Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Noua Ordine Mondiala (NOM/NWO) => Subiect creat de: Grifon din 26 Martie 2020, 10:57:46

Titlu: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 26 Martie 2020, 10:57:46
Plănuiam să inițiez acest subiect prin toamnă, în virtutea a ce preconizam că va urma după 21 decembrie 2020. Realitatea mi-a luat-o insà ín mod brutal ínainte, așa cà...mă adaptez.
Totodatà, cred cà e mai util sà comentăm conex perspectivele și implicațiile actualei crize, decât să aglomerăm, speculativ, subiectul dedicat strict Coronavirus.

Încep prin a spune că, indubitabil, asistăm la o schimbare abruptă de macaz. Nu putem realiza astăzi ce și cum, însă putem analiza cam care ar fi direcțiile ce se impun în prezent întregii societăți globale.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: SLEAH19 din 26 Martie 2020, 15:19:49
  Trebuie luat în discuție  dacă ,,Schimbarea Paradigmei/Macazului,, înseamnă neapărat un lucru rău,  parțial rău /parțial bun sau 100% bun, dacă cu ocazia Coronavirus, se produce o accelerație sau o rupere bruscă de vechile reguli, metehne, tradiții în domeniul economic, uman,religios,  geopolitic  ..... se pot produce asemenea schimbări  cu o mentalitate veche sau se schimbă radical și gândirea?

   S-a ajuns la un moment  critic în care o schimbare bruscă de macaz era necesară ?

 Dacă ceia ce credem noi că este o schimbare de paradigmă va fi în final doar o reașezare pe resursele planetei?
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 26 Martie 2020, 15:45:21
Într-adevăr, valorizările fenomenului ar fi premature - dacă e "bine" sau "rău". Odată că încă nu putem ști, iar secundar că...fiecare vede "binele" sau "răul" in felul său.
Pentru comparație, precedenta modificare de ansamblu a avut loc în 2000. Lumea s-a schimbat enorm în ultimele 2 decenii, fie că am remarcat sau nu. Politic am avut integrări masive in UE, așa numitul "război contra terorii" (doamne, ce goangă imensă și aia !), tehnologic a fost nebunia de pe lume (au explodat mobilele, Net-ul), iar ca urmare globalismul s-au impus accelerat (consecință firească a combinației integrare politică + integrare tehnologică).
După 2000, punctul de start a fost așa-zisul "atentat WTC" - ce a generat și atunci o emoție disproporționată (și nicicând demonstrată). Acum e pandemia...hm...

Până una alta - o primă părere. Tehnologia va fi tot mai slăvită (și ulterior impusă). Totul va fi interconectat, și cred că vor implementa și chestiunile discutabile (gen "facial recognition").
Se va argumenta cà, ín perioada izolàrii COVID, interconectarea a fost un veritabil miracol, ajutànd oamenii sà depășeascà lipsurile / claustràrile.
Asta nu e fals, dar, ușor-ușor, se va acredita, exagerat, teza cà "fàrà interconectare / interdependențà ar fi fost imposibilà depàșirea crizei - lucru, evident, fals.

Acum, că va fi onorat Net-ul nu e nici bun, nici ràu. Dar nu știm ce e pregătit a fi băgat - și care altfel ar fi generat respingeri.
Big Brother, de pildà.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: hoinar din 27 Martie 2020, 04:23:03
In lipsa unei atitudini ferme si curajoase din partea liderilor, a unor eroi de zi cu zi, suntem in schimb bombardati cu filme pentru copii innapoiati, unde toti oamenii sunt inzestrati cu puteri supranaturale, slabindu-ne astfel increderea in noi insine, niste fiinte [nu-i asa?] obisnuite.

Incet incet, ni se retrag drepturi de baza si ni se refuza accesul la servicii pe care pana deunazi le consideram normale. Si nu trebuie sa fii Roman ca sa fii adormit si usor de pacalit. Se intampla peste tot in lume.

Astazi spre exemplu, sotia mea a pus in cosul de cumparaturi o pasta de dinti si o cutie de ata dentara. I s-a explicat ca are voie ori una ori alta, nu pe ambele. Peste tot la mine la birou, s-au pus afise cu Social Distancing care inseamna cu totul altceva decat cred oamenii...din nou adormiti. Nu folosesc Proximity Distancing sau Spacing Requirements sau orice alta formula. Folosesc Social Distancing. Asta in Australia.

Insa de acord cu dvs, asistam la un nou 9.11, un eveniment de cotitura in istoria lumii. Semnele nu prevestesc nimic bun; urgentele medicale nu le rezolvi cu tancul pe strada.

Sunt curios daca exista vreo legatura totusi intre molima asta si pornirea infrastructurii 5G peste tot in lume. La nici 50m de biroul nostru, turnul 4G a fost upgradat la 5G (emitere in 3.5GHz si 60GHz) si mai toti colegii acuza oboseala cronica care vine in valuri de cateva ori pe zi.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: abyss din 27 Martie 2020, 09:55:58
Probleme de oameni serioși 5g etc.
Dar ce ziceți voi de faptul ca se taie pădurile in plina carantină militară???
Ca doar nu or fi copacii pentru sheit paper :))))


LE- cat despre antenele de emitere... am o veste proasta. La mine acasa in bucuresti, ca sa dau un exemplu, au montat o antena complexa pe acoperisul unei cladiri cu 3 etaje. Proprietarii au acceptat pentru bani treaba aceasta. La o vreme dupa instalare au inceput necazurile. Cancere urate la creier, la tiroida in decurs de 12 ani la aproape toti vecinii din zona pe etajele superioare ale cladirilor. Unii au plecat. Au venit altii si au urmat aceleasi probleme...
Din cate imi amintesc in germania reglementarile de amplasare sunt extrem de stricte. Minim 500m (e posibil sa gresesc) de orice locuinta si stalpi foarte inalti.

E posibil , speculativ vorbind, ca emisia aceasta sa influenteze grav organismul uman. Apa are memorie. Noi suntem un sac de zemuri... Era un documentar interesant, "memoria apei" parca se numea, cu un cercetator japonez. E posibil sa nu fie nevoie de vaccinuri, floar si altele ca sa ne teleporteze o boala sau disfunctionalitati. O tema complexa as zice.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 27 Martie 2020, 10:51:31
Precum am mai zis, nici eu nu neg (posibile) interacțiuni între 5G și biosisteme - cu potențial negativ.
Dar nu cred că 5G e cauza. Poate doar factor favorizant...

Iar asta nu va frâna dezvoltarea tehnologică. Cel mult o va ajusta/modifica.

În paralel, asistăm la resuscitarea celor mai urâți fermenți din indivizi / societăți. Se radicalizează naționalismele, crește xenofobia, iar toate converg spre potențarea conflictului. Acum, panica de virus acoperă opinii, convingeri, dar acuzațiile se dezvoltă. Ba că galbenii sunt de vină, ba că americanii...acum se vehiculează că rușii...UE e acuzată de abandonarea eticii și a principiilor...
Iar circul nebun crește în spirală. Vor urma efectele economice, juxtapuse peste o adâncă angoasă socială. Dacă nu vor avea loc revolte acum, posibilitatea lor de apariție va rămâne și după blocarea epidemiei.

Pe un fundal deja tensionat existent (mișcarea "vestelor" Franța, a "umbrelelor" China, "Occupy" & "Anonymous" în vest, etc), aceste "țâșniri" - hrănite masiv acum de crize, angoase și acuzații - vor pregăti, pe tot globul, climatul pentru o schimbare revoluționară.
În max. 2 ani se va simți, iar in max. 5 ani se va defini.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: abyss din 27 Martie 2020, 12:45:02
Nu vad nici o schimbare asa zis revoluționară. Dimpotrivă.
In clipa care nu mai ai bani si firmele au murit ne  vom alinia frumos TOȚI cu gamela in mâna.
In afara de cei cu relații,  finanțe...etc. Asa a fost si asa va fi de cand e lumea. 
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 27 Martie 2020, 13:08:24
Păi tocmai asta va fi cauza.
Orice revoluție provine dintr-un ansamblu de factori anteriori. Cu cât mai mulți și agravanți factori, cu atât mai mare tendința sociologică de revoltă.
Nazismul și comunismul s-au instaurat după dezastrul WW1. Comunismul a crescut și mai mult după dezastrul WW2,' s.a.m.d.
La nemți, între 1917 - 1930 s-a stat mult "cu gamela în mână". Iar intensitatea acelor suferințe s-a vădit în debușeul nazist (de o efervescență revoluționară total atipică calmei Germanii).
Acum se nasc embrionii. Efectele, plenare, doar am zis - le vom sesiza evolutiv, in următorii ani.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: abyss din 27 Martie 2020, 14:34:18
Dacă acea cauză sa zicem, va dura 1-3 ani , embrionii unor revolte se vor usca in plic. Lumea nu are memoria trecutului n schimb la gamela sta cu decadele. 
Nu cred in nici o schimbare. Sunt de parere ca lumea in românia e extrem de naiva si neinformata, prin urmare prostii lacomi sunt la putere mereu sau in cârca ori adânc in curul puterii.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: abyss din 27 Martie 2020, 14:47:27
Ca dovada ca este si o forma planificată de criza globala severa: cine isi umfla acum muschii cu profit?? ...sa ghicesc.... ah da: Sistemul Bancar.
Ca de obicei.
Nu suntem trimiși cu toții avand gamela in mana la banci??
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 27 Martie 2020, 15:01:12
Haha..păi tocmai (și) aceste răbufniri ale d-tale...tot unul din embrioni constituie!

Din nefericire (ori din fericire, după caz) aceste posibile fenomene nu privesc exclusiv țara noastrà. Noi am fost (și suntem) captivi mereu ín mimetism. Tot ce a fost curent de schimbare (mai mult sau mai puțin revoluționar) noi doar am importat, nu am generat.
1821 - valul a ajuns doar la T. Vladimirescu, pe filierà greacà (Eteria)
1848 - import masiv din Franța, după generații la studii
1930 - curentul legionar hrănit din fascismul italo-german
1947 - răsturnarea comunistă adusă de ruși
1989 - răsturnarea "răsturnării", ultimii din Europa de Est (și tot cu ruși)

Dar fermenții deja sesizabili cresc și în Vest, Est sau Orient.  Acolo vor apare primele forme mai clare, mai organizate - eventual cu o posibilă nouă ideologie). Dar valul va veni și la noi, implacabil. Nu peste noapte, ci crescător.

Sunt f.convins de ceea ce spun - in descrierea unor legități de fenomen. Nu sunt însă deloc sigur ce forme concrete vor lua tendințele - sau înspre ce direcție va sufla "vântul schimbării"
Materializarea acestor porniri va depinde f. mult de cursul actualei crize. Amploarea busculării va conduce la radicalizarea frustrărilor (pe "gazul" mai vechi al reprimărilor din ultimii 10-20 ani). Și indiferent că vina se va proiecta pe guverne sau pe sistemul bancar, ea va eroda masiv temeliile a ceea ce numim "establishment".

În timp, se va remarca exact ceea ce postulez eu acum, pe baze teoretice.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: abyss din 27 Martie 2020, 15:23:19
De "import" sunt ordinele venite. Executantii/călăii sunt insa autohtoni.
Oameni proști la greu si total iresponsabili , care pentru bani sau din cauza acestora fac orice indiferent de criza ori situație.
Priviți ultimii 30 de ani (pentru unii). Vad ca au pus patria cu mult inainte de toate.
Atat de mult incat e un punct la orizont.

Vor vinde si soarele de pe cer ca sa ne faca rost de lumânări daca vom crăpa.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 27 Martie 2020, 16:12:19
Imagini ce n-au apucat să se învechească (martie anul trecut).
Cum scrie o pancardă - "e doar începutul".
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: abyss din 27 Martie 2020, 17:32:22
Asa ceva nu ne trebuie nouă.  Ar fi fatal economiei.

Ne trebuie oameni responsabili cu viziune catre progres si ancorati la un proiect comun, un plan pe 10 ani. Apoi nu mai conteaza cine ori ce partid e la guvernare. Probabil vor fi doar fluctuatii in realizarea planului.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: liviutatarus din 27 Martie 2020, 20:41:11
Nici nu ma mir! Situatia de acum se pliaza perfect!
http://epochtimes-romania.com/news/fostul-premier-britanic-gordon-brown-cere-formarea-unui-guvern-mondial-pentru-a-lupta-contra-virusului-wuhan---299379?fbclid=IwAR3PXYZJGWtPjmBxenQs4jU9iW3gFrsiXqTtpE5ZmnKVaZNehal-Lv-k928
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 27 Martie 2020, 21:27:11
Da...e o primă încercare. Vor mai fi. Multe. Dar...contrare.
Toți simt, și poftesc schimbarea. Și săracii, și bogații, și ateii, și fundamentaliștii.
E comenduirea Zeitgeist (Spiritul Timpului), căruia toate entitățile i se subordonează (fie laice, oculte, militare, comerciale). Paradigma 2000 a expirat, inevitabil. Și-a consumat resursele.

Beleaua e că...fiecare trage pe spuza lui. Asistăm, la tranzitul între etape, la o uriașa ciocnire de forțe, nu doar opuse, ci ràsfirate 360°.

E un nexus temporal. Și indiferent ce forțe (cumulate) triumfà, noua înfățișare a lumii va fi altfel.
Garantat.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 28 Martie 2020, 11:06:49
Asa ceva nu ne trebuie nouă.  Ar fi fatal economiei.

Ne trebuie oameni responsabili cu viziune catre progres si ancorati la un proiect comun, un plan pe 10 ani. Apoi nu mai conteaza cine ori ce partid e la guvernare. Probabil vor fi doar fluctuatii in realizarea planului.

Bineínțeles că "nu ne trebuie". Nimănui nu-i trebuiesc violențe și vandalisme - nici francezilor, nici grecilor, nici...nimănui. Ele apar însă ca și consecințe ale ciocnirii / încleștărilor de forțe opuse (sau divergente). Vechile structuri / sisteme nu cedează niciodată controlul / decizia de bunăvoie, așa că noile curente cu greu se pot impune armonic.

Dar, iată un alt argument, aparent paradoxal. Nu doar masele apăsate cer schimbări radicale, ci și...tabăra adversă. Exponenții realiști ai "marelui capital" conștientizează și ei limitele atinse de paradigma actuală, și susțin o schimbare semnificativă. Celebra revistă The Economist, dincolo de coperțile cu previziuni criptice, are tot mai frecvent articole care lovesc în actuala stare de fapt.

https://www.google.com/amp/s/amp.economist.com/leaders/2018/11/15/the-next-capitalist-revolution

Coincidență (sau nu) acest articol - care susține căderea monopolurilor și reactivarea bazală a unei competiții reale - a apărut cu doar două zile înaintea izbucnirii fenomenului "giletes jaunes" in Paris (17 noiembrie 2018).
Așadar tendința "revoluționară" nu e doar apanajul restrâns al grupărilor anarho-extremiste (ce vor marca un reviriment vizibil în actualul context excepțional), ci și al elitelor capitalului. Aici ar fi multe de comentat privind conflictul surd dintre old money (industriașii, petroliștii, producătorii) și new money ("virtualii" Gates, Zuckenberg, Bezos, etc.), dar am excede sfera topicului.

L.E. -  Observ că articolul necesită creare de cont pentru a fi lecturat integral. Nu-l mai copii, fiind lung și în engleză, dar cine dorește îl poate studia detaliat în cadrul platformei The Economist.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: hoinar din 28 Martie 2020, 12:37:44
Doua teme de gandire:

1. In 1918, Gripa spaniola a ucis 0.1 din 2 Miliarde adica 5% din populatia globului, in conditiile in care oamenii erau mult mai retinuti si empatici, asta dupa ce in 1917, se pornisera la nivel global transmisiunile radio la mare distanta. Daca istoria se repeta (greu de crezut, nu-i asa? :lol:) ne putem astepta in 2020 la -50% fara probleme. 

2. 50% din banii aflati in conturile de pe tot globul constituie fonduri de pensii, estimate la mii de triliarde. In caz de deces, pensia nu poate fi revendicata decat de partener in majoritatea tarilor, nu si de catre copii. Daca doar 1% dintre cei aflati in preajma pensiei dispar, se deblocheaza sume in vecinatatea zecilor de triliarde de dolari.  :rocket:
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: SLEAH19 din 28 Martie 2020, 15:47:21
   CE a luat o iniţiativă de a intra în contact cu companiile telefonice importante din UE pentru a pune la dispoziţie anumite date care să ofere informaţii autorităţilor despre răspândirea Coronavirusului. În primul rând, este vorba despre localizare, dar sunt şi alte metadate care pot fi analizate la un moment dat

https://www.dcnews.ro/big-brother-activat-in-romania-la-propunerea-ce-cristian-busoi-explicatii-la-ce-date-va-avea-acces-statul_738938.html?fbclid=IwAR2i4ECk__zO8YupgjS9pMMhMPpSFxM7wK2SCjmosn7RvNrgMI1tKZ9RDNk
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: dj_italo2001 din 28 Martie 2020, 16:09:23
Divagand putin de la subiect incerc sa mai ofer putina speranta pentru cei care sunt prea constipati de teorii, de scenarita cronica si omuleti verzi/gri cu ochii mari le recomand aceasta particica de placuta manipulare :

https://www.youtube.com/watch?v=PpKFdADuq28
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 28 Martie 2020, 20:31:09
Mulțumim pentru...șlagăr, și îl așteptăm pe următorul. Nu chiar foarte repede, totuși.

