Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Evenimente OZN în România => Subiect creat de: xperyens din 20 Iunie 2020, 21:52:04

Titlu: Ploiesti - observatii OZN (1969 si 1977)
Scris de: xperyens din 20 Iunie 2020, 21:52:04
Film: https://youtu.be/8g62BzaW9iY

Asa cum am promis, am terminat editarea filmului cu cazul prezentat in revista RUFOR nr. 25, volumul 7, prima editie din anul 1985.
Linkul revistei aici: https://bit.ly/2AN0C8O

Povestea pe scurt
In 1969, domnul Nicolae Octavian Teodosiu a fost sunat de un prieten din Ploiesti care l-a rugat sa stea cu ochii pe cer sa surprinda evolutia unui OZN folosind aparatul de forografiat (Smena cu obiectiv de 40mm). Domnul Teodosiu a facut un set de 29 de cadre, dintre care doar 3 dintre acestea suprind ceva.

Am avut pus la dispozitie filmul negativ.
Primele 12 cadre din filmul negativ nu reusesc sa surprinda nimic pe cer.
Urmeaza 3 cadre care surprind obiecte: cadrul 13 pare sa surprinda un avion in timp ce cadrele 14 si 15 par sa surprinda un obiect de culoare inchisa care se indeparta de martor.
Urmeaza alte 9 cadre care nu surprind nimic.

Ordinea celor 3 cadre de pe negativ care au surprins niste obiecte este urmatoarea: cadrul cu ceea ce pare avion, cadrul cu un obiect negru ce pare mai aproape de fata de martor si cadrul cu un obiect negru ce pare mai departe fata de martor.

Cazul a fost dezbatut in Bucuresti la Casa de Cultura a Studentiilor Grigore Preoteasa in anul 1970, sesiune condusa in acel moment de domnul Ion Hobana. Au fost prezentate fotografiile pozitive in cadrul acelei sesiuni.

"Cei din Bucuresti sustineau (in tren, tramvai) ca la ei obiectul era la zenitul locului, ori aceasta insemna ca obiectul evolua la o inaltime de aproximativ 60 km."

Obiectul respectiv nu avea cum sa evolueze deasupra Bucurestiului observat din Ploiesti, din simplul motiv ca atmosfera afecteaza intensitatea culorilor, este clar ca obiectul surprins in fotografie de domnul Teodosiu era mult mai aproape de Ploiesti sau chiar deasupra Ploiestului, iar observatiile din Bucuresti sunt diferite fata de cele din Ploiesti.

Revin cu alte informatii si raspunsuri daca aveti intrebari.

Titlu: Re: Ploiesti - observatii OZN (1969 si 1977)
Scris de: prodcomb din 21 Iunie 2020, 13:49:15
Un obiect mai ușor decât aerul, captiv, ancorat de sol, cu dimensiuni „stelare”.
Datorită mărimii unghiulare mici nu a putut fi fotografiat (vezi cadrele goale). Dar martorul fiind insistent, a mai prins ceva pe film (nelegat de subiect), inclusiv un avion școală.
Cu ochiul liber s-au putut percepe evoluții (rotații) ale corpului captiv plutitor (interpretate în fel și chip după imaginația observatorului). Probabil că a dispărut la apusul soarelui, după ce s-a colorat în nuanță roșu-portocaliu. Martorul nu a mai prins și acest moment final; ar fi fost interesant.
Păcat că nu a avut sau împrumutat un instrument optic, pentru că s-ar fi dumirit ce era.
Interesant că la atâtea ore de staționare nu au fost mai mulți martori (eventual mai bine dotați instrumental).

Legătura cu Bucureștiul, 60 km, sunt simple speculații.
Titlu: Re: Ploiesti - observatii OZN (1969 si 1977)
Scris de: xperyens din 21 Iunie 2020, 15:19:58
Nu sunt chiar dimensiuni stelare in cazul observatiei din 1969. Am atasat o imagine cu obiectul surprins (2020-06-14_2.png) pentru contextualizare.
Aparatul foto respectiv avea vizorul separat de obiectiv, nu era SLR, setarile focale fiind mai greu de realizat cu un asemenea aparat. Totusi, este posibil ca obiectul sa mai apara in alte fotografii, insa nu pot fi sigur ca este acelasi corp datorita erorii de focalizare. Atasez si cadrele (_2.png si _8.png) care ar putea fi considerate ca ar fi surprins obiectul.

O ipoteza ar fi ca obiectul ar fi avut colorit diferit si in functie de perspectiva modificata de o posibila rotatie, sa fi expus si o culoare mai usor de confundat cu cerul.

Este clar ca la dezbaterea de la Casa de Cultura a Studentiilor Grigore Preoteasa s-a lansat ideea cu obiectul din Bucuresti, iar domnul Teodosiu a luat-o de buna. O idee fundamental gresita... insa cei de acolo se ocupau pana la urma de asemenea fenomene. Iar ideea unui obiect cu proprietati exagerate - dimensiuni uriase, altitudine 60 de km ar fi facut deliciul in sala.

