Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Arheologie - Astronautica Antica => Subiect creat de: annuki din 20 Februarie 2006, 19:14:22

Titlu: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: annuki din 20 Februarie 2006, 19:14:22
am observat ca la threadu datarea cu izotopul c14 discutia a luat o turnura interesenta si cam offtopic referitoare la uriasii si diferite osemeinte, descoperiri arheologice care in sinea lor ridica semne de intrebare nu mari ci foarte mari "uriase", de aceea propun sa discutam (continuam) aici ceva mai in detaliu si sa incercam impreuna sa raspundem cat de cat la aceste semne de intrebari si nu e nici o suparare daca eventual pe parcurs ar putea aparea alte nelamuriri si semne de intrebari. nu vom lua in discutie chiar fiecare caz in parte desigur, ci macar o trecere inrevista a celor mai intrigante.
pentru inceput voi incepe cu o astfel "de variatie antropologica" expusa in muzeul din londra, de specificat ca nu am verificat "live" daca se afla sau nu in locul cu pricina ci am luat informatia normal de pe un site   :-D

http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,121.30.html
http://www.burlingtonnews.net/hornedrace.html


Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: annuki din 24 Februarie 2006, 01:38:59
jackie judecand in mare asa dupa ochi, osul din poza ta aduce foarte bine cu cel din poza 3 pe care a postat'o baaron la threadu cu datarea c14, cred ca respectivii uriasi ar fi putut fi chiar inruditi nitel la capitolul inaltime.

asa... sa mai spun cate ceva "despre ei".
pe langa cornitele vehiculate se presupune ca ar mai avea si sase degete. odata cu disparitia lor fizica, genele acestora ar fi ramas in fondul genetic al omeniri si astfel sar explica oameni gen ghita muresan sau oameni cu sase degete care mostenesc unele gene din astea surpriza.mai demult am vazut la televizor un astfel de om cu sase degete(pentru sceptici ii asigur ca nu era nici un trucaj) si era chiar de nationalitate romana, probabil traieste si azi si tare bine ar mai fi daca ar descoperi forumul asta.oricum faptul ca avea sase degete nu reprezenta un dezavantaj ci dincontra, avea o dexteritate a mainii normala la fel ca majoritatea oamenilor, numarul mai mare de degete ii dadea evident o robustete mai mare a palmei si implicit a pumnului/bratului.am inteles ca s'au descoperit in america de sud si statui reprezentand oameni cu sase degete. un boxer cred ca ar fi oarecum invidios la faza asta
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: Skywalker din 25 Februarie 2006, 15:06:11
Annuki a scris:
Citatmai demult am vazut la televizor un astfel de om cu sase degete(pentru sceptici ii asigur ca nu era nici un trucaj) si era chiar de nationalitate romana

Si eu am vazut la televizor mai demult un om cu 6 degete la o mana. Era tot roman si era... doctor. A marturisit ca al
6-lea deget il ajuta foarte mult. Si tu te referi tot la acest om?
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: draculasblood din 25 Februarie 2006, 20:09:08
iar deviem de la subiect...era vorba de gigantii de pe terra...
nu prea cred ca au existat ... adica e greu de explicat numai cu un os ...
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: Skywalker din 25 Februarie 2006, 21:41:00
Draculasblood, aminteste-ti numai de Goliat, uriasul invins de David. Chiar a existat.
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: Skywalker din 27 Februarie 2006, 19:23:41
  Sper ca nu e offtopic daca am include aici si discutii despre Yeti, Bigfoot si altii de genul, nu? Ca n-as vrea sa deschid un topic nou pentru asta. Si cred ca si Yeti&Co. sunt tot o variatie antropologica.
   Unii care i-au vazut ii descriu ca semanand mai mult cu oamenii decat cu maimutele. Si in ciuda dimensiunilor lor, acestin Yeti fug de oameni. Asa mai ziceau martorii oculari.
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: TurnusX din 28 Februarie 2006, 12:42:48
Se pare ca undeva langa Buzau se pot gasi inca in pamant ingropate oase umane de dimensiuni remarcabile. Nu ma mira avand in vedere ca folclorul nostru duduie de zmei, uriasi etc. In muntii Fagaras se pare ca ar exista niste "tronuri" pe care ar incape cu usurinta 2 oameni taiate in piatra. Am auzit o teorie comform careia Negru Voda ar fi avut dimensiuni colosale.
Peste 4-5 luni planuiesc o expeditie "in recunoastere" in muntii Buzaului ca sa ma conving personal de existenta necropolei de uriasi. Caut finantatori! :)
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: Skywalker din 08 Martie 2006, 20:36:35
Unii astfel de uriasi ar putea fi hibrizi intre annunaki si femeile pamantence. La topicul despre annunaki scrie si de asta.
  Daca acceptam teoria despre annunaki x pamanteni, atunci cred ca am gasit raspunsul la enigma.
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: Interesent din 10 Martie 2006, 15:03:20
Eu pot accepta idea, ca gigantii ca si piticii, s-au alte spetii de oameni (cu piele ca reptila, peste, etc) mici sau mari de statura, au existat si exista. Trebuie tinut cont, ca acesti humanoizi sint potrivizi la lumea si la mediul lor unde ei traiesc. Totodata acesti oameni au alte conditii si influente chemice, fizicale, biologice si planetare diferite decit noi pe pamint.
O flexibilitate mai mare in felul nostru de gindire trubuie sa aratam in ziua de astazi.
Daca tinem cont, ca in trecut si in viitor contacte cu extarterestrii au existat si vor exista poate mai intensiv decit pina acum, o amestecare intre ei si noi nu poate fi negata.
Trebuie remarcat, ca o fiinta produsa din 2 rase diferite, prin contact biologic si natural, pretinde ca anatomia si biologia celor doi parteneri care se unesc, sa se potriveasca. Nu este de ajuns ca o noua spetie sa fir produsa in laborator genetic ca un produs artificial de folosinta. Aceasta fiinta creata, are aceleasi trasaturi ca orice om, existind dintr-un spirit si caracter incarnat intr-un corp material. Noi vorbim aici de un om si nu de un robot.
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: baaron din 30 Martie 2006, 19:52:33
Imi permit sa postez si eu cateva fotografii destul de interesante zic eu...insa vreau sa mentionez ca nu au nici in clin nici in maneca cu extraterestrii...adica sunt umane.
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: udar din 31 Martie 2006, 00:52:51
Ca explicatie posibila pentru acele fotografii, desi par ale unor oameni aflati la inceputul  scarii evolutive, gasesc sindormul lui Marfan, care produce, printre altele, si deformari ale capului, asa cum se poate observa la multe printese egiptene... Acesta este ereditar si poate prin faptul ca deseori in Egiptul antic in familile nobiliare rudele se casatoreau intre ele, asa se poate explica si de ce atat de multi nobili egipteni aveau capetele deformate.

(http://www.ra-horakhty.co.uk/malta/images/dec00211.jpg)    (http://iw-chameleon.bravepages.com/images/pharaoh/merit.jpg)
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: Mihai_Tm din 30 Iulie 2006, 23:14:51
Blestemul uriasilor din creierii muntilor


Unul dintre cele mai raspindite mituri in Muntii Apuseni este cel alluriasilor. Se spune din batrini ca Decebal a fost de acord sa- i lase sa traiasca in Apuseni, linistiti, cu conditia ca acestia sa- i pazeasca comorile. Mitul uriasilor parea ingropat o data cu  batrinii care dispareau de pe aceasta lume unul dupa celalalt. El a  reinviat in urma unei intimplari petrecute in zona satului  hunedorean Ardeu, cu 30 de ani in urma.
   O seara de vara a anului 1974. La cariera de calcar de linga  Ardeu,toata lumea-si terminase treaba, mai putin doi barbati  vigurosi care continuau sa sape la 100 de metri distanta de cariera  efectiva, pe coasta dealului pe care este asezata si acum ruina unei  cetatui dacice.
       Unul dintre ei este Aurel Florea si are acum 73 de ani(tinand cont ca suntem in 2006): Am tot dat cu crampu' (tirnacopul - n.r.) pina cind am ajuns la aproape un metru adincime.Apoi am dat sa mai scoatem pamintul cu lopetile. Ne-am vazut de treaba linistiti cind am dat de ceva tare cu lopata.  Am crezut c-o fi o oala cu griu de pe vreme dacilor, ori cu bani, ca s-or mai gasit atitea oale si cioburi pe Dealul Cetatuii. Apoi am  curatat pamintul cu grija. N-o mai trecut mult si, in loc sa scoatem  la suprafata oala, am vazut ca era vorba de un craniu de om mare rau  de tot, cit un bostan sanatos. Ne-am speriat
rau de tot si l-am  ingropat la loc, dupa care am sapat groapa mai incolo,la doi  metrii.
   Aurel Florea si colegul sau s-au speriat pentru ca, in copilarie, au auzit de blestemul uriasilor ce va cadea asupra celor care nu le vor lasa copilul mort sa se odihneasca in pace: Sa nu  mai aiba hodina in trup si liniste in suflet, cum n-or mai avut cit  or trait mama, tata si fratii copilului de uriasi, dupa ce al mai  mic dintre ei o murit ortavit de oamenii.   
    Batrinii din Ardeu spun ca familia de uriasi din muntii de linga Ardeu a fost insarcinata de Decebal sa pazeasca un plug de aur  in marime naturala,la care erau legati doi boi, tot din aur, si tot din marime naturala, piese la care capetenia dacilor tinea tare mult si pe care le-a ascuns intr-o pestera, a carei intrare a fost apoi zidita. Povestea fiind transmisa din tata-n fiu, nescrisa insa niciodata,nu se mai pastreaza prea multe amanunte legate de  perioada istorica a intimplarii, ci doar fapte. Mosnegii spun ca,  aflind de comoara de sute de kilograme de aur, un grup de flacai ce  doreau sa devina bogati peste noapte s-au incumetat in munti. Si-au luat cu ei sabii, coase, furci si tirnacoape, plus trei carute trase de boi, ca sa aiba cu ce-si cara inapoi prada. Pestera era pazita,  cu rindul,de tatal si fiul cel mare din familia uriasilor. In ziua in care grupul de pradatori a ajuns in aproape de pestera, de paza era fiul cel mare al uriasilor. Cu mincare la el, parintii l-au  trimis pe cel mai mic. Acesta a uitat insa sa ia cu el si cele trei piini de care fratele sau avea nevoie ca
sa se sature. Infometat, flacaul urias i-ar fi spus celui mic: Ramii tu aici ca eu ajung mai repede acasa si vin cu piine destula ca sa mincam amindoi.Ceata de pradatori a ajuns la gura zidita a pesterii exact in intervalul in care mezinul familiei de uriasi era singur. Acesta nu  stia de ce si de cine trebuie pazita intrarea in pestera. I-a vazut  pe iomuletii agitindu-se cu furcile si sabiile in preajma lui si a crezut ca sint, de fapt, niste jucarii. Distrat la culme, mezinul nu  a observat cum, mai incolo, o alta parte din ceata a taiat un bou, a indesat in el otrava, dupa care l-a intins in fata lui. Infometat, micul urias n-a stat pe ginduri si s-a infruptat din mincarea  otravita de oameni.
     Mezinul familiei de uriasi a murit la scurt timp. Pradatorii  au apucat sa sparga o parte din zidul care acoperea intrarea in pestera, dar dupa ce au intrat, tavanul s-a prabusit peste ei. Toti au murit. Carutele cu boi au ramas afara. Cind s-a intors flacaul urias, a ramas mut de durere. A alergat insa pina acasa si i-a spus mamei sale ce s-a intimplat cu mezinul. Uriasa n-a crezut pina cind nu a ajuns la locul cu pricina. A vazut ca cei care
i-au omorit copilul au fost inghititi de pamint, insa, inebunita de durere, a inceput sa rascoleasca pamintul. Batrinii din Ardeu povestesc ca asa au apaut dealurile isfirtecatei din zona si asa a fost scos la  lumina calcarul de calitate pe care, de veacuri l-au folosit apoi pentru a face var,indeletnicirea lor de baza, pina in urma cu 20 de ani. Tot asa a aparut si
blesemul pe care l-ar fi rostit atunci strigind mama uriasilor, blestem de care s-a temut si Aurel Florea cind a gasit si a ingropat la loc craniul copilului de urias.
      Ultima data cind oamenii asezati in apropiere s-au intilnit cu uriasii ar fi fost cu aproape 200 de ani in urma, povesteste Aurel Florea. Bunica sotiei mele, spunea ca, mama ei, cind era copil, a mers cu parintii la arat sus, pe o culme (aproape de locul in care se spune c-ar fi murit copilul de urias.Deodata a venit un urias, i-a luat pe toti in brate, cu tot cu plug si cu boi, si i-a  dus inapoi pe vale fara sa le faca insa nimic rau. Le-o zis numa' atit: Voi sinteti viermii pamintului. Rascoliti pamintul in alta  parte, nu aici!.
     Alaturi de vilve, alte fiinte supranaturale in care inca mai cred batrinii din comunitatile miniere ale Apusenilor, uriasii sint  personaje cu puteri supranaturale raspindite in credinta populara a  zonei. Etnologul Marcel Laptes explica aparitia si conservarea mitului uriasilor: Acesti uriasi nu erau personaje malefice. Ei ii  pedepseau pe oameni daca acestia nu
respectau un anumit regim de  viata si erau proprietari ai comorilor naturii, pe care, desigur si le pazeau singuri. La comunitatile izolate, cum sint cele din  Apuseni, oamenii traiesc intr-un mediu al misterului si al supranaturalului. Apropierea fata de natura a oamenilor de aici ii face mai usor sa creada in astfel de forte. Oamenii din aceste sate  au un cu totul alt mod de a percepe mediul inconjurator. Pentru ei, absolut orice are viata si fiecare element are rolul sau bine stabilit in Univers, de la ultimul fir de iarba, pina la stelele de pe cer.

Ce parere aveti despre acesti uriasi?









Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: Elvin din 31 Iulie 2006, 08:42:53
   geneza 6,4 "In vremea aceea s-au ivit pe Pamant uriashi, mai cu seama de cand Fiii lui Dumnezeu incepusera a intra la fiicele oamenilor si acestia incepusera a le naste fii; acestia sunt vestitii viteji din vechime"   din vechime, adica dintr-un ciclu anterior al omenirii
   
  Hronografele Bizantine, care preiau scrieri mult mai vechi, specifica despre aceshti uriashi ca padurea le ajungea numai pana la genunchi, si ca foarte rau persecutau pe oameni [faceau supa din cate 50 de oameni] precum si ca isi mancau proprii copii chiar dupa ce mamele lor ii nashteau, si ca mai mult pentru asta a fost adus Potopul.

  despre 'viteazul' Nimrod, pe care Geneza il plaseaza dupa potop [10,8-12] traditia vine cu detaliul ca a fost rege al Babilonului si el a ordonat construirea "turnului'. A rostit hule foarte mari impotriva lui Dumnezeu si pentru aceea un vant, starnit de sus, a surpat un segment din turn care a cazut peste el ucigandu-l
   
   mai tarziu, iscoadele israeliene ii depisteaza si pe 'fiii lui Enac' [vezi Numeri cap 13]

   deuteronom 3,11 "Numai Og, regele Vasanului, mai ramasese din Refaimi. Iata patul lui, pat de fier si astazi este in Rabat-Amon [astazi adica acum ~2900 de ani cand s-au scris cartile] : lung de 9 coti si lat de 4 coti, coti barbateshti" [4,5 metri pe 2] . Se observa ca personajul dormea pe un pat de fier, ca un adevarat luptator. La fel ca si fictivii klingoni din Star Trek, ce dormeau pe paturi de fier 'ca sa nu-si moleseasca trupurile". In alta parte se precizeaza ca diverse populatii din zona aveau diferite denumiri pentru Refaimi. Unii Emimi, altii Anachimi, 'feciorii lui Anac" [acest Anac oare e acelasi cu "zeul" sumerian suprem, Anu ? 'an' la sumerieni inseamna cer]

  1 regi 17,4 "Atunci a iesit din tabara filistenilor un luptator pe nume Goliat, din Gat. Acesta era la statura de 6 coti si o palma" [putin peste 3 metri], iar un frate de-al lui avea in plus si 6 degete la fiecare membru. Acest Goliat avea pe el o armura de aproape 600 kg

  la greci intalnesti miturile gigantilor care s-au razvratit impotriva lui Zeus. Ciclopii erau o derivatie din uriashi, avand un singur ochi. La alte popoare de asemenea se pot gasi mituri similare.

   deasemenea, In Sala Proiectiilor din complexul extraterestru de sub Bucegi Corutz a gasit mese, scaune, facute ca pentru nishte uriashi.

   BUT IT TAKES A GIGANTIC LEAP OF FAITH TO BELIEVE IN THIS STUFF....
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: Mihai_Tm din 31 Iulie 2006, 10:31:18
Nu de alta dar prin Romania se zice ca sun ingropate schelete uriase sau cel putin mai mari ca scheletul unui om obisnuit.Elvin eu n-am zis ca sunt 100% sigur de aceste lucruri,n-am nici macar o dovada dar e bine de stiut,de reamintit ca in trecut probabil exista o altfel de civilizatie care era putin mai mare.
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: prosecco din 31 Iulie 2006, 10:53:21
in Chile daca nu ma insel pe un munte la inaltimea de 2000 si ceva de metri se afla niste constructii la care tehnologia si macaralele de azi nici sa viseze nu ar indrazni.sunt alcatuite din blocuri de peste 30 de tone printre care nu poti sa bagi nici macar o lama....cata precizie...

eu zic ca sunt prea multe dovezi de-a lungul istoriei ca sa le contestam existenta ...... partea nasoala e ca sunt unii care nu vor ca noi sa stim de ei.

vazusem eu printr-o carte o poza cu un rege sumerian.el statea jos pe un scaun iar in fata lui erau 3 supusi parca.toti 4 era la acelasi nivel desi regele statea jos.daca s-ar fi ridicat ar fi avut mai mult de 2 metri jumatate....parca vazusem si un documentar....


poate are cineva poza si o pune aici....
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: udar din 01 August 2006, 10:29:10
Acum cativa ani am fost intr-o excursie in apropierea orasului meu natal la o veche cetate dacica de pe un deal. Ajunsi la o inaltime relativ mare, profesorul de istorie cu care eram, un fost cercetator, un om extrem de inteligent si profesionist intr-ale istoriei, ne-a povestit o legenda despre niste uriasi care ar fi locuit prin partile acelea.

Eu stiu ca oamenii au darul de a inventa anumite lucruri, si stiu si faptul ca acel profesor ne-a prezentat povestea mai mult ca pe o legenda, insa nu stiu de ce chiar mi-a lasat impresia de veridicitatea aceasta idee a vechilor uriasi. Cred ca au existat multe astfel entitati de-a lungul teritoriului patriei noastre... Mi se pare ciudat, insa, de ce nu gasim mai multe schelete, mai mult ramasite arheologice...
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: ryn din 01 August 2006, 10:35:05
Poti sa ne dai locatia exacta?
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: udar din 01 August 2006, 11:17:10
Comuna Floresti, Jud. Cluj. Un loc numit Cetatea Fetei. Am atasat aici un articol din Monitorul de Cluj. Nu spune nimic despre uriasi, insa acel profesor (destul de invarsta si localnic al comunei) tin sigur minte ca ne-a povestit despre acea legenda. Si eu am intrat in tunelul acela pomenit in articol. Nu era un tunel urias, de altfel ca sa intri in el trebuie sa fii destul de mic. Nu am inaintat mult deoarece era o usa cu lacat acolo... Nu stiu cat de reale sunt datele, si cat dintre ele inchipuiri, dar am tinut sa va spun acea poveste deoarece mi-a dat asa o impresie de veridicitate... Pentru ca acele vai si dealuri chiar ar fi putut fi locuite de vreun urias. In legenda se vorbea de un urias, de o fata, dar nu mai tin bine minte. Si ni s-a spus ca ramasitele ar fi ingropate pe undeva in acea zona...


Legenda ,,Cetatii Fetei"


Citeva sute de clujeni asteapta sa se mute in cartierul rezidential ,,Cetatea Fetei" construit prin ANL la Floresti. Putini dintre ei stiu, insa, de unde vine numele cartierului de blocuri si de ce s-a pastrat de-a lungul anilor. Monitorul de Cluj va prezinta, in exclusivitate, legendele ,,Cetatii Fetei".

Construita in urma cu 800 de ani

Nici un drum nu leaga Florestiul de ,,Cetatea Fetei". Prin padure, carari pierdute printre copaci, batatorite doar de localnici, urca dealul la peste un kilometru, pina la zidurile construite in urma cu 800 de ani. Dincolo de deal e cartierul. Muschi verzi s-au lipit de zidul de piatra, iar crengile crescute ascund gura sapata in stinca, ca un ochi de ciclop, a intrarii in cetate. Intrarea e inalta abia de un metru, un om putind intra doar aplecat. In dreapta, la citiva metri de gura intrarii, coboara o scara in spirala. In jos, e intuneric ca in fundul Iadului. Florestenii vorbesc cu fereala despre ,,Cetatea Fetei": cei batrini au cam uitat, pe cei tineri nu-i mai intereseaza.

Tunel pina la ,,coada calului"

,,Cind avem vreo 13 ani, am mars «la piatra», ca ase-i zicem noi. Am urcat cu niste pretini sus in virfu' dealului si am intrat in tunel. Ne-am tat dus, da' nu mult, ca este o poarta de ser, cu lacat. N-am ajuns la poarta, ase sa zice, ca este..", spune Ioan Topan , de 85 de ani, care-si duce batri-netile sprijinindu-se in cirje. Legenda spune, iar badea Topan confirma, asa stie din mosi-stramosi, ca ,,Cetatea Fetei" este legata de Biserica Sfintul Mihail din centrul Clujului de un tunel, prin care se refugiau satenii de frica dusmanilor.

Potrivit arhivelor istorice, Cetatea a fost construita in anul 1241 de episcopii Transilvaniei, ca punct de paza si observatie pentru a face fata atacurilor tatarilor. Se povesteste ca o fata din sat ar fi incercat sa scape alaturi de alti sateni din fata hoardelor, dar ca a fost prinsa. Desi torturata, fata nu a dezvaluit locul de refugiu, salvindu-si, cu pretul vietii, vecinii si neamurile din sat.

Cetatea a fost darimata in timpul rascoalei taranesti din 1437, de la Bobilna. (Vasile M|GR|DEAN)

Zinele de la ,,Cetatea Fetei"

Pe seama ,,Cetatii Fetei" circula mai multe legende. Una spune ca in cetate ar trai sapte zine, care dorm in paturi impletite din pinza de paianjen si carora albinele le-ar aduce miere. Alta legenda spune ca un fecior din sat ar fi mers dupa lemne in padure impreuna cu tatal sau. S-ar fi iscat o furtuna, iar feciorul nu s-a mai intors in sat. Lumea l-a crezut mort, dar el a aparut dupa citiva ani, spunind ca a ramas sluga la ,,Cetatea Fetei", la niste zine.
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: prosecco din 01 August 2006, 11:42:16
am vazut mai demult o emisiune pe national tv(miezul problemei se cheama emisiunea) la care erau invitati pavel corut si cu inca unul pe care nu tin minte cum il cheama.au zis ca in bucegi sau ceahlau nu mai tin minte sigur s-au descoperit schelete de urias.

am vrut sa trimit un sms sa`i intreb de ce nu fac un reportaj,documentar pe aceasta tema dar nu am mai avut timp pt ca era pe terminate si nu mai primeau sms-uri :( .....
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: AdiM din 01 August 2006, 12:20:29
Si Lobsang Rampa vorbeste in cartile sale despre corpuri de atlanti, de circa 3 m, conservate in pesteri aflate sub Tibet, pe care spune ca le-a vazut el insusi - asta era in secolul trecut, putin inainte de invazia chineza in Tibet.

Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: AdiM din 01 August 2006, 12:24:11
Un articol despre scheletele uriase de la Scaeni, com.Bozioru, jud.Buzau, aparut in Ziarul, gasiti la:

http://www.ziarulcn.com/article/aid/13110/ (http://www.ziarulcn.com/article/aid/13110/)


Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: toma din 01 August 2006, 13:29:11
Uriasi? Ce inseamna urias? Ghita Muresan e urias? Gogia Mitu era tot un urias? Cam cit de mare credeti ca ar aparea Ghita Muresan in niste legende ce se vor povestei peste 100 de ani? Intrebati un locuitor din orasul Sebes, pe unde a trecut Muresan mai acum citi-va ani, cit de mare la vazut si o sa va raspunda: cit casa!
AdiM, stiu si eu legendele baiesilor din Apuseni. Sint frumoase, sint deosebite, dar sint legende! Legende ce trebuiau sa pazeasca comorile, naurale sau omenesti, acunse in muntii Apuseni. Vilva Baii este personajul ce pedepseste pe cei ce fura sau exploateaza irational aurul din munte! Legende nascute tocmai datorita conditiilor inumane de munca din subteran!
Intrebati-l pe Ghita Muresan ce probleme de sanatate are din cauza inaltimii sale si apoi ginditi-va cam ce sistem osos ar trebui sa aiba niste oameni mai inalti decit o padure! Oamernii au crescut exect atit de inalti cit i-a lasat gravitatia!
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: Elvin din 01 August 2006, 13:57:22
Oh, neam indaratnic si viclean ! Pana cand voi fi cu voi ? pana cand va voi suferi pe voi ?
    Toma, eshti un necredincios. Cu sigurantza ai auzit si tu de genele recesive, dar te-ai facut ca o vipera surda, si muta, care isi astupa urechile cand descantatorul vrajeshte cu iscusintza. Acesti 'giganti' care mai apar ocazional, ce sunt ei oare decat nishte manifestari aleatoare ale genelor recesive, stravechi, ale gigantismului ? ramase de pe vremea cand 'Fiii lui Dumnezeu' au intrat la 'fiicele oamenilor". Oase fragile ?? fii serios . cu sigurantza aceshti giganti aveau si oase mai tari, de altfel moshnenii care au trait pana in vremea domnitorilor atestati de istoria oficiala, ii ajutau pe aceshtia in lupte si faceau fapte de vitejie, fara sa li se rupa defel oasele. Chiar Negru Voda insushi se pare ca era moshnean. Baba Novac ce zici c-a fost ? pentru ca la origine novaci era alt nume pentru uriashi
     Adim, in acele peshteri de sub tibet se afla desenate si harti stelare, care arata alte ceruri. Acele fiinte au trait acum 10000 de ani si mai bine, cand datorita mishcarii precesionale a axei Pamantului cei ce se uitau in sus vedeau noaptea constelatiile pozitionate altfel
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: AdiM din 02 August 2006, 22:24:07
Citat din: toma din  01 August 2006, 13:29:11
Uriasi? Ce inseamna urias? Ghita Muresan e urias? Gogia Mitu era tot un urias?

Ghita Muresan e urias fata de semenii sai contemporani, si e un unicat, ratacit (ca inaltime) printre cei din familia sa. O fi o boala, un accident genetic sau o gena speciala? Nu stim. Nu stiu cine e Gogia Mitu, dar probabil si el e la fel. Cazul lor arata doar ca ar putea exista in lume gene de uriasi. Nu stiu daca ei provin din acei uriasi din vechime, dar e posibil si asta, la fel de bine cum poate sa nu fie nici o legatura. Dar nu despre ei era vorba aici.

Discutia era despre acei oameni de 2.5-3.0 metri inaltime care au fost ingropati, se pare, in acele necropole, cu multe mii de ani in urma, si toti aveau aceasta inaltime neobisnuita pentru noi, si nu era printre ei doar un Ghita Muresan sau un Gogia Mitu ratacit... Erau toti foarte inalti. Asa inteleg eu.

Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: ryn din 03 August 2006, 00:37:58
Oare ce si-au inchipuit precursorii arheologiei nipone cand au sapat la primele necropole de eta?
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: toma din 03 August 2006, 10:19:15
CitatOh, neam indaratnic si viclean ! Pana cand voi fi cu voi ? pana cand va voi suferi pe voi ?
Elvin, tu chiar te crezi ..de alt neam? :roll:

CitatCu sigurantza ai auzit si tu de genele recesive, dar te-ai facut ca o vipera surda, si muta, care isi astupa urechile cand descantatorul vrajeshte cu iscusintza. Acesti 'giganti' care mai apar ocazional, ce sunt ei oare decat nishte manifestari aleatoare ale genelor recesive, stravechi, ale gigantismului
Da, am auzit si de genele recesive si de gene mutante (ma fac ca nu bag de seama comentariile cu vipera si descintatorul!). Pai, pornind de la idea ta, in care incurci genele recesive cu malformatiile, inseamna ca oamenii din vechime erau cu totii bolnavi de diabet zaharat, tre sa fi avut inima pe partea dreapta si erau lipiti cite doi la un loc! Sau, de ce nu luati in calcul si faptul ca Pamintul era locuit de ....pitici si nu de uriasi?! Oricum in lume sint muuuult mai multi pitici decit uriasi!!!!!
Citatcand datorita mishcarii precesionale a axei Pamantului cei ce se uitau in sus vedeau noaptea constelatiile pozitionate altfel
Sorry, dar vara sau iarna vad Ursa Mare la fel! Ca sa o vad altfel va trebui sa-mi misc pozitia in spatiu!

Trebuie avut in vedere cit este legenda si cit adevar in povestile spuse la gura sobei. "Blestemele"  nu-i prea sperie, nici pe cercetatori, nici pe colectionarii de piese rarisime (ati vazut ce s-a intimplat in zona sitului Sramisegetuza!), mai mult ca sigur, acele piese ar fi fost "preluate" fie de unii, fie de altii!
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: paleoastronaut din 03 August 2006, 18:53:23
cred ca ar trebui sa alcatuim o galerie cu "SCEPTICII" de pe forum!Asa zisii sceptici care azi se numesc ASWOTIM,maine TOMA,poimaine APOCRYPHOS,raspoimaine CIUCIULETE..ETC>Vom observa ca cei mai ACTIVI membri ai forumului sunt PREDOMINANT SCEPTICI!Ia cititi voi scepticilor teoria mea de la topicul "Rufon si NOM"...Hai atacati-ma..Uriasii se incadreaza in lungul sir de ERORI FACUTE DE ZEI pe parcursul CREARII SI EDUCARII NOASTRE...Eu nu ma incurc cu poate si cu parca sau cu daca...EU STIU CA SA ESTE.PUNCT.Cand va veni ZIUA ADEVARULUI voi astia scepticii PLATITI ar trebui sa fiti exterminati..Iar VOI SCEPTICII AUTENTICI...SA VA FACETI SEPUKU..DACA AVETI ONOARE IN VOI....
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: AdiM din 03 August 2006, 20:28:07
Citat din: paleoastronaut din  03 August 2006, 18:53:23
cred ca ar trebui sa alcatuim o galerie cu "SCEPTICII" de pe forum!Asa zisii sceptici care azi se numesc ASWOTIM,maine TOMA,poimaine APOCRYPHOS,raspoimaine CIUCIULETE..ETC>Vom observa ca cei mai ACTIVI membri ai forumului sunt PREDOMINANT SCEPTICI!Ia cititi voi scepticilor teoria mea de la topicul "Rufon si NOM"...Hai atacati-ma..Uriasii se incadreaza in lungul sir de ERORI FACUTE DE ZEI pe parcursul CREARII SI EDUCARII NOASTRE...Eu nu ma incurc cu poate si cu parca sau cu daca...EU STIU CA SA ESTE.PUNCT.Cand va veni ZIUA ADEVARULUI voi astia scepticii PLATITI ar trebui sa fiti exterminati..Iar VOI SCEPTICII AUTENTICI...SA VA FACETI SEPUKU..DACA AVETI ONOARE IN VOI....

Cineva care foloseste atitea majuscule in mesaje mi se pare un om cam disperat. Intr-un forum se discuta idei, nu persoane. Deci daca ai ceva de spus despre ideile vehiculate, este ok, dupa parerea mea, dar daca te obosesti sa ataci persoanele pe asemenea motive puerile, mie mi se pare ca deja nu te mai intereseaza ideile, ci te temi de persoanele respective, iar asta nu e normal pentru un om care ar vrea sa comunice cu altii - comunicarea normala, sincera si binevoitoare fiind esenta unui forum de discutii.
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: paleoastronaut din 04 August 2006, 00:54:29
Nu cred ca esti pe Rufon sa-mi dai lectii MIE AdiM..Sau de asta esti aici?Mie sa-mi fie frica de membriii rufon care ma ataca?tu auzi ce spui?TU AUZI CE SPUI?Si daca vrei sa dai cuiva lectii despre de cate ori trebuie folosite MAJUSCULELE intr-o propozitie te rog sfatuieste-te pe tine insuti primul....de cand esti pe RUFON vad ca ai inceput sa contesti tot ce prinziEXEMPLE:Ce treaba are rufon cu NOM?Ce treaba are rufon cu francmasoneria?ETC......Daca tu crezi ca problematica extraterestrilor se reduce doar la cateva amarate de ozneuri despre care ai auzit tu in ultimii 50 de ani de la Roswell incoace....TE INSELI AMARNIC!!!!Studiaza mai baiatule teoria paleoastronautica de cand exista planeta....Vezi "bila " de metal din poza asta?a fost gasita impreuna cu alte sute asemenea ei in ROCI VECHI DE 2,8-3 MILIARDE DE ANI!Tu cine crezi ca le-a uitat acolo?DINOZAURII?
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: toma din 04 August 2006, 09:12:17
Citatcred ca ar trebui sa alcatuim o galerie cu "SCEPTICII"
. Nu am fost mereu "sceptic" dar  intre timp am mai citit, am mai dat cu capul de cite unele....
Citat...EU STIU CA SA ESTE.PUNCT
De unde stii? Poate ne dai si noua niste informatii, cine stie, poate plecam din tabara scepticilor  :lol:
CitatCand va veni ZIUA ADEVARULUI voi astia scepticii PLATITI ar trebui sa fiti exterminati..Iar VOI SCEPTICII AUTENTICI...SA VA FACETI SEPUKU..DACA AVETI ONOARE IN VOI....
Inceraca sa nu te mai ambalezi! Nu crezi ca aici cam exagerezi? Si nu sintem platiti de nimeni! Ci doar am citit si alte pareri! Cit despre ziua asata a adevarului, cam sint plictisit de cind  tot e proorocita!

CitatVezi "bila " de metal din poza asta?a fost gasita impreuna cu alte sute asemenea ei in ROCI VECHI DE 2,8-3 MILIARDE DE ANI!Tu cine crezi ca le-a uitat acolo?DINOZAURII?
Bun, dar te-ai intrebat "bila" ce vechime are? Are aceiasi virsta cu stratul? S-au mai gasit si alte urme deosebite si contradictorii in acel strat? La cam ce ar fi fost utilizata? Esti sigur ca intreg stratul avea aceiasi vechime? Ai auzit de artefacte?
Locuiec undeva linga o cariera da nisip cu o vechime de 600.000 de ani. Crezi ca mi-e greu sa ingrop acolo un hard disck? :roll:
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: toma din 04 August 2006, 10:45:34
Fara intentia de a supara pe cineva anume, dar intelepciunea romaneasca spune: numai prosti au certitudini!
Eu zic sa mai reflectati un pic la acesta vorba inteleaptra!
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: paleoastronaut din 04 August 2006, 17:51:19
STIMABILE TOMA...Deoarece tipii care fac morala altora sunt certamente aroganti..Iti recomand un alt proverb..Deci pentru TOMA "!!!!!Noteaza Ryn cine a dat primul cu piatra ....A fost chiar TOMA..NECREDINCIOSUL....Cat despre aceste sute de sfere ele au fost gasite INCASTRATE intr-un  PAT DE ROCA!!!!!Daca nu stiai si in Romania intr-un strat de gresii la o balastiera s-a gasit o piesa de ALUMINIU cu o gaura perfect circulara in ea......Pe langa faptul ca era INCASTRATA in PATUL SEDIMENTAR..Avea un strat gros de peste un milimetru de oxid.Tinand cont de greutatea cu care se creeaza oxidul de aluminiu a fost estimata vechimea ei la cateva zeci de mii de ani....Dar de urma de ..sanda care tocmai zdrobise un trilobit..viu..fosilizata de acum peste ....300 de milioane de ani ce stii?nimic..bineinteles....
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: AdiM din 05 August 2006, 23:13:22
Citat din: paleoastronaut din  04 August 2006, 00:54:29
Nu cred ca esti pe Rufon sa-mi dai lectii MIE AdiM..Sau de asta esti aici?Mie sa-mi fie frica de membriii rufon care ma ataca?tu auzi ce spui?TU AUZI CE SPUI?Si daca vrei sa dai cuiva lectii despre de cate ori trebuie folosite MAJUSCULELE intr-o propozitie te rog sfatuieste-te pe tine insuti primul....de cand esti pe RUFON vad ca ai inceput sa contesti tot ce prinziEXEMPLE:Ce treaba are rufon cu NOM?Ce treaba are rufon cu francmasoneria?ETC......Daca tu crezi ca problematica extraterestrilor se reduce doar la cateva amarate de ozneuri despre care ai auzit tu in ultimii 50 de ani de la Roswell incoace....TE INSELI AMARNIC!!!!Studiaza mai baiatule teoria paleoastronautica de cand exista planeta....Vezi "bila " de metal din poza asta?a fost gasita impreuna cu alte sute asemenea ei in ROCI VECHI DE 2,8-3 MILIARDE DE ANI!Tu cine crezi ca le-a uitat acolo?DINOZAURII?

Personal, nu tin sa dau lectii nimanui. Dar sunt constient ca fiecare om are o lectie pentru alt om cu care se intilneste, una sa i-o dea si alta sa o invete de la el. Deocamdata nu m-ai convins ca tu ai ceva sa ma inveti, dar ma straduiesc din greu sa descopar ce am de invatat bun de la tine. In acelasi timp, incerc si eu sa-ti transmit ce simt eu ca ti-ar folosi mai bine de la mine. Probabil vom reusi amindoi sa aflam ce avem de invatat unul de la altul cind vom putea discuta prieteneste. Pozele astea de care imi spui, le stiu. Dar ele tot nu ma ajuta sa aflu ce ai tu sa-mi oferi util pentru viata mea, in afara de teorii despre oameni si lucruri care nu exista nici in viata mea, nici in a ta.
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: jackie28t din 05 August 2006, 23:39:25
Daca tot vorbim despre ''uriasi'' voi lasa o imagine ce ma impresioneaza chiar.Parca am mai postat asta pe undeva. :-D LOL

"THERE WERE GIANTS IN THE EARTH IN THOSE DAYS..."

(http://www.omniology.com/JOE-GIANT2.jpg)
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: ryn din 06 August 2006, 00:52:33
Atentie! am sa sterg orice topic care nu se incadreaza ! Va puteti certa la locul potrivit!
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: paleoastronaut din 06 August 2006, 01:29:21
Ar trebui fotografiate si scheletele de la BOZIORU...Dar cine ar putea avea acces la ele?RYN...cand crezi ca ai putea ajunge acolo?Este foarte aproape de BUCURESTI....in fine..relativ aproape...
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: ryn din 06 August 2006, 03:01:45
relativ curand am spus e pe lista daca vrei te luam in drum...
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: paleoastronaut din 08 August 2006, 00:22:10
Astept sa vad ce poate aduce o investigatie facuta de oameni pasionati..si sinceri in idealul lor de a afla si impartasi si celorlati ADEVARUL..istoria reala care ne este REFUZATA...
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: prosecco din 08 August 2006, 09:36:50
(http://www.my-smileys.de/smileys2/104.gif) salut!!!

dupa parerea voastra cum au disparut uriasii?ce s-a intamplat?

parca prea deodata nu s-a mai auzit,scris nimic despre ei.....

deci ce s-ar fi putut intampla.astept raspunsuri serioase daca se poate,nu glume superficiale de prost gust.....aviz amatorilor...(http://www.my-smileys.de/smileys2/3_2.gif).multumesc


o zi frumoasa in continuare (http://www.my-smileys.de/smileys2/alieneyesa.gif)

Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: toma din 08 August 2006, 14:50:47
Buna intrebare! Si mai ales ...pe unde le sint fosilele! Ca doar un femur destul de controversat nu se pune!
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: paleoastronaut din 09 August 2006, 19:57:05
Daca teoria "CRUSTAL SHIFTINGULUI" este dovedita prin cercetari reale atunci se adevereste ca alienii au distrus o eroare proprie...URIASII..este foarte posibil ca foarte multi uriasi,avand in vedere si dimensiunile sa fi fost efectiv "CULESI" de alieni,dupa ce au fost innecati in potopul descris de peste 600 de legende ale TUTUROR popoarelor.....oricum erau atat de usor de gasit...la dimensiunile lor..o alta parte din cadavre au fost distruse de animale si putrefactie..Iar putinele care au mai razbatut pana azi..au avut grija cei angajati in lupta cu ADEVARUL sa le faca disparute..scheletele de la BOZIORU de ce nu sunt prezentate public in vreun documentar tv?La fel dispar si scheletele fosilizate ale uriasilor..rar mai prindem cate ceva..ce le mai scapa lor...ASA CA DE UNDE FOSILE....?Mai ales pentru MASACRUL  ce a avut loc relativ recent,acum maximum 20000 de ani?Toma ai citit in BIBLIE despre patul de FIER al unuia din ULTIMII REGI URIASI????Crezi ca dimensiunile EXACTE ale acestui pat sa fie doar o parabola de doi lei?
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: paleoastronaut din 09 August 2006, 21:01:50
adaug la imaginile anteriopare..ati vazut cat de mare este acea portiune de deget?la omul adult acel os are 2-3 cm....DAR DE ACEST FEMUR DE URIAS DESCOPERIT IN TURCIA CE MAI ZICETI?
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: maya din 16 August 2006, 02:09:12
Parca unii uriasi erau si cilopi...am gasit recent o info...http://english.pravda.ru/science/mysteries/11-08-2006/83896-Cyclops-0 (http://english.pravda.ru/science/mysteries/11-08-2006/83896-Cyclops-0)
CitatBaby Cyclops born in India
11.08.2006    

Two weeks ago, in the Kasturba Ghandi Hospital in the city of Chennai, a baby with one eye was born. Doctors believe that the baby has a good chance of living on. A similar case also occurred in Russia.
      
Typically, the nose and nostrils are missing, adding to the disfigurement. Only one in one million babies are born with this defect, as it is detected early in pregnancy and is almost always aborted. Not this time, however.
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: toma din 16 August 2006, 10:20:12
Nu ma pricep la anatomie, dar un medic cred ca ar putea spune daca acesta este un femur, daca este uman, daca este contrafacut sau nu. O datatre cu C-14 ar lamuri multe! Daca numarul uriasilor a fost atit de mare dupa cum se sustine, de ce nu se gasesc achelete intreci, necropole, etc? Se gasesc depozite de oase cu vechimi de 1000, 2000 de ani sau chiar mai mult, dar uriasi....nimic!
California, Coso. Se gaseste o chestie categorisita ca bujie. Noi folosim bujia de putin timp si inca putin timp va mai fi "pe val". Credeti ca o civilizate extraterestra sau un calator in timp a aruncat-o ca de, era ancrasata???? La tehnica lor, atit de laudata, mai folosesc....buji???? :lol:
Atlantida, continent disparut cu citeva mii de ani in urma, pe fundul Oceanului Atlantic. O sama de "cercetatori" vin cu argumente ce dovedesc "clar" existenta ei pe fundul ocenului. Daca stii, insa, putina geologie iti dai seama ca NU se putera asa ceva. Va las pe voi sa spuneti dece! Si nu ma refer aici lo o oarecare insulita, ci la un continent, asa acum este descris in dialogurile lui Platon.
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: paleoastronaut din 16 August 2006, 14:57:18
Hello TOMA!In primul rand EXISTA NECROPOLE DE URIASI!Dar sunt bine ascunse...Una se gaseste CHIAR IN ROMANIA la BOZIORU...Dar cati romani stiu de ea...Nu se afla mai multe despre uriasi pentru ca si asupra lor actioneaza SIGILIUL TACERII,COVER-UP-UL
De ce ?Pentru ca daca ai sa citesti Biblia si alte texte antice vei gasi LEGATURI CLARE intre ALIENI si URIASI..Doar uriasii sunt odraslele FIILOR LUI DUMNEZEU...Cum vrei tu Toma sa fii lasat sa afli mai multe despre EI?
Doi..DE unde stii tu ca acel artefact era O BUJIE?POate ca arata a bujie dar era altceva...Dar despre aceasta piesa gasita intr-un bloc de lava si studiat de geologii chinezi ce zici?In china s-a facut si un comunicat stintific referitor la aceasta descoperire...
TREI:vorbesti despre Atlantida..ca era imposibil sa fi disparut in ocean..geologic vorbind...
Tu ai auzit de SCABLANDS?Poate te-ai mai uitat pe la NATIONAL GEOGRAPHIC in ultimii ani...
Scablands sau "PAMANT RANIT" este o zona cu formatiuni uriase de EROZIUNE..
S-a crezut peste 100 de ani in teoria ca acestea s-au format in milioane de ani..Pana vine un geolog cu o teorie care azi dupa zeci de ani de lupte este acceptata in SFARSIT.Concluzia?Eroziunea nu a a vut loc in milioane de ani ci ..PESTE NOAPTE!
Cum?Urmareste documentarul..deja a fost dat in reluare de vreo 10 ori...
DEci geologii HABAR NU AU CUM AU LOC PROCESELE GEOLOGICE PE TERRA!Doar bajbaie..Ce este azi valabil in carti ..MAINE ESTE GUNOI,MACULATURA!
DECI SI ATLANTIDA PUTEA FOARTE BINE SA DISPARA ..Ca in legenda..Intr-o zi si o noapte....
plus ca nu stim ce forte au fost implicate..daca fortele telurico-vulcanice au fost ACTIVATE pe cale ARTIFICIALA de catre alieni...uita-te la cutremurul de 9 richter din indonezia....
se pare ca a fost provocat..dar se putea si un cutremur de 10 pe richter..poate disparea insula cu totul...
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: toma din 16 August 2006, 18:53:15
A, sint secrete si pazite de conjuratii!!!! Uite, eu as merge la BOZIORU sa fac sapaturi!
"COVER-UP-UL" asta e ca dialectica comunista, explica tot! :lol:
Citat...ai sa citesti Biblia...
. Am citit-o! Tocmai de aceia ma mir ca nu se gasesc necropole!!!
CitatDE unde stii tu ca acel artefact era O BUJIE
Nu eu am spus ca e o bujie, alti o afirma sus si tare! :lol:
CitatEroziunea nu a a vut loc in milioane de ani ci ..PESTE NOAPTE!
:lol:. Buna treaba! Am urmarit la N.G. sau D si emisiuni despre evangheluia lui Toma. Dar concluzia mea a fost ....alta! Vezi si temele despre Giulgiu! De rifturi si fose au auzit???? De Marea Dorsala Atlantica sti ceva???? Si ele sint active si in prezent! De migratia continentelor ai auzit? Ori e o minciuna a ....mormonilor????
CitatIntr-o zi si o noapte....
A, bun asta e cu totul altceva! Asa ceva este perfect posibil. S-a intimplat si mai aproape de noi!
Citatcutremurul de 9 richter din indonezia....se pare ca a fost provocat.
Da, ai dreptate, a fost provocat dar nu de alieni (mai da ce de treaba au astia pe Pamint! De ce nu se ocupa dracu si de razboaiele care macina lumea, de bolile ce o secatuiesc???, de lipsa de hrana, de...cite altele mai pasnice!! Parca astia erau ...buni la sufelt! Cind colo ei dau cu....(cu)cutremurele! :lol:)
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: pri3st3ss din 16 August 2006, 20:43:35
va invit sa discutam despre atlantida pe http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,119.30.html

apropos de uriasi...ati luat in considerare si gravitatia,sau posibile schimbari de clima,etc?
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: maya din 17 August 2006, 03:43:35
In Olanda, Belgia persista o legenda ca acolo ar fi trait ultimii uriasi de pa Pamant. Au chiar anumite festivitati care sunt "patronate" de nist papusi uriase, reprezentand acei uriasi.
Olandezii sunt considerati cei mai inalti oameni din Europa (cel putin)...si chiar sunt foarte inalti...poate sunt urmasii uriasilor...
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: paleoastronaut din 17 August 2006, 21:05:22
TOMA de unde stii  ca acel cutremur nu a fost provocat de ALIENI?...Este adevarat ca tehnologia de tip "HAARP" poate devasta TOATA planeta...
Cat despre "scablands" te rog sa vezi documentarul si sa intelegi ca PRIETENII oamenii iubitori de STIINTA exacta au cazut de acord ca acel relief MUTILAT in mod GIGANTIC a aparut PESTE NOAPTE!
Si te rog nu arunca in mine cu gropi submarine ,fose si rifturi..sau cu alti termeni si fenomene...
Cu cine crezi ca ai de-a face?cu un analfabet in domeniu?
Toma tu crezi ca daca ai pus mana pe o harta de satelit a fundului Atlanticului si te uiti mandru la "S-ul" DORSALEI ATLANTICE gata..a murit Atlantida?
Am si eu harti de satelit care TOCAMAI adeveresc prezenta unor structuri scufundate INTRE uscat si DORSALA!intre Europa si "S"...
Si nu te mai agita cu ce contesti tu despre "bujie"...ai trecut pe la topicul "ooparts"?vei vedea acolo obiecte scoase din BLOCURI DE STANCA(lava candva)...
Pana la urma voi scepticii OBSESIVI ar trebui sa fiti ignorati..
Si nu -ti mai bate joc de NOUA ORDINE MONDIALA la care lucreaza masoneria ,BILDERBERG si alte grupari afiliate..
Pe cine crezi ca impresionezi daca TU iti bati joc de acest subiect?
CitatAm urmarit la N.G. sau D si emisiuni despre evangheluia lui Toma.
Esti atat de obsedat de propriul NICK incat ai confundat "Evanghelia lui IUDA"..cu "Evanghelia lui...TOMA"!
Si chiar te rog sa mergi la BOZIORU unde intr-un deal ce urma sa devina livada taranii au dat de cranii umane cat...BOSTANII..si oase femurale cat ....COADA LA COASA..
Cine a ingropat povestea?Te rog daca afirmi ca esti un adevarat cautator de adevar despre trecutul nostru ASCUNS..Du-te si cerceteaza!Sa vad daca am un articol despre BOZIORU...caieni este o asezare straveche situata in muntii Buzaului, atestata ca obste mosnaneasca pe la 1600. Satenii spun ca, in vremuri de demult, pe cand zmeii se bateau prin fundaturile padurilor, acolo fusese o ,,asezare tatarasca", adica locuita de uriasi. Necropola acelui sat pierdut in negura timpului este plina de schelete umane ce masoara in jur de 2,40 m.
In Romania, exista nenumarate marturii despre o civilizatie a uriasilor. Practic, fiecare zona a tarii are povesti despre eroi de staturi formidabile, novaci, cum li se spune in unele locuri. Dar nu numai legendele noastre vorbesc despre acestia.

NECROPOLA DE URIASI

Satul Scaieni este cel mai vechi din intreaga zona a Boziorului. Cateva case rasfirate pe o culme si coborand pe ulite atat de abrupte, incat greu te pastrezi drept, o imagine dezolanta a ceea ce a fost odata. Echipa de la Ziarul este insotita de cercetatorul Vasile Rudan, care a semnalat faptul ca ,,povestile" oamenilor din comuna Bozioru despre uriasii care au locuit pe acele meleaguri au si dovada concreta: o necropola cu schelete de uriasi. Aceasta a fost descoperita intamplator, in urma cu peste 20 de ani, cand s-a hotarat ca in Scaieni sa se planteze o livada de meri. Sapand pe o colina, satenii au descoperit schelete uriase, masurand in jur de 2,40 metri, chiar mai mult. Dragoi Ilie, unul dintre cei care au lucrat atunci la livada de meri, ne duce la fata locului. Pana la ,,culmea" unde fusesera plantati pomii, coboram in panta abrupta, pe o ulita inecata de noroi. O data ajunsi, nea Ilie ne arata intreaga livada, care acum nu mai rodeste: ,,Peste tot sunt mormintele uriasilor. Faceam gropi, sa plantam puietii, cand dau de o capatana de om mare cat un dovleac de prasila. Nici ca mai vazusem asa ceva. Ne uitam toti cruciti. Sap mai departe si dau si de niste oase de la picioare, cat aracii de vie. O namila de om fusese raposatu'. Noi stiam ca aici, demult, fusese un sat tatarasc, batranii vorbeau si de oameni inalti ca brazii, dar credeam ca e doar o vorba. Uite ca nu a fost doar vorba".

MERELE CAT PEPENASII

Au gasit multe morminte. Unde sapau, dadeau de ele. Au scos doar cateva, restul le-au lasat sa se odihneasca in pamant, sapand randurile in asa fel incat sa le ocoleasca. Erau numai schelete? ,,Si cioburi", ne lamureste nea Ilie. Adica fragmente de olarie. Nu a suscitat interes autoritatilor sau arheologilor? ,,Pai, in plan era sa se planteze livada. Am strans scheletele si cioburile si le-am predat, au fost duse la muzeu, am auzit ca au ajuns la Bucuresti. Au fost si masurate. Aveau in jur de 2,40 metri". De atunci, nimeni n-a mai dat importanta necropolei de uriasi, de parca ar fi fost ceva obisnuit, la ordinea zilei. Pentru satenii din Scaieni, chiar nu mai reprezinta o curiozitate. S-au mai mirat ei la prima recolta de mere. ,,Desi erau un soi obisnuit, fructele s-au facut mari cat niste pepenasi. Ne-am gandit ca din cauza uriasilor ingropati aici". Ilie Dragoi se ofera sa sape, sa ne arate si noua un schelet, dar trebuie sa urce iar ulita aceea abrupta, sa ia de acasa o lopata, un harlet. Cand sa plece, se intuneca din senin si incepe un vant aprig ce ne da fiori. Locul devine parca o imagine din filmele cu strigoi. Mai teama ne e de drumul desfundat care coboara in Bozioru. Daca incepea ploaia, aveam sanse sa ramanem pe acolo. Renuntam si, cum ajungem la drumul principal, vremea se indreapta la fel de brusc. Vantul se opreste si apare soarele. Ce sa fi fost asta? ,,Nimic", ne linisteste nea Ilie. ,,Asa e pe aici".

MOSNENII DIN SCAIENI

Mosnenii constituie o populatie foarte veche, organizata mai intai pe familii, apoi in obsti, care, in timp, a dat cele mai vechi familii de nobili autohtoni. De mosnenii stabiliti in partea superioara a raului Buzau pomenesc si cronicarii antici. Pliniu ii numea mossyni, Strabo le zicea mossynoeci si-i localiza langa tinutul colchilor ( astazi Colti, in vecinatatea tinutului vechilor mosneni). Locuintele lor de lemn aveau o particularitate anume. Erau foarte inalte si aveau forma de turn, denumite astazi ,,cule". Ele erau construite din trunchiuri intregi de copaci, taiati la o margine de padure. ,,Talpa" turnului sau fundatia era formata din primii patru copaci doborati - carora din taiere li se dadea directia de cadere - sub care se asezau pietre mari. Si astazi satenii din Scaieni pastreaza acelasi mod de constructie a temeliei, fara sa se respecte canoanele stravechi, pentru care era nevoie de o forta deosebita, pe care numai uriasii o aveau. Familiile de mosneni au dat cei mai buni capitani lui Negru Voda, enigmaticul erou despre care exista o multime de legende, dar care nu a fost identificat. Se spune ca acest Negru Voda avea si el o inaltime impresionanta, judecand dupa ,,scaunele" sale sapate in stanci, pe culmile muntilor din zona. Mosnenii ( sau muntenii cum li se spune astazi) erau pastratorii multor ,,tainite".

STALPII TAINITEI

Fiind o zona des calcata de triburi cotropitoare, mosnenii organizasera un sistem foarte eficient de aparare, bazat pe puncte de supraveghere asezate pe cele mai inalte culmi, tuneluri subterane care ieseau in pesteri cu galerii mari, unde se puteau adaposti satenii cu vite cu tot si palcuri de calareti care stiau cum sa rasara ca din pamant asupra navalitorilor si sa dispara apoi ca inghititi de ceata. Reteaua de ,,tainite" folosite de mosneni si de capitanii lui Negru Voda era foarte veche, dupa cum reiese din ,,Legendele plaiului", povestiri din batrani culese de Ilie Mandricel, profesor de romana in comuna Bozioru. ,,Doua subterane construite sub niste stanci enorme dateaza de pe vremea tatarilor". Vom vedea despre care ,,tatari" este vorba. Pentru vechii locuitori, ascunzatorile ideale erau asezarile rupestre si padurile seculare, dintre care padurea Tainita, de pe muntele cu acelasi nume, era cea mai sigura, fiind si astazi foarte greu de strabatut. Aici se afla Stalpii Tainitei, ,,stalpi colosali de piatra care se ridica in forma de coloane in mijlocul padurii inaccesibile" si care nu au putut fi cercetati, deoarece nu se poate ajunge pana la ei. Cine a sapat tunelurile prin piatra dura, cine a ridicat acei stalpi in inima padurii, cine a sculptat pe stanci, la mari inaltimi, ,,scaunele" domnesti? Toti oamenii spun ca tatarii. Dar nu poporul de navalitori, ci ,,ceilalti", care au trait mult inaintea mosnenilor si de la care acestia au preluat multe obiceiuri. Locurile unde se descopera vestigii ale acestei civilizatii preistorice sunt numite in popor ,,salisti tatarasti". Cum este si Silistea Scaienilor.

SAT FARA CAINI

Nu putem sa nu ne intrebam de ce o asemenea descoperire a ramas tot in negura uitarii. Sa fi fost in alta tara, auzea tot mapamondul. Vedem in documentarele de pe Discovery arheologi straini care curata cate un ciob mititel si-l prezinta cu veneratie. La noi, oamenii dau intamplator peste o necropola de uriasi, si cei in drept sa cerceteze locul nici nu sughita. Sa nu mai vorbim despre saci intregi de ,,cioburi" gasite pe meleagurile Boziorului, apartinand unei civilizatii necunoscute, ce nu a putut fi incadrata intr-o anume epoca, dupa cum sustine Vasile Rudan si Alexandru Mironov, doi cercetatori care au lucrat mult in zona. Nu numai ca nu s-a luat nici o masura la nivelul Ministerului Culturii, dar cele mai importante fragmente ceramice, trimise spre datare in tari care detin tehnologia necesara, au ,,uitat" drumul de intoarcere. Din acest punct de vedere, Romania este ca un sat fara caini. Nu este prima data cand din vestigii cu totul iesite din comun raman in tara doar pozele.


Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: Skywalker din 09 Septembrie 2006, 22:19:45
  Despre giganti

   Fie caeste vorba despre Biblie sau alte texte vechi ale umanitatii, toate mentioneaza gigantii cu forta lor incredibila aflati in perpetuu conflict cu oamenii. Ce credem despre aceste fiinte iesite din comun? Au trait cu adevartat?
Sunt rodul imaginatiei noastre?

   Gigantismul este un fapt stiintific constatat la diferite perioade biologice. Nu trebuie decat sa ne amintim de gigantismul vegetal din era primara sau din cea secundara, de marimea incredibila a dinozaurilor care au populat suprafata Terrei timp de milioane de ani. In aceasta logica, vi se pare stupid de a crede ca si oamenii de talie gigantica in evolutie ar fi o utopie? Se pare ca oamenii de stiinta au gasit ceva oseminte de humanoizi de statura mare, ceea ce acrediteaza aceasta ipoteza seducatoare.

Probe tangibile

  Antropologistul german Larson Kohl a descoperit in 1936, pe malul lacului Elyasi, in Africa de Sud, oseminte unane gigantice. Paleontologii si antropologiigermani Gustav von Konigswald si Frank Wedenreich(1873-1948) au gasit intre 1937 si 1941, in farmacii chinezesti sau in Hong-Kong, mai multe oseminte umane de talie uimitoare.

  Profesorul Weidenreich a facut, in 1944, o expunere privind aceste resturi de giganti, in prezenta American Ethnological Society. Doctorul Rex Gilroy, un arheolog australian, director al Mount Tork Natural History Museum, a gasit la Mount Victoria amprente fosile de picioare de giganti a caror autenticitate nu a putut fi pusa la indoiala. In plus, au fost gasite trei resturi de maxilare umane gigantice: unul in Africa de Sud, unul in Java si unul in China de sud. Aceste fragmente de schelete gigantice pun numeroase intrebari. Doctorul Burkhalter, de la Societatea Franceza de Preistorie, a scris in 1950 intr-o revista a muzeului din Beytouth ca existenta giganticilor in Paleoliticul vechi este un fapt stiintific stabilit.

  In timpul sapaturilor efectuate in Caucaz, in 1964, s-au gasit intr-o grota din Alguetca, in apropiere de Mangliss, schelete de oameni masurand 2,8-3m. Prin urmare, cercetatori recunoscuti si competenti au descoperit elemente importante care vin sa confirme existenta giganticilor pe Terra intr-o epoca foarte veche.

  Textele mitologice fac foarte des referire la giganti, dar in mediul stiintific, gigantsmul uman este destul; de greu de admis. Schema darwiniana si cea a antropologilor nu fac loc gigantilor in umanitate. Deocamdata.

Gigantii in Biblie
Biblia constituie o sursa importanta atunci cand se vrea studierea istoriei Gigantilor. In ea gasim numeroase informatii precise si concrete. Mentiunile oamenilor de talie marepar sa aiba o importanta speciala. Mai ales pasajele privind gigantii(Geneza, Samuel, Cronicile, Cartea lui Iov, Apocalipsa), care prezinta toate caraqcterele autenticitatii istorice. Geneza(VI 1-4) aduce elementele cele mai importante:"Si s-a ajuns ca oamenii sa se poata inmulti si ca fetele lor sa nasca. Ca fiii lui Dumnezeu sa vada ca ca fetele oamenilor erau frumoase si ei s-au rugat pentru ca femeile sa-i aleaga(...). Si erau giganti pe Terra in acest timp acolo si, drept urmare, cand fii lui Dumnezeu s-au unit cu fiicele oamenilor si au avut copii, acesti copii au devenit barbati puternici care au fost eroii celebri din antichitate."

  In umerele(XIII, 33) scrie:"si acolo, am vazut giganti, fiii lui Anak, care veneau din Giganti, si in ochii nostri, in fata lor eram ca niste lacuste." Trebuie sa constatam ca oamenii nu s-au inteles niciodata cu giganticii. Biblia ne aduce ecoul luptelor lor pentru putere sau de cucerirea unor noi teritorii. Biblia vorbeste mult despre giganti, inalti de 4,5m. De exemplu Goliath avea peste 3 metri. Evreii, invadatorii Palestinei, s-au confruntat cu armate de oameni comandate de regi giganti. Grecii, egiptenii si mesopotamieniiau declarat cu totii ca la origine au fost civilizati de zei gigantici. Mormintele de giganti, vaile gigantilor, muntii lor se gasesc aproape pretutindeni pe glob, acolo unde gasim si traditiile existentei giganticilor.


Marturiile grecesti
  Grecii ne-au lasat un important patrimoniu de texte mitologice unde s-a dezvoltat o cosmogonie complexa. Ele sunt pretioase in masura in care par sa ofere marturii veridice. Textele ne fac sa intelegem ceea ce credem despre lumea de dinaintea lor, adica faptul ca au existat candva giganti.

  Platon ne vobeste despre Atlantida. Mai precis, raporteaza despre o poveste spusa lui Solon de un egiptean. Aceasta obiectivitate este de o importanta capitala pentru studiul existentei gigantilor. Grecii se pare ca au auzit vorbindu-se de perioada de decadenta a zeilor.  Ei povesteau istorii complexe in care aveau loc batalii intre zei si giganti, titani si ciclopi. Astfel, la intoarcerea lor din Troia, zeii au decis ca Hercules sa-i ajute sa se bata contra gigantilor, caci numai un muritor ii putea invinge.
   
  Gigantii erau nascuti pe Terra din sangele lui Uranus. Cel mai celebru era Antee, invulnerabil atata timp cat ramanea in contact cu mama sa, Terra. Nu putea fi ucis decat daca era rapit, ceea ce Hercules a facut cu usurinta. Ceea ce trebuie retinut din aceasta mitologie atat de bogata si complicata este ca oamenii au participat la ultimele lupte contra gigantilor si zeilor, cum si toltecii au amintit. Grecii nu faceau o distinctie clara intre zei si giganti.

  Dupa spusele grecilor, Terra a avut diverse perioade, terminate fiecare prin mari cataclisme. Au existat giganti, uneori buni ca Hercules sau Prometeu, considerati ca civilizati, dar si rai.  Ei s-au exterminat reciproc si ultimii au fost ucisi de catre oameni. Povestile grecesti, departe de a infirma traditiile biblice sau amerindiene, le completeaza in mod admirabil.       
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: xennon_2000 din 04 Ianuarie 2007, 20:08:50
Parerea mea despre acesti uriasi:
    Aici sunt doua ipoteze, una ar fi experimente genetice ale altor civilizatii extraterestre pe oameni sau ei cu oameni,  iar a doua, poate ca aici pe pamant a fost o mica distractie a "fiilor cerului" cu pamantence...si si-au uitat plozii aici pe pamant....si au platit dur pt asta!
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: calinahanna din 05 Ianuarie 2007, 11:31:39
@ryn

Stiam ceva si despre niste schelete descoperite in primavara lui 2006, undeva in zona Campulung Muscel... La poalele "muntilor" pe care sunt acele pietre, care seamana cu acvile, elefanti etc... Am ceva poze acasa, le postez later... (ale pietrelor, nu ale scheletelor :-)
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: LP din 05 Ianuarie 2007, 17:48:12
Salutare tuturor,

Am mai intervenit putin la discutiile despre Marte si as vrea sa aduc si aici cateva lucruri in plus. A propos de "pamanturi" aparute si disparute peste noapte, exista si sunt dovedite dpdv geologic. Chiar la cutremurul din Turcia din anii trecuti a avut loc o scufundare in mare a unei portiuni din tarm. De altfel, pe falia San Andreas din America de Nord au loc miscari pe verticala si orizontala vizibile cu ochiul liber. In Romania are loc in fiecare an un proiect international in care este masurata miscarea pe verticala a reliefului pentru evidentierea ridicarilor si/sau coborarilor anuale. Asa numita groapa Focsani se scufunda cativa centimetrii pe an. Sunt date reale din masuratori directe care ne pot pune pe ganduri. Evenimente geologice rapide la scara locala sau regionala pot avea loc oricand si sunt comune. Insa sunt zone stabile geologic si altele instabile. Se vorbea mai sus despre "erodarea rapida": natural nu poate avea loc. Rapid in termeni geologice inseamna de la mii de ani la zeci de mii de ani!! Rapid pentru viata nostra inseamna in zile. Doar mana omului sau a unei fiinte inteligente poate face asta. Asta daca folosim termenul de erodare corect.
Apoi, se mai spunea despre carti si teorii (cel putin cele geologice) care se schimba de la o zi la alta. Nu este asa deloc. Teoriile noi si cartile noi se schimba de la un cercetator la altul, cele clasice chiar raman neschimbate; se aduc doar adaugiri datorate continuitatii cercetarilor. Nimeni nu e perfect!
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: xennon_2000 din 05 Ianuarie 2007, 20:25:05
Pentru "LP".....Dar de cutremurul din India de acum 2 ani care a provocat acest urias tzunami ce parere ai?.....influenta gravitationala a astrilor, experiment nuclear subteran, sau pur si simplu miscarea placilor tectonice...si tot legat de acest subiect, s-a modificat axa globului pamantesc cu cateva grade la acel puternic cutremur (nush sigur cu cat, dar)......
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: LP din 05 Ianuarie 2007, 21:25:45
NU pot sa neg ca se pot controla cutremurele si fenomenele naturale. Insa acea zona se stie ca este foarte activ seismic. Este normal sa aiba loc cutremure de intensitate mare si au avut loc si vor mai avea lor. Acelasi lucru se intampla pe coasta vestica a celor 2 americi. Daca cineva poate controla cutremurele, atunci aceste zone sunt perfecte pentru experimente. De exemplu nu poti incerca in platforma Rusa care este foarte stabila dpdv tectonic si nu au loc cutremure. Ar trebui sa rupi zeci de km de scoarta terestra !! Cam greu. Insa in zone instabile (eu sunt sceptic in privinta provocarii cutremurelor de catre oamnei), s-ar putea face mult mai usor.
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: xennon_2000 din 06 Ianuarie 2007, 19:34:32
    Placile tectonice pot sa fie dizlocate si de experimentele nucleare ale oamenilor insa nu pentru mult timp...dar destul pentru a provoca un cutremur de scurta durata....si se mai pot influenta cutremurele (dar nu de oameni) prin evolutia astrilor indepartati!Actiunea undelor gravitationale de la alte corpuri ceresti poate influenta terra!
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: LP din 07 Ianuarie 2007, 13:28:43
Terra este deja "setata" la influenta gravitationala externa inca de la inceputuri. Forma, miscarea de "respiratie" a Pamantului, ciclicitatea climatica sunt date de factori externi Pamantului. Faptul ca nu intelegem toate fenomenele in profunzime, este doar o problema de timp.

In privinta exploziilor atomice, aceastea provoaca doar o unda seismica, insa nu sunt ca un cutremur natural, cu ruperea in profunzime a scoartei terestre. Cu toate bombele noastre nucleare nu putem provoca un cutremur ca cel inregistrat in Asia de Sud acum 2 ani (nu este unicul cutremur de o asa intensitate, insa renumele lui e dat de acel tzunami distrugator).

Din fericire, in prezent avem foarte multa informatie la dispozitie care ne duce la foarte multe ipoteze din cauza faptului ca "adevarurile stiintifice" sunt pastrate in 2-3 locuri de pe glob, adica State si Anglia. Daca am avea puterea finaciara sa ne sponsorizam proprii cercetatori, am face studii detaliate asupra acestor giganti din trecuturi, asupra OZN-urilor, asupra Big-Bangului.... etc.
A propos de giganti, am fost in Amsterdam si, intr-adevar, olandezii sunt foarte inalti. Am cam 1.84 m si toti erau mai inalti ca mine. Sub inaltimea mea erau doar japonezii cu multe blitzuri. M-a mirat si pe mine diferenta fata de alte popoare.
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: xennon_2000 din 08 Ianuarie 2007, 12:28:52
In toate cronicile de demult apar relatari despre uriasi....dar nu este clara disparitia lor...poate pe viitor vom stii ce catastrofe s-au abatut asupra lor!
Unele le dezbatem si noi (inundatii, cutremure, meteoriti, razboaie, influenta unor civilizatii ET)


Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: darkness din 09 Ianuarie 2007, 14:25:47
gravitatia si modificarile atmosferice ar putea constitui un raspuns...
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: xennon_2000 din 09 Ianuarie 2007, 15:28:53
In biblie scrie.....:uriasiii au pierit ca nu au avut intelepciune!si mai scrie ca au fost vestitii viteji din vechime!(poate Hercule)....dar dc sa fie asa de aspru pedepsiti (exterminarea)?
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: darkness din 09 Ianuarie 2007, 16:34:38
pai nu au avut intelepciune,normal...chiar daca o iei si asa, tot la concluzia mea ajungi...
habar nu aveau ce e aia gravitatie, habar nu aveau ca pamantul se roteste in jurul soarelui si nu invers, nu stiau cum sa inverseze efectele gravitatiei...normal ca din cauza intelepciunii..
asa,daca faci o extensie un pic exagerata, si dinozaurii tot din lipsa de intelepciune au murit ( extensie exagerata am zis, nu sariti ca m-am trezit sa compar un animal cu un om/gigant)
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: xennon_2000 din 10 Ianuarie 2007, 20:33:42
ptr...Darkness:
    In cartea lui Ion Tugui "Contele Incapucciato" ca vechii oameni (atlantii probabil), aveau tehnologii foarte avansate si faceau tot felul de experimente.Una din ele era controlul gravitatiei...asa cum ai spus si tu mai sus.Se pare ca nu au reusit sa tina sub control aceste tehnologii si .......
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: xennon_2000 din 20 Ianuarie 2007, 19:46:55
Iata si cateva texte dintr-o alta lucrare Iad contra rai:
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: Shadowman din 02 Iulie 2007, 22:50:05
 Citeva articole interesante despre uriasii din Romania...
http://www.forum.santamia.ro/viewtopic.php?t=228&sid=3a542888e3c999dd1291e92a8ac6f341

Pe lista monumentelor istorice din judetul Buzau nimic referitor la necropola
uriasilor din Scaieni... http://209.85.129.104/search?q=cache:WRetAYZPj6MJ:www.inmi.ro/lmi/buzau.pdf+bozioru&hl=ro&ct=clnk&cd=159&gl=ro 

Mit,legenda,adevar...?
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: Anna din 16 Iulie 2007, 19:39:08
Cranii deformate expuse la un muzeu in Lima, Peru.
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: Kymosabe din 16 Iulie 2007, 21:25:28
Unele dintre aceste  fotografii au fost prezentate (din nou) in emisiunea lui Madalin Ionescu de la National TV din data de 27 iunie .

Interesanta este opinia  domnului Dan Farcas referitoare la originea acestor cranii , pe care o puteti urmari aici http://www.youtube.com/watch?v=Rl3v3EJumwg

Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: jean din 10 Octombrie 2007, 22:38:37
Priviti scheletul unui om urias in comparatie cu un om normal.
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: StarDust din 10 Octombrie 2007, 23:48:42
Va salut! Referitor la uriasi, cunosc si eu o istorisire de la un coleg de armata (dintr-un sat din Dobrogea, dar nu mai stiu cum se numea)  care mi-a povestit urmatorul lucru: Intr-o zi, sapau o fundatie ca sa construiasca o anexa la casa, la un moment dat au dat de o lada mare, care s-a dovedit a fi un cosciug urias in care au gasit un schelet uman complet, mi-a zis ca era un schelet absolut normal de om, doar ca era f. mare. Mi-a zis ca avea maxilarul de jos atat de mare incat al lui intra lejer in interiorul aceluia.
Deci isi putea introduce maxilarul lui in deschizatura aceluia  :-D. De asemenea Tibia piciorului mi-a zis ca era f. lunga, si calota craniana imensa! L-am intrebat ce a facut cu acel schelet ca eu eram dispus sa ma duc sa-l recuperez  :-D ce credeti ca mi-a zis senin? nimic, l-am adunat tot intr-un sac si l-am ingropat... Sunt convins ca nu a vorbit prostii, colegul acela de armata nu era genul de om care sa debiteze asemenea istorisiri, de altfel nici nu a mai relatat alte asemenea intamplari.
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: DepthOfField din 11 Octombrie 2007, 08:03:04
CitatPriviti scheletul unui om urias in comparatie cu un om normal.
Jean, acela s-a dovedit a fi un fals. Se poate gasi pe acest forum detalii in acest sens.
Dar cred ca si aceasta poza va ramane in arhiva multora ca ceva enigmatic si real, adica intra in legenda.
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: baguvix din 11 Octombrie 2007, 12:26:25
orice legenda are o samanta de adevar
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: kitzkhan din 12 Decembrie 2007, 22:29:34
in primul rand salutare, sunt din bucuresti si am 27 de ani.
Si referitor la subiect, imi aduc aminte ca-mi povestea bunicul cum au gasit in sat la el (Costesti judetul Dambovita) cand sapau sa faca nu mai stiu ce niste oase dastea mari. Treaba ie ca nu erau chiar gigantice cum am citit in povestioarele celorlalti, erau doar neobisnuit de mari, aproxima el la vreo 2,5 m cam asa, acolo unde i-au gasit erau si oase de cal(cranii , etcc..). Au gasit parca in jur de 4 cai si 4 oameni, nu mai imi aduc foarte bine aminte si aveau si niste ramasite de armuri, coifuri,sabii ceva de genul asta care erau romane.
  Din cate imi aduc aminte le-au strans intr-o groapa , au chemat preotul si le-au ingropat.
   Tot pacolo imi mai povestea si de niste tuneluri vechi de tot , impanzite cu capcane ceva de genul asta..dar le-au astupat, o intrare dasta era la unu in curte, varamiu stie sigur pe unde ie....

Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: lylyt_ice din 12 Decembrie 2007, 22:46:54
  Bun venit Kitzkhan...ceea ce spui tu este foarte interesant si dovedeste inca o data ca pe teritoriul nostru au fost oameni cu totul neobisnuiti...iar piesele (armuri, sabii etc.) sunt de mare valoare istorica...daca cineva s-ar ocupa sa le dezgroape si sa scoata la lumina aceste vestigii ar fii un mare lucru....numai ca.....cine-si pierde timpul cu asa ceva...? Plus de asta acele obiecte s-ar putea sa nu fie din timpul Romanilor, ci cu mult mai dinainte ...CINE STIE?
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: Shadowman din 12 Decembrie 2007, 23:03:11
Citat din: kitzkhan din  12 Decembrie 2007, 22:29:34
in primul rand salutare, sunt din bucuresti si am 27 de ani.
Si referitor la subiect, imi aduc aminte ca-mi povestea bunicul cum au gasit in sat la el (Costesti judetul Dambovita) cand sapau sa faca nu mai stiu ce niste oase dastea mari. Treaba ie ca nu erau chiar gigantice cum am citit in povestioarele celorlalti, erau doar neobisnuit de mari, aproxima el la vreo 2,5 m cam asa, acolo unde i-au gasit erau si oase de cal(cranii , etcc..).

Am citit ceva despre  o descoperire facuta in acea zona...Din pacate nu mai retin link-ul..Si nici nu-l gasesc...Am retinut doar ca descoperirea s-a facut la inceputul anilor '50 din secolul trecut.Poate ne poti da mai multe informatii...Perioada sapaturilor (apropo',imi amintesc ca se pomenea ceva de "autoritati",care au participat la sapaturi...) cine a participat... 
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: snapisrl din 12 Decembrie 2007, 23:06:37
o mare rugaminte am si eu  cine imi pote da si  mie acea carte in format electronic??
a lui tugui iad contra rai pls
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: Shadowman din 12 Decembrie 2007, 23:07:43
 Si,bineinteles,sa nu divulgi locul unde au fost ingropate...Asta daca-l stii...Vinatorii  de artefacte abia asteapta...! :-D
In grupul de investigatii RUFON poti avea incredere...! :wink:
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: Rayden din 13 Decembrie 2007, 20:34:36
@kitzkhan

de unde stii ca acele tunele erau impanzite cu capcane ?

s-a gasit ceva pe la tunelele alea ?

bafta.
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: kitzkhan din 14 Decembrie 2007, 18:31:50
sincer sa fiu nu prea mai tin minte foarte mult, pentru ca eram destul de mic cand imi povestea bunicamiu, oricum ideea este ca imi povestea cum ca ar fi fost romani si erau mari fata de un om obisnuit, si imi aduc aminte ca era impresionat de dantura lor, cica era in perfecta stare.

cat despre tuneluri, imi povestea ca erau si alea destul de vechi si erau niste tepuse pacolo parca, si s-au speriat si au acoperit gura tunelului, era la unu in curte undeva.

nu stiu sigur daca au fost si ceva autoritati, probabil ca o fi fost primaru sau ceva ......

oricum satul este costesti din vale  din judetul dambovita.
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: Alecksander Votolom din 19 Decembrie 2007, 01:20:06
stiu si io o chestie de genu asta din surse sigure( tata, bunica , bunic si restul satului) un vecin a gasit acum vreo 30 de ani o gramada de morminte cand sapa o groap ain curte....comunistii au dezgropat un cimitir intreg care se afla sub curtile din sat ( inclusiv cea a bunicilor mei) , nu m am gandit niciodata la asta pana acum: toata lumea din sat " stie" ca e vorba de un cimitir vechi de pe vremea dacilor si toate oasele se afla la muzeul din Corabia...mi s epare supect (acuma ) faptul ca un muzeu atat de mic gazduieste catea zeci ( poate sute de schelete...dezgropate pe parcursul mai multor ani de oameni veniti de la bucuresti)...am povestit asta profesoarei de istorie care m a asigurat ca nu poate fii vorba de un cimitir dacic ( dacii isi ardeau mortii?!).pe langa schelete se aflau si cranii de animale sau pasarii, oale de lut si se pare ca  o pereche de cercei de aur. sapaturile s au oprit la fundatia caselor  desi in jurul lor au fost morminte...e ciudat sa ma gandesc ca am dormit atatia ani deasupra unor morminte...poate nu-s uriasi dar de ceva timp ma gandesc sa sap o groapa in curtea unei matusi care si a darmat casa veche in urma cu cativa ani...daca o fac totusi si gasesc ceva...trebe sa anunt?(pe cine?)....daca e careva interesat de o astfel de expeditie...ofer gratuit loc de cazare :wink:
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: calinahanna din 19 Decembrie 2007, 16:15:02
Citat din: Alecksander Votolom din  19 Decembrie 2007, 01:20:06
ofer gratuit loc de cazare :wink:

Asta, e chiar tare  :-D
On topic... poti fi mai exact, ca zona?
Deduc "muzeul din Corabia"... si de curand am trecut pe acolo.
Dar care sat? Si mai exact, ai o descriere a locului (spre exemplu: "langa colina"), ceva?
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: Alecksander Votolom din 19 Decembrie 2007, 19:23:31
Citat din: calinahanna din  19 Decembrie 2007, 16:15:02



Dar care sat? Si mai exact, ai o descriere a locului (spre exemplu: "langa colina"), ceva?
nush cat e de on topic , dat fiind faptul ca nu e vorba de schelete de dimensiuni iesite din comun...ca descriere a locului ce pot sa zic: curtea in care am copilarit si cele ale vecinilor, descoperirile au fost facute in 4 curti situate relativ aproape de centrul satului,
PS: e ceva de genul asta in muzeul din corabia? sa nu ai apucat sa l vizitezi nici tu...
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: Rayden din 19 Decembrie 2007, 21:20:42
hmm

interesant...daca a zis cineva expeditie.... i'm in!

:-D

mai exact, iti mai amintesti ceva ? detalii ? discutii ?
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: calinahanna din 19 Decembrie 2007, 23:10:50
@ A. V.

Am sa intreb daca mai sunt sau nu in muzeu pe cineva care ar putea sti. Si te tin la curent.
Insa pare k, ca descriere...Nu stiu cum de s-a format o vatra noua a satului peste o necropola...dar deh, necunoscute sunt caile Domnului.
Mai vedem "ce" si "cum"... .
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: antoniu din 07 Martie 2008, 01:34:23
cred ca la subiect pot fi incluse si statuile din insula Pastelui.
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: Shadowman din 26 Octombrie 2008, 00:43:30
 "Dimorfismul sexual este determinat la om prin repartizarea diferitã a cromozomilor sexuali X ºi Y în celula ou (zigot), astfel sexul feminin are doi cromozomi XX pe când sexul masculin are cromozomii XY, cromozomul Y fiind rãspunzãtor de caracterele sexuale masculine prin sinteza proteinei (TDF=Testis-determining factor) -> caracterele sexuale masculine."
http://ro.wikipedia.org/wiki/Femeie

"Din punct de vedere a biologiei moleculare bãrbatul se deosebeºte de femeie prin cromozomii sexuali XY care la femeie sunt XX, pe când la bãrbat cei doi cromozomi sexuali sunt XY grupare care determinã dimorfismul sexual ºi caracterele sexuale specifice femeii ºi bãrbatului care sunt:
   1. existenþa gonadelor masculine (testicule)
   2. dezvoltarea încã în perioada intrauterinã a caracterelor sexuale primare ca scrotum ºi penis
   3. caracterele secundare masculine ce apar prin creºterea concentraþiei de testosteron din sânge în perioada pubertãþii (barbã, timbrul vocii, bazin mai îngust ca cel feminin, masã muscularã mai mare, creºterea pãrului pe piept º.a.m.d.)

   http://ro.wikipedia.org/wiki/Barbat

Geneza (Facerea) :

6.1 Cind au inceput oamenii sa se inmulteasca pe fata pamintului,si li s-au nascut fete,
6.2 fii lui Dumnezeu au vazut ca fetele oamenilor erau frumoase;si din toate si-au luat de neveste pe acelea pe care si le-au ales.
6.3.Atunci Domnul a zis: "Duhul Meu nu va ramine pururea in om,caci si omul nu este decit carne pacatoasa;totusi zilele lui vor fi de o suta douazeci de ani."
6.4.Uriasii erau pe pamint in vremurile acelea, si chiar dupa ce s-au impreunat fii lui Dumnezeu cu fetele oamenilor,si le-au nascut ele copii: acestia erau vitejii cari au fost in vechime,oameni cu nume.


  Cartea lui Enoch,capitolul 7 :

1. Pe cand copii oamenilor se inmultisera in acele zile. s-a facut ca ficele lor s-au nascut gratioase si frumoase.
2. Si atunci, cand ingerii, copii Cerurilor, le-au vazut, s-au indragostit de ele; si ei si-au spus unii altora: sa ne
alegem femei din rasa oamenilor si sa avem copii cu ele.
3. Atunci, Samyaza, seful lor a zis: " Eu ma tem ca voi nu veti fi in stare sa va impliniti gandul vostru".
4. " Si ca eu voi suporta singur pedeapsa pentru crima voastra".
5. Dar ei au raspuns: noi va juram.
6. Si noi ne legam cu totii cu blestem; noi nu vom schimba cu nimic planul nostru, noi vom savarsi ceea ce am
hotarat.
7. Intr-adevar ei au jurat si s-au legat intre ei printr-un legamant cu blestem. Ei erau in numar de 200 si coborau
din Adis, loc asezat in apropierea muntelui Hermon.
8. Acest munte era denumit Hermon (in original armon ), pentru ca acolo au jurat si s-au legat printr-un legamant
cu blestem.
9. Iata numele sefilor lor: Samyaza, seful lor, Urakabarameel, Akibeel, Tamiel, Ramuel, Danel, Azkeel, Sarakmyal,
Asael, Armers, Batraal, Anane, Zavebe, Samsaveel, Ertael, Turel, Yomyael, Arazeal. Acestia erau sefii celor 200 de
ingeri; si restul erau toti cu ei.
10. Si ei si-au ales fiecare cate o femeie, si s-au apropiat de ele si au convietuit cu ele; si ei le-au invatat vrajitorii,
farmece si insusirile radacinilor si arborilor.
11. Si aceste femei au zamislit si au nascut uriasi.
12. Statura lor era de 300 de coti. Ei au inghitit tot ce munca oamenilor poate sa produca, si n-a fost chip sa fie
saturati."



   Oare au existat si URIASE ?  De ce intilnim doar uriasi ?  :roll:   :wink:
   

   
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: Shadowman din 26 Octombrie 2008, 00:45:39
http://www.ziarullumina.ro/articole;701;1;15431;0;Biblia-verset-cu-verset-O-culme-a-rautatii.html
http://www.independent-al.ro/mistere/uriasii-din-adancuri.html
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: Kymosabe din 26 Octombrie 2008, 01:43:57
Citat din: Shadowman din  26 Octombrie 2008, 00:43:30

   Oare au existat si URIASE ?  De ce intilnim doar uriasi ?  :roll:   :wink:
     

Probabil atunci gigantismul era ca ºi calviþia o boalã (sau mutaþie geneticã) ereditarã care se transmitea exclusiv pe linie paternã. :lol:
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: Cautatorul din 27 Octombrie 2008, 06:03:30
"Am dezgropat uriaºi cu mâna mea, în 1950"
Articol din 19 Octombrie 2008 :

"...

Liber­tatea a mers pe ur­me­le u­riaºilor ºi a gã­sit un om care a participat la sãpãtu­rile arheolo­gice de la Ar­gedava, judeþul Giurgiu. Io­niþã Florea (80 de ani) a vãzut scheletele giganþilor

...

În nordul acestei lo­ca­litãþi a fost desco­peritã, în anul 1926, o cetate dacicã, ie­ºitã din co­mun prin mãrime. Cel­ care a fãcut sãpãturi aici a fost arheologul Vasile Pârvan, care era convins cã a gã­sit pri­ma capitalã a lui Bu­re­bis­ta. S-au efectuat sãpãturi în mai mul­te rân­duri, pâ­­­­nã a­proa­­­­pe de anul 2000. S-a dove-dit în timp cã a fost, în­tr-a­devãr, pri­ma cetate de scaun a lui Burebista, care a unificat apoi toate triburile dacilor ºi a de­ve­nit un rege ce stãpânea aproa­pe jumãtate din Eu­ropa.

...

Ceea ce a frapat la Ar­ge­dava sunt informaþiile con­f­orm cãrora în timpul sãpãtu­rilor arheologice s-ar fi des­co­perit sche­letele a 80 de uriaºi, adicã uma­noizi î­nalþi de aproximativ 4 me­tri. Acest lucru s-ar fi în­tâm­plat prin 1946-1954. Informaþii despre sche­­­lete de uriaºi descope-rite pe teritoriul Româ­niei au mai existat. Dar pânã acum nu s-a gãsit nici o persoanã care sã declare cã le-a vãzut. "Eu am început sã sap aici în 1947 cu echipa de arheologi. Ei au angajat vreo 30 de oameni din sat. Aveam atunci vreo 18 ani, eram cel mai tânãr, ºi m-am dus pentru cã ne dãdeau 400.000 de lei pe zi. Puteam sã cumpãr cu ei doar un kilogram de mãlai. Era sãrãcie la acea vreme. Odatã, dupã ce am sãpat la o adâncime de patru metri, am gãsit o glavã (craniu - n.r.) foarte ma­re, cam de vreo douã sau trei ori cât al unui om. Le-am spus arheolo­gilor. Æeful era atunci Ro­setti (Dinu V. Rosetti - n.r.). Ne-a trimis imediat aca­sã pe noi, sãtenii, ºi au sãpat doar ei. Oasele le-au pus într-un camion cu prelatã. Unde le-au dus, nu ºtiu. Am sãpat aºa timp de trei ani ºi am mai gãsit uriaºi. Sã zic aºa, aveau vreo patru metri lungime. Când gã­seam oasele, arheologii ne tri­miteau a­casã, sã nu ve­dem noi ce e acolo. Dar noi ve­deam, cã nu eram orbi. Æi uite aºa am dezgropat uriaºi cu mâ­na mea în 1950", a spus Ioniþã Flo­rea.

..."

Mai multe la:

http://www.libertatea.ro/stire/am-dezgropat-uriasi-cu-mana-mea-in-1950-217782.html


Interesant nu?
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: Shadowman din 27 Octombrie 2008, 08:45:09
Citat din: Cautatorul din  27 Octombrie 2008, 06:03:30
"Am dezgropat uriaºi cu mâna mea, în 1950"
Articol din 19 Octombrie 2008 :


"Ceea ce a frapat la Ar­ge­dava sunt informaþiile con­f­orm cãrora în timpul sãpãtu­rilor arheologice s-ar fi des­co­perit sche­letele a 80 de uriaºi, adicã uma­noizi î­nalþi de aproximativ 4 me­tri. Acest lucru s-ar fi în­tâm­plat prin 1946-1954. Informaþii despre sche­­­lete de uriaºi descope-rite pe teritoriul Româ­niei au mai existat. Dar pânã acum nu s-a gãsit nici o persoanã care sã declare cã le-a vãzut. "Eu am început sã sap aici în 1947 cu echipa de arheologi. Ei au angajat vreo 30 de oameni din sat. Aveam atunci vreo 18 ani, eram cel mai tânãr, ºi m-am dus pentru cã ne dãdeau 400.000 de lei pe zi. Puteam sã cumpãr cu ei doar un kilogram de mãlai. Era sãrãcie la acea vreme. Odatã, dupã ce am sãpat la o adâncime de patru metri, am gãsit o glavã (craniu - n.r.) foarte ma­re, cam de vreo douã sau trei ori cât al unui om. Le-am spus arheolo­gilor. Æeful era atunci Ro­setti (Dinu V. Rosetti - n.r.). Ne-a trimis imediat aca­sã pe noi, sãtenii, ºi au sãpat doar ei. Oasele le-au pus într-un camion cu prelatã. Unde le-au dus, nu ºtiu. Am sãpat aºa timp de trei ani ºi am mai gãsit uriaºi. Sã zic aºa, aveau vreo patru metri lungime. Când gã­seam oasele, arheologii ne tri­miteau a­casã, sã nu ve­dem noi ce e acolo. Dar noi ve­deam, cã nu eram orbi. Æi uite aºa am dezgropat uriaºi cu mâ­na mea în 1950", a spus Ioniþã Flo­rea. "

http://www.libertatea.ro/stire/am-dezgropat-uriasi-cu-mana-mea-in-1950-217782.html

   "Argedava tainuita "

(http://www.gk.ro/sarmizegetusa/webring/ca-sa.cu-geti/Argedava%20Tainuita.htm )
Citez :

" - Înainte de cel de al doilea rãzboi mondial, în Nucet au fost aduºi mai mulþi deþinuþi, pãziþi de militari care i-au pus pe aceºtia sã sape în cetate.

Sãpãturile arheologice au reînceput în anul 1946, dar cu mare intensitate din 1950 pânã în 1954 ºi cu o largã asistenþã internaþionalã. La aceste sãpãturi au fost folosiþi localnici sub pazã, ca muncitori cu ziua la sãpat, plãtiþi cu ... 8 lei pe zi. Copiii sãraci erau folosiþi la strângerea ºi curãþarea diverselor obiecte dezgropate, precum ºi a unor oseminte umane de oameni ... uriaºi, apreciaþi de localnici ca având o înãlþime de peste 5 m. Astfel au fost deshumaþi din Nucet,  "Necropola Zeilor", vestul cetãþii, scheletele a peste ... 80 de "uriaºi".

Aceastã din urmã informaþie am gãsit-o ºi la Mãriuþa, altã cetate geto-dacã, în urma discuþiilor purtate cu un localnic ce a sãpat în cetate. Localitatea Mãriuþa este situatã în Judeþul Calãraºi, unde au fost deshumate trei schelete de uriaºi, dintre care unul fãra cap. Sãpãturile au fost coordonate în acest punct arheologic de cãtre profesorul Simon Mihai, dispãrut în anul 1990, în condiþii neclare. Despre acest loc deosebit de important pentru cunoaºterea celor mai îndepãrtate timpuri, vom prezenta ulterior un material complet.

- "Arheologii" din Argedava, "cu mâinile la spate, vorbind când în româneºte când în altã limbã", au pus copiii sãraci, în special fetiþele, sã spele "ciotoaiele" ºi "cãpãþânile ãle mari", dupã care minorii erau puºi sã le boceascã. Întrebaþi de localnici, "arheologii" le-au spus cã acei "uriaºi" sunt Jidovii (!?).
    Aºa ne-a relatat octogenarul orb Manolache Manole, Ghencea Ioana ºi Ghencea Marin din satul Popeºti, participanþi la sãpãturile arheologice.

Din partea de Nord-Est a cetãþii, a fost ridicatã cu macaraua o placã foarte mare de andezit având desenatã pe ea ... Soarele. În ce muzeu a fost oare expusã ?

Din partea de Est a cetãþii au fost ridicate cca. 6 vetre de cult ºi stâlpii unui Calendar Geto-Dac. Se naºte întrebarea : unde sunt aceste vetre de cult ºi Stâplii Calendarului ?

- Desenul unei vetre de cult este prezentat sumar de Mioara Turcu în "Cetãþi geto-dacice în Câmpia Munteniei".
  O cantitate însemnatã de monezi de toate tipurile au fost descoperite cu ocazia sãpãturilor, ponderea deþinând-o cele de  argint. Ulcelele pline de argintãrie gãsite de localnici erau recompensate cu "un ban pentru þuicã".

Aºa dupã cum ne-o dovedeºte urna de incinerare, precum ºi ceºcuþa gãsitã în interior, cultul înmormântãrii practicat la un moment dat în cetate a fost acela al incinerãrii, ºi totuºi, osemintele de care am fãcut vorbire, ne demonstreazã cã, mult timp mai înainte de practicarea acestui cult, înhumarea constituia un ritual specific acelor oameni deosebit de înalþi. ( Zeii !? )

De o parte ºi de alta a Argedavei se întind mai mult de 7 cetãþi getice care comunicã între ele printr-un tunel subteran, îndelung cãutat. Izvoarele locale ne relateazã cã în partea de Est a cetãþii, s-a descoperit un tunel care porneºte din Nucet cãtre pintenul pe care este aºezatã biserica ºi cimitirul, tunel aflat la cca. 17 m adâncime, ºi cã tunelul cu pricina a fost declarat ... fântânã ºi acoperit urgent cu pãmânt luat din alt loc.(!?)

În faþa Nucetului, cãtre râul Argeº, douã balastiere scot la ivealã trunchiuri de copaci ºi pomi de dimensiuni impresionante carbonizate, semn al existenþei în trecut a unei mari grãdini. Eden ?

Toate Ro-vine-le adãpostesc palate subterane legate între ele, ce întrec în grandoare orice cetate sau complex de cetãþi descoperite pâna acum în Dacia.

Recentele excavãri ale celor douã  balastiere vor conduce la completa distrugere a Nucetului. Acest deznodãmânt "planificat din neºtiinþã" trebuie evitat cu orice preþ.

          -  Constatãrile din teren ne-au întãrit convingerea cã în lipsa oricãrei protecþii artificiale, Nucetul se surpã zi de zi în valea Argeºului, mai ales cã "binevoitorii" dau foc lãstãriºului ce apãrã cetatea, lãstãriº care renaºte  primãvarã de primãvarã, spre disperarea unora, apãrând cu îndârjire Argedava.

          " Noi ºtim multe, dar cine sã ne asculte ? " ne-a declarat un  nonagenar din comuna Popeºti.


Mai multe la : http://www.gk.ro/sarmizegetusa/webring/ca-sa.cu-geti/Argedava%20Tainuita.htm
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: Shadowman din 27 Octombrie 2008, 12:45:58
 Argedava si locurile unde s-ar fi facut descoperirile :
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: Shadowman din 12 Noiembrie 2008, 00:23:00
 S-au inmultit gigantii...?  De ce au disparut  :roll:
Citez :

" Se cunosc mai multe forme de gigantism: gigantismul pur, gigantismul cu eunuchism si gigantismul cu acromegalie. In gigantismul cu eunuchism nu se produce dezvoltarea sexuala. Organele genitale ramân infantile, iar pubertatea nu are loc. Oasele lungi continua sa creasca un timp îndelungat, nemaifiind oprite în dezvoltare de hormonii sexuali, membrele, disproportionat de lungi fata de trunchi - aspect cunoscut sub denumirea de macroschelie-, dau înfatisarea eunucoida a corpului. La examenul radiologie se constata închiderea târzie a cartilajelor de crestere. în forma complicata cu acromegalie, gigantismul se asociaza cu deformarea extremitatilor în latime. "

"Cresterea este rapida înca din copilarie, dar procesul hipertrofie poate aparea si mai târziu (între 12 si 18 ani). Cresterea în lungime continua în adolescenta si la vârsta adulta. Musculatura gigantului este Ia început bine dezvoltata, permitând performante fizice. Dupa o scurta perioada de forta fizica, urmeaza etapa de slabiciune musculara, cu scaderea rezistentei la efort si la boli infectioase. De aceea, cel mai adesea gigantii nu ating vârsta de 40 de ani.
"
( http://www.netmedic.ro/boli-endocrine/gigantismul# )

Alte informatii despre gigantism si acromegalie :

http://www.romedic.ro/boli/Acromegalia_si_gigantismul_0504/Cauze_0910.html
http://www.merck.com/mmhe/sec13/ch162/ch162e.html
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: Kymosabe din 14 Noiembrie 2008, 14:33:24
Nu cred cã gigantismul ar trebui asociat exclusiv cu o boalã.
Dacã privim cazurile din naturã (la plante ºi animale) se observã cã aceastã creºtere exageratã în dimensiuni este rezultatul anumitor factori de viaþã ºi de mediu. De exemplu specialiºtii cred cã unele specii de dinozauri s-au dezvoltat într-atât de mult deoarece: 1. clima caldã ºi hrana abundentã le-a permis acest lucru,  2. selecþia naturalã ºi-a spus cuvântul (cel mai mare , mai puternic supravieþuieºte).
Probabil ºi la oameni a fost un timp în care forþa fizicã a fost cea care a primat, care a stat la baza selecþiei naturale ºi nu cea intelectualã. În mai toate miturile despre uriaºi  se spune cã deºi erau puternici ºi pricepuþi în arta rãzboiului, ei erau deficitari la capitolul intelect (de aici si expresia mare da' prost :lol:).
O altã observaþie interesantã. Spre deosebire de mamifere, reptilele cresc în dimensiuni pe tot parcursul vieþii. La mamifere acest proces se opreºte definitiv la maturitate. Corpul uman are deci la dispoziþie aproximativ 20-22 de ani sã creascã în dimensiuni (mã refer la creºtere pe verticalã, nu pe orizontalã  :lol:).
În biblie, se spune cã oamenii de dinainte de potop trãiau  de pãnã la 10 ori mai mult decât un om normal. Putem deci presupune cã aceºtia ajungeau la maturitate undeva pe la 100-200 de ani. Aveau deci tot timpul din lume sã creascã. :wink:
De curând The Times a anunþat cã olandezii sunt cei mai înalþi oameni din lume, cu o medie de 1,85m. Pe locurile urmãtoare vin, cum era de aºteptat, popoarele scandinave. Putem deci presupune cã  nordul Europei, teritoriul hiperboreenilor, este probabil locul de naºtere al uriaºilor .  :wink:
ªtirea din The Times este cu atât mai interesantã cu cât acum 100 de ani 25% din olandezii care doreau sã urmeze o carierã militarã erau respinºi deoarece erau...prea scunzi, aveau sub 1,57m. Olandezii sunt cu 15 cm mai înalþi decât acum 40 de ani!
Cum se explicã acest lucru? Foarte simplu zic cercetãtorii: moºtenirea geneticã combinatã cu o nutriþie adecvatã.
Partea interesantã e cã aceeaºi cercetãtori susþin cã este posibil ca olandezii sã mai creascã alþi 10 cm în urmatoarele decenii. O naþie de uriaºi în adevãratul sens al cuvântului. :lol:

Concluzia: Vreþi sã ajungeþi ca Sammy Shields?  Mâncaþi multe lactate de la vacile olandeze ºi rugaþi-vã ca strãmoºii voºtrii sã fi fost hiperboreeni. :lol:
Titlu: Raspuns: Gigantii antici si diferite "variatii antropologice" ale omenirii
Scris de: mm din 05 Decembrie 2008, 18:48:23
In zona mea natala din Apuseni legendele cu uriasi sunt foarte raspandite. Desi nu-i specialitatea mea, din curiozitate, am adunat cateva dintre ele si le-am analizat pe elementele structurale. O trasatura de comportament a uriasilor din zona, subliniata de legende, era nu prostia lor, intelectul redus ci deosebita lor bunatate si atitudinea ocrotitoare fata de specia noastra "mai mica". Am facut unele cercetari pe cont propriu, am stat de vorba cu persoane care au dezgropat oase de uriasi (in exact satul lor), am recunoscut locurile unde s-au gasit. Inaltimea medie estimativa a uriasilor din zona respectiva, 2,5 m ori peste, (max 3 m). Estimarea de 2,5 e cea mai buna. Populatia satului, in general compusa din oameni de medie si mica inaltime, cuprinde si un procent surprinzator de mare de persoane de 2 m , normale, f. puternice, vreau sa spun extrem de sanatoase si agile si nu rezultate ale acromegaliei.
In zona exista si constructii atribuite uriasilor, cetati dacice, aur si argint. Legendele locale vehiculeaza si informatii despre cantitatile mari de metal pretios detinute de uriasi si ingropate prin zona dar asupra acestei ultime informatii nu pot sa ofer garantii.  :lol: