am zis !

Un contact direct cu omenirea zilelor de astazi va reprezenta un esec total pentru ambele civilizatii.

Contactul in sine va rezulta in informarea de tip blitz (massmedia) a intregii planete ,rezultand astfel intr-o stare de panica generala iminenta din partea maselor ;urmarile vor fi scenarii de domeniul filmelor SF; religiosii sau marea majoritate a populatiei vor interpreta evenimentul  drept apocalipsa / un eveniment mesianic sau mai rau, coborarea lui satan/antihrist pe pamant;in asemenea situatii logica si ratiunea umana vor fi cu siguranta excluse.

Vom fi pregatiti ca rasa atunci cand vom putea sa intelegem conceptul de spiritualitate,atunci cand doctrinele religioase nu vor mai reprezenta un motiv pentru ''credincios'' sa ucida sau sa se teama;este nevoie de mult curaj pe toate planurile din partea tuturor ,curaj de a pune intrebarea de ce? ,si de a cauta raspunsuri in viata de zi cu zi,in interior.

Atunci cand mentalitatea de turma se va sparge ,cand religia si celelalte mijloace de manipulare in masa vor disparea ,iar principiile vietii se vor schimba de la mecanic la viu.

Cred ca ei sunt indeajuns de capabili sa inteleaga din exterior in ce stadiu ne aflam si cand sa intervina.

personal cred ca pana in 2011 vom reusi sa trecem peste aceste obstacole si ei se vor arata,treptat.

Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: Kbal din 17 Februarie 2009, 20:35:27
Greu de crezut ca intradevar exista la momentul de fata cineva care ne supravegheaza.O astfel de civilizatie avansata atat din punct de vedere stiintific cat si moral ar pune sigur piciorul in prag sa dea o mana de ajutor problemelor cu care omenirea se confrunta, ar gasi rezolvare la orice inclusiv la efectul massmedia si impactul acestor informatii asupra omenirii.Ar putea sa ne invete tehnologii avansate prin intermediul carora sa scapam de problemele economice(ex. un generator de energie care nu consuma mai nimic sau chiar nimic) si sociale (invatand-une despre tainele universului si maturizand-une in acelasi timp),practic s-ar produce o accelerare a evolutiei noastre si nu cred ca ar fi atat de egoisti incat sa tina toate astea numai pentru ei.
Eu raman in continuare sceptic daca intradevar exista "ceva" avansat prin apropiere sau daca suntem chiar si supraveghiati.Noi nici macar nu stim cu certitudine daca exista CEVA in tot universul si deja visam ca cineva ne si supraveghiaza  :-D .
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: Sirius13 din 17 Februarie 2009, 20:40:53
Greu de crezut ca intradevar exista la momentul de fata cineva care ne supravegheaza.O astfel de civilizatie avansata atat din punct de vedere stiintific cat si moral ar pune sigur piciorul in prag sa dea o mana de ajutor problemelor cu care omenirea se confrunta, ar gasi rezolvare la orice inclusiv la efectul massmedia si impactul acestor informatii asupra omenirii.Ar putea sa ne invete tehnologii avansate prin intermediul carora sa scapam de problemele economice(ex. un generator de energie care nu consuma mai nimic sau chiar nimic) si sociale (invatand-une despre tainele universului si maturizand-une in acelasi timp),practic s-ar produce o accelerare a evolutiei noastre si nu cred ca ar fi atat de egoisti incat sa tina toate astea numai pentru ei.
Eu raman in continuare sceptic daca intradevar exista "ceva" avansat prin apropiere sau daca suntem chiar si supraveghiati.Noi nici macar nu stim cu certitudine daca exista CEVA in tot universul si deja visam ca cineva ne si supraveghiaza  :-D .

Esti constient de urmarile punerii piciorului in prag de catre o civilizatie avansata in momentul de fata?

Teoretic nu poti incepe niciodata cu varful cand vrei sa faptuiesti ceva,cum ar fi ajutorul omenirii.

citeste postul meu anterior
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: Kbal din 17 Februarie 2009, 21:00:40
Am citit postul tau anterior cu multa atentie, ai scris lucruri care m-au pus pe ganduri,am rumegat atat  opinia ta dar m-am gandit si la una contrarie sau de alta natura, de altfel asa procedez mereu cand citesc un post incerc sa analizez daca informatia respectiva e buna sau posibila, luand in calcul si alte variante.
Acum hai sa intru in profunzimea subiectului si sa-ti explic de ce consider eu ca un contact ar fi benefic, dar poate ca e mult spus "contact" eu am vrut doar sa scot in relief ca interventia lor asupra omenirii ar fi benefica si nu musai un contact public/mediatizat, astfel de interventii s-ar putea realiza sarind peste obstacolul mediatizarii, si iti explic si cum, : ar putea creea niste masinarii cu intruchiparea fiintelor omenesti, pe care sa le trimita aici, aceste creaturi (cu intruchipare omeneasca) s-ar putea infiltra cu usurinta in sistemul nostru si actiona in diferite domenii stiintifice,economice,strategice etc. Omenirea si pamantul ar inflori si ... "nici urma" de extraterestri  :-D, in fine, astfel de exemple (prin care o civilizatie ar putea interveni in ajutorul nostru evitand obstacolul mediatizarii) pot fi multe.
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: jean din 17 Februarie 2009, 23:24:19
Citat
Greu de crezut ca intradevar exista la momentul de fata cineva care ne supravegheaza.
Sigur suntem supraveghiati. Sunt foarte multe cazuri din care rezulta acest lucru. Citeste si convingete singur.
Citat
O astfel de civilizatie avansata atat din punct de vedere stiintific cat si moral ar pune sigur piciorul in prag sa dea o mana de ajutor problemelor cu care omenirea se confrunta.
Sa faca ce?...Ce au facut europenii cu populatiile din America? La nivelul actual al oamenilor cred ca ar fi un dezastru pt. noi. Am fi ca un copil care primeste totul de la parinti, dar daca este lasat singur este terminat, nu stie sa se descurce. Daca se loveste singur de probleme va invata sa le rezolve.
Contactele se fac cu anumiti idivizi dupa reguli numai de ei cunoscute. Orcum nu cred intr-un cuntact de masa. Cel putin nu asa curand.
Citat
Ar putea sa ne invete tehnologii avansate prin intermediul carora sa scapam de problemele economice.
Poate acele tehnologii (ale lor) au aparut in conditii total diferite si nu sunt aplicabile in cazul Pamantului. Daca apartin altei dimensiuni? Cum ar transpune realizarile lor in lumea noastra?
Citat
s-ar produce o accelerare a evolutiei noastre.
Evolutia cred ca, deja se produce. Evolutia unei societati incepe cu evolutia psihica a fiecarui individ. In ultimul timp au aparut multe multe persoane supradotate psihic. Posibil datorita interventiei lor. Facuta fara cunostinta si voia noastra. Vezi diferitele cazuri de rapiri.
Citat
si nu cred ca ar fi atat de egoisti incat sa tina toate astea numai pentru ei.

Nu ei sunt egoisti, noi suntem egoisti. Deaia nu ia legatura cu noi. Ia gandeste cate grupuri de interese ar dori tehnologia lor. Sa controleze marea masa si daca se poate in timp chiar si pe ei. Noi oanenii credem ca totul ni se cuvine. Sa colonizam Luna, Marte, Galaxia. Poate ca altii au facuto inainte noastra si o sa ne taie frumusel craca si sa nu ne intindem mai mult decat avem nevoie.
Am zis!.... ca sa-l citez pe dl. Romulus
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: Kbal din 17 Februarie 2009, 23:39:12
"Sigur suntem supraveghiati. Sunt foarte multe cazuri din care rezulta acest lucru. Citeste si convingete singur." ...

Mai Jean, traim doar cu speranta ... cazuri sunt multe dar nu confirma nimic cu certitudine, chiar mi-as dori sa stiu ca ai dreptate sau sa ma conving ca ai, am citit cam tot ce se putea citi si intradevar rezultatul pare a fi promitator dar... repet nu 100% convingator. Pana acum nu ni s-a aratat nici cel mai mic semn concret ca CEVA exista, toate semnele pana in momentul de fata sunt interpretabile, pot fi catalogate ca fenomene secrete apartinand tehnologiei noastre sau pur si simplu feste ale naturii.
Chiar imi doresc ca intro buna zi sa revin aici si sa spun : Uite mai Jean.. candva spuneai cu certitudine ca ceva exista,iar eu eram sceptic si uite ca acum s-a confirmat,ai avut dreptate, EXISTA! insa slabe sperante ... 8-) .

Nu sunt un sceptic ci doar un realist ! ce m-ar convinge, bulinele ce apar pe cer ?

Noi nu avem indicii concrete precum ca anumite persoane detin puteri supra naturale (asa cum se vehicula zvonuri de zeci de ani) noi nu suntem capabili sa cumunicam cu puterea mintii/Telepatia (asa cum se presupune ca este posibil) dar vorbim de existenta unor civilizatii apartinand altor dimensiuni, pe astia cum naiba ii mai vedem/percepem daca noi nu suntem in stare sa intelegem/percepem, problemele/misterele la nivelul nostru .Cu alte cuvinte chiar daca ar fi semne ne-ar fi imposibil sa ne intelegem asa ca pentru mine un "rezultat" pe care eu nu pot sal vad/percep e echivalent cu 0.De aia tot insist ca ... " slabe sanse "
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: Kbal din 18 Februarie 2009, 00:07:38
P.S. pai daca incep sa cred orbeste despre existenta extraterestrilor din scrieri,articole,poze etc... inseamna ca sunt egal cu unu care crede in biblie.

Si treaba cu alte dimensiuni mi se pare cam SF, avand in vedere ca totul e conceput din atomi, cum ar arata un atom in alta dimensiune? E bine ca oamenilor le merge mintea si au avut capacitatea de a concepe posibila existenta a mai multor dimensiuni,insa cred ca uneori imaginatia umana depaseste mult realitatea.Mai cred si ca deja am descoperit aproape toate elementele(chimice) ce compun universul, iar singurul lucru care ne mai desparte de enigmele universului sunt doar distantele imense ce trebuie parcurse.Deja am descoperit o parte din univers,sistemul nostru solar,il cunoastem din ce in ce mai bine, si e compus din elemente descoperite deja de marii savanti pe pamant, nu cred ca restul universului ar face exceptie.

