Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Tehnologii vechi și noi => Subiect creat de: byteflowsoft din 21 Noiembrie 2010, 22:38:21

Titlu: Calculatoarele cuantice
Scris de: byteflowsoft din 21 Noiembrie 2010, 22:38:21
Citat
Spre deosebire de calculatoarele conventionale care prin natura lor efectueaza o singura instructiune pe ciclu de computatie, asul din maneca al calculatoarelor cuantice este ca vor putea sa efectueze un numar inimaginabil de instructiuni in paralel la fiecare ciclu de functionare al acestora; acest talent tehnologic va fi facut cadou de legile stranii ale mecanicii cuantice care guverneaza fiecare element al lumii noastre subatomice.

Drumul spre Calculatoarele Cuantice – Care este progresul inregistrat pana acum? Vom vedea vreodata un computer cuantic in timpul vietii noastre? (http://www.scitechexplained.com/2010/10/drumul-spre-calculatoarele-cuantice-care-este-progresul-inregistrat-pana-acum-vom-vedea-vreodata-un-computer-cuantic-in-timpul-vietii-noastre/?lang=ro) -

Voi ce parere aveti? Mai e mult pana vom atinge tastele unui calculator cuantic?
Titlu: Re: Calculatoarele cuantice
Scris de: fiulploii din 01 Februarie 2015, 22:15:52
Exista deja un prototip de calculator cuantic la care adaugăm pe fizicianul nostru
http://m.jurnalul.ro/special-jurnalul/interviuri/un-roman-a-realizat-prima-teleportare-a-unei-particule-somer-la-comunisti-geniu-la-capitalisti-683870.html (http://m.jurnalul.ro/special-jurnalul/interviuri/un-roman-a-realizat-prima-teleportare-a-unei-particule-somer-la-comunisti-geniu-la-capitalisti-683870.html)
Titlu: Re: Calculatoarele cuantice
Scris de: fiulploii din 25 Iulie 2020, 14:40:23
Noutati despre urmatorul nivel.
https://www.sciencealert.com/us-begins-planning-for-a-virtually-unhackable-internet-using-quantum-computing

Apropo, 5G este deja depasit, se lucreaza de zor la 6G ceea ce va permite utilizatorului sa-si creeze un alter-ego in joc si sa primeasca informatii prin intermediul acestuia. Va fi interesant cu "respawn"-area  :roll:
Titlu: Re: Calculatoarele cuantice
Scris de: hoinar din 20 Octombrie 2020, 06:16:21
Sa mai zica cineva ca filmele nu sunt un soft disclosure on things to come. Star trek subspace communications  :planet:
Quantum entanglement poate avea o prima aplicabilitate in comunicatii instantanee (relative la viteza luminii) la distante uriase, insa tot prin relee.