Iată ce scriu chiar zilele astea și alți "constipați" - tot The Economist, chiar ieri:

https://www.economist.com/leaders/2020/03/26/the-state-in-the-time-of-covid-19?utm_campaign=coronavirus-special-edition&utm_medium=newsletter&utm_source=salesforce-marketing-cloud&utm_term=2020-03-28&utm_content=cover_text_url_2

Rezum:  Statul (The State) revine ín forțà, cu omni-puteri fàrà precedent de la WW2;. naționalizàri, exproprieri, confiscàri, etc. - ín numele...sànàtàții. Liberalismul este temporar lichidat - iar autorii se intreabà: oare ce inseamnà temporar ? Apoi materialul trateazà impunerea masivà a Big Brother, pe care nu-l vede restrâns ulterior prea repede.
Comentariul The Economist (din experiența precedentelor) e că Statul, după ce impune, temporar, un control draconic, niciodatà nu se gràbește a se restrânge, străduindu-se a-și perpetua noile puteri.
Autorii anticipează că, după isterie, statele vor menține Big Brother invocând alte motive - alte epidemii, criminalitate, droguri, etc.

Acum, e drept, revista fiind dintotdeauna un port-drapel al liberalismului, ingrijorarea articolului nu miră. E de reținut totuși că nu doar noi..."conspiraționiștii", scrutăm perspectiva - iar preocupările sunt similare.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: hoinar din 29 Martie 2020, 00:36:28
Incep sa am indoieli mari privind gravitatea acestui "virus". Inca o data, daca mut canalul 3 posturi, vad nave spatiale si rase de extraterestrii. Dupa ce au testat pe noi atatea atentate fabricate in studio, iata ca acum imping la nivel global o perdea de fum. Cred ca nici lor nu le vine sa creada ce usor le este!

dj_italo: atitudinea ta de securist iti va aduce numai beneficii in noul stat totalitar tehnocrat.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 29 Martie 2020, 12:13:41
Cred ca nici lor nu le vine sa creada ce usor le este!
Nu e nimic de mirare, "rețeta" e veche.
Ín 1938, o adaptare radiofonică "Ràzboiul Lumilor", regizată de Orson Welles, dupà romanul omonim al lui H.G. Wells (de remarcat coincidența numelui - sincronicitate) a scos o droaie de americani ín stradă, panicați că suntem atacați de marțieni.
Nu cred cà atunci a fost un experiment comandat, ci poate doar, precum s-a explicat ulterior, o tentativă de a crește realismul regiei. Însă efectul din 1938, dincolo de ilaritate, a indicat multora cât de gigantică (și facilă ) poate fi manipularea prin mass-media.

Ei, păi dacă acum 80 de ani s-a prostit o lume numai cu o piesă radio, de ce să ne mirăm azi, când un ansamblu concertat TV / radio / Net / autorități / vedete / megafoane / etc. trâmbițează non-stop de o lună cà..."ne ia mama draqu"...
Doar cine are ràbdarea și iscusința de a analiza detalii poate scăpa, întrucâtva, de prosteala instituționalizată.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Ganditorul din 29 Martie 2020, 21:28:43
Sunt convins ca acum, aici, ne ocupam de aparentze si ca razboiul, conflictul cel mare, e in alta parte. Asta cu "unde se duce economia", ce se intampla cu fondurile de pensii, ce spun exponentii marelui capital in The Economist ar trebui sa le privim ca fumul ce acopera scena...

Parerea mea oarecum fantezista - pt ca n=am dovezi directe, imediate - este ca asistam la o noua faza, o noua etapa, a unui conflict intre doua civilizati, cvasincompatibile, ce vietuiesc pe Terra de ceva timp - as zice de ceva mii de ani. Unii suntem noi, astia de ne place verdele, apa, padurea, natura. Ceilalti ar fi cam cu desertul, poluarea, distrugerea ecosistemului natural si crearea unui mediu artificial, "civilizatia asfaltului" sa zicem, desi am putea sa le spunem si " cei veniti din stele"... care nu suporta viul planetar, invatati cu artificialul de pe o nava interstelara.

Si in timp ce noi astia cu "raul, ramul, ramurica" luam scaltoaca dupa scaltoaca - ca e criza financiara, ca e criza resurselor sau a coronavirusului - in jurul nostru TOTUL se transforma : unde era padure acum e ...desert in devenire, unde era apa curata acum e o mare de deseuri, de reziduri petroliere, de subst, toxice/radioactive, unde era gheata vesnica acum e iarba sau "ocean dezghetat", unde era cer albastru acum e "chemtrails", unde era aer curat acum sunt toxine, poluare, gaze, unde erau oceane si populatie marina acum sunt plastice, reziduri, gunoaie, unde era clima mediteraneeana... acum te usuci la soare, unde era ger acum faci plaja.
 = Totul se duce discret (aparent intamplator) spre confortul unei populatii obisnuite cu putina, extrem de putina apa si verdeata si cu un confort termic cu 10-20 de grade C mai mult decat e confortul nostru termic. Am si eu o intrebare de 100 de puncte : De ce islamul n-a invadat Europa acum 4-500 de ani cand erau "cata frunza si iarba" iar rezistenta la cucerire era modica, fanfaronarda (pt gloria cavalerilor ...) si invadeaza Europa acum cand sunt schimbari climatice ce aduc si schimbarea ecosistemului cu +10=20 gr C ?? De ce veneau p'aicea si dupa o lupta victorioasa sau nu ...o taiau la vale spre deserturile din nordul Africii ?? Luau tribut copiii - viitorii ieniceri capabili sa lupte prin locurile astea, si fecioare, capabile sa le dea copii care sa reziste la luptele din Europa. Dar cuceriri teritoriale pe aici ? NEMA - vorba turcului. Teritorii cucereau acolo, pe orizontala nordului african.
Acum dintr-o data le canta cucul ...si le place si pe aici

Noi stam si cautam solutii la crize provocate aiurea - pt ca e usor sa faci dezordine, haos. In timpul asta "CEILALTI" evadeaza din ce in ce mai vizibil din cercul impus de trecut largindu=si spatiul vital. Din pacate ceea ce pentru ei e spatiu vital pt noi e toxic... si invers.

Partea proasta e ca noua generatie e gata sa accepte compromisul si sa renunte la modul de viata traditional pentru accesul la un spatiu virtual cat mai colorat in care vb cu frigiderul, cu aspiratorul si cu multe alte "gadgeturi" oferite de tehnologia 5G. Matrixul poate ca n-a fost pana acum ...dar e in constructie acum - vom trai cu mintea  intr-o lume virtuala pompoasa iar corpul il vom abandona intr-o lume plina de deseuri si toxicitate, lipsita de VIUL PLANETAR. Daca la astea mai adaugam si extravaganta practicilor sexuale pagane - de, la ei era si cu 5 neveste si cu "copii fragezi" si cu "schimbarea de gen" - avem tabloul complet al viitorului sub "noua civilizatie".

 Si evident totul, toate aceste distrugeri ale viului si modului de viata traditional se fac dintr-o "regretabila gresala/eroare" sau in numele "dezvoltarii tehnologice". Totul facut de o generatie de guvizi bogati sau imbogatiti, care asteapta curatenia de primavara si locul liber lasat  de coronavirus printre batranii bogati ai lumii - vechea generatie (a drk-ui virus cum a stiut sa loveasca exact zonele cu rechini batrani si bogati...). Cum va arata lumea dupa ?? Depinde si de noi ...

Si de aceea ma uit dincolo de aceasta perdea de fum a ... crizelor (la noi in plina criza de virus se TAIE paduri in draci, se taie verdele ... asta e o activitate de importanta nationala care n-a putut fi oprita) si ma intreb : PANA CAND MAI INGHITIM PARADA ASTA, si, CAND PUNEM MANA PE PAR  ??
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: abyss din 29 Martie 2020, 22:24:18
La alegeri punem mana pe par si votam.

Domnule @Grifon,  nu trambita nimeni nimic. Astia acu 2 săptămâni il puneau pe Câțu' prim ministru si discutau peste tot la tv de alegeri anticipate in iunie. 
Vorbea lumea prin sibiu ca primaru nu semna nimic fara sa verifice 2 securisti nemti hartiile. Am zis ca-s idioti dar...
https://www.google.com/amp/s/www.bzi.ro/un-fost-sef-spp-rupe-tacerea-klaus-iohannis-este-agent-al-serviciilor-secrete-din-germania-663364/amp


Cred ca suntem prea mărunți noi câțiva sa mai schimbam lumea. Serviciile secrete sunt cele care pot face ceva daca mai exista patrioți acolo . Dar.... vom vedea.
 
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 29 Martie 2020, 22:33:43
Eh, dle.@Gânditorul...e drept că forumul investighează, în vremuri mai calme, posibile ipoteze de existență extraterestră...dar hai să nu căutăm prea departe...probleme aflate mai aproape.
Discursul anti-emigrație e vocea extremei drepte, și e o problemà, in opinia mea, falsà. Orientalii sunt la fel de sàraci ca noi (marea masà), iar în ultimii 50-60 de ani au fost boxați fàrà milà de...hm...sà làsàm.
(ca parantezà - nu e ciudat cum "extrema dreaptà" de azi face exact jocul acelora impotriva cărora s-a născut, de fapt, extrema dreaptă ? )
Cât despre "asfalt" și natură...ce să spun ? Sunt născut / crescut între betoane, n-am locuit în viața mea la țară (nici nu-mi doresc), și îmi plac jocurile PC / PS, mai ales noile achiziții VR. Păi, conform of-ului d-tale, eu ce-s? Vreun "reptilian" de pe o "navă"?!' Să fim serioși...
Dar îți dau dreptate privind problema degradării mediului. Este consecința goanei pentru profit și a iresponsabilității, dar de vinà suntem noi. Noi toți - fie direct, fie prin pasivitate.

Elocvent insà pentru starea actualà de fapt e modul în care frustràrile noastre izbucnesc, íși cautà debușeul. In postarea d-tale vàd amestec de idei "dreapta" (migrație, islam) și "stânga" (protecția mediului). La fel a fost și ín Franța tot anul trecut, când valul "vestelor" s-a stins tocmai din pricina ireconciliabilelor diferențe doctrinare între zecile (chiar sutele, inițial) de mii de manifestanți.
Divide et impera. Atât de vechi, atât de nou. Așa a și câștigat lacheul finanței (Macron) alegerile în 2017 - deși peste 60% din francezi sunt la exasperarea extremismului. Le Pen a pierdut turul 2 pentru cà neo-marxiștii (puternici in Hexagon) au votat cu Macrou doar pentru a o bloca pe Marine. Așa s-a ajuns că anonimul Emanuel, cu un partiduleț scos din...seif, a câștigat țara și acum îi mulge pe ăia fàrà jenà...

Rețin din supàrarea d-tale problema de mediu - importantà. Cred că e o miză deja (în toată farsa isterică ce-o percepem), și mai cred că va fi, indubitabil, o componentà ideologicà majoră în noua paradigmă ce va lua naștere în următorul deceniu.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 29 Martie 2020, 23:04:49
Cred ca suntem prea mărunți noi câțiva sa mai schimbam lumea. Serviciile secrete sunt cele care pot face ceva daca mai exista patrioți acolo . Dar.... vom vedea.

Serviciile secrete nu crează niciodată revoluții. Ele pot, cel mult, regiza revoluții.
Nu o minoritate modifică lumea - fie ea cât de "inteligentă". Oamenii schimbă lumea - dacà au voință și-și conștientizeazà potențialul. Dar când dorm ín pasivitate și iluzii...normal că unii mai realiști și informați ajung să-i domine pe ceilalți.

E pluribus unum. Toți, ca unul. Ăsta a fost motto la revoluția americană - deși nu e nici vreo născocire masonică, ci doar o cugetare din ínțelepciunea latină.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: abyss din 30 Martie 2020, 01:03:56
Trist, domnule @Grifon, trist. Aceia mai informati care au iluzia ca ii domina pe altii ... se amagesc singuri.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: hoinar din 30 Martie 2020, 06:50:07
Perdea de fum. Ca sa ascunda pedofilia, canibalismul si ritualurile satanice din randurile politicienilor, biserici si hollywoodului. E atat de absurd si de necrezut incat pur si simplu majoritatea nu cred ca asa ceva e posibil.

Unde pozitionam cancerul Epstein in tot puzzle-ul asta?

Cand au fost bagati in corzi acum aproape 20 ani dupa descoperirea lipsei a peste 2 trilioane de dolari din visterie, au darmat 3 cladiri si au asasinat mii de oameni care au incercat sa scoata adevarul la iveala.

Istoria se repeta.

Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 30 Martie 2020, 22:59:04
Poate, dupa milenii intunecate, e coapta mamaliga... :-P

Nu știu dacă e un reset peste milenii, dar anumite calcule și estimări indică apariția unui interval (2020-2030) cu un rar întâlnit potențial de schimbare / transformare.  Atât de vastă și profundă, încât sunt înclinat a crede că va avea intensitatea și impactul unei revoluții.
Strict privind țara noastră, estimările ar fi 2023-2025 ca debut, ulterior 2030 ca apogeu (sau finalitate a transformării). Probabilitatea de violență și tulburare socială e destul de mare - dar să sperăm cà va fi vorba doar de manifestații.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: horia2008 din 31 Martie 2020, 11:49:51
... dar anumite calcule și estimări indică ...

poti sa detaliezi ?


Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 31 Martie 2020, 12:21:43
Da, aș putea - cu mențiunea, obligatorie, că sunt estimările mele. Nu preluate, nu ghicite, nu compilate aiurea de pe site-uri îndoielnice.
Este vorba de un cumul de estimări / calcule făcute pe diferite paliere - convenționale și neconvenționale.
Din cele convenționale exemplific - analize sociologice evolutive 1980 -2020, studii de dinamică electorală 1994-2019 (în principal cauzele / dinamica absenteismului), raporturi între crizele economice și instabilitatea socială, etc.
Din cele neconvenționale - studii pe dispunerile planetare în 1640-1650 (revoluția Cromwell), 1780-1790 (revoluția franceză), 1821 (revoluția Bolivar, la noi T.Vladimirescu), 1848 (revoluția burgheză pan-europeană), 1910-1920 (revoluția bolșevică), 1947 (revoluțiile comuniste est-europene), 1989 (anticomuniste), 2010 (revoluțiile arabe).
La care se mai adaugă și alte metode...mai tainice, asupra cărora n-are sens sà insist (ar trebui să explic prea mult).

disclaimer, specific totuși cà sunt tributaire unor marje de eroare.
1) nu pot estima cu siguranțà intensitatea fenomenului.
2) nu-mi pot da seama, cu certitudine, de direcția socialà / ideologicà.

Ínsà pe reperele temporale sunt destul de sigur (marja erorii fiind max.2-3 ani).
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: abyss din 31 Martie 2020, 22:39:52
abyss, te stiam mai optimist  :rainbow:
S-au încălcat Legile Valahe ale Pământului (pe care nici măcar imperiul otoman nu le-a încălcat).
Punem genunchiul la toți.
Cate speculații sau observații critice se mai pot face in aceste condiții de fenomene atipice?
E destl sa urmarim cu interes efectul si consecința pe termen mediu si lung. Spargeri de coeziuni de discurs peste tot...
- incertitudini -

Si nu e de vina populatia pentru ca a ajuns asa, ci conducatorii ei de pana acum…
Sansa ar fi aparitia unui alt profil de conducatori. Dar cum ii recunoastem ca sunt altfel?
Complicat!
cateva ganduri pe moment:
1.   Conteaza perspectiva imaginii, a comunicării si a prestației individuale a acestora la nivelul de FB.

2.   Dpmdv, contează sa aibă si o alta viziune asupra acelorași lucruri nu neapărat in contradicție cu alți lideri sau in contradictoriu.

3.   Sa aleagă Romania „pe locul 1” fără sa duca o lupta fățișa cu TPTB, ci mai degrabă sa permită o schimbare întâi a imaginii interioare asupra tarii. Una ancorata realităților.

4.   Ce formație si ce mental are profilul dorit al conducătorului? O întrebare necesara.

5.   Sa încerce sa recompună acea Românie a bunăstării cu orice preț punându-i pe toți sa plătească, deci nu sa dea gratis ca mai apoi sa ne arvunească viitorul fiindcă:
a) Mare parte din resurse ar trebui sa meargă in direcția susținerii unui prag minim de acceptabilitate sociala, prag însă mult mai civilizat si de bun simt decat cel actual.
b) Sa ridice si sa mențină superioritatea puterii militare a tarii prin ajutorul tehnologic înalt si punerea la treaba a celor din alianțele interne!

6.   Un conducator bun cand stie cu ce are de a face si cunoaste tema nu are nevoie de a-si citi discursul.

7.   Sa fie operațional diplomatic, sa aibă o viziune clara a politicii europeane si una separata militara nu una combinata si care sa fie aceea care ii este permisa prin prisma sumei posibilităților României.

8.   Sa fie „high trusted””.


LE -  Inclin sa cred partial spre mult in analizele dl-ui @Grifon fiindcă păstrează o analiza făcută cu un ochi rece emoțional, care bate la înțelegerea, explicarea si extragerea învățămintelor folositoare si severe din aceasta lume căutând cauzele ce determina ulterior faptele.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 31 Martie 2020, 23:09:58
Îți mulțumesc pentru aprecieri, herr @abyss.
Estimările mele sunt, adevărat, detașate - încerc să înțeleg cauzalități, din care apoi (după ce mi s-a confirmat repetabilitatea)  să trec la extrapolări.
Problema metodelor neconvenționale e că oferă răspunsuri exclusiv abstracte. Traducerea lor ín concretul cotidian e f.problematicà, íntrucât se lovesc, invariabil, de propriul meu subiectivism.
De multe ori am riscat predicții pe mine ínsumi (ín diferite contexte). Răspunsurile obținute s-au dovedit, in peste 60%, neconforme cu realitatea, recunosc. Dar, atenție ! Neconforme cu acea realitate tradusă de mine (căci altminteri, comparate cu simbolismul abstract, evoluțiile au fost întru totul conforme !
Subiectivismul meu a blocat previziunea exactă.
Așa și aici, cu paradigma. Numeroase indicii o atestà, insà doar abstract. Poate "revoluție" sà însemne altceva decât ceva politic. Poate e vb. doar de o schimbare de mentalități, mai greu sesizabilà "in scurt", sau poate se referă la o "revoluție tehnologicà", într-un sens progresist.

Totuși, dacă aceste índoieli le aveam până anul trecut, brusca nebunie apărută ca din neant (aparent) îmi întărește opinia că schimbările vor fi de impact (socio-politico-economice). Nu doar în România, evident, dar în mod sigur nu vor ocoli țara noastră.
Cum nu prea cred ín capacitatea noastrà, a românilor, de a crea un curent ideologic și / sau revoluționar propriu, bănuiesc că ne vom racorda, prin mimetism, la valurile de schimbări abrupte ce vor veni din exterior (dar cu "tămbălău", ce ar putea degenera în tulburări).

În sfârșit, mai vedem. Oricum îmi re-verific și actualizez estimările periodic...așa că, de voi descoperi (completa) unele elemente,  le voi scrie aici.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: mr din 01 Aprilie 2020, 10:26:58
Istoria ne-a demonstrat mereu ca schimbarile majore s-au facut cu salturi intre paliere/registre/nivele/frecvente, in sus sau in jos. Cred ca este evident faptul ca logica nivelului pe care suntem acum este iremediabil alterata/epuizata. De aceea nu cred putem analiza economia evolutiva doar din perspectiva unui nivel. E normal ca totul sa-si piarda sensul, se intampla ciclic in istoria omenirii. Se numeste evolutie, iar o parte din simbolistica ouroborosului se refera la salturile intre nivele. De acceea, asa cum bine spunea colega Grifon, e greu de tradus in concretul cotidian, neconventionalul, acesta apartinand altor registre de logica.
In plus, fiintam simultan pe mai multe planuri de existenta, interdependente, planul fizic fiind doar apendicele.

Zic ca e complicat de recunoscut conducatorii de alta natura pentru ca tendinta predominanta este de a-i evalua in registrul perimat al nivelului pe care ne aflam. Putini dintre noi sunt capabili sa gandeasca o imagine de ansamblu pe mai multe nivele - chiar daca nu au certitudini, macar sa o lase liber ca potential. Iar aici antrenarea unei gandiri critice conduce la ascutire a intuitiei, fapt imperios necesar in aprofundarea multinivel.
Masele "beneficiaza" de o educatie perimata, exterioara, care le tine subdezvoltat simtul critic, implicit intuitia. De aceea nu sunt de condamnat pentru ca nu "stiu". Insa conducatorii actuali stiu. Dar si lor li se termina timpul…

In ceea ce priveste tara noastra, conducatorii sunt legati oblical si profund obedienti "elitelor" mondiale. Sunt docili, ne-au vandut si se multumesc cu putin. Pana la urma, in aceasta lume putreda, paradoxal, sunt protectia noastra….

Si mai complicat! :-)

Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 01 Aprilie 2020, 13:02:41
Toate extremele își "suflecă mânecile". Bineînțeles, nu puteau lipsi din scenă marxiștii:

https://www.marxist.com/coronavirus-pandemic-opens-a-new-stage-in-world-history.htm

Evident, "stânga" radicală încearcă să tragă evenimentele "pe turta sa", îmboldind proletariatul la revoluție. Articolul nu atestă că au dreptate (deși, pe alocuri, au) ci confirmă tulburările și efervescența pre-revoluționară ce se contureazà la orizont.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 01 Aprilie 2020, 22:43:17
... Se numeste evolutie, iar o parte din simbolistica ouroborosului se refera la salturile intre nivele.....
Foarte bine ales termenul, dle.@mr. Ouroboros - ciclicitate.
Iată un exemplu elocvent : ciuma bubonică (black plague) a bântuit lumea la jumătatea secolului XIV, cu apogeu la 1351. A fost tocmai momentul conjuncției Saturn / Pluton, exact ca și acum. Mai mult, originea ciumei bubonice a fost ín China, de la șobolani, iar apoi s-a íntins pe Drumul Mătăsii - ínsă ín Europa a ajuns mai iute, pe caravelele negustorești ale venețienilor (Veneto) - deci tot Italia (prima și cel mai greu lovită).
Repetabilitatea e fascinantă : aceeași conjuncție astrală, China > șobolani > Italia !

De aceea acord credit estimărilor făcute (căci aceleași similitudini sunt și íntre revoluțiile enumerate anterior, comparate cu configurațiile prezentului).
Numai că, similar nu înseamnă identic. Ouroboros e ciclicitate, dar nu circulară, ci ín spirală. Bucla evolutivă tot prin aceleași repere trece - dar pe un alt nivel.

De aici și imposibilitatea mea de a prezice, punctual, la ce fel de revoluție vom asista.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: mr din 02 Aprilie 2020, 11:24:44
Bine punctat colega Grifon, "similar nu inseamna identic", pentru ca ciclicitatea se aplica fondului problemei, pe cand forma ia chipul epocii si integreaza experienta umanitatii - sub toate formele ei. Cred ca modelul spiralat (evolutiv) se manifesta atat in parcursul unui nivel - chiar daca se poate repeta de mai multe ori pana cand acesta este inteles/asimilat, cat si intre nivele.
Personal, cred ca ne aflam in preajma unui salt intre nivele.

Revenind la aparenta non-actiune, pe 1 aprilie a avut loc la Casa Alba o conferinta de presa despre lupta impotriva coronavirusului - una de rutina, dealtfel.
Totusi aceasta conferinta a fost una atipica, fiind prezenti si conducatori de corpuri armate.
Au fost anuntate "enhanced counter-narcotics operations" "to combat the flow of illicit drugs".
Army Chief of Staff General Mark Milley a anuntat ca "This is the United States military. You will not penetrate this country. You will not get past jump street. You are not going to come in here and kill additional Americans."
Neoficial au circulat pe internet filmulete cu trenuri lungi incarcate cu tehnica militara care intrau in marile orase americane.
Totul pe fondul luptei cu pandemia.

https://www.c-span.org/video/?c4865428/president-trump-sec-esper-announce-counter-narcotics-operation
https://www.c-span.org/video/?c4865438/user-clip-gen-mark-milley-illegal-drugs
https://www.youtube.com/watch?v=91guIYoL9YY

Mai amintesc ca in Europa sunt deja prezenti in jur de 30000 soldati americani si peste 15000 piese armate - sositi la inceputul lunii martie pentru exercitiul NATO "Defender 2020" si pusi pe standby din motive de coronavirus. Pe langa zecile de mii de soldati americani si tehnica militara aferenta, deja stationati in baze europene.

https://www.eur.army.mil/DefenderEurope/
https://www.youtube.com/watch?v=tIgJLccCK-4

See for yourself!Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 02 Aprilie 2020, 11:49:09
Ar fi bine ca aceste manevre militare să constituie o coincidență - deși eu, unul, nu mai cred de mult în asemenea "potriviri".
Există posibilitatea ca spirala crizei să atingă nivel de confruntări - intervalul preconizat fiind undeva între august - noiembrie.
Totuși, să sperăm că aceste "operațiuni" (cel puțin bizare, ca moment ales) să nu însemne și altceva.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: hoinar din 02 Aprilie 2020, 12:13:54
Adrenochrome este la mare cautare in perioada asta, se pare.   :fullmoon:
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: mr din 02 Aprilie 2020, 12:29:29
Adrenochrome este la mare cautare in perioada asta, se pare.   :fullmoon:

I want every American to be prepared for the hard days that lie ahead,” Trump said at the White House. “We’re going to go through a very tough two weeks. This is going to be a very painful, very, very painful two weeks.
("Vreau ca fiecare american să fie pregătit pentru zilele grele care urmează ”, a spus Trump la Casa Albă. „Vom trece prin două săptămâni foarte grele. Vor fi două săptămâni foarte dureroase, foarte dureroase. ”)

https://www.theguardian.com/world/2020/mar/31/donald-trump-coronavirus-briefing-painful-us-deaths

Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 02 Aprilie 2020, 13:03:59
Concentrarea de trupe americane în Caraibe (impresionantă, din ce a declarat Trump) pare a ținti răsturnarea lui Maduro din Venezuela.
Cică...împotriva "cartelurilor". Care din ele ? Nu s-a nominalizat niciunul. Nici măcar un nume, să știe poporul yankeu care-i "dușmanul". În schimb l-a menționat pe Maduro ca..."sprijinitor".

Sunt ăștia plini de bombe, dar nu și de imaginație. În 1989, când toată lumea se uita către Europa de Est (revoluțiile, și la noi) Bush I - ul invada Panama acuzându-l pe Antonio Noriega de...de...ați ghicit ! Trafic de droguri.

Acuma, na...toată lumea e cu ochii pe dracu' de Covid, așa că...trosc !
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 02 Aprilie 2020, 19:21:43
La noi presa a evitat, cât a putut, sà relateze exact ce s-a petrecut acum un an la Paris. Iatà un reportaj obiectiv, nepartizan, realizat de independenții de la Le Media

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3DKw7LAslS_3U&ved=2ahUKEwjf4q6XkMroAhVOpYsKHWvHAoEQo7QBMAB6BAgAEAI&usg=AOvVaw2DEnzM-uU1pY5g9nMYtW2Z

De pe la momentul 1.15 se vàd cei de la Black Block ieșind din rándul "vestelor", iar pe la 1.20 - 1.30 apar cu una din devizele lor abrupte, ínainte de a șarja jandarmii.

Fenomenul nu se stinge. Intră abia acum íntr- o etapă a organizàrii.
Și, precum am zis, nu se asociazà cu nicio forțà / figurà politicà.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 02 Aprilie 2020, 21:00:45
[...]Ma repet, cred ca suntem in pragul unui salt intre nivele si nu prea mai avem baze in care sa intelegem ce se intampla. Intuitia si capacitatea de a nestapani frica de necunoscut fac diferenta.

100% de acord aici. Mai rãmâne însă o bază de înțelegere - eterna bază sigură.
Follow the money.
Orice grupare nouă, cu potențial transformator, a fost la un moment dat finanțatà. Și Lenin a primit bani pe filierã germană, și Hitler a primit sume prin intermediere americanā.
Banul este instrumentul consacrat, imbatabil, prin care, íntotdeauna, PTB preiau (total ori parțial) controlul asupra noilor entități.
Nu inseamnă însă că asta le permite ghidajul total. Și bolșevicii, și naziștii, au luat stipendiile ín primă fază, apoi au scăpat pe traseul propriu (de au trebuit apoi și mai mulți bani să fie desființați).

Dar vom vedea. Deocamdată niciun embrion nu este coagulat, vizibil, íntr-un curent semnificativ. E un soi de entropie, o mișcare browniană, din care, într-un final, se vor detașa unele tendințe.
Părerea mea e că deja banii curg spre grupuscule necunoscute publicului larg. Nu se poate estima însă cu ce...finalitate.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: xperyens din 03 Aprilie 2020, 01:07:37
...
Follow the money.
...

Si ce analiza financiar economica ati facut care sa va sprijine teoriile cu puncte puncte si mai dinainte? Poate ne lamuriti si pe noi, astia care nu inteleg, cu analiza dvs. si cu studiul financiar-economic daca tot vorbiti despre asta... poate puneti la dispozitie studiul dvs. pe problema.

Ati urmarit banii? [follow the money] si ce ati aflat?

PS: Ma astept la un raspuns serios, cu date exacte si precise. Asa ar fi de dorit cel putin... ca sa dati dovada de profesionalism si sa nu picati in cazanul cu conspiratii si conspirationisti.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 03 Aprilie 2020, 12:00:14
Si ce analiza financiar economica ati facut...
Domnule @xperyens...d-ta ești atent la ce se scrie, au ba ?
Abia ce mi-am exprimat opinia că, în prezent, nu s-a coagulat incă un curent sesizabil. Dacă am utilizat noțiuni ca "entropie" sau "browniană", nu decurge logic că nu se poate, în stadiul actual, urmări vreo pistă ? Banii se pot urmări abia când există o persoană juridică, cu conturi, sau măcar o persoană fizică pivot, căruia i s-ar putea urmări cheltuielile excedentare.
În stadiul actual, dacă un ins (necunoscut marelui public) sau un grup (la fel de anonim) primește stipendii, faptul nu este (deocamdată) relevant.
Îndemnul meu viza un moment viitor, când am fi remarcat apariția, publică, a unei entități - fie ea și virtuală.
...care sa va sprijine teoriile cu puncte puncte si mai dinainte?...
Sincer să fiu, nu țin să-mi promovez, neapărat, "teoriile".
..Poate ne lamuriti si pe noi, astia care nu inteleg...
Pe domniile voastre, "care nu ínțeleg", regret, dar mai mult nu vă pot ajuta
...Ma astept la un raspuns serios, cu date exacte si precise...
Mă scuzați, d-le președinte CSAT, raportul meu complet nu e încă gata...
...sa nu picati in cazanul cu conspiratii si conspirationisti...
Chiar te rog, dle.@xperyens - ba și insist - ca d-ta să nu cazi cumva în acest "cazan".

Ín alt registru, chiar mă amuz. După ce, ín mod repetat, ai atacat forumul - asociindu-te cu un alt "mare amic" RUFOn, acum te aștepți să fii servit cu analize complete ?! Ba chiar din cele care ar intra sub incidența GDPR ?!

Dacă te intereseazà subiectul, exprimă-ți opiniile (fie pro, fie contra). Și aș recomanda sà o faci ín mod onest - dacă dorești a lua parte la dialog.

În rest, numai bine. Fiecare cu "cazanu'" lui.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: xperyens din 03 Aprilie 2020, 12:21:42
Cred ca nu mi-ati inteles raspunsul. Folositi atat de lax cuvintele "follow the money" de parca lucrati la fisc si aveti acces la informatii complete financiare. A urmari ce scrie presa in general nu inseamna a face vreo analiza de tip "follow the money". Plus ca e hilara seriozitatea pe care doriti sa o aratati in aceste momente avand in vedere discutiile anterioare de pe forum de la ultimele doua subiecte. Poate doriti sa aratati o nuanta de analiza serioasa agatandu-va de ceva care poate releva date foarte concrete. Insa este evident ca aici si in acest moment asa ceva e imposibil. Suntem prea ocupati cu mesaje anti UE, nationalisme si conspiratii jenante care dovedesc ca sub numele pasionati de ufo se ascund cu totul si cu totul alte ... ideologii sau mentalitati. Pe fondul acestor conpiratii sa solicitati cu atata seninatate si normalitate asa ceva este in contrast deplin cu ce vad pe aici. Deci "follow the money" este nu mai mult nici mai putin decat o gogosica.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: abyss din 03 Aprilie 2020, 14:28:43
Manualul de propagandă....
Dle xperyens.... cum ar fisa ne lasati pe noi cu toate cele menționate mai sus si sa va canalizati eforturile in preocupările dvs de grup.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: SLEAH19 din 03 Aprilie 2020, 21:40:24
  Îi suspectăm cei care doresc să schimbe macazul/paradigma, sau ne imaginăm că trebuie să fie foarte inteligenți  prin ce fac și că ar fi pe undeva și intenții bune , dar dacă sunt răi? Dar dacă sunt răi și proști? Dar dacă sunt mai mult proști decât răi, procentual vorbind   ...  eu așa am senzația!
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 03 Aprilie 2020, 22:01:54
Senzația asta, într-o anumită măsură, o am și eu.
De fapt, o am de la anteriorul "macaz", în anii 2000. Păi goanga aia cu "turnurile" a fost de clasa IV, iar ulterior minciunile cu "arsenalul irakian" au fost de-a dreptul penibile.

Însă mai e un aspect. Poate minciunile sunt elaborate proporțional cu inteligența / cultura societății. De ce să se investească în scenarii f.complexe, cu variante "de retragere" sau cu planuri complementare ? Azi, din păcate, orice aiureală expectorată "prinde" ca scabia (adică, pardon...ca Covidu - totul e să o urle în neștire ..."știrile" (jocurile de cuvinte sunt o plăcere de-a mea, scuzați-le).

Ca să mâni niște oi în țarc nu e nevoie să le citești "Critica Rațiunii Pure" a lui Kant. Șuieri, fluieri, latră câinii, mai dai cu bățul - arhisuficient. Mă uit în jur și mă crucesc câtă nerozie văd ! Cred că și oile ar mai fi avut o scurtă ezitare...dar, deh...fericitele animale n-au televiziune.

Dar mai am o altă convingere. Această schimbare de paradigmă oricum s-ar fi petrecut, iar diverse "elite" care încearcă să profite de pe urma ei sunt, la rândul lor, efecte, nu cauze.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: hoinar din 04 Aprilie 2020, 06:57:49
Această schimbare de paradigmă oricum s-ar fi petrecut, iar diverse "elite" care încearcă să profite de pe urma ei sunt, la rândul lor, efecte, nu cauze.

Elita este un efect al schimbarii? Sau actiunile elitei sunt un efect? As fi mers pe ultima varianta, elita fiind cauza schimbarii, fara sa intru in ezoteric.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 04 Aprilie 2020, 10:10:03
Elita este un efect al schimbarii? Sau actiunile elitei sunt un efect?
Valabile amândouă variantele.
Orice "elită" (indiferent de loc / epocă) este provenită din societate, o "emanație" a acesteia (vb. lu' moș Ilici). Dacă societatea, în schimbul implacabil de generații, devine mai elevată (ca și ansamblu) atunci și exponenții săi "de vârf" vor avea trăsături excepționale. Dacă însă ansamblul general e decadent, superficial sau, in fine, cum doriți, "elitele" derivate vor avea cam aceleași caracteristici.
Una erau elitele din sec.XIX în lume (sau la noi "pașoptiștii"), alta sunt acum.

As fi mers pe ultima varianta, elita fiind cauza schimbarii, fara sa intru in ezoteric.
Păi aici văd o abordare paradoxală. Elitele (fie că vorbim de masoni, Vatican etc.) sunt preocupate constant de ezoteric. De fapt, doar ezotericul le asigură existența multi-seculară, căci altfel, de-ar fi fost axate numai pe interese materiale de moment...era suficient să activeze în partidele politice.

Completez cu un citat, în asentimentul colegului @SLEAH19:

"Ai legat tu lanțul Pleiadelor sau ai dezlegat tu frânghiile Orionului ?
Aduci tu afară constelațiile la vremea lor,
Și călăuzești tu Ursul cu puii săi ?
Cunoști tu legile Cerului ? Ai hotărât tu stăpânirea lui pe Pământ?"
                              Iov 38: 31-33

Cauzalitatea pre-există manevrelor întreprinse în sub-lunar. A ne închipui că "bogații lumii" au dispus rotirea de ceasornic a planetelor...ar fi un plonjon în absurd.
Dar, presupunând că la nivelul actualelor "elite" existà și unii mai...ínțelepți (fie buni, fie răi) respectivii cunosc sincronizarea și efectele generate de configurațiile...ezoterice. Dar și ei le cunosc doar abstract (adicătelea prin simbolism, nu revelație) și fiecare íși ínchipuie că, dacă e "rost de schimbare", atunci musai sà fie...schimbarea lui. De aceea multiple forțe / organizații íși vor suplimenta efortul ín următorii ani, fiecare cu agenda ideologicà proprie.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 05 Aprilie 2020, 12:07:37
Faptul că ne aflăm în pragul unei revoluții este atestat și de gânditori economici (nu doar The Economist) afiliați actualului establishment:
"At the very moment of its ultimate triumph, capitalism will experience the most exquisite of deaths"

Citatul îi aparține lui Jeremy Rifkin - consilier în ultimii ani ai Comisiei Europene, iar printre altele și consilier al Angelei Merkel (prințe altele însemnând că omul are o activitate...complexă).
https://www.foet.org/about/jeremy-rifkin/

Pe scurt, el "propovăduiește" colapsul sistemului capitalist (ori cel puțin al formelor sale consacrate), tocmai prin evoluția pe care același capitalism a inițiat-o / dezvoltat-o. Factorii "cheie" sunt informatizarea globalà și iminenta apariție a IoT (Internet of Things), coroborată cu liberalizarea imprimantelor 3D. Acestea anuleazà, pur și simplu, costurile de producție colaterale, ceea ce ínseamnà că, în principiu, oricine poate deveni producător și/sau competitor (de unde și termenul prosumers, substituind consumers).

Detalii concentrate ale acestei viziuni, aici : https://industrytoday.com/the-collaborative-commons/

Reține atenția sintagma "collaborative commons" - vàzutà ca noua paradigmă ce va înlocui comandamentele "pieței". Combinat cu necrologul făcut capitalismului, cuvântul commons îl indică pe Rifkin cam nițeluș neo-marxist (nu că ar fi vreo problemă asta) și-mi re-certifică (cel puțin mie) apropierea unor vremuri de majore schimbări / busculări.

Căci, deși aici e vorba strict de o revoluție economică, știm prea bine că legitățile economice determină implacabil atât socialul, cât și politicul. Odată "temelia" surpată, edificiile se prăbușesc - doar că, așa cum am văzut încă din sec.XIX - nu fără luptă.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: sunnyboy din 06 Aprilie 2020, 18:56:32
legat de follow the money...
https://www.thegatewaypundit.com/2020/04/revealed-soros-invested-heavily-chinese-biotech-research-company-facility-wuhan-researches-respiratory-models-infectious-disease/ (https://www.thegatewaypundit.com/2020/04/revealed-soros-invested-heavily-chinese-biotech-research-company-facility-wuhan-researches-respiratory-models-infectious-disease/)

Documents from the Securities and Exchange Commission in 2011 show Soros Fund Management LLC invested heavily into WUXI Pharmatech Caymen, Inc (https://www.wuxiapptec.com/about/location).
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 06 Aprilie 2020, 22:47:35
Dacă această informație e veridică, atunci ea va da "apă la moară" suporterilor Trump - mai ales celor din Q-Annon. Nu-i deloc exclus ca bătălia electorală din SUA să se acutizeze major pe fundalul COVID - fapt ce va contribui la adâncirea (şi radicalizarea) clivajelor din societatea americană.

În altă ordine de idei, ar fi interesant să vedem şi mai cine altcineva a băgat bani pe acolo. Dacă Democrații vor găsi şi ei implicări ale unor apropiați Trump, tămbălăul va fi cât casa (unii cu CNN, ăilalți cu FoxNews).
Cel mai interesant va fi însă p.d.v al Chinei. Căci oricine ar fi investit acolo, nu avea cum să o facă fără ştirea şi acordul Beijing-ului.
Scandalul internațional abia se naşte, iar amploarea sa (cred eu) va degenera.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 07 Aprilie 2020, 23:08:53
Escaladarea pe care o anticipez a și început.

https://www.ccn.com/bombshell-icc-complaint-sues-china-over-alleged-coronavirus-bioweapon/

https://www.google.com/amp/s/www.digi24.ro/amphtml/stiri/externe/biolog-chinez-prins-in-sua-cu-fiole-ce-ar-avea-mers-si-sars-un-raport-fbi-mentioneaza-riscul-de-biosecuritate-reprezentat-de-china-1284999

Nu are importanță dacă e adevărat sau nu. Acțiunea a început prin proxies, pentru a masca administrația (cam la fel cu "rapoartele" CIA despre "armele de distrugere ín masà" ale Irakului - o minciună sfruntată).
Demolarea acuzațiilor pe filieră științifică va fi irelevantă. Țintele acestei acțiuni nu sunt specialiștii, ci grosul opiniei publice. Nu doar din SUA, ci din íntreaga lume.
Doar că Dragonul nu-i Irak , sau Serbia, sau Venezuela...
Estimez că această escaladare se va agrava după finalul verii, spre toamnă.

Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: horia2008 din 13 Aprilie 2020, 00:55:33
inca una, demascare si infierare cu manie proletara; who serves ?

https://eu.usatoday.com/story/opinion/2020/04/07/time-put-china-lockdown-dishonesty-amid-coronavirus-pandemic-crisis-column/2954433001/

Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 14 Aprilie 2020, 11:53:10
who serves ?

La o primă vedere, folosul pare a fi căutat de americani.
Deja de vreo 4-5 ani, evaluările predictive ale economiștilor arătau că, inevitabil, China va trece în fața SUA ca putere economică - lucru inacceptabil ptr. yankei.
De aceea SUA își concentrează tot potențialul acțional pe Asia, lăsând Europa (și grija Rusiei) mai în plan secund. De aceea a și început Trump războiul comercial, care nu a dat însă (până în prezent) rezultatele scontate.

Tocmai de aceea e și bizar cum "virusul" a pornit din China și "pocnește" SUA. Fie că el chiar există, fie că nu, criza generată e văzută de ambele părți ca oportunitate.
Americanii au început (și vor crește) campania de demonizare a galbenilor, pe toate canalele. Nu cred însă că vor ajunge la un conflict militar (yankeii sunt comercianți lași, ei vin la luptă când războaiele sunt pe final, duse cu suferințe de alții). Dar prevăd un soi de nou "război rece", cu sancțiuni, blocade, embargouri, și cu teze precum "cine e cu China e împotriva noastră).

Asta, desigur, dacă nu vor da chinezii îndărăt, căutând o înțelegere. Că și ei sunt o nație de negustori, mult mai interesați să vândă decât să lupte.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: SLEAH19 din 14 Aprilie 2020, 21:48:32
SARS – 2 este un coronavirus produs prin izolarea unui coronavirus de la lilieci si recombinarea lui cu alte segmente de viruși și o proteină S care deschide accesul către celula umană fără pasajul pe alt animal. Proteina S face ca celula umană să recepteze și să replice virusul cu o forță impresionantă , atacând efectiv țesuturi și organe. Este clar pentru oamenii de știință că acesta nu putea să apară decât ca un virus sintetic .

Ce se întâmplă este un război neconvențional, vizionați acest Documentar , folosiți subtitrare în limba română dacă nu înțelegeți limba engleză, .....documentul publicat de colegul abyss , este revelat în această anchetă , coronavirusul nu vine din piața Wuhan, de fapt în piața din Wuhan nu există lilieci la vânzare ci doar fructe de mare congelate, filmulețul care circula era un fake news, era de fapt o piață din Indonezia, chinezii aveau la 1 dec 2019   în supraveghere 14 cazuri de bolnavi care nu aveau nici o legătură cu piața din Wuhan.

https://www.youtube.com/watch?v=Gdd7dtDaYmM


Doresc să exprimați păreri după vizionare:
-   este un accident scăparea coronavirusului în lume?
-   este un atac al armatei chineze care pregătește coronavirusul din 2007 cum se stipulează în anchetă?
-   SUA are vreo conexiune cu declanșarea pandemiei?
-   George soros este întradevăr acționar la WuXi PharmaTech Cayman Inc care deține Laboratorul de Virusologie din Wuhan ?


…și alte 1000 de întrebări legate de Schimbarea de Macaz , care sigur capătă o altă  conotație!Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 15 Aprilie 2020, 00:40:07
Înainte de a răspunde acestor incitante întrebări, cred că se impun niște precizări despre realizatorii documentarului (Epoch Times).

"The Epoch Times a fost întemeiat în anul 2000 de un grup de practicanți ai practicii spirituale Falun Gong[1], printre care și John Tang împreună cu un grup de americani de origine chineză ca răspuns la cenzura din China și nevoia societății internaționale de a înțelege evenimente importante precum represiunea minorităților religioase din China."

"În anul 2000, 10 corespondenți Epoch Times au fost închiși în China, iar echipa actuală a ediției în chineză a Epoch Times (DaJiYuan) lucrează din Hong Kong [6]"

Descriere mai amplă aici : https://ro.m.wikipedia.org/wiki/The_Epoch_Times

Există, desigur, și Epoch Times România, ce nu se lasă mai prejos:
https://epochtimes-romania.com/news/moartea-este-motorul-care-duce-istoria-inainte-teorii-fasciste-ale-partidului-comunist-chinez---300000

Bun...acum, doar pentru că sunt oficină de propagandă plătită de...uncheș, nu înseamnă că tot ce afirmă sunt minciuni. Dar, ca unul care am mai urmărit fenomenul Falun Gong (mai exact confiscarea lui de aparatul propagandistic ) țin minte niște aserțiuni mai vechi, de prin 2005 parcă, cum că "autoritățile chineze fac experimente pe falungongi" sau că "le extrag organe...pe viu".
Nu ne-am născut ieri, să înghițim asemenea cocktail de exagerări emoționale. Seamānă cu prostiile debitate la noi in 1989, cánd, printre alte dezinformàri grosolane circula și macabra informație cà "la Timișoara, morții erau cusuți cu sârmā ghimpatã" - o aiureală imposibilă fizic, dar care dinamita percepția prin intensitate.

E precum am zis - americanii pornesc toate "tunurile" mediatice...neoficiale. Mă aștept ca asemenea materiale să curgă șuvoi ín lunile următoare, până la saturarea opiniei publice internaționale.

Nu cred cã Beijing-ul a început vreun război biologic. Nu aveau de ce. Paradigma veche le convenea, nu mai aveau mult și deveneau prima economie a lumii (premieră istorică), și deja au adus în dependență o bună parte din glob, prin producția de...orice.
De ce să schimbe ei un ansamblu profitabil ? Nu aveau nevoie, nu le-ar fi folosit deloc - ba dimpotrivă.
Alții însă...hm...au nāstrușnicul nārav de a crea conflicte în lume taman când le dă rateuri economia.

Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: SLEAH19 din 15 Aprilie 2020, 16:36:17

 Atunci mă fac eu un pic avocatul diavolului:

 E clar că Trump  (care este un fel de ,,50 de becali într-unul  singur,,) , când a vorbit prima oară de SARS-2, l-a etighetat ca fiind  -  ,, virusul acesta chinezesc,,  nici măcar nu bănuia amploarea damageului provocat de Covid-19. Asta denotă că avea pe birou rapoarte despre originea man made chinezească dar nu aveau încă date asupra periculozității pandemiei.

 Faptul că astăzi  Trump i-a suspendat finanțarea și a acuzat OMS și organizația ONU că a gestionat greșit şi a mușamalizat răspândirea coronavirusului după ce acesta a fost depistat în China şi a declarat că trebuie trasă la răspundere, denotă și faptul că OMS - chiar a vrut să facă un blat cu China probabil pe bani grei așa cum este stipulat și în film că OMS și alte organisme internaționale, sunt acum coruptibile și obediente Chinei, recte nu mai sunt aservite doar SUA.

Revin asupra faptului că The Epoch Times ajunge la aceleași concluzii precum Academicienii Indieni ai lui abyss în ce privește recombinările genetice ale coronavirusului iar din 2007 încoace specialiștii chinezi prezintă prin congrese și conferințe progresele lor în ce privește un coronavirus care poate produce la om o pneumonie teribil de mortală.

Din datele de până în acest moment tind să cred că chinezii au scăpat accidental coronavirusul din laborator, în sprijinul acestei ipoteze vine faptul că în cursul lunii februarie Institutul/Laboratorul virusologic din Wuhan a fost preluat și i s-a atribuit conducere militarizată, deci în viziunea Partidului Comunist Chinez, acolo era haos și a venit armata să pună ordine, cam ca în spitalele românești manageriate de acoliți politici.
Pierderile Chinei în ce privește viețile umane sun sigur altele decât cele declarate iar ,,Tăcerea ,, Institutului Virusologic din Wuhan care nu a venit cu nici o declarație/lămurire deși virusul a pornit din proximitatea lor este iarăși seminificativă.

Reacția Chinei la acuzațiile internaționale despre declanșarea pandemiei din vina ei este anemică, au spus ceva despre americani dar nici ei nu cred, dovezile de astăzi și cele ulterioare vor dovedi clar că ei s-au jucat cu producerea virusului ucigaș. Accidentul scăpării lui în teren s-ar putea să fie o altă poveste mai ales că el acționează cu precădere și damage maxim în UE și SUA.

Nu avem dovezi dar pe canale diplomatico/financiare cred că se solicită deja Chinei sume imense pentru pierderi, deja există un curent de declarații la nivel de state (Australia de ex.) privind boicotarea pe toate planurile a Chinei.

Și dl Grifon în această perioadă economia SUA nu dădea rateuri, ba din contra era pe val taman în detrimentul Chinei, Trump are de 30 de ani un discurs de condamnare a deficitului comercial dintre SUA și China , este militant plenar cu privire la întoarcerea locurilor de muncă înapoi în SUA și a taxării suplimentare a relațiilor comerciale cu China.

Folosirea contextului Pandemia de către SUA  este by default, până la urmă toate națiunile o vor face!

                                                                                                                                         Părerea mea !
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: SLEAH19 din 15 Aprilie 2020, 19:41:32
Și dovezi că americanii erau îngrijorați de cel puțin 5 ani de posibilitatea ca în mod accidental chinezii ar putea genera o pandemie!

Astăzi, lui Josh Rogin, despre care se spune că este la fel de conectat la Departamentul de Stat ca la orice colaborator din Washington Post , i s-au arătat documente din 2015 care dezvăluiau cum guvernul SUA era îngrijorat de standardele de siguranță din laboratorul din Wuhan. De fapt, erau îngrijorați că, într-o zi, unul dintre aceste experimente - inclusiv cel pe coronavirusuri de lilieci - ar putea scăpa și a deveni un coșmar global.


„În ianuarie 2018, Ambasada SUA la Beijing a făcut pasul neobișnuit de a trimite în mod repetat diplomați științifici din SUA la Institutul de Virologie Wuhan (WIV), care a devenit în 2015 primul laborator al Chinei care a atins cel mai înalt nivel de siguranță internațională în domeniul bio-cercetării (cunoscut sub numele de BSL-4). WIV a emis un comunicat de presă în limba engleză despre ultima dintre aceste vizite, care a avut loc la 27 martie 2018. Delegația americană a fost condusă de Jamison Fouss, consulul general din Wuhan, și Rick Switzer, consilierul ambasadei de mediu, știință, tehnologie. și sănătate. Săptămâna trecută, WIV a  șters  această declarație de pe site-ul său web, deși rămâne arhivată pe internet. ”


https://www.forbes.com/sites/kenrapoza/2020/04/14/the-washington-post-goes-rogue-china-lab-in-focus-of-coronavirus-outbreak/?fbclid=IwAR2sKFxKicPdfVNLNi4xePid0FZwLnSyOaoXx3xgO7K8S0NCm3lBR6oAGiw#2daa6d8d1ee1

Și articolul din Washington Post pe aceleași temeri :

https://www.washingtonpost.com/opinions/2020/04/14/state-department-cables-warned-safety-issues-wuhan-lab-studying-bat-coronaviruses/?fbclid=IwAR2VJAn9il52ZyRic-Y0KHYtYIKFcRxauesfji18PCXryF4utciQZyqnm0U
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 15 Aprilie 2020, 20:05:20
Da, există adevăr și în aceste afirmații. Rolul (și prestația OMS) în toată tevatura ridică mari dubii, într-adevăr (doar că eu nu-i suspectez că "au minimalizat", ci că au umflat teribil gogoașa. Să nu uităm aserțiunile alea difuzate la știrile ProTv din 2019, care preluau teza OMS cà "în curând vine pandemia".

China sigur făcea experimente bio-chimice la Wuhan, asta e indubitabil. Deci, teoretic, nu ar fi exclus ca un virus sà fi scăpat, chiar și accidental.
Doar că un accident înseamnă ceva neprevăzut.. Ori cum se face că OMS lansa știrea, profetic, din 2019, iar în același an 2019, spre final, aceeași Universitate J. Hopkins (care acum e "vioara întâi" la comunicare în timp "real" a situației) simula pandemia prin octombrie - noiembrie ? EVENT 201...s-a postat și aici.

Păi cum...neprevăzutul era prevăzut și de OMS și de "J.Hopkins" de un an ?!
De asta nu cred că a fost un accident de laborator. Și nici o intenție secretă a Chinei.
Eu nu cred de regulă nici în coincidențe minore, darămite în de-astea mari...

E clar că OMS și Universitatea Hopkins and fost (cel puțin) 2 din entitățile care știau ce va urma. Simularea Hopkins e aproape la indigo cu realitatea, și ca zonă s-a fàcut pe New - York, taman mega-focarul de acum.

Mda...

Și aici nu s-a gàsit urma lui Sörös (din garda old money) ci a lui Bill Gates (tabăra new money). Avem deci "sifonàri" diametral opuse. Unele ne ímping spre ipoteza "China + Söros", altele spre "SUA + Gates".

Greu, deocamdatà, de tranșat. Poate mai sunt și alte variante.
Dar accident sigur nu a fost. Măcar ín privința asta ími permit să fiu convins.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: panta_rh_ei din 17 Aprilie 2020, 18:29:42
https://misatv.ro/planul-de-salvare-a-lumii-11-episoade-de-film-documentar/
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 18 Aprilie 2020, 12:19:43
Această suită de filmulețe reprezintă, integral, ideația Q-Annon - și se pare că la noi MISA se raliază curentului.
Pe linia acestei evoluții, există posibilitatea ca, în timp, toate nucleele conspiro să se aglutineze sub acest stindard, amplificând masa curentelor extremiste de "dreapta".
Cum postula acum vreo 30 de ani autorul William Cooper, "nu contează cât de adevărată e o idee, contează cât de mulți cred în ea". Dacă procentul aderenților "Q" ar atinge o "masă critică", atunci, teoretic, această masă ar putea dezvolta un curent socio - revoluționar.

Totuși, nu cred că asemenea melanj excentric s-ar putea coagula într-un curent amplu. Cred însă că includerea acestor mesaje în meta-propaganda  lui Trump va avea drept consecință adoptarea unor tactici similare și de către oponenții săi politici, fapt ce va duce, in crescendo, la o radicalizare de ansamblu a comunicării sociale, deschizându-se astfel calea ascensiunii oricărui nucleu dur.

Atmosfera generală începe a semăna cu climatul tulbure din Germania interbelică, iar gravitatea contextului nici nu a ínceput íncă. Dacă recesiunea economică preconizată va deveni chiar depresiune, milioanele de șomeri vor alcătui un segment eminamente radical.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: panta_rh_ei din 18 Aprilie 2020, 20:36:01
"Această suită de filmulețe reprezintă, integral, ideația Q-Annon" - de aceea am postat. Pentru cine are timp si surse de informatii cuprinzatoare si relativ sigure poate face un exercitiu de integrare in "realismul ofensiv" care spune printre altele: "Raporturile dintre state sunt raporturi de forta. Orice stat va incerca sa-si maximizeze puterea pentru a-si asigura supravietuirea. Istoria relatiilor internationale este istoria luptei pentru hegemonie. "Interesanta teoria care explica intr-un fel situatia actuala si, repet, cineva informat care stie sa citeasca printre randuri si sa vada dincolo de tot ce inseamna declaratie publica, are o privire de ansamblu a situatiei internationale poate vedea scopul, cui foloseste, cine pierde si cine castiga, cum va arata lumea post criza/e. (John J. Mearsherimer - Tragedia politicii de forta. Realismul ofensiv si lupta pentru putere.)
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 20 Aprilie 2020, 16:52:50
Cred însă că includerea acestor mesaje în meta-propaganda  lui Trump va avea drept consecință adoptarea unor tactici similare și de către oponenții săi politici, fapt ce va duce, in crescendo, la o radicalizare de ansamblu a comunicării sociale, deschizându-se astfel calea ascensiunii oricărui nucleu dur.

De fapt, acest lucru s-a întâmplat deja. Uitasem de scenariul "The Family", difuzat pe Netflix - tentativa echivalentă de răspuns a taberei neoliberale.
Acolo se íncearcă acreditarea ideii că Trump & Co sunt exponenții unei societăți secrete de tip fundamentalist creștin, ce acționează subteran și eficient pentru a consolida o conducere teocratică a lumii.
Ín pofida audienței platformei Netflix (cunoscută cu agendă neo-liberală), aceastà încercare n-a prea avut răsunet, fiind mai slabă decât Q-Anon. Deși ambele "povești" sunt șubrede și forțate, cea pro-Trump e mai de impact emoțional (combinația sataniști / pedofili / canibali ridicând oricui părul "măciucà").

Pătrunderea acestor "narațiuni" ín zona mainstream va avea ca efect (dincolo de beneficiile unei tabere sau alteia) amplificarea curentelor conspiraționiste și pràbușirea íncrederii ín limbajul moderat. Chiar și cei tentați să echilibreze extremele vor conchide că "ceva ocult sigur este" și vor alimenta, involuntar, același curent.

E foarte posibil ca de pe urma unor asemenea  "semințe" propagandistice sà profite alte forțe, cu adevărat (și nu doar mimat) anti-sistem. Terenul le va fi pregătit, culmea ironiei, chiar de propaganda mainstream.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: SLEAH19 din 22 Aprilie 2020, 21:27:23
Între  China subversivă,

https://www.nytimes.com/2020/04/22/us/politics/coronavirus-china-disinformation.html?action=click&module=Top%20Stories&pgtype=Homepage
   

Și vaccin la tot mapamondul!

https://www.youtube.com/watch?v=alO3gdXHhcY&feature=share&fbclid=IwAR1GGDLjZt_XndnMQOpT9Vik0MYsYyFUtRc9RGISc6SBthOTnnLYscInbic
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 23 Aprilie 2020, 13:01:24
Este clar că noua paradigmă ce se prefigurează va fi caracterizată de multipolarism.
Și aici nu e vorba doar de mai mulți poli geopolitici (SUA, Rusia, China, etc), ci de o multipolarizare chiar și în cadrul sistemelor consacrate.
Ín America asistăm la o divizare fără precedent (sau cu precedent índepărtat, precum chestiunea aboliționistă). Politica lui Trump adâncește clivajele, asta e limpede, și va fi interesant de urmărit cât de mult se va accentua radicalismul în perioada septembrie - decembrie, pe fundalul alegerilor prezidențiale.
Precum arată și elemente din articolul postat de dl.@SLEAH19, competitorii (China, Rusia) toarnă cu elan "gaz pe foc" ín acest segregaționism, paralel cu radicalizări tip Q-Anon - ceea ce pune și mai multă presiune în societatea americană.

În opinia mea, indiferent cine va câștiga Biroul Oval, tensiunile vor rămâne adânci cel puțin încă 4-5 ani. Și dacă "virusul" va "recidiva", climatul va deveni de-a dreptul exploziv, mai ales că : https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.dailymail.co.uk/news/article-8116579/amp/Nervous-Americans-start-panic-buying-GUNS-amid-coronavirus-panic.html&ved=2ahUKEwjK2v_bo_7oAhWylosKHdgOBZ4QFjAEegQIAxAB&usg=AOvVaw18z9MQFQHxz_KZdsGRXiAL&ampcf=1
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 14 Mai 2020, 16:35:48
După cum anticipam, conflictul cu China se amplifică. S-a trecut de la insinuări aparent disparate prin presă la acuzații aduse de oficiali (de rang 2 sau 3), iar acum se trece la represalii economice.
https://www.google.com/amp/s/amp.dw.com/en/china-bans-beef-from-australian-slaughterhouses-in-feared-tit-for-tat-move/a-53403414
Deja e clar că lumea anglo-saxonă s-a mobilizat unitar contra galbenilor (unde mișcă SUA e și UK, iar unde-i UK obligatoriu vin Canada și Australia).
Iar asta pe fundalul unor tensiuni în continuă radicalizare la yankei, care-s atât de divizați încât apar riscuri secesioniste.

Dar cel mai ciudat lucru e tăcerea Rusiei, ce n-a făcut nicio mișcare de la începutul așa-zisei "pandemii". Putin stă în expectativă...își dă seama că de manevrele de acum va depinde întreaga paradigmă 2020 - 2040.

(de UE n-are rost să vorbim...ori va sta speriată, ori va vota, inerțial, cu americanii)
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Indra din 14 Mai 2020, 18:48:47
D-le Grifon, mi se pare mie, sau chiar aveti o "obsesiune" impotiva USA, indiferent de tema abordata?
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 15 Mai 2020, 15:01:34
Să nu exagerăm termenii - s-a exagerat destul cu "pandemia".
Disprețuiesc însă ipocrizia americană (ce-și camuflează la infinit imperialismul sub devize de "libertate" și "democrație"), și mai ales imbecilitatea presei autohtone care trâmbițează - abia ei "obsesiv" - parteneriatul "strategic".
Păi parteneriat cu adevărat strategic are doar Israelul sau Coreea de Sud, unde SUA varsă miliarde de dolari anual - țările fiind vitale pentru control ín Orientul Mijlociu și Asia.
Pe noi doar ne mulg constant, iar ăstuia de s-a dus de 2 ori pe acolo i-au dat..o șapcă.
Și mă mai irită și "romgleza", uzitată excesiv și prostește - toți nătărăii se cred "cool" dacă se exprimă pestriț și "americănește", boțind limba română (avem și pe forum vreo câțiva).

Dar ar fi mai bine să revenim la subiect - care e despre majora schimbare de paradigmă la care asistăm , nu despre simpatiile sau antipatiile mele.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: socrate din 15 Mai 2020, 23:22:48
      D-le Grifon,ai spus o fraza cat 1000 de cuvinte,citez;E foarte posibil ca de pe urma unor asemenea  "semințe" propagandistice sà profite alte forțe, cu adevărat (și nu doar mimat) anti-sistem. Terenul le va fi pregătit, culmea ironiei, chiar de propaganda mainstream. Fi amabil,la care "alte forte" cu adevarat anti-sistem faci referire ? Sau e vorba de "alte forte" necunoscute din cadrul  sistemului ... ?  :wink:                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 16 Mai 2020, 01:48:10
E-hee...bună íntrebare. Chiar profundă.
Părerea mea este că, fiind cunoscută perspectiva unor schimbări de ansamblu, forțele "anti-sistem" nu pot fi íntru totul străine de sistem. Ele vor contribui la transformarea actualului sistem...nu la modificări de profunzimi insondabile.
Posibil să par eliptic, dar nu sunt. Neînțelesul s-ar diminua dacă am fonda raționamentele pe clarificarea premisei bazale. Ce este sistemul ?
Dacă îl concepem a fi peren, cu existență milenară, atunci e clar că nu se va modifica în urmātorii ani.
Dar eu vorbesc de "sistem" în sensul paradigmei neoliberale care a dominat ultimele decenii, nu la sisteme precum banul sau religia, care rămân, în esențā, neschimbate, și-și modificā doar interfața dupā aspirațiile noilor generații.

Iar ca să rāspund cât mai la concretul întrebārii, sunt ferm convins că existā elemente ale actualelor structuri de putere care lucreazā la fabricarea unor "forme" noi, sau la infiltrarea (ulterior cāpușarea) acestora.
Cam la fel cum securiștii abili dinainte de '89 s-au "integrat" bine în noul peisaj de "după".

Dar...chiar și cu menținerea unora la butoane, nu înseamnā cā la precedenta revoluție nu s-a schimbat sistemul. El s-a modificat substanțial, și asta e unicul motiv pentru care mai pot denumi tragedia din 1989 "revoluție". Chiar și cu Ilici & Co la putere, lumea din anii '90 n-a mai fost deloc cea din anii '80.

 Să nu fim însă pesimiști. Unica garanție că în noua pradigmā nu vor domina majoritar cei "vechi' poate fi clăditā doar de cei cu adevărat "noi". Pe principiul : nu suntem proști când greșim, dar am fi cu adevărat nătărăi dacă repetăm.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: abyss din 16 Mai 2020, 22:45:48
Să nu exagerăm termenii - s-a exagerat destul cu "pandemia".
Disprețuiesc însă ipocrizia americană (ce-și camuflează la infinit imperialismul sub devize de "libertate" și "democrație"), și mai ales imbecilitatea presei autohtone care trâmbițează - abia ei "obsesiv" - parteneriatul "strategic".
Păi parteneriat cu adevărat strategic are doar Israelul sau Coreea de Sud, unde SUA varsă miliarde de dolari anual - țările fiind vitale pentru control ín Orientul Mijlociu și Asia.
Pe noi doar ne mulg constant, iar ăstuia de s-a dus de 2 ori pe acolo i-au dat..o șapcă.
Și mă mai irită și "romgleza", uzitată excesiv și prostește - toți nătărăii se cred "cool" dacă se exprimă pestriț și "americănește", boțind limba română (avem și pe forum vreo câțiva).

Dar ar fi mai bine să revenim la subiect - care e despre majora schimbare de paradigmă la care asistăm , nu despre simpatiile sau antipatiile mele.
Nu sunt deloc de părere că s-a exagerat cu pandemia. Însă nu mai intru in detalii. Nici măcar nu s-a rezolvat... Vad aici două variante valabile. Ideea că pandemia e o minciună e lansată de șefii mici ai sistemului care au rămas cu buza umflată (gogoserii, terase,hoteluri,  transporturi, importuri exporturi...ma rog , "micile gainarii") văzând că șefii mari s-au înțeles și au împărțit tortul din februarie. Si atunci încurajează expunerea la virus sa stoarca și ei un ban. Iar șefii mari acceptă fiindca vor avea motiv la vară toamna sa mai bage un lockdown pandemic pe fondul temerii vizavi de foarte posibile mișcări sociale.

Am ajuns sa nu mai disprețuiesc pe nimeni și nimic. Pe principiul că dacă ceva merge si e folosit legal fie și la limită,  atunci bravo lor. Vina o poartă cei care nu se adaptează, nu se informează, nu caută să exploreze variante noi, nu au un ideal clar in viața.

Presa autohtonă e TOATĂ aservită...intereselor proprii și ...  așa că ce sa mai zicem. Cred ca ne mulgem singuri in timp ce ii lasam pe altii din afară sa ne jupoaie, ca vad ca la categoria asta de jupuitori intră mai toate imperiile.

Normal că i-au dat lui mastermond von sibiu șapca. Ca doar nu era să i-o dea lui Dragnea comunistul. Chit ca si psd.ul are democrat în titulatura iar pnl.ul e grefat pe STANGA amerlocilor aia democrată ha-ha. Ar fi strigat aia acolo ca tru,p e cu stanga in romania... el fiind de candidatul  dreptei. Dar coceanul românesc oricum confunda la greu ce se întâmplă acolo.
  Poate asistăm la o schimbare poate ca nu. Depinde de unde ne informăm. Inclin insa sa cred ca da, va veni o schimbare. La noi insa in rău. Ca de obicei.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: socrate din 16 Mai 2020, 23:43:08
 D-le Grifon,toata stima,inteleg,opinia dvs. despre toata tarasenia asta globala din cadrul actualului sistem social planetar ar fi o "noua ordine mondiala",alta... decat precedentele.... capitalism,feudalism,sclavagism barbar ...  in cadrul aceluiasi sistem de referinta ideologic si legislativ spiritual/patriarhal/misogin,sclavagist,razboinic cotropitor,inuman,imoral. Citez;Dacă îl concepem a fi peren, cu existență milenară, atunci e clar că nu se va modifica în urmātorii ani.
Dar eu vorbesc de "sistem" în sensul paradigmei neoliberale care a dominat ultimele decenii, nu la sisteme precum banul sau religia, care rămân, în esențā, neschimbate, și-și modificā doar interfața dupā aspirațiile noilor generații.  Cu alte cuvinte,se doreste a se gandii/filozofa in continuare despre actualul sistem prin prisma definirii filozifiei ... Filozofie. O rută din mai multe drumuri, care conduce de nicăieri spre nimic.Ambrose Bierce si mai putin, prin definirea rational/logica,Filozofia este starea naturală a spiritului.(normal/natural) Garret Imis.Opinia mea,este libertate de gandire si opinie,asa ca,fiecare gandeste si isi da cu parerea in functie de starea/calea spirituala aleasa,potrivit cu interesele si beneficiile aferente sistemului ideologic si legislativ agreat.Este de notorietate,fiinta uman/rationala nu este expresia propriei vointe si puteri de a fi/fiinta si dainuii prin propria vointa si putere,dar in temeiul cunostintei binelui si raului are capacitatea de a rationa/gandii si a alege daca doreste sa traiasca in respectarea binelui reciproc sau a raului reciproc ... :|
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 17 Mai 2020, 01:07:42
Nu sunt deloc de părere că s-a exagerat cu pandemia. Însă nu mai intru in detalii. Nici măcar nu s-a rezolvat...
Eu îmi păstrez opinia, dar, la fel, nu țin să mă scufund în amănunte (mai ales că m-aș repeta). Cine crede în gravitatea "fenomenului" n-are decât să adopte conduita aferentă, iar dacă din această cauză pierde ceva...atunci să nu mai caute vinovați prin alte părți.
În fapt, la momentul actual nici nu mai contează dacă tărășenia a fost cacialma sau nu, căci oricum se constituie în factor declanșator pentru succesiunea unor secvențe cauzale.
  Poate asistăm la o schimbare poate ca nu. Depinde de unde ne informăm. Inclin insa sa cred ca da, va veni o schimbare. La noi insa in rău. Ca de obicei.
Da, depinde de unde ne extragem informația, așa a fost întotdeauna. Dacă aș fi în postura unui simplu consumator media, aș avea și eu o problemă, căci întețirea conflictului global de forțe complică și mai mult nebunescul carambol mediatic. Se găsesc de toate : conspirații de dreapta, de stânga, comunicate guvernamentale tâmpite, analiști cumpărați sau doar...utili, apoi iar Nostradamus, iar Vanga, iar...iar...iar.

Totuși, eu am un atu: faptul că analizez contextul de muuult, când acest carambol media nu era atât de radical intensificat. Am studiat f. atent fenomenul "Occupy", nașterea "Black Block" (de la battle of Seattle), apoi toată derularea "Gilets Jaunes" (cred c-am acumulat peste 300 ore de vizionare, în direct, la ce s-a petrecut pe străzile pariziene). Paralel, am lecturat și tot ce prezintă MSM-ul - doar că nu aiurelile și mimetismele dâmbovițene, ci sursele - Foreign Policy, Bloomberg, The Economist, Financial Times, etc.
Concluzia era clară de mult - cam toate forțele societății (oriunde în lume) doresc modificarea paradigmei neoliberale (numită uneori eronat, din intenție sau nu, "neomarxistă"). Problema nu e dacă vom asista la schimbări, ci cum vor arăta acestea.
Prin urmare, vis-a-vis de părerea d-tale, dle. @abyss "că nouă ne va fi mai rău, ca de obicei", am doar comentariul că...poate da, poate nu.
Și nu e o platitudine ce afirm...doar că nimeni nu poate ști exact, astăzi. Ne va fi atât de rău sau de bine după cât vom fi în stare să "navigăm" prin turbulențele ce vor veni.
E drept, paradigma neo-liberală (născută în Vest prin 1980 și impusă la apogeu după 2000) nu ne-a adus nouă, românilor, nimic bun. Însă vina a fost a noastră...nu a paradigmei. Ea nu a fost gândită la primordii pentru vreo țară anume, iar unii au câștigat masiv din ea (nu doar Occidentul, ci și Coreea de Sud sau China comunistă). Că veni vorba, ultimii, teoretic, ar fi trebuit să capoteze ca sistem (neo-liberalismul fiind diametral opus doctrinei comuniste) dar, iată...nu doar că n-au clacat, dar s-au adaptat așa bine că le mai trebuia puțin să surclaseze SUA.

Deci..."bine" și "rău" sunt în funcție de acțiunile noastre. Că nu ne-au distrus străinii cât ne-am distrus noi înșine. Nouă legislaturi post '89, cu sute deputați / senatori / primari, fiecare cu voturi în spate. Are vreo vină neo-liberalismul că nici acum, când se prăbușește, 90% din concetățenii noștri habar n-au ce a însemnat, sau de ce a apărut, în anii '80?
Așa va fi și cu noile realități, indiferent ce vor implica. Atâta vreme cât nu vor fi temeinic înțelese (cu cauze și efecte) României îi va fi, evident...la fel de rău. Poate și mai rău.
Dar repet...să fim optimiști. Mai ales că, după cum văd că se prefigurează, România ar avea unele "cărți" pe care le-ar putea juca - dacă ar re-dobândi, după decenii, voința de a face asta.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: socrate din 17 Mai 2020, 10:41:22
Dar repet...să fim optimiști. Mai ales că, după cum văd că se prefigurează, România ar avea unele "cărți" pe care le-ar putea juca - dacă ar re-dobândi, după decenii, voința de a face asta.
   
  Hmmm... Vointa  fara putere e nula, dreptatea fara putere e neputincioasa,puterea fara dreptate e tiranica ... asadar,usor de zis,greu de facut.Oare,fara putere era posibila accederea la putere a creatorului creatiei ideologice si legislative patriarhaliste/sclavagiste,misogine !? Este oare.... posibil, fara putere, revenirea la libertate, egalitate/dreptate, fraternitate,normalitatea natural/umana,fericirea de a trai fericiti,scopul in sine al nasterii vietii ?  :wink:

Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: abyss din 18 Mai 2020, 00:35:18
Bun. Dar ia priviți ce fenomen se naște acum in piața victoriei...
PM Ludovic spune ca nu intelege ce vor protestatarii... si nu ar fi primul ... mass media trece ca prin hartoape peste eveniment.  Unele televiziuni il ignoră total altele il deformează. Dar ce strigă acei oameni ? Ce vor?
  Frustrat ca nu am înțeles clar ce se scandează acolo de pe nici un post tv am cautat pe net. Am fost intrigat/agațat de eveniment mai mult din cauza unui steag cu insemne dacice. Dacii liberi...hmmmm Si alte pancarte, dar ce au dacii liberi cu ceausescu si #?
Am gasit cu greu o filmare pe net. Printre scandari se auzea la un moment dat ceva cu "elibarati-l pe Raul Coltor". Dar cine e personajul si de ce nu am auzit de el in schimb il plimba pe Catarama peste tot... ciudat. Hai sa vad cine e Raul Coltor...
Si  dau de niste chestiuni de iti sta mintea .Kovesi cu  cetățenia  americana , trafic cu arme in Angola, dau unii dosare la rusi etc.

Interviu din 14.05.2020 cu Raul Coltor angajat al serviciului de informatii, sechestrat de autoritati in urma dezvaluirilor facute cu privire la crima organizata care conduce Romania si cu doamna Ecaterina Raisa , colega cu Raul in cadrul aceluiasi serviciu de informatii roman....

https://vimeo.com/418745468/description
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Indra din 18 Mai 2020, 09:21:57
Vai, saracul Ludovicul,  nu intelege nimic. Si-i va fi foarte greu sa digere mai ales de acum incolo ce se va mai intimpla, caci lucrurile abia incep sa se desfasoare, iar P. Iohannis a fugit din carti odata cu iesirea din Urgenta, cam slabit ce-i drept.

In alta ordine de idei,  nebunia Jocului pe care ni-l pune la dispozitie si indispozitie intru schimbare,- nici nu mai conteaza cine si de ce o face - , fiindca este peste tot in lume, cel mai important si degraba lucru trebuitoriu de indeplinit este sa ne relaxam.

Nu cum ni se insinueaza ca trebuie, ori s-o face, ci cautind noi insine prin persoana sinelui se sine-stator sa ne impunem prin meditatie, o mantra ceva, insa musai si obligatoriu sa ne reamintim invatamintele ce le stim despre importanta Respiratiei.

Cu masca sau fara, dar mai ales pentru ca de data asta, este obligatorie.

 8-)


Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: abyss din 18 Mai 2020, 17:45:10
Pe o direcție asemanatoare recomanda si Steven Greer.

https://youtu.be/evTPGbPLQGA
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Indra din 18 Mai 2020, 19:58:19
Pe o direcție asemanatoare recomanda si Steven Greer.

https://youtu.be/evTPGbPLQGA

Nu stiu engleza, poate iti faci pomana sa pui o traducere.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 18 Mai 2020, 23:38:49
India va depăși ín câțiva ani China la populație - premieră istorică.
Dar dacă cineva crede că indienii vor juca același rol cu China ín economia globală, se ínșeală.
https://www.google.com/amp/s/theprint.in/economy/with-modi-saying-self-reliance-17-times-in-speech-india-seems-set-to-turn-protectionist/420670/%3famp
Omul știe (de) ce spune. Iar exemplul Indiei va fi luat de multe state - mai ales pe fondul tulburărilor ce vor polariza major Asia (din pricina conflictului cu China).
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Indra din 18 Mai 2020, 23:44:10
Stiti ce nu este in regula aici?
Faptul ca cine doreste sa fie in centrul atentiei, o face subtil. Si ma refer la dl. Grifon.
Nu in centrul atentiei ca forumist, ci, ca idei pe care le promoveaza.
Mie mi-a dat o explicatie vis-a-vis de intrebarea obiectiva pe care i-am pus-o in legatura cu SUA, din care nu accept mare lucru, dar vazind reactia unora dintre forumisti, m-am abtinut sa o comentez.

Inafara de dl.Grifon si dl.abyss nu observ nici un punct de vedere penetrabil.

Pacat.Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Indra din 18 Mai 2020, 23:50:50
India va depăși ín câțiva ani China la populație - premieră istorică.
Dar dacă cineva crede că indienii vor juca același rol cu China ín economia globală, se ínșeală.
https://www.google.com/amp/s/theprint.in/economy/with-modi-saying-self-reliance-17-times-in-speech-india-seems-set-to-turn-protectionist/420670/%3famp
Omul știe (de) ce spune. Iar exemplul Indiei va fi luat de multe state - mai ales pe fondul tulburărilor ce vor polariza major Asia (din pricina conflictului cu China).

Si ce spune omul cu pricina? Asa, in sinteza!?

Eu nu pricep subtilitati , nu am vocatie.

La mine e pe sleau, totul.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: abyss din 19 Mai 2020, 10:12:24
Nu stiu engleza, poate iti faci pomana sa pui o traducere.
Are traducere in limba romana. Trebuie doar sa selectați meniu in youtube ,apoi selectați subtitrare  , apoi selectati limba română.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Tamerlan din 19 Mai 2020, 12:41:23
Am citit cu deosebit interes acest topic. Nu am dat pe-aici de ceva vreme (mai ales de când cu Covidu') și chiar căutam un loc de dezbatere al acestui subiect, deosebit de aberațiile de care netul este plin perioada aceasta... Mă refer aici la canalele Telegram ale Q, comentariile articolelor, diversele grupuscule Whatsapp, etc.

Ceea ce m-a frapat (ca să nu zic dezamăgit de-a dreptul) este modul în care este pusă problema... chiar și aici, pe acest forum, unde te-ai aștepta să găsești oameni care au un alt nivel de înțelegere al realității... sau măcar alt gen de cunoștințe, rezultate din expunerea la alt gen de informații, comparativ cu oile telespectatoare. Nu doresc să vă mustru cumva pentru chestiuni care țin de subiectivismul meu și de modul meu de filtra lucrurile, ci doar să luminez subiectul și din alte puncte de vedere, mult prea puțin (sau chiar deloc!) explorate în acest topic (până acum!). "Dezamăgirea" pe care am suferit-o lecturând aceste șaptezeci de mesaje și ceva... nu are nici o importanță și o puteți ignora.  8-)

Dar s-o iau pe rând.

Totuși, eu am un atu: faptul că analizez contextul de muuult, când acest carambol media nu era atât de radical intensificat. Am studiat f. atent fenomenul "Occupy", nașterea "Black Block" (de la battle of Seattle), apoi toată derularea "Gilets Jaunes" (cred c-am acumulat peste 300 ore de vizionare, în direct, la ce s-a petrecut pe străzile pariziene). Paralel, am lecturat și tot ce prezintă MSM-ul - doar că nu aiurelile și mimetismele dâmbovițene, ci sursele - Foreign Policy, Bloomberg, The Economist, Financial Times, etc.
Concluzia era clară de mult - cam toate forțele societății (oriunde în lume) doresc modificarea paradigmei neoliberale (numită uneori eronat, din intenție sau nu, "neomarxistă"). Problema nu e dacă vom asista la schimbări, ci cum vor arăta acestea.
Stimate domnule Grifon,
De mută vreme voiam să vă întreb... cum se face că o persoană posedând o inteligență peste medie, așa ca dumneavoastră, un discurs bun, o logică sclipitoare și o tenacitate detectivistică debordantă, poate să creadă cu o convingere demnă de o cauză mai bună, că se poate ajunge la Adevăr folosind drept instrumente logica, deducția și inteligența, iar ca materiale de lucru: informații care eludează în mod voit și programatic Adevărul?!? Când spun "informații care eludează în mod voit și programatic Adevărul" mă refer la cele scrise de în sursele indicate de dumneavoastră, care - să ne înțelegem! - nu sunt neapărat minciuni (din contra, chiar!). Prin ce mecanism psihologic, ajungeți să credeți că vă puteți baza pe ORICE deducție logică și/sau orice construct rațional DEDUS din astfel de "informații care eludează în mod voit și programatic Adevărul". Cum puteți crede că în aceste surse de informare (în fond, doar niște trompete media care au agendă prestabilită, un personal atent selectat și aflate sub un control strict!) veți putea afla ceva (ORICE!) care să nu fie în favoarea celui/celor care le-au lansat pe piață?!?  :? Cum puteți crede că doar logica și rațiunea pot scoate mărgăritare atunci când lucrează cu bălegar?!  :?

Concluzia dumneavoastră din această analiză a rezultat în mod clar, fără echivoc: "Concluzia era clară de mult - cam toate forțele societății (oriunde în lume) doresc modificarea paradigmei neoliberale (numită uneori eronat, din intenție sau nu, "neomarxistă")". Chiar dacă afirmația nu este neapărat o minciună (opinia mea este că subiectul în sine este complet irelevant  :roll:) ea conține germenii inducerii în eroare a oricui o citește! de ce spun asta?! Pentru că oricine o citește va crede că există două entități diferite, cu agende diferite, una cu agendă neomarxistă/neoliberală și alta - vezi Doamne! - cu o agendă diferită. Nimic mai fals! Nu există deloc două entități aflate în conflict, ci una singura care conduce și controlează societatea în mod despotic. Entitatea care - pare! - că se opune este constituită din noi, toți ceilalți. Percepția de conflict pe care o avem se datorează faptului că lucrurile nu funcționează fără sincope pentru acești Controlori ai societății din două motive:
- datorită faptului că noi ne opunem (în 99,999% din cazuri în mod inconștient - pe modelul vacii care dă din copită și răstoarnă găleata cu lapte atunci când o ciupi prea tare de țâță!  :-D) și
- datorită LIPSEI ACUTE DE PERSONAL CAPABIL, cu care se confruntă acești Controlori ai societății.

De-a lungul mesajelor scrise până acum, și-au exprimat opinia mai mulți utilizatori, că ar exista două entități în conflict (de ex. China vs. USA, Banul vs. Religia, Comunism/Socialism vs. Capitalism, Old money (industriașii, petroliștii, producătorii) vs. New money ("virtualii" Gates, Zuckenberg, Bezos, etc.), etc.), fără a realiza că TOATE ACESTEA nu sunt decât cele două fețe ale aceluiași ...... (ups! era s-o comit!  :-D :-D )

În altă ordine de idei, am fost plăcut impresionat de următoarele idei descoperite în acest topic:
Istoria ne-a demonstrat mereu ca schimbarile majore s-au facut cu salturi intre paliere/registre/nivele/frecvente, in sus sau in jos. Cred ca este evident faptul ca logica nivelului pe care suntem acum este iremediabil alterata/epuizata. De aceea nu cred putem analiza economia evolutiva doar din perspectiva unui nivel. E normal ca totul sa-si piarda sensul, se intampla ciclic in istoria omenirii. Se numeste evolutie, iar o parte din simbolistica ouroborosului se refera la salturile intre nivele. De acceea, asa cum bine spunea colega Grifon, e greu de tradus in concretul cotidian, neconventionalul, acesta apartinand altor registre de logica.
In plus, fiintam simultan pe mai multe planuri de existenta, interdependente, planul fizic fiind doar apendicele.

Zic ca e complicat de recunoscut conducatorii de alta natura pentru ca tendinta predominanta este de a-i evalua in registrul perimat al nivelului pe care ne aflam. Putini dintre noi sunt capabili sa gandeasca o imagine de ansamblu pe mai multe nivele - chiar daca nu au certitudini, macar sa o lase liber ca potential. Iar aici antrenarea unei gandiri critice conduce la ascutire a intuitiei, fapt imperios necesar in aprofundarea multinivel.
Masele "beneficiaza" de o educatie perimata, exterioara, care le tine subdezvoltat simtul critic, implicit intuitia. De aceea nu sunt de condamnat pentru ca nu "stiu". Insa conducatorii actuali stiu. Dar si lor li se termina timpul…

Foarte bine ales termenul, dle.@mr. Ouroboros - ciclicitate.
Iată un exemplu elocvent : ciuma bubonică (black plague) a bântuit lumea la jumătatea secolului XIV, cu apogeu la 1351. A fost tocmai momentul conjuncției Saturn / Pluton, exact ca și acum. Mai mult, originea ciumei bubonice a fost ín China, de la șobolani, iar apoi s-a íntins pe Drumul Mătăsii - ínsă ín Europa a ajuns mai iute, pe caravelele negustorești ale venețienilor (Veneto) - deci tot Italia (prima și cel mai greu lovită).
Repetabilitatea e fascinantă : aceeași conjuncție astrală, China > șobolani > Italia !

E-hee...bună íntrebare. Chiar profundă.
Părerea mea este că, fiind cunoscută perspectiva unor schimbări de ansamblu, forțele "anti-sistem" nu pot fi íntru totul străine de sistem. Ele vor contribui la transformarea actualului sistem...nu la modificări de profunzimi insondabile.
Posibil să par eliptic, dar nu sunt. Neînțelesul s-ar diminua dacă am fonda raționamentele pe clarificarea premisei bazale. Ce este sistemul ?
Dacă îl concepem a fi peren, cu existență milenară, atunci e clar că nu se va modifica în urmātorii ani.
Dar eu vorbesc de "sistem" în sensul paradigmei neoliberale care a dominat ultimele decenii, nu la sisteme precum banul sau religia, care rămân, în esențā, neschimbate, și-și modificā doar interfața dupā aspirațiile noilor generații.

Iar ca să rāspund cât mai la concretul întrebārii, sunt ferm convins că existā elemente ale actualelor structuri de putere care lucreazā la fabricarea unor "forme" noi, sau la infiltrarea (ulterior cāpușarea) acestora.
Cam la fel cum securiștii abili dinainte de '89 s-au "integrat" bine în noul peisaj de "după".

Dar...chiar și cu menținerea unora la butoane, nu înseamnā cā la precedenta revoluție nu s-a schimbat sistemul. El s-a modificat substanțial, și asta e unicul motiv pentru care mai pot denumi tragedia din 1989 "revoluție". Chiar și cu Ilici & Co la putere, lumea din anii '90 n-a mai fost deloc cea din anii '80.

 Să nu fim însă pesimiști. Unica garanție că în noua pradigmā nu vor domina majoritar cei "vechi' poate fi clăditā doar de cei cu adevărat "noi". Pe principiul : nu suntem proști când greșim, dar am fi cu adevărat nătărăi dacă repetăm.

In lipsa unei atitudini ferme si curajoase din partea liderilor, a unor eroi de zi cu zi, suntem in schimb bombardati cu filme pentru copii innapoiati, unde toti oamenii sunt inzestrati cu puteri supranaturale, slabindu-ne astfel increderea in noi insine, niste fiinte [nu-i asa?] obisnuite.

Incet incet, ni se retrag drepturi de baza si ni se refuza accesul la servicii pe care pana deunazi le consideram normale. Si nu trebuie sa fii Roman ca sa fii adormit si usor de pacalit. Se intampla peste tot in lume.

Nu vad nici o schimbare asa zis revoluționară. Dimpotrivă.
In clipa care nu mai ai bani si firmele au murit ne  vom alinia frumos TOȚI cu gamela in mâna.
In afara de cei cu relații,  finanțe...etc. Asa a fost si asa va fi de cand e lumea.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 19 Mai 2020, 17:15:37
În primul rând, salut revenirea d-tale, dle.@Tamerlan ! Mā bucur sā-ți citesc iar opiniile, fie ele și critice.
Cred cā înțeleg un pic și nemulțumirea ce-o resimți, însā nu cred cā discuția e de vinā.
Firește, adevărul la care faci referire nu va răzbate din topicul curent. Ar însemna sā plonjām metafizic, tranzitând barierele...matrixului (aceleași,dar altfel vopsite).
Da, doctrine, sisteme., toate sunt aceleași, și din acest p.d.v discuția ar fi sterilă. Doar că eu, inițiind topicul, nu am năzuit la abordări ideale, sau transcendentale.
Ca și comparație, de am fi purtat dialogul ín 1939, inevitabil am fi discutat despre nazism și comunism. Și sigur am fi conchis (ími place să cred) că nu-s decât 2 fețe ale aceluiași....și că dihotomia e iluzorie.
Dar totuși...iluzorie sau nu, false sau nu...cele două curente s-au manifestat violent, zbuciumând o Europă, ucigând zeci de milioane. La vremea respectivă era f.important să le cunoști, ca să știi cum să  te adaptezi (chiar de nu credeai ín niciuna).
Așa și acum. Mutațiile vin, efectele nu vor íntārzia să apară. Că ín esențà tot aceleași prime "cauze" rămân...asta ar fi subiectul unui frumos eseu filosofic.

Deci...nu e vorba că se ignoră chestiunea ín "rădăcini". E o dezbatere despre "forme", dacă vrei - căci aceste forme ne vor afecta pe toți, volens - nolens.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 19 Mai 2020, 23:27:59
Iar referitor la deducții făcute pe baza unor surse "cu agendă" (precum publicațiile de care am pomenit) pot spune că sunt nu doar utile, dar și necesare.
Din clipa ín care o sursă este identificată ca fiind programatică, ea devine folositoare pentru a deduce dorințele programatorului. Nu trebuie crezute (ca fiind "făclii de adevăr"), dar pot fi crezute că reflectă alt adevăr - al celui / celor ce dictează politica editorială.
Dezinformarea funcționează doar cât timp sursa este crezută (ín mod naiv) drept bine-intenționată, sau măcar neutră. Din clipa ín care se reperează minciunile, și ele constituie materie primă pentru analiză - vedem íncotro "bate" lanțul propagandei.
Citind Forbes sau The Economist, eu nu cred că sunt "buni" sau "corecți". Le știu a fi trompete, dar le urmăresc, căci cine suflă ín ele are un scop. Iar după cum sau unde suflă se pot face inferențe utile.
Poate nu adevărate (ín sensul dat de dl.@Tamerlan), dar cu siguranță valide.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 30 Mai 2020, 16:41:26
Ín America asistăm la o divizare fără precedent (sau cu precedent índepărtat, precum chestiunea aboliționistă). Politica lui Trump adâncește clivajele, asta e limpede, și va fi interesant de urmărit cât de mult se va accentua radicalismul în perioada septembrie - decembrie, pe fundalul alegerilor prezidențiale.
Precum arată și elemente din articolul postat de dl.@SLEAH19, competitorii (China, Rusia) toarnă cu elan "gaz pe foc" ín acest segregaționism, paralel cu radicalizări tip Q-Anon - ceea ce pune și mai multă presiune în societatea americană.

În opinia mea, indiferent cine va câștiga Biroul Oval, tensiunile vor rămâne adânci cel puțin încă 4-5 ani. Și dacă "virusul" va "recidiva", climatul va deveni de-a dreptul exploziv, mai ales că : https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.dailymail.co.uk/news/article-8116579/amp/Nervous-Americans-start-panic-buying-GUNS-amid-coronavirus-panic.html&ved=2ahUKEwjK2v_bo_7oAhWylosKHdgOBZ4QFjAEegQIAxAB&usg=AOvVaw18z9MQFQHxz_KZdsGRXiAL&ampcf=1

Hm, deja a și ínceput.
Prezic tulburări crescătoare, independente de moartea acelui nefericit. Vandalizarea sediului CNN indică și altceva decât atacurile asupra secțiilor de poliție.
Chiar dacă lucrurile vor părea a se calma, afirm că vor apare iar, după august. Iar apogeul va fi, in crescendo, prin noiembrie - ianuarie (după scrutin), iar aceste evenimente vor demara, evolutiv, íntreaga schimbare de paradigmă.
Vin vremuri mai interesante și decât contextul 1989.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: fiulploii din 31 Mai 2020, 00:13:52
Rămâne de văzut cine va avea dreptate. Că se incearcă soargerea sua, a chinei , a rusiei si a ue nu e nici un secret. Iar ceea ce numesc unii statul paralel este dupa parerea mea ceva real dar nu ceea ce exprima mass media.  Mai degraba ceva analog celei de-a doua fundație ca si concept de actiune. Că posibilitatile de actiune nu am de unde sa le stiu sau sa le intuiesc.
  Calea principala de actiune este exact cea presupusa de dumneata, @Grifon si este in desfasurare dar exista si alte factiuni sau fractiuni . Si toti cei implicati au cam aceeasi putere de actiune . Vb ceea, daca nu a mers cu coviduțu poate merge cu rezbelu' inter-rasial.
   Vb lui Mike Tyson pe twiter, in atasament.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 31 Mai 2020, 02:46:48
Existā, neîndoielnic, multe facțiuni. Și fiecare cu arsenalul propriu (fie cā vorbim de Antifa lui Sörös sau de experții militari ai lui Trump). Dar, precum am zis, nu asemenea nuclee restrânse crează revoluții. Ele ori le regizeazā, ori le cāpușeazā din umbrā pe cele reale - forță maselor fiind imensă, dar oarbā.
Cauza realā e tensiunea majorā indusā în populații, progresiv, de neoliberalism. Cazanul mocnește de mult, dar lumea ínghite Hollywood, nu realități. Moartea acelui negru e declanșator conjunctural - putea fi orice altceva, sau va mai fi, până ín noiembrie, și altceva. Iar violențele sunt alt indiciu - cu cât mai extinse și brutale, cu atât vedem cât de mare e tensiunea din societatea americană (de fapt, occidentală, grosso - modo).
Cine va câștiga ? Azi nu pot ști. Dar e limpede că niciun manipulator, oricât de abil, nu poate drege o belea oferind aceeași factori care au generat beleaua.
Vom vedea. Lucrurile abia íncep, sunt fluide. De la una se va ajunge la alta...iar celelalte state vestice vor avea izbucniri similare (de fapt Franța a deschis bâlciul, iar ín UK se va cumula cu Brexitul).
Noi ? Să nu ne agităm, mămăliga românească duduie ultima. Am zis eu bine...2024 - 2025.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: fiulploii din 01 Iunie 2020, 13:29:44
Evenimentele sunt fluide evident dar faptul ca intr-o parte a Americii curge apa mai involburată nu inseamna ca e peste tot la fel. Incercari de tulburare a apelor au fost tot timpul si nu se vor sfarsi niciodata fiindca ăsta e circuitul apei in natura  :lol:  Ultima mare revolta in sua a tinut 6 zile si a fost prin 2014. Nici o sansa ca evenimentele sa se raspandeasca in Europa, parerea mea. Iar in Romania nici atat. Si cred ca nici nu ne dorim asta, eu cel putin nu doresc asta .
   Viata inseamma miscare iar miscarea e de fapt schimbare, nu? Lucrurile nu stau pe loc dar starea de agitatie nu e benefica cand este exploziva dar explozia poate fi controlata pt a diminua sau anihila pagubele. Orice sistem social are supapele lui pt reducerea presiunii , unele suoape sunt intr-adevar controlate de om dar sunt altele care sunt in afara controlului omului. Si se observa din consemnarile istorice acest lucru, cel putin eu la concluzia asta am ajuns.
   Si am mai observat ceva, toate "stiintele oracolare" incepând cu oracolul din Delphi sau mai dinainte si terminand cu ghicitul in palma sau in ce-o mai fi, se bazeaza pe frica omului de achimbare, pe sentimentul de asteptare a vreunei nenorociri ce va să se intample. Si cum " clientul nostru, stapanul nostru" sa-i dam ceea ce vrea: previziuni apocaliptice, nenorociri, razboaie, anarhie.
  Evident ca nici un sistem social nu este perfect dar e perfectibil. Exista exagerari si erori insa ele se corecteaza. calea corectarii prin violenta si anarhie nu este corecta si nici durabila, exemple sunt destule.
   Europa nu e America, ăia de dincolo de Marea zbaltoaca au arme . Iar Romania nu e Europa, clar  :lol:
   Asa cum exista miscari de dezbinare , excentrice , in Sua si Europa , asa exista si miscari concentrice iar astea din urma, cel putin deocamdata, sunt mai puternice. Ce va fi peste o suta de ani    vom trăi si vom vedea.
   Până atunci avem de umblat la macaze, năcazuri si paradigme personale fiindca este loc de mai bine intotdeauna.  :roll:
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 01 Iunie 2020, 14:49:10
Evenimentele sunt fluide evident dar faptul ca intr-o parte a Americii curge apa mai involburată nu inseamna ca e peste tot la fel. Incercari de tulburare a apelor au fost tot timpul si nu se vor sfarsi niciodata fiindca ăsta e circuitul apei in natura  :lol:
Păi să vedem cum e cu părțile învolburate (atașamente). Cu excepția clară a Texasului, statele cele mai învolburate sunt cele anti-Trump (comparație cu ultima hartă electoralā).
Ultima mare revolta in sua a tinut 6 zile si a fost prin 2014. Nici o sansa ca evenimentele sa se raspandeasca in Europa, parerea mea. Iar in Romania nici atat. Si cred ca nici nu ne dorim asta, eu cel putin nu doresc asta .
Faptul că nu se exportā același declanșator, nu înseamnă că fundalul social nu e receptiv. În Franța a duduit din 2018, apoi tot anul 2019. S-au pornit de la o taxă pe carburant (retrasă de altfel f.iute) dar protestele s-au extins și diversificat timp de cca. 30 de weekend-uri, cu Champs - Elysée făcut praf de cel puțin 5 ori. La un moment dat nici nu mai conta de unde pornise, revendicările deveniseră anti-totul.
[...] Orice sistem social are supapele lui pt reducerea presiunii , unele suoape sunt intr-adevar controlate [...]
De obicei, da. Acum însă presiunile sunt prea mari, de mult cumulate, iar cazanul e sub presiune. Repet, aici nu vorba doar de "brutalitatea poliției". Se va vedea, în următoarea perioadă, că problema merge mult mai în adâncimea societății.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: fiulploii din 01 Iunie 2020, 15:21:00
Corect ce spui in ipoteza presupusa ca societatea civila este unitara. Fundalul social nu e receptiv la jaf, teroare si anarhie, nici in sua si nici aiurea.
Deja circula pe net filmulete facute de protestari in care se vad agitatori sau initiatori la violente: un cretin a scos arcul si sagetile sa traga in manifestanti iar aia au sarit pe el si i-au dat foc la masina, in alta parte un ins imbracat in negru, cu masca de gaze pe fata si umbrela intr-o mana spargea geamurile unui magazin cu un ciocan apoi a incercat sa se faca nevazut, exact cum am vazut in Timisoara la revolutie.  Astea doua sunt mai recente. In ultimul caz multimea nu a participat la jaf. Sa mai spun ca jaful e facut sau initiat de gastile de cartier apoi intervine nebunia multimii oarbe care se lasa dusa de val? Cred ca nu are rost.

Planeta nu e in flacari, cineva( adica mai multi) incearca doar sa atate jarul iar unde se stinge incearca reaprinderea. S-a mai trecut prin asta.
Si nici presiunea nu e mai multa decat de obicei, chiar daca e un record de someri in sua. Sa nu uitam de greva minerilor englezi din 84-85 , nu a fost sfarsitul societatii.
Ce e mai mult? E doar rapiditatea cu care circula informatiile, reale sau false ori amestecate, ceea ce ne da sentimentul de iminenta catastrofala, sentimentul de mondializare.

Hartile sunt bune in general iar hartile statistice sunt ... exact cum e statistica  :lol:  Asa frumos se poate minti cu statistica incat eu nu dau nici un credit pe ce se arata statistic in mass media.
Iar ca sa iti faci o parere despre ce vreau sa zic cred ca ar fi interesant de revazut statisticile "covidesciene".

America e alta lume, e greu sa judeci obiectiv daca nu faci parte din societatea aia. Tensiunile rasiale au existat de la inceputul lor si aceste tensiuni nu vor disparea prea curand.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 01 Iunie 2020, 16:28:30
Privitor la statistici, de acord 100%. Am spus-o chiar pe forum, íncă din martie - "matematica" virusului a fost de-a dreptul imbecilă (atât de aiurea, íncât, dacă excludem conspirația, rămâne doar prostie purà).
Referitor la diversiuni, iaràși subscriu total. Iar coincidența focarelor mari cu fief-urile anti-Trump va da apă la moară curentului Q (deja platformele dedicate vuiesc).
Trump acuzà fățiș stànga radicală (Antifa), iar ăilalți zbiară că e drepta radicală ("white supremacists"). Mi se confirmă analiza cf. căreia climatul din SUA degenerează vădit spre extreme - iar ceea ce se observa până acum ín mediul virtual a devenit clar și pe străzi.

După un climax, jafurile / íncăierările se vor opri, dar tensiunea din mentalul colectiv nu. Íntrucât alegerile lor se apropie, taberele nu vor tempera mesajele. Conservatorii și alt-right vor ímpinge la maximum teze precum "Q", iar democrații vor bascula toate acuzele ín capul lui Trump.
Urmează dezvoltarea "Obamagate", iar seismul va crește. După o oarecare acalmie lucrurile se vor agrava iar - și atunci va fi mai limpede cauzalitatea mai adâncă. Iar când se vor acidula și cu China, zbuciumul va reverbera și pe filiere internaționale.

Vom vedea. E clar totuși că ciclicitățile extra-matriciale își spun cuvântul. După 1917 și 1989, momentul 2026 va fi limpede pentru oricine. Acum doar se acumuleazā "bulgărele de zāpadā".
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Ganditorul din 02 Iunie 2020, 08:11:34
Extrem de interesante discutiile pe aici = regret ca "in izolare" nu mi-am facut timp sa mai citesc/respund.

Cam tot ce se intampla in lume este pe principiul Cauza-Efect. Asistam la o batalie pe ciolan care nu mai are onoare, respect, limite, nu mai are "cauze nationale" si mai ales nu mai tine cont de valoarea umana si umanitate in general. De cand s-a acceptat "teza" suprapopularii si necesitatii "reducerii populatiei" TOTUL E PERMIS.
Uitati-va la aceasta PANDILIE, care teoretic si ocultat - cu Biil G sau Soros, ar fi trebuit sa loveasca pe directia necesitatii "reducerii populatiei" ... Loveste cu precadere rasa alba si modul ei de viata. In tarile in care populatia se spala de 2 ori pe an, sau in zonele suprapopulate ale Pamantului ...efectul e cam zero - pagube colaterale cum ar spune fratii americani.  Rasa alba e ingenunchiata insa...ISLAMIZAREA MEDICALA e in toi (sa mai vad cine are tupeul sa zica ca femeile din lumea musulmana sunt oropsite ca poarta "burka" cand noi toti astia "civilizatii" purtam masca ...ca altfel ne bate guvernu' la portofel sau ne incatusaza politia).
Mai trebe sa se dea lege ca Alah e supremul care "reduce virusu" si gata (faza cu "femeile sunt mai sensibile la virus si trebuie sa poarte masca mai frecvent" deja a aparut).

Incet, incet, ne indreptam spre logica musulmana a vietii - cand ai voie sa faci doar ce spune stapanul - iar aia de ati prins socialismul romanesc dinainte de 89 o sa plangeti pe la colturi dupa libertatile de atunci.
Cu batranii = adica aia de mai stiu cum era si cam ce este normal s-a rezolvat, izolare totala ...pana la izolarea finala de la cimitir (si acolo cu martori putini si fara autopsie ...ca sa poata fi numarati, amprentati si eliminati aia care vad prea multe).
O paranteza aici = faza pentru guvizi ca "batranii sunt o povara pt economie" e o incitare la distrugerea vasnicilor . Ei n-au fost niciodata o povara, si-au platit cu varf si indesat pensiile prin taxe enorme de-a lungul vietii si sunt CUREAUA DE TRANSMISIE dintre fondurile de pensii si industria Pharma - pt ca vrei nu vrei ai reteta cu cele mai scumpe medicamente (de multe ori inutile si chiar nocive), iar 50% din aceste fonduri (cel putin) se duc spre a sustine o industrie (petrochimia- farma) care si asa are o rata de castig de 1000%.

La copii - tot in PANDILIE - am dat drumul la programul prezidential de "educatie sexuala" = adica cam ce faceau jigodiile de conducatori de acum cateva sute de ani cand dadeau tribut copii la Poarta Otomana fac astia acum prin pregatirea copiilor pt "mangaierea si cunoasterea corpului", prin transglenderi si "teoria schimbarii sexului" ca sa fie copiii mai acesibili la astia de si-o trag pe la spate si invatati de mici cu "normalitatea de a si-o trage in kwr". Oricum, parinti si bunici, daca va surprindeti copiii masturbandu-se in bucatarie sau sugand scula vre-unui cocalar de cartier nu va speriati - ei isi fac doar temele de acasa si dau extemporal practic la materia scolara " educatie sexuala". Traiasca logica lui wuhanis si noul mod de a plati tribut in COPIII ROMANIEI.

In plina PANDILIE a fost mare, mare campanie de montat antene 5G = asa ca indemnul ala "stati acasa" in custile voastre faraday poate fi inteles si ca o perdea de fum bine alcatuita - aveai voie pe strada doar la orele cand antenele astea nu radiau prea tare = ca altfel se prindea tugulanul ca toti aia de cad pe strada ca mustele ...nu cad de la virus ci de la antene 5G. Asa, cu ore fixe si cu dozarea treptata a radiatiei ...au murit cati au murit dar ...populatia s-a adaptat.

Asa ca degeaba (nu degeaba, ca asa e igienic...) va spalati pe maini si purtati masca - la cap ne=o trage alfel IAR daca ar fi fost solutia la virus cu spalatul pe maini n-ar fi murit in Europa si in zona rasei albe (sua, rusia) atat de multi iar in zonele unde igiena e precara ...doar asa, din cand in cand. Iata mai jos harta cu COVID 19 in timp real, cu morti si raniti ... ca sa va edificati cum stat treaba cu PANDILIA
Cam atat fratilor . O zi buna, multa sanatate si discretie mare - ca daca va dibuiesc astia va aresteaza ca sunteti asimptomatici (adica IMUNI - dupa toate definitiile medicale) va baga la spital de carton, va pun pe burta ca pe soparle, si muriti de COVID 19 ...cu gatul rupt dupa ce asistenta v-a tras capul pe spate sa va "salveze" cu tubulatura aparatului de respirat bagat pe gat - cand voua vi se coaguleaza sangele de fapt si aveti nevoie de ventilatie pulmonara ca de frectie la picior de lemn.

Harta mondiala  covid19            https://infographics.channelnewsasia.com/covid-19/map.html
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 02 Iunie 2020, 23:19:02
[...]Ultima mare revolta in sua a tinut 6 zile si a fost prin 2014. Nici o sansa ca evenimentele sa se raspandeasca in Europa, parerea mea. [....]
Cred c-ar trebui să-ți reconsideri opinia, dle.@fiulploii.
https://www.google.com/amp/s/newseu.cgtn.com/news/2020-06-02/Thousands-attend-Black-Lives-Matter-protests-in-Amsterdam-and-Paris-QZOT6QYafm/share_amp.html
Iar asta după cele similare din UK. La Paris am văzut ín direct...același stil (motivul fiind cică un negru care a dat colțu' acu' vreo 4 ani, dar abia azi și-l amintiră..).

Aici însă cred că trebuie să reflectăm mai profund. Căci una este curentul revoluționar latent, parte a mentalului colectiv, și alta sunt aceste acțiuni manifeste, cam prea...sincronizate.

Potențialul latent de erupție a fost de mult sesizat și cuantificat (există institute private de human research cu adevărat profesioniste, dar care lucreazà doar pentru comanditari, nu pentru...oricine).
Nu e exclus ca, știind că valul e iminent și nu poate fi barat, unele forțe să íncerce a-l confisca (sau măcar să-l redirecționeze).

Oricum, precum am zis, spirala crește.
Ne aflàm la ceea ce aș numi "stadiul 1"
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: abyss din 03 Iunie 2020, 23:50:15
Extrem de interesante discutiile pe aici = regret ca "in izolare" nu mi-am facut timp sa mai citesc/respund.

Cam tot ce se intampla in lume este pe principiul Cauza-Efect. Asistam la o batalie pe ciolan care nu mai are onoare, respect, limite, nu mai are "cauze nationale" si mai ales nu mai tine cont de valoarea umana si umanitate in general. De cand s-a acceptat "teza" suprapopularii si necesitatii "reducerii populatiei" TOTUL E PERMIS.
Uitati-va la aceasta PANDILIE, care teoretic si ocultat - cu Biil G sau Soros, ar fi trebuit sa loveasca pe directia necesitatii "reducerii populatiei" ... Loveste cu precadere rasa alba si modul ei de viata. In tarile in care populatia se spala de 2 ori pe an, sau in zonele suprapopulate ale Pamantului ...efectul e cam zero - pagube colaterale cum ar spune fratii americani.  Rasa alba e ingenunchiata insa...ISLAMIZAREA MEDICALA e in toi (sa mai vad cine are tupeul sa zica ca femeile din lumea musulmana sunt oropsite ca poarta "burka" cand noi toti astia "civilizatii" purtam masca ...ca altfel ne bate guvernu' la portofel sau ne incatusaza politia).
Mai trebe sa se dea lege ca Alah e supremul care "reduce virusu" si gata (faza cu "femeile sunt mai sensibile la virus si trebuie sa poarte masca mai frecvent" deja a aparut).

Incet, incet, ne indreptam spre logica musulmana a vietii - cand ai voie sa faci doar ce spune stapanul - iar aia de ati prins socialismul romanesc dinainte de 89 o sa plangeti pe la colturi dupa libertatile de atunci.
Cu batranii = adica aia de mai stiu cum era si cam ce este normal s-a rezolvat, izolare totala ...pana la izolarea finala de la cimitir (si acolo cu martori putini si fara autopsie ...ca sa poata fi numarati, amprentati si eliminati aia care vad prea multe).
O paranteza aici = faza pentru guvizi ca "batranii sunt o povara pt economie" e o incitare la distrugerea vasnicilor . Ei n-au fost niciodata o povara, si-au platit cu varf si indesat pensiile prin taxe enorme de-a lungul vietii si sunt CUREAUA DE TRANSMISIE dintre fondurile de pensii si industria Pharma - pt ca vrei nu vrei ai reteta cu cele mai scumpe medicamente (de multe ori inutile si chiar nocive), iar 50% din aceste fonduri (cel putin) se duc spre a sustine o industrie (petrochimia- farma) care si asa are o rata de castig de 1000%.

La copii - tot in PANDILIE - am dat drumul la programul prezidential de "educatie sexuala" = adica cam ce faceau jigodiile de conducatori de acum cateva sute de ani cand dadeau tribut copii la Poarta Otomana fac astia acum prin pregatirea copiilor pt "mangaierea si cunoasterea corpului", prin transglenderi si "teoria schimbarii sexului" ca sa fie copiii mai acesibili la astia de si-o trag pe la spate si invatati de mici cu "normalitatea de a si-o trage in kwr". Oricum, parinti si bunici, daca va surprindeti copiii masturbandu-se in bucatarie sau sugand scula vre-unui cocalar de cartier nu va speriati - ei isi fac doar temele de acasa si dau extemporal practic la materia scolara " educatie sexuala". Traiasca logica lui wuhanis si noul mod de a plati tribut in COPIII ROMANIEI.

In plina PANDILIE a fost mare, mare campanie de montat antene 5G = asa ca indemnul ala "stati acasa" in custile voastre faraday poate fi inteles si ca o perdea de fum bine alcatuita - aveai voie pe strada doar la orele cand antenele astea nu radiau prea tare = ca altfel se prindea tugulanul ca toti aia de cad pe strada ca mustele ...nu cad de la virus ci de la antene 5G. Asa, cu ore fixe si cu dozarea treptata a radiatiei ...au murit cati au murit dar ...populatia s-a adaptat.

Asa ca degeaba (nu degeaba, ca asa e igienic...) va spalati pe maini si purtati masca - la cap ne=o trage alfel IAR daca ar fi fost solutia la virus cu spalatul pe maini n-ar fi murit in Europa si in zona rasei albe (sua, rusia) atat de multi iar in zonele unde igiena e precara ...doar asa, din cand in cand. Iata mai jos harta cu COVID 19 in timp real, cu morti si raniti ... ca sa va edificati cum stat treaba cu PANDILIA
Cam atat fratilor . O zi buna, multa sanatate si discretie mare - ca daca va dibuiesc astia va aresteaza ca sunteti asimptomatici (adica IMUNI - dupa toate definitiile medicale) va baga la spital de carton, va pun pe burta ca pe soparle, si muriti de COVID 19 ...cu gatul rupt dupa ce asistenta v-a tras capul pe spate sa va "salveze" cu tubulatura aparatului de respirat bagat pe gat - cand voua vi se coaguleaza sangele de fapt si aveti nevoie de ventilatie pulmonara ca de frectie la picior de lemn.

Harta mondiala  covid19            https://infographics.channelnewsasia.com/covid-19/map.html


Apropo de 5G.
Tu știai de un tip laureat al premiului nobel,  virusolog mare care a "transmis" dinfranța in italia un virus intr- un mediu acvatic?
https://en.m.wikipedia.org/wiki/DNA_teleportation
The DNA transduction experiment   Edit
The experiment was first made in July 2005, and was repeated and filmed for a TV documentary in 2013, released on the French channel France 5 on 5 July 2014.[9] The online journal Ouvertures detailed the test protocol through interviews with Montagnier.[10]

Montagnier's experiment can be summarised as follows:

A known water sample with 2 ng/ml of 104 bases DNA from an HIV infected patient is diluted by 10 into water and agitated for 15 seconds. After filtration to remove the DNA, the dilution and agitation steps are repeated 10 times, reaching high dilution levels of 10−10.
The highly diluted sample emits electromagnetic signals (EMS) of low frequencies.
This EMS is recorded by a microphone coil and saved as a 6-second WAV file at the lab in Paris.
The WAV file is emailed to a partner team at the university of Benevento in Italy.
The Italian team emits with a coil for 1 hour the EMS of the WAV file on a sample of distilled water in a sealed metal tube.
The water sample is then placed in a polymerase chain reaction (PCR) machine.
The PCR machine in Italy produces DNA, 98% identical to the initial DNA in Paris.


Si ceva pentru macaz:
https://youtu.be/i1kNvbXf0NU
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: sunnyboy din 04 Iunie 2020, 21:19:50
Apropos de 5G, Iranul are multe cazuri de coronavirus si zero antene 5G! Cum explicati asta, stimati @Ganditorul si @abyss?
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 05 Iunie 2020, 02:30:54
Până să răspundă colegii, iată o părere:
- de vreme ce eu unul n-am crezut o iotă din tot circul ăsta (și îmi asum declarația, vb.lor, "pe propria răspundere"), evident că nu cred nici în statisticile Iranului.
Păi să fim serioși ! Un stat autoritar, ba chiar în litigiu deschis cu "lumea", nu se grăbește niciodată a-și arăta, public, vulnerabilitățile. Cum de i-a apucat așa, deodată, onestitatea și transparența ?!

Răspunsul e simplu. Au încercat să mai scape de embargou, ba chiar să speculeze sentimental momentul. La început (martie) erau locul 3, după China și Italia, dar după ce Trump a declarat clar și răspicat că nu va schimba nimic din atitudinea belicoasă a SUA...persanii s-au mai răcorit cu "vioara".
Adică, scuze..."s-au făcut bine", hahaha !
https://www.google.com/amp/s/www.digi24.ro/amphtml/stiri/actualitate/donald-trump-noi-amenintari-pentru-iran-in-contextul-in-care-oamenii-mor-de-coronavirus-epidemia-nu-ii-va-salva-de-sanctiuni-1278635
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: abyss din 05 Iunie 2020, 10:39:17
Apropos de 5G, Iranul are multe cazuri de coronavirus si zero antene 5G! Cum explicati asta, stimati @Ganditorul si @abyss?
Unde am spus eu ca se transmite carcalaku prin 5G stimabile?? si in plus nu trebuie sa explic eu nimic fiindca nu e treaba mea. Explicati dumneavoastra contrariul daca doriti.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: fiulploii din 06 Iunie 2020, 13:02:05
Apropos de 5G, Iranul are multe cazuri de coronavirus si zero antene 5G! Cum explicati asta, stimati @Ganditorul si @abyss?

Pot sa explic eu? In atasament explicația este  :roll:
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 07 Iunie 2020, 21:59:37
Proteste...indignare...haștaguri...
Dar totuși...
https://www.google.com/amp/s/thecourierdaily.com/george-floyd-criminal-past-record-arrest/20177/amp/
Iată ce înseamnā mass-media partizane. N-aud decât de "bietul George"...dar meșteru' avea ditamai cazierul !
Când l-au dat prin radio, polițiștii au intrat, evident, în alertă - mai ales că tocmai comitea încă o infracțiune, cu bani falși.
Desigur, intervenția a fost brutalā, nu scuz abuzul...dar confirmă că presa (mare parte), cântă numai la anumite strune.
Consider că se íncearcă o confiscare / deturnare a elanului revoluționar popular, spre cu totul alte ținte decât realele cauze ale nemulțumirilor. Ínsă demersul nu va face decât să crească valul, nu va funcționa rețeta "supapei".
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Ganditorul din 20 Iunie 2020, 15:55:48
Da. Iranul e un contraexemplu bun... Deocamdata suntem in situatia aia a lui Cezar : "zarurile au fost aruncate ...dar inca se mai invart "

5G-ul are cu siguranta legatura cu aceasta pandemie, cu acest virus, si nu numai . Dar cred ca nu numai "oamenii negrii" au idei stralucite de manipulare si control - cred ca si ceilalti, "oamenii albi" au partea lor de joc in acest ping-pong planetar. La sfarsit vom vedea scorul ...care a dat mai multe mingi castigatoare.

Ce pot sa spun ? Am evadat in natura si am constatat ca aceasta pandemie se vede altfel de acolo, din punctul de vedere al naturii...care s-a refacut spectaculos. Asa ca izolarea/distantarea a adus si plusuri ...
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: sunnyboy din 23 Iunie 2020, 21:28:29
teama de 5G legata de coronavirus devine un soi de noua religie, imi pare...
In Bolivia au distrus unii echipamentele gsm, crezand ca-s 5G...
https://www.barrons.com/news/bolivia-villagers-destroy-5g-masts-over-virus-fears-01592301304 (https://www.barrons.com/news/bolivia-villagers-destroy-5g-masts-over-virus-fears-01592301304)
In Europa le-au dat foc...
https://abcnews.go.com/Health/wireStory/conspiracy-theorists-burn-5g-towers-claiming-link-virus-70258811 (https://abcnews.go.com/Health/wireStory/conspiracy-theorists-burn-5g-towers-claiming-link-virus-70258811)


Incerc, fara succes deocamdata, sa-mi dau seama cine are de castigat din campania asta; ar putea fi Elon Musk, cu Starlink, dar nu prea-mi vine sa cred, deoarece oamenii obisnuiti nu fac diferenta intre 5G si Starlink, le considera acelasi lucru. Ar mai putea fi companiile care produc echipamente telecom din SUA/Europa de vest, in tentativa de a opri sau intarzia instalarea de echipamente profesionale 5G Huawei pana la momentul la care vor avea echipamente si preturi competitive cu chinezii...

Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: xperyens din 23 Iunie 2020, 21:46:39
...
Incerc, fara succes deocamdata, sa-mi dau seama cine are de castigat din campania asta; ar putea fi Elon Musk, cu Starlink, dar nu prea-mi vine sa cred, deoarece oamenii obisnuiti nu fac diferenta intre 5G si Starlink, le considera acelasi lucru. Ar mai putea fi companiile care produc echipamente telecom din SUA/Europa de vest, in tentativa de a opri sau intarzia instalarea de echipamente profesionale 5G Huawei pana la momentul la care vor avea echipamente si preturi competitive cu chinezii...

Piata 5G va genera profituri de mii de miliarde de dolari, iar aici sunt interese pe masura. Este vorba despre producatorii de echipamente 5G, si aici ne referim la SUA vs. China. Au fost campanii de dezinformare pentru a bloca unele contracte folosind masele de oameni zapaciti care sunt folositi in general pentru astfel de blocaje. Spre exemplu din SUA au plecat dezinformari de genul ca Huawei si China vor sa spioneze prin echipamentele lor ca sa le blocheze semnarea unor contracte. China a dezinformat lansand ipoteze cu Covid sau cu iradieri in momentul in care au fost blocati pe piata. Blocajele astea sunt temporare, pentru ca intr-un final si China si SUA vor vinde echipamente 5G si isi vor implementa solutiile, depinde pe ce piete vor intra si cat vor castiga din asta fiecare.

Evident ca dezinformariile sunt tampenii, insa e interesant cati oameni le cred.

In aceeasi masura, aceste echipamente nu se vand pur si simplu si s-a incheiat contractul, contractele se fac pe multi ani de zile. Garantarea functionarii sistemelor presupune si o monitorizare din partea producatorului deci se pot obtine si alte date, chit ca producatorul poate sustine ca datele preluate nu vor fi foloste decat in scop de a imbunatatii sistemul. Lucrurile sunt complicate insa e clar ca cine va vinde in cat mai multe piete, va obtine mai multe informatii dar si sume astronomice de bani, indiferent de producator.

Starlink va comunica inclusiv cu relee 5G. Interesant de studat lansarea satelitului "Humanity Star" lansat chiar inainte de a se pune pe picioare proiectul Starlink.
https://en.wikipedia.org/wiki/Humanity_Star