P.S. Problemele importante cu care ne confruntãm azi nu pot fi rezolvate la acelaºi nivel de gândire la care eram atunci când le-am provocat. Spusese celebrul Einstein... cu alte cuvinte ca sa gasim o solutie la aceste intrebari trebuie sa schimbam si nivelul la care gandim acum, lucru imposibil datorita insuficientei de probe ;) ... dar tot Einstein mai spunea .. "Sã nu te opreºti niciodatã din a-þi pune întrebãri, curiozitatea stã la baza existenþei."  :-D
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: Sirius13 din 18 Februarie 2009, 01:44:28
P.S. pai daca incep sa cred orbeste despre existenta extraterestrilor din scrieri,articole,poze etc... inseamna ca sunt egal cu unu care crede in biblie.

Si treaba cu alte dimensiuni mi se pare cam SF, avand in vedere ca totul e conceput din atomi, cum ar arata un atom in alta dimensiune? E bine ca oamenilor le merge mintea si au avut capacitatea de a concepe posibila existenta a mai multor dimensiuni,insa cred ca uneori imaginatia umana depaseste mult realitatea.Mai cred si ca deja am descoperit aproape toate elementele(chimice) ce compun universul, iar singurul lucru care ne mai desparte de enigmele universului sunt doar distantele imense ce trebuie parcurse.Deja am descoperit o parte din univers,sistemul nostru solar,il cunoastem din ce in ce mai bine, si e compus din elemente descoperite deja de marii savanti pe pamant, nu cred ca restul universului ar face exceptie.

P.S. Problemele importante cu care ne confruntãm azi nu pot fi rezolvate la acelaºi nivel de gândire la care eram atunci când le-am provocat. Spusese celebrul Einstein... cu alte cuvinte ca sa gasim o solutie la aceste intrebari trebuie sa schimbam si nivelul la care gandim acum, lucru imposibil datorita insuficientei de probe ;) ... dar tot Einstein mai spunea .. "Sã nu te opreºti niciodatã din a-þi pune întrebãri, curiozitatea stã la baza existenþei."  :-D

cel care vrea sa urce in varful unui munte mereu isi va imagina intr-un mod diferit vazduhul vazut de sus fata de imaginea pe care o va vedea cu adevarat

nu extrapola discutia intr-un mod rautacios catre alte meleaguri fixiste,totusi sa nu uitam ca traim intr-o realitate relativa; tot ceea ce stii in acest moment ,ti-a fost dat sa stii prin intermediul unor mijloacelor de informare contemporane,fapte pe care acum le consideri adevaruri ulterior nu le poti testa individual ci doar le accepti drept fapte pt ca altii le-au experimentat / atins.

Un intelept a spus ca pana nu ajunge la luna nimic nu il va convinge ca aceasta nu este doar un bec; in nici un caz nu sustin o asemenea mentalitate insa iti aduc aminte ca stiinta intotdeauna se conformeaza cu timpul in fata unor evenimente care nu corespund normelor cunoscute,deci este flexibila,asa ar trebui sa fim si noi.

Einstein a spus ca imaginatia este mai importanta decat cunoasterea,din imaginatie au rezultat si s-au nascut cele mai importante inventii ale omului pe acest pamant,pana si banala teorie a relativitatii a fost la inceput doar o viziune puerila.

Daca nu ar exista alte dimensiuni ar insemna ca existenta noastra ca particule nu isi are rostul,cum crezi tu ca ai putea sa intelegi din planul existential actual ,existenta unui alt plan? esti putin naiv in privinta termenului de cunoastere a universului,nu cunoastem decat ~5% din conceptul de univers,iar adevarata problema pe care tu ai omis-o, este aceeasi pe care insusi Einstein a incercat sa o evite, este cheia intelegerii universului,cheia catre spiritualitate si cheia acceptarii unui univers multidimensional,este vorba de gaurile negre,care este totusi logica aici? aici nu mai este logica;care este logica existentei unei absente totale existentiale in anumite regiuni ale universului ? acestea sunt dovezile unui univers cel putin imperfect,erori ale planului actual ,gaura matricei,asa cum nu putem concepe nici conceptul de infinit trebuie sa acceptam ca nu putem concepe nici conceptul de absenta a existentei in aceste spatii; si totusi acestea exista in planul nostru ! sunt vizibile

nimeni si nimic nu va fi capabil sa explice fenomenul,pentru ca pur si simplu se afla in alt plan.

Consider ca gaurile negre sunt indiciile creatiei,indiciile unui univers care prezinta erori si este multidimensional,cum poti face o casa fara sa intrii pe usa ? dupa cum stiti conceptul de materie timp si spatiu nu mai sunt valabile in asemenea situatii.Poate e timpul sa ne aducem aminte de stravechii maiasi care considerau dark riftul sursa creatiei de ce oare se afla aceste gauri in mijlocul galaxiilor ? ar putea o galaxie sa existe in absenta unei gauri negre in centru?

Hunab Ku

http://www.youtube.com/watch?v=YeNhAVz88cA
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: Sirius13 din 18 Februarie 2009, 01:57:47
din cauza timpului limitat de editare,nu am mai apucat sa repar anumite greseli gramaticale,

daca e vreun admin/mod prin zona rog fix.

ms
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: Kbal din 18 Februarie 2009, 03:58:15
Gaurile negre au totusi o explicatie stiintifica destul de clara,prin urmare nu sunt erori,nu reprezinta altceva decat o alta forma mai "delicata" prin care materia/particulele (pe care noi o cunoastem) interactioneaza ... nu se petrec nici disparitii nici aparitii,au loc doar transformari prin care masa si volumul se modifica (si probabil si alte marimi cum ar fi forta de atractie etc.)... asa ca nu este vorba de "absente" in univers sau de alte planuri.Faptul ca nu ai inteles un fenomen ce se petrece in "dimensiunea noastra" nu inseamna neaparat ca fenomenul trebuie sa apartina altei dimensiuni .Este vorba de un nucleu material cu abilitati magnetice,capabil sa absoarba/atraga materia din jur si sa-i modifice volumul,concentrand totul in acea pata neagra practic lipsita de volul dar cu e densitate imensa.Daca ai sti si putina chimie ai realiza si ca diferenta dintre diametrul unui nucleu atomic spre deosebire de diametrul intregului atom poate fi comparat cu un bob de grau in centrul unui stadion,si ca toata masa atomului este concentrata in nucleu,de aici rezulta ca daca electronii ar putea fi contractati practic volumul materiei s-ar reduce enorm,s-ar schimba si potentialul electric (ceea ce contribuie la hranirea gaurii negre cu energie) iar volumul s-ar reduce enorm,poate fac greseli si poate is putin pe alaturi insa in principiu cam asa e.

"According to Einstein's theory of general relativity, a black hole is a region of space in which the gravitational field is so powerful that nothing, including electromagnetic radiation (e.g. visible light), can escape its pull after having fallen past its event horizon. The term derives from the fact that absorption of visible light renders the hole's interior invisible, and indistinguishable from the black space around it.
Despite its invisible interior, a black hole may reveal its presence through interaction with matter orbiting the event horizon. For example, a black hole may be perceived by tracking the movement of a group of stars that orbit its center."
http://en.wikipedia.org/wiki/Black_hole (http://en.wikipedia.org/wiki/Black_hole)

Legat de erori, tot Einstein a mai spus ca"dumnezeu nu da cu zarurile" ... ( apropo am o admiratie profunda pentru acest om si credema ca ii sustin filozofia din toate punctele de vedere, asa ca daca incerci sa-i folosesti citatele impotriva mea nu faci altceva decat sa te contrazici singur,nu consider nimic din ceea ce el a spus ca fiind gresit,faptul ca a mai spus ca imaginatia inconjoara lumea e iarasi foarte adevarat insa nu inseamna ca intotdeauna imaginatia este si reala/valida dar in principiu de la imeginatie se nasc marile creatii).Prin urmare daca pe undeva mai exclud anumite ipoteze asta nu inseamna ca totusi intr-o oare care masura nu le iau si in considerare, ex: gauri negre sau alte dimensiuni, deci "a nu se interpreta gresit", nu sunt fixist !

Cum spuneai ..."Daca nu ar exista alte dimensiuni ar insemna ca existenta noastra ca particule nu isi are rostul,cum crezi tu ca ai putea sa intelegi din planul existential actual ,existenta unui alt plan?"

Pai ce legatura au particulele din planul/dimensiunea noastra cu alte planuri, de unde ai dedus ca daca intr-un plan exista ceva, acest plan la randul sau apartine altui plan?(ca practic asta se intelege) nu vad logica ... chiar tu te contrazici singur cand afirmi ca nu se pot intelege alte planuri din planul existential actual, apai atunci cum de ti-l imaginezi sau de ce il mai sustii cu atata fermitate? sau doar il cataloghezi ca fiind posibil (ca si mine de altfel) si atat?

Si vreau sa imi arati concret unde sustine Einstein ca universul e multidimensional, mareata teorie a relativitatii consta intr-un ansamblu de spatiu-timp(mai exact ca este imposibila existenta spatiului in lipsa materiei si ca spatiul ia forma acesteia, astfel se explica si curbura razelor de lumina) nicidecum nu pomeneste aici sau in alte teorii ale dansului de alte dimensiuni .

P.S.Pai unde vezi tu o abordare rautacioasa si fixista la mine ? eu nu te-am acuzat pe tine de asa ceva cand tu ti-ai sustinut parerea ! la fel mi-o sustin si eu si am aceleasi pretentii .Imi plac mult aceste abordari, le-as putea numi "profund filozofice" si chiar is bucuros ca am cu cine sta de vorba insa hai sa nu denaturam subiectul doar pentru faptul ca uneia dintre parti nui convine un raspuns.
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: Kbal din 18 Februarie 2009, 04:17:55
Apropos ... am si eu cateva erori de scriere (cuvinte omise, cuvinte in plus sau litere gresite) probabil se trag de la oboseala si dexteritatea cu care scriu,dar sper sa ma intelegi .

Ps cu ocazia asta poate se iau masuri si se mareste putin perioada de modificare a postului macar cu 50 % :D. Intr-un post mai lung pana sa apuci sa recitesti ce ai scris expita si timpul.

Oricum Sirius iti dau un sfat si am sa mi-l insusesc si eu  8-) .. si anume sa nu mai apesi comanda "salveaza" din modulul de editare (cand scrii un post) pana nu ai revizuit textul, ca altfel putem sa ne luam teapa, asa suntem noi obisnuiti,mai intai salvam postu si pe urma il citim.. ca deh.. se observa mai clar, dar uite ca nu mai apucam sa folosim si optiunea "modifica".
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: jean din 18 Februarie 2009, 10:16:15
   Kabal am inteles punctul tau de vedere. Dar asa vezi tu lucrurile, eu spre exemplu sunt de acord cu Sirius.
Universul este un intrg indiferent de cate planuri are. Planurile sunt de fapt, o clasificare facuta de noi pentru diferite tipuri de materii si energii aflate in acest univers. Aceste planuri se intrepatrund, facind o trecere progresiva de la unul la altul (materie grosiera >materie ultra fina) sau invers. De unde ai tras tu concluzia ca noi am descoperit toate particulele din care este facut acest univers? Daca universul este facut din materie si ar trebui sa existe in mod egal materie si antimaterie, atunci unde este antimateria?....in acelasi procent ca si materia.
  NU este obligatoriu ca inteligenta sa fi aparut in acest plan material. Daca universul a aparut pt. prima oara in alte planuri, este posibil ca si inteligenta sa fi aparut pentru prima oara in acel plan.
  Tu vrei dovezi clare? Pai cine le are? Nu realizezi cat de limitati suntem? Suntem dependenti de acest mic glog, in afara lui suntem morti sigur.
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: Shanti Nilaya din 18 Februarie 2009, 10:34:33
P.S. pai daca incep sa cred orbeste despre existenta extraterestrilor din scrieri,articole,poze etc... inseamna ca sunt egal cu unu care crede in biblie.

Si treaba cu alte dimensiuni mi se pare cam SF, avand in vedere ca totul e conceput din atomi, cum ar arata un atom in alta dimensiune? .

A propos de credinta in extraterestri, asta nu e dom'le credinta sa crezi, e pur si simplu stiinta,cautare, open minde...Daca atomul nu a fost vazut atata timp, el doar s-a dedus la nivel stiintific (matematic), teoretic, nu e o realitete?De ani  de zile stiinta a demonstrat ca la  fiecare particula atomica exista cca.200000 particule subatomice.In ce se constituie acestea in corpul uman?Cauta diagrama lui Tiller despre fiinta energetica om, vezi ca exista din 1967 teoria fizico-matematica a particulelor ce depasesc viteza luminii(tahionii), lipsite de masa ,nonfizice...materia nonfizica, subtila .Putem considera Universul nostru ca fiind caracterizat de particule cu masa pozitiva, ce evolueaza cu viteze pana in preajma vitezei luminii si care, la depasirea acestei viteze, trec inevitabil in universul spatiu-timp negativ.
Deci "treaba cu alte dimensiuni", alte lucruri care nu se vad, e de cercetat, de gandit, nu de crezut...parerea mea, de om ce nu vrea sa limiteze creatia la propriul nivel.
Inca un subiect de meditatie:cum comunica doua surse de lumina intre ele, fie si lumanari?(fapt demonstrat ), cum comunicam  si la ce viteze telepatic?
Daca supercivilizatii ce coexista in acest colt al Caii Lactee, au renuntat de mult timp la o perpetuare naturala, sexuata a speciei, iar modalitatea lor de reproducere consta in racordarea unui corp fizic produs in laborator, cu un corp spiritual compatibil genetic obtinut de pe Terra?Sau daca ei, pur si simplu respecta legea liberului arbitru si nu intervin decat la nivel mental, inspirand oamenii de stiinta, vizionarii, cercatatorii?(da cine sa-i bage pa astia in seama ce creaza ei) "Sa incercam intotdeauna sa privim frumosul din spatele grotescului" chiar si in stiinta, si poate facem posibila cunoasterea adevarului despre noi...
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: Sirius13 din 18 Februarie 2009, 11:40:24
Gaurile negre au totusi o explicatie stiintifica destul de clara,prin urmare nu sunt erori,nu reprezinta altceva decat o alta forma mai "delicata" prin care materia/particulele (pe care noi o cunoastem) interactioneaza ... nu se petrec nici disparitii nici aparitii,au loc doar transformari prin care masa si volumul se modifica (si probabil si alte marimi cum ar fi forta de atractie etc.)... asa ca nu este vorba de "absente" in univers sau de alte planuri.Faptul ca nu ai inteles un fenomen ce se petrece in "dimensiunea noastra" nu inseamna neaparat ca fenomenul trebuie sa apartina altei dimensiuni .Este vorba de un nucleu material cu abilitati magnetice,capabil sa absoarba/atraga materia din jur si sa-i modifice volumul,concentrand totul in acea pata neagra practic lipsita de volul dar cu e densitate imensa.Daca ai sti si putina chimie ai realiza si ca diferenta dintre diametrul unui nucleu atomic spre deosebire de diametrul intregului atom poate fi comparat cu un bob de grau in centrul unui stadion,si ca toata masa atomului este concentrata in nucleu,de aici rezulta ca daca electronii ar putea fi contractati practic volumul materiei s-ar reduce enorm,s-ar schimba si potentialul electric (ceea ce contribuie la hranirea gaurii negre cu energie) iar volumul s-ar reduce enorm,poate fac greseli si poate is putin pe alaturi insa in principiu cam asa e.

"According to Einstein's theory of general relativity, a black hole is a region of space in which the gravitational field is so powerful that nothing, including electromagnetic radiation (e.g. visible light), can escape its pull after having fallen past its event horizon. The term derives from the fact that absorption of visible light renders the hole's interior invisible, and indistinguishable from the black space around it.
Despite its invisible interior, a black hole may reveal its presence through interaction with matter orbiting the event horizon. For example, a black hole may be perceived by tracking the movement of a group of stars that orbit its center."
http://en.wikipedia.org/wiki/Black_hole (http://en.wikipedia.org/wiki/Black_hole)

Legat de erori, tot Einstein a mai spus ca"dumnezeu nu da cu zarurile" ... ( apropo am o admiratie profunda pentru acest om si credema ca ii sustin filozofia din toate punctele de vedere, asa ca daca incerci sa-i folosesti citatele impotriva mea nu faci altceva decat sa te contrazici singur,nu consider nimic din ceea ce el a spus ca fiind gresit,faptul ca a mai spus ca imaginatia inconjoara lumea e iarasi foarte adevarat insa nu inseamna ca intotdeauna imaginatia este si reala/valida dar in principiu de la imeginatie se nasc marile creatii).Prin urmare daca pe undeva mai exclud anumite ipoteze asta nu inseamna ca totusi intr-o oare care masura nu le iau si in considerare, ex: gauri negre sau alte dimensiuni, deci "a nu se interpreta gresit", nu sunt fixist !

Cum spuneai ..."Daca nu ar exista alte dimensiuni ar insemna ca existenta noastra ca particule nu isi are rostul,cum crezi tu ca ai putea sa intelegi din planul existential actual ,existenta unui alt plan?"

Pai ce legatura au particulele din planul/dimensiunea noastra cu alte planuri, de unde ai dedus ca daca intr-un plan exista ceva, acest plan la randul sau apartine altui plan?(ca practic asta se intelege) nu vad logica ... chiar tu te contrazici singur cand afirmi ca nu se pot intelege alte planuri din planul existential actual, apai atunci cum de ti-l imaginezi sau de ce il mai sustii cu atata fermitate? sau doar il cataloghezi ca fiind posibil (ca si mine de altfel) si atat?

Si vreau sa imi arati concret unde sustine Einstein ca universul e multidimensional, mareata teorie a relativitatii consta intr-un ansamblu de spatiu-timp(mai exact ca este imposibila existenta spatiului in lipsa materiei si ca spatiul ia forma acesteia, astfel se explica si curbura razelor de lumina) nicidecum nu pomeneste aici sau in alte teorii ale dansului de alte dimensiuni .

P.S.Pai unde vezi tu o abordare rautacioasa si fixista la mine ? eu nu te-am acuzat pe tine de asa ceva cand tu ti-ai sustinut parerea ! la fel mi-o sustin si eu si am aceleasi pretentii .Imi plac mult aceste abordari, le-as putea numi "profund filozofice" si chiar is bucuros ca am cu cine sta de vorba insa hai sa nu denaturam subiectul doar pentru faptul ca uneia dintre parti nui convine un raspuns.

Kbal daca tu sustii ca intelegi pe deplin fenomenul stiintific care se petrece dupa ''nasterea'' unei gauri negre prin ce ai scris,te inseli amarnic sau l-ai intrecut deja si pe Einstein ,alaturi de ceilalti ;iti readuc aminte ca tot ce se discuta despre gauri negre in prezent sunt la stadiul de Hypothesis,deci absolut toate sunt teorii ,si asa vor ramane mult timp ;dupa cum am zis mai sus..stiinta e flexibila .. ; nu as vrea sa intram in polemici wikipediste pentru ca sunt irelevante.Iti respect admiratia fata de acest individ insa iti aduc aminte ca si el a fost un simplu om ca noi toti si nu trebuie ridicat in slavi sub nici o forma,insusi a recunoscut cu nu poate sa inteleaga termenul de gaura neagra,altii au fost care s-au jucat si au jonglat prosteste cu relativitatea lui ca sa judece acest fenomen.


Citat
Do black holes actually exist?  Most physicists believe they do, basing their views on a growing body of observations. In fact, present theories of how the cosmos began rest in part on Einstein's work and predict the existence of both singularities and the black holes that contain them. Yet Einstein himself vigorously denied their reality, believing, as did most of his contemporaries, that black holes were a mere mathematical curiosity. He died in 1955, before the term "black hole" was coined or understood and observational evidence for black holes began to mount.

Intreaba personal orice somitate stiintifica si ai sa vezi ca vei primi o teorie diferita ,proprie,nula si cauzata de aceeasi vesnica aroganta a mintii umane care inca mai sustinea ca pamantul e plat prin 92 (vezi biserica catolica)

Ce te face sa crezi ca nu stiu chimie? in acelas fel as putea sa iti spun si eu tie ca nu cunosti fizica,ci te joci cu niste citate.

Cum poti sa nu fi fixist cand repetat iei drept reper citatele lui Einstein?

Citat
"Daca nu ar exista alte dimensiuni ar insemna ca existenta noastra ca particule nu isi are rostul

Prin asta ti-am pus doar o intrebare morala,raspunsul nu trebuie cautat prin carti ci doar in interiorul tau.

Nu am scris nicaeri ca Einstein ar fi sustinut teoria unui univers multidimensional,nu stiu cum ai inteles asta.Firesc ca eu nu am cum sa iti demonstrez despre existenta celorlalte dimensiuni insa ti-am aratat ca nu poti judeca din acest plan inexistenta altuia pentru ca pur si simplu nu ai depasit/terminat existenta in acest plan,momentan esti aici,temporar.

Ai putea sa lasi garda mai jos cu bunavointa si sa accepti ca multe nu sunt asa cum credem noi de exacte,ti-am lasat pus acea intrebare existentiala pentru a te calma putin in rafala asta clasica de teorii si ipoteze,care ar fi sursa big-bangului din planul actual? nici eu si nici tu nu avem raspunsuri in privinta asta si nu suntem capabili sa negam o forma de existenta diferita.Pentru ca pur si simplu trebuie sa trecem ''dincolo'' ca sa zicem da sau nu,dar din toate cele cunoscute pana astazi ,insusi enigma originii universului ne proiecteaza catre existenta unui alt plan,cauzal; de aceea ar trebui sa fim putin mai mult deschisi fata de necunoscut,pentru ca suntem corpuri in transformare,insusi existenta noastra reprezinta o transformare continua,pana la a intelege termenul de bigbang/antimaterie/univers infinit/gauri negre/quasars ar trebui sa evoluam foarte mult si asta o vom putea face numai prin bunavointa.

Stiai ca in ultimii zece ani cele mai discutate teorii de catre oamenii de stiinta sunt existenta unor universuri paralele si a mai multor dimensiuni? si iar revenim la citatul lui Einstein  :-D in care prin alte cuvinte cuvinte tot reiese ca raspunsul unei probleme nu poate fi gasit in acelasi plan,deci ne sfatuia practic indirect sa ne deschidem si sa ne extindem constiinta

Citat
The significant problems we have cannot be solved at the same level of thinking with which we created them.Iti recomand urmatorul documentar extrem de interesant :

http://www.youtube.com/watch?v=S3Wc2boxdYE&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=xf_TB_lJpuU&feature=related
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: Kbal din 18 Februarie 2009, 16:16:08
"Shanti Nilaya" vezi ca ai cam inceput cu stangul, dar ma rog se accepta pentru ca esti incepatoare. Ai facut o mica greseala in sensul ca ai bagat in aceiasi oala mai multe citate care nu-mi apartin, cu exceptia primelor 2 fraze. Nu e corect, as putea fi inteles/interpretat gresit din aceasta cauza, pentru ca induci restul colegilor in eroare. Te rog fii atenta cu urmatoarele ocazii  :-D .

Sirius ... pai si eu ce am spus, n-am spus acelasi lucru ? Am spus ca NU exclud in totalitate posibilitatea anumitor ipoteze doar ca unele mi se par mai putin plauzibile decat altele. Tu singur sustii ca inca nu se stie cu certitudine in ce consta o gaura neagra, apai atunci de ce ii atribui alt plan? POATE ... ca nu apartin altor planuri,poate ca nici nu exista alte planuri si totul se petrece intr-un singur plan, sau POATE ca nu .... . Eu nu sustin ca inteleg pe deplin fenomenul de gaura neagra ci doar  inteleg pe deplin una din explicatiile cele mai realiste si plauzibile, incerc sa evit explicatii de natura S.F. cum incerci tu cu planurile.

Nu intelege gresit, nu il ridic in slavi pe Einstein ci doar il admir foarte mult, o fi el un om simplu ca noi dar mult mai valoros cel putin datorita volumului imens de stiinta pe care la acumulat dea lungul vietii (lucru ce ii confera mai mult spatiu in a judeca anumite aspecte)... spre deosebire de noi.

Wow ... cum poti sa spui ca imi iau drept reper citatele lui Einstein  :-o, ma acuzi de plagiatura inseamna :D Nu este adevarat, eu doar imi iau ca reper propria gandire/imaginatie, pe care o sustin cu cu citate pentru o exprimare mai eficienta, citatele respective iti spun cu cea mai mare sinceritate ca mi-au intrat in reflex,le stiu pe de rost, si nu le copii de pe siteuri, imi vin in minte pur si simplu cand am nevoie de ele.

Ok atunci hai sa stabilim de comun acord ca anumite aspecte ne depasesc si sa o lasam balta  :-D,hai sa fim corecti in judecata, atata timp cat nu se pot dovedi ipotezele tale sau ale mele inseamna ca ambele sunt POSIBILE .Nu trebuie sa consideri ca daca pe undeva te contrazic inseamna ca nu sunt si de acord cu tine!ci doar is mai .... "deacord cu mine" :D.

Un lucru e sigur, nu toate enigmele pot fi intuite/concluzionate prin imaginatie, unele necesita si cercetare.

Jean ... cum sati spun eu ... e prea complicat atat pentru mine cat si pentru tine sa judecam aceste aspecte esti de acord  8-) ? Atata timp cat vorbim vorbim de existenta materiei in alte planuri(materie pe care noi o cunoastem, ca structura fizico-chimica) atunci practic vorbim de acelasi plan, dar daca ne referim la posibilitatea altor tipuri de materii decat cele pe care noi ni le imaginam, rezulta si posibilitatea altor planuri numai ca de aici pe mine sincer ma depaseste puterea de imaginatie.Si de ce trebuie neaparat sa existe antimaterie, doar pentru ca exista materie ?crezi ca ipoteza "unde exista actiune rezulta si reactiune" e mereu valabila?

Eu cel putin mi-am ales ca domeniu de studiu in ultima vreme aceste stiinte, chiar ma pasioneaza si am dat si la o facultate de profil unde fizica,chimia,matematica,biologia sunt obiectele principale.Am in intentii sa transform aceasta pasiune intr-o profesie pe viitor, asta dupa ce am renuntat partial la posibilitatea de a ma implica in activitatile familiei, chiar de succes as putea spune, dar usor usor am renuntat la partea comerciala/materiala in favoarea unei pasiuni imense, Stiinta ! si sa stiti ca am blocat deja multi profesori cu intrebarile mele, in fine.. am vrut sa scot in relief ca nu sunt pe dinafara cu aceste aspecte si ca nu imi dau cu parerea asa in calitate de.. un oarecare (care se documenteaza numai de pe net si preia materiale de acolo) .
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: Kbal din 18 Februarie 2009, 16:33:28
P.S. nu prea cred nici in faptul ca universul este in expansiune, o expansiunea provenita dintr-o explozie (bigbang),faptul ca se observa anumite corpuri ceresti distantanduse de noi nu inseamna neaparat ca tot universul este in expansiune,poate e doar ceva mai local.V-ati gandit vreodata la asta? poate ca universul se comporta ca ca o crema de budinca, intro oala pe foc, in momentul fierberii se creaza bule care se dilata,apoi se sparg, dar asta nu inseamna ca tot continutul din oala isi mareste vorumul pentru ca este blocat de peretii recipientului precum si universul ...ce poate fi limitat de spatiu(care este strans legat de materie .. cel putin conform teoriei relativitatii),iar pentru faptul ca materia nici nu apare sau dispare(ci doar se transforma) rezulta deci ca nici spatiul nu se modifica.. eu cel putin privesc universul ca pe un ansamblu "relativ" static si intr-un singur plan ... 3d.Intradevar ce a cauzat aparitia acestuia ramane o intrebare buna !

Singura posibilitate (plauzibila) prin care univerul si-ar mari volumul/si-ar micsora densitatea.. ar fi printro sursa de caldura/energie externa(ce actioneaza aspura acestuia),lucru foarte putin plauzibil, sau pur si simplu de la propria energie,dar dupa cum stiti aceasta nici nu creste nici nu scade ramane constanta d.p.d.v. cantitativ .
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: Shanti Nilaya din 18 Februarie 2009, 17:11:40
Kbal imi cer scuze pentru faptul ca nu am redactat corect.Deci citatul din ceea ce ai spus tu era format doar din primele doua fraze.Restul este opinia mea la ceea ce ai scris tu.Inca o data scuze, si poti sa si citesti ce am scris... :roll:
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: Kbal din 18 Februarie 2009, 20:23:50
Vezi ca aici se presupune ca toti suntem oarecum prieteni iar intre prieteni cuvintele "scuze sau mersi" nu ar trebui sa existe ;) .Ok, bine ca mi-ai spus pentru ca ramasesem in ceata cu a 2-a parte a citatului,credeam ca e preluata tot din expuneri(a altor autori),dar daca iti apartine atunci sa iti raspund :

Deci in primul rand ca in universul nostru exista atat materie neutra d.p.d.v. electric cat si incarcata pozitiv sau negativ, dupa situatie.Faptul ca chimia este o stiinta ce initial a fost intuita nu demonstreaza ca intuitia e mereu corecta,iar in chimie ulterior s-au facut si demonstratii pe cand in situatia de fata nu putem demonstra sub nici o forma ca ceea ce noi intuim acum despre extraterestri/planuri/univers etc. este si corect.

Stiu ca va place sa credeti intr-o lume fantastica,plina de farmec si miracole inexplicabile,precum in filmele sau scrierile s.f. ce v-au deschis pasiunea si imaginatia in acest domeniu dar cateodata un gram de realism nu strica  :-D .

P.S. "tahionii" sunt particule ... etc. Astfel, energia lor poate fi realã, (însã, de asemenea negativã), permiþându-le existenþa în continuumul spaþio-temporal . (wikipedia).De ce le atribui conotatii stiintifico-fantastice precum ar apartine altor planuri ?

"universul spatiu-timp negativ." e foarte incorect spus! nu exisista decat un singur univers in cadrul caruia exista materie cu diferite incarcari electrice,iar spatiu ramane identic.

Comunicare intre sursele de lumina ....  :? la ce exact te referi ?
Nici ultima parte nu sunst sigur daca am inteles-o e putin intortochiata,cred ca te referi la interventia extraterestrilor, cu un ajutor, asupra civilizatiei noastre, si modalitatile prin care acestia ar face-o ? daca da, pai aici e foarte mult de speculat,insa dupa cum am mai spus si anterior posibilitati ar fi daca o civilizatie ar dori intradevar sa o faca. Adica noi astia dezavansatii am reprezenta un obstacol in obiectivele lor de a ne ajuta ?pai atunci cine e mai avansat  :-D ?
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: Sirius13 din 18 Februarie 2009, 20:40:20
Vezi ca aici se presupune ca toti suntem oarecum prieteni iar intre prieteni cuvintele "scuze sau mersi" nu ar trebui sa existe ;) .Ok, bine ca mi-ai spus pentru ca ramasesem in ceata cu a 2-a parte a citatului,credeam ca e preluata tot din expuneri(a altor autori),dar daca iti apartine atunci sa iti raspund :

Deci in primul rand ca in universul nostru exista atat materie neutra d.p.d.v. electric cat si incarcata pozitiv sau negativ, dupa situatie.Faptul ca chimia este o stiinta ce initial a fost intuita nu demonstreaza ca intuitia e mereu corecta,iar in chimie ulterior s-au facut si demonstratii pe cand in situatia de fata nu putem demonstra sub nici o forma ca ceea ce noi intuim acum despre extraterestri/planuri/univers etc. este si corect.

Stiu ca va place sa credeti intr-o lume fantastica,plina de farmec si miracole inexplicabile,precum in filmele sau scrierile s.f. ce v-au deschis pasiunea si imaginatia in acest domeniu dar cateodata un gram de realism nu strica 
:-D .

P.S. "tahionii" sunt particule ... etc. Astfel, energia lor poate fi realã, (însã, de asemenea negativã), permiþându-le existenþa în continuumul spaþio-temporal . (wikipedia).De ce le atribui conotatii stiintifico-fantastice precum ar apartine altor planuri ?

"universul spatiu-timp negativ." e foarte incorect spus! nu exisista decat un singur univers in cadrul caruia exista materie cu diferite incarcari electrice,iar spatiu ramane identic.

Comunicare intre sursele de lumina ....  :? la ce exact te referi ?
Nici ultima parte nu sunst sigur daca am inteles-o e putin intortochiata,cred ca te referi la interventia extraterestrilor, cu un ajutor, asupra civilizatiei noastre, si modalitatile prin care acestia ar face-o ? daca da, pai aici e foarte mult de speculat,insa dupa cum am mai spus si anterior posibilitati ar fi daca o civilizatie ar dori intradevar sa o faca. Adica noi astia dezavansatii am reprezenta un obstacol in obiectivele lor de a ne ajuta ?pai atunci cine e mai avansat  :-D ?

Kbal ,crezi in evolutia omului? crezi ca wikipedia ne va ajuta?

o dezbatere plina de umor si injurii subliminale nu isi are sursa decat un ego interior solid,daca vrei sa demonstrezi un lucru fa-l in asa fel incat sa nu-i pui pe altii in inferioritate

Citat
Level 4 EGO Defence Mechanisms

These are commonly found among emotionally healthy adults and are considered the most mature, even though many have their origins in the immature level. However, these have been adapted through the years so as to optimize success in life and relationships. The use of these defences enhances user pleasure and feelings of mastery. These defences help the users to integrate conflicting emotions and thoughts while still remaining effective. Persons who use these mechanisms are viewed as having virtues.

These include:

    * Altruism: Constructive service to others that brings pleasure and personal satisfaction
    * Anticipation: Realistic planning for future discomfort
    * Humor: Overt expression of ideas and feelings (especially those that are unpleasant to focus on or too terrible to talk about) that gives pleasure to others. Humor, which explores the absurdity inherent in any event, enables someone to "call a spade a spade", while "wit" is a form of displacement (see above under Category 3). Wit refers to the serious or distressing in a humorous way, rather than disarming it; the thoughts remain distressing, but they are "skirted round" by the witticism.
    * Identification: The unconscious modeling of one's self upon another person's character and behavior
    * Introjection: Identifying with some idea or object so deeply that it becomes a part of that person
    * Sublimation: Transformation of negative emotions or instincts into positive actions, behavior, or emotion.
    * Suppression: The conscious process of pushing thoughts into the preconscious; the conscious decision to delay paying attention to an emotion or need in order to cope with the present reality; able to later access uncomfortable or distressing emotions and accept them.


denaturarea subiectului initial deja a fost produsa si propun revenirea la ON topic
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: Kbal din 18 Februarie 2009, 20:55:59
Pai tu denaturezi/deviezi subiectul si tot tu propui revenire la on topic ? :-D posturile mele au fost cat se poate de clare si la subiect, cu argumente puternice, nu am adus injurii nimanui ba chiar am incurajat-o pe Shanty intr-o maniera cat se poate de placuta. Nu inteleg, unde am gresit ? se pare ca si tu te numeri printre cei "provocatori" de pe aici, rapunde la subiect daca ai ceva de spus, daca ai ceva de reprosat poti sa-mi dai PM ca nu suntem aici la piata sa vada toata lumea cat costa castravetii (sau ca ai tu ceva de reprosat).

Vad ca din lunga mea scriere tu nu ai selectat decat un fragment ironic si nici decum nu ai raspuns la esenta subiectului.

P.S. nu am pus pe nimeni in inferioritate dar daca unii se simt, nui problema mea  :-D.
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: StarDust din 18 Februarie 2009, 21:35:37
Am urmarit si eu acest topic. Din pacate, in loc sa se discute de lucruri practice si presupuneri realiste s-a dezbatut problema gaurilor negre, probleme legate de timp si alte teorii referitor la big-bang, expansiunea universului si alte filosofii pe care oricum nu le va demonstra nimeni aici. Aproape totul fara nici o relevanta in legatura cu acest topic. De acord cu Sirius13.
(binenteles parerea mea) :roll:
Si ca sa raspund on-topic, sunt sigur ca ei nu se amesteca inca in treburile noastre. Sunt convins ca realmente unele persoane pot fi intr-un fel de contact cu ei. Cred ca nu vor interveni decat in cazul in care se va intampla ceva f. grav cu omenirea, sau... poate nici atunci...
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: Kbal din 18 Februarie 2009, 21:45:30
Da Stardust ai dreptate insa mica deviere a fost necesara, sa pus probleme existentei unor civilizatii in alte planuri/dimensiuni si eu am venit cu cateva argumente de scepticism prin care am incercat sa demonstrez improbabilitatea acestor ipoteze.Cand se vorbeste de extraterestri si vrei sa dezbati acest subiect la un nivel mai avansat automat cand intri in profunzimea problemei deviezi putin de la subiectul initial pentru a explica si alte aspecte ce il compun .
Bun, ai precizat ca esti de acord cu Sirius, e normal, cu toti avem opinii pro si contra despre explicatiile cuiva insa nu ai precizat si in legatura cu ce esti de acord cu dansul, pnetru ca aici s-au dezbatut deja vreo 5 subiecte diferite ce deriva din cel principal.
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: StarDust din 18 Februarie 2009, 21:48:34
Da, nu am precizat destul de exact, eram de acord cu observatia lui Sirius13 cum ca totul a devenit off-topic.
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: Sirius13 din 18 Februarie 2009, 22:40:40
P.S. nu am pus pe nimeni in inferioritate dar daca unii se simt, nui problema mea  :-D.

asta ai inteles tu din observatia mea? sa stii ca ar fi mult mai intelept sa te abtii de la astfel de comentarii aici.

Spuneai mai sus ca ne consideri prieteni.
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: Kbal din 18 Februarie 2009, 23:22:36
Pai eu va consider voi nu  :-D ? Off Sirus se vorbeste peste tot prin forum ca trebuie sa mai evoluam mult d.p.d.v. spiritual/mental(pentru a se face oridine la noi pe planeta),chiar tu mai intrebat daca cred in evolutia omului, pai noi nu suntem in stare nici macar sa evoluam suficient incat sa ne pastram calmul aici pe forum apai la nivel planetar? incep sa devin sceptic si cu evolutia omului  :-D
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: Shanti Nilaya din 18 Februarie 2009, 23:40:30
Vezi ca aici se presupune ca toti suntem oarecum prieteni iar intre prieteni cuvintele "scuze sau mersi" nu ar trebui sa existe ;) .Ok, bine ca mi-ai spus pentru ca ramasesem in ceata cu a 2-a parte a citatului,credeam ca e preluata tot din expuneri(a altor autori),dar daca iti apartine atunci sa iti raspund :

Deci in primul rand ca in universul nostru exista atat materie neutra d.p.d.v. electric cat si incarcata pozitiv sau negativ, dupa situatie.Faptul ca chimia este o stiinta ce initial a fost intuita nu demonstreaza ca intuitia e mereu corecta,iar in chimie ulterior s-au facut si demonstratii pe cand in situatia de fata nu putem demonstra sub nici o forma ca ceea ce noi intuim acum despre extraterestri/planuri/univers etc. este si corect.

Stiu ca va place sa credeti intr-o lume fantastica,plina de farmec si miracole inexplicabile,precum in filmele sau scrierile s.f. ce v-au deschis pasiunea si imaginatia in acest domeniu dar cateodata un gram de realism nu strica  :-D .

P.S. "tahionii" sunt particule ... etc. Astfel, energia lor poate fi realã, (însã, de asemenea negativã), permiþându-le existenþa în continuumul spaþio-temporal . (wikipedia).De ce le atribui conotatii stiintifico-fantastice precum ar apartine altor planuri ?

"universul spatiu-timp negativ." e foarte incorect spus! nu exisista decat un singur univers in cadrul caruia exista materie cu diferite incarcari electrice,iar spatiu ramane identic.

Comunicare intre sursele de lumina ....  :? la ce exact te referi ?
Nici ultima parte nu sunst sigur daca am inteles-o e putin intortochiata,cred ca te referi la interventia extraterestrilor, cu un ajutor, asupra civilizatiei noastre, si modalitatile prin care acestia ar face-o ? daca da, pai aici e foarte mult de speculat,insa dupa cum am mai spus si anterior posibilitati ar fi daca o civilizatie ar dori intradevar sa o faca. Adica noi astia dezavansatii am reprezenta un obstacol in obiectivele lor de a ne ajuta ?pai atunci cine e mai avansat  :-D ?

Kbal, cred ca esti intr-o grava confuzie in ceea ce priveste conotatia termenilor pozitiv si negativ;poate fi o data ca polaritate, un alt sens este de caracteristica planului dual bine-rau, iar cea folosita in sensul de materie negativa o poti citi , dupa cum am spus, din diagrama profesorului William Tiller, fizician, deci negativa pe curba exponentiala...Raman cu convingerea ca nu ai citit chiar toate cuvintele din ce am scris eu, ai fost grabit sau te-a deranjat acea greseala...dar ai facut varza din text.Ce-ar fi sa consideri SF si faptul ca fotonul este totodata si corpuscul(materie) dar si unda(energie)?Si ce-ar fi sa-i consideri visatori si pe GALILEO GALILEI, NIKOLA TESLA(un mare vizionar...), JULES VERNE, persoane ce si-au sustinut ideile avangardiste la vremea aceea fara ca ceilalti sa inteleaga  aproape nimic(dar care au dus rasa umana muuult mai departe)...As vrea sa putem fi "visatori", cum spui tu, la modul asta...
Unde sunt extraterestrii?Ar putea fi chiar sub nasul nostru, sa zicem ,si sa ne scrie ceva pe-aici, dar cine ar citi?Suntem prea preocupati sa sarim in sus fara sa pricepem ceva...
Kbal, iti scriu in mod explicit, e o mare arta sa stii sa asculti, asa cum si noi te-am ascultat,poate impreuna invatam ceva!Daca mai vrei, pot sa-ti mai spun ceva interesant(ca am vazut ca n-ai inteles nici comunicarea dintre doua surse de lumina, poate chestia cu cristalizarea materiei in moduri diferite sub influenta gandului...)


Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: Sirius13 din 18 Februarie 2009, 23:43:51
Pai eu va consider voi nu  :-D ? Off Sirus se vorbeste peste tot prin forum ca trebuie sa mai evoluam mult d.p.d.v. spiritual/mental(pentru a se face oridine la noi pe planeta),chiar tu mai intrebat daca cred in evolutia omului, pai noi nu suntem in stare nici macar sa evoluam suficient incat sa ne pastram calmul aici pe forum apai la nivel planetar? incep sa devin sceptic si cu evolutia omului  :-D

de aceea nu e bine ca o dezbatere forumistica sa degenereze intr-un offtopic sau altceva,evolutia omului intradevar se reflecta in toate planurile


Citat
, poate chestia cu cristalizarea materiei in moduri diferite sub influenta gandului...

Shanti,corect.

sa nu uitam ca nu avem nevoie sa vedem aerul pentru a-l respira,asa cum gandul/vibratia poate influenta structura fizica a microparticulelor de gheata/apa asa si chakrele omului sunt invizibile,dar se manifesta in planul fizic.
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: Shanti Nilaya din 18 Februarie 2009, 23:50:44
de aceea nu e bine ca o dezbatere forumistica sa degenereze intr-un offtopic sau altceva,evolutia omului intradevar se reflecta in toate planurile

[cu ocazia asta rog un mod sa stearga offtopicul sau sa mute celalalt subiect in alta arie]
E pacat sa renuntam acum , cand putem sa comunicam dincolo de "spoiala de educatie" a unora  ...E interesant sa vorbesc cu voi cand va enervati...Deveniti o oglinda in care ma uit si eu, sa vad daca nu cumva...
Cred ca eu sunt un extraterestru, caci nu vreau sa renuntam...please...Eu nu am orgolii, hai sa mai vb.
O sa va povestesc despre modul in care "vad" unii oameni, cu ochiul liber miscarea moleculara.ok?
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: Kbal din 19 Februarie 2009, 00:09:24
"spoiala de educatie" uite de asta chiar am sa tin cont. Ok cu mine am inteles ca ai ceva dar tu te-ai cam referit la plural cand ai spus ca este interesant cum ne enervam, care mai sunt restu  :lol: ? sau ti-ai propus sa enervezi mai multi si ai anuntat anticipat?

In fine ..spunene tu cum vad unii miscarea moleculara cu ochiul liber !

P.S. Daca nu cumva ... acea oglinda in care te uiti se poate sparge, poate devini prea rigida din cauza cristalizarii pe care o exerciti cu puterea gandului asupra sa  :-D .
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: Shanti Nilaya din 19 Februarie 2009, 00:25:56
"spoiala de educatie" uite de asta chiar am sa tin cont. Ok cu mine am inteles ca ai ceva dar tu te-ai cam referit la plural cand ai spus ca este interesant cum ne enervam, care mai sunt restu  :lol: ? sau ti-ai propus sa enervezi mai multi si ai anuntat anticipat?

In fine ..spunene tu cum vad unii miscarea moleculara cu ochiul liber !

P.S. Daca nu cumva ... acea oglinda in care te uiti se poate sparge, poate devini prea rigida din cauza cristalizarii pe care o exerciti cu puterea gandului asupra sa  :-D .
Iar nu ai citit toate cuvintele...sorry!Te rog, mai incearca...s-ar putea sa pricepi!Chiar mi-ai deveni prieten si nu numai la nivel semantic daca ai citi toate cuvintele!
Deci, unde sunt extraterestrii?Din calculele facute de diversi specialisti rezulta ca – doar în Calea Lactee – ar exista cateva zeci sau cateva sute de civilizatii, unele vechi de multe milioane de ani. Astrofizicianul V.M. Lipunov, de la Institutul Astronomic din Moscova a calculat în 1997 ca probabilitatea ca în Univers sa nu existe civilizatii foarte vechi, este de 10-43000000, o valoare practic egala cu zero. Cu alte cuvinte, astfel de civilizatii exista.

Dupa cum estimam într-un episod anterior, chiar si cu tehnologiile actuale, pamantenii ar putea cuceri Galaxia în cel mult cateva milioane de ani. În mod firesc, toate civilizatiile foarte vechi puteau sa faca acelasi lucru, cu milioane de ani înaintea noastra. Deci ei ar trebui sa fie aici, acum. Dar (cel putin oficial...) nu sunt. În plus, astronomii nu au observat nici vreo sfera Dyson, iar proiectele SETI n-au descoperit nici o civilizatie Kardasev (de tip 2 sau 3) care sa transmita mesaje din adancul Universului.

Altfel spus, daca exista o civilizatie foarte veche, ea ar trebui sa se manifeste prin „miracole”, prin fenomene care nu pot fi explicate nici ca naturale, nici ca produse de pamanteni, iar unele dintre aceste miracole ar trebui sa aiba proportii cosmice. Totusi noi nu observam decat o „gigantica tacere”. O lume fara miracole este incredibila si totusi o astfel de lume exista – spunea Lipunov. Aceasta contradictie este numita, în literatura consacrata contactelor extraterestre, paradoxul lui Fermi, întrucat traditia sustine ca fizicianul Enrico Fermi ar fi fost, prin anii patruzeci, primul care a pus retorica întrebare vizand extraterestrii: „Ar trebui sa fie aici; unde sunt?”
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: Kbal din 19 Februarie 2009, 00:35:52
De ce eviti sa imi dai un raspuns legat de ce ai afirmat mai devreme ca stii? dami un mesaj privat macar si spune-mi cum pot vedea unii miscarea moleculara cu ochiul liber si tot odata la ce te-ai referit cu interactiunea dintre 2 surse de lumina.

Calculele acelea de probabilitati nu reprezinta o dovada certa,din ele reflecta doar posibilitatea care noua ne lasa sperante/vise ... Sa aud de teorii si calcule a astro-fizicienilor m-am saturat sincer, vreau sa vad fapte !
Vezi ca ti-am dat si un pm,sectiunea cu mesaje se gaseste in meniul de sus, deasupra banerului cu infocon.ro .

P.S. te rog nu mai imi da copy-paste de pe alte siteuri ca sa imi raspunzi mie la posturi, acum am gasit sursa de unde-ai preluat informatia, era evident faptul ca nu a fost scris de tine  :lol:
http://www.revistamagazin.ro/content/view/6803/4/ (http://www.revistamagazin.ro/content/view/6803/4/) lai citat pe "DAN D. FARCAS" :lol:
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: Shanti Nilaya din 19 Februarie 2009, 11:39:13
De ce eviti sa imi dai un raspuns legat de ce ai afirmat mai devreme ca stii? dami un mesaj privat macar si spune-mi cum pot vedea unii miscarea moleculara cu ochiul liber si tot odata la ce te-ai referit cu interactiunea dintre 2 surse de lumina.

Calculele acelea de probabilitati nu reprezinta o dovada certa,din ele reflecta doar posibilitatea care noua ne lasa sperante/vise ... Sa aud de teorii si calcule a astro-fizicienilor m-am saturat sincer, vreau sa vad fapte !
Vezi ca ti-am dat si un pm,sectiunea cu mesaje se gaseste in meniul de sus, deasupra banerului cu infocon.ro .

P.S. te rog nu mai imi da copy-paste de pe alte siteuri ca sa imi raspunzi mie la posturi, acum am gasit sursa de unde-ai preluat informatia, era evident faptul ca nu a fost scris de tine  :lol:
http://www.revistamagazin.ro/content/view/6803/4/ (http://www.revistamagazin.ro/content/view/6803/4/) lai citat pe "DAN D. FARCAS" :lol:
Ai dreptate, nu e secreta sursa, chiar de loc, mi s-a parut o informatie usurica pe care TU o sa o citesti, ca ce am scris eu, nu intelegi. Deci cauta si in privinta celorlalte subiecte asupra carora imi ceri lamuriri si dupa discutam(ca sa avem macar acelasi limbaj, sa pricepem ceva...)Pana atunci , doresc sa ta intreb ceva, daca nu te superi, sa iti cer sfatul:vreau sa deschid un subiect nou de genul "intamplari ciudate din viata noastra", crezi ca ar fi interesant?(daca fiecare scrie cu sinceritate si fara glumite, poate mai intelegem unii de la altii, mai aflam...)ok?
Deci, unde sunt extraterestrii?(Acum e de  Toni Victor Moldavan!!)
Ultima revolutie tehnico-stiintifica
In anul 1954, la data de 20 februarie, ora 16.06, a avut loc un eveniment de exceptie care, asa cum spune William P. Sanders, fiul unuia dintre pilotii militari prezenti la fata locului, avea sa intre in istorie pe usa din dos. La Air Force Base Edwards-California a fost programata prima intalnire oficiala intre o civilizatie extraterestra si presedintele SUA Dwight Eisenhover insotit de oficiali,  servicii de securitate. Evenimentul este descris astazi de multi martori. Va prezint descrierea lui facuta de William P. Sanders in cartea "Accidentul O.Z.N.."........"I.T.- numiti Eterienii s-au teleportat(nu avem alta exprimare) in sala de Consiliu a bazei. Comandantul i-a convocat urgent pe cei invitati in aceasta sala.Reproduc:"Eterienii erau deja acolo!Ei, in numar de 23, erau toti imbracati in costume de zbor, de culori diferite, dar toate de nuanta deschisa, aveau parul lung si de un blond decolorat, infatisari distinse, pline de noblete. Unul singur purta in mana stanga acel sul de folii metalice. Cand toata lumea s-a strans in sala, Ei s-au adresat, pe rand, telepatic, celor de fata.Aveau un umor subtil, cei adunati radeau din cand in cand, mai ales cand ei faceau referiri la interventiile de "innobilare genetica", facute in ultimii250.000 de ani pe diverse planete din Univers(...)Conducatorul lor i-a inmanat Presedintelui Eisenhower MESAJUL GRUPULUI INTERGALACTIC, compus din cateva folii de platinum."

Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: Kbal din 19 Februarie 2009, 15:07:50
Nu stiu cat de interesant ar fi un nou subiect cu intamplari din viata noastra pentru ca majoritatea dintre noi am dezbatut deja aceste probleme, este o sectiune intreaga pe forum (fenomene paranormale) uite si cateva ex. :

http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2027.0.html (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2027.0.html)
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,1911.msg35990.html#msg35990 (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,1911.msg35990.html#msg35990)
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,1352.0.html (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,1352.0.html)
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2102.0.html (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2102.0.html)
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2237.0.html (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2237.0.html)
si lista poate continua cu zeci de exemple.

Eventual ai putea sa deschizi un subiect unde sa iti expui propiile trairi interesante si sa le analizezi cu restul  8-) .

P.S. lasa la sfarsit si sursa informatiilor preluate de pe alte siteuri, asa procedeaza toata lumea.
Povestile de genu.. ce spune "William P. Sanders" ... eu cel putin is satul, hai mai bine sa analizam materialele deja existente, e plin forumul de de astfel de informatii si eu de un an m-am saturat sa le tot citesc, apreciez mai mult o analiza bazata pe propia imaginatie(si nu copiata) a fiecaruia dintre voi,ca pentru asta e facut forumul,pentru analize/dezbateri,aici se vede valoare fiecaruia,nu prin copy-paste,avea dreptate cine spunea odata ca "suntem tara lui copy-paste".

In concluzie, astept noi idei/pareri etc. chiar si despre dezbaterile de mai devreme dintre mine si sirius(planuri existentiale,variante de contact cu et.,scepticism etc.) care deja au fost lasate uitarii .
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: Shanti Nilaya din 19 Februarie 2009, 17:02:00
Nu stiu cat de interesant ar fi un nou subiect cu intamplari din viata noastra pentru ca majoritatea dintre noi am dezbatut deja aceste probleme, este o sectiune intreaga pe forum (fenomene paranormale) uite si cateva ex. :

http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2027.0.html (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2027.0.html)
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,1911.msg35990.html#msg35990 (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,1911.msg35990.html#msg35990)
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,1352.0.html (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,1352.0.html)
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2102.0.html (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2102.0.html)
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2237.0.html (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2237.0.html)
si lista poate continua cu zeci de exemple.

Eventual ai putea sa deschizi un subiect unde sa iti expui propiile trairi interesante si sa le analizezi cu restul  8-) .

P.S. lasa la sfarsit si sursa informatiilor preluate de pe alte siteuri, asa procedeaza toata lumea.
Povestile de genu.. ce spune "William P. Sanders" ... eu cel putin is satul, hai mai bine sa analizam materialele deja existente, e plin forumul de de astfel de informatii si eu de un an m-am saturat sa le tot citesc, apreciez mai mult o analiza bazata pe propia imaginatie(si nu copiata) a fiecaruia dintre voi,ca pentru asta e facut forumul,pentru analize/dezbateri,aici se vede valoare fiecaruia,nu prin copy-paste,avea dreptate cine spunea odata ca "suntem tara lui copy-paste".

In concluzie, astept noi idei/pareri etc. chiar si despre dezbaterile de mai devreme dintre mine si sirius(planuri existentiale,variante de contact cu et.,scepticism etc.) care deja au fost lasate uitarii .
Merci pentru informatii, am citit unele din ele, care m-au interesat mai mult...
Sursa citatului, dupa cum am mai spus, Toni Victor Moldovan, Programul terra (non fiction, editura Conexiuni).Ti-ar sta mai bine cu un alt ton, mai putin "exclusivist" .
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: adelinn din 26 Februarie 2009, 03:44:36
expansiunea universului a fost descoperita inca de acum aprox 100 de ani si nu e teorie. datorita faptului ca se observa o deplasare Dopler spre rosu a spectrului galaxiilor si care este uniforma in toate directiile,ceea ce inseamna ca oricare galaxie se indeparteaza de cea din  jurul ei.in fine... o simpla cautare cu google poate lamuri o problema asa de simpla.
spatiile cu mai multe dimensiuni se studiaza la matematicile din facultate deci cine a trecut pe acolo poate confirma.problema e ca fizic nu prea ai cum sa demonstrezi existenta mai multor dimensiuni.dar daca luam un scaun sa zicem care are 3 dimensiuni, el intr-un spatiu cu 5 dimensiuni de ex, apare tot ca un scaun. in schimb un obiect cu 5 dimensiuni ,se va vedea intr-un spatiu cu 3 dimensiuni incomplet (desi noi am crede ca
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: adelinn din 26 Februarie 2009, 04:03:08
      expansiunea universului a fost descoperita inca de acum aprox 100 de ani si nu e teorie. datorita faptului ca se observa o deplasare Dopler spre rosu a spectrului galaxiilor si care este uniforma in toate directiile,ceea ce inseamna ca oricare galaxie se indeparteaza de cea din  jurul ei.in fine... o simpla cautare cu google poate lamuri o problema atat de simpla.
      spatiile cu mai multe dimensiuni se studiaza la matematicile din facultate deci cine a trecut pe acolo poate confirma.problema e ca fizic nu prea ai cum sa observi existenta mai multor dimensiuni.dar daca luam un scaun sa zicem care are 3 dimensiuni, el intr-un spatiu cu 5 dimensiuni de ex, apare tot ca un scaun. in schimb un obiect cu 5 dimensiuni ,se va vedea intr-un spatiu cu 3 dimensiuni incomplet (desi noi nu stim ca are 5 dimensiuni si am crede ca ceea ce vedem este obiectul intreg ). este clasic exemplul cu un cerc care se afla intr-un plan cu 2 dimensiuni, ca sa ajungi in partea opusa trebuie sa-l ocolesti tu avand in fata o linie. dar in spatiul 3D poti ajunge in acelasi punct, mergand pe diametrul cercului.
      exista o teorie care spune ca spatiul este infinit,dar are limita.e greu de inteles dar e ca si cum ai inconjura pamantul, o poti face in f multe feluri insa suprafata pamantului e finita. e o explicatie putin fortata dar in esenta cam asta e.
      asadar faptul ca noi nu constientizam un spatiu cu mai mult de 3 dimensiuni asta nu inseamna ca el nu poate exista iar extraterestii de care ne intrebam unde sunt ar putea sa fie si fiinte cu 3+n dimensiuni care sa traiasca intr-un spatiu cu 3+n dimensiuni ( universul nostru care il vedem fiind integrat in al lor,fiind cu un nr mai mic de dimensiuni ) si sa fie si  asta o cauza pentru care nu-i vedem.pentru ca ar avea posibilitatea sa mascheze ceea ce noi am putea sa observam la ei si doar cand au chef sa se arate,ca sa zic asa.


din greseala am pus post-ul anterior pe care nu l-am mai putut modifica. asa voiam sa arate, ce cel de aici   :roll:
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: Shanti Nilaya din 26 Februarie 2009, 12:08:59
      expansiunea universului a fost descoperita inca de acum aprox 100 de ani si nu e teorie. datorita faptului ca se observa o deplasare Dopler spre rosu a spectrului galaxiilor si care este uniforma in toate directiile,ceea ce inseamna ca oricare galaxie se indeparteaza de cea din  jurul ei.in fine... o simpla cautare cu google poate lamuri o problema atat de simpla.
      spatiile cu mai multe dimensiuni se studiaza la matematicile din facultate deci cine a trecut pe acolo poate confirma.problema e ca fizic nu prea ai cum sa observi existenta mai multor dimensiuni.dar daca luam un scaun sa zicem care are 3 dimensiuni, el intr-un spatiu cu 5 dimensiuni de ex, apare tot ca un scaun. in schimb un obiect cu 5 dimensiuni ,se va vedea intr-un spatiu cu 3 dimensiuni incomplet (desi noi nu stim ca are 5 dimensiuni si am crede ca ceea ce vedem este obiectul intreg ). este clasic exemplul cu un cerc care se afla intr-un plan cu 2 dimensiuni, ca sa ajungi in partea opusa trebuie sa-l ocolesti tu avand in fata o linie. dar in spatiul 3D poti ajunge in acelasi punct, mergand pe diametrul cercului.
      exista o teorie care spune ca spatiul este infinit,dar are limita.e greu de inteles dar e ca si cum ai inconjura pamantul, o poti face in f multe feluri insa suprafata pamantului e finita. e o explicatie putin fortata dar in esenta cam asta e.
      asadar faptul ca noi nu constientizam un spatiu cu mai mult de 3 dimensiuni asta nu inseamna ca el nu poate exista iar extraterestii de care ne intrebam unde sunt ar putea sa fie si fiinte cu 3+n dimensiuni care sa traiasca intr-un spatiu cu 3+n dimensiuni ( universul nostru care il vedem fiind integrat in al lor,fiind cu un nr mai mic de dimensiuni ) si sa fie si  asta o cauza pentru care nu-i vedem.pentru ca ar avea posibilitatea sa mascheze ceea ce noi am putea sa observam la ei si doar cand au chef sa se arate,ca sa zic asa.


din greseala am pus post-ul anterior pe care nu l-am mai putut modifica. asa voiam sa arate, ce cel de aici   :roll:

Extrem de bun articolul!!!go one!! :wink:
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: jean din 26 Februarie 2009, 14:09:44
   Universul este o singura entitate, ceia ce percepem noi ca dimensiuni sunt de fapt materii, de la materia grosiera  la particule subatomice, poate si mai fine, sau stari energetice ce compun acest univers. Exemplu: putem spune ca un virus traieste in alta dimensiune. In mod normal omul nu vede acel virus, cu ajutorul aparatelor da. Particulele sub atomice au universul lor. De fapt sunt parte integranata a acestui intreg universul. Si cate parti necunoscute are pt. noi.
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: jean din 26 Februarie 2009, 15:22:18
     Unde sunt extraterestrii?... Extraterestrii ar putea trai printre noi
Cosmologul Paul Davies sustine ca are motive intemeiate sa suspecteze ca impartim planeta cu cel putin o forma de viata diferita de tot ceea ce cunoastem din punct de vedere biologic.
http://www.descopera.ro/dnews/3929534-extraterestrii-ar-putea-trai-printre-noi
Este numai o teorie din multele teorii privind acest subiect. Poate fi posibil.
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: adelinn din 26 Februarie 2009, 15:56:22
treaba e ca nu prea avem definit clar ce e viata.pe pamant o cunoastem sub 2 forme.tot ce e fiinta pe de o parte si tot ce e planta,etc pe de alta. diferenta fiind la nivel celular.dar in ambele cazuri si la baza celulei stau tot  atomii,noi insine fiind o gramada de atomi.deci oarecum un atom a ajuns sa vorbeasca despre el insusi... sunt pe planeta atatea specii de plante si animale care de care mai bizare. ce garantie avem noi ca toate au aparut sau au fost create aici? daca unele sunt de "import" ? doar faptul ca au o structura interna asemanatoare cu restul e un argument suficient ca sunt de origine terestra?
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: jean din 18 Octombrie 2009, 21:27:16
 De ceva timp pe aici, pe forum, se discuta diverse subiecte ce au mai mult sau mai putin legatura cu fenomenul OZN. Asa ca m-am hotarat sa incerc o revenire la subiect cu un articol interesant despre fenomene aerospatiale, extraterestrii si OZN-uri, Acest articol a aparut in revista magazin, si poate fi citit la urmatoarea adresa:
 http://www.descopera.ro/stiinta/4988995-extraterestrii-sunt-printre-noi
Este un articol bun, dar titlul nu prea are legatura cu continutul. Daca ar fi avut, aminteam de el la:
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,874.0.html
Titlu: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: theonethatgotaway din 04 Noiembrie 2009, 01:09:47
De ce nu ne-au contactat inca?Dar deja suntem contactati intr-un fel sau altul,si rapirile sunt tot un fel de contact cum zic americanii "encounter of the 4th kind"
Tipul de contact pe care ni-l dorim cu totii din pacate nu cred ca o sa apara asa curand,suntem inca o rasa mult prea tanara de a intelege anumite aspecte,mai ales universul.Poate momentan credem ca intelegem o parte dar sunt absolut sigur ca nu este asa,cum putem sa zicem ca intelegem universul cand noi nici macar pe Marte nu am ajuns.Pana acum majoritatea lucrurilor pe care credem ca le stim sunt de fapt niste teorii ,bune sau mai putin bune.
Suntem o rasa care nu cautam momentan sa evoluam, cel putin unii dintre noi,inca suntem la stadiul de a strange averi ,ne inchinam la zei inexistenti,suntem egoisiti si copilarosi.
Suntem condusi de oameni care nu urmaresc interesul celor multi ci doar al celor putini.Suntem prea prinsi in viata de zi cu zi ca sa mai avem timp sa gandim.
Evident ca o rasa superioara nu va intra in contact cu o astfel de civilizatie ,momentan doar ne studiaza ...contactul va veni cand suntem intradevar pregatiti,cand ne vom da seama ca noi suntem conceputi sa evoluam ,ca razboaiele nu isi au rostul,ca tirania nu este o solutie,ca banii trebuie sa dispara iar planeta asta minunata trebuie tratata cu respect si nu ca pe un sac de gunoi.
Atunci ne putem gandi ca am evoluat putin si meritam sa fim contactati.
Mie mi se pare absolut logic asa,nu mi se pare corect sa vina acum,desi imi doresc ca si multi altii.
Titlu: Re: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: jean din 05 Noiembrie 2013, 22:34:00
Un articol bun care incearca sa raspunda la intrebarea din titlu dar si la alte intrebari precum, ce este viata si ce intelegem noi ca fiind viata. De ce tac extraterestrii, etc, a aparut pe Stiinta si tehnica. Este scris de domnul Farcas si poate fi citit aici:
http://stiintasitehnica.com/featured-stories/de-ce-tac-civilizatiile-extraterestre-partea-i/index.html (http://stiintasitehnica.com/featured-stories/de-ce-tac-civilizatiile-extraterestre-partea-i/index.html)
Dupa mine viata extraterestra poate lua forme foarte diferite de reprezentarea noasta mentala. Inca nu avem tote misloacele  fizice si psihice pentru a detecta asemenea entitati. Prezenta lor poate fi observata numai cu vointa lor, ei sunt cei care controleaza un asemenea contact, nu noi.
Titlu: Re: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: alx din 05 Noiembrie 2013, 23:35:09
Aici.
Mai mult de 6 miliarde.
Peste tot.


PS  Si stiti de ce? Pentru ca noi nu suntem urmasii sta-stra-stra...stramosilor nostrii...
Titlu: Re: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: tractorbeam din 06 Noiembrie 2013, 10:25:09
...extraterestii de care ne intrebam unde sunt ar putea sa fie si fiinte cu 3+n dimensiuni care sa traiasca intr-un spatiu cu 3+n dimensiuni ( universul nostru care il vedem fiind integrat in al lor,fiind cu un nr mai mic de dimensiuni ) ....

mai corect ar fi ca extraterestrii sunt fiinte cu 3+n dimensiuni, traitoare intr-un univers final cu 3+m dimensiuni unde m>=n (mai mare sau egal), noi fiind fiinte cu 3 dimensiuni, traitoare tot intr-un univers cu 3+m dar nefiind in stare sa decelam mai mult de 3 dim. si eronat interpretand universul ca fiind cu 3 dim.
Adica sa mergem cumva spre generalizare.
Titlu: Re: Raspuns: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: terraflorin din 06 Noiembrie 2013, 10:33:59
mai corect ar fi ca extraterestrii sunt fiinte cu 3+n dimensiuni, traitoare intr-un univers final cu 3+m dimensiuni unde m>=n (mai mare sau egal), noi fiind fiinte cu 3 dimensiuni, traitoare tot intr-un univers cu 3+m dar nefiind in stare sa decelam mai mult de 3 dim. si eronat interpretand universul ca fiind cu 3 dim.
Adica sa mergem cumva spre generalizare.
Conform teoriei corzilor NU trăim într-un spaţiu cu 4 dimens., ci cu 11, din care 6 înfăşurate.
Aşadar nu am fi în stare (tot ipotetic vorbind) să vedem fiinţele ce trăiesc într-un spaţiu cu minim 12 dimensiuni! De la 11 în jos le OCHIM pe toate!  8-)
(https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/55/Calabi-Yau-alternate.png/215px-Calabi-Yau-alternate.png)
Titlu: Re: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: Urban din 04 Decembrie 2013, 23:57:04
Aici...Mai mult de 6 miliarde....Peste tot.

L' Odyssée de la Vie (http://www.youtube.com/watch?v=GQ33ekqml-A#)

Titlu: Re: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: roxaline din 05 Decembrie 2013, 09:32:08
Sa speram ca extraterestrii "sunt pe vine" ... altfel, DACA "chestia" de se vede in inregistrari e planeta si nu "casuta de extraterestri" s-ar putea sa fim nevoiti sa reinventam mamaliga si tot ce a fost pana la ea. Mai era un "daca" - si anume DACA inregistrarile sunt corecte / reale etc etc etc.

Hercolubus. WHAT????? (http://www.youtube.com/watch?v=8Jk9RhTJX1k#ws)
Titlu: Re: Unde sunt extraterestrii?
Scris de: Nox din 08 Aprilie 2015, 22:49:42
O lectură interesantă, mai ales partea a doua.


http://www.universetoday.com/119735/beyond-fermis-paradox-ii-questioning-the-hart-tipler-conjecture/ (http://www.universetoday.com/119735/beyond-fermis-paradox-ii-questioning-the-hart-tipler-conjecture/)

http://www.universetoday.com/119727/beyond-fermis-paradox-i-a-lunchtime-conversation-enrico-fermi-and-extraterrestrial-intelligence/ (http://www.universetoday.com/119727/beyond-fermis-paradox-i-a-lunchtime-conversation-enrico-fermi-and-extraterrestrial-intelligence/)