Mai mentionez faptul ca domnul Teodosiu a avut niste pozitive procesate de dansul, si a recunoscut ca nu au fost la fel de clare precum scanarile direct de pe negativ, a recunoscut 100% ca acela era intr-adevar un avion. 
Am discutat cu dansul si despre posibilitatea unui aerostat, m-am gandit initial ca poate avea legatura cu statia meteo din Ploiesti, insa aceea este in N nu in S. Domnul Teodosiu locuieste in zona de S a Ploiestiului si fotografiile au fost facute tot spre S. Ma intrebam daca nu ar fi fost posibil sa aiba legatura cu Aeroclubul din Ploiesti, care este tot spre S.

Pentru clarificare, filmul are 29 de cadre insa doar 24 dintre acestea au fost facute spre cer. Cand am specificat ordinea, m-am referit la cadrele realizate catre cer, de aceea insumeaza 24 de cadre.
Titlu: Re: Ploiesti - observatii OZN (1969 si 1977)
Scris de: prodcomb din 21 Iunie 2020, 17:17:15
Am lucrat și eu mulți ani cu un „Smena”.
Posibilitățile peliculei 24mm/36mm 21DIN sunt 480/720 puncte, deci 345,6k.
Descrierea obiectului din textul revistei nu se potrivește cu imaginea.
În imaginea _14 (prima) obiectul care apare sub frunze pare în plan apropiat; pare ceva pe o pânză de păianjen.

În celelalte două pare a fi păsări în zbor.
Nu există o concordanță între cele relatate în revistă și poze.
Titlu: Re: Ploiesti - observatii OZN (1969 si 1977)
Scris de: xperyens din 21 Iunie 2020, 18:06:59
Nu este vorba de un obiect prins pe panza de paianjen, acel obiect era pe cer si reprezenta obiectul urmarit. Obiectul nu era chiar stationar, observam in imaginea atasata ca are o alta pozitie, dar este si mai mic.

Cat despre faptul ca era sau nu stralucitor, trebuie retinut ca investigatia din RUFOR a avut loc dupa aproape 12 ani (si nu aproape 11 ani cum e mentionat gresit in revista RUFOR). Timp in care perceptia martorului a fost afectata de relatarea celor din Bucuresti, ca obiectul ar fi fost deasupra capitalei, si ca era stralucitor.

Nu avem nici cum sa contestam ca obiectul, poate din alt unghi, reflecta si razele Soarelui ceea ce ar insemna ca uneori putea sa straluceasca.
De asemenea a mai fost marturia domnului Vladimir Stoicescu, din Ploiesti, data 25 August 1969 - in atasamente.

Scrie ca isi schimba si forma si culoarea, asadar ar putea fi vorba despre acelasi caz.

PS: In atasamentul 2020-06-14_8_crop.png nu pare a fi o pasare, cu un obiect cu o muchie inchisa la culoare, si deshis la culoare spre centru.
Titlu: Re: Ploiesti - observatii OZN (1969 si 1977)
Scris de: prodcomb din 21 Iunie 2020, 19:02:11
Pe imaginile goale ale cerului nu s-a văzut nimic? Poate printre zgârieturile și petele albe ale filmului ...
Procesarea electronică a imaginii nu poate depăși rezoluția filmului, dar poate adăuga „detalii” noi.
24/36 de 21DIN are doar 345,6k.
Titlu: Re: Ploiesti - observatii OZN (1969 si 1977)
Scris de: xperyens din 21 Iunie 2020, 19:22:54
Filmul negativ a fost scanat. Fotografiile pe care le vedeti sunt scanari directe ale peliculei. Scanarea este realizata optic, deci nu putem discuta despre artefacte de la scanare, doar daca este vorba de scame, ceea ce nu are legatura cu metoda de obtinere a datelor digitale.
Singura procesare pe acel crop, este faptul ca m-am jucat cu contrastele, informatia era acolo dar nu la fel de vizibila.

M-am axat pe acele 3 fotografii care au fost prezentate in revista RUFOR. Trecand prin toate fotografiile, acestea doua in plus, mi-au atras atentia. Voi procesa toate fotografiile prin modificare de contrast sa vad daca este ceva ce mi-a scapat.
Titlu: Re: Ploiesti - observatii OZN (1969 si 1977)
Scris de: xperyens din 21 Iunie 2020, 20:22:55
Se pare ca am fost dus in eroare de faptul ca in RUFOR, cazurile au fost amestecate, precum se observa din atasament. L-am sunat pe domnul Teodosiu sa-l intreb daca fotografiile dansului au fost discutate in sedinta de la Preoteasa din 1970 (toamna) sau 1971 (primavara) si acesta a spus ca nu, deci fotografiile dansului au fost aduse in atentie de echipa de investigatori RUFOR in anul 1981.
 
In mod evident, eroarea a fost permisa a fi strecurata in RUFOR.
Titlu: Re: Ploiesti - observatii OZN (1969 si 1977)
Scris de: prodcomb din 21 Iunie 2020, 21:34:01
...
24/36 de 21DIN are doar 345,6k.

Cea mai bună metodă de cercetare a filmului fotografic este metoda optică de mărire, până se văd bine granulele peliculei.
Deci fără nici un fel de metode și programe de scanare optică. Altfel apar prin interpolare electronică „detalii” inexistente real, contururi nereale ale obiectelor, etc., etc. ...
Titlu: Re: Ploiesti - observatii OZN (1969 si 1977)
Scris de: xperyens din 21 Iunie 2020, 21:49:24
Cea mai bună metodă de cercetare a filmului fotografic este metoda optică de mărire, până se văd bine granulele peliculei.
Deci fără nici un fel de metode și programe de scanare optică. Altfel apar prin interpolare electronică „detalii” inexistente real, contururi nereale ale obiectelor, etc., etc. ...

Parerea mea este ca deja exagerati, metoda de scanare este optica, adica marire optica, doar ca "ochii" sunt minusculi. Asa functioneaza scanerele, senzori foarte mici preiau informatia optica captata de pe pelicula.
Inteleg ca nu stiti sa dati un raspuns pentru ultimul crop prezentat de mine, si ca aveti probleme in a demonstra ca este ceva prins pe panza de paianjen sau ca ar fi vorba de o pasare, dar haideti sa nu facem exces de zel.

Daca va uitati la acest film veti intelege ca datele au fost obtinute optic, prin marire... : https://youtu.be/OpBDTjw9yho?t=114 Va recomand sa va actualizati cunoasterea cu ce exista astazi ca si tehnologie.

Granulatia este vizibila in mod clar.

Va recomand sa va intoarceti la analiza in loc sa va gasiti scuze sau sa inventati posibili vinovati. Aveti fotografia _8 si in original si puteti sa aplicati filtre sa vedeti despre ce era vorba.

PS: Ati mentionat deja de 3 ori ca va pricepeti la filmele optice si la rezolutia lor. Felicitari! Toata lumea va apreciaza... putem trece mai departe?
Titlu: Re: Ploiesti - observatii OZN (1969 si 1977)
Scris de: prodcomb din 21 Iunie 2020, 22:35:32
Folosesc scanarea rolfilmelor alb-negru și color tip „Laika” 24/36.
În pozele prezentate nu apare obiectul observat așa cum este descris în text.
De aceea speranța că poate fi ceva pe cadrele „goale” cu cerul.
Titlu: Re: Ploiesti - observatii OZN (1969 si 1977)
Scris de: xperyens din 21 Iunie 2020, 22:47:38
Folosesc scanarea rolfilmelor alb-negru și color tip „Laika” 24/36.
În pozele prezentate nu apare obiectul observat așa cum este descris în text.
De aceea speranța că poate fi ceva pe cadrele „goale” cu cerul.

Ok, va solicit sa dati exemple din bogata dvs. experienta, sa ne aratati cum si in ce conditii au fost adaugate detalii noi in fotografie folosind un scanner dedicat peliculelor. Detalii care nu exista in original.

PS: atat de bun investigator sunteti incat nici macar nu ati intrebat cu ce dispozitiv a fost filmul scanat. Asta da remote viewing.
Titlu: Re: Ploiesti - observatii OZN (1969 si 1977)
Scris de: prodcomb din 21 Iunie 2020, 23:20:36
Ok, va solicit sa dati exemple din bogata dvs. experienta, sa ne aratati cum si in ce conditii au fost adaugate detalii noi in fotografie folosind un scanner dedicat peliculelor. Detalii care nu exista in original.

PS: atat de bun investigator sunteti incat nici macar nu ati intrebat cu ce dispozitiv a fost filmul scanat. Asta da remote viewing.

Nu sunt investigator.
Detaliile apar datorită prelucrării imaginii brute.

Dece imaginea avionului este reală iar petele negre par „ireale”?
Obiectul ere luminos, avea aspect stelar, reflecta lumina soarelui.
Și atunci de unde petele negre?


Titlu: Re: Ploiesti - observatii OZN (1969 si 1977)
Scris de: xperyens din 22 Iunie 2020, 00:44:56
Nu sunt investigator.
Detaliile apar datorită prelucrării imaginii brute.

Dece imaginea avionului este reală iar petele negre par „ireale”?
Obiectul ere luminos, avea aspect stelar, reflecta lumina soarelui.
Și atunci de unde petele negre?

Deja dati semne de boala. Imi cer scuze insa nu voi mai raspunde intrebarilor dvs. Multumesc pentru efort...
Titlu: Re: Ploiesti - observatii OZN (1969 si 1977)
Scris de: abyss din 22 Iunie 2020, 01:04:03
Descrierea obiectului din textul revistei nu se potrivește cu imaginea.
În imaginea _14 (prima) obiectul care apare sub frunze pare în plan apropiat; pare ceva pe o pânză de păianjen.

În celelalte două pare a fi păsări în zbor.
Nu există o concordanță între cele relatate în revistă și poze.
Subscriu.
Focalizarea era pe prim-plan. Frunzele din planul 2 nici nu se disting.
Camera foto se afla sub un copac ale carui frunze se disting clar , fiind intunecate aflandu-se in contre-jour. Obiectul pare sa respecte același legi . Este aproape, intunecos si are contururi destul de bine delimitate. Faptul ca are un mic luciu de lumină purtată indica faptul ca e o insecta ori un mic obiect de dimensiuni reduse ce pitea fi suspendat.
Neconcordanțe intre descriere si foto.

Chix si pix la ufologi.

LE - meritau prezentate toate cadrele. Altfel despre ce vorbim?
Titlu: Re: Ploiesti - observatii OZN (1969 si 1977)
Scris de: xperyens din 22 Iunie 2020, 01:21:40
...
Frunzele din planul 2 nici nu se disting.
Camera foto se afla sub un copac ale carui frunze se disting clar , fiind intunecate aflandu-se in contre-jour.
...

Ai raspuns singur la intrebare. Frunzele au luciu iar cele aflate in bataia Soarelui sunt estompate.
Titlu: Re: Ploiesti - observatii OZN (1969 si 1977)
Scris de: prodcomb din 22 Iunie 2020, 07:22:06
Deja dati semne de boala. Imi cer scuze insa nu voi mai raspunde intrebarilor dvs. Multumesc pentru efort...

Sunt chiar "bolnav", am "boala" observatorului instruit si cu experienta. Multumesc pentru "diagnostic"!
Dece este greu de inteles ca informatia utila de pe un cadru de film este limitata la 0,05mm cat este dimensiunea unei granule de pe el?
Stiu ca intrebarile mele sunt incomode si raman fara raspuns. Dar dialogul ramane in continuare util.
Titlu: Re: Ploiesti - observatii OZN (1969 si 1977)
Scris de: xperyens din 22 Iunie 2020, 14:19:11
Aveti atasate imaginile dupa scanarile negativelor.
Inteleg ca sunteti pretentios, inteleg ca dvs. aveti echipamente profesionale de top si va ocupati de asemenea probleme, poate data viitoare ma ajutati cu niste scanari de filme.

Ceea ce nu intelegeti este ca informatia este aceeasi, chiar daca granulatia este si ea implicit, marita. Oricum nu aveti ce detalii sa extrageti de acolo, mai mult decat ati vazut deja nu aveti ce vedea, credeti ca daca pata respectiva ar avea prin absurd alta forma, ati intelege ceva din ea? Singurele analize care se pot face sunt de context, de observat ca acel obiect pare ca intr-adevar s-a deplasat nu doar ca azimut dar si ca altitudine si adancime. Alte cadre nu sunt concludente, in afara de ceea ce am atasat deja aici nu am ce sa mai atasez.

V-am explicat contextul, v-am explicat ce s-a intamplat cu perceptia martorului. V-am atasat o alta marturie a unui alt martor care pare ca a observat acelasi fenomen. Din pacate nu am fotografiile facute de el, poate voi face rost candva de ele.

Mi-ati tot scris ca fotografiile nu au legatura cu descrierea cazului ignorand tot ce v-am scris deja dar si ce scrie CLAR in RUFOR:

"Obiectul avea forma unei sfere cu o proeminenta circulara (?) care o inconjura". Daca dimensiunea era punctiforma, evident ca nu se putea observa nimic, chiar daca era stralucitoare nu s-ar fi putut vedea ziua. In mod logic rezulta clar ca era mai mare decat dimensiunile unei stele.
Descrierea pare sa corespunda cu forma petelor, asta declara martorul, nu stiu daca a observat cu ochii lui aceasta forma sau dupa developare. De asemenea martorul a inmanat fotografiile celor de la RUFOR, prima pagina a numarului contine 3 cerculete cu fotografiile obiectului surprins de martor (puteti compara formele lor din RUFOR cu ce am atasat - echipa RUFOR a avut la dispozitie pozitive, deci ceea ce doreati). Tot el cu mana lui a scris ca avea aspect metalic si stralucea in lumina Soarelui.

Au trecut 51 de ani de eveniment, si nu exista decat un singur martor intervievat.
Eu ce pot sa mai lamuresc aici?
V-am oferit o posibila explicatie, ca poate obiectul avea fatete cu colorit diferit, poate si materialul era diferit.

abyss, daca te uiti la fotografia cu avionul, o sa observi aceleasi detalii la vegetatie.
Titlu: Re: Ploiesti - observatii OZN (1969 si 1977)
Scris de: xperyens din 22 Iunie 2020, 21:39:31
Ionut mi-a trimis capturi ale cazului lui Vladimir Stoicescu, 25 August 1969 - Ploiesti, din cartea "Les OVNI en URSS".

Ce putem desprinde de aici:
-Obiectul a evoluat intre orele 11:30 si 15:30.
-Obiectul si-a micsorat dimensiunile, initial, la orele 11:30, avand dimensiunea unghiulara aproximativ cat 1/2 din cea a Lunii.
-La orele 13:30 acesta si-a redus dimensiunea unghiulara la aproximativ 1/3 din cea a Lunii. Tot la aceasta ora, obiectul si-a modificat aparenta metalica lucioasa ca de mercur intr-o aparenta gri metalica terna in timp ce dimensiunile acestuia deveneau mai mici. Obiectul s-a divizat in 3 sfere care s-au recompus iarasi intr-o forma diferita.
-La orele 15:30 dimensiunile aparente ale obiectului erau mult mai mici precum se poate observa din desenele facute de dansul.

De ce la pagina 332 sub fotografie apare scris ca a fost in Cluj, ma depaseste, posibil o eroare. Observam ca obiectul din fotografia de la aceasta pagina este tot unul inchis la culoare.

Sansa sa fie doua cazuri diferite este minuscula. Interesant de coroborat cele 2 relatari chiar daca pe alocuri apar inadvertente, de exemplul orele evolutiei. Posibil datorita perspectivelor diferite din Ploiesti, domnu Teodosiu sa fi avut in continuare vizibilitate asupra obiectului si dupa orele 15:30. Insa pare intr-adevar ca fenomenul a avut loc deasupra Ploiestiului, si a suferit modificari ale proprietatilor fizice (cel putin aparente) in evolutia acestuia.
Titlu: Re: Ploiesti - observatii OZN (1969 si 1977)
Scris de: abyss din 22 Iunie 2020, 23:34:27
Ai raspuns singur la intrebare. Frunzele au luciu iar cele aflate in bataia Soarelui sunt estompate.
Tu esti cam neatent sau scrii in fuga sau ...
Am zis sa pui pozele sau seria pe care o ai fiindcă punctul ala negru nu corespunde cu descrierea din declarație. Lucru observat corect de @prodcomb. Nu le ai, ok. End of story.

Pozele astea scanate sunt egale cu 0 (ZERO).

Daca nu vezi o frunza la 20 m clar... cum sa vezi un obiect punctiform de marimea unei stele?? ?? ??. Colegul prodcomb are dreptate sa iti sugereze studierea filmului foto. Dar se pare ca tu nu ai habar despre cum se fotografia acum 15-20-30-etc de ani. Pe film pot aparea chestii... mai ales daca-si developa singur filmele.

In fine. O discutie inutila pe niște poze in care nu vezi nimic, focalizate prost, etc. fără sa poti studia filmele.
Daca a vazut ceva ... in poze a dat de fix pix!

Titlu: Re: Ploiesti - observatii OZN (1969 si 1977)
Scris de: xperyens din 22 Iunie 2020, 23:52:40
Ok abyss, ti-ai focalizat atentia pe raspunsurile colegului prodcomb si ai ignorat si tu raspunsurile si clarificarile care au venit din partea mea. Este vorba de subiectivism in felul in care ai ales sa raspunzi. Insa... ce pot sa spun mai departe... cei care vor sa se uite la detalii o sa inteleaga mai multe.

Ignori aceste fotografii... ok.
Ignori si cea dea doua marturie... ok.
Ignori sa observi ceea ce am spus cu vegetatia in cazul fotografiei cu avionul... ok.
Ignori sa intelegi faptul ca obiectul nu era deloc punctiform... ok.
Ignori sa intelegi coroborand cele doua marturii ca obiectul a fost si luminos dar si opac... ok.
Ignori sa intelegi ca alte cadre in afara celor expuse nu releva nimic concludent... ok.

Dar tragi concluzii categorice bazate pe imaginatie, ingorand datele si reducandu-le la ZERO.

Eu te-as intreba acum pe tine, de cate ori ai fost in teren sa vorbesti cu martorii, sa vezi cum circula informatia, sau sa iei pulsul martorilor, vorba vine. Bag seama ca nu prea ai facut acest lucru, altfel nu ai dezmintii si ai reduce (reductionism) la ZERO cele expuse.

Insa este doar opinia ta, fara greutate faptica in acest caz, adica ai parerea ta si ramane o parere nu doar neargumentata dar si ignoranta, fara suparare.

Titlu: Re: Ploiesti - observatii OZN (1969 si 1977)
Scris de: abyss din 24 Iunie 2020, 20:06:21
Ha-ha-ha-ha
Am zis sa pui toate pozele. Ce te califica sa hotărăști tu, marele investigator de pești prăjiți, ca doar 3 poze sunt bune?
Pune-le pe toate. Si asa sunt puține... având in vedere intervalul mare de timp avut la dispoziție pentru foto.

Tu nu ai prezentat bine cazul, in special pozele. Cronologia lor e importanta. Contează si cu ce ai scanat etc. Pari cam comod. Sa nu zic cam trândav dar cu siguranță poate ma înșel.

Pe poze unde a pus pixu martoru ca ar fi fost obiectul? Asta ai obținut măcar?
Titlu: Re: Ploiesti - observatii OZN (1969 si 1977)
Scris de: xperyens din 24 Iunie 2020, 20:40:51
Ha-ha-ha-ha
Am zis sa pui toate pozele. Ce te califica sa hotărăști tu, marele investigator de pești prăjiți, ca doar 3 poze sunt bune?
Pune-le pe toate. Si asa sunt puține... având in vedere intervalul mare de timp avut la dispoziție pentru foto.

Tu nu ai prezentat bine cazul, in special pozele. Cronologia lor e importanta. Contează si cu ce ai scanat etc. Pari cam comod. Sa nu zic cam trândav dar cu siguranță poate ma înșel.

Pe poze unde a pus pixu martoru ca ar fi fost obiectul? Asta ai obținut măcar?

Bai da cine te crezi sa-mi spui ce sa fac sau cum sa-mi gestionez timpul?  Ma platesti tu, ma intretii tu cumva, ai pus tu bani si ai investit timp in vreo investigatie pe teren? Cel putin in asta sigur nu.
Daca ai parcurs ce s-a scris aici ai si raspunsuri la intrebari, dar trebuie sa si pricepi ceea citesti!
Titlu: Re: Ploiesti - observatii OZN (1969 si 1977)
Scris de: xperyens din 25 Iunie 2020, 00:01:18
Nu, nu iti permit niciun fel de intimitate in exprimare (sa imi spui ca eu sunt TAMPIT), insa asta demonstreaza caracterul tau de om... matur. Stii cum ma cheama, stiu cum te cheama, putem sa ne intalnim sa ne pocnim reciproc cu cate berule vrei tu.

Pai nu ai scris asa?
Citat
Am zis sa pui toate pozele. Ce te califica sa hotărăști tu, marele investigator de pești prăjiți, ca doar 3 poze sunt bune?
Si apoi nu ai zis asa?
Citat
Tu nu ai prezentat bine cazul, in special pozele. Cronologia lor e importanta. Contează si cu ce ai scanat etc. Pari cam comod. Sa nu zic cam trândav dar cu siguranță poate ma înșel.

Deci imi spui pe un ton IMPERATIV ce sa fac, si apoi spui ca eu sunt comod si trandav. Deci imi spui si ce sa fac si cum ar trebui sa-mi gestionez timpul! Pai nici nu o sa le pun, va trebui sa iei tu legatura cu martorul, sa iei negativele, sa le scanezi/preiei ca la carte si sa le publici singur. Evident ca efortul tau va fi inutil, dar daca te intereseaza asa de mult va trebui sa-ti faci timp sa te ocupi de asta. Si apoi sa spui public, da domne, nu era nimic concludent in acele cadre. Adica in loc sa ma faci investigator de pesti prajiti, pune mana si vezi cum poti obtine datele si din alta sursa sau chiar de la sursa originala. Adica daca eu zic, frate nu le voi oferi niciodata, tu ce faci, inchizi ochii si dai un raspuns referitor la caz? :)

Ce bani am facut eu mai mincinosule? Atmosfera asta de cacat e sustinuta de tine, nu de mine.
Tu ai comentat pe cazul asta niste ineptii fara sa stai sa citesti ce s-a scris... altfel nu ai pune intrebari tampite.

Ai si cronologia specificata.

Intrebarea despre martorul care ar fi trebuit sa puna pixul pe obiecte este tampita de-a dreptul. Martorul a oferit investigatorului Augustin Moraru cele 3 fotografii in 1981. Ai citit macar ce scrie in revista RUFOR?

Cat despre scanner, eu am specificat ca nu am fost intrebat in dialogul cu prodcomb, ca mi se parea o informatie utila daca era cineva interesat. Scannerul este https://www.vatera.hu/uj-nemet-silvercrest-snd3600-ion-slides-forever-dia-film-digitalizalo-filmscanner-filmszkenner-1ev-2900040398.html

PS: vad ca ti-ai sters comentariul... de ce?
Titlu: Re: Ploiesti - observatii OZN (1969 si 1977)
Scris de: horia2008 din 25 Iunie 2020, 16:25:35
investigatorule si dectectivule din spatele tastaturii, vezi totusi ca forumul asta nu-i haznaua ta in care te zbati; si daca te zbati, vezi ca faci valuri si o sa te ineci


Titlu: Re: Ploiesti - observatii OZN (1969 si 1977)
Scris de: abyss din 25 Iunie 2020, 16:31:51
Nu se poate avea o coerenta asa.
Timp pierdut

Fara poze = topic blocat.

LE - timp pierdut pentru cine vrea aici pe forum sa faca o analiză personală. Lipsesc date, lipsesc imagini. In rest f. bine. Bravo si mai usor cu nervii. Devine iar foarte plictisitor.   
Titlu: Re: Ploiesti - observatii OZN (1969 si 1977)
Scris de: xperyens din 01 Iulie 2020, 00:01:20
Alte detalii... inscrisurile martorului facute in 1981, la recomandarea lui Augustin Moraru.
Titlu: Re: Ploiesti - observatii OZN (1969 si 1977)
Scris de: prodcomb din 01 Iulie 2020, 01:08:15
Asta este o „găselniță” nouă.
Oricum „investigațiile” nu vor duce la nimic.
A fost ceeace se știa de atunci că a fost.
Titlu: Re: Ploiesti - observatii OZN (1969 si 1977)
Scris de: xperyens din 01 Iulie 2020, 11:03:28
Asta este o „găselniță” nouă.
Oricum „investigațiile” nu vor duce la nimic.
A fost ceeace se știa de atunci că a fost.

Adica am pus descrierea martorului, facuta atunci, in 1981, si dvs. spuneti ca asta e gaselnita... am inteles.
Nici nu am afirmat ca va duce undeva, am adus informatii despre acel caz.
Titlu: Re: Ploiesti - observatii OZN (1969 si 1977)
Scris de: xperyens din 03 Iulie 2020, 20:51:52
Se pare ca magarul ala de Ionut isi face treaba asa cum este invatat si obisnuit sa o faca:

https://terramirabilis.ro/2020/07/03/uriasi-si-extraterestrii-doua-articole-daruite-de-n-o-t/

Citat
N.B. Cele două cazuri OZN la care dl. Nicolae Octavian Teodosiu (N.O.T.) a fost martor ocular au fost reprezentate pe repede-nainte și aproape fără nicio analiză preliminară, aici. Ca un copil răzgâiat, ”investigatorul” – deși era conștient de tipul de ”răspuns” al forumiștilor de pe RUFON, răspuns motivat și de anumite ranchiune personale – a preferat să sacrifice reputația martorului pentru a ieși în evidență și  pentru a da ”lecții” unor (foști) apropiați. Aviz celor care-i mai deschid dlui. Cezar Dărac ușa și-i mai dau ”Bună ziua”…

Nu cred ca am lezat eu reputatia martorului, ba chiar am adus informatii suplimentare care sa arate ca acolo a avut loc cu adevarat un eveniment cu mai multi martori, dintre care doi au reusit sa faca fotografii. Singura afirmatie din partea mea a fost ca domnul Teodosiu a interpretat gresit doua evenimente, punandu-le laolalta. Adica fenomenul de la zenitul Bucurestiului a fost in mod gresit asociat cu fenomenul din Ploiesti. Asta s-a datorat unor asocieri gresite, iar asta i-am spus domnului Teodosiu personal, fara ca acesta sa se supere.

Analiza cazului este foarte bine ca este pusa in dezbatere si pe acest forum, Ionut oricum nu are ce sa analizeze caci este praf la asa ceva, nu se pricepe si pot aduce dovezi in privinta asta.

Si acum sa va spun care a fost contextul si ce a facut neonorabilul Vlad-Ionut Musceleanu.

Am platit, personal, suma 77 de milioane lei (vechi) pana acum, din suma de 150 de milioane, pentru traducerea in engleza a cartilor (doua volume) lui Calin Turcu, Extraterestrii in Romania.
Scopurile acestor traduceri erau doua la numar: publicarea unei/unor carti in strainatate si publicarea acestor cazuri pe o platforma la care lucrez. Este vorba despre o aplicatie web complexa in care doresc sa pun pe harta toate cazurile din Romania, cu filtre de selectie dupa ani, regiuni, tipuri de cazuri si asa mai departe. Platforma va avea ca scop final atragerea si altor asociatii din alte tari pentru a-si prezenta cazurile, cu linkuri catre acele asociatii evident etc. Idee care imi apartine si in care investesc.

Ce a facut Ionut. A mers sa ia drepturile de autor, sa aiba drept de publicare de la doamna Lucica Turcu, sotia lui Calin Turcu. Voi da detalii si despre asta in viitor. Insa cel mai important este aspectul cronologic:

Pe data de 17 Iunie, Ionut semneaza contract pentru publicarea cartilor traduse in engleza (ulterior afland ca doreste sa scoata editii noi si in limba romana), intre asociatia lui si doamna Turcu, pe banii mei si pe munca surorii mele, caci ea traduce cartile.
Pe data de 18 Iunie, Ionut vazandu-se pe cai mari, incepe sa vina cu idei cretine, si incepe sa ma conditioneze in privinta altor cazuri (din cauza ca el avea contractul si credea ca ma poate constrange). Fiind beat mort si din cauza alcoolului dar si din cauza freneziei reusitei sale, publica pe pagina lui personala textul cum ca eu ma fac vinovat ca as fi blocat sau as fi amanat publicarea cazului Chirales sau al domnului Teodosiu (desi nu trecusera decat 5 zile de la filmarea cu domnul Teodosiu). A se vedea data publicarii, 18.06.2020: https://terramirabilis.ro/2020/06/18/precizare-ozenistica-cazul-chirales-lechinta/

Amintesc faptul ca in dimineata zilei de 17 Iunie 2020, pe la orele 1-2 dimineata, Ionut vorbea cu mine despre cazul Chirales si cum ar trebui alcatuita cartea. In 24 de ore (timp in care a semnat contractul), perfidul nu doar ca a mintit, dar si-a batut joc de un caz interesant si care a presupus multa munca, cel putin din partea mea. Tin sa specific inca o data ca magarul nici nu terminase de sintetizat marturiile trimise de mine cu luni bune in urma.

Ionut daca citesti asta, stai relaxat magarule, ca nu mai apuci sa ai sansa sa incerci macar sa dai "Buna ziua".

Tot ceea ce am scris poate fi dovedit, daca cineva crede ca eu mint.
Titlu: Re: Ploiesti - observatii OZN (1969 si 1977)
Scris de: Grifon din 04 Iulie 2020, 11:31:05
Cred că ar fi un real beneficiu dacă "rufele murdare" s-ar păstra, exclusiv, ín "familie".
Și pentru voi, cei implicați direct, și pentru noi, "publicul".
Să ne rezumăm strict la analiza datelor obținute, căci altfel e păcat de tot efortul ce l-ați íntreprins (indiferent de cota contributivă a fiecăruia).
Titlu: Re: Ploiesti - observatii OZN (1969 si 1977)
Scris de: xperyens din 04 Iulie 2020, 12:31:03
Ma scuzati, teoretic asa ar trebui, dar site-ul lui Ionut nu e tocmai in familie, si daca ma acuza public, este necesar sa aduc clarificari. Eu am rectionat dupa acuzele lui, iar in cazul de fata este vorba despre domnul Teodosiu in legatura cu acest caz.
Titlu: Re: Ploiesti - observatii OZN (1969 si 1977)
Scris de: horia2008 din 04 Iulie 2020, 15:10:07
...site-ul lui Ionut ...

Exact, investigatorule; înțelegi? site-ul lui Ionuț
Aici e cumva site-ul tău sau forumul tău să-l umpli cu frustrările tale care nu interesează pe nimeni??
Ți-am mai spus și eu, îți spune și Grifon acum...
Fă-ți frate site-ul tău unde să ai numa' tu dreptate și luptă-te cu Ionuț și cu cine vrei, sigur o să ai și audiență...; da' lasă-ne frate în pace cu frustrările și ego-ul tău...
Postează pe subiect sau dunga
Ai înțeles?

Titlu: Re: Ploiesti - observatii OZN (1969 si 1977)
Scris de: xperyens din 04 Iulie 2020, 15:58:19
Iti multumesc pentru interes. Desigur ca nu ai cum sa intelegi ce se intampla, atata timp cat tu nu ai depus niciun efort in aceste cazuri. Daca ai fi facut si ai fi si investit ceva poate ca ai avea o alta perspectiva si ai intelege mai multe.
Insa, vad ca te bucura acest subiect din Ploiesti, si te rog sa aduci si tu o contributie pe subiect, poti ajuta colegii de pe forum transcriind inscrisurile domnului Teodosiu. Evident, in mod gratuit, asa cum si eu am pus tot ce am pus pe acest forum in mod gratuit.

Astept cu interes sprijinul tau.
Titlu: Re: Ploiesti - observatii OZN (1969 si 1977)
Scris de: abyss din 04 Iulie 2020, 17:23:36
Si care ar fi procentul care ii revine doamnei Lucica T. ? Intreb din curiozitate.
Titlu: Re: Ploiesti - observatii OZN (1969 si 1977)
Scris de: xperyens din 04 Iulie 2020, 18:14:40
Eu nu am fost de fata la semnarea contractului, si nici numele meu nu este cuprins acolo, evident.
Ideea a plecat de la faptul ca vreau sa fac acea platforma web, si voiam sa popularizez cazurile din Romania pe web. De aici lui Ionut i-a venit ideea publicarii unor carti, daca tot erau banii mei investiti in traducere macar sa fie scoase si niste carti. Ok, nu am avut nimic impotriva ba chiar mi-a suras ideea... sora mea era stimulata ca fiind prima ei carte tradusa, ma bucuram si eu ca  aveam o contributie la aceasta carte ca sponsor sau vector.
Evident ca am avut discutii cu Ionut, in care el imi spunea ca ar trebui macar sa recuperez investitia facuta. Nu asta era scopul meu, insa evident ca daca as fi recuperat suma respectiva din vanzari nu ar fi fost ceva gresit, ba chiar ar fi fost bine.

Deci nu pot stii ce a fost scris in acel contract, pot sa spun doar ca eu nu aveam cum sa fiu mentionat in vreun fel acolo, nici ca procent cuvenit nici ca nimic. Contractul a fost semnat intre Vlad-Ionut Musceleanu, reprezentant al "Asociația pentru Dezvoltare Durabilă ”Zorile”" si doamna Turcu. Eu nu fac parte din acea asociatie.
Titlu: Re: Ploiesti - observatii OZN (1969 si 1977)
Scris de: abyss din 08 Iulie 2020, 08:22:29
Ma intaresa la modul general care sunt uzanțele, nu cazul in mod particular . 
Dar faraonul pamfletar de la asociația "la magarul tavalit" va primi un raspuns in viitor,  funcție de timp. Oricum il apreciem toți,  e talentat și hazliu. Atenție insa la cantitatea de penibil ce se poate întoarce asupra emițatorului. Atât.
Titlu: Re: Ploiesti - observatii OZN (1969 si 1977)
Scris de: prodcomb din 14 Iulie 2020, 14:26:39
"Terribilului amic" i s-a oprit "emițătorul".
 :roll: