Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Fenomene conexe si paranormale => Subiect creat de: Grifon din 18 Iulie 2017, 10:04:31

Titlu: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: Grifon din 18 Iulie 2017, 10:04:31
Citat din: abyss din  15 Iulie 2017, 22:41:29.
Pe de alta parte as fi interesat sa aflam ce tehnici bune cunoașteți domnule Grifon referitor la vizualizarea vieților trecute. Va multumesc anticipat.

Inițiez acest subiect la cererea d-lui @abyss - cu mențiunea, obligatorie, că nu sunt vreun specialist în acest f.disputabil domeniu, și nici nu garantez pentru eficacitatea unora din variantele ce vor fi prezentate.
Totuși, prin combinarea unor elemente apreciate de mine cu altele - ce poate au fost probate de colegi (programat sau accidental, științific sau empiric), poate vom reuși alcătuirea unei rețete - fie ea si relativă

Ptr. început însă, câteva considerații de principiu:
1) Orice demers rațional-cognitiv este irelevant. Asta ptr.că mintea (adică potențialul cortexului) nu ne poate ajuta, căci ea s-a născut odată cu noi. Prin urmare, va și muri odată cu noi, neavând cum supraviețui peste existențe.
2) Doar un "spațiu de stocare" transcendent poate depozita astfel de memorii, iar acesta (cf.denumirii împământenite) este "memoria astralã" - adică o componentã a unui sine paralel, legat însã prin corespondențe de creierul material.
3) Ca si în cazul celui de-al "3-lea ochi" (racordat la glanda pinealã), si memoria "astralã" e conectatã, cumva structural, cu mintea obișnuitã . Aici e premisa majorã pe care trebuie lucrat - cum strãbatem "puntea" dintre memoria fireascã si stocul "extra"?

Gãsind rãspunsul la aceastã întrebare, vom începe primii pași înspre 'outer memories."
(voi reveni)
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: Grifon din 18 Iulie 2017, 15:38:20
Concepănd legătura dintre memoria obișnuită si cea ...exterioară ca pe o "punte", e clar că noi nu putem lucra decãt asupra unui unic " cap de pod" - cel al minții conștiente, capătul "dinspre" noi.
Aici putem începe prima tehnică, ce poate fi intitulată : "cultivarea receptivității"
Pare banal, dar nu e. Larga majoritate a celor ce încearcă asemenea demers comite greșeala de-a " forța" cu mintea abisalul insondabil, de a-și raționaliza cãutarea. Se imaginează scenarii, se supraevaluează așa-zise preferințe "trecute", sau se fac tot soiul de asocieri cultural / geografice, după apetențe.
Dimpotrivă, mintea (care, precum am enunțat deja, n-are nimic în comun cu " celelalte memorii"), nu poate decât ìncurca efortul, purtându-ne pe piste false. Cu cât se raționalizează mai mult chestiunea, cu atât eșecul este mai sigur (chiar dacă unii, ajungând la autosugestie, vor crede -chiar convinși - că au fãcut ceva).

Cultivarea receptivității este o strădanie pasivă. Ea implică o educare a minții să aștepte, să "lase loc" unor flash-uri de factură intuitivă. Căci așa e și cu intuițiile (în orice domeniu) sau cu inspirația artiștilor. Nu sunt procese raționale. Nu pot fi nici comandate, nici înțelese. Ele pot fi doar receptate / acceptate.

De unde vin sclipirile intuitive sau "inspirațiunile" (poetice, muzicale, sau de inventică)....de acolo (și numai de acolo !) pot veni si flash-urile de memorie...non-cerebrală.
Titlu: Pasul 1: De la memorii ipotetice la lărvi concrete
Scris de: Godak din 18 Iulie 2017, 16:51:56
Recomand ca lectură preliminară Paul Brunton - Egiptul secret. Deși este și mult bullshit în acea carte, se găsesc și unele indicații strălucite. De ex. la OBE și la "cultivarea receptivității" de care vorbea Dl. Grifon. Ce zice Brunton și zice bine. Genul ăsta de experiențe, asociate inițierii, se făceau cu asistență. De aici rolul primordial al oricărei societăți inițiatice autentice.
La rândul său, Papus (probabil cel mai titrat posesor de distincții esoterice din câți a dat Hexagonul) insistă asupra faptului că prima învățătură practică care ar trebui predată în orice S.I. autentică este "(auto)protecția".
Cei doi nu-și clămpăneau dinții aiurea. Aparent tehnica Dlui. Grifon este bună. Dar este calea sigură de a vă umple de cele mai belicoase "larve", cu urmări nefaste din cele mai diverse. Când deschizi prea larg o ușă, e bine să te asiguri că nu-i cineva nepoftit în prag! Desigur, riscul pentru rufonauți e minim, deoarece nu prea cred că cineva ar păși pe calea practicii. Dar e bine de știut.

PS. Reîncarnarea și viețile anterioare au fost studiate timp de o viață de Ian Pretyman Stevenson, psihiatru canadian. Poate că n-ar strica să-i căutați pe net concluziile...   

*Se scrie "larve", dar îmi place cum sună "lărvi"...
Titlu: Re: Pasul 1: De la memorii ipotetice la lărvi concrete
Scris de: Grifon din 18 Iulie 2017, 18:41:05
Citat din: Godak din  18 Iulie 2017, 16:51:56
Aparent tehnica Dlui. Grifon este bună. Dar este calea sigură de a vă umple de cele mai belicoase "larve", cu urmări nefaste din cele mai diverse. Când deschizi prea larg o ușă, e bine să te asiguri că nu-i cineva nepoftit în prag! Desigur, riscul pentru rufonauți e minim, deoarece nu prea cred că cineva ar păși pe calea practicii. Dar e bine de știut.   

*Se scrie "larve", dar îmi place cum sună "lărvi"...

Sunt oarecum înduioșat de grija pe care o manifești, stimate domn @Godak, ptr. temperarea aventuroșilor.
Într-adevăr, există factori de risc ce vin la pachet cu asemenea practici, dar larvele nu sunt de interes într-o prioritizare a pericolelor.
Larvele nu sunt agresori ce pot profita de "pasivitatea minții". De vreme ce pari preocupat de lecturi circumscrise, încearcă si Franz Bardon - "Inițiere în Hermetism". Acolo vei vedea că " larvele" sunt chiar produse ale minții, adică rod al freamãtului neastâmpărat ce agită, de regulă, o minte nedisciplinată. Sunt "forme-gând" ce se hrănesc cu activitățile parazitare ale creierului - în special din incontrolabile afecte ("eros"-ul lui Culianu).

A-ți pregăti mintea ptr.un anume tip de recepție chiar taie "cordonul de alimentare" al larvelor - însã nu asemenea subtilități fac obiectul discuției prezente.
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: Godak din 18 Iulie 2017, 19:28:42
@fiulploii
CitatNu ziceai tu colega @Godak pe alt subiect de cerc? Luam o creta, trasăm un cerc fie in jurul nostru fie unde vrem sa apara proiecția ferestrei , mormăind ceva in barbă , facem si un semnu' crușii mare si bărbătesc apoi pornim filmu' . Simplu, nu?  :lol:
Nu cred că afirmațiile de mai sus îmi aparțin. Vă invit să probați.

@Grifon
Eu știam că în orice domeniu, mai mundan sau mai eterat, se face o protecșie a muncii în prealabil. Nu am nici o grijă pt. ceilalți colegi - de altfel reiese acest fapt și din postarea mea anterioară. Cât despre larve, deși greșiți parțial (faceți un scurt periplu prin lumea romană, că de-acolo pleacă dezvoltările termenului), nu este, vorba dvs. subiectul topicului. Dar nici Stevenson nu e?
Un sfat sincer prietenesc - Evitați să-l citați pe Bardon. Dați peste unul care mai știe una-alta și are impresia că-l luați la mișto... 

Gata, nu vă mai deranjez topicul. Monolog plăcut...
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale la grămada
Scris de: fiulploii din 18 Iulie 2017, 20:09:18
Departe de mine colega @Godak sa pun dezvoltarea tehnicii cercului in cârca altcuiva si nu cred ca am susținut altceva decât ca ai amintit de cercul magic . Restul este imaginația mea de prin filme.
  Am lămurit problema sper .

Ca un plus de informație pe subiect: citirea asta a vieților trecute ar fi corectă dar aceste vieți nu sunt ale cititorului tot așa cum citirea unei cărți nu implica realizarea ei de către cititor .
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: Grifon din 18 Iulie 2017, 21:36:50
Citat din: Godak din  18 Iulie 2017, 19:28:42
@Grifon
Eu știam că în orice domeniu, mai mundan sau mai eterat, se face o protecșie a muncii în prealabil. Nu am nici o grijă pt. ceilalți colegi - de altfel reiese acest fapt și din postarea mea anterioară. Cât despre larve, deși greșiți parțial (faceți un scurt periplu prin lumea romană, că de-acolo pleacă dezvoltările termenului), nu este, vorba dvs. subiectul topicului. Dar nici Stevenson nu e?
Un sfat sincer prietenesc - Evitați să-l citați pe Bardon. Dați peste unul care mai știe una-alta și are impresia că-l luați la mișto... 

Gata, nu vă mai deranjez topicul. Monolog plăcut...

Îți mulțumesc pentru recomandări, dle @Godak.

Revenind la dezirabila receptivitate a minții, să încerc o detaliere.
Știm toți cum e când avem un lapsus. De ex., uităm un nume...si tot bâjbâim cu eforturile. Începea cu A...parcă era din 5 litere..Aneta....Anica...Andra...în sfârșit..ne enervăm si ne lăsăm păgubași. Apoi, dacă sforțarea a fost destul de intensă (cât să declanșeze resorturi din subconștient), răspunsul vine neașteptat, clar si si(n)gur : Adela !

Ei, cam pe aici trebuie ajuns. Nu că zona din care a ieșit corectul nume Adela ar fi "memoria astrală" - în niciun caz. E tot mintea...actuală, dar e într-o profunzime incontrolabilă, ce o apropie (până la punctul insesizabil al interconectării) de memoriile...celelalte.
Am dat exemplul pentru a întări (dacă mai era cazul) ideea unor mecanisme ascunse ale minții, ce pot fi utilizate în demersul propus. Doar astfel de "țâșniri" - uneori abia sesizabile - indică faptul că accesăm si altceva. Altfel, de vizionăm cu ușurințã tot soiul de "lung/scurt metraje" în minte...e puțin probabil să fie vb.de vieți anterioare.
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: Grifon din 19 Iulie 2017, 18:14:29
Importanța acestei stări de receptivitate a minții își va vădi utilitatea în următorul exercițiu:
Într-o stare de relaxare (cu gândurile coborâte în frecvența alfa - 8-12 Hz) se vizualizează un soi de scară, spiralată, coborând către un...adânc. Pe măsură ce treptele sunt coborâte, trebuie vizualizate, pe pereți, scene din viața actuală - ca într-un slide-show descrescător. Se începe cu prezentul, apoi în manieră curgătoare, pe măsura coborârii, perioade de la 25, 20, 15, 10, 5 ani.
Se recomandă sincronizarea acestei retro-vizualizări cu viteza de "coborâre", astfel ca la momentul în care se ajunge la un "capăt" de amintiri să se termine si treptele spiralate.
La acest punct, trebuie să se vizualizeze un culoar, terminat la capăt cu o ușă. După câțiva pași, se ajunge la acea ușă, cu ferma convingere că dincolo de ea se află....altceva.

Ce se remarcă, până acum ? Că e vb, în faza "coborârii", de două trucuri. Primul este " ținerea ocupată" a minții, astfel încât să n-aibă timp de dubii / analize. Al doilea e autosugestia, prin care aceeași minte buclucașă e luată "complice" la experiență, ajungând și ea să creadă în eficacitatea tehnicii.

Până aici nu e mare scofală - deși unii întãmpină dificultăți și la retro-vizualizarea vieții curente. Abia la momentul critic al "ușii spre nevăzut" apare însă reala dificultate - unde aproape toți doritorii (inclusiv eu, deseori) eșuează.
Căci, după "deschiderea ușii", mintea trebuie să se abțină de la absolut orice gând, de la orice tentativă de a "umple golul". Din bezna imaginată aici trebuie lăsate să vină impresii. Oricare. Orice. Fie și un simplu flash, fie si o boare...o adiere...de idee (nu degeaba mă exprim acum poetic, căci doar metaforic poate fi descrisă starea).
Dacă nu apare nimic, după max.10 secunde, se impune renunțarea - eventual reluarea după o pauză. Căci dacă in aceste max.10_sec. nu s-a ivit nimic din afara minții, aceasta va re-prelua controlul și va imagina ea...chestii (adică pure iluzii, ce nu ajută cu nimic).

Pare simplu, nu ? Nu e. Vă asigur că e extrem de greu, iar dacă în prealabil nu s-a lucrat la cultivarea receptivității anterior menționate, va fi practic imposibilă " trecerea punții".
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: abyss din 20 Iulie 2017, 11:11:50
Foarte interesant conceput exercițiul. ..
  As adauga faptul că în fața ușii mai funcționează un truc asupra minții de a o menține tăcută și receptivă. Și anume faptul de a focaliza atenția pe ceea ce "simți" ca e dincolo de ușă. Mă refer aici la o senzație, sentiment , stare . care în momentul deschiderii ușii declanșează o imagine sau loc 3d. Acea senzație cred eu ca e o ancoră buna pentru minte.
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: Grifon din 20 Iulie 2017, 18:17:53
Citat din: abyss din  20 Iulie 2017, 11:11:50
....a focaliza atenția pe ceea ce "simți" ca e dincolo de ușă. Mă refer aici la o senzație, sentiment , stare . care în momentul deschiderii ușii declanșează o imagine sau loc 3d. Acea senzație cred eu ca e o ancoră buna pentru minte.

Da, chiar necesară completare. De fapt, focalizarea pe sentiment / trăire / emoție reprezintă cea mai sigură cale de a trece "puntea", căci în memoria transcendentă acestea sunt valorile predilect tezaurizate.
E și firesc, cred eu, să fie așa. Ce importanță pot avea, pentru un "sine" profund si multimilenar, detalii tehnice sau simple experiențe cotidiene ? Niciuna. De ce ar conta un șirag de profesii, sau de educații primite ? La nimic - căci înțelepciunea Sinelui milenar este, neîndoielnic, superioară oricărei vieți terestre.
În schimb, trăirile, emoțiile, alegerile între Bine / Rău - acestea sunt veritabilele experiențe ale Sinelui . În fapt, acest gen de "școală" e chiar noima încarnărilor , deci e chiar logic ca asemenea "zestre" să fie, prioritar, stocată.

Așadar, primele "recepții" veritabile vor fi anumite....trăiri (sau, să zicem, sentimentul unor anume trăiri). Din clipa în care (cu noroc) se "recuperează" așa ceva, abia acum se poate lucra către alte detalii. Prin "cufundarea" în aceste simțiri, treptat, se pot înfățișa și alte elemente (ca părți subsidiare ale ansamblului cauză-efect).
Dar până acolo...eheee..."cale lungă să ne-ajungă"...
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: Grifon din 21 Iulie 2017, 23:22:03
Trebuie menționată si o altă problemă - majoră - ce poate apare (mai ales) în cazul unor reușite.
Dacă se ajunge, după un număr de strădanii, la genul de percepții diafane pe care le-am descris, mintea va începe să joace iarăsi împotriva noastră. Faptul că ceva "vine" din afara ei produce o incitare intensă, involuntară - putem spune chiar instinctuală, aproape de nestăpânit. Mintea țâșnește, literalmente, să cerceteze, să cuprindă, să măsoare, să compare, să etichteze ....evident, după cum îi este śi menirea.
Problema e că, sub acest veritabil asalt motivat cognitiv, fragila "vedenie" dispare aproape instantaneu, si nu doar că se pierde, dar chiar va fi extrem de greu (dacă nu chiar imposibil) de recuperat - căci e f.puțin probabil să reapară sub aceeași formă.
Chiar cunoscând acest lucru, nu prea avem ce face - decât să antrenăm mintea, în timp, să nu se "repeadă". Cu cât mai dornici de a accesa "altceva" vom fi, cu atât recepția va fi mai incitantă - ergo, mai păguboasă...
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: abyss din 23 Iulie 2017, 11:08:06
Se cunosc tehnici de antrenare a atenției ? Fiindcă atenția este cea care joacă feste minții, sunt de parere.
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: StarDust din 23 Iulie 2017, 15:06:15
Cred ca trebuie sa te integrezi in peisaj si sa memorezi totul fara sa te intrebi "de ce" e asa. Traiesti doar momentul, iei notite apoi (in aceasta realitate) analizezi. Dar nu e deloc usor asa ceva.  :-)
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: Grifon din 23 Iulie 2017, 19:21:52
Citat din: abyss din  23 Iulie 2017, 11:08:06
Se cunosc tehnici de antrenare a atenției ? Fiindcă atenția este cea care joacă feste minții, sunt de parere.

Păi, antrenarea atenției este exact ceea ce se înțelege prin concentrare (inclusiv ìn antrenamentul lui Luke Skywalker...hahaha !)
Există, serios vorbind, câteva trucuri si pentru creșterea focalizării atenției, dar nu ne ajută cu nimic în demersul spre memoria transcendentă. Mai degrabă avem nevoie de trucuri pentru adormirea atenției - căci interesul nostru e să nu focalizăm, ci să lăsăm impresiile....să vină.

Când închidem ochii, de ex., atenția - nemaiavând stimuli vizuali, începe să caute alte elemente de disecat - si se "înțeapă" la memoria obișnuită, evocând diverse imagini (după o importanță subiectiv alocată). A goli mintea de aceste  tentații parazite e f.greu - căci, dacă-mi permiteți comparația, mintea e ca un cal nărăvaș, ce efectiv "simte" că începe a fi strunită !
(ca fapt divers, experiența e oricum f.utilă, căci așa apare o primă (si f.importantă) revelație - mintea nu e Eu-ul ! Avem doar iluzia că noi suntem mintea noastră, dar ea e doar un instrument , la fel ca mâna, piciorul, etc. Și atunci, de ce nu ascultă precum celelalte membre ?!).
Voi reveni cu o tehnică de "amorțire" a freneziei minții - însă până atunci sunt curios dacă alți colegi cunosc, eventual, alte tehnici de...retrovizualizare)
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: mr din 24 Iulie 2017, 11:25:56
Interesanta discutia de pana acum. Colega Grifon, ai explicat frumos tehnicile (nu numai pe acest topic  :wink:). Dincolo de explicatii, se observa practica dumitale. Practica da valoare reala tehnicilor. Spun asta pentru ca sunt multi doritori de a aplica tehnicile, de a explora aceasta zona aparent necunoscuta, insa in momentul in care ajung sa intre/vada, iar daca structura lor energetica nu are maturitatea necesara/nu poate sustine ceea ce vad/nu poseda vibratia corepunzatoare, de obicei vor incerca sa-si explice totul doar intr-un registru rational... si faptic sa nu inteleaga mare lucru sau, mai rau, sa ajunga a fi bantuiti/posedati mai subtil sau brut, de fortele de dincolo, fara sa-si dea seama.

Motivatia interioara reala a fiecaruia dintre noi este cea care ne conduce intr-o zona sau alta, iar pentru cei care au ajuns la poarta, adica au distilat multe ganduri iar esenta obtinuta le-a canalizat motivatia suficient de mult sa ajunga la hotar, aceste tehnici devin un mod de a fi. A analiza in timp real sursa/intensitate/scopul gandurilor necesita un antrenament, fara dubii. Dar acest antrenament poate lua multe forme. De exemplu, pentru mine, diverse situatii de viata mai putin favorabile pe care am fost nevoit sa le parcurg, mai ales in zona emotionala, au determinat o trezire, mai exact am realizat ca sta in puterea mea sa obtin un anumit fel de control asupra a ceea ce gandesc si, mai ales am constientizat faptul ca o parte din ganduri nu-si au radacina in gandirea mea logica obisnuita, ci au o amprenta care vine de undeva din spate, iar eu l-am numit Sine superior al meu. Firesc, am inteles ca eu sunt mai multe eu-ri, ulterior realizand ca eu cel adevarat, cu consistenta si cu care ma identific, sunt cel din spate. Cel din fata fiind doar o unealta, o interfata cu lumea fizica. Fapt care m-a determinat ca in timp sa le armonizez si sa ajung sa vorbesc aceeasi limba. Lucru care ma ajuta enorm in lumea asta haotica...

Un lucru pe care l-am remarcat si care-mi foloseste in mod curent, la pachet cu efortul de armonizare a eu-rilor mele, a fost aparitia ghidarii prin vis. De peste 10 ani, atunci cand am de luat o decizie importanta, vizez ce trebuie sa fac. De fapt, ma trezesc cu deplina convingere pentru ceea ce trebuie sa fac, visul simuland partial sau total cele ce se vor intampla ca efect al deciziei mele.

Desigur, exprimarea mea este mai "analfabeta" spre nemultumirea unor genii care se mai perinda pe aici, lipsindu-mi teminologia academica a mediilor prea inalte, insa cine vede stie exact la ce ma refer. Tiparul este acelasi...

Zona de accesare a memoriei astrale, a posibilelor vieti trecute/simultane, cred ca din start este blocata implicit tuturor. Nu ar servi evolutiei reale a unei entitati, ba chiar ar compromite-o creand un lant karmic suplimentar, prin neintelegerile cauzate. Desigur sunt si exceptii, asa cum pe ici pe colo se mai aude de cineva care-si mai aduce aminte de altadata, sau sunt incarnate entitati care pot sustine si intelege sensul acestor experiente cu amprente energetice diferite, dar aceste spirite s-ar putea sa fie in afara lantului evolutiv si sa fiinteze in lumea fizica cu diverse misiuni.

Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: Ganditorul din 24 Iulie 2017, 13:14:09
Interesant subiectul. Nu contest rezultatele - le poate contesta doar un practicant al tehnicilor amintite. Nu sunt, n-am timpul necesar.
DAR dupa parerea mea se cam amesteca lucrurile.
Prima tehnica prezentata, cea cu intoarcerea pe scari insotita de imagini, e ...incompleta.
Daca memoria nu-mi joaca feste eu mi-o amintesc altfel si fiecare element isi are rostul lui in practica.
1. Coborarea pe scari are o motivatie. Urci pe scara vietii parcurgand intamplare dupa intamplare, traire dupa traire. Ajungi la un anumit nivel (la etajul 10 sa spunem, pt simplificarea metaforei) si daca vrei sa "retraiesti" ceva din trecut nu te arunci pe geam pana la etajul 3 pt ca apoi sa "retraiesti" senzatiile din trecut ci... cobori pe scari pana la nivelul dorrit pt ca apoi sa urci prin "intamplarea dorita". Asta o facem simplu prin rememorare. Dar noi aici vorbim de "retraire", de toata complexitatea trairilor "de atunci". Ori asta necesita un anumit antrenament sii pregatire. Si mult timp, mult, mult timp.
2. prima zi : Iti iei un caiet si notezi in fiecare seara ceea ce s-a petrecut important peste zi. Apoii intri in acea stare de concentrare (alfa) si "retraiesti" totul intorcandu-te in timp, mergand "cu spatele".(d'aia se spune ca in meditatie ...totul e invers. e si asta un motiv pe langa altele...)
a doua zi: Citesti ceea ce a fost ieri si azi si parcurgi drumul "cu spatele" inapoi. Cel mai bine - pentru a nu scrie prea mult la descrierea tehnicii - ar fi sa priviti clipul urmator care este o veritabila lectie a tehnicii amintite :
https://www.youtube.com/watch?v=Rk_sAHh9s08 (https://www.youtube.com/watch?v=Rk_sAHh9s08)

Maestrii spun ca dupa o indelungata practica o sa fi capabil sa treci de "prima zi" si sa te intorci in timp retraind momente pe care nu le-ai consemnat in caiet. Se poate merge pana la momentul nasterii si chiar mai departe - dacaar fi sa credem ce se spune. Si aici e alt punc cheie al tehnicii - sa crezi ca se poate si sa exersezi cu perseverenta, Orice intrerupere, orice abandonare a exercitiilor - indiferent de motiv - te poate duce s-ao iei de la zero.

3. Se vorbea de un exercitiu de meditatie/relaxare oarecum premergator, ce iti poate antrena atentia, focaliza atentia. Tehnica e urmatoarea : relaxarea yoghina in care fiacare centimetru de corp, fiecare muschi, ligament, os este relaxat prin comanda ferma data in gand. relaxam apoi functiile vitale : bataile inimii, respiratia (controlata), functiile ficatului,stomacului etc etc.
Ajungem la cea mai dificila parte in care ne impunem sa nu ne gandim la nimic. Sa fim "acum si aici", sa ne concentram pe prezentul "ca secunda", ca singura unitate de timp cunoscuta, fara trecut sau viitor. O sa vedeti ce greu e sa "nu te gandesti la nimic", o sa vedeti cate ganduri aiurea, haotice apar in acest moment al exercitiului si cat de repede alunecam in somn ...tocmai pt ca fortam corpul si mintea sa nu se gandeasca la nimic" sa ni aiba nici o nevoie, nici o dorinta ...nici un gand. Abia cand o sa fi in stare "sa nu te gandesti la nimic" ai sa poti sa te focalizezi pe un "gand" la dorinta. Toate cele bune.
Titlu: Re: Dincolo de memoria astrală...
Scris de: fiulploii din 24 Iulie 2017, 14:54:06
Citat din: fiulploii din  21 Iulie 2017, 12:56:35
  In cel mai pur stil @maiami , zic : eu cred că nu se va aventura nimeni dincolo de memoria astrală deși poarta e deschisă si nu există capcane .
   In cel mai pur stil @romulus, zic: Hough!

Am fost cât se poate de serios când am zis cele de mai sus, sub alte cuvinte ar fi : Cunoaște-ți vreo tehnica de 'sărit' peste astral ? Sau de ocolit , deși nici așa nu e corect fiindca pur si simplu e alta cale .
O metoda ar fi sa accesezi viață dupa viață mergând înapoi până ajungi la ' ușa' ( sic!) pe care ai intrat prima oară si sa o deschizi si pe aia . Dar dupa părerea mea te-ai învârti in acelasi Matrix iluzoriu fiindca , zic unii , viețile citite nu sunt obligatoriu ale tale ci ale altora așa cum am mai zis in comparația cu cartea citită si pe care nu ai scris-o tu ci doar te transpui in realitatea ei .

Si mai interesant ar fi pt doritorii de cunoaștere nu plimbarea prin alte vieți ci accesarea perioadei de transit dintre episoade  :wink: Si eu nu recomand 'trăirea' afectivă si transpunerea in pielea personajului care ai impresia că esti in timpul ' călătoriei ' fiindca s-ar putea sa mori acolo si atunci ghici ce pățești aici?
Așadar, a fost cineva treaz in perioada de tranziție intre episoadele-vieți ?
A încercat cineva sa meargă pe alta cale decât astrală?
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: Grifon din 24 Iulie 2017, 21:06:58
Subscriu la p.d.v exprimate de colegii @mr si @Gânditorul.
Dle @mr, fără îndoială că posibilitatea perceperii (si înțelegerii) unor fragmente din alte existențe depinde, proporțional, de un anume grad al evoluției Sinelui (fie că vorbim de o elevare spirituală, fie doar de o maturitate interioară, de o atingere a unui prag de înțelepciune (am îngroșat termenul tocmai pentru a-l deosebi de noțiunea - cu care greșit se confundă uneori - de inteligență)
De altfel, "blocajul" în fața re-trăirilor este constituit chiar de absența (sau insuficienta dobăndire) a înțelepciunii. E destul să remarcăm că un atribut semnificativ al înțelepciunii e răbdarea - adică exact ce cam lipsește la peste 90% dintre potențiali...metempsihonauți...

Dle @Gânditorul, aceept ideea că tehnica înfățișată de mine poate fi incompletă. De fapt, trebuia să specific chiar din debut că e perfectibilă (sau, mai bine zis, ajustabilă fiecărei individualități în parte). Da, se poate încerca si o vizualizare "mers cu spatele", sau se poate imagina orice alt tip de coborâri/ ascensiuni (mai ales că repere de tip spațial, gen sus-jos, nici nu conteză în excursurile out of...)

Eu am prezentat ceea ce merge la...mine. Ideea " coborârii în spirală" îmi aparține, la fel ca si ideea grupării memoriilor firești pe intervale de 5 ani. Complementar, fiecare își poate "asezona" rețeta cu oricâte alte elemente - dar ceea ce conteză, dincolo de amănunte, e  momentul-cheie al...ușii...bat-o s-o bată...

Dle @fiulploii, referitor la zona spre care văd că țintești domnia ta....tre' să spun mai întâi, sincer, că mă fascinează ! Eu, unul, abia de am izbutit unele...minuscule percepții extra-..., iar d-ta vrei să percepi, efectiv, perioada dintre două existențe ?! Ce e al d-tale, e ! Nu te împiedici în mărunțișuri, nu ?
Personal, cred că , fie si de se pot re-percepe trăiri din...de acolo...acestea ar fi ininteligibile. Căci, odată receptate (să admitem, de dragul discuției), nu tot la mintea noastră revenim ptr.analiză ? Nu putem rămâne în staza intermediară, ce a favorizat recepția, decât dacă...hm...poftim a nu ne mai întoarce (iar eu, sincer, nu țin să grăbesc pragul actualei existențe).
Ei, în opinia mea, receptările dintre...vor fi totalmente incomprehensibile. De ce ? Nu doar că nu avem dezvoltate "organele de simț" aferente altei realități, dar nu avem nici măcar conceptele necesare - iar fără ele nu vom pricepe decât....haos (si nici măcar, căci haos deja e un concept pe care, totuși, îl avem....)
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: mr din 25 Iulie 2017, 00:05:57
Colega Guest, departe de mine dorinta de a tine partea cuiva, cu atat mai mult a colegului Grifon. Parerea mea este aceea ca dumnealui nu face decat sa contribuie cu ceea ce stie/poate mai bine pe un topic initiat de el. Nu vad nimic anormal, ba chiar il vad responsabil in a-l tine "cald" si  "ghidat", in limite cat se poate de decente. Asa m-am straduit si eu atunci cand am initiat un topic, asa fac si ceilalti colegi care au ceva de spus...

Ceea ce nu inteleg, daca scopul primar al acestui forum este fenomenul ufologic, de ce nu se posteaza consistent in aceasta directie? Zic eu ca aceste subiecte secundare ar pali ca importanta in fata celui primar, in acest caz. Si de ce trebuie sa vedem mereu totul, cand e vorba de topicuri secundare, ca fiind o deturnare a unuia sau altuia dintre membrii forumului, de la scopul primar? Poate cei care posteaza o fac cu sinceritate si fara vreo intentie meschina, atunci de ce trebuie sa mereu sa devenim suspiciosi peste masura si sa aducem in fata treaba cu scopul de baza al forumului? Daca nu rezonati/intelegeti ce se scrie pe un astfel de topic, pur si simplu nu-l deschideti. Ba mai mult, "ghidati" si tineti "cald" strict fenomenul ufologic. Aceasta poate fi contributia dumneavoastra la acest forum, fara a judeca pe ceilalti.

Vad o multime de mesaje cu "directie" in ultima vreme pe aici. Oare asta e un alt scop al forumului? Sa fie un mijloc de comunicare?
No offence!
Titlu: Re: Itinerare de accesare a memoriei astrale
Scris de: fiulploii din 25 Iulie 2017, 02:04:11
Bine dle @Grifon. Aveți si nu aveți dreptate in acelasi timp. In alt timp nu stiu cum o fi  :lol:
Va sugerez sa încercați o schimbare in gândire si anume: cereți să vă ' lecturați '  o viață din altă lume , acelasi univers de acum. Lume sau planeta sau realitate, alegeți cu ce anume rezonați . Asta ar fi o prima etapa . In a doua etapa, oricare viata lecturați cereți sa apara si daca s-a îndeplinit scopul ei . Probabil veți fi uimit ... sau poate nu  :-D
Succes si sa ne împărtășiți concluziile de sejur daca e posibil!
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: Ganditorul din 25 Iulie 2017, 06:45:21
Am zis ca exercitiile sunt amestecate pentru ca in astfel de practici amanuntele fac diferenta intre succes sau esec. Coborarea in spirala mi se pare ok, numai ca nu este o coborarea abisala ci pe un drum pe care deja l-ai parcurs si ....vrei sa-l retraiesti, sa vizualizezi mai multe amanunte decat cele surprinse parcurgand drumull in sensul "real", sa rememorezi momente trecute de aceasta data cu mult mai multe amanunte si trairi.
Numai ca aceste exercitii sunt parte ale unor etape pe care trebuie sa le parcurgi - nu sa o iei "de la jumate' " crezand ca ajungi la un rezultat (aici te poti pacali singur, mai ales daca ai o putere de autosugestie deja functionala).
Respiratia controlata e una din etapele preliminare. Tehnicile de respiratie controlate abunda acum si pe net si in carti (nu ca acum 30 de ani cand am incercat si eu asta). Trebuie doar sa ai perseverenta sa le stapanesti - nu numai sa le practici superficial. De aceste respiratii depinde nivelul "Alfa" - poti sa fi "scuipat" din meditatie/experienta doar pt ca ti-ai pierdut controlul respiratiei ( si ai destule motive emotive sa ti se intample asta )
"A nu te gandi la nimic" pentru a ajunge in starea sa te focalizezi pe un singur gand - indiferent daca asta inseamna sa te concentrezi pe un mar, o lumanare sau o amintire - este o alta etapa preliminara ff importanta.
Spun asta pt ca cu mult, mult timp in urma o astfel de experienta - reusita sau nereusita, depinde cum o interpretezi - m-a facut sa renunt total la aceste practici. E cumplit sa "treci pragul" sa fi constient ca e "alta lume" si sa nu poti sa te intorci indiferent ce incerci - schimbarea ritmului respirator, schimbarea obiectului in care ti-ai fixat gandirea etc etc. Citisem de acest pericol care te poate lasa "agatat" intr-o lume exterioara - ceea ce pentru ceilalti ar fi insemnat ca "esti dus cu pluta" sau ca "prinzi fluturi la Balaceanca". De aceea dupa ce cu greu am reusit sa ma "extrag din experiment am renuntat total la astfel de practici. Nu eram pregatit (si nici acum nu sunt) sa spun bye acestei lumi, pe care la intoarcere o consideri extrem de frumoasa. Cam astea sunt pericolele unei meditatii facute dupa carte,fara un guru/indrumator spiritual. De asta am si hotarat sa scriu despre o experienta de acum 30 de ani, considerata uitata pana la "startul" acestui topic. Asa ca recomand atentie cu astfel de practici, daca sunt facute corect, cu toate amanuntele aparent inutile ce le insotesc ( ceea ce aici pare un amanunt "dincolo" poate fi un element esential). Posibil sa va reuseasca dincolo de asteptari si sa nu fiti pregatiti pt aceasta situatie, care (doar) in scris pare frumoasa . A fi pus sa spui adio, brusc, la tot si la toate, nu e chiar o intamplare comoda. Daca nu esti pregatit in orice moment sa renunti la tot, la toate valorile materiale, morale, sentimentale, si sa te integrezi intr-o alta lume... mai bine nu te apuci sa mergi pe acest drum. Chestia cu "venitul inapoi" nu e asa simpla cum pare la prima vedere, mai ales daca "saltul" iti reuseste si nu e o autoiluzie. Parerea mea. Toate cele bune.
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: abyss din 25 Iulie 2017, 18:53:37
 Dar te-ai intors colegule @Ganditorul, ceea ce e de bine as zice.
  Pana la urmă aceste regresii au și ele scopul lor , functie de nevoile fiecăruia. Nimeni nu zice sa spui by by realitatii actuale... nici nu cred că e asa de usor ... poate o fi bine, poate nu...
   @Guest, eu l-am rugat pe colegul @Grifon sa inițieze topicul. Dacă nu o făcea domnia sa as fi facut-o eu. Din motive personale, pentru cunoastere....si intenția de a ști.
Una e sa citesti despre acest subiect pe internet si altceva e o discuție vie între noi , cei mai speciali dintre cei din urmă  :-)
  Si ca tot a povestit @Ganditorul ceva personal , o voi face si eu. Unul din motivele  pentru care mă interesează subiectul e din pricina ca acele "salturi" la mine aveau loc mai des in tinerete si in majoritatea cazurilor in mod necontrolat și oarecum terifiant.  E mai complicat si prea mult de povestit. Cu timpul am reușit un relativ control dar in prezent ma intereseaza sa pot rafina acest control, intenționez nu sa zic by by vietii ci sa observ si sa recuperez anumite informații ce îmi apartin din alte timpuri.

Tehnica cu mersul înapoi e tibetana. Se numea parca tehnica rememorării.  Se începea in prima zi cu rememorarea ultimelor 10 minute. In fiecare zi se marea timpul rememorării /derulării inverse pana cand se putea ajunge la ziua si apoi zilele si anii trecuti. Evident treptat. Apoi ...in final se putea ajunge si la vieti anterioare.
   @fiulploii , există o tehnica si pentru problema ta. E simpla si directă dar presupune combinarea mai multor aspecte. Ideea e ca o data ajuns în faza de oobe, la care poti ajunge si prin "usa" domnului Grifon , te ridici cu viteza crescătoare exponențial catre infinit privind pământul cum dispare, si stelele cad parca intr un adânc întunecat, tu țâșnnind catre infinit cu spatele.... si vei ieși din matrix/univers/cum-i-o-zice. Si ... nu uita ca esti inca legat cu firul de argint. Ce vei vedea si cu cine vei vorbi.... să le păstrez i pentru tine.
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: Grifon din 25 Iulie 2017, 19:57:04
O altă tehnică - oarecum înrudită - constă în contemplarea (cu aceeași stare a minții) a unor anumite elemente din realitate, care să fi existat, cu certitudine, și în secolele trecute.
Aici e puțin problematic, căci nu trebuie să ne pripim. Am putea considera, de pildă, că valurile mării - întrucât au existat dintotdeauna - pot fi un reper de care ne-am "legat" si în alte existențe. Acest lucru e posibil, însă nu e sigur - căci, probabilistic gândind, se poate să fi viețuit doar în zone fără deschidere la mare (munți, deșerturi, etc.).

Tot căutând elemente garantat întâlnite și în alte epoci, eu m-am oprit la cal. Fie că am fost luptători, curieri, țărani cu plug, nobili sau iobagi...într-un fel sau altul sigur întâlneam cai. Ori ca războinici, ori ca fermieri, sigur depindeam de asemenea animale, si sigur legam atașamente puternice.

Deci recomand calul. Unul viu, dacă se poate, cu fornăieli, necezări, miros aferent...tot. Merge si cu înregistrări sau poze, dar, firește, mult mai greu (lipsind trăirea, elementul viu...)
Apoi e aceeași problemă de receptivitate pasivă - fără raționalizări. Dacă avem la dispoziție mai mult timp (cu exemplarul viu), într-un sfărșit pot apare niște...ecouri.
-----------------------------------------

Dle @Guest....
Sper că dl.@abyss ți-a deslușit...."ocultul" scop al acestui subiect.
Voiam s-o fac eu, chiar aseară, dar văzându-ți ora postării mi-am amintit avertismentul dat de dl.@Godak - știi d-ta, cel privitor la fatidica oră 23.00...
Ca să-ți iau totuși o piatră de pe inimă, îți pot spune că, dacă vreodată îmi va veni năstrușnica idee de a "vâna"/ "selecta" anumite persoane de pe acest forum, domnia ta sigur nu te vei număra printre ele.
În rest, numai bine. Nu mă citi, iar eu (ca si până acum) te voi lăsa în treburile domniei tale.
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: fiulploii din 26 Iulie 2017, 02:18:44
Citat din: abyss din  25 Iulie 2017, 18:53:37

   @fiulploii , există o tehnica si pentru problema ta. E simpla si directă dar presupune combinarea mai multor aspecte. Ideea e ca o data ajuns în faza de oobe, la care poti ajunge si prin "usa" domnului Grifon , te ridici cu viteza crescătoare exponențial catre infinit privind pământul cum dispare, si stelele cad parca intr un adânc întunecat, tu țâșnnind catre infinit cu spatele.... si vei ieși din matrix/univers/cum-i-o-zice. Si ... nu uita ca esti inca legat cu firul de argint. Ce vei vedea si cu cine vei vorbi.... să le păstrez i pentru tine.

De ce sa le păstrez pt mine ?

@Guest , așa cum fiecare sac își are petecul său așa si fiecare învățăcel își are maestrul său si de multe ori , ca sa nu zic că de fiecare dată, maestrul nu este cel pe care și-l imaginează novicele. Si nu oricine poate sa aibă ucenic chiar de pare a fi maestru . Ca sa nu mai spun ca si Maeștrii la rândul lor sunt ucenici . Deh, chestie de vibrații si de rezonanță.
Părerea mea .
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: Grifon din 26 Iulie 2017, 17:52:53
În același registru cu calul, se poate folosi ca releu mnemonic o ...sabie.
La fel, preferabil una reală (dintr-un muzeu, să zicem), dar se poate si cu un surogat metalic - cu condiția să imite acceptabil o sabie veritabilă.
De ce sabie ? Pentru că, în orice epocă am fi trăit, pe orice continent, sabia a fost, cu certitudine, un reper care s-a întipărit. Și nu e vorba doar de varianta în care să fi fost mânuitori de așa ceva - căci muuuult mai mulți oameni au fost schilodiți / răniți / uciși de sabie, decăt purtătorii.

Ideea e ca, atunci când se contemplă receptiv așa ceva, să fie lăsate deoparte orice potențiale prejudecăți. Sabia (sau, în fine, orice obiect ce l-am alege ca "releu") nu trebuie privită nici ca armă de apărare, nici ca generatoare de suferințe, ci doar ca....ceva care a fost. Dar nu ca a fost...în general....ci că a fost ceva în legătură cu noi.

În primă fază -dacă receptarea se face nealterată - ar trebui să apară o opinie valorică. Poate...respect, poate repulsie...admirație sau frică.
Va fi, oarecum, un sentiment - generat de contextul de atunci...., si care va da un prim indiciu despre relația, profundă, cu acel instrument.

Evident, va fi f. greu - căci nu ne vom putea debarasa ușor de actualele concepții. Confuziile vor fi foarte frecevente, si sunt șanse mari să se ia drept ...anterior, ceva ce nu e decât rodul vizionării a prea mult " Game of Thrones".....hahaha !
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: abyss din 27 Iulie 2017, 01:36:31
Cred că functioneaza aceasta idee de a folosi releuri mnemonice. Am avut doua asemenea experiențe cu ani in urmă in germania. Dacă mă gândesc bine ... am sa reiau experimentul precum si exercițiile de meditație. Contează mult si acestea, acumulează cumva un soi de energie utilizabila in a mentine imaginile memoriei accesate.
Titlu: Re: Teoretizarea accesării memoriei astrale si alte povești ..
Scris de: fiulploii din 27 Iulie 2017, 01:43:58
http://www.rufon.org/forum/fenomene-conexe-si-paranormale/obe-out-of-body-experiences/msg82143/?topicseen#msg82143 (http://www.rufon.org/forum/fenomene-conexe-si-paranormale/obe-out-of-body-experiences/msg82143/?topicseen#msg82143)

@abyss,
  Întrebarea mea rămâne valabilă insa aduc o completare la sugestia ta. Tehnica descrisă nu duce acolo unde doresc eu ci in aceeași iluzie matricială, la aceeași înălțime numai că pe etajera alăturată. Este părerea mea , am mai expus-o pe forum , se poate consulta in detaliu.
   Se iese deci parțial din Matrixul pământean din care totuși te hrănești pt susținere tot asa cum gravitația te sustine la sol fie ca mergi pe strada fie ca esti la etajul 50 .
    Matrixul acestui univers este pixelat iar un pixel are ca dimensiune spațială lungimea Planck iar ca dimensiune temporală timpul Planck. Acesta e 'zoom-ul ' maxim , ochiurile țesăturii
   Realitatea este făcută de Informație care este creată de Observație. Observația este făcută de Conștiință. Dovada științifică? Experimentul celor doua fante , principiul de incertitudine a lui Heisenberg, fizica cuantică in general, detalii se găsesc pe net .
   Ce este conștiința?

  Cordonul de argint , lanțul cu care suntem legati , atat individual cât si global. Insa sunt mari șanse ca sa fie doar o iluzie pt a ne da siguranță si stabilitate . Faptul că se poate rupe ne paralizează orice încercare si avem iar politica terorii . Cand se rupe la un individ - in clipa morții de obicei, se zice că - acel individ gata, dispare iar carcasa , containerul sau interfața de acțiune fizică devine inertâ si se descompune - un mod perfect de a păstra locul curat si fără urme , nu? De ce dispare individul fără ancoră? Pe acelasi principiu pe care un copil ținut din scurt acasa sa nu facă sau sa nu dreagă, cu prima ocazie fuge si face o poznă căt el de mare  :lol:   Pare logic?
   
   
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: abyss din 27 Iulie 2017, 10:09:26
@mm spunea cândva un puternic adevăr, teoria fara practica rămâne doar o teorie...oricat de logica si frumoasa ar fi.
  Raspunsul la intrebarea ta il afli doar pe cale practica. Altfel putem teoretiza functie de talent, imaginație si cultura ...la nesfârșit.
Parerea mea.
Titlu: Re: Tehnici de disputare si imagistică a memoriei astrale
Scris de: fiulploii din 27 Iulie 2017, 11:53:09
Frumos si elegant spus insa întrebarea mea vine la o afirmație criptică făcută de tine. Doream doar sa dezvolți ideea expunând motivele ce te-au determinat sa afirmi ce ai zis . Înțeleg ca e ceva personal si respect asta insa tocmai acest lucru ar trebui sa ne dea de gândit: faptul ca fiecare 'vede' sau 'simte' altceva .
    Eu înțeleg ca 20 de martori ai unui accident vor expune 20 de variante insa cele 20 de variante au elemente comune si tehnic vorbind, impresiile sunt înșelătoare iar creierul poate fi ușor 'fentat' sa vadă ceea ce nu este . De aceea, expunerea variantelor personale poate dezvălui elementele comune indiferent ca unii văd căpcăuni , pitici grași pe creier , et sau alte arătări . Imaginea nu e totuna cu realitatea , ca sa parafrazez meme-ul cu harta si terenul , nu?
  O zi frumoasă!
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: abyss din 27 Iulie 2017, 16:11:45
Afirmatia mea ti se "pare" criptica si afirmi ca înțelegi...bazandu-te pe indoiala fundamentala cum ca cea ce percepi e înșelător si nu reprezinta realitatea.

  Iti cunosc parerea aceasta de multă vreme si o respect, eu necautand a te convinge in vreun fel ca nu e asa. De aceea nu ti-Am raspuns la intrebare. Este modul tau (reflex cognitiv poate) in a te eschiva de la practica experimentală preferand-o pe cea teoretizant logica si estetica dpv stiintific.
  Raspunsul meu la intrebarea ta e simplu. Ce vei intelege când vei ieși din matrix te va ghida pe mai departe. Tu spui ca percepțiile sunt false din cauza ca ființă umană e incompleta. E foarte bine, asa si este. Totul e un mega fake, cu un scop.
  Pentru mine iluzia nu e un fake ci o informatie incompletă. A fi in afara țesăturii iluziei dar nedesprins pe deplin de ea iti ofera o situație si o anumita cantitate de informatie, fața nevăzută a lunii daca vrei. Acum depinde ce dorești, ce intentii ai, si cata nevoie de cunoastere dezvolti. Poate unii fac față altii nu. Dar a nu duce un subiect pana la capat de teamă că unii vor fi îngroziți de cata cunoastere ...pardon, iluzie vor primi ...mi se pare neconvingător. Atunci totul e desertaciune, iar faptele noastre sunt nebunie in ochii Domnului Nostru! (Ar zice Sleah) si ce rost are sa mai gandim, sa mai existam. Nu? Un burete primeste atata apa cat poate reține. Asta e parerea mea.
   
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: Grifon din 27 Iulie 2017, 18:39:49
Se impune totuși o precizare - sau, mai bine zis, o diferențiere.
Accesarea memoriei transcendente nu e acelasi lucru cu OBE. Nu necesită "desprindere", si prin urmare nu implică nici riscurile (reale) evidențiate de dl.@Gânditorul. E vorba doar de a conecta cele două memorii, de a primi niște input -uri din zona...astrală.
E drept că numitorul comun sunt tehnicile pregătitoare (" setarea" minții în postura receptivtății), dar ulterior nu mai e vorba de acelasi lucru.
Se pot face extensii paralele ale discuției, însă mi-ar place să nu uităm de unde am plecat.

Revenind la tehnicile discutate, trebuie să menționez că unul din cele mai sigure indicii ce ne pot atesta valabilitatea practicii este intensitatea percepțiilor. Desi scurte, si la început abia fulgurante, impresiile veritabile din "cealaltă" memorie devin, după oarece exersare, foarte ...vii, foarte...pătrunzătoare (e chiar greu să le definesc în termeni obișnuiți).
Cine le-a mai avut (precum le-am avut si eu) stie exact la ce mă refer. Imaginile receptate sunt cumva ...încărcate cu simțire, nu precum cele pe care le vedem în mod cotidian. Aceste simțiri generează chiar o tulburare - aspect care, în lipsa antrenamentului mai îndelungat, contribuie si el la pierderea flash-ului. Fiorul resimțit ne "scoate" din meditația receptivă, aducându-ne un soi de "tresărire" lăuntrică, involuntară - ce nu poate la început fi combătută.

Dar aici e relativ...poate doar eu am avut asemenea specific...
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: abyss din 28 Iulie 2017, 00:52:08
Si eu resimt acel fior-reflex. E mai mult o uimire copilărească de care nu scap.
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: Grifon din 28 Iulie 2017, 19:37:58
La problema aceasta, din păcate, n-am putut găsi soluții.
Mintea e cea care "tresare", surprinsă fiind de receptarea a "ceva" din afară. Si ca si cum n-ar fi destul, nu doar că "tresare", dar apoi se repede, aproape instantaneu, să ia noutatea la disecat...firește, evaporând-o...
S-ar putea dezvolta o obișnuință de a depăși "tresăririle", dacă am avea mai des asemenea flash-uri. Din nefericire însă, ele sunt atât de rare (cel puțin la mine) încât pur și simplu nu am când să dezvolt vreun antrenament....
Și nici nu se repetă. Niciodată nu am avut aceleași viziuni - chiar dacă, oarecum, unele au fost înrudite.

E ca și cum am viziona frame-uri disparate (si f.f. scurte) dintr-o " rulare" (pe care o putem doar prezuma a fi mai amplă"). Nu putem ști nici dacă aceste frame-uri sunt din acelasi "film" sau din "filme diferite".
E clar că recepția poate fi îmbunătățită - dacă nu până la un " tot", măcar până la prelungirea momentelor (așa încât flash-urile să crească, să zicem, până a fi secvențe...)

Însă, repet, n-am reușit (încă) extinderea performanței.
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: abyss din 29 Iulie 2017, 09:18:07
Xperyens, genul acesta de postare este încadrabilă la cosul de gunoi. Ca să nu mai zic de atacuri la persoana. Mai lasă te de ALCOOL când postezi. Preferabil definitiv fiindca..... riști să devii fascinant de ridicol.
Ps . Asta e prima avertizare!
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: Aseneth din 29 Iulie 2017, 16:03:54
@ Guest : Nici o sticla.

@toata lumea care vrea memorie astrala: Exista varianta sa va amintiti din experientele anterioare sau ulterioare si unele dintre ele sunt atat de socante incat nu mai puteti sa vedeti din nou lumea asa cum este? Aveti creierul si psihicul destul de puternic pentru a ramane voi insiva?
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: fiulploii din 29 Iulie 2017, 17:43:29
Deși eu nu vreau memoria astrală  :lol: sunt de părerea exprimata in poza atașata . E perfect adevărat ce zici , cei care uita ca totul e o iluzie e foarte posibil sa ajungă dilii in cazul mediu, in cel extrem depărtat e moartea.
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: Grifon din 29 Iulie 2017, 20:50:22
Citat din: Aseneth din  29 Iulie 2017, 16:03:54.
@toata lumea care vrea memorie astrala: Exista varianta sa va amintiti din experientele anterioare sau ulterioare si unele dintre ele sunt atat de socante incat nu mai puteti sa vedeti din nou lumea asa cum este? Aveti creierul si psihicul destul de puternic pentru a ramane voi insiva?

Întrebări importante, stimată @Aseneth. Există, neîndoielnic, riscul ca actualizarea unei vieți precedente să bulverseze maximal psihismul actual, încărcându-l cu moștenirea traumatică a unor experiențe urâte (poate chiar extreme).
Acesta e și motivul pentru care există "separarea" memoriilor (sau compartimentarea lor, pe paliere diferite de conștiență)
Eu nu am ajuns, precum am menționat, la "lecturi" ample - ci doar la scurte sclipiri (unele chiar...scurtissime). Însă, admit...de vreme ce până si simplele fulgurări mi s-au părut intense si "încărcate" cu trăire...ansamblul integral poate, în anumite condiții,  da peste cap actuala conștiență.
----------------------------

Stimate domn @Guest....
Dacă tot vorbim de bulversări, nu mă pot împiedica să vă constat a fi o persoană... tulburată. Prin urmare, vâ voi lăsa în pace, asigurându-vă de întreaga mea compasiune.
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: abyss din 29 Iulie 2017, 23:53:55
Citat din: fiulploii din  29 Iulie 2017, 17:43:29
Deși eu nu vreau memoria astrală  :lol: sunt de părerea exprimata in poza atașata . E perfect adevărat ce zici , cei care uita ca totul e o iluzie e foarte posibil sa ajungă dilii in cazul mediu, in cel extrem depărtat e moartea.
Ce legătură are cu subiectul in discuție ?
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: fiulploii din 30 Iulie 2017, 12:06:00
Citat din: abyss din  29 Iulie 2017, 23:53:55
Ce legătură are cu subiectul in discuție ?

Nici una , vreau doar să spariu lumea doritoare de exotism  :lol:
Adevarul e ca din punct de vedere creștin acest subiect este o erezie, o rătăcire iar daca aceasta sămânță exista in creierul practicantului atunci omul se dilește puțin sau chiar moare. In cazul cel mai fericit are impresia ca primește mesaje de la partea luminoasa numai ca, demonii adesea îmbracă haina îngerilor , zice .. casta preoțească .

Binele si răul nu exista decât numai la nivelul adumbrit al lui 3D insa suntem atat de pătrunși încât credem ca suntem 3D.
Părerea mea si atat .
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: abyss din 30 Iulie 2017, 14:26:41
Iarăși te intreb , ce treaba are acest off topic practicat in mod repetat cu subiectul in cauză ?
  Aveti la dispozitie alte zone de discuție liberă cum ar fi "comentarii libere" si altele sau mai poti iniția un subiect de tip hibrid , chestiune acceptată pana acum unde poti detalia, dezvolta rwpercursiunile negative ale acestui demers de accesare a memoriei astrale. Chiar te rog să procedezi in acest sens. Dar nu mai diluati acest subiect.
Multumesc.

Later Edit: - Voi incerca o varianta extinsa cu mai multe "usi" pe etaje descrescatoare. O singura usa pare a nu se sincroniza prea bine pe tinta temporala, sau ceva de acest gen. Voi incerca in viitor dupa mai multe teste, sa pun pe fiecare usa cate -100.000 de ani. Intru si vad ce este. Probabil si teoretic deocamdata...daca nu am fost pe undeva nimic nu va aparea. Tzinta mea principala se afla undeva cu aproximativ 1 milion de ani in urma.
  Am speranta ca in acest fel, sa reusesc pe cat posibil a localiza temporal "flashurile".

@Aseneth
"@toata lumea care vrea memorie astrala: Exista varianta sa va amintiti din experientele anterioare sau ulterioare si unele dintre ele sunt atat de socante incat nu mai puteti sa vedeti din nou lumea asa cum este? Aveti creierul si psihicul destul de puternic pentru a ramane voi insiva?"
Raspunsul meu este DA.  :-)
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: Grifon din 30 Iulie 2017, 21:52:40
Citat din: abyss din  30 Iulie 2017, 14:26:41
Later Edit: - Voi incerca o varianta extinsa cu mai multe "usi" pe etaje descrescatoare. O singura usa pare a nu se sincroniza prea bine pe tinta temporala, sau ceva de acest gen. Voi incerca in viitor dupa mai multe teste, sa pun pe fiecare usa cate -100.000 de ani. Intru si vad ce este. Probabil si teoretic deocamdata...daca nu am fost pe undeva nimic nu va aparea. Tzinta mea principala se afla undeva cu aproximativ 1 milion de ani in urma.
  Am speranta ca in acest fel, sa reusesc pe cat posibil a localiza temporal "flashurile"

Hm, domnule @abyss, d-ta ești ambițios, nu glumă !
Eu mă lupt să dibuiesc crâmpeie din (măcar) ultima, si d-ta vrei să mergi....până la capăt ?!
Respect determinarea dumitale...dar aș lua-o, totuși, cu pași mai mărunți.

Tehnic vorbind, într-adevăr, unica "ușă" vizualizată nu permite selectarea unor momente distincte din noianul memoriilor transcendente. Fiind o "intrare" unică, ea permite ori acces doar la ultima existență, sau un acces aleatoriu - ceva așa, gen "Quantum Leap".

Dacă însă vrei să ai un selector al destinațiilor, e destul însă să schimbi tabloul vizualizării. Citisem pe undeva (chiar nu-mi amintesc unde) o variantă, pe care o poți dezvolta / adapta cam așa:

Un drum printr-o grădină (decorată mental de gustibus). La capăt, un soi de clădire care să emane spiritualitate (biserică romană, gotică, pagodă, piramidă,...stupa...sau orice altceva). Drumul se parcurge în aceeași manieră ...acumulatoare de pasivitate (iar dalele, dacă dorești, le poți transforma în borne / etaloane de timp parcurs (retro).
Odată intrat în clădire, avansezi spre un soi de altar (sau postament, etc). Pe acest suport e o carte deschisă (tip ceaslov, să zicem) cu multe file
Ceasllvul e deschis la pagina actuală - si se poate vizualiza inclusiv înfățișarea prezentă, sub care este scris ceva în simboluri (fără ca pagina să fie deplin completată, evident)
După o perioadă oarecare de calibrare cu viziunea paginii, se poate începe întoarcerea filelor.
Cât de mult vrei să retro-citești ? O pagină, o viață ? Sau din 3 în 3, 5 în 5...s.a.m.d. ?

Ei, ăsta-i exercițiul. Câteva comentarii acum:

1) Eu n-am încercat niciodată varianta aceasta (doar am îmbunătățit-o teoretic)
2) În esență e același lucru ca precedenta, necesitând aceleași rigori pre-cultivate.
3) Diferența o dau filele = selector de "plonjări"
4) Cred că e mai dificilă ca cealaltă. Acolo, întunericul de "după ușă" înlesnește receptivitatea pasivă a minții. Aici, filele   forțează cumva vizualizarea conștientă, și apare clar pericolul fanteziilor subiective.

Motivul pentru care n-am încercat-o e f. simplu. Pentru că n-am ajuns s-o stăpânesc nici pe cealaltă, mai ușoară (zic eu). Nu mă pot arunca la kilometri, când eu abia adun milimetri, nu ?
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: Aseneth din 31 Iulie 2017, 12:35:06
In intuneric...
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: abyss din 31 Iulie 2017, 21:55:48
Sau lumina.... eu când deschid usa e o lumina atat de orbitoare incat de multe ori ma retrag închizând usa...sau trebuie sa stau mai mult timp pana reușesc să văd ceva cat de cat.
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: Aseneth din 31 Iulie 2017, 22:33:09
@abyss: Ca sa ajungi la acea usa, mergi prin intuneric. De aceea este si greu sa te obisnuiesti cu lumina. Dar te obisnuiesti, daca esti hotarat.



Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: Aseneth din 31 Iulie 2017, 23:23:59
@Guest: Mult prea stimate domn, am spus deja doua lucruri de care trebuie tinut cont la inceput.
Unul, ca cel care vrea sa acceseze domenii care nu se invata la scoala, trebuie sa fie sigur ca nu o ia razna in urma celor aflate pe aceasta cale.
Doi, ca cel putin prima parte a drumului vizualizat ( in caz ca se recurge la aceasta metoda), trebuie facuta in intuneric. Noaptea, seara, prin padure intunecata... oricum, dar in intuneric.


In ceea priveste oamenii care au baut prea mult din apa uitarii, raul Lethe ( a.k.a alcool), le recomand sa nu acceseze vreo memorie ca s-ar putea sa faca scurt circuit( a.k.a AVC)
Dar sunt convinsa ca nimeni de aici nu intra in aceasta categorie. Ziceam doar asa.... pentru eventualii vizitatori.
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: Aseneth din 31 Iulie 2017, 23:43:57
QED
Titlu: Re: Tehnici AMA
Scris de: abyss din 01 August 2017, 09:23:52
Citat din: Grifon din  30 Iulie 2017, 21:52:40
Hm, domnule @abyss, d-ta ești ambițios, nu glumă !
Eu mă lupt să dibuiesc crâmpeie din (măcar) ultima, si d-ta vrei să mergi....până la capăt ?!
Respect determinarea dumitale...dar aș lua-o, totuși, cu pași mai mărunți.

Tehnic vorbind, într-adevăr, unica "ușă" vizualizată nu permite selectarea unor momente distincte din noianul memoriilor transcendente. Fiind o "intrare" unică, ea permite ori acces doar la ultima existență, sau un acces aleatoriu - ceva așa, gen "Quantum Leap".

Dacă însă vrei să ai un selector al destinațiilor, e destul însă să schimbi tabloul vizualizării. Citisem pe undeva (chiar nu-mi amintesc unde) o variantă, pe care o poți dezvolta / adapta cam așa:

Un drum printr-o grădină (decorată mental de gustibus). La capăt, un soi de clădire care să emane spiritualitate (biserică romană, gotică, pagodă, piramidă,...stupa...sau orice altceva). Drumul se parcurge în aceeași manieră ...acumulatoare de pasivitate (iar dalele, dacă dorești, le poți transforma în borne / etaloane de timp parcurs (retro).
Odată intrat în clădire, avansezi spre un soi de altar (sau postament, etc). Pe acest suport e o carte deschisă (tip ceaslov, să zicem) cu multe file
Ceasllvul e deschis la pagina actuală - si se poate vizualiza inclusiv înfățișarea prezentă, sub care este scris ceva în simboluri (fără ca pagina să fie deplin completată, evident)
După o perioadă oarecare de calibrare cu viziunea paginii, se poate începe întoarcerea filelor.
Cât de mult vrei să retro-citești ? O pagină, o viață ? Sau din 3 în 3, 5 în 5...s.a.m.d. ?

Ei, ăsta-i exercițiul. Câteva comentarii acum:

1) Eu n-am încercat niciodată varianta aceasta (doar am îmbunătățit-o teoretic)
2) În esență e același lucru ca precedenta, necesitând aceleași rigori pre-cultivate.
3) Diferența o dau filele = selector de "plonjări"
4) Cred că e mai dificilă ca cealaltă. Acolo, întunericul de "după ușă" înlesnește receptivitatea pasivă a minții. Aici, filele   forțează cumva vizualizarea conștientă, și apare clar pericolul fanteziilor subiective.

Motivul pentru care n-am încercat-o e f. simplu. Pentru că n-am ajuns s-o stăpânesc nici pe cealaltă, mai ușoară (zic eu). Nu mă pot arunca la kilometri, când eu abia adun milimetri, nu ?
La o prima testare pare a fi mai buna această variantă deocamdată. Atenuează "socul" revederii unor imagini pline de senzatii bogate.
  Am intors filele, erau albe... cand m-am oprit, o imagine s-a iscat singura... era un episcop catolic asezat pe un scaun baban...si stop. Interesant ! Cumva e mai buna această vizualizare fiindcă daca vezi ceva respingător poti întoarce fila repede. Pare mai eficient, voi mai incerca.
Multumesc !
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: Grifon din 01 August 2017, 13:00:11
Un mic avertisment, totuși, dle @abyss.
Dacă aceste imagini (precum cea exemplificată) nu sunt însoțite și de un sentiment, sunt toate șansele să fie vorba doar de o ficțiune strecurată de mintea conștientă.
Dacă vizualizarea prealabilă a conținut o clădire cu funcție spirituală, apariția acelui "episcop" poate fi doar o simplă idee asociativă (cu probabilitate mai mare dacă vizualizarea s-a axat pe o catedrală, să zicem).

E aceeași logică după care, dacă ai fi construit exercițiul pe o clădire tip cârciumă / han, ar fi apărut un hangiu sau vreun rândaș....hahaha !

Trebuie avută mare grijă la diferențierea "aparițiilor". Mintea e de-a dreptul vicleană, si inserează încă asocieri subtile chiar si când o credem " amorțită", iar cu cât sunt mai "pale" cu atât pot fi confundate cu recepțiile...extra.

Doar simțirea asociată (cu intensitatea aferentă) poate face, întrucâtva, diferența...
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: Grifon din 04 August 2017, 16:01:44
O altă precizare:
Înainte de a ne lansa în asemenea tentative, trebuie stabilit clar ce anume dorim să ne reamintim - căci acest lucru influențează major procesul de anamneză transcendentă.
De regulă, doritorii se axează pe întrebări identitare (gen "Cine am fost?", "Când am fost?" sau "Unde ?". Se preferă astfel datele punctuale, de aparență, în detrimentul celor de profunzime - sau, altfel spus, cognitivul prevalează asupra senzitivului.
Acest lucru se datorează tot principalului obstacol în astfel de demersuri - mintea conștientă. Ea e responsabilă cu cognitivul, ca sarcină primară, așadar ea caută cu obstinație etichetele. Care era numele ? Ce funcție socială aveam ? În ce țară ? În ce oraș ? etc...etc...

Ei bine, tocmai aceste apetențe proeminente blochează, în peste 90% din cazuri, accesul la memoria astrală. Astfel de date apar greu (ba poate chiar deloc), tocmai datorită lipsei de relevanță pentru viața actuală. Ele nu fac parte din necesitățile prezentului, pe când moștenirea morală da - așa că mult mai probabil succes se va avea cu întrebări de tip "cum am fost ?", "de ce am fost, s.a.m.d.
Acest gen complementar de întrebări se leagă de cauzalitate - ceea ce e una din principalele rațiuni ale ciclicității metempsihotice. Mai mult, ele permit răspunsuri emoționale - si deci, prin această particularitate, mai pretabile a traversa " puntea" dintre memorii.

Dincolo de asta, întrebările "cine / când / unde?" atrag un alt obstacol în calea unor percepții reale. Intră în joc orgoliul inerent oricărei persoane, si procesul începe a fi influențat de ambiții naive (toți ar vrea să fi fost vreun Cezar sau vreo Cleopatra, dar aproape nimeni nu-și dorește să fi fost vreun țăran uzbek, uitat până și de consăteni, mort în timp ce a dat o bivoliță peste el, nu ?).
Adevărul e că, fie si probabilistic abordând problema, șansele sunt infime să fi fost vreo mare personalitate istorică. Prin urmare, dorința de a afla "cine" am fost devine (sau ar trebui să devină) caducă...
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: Grifon din 24 Aprilie 2018, 23:10:10
Revin la acest subiect cu o variantă de verificare a potențialului experiențelor.
Exercițiile propuse, indiferent de rezultate, nu pot ieși din sfera subiectivului. Fie că e vorba de flash-uri sau de trăiri mai închegate, e cu neputință să validăm experiențele - ele vor putea fi, oricând, doar niște produse fanteziste ale cortexului.
Ca urmare, o metodă prin care putem testa valoarea exercițiilor ar fi aplicarea lor pe intervale reale, efectiv trăite. În loc să așteptăm flash-uri din ipotetice vieți anterioare, putem dirija practica propusă (atât cea cu retrospecția cronologică, cât și cea cu filele) pe o perioadă, să spunem.... grădinița, sau clasa a II-a.
În mod normal, mintea conștientă are foarte puține detalii despre copilărie (reținând doar esențialul). Cine ar putea, de ex., să spună ce a făcut în 25 aprilie 1985 ? Sau în intervalul mai-iunie ''82 ? (întrebarea nu se adresează unui veteran ca herr @Xanadron, care pe atunci era om matur, ci nouă, mai tinereilor...hahaha !).

Dacă exercițiile discutate vara trecută au eficiență, aceasta ar trebui să dea la iveală (si) memorii "îngropate". Chiar de vor fi tot flash-uri, sau trăiri ceva mai lungi, de data aceasta vor fi ușor recognoscibile, si nu vom mai putea să le catalogăm drept năzăreli.

Dacă memoria va putea fi educată să " dezarhiveze" amintirile acelor perioade, e un antrenament (si un pas clar de progres) pentru perspectiva "rafturilor"...anterioare.
Titlu: Re: Pasul 1: De la memorii ipotetice la lărvi concrete
Scris de: Berenice din 26 Decembrie 2019, 00:38:49
Imi permit si eu o intrebare pe acest topic,unul din cele ce m-au determinat sa ma inscriu aici.
Cat de mare e riscul unor asemenea tehnici ? Sau e mai mult decat risc,chiar pericol ?
Citat din: Godak din  18 Iulie 2017, 16:51:56
Aparent tehnica Dlui. Grifon este bună. Dar este calea sigură de a vă umple de cele mai belicoase "larve", cu urmări nefaste din cele mai diverse. Când deschizi prea larg o ușă, e bine să te asiguri că nu-i cineva nepoftit în prag!
Pacat ca nu s-a aprofundat aceasta idee mai demult. Dar poate discutam acum.

PS. - Urez si eu,tuturor,sarbatori fericite !
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: Grifon din 26 Decembrie 2019, 11:55:47
Da, recunosc demersul ...protectiv al vechiului coleg.
Avea dreptate, și poate că am fi elaborat și atunci - de n-ar fi fost o anumită....atitudine..
Revenind, se pot identifica pericole. Nu "lărvile" alea in primul rând, ci riscuri presupuse de acea "deschidere" a receptivității, care poate aduce și "oaspeți nepoftiți".
Cea mai bună comparație, ce s-au făcut ades, e cu radio-ul. Cât scala e fixată pe o anume frecvență, nu se aude decât vocea acelei frecvențe - să zicem...Radio România, postul oficial. De se trece pe FM, apar nenumărate voci mai mici...particulare, cu "de toate" pentru toți.
Așa și cu frecvențele creierului. Cât suntem în Beta (12-38 hz) nu percepem decât realitatea directă. Odată mutată scala pe alfa (8-12 hz) începem să percepem și alte emisii (emisiuni), și tot așa pe cât coborâm pe frecvențe mai joase.

Frecvența noastră firească (beta) e in același timp o protecție, dar și blocaj. Creierul e pus pe această "bandă" tocmai pentru a fi apărat de,..."paraziți" - dar dacă vrem să auzim ce zice și "Europa Liberă" (hahaha, ca părinții noștri înainte de '89) suntem nevoiți să schimbăm scala.

E necesară, desigur, o educație prealabilă. Riscuri vor fi însă oricum - dar, deh...cine vrea să se aventureze în zona para-psi, trebuie să aibă curaj.

Oricum, felicit pe noua colegă ptr.inițiativa de a posta. Așa începe curajul - cu pași mici.
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: Berenice din 26 Decembrie 2019, 20:18:04
Multumesc pentru raspuns  8-) Explicatia e buna, dar eu voiam sa aflu,mai concret,care ar fi pericolele. Doar sa aud anumite "voci" ? Sau si lucruri mai rele ? Se poate ajunge pana la ce se mai numeste si "posesie"?
Poate par insistenta,dar cred ca e mai bine sa fim siguri decat apoi sa ne para rau.
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: abyss din 26 Decembrie 2019, 21:48:15
Cred ca e la fel ca in cazul șofatului. Se poate ajunge in ... tot felul de situații rele sau foarte grave fara o pregatire serioasa. O persoană auzind ca poți muri in nenumărate moduri conducând un autoturism poate renunța din start. Și mult bine face.
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: mr din 26 Decembrie 2019, 23:52:22
Citat din: Berenice din  26 Decembrie 2019, 00:38:49
Cat de mare e riscul unor asemenea tehnici ? Sau e mai mult decat risc,chiar pericol ?Pacat ca nu s-a aprofundat aceasta idee mai demult. Dar poate discutam acum.

Daca nu doar curiozitatea te anima, riscurile se pot transmuta in succese. Dar pana acolo, un bun exercitiu ar trebui insusit prin observarea semenilor cu care interactionezi in viata de zi cu zi. Prin multi dintre ei lucreaza cei "nepoftiti", sub diverse forme. In general, tiparele de comportament tradeaza acest lucru. "Posesie", se intampla si in planul fizic, un teren bun pentru a invata "autoexorcizarea".
Incepi sa le sesizezi "markerele", iar acest antrenament te ajuta intr-o practica de nivel/plan superior. Pe masura ce reusesti sa te mentii sus ca vibratie, nu vei mai interactiona cu "negrii", insa ei vaneaza ca hienele momentele tale in care te mai relaxezi.. :)

https://www.libris.ro/frabato-magicianul-franz-bardon-TRN978-606-94034-3-3--p1254762.html
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: Grifon din 27 Decembrie 2019, 12:16:15
Subscriu la opiniile colegilor, și adaug că, în demersul de cercetare, prudența excesivă se poate transforma în teamă, întărindu-se astfel blocajele.
Nu există pericole majore în actul cultivării receptivității. Ele pot apare în cazul altor experiențe, mai radicale, precum hipnoza sau decorporalizarea. În acele cazuri, filtrul conștienței este foarte coborât, chiar absent, și abia atunci apare pericolul unor "invazii" malefice.
Starea de receptivitate, dublată de practica "liberelor asocieri" se utilizează și în psihanaliză. Subiectul este adus într-o stare de relaxare, și i se cere să relateze ce-i vine spontan în minte - fără a i se impune o linie logică.
Firește, dacă suntem cu "drobul de sare", putem repera și aici pericole. Dacă psihologul / psihiatrul e rău-intenționat (sau, mai probabil, incompetent) pacientul riscă sugestii care mai rău îi fac...un risc există.

Dar, în linii mari, simpla cufundare a minții în zona "alfa" nu aduce griji. Cel mult aduce riscuri ptr. adevărul cercetării - riscăm a ne autosugestiona cu impresii false, 100% subiective, pe care - de nu le verificăm ulterior logic - le putem lua ca mari "revelații".
Nu e un proces facil, și nici garantat în vreun fel. Dar este cam singurul care poate pătrunde în misterioasa arie de conjuncție a memoriilor "eu"-lui de acum cu memoriile "EU"-lui primordial.

Consolidări și certificări sunt obținute doar prin practică.
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: Berenice din 30 Decembrie 2019, 12:24:32
Ma bucur sa aud ca nu sunt pericole mari. Voi incerca sa aplic unele tehnici de aici,desi am mai incercat,fara mare succes.
Cred ca am avut o viata anterioara prin perioada dintre razboaie. Imi sunt vii in minte costumele,moda,masinile alea vechi,totul. Imi place chiar si muzica jazz,care stiu ca era pe atunci. Poate voi reusi cu tehnicile aratate sa mai adun amintiri...
,
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: Grifon din 30 Decembrie 2019, 18:05:31
Hm...mi-e c-o să te cam dezamãgesc puțin, simpaticà @Berenice.
E puțin probabil ca o ipotetică viață anterioară să-ți fi fost așa...devreme. De regulă, intervalul mediu estimat între două existențe, conform tradiției oculte serioase, e cam de 2 secole. În speța enunțată, a fi trăit tot în sec.XX e improbabil - doar printr-o excepție posibil, să zicem...o scurtare neprevăzută de "program".
Se poate specula (și aici mă aventurez eu într-o prezumție neverificată) că ritmul accelerat de schimbare a societății în ultimul veac poate duce la scurtarea intervalelor inter-natale. Chiar și așa însă, tot ar trebui să treacă măcar 90-100 de ani, necesari ca spiritul să găsească "o lume nouă".
De aceea e și foarte greu să ne amintim vieți anterioare. De-ar fi fost așa rapide în succesiune, inevitabil ne-am fi amintit locuri / persoane, mai ales cu avalanșa informațională TV-Net.
Mai mult, din alte "vieți" amintirile nu vin așa...după gusturi / preferințe. E chiar f.posibil ca "eu"-ul anterior să fi fost total diferit de ceea ce suntem azi - și ca sex, și ca gusturi, și ca profesie, ca...tot. E chiar posibil (și f.probabil) ca obiceiurile, tabieturile, înclinațiile "vechi" sà repugne major actualei personalități (adicà taman pe dos de cum apreciezi d-ta acum).

Voi reveni pe subiect, cu prezentarea unei noi tehnici (mai complexe) ce se axeazà tocmai pe deosebirile íntre avatururi, mai degrabà decàt pe aparentele similarități.
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: Berenice din 31 Decembrie 2019, 01:06:57
200 de ani  :??! Eu am citit in multe locuri ca au fost cazuri mult mai rapide.
Totusi, nu va contrazic. As vrea totusi sa-mi explic de unde am eu trairile astea,ca doar nu am trait in acea perioada ? Poate la mine s-a intamplat mai repede  :-D!
PS - Multumesc oricum pentru raspunsuri.Nu-mi pare rau ca m-am inscris aici!
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: StarDust din 31 Decembrie 2019, 15:31:52
Nu stiu ce sa zic... Am mai descris si eu aici pe forum o experienta personala, un vis mai mult decat ciudat. Vedeam un grup de barbati (4-5) de undeva putin de sus in lateralul lor, barbatii purtau o discutie, si focusandu-ma pe ei la un moment dat l-am recunoscut pe cel in spatele caruia eram si m-am bucurat ca si cand revedeam un membru al familiei, un tata, un frate... etc. Numai ca, individul respectiv stiam ca sunt... eu. Exaltat i-am pronuntat numele: Vasili! In acel moment m-am fixat cumva indeaoroapele lui putin in spate si parca eram cumva conectati, urmarindu-i cum discuta dar nu pricepeam ce zic. Insa, eu eram foarte fericit de retrairea momentului, pe care il savuram.
Senzatia de euforie a disparut in momentul in care a inceput un fel de ambuscada si a unceput sa se traga spre grupul pe care il asistam si toti s-au repezit sa se puna la adapost. Eu, il urmam (dar complet conectat) pe "Vasili" si mai aveam cativa metrii ca sa ma adapostesc in spatele unei stanci, moment in care am simtit o izbitura puternica in spate. Momentul acela a fost si trezirea brusca la realitate, dar mi-au trebuit minute ca sa ma reculeg caci eu fusesem complet conectat la acele evenimente.
Probabil ca trezirea brusca a si contribuit la amintirea foarte clara a actiunii si a numelui individului.
Ce a fost asta? Nu vreau sa ma pronunt... O viata anterioara? Conectarea la o alta realitate? Ciudat mi se pare faptul ca m-am identificat 100% ca eu fiind acel om.
Ciudat e ca de mic am afinitati catre WW2... Aveam frecvent un vis, aproape identic in care apareau baraci lungi inchise la culoare, vehicule si multi oameni in jurul lor.
Mic fiind (5 ani...)mergeam dus de mana de maica-mea si imi amintesc ca priveam imprejurimile si i-am pus doua intrebari existentiale "grele"... Prima: lumea asta a fost dintodeauna asa? Mai vine razboiul pe aici? Am primit doar un raspuns scurt care m-a linistit... Nu mai vine nici un razboi! :)
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: abyss din 31 Decembrie 2019, 15:58:59
Citat din: Berenice din  31 Decembrie 2019, 01:06:57
200 de ani  :??! Eu am citit in multe locuri ca au fost cazuri mult mai rapide.
Totusi, nu va contrazic. As vrea totusi sa-mi explic de unde am eu trairile astea,ca doar nu am trait in acea perioada ? Poate la mine s-a intamplat mai repede  :-D!
PS - Multumesc oricum pentru raspunsuri.Nu-mi pare rau ca m-am inscris aici!
Da. Era si o emisiune cu un băiat mic ce isi amintea ca era o persoană de culoare ce a murit la 9/11. Isi amintea tot din viața anterioară.
In tibet la fel. Majoritatea oamenilor isi amintesc viețile anterioare iar intre reancarnari trec luni nu ani. Probabil o viață dusa cu seninătate favorizează o reîncarnare rapida, dacă ființa asa dorește .
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: Grifon din 03 Ianuarie 2020, 01:39:58
Fără îndoială, experiența d-lui @StarDust e demnă de atenție.
Argumentele ce ar pleda ptr. ipoteza de viață anterioară ar fi:
1) faptul că a fost o experiență onirică, dictată de subconștient.
2) finalul ce pare a indica moartea acelui avatar
3) experiență a fost permanent dublată de sentiment - ba încă unul f.intens.

Debusolantă, totuși, e maniera în care s-a "retrăit" experiența. O memorie anterioară presupune o trăire internă, nu externă.  Factorul de exterioritate mă intrigă - ar fi ca și cum trăirile ar fi ale...altcuiva.
Dar poate cheia rezidă în extrema subiectivitate a respectivei trăiri. Poate acel "Vasili" era doar o persoană f.f.apropiată celuilalt "eu", legat de un afect intens...(a iubi pe cineva ca pe...tine însuți). Atunci memoria ar intra în canoane - s-a retrăit momentul final al unei vieți pe front, unde poate toți au murit. Intensitatea emoției a dus, poate, la o identificare cu "sinele" - iar "conectarea strânsă" putea fi, efectiv, o ilustrare simbolică a puternicului atașament (simbolismul în subconstient putând lua și forme kinetice, nu doar vizuale)

Dacă nu asta e logica, atunci experiența rămâne misterioasă. Dar elementele "retrăite" pot fi un ideal punct de pornire pentru tehnicile dezbătute - de ele, ca "ancore", se pot lega lanțuri de alte "crâmpeie", prin procedeul asocierilor în stare de receptivitate.
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: Grifon din 03 Ianuarie 2020, 14:23:35
Ar mai putea fi (teoretic) explicația unei "memorii cromozomiale" (ipoteză pe care s-a bazat și cunoscuta serie "Assassin's Creed). Doar că aici sunt niște aspecte care invalidează :
1) un "strămoș" n-ar fi putut fi necunoscut în interval așa scurt ;  putea fi, cel mult, unul din bunici (sau frați ai bunicilor) care să fi avut vârsta participării la WW2.  În acest caz, n-ar mai fi fost o enigmă.
2) teoria "memoriei ADN" are marea hibă că nu explică de ce se retrăiesc, ocazional, momente de moarte. Dacă e vb.de amintiri preluate ereditar, atunci ele ar trebui să se oprească la momentul concepției, maximum la naștere, odată cu ruperea cordonului ombilical. Restul vieții antecesorilor nu mai are cum să fie indus la noua ființă, iar moartea respectivilor cu atât mai mult.

Deci, până una-alta, tot varianta metempsihozei rămâne singura cu marjă de validitate.
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: StarDust din 03 Ianuarie 2020, 20:14:07
A fost singura experienta de acest gen ce am avut-o(spontan). Si eu cred ca episodul reprezinta moartea lui "Vasili".
Experienta si sentimentele din timpul ei au fost intense, vii. Nu aveam nici un dubiu ca acea persoana eram eu si ma bucuram sa o revad.
Era ca si cum urmaream un film, in care personajul respectiv stiam ca eu am fost, cred ca asta e cea mai buna descriere...

Personal, m-as cam mira ca o reincarnare sa se produca atat de repede insa... cine stie? Oricum experienta asta ramane un mare mister pentru mine.
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale sau pur si simplu altceva?
Scris de: fiulploii din 03 Ianuarie 2020, 23:24:06
Nu neaparat moartea lui Vasili , parerea mea.
Inca ceva, poti estima , colega @Stardust, cât mai precis  :roll:   anii intamplarii? Ca de locatie, ce sa mai zic? Ar fi importanta si aia, mai precis latitudinea , ce zici?
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: StarDust din 04 Ianuarie 2020, 09:34:05
Foarte greu de spus ceva despre imprejurimi si perioada. Eram prea focusat pe personaj. Cei din grupul lui Vasili pareau cam toti imbracati la fel in haine inchise la culoare dar nu foarte voluminoase.
Nu pareau sa fie inarmati, cel putin nu aveau arme de mari ca dimensiuni ca PM de ex... desi asa cum am zis, ulterior a inceput sa se traga asupra grupului. In departare sigur mai erau niste persoane zarite la inceputul experientei.
Toata actiunea parea sa aibe loc intr-un relief montan cu foarta putina vegetatie. Imi amintesc bine stinca dupa care vroia Vasili sa se adaposteasca.

[edit] Imbracamintea parea destul de moderna, puteau sa fie de ex. uniforme din ww1 sau doi, dar nu imi amintesc detalii.
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: Grifon din 04 Ianuarie 2020, 14:35:02
Ar mai putea fi o explicație - ce ar làmuri, íntrucátva , exterioritatea percepției.
Tradiția ocultă afirmă că sunt două modalități de stocare a memoriilor astrale. Cea proprie fiecărei entități (stocarea internă) și cea colectivă, în ceea ce sanscrita numește Akasha ("arhivele akashice") iar psihologia lui C.G.Jung  numește "inconștient colectiv").

Se poate (prezum) ca experiența d-tale, @StarDust, să fi fost o "lectură akashică". Subconștientul propriu s-a branșat, cumva, la cel colectiv, de unde a accesat memoria în manieră exterioară. Nu ai vizualizat din memoria proprie (când ai fi perceput "1st person" ci din cea colectivă, arhivă generală/exhaustivă, unde percepția e 3rd person, cam ca la un joc PC virtual)
Conform opiniilor esoterice, așa se pot "citi" și întâmplări ale altora, sau retrocogniții ale unor evenimente istorice.

E o posibilitate. Cel puțin așa îmi lămuresc caracterul extern al experienței, păstrând ideea că era tot un "eu".
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: Grifon din 05 Ianuarie 2020, 16:01:31
Dacă tot veni vorba, să povestesc și eu o experiență - unica de care am avut parte.

Eram mic, clasa a II-a (1985). Într-o noapte am avut un vis cu adevàrat răscolitor - atât de intens, că mi-l amintesc în detaliu, chiar și acum, la aproape 35 de ani distanță.
Se făcea că eram într-o clădire de epocă, somptuoasă - ceva ca un palat. Eram mic și în vis - căci toate mobilele, decorul, îmi păreau mari. Era un decor de secol XVII, cu tot soiul de ornamente (despre care abia mult mai târziu am aflat că se încadrau la stilul "baroc"). Eram foarte speriat, aproape hăituit - știam că cineva mă urmărește, că vrea sà-mi facà ràu. Nu a trecut mult și acel cineva a apărut, o femeie matură, cu o fațà schimonosità de urà, imbràcatà intr-o rochie cenușie, cernità. Am luat-o la fugă printre camere (erau multe, cu uși albe, ornate, f.înalte față de statura mea), încercând să scap. Până la urmă am ajuns în ceva ce părea un salon, cu o masă lungă, plină de tacâmuri, argintărie. Aici m-am împiedicat cumva (parcă de covor) și am căzut. M-am răsucit panicat cu fața în sus, să văd ce se întâmplă, și am văzut cum femeia cernită ridică un pumnal asupra mea, íl coboarà fulgeràtor, și..

...m-am trezit leoarcà de nàdușealà, tremurând íngrozit. Probabil am și țipat, că a venit maică-mea sà mă liniștească, spunându-mi că am avut un coșmar.

Coșmar, coșmar...da' a fost al naibii de viu și coerent, nu haotic ca visele obișnuite. Totul era clar, aproape palpabil, și panica o simțeam încă înainte de apariția acelei femei.
De atunci, nu doar că n-am mai reluat niciodată "firul", dar n-am mai avut nicicând vreo experiență comparabilă. Coșmaruri am mai avut (destul de rar), dar nici pe departe atât de intense și clare.
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: abyss din 07 Ianuarie 2020, 22:31:55
O unică experiență.... Așa ceva e chiar interesant. Deduc prin urmare că sunt oameni destui care nu au avut nici macar o experiență unică. Asta ar putea fi chiar remarcabil și de invidiat. Somnul sa fie somn si viața fără de intrebări ieșite din comun. Ce fericire!
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: Grifon din 10 Ianuarie 2020, 17:30:14
Eh, cred că sunt foarte puțini care să nu fi avut...măcar o experiență.
Majoritatea nu recunosc aceste întâmplări ca atare. În mare parte oamenii nu cred în ceea ce ei numesc "misticisme" (iar în metempsihoză nici atât).
Dacă li se întâmplă așa ceva, îl califică simplist ca "vis ciudat"...îl comentează o vreme cu amicii, ca pe un element de inedit...apoi îl dau uitării.

Așa e și cu deja-vu. Dat fiind că senzațiile tip "déjà-vu" sunt f.f.scurte și majoritar irepetabile, oamenii nu le acordă multă considerație, nu le pun în corelații, și apoi, evident...le uită.
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: mr din 11 Ianuarie 2020, 10:19:07
In plan personal, multi dintre noi au trairi/situatii care ies din logica liniara. Intradevar, cei mai multi nu le dau importanta, neavand cu ce sa le valideze, aici, in aceasta lume in care se trezesc dimineata fara a avea vreun control real.
Insa acest fapt reprezinta un indiciu asupra varstei spirituale (sau experientei/cunoasterii dobandite pana acum sub diverse forme - unele chiar intunecate, greu de acceptat) a celor implicati. Cu siguranta, un om cu o constiinta trezita va fi mult mai atent la aceste semnale interioare, pe cand cei mai tineri, pur si simplu "nu-si amintesc" si au nevoie de repetitie (iarasi, sub diverse forme si in timp - uneori mult timp), pana devin mai sensibili.

In ceea ce te priveste, colega Berenice, cred ca iti poti face o evaluare cinstita asupra stadiului in care te afli, apoi in functie de cat "poti duce", sa te avanti mai departe...
Staruie asupra propriei evaluari pana cand obtii o validare interioara (aici depinde de spiritul tau de observatie asupra gandurilor pe care le ai), nu doar o convingere subiectiva, superficiala.
E greu de explicat, dar mai usor de inteles atunci cand incepi sa recunosti in tine parti din ceea ce vor sa zica altii...

Citeste, ai de manevrat mult balast pana sa gasesti piese potrivite din puzzle-ul tau!
Nu e usor, dar satisfactia interioara atunci cand "se aprinde beculetul" este ceea ce cauti...

Mult succes, rabdare si perseverenta! Poate asa iti gasesti, daca va fi cazul, in mod natural, un ghid...


Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: Grifon din 13 Ianuarie 2020, 00:16:39
Citat din: mr din  11 Ianuarie 2020, 10:19:07
Insa acest fapt reprezinta un indiciu asupra varstei spirituale (sau experientei/cunoasterii dobandite pana acum sub diverse forme - unele chiar intunecate, greu de acceptat) a celor implicati. Cu siguranta, un om cu o constiinta trezita va fi mult mai atent la aceste semnale interioare, pe cand cei mai tineri, pur si simplu "nu-si amintesc" si au nevoie de repetitie (iarasi, sub diverse forme si in timp - uneori mult timp), pana devin mai sensibili.

Ader la această idee, cu o precizare.
"Bàtrân" sau "tânăr" sunt noțiuni relative când e vorba de viețuiri transcendentale. "Vârsta" aici nu se măsoară ín ani de viațà (sau numār de "vieți"). Are mai degrabă legătură cu intensitatea / valoarea experiențelor parcurse, și cu învățămintele extrase / însușite.
E ca și în realitatea simplă, nu neapărat metempsihotică. Doi inși se pot naște la aceeași dată și să moară tot simultan. Unul trece prin zeci de răsturnări ale sorții, experimentează război, pușcărie, boli...participă la revoluții, să zicem...în timp ce al doilea, un "bani gata", nu face decât să-și cheltuie zilele de pomană, fără nici un țel, murind eventual de o supradoză.
La același număr (matematic chiar) de zile/ore trăite, cine va fi mai "bătrân"?

Un exemplu bun, din realitate, ar fi viața lui Tiberiu Ușeriu. Pun pariu că el a strâns roade cât pentru...mai multe vieți.
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: Berenice din 15 Ianuarie 2020, 22:28:51
Multumesc pentru precizari si sfaturi,in special colegului @mr.
Cred ca s-a uitat insa ca s-a zis:
Citat din: Grifon din  30 Decembrie 2019, 18:05:31
Voi reveni pe subiect, cu prezentarea unei noi tehnici (mai complexe) ce se axeazà tocmai pe deosebirile íntre avatururi, mai degrabà decàt pe aparentele similarități.
Am tot asteptat  :lol: :lol: :lol:
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: Grifon din 17 Ianuarie 2020, 19:33:28
Adevărat, promisesem, dar m-am luat cu altele.
Tehnica de care vorbeam îi aparține în exclusivitate antroposofului Rudolf Steiner - nicăieri n-am mai citit să fie reluată / preluată. Poate și pentru că e cam dificilă, deloc la îndemnâna celor superficiali.

Este vorba despre un efort interior, axat pe a crea un dublu al sinelui, însă alcătuit din diferențe.. Mai exact, din lucrurile / ideile / împrejurările care astăzi NU ne plac, ba chiar le considerăm foarte îndepărtate de noi.
După construcția (rațională) a acestei "dubluri" fantastice, este necesară abandonarea laturei logico-raționale și intrarea pe "sentiment". Se urmărește a se măsura, prin simțiri (nu prin calcul estimativ) cam câte "eu"-ri intermediare par a fi între sinele prezent și plăsmuirea ireală. Două ? Cinci ? Șapte ?
Apoi, odată stabilit acest număr, el se va împărți la 3 - reieșind astfel, după spusele lui Steiner, numărul de secole ce ne despart de "eu"-ul anterior.

Această metodă e descrisă mai pe larg în lucrarea sa "Reincarnare și Karma". Când o voi găsi o voi atașa aici sau o voi posta la "Biblioteca Ireală".
Nu e o tehnică facilă. Presupune, înainte de toate, o maximă obiectivitate critică față de "eu"-ul de azi, dublată apoi de o capacitate ptr. a gestiona trăiri subiective, exclusiv emoționale.

Îi acord credit tocmai pentru că nu-i ușoară. Și mai aduce și alte beneficii, prin crearea unor "corzi" cu acel alter ego - cu beneficii nebănuite pe termen lung.
Dacă cineva e interesat, o putem comenta.
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: august din 28 Ianuarie 2020, 01:16:01
Intervin aici asa cum ziceam, plecind mai "adinc", de la Yung si Freud.
Cunosc D-le Grifon ce ai precizat- as dori sa vorbim la per tu - sa-ti spun Gri, iar tu cum doresti.
Tin minte de la citire R.Steiner, ca Isus, s-ar afla acum/atunci la data scrierilor sale, pe Soare.
Pe "sOare", conform zicerilor lui, merg in ultima instanta doar spiritele cele mai evoluate.
Acolo este Lumina sau, Raiul. Asa am perceput eu.
In ce priveste paralelismul dintre Yung si Freud, am uitat sa-l mentionez pe Nietzsche, de unde vom putea
intra si mai adinc in splendoarea cunoasterii.
Pe curind.
Titlu: Re: Tehnici de accesare a memoriei astrale
Scris de: mr din 28 Ianuarie 2020, 21:34:33
Am atasat pentru colega Berenice (si nu numai) un articol scris de Rene Guenon in la inceputul secolului trecut, cu privire la abordarea cunoasterii de sine. Asa cum am mai spus, ai nevoie de manipularea unei cantitati uriase de balast informational pana ajungi sa intelegi cu ce fel de informatie rezonezi ....si sa-i cauti amprenta.
Articolul merita citit de mai multe ori, in timp... poate, poate :)