Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Diverse => Subiect creat de: baaron din 17 Ianuarie 2006, 20:01:06

Titlu: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: baaron din 17 Ianuarie 2006, 20:01:06
Un explorator american si-a propus sa plece nu peste mult timp intr-o aventura fara precedent, o calatorie spre centrul Pamantului sau, mai bine zis, in interiorul Pamantului, pentru a descoperi daca se afla ceva acolo. Speranta sa marturisita este aceea de a demonstra ca planeta noastra e goala pe dinauntru.
Steve Currey nu este primul care crede ca Terra nu este un corp compact, asa cum am invatat la scoala, ci adaposteste alte civilizatii, eventual misteriosii extraterestri pe care ii cautam aiurea, in cine stie ce colt al universului, cind ei se afla chiar sub picioarele noastre...

Dupa alte pareri, in lumea din interiorul Pamantului se poate patrunde prin numeroase alte locatii, multe zone ale lumii fiind brazdate de galerii subterane ale celor de dinauntru, ce ajung foarte aproape de cele ale minelor noastre. De altfel, unele relatari despre fiintele din interiorul planetei provin chiar de la mineri. Spre exemplu, in 1945, in urma unei explozii la mina Belva, din Kentucky, Statele Unite, cativa oameni ramasi prizonieri in subteran au povestit ca au vazut o usa deschizindu-se, prin care au primit aer proaspat. Incaperea ce se intrezarea dincolo de usa era bine luminata si din ea a venit o fiinta ciudata, care i-a asigurat ca vor fi salvati. La vremea respectiva s-a vorbit despre un adevarat miracol, insa, dupa cum au povestit minerii, fiinta nu avea nimic angelic ori supranatural, semanind mai degraba cu un taietor de lemne.
Un incident similar s-a petrecut si la o mina din Shipton, Pennsylvania, insa cei doi muncitori implicati in drama nu au putut spune cu certitudine daca fiintele pe care le-au vazut erau reale sau supranaturale. In 1963, doi mineri americani, David Fellin si Henry Thorne, au descoperit o poarta intr-un perete al galeriei, iar in spatele acesteia se gasea o scara ce parea a fi din marmura.
In 1980, o revista de ufologie descria pesterile din adincul muntelui Sombrero din Mexic, in interiorul carora se aud zgomote similare celor facute de generatoarele hidroelectrice. Mai multi mineri din Anglia au povestit, la rindul lor, despre zgomotul de utilaje pe care il aud in unele galerii. Antropologul american James McKenna a trait o experienta ciudata in timp ce explora un sistem de pesteri din Idaho. Dupa ce au coborit sute de metri in adincuri, McKenna si oamenii sai au auzit tipete si gemete. Mergind in directia zgomotelor, ei au dat peste niste schelete, aparent umane, insa nu si-au putut continua calatoria, atmosfera fiind irespirabila.
Scepticii incadreaza povestirile despre sistemele de tuneluri de origine necunoscuta, aflate sub orasele noastre, la categoria legende urbane, insa relatarile sint atit de numeroase si parvin din locuri atit de diferite incat e imposibil sa nu te puna pe ginduri.
In 1967, presa internationala relata despre descoperirea in Ungaria, sub orasul Eger, a unei retele de tuneluri, totalizand 90 km, despre care nu se stie cand si cine le-a construit, dar a caror realizare denota cunostinte avansate de inginerie. O relatare similara vine din Argentina, insa acolo, se spune, din tunelurile subterane, acoperite cu inscriptii indescifrabile, au iesit creaturi ciudate, de 3 m inaltime, cu antene pe cap si avind forma unor... roti.
Altii vorbesc despre o vasta retea de galerii subterane aflate sub desertul Mojave, din California. Mai mult decit atat, zona ar fi brazdata de cinci mari rauri subterane, iar testele cu marcatori chimici facute de Directia de apa si canalizare din Los Angeles au aratat ca una dintre ape se varsa in Oceanul Pacific, printr-o deschizatura a peretului continental aflata sub nivelul apei. Una dintre teoriile fundamentale ale stiintei spune ca acolo unde exista apa poate exista si viata, acesta fiind, spre exemplu, motivul pentru care cercetatorii s-au entuziasmat descoperind ca pe Marte exista apa. Daca pe Marte apa arata ca a existat viata, acest lucru e posibil si in interiorul Pamantului. O alta cale de aprovizionare cu apa a celorlalti paminteni a fost descoperita pe fundul oceanului, intre Panama si insulele Galapagos. Cantitati mari de apa sint practic absorbite printr-o deschizatura care nu pare a fi de origine naturala.
Teoria ca Pamantul ar putea fi gol in interior nu este deloc noua, precedind cu citeva secole epoca de maxima inflorire a fenomenului OZN. Unul dintre primii oameni de stiinta care au avansat aceasta ipoteza a fost astronomul si matematicianul englez Sir Edmund Halley (1656-1742). In opinia sa, Pamantul are o crusta de 800 km grosime, iar in interior se afla trei sfere mai mici, una in interiorul celeilalte, separate de o atmosfera groasa de sute de kilometri. Abia cea mai mica dintre ele ar fi miezul solid si fierbinte pe care il numim centrul Pamantului. Halley credea ca sferele interioare ar putea fi locuite, iar lumina ar fi fost produsa prin mai multe metode, speculatiile sale mergand de la o atmosfera luminoasa, gratie compozitiei sale, pana la existenta unor sori. Reputatul fizician a ajuns la aceasta teorie in timp ce studia aparenta deplasare a polilor magnetici ai Pamantului. Dupa parerea sa, sfera exterioara (Pamantul pe care il locuim noi) se roteste mai rapid decit cele interioare, ceea ce cauzeaza variatiile proprietatilor magnetice ale Terrei.
Matematicianul si fizicianul elvetian Leonhard Euler (1707-1783) credea si el ca Terra e goala pe dinauntru. El a opinat ca in centrul Pamantului exista un miez solid stralucitor, ce serveste drept soare locuitorilor din adincuri. Savantul scotian John Leslie (1766-1832) credea ca in interiorul Pamantului se afla doi sori, pe care i-a botezat Pluto si Proserpina. In romanul sau, Calatorie spre centrul Pamantului, Jules Verne s-a inspirat in oarecare masura din teoriile lui Leslie.
Un alt sustinator al teoriei Pamantului gol, a fost John Symmes (1779-1829), care sustinea ca la ambii poli se afla deschizaturi uriase, de ordinul a mii de kilometri, prin care se poate patrunde in interior. Desi ideile sale au fost crunt ridiculizate la vremea lor, in ultimele decenii au circulat tot felul de fotografii, luate din avion sau satelit, ce infatiseaza pete misterioase in zona polilor. Unii spun ca acelea ar fi portile spre centrul Pamantului, in timp ce scepticii afirma ca sint simple fenomene atmosferice surprinse pe pelicula.
Teoriile au fost reluate secolul trecut in mai multe carti, ai caror autori ajungeau si ei la concluzia ca exista niste porti de acces la Polul Nord si Polul Sud, singurele diferente fiind intre estimarile privind dimensiunile acestora. Argumentele variaza de la calcule si comparatii astronomice, la marturii ale unor navigatori care au intilnit la poli zone cu temperatura mai ridicata decit e normal in acele locuri, anomalie provocata de aerul cald ce ar proveni de la lumea dinauntru. Alti exploratori sustin ca unele animale polare au obiceiul de a migra spre nord, in sezonul rece.
Aceasta, spun ei, inseamna ca animalele stiu ca vor gasi hrana la nord, ceea ce nu se explica decit daca luam in calcul tinutul din interiorul Pamantului. Potrivit aceleiasi teorii, mamutii inghetati descoperiti in Alaska si Siberia ar proveni din aceeasi lume, din care au iesit intimplator si au murit inghetati.
O carte mai recent aparuta pe acest subiect este cea scrisa in 1998 de Jan Lamprecht, Planetele goale, care reia multe dintre ideile mai sus-mentionate dintr-o abordare mai stiintifica. Potrivit autorului, portile de la poli ar fi de citeva sute de kilometri si nu s-ar afla fix la poli, ceea ce explica de ce nu au fost gasite de numerosii exploratori care au ajuns la Polul Nord si la Polul Sud. In plus, Lamprecht, ca si altii, crede ca exista o conspiratie ce urmareste sa ascunda acest lucru. Motivul, des intilnit in cercurile de ufologi, ar fi acela ca unele persoane/guverne au luat deja contact cu aceasta lume extra/intra-terestra, presupusa a fi mai avansata decit a noastra, si vor sa-si pastreze acest avantaj in fata celor care nu au facut-o.
Daca teoriile cum ca Pamantul ar putea fi gol nu se bucura de mare trecere in lumea stiintifica, aceea potrivit careia si Luna ar fi scobita pe dinauntru a stirnit un interes mult mai mare. In secolul trecut, la mijlocul anilor '70, doi importanti oameni de stiinta sovietici, Mihail Vassin si Aleksandr Scerbakov, au afirmat ca Luna ar putea fi, cel putin partial, goala pe dinauntru. In opinia lor, aceasta ciudatenie nu ar avea cauze naturale, ci ar fi opera unei civilizatii extraterestre care a scobit astrul noptii, transformandu-l intr-o uriasa nava spatiala, plasata pe orbita Pamantului. Unul dintre argumentele lor a fost acela ca sansele ca Luna sa fi fost capturata accidental de Pamint sint foarte mici, iar sansele ca aceasta sa se plaseze pe orbita circulara sint inca si mai mici. O alta observatie se refera la craterele de pe suprafata lunara, presupuse a fi rezultatul in urma impactului unor fragmente cosmice. Savantii sovietici afirma ca cele care au un diametru foarte mare ar trebui sa aiba si o adincime pe masura, ceea ce nu e cazul. Aceasta anomalie, spun ei, este cauzata de faptul ca sub scoarta lunara s-ar afla o platosa metalica instalata de extraterestri. In fine, un alt argument este acela ca atunci cind modulele lunare sau alte parti componente ale rachetelor s-au prabusit pe suprafata Lunii, zgomotul produs a fost asemanator cu al unui clopot (ori al unei sfere goale) si vibratiile s-au resimtit ore in sir.....Ma rog  si multe si multe alte chestii pot continua la nesfarsit......Pareri?
Titlu: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: draculasblood din 19 Ianuarie 2006, 16:52:50
baaron tu l-ai scris sau l-ai luat de undeva ?
este interesant....dar de ce oare nu se porneste o data o calatorie la pol sau in alte locuri unde sa zice ca e o intrare ???....totusi e greu de crezut mai ales dupa ce am fost crescuti la scoala cu niste idei complet diferite...
Titlu: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: baaron din 19 Ianuarie 2006, 16:57:54
l am preluat de la cineva....

Pai tocmai asta este ideea...absolut tot ceea ce ati invatat la scoala e total eronat....Iar la Pol nu se fac calatorii pentru ca nu sunt bani....sponsori...nu are nimeni nici un interes sa plece din fotoliul sau ca sa demonstreze lumii ca traieste in ignoranta...Asta este si astia suntem.
Titlu: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: annuki din 20 Ianuarie 2006, 14:10:00
Citattotusi e greu de crezut mai ales dupa ce am fost crescuti la scoala cu niste idei complet diferite...


In1980,fotografiile dela NASA, au confirmat ca fundul oceanului Arctic prezinta o panta abrupta, care incepe in nordul Groelandei si se intinde pe aproximativ trei mii cinci sute de metri. Aceasta inclinare incepe cam la 85 de grade latitudine si se termina printr-o crevasa care duce direct in interiorul pamantului.


--------------------------------------------------------------

Citat....Iar la Pol nu se fac calatorii pentru ca nu sunt bani....sponsori...nu are nimeni nici un interes sa plece din fotoliul sau ca sa demonstreze lumii ca traieste in ignoranta...Asta este si astia suntem.


sar putea sa te inseli ,circula zvonul ca polii sunt supravegheati de bigbrother iar inainte de a face o excursie ai nevoie de tot felul de aprobari binenteles care nu vor fi date,asta daca nu pleci de capul tau si risti sa ti'se intample altceva pe langa dificultatile evidente ale calatoriei.  o plimbare ca cea a amiralului byrd este sa zic asa "oftopic", ca o nota personala spun, ca declaratia amiralului(asta care circula pe net) e o dezinformare mai ales la faza cu descrierea intraterestilor. :roll:
Titlu: Plasma subacvatica. Civilizatii subacvatice?
Scris de: dacian_a din 21 Ianuarie 2006, 11:40:54
E un sibuect vechi si poate indelung discutat, insa:

In regiunea golfului Persan si in sudul Chinei au fost observate de aproape o suta de ani lumini ciudate in apa. S-au exclus teorii cum ca ar fi animale marine, agle sau orice alta vietate (animala sau vegetala)  care traieste sub apa. De asemena, au fost excluse si alte teorii cum ca aceste fenomene ar aparea in anumite periaode sau in functie de activitatea atmosferica.

Omul de stiinta american A. Sanderson a introdus ipoteza cum ca ar fi nave subacvatice care sunt vizibile doar atunci cand emit anumite unde de lumina. Si mai mult, cum ca ar fi niste civilizatii "extraterestre" care traiesc chiar pe pamant. Suna putin cam infantil si funambulesc.

In 1963 in marima SUA aveau loc niste activitati de training in apropiere de Puerto Rico. Brusc, activitatea a trebuit sa fie oprita deoarece unul dintre submarine isi schimba coordonatele si urmarea un obiect ciudat. Obiectul se misca cu o viteza extraordinara de 150 noduri. Nici un submarin avansat nu poate atinge  oasemenea viteza. De obiecei nu depasesc 45 de noduri. Obiectul a disparut brusc.


O alta ipoteza e aceea conform careia exista o legatura intre delfini si viata extraterestra. Exista chiar si  organizatie pe aceasta tema. Niste sfere imense de "plasma" se spune ca ar fi aparut in jurul unor bancuri de delfini. Ciudat e faptul ca in momentul in care "intrai" din greseala cu vasul intr-o astfel de sfera..sau o atingei iti crea impresia ca ai fi in doua dimensiuni paralele. De asemenea, oamenii care un intalni asa ceva, spuneau ca dupa ce ajungeau la tarm se simteau foarte usori si calmi, ca dupa o sedinta de yoga, spre exemplu, sau mediatatie profunda. Dar POATE astea pot fi doar povesti si impresii create din dorinta de a crede ca acolo e de fapt altceva.
Titlu: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: baaron din 21 Ianuarie 2006, 19:48:53
Annunki ...multumesc pentru completare si sustinere..Da..ai dreptate 100%  si mi se pare normal ca zonele alea sa fie supravegheate din moment ce tot ce se intampla acolo depaseste puterea de intelegere a umanitatii...si ceea ce este haios e faptul ca toata lumea se uita la Area 51 si zice...uuuuuuuu...acolo sunt extraterestrii....Oare e asa de greu sa ne dam seama ca Administratia americana sustine si intretine zvonurile alea despre Area 51 ...TOCMAI pentru a nu face ZGOMOT in partile celelalte unde este nevoie de liniste..???

Iar cum zici tu...hai sa ne apucam sa mergem de capul nostru la Polul Nord sau Sud...ei bine...nu este asa de simplu pentru ca intradevar o asemenea excursie chiar si pe cont propriu COSTA.....ori noua de abia ne ajung banii de o ciorba acum.:):):)
Titlu: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: draculasblood din 22 Ianuarie 2006, 15:28:02
CitatIn1980,fotografiile dela NASA, au confirmat ca fundul oceanului Arctic prezinta o panta abrupta, care incepe in nordul Groelandei si se intinde pe aproximativ trei mii cinci sute de metri. Aceasta inclinare incepe cam la 85 de grade latitudine si se termina printr-o crevasa care duce direct in interiorul pamantului.
interesant...si ce au de spus despre asta ???
dar totusi cred ca e imposibil ca sa nu aiba nimeni voie sau bani sa caclatoreasca pana acolo....
Titlu: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: annuki din 24 Ianuarie 2006, 20:46:27
Citattoata lumea se uita la Area 51 si zice...uuuuuuuu...acolo sunt extraterestrii....Oare e asa de greu sa ne dam seama ca Administratia americana sustine si intretine zvonurile alea despre Area 51 ...TOCMAI pentru a nu face ZGOMOT in partile celelalte unde este nevoie de liniste..???


si da si nu.  zona 51 d.p.d.v "strategic" este ideala: in mijlocul tarii ,retrasa, desert etc unde mai pui ca s'a cam tot construit la tunelele alea de pe dedesubt o parte din ele fiind naturale,mai simplu:s'a muncit prea mult.  s'a aflat iar acu le vine foarte greu sa o mute,nu cred ca tocmai guvernul sua ar intretine atatea zvonuri si chiar daca o face, o face doar pentru dezinformare si ca sa mareasca confuzia, vorba aia, daca nu mai e secreta e discreta. acum tu ai subliniat foarte bine aspectul, si da ,mas-media e orbita de zona 51 mai ceva ca un far de lumina, dar sa nu uitam ca mas-media e si ea o masinatiune politica pana la urma, si uneori nu este chiar asa independenta.


-------------------------------------------------------------------------------------


Citatdar totusi cred ca e imposibil ca sa nu aiba nimeni voie sau bani sa caclatoreasca pana acolo....



bani au unii, insa nu si interes si invers,  cei care le au pe amandoua s'au lovit tocmai de aceste aspecte si nu neaparat doar in aceste puncte geografice. nu face sa pleci de nebun tocmai pana acolo, avem destule la noi in curte, insa asa cum zicea si baron suntem ca niste batrani, nu ne putem deplasa nici in gradinuta din spatele casei si credema in gradinuta ai obtine cam aceeasi faima.   :roll:
Titlu: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: draculasblood din 25 Ianuarie 2006, 12:19:44
posibil...dar sa va mai spun ceva ce mi-a atras atentia la mine in camera ( cam aiurea dar interesant ) ...si anume globul pamantesc care nu mai are suportul ci a ramas doar ca o minge iar la cei doi poli are doua gauri ...( de la sustinator )  ... :lol:
Titlu: Re: Plasma subacvatica. Civilizatii subacvatice?
Scris de: annuki din 18 Februarie 2006, 13:18:22
CitatE un sibuect vechi si poate indelung discutat, insa:

In regiunea golfului Persan si in sudul Chinei au fost observate de aproape o suta de ani lumini ciudate in apa. S-au exclus teorii cum ca ar fi animale marine, agle sau orice alta vietate (animala sau vegetala)  care traieste sub apa. De asemena, au fost excluse si alte teorii cum ca aceste fenomene ar aparea in anumite periaode sau in functie de activitatea atmosferica.

Omul de stiinta american A. Sanderson a introdus ipoteza cum ca ar fi nave subacvatice care sunt vizibile doar atunci cand emit anumite unde de lumina. Si mai mult, cum ca ar fi niste civilizatii "extraterestre" care traiesc chiar pe pamant. Suna putin cam infantil si funambulesc.

In 1963 in marima SUA aveau loc niste activitati de training in apropiere de Puerto Rico. Brusc, activitatea a trebuit sa fie oprita deoarece unul dintre submarine isi schimba coordonatele si urmarea un obiect ciudat. Obiectul se misca cu o viteza extraordinara de 150 noduri. Nici un submarin avansat nu poate atinge  oasemenea viteza. De obiecei nu depasesc 45 de noduri. Obiectul a disparut brusc.


dacian subiectu asta e intradevar foarte interesant insa si foarte greu de abordat,putini autori l'au abordat.despre aceste submarine neidentificate de care aminteai sa discutat mult mai putin in comparatie cu "ozn'urilor de suprafata" deoarece sunt si mai putini martori (in speciali pescari,marinari etc.) iar ipotezele care decurg din aceste observatii sunt dea dreptul incredibile adica trebuie sa vezi cu ochii tai ca sa te convingi, si eu am citit despre un caz asemanator. mai exact in 1964 un portavion american impreuna cu alte nave au urmarit timp de mai multe zile un astfel de submarin insa au fost nevoiti sa inceteze cursa deoarece acesta a coborat la o adincime de peste 8000 de metri, evident ca nici un submarin american la vremea aceea nu avea asemenea calitati. jean prachan in cartea "ozn-uri in tringhiul bermudelor" face referire la astfel de submarine  care ating viteze de aproape 300 kilometri pe ora.norvegia,suedia si nu numai acestea au raportat sute de cazuri de violare a apelor teritoriale,avem deci o activitate intensa in acesta zona ceea ce ne duce cu gandul la un alt thread de pe forum .   :roll:    referitor la acele lumini de sub apa se vehiculeaza teoria printe ufologi ca ozn isi schimba culoarea odata cu treapta de viteza a aparatului iar despre plasma subacvactica nu stiu daca e un termen corect oricum poate tine tot de aceste aparate, voi mai cauta unele relatari si teorii...



CitatO alta ipoteza e aceea conform careia exista o legatura intre delfini si viata extraterestra. Exista chiar si  organizatie pe aceasta tema. Niste sfere imense de "plasma" se spune ca ar fi aparut in jurul unor bancuri de delfini. Ciudat e faptul ca in momentul in care "intrai" din greseala cu vasul intr-o astfel de sfera..sau o atingei iti crea impresia ca ai fi in doua dimensiuni paralele. De asemenea, oamenii care un intalni asa ceva, spuneau ca dupa ce ajungeau la tarm se simteau foarte usori si calmi, ca dupa o sedinta de yoga, spre exemplu, sau mediatatie profunda. Dar POATE astea pot fi doar povesti si impresii create din dorinta de a crede ca acolo e de fapt altceva.


mi se rupe de delfini si de prietenia lor. eu sunt de parere ca arganizatia aia nu face altceva decat sa discrediteze fenomenul acesta. ar fi interesant sa cercetam cine sta in spatele ei cine sunt acei oameni din organizatie, daca cumva primesc sponsorizari filantropice si de la cine etc. :x
Titlu: Raspuns: Plasma subacvatica. Civilizatii subacvatice?
Scris de: Necunoscutul din 27 Martie 2006, 21:29:36
Termenul de OZN, cum stim cu totii inseamna Obiecte Zburatoare Neidentificate, dar in acest caz se pare ca obiectul subacvatic ar fi "OAN"= Obiect Acvatic Neidentificat, sau cam asa ceva. Mie mi se pare interesant fenomenul mentionat mai sus. Si poate gasiti niste noi materiale, sau pagini de net referitoare la acest caz. :wink:
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: Skywalker din 23 Septembrie 2006, 21:04:55
 Civilizatia din interiorul Pamantului

  REgatul care se afla in interiorul Terrei se numeste Agartha sau Shamballa. Se spune ca exista mai multe tunele pentru a intra in acest regat, in SUA, Brazilia si Egipt.

  Imaginati-va Shamballa ca Natiunile Unite cu peste 100 de orase imense subterane, legate in reetea. Shamballa e un continnent interior, coloniile sale satelit sunt zone inchise, situate chiar sub scoarta terestra sau ascunse discret in regatul interior si compuse din fiinte spirituale foarte elevate(atlanti, lemurieni, dar si alte rase)

  Dar de ce aceste fiinte au decis de a trai sub pamant? Terra a fost martora a unor razboaie interminabile de peste 100 000 de ani intre atlanti si lemurieni. Puterea armelor lor a devastat planeta(Sahara, Desertul Gobi, Craterul de langa Bombay, sunt doar cateva exemple). Aceste orase subterane sunt ca niste refugii pentru fiinte, texte si tehnologii sacre ale vechilor culturi.

De ce traiesc acolo de atata timp? In parte pentru ca acei oameni au inteles inutilitatea razboiului si a violentei si pentru ca asteapta cu rabdare, ca noi sa ajungem la aceeasi concluzie. Sunt oameni gentili si extrem de inteligenti, care pun o mare valoare pe spirit. Vom putea intra in orasele lor subterane, se spune, doar atunci cand vom fi constienti de puritatea intentiilor noastre si cand vom gandi pozitiv. In mod curent, cativa din regiunile subterane lucreaza la suprafata. Sunt oameni sensibili si misteriosi.

  Exista doua intrari principale care corespund in lumea fizica magnetica. Precizam ca Polul Nord fizic si Polul Nord magnetic sunt in acelasi loc, dar sunt divergente in ceea ce priveste similitudinea lor. Misteriosul regat subteran, dupa scriitorul Ossendowski, avea intrarea in Himalaya, nu departe de Chigatze, insa acum s-ar situa in America de Sud.

  In 1964, in timpul unui zbor de rutina, un pilot venezuelan a descoperit in fundul a doua cratere din jungla, situate nu departe de Cerro Pava(1641 m) si de intrarea in Sierra Pacaraima, izvoarele fluviilor Maigualida si Orinoco.

  In ianuarie 1974, o prima echipa de trei membri a coborat intr-un crater de 300 de metri cu un diametru de 400 metri. Ei au recoltat plante si animale vii ale unor specii total necunoscute sau stinse din perioadele preistorice. Se spune ca acolo ar exista urme ale unor trecatori subterane spre lumea Shamballa. Autohtonii numesc locurile Jaua-Jidi si Sari-Inama -Jidi. Exista legende fantastice cu privire la misterul celor doua cratere.  In zona, padurea este densa, incat este aproape impenetrabila si aproape nelocuita. Padurea este de fapt, o prelungire a celei braziliene. Bastinasii vorbesc o limba necunoscuta si nu inteleg spaniola.

Doi metisi au povestit lucruri incredibile:"De mai multe ori, oameni stranii si imbracati straniu au fost vazuti la la Jana-Jidi. Nu au vrut sa se apropie de ei si nu s-au aventurat departe de cratere. Pielea lor este de culoarea fildesului galben; au ochi mari si par lung de diferite culori. Par tematori si fug la orice zgomot neobisnuit. Se crede ca locuiesc intr-o tara care se intinde in fundul unei imense sali subterane, unde se deschid intrari necunoscute."       
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: LupinThe3rd din 25 Septembrie 2006, 11:27:38
Buna ziua natiune...
Ce ne facem ca asta cu Pamantul gol se da cap in cap cu profetia si argumentele pt. 2012 unde se vorbeste de miezul lichid al Pamantului... Cu putin efort cred ca pot fi impacate ambele teorii.
CitatUn explorator american si-a propus sa plece nu peste mult timp intr-o aventura fara precedent, o calatorie spre centrul Pamantului sau, mai bine zis, in interiorul Pamantului, pentru a descoperi daca se afla ceva acolo. Speranta sa marturisita este aceea de a demonstra ca planeta noastra e goala pe dinauntru.
Steve Currey nu este primul care crede ca Terra nu este un corp compact, asa cum am invatat la scoala, ci adaposteste alte civilizatii, eventual misteriosii extraterestri pe care ii cautam aiurea, in cine stie ce colt al universului, cind ei se afla chiar sub picioarele noastre...
Baiul e ca textul nu  mai spune nimic despre asta... cum asta nu demonstreaza nimic atunci de ce a mai fost adaugat in text?
CitatIn 1964, in timpul unui zbor de rutina, un pilot venezuelan a descoperit in fundul a doua cratere din jungla, situate nu departe de Cerro Pava(1641 m) si de intrarea in Sierra Pacaraima, izvoarele fluviilor Maigualida si Orinoco.
Si care e legatura logica cu Agartha? Pai dupa cate stiu eu toate izvoarele izvorasc din ceva...
CitatIn ianuarie 1974, o prima echipa de trei membri a coborat intr-un crater de 300 de metri cu un diametru de 400 metri. Ei au recoltat plante si animale vii ale unor specii total necunoscute sau stinse din perioadele preistorice. Se spune ca acolo ar exista urme ale unor trecatori subterane spre lumea Shamballa. Autohtonii numesc locurile Jaua-Jidi si Sari-Inama -Jidi. Exista legende fantastice cu privire la misterul celor doua cratere.  In zona, padurea este densa, incat este aproape impenetrabila si aproape nelocuita. Padurea este de fapt, o prelungire a celei braziliene. Bastinasii vorbesc o limba necunoscuta si nu inteleg spaniola.
Pai si in Dobrogea s-a gasit o pestera care contine niste vietati mai vechi... acum o constructie de genul
CitatIn ianuarie 1974, o prima echipa de trei membri a coborat intr-un crater de 300 de metri cu un diametru de 400 metri. Ei au recoltat plante si animale vii ale unor specii total necunoscute sau stinse din perioadele preistorice. Se spune ca acolo ar exista urme ale unor trecatori subterane spre lumea Shamballa
e chiar interesanta doar ca am si eu o intrebare: Cine spune? "Se spune" suna cam persuativ.
Craterele se numesc in dialectul triburilor:
CitatJaua-Jidi si Sari-Inama -Jidi
dar ce inseamna asta? Nu de alta dar poate sa insemne o multim de lucruri....
CitatExista legende fantastice cu privire la misterul celor doua cratere
Pai ce spun legendele?
CitatIn zona, padurea este densa, incat este aproape impenetrabila si aproape nelocuita
Cred ca oricum izvorul e prin padurea amazoniana la fel argumentul nu demonstreaza nimic... Multe alte rauri izvorasc in zone nelocuibile....
CitatBastinasii vorbesc o limba necunoscuta si nu inteleg spaniola
dar tutusi cineva o intelege, nu de alta dar mai sus se vorbesc despre legendele incredibile...
CitatDoi metisi au povestit lucruri incredibile:"De mai multe ori, oameni stranii si imbracati straniu au fost vazuti la la Jana-Jidi. Nu au vrut sa se apropie de ei si nu s-au aventurat departe de cratere. Pielea lor este de culoarea fildesului galben; au ochi mari si par lung de diferite culori. Par tematori si fug la orice zgomot neobisnuit. Se crede ca locuiesc intr-o tara care se intinde in fundul unei imense sali subterane, unde se deschid intrari necunoscute."
Ca sa fiu rau ... Daca e cam asa: O mare parte din drogatii de langa gara de la Frankfurt am ochii mari, parul in diverse culori , sunt tematori si fug la orice zgomot neobisnuit...plus ca daca au tras ceva pe nas vorbesc o limba aproape de neinteles....
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: LupinThe3rd din 25 Septembrie 2006, 12:09:21
Si inca ceva:
CitatIn 1964, in timpul unui zbor de rutina, un pilot venezuelan a descoperit in fundul a doua cratere din jungla, situate nu departe de Cerro Pava(1641 m) si de intrarea in Sierra Pacaraima, izvoarele fluviilor Maigualida si Orinoco.
Apropos de asta. La link.ul :http://blog.mrwebmaster.it/betty/18365/ (http://blog.mrwebmaster.it/betty/18365/) data 31.1.2006 se afla urmatoarea fraza:
CitatC'est peut être cet Agartha américain qu'un pilote vénézuélien, Harry Gibson, a vu durant un vol de routine, en 1964, au fond de deux cratères de la jungle, quelque part entre la sierre Maigualida et le fleuve Orénoque.]la urmatoarea fraza:
care cred eu ca se cam traduce asa: Probabil este acest Agartha american pe care un pilot venezuelean, Harry Gibson, l-a vazut in timpul unui zbor de rutina, in 1964, pe fundul a 2 cratere din jungle, undeva intre Sierre Maigualida si fluviul Orinico.

Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: toma din 25 Septembrie 2006, 12:32:52

CitatCe ne facem ca asta cu Pamantul gol se da cap in cap cu profetia si argumentele pt. 2012 unde se vorbeste de miezul lichid al Pamantului...
Explicatia e simpa: stinga nu stie ce face dreapta. Daca nu, bagam dialectica!
CitatCa sa fiu rau ... Daca e cam asa: O mare parte din drogatii de langa gara de la Frankfurt am ochii mari, parul in diverse culori , sunt tematori si fug la orice zgomot neobisnuit...plus ca daca au tras ceva pe nas vorbesc o limba aproape de neinteles....
LupinThe3rd esti tare, meriti o bere!
Sfatul meu, puneti mina pe niste carti serioase, vedeti ce si cum cu tectonica, cum, de ce si pe ce se deplaseaza continentele, cum a evoluat fata Terei in decursul timpului, ce sint crevasele, fosele, dorsalele, vulcanii, cutremurele, mai aflati cite ceva despre, presiune si temperatura, despre masa si volumul planetei, cimpul ei magnetic si gravitational. Astfel de baliverne puteau fi debitate acum doua secole fara sa te contrazica nimeni....Si ne mai miram ca se imbogatesc ghicitorii in carti, ghioc, stele, bobi si versurile lui ....Nostradamus! :wink:
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: Skywalker din 02 Octombrie 2006, 18:30:54
Pamantul nu poate fi gol pe interior, insa ar putea avea niste cavitati in interiorul scoartei. Si acele cavitati sa aiba ca si deschideri, acele cratere.

LupinThe3rd a scris:
Citatcare cred eu ca se cam traduce asa: Probabil este acest Agartha american pe care un pilot venezuelean, Harry Gibson, l-a vazut in timpul unui zbor de rutina, in 1964, pe fundul a 2 cratere din jungle, undeva intre Sierre Maigualida si fluviul Orinico.
Ti se pare ciudat sa vada cineva din avion 2 cratere? Mie nu.

Cat despre cantitatea de adevar continuta in textele de mai sus, nu pot sa spun. Cea mai buna solutie e  o expeditie pe cont propriu. Insa la banii nostri...

+Cred ca ar trebui sa fac niste reguli speciale pentru cei foarte acizi :|
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: toma din 02 Octombrie 2006, 20:56:06
CitatPamantul nu poate fi gol pe interior, insa ar putea avea niste cavitati in interiorul scoartei. Si acele cavitati sa aiba ca si deschideri, acele cratere.
Pina aici numai adevar! Dar...hai sa ne gindim nitel
- o civilizatie are nevoie de energie, cu atit mai multa cu cit este mai sus pe scara evoluiei (vezi Frank Drake). Bun, sa zicem ca o procura din magma, dar ce te faci cu reziduul...pe unde se elimina?
- o civilizatie, oricit de evolutata produce ...gunoiaie. Sa zicem ca le recicleaza....dar ce rezulta de aici?
- o civilizatie are nevoie de hrana...multa hrana ...vezi Tera...
- o civiulzatie ...respira..pe undeva trebuie sa iasa ....reziduul...
- o civilizatie produce ...zgomote si unde electromagnetice. A se vedea ce "galagie" face Tera
- o civilizatie are nevoie de materii prime...
- o civilizatie are nevoie.....
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: Dreamy din 03 Octombrie 2006, 09:32:40
Subiectul este fff interesant si dezbatut de multa vreme.
Daca  nu ma insel, am citit despre ce scrie  Baaron intr-un numar al revistei Stiinta ptr Toti.
Incerc sa gasesc revista si promit sa va dau mai multe amanunte.
In mare, in articol se vorbea de un Soare interior care lasa posibilitatea dezvoltarii unei civilizatii, insa mai multe amanunte cand voi avea revista in mana.
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: LupinThe3rd din 04 Octombrie 2006, 11:40:55
Buna Skywalker,
Comentariul meu se referea nu la faptul ca cineva a vazut 2 cratere din avíon ci la faptul ca era inexact ce era scris initial si anume "In 1964, in timpul unui zbor de rutina, un pilot venezuelan a descoperit in fundul a doua cratere din jungla, situate nu departe de Cerro Pava(1641 m) si de intrarea in Sierra Pacaraima, izvoarele fluviilor Maigualida si Orinoco." pe cand un alt text in limba franceza care e posibil sa fie mai vechi spune "Probabil este acest Agartha american pe care un pilot venezuelean, Harry Gibson, l-a vazut in timpul unui zbor de rutina, in 1964, pe fundul a 2 cratere din jungle, undeva intre Sierre Maigualida si fluviul Orinico" cea ce e total diferit.
Personal nu am nimic impotriva sa caute cineva ceva in adancul pamantului dar initial Baaron a inceput cu "Un explorator american si-a propus sa plece nu peste mult timp intr-o aventura fara precedent, o calatorie spre centrul Pamantului sau, mai bine zis, in interiorul Pamantului, pentru a descoperi daca se afla ceva acolo. Speranta sa marturisita este aceea de a demonstra ca planeta noastra e goala pe dinauntru.". Asta nu e un argument...
E ca si cum eu as spune: "Am plecat sa caut crocozauri" si pentru altcineva asta ar fi un argument suficient ca crocozauri exista si se inmultesc prin diviziune...
Plus ca argumentele de genul "exista legende fantastice in zone" la fel nu reprezinta un argument. Probabil ca daca ar fi fost "exista legende fantastice in zona legate de un taram ascuns sub pamant" ar fi fost altceva. "Exista legende fantastice in zona" nu spune nimic... Legendele pot fi despre zeul cu 2 perechi de .... sau despre crocozaurul care canta la trombon in noptile cu luna plina.
La fel "Bastinasii vorbesc o limba necunoscuta si nu inteleg spaniola." dar 2 metisi au inteles legendele...
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: Skywalker din 04 Octombrie 2006, 18:31:43
LupinThe3rd si Toma, e bine ca ca sunteti in cautarea de dovezi concrete. Insa hai sa o luam altfel. Stie cineva de reteaua de tunele din interiorul Podisului Transilvaniei? Acele tunele se leaga si de cele din interiorul Bucegilor. Si de ce nu ar putea exista astfel de tunele si in alte parti ale lumii?

 Exista o harta cu tunelele de sub podisul Transilvaniei, insa nu o pot afisa. Cine vrea sa afle mai multe, sa-mi trimita mp.

Fiind in legatura cu tunelele din Bucegi, probabil ca au fost facute in aceeasi perioada, de niste oameni uriasi. Oamenii Shamballa sunt de asemenea niste uriasi. Si totodata, la noi in tara s-au descoperit schelete de uriasi. Exista chiar si o necropola de uriasi.

  Dreamy, asteptam cu nerabdare articolul. Insa ideea cu soarele din interior, nu mi se pare plauzibila. Poate se referea la magma.
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: LupinThe3rd din 04 Octombrie 2006, 19:46:46
Wow Skywalker... Asta da argument.
Uite ca eu sunt transilvanean getbeget... desi numele de familie e de origine cosmica dar asta e alta poveste... da uite ca eu unul nu stiam ca sub Transilvania e o retea de tunele... Tu de unde sti de ele?
Harta e tare interesanta dar sunt si eu curios care e sursa... ca pana acum daca ma uit pe harta exista o singura intrare identificata in Bucegi. In Ardel nu e nici una dar se stie cum arata traseul tunelelor. Deci daca intri in unul sau in caverna subterana se poate gasi iesirea... Cu ceva timp... Si cum sunt ardelean, timpul nu-i mare bai si gasim noi si iesire/intrare...
Da' pentru mine ramane o enigma: harta cu tunelele este, dar cu intrarile nu... Cum a fost facuta harta? Asta ii singurul bai in treaba... Da' daca cavitatea e acolo musai gasim noi si portile... Si de fapt daca ma gandesc eu bine stiu si pe unde e cavitatea mai aproape de suprafata... Da' asta ii alta poveste... care o sa o discutam dupa ce stiu istoria hartii
Nah ca era sa uit... Daca ma uit atent seamana cu un arici... si ariciul e sfant ca e batran si intelept... Asa spun vechile legende... pe care multi le-au uitat...
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: toma din 06 Octombrie 2006, 13:33:13
Skywalker, o astfel de retea se poate usor identifica garvimetric, chiar si dintr-un avion! Ori nimeni nu s-a laudat cu asta!
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: LupinThe3rd din 06 Octombrie 2006, 17:38:30

Eu sunt curios de istoria hartii ca a pendulului deja o stiu... Nu e bine... ca pendulul duce la firul cu plumb si de aici la echer, de la echer la compas si ajungem la Francmasoni... Asa ca rectific si scriu istoria nuielusii de alun o stiu...
Deci harta e o copie au unei harti din anii 80. Bun pana aici. Cat la suta e din carti si cat la suta e din marturii? O prima intrebare ce se naste...
Sa ne concetram pe izoarele scrise si nu pe cele vorbite.
Harta a fost intocmita pe baza unor lucrari a unor istorici de marca, istorici ce pot fi romani sau nu. per moment sunt doar de marca. Hmmm... prea general si fuzzy descrierea.
Da' ce s-a intamplat cu harta originala?
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: jackie28t din 06 Octombrie 2006, 18:28:17
Sunt cateva baze sun pamant de colonii cu Reptilieni Skywalker!
Un exemplu este baza DULCE.Acolo se explica mai mult despre acea mica colonie sustinuta si aparata de forte pamantene asa numita si NWO.Daca esti interesat de mai multe informatii sau materiale pe aceasta tema lasama instiintat. :wink:
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: Skywalker din 06 Octombrie 2006, 18:56:44
Salut, Jackie!
Sigur ca sunt interesat de mai multe informatii
Chiar citisem pe un site despre niste hibrizi obtinuti intre pamanteni si reptilieni. Si tot ce-i posibil ca astfel de hibrizi sa se fi obtinut in baza DULCE, de care ziceai. Parca ai deschis un topic despre hibridari si baza Dulce! Intr-o zi cand voi avea mai mult timp si chef, o sa traduc articolul despre hibrizii dintre oameni si reptilieni si il voi posta pe topicul tau.
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: Dreamy din 07 Octombrie 2006, 00:09:00
Am scotocit dupa revista despre care am spus si uite ce am gasit, va redau o parte din articolul dedicat acestui subiect, zic eu inca fierbinte si neelucidat.

Citat din: Skywalker din  04 Octombrie 2006, 18:31:43
  Dreamy, asteptam cu nerabdare articolul. Insa ideea cu soarele din interior, nu mi se pare plauzibila. Poate se referea la magma.
Citat din: Skywalker din  04 Octombrie 2006, 18:31:43

Nebuloasele planetare (din care iau nastere planetele) prezinta, atunci cand materialul din care sunt formate incepe sa se roteasca , o structura ca o coaja, cu un nucleu incandescent in centru. Din aceasta structura se formeaza, in cateva milioane de ani, o planeta.
In cartea sa publicata la inceputul secolului trecut  si intitulata "O calatorie spre interiorul Pamantului sau au fost oare polii descopriti, intr-adevar?",  Marshall Gardner arata, ca in procesul initial de formare, planetele capata un gol interior, deschideri la ambi poli si o stea centrala. Apoi, in etapa finala, deschiderile polare se fixeaza, scoarta se solidifica, iar in inerior ramane un Soare central care da viata intregii planete.
Referitor la cele spuse se gasesc insemnari si referiri din antichitate.
Cele mai vechi scrieri ale omenirii sunt cele de pe tablitele din Mesopotamia. Doua dintre ele, "Ghilgames" si "Coborarea lui Isthar in Lumea Subterana", povestesc despre aventurile din interiorul Pamantului.
Homer aminteste si el, in scrierile sale, despre Ogygia(tara revolutiilor Soarelui), ceea c ear insemna ca acolo Soarele prezinta o rotatie continua in jurul zenitului, fara sa apuna vreodata. Taramul la care se referee Homer este cel al hiperboreenilor – "civilizatia supreme nordica"
.....................................................
Misterele artice
Multi exploratori ai tinuturilor artice au marturisit ca dupa ce depaseau latitudinea de 75 -80 grade , se intamplau numeroase lucruri bizare. Inaintand spre nord masa de gheata se sfarsea iar dupa aceea nu mai era decat apa. Vantul si curentii care veneau dinspre nord erau calzi, iar pasarile si alte animale migrau spre nord. S-au gasit de asemenea, busteni, polen, insecte si alte animale.
................
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: Skywalker din 07 Octombrie 2006, 12:07:43
Sunt interesante informatiile, Dreamy.
Ai scris:
Citatplanetele capata un gol interior, deschideri la ambi poli si o stea centrala.

  Tocmai s-au fotogreafiat din satelit, niste deschizaturi ale Pamantului la cei doi poli.
(http://www.obiectezburatoare.20m.com/files/satellite_polars.jpg)
(http://usera.imagecave.com/manuelus/ESSA7mod.jpg)

  Insa nu in toate fotografiile de la poli din satelit apar acele orificii. Cineva e de parere, si tind sa fiu si eu de acord cu el, ca acele orificii sunt mai mult energetice si nu tot timpul sunt deschise.
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: Dreamy din 07 Octombrie 2006, 12:42:56
Hello Skywalker!!

In primul rand scuze de cum a iesit mesajul meu de aseara!! Acum am vazut!! Din cauza oboselii !!
Dupa cum am scris, e un fragment dintr-un articol, luat din nr 15 Martie 2004 al revistei Stiinta ptr toti.
Din pacate nu am avut timp sa prezint tot ce scrie acolo, sunt unele lucruri exemplificate si cu fotografii despre Polii Pamantului...o sa incerc sa fac o captura cu aparatul de fotografiat si sa incerc sa postez, insa ar fi mai bine daca ai pune mana cumva pe revista.
Acolo se incearca si o explicatie a Aurorei Boreale privita din acest p d v.
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: DepthOfField din 07 Octombrie 2006, 21:48:10
Skywalker, mie pozele alea cu "gaurile de la poli" nu-mi spun mare lucru.. sunt intr-adevar de la poli? nu-mi dau seama. Fiind publice, ar putea fi mai degraba fotografia unui ochi de ciclon....dar interpretata ca si gauri la poli de cei interesati de aceasta idee as spune nastrusnica....
cat despre poza din 1968,,hmmm..mie mi se pare mai degraba o fotografie compozita (adica obtinuta din suprapunerea multor-multor fotografii, pe zone) dupa cum poate fi suplimentar si proiectata de pe sfera pe plan (proiectie polara -termen matematic!- sau alt fel de proiectii) precum unele din imaginile luate de pe Marte de sondele Oportunity si Spirit, cand, efectiv sonda sau imprejurimile par fotografiate din susul ei desi, evident, nu avea cine o fotografia de sus ... (prin compunerea de fapt a multor imagini de jur imprejur -360 grade - si deducerea (acum cu calculatorul) a unei imagini proiectate. Si, la fel si la imaginile de pe Marte, in proiectie, se vede tot, mai putin centrul NEGRU al imaginii  (am luat un exemplu la intamplare, priviti imaginilke de la acest link, ma refer la ultimele 2 imagini, proiectia polara si cea verticala). Faptul ca acea imagine a satelitului arata un disc negru, poate insemna la fel de bine o astfel de imagine, chiar redusa la zonele bune, lipsite de deformatii exagerate, tinand cont si de faptul ca un satelit poate avea si zone "oarbe" de fotografiere. Mie imaginea asta mi se pare tipica de manipulare prin senzational, sau chiar doar simpla confuzie a unor nestiutori. La urma urmei, din imagine "gaura" pare a fi..imensa, plus ca este foarte frumos centrata, de parca satelitul se afla direct deasupra polului.
La urma urmei, la poli s-au dus nenumarate expeditii (parca si romani?), si, evident, au infipt batul steagului acolo.
Sau ne mint cu totii cu nerusinare, inclusiv NASA, inclusiv Google Earth, inclusiv rusii, inclusiv japonezii sau care mai au sateliti, inclusiv companiile particulare de sateliti inclusiv, cum spunea si Toma, cercetatorii din geologie (cei cu mecanica placilor tectonice), si asa mai departe.
Eu unul cred ca ceea ce stim, prin stiinta actuala, despre poli, este corect. Inseamna ca sunt fraier, ca au reusit astia sa ma manipuleze in asa hal? Eu nu cred.
Ok, Skywalker, de acord cu tine, manifestari ENERGETICE la poli..asta e ALTCEVA. Practic acolo e pamant acoperit cu un strat gros de gheata. Ca, dpdv energetic ar avea loc altfel de fenomene, asta e altceva si ramane de stabilit.
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: Skywalker din 08 Octombrie 2006, 13:20:48
Salut Ciuciulete!
  Acele gauri de la poli nu le-am vazut in toate fotografiile din satelit, ceea ce m-a facut sa cred ca ele nu sunt tot timpul deschise, sau... cum zici si tu, sunt niste ochi de ciclon.
  Insa deja incepe sa se faca pblica stirea cum ca la Polul Sud este un fel de creater, in care temperaturile sunt mult mai ridicate ca in celelalte parti ale Antarcticii. Ce e acolo ramane de vazut.

Si acum despre civilizatia din interior, in caz ca exista:
Mai demult, parca Toma spunea ca niste caverne din interiorul terrei nu asigura destul spatiu pentru producerea bunurilor necesare vietii. Da, logic asa e. Insa de ce vedem aceste civilizatii prin prisma noastra? Ce ne face sa credem ca toate civilizatiile trebuie sa aiba standardele noastre.
Rasele superioare nu au nevoie de hrana asa ca noi. Din acel motiv, nu au nevoie de culturi agricole intinse pe sute de hectare. Si ar mai fi de spus, insa data viitoare
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: Dreamy din 09 Octombrie 2006, 17:20:03
Salutare!!

Va las aici un link care poate confirma sau infirma teoria Polilor, depinde de imaginatie !

Parerea mea este ca, ar fi bine sa nu ne hazardam in concluzii pe aceasta tema...dupa cum se stie cam toate formatiunile guvernamentale au cate ceva de ascuns!!

Ciuciulete ce parere ai despre fotografiile 7 si 8??
http://visibleearth.nasa.gov/search.php?q=North+Pole
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: DepthOfField din 09 Octombrie 2006, 21:09:31
Dreamy a spus:
CitatCiuciulete ce parere ai despre fotografiile 7 si 8??
http://visibleearth.nasa.gov/search.php?q=North+Pole

pai nu vad nimic "suspect" in imaginile alea, daca le-am identificat corect pe cele care le-ai vazut tu. Si redau explicatiile de acolo.
Sincer in imaginea nr7, "dtam_north_pole_md.jpg", e vorba de o harta digitala tectonica in relief a zonei de la polul nord. Fara mai multe explicatii de specialitate (care probabil sunt daca intri mai adanc pe site), nu am ce sa inteleg mare lucru din ea.
Iar in imaginea nr.8, e vorba de aurora polara, de fapt o comparatie la doua momente de timp diferite. Iarasi, detalii pentru a intelege imaginea sunt necesare (in ce lungime de unda s-a inregistrat, pe ce reguli a fost colorizata imaginea etc etc)
Sau despre alte imagini ai vrut sa ma intrebi?
Oricum, nimic suspect in sensul acestui topic.
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: Dreamy din 09 Octombrie 2006, 21:34:17
sorry,gresala mea.

era vorba de 8 si 9!!

http://img161.imageshack.us/img161/2082/dsc03919im3.th.jpg
am mai atasat o foto care reprezinta acelasi lucru...calitatea lasa de dorit deoarce este o captura din revista Stiinta.

Eu va o deschizatura a polului!! Ma insel? E o iluzie? Sau chiar se vede o deschizatura(gaura) la pol?

Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: DepthOfField din 10 Octombrie 2006, 08:46:42
Da, Dreamy, se vede o deschizatura la pol! Este o deschizatura a campului magnetic al Pamantului..adica ceva energetic. Daca-ti inchipui Pamantul ca un magnet, ce are Polul Nord si Sud, intre cei doi poli se vor crea linii de camp magnetic orientate nord-sud, prin exteriorul Pamantului. Acest camp magnetic are o mare importanta, creeind practic un scut (magnetosfera) in fata particulelor ionizate din radiatia cosmica si vantul solar. Aceste particule care se indreapta spre Pamant, sunt deviate de-a lungul liniilor de camp magnetic, si orientate catre poli. Acolo lovesc atmosfera exterioara a Pamantului, creind ionizarea moleculelor atmosferei, si fenomene de iluminiscenta..adica vestitele aurore. Care, pentru ca pamantul este rotund, iar liniile de forta ce vin dispre sud, vin practic din toate directiile la Polul nord (360 grade), vor forma..un cerc. Cerc vazut de sateliti, atat in lumina vizibila, cat si in alte lungimi de unda. Dar asta se stie, si nu reprezinta nimic "suspect". Chiar nu vad de ce s-ar face confuzie. Marea enciclopedie, Internetul, iti poate aduce raspunsuri oricat de detaliate vrei. poti incepe de aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Polar_aurora  , unde vei putea intelege mecanismul aurorei, precum si faptul ca nu se petrece numai pe Pamant, ci si pe alte planete (ex Jupiter, Saturn... cu poze! )

Cum e insa cu gaurile (fizice) de la poli?  :roll:
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: Dreamy din 10 Octombrie 2006, 09:56:05
Citat din: ciuciulete din  10 Octombrie 2006, 08:46:42
Cum e insa cu gaurile (fizice) de la poli?  :roll:

Ar fi o ipoteza !!

Un explorator american si-a propus sa plece nu peste mult timp intr-o aventura fara precedent, o calatorie spre centrul Pamintului sau, mai bine zis, in interiorul Pamintului, pentru a descoperi daca se afla ceva acolo. Speranta sa marturisita este aceea de a demonstra ca planeta noastra e goala pe dinauntru.
      Steve Currey nu este primul care crede ca Terra nu este un corp compact, asa cum am invatat la scoala, ci adaposteste alte civilizatii, eventual misteriosii extraterestri pe care ii cautam aiurea, in cine stie
      ce colt al universului, cind ei se afla chiar sub picioarele noastre...
      Steve Currey cauta in prezent voluntari care sa se alature expeditiei sale, promitindu-le ca stie pe unde se patrunde in lumea de dinauntru, anume prin intermediul legendarei "porti" sau deschideri ce se afla la Polul Nord, despre care au scris numerosi autori, dar a carei existenta nu a fost probata inca.
      Dupa alte pareri, in lumea din interiorul Pamintului se poate patrunde prin numeroase alte locatii, multe zone ale lumii fiind brazdate de galerii subterane ale "celor de dinauntru", ce ajung foarte aproape de cele ale minelor noastre. De altfel, unele relatari despre fiintele din interiorul planetei provin chiar de la mineri. Spre exemplu, in 1945, in urma unei explozii la mina Belva, din Kentucky, Statele Unite, citiva oameni ramasi prizonieri in subteran au povestit ca au vazut o usa deschizindu-se, prin care au primit aer proaspat. "Incaperea" ce se intrezarea dincolo de usa era bine luminata si din ea a venit o fiinta ciudata, care i-a asigurat ca vor fi salvati. La vremea respectiva s-a vorbit despre un adevarat miracol, insa, dupa cum au povestit minerii, fiinta nu avea nimic angelic ori supranatural, semanind mai degraba cu un taietor de lemne.
      Un incident similar s-a petrecut si la o mina din Shipton, Pennsylvania, insa cei doi muncitori implicati in drama nu au putut spune cu certitudine daca fiintele pe care le-au vazut erau reale sau supranaturale. In 1963, doi mineri americani, David Fellin si Henry Thorne, au descoperit o poarta intr-un perete al galeriei, iar in spatele acesteia se gasea o scara ce parea a fi din marmura.
      In 1980, o revista de ufologie descria pesterile din adincul muntelui Sombrero din Mexic, in interiorul carora se aud zgomote similare celor facute de generatoarele hidroelectrice. Mai multi mineri din Anglia au povestit, la rindul lor, despre zgomotul de utilaje pe care il aud in unele galerii. Antropologul american James McKenna a trait o experienta ciudata in timp ce explora un sistem de pesteri din Idaho. Dupa ce au coborit sute de metri in adincuri, McKenna si oamenii sai au auzit tipete si gemete. Mergind in directia zgomotelor, ei au dat peste niste schelete, aparent umane, insa nu si-au putut continua calatoria, atmosfera fiind irespirabila.
     
     
      Apa vietii
     
      Scepticii incadreaza povestirile despre sistemele de tuneluri de origine necunoscuta, aflate sub orasele noastre, la categoria "legende urbane", insa relatarile sint atit de numeroase si parvin din locuri atit de diferite incit e imposibil sa nu te puna pe ginduri.
      In 1967, presa internationala relata despre descoperirea in Ungaria, sub orasul Eger, a unei retele de tuneluri, totalizind 90 km, despre care nu se stie cine si cind le-a construit, dar a caror realizare denota cunostinte avansate de inginerie. O relatare similara vine din Argentina, insa acolo, se spune, din tunelurile subterane, acoperite cu inscriptii indescifrabile, au iesit creaturi ciudate, de 3 m inaltime, cu antene pe cap si avind forma unor... roti.
      Altii vorbesc despre o vasta retea de galerii subterane aflate sub desertul Mojave, din California. Mai mult decit atit, zona ar fi brazdata de cinci mari riuri subterane, iar testele cu marcatori chimici facute de Directia de apa si canalizare din Los Angeles au aratat ca una dintre ape se varsa in Oceanul Pacific, printr-o deschizatura a peretului continental aflata sub nivelul apei. Una dintre teoriile fundamentale ale stiintei spune ca acolo unde exista apa poate exista si viata, acesta fiind, spre exemplu, motivul pentru care cercetatorii s-au entuziasmat descoperind ca pe Marte exista apa. Daca pe Marte apa arata ca a existat viata, acest lucru e posibil si in interiorul Pamintului. O alta cale de aprovizionare cu apa a "celorlalti paminteni" a fost descoperita pe fundul oceanului, intre Panama si insulele Galapagos. Cantitati mari de apa sint practic absorbite printr-o deschizatura care nu pare a fi de origine naturala.
     
     
      Teoria sferelor
     
      Teoria ca Pamintul ar putea fi gol in interior nu este deloc noua, precedind cu citeva secole epoca de maxima inflorire a fenomenului OZN. Unul dintre primii oameni de stiinta care au avansat aceasta ipoteza a fost astronomul si matematicianul englez Sir Edmund Halley (1656-1742). In opinia sa, Pamintul are o "crusta" de 800 km grosime, iar in interior se afla trei sfere mai mici, una in interiorul celeilalte, separate de o atmosfera groasa de sute de kilometri. Abia cea mai mica dintre ele ar fi miezul solid si fierbinte pe care il numim centrul Pamintului. Halley credea ca sferele interioare ar putea fi locuite, iar lumina ar fi fost produsa prin mai multe metode, speculatiile sale mergind de la o atmosfera luminoasa, gratie compozitiei sale, pina la existenta unor "sori". Reputatul fizician a ajuns la aceasta teorie in timp ce studia aparenta deplasare a polilor magnetici ai Pamintului. Dupa parerea sa, sfera exterioara (Pamintul pe care il locuim noi) se roteste mai rapid decit cele interioare, ceea ce cauzeaza variatiile proprietatilor magnetice ale Terrei.
      Matematicianul si fizicianul elvetian Leonhard Euler (1707-1783) credea si el ca Terra e goala pe dinauntru. El a opinat ca in centrul Pamintului exista un miez solid stralucitor, ce serveste drept soare locuitorilor din adincuri. Savantul scotian John Leslie (1766-1832) credea ca in interiorul Pamintului se afla doi sori, pe care i-a botezat Pluto si Proserpina. In romanul sau, "Calatorie spre centrul Pamintului", Jules Verne s-a inspirat in oarecare masura din teoriile lui Leslie.
      Un alt sustinator al teoriei Pamintului gol, nu dintre cei mai respectabili, a fost John Symmes (1779-1829), care sustinea ca la ambii poli se afla deschizaturi uriase, de ordinul a mii de kilometri, prin care se poate patrunde in interior. Desi ideile sale au fost crunt ridiculizate la vremea lor, in ultimele decenii au circulat tot felul de fotografii, luate din avion sau satelit, ce infatiseaza pete misterioase in zona polilor. Unii spun ca acelea ar fi portile spre centrul Pamintului, in timp ce scepticii afirma ca sint simple fenomene atmosferice surprinse pe pelicula.
      Teoriile au fost reluate secolul trecut in mai multe carti, ai caror autori ajungeau si ei la concluzia ca exista niste porti de acces la Polul Nord si Polul Sud, singurele diferente fiind intre estimarile privind dimensiunile acestora. Argumentele variaza de la calcule si comparatii astronomice, la marturii ale unor navigatori care au intilnit la poli zone cu temperatura mai ridicata decit e normal in acele locuri, anomalie provocata de aerul cald ce ar proveni de la lumea dinauntru. Alti exploratori sustin ca unele animale polare au obiceiul de a migra spre nord, in sezonul rece.
      Aceasta, spun ei, inseamna ca animalele stiu ca vor gasi hrana la nord, ceea ce nu se explica decit daca luam in calcul tinutul din interiorul Pamintului. Potrivit aceleiasi teorii, mamutii inghetati descoperiti in Alaska si Siberia ar proveni din aceeasi lume, din care au iesit intimplator si au murit inghetati.
     
     
      Intilnire de gradul trei
     
      O carte mai recent aparuta pe acest subiect este cea scrisa in 1998 de Jan Lamprecht, "Planetele goale", care reia multe dintre ideile mai sus-mentionate dintr-o abordare mai stiintifica. Potrivit autorului, "portile" de la poli ar fi de citeva sute de kilometri si nu s-ar afla fix la poli, ceea ce explica de ce nu au fost gasite de numerosii exploratori care au ajuns la Polul Nord si la Polul Sud. In plus, Lamprecht, ca si altii, crede ca exista o conspiratie ce urmareste sa ascunda acest lucru. Motivul, des intilnit in cercurile de ufologi, ar fi acela ca unele persoane/guverne au luat deja contact cu aceasta lume extra/intra-terestra, presupusa a fi mai avansata decit a noastra, si vor sa-si pastreze acest avantaj in fata celor care nu au facut-o.
     
     
      OZN-ul gigantic ce insoteste Pamintul
     
      Daca teoriile cum ca Pamintul ar putea fi gol nu se bucura de mare trecere in lumea stiintifica, aceea potrivit careia si Luna ar fi scobita pe dinauntru a stirnit un interes mult mai mare. In secolul trecut, la mijlocul anilor '70, doi importanti oameni de stiinta sovietici, Mihail Vassin si Aleksandr Scerbakov, au afirmat ca Luna ar putea fi, cel putin partial, goala pe dinauntru. In opinia lor, aceasta ciudatenie nu ar avea cauze naturale, ci ar fi opera unei civilizatii extraterestre care a scobit astrul noptii, transfromindu-l intr-o uriasa nava spatiala, plasata pe orbita Pamintului. Unul dintre argumentele lor a fost acela ca sansele ca Luna sa fi fost capturata accidental de Pamint sint foarte mici, iar sansele ca aceasta sa se plaseze pe orbita circulara sint inca si mai mici. O alta observatie se refera la craterele de pe suprafata lunara, presupuse a fi rezultatul in urma impactului unor fragmente cosmice. Savantii sovietici afirma ca cele care au un diametru foarte mare ar trebui sa aiba si o adincime pe masura, ceea ce nu e cazul. Aceasta anomalie, spun ei, este cauzata de faptul ca sub scoarta lunara s-ar afla o platosa metalica instalata de extraterestri. In fine, un alt argument este acela ca atunci cind modulele lunare sau alte parti componente ale rachetelor s-au prabusit pe suprafata Lunii, zgomotul produs a fost asemanator cu al unui clopot (ori al unei sfere goale) si vibratiile s-au resimtit ore in sir.
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: toma din 10 Octombrie 2006, 14:02:23
Ciuciulete, sti ce e curios? Nimeni nu citeste o carte de fizica, geologie, astronomie, in schimb sint devorate tot felul de bazaconii scrise de tot felul de ...."savanti" ! :-( . Saracii, daca intr-o zi cineva impusca toti savantii, multi oameni vor muri nevinovati! :roll:

Avertisment! Ofensa adusa userilor:
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,588.0.html (http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,588.0.html)
(Skywalker)
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: xennon_2000 din 21 Decembrie 2006, 11:18:39
   Cum va explicati ca majoritatea clarvazatorilor au simtzit prezenta, la 200 m adancime sub Sfinx si babele, a  mai multor nave extraterestre parasite!Am citit multe carti cu acesta tema si ei descriu cu lux de amanunte pozitia navelor.....cum sa ajungem oare la ele?!Zac acolo de 10-20 mii de ani!
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: LupinThe3rd din 21 Decembrie 2006, 11:43:19
Citat din: xennon_2000 din  21 Decembrie 2006, 11:18:39
   Cum va explicati ca majoritatea clarvazatorilor au simtzit prezenta, la 200 m adancime sub Sfinx si babele, a  mai multor nave extraterestre parasite!Am citit multe carti cu acesta tema si ei descriu cu lux de amanunte pozitia navelor.....cum sa ajungem oare la ele?!Zac acolo de 10-20 mii de ani!
Sincer? Eu nu prea cred in clarvazatori si transele lor. Materialul ala legat de Bucegi a aparut odata cu cartea lui Radu Cinamar(se pare ca alt nume al lui Pavel Corut)  "Viitorul cu cap de mort". Eu nu vad nici un argument solid in clarvazatori... 200 de m e o adancime la care se poate sapa. Cati din clarazatori au pus mana pe lopata ca sa dovedeasca ce au simtit. Eu cred ca nici unul.
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: xennon_2000 din 21 Decembrie 2006, 13:16:45
cum se poate oare ajunge la acele nave! (dak exista ele)?am auzit ca ar fi niste tunele!
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: calinahanna din 21 Decembrie 2006, 13:20:04
@xenon2000

Poate prin pesterile din masivele muntoase respective...


@lupinthe3rd

Nu mi-o lua in nume de rau, dar ai vreun motiv sa nu crezi in clarviziune? Si daca da, care este acela?
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: LupinThe3rd din 21 Decembrie 2006, 14:51:53
Nu iau nimic in nume de rau :)
Citat din: calinahanna din  21 Decembrie 2006, 13:20:04
@xenon2000
Poate prin pesterile din masivele muntoase respective...
Nu cred. Pesterile respective au fost cercetate si rascercetate de cluburile de speologie si impatimiti muntelui. Foarte probabil sa fi fost deja cartografiate si hartile sa le gasesti pe la cluburile de speologie.
Radu Cinamar a "rezolvat" problema respectiva in "Viitorul cu cap de mort" prin "asezarea" lor in lume intr-o zona quasi-intangibila :
1. "plasarea" respectivelor tunele, sali, etc la foarte mare adancime (cred ca ordinul zecilor de mii de metri). Sincer nu am avut rabdare sa citesc cartea pana la final pentru ca era extradordinar de plictisitoare, previzibila si stilul excrecabil. Cu atat mai mult cu cat in perioada respectiva ma delectam cu proza lui Borges.
2. protectia cu un camp energetic descris foarte, foarte fuzzy desi cartea dorea sa fie veridica, camp care proteja de patrunderi nedorite.
Citat din: calinahanna din  21 Decembrie 2006, 13:20:04
@lupinthe3rd
Nu mi-o lua in nume de rau, dar ai vreun motiv sa nu crezi in clarviziune? Si daca da, care este acela?
Si acum despre clarviziune si fenomenele conexe: premonitii, profetii:
Multe din ele(sau cele pe care le stiu eu):
1. apar din neant dar sunt atribuite cuiva.
Exemplu: profetiile lui Sundar Sing: au aparut doar in Romania. Ce a aparut in alte tari e traducerea lor. Desi sunt datate undeva intre razboaie eu le-am citit in 7 ani Hapciupalitici a lui Tugui (care nu s-au implinat dar cartea s-a vandut extraordinar de bine). Profetiile fac referire directa la Casa Poporului cea ce ma face sa cred ca au fost scrise fie dupa 90 fie in perioada cand se construia Casa Poporului (in aceasta situatie e posbil sa fie o chestie lansata de cei de la Secu pentru a da un sens mistic pentru cea ce se intampla atunci).
2. cele care pozitioneaza temporal un eveniment (data fixa) au esuat lamentabil.
Eu nu stiu nici o profetie de genul: pe data de 15 septembrie 2003 se v-a intapla asta care sa fi reusit (exceptie previziunile meteo de scurta durata).
3. cele mai multe sunt interpretate "post" eveniment. Pe scurt dupa ce un eveniment a avut loc este folosti ca argument pentru o afirmatie ("profetie") care a fost anterioara evenimentului. De fapt respectivul eveniment este vazut ca un argument in interpretarea profetiei. Din punctul meu de vedere exista o problema de vicu "temporal" in astfel de demonstratii mai ales ca totul se bazeaza pe interpretare.
De fapt succesiunea este:
3.1. In anul X cineva a facut afirmatia A care este nedemonstrabila
3.2. In anul Y (dupa anul Y) are loc evenimentul Z.
3.3. Evenimentul Z este interepretat (pentru ca nu exista nici o legatura directa si atunci se construiesc legaturi indirecte) pentru a transforma afirmatia A din nedemonstrabila in adevarata.
3.4 Intrepretarea se bazeza din nou pe un set de afirmatii S1,S2,S3... nedemonstrabila (de cele mai multe ori am auzit: daca cuvantul A1 din A reprezinta subevenimentul Z1 din Z si etc) atunci A se refera la Z.
4. Natura si intreg universul este caracterizat de tendinta de echilibru iar mecanismele sunt complexe (chiar daca regulile sunt simple, regulile simple pot genera structuri extraordinar de complexe: fractali, organizarea bancurilor de pesti ,ect) care scapa predictiei de orice fel.
5. Truisme: In 17 Septembrie 2007 scoala v-a incepe (ca 15 e samabata). Asta o stie orice scolar. Samd
5. Posibilele paradoxuri:
Cine are posibilitatea de a face previziune ale Bursei pentru o anume zi. In ziua respectiva cumapra si vinde ca sa iasa in castig. Influenteaza rezultatul si schimba cursul evenimentelor. Previziunea lui este falsa...
6. Referitor la clarvazatorii acea care au vazut niste chestii sub Bucegi la o adancime suficienta incat sa poti sapa in cateva saptamani, totusi nici unul nu a vrut sa isi demonstreze afirmatiile (nici macar cu o cerere catre autoritati pentru a obtine permis de sapaturi) ci s-au limitat la a scrie un articol intr-un ziar de tip tabloid, sau a participa la o emisiune de TV pentru rating sau a scrie o carte (Tugui), sau toate impreuna.
Astea sunt cateva din argumentele mele. Tu ce parare ai?
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: calinahanna din 21 Decembrie 2006, 16:53:07
@ lupinthe3rd

Citat2. protectia cu un camp energetic descris foarte, foarte fuzzy desi cartea dorea sa fie veridica, camp care proteja de patrunderi nedorite.

Pai, da, din cate stiam eu si egiptenii foloseau asa-zisele "forme gand" atunci cand puneau pecetea camerelor funerare ale diversilor... Astea sunt ceva_mai_actualele blesteme. Si functionau, dupa cum stii, pentru ca si blestemul functioneaza numai daca ai un drept asupra persoanei respective (daca tzi-a facut vreun rau gratuit et). Daca intrai fara voie in acel loc protejat, normal ca subconstientul tau recepta forma gand respectiva si automat pateai ceva (daca forma gand era si de ordin negativ). Mai grav sau mai putin grav.
Nu vad de ce mecanismul acesta nu ar fi fost cunoscut si pe aici. Am mai postat, cred, fraza urmatoare: "ce se vede nu se crede" (suna infantil rau, stiu :evil:). Excat ca atunci cand iti cauti cheile de la masina si ele erau in mana ta. La un anumit nivel e destul de usor sa "aduni" si sa creezi "forme gand"...

CitatProfetiile fac referire directa la Casa Poporului cea ce ma face sa cred ca au fost scrise fie dupa 90 fie in perioada cand se construia Casa Poporului (in aceasta situatie e posbil sa fie o chestie lansata de cei de la Secu pentru a da un sens mistic pentru cea ce se intampla atunci).

Da, sunt de acord. Totusi, sunt convinsa ca stii ce se afla inainte de Casa Poporului in acel loc... respectiv renumitul cartier Uranus. Cred ca ai aflat cat de frumoase erau casele din acel loc. Si cred ca iti dai seama cata tristete a putut fi in sufletele acelor oameni, dati afara cu sila din casele lor. Unde crezi ca s-au dus toate aceste sentimente? Am avut o multime de profesori care au lucrat in proiectarea/amenajarea/executia Casei Poporului. Si de la fiecare am aflat cate ceva despre starile generale ale oamenilor de acolo, mai mult sau mai putin sensibili. (Nu stiu ce a spus Tugui, referitor la Casa Poporului...mea culpa).
Poate ca Tugui s-a folosit de ceea ce tzi-am spus eu acum si poate asa a facut acele clarvizuni.  (Chiar, ce contin ele?)

CitatEu nu stiu nici o profetie de genul: pe data de 15 septembrie 2003 se v-a intapla asta care sa fi reusit (exceptie previziunile meteo de scurta durata).

Stiu eu. Cand am dat admitere la liceu, m-a trezit mama intr-o dimineata si mi-a spus ca se duce sa vada rezultatele, iar eu, trezindu-ma, am vazut listele in fata ochilor cu rezultatele. Scrise cu Arial, de 14. Liniile de tabel, totul. Pana si ceata din acea dimineata... Dar asta nu este o profetie, este un mic caz de clarviziune, pe termen foarte scurt.

Citat5. Truisme: In 17 Septembrie 2007 scoala v-a incepe (ca 15 e samabata). Asta o stie orice scolar. Samd
Pai si astea sunt relative. Ca daca pe 16 vine stiu eu ce cataclism, nu mai incepe scoala pe 17, decat teoretic.  :-(

Citat. Referitor la clarvazatorii acea care au vazut niste chestii sub Bucegi la o adancime suficienta incat sa poti sapa in cateva saptamani, totusi nici unul nu a vrut sa isi demonstreze afirmatiile (nici macar cu o cerere catre autoritati pentru a obtine permis de sapaturi) ci s-au limitat la a scrie un articol intr-un ziar de tip tabloid, sau a participa la o emisiune de TV pentru rating sau a scrie o carte (Tugui), sau toate impreuna.
Astea sunt cateva din argumentele mele. Tu ce parare ai?

Cand stii ca toata lumea ia in deradere ceea ce spui tu, te-ai duce sa iti continui "cercetarile" si in plan fizic?
Si chiar si asa, daca nu mai auzi nimic despre acest lucru, nu inseamna ca el nu este continuat pe alte cai/de catre alti oameni.
E ca si cu HIV... daca te uiti la un om si nu ii vezi neaparat efectele bolii, nu inseamna ca acel om nu este infectat....

Eu prefer sa am o alta parere, respectiv ca atat timp cat nu stiu nici daca este adevarat, nici daca este fals, atunci nu ma pot pronunta, nu pot spune "cred ca"... Cel mult pot lua in considerare orice parere (fiecare "emitent" de pareri vorbeste in urma unei experiente proprii), pot "lua la cunostiinta" anumite informatii, dar ma opresc aici. Pentru ca in general, lucrurile, implicit intelegerea vin de la sine. Eu imi vad de treaba, si la momentul respectiv, (daca el imi este sortit sau nu),  voi gasi un raspuns.

Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: focusXX din 21 Decembrie 2006, 17:12:26
*LupinThe3rd*
sal de inceput;
tu spui un pic mai sus ca nici unul dintre "clarvazatori" nu a pus mana pe lopata...dar te-ai gandit macar o secunda ca nu prea poti sa sapi in zone protejate? dar mai ales ce implicatii ar presupune acest "sapat"( infrastructura distrusa,case mutate si multe altele)?
asta ca sa nu-ti amintesc de birocratia actelor!
Sa stii ca este mult mai usor sa negi decat sa demonstrezi! :?
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: Nox din 21 Decembrie 2006, 17:33:00
sau... e mai usor sa faci rau decat bine.  :-)
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: calinahanna din 21 Decembrie 2006, 17:34:23
Si atunci... de ce sa facem rau daca putem face bine? :|
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: LupinThe3rd din 21 Decembrie 2006, 17:38:43
FocusXX
Sapaturi: a facut vre-un clarvazator cerere macar? Nu cred  :-D.
Calinahanna:
Sapaturi: nu cred ca un clarvazator v-a pune mana pe lopata ca sa vada daca are dreptate. Indirect isi va stribi din propria imagine pentru ca inseamna ca are indoieli. Si clarvazatorii nu prea au asa ceva.
Referitor la truisme: "In viitor o sa ploaua"  :-). "Bursa o sa fluctueze"  :-o
La piramide: au trecut multi pe acolo si nu li s-a intamplat nimic... Se poate ca la deschiderea mormintelor gadurile de protectie sa se fi evaporat in eter :).
Csa Poporului: Nu stiu ce credea Tugui despre ea, dar am vazut calcule de genul latimea, pe inaltime,etc. ca sa demonstrezea ca era viitorul loc de undeva omenirea v-a fi condusa catre un viitor luminos si blah, blha... Din punctul meu de vedere e o monstrozitate de tip nord corean construita de o tampita care acum e membra in partidul ala de tembeli ai lui Vadim (scuzati virulenta offtopic). Stiu foarte multi care au lucrat la respectiva mizerie si au turnat betoane. Nu au simtit nimic in afara de oboseala si frig in timpul lucrarilor. Oricum au distrus un cartie frumos ca sa faca un bulvard oribil.
Referitor la:
CitatStiu eu. Cand am dat admitere la liceu, m-a trezit mama intr-o dimineata si mi-a spus ca se duce sa vada rezultatele, iar eu, trezindu-ma, am vazut listele in fata ochilor cu rezultatele. Scrise cu Arial, de 14. Liniile de tabel, totul. Pana si ceata din acea dimineata... Dar asta nu este o profetie, este un mic caz de clarviziune, pe termen foarte scurt.
Cum ai stiu ca e Arial 14? Locul pe lista coincidea? Intr-un fel sau altul Arial 14 e folosit destul de des: daca scrii mai mare incap mai putini pe foaie, daca e mai mic sunt 12 iar Arialul e unul din cele mai folosite fonturi... Sfat: daca te intereaza visele atunci cand te trezesti noteaza rapid toate detaliile pentru ca in timpul care umreaza apar alterari.
Acum inapoi la OZN-urile de sub fundurile Babelor. Mie imi par o extindere a protocronismului. O analiza foarte lucida (a protocronismului nu a OZN-urilor de sub Babelel) gasesti in Istorie ºi mit în conºtiinþa româneascã a lui Lucian Boia. O recomand cu caldura.
Personal vad mari similaritati intre protocronism si cartile lui Pavel Corut, Radu Cinamar &Co. Si sunt o multime de teorii: una care am gasit-o pe net era ca Iisus era eseian si ca secta eseienilor era de fapt formata din Daci, samd... ca vorbeau un fel de romana veche sau traca noua, etc.  http://www.petremorar.com/ (http://www.petremorar.com/)
Probabil e un fel de complex de inferioritate:
1. americanii au men in black si la noi nimic. Asa ca am creat Departamentul 0. Aceleasi atribute, aceleasi caracteristici.
2. americanii au Roswell si asa noi aveam OZN-uri sub Babele
si cred ca merge continuat..

Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: focusXX din 21 Decembrie 2006, 18:00:34
*LupinThe3rd *
Fara suparare dar tie chiar iti place sa fii  " Toma Necredinciosu' " sau vrei sa fii un nou Iuda?
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: calinahanna din 21 Decembrie 2006, 18:20:38
@ LupinThe3rd

CitatCalinahanna:
Sapaturi: nu cred ca un clarvazator v-a pune mana pe lopata ca sa vada daca are dreptate. Indirect isi va stribi din propria imagine pentru ca inseamna ca are indoieli. Si clarvazatorii nu prea au asa ceva.

Tu ai sapa cu lopata cele cateva sute de m? :wink:
Toata lumea are indoilei. Unii mai multe altii mai putine. Si orice om cu o farama de bun simt cred ca are indoilei, altfel...

CitatLa piramide: au trecut multi pe acolo si nu li s-a intamplat nimic... Se poate ca la deschiderea mormintelor gadurile de protectie sa se fi evaporat in eter

Mai stii? :?

CitatDin punctul meu de vedere e o monstrozitate de tip nord corean construita de o tampita care acum e membra in partidul ala de tembeli ai lui Vadim (scuzati virulenta offtopic). Stiu foarte multi care au lucrat la respectiva mizerie si au turnat betoane. Nu au simtit nimic in afara de oboseala si frig in timpul lucrarilor. Oricum au distrus un cartie frumos ca sa faca un bulvard oribil.

Ce este nasol la aceasta cladire este lipsa de proportie.
Este atat de mare, incat cerea ca totul in jurul ei sa fie mare, inclusiv bulevardul. Acum e bine, ca il parcurgi relativ repede.... Dp meu dv, e ok rezolvat, e spatiu, este aer, mai vezi si un petic de cer... dar chiar si asa, cladirea e prea mare. Sunt multe de spus, iti fac si o teza despre asta pe MP daca vrei, dar cred ca nu are rost...
Cat despre cei care au turnat betoane... Nu cred ca aveau cum sa simt altceva... E o munca foarte grea. Te goleste de resurse.


CitatCum ai stiu ca e Arial 14? Locul pe lista coincidea? Intr-un fel sau altul Arial 14 e folosit destul de des: daca scrii mai mare incap mai putini pe foaie, daca e mai mic sunt 12 iar Arialul e unul din cele mai folosite fonturi... Sfat: daca te intereaza visele atunci cand te trezesti noteaza rapid toate detaliile pentru ca in timpul care umreaza apar alterari.

Stiu si stiam ca este arial 14 si nu 12, pentru inca de pe atunci lucram cu acest font.
Locul pe lista coincidea, la fel si lista pe panou, la fel si griul de la imprimanta care nu mai avea tonner...
Imi notam visele in acea perioada. Cred ca cel mai bine stiu sa visez...nu in sensul peiorativ, in sensul real al cuvantului.
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: xennon_2000 din 21 Decembrie 2006, 20:33:31
nu neaparat treb sa sape clarvazatorii!ar treb sa se implice si altii!dar cum exista principiul incertitudinii......nimeni in general nu crede in astfel de fenomene......doar niste nebuni pasionati ca noi (asa suntem numiti de majoritatea oamenilor)
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: LupinThe3rd din 22 Decembrie 2006, 09:25:48
FocusXX, poti sa detaliezi mai mult afirmatia
Citat din: focusXX din  21 Decembrie 2006, 18:00:34
*LupinThe3rd *
Fara suparare dar tie chiar iti place sa fii  " Toma Necredinciosu' " sau vrei sa fii un nou Iuda?
Xennon draga daca esti atat de pasionat de ec u pui mana pe lopata, sau tastatura nu face bataturi in palme
Citat din: xennon_2000 din  21 Decembrie 2006, 20:33:31
nu neaparat treb sa sape clarvazatorii!ar treb sa se implice si altii!dar cum exista principiul incertitudinii......nimeni in general nu crede in astfel de fenomene......doar niste nebuni pasionati ca noi (asa suntem numiti de majoritatea oamenilor)
Calinahanna draga,
sincer daca as face o astfel de afirmatie as pune mana pe lopata  :|
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: calinahanna din 22 Decembrie 2006, 10:50:30
@ LupinThe3rd

LupinThe3rd, draga.... la care dintre afirmatii te-ai referit?
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: LupinThe3rd din 25 Decembrie 2006, 11:03:24
Calina,
FocusXX spunea catre mine:
CitatFara suparare dar tie chiar iti place sa fii  " Toma Necredinciosu' " sau vrei sa fii un nou Iuda?
si nu intelegeam la ce se refera  :lol:
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: xennon_2000 din 04 Ianuarie 2007, 20:14:15
Pun mana pe lopata...doar daca mai sunt si altii!mai zaca in mine o mica urma de incertitudine!
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: calinahanna din 05 Ianuarie 2007, 10:48:06
@LupinThe3rd
La multi ani, mai intai...
Apoi...Tu cum alegi sa demonstrezi ca acesti "clarvazatori" nu afirma un adevar prin ceea ce spun? Prin ce metoda?
Asta, bineinteles, daca ai fi interesat de asa ceva...
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: LupinThe3rd din 05 Ianuarie 2007, 12:23:18
Calinahanna,
La multi ani si tie :)
Intrebarea ta este interesanta. Eu nu vreau sa demonstrez ca nu exista, eu vreau ca respectivii sa demonstreze ca exista ce spun ei... de aici a plecat discutia.
Daca arunci un ochi pe thread de-a lungul timpului o sa vezi ca am comentat articolele care incercau sa demonstreze ca exista o civilizatie in interiorul pamantului si am aratat ca au mari probleme de logica sau unele de traducere total eronata din limba franceza.
Daca un clarvazator vine si spune ca o entitate numita Pazvante Choiorul i-a transmis ce se intampla peste 300 de ani, sincer nu ma prea interezeaza pentru ca o sa fiu oale si ulcele in acel moment.
Dar cand un clarvazator vine si spune despre niste structuri fizice aflate in acest moment ingropate in pamant, asta poate sa o demonstreze dar totusi nu o face... e total neinteresat de acest aspect. Probabil daca cineva se apuca sa sape si nu gaseste nimic respectivul clarvazator o sa spuna ca nu a sapat destul de adanc. Daca respectivul sapa suficient de adanc si tot nu gaseste nimic probabil o sa spuna ca nu a gasit structura pentru ca e imateriala sau spirituala... si sincer "mutatul" structurilor in zona intangibilului mi se pare plcitisitor si inutil.
Discutia cu tunelele si alte balarii care spun unii ca se afla sub Podisul Transilvaniei, am purtat-o si pe un alt forum unde m-am ales cu un ban  :lol: (motive multiple) dar pe forum respectivul spune ca (acu reiau argumentatia in ordine temporala)
1. exista o harta care a fost facuta de istorci de marca
2. la argumentul meu ca daca are harta atunci isotrici au patruns in tunele a venit raspunsul: nu harta e aproximativa pe baza unor discutii cu oamenii din zona, studiul legendelor si alte aproximari.
3. la argumentul meu ca totusi 2 din intrari sunt marcate nu ca ipotetice ci ca fiind sigur intrari, mi-a spus ca da acolo sunt intrari sigur dar ca nimeni nu a trecut de intrare (pe scurt s-au pocnit de un zid sau de un peret si mai departe nimic)
4. rezultatul e ca de fapt harta era ipotetica, cu origine nescunoscuta si ca de fapt nimeni nu intrase in tunele.
5. partea super simpatica e ca cineva dadea acea harta pe acest forum ca fiind 10005 sigura si argument valid pentru existenta unei civilizatii subpamantene.
Si uite asa vrand nevrand sunt un fel de advocatus diaboli...
Sper ca vre-unul din cei care prezinta o astfel de argumente e avocat si cumva isi construieste pledoariile in acelasi mod o sa imi spuna, nu de alta dar sa nu apelez la serviciile lui.
Modul de argumentare in general "cade" la prima analiza de tipul "critical thinking & logic"
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: calinahanna din 05 Ianuarie 2007, 12:54:17
@LupinThe3rd..

Misto rezumat.
Da, nici eu nu vreau sa ma lansez in afirmatii daca nu am "dovezi".... Incerc sa raman cu mintea deschisa, (inmagazinand informatii), dar atat timp cat nu stiu nici daca e adevarat sau fals, le pastrez la categoria" informatii", nu "dovezi"... Caci multi spun verzi si uscate. Dar e bine sa fii la curent si cu ce zic altii...
Cam atat..
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: LupinThe3rd din 05 Ianuarie 2007, 12:59:35
@Calinahanna
Corect. Asta fac si eu. Dar din cand in cand trebuie sa fac ordine in informatii  :mrgreen:
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: xennon_2000 din 05 Ianuarie 2007, 19:53:38
Mey....Lupin sunt si putin sceptic in ceea ce priveste afirmatiile facute de diversi clarvazatori!......dar ramane acel  DACA
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: LP din 10 Ianuarie 2007, 19:32:04
Interesanta teoria cu tunelurile din Bucegi, dar este SF. Natural nu se poate crea un tunel (pestere) in Bucegi pt ca sunt niste munti formati din conglomerate, nu calcare. Cel putin vreo 2500 de metrii. SA sape cineva tunele imense... Unde scoti toata roca din interior si o depozitezi sa nu isi dea seama nimeni? Ganditi-va la volumele imense de roca dislocate!! Apoi, gravimetric si magnetic a fost verificata toata tara in toate colturile, asa ca m-as mira sa se gaseasca vreun gol in subsol fara sa fie identificat.
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: calinahanna din 10 Ianuarie 2007, 20:36:41
@LP

(http://skins.hotbar.com/skins/mailskins/em/google_emoticons/emoti_290.gif)

You remid me of someone...

Si..unde sunt arhivele?
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: LP din 10 Ianuarie 2007, 21:35:58
Hartile gravimetrice si magnetice ale Romaniei sunt semipublice la modul ca trebuie sa stii de ele si sa ai nevoie de ele. Sunt la ANRM, Institulul Geologic sau Facultatea de Geologie si Geofizica. Le-am vazut de nenumrate ori, dar nu sunt nimica extraordinar!! Le-am folosit pt studii de tectonica regionala, dar la ora actuala nu mai sunt folosite ca acum 20-30 de ani.
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: xennon_2000 din 10 Ianuarie 2007, 21:42:15
Lp........Spune-mi ce ai observat pe hartile gravitationale ale Romaniei..plsssTe vad cam sceptic in ceea ce priveste tunelurile de sub Muntii Bucegi
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: LP din 10 Ianuarie 2007, 21:46:53
Si am uitat! Cel putin Transilvania este batuta in toate partile prin prospectiune seismica pentru descoperirea zacamintelor de gaze (insa cam toata tara este traversata). Adancimea de investigare a acestor profile este de pana la 7000-10000m adancime. Pe majoritatea le-am vazut si (rezolutia lor este foarte buna, la nivelul de cativa metrii) multi alti colegi si profesori si oameni care lucreaza la Shell sau Romgaz. Si nu am vazut absolut nici o gaurica in pamant.

Si aici nu este vorba de Transilvania, tot sudul Romaniei, estul si vestul e traversta de mii si mii de astfel de sectiuni a caror modelare poate da si imagini 3D. Aceleasi profilari se fac si pe mare (Marea Neagra) si in toata lumea unde sunt zacaminte de hidrocarburi.

Ca sa va conving, pana in prezent, metoda seismica de reflexie si refractie este cea mai exacta din lume pentru profilari geologice si geofizice.
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: LP din 10 Ianuarie 2007, 21:56:15
Hartile magnetice si gravimetrice sunt reprezentari cu izolinii ale campului magnetic sau gravimetric natural masurate de la nivelul solului sau din avion. Orice neregularitate in subsol (la scara sesizabila de metode), da o "rupere" a izoliniilor, care se interpreteaza, apoi se fac masuratori de alte tipuri, unele mai exacte (seismica de reflexie pt adancimi mici sau de refractie pt adancimi mari), pt identificarea cauzelor.

In curand imi voi cumpara un aparat numit magnetometru (si altele cu alte metode) care masoara campul magnetic al pamantului si perturbarile din subsol. Insa il folosesc cu alte scopuri decat cele de pe acest site, adica pentru aplicatii ingineresti directe. Astfel ca sunt destul de informat asupra acestor metode. Mai ales ca am lucra cu aplicatii geofizice ceva timp. La ora actuala, toate masuratorile se pot prelucra digital si se pot face imagini 3D destul de precise (la nivelul de cativa metrii la adancimi mari).

Nu am nici o harta de acest tip pt ca nu mai este de actualitate la nivel de studiu, fiind interpretate si rasinterpretate de ani buni de zile.
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: calinahanna din 11 Ianuarie 2007, 08:52:19
@LP

Multumesc.
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: xennon_2000 din 11 Ianuarie 2007, 09:21:07
LP.....
daca iti cumperi un magnetometru sa faci masuratori si in muntii bucegi!sa vezi ce poate sa fie ascuns acolo...adica sa cercetezi subsolul


Pana la ce adancime se poate masura solul cu cea mai moderna aparatura (Pt LP)?
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: LP din 11 Ianuarie 2007, 12:17:10
Pt xenon:

Din pacate ce imi cumpar eu bate pana la 6 m in subsol. Cele pt cercetare stiintifica sunt mai complexe, insa nu prea scumpe. Oricum, trebuie sa stii sa le folosesti pt ca este inutil sa le cumperi. O sa imi cumpar si un rezistivimetru care ajunge pana la 40 m adancime, dar nu cred ca se poate folosi acolo. Daca dai un search pe gogu gasesti sigur echipamente destule... Nu stiu daca pe platoul Bucegi a fost facut vrodata vreun studiu cu aparatura geofizica, insa e posibil sa fie.

Eu m-as concentra mai mult pe zonele Godeanu si Retezat unde am vazut cateva OZN-uri.. si nu eram singur. Acolo aparitiile de acest tip sunt comune. Godeanu sunt niste munti pustii, insa Retezatul e destul de circulat. Cunosc oameni care au vazut fenomene neexplicabile in acea zona plus eu.

Un OZN tip "trabuc" in miezul zilei, foarte clar, chiar desupra varfului Retezat, de langa varful Gugu inca unul care se "juca" pe cer pentru distractia noastra (eram vreo 50-60 de oameni), plus altele pe care mi le-a povestit tatal meu. Acea zona mi se pare mult mai interesanta pt un studiu decat restul tarii.
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: calinahanna din 11 Ianuarie 2007, 12:21:57
@admin...

Incet, incet, alcatuiti echipele... LP, jackie28t, ciuciulete, pri3st3ss, udar... :wink:
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: xennon_2000 din 11 Ianuarie 2007, 14:25:30
Calina ....Tu in ce echipa ai vrea sa fii?....
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: Shadowman din 14 Ianuarie 2007, 18:00:17
Citat din: LP din  11 Ianuarie 2007, 12:17:10
Eu m-as concentra mai mult pe zonele Godeanu si Retezat unde am vazut cateva OZN-uri.. si nu eram singur. Acolo aparitiile de acest tip sunt comune. Godeanu sunt niste munti pustii, insa Retezatul e destul de circulat. Cunosc oameni care au vazut fenomene neexplicabile in acea zona plus eu.
Un OZN tip "trabuc" in miezul zilei, foarte clar, chiar desupra varfului Retezat, de langa varful Gugu inca unul care se "juca" pe cer pentru distractia noastra (eram vreo 50-60 de oameni), plus altele pe care mi le-a povestit tatal meu. Acea zona mi se pare mult mai interesanta pt un studiu decat restul tarii.

  LP,poate ai bunavointa sa ne povestesti ce ai vazut...Creezi suspans pe forum !
"Acolo aparitiile de acest tip sunt comune...",te-am citat...
Woooow !  :-o Poate facem o cheta si cumparam localnicilor citeva camere video,sa filmeze OZN-urile...Simbata si la sfirsitul lunii cind sunt liberi sau nu ploua...! :-)
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: xennon_2000 din 15 Ianuarie 2007, 20:03:10
LP...daca faci cercetari geofizice cu aparatele de care dispui sa ne tii la curenu, pls, poate gasesti ceva!
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: LP din 01 Februarie 2007, 14:53:47
Din pacate ce voi achizitiona in curand ca aparatura are alta utilitate si nu poate fi folosita pentru studii de adancime mare. Aparatura facuta pentru asa ceva e foarte scumpa si nu o au decat cateva firme. Insa poti gasi diferite aparate la mai multe firme pe internet. Depinde ce te intereseaza sa cauti! Daca vrei, te pot ajuta sa cauti ceva, insa am nevoie de detalii ale aplicatiilor pe care le vrei.

Eu incerc sa ma axez pe constructii, reamenajari si mediu... si cam aici pe moment din lipsa de cash.

Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: xennon_2000 din 02 Februarie 2007, 15:09:22
ms...LP!macar de s-ar cerceta subsolul muntilor nostri mai detaliat
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: Leonard din 22 Februarie 2007, 23:58:55
Cred in adancul pamantului poate exista ceva dar ramane un semn de itrebare, lava de unde vine asa de fierbinte fara sa se intample cutremur iar acele presupuse vietati de unde pot avea ata aer  sub pamant da ipotezele sunt multe nu ne putem da seama exact pana nu avem tehnologia exacta pentru a naviga spre centrul pamantului dar in nici un caz nu este gol :martiansad: :?Cilivizatia din centrul pamantului chiar daca cineva stie nu ne va zice nici o data ci noi o vom afla dar trebuie sa ne dezvoltam pentru aceasta...Si nu inteleg cine a locuit primada pe acest pamant noi sau ei?Ramane sa aflam si nu se stie exact daca exista cu adevarat..;/';  :x Ramane sa aflam Pe curand.
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: xennon_2000 din 23 Februarie 2007, 10:50:09
Da Leonard ..si aceleasi vesnice intrebari care le-ai uitat...Cum de traiesc in paralel cu noi si nu intram in contact unii cu altii!
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: Leonard din 23 Februarie 2007, 13:02:20
Asta nu stiu tu vrei sa zici ca noi traim in trecut si ei in viitor sau cum?Xenon???
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: xennon_2000 din 25 Februarie 2007, 13:32:29
NUUU !!! Spuneam ca au trait in acelasi timp cu noi dar in locuri diferite (polul sud ex)...dar fara a intra in contact unii cu ceilalti
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: Leonard din 25 Februarie 2007, 14:12:10
LP foarte interesant afirmatia ta dar sor vazut astfel de creaturi sau nu?/????
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: xennon_2000 din 25 Februarie 2007, 14:22:15
Din cate am citit eu.....da.....sunt niste marturii....le gasesti pe topicul asta...sunt puse texte sau linkuri
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: Leonard din 25 Februarie 2007, 14:30:53
Xenon asta stiu ca ei traiesc la poli dar cred ca pot iesi si prin gauri ale pamntului
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: Leonard din 25 Februarie 2007, 14:33:42
LP vrea sa-si ia un magnetometru si poate va dezvalui el adevaratelele secrete:d
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: xennon_2000 din 25 Februarie 2007, 14:39:17
Pt asta l-am incurajat si noi.....a spus ca face si expeditie pt asa ceva
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: Leonard din 25 Februarie 2007, 15:27:15
Poate ne invita si pe noi.
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: LP din 27 Februarie 2007, 11:22:11
Hei, stai putin sa imi iau si vedem ce putem face. As vrea sa imi pun firma in miscare intai, sa ofer servicii de calitate, iar in timpul liber se pot face mai multe. As  vrea sa discutam pe date clare, pentru ca sa imi formez o opinie legata de metoda prin care putem sa avem ceva rezultate. Daca vreti, va pot da un site pe net care vinde aparatura si in aceste scopuri. Preturile nu sunt mici, insa nu se stie niciodata.

http://www.schatzsuchermagazin.de/index.php?lang=en

Cititi cu atentie ce scrie la downloads-videos. Preturile le puteti gasi la http://www.geofizz.co.uk/news.htm  sau ii puteti contacta direct pe producatori. Va pot ajuta cu cea mai mare placere.
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: xennon_2000 din 27 Februarie 2007, 19:32:58
 :lol:
Chiar interesanta aceasta treaba....LP deabia astept sa vad rezultatele!O "harta" (a interiorului muntilor) sau subsolul lor pentru inceput!
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: LP din 27 Februarie 2007, 20:12:49
Hei!  :mrgreen:  Pentru crearea hartilor gravimetrice, magnetice, geologice...ale Romaniei a fost nevoie de zeci de ani si sute sau mii de oameni. Ele exista, cum am mai spus. Daca intereseaza pe cineva, se poate face rost de ele. Adevarul este ca va fi cam greu pentru ca nu sunt chiar pe toate drumurile, dar se poate. Ce pot sa fac este sa merg in zone care au semne de intrebare si sa fac masuratori, dar numai pentru zona de suprafata, pana in 30 m. Am postat pe raspunsul meu de mai sus un link la ofirma care face aparate care au fost si sunt folosite in aceste scopuri. Pana la urma, daca doriti asa mult sa faceti investigatii, fara aparatura nu se poate decat discuta. Trebuie aduse dovezi pentru orice fel de afirmatie, altfel se cade in discutii fara sfarsit.
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: xennon_2000 din 27 Februarie 2007, 20:43:12
Pai....daca poti face rost de hartile cu structura subsolului din zona Sfinxului
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: LupinThe3rd din 27 Februarie 2007, 20:57:26
Citat din: xennon_2000 din  27 Februarie 2007, 20:43:12
Pai....daca poti face rost de hartile cu structura subsolului din zona Sfinxului
xennon tu inca nu ai inteles nimic? nu e nimic in subsolul romaniei din ce crezi tu sau multi altii....
de fapt singura problema e ca nivelul unora de logica e atat de jos incat daca cobori la el dai de petrol....
ps:cine crede ca ce am spus mai sus e atac la persoana sa ridice mana sus
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: xennon_2000 din 27 Februarie 2007, 21:04:08
Pai...Lupin tocmai tu Inginer de meserie esti  asa sceptic....sau te prefaci?? (dupa zicala: "marile descoperiri se nasc din inoiala")
....Actionam dupa principiul stiintei (proiecte, analiza, experiment, rezultat)...asa ca eu unul cred  dar numai dupa o ampla cercetare

Am ridicat mana sus! :lol:
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: LupinThe3rd din 27 Februarie 2007, 21:32:33
Bravo Xenon,
Iti fac cadou o lopata... Cine mai merge sa sape sub Sfinx? Daca nu se gaseste nimic macar face lumea miscare... Nu de alta dar prin poze am observat niste burti pe la unii :))...
Nu de alta dar una din cauzele infarctului e si sedentarismul si nu faptul ca te urmaresc cu unda electromagnetica din satelit... :D
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: LP din 02 Martie 2007, 17:52:51
Imi cer scuze ca am intarziat cu un raspuns asupra a ceea ce am vazut in Godeanu-Retezat. Eu am copilarit prin acesti munti, astfel ca am auzit si vazut lucruri interesante care m-au marcat. In 1992 am fost la un concurs de orientare in Godeanu care pleca de la Gura Zlata pana aproape de Campul lui Neag dus-intors (faceam parte din arbitrii si postam punctele de control plus zonele de bivuac). Prima aparitie "ciudata" a fost intr-o noapte la intoarcere cand eram 50-60 de arbitrii si concurenti pe creasta. Pe cer o "luminita" (dar puternica a naibii) care se misca rectiliniu; nu ne-a lasat o impresie extraordinara, dar ne-a atras atentia. Noi oricum urmaream in fiecare seara satelitii de pe cer si acesta era deosebit. Dupa 1-2 minute, a accelerat brusc, a schimbat directia la mai mult de 90 grade si a disparut in cosmos. Ne-a last cu gura deschisa pe toti.
Al doilea a fost la cateva zile dupa aceea la Gura Zlata, cand fiul cabanierului de atunci ne-a chemat afara sa ne arate ceva. Acel ceva era un obiect sub forma de "tigara" care zbura frumusel deasupra varfului Retezat pe un cer senin si clar ca  nu se putea confunda cu altceva.

Revenind la civilizatii din adancul Pamantului, din punctul meu de vedere, fenomenele ciudate (nu numai acestea) care se intampla acolo, ar trebui sa ne dea de gandit. Din pacate nu am mai fost pe acolo de 7 ani, asa ca am rupt legaturile ce oamenii din zona.
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: Foba din 02 Martie 2007, 23:04:50
sunt nou pe aici sper sa nu ma fac de ras din prima  :-D dar eu sincer cred ca exista o civilizatie in centrul pamantului in primul rand cele mai multe OZN-uri sunt vazute deasupra oceanelor sau chiar iesind din oceane....deocamdata eu atat pot sa spun :?dar promit ca de acum am sa ma implic in forumuri de o sa imi cereti sa mai las si altora spatiu sa scrie(pasionat rau de orice paranormal :-D)
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: alx din 02 Martie 2007, 23:26:48
welcome!  Foba
  Pãrerile trebuie ºi sunt respectate,ideea e cã de obicei trebuie sã poþi argumenta ceea ce susþii,în rest,toate bune.
PS: Probabil cã existã o civilizaþie sub pãmânt(dacã ne gândim bine,au lanterne,cizme, ºi mare parte dintre ei sunt negrii la faþã)-glumeam!(asta e civilizaþie?).
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: dedeiu din 03 Martie 2007, 03:07:17
Exista mituri cu asa ceva, de ce sa nu le aratam?
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: LupinThe3rd din 03 Martie 2007, 15:24:00
Ziua 2007.03.03.
http://www.ziua.net/display.php?data=2007-03-03&id=216905&ziua=16a4b674fbd57797363305c4066965ad (http://www.ziua.net/display.php?data=2007-03-03&id=216905&ziua=16a4b674fbd57797363305c4066965ad)
Articolul se numeste Sarmisegetuza vanduta...

CitatZona Gradistei scanata de satelitii Rusiei

Prima faza a cercetarilor a demarat in 1993.

Conform unor informatii neoficiale, subsolul din zona Gradistei a fost sondat din satelit de catre rusi, pe la inceputul anilor '90. Rusii vorbeau despre situri antice, dar si preistorice necunoscute inca in zona Gradistei. Coroborand aceste date cu informatiile unor scriitori antici, care spuneau ca dacii au taiat si au zidit muntii, MLPAT si Ministerul Culturii au format o comisie pentru aflarea adevarului. Din comisia formata au facut parte specialisti pentru detectarea straturilor de profunzime prin magnetometrie, specialisti in probleme hidrotehnice, arheologi, ingineri constructori, arhitecti si specialisti in geodezie. Ceea ce spuneau anticii s-a confirmat. Fortificatiile sunt deosebit de complexe si sunt suprapuse, in multe locuri, pe asezari mai vechi.

Pentru a avea o imagine a modului in care s-a lucrat, dam exemplul grupului format dintr-un geodez si un specialist in magnetometrie. Geodezul, generalul de divizie in retragere Vasile Dragomir, cauta zonele de relief transformate pentru utilitati militare. Al doilea, instala magnetometrele si trasa profilul subsolului in zona indicata. Magnetometrul este un aparat care poate radiografia si pune in evidenta elementele din subsol, la adancimea dorita de operator. In acest caz sondajul a mers pana la o adancime de opt metri. Asa au fost descoperite constructiile scufundate in pamant, dar si incintele subterane care i-au uluit pe cercetatori.

Tunelele de la Vartoape

Cea mai importanta descoperire din Muntii Orastiei o reprezinta incintele subterane. In zona numita Vartoape, pe o suprafata de aproximativ patru km patrati exista 75 de gropi conice, de diferite dimensiuni, unele cu diametre de pana la 70 de metri. Aparatele au detectat foarte multe incinte paralelipipedice care comunica intre ele precum camerele unei locuinte. Este vorba de incinte naturale modificate de mana omului. Multe dintre ele comunica cu platoul de deasupra prin drumuri antice. De la aceste incinte pleaca mai multe tuneluri catre muntii din apropiere, unele partial prabusite. Unul merge chiar catre sanctuarele din Sarmizegetusa Regia, unde, de asemenea, au fost detectate cateva incinte subterane. In urma masuratorilor a rezultat ca in zona Vartoape si in imediata apropiere se afla vestigiile cele mai impresionante ale complexului, inclusiv sanctuare, constructii cu o vechime mult mai mare decat cele de la Sarmizegetusa. Conform studiului intocmit, acest oras subteran si constructiile de la suprafata, mult mai numeroase decat cele de la Sarmizegetusa Regia, au constituit centrul fortificatiilor, cu alte cuvinte centrul mega-orasului regilor daci.

Conducte subterane de apa

Arheologii din zona sunt mai putin entuziasti in legatura cu aceasta descoperire si mai laconici pana la inceperea sapaturilor arhelogice propriu-zise. "Pe Culmea Vartoapelor se afla o intinsa asezare dacica, iar culmea, stancoasa, calcaroasa, e impanzita de mici grote care uneori iau aspectul unor pesteri de dimensiuni modeste. Pe micile platouri de la gura catorva au fost descoperite fragmente ceramice dacice", sustine arheologul Ioan Glodariu, muzeograf la muzeul din Deva. Acesta considera ca terasele si cetatile erau dens populate pe vremea dacilor. Mai mult, fiecare terasa locuita era aprovizionata cu apa, atat locuintele, cat si atelierele de fierarie, prin conducte care captau izvoare de la distante apreciabile. Foarte interesant este faptul ca aceste conducte de apa subterana aveau, din loc in loc, chiar decantoare.

Din analiza ulterioara a datelor a rezultat ca acesta asezare, uriasa pentru antichitate, a fost construita inainte de perioada dacica. Mai mult, comorile cautate acum de hoti au fost ingropate inainte de perioada de clasica a civilizatiei dacice. Lucru deductibil prin logica comuna: daca romanii cuceritori au strans tot aurul gasit la fata locului, de ce se mai gasesc comori de ordinul zecilor de kilograme in aceasta zona
?

Sa nu indrazneasca vreunul sa spuna ca "dacii foloseau nu stiu ce tehnilogie extraterestra" ca o sa il intreb "Daca erau asa hitech cum de i-au batut romanii lui Traian?" :p. Singura problema cu articolul e unde incepe informatia reala si unde incep presupunerile si sursele anonime (gen informatiile neoficiale despre satelitul rusesc, samd)... Oricum articolul e interesant dar trebuie atent decantat...
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: LP din 03 Martie 2007, 17:26:51
Prima problema care mi-a sarit in ochi este cea legata de adancimea de investigare a magentometrului. Acesta nu este un aparat pe care sa il setezi la o adancime anume. Masoara un camp magnetic total si secundar dat de ceva din subsol. Restul e interpretare a datelor.

Am citit articolul si e foarte interesant. Curios de ce nu s-au facut publice descoperirile la TV si ziare la timpul lor! Ar iesi un reportaj de nota 10.
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: apokryphos din 03 Martie 2007, 17:30:33
LP,

Ai idee daca in zona specificata in articol constanta dielectrica a solului permite investigare prin GPR? Daca da, cam pana la ce adancime estimezi ca se pot distinge detalii mai mari de, sa zic, 10 cm.

A.
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: apokryphos din 03 Martie 2007, 17:49:51
LP,

Referitor la cele doua cazuri pe care le-ai mentionat din zona Retezat-Godeanu ar fi bine sa generezi doua rapoarte pe pagina principala a RUFOn. Nu cred ca din datele care exista se pot solutiona in vreun fel, dar o sa ajute mai tarziu la statistici cum ar fi identificare de hot spots, clasificare per aspect al obiectului, corelatii cu fenomene astronomice sau intrari in atmosfera a obiectelor artificiale (asta daca se intampla sa stii datele exacte) etc.
Altfel exista riscul ca observatiile sa se piarda in noianul de posturi monosilabice al forumului. :-)
A.
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: LP din 03 Martie 2007, 18:43:19
Apokryphos,

Legat de masuratori GPR. Sigur ca constanta dielectrica a solului este un factor important, dar mai mult teoretic. Cu georadarul nu poti face masuratori pe teren accidentat, indiferent de ceea ce zic unii si altii. Apoi, daca ai strate geologice conductoare (argila prafoasa umeda, apa freatica...) la suprafata, nu poti masura sub ele. Oricum ,in zona muntoasa si de dealuri (accidentate dpdv topografic), cu georadarul nu faci nimica deosebit. Cat priveste rezolutia la care te referi de 10 cm, iti trebuie o antena de rezolutie mare a carei raza de investigare este redusa, sub 2 m adancime. Pentru arheologie au succes magnetometria, metodele de rezistivitate, electrometria si seismica de mica adancime.

Cat priveste cele 2 cazuri de obiecte neidentificate, o sa le postez ca rapoarte.
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: xennon_2000 din 03 Martie 2007, 19:22:44
Sa nu indrazneasca vreunul sa spuna ca "dacii foloseau nu stiu ce tehnilogie extraterestra"....citatul lui Lupin

Lupin...prietene nu te-ai intrebat daca nu cumva dacii pazeau ceva sacru oferit de zei , cu pretul vietii...nu neaparat sa-l foloseasca (ceva lasat de zei)
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: LupinThe3rd din 03 Martie 2007, 19:51:18
Citat din: xennon_2000 din  03 Martie 2007, 19:22:44
Sa nu indrazneasca vreunul sa spuna ca "dacii foloseau nu stiu ce tehnilogie extraterestra"....citatul lui Lupin

Lupin...prietene nu te-ai intrebat daca nu cumva dacii pazeau ceva sacru oferit de zei , cu pretul vietii...nu neaparat sa-l foloseasca (ceva lasat de zei)
Ba da. Si vorba unui coleg de al meu francez: romanii nu au cucerit niciodata Galia. Toti copii o stiu. Asterix si Obelix nu s-au predat niciodata :D.
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: apokryphos din 03 Martie 2007, 20:01:09
Citat din: LP din  03 Martie 2007, 18:43:19
Pentru arheologie au succes magnetometria, metodele de rezistivitate, electrometria si seismica de mica adancime.

Pentru un teren de deal sau montan, cam ce poti detecta si la ce adancime cu metodele de resistivitate, magnetometrie sau electrometrie?
Nu cred ca metodele seismice pot fi aplicate fara autorizatie speciala. Trebuie sa detonezi ceva exploziv, nu? Probabil e si cea mai costisitoare metoda.

A.
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: xennon_2000 din 03 Martie 2007, 20:01:51
Foarte interesant materialul care l-ai postat tu Lupin despre tunelurile dacilor de sub munti.....
Eu stiam de o manastire sapata in munte (Apuseni) care pastra ceva asemanator unor cristale lasate de mesagerii cerului, pazite de calugari, acele cristale se pare ca au fost puse in anul 1100 si luate (tot de mesagerii cerului) in 1600
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: LP din 04 Martie 2007, 17:41:36
Referitor la metode geofizice de investigat subsolul:la investigarea seismica pentru adancimi mici, se pot folosi ciocane cu care sa se bata in placi metalice/alt material pentru crearea unui camp de unde acustice. Nu trebuie explozibil. E mai greu de folosit decat celalate metode, dar nu deosebit de greu avand in vedere ca adancimea este redusa (intre 5-15 m adancime); astfel ca nu necesita o procesara avansata a datelor.

Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: loreley din 31 Martie 2007, 09:00:34
     Prin peregrinarile mele pe net am gasit acest articol si m-am gandit sa-l impart cu  voi.


Shambala-taramul inteleptilor
Shambala-taramul inteleptilor



Planeta noastra este guvernata in taina de un centru secret al puterii oculte, taramul misterios al inteleptilor cunoscut in traditia orientala sub numele de Shambala. Acest taram tainic nu se afla pe planeta noastra in planul fizic, ci intr-o lume paralela nevazuta, planul eteric al manifestarii. Din aceasta dimensiune subtila, fiintele din Shambala pot vedea ce se petrece in planul fizic si pot interveni prompt in anumite conjuncturi speciale, pentru a ajuta sau inspira orice fiinta umana care merita acest ajutor, sau chiar pentru a modifica in bine destinul planetar. Daca acesta este adevarul, se pot intreba scepticii, de ce merg lucrurile asa de rau pe Pamant?


Cum de exista razboaie, boli, secte satanice precum francmasoneria? In viziunea intelepciunii, nu este vorba de o contradictie, caci karma colectiva a umanitatii face ca toate suferintele si ,,plagile" umanitatii contemporane sa fie meritatele consecinte ale actiunilor negative anterioare ale oamenilor.


Totusi, nu intamplator, se spune ca Dumnezeu nu vrea pedepsirea pacatosului, ci indreptarea lui.
Lumea inteleptilor, Shambala, exista tocmai pentru a ne ajuta, atat individual cat si colectiv sa ne ,,indreptam", adica, mai bine zis, sa ne indreptam spre Dumnezeu
.

Cititi in continuare:



* dovezi incontestabile asupra faptului ca Shambala este reala


* Cele trei aspecte ale Shambalei: izvor al intelepciunii, protectoare a spiritualitatii planetare si orizont al sperantelor noastre


* descrierea traditionala a Shambalei, in articolul Cum este Shambala?


* fragmente dintr-o discutie cu un lama tibetan, relatate de Nicholas Roerich in textul Shambala, cea plina de splendoare

* adevaratul conducator al planetei noastre este Regele Lumii din Shambala

* ce si unde sunt Zonele de proiectie ale Shambalei pe Pamant







Shambala este reala



De unde stim ca Shambala exista cu adevarat? In primul rand, pentru ca toate traditiile populare si spirituale ale planetei vorbesc despre ea. E drept ca sub nume diferite: Tula, Insula Alba, Taramul fericirii, Lumea inteleptilor, Tara apelor albe, Hiperboreea, Shangri La, Shambala... Dar toate afirma acelasi lucru: ca exista o lume tainica a inteleptilor care ghideaza si sustine umanitatea. Din aceasta lume au venit, probabil, marii eroi civilizatori, marii deschizatori de drumuri, marii intelepti. Putem crede ca este doar un mit, dar iata ca in ultima vreme marile mituri ale umanitatii se dovedesc a fi fost cat se poate de reale: certificarea stiintifica a potopului biblic (si descoperirea resturilor arcei lui Noe pe muntele Ararat) sau descoperirea Troiei sunt doar doua exemple elocvente. Fara indoiala ca nu este o simpla coincidenta faptul ca toate traditiile afirma acelasi lucru: existenta Shambalei este o realitate. Shambala este cu certitudine reala

.

Alt argument hotarator: exista fiinte umane, personaje istorice mai mult sau mai putin cunoscute, care au fost in Shambala, atat pentru a primi anumite initieri de natura spirituala, cat si pentru a le fi incredintate anumite ,,misiuni". Dintre acestia, cei mai cunoscuti sunt Apollonius din Tyana, contele de Saint Germain, Nicholas Roerich, Paracelsus, Lao Tse, marele reformator si rege al Tibetului Tsong-kha-pa, marele yoghin tibetan Tilopa
.

Exista alte fiinte umane, care au reusit sa comunice telepatic cu inteleptii din lumea Shambalei, precum Saint-Yves d'Alveydre si Helena Blavatsky. Intrucat si in cazul acestor fiinte umane, ca si in cazul traditiilor populare si esoterice, relatarile coincid, este evident ca Shambala - centrul spiritual al planetei - exista cu adevarat

.

De ce nu se stie acest lucru?


Traditiile oculte ale planetei afirma faptul ca, datorita degradarii umanitatii, in epoca de regres spiritual care a inceput inca dinainte de nasterea lui Iisus, existenta Shambalei a fost ocultata (ascunsa). Desigur ca inteleptii au stiut intotdeauna despre Shambala, dar acestia au respectat cu strictete secretul invataturilor spirituale. In Orient totusi, existenta Shambalei era chiar si in secolele trecute destul de bine cunoscuta de foarte multi oameni. Prin secolele XVI-XVII, calatorii occidentali au adus din Orient informatii despre Shambala. La inceputul secolului XX au aparut in Europa cateva lucrari de referinta despre Shambala, care au atras atentia cititorilor. Dar nu s-a facut prea multa publicitate acestui lucru, deoarece guvernantii actuali ai omenirii nu au nici un interes ca lumea sa stie ca exista o putere mai presus decat a lor. Totusi, traditia se confirma, in sensul ca ea prevedea revelarea publica a unor informatii despre Shambala in aceasta epoca in care traim noi acum. Tot mai multi oameni incep sa caute si sa-si puna intrebari. Diverse lucrari tibetane ultrasecrete despre Shambala au aparut traduse in Occident. Calea catre Shambala se redeschide gradat...








Trei aspecte ale Shambalei




In traditia spirituala planetara, Shambala apare deopotriva ca inceput si sfarsit, ca sursa a intelepciunii si orizont al sperantelor umanitatii. Toate culturile, toate legendele, toate marile mituri converg si reveleaza o viziune comuna, conform careia exista un taram tainic, locuit de intelepti si inzestrat cu o neasemuita frumusete si bogatie. Acesta este denumit in traditia indiana, tibetana si mongolaShambala.


Shambala este locul de unde au pornit toate invataturile intelepciunii si de aceea este unanim considerata ,,centrul" spiritual al planetei Pamant. Desi traditiile mentioneaza si alte nume pentru acest focar tainic al spiritualitatii umane, suntem indreptatiti sa consideram ca este vorba de acelasi taram al spiritelor foarte elevate, caci ,,inteleptii au o lume comuna". Centrul spiritual al planetei vegheaza permanent, in taina, asupra noastra. In Shambala este pastrat nealterat tezaurul universal de spiritualitate.



In perioadele dificile ale istoriei, cand predomina pe planeta influenta fortelor demoniace si satanice - necredinta, dizarmonia, conflictele, viciile, violenta, intunericul etc. - centrul spiritual al planetei este ocultat, ascuns. Insa inteleptii din Shambala si mai ales Regele Shambalei continua sa vegheze asupra oamenilor, sa inspire cautarea sufletelor elevate, dornice de adevarata cunoastere si iubitoare de Dumnezeu. Tot Shambala este cea care ne aduce speranta pentru un viitor spiritual al umanitatii; pentru ca din Shambala - se spune - vor porni armatele Luminii in confruntarea finala dintre Bine si Rau, prevestita si de Apocalipsa Sfantului Ioan. Cel care este acum Regele Shambalei va conduce lupta impotriva fortelor demoniace si satanice pe care le va infrange. Astfel va reincepe Varsta de Aur a omenirii


Prin urmare, regasim in mitul Shambalei, analogic, cele trei aspecte ale trinitatii hinduse: Brahma, Vishnu si Rudra Shiva, Divinul in aspectele sale de Creator, Mentinator si Distrugator al Universului. Brahma este ipostaza lui Dumnezeu care da nastere intregii manifestari, ca stapan al Vietii si al fortei creatoare. Vishnu este aspectul divin care mentine viata si, potrivit traditiei hinduse, se manifesta periodic pe Pamant, pentru a ajuta oamenii sa depaseasca momentele de rascruce sau pentru a revigora spiritualitatea si credinta in Dumnezeu. Al treilea aspect, Rudra Shiva este asociat ipostazei terifiante a Divinului, care distruge raul si pune capat unei anumite manifestari pentru a incepe o noua creatie
.

Shambala manifesta aceleasi trei fatete. Prima fateta reprezinta sursa, izvorul, originea creatoare a intelepciunii. A doua - taramul protector si inspirator care mentine vie traditia spirituala. Iar a treia este fateta catre care se indreapta sperantele omenirii pentru renasterea sa spiritual
.

Prin forta sa tainica provenita de la Dumnezeu, Shambala lupta cu succes impotriva raului care tinde sa acapareze acum Pamantul. Neintamplator, cel care este acum Regele Shambalei este numit Rudra Chakrin, Teribilul Purtator al Rotii. El este chiar acel Rege prin care se va manifesta pedeapsa divina pentru fortele satanice si demoniace care cauta sa ia in stapanire planeta noastra.







Cum este Shambala?



Shambala este un taram foarte vast, de o frumusete paradisiaca. Ea nu este doar un paradis, ci este scena unei activitati frenetice, si mare parte din aceasta activitate are ca scop sustinerea si ghidarea spirituala a fiintelor umane incarnate pe Pamant. Chiar si textele vechi care descriu Shambala ne indica faptul ca in aceasta lume exista un nivel tehnologic foarte avansat (locuitorii Shambalei folosesc de exemplu anumite vehicule de zbor foarte performante). Exista aici arhive vaste care tezaurizeaza istoria si spiritualitatea planetara, exista temple splendide si palate fastuoase.



Shambala, ne spune traditia tibetana, are forma unei flori de lotus cu opt petale, adica este impartita in opt regiuni principale, iar in centru se afla capitala, Kalapa, unde isi are resedinta Regele Lumii. Fiecare dintre cele opt regiuni principale este impartita in 12 domenii avand fiecare un guvernator. Practic, in Shambala exista 96 de provincii distincte, plus capitala, Kalapa, un oras vast si infloritor, in care se afla impresionantul palat al Regelui Shambalei. Descrierea traditionala a Shambalei mentioneaza si faptul ca ea este inconjurata de munti foarte inalti si imposibil de trecut, simbol evident al faptului ca acest taram exista intr-o dimensiune paralela subtila, dar si al protectiei care face imposibil accesul in Shambala pentru fiinte umane care nu merita acest lucru.



Shambala, ca taram spiritual care guverneaza si inspira umanitatea si planeta noastra, este in ultima instanta sursa tuturor invataturilor si cailor spirituale autentice. Fie ca noi stim sau nu aceste lucruri, fie ca le intelegem sau nu, fie ca le percepem direct sau nu, realitatea Shambalei este incontestabila. Putem spune chiar ca orice cale spirituala autentica ,,trece prin Shambala". Fiecare scoala spirituala autentica este inspirata si sustinuta prin intermediul lumii tainice a Shambalei si fiecare aspirant spiritual sincer este sustinut si ghidat la randul sau de forta tainica a inteleptilor Shambalei si a Regelui Lumii din Shambala.



Shambala,cea plina de splendoare



Shambala nu este doar o legenda a trecutului, ci o realitate a prezentului. Nu doar misteriosii initiati tibetani ai secolelor trecute au reusit sa ajunga in Shambala. Un exemplu elocvent in acest sens este pictorul rus Nicholas Roerich (1874 – 1947), un personaj misterios si fascinant, despre care apropiatii sai spun ca a fost in Shambala si ale carui scrieri si picturi inspirate reveleaza cunoasterea sa profunda asupra Shambalei. Nicholas Roerich a calatorit si a trait timp de aproape 20 de ani in India, Himalaya, Asia Centrala, China, Mongolia si Tibet, studiind traditiile populare, explorand locuri misterioase si sacre si avand ocazia sa intalneasca initiati care l-au ghidat in cautarile sale.



Un dialog plin de intelepciune




Vom prezenta in continuare cateva fragmente exceptionale dintr-un text scris de Roerich in anul 1928, la Talai-Pho-Brang, in Tibet. Acest text, denumit sugestiv de autor « Shambala, cea plina de splendoare », reda dialogul lui Roerich cu un Lama tibetan, initiat in misterele Shambalei, care i-a confirmat autenticitatea cunostintelor si experientelor sale directe legate de Shambala si i-a revelat multe aspecte tainice. Din pacate, Roerich a pastrat tacerea asupra majoritatii acestor revelatii.

..

Roerich: ,, Lama, cand ne aflam in apropiere de Ulan-Davan (in Mongolia) am vazut un imens vultur negru, care zbura la joasa inaltime pe langa tabara noastra. El a trecut prin fata unei sfere luminoase extraordinar de frumoasa, care zbura catre sud pe deasupra noastra si care stralucea in luminaSoarelui."


Lama a tresarit. El ne-a intrebat prompt, cu ochii stralucitori

,,Ati simtit cumva si miros de tamaie in desert?


,,Lama, asa este: in acel desert pietros, la cateva zile de mers departare de orice localitate, multi dintre noi am perceput in acelasi timp o adiere extrem de parfumata. Acest lucru s-a petrecut in mai multe randuri. Niciodata nu am mai mirosit un parfum atat de incantator ca acesta" (n.n. aceasta perceptie paranormala confirma interferenta cu o lume spirituala subtila.


,,Ah – aceasta inseamna ca esti protejat de catre Shambala. Vulturul negru simbolizeaza inamicul care doreste sa iti distruga rezultatele muncii si efortului tau, dar forta protectoare provenind din Shambala, manifestata in forma materiala a sferei stralucitoare, te urmeaza pretutindeni. Aceasta forta este mereu alaturi de tine, desi tu nu o percepi intotdeauna, caci ea se manifesta vizibil doar in anumite momente de cumpana, pentru a te sustine, conferindu-ti mai multa forta launtrica si pentru a te ghida. Ai tinut minte directia in care s-a indreptat acea sfera? Urmareste chiar sa iti continuicautarilemergandindirectiarespectiva.




Chemarea Shambalei



Ai spus ca stii faptul ca atunci cand o fiinta umana aude cuvantul sacru Kalagiya, ea de fapt este chemata in lumea Shambalei, avand permisiunea de a patrunde acolo. Atunci cand auziti aceasta chemare imperativa, trebuie sa stiti ca drumul Shambalei este deschis pentru voi. Trebuie sa raspundeti din tot sufletul acestei chemari si sa tineti minte momentul in care ati perceput-o pentru prima data, pentru ca incepand din acel moment, veti fi pentru totdeauna asistati de Binecuvantatul Rege al Shambalei. Oamenii ar trebui sa invete sa recunoasca si sa realizeze modul in care primesc ajutor de la entitatile subtile, deoarece deseori, neintelegand aceste aspecte, au tendinta sa respinga ajutorul care le este oferit




Desigur, nu toti cei chemati sunt si alesii care raspund chemarii si primesc astfel aceasta sustinere neconditionata a fortelor spirituale in tot ceea ce ei intreprind benefic. Multi sunt cei chemati, dar putini sunt cei alesi, si aici conteaza desigur modul in care fiinta umana este capabila sa raspunda acestei chemari cu daruire si abnegatie, abandonandu-si interesele personale, orgoliul si egoismul, pentru a pasi pe drumul spiritual dificil, dar fascinant care il conduce catre implinirea menirii sale spirituale proprii.


In ceea ce priveste existenta misterioaselor pasaje secrete de trecere catre lumea Shambalei, Roerich ne ofera cateva detalii incitante: ,,Lama, in Tourfan si in Turkestan am vazut niste pesteri in care exista portiuni neexplorate, tuneluri despre care se presupune ca sunt extrem de lungi. Oare se poate ajunge in Shambala prin aceste tuneluri? Localnicii ne-au povestit ca uneori au iesit din acele tuneluri niste straini care, venind in orasele lor, au vrut sa cumpere diferite lucruri cu monede vechi, care nu mai erau folosite de foarte mult timp


,,Adevarat, adevarat iti spun, locuitorii Shambalei vin uneori pe Pamant, mai ales pentru a se intalni cu fiintele umane care sunt inspirate si ghidate de Shambala si isi daruiesc viata implinirii idealurilor divine ale intelepciunii si compasiunii. Ei aduc atunci, pentru binele intregii umanitati, pretioase daruri spirituale si relicve sfinte. Ti-as putea istorisi multe povestiri despre minunate daruri care s-au materializat direct, din spatiu.


Regele Shambalei se manifesta deseori pe Pamant


In continuare, Lama relateaza despre manifestarea directa a Regelui Shambalei in planul fizic. Profetiile pe care acesta le-a facut sunt deja in mod evident pentru noi foarte corecte, si am subliniat aceste aspecte prin scurte precizari adaugate (in paranteze) la textul original:
,,Chiar Rigden-jyepo (cu acest nume se refera Lama la Regele Shambalei) insusi se arata uneori in locurile sacre, in unele manastiri, si in momentele predestinate el rosteste anumite profetii

.

Noaptea sau dimineata devreme, inainte de rasaritul Soarelui, Conducatorul Lumii soseste in Templu. Atunci cand El paseste in Templu, toate lampile se aprind singure, dintr-o data. Unii dintre cei prezenti il recunosc pe Marele Strain si se pleaca in fata lui cu profund respect. Ei asculta cu cea mai mare atentie profetiile Regelui Lumii. O epoca mareata va sosi in curand (trecerea planetei in Satya Yuga). Conducatorul Lumii este pregatit pentru lupta (referire la lupta finala dintre fortele binelui si ale raului, Armaghedonul biblic). Focul cosmic se va apropia din nou de Pamant (aceasta poate fi o referire la pericolul lovirii planetei de un asteroid). Planetele vor manifesta o noua era

.

Dar inainte de noua epoca a prosperitatii, vor surveni multe cataclisme (deja in ultimii ani s-au produs din ce in ce mai multe cutremure, furtuni, uragane, inundatii, avalanse, etc.). Din nou si din nou umanitatea va fi testata, pentru a atinge maturitatea spirituala. Focul subteran incearca acum sa intre in legatura cu periculosul si misteriosul Akasha, al cincilea element subtil. Daca fortele benefice de pe planeta nu se vor manifesta toate la unison, in mod unitar, catacismele cutremuratoare sunt inevitabile. (Aici este indicata foarte calr importanta angrenarii la unison, care, asa cum stim, amplifica foarte mult eficienta unor actiuni si tehnici spirituale).


Exista si povestiri care relateaza manifestarea binecuvantatului Rigden-jyepo, Regele Shambalei, pentru a transmite direct anumite indicatii mesagerilor sai: de exemplu, aparitia puternicului Rege pe drumul catre Ladak, pe o stanca neagra. Din toate partile au venit atunci mesageri calare care s-au apropiat de el si i-au ascultat cuvintele cu un respect profund, iar apoi s-au raspandit in cele patru zari pentru a implini cu promptitudine poruncile sale pline de intelepciune.



Orice cale spirituala autentica trece prin Shambala



Shambala, ca taram spiritual care guverneaza si inspira umanitatea si planeta noastra, este in ultima instanta sursa tuturor invataturilor si cailor spirituale autentice. Fie ca noi stim sau nu aceste lucruri, fie ca le intelegem sau nu, fie ca le percepem direct sau nu, realitatea Shambalei este incontestabila. Putem spune chiar ca orice cale spirituala autentica ,,trece prin Shambala". Fiecare scoala spirituala autentica este inspirata si sustinuta prin intermediul lumii tainice a Shambalei si fiecare aspirant spiritual sincer este sustinut si ghidat la randul sau de forta tainica a inteleptilor Shambalei si a Regelui Lumii. Prin urmare, daca vom constientiza aceste aspecte, daca vom apela sincer si frenetic ajutorul si ghidarea acestora, vom atinge mult mai rapid succesul atat in practica spirituala, cat si in toate actiunile noastre benefic orientate. ,,Adresandu-te direct Binecuvintatului Rege al Shambalei poti atinge succesul," spune Lama

.

,,Cand se spune ca cea mai scurta cale spirituala trece prin Shambala, trebuie sa intelegem ca mesajul esential al Shambalei este acela ca realizarea spirituala suprema, eliberarea spirituala ultima, nu este un scop abstract, de neatins, ci poate fi obtinut prin aspiratie sincera si efort spiritual sustinut chiar aici, pe acest Pamant, chiar in aceasta viata. Aceasta este invatatura Shambalei. Cu adevarat, orice fiinta poate atinge realizarea spirituala. Cu adevarat, orice fiinta poate auzi chemarea sacra, Kalagiya



Initiatii care sunt mesagerii Shambalei pot avea aparenta de oameni simpli



Dar nu este suficient sa auzi chemarea Shambalei. Aceia care sunt chemati trebuie sa se daruiasca cu toata fiinta lor cautarii spirituale si servirii umanitatii si a semenilor lor. Cei care lucreaza in aceasta lume sub inspiratia si ghidarea Shambalei, initiatii si mesagerii Shambalei, nu traiesc retrasi, izolati departe de lume. Din contra, ei calatoresc pretutindeni. Adeseori oamenii nu ii recunosc si nu stiu cine sunt ei, si uneori ei nu se cunosc nici intre ei. Dar ceea ce aceste fiinte exceptionale au in comun este faptul ca ele isi indeplinesc menirea spirituala proprie, realizand anumite actiuni benefice nu pentru ei insisi, ci pentru Glorioasa Shambala; si ei toti cunosc si manifesta marele simbol al anonimatului. Uneori ei pot parea bogati, dar in realitate ei nu poseda nimic. Li se ofera totul, dar ei nu iau niciodata nimic pentru ei insisi. Prin urmare, atunci cand va daruiti cu abnegatie Lumii Shambalei, in acelasi timp vi se ia totul si vi se da totul. Daca aveti regrete, atunci veti fi infranti; daca daruiti totul cu bucurie, va veti simti imbogatiti.



Aici este exprimata foarte clar valoarea initiatica magica a renuntarii si detasarii, cunoscuta in sistemul yoga ca aparigraha (a nu acumula bunuri materiale), unul din cele 10 principii etice si morale care fundamenteaza practica yoghina. Renuntarea la atasamentele si interesele materiale atrage dupa sine o veritabila imbogatire spirituala. Mai mult decat atat, acela care urmareste sa se manifeste ca un veritabil releu divin, pentru a darui lumina divina, iubirea divina si ajutorul spiritual celorlalte fiinte umane, primeste la randul sau, direct de la Dumnezeu, exact acele energii benefice care se manifesta atunci prin fiinta sa

.

,,La modul esential, invatatura Shambalei este aceea ca aceste lucruri, aceste realitati despre care va vorbesc acum, nu sunt nici departate sau imposibile, nici tinute ascunse. Prin urmare, este suficient sa stiti ca Shambala exista si se manifesta aici pe Pamant; veti intelege astfel ca cele mai inalte realizari spirituale sunt posibile aici, pe Pamant, si ca toate eforturile voastre vor fi recompensate aici, pe Pamant. Raspunsul plin de gratie al Shambalei va recompensa din plin eforturile voastre spirituale. Invatatura spirituala a Shambalei este de o importanta vitala, inspiratia si sustinerea sa va vor ajuta in toate actiunile benefic orientate, va vor pregati pentru a fi capabili sa va impliniti menirea spirituala, va vor deschide sufletul pentru a accepta tot ceea ce se manifesta pentru voi ca venind de la Dumnezeu

.

Adevarat, adevarat va spun, prin intermediul Shambalei si cu ajutorul Shambalei, practicand Kalachakra Tantra, puteti atinge foarte rapid perfectiunea si starea de indumnezeire.
Kalagiya, Kalagiya, Kalagiya! Veniti in Shambala!"








Documente secrete



In istoria Europei medievale gasim si un alt indiciu foarte elocvent privitor la existenta Shambalei. Astfel, pe foarte multe harti medievale, gasim in centrul Asiei o tara intinsa desemnata cu numele de "Imparatia Preotului Ioan". Nu exista pe vremea respectiva nici o tara de o asemenea intindere in Asia, unde se aflau, mai degraba, mici regate cu o intindere si autoritate redusa. Imparatia Preotului Ioan se intindea insa, pe aceste harti, din Turkestan pana in Tibet si de la Muntii Himalaya pana dincolo de desertul Gobi

.

Istoricii occidentali medievali mentioneaza si ei existenta, in Orient, a unui Rege-Preot, descendent al Regilor Magi (despre care esoteristii afirma ca au venit din Shambala).
Cel mai misterios aspect dintre toate este acela ca in arhivele Vaticanului se afla numeroase documente, cu precadere din secolul al XII-lea, care atesta corespondenta intretinuta de Imparatul Bizantului, de Imparatul Imperiului Romano-Germanic, de Papa Alexandru
al III-lea si de alte personalitati faimoase ale epocii, cu "faimosul Rege al Indiilor", Preotul Ioan.






Zone de proiectie ale Shambalei



Shambala, taramul subtil care este totodata centrul spiritual al planetei noastre, este precum un Soare spiritual in jurul caruia graviteaza intreaga intelepciune planetara: toate marile religii, toate marile traditii initiatice, curentele esoterice divin inspirate, toate scolile si caile spirituale autentice sunt inspirate de Shambala

.

In fiecare epoca istorica, dintre toate scolile si curentele spirituale, se poate delimita o anumita zona (chiar geografica) de maxima inflorire spirituala, principalul focar spiritual al planetei in acea perioada, unde traditia spirituala este vie, unde traiesc foarte multi intelepti si in general foarte multe fiinte umane incarnate in acea perioada in zona respectiva sunt preocupate de spiritualitate. In mod firesc, prin intermediul aspiratiilor spirituale ale fiintelor umane, legatura subtila telepatica (afectiva si mentala) cu lumea Shambalei este acolo foarte puternica. Acolo, fiintele umane sunt direct inspirate de lumea Shambalei si – conform traditiei – sunt chiar incarnate fiinte care au trait in Shambala

.

Astfel, in fiecare epoca istorica, principalul focar spiritual planetar este considerat a fi Proiectia Shambalei pe Pamant, ceea ce inseamna nu numai ca legatura sa cu Shambala este foarte puternica, ci si ca Shambala actioneaza direct, pentru a impulsiona evolutia spirituala planetara, prin intermediul fiintelor umane care au privilegiul de a face parte din gruparile spirituale respective. Din aceste motive, Proiectia Shambalei pe Pamant poate fi considerata chiar ca o manifestare directa a ei, ca o extindere a Shambalei in planul fizic. Dar chiar mai mult decat atat, in zonele de proiectie a Shambalei pe Pamant exista anumite pasaje speciale secrete de trecere intre aceste doua lumi (de exemplu, tunele), fapt atestat de legendele care povestesc calatoria unor fiinte umane catre Shambala. Exista profetii celebre (precum cele ale lui Sundar Singh si Serafim de Sarov) care afirma ca Romania va deveni in viitor focarul spiritual principal al planetei noastre si diferite surse initiatice atesta faptul ca, deja din aceasta perioada, zona de proiectie a Shambalei in planul fizic este Romania

.

Deoarece este evident ca in perioada imediat anterioara a istoriei planetare locul privilegiat, zona de maxima inflorire a spiritualitatii planetare s-a aflat in Tibet, tot in Tibet s-a aflat si proiectia Shambalei. Si de aceea cele mai autentice si consistente informatii despre Shambala pot fi gasite in traditia spirituala tibetana

.

Dar cu trecerea timpului, mergand inapoi pe firul veacurilor, descoperim ca nu intotdeauna Tibetul a fost focarul spiritual cel mai puternic al planetei. In fiecare perioada, acolo unde se afla acest focar (in Egipt, in Grecia, in India, in Dacia, in Irlanda, in America de Sud etc.), acolo se afla si zona de proiectie in planul fizic a Shambalei. Si desi aproape toate vechile traditii spirituale sunt de mult uitate, impregnarea spirituala speciala a locurilor respective se pastreaza: rezonanta cu lumea Shambalei este inca puternica in toate aceste locuri, lucru care poate fi cu usurinta perceput de catre fiintele care au perceptii extrasenzoriale. La fel cum este mult mai usor sa traiesti o stare de comuniune cu Dumnezeu intr-o biserica sau in natura – si nu intr-un bar sau intr-un magazin – in acelasi mod, impregnarea subtila a acestor locuri misterioase si privilegiate care au fost, chiar oricat de departe in timp, in legatura directa cu Shambala, trezeste in orice fiinta umana pura si armonios receptiva o fascinatie speciala, un fior mistic sub care se ascunde, de multe ori nebanuita, influenta spirituala elevanta a lumii Shambalei. Dincolo de atractia turistica a Muntelui Kailasa din Tibet, a Sfinxului din Egipt, a Piramidei Soarelui (Mexic) sau a templului lui Apollo din Delfi (Grecia) se ascunde cu siguranta si fascinatia exercitata de forta spirituala a Shambalei

.

Analizand legendele legate de marile locuri sacre ale planetei noastre, dar mai ales vizitandu-le pentru a le putea percepe direct maretia, descoperim de multe ori elemente comune. Iar aceste elemente comune, fie ca este vorba de traditia tibetana, mayasa, greaca, egipteana, gaelica etc., ne conduc catre acelasi focar comun care le-a inspirat pe toate: lumea Shambalei

.

Foarte multi cautatori ai Shambalei au incercat sa localizeze si sa gaseasca Shambala chiar pe Pamant, mai ales in vastele tinuturi misterioase si neexplorate din Asia Centrala. Dar Shambala este un taram imens, locuit de milioane de fiinte, si este imposibil ca ea sa fi putut ramane ascunsa daca ar fi fost undeva pe planeta noastra. Deoarece in descrierea traditionala a Shambalei se precizeaza faptul ca ea este inconjurata de munti foarte inalti, si deoarece in traditia tibetana exista anumite texte care descriu drumul catre Shambala pornind din Tibet, multi occidentali isi imagineaza, in mod eronat, ca Shambala se afla in Tibet. Mai mult chiar, interdictia accesului occidentalilor in Tibet a sporit fascinatia pentru aceasta tara misterioasa. Desi Shambala nu este acolo, totusi este adevarat ca Tibetul a fost in secolele anterioare zona de proiectie a Shambalei pe Pamant

.

In ceea ce priveste capitala Tibetului, Lhassa, restrictiile accesului erau si mai severe: ea putea fi vizitata numai de catre budisti. Dificultatea accesului in Lhassa, precum si faptul ca se cunosteau practic foarte putine lucruri despre acest oras (inclusiv despre localizarea sa - nu se stia precis pana in 1866 unde este Lhassa) au facut ca Lhassa sa fie supranumita "Orasul Pierdut" sau "Orasul Interzis". In Lhassa se afla Palatul Potala, care era sediul traditional al lui Dalai Lama (conducatorul spiritual al budistilor tibetani). Ceea ce este foarte interesant pentru noi este faptul ca palatul Potala, construit in secolul al XVII-lea, seamana foarte mult cu Casa Poporului (actualmente Palatul Parlamentului) din Bucuresti, desi este putin probabil ca arhitectii acesteia din urma sa se fi inspirat dupa arhitectura palatului tibetan. Aceasta sincronicitate este remarcabila si foarte semnificativa in sensul confirmarii profetiilor care afirma ca Bucurestiul va deveni in scurt timp Noul Ierusalim, adica principalul oras sacru al planetei. Trebuie mentionat in acest context ca celebrele profetii ale lui Sundar Singh – referitoare la misiunea spirituala planetara a poporului roman – au prezis corect construirea Casei Poporului, precum si a canalului Dunare - Marea Neagra, inca de pe vremea cand nimeni nu si le-ar fi imaginat

.

Un alt loc sacru al Tibetului (atat pentru budisti cat si pentru hindusi) este muntele Kailasa, un varf izolat, de forma piramidala, situat in sudul Tibetului, intr-un lant muntos paralel cu Himalaya. Accesul europenilor nu era permis in aceasta zona, primul european care a reusit sa intreprinda pelerinajul in jurul muntelui Kailasa fiind Hevin Sven Anders (exploratorul care a realizat primele harti ale Tibetului), in anul 1907. Muntele sacru Kailasa este identificat atat de traditia budista si cat si de traditia hindusa cu Muntele Meru, "Axa Lumii", si se spune ca realizarea de 108 ori a pelerinajului in jurul acestui munte, pe un traseu de 50 de km, aflat la 5000 de metri altitudine, asigura atingerea eliberarii spirituale

.

Este interesat de remarcat ca si in alte locuri in care a fost, cu mult timp in urma, proiectia Shambalei pe Pamant, traditia locala asociaza locul respectiv cu "centrul lumii": de exemplu la Delfi, in Grecia, exista o piatra denumita "omphalos" (buricul pamantului) care marca precis locul unde credeau grecii ca se afla acest centru al lumii. Despre Sfinxul si Piramidele de la Gizeh, Egipt, se afirma de asemenea ca sunt plasate in centrul suprafetei Pamantului: meridianul si paralela care trec prin Gizeh impart globul in cate doua parti, fiecare continand aceeasi suprafata terestra (de "uscat").





Despre zeul Apollo, al carui templu este inima sanctuarului de la Delfi, traditia spune ca era "hiperborean", venit din mistica Hiperboreea, taramul legendar aflat "dincolo de vantul de nord", a carui legenda este in stransa legatura cu Shambala. In Insula Serpilor (Insula Alba) din Marea Neagra exista de asemenea un maret templu al lui Apollo, si traditia populara leaga aceasta "Insula Alba" de mitul Shambalei



Este extrem de semnificativ faptul ca, in traditii complet diferite, in locuri diferite de pe Pamant, initiatii din vechime au construit locuri sacre frapant de asemanatoare, in conditiile in care se presupune (probabil eronat) ca in acele vremuri nu existau mijloace de transport si astfel aceste culturi s-au dezvoltat complet independent. Fara indoiala ca exista totusi o sursa comuna de inspiratie, si aceasta este si ramane Shambala, misteriosul centru spiritual al planetei noastre. Initiatii afirma ca in aceasta perioada Proiectia Shambalei pe Pamant este in Romania, si probabil ca vom asista in curand la aparitia unor noi locuri sacre, in propria noastra tara

.

Piramidele din Egipt


Un alt loc celebru asociat cu Shambala este complexul de la Gizeh, langa Cairo (Egipt). Nenumarate sunt tainele care inconjoara Piramidele si Sfinxul de la Gizeh

.

Misterioasele energii care impregneaza acele locuri, datorate in mare parte si efectului de piramida, fac ca aceste vestigii istorice sa se sustraga multor cercetari stiintifice realizate cu aparate ultramoderne. Astfel, rezultatele investigatiilor difera in mod inexplicabil pentru oamenii de stiinta in functie de fazele lunii; in anumite zile aparatele nici macar nu functioneaza. Pilotii evita sa zboare pe deasupra piramidelor, deoarece aparatele de bord sunt complet dereglate de fluxul energetic emanat de acestea. Teoriile istoricilor legate de modul in care au fost construite Piramidele si Sfinxul sunt foarte subrede, la fel ca si datarea lor si presupusa lor destinatie (de monumente funerare). Mult mai coerente sunt teoriile esoterice, care afirma ca in perioada de maxima inflorire a spiritualitatii egiptene, acestea erau folosite pentru initierea adeptilor in anumite tehnici spirituale. Istoricii greci mentioneaza ca Pitagora ar fi fost initiat in Egipt (si se presupune ca si Zamolxis ar fi primit anumite initieri tainice aici). Dar cel mai interesant, din perspectiva corelatiilor cu Shambala, este faptul ca sub Sfinxul de la Gizeh au fost descoperite anumite tunele si incaperi tainice; clarvazatorii afirma chiar ca exista aici si tunele care conduc in lumea Shambali

.

Piramidele de la Teotihuacan


Misterioasa cultura Maya, in perioada sa de glorie, era axata pe cultul solar pe care initiatii il coreleaza cu Shambala, centrul spiritual planetar. Una dintre capodoperele acestei culturi, complexul de la Teotihuacan, se numara printre cele mai grandioase locuri sacre ale planetei noastre. Despre complexul de la Gizeh s-a descoperit ca este construit dupa modelul constelatiei Orion. Complexul de la Teotihuacan este construit dupa modelul sistemului solar. Cele doua piramide impresionante, denumite Piramida Soarelui si Piramida Lunii, a caror destinatie initiala este un mister pentru istorici, si-au pastrat peste veacuri forta spirituala tainica de inaltare si transfigurare a sufletului uman. Teotihuacan inseamna, in traducere, "locul unde se nasc zeii", ceea ce probabil ca se refera la faptul ca aici exista pe vremuri un puternic centru initiatic in cadrul caruia adeptii puteau atinge conditia existentiala divina.












Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: rodica21 din 13 Aprilie 2007, 19:36:08
Am rugamintea,sa fiu contactata pentru amanunte privind Accidentul aviatic din Retezat 1991-august.
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: CHIP din 14 Aprilie 2007, 23:02:51
Citisem mai demult pe undeva ca in subsolul din zona Vrancei ar exista o colonie extraterestra si ca chiar cutremurele produse in aceasta zona ar fi provocate si nu ar reprezenta un fenomen natural si ca in acest sens ar fi facut cercetari un cercetator japonez.
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: lylyt_ice din 16 Aprilie 2007, 02:55:39
Ceea ce este scris in articolele expuse de Loreley,poate fii betonat si de Admiral Richard E.Byrd care a fost intr-o expeditie la pol .Byrd a efectuat zboruri in interiorul Pamintului ,relatarile lui fiind tinute in secret(pina nu demult)ca fiind unul dintre cele mai mari secrete ale omenirii!!!  Interesatii,pot incerca sa procure cartea:(in germana) DAS GEHEIMNS DER HOHLEN ERDE ,de ALEC MACLELLAN .(rom)MISTERUL PAMINTULUI GOL .
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: lylyt_ice din 16 Aprilie 2007, 03:09:54
Imagini fotografice,facute prin satelit aratind Deschiderea sau intrarea spre interiorul pamintului. FOTOGRAFII:ESSA-3-Polul NORD  1967
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: DepthOfField din 16 Aprilie 2007, 10:11:06
CitatImagini fotografice,facute prin satelit aratind Deschiderea sau intrarea spre interiorul pamintului. FOTOGRAFII:ESSA-3-Polul NORD  1967
si iar o luam de la capat... s-a mai zis, s-a mai discutat..dar, legenda continua!
am mai spus: in imaginea aia, nu e o gaura, ci o modalitate de a mapa/proiecta/asambla mai multe poze luata de un satelit, care nu sta sa cotempleze zona, ci se roteste pe orbita si in jurul axei sale, asa ca nu are timp de "pierdut vremea", ci face automat poze din diverse unghiuri, la diverse momente de timp, si apoi acestea sunt "adunate" intr-o singura imagine cuprinzatoare si corect adaptata unor coordonate pentru masuratori ulterioare.
Asa se procedeaza stiintific, cand vrei sa reconstitui ceva mare din mai multe poze mici. Cand o sa faci si tu asa ceva, o sa-ti dai seama. (Apropo, nici eu nu am facut asa ceva, dar am inteles in mare logica tehnicii de lucru). In plus, daca intri in detalii, o sa vezi ca nu e ceva de genul "apasat pe buton -> obtinut poza -> publicat in presa" si doar atat .. e dificil... (http://www.earth.nasa.gov/history/essa/essa7.html )  ... ci intotdeauna se iau datele primare (li se mai spun si date RAW) si se aleg cele mai bune, si apoi se prelucreaza si se asambleaza precum un puzzle si se pun in forma corecta, inteligibila ca orientare, rezolutie si valoare stiintifica.
Uite un exemplu aici: http://marsrovers.nasa.gov/gallery/press/spirit/20041019a.html  ultimele 2 imagini. E acolo o gaura pe Marte?? Poate o sa spuneti ca acolo "se vede ca e o suprapunere", fatza de poza din 1968...pai poate era mai bine daca se chinuiau cei de la NASA mai mult, cu mai multe poze, ca sa se aproximeze mai bine cercul ala...
si ce am mai spus altadata, tot aici pe acest topic, mai pe la inceput, aici: http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,96.msg9151.html#msg9151

Voi chiar credeti sinceri in gaura aia la Poli? Sau ar fi mai bine sa mai facem o vanzare la o carte de aventuri scrisa de amiralul X-ulescu ?
prin increderea in acea poveste, nici nu va dati seama cu cat de multa usurinta NEGATI pur si simplu realitatea... S-or fi dus o gramada de exploratori amatori si profesionisti la Poli...unii au filmat..pozat ...militari, civili, spargatoare, nave de pescuit....avioane...sateliti.... toate astea s-au acumulat in tezaurul de cunoastere a omenirii..si, pac, cu o poza si o carte NEGAM totul cu asemenea usurinta si incredere?
Suntem in epoca avioanelor a satelitilor, oameni particulari cu bani se pot duce oriunde daca vrea muschiul lor (inclusiv la poli)... societati de televiziune gen Discovery si oricine se pot duce si ei sau chiar or fi fost ... Jacques Cousteau a batut oceanele in lung si in lat, si el e unul foarte celebru, dar cati non-celebri au batut in stanga si in dreapta?? ... si noi credem ca exista gaura la poli dintr-o poza publicata de NASA, care, nu-i asa, minte si conspira pe la spatele nostru fara oprire si ne baga poze de-astea cu cercuri negre ca sa ne prindem noi "subtili" ca e ceva in nereguila pe-acolo? Si apoi vreme de 30 ani... sa ne uitam generatii la rand iar si iar la acea poza... sau sa citim aventurile fanteziste ale unui pilot devenit scriitor...






Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: lylyt_ice din 16 Aprilie 2007, 11:33:34
Adevarul este ca ,atit sintem dusi de nas ,ca nimeni nu mai stie ce sa creada ,dar in ce priveste fotografia inclin sa m-a dau de partea ta .
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: Shadowman din 16 Aprilie 2007, 12:18:39
Citat din: ciuciulete din  16 Aprilie 2007, 10:11:06
si iar o luam de la capat... s-a mai zis, s-a mai discutat..dar, legenda continua!
am mai spus: in imaginea aia, nu e o gaura, ci o modalitate de a mapa/proiecta/asambla mai multe poze luata de un satelit, care nu sta sa cotempleze zona, ci se roteste pe orbita si in jurul axei sale, asa ca nu are timp de "pierdut vremea", ci face automat poze din diverse unghiuri, la diverse momente de timp...

Degeaba ,Ciuciulete... Multe riuri de cerneala,prin  munti de hirtie,  vor curge dezbatind acest subiect...Miine-poimiine te trezesti cu teoria diafragmei (ca la aparate foto... :-) ) la poli...! Se deschide,inghite pinguinii,renii si eschimosii si se inchide...! Dureaza o fractiune de secunda,timp in care satelitul se intorcea pe-o parte iar operatorul de la centru de observatii era in pauza de masa... :-D
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: Anna din 16 Aprilie 2007, 12:32:12
Toata teoria asta am citit-o si eu in cartea lui raymond bernard "o lume ascunsa". Sincer nu prea m-a convins si mi se pare cam SF treaba cu locuitorii de sub pamant . Autorul incearca sa demonstreze ca pe la poli chiar se patrunde in interiorul pamantului unde e soare , frumos, natura, animale, oameni buni etc bazandu-se in principal pe calatoriile amiralului Byrd. E cam aceeasi chestie cu Shambala, si parca mai sunt vreo 2 locuri dinastea pe terra unde "cica" se patrunde sub scoarta terestra. Cam aberant..... :roll: :|
Ciuciulete...tu nu te imbeti niciodata cu apa rece! vrei numai dovezi foarte concrete....imi place ca de fiecare data combati totul extrem de realist :evil:
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: DepthOfField din 17 Aprilie 2007, 16:45:33
Mai concret, poate vreti sa vedeti poze de la Polul Nord, facute de diversi oameni care au fost p-acolo....expeditii, submarine... etc..e totusi un eveniment sa fii undeva unde toata lumea se roteste in jurul tau :D (pe axa).
Cautati pe Google-Images.. de exemplu  expresia "north pole"...
sau uitati-va la cateva rezultate alese de mine:

"6 km from North Pole -- safe thick ice needed to get off Yamal":  http://www.scienceservingsociety.com/F/1996-07%20NorthPole/imagepages/23%20at%20north%20pole.html

un amator rus calator: "http://www.lutheran.ru/photos1/med/Boris%20at%20North%20Pole.jpg"

The North Pole Web Cam is part of the North Pole Environmental Observatory : http://www.answers.com/topic/noaa3-2006-0602-1206-jpg

baietii s-au dus acolo cu submarinul ..., si au facut multe poze: http://www.seaice.org.uk/research/tireless2004.html

alti entuziasti ale expeditiilor: http://www.eaglescry.com/

Columbia Scientist s-au dus si ei: http://www.earthinstitute.columbia.edu/news/story9_5_01.html

altii, cu Mos Craciun cu tot : http://www.jaunted.com/tag/North%20Pole%20Travel

etc etc

Gaura la Poli? In imaginatia unora.
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: Shadowman din 01 Iulie 2007, 16:54:08
Citat din: LupinThe3rd din  21 Decembrie 2006, 11:43:19
Materialul ala legat de Bucegi a aparut odata cu cartea lui Radu Cinamar(se pare ca alt nume al lui Pavel Corut)  "Viitorul cu cap de mort". Eu nu vad nici un argument solid in clarvazatori... .

Pavel Corut despre van Helsing si Radu Cinamar :
http://www.youtube.com/watch?v=BvYAJuSuIFg
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: lylyt_ice din 01 Iulie 2007, 18:02:14
Eu nu am inteles mai nimic de la omul acesta.parca abea se trezise din somn inaintea emisiei.Nu pot sa-mi dau seama ce a vrut sa spuna .....
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: Rayden din 01 Iulie 2007, 19:59:09
salve

cred ca ar fi interesant daca s-ar posta link-ul cu toata emisiunea, nu numai cu acel..mic..fragment...

insa e o ipoteza destul de intersanta..insa am o amica care a zis ca ..van Helsing ar exista...cat despre nea radu cinamar..nu stiu ce sa zic..  :-D
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: lylyt_ice din 01 Iulie 2007, 20:31:03
Jan Udo Holey alias Jan van Helsing ,Nascut 1967 ,este autorul multor carti de renume mondial.Este in acelas timp si patronul tipografiei personale, AMA DEUS,pentru ca foarte putine tipograsii si-au luat riscul de a tiparii cartile lui care sint in multe tari interzise din cauza lucrurilor reale si alarmante pt. omenire, despre care Helsing scrie fara teama.Inca de la o virsta frageda,incepind cu anii1985,Halsing a inceput sa-si puna intrebari la care nu a gasit raspunsuri,si a pornit pe drumul greu pe propria raspundere de a cauta adevarul.A inceput sa strabata planeta in lung si-n lat,facind nenumarate expeditii,in USA,Egipt ,India ,America de sud,Asia, Australia.....Toate afirmatiile lui sunt bazate pe propriele cercetari si contacte pe care in timp le-a conectat.Helsing merita tot respectul ci atentia celor care vor sa afle adevarul si bine inteles, asta nu pot cere celor care fac parte din frontul inamic :-D
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: lylyt_ice din 01 Iulie 2007, 20:43:42
JAN UDO HOLEY   alias  JAN van HELSING  ,
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: assiris din 07 Aprilie 2011, 21:05:53
Nu am avut rãbdare sã citesc toate postãrile pe acest subiect - centrul pamântului - dar încerc sã pun niște imagini luate de pe google earth deasupra antarctidei. Sã fie o scãpare sau o acoperire intenționatã?
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: @Lex din 07 Aprilie 2011, 21:51:04

(http://s3.postimage.org/kw1wghs4/he4_6.jpg) (http://postimage.org/image/kw1wghs4/)
asta cica ar fi o poza a Polului Nord luata in 1968 de  ESSA 7
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: assiris din 08 Aprilie 2011, 15:37:47
Am mai vãzut aceastã imagine dar totdeauna m-am izbit de o nelãmurire: ori e trucatã, ori obiectivul satelitului a avut pe el zgâriate meridianele și paralelele (imaginare de altfel) care s-au suprapus peste imagine. Prunariu, a spus ca fiind deasupra pamantului cand a trecut pe la pol, a vazut dracovenia si i-a intrebat pe rusi ce e acolo, iar ei i-au spus sa-si vada de treaba. Oare cine și ce ascunde cu aceasta?
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: @Lex din 08 Aprilie 2011, 16:23:28
ma gandesc ca dupa ce a fost facuta poza si ''adusa acasa'' baietii de la naza au trasat meridianele sa afle , sa stabileasca,sa marcheze nimeni nu stie ce(parerea mea).ramanem deschisi la alte opinii   :-)
Titlu: Raspuns: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: assiris din 10 Aprilie 2011, 07:38:08
Posibil doar cã nu cred cã ar fi publicat imaginea studiului în locul imaginii originale.
Titlu: Re: Civilizatia din adancul pamantului
Scris de: Serban M din 20 Septembrie 2013, 19:08:47
http://conspiratiisimistere.wordpress.com/2013/09/20/catacombele-bucurestiului/ (http://conspiratiisimistere.wordpress.com/2013/09/20/catacombele-bucurestiului/)