Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Război intr-un cuvant!!!!

Creat de angellla29, 05 Octombrie 2011, 19:46:02

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

kandaon

Citat din: Ganditorul din  12 Mai 2014, 21:27:38

P.S. Blackwater - Apa Neagra - Porecla acestei trupe de elita ar insemna ca sunt in slujba celor care le curge "apa neagra" prin ochi - ca in serialul cu Mulder si Scully ? Ar fi un inceput de discutie pe tema "familiilor"  E.T. si "ce vrea ele pe acest Pamant"  :martiansmile:

:-D teoria e interesant-conspirationista, dar strict in cazul denumirii astora din ce am inteles eu e vorba pur si simplu de locul sau localitatea unde isi au sediul, si care se numeste asa, Blackwater (nu ca nu ar face ei si chestii mai "black" pe unde umbla).
Ceva in genul Vadu Rau sau Valea Alba cum gasesti si pe la noi.

Dar o discutie pe tema "familiilor"  E.T. si "ce vrea ele pe acest Pamant" ar fi chiar interesanta desi evident avem prea putine cunostinte palpabile si viabile despre asa ceva (depinde si cat se poate da crezare marturiilor unora despre micii sau marii cenusii, omuletii verzi sau reptilieni hehe).
Eu cel mult as face o categorisire mai degraba pe baza a ce spune J Vallee (si Florin Gheorghita s.a., legat si de folclor si mitologie si fiintele de acolo) amestecat cu ceva teorii ale lui TV Moldovan

SLEAH19

#496
Citat din: kandaon din  13 Mai 2014, 00:05:18

Ca si proiecte "negre" aici intram in domeniul speculatiilor hehe (putem baga ceva chiar si din povestile de pe la noi). Dar inclin sa cred ca tot americanii domina, si ca trilioanele alea disparute in timpul crizei au intrat in mare parte tot in astfel de bugete si programe "negre". Asta pe langa bugetele oficiale care oricum sunt uriase.
Rusia nu are cum sa investeasca nici macar un sfert din sumele posibil investite de americani, economia Rusiei e cam de nivelul celei a Italiei.


    La sfârşitul adevăratului război rece americanii au constatat ,,amuzaţi,, , după ce au avut oarecum acces la informaţii că au construit contraarme pentru nişte arme teribile sovietice care nu existau decât în poveşti, în poveştile de dezinformare kaghebiste evident .
Nu cred că kgb-ul şi-a pierdut această abilitate la care au fost aşi , dezinformarea, una e să ai un prototip două din nişte arme moderne şi alta e să ai resurse  să le produci la scară pentru un război cu angajament total şi până la urmă cu cine ar pleca acum Rusia la un război major ca şi aliaţi vorbind , cu marasmul de naţiuni nedefinite şi pline de dictaturi , tot felul de muslimani şi asiatici? Ar mai muri ca proştii ca pe vremea lu Stalin pentru Rusia ? Eu cred că până şi bieloruşii vor deveni neutri.

  Se încearcă simularea unei noi lumi bipolare pentru că faza cu terorismul nu mai ţine dar în ce ne priveşte pe noi românii care de această dată am picat dincoace de gard , c'aşa-i în tenis, suntem într-adevăr la frontieră , suntem expuşi şi există pericolul teatrului de operaţiuni pe teritoriul nostru dar sigur e mai bine, pentru că nimeni nicoadată nu va convinge naţia română că apropierea de ruşi ne va aduce ceva bun, ne urasc şi şi-au educat copii în şcoli să ne urască, dacă cuiva îi trebuie rusie să se ducă dracului la ei dar sigur românii nu vor vibra niciodată la vocea rusiei aşa cum au ascultat înfriguraţi şi cu speranţă vocea americii.

                                                                                                  до свидания ..ciolovecilor :wink:
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Xanadron

Prea obosit ca sa mai intru aiurea-n detalii despre letalitatea calibrelor sau Blackwater/Academi, mai bag doar o zicere nu prea cunoscuta a... foarte cunoscutului Henry Kissinger :evil:

"A fi dusmanul nostru este periculos, a fi aliatul nostru e fatal." :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

kandaon

Si eu spun ca suntem cumva prinsi intre doua "lumi", poate chiar in mai multe feluri si din mai multe pct de vedere, ceva mai adanc decat obisnuita comparatie intre "est" si "vest" cum apar ele zilele astea din istorie.

Dar pentru noi raul cel mai mare acum e imperiul rus zic eu, asa ca trebuie sa vedem lucrurile in ordinea prioritatilor. Si nu ma refer la Ucraina, ca doar nu o sa invadam noi Crimeea sa o dam inapoi Ucrainei. Ma refer la Basarabia si ce s-a intamplat si se intampla acolo, si la interesele noastre pragmatice de acum, ca natiune.

acme

Citat din: kandaon din  13 Mai 2014, 20:23:10
Dar pentru noi raul cel mai mare acum e imperiul rus zic eu, asa ca trebuie sa vedem lucrurile in ordinea prioritatilor. Si nu ma refer la Ucraina, ca doar nu o sa invadam noi Crimeea sa o dam inapoi Ucrainei. Ma refer la Basarabia si ce s-a intamplat si se intampla acolo, si la interesele noastre pragmatice de acum, ca natiune.

Eu sint de parere ca tot vestul e problema; chiar nord-vestul ca sa fiu mai precis, care tineste direct teritoriile noastre; va las pe voi sa completati cuvintul lipsa:
"______ care trăiesc în Bazinul Carpatic au dreptul la dublă cetăţenie, la drepturi comunitare, precum şi la autonomie", "
We're born alone, we live alone, we die alone.

lylyt_ice

Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

terraflorin

Pro-ruşii vor să organizeze pe 25 mai, la Odessa, un referendum privind statutul regiunii

Citeste mai mult: adev.ro/n5ju2v

Xanadron

#502
Citat din: lylyt_ice din  14 Mai 2014, 01:46:13
Ha-ha ha ...razboi...? na razboi... :evil:
http://www.realitatea.net/fiul-lui-joe-biden-numit-in-consiliul-de-conducere-al-unei-companii-de-gaze-ucrainene_1439191.html
Hai sa mai postez (chiar daca de-a-n pixelu' :-D) date concrete legate de "subteranele" manevrelor din Ucraina, dincolo de orice exaltari ideologice mediatic induse intru false invrajbiri.
Uite alte doua linkuri...originale (Burisma Co.) care confirma strategia cleptocratiei globaliste: :evil: - una complexa, tipica "asasinilor economici" si care-ncepe invariabil cu indatorarea ireversibila a noilor colonii, "sprijinite" doar sa produca citiva miliardari bastinasi bagati la inaintare de catre adevaratii profitori din virful lantului trofic - externi, evident.
http://burisma.com/hunter-biden-joins-the-team-of-burisma-holdings/
http://burisma.com/american-financier-devon-archer-joined-the-board-of-directors-of-burisma-holdings/
...fiindca nu doar "vinatorul" Biden Jr. primeste o halca din resursele Ucrainei, ci si asociatul lui "arcas" (D. Archer).

Interesanta si harta zacamintelor de gaz/petrol ucrainiene, care lamureste focusarea intereselor... ambelor tabere in definitiv:
http://burisma.com/production/

P.S. Ca-ntotdeauna, declaratiile importante nu-s bagate-n seama de nimeni - v. de ex. (fara link, da-l gasiti daca vreti) recenta spusa a... nemuritorului M. Itzarescu :evil: : "Cit timp nu se achita datoriile externe, cresterea economica a Romaniei nu se va simti deloc in nivelul de trai al romanilor".

Mai clar:
1. Cineva  - dar oricine in afara de bobor - beneficiaza totusi de cresterea asta economica produsa de turma sclavilor, oricit de mica ar fi ea - ghici mason intr-un baston cine? :lol:
2. O sa traim mai bine abia cind scapam de +100 miliarde datorii. Cind adica? - NICIODATA. :wink:

Asa ca lasati-o rogu-va mai moale cu visu' merigan, dragi frati si pretini.
Clar insa ca nu zic asta fiindca ala (tot) oligarho-rusesc ar fi mai acatarii.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/


Ganditorul

A trecut un oarecare timp si pacaliciul nostru national - VVP - ce se vrea si viitor presedinte al Romanie, inca nu si-a cerut scuze pentru prostia facuta prostie care implica viitorul tuturor romanilor pe termen scurt, mediu si lung.

1.      Pacaliciul nostru VVP a facut declaratii oficiale, care sunt valabile si luate ca atare in plan international... pe baza unor informatii de pe TWITER - cand pana si un copil stie ca pe un cont de utilizator internaut poate scrie presupusul posesor dar si "Mama Omida" sau specialistii in dezinformare -  facandu-se de kakao infata lumii intregi.
Postarea de pe TWITER a disparut - declaratiile belicoase (si prostesti) ale premierului nostru nu pot fi sterse si arata cat de vulnerabila este administratia de la Bucuresti si cat de usor se poate genera o stare de nesiguranta sau o stare de violenta in Romania doar cu un simplu cont de TWITER (atentie la propaganda neagra ... :evil:).
  Oricum nu se poate demonstra acuratetea si valabilitatea datelor de pe TWITER iar un raspuns la nivel de primministru la un cont de TWITER este o inmensa gafa politica, ca sa nu spun prostie

2.                Se pare ca in vocabularul lui Premierului nostru nu exista un limbaj diplomatic care sa includa "persoana non grata" si "persoana indezirabila". Datorita acestui fapt - dar si a pupincurismului fata de interese straine - premierul nostru a confundat termeniii sanctiunii de interzicere a spatiului UE cu masura de interzicere  de survol aerian - a unei persoane aflate la bordul unui aparat de zbor - deasupra Romaniei. O masura de "ridicare a aviatiei militare si mitraliere a intrustului" se ia, de obicei in doua cazuri :
- in caz de atac terorist
- in caz de stare de razboi
Oricum, nu pui in peicol o aeronava cu tot personalul de la bord ...de dragul unei persoane "non grata" - pt ca fiind vb de un oficial al altei tari nu se foloseste termenul de "persoana indezirabila", ca pentru civili. 
Chiar si in cazul unei eventuale aterizari la Bucuresti, persoana in cauza se expulzeaza - adica se trimite de unde a venit fara a parasi aeroportul. Doar suntem un stat civilizat ce poate lua masuri diplomatice impotriva unei persoane - numai mitocanii (si vacarii) trag, si apoi intreaba !
- Pacaliciul nostru a preferat "varianta razboinica"  - "puteam ridica avioanele militare in aer"  :evil: in razboiul lui cu TWITER-istul. In timpul asta alt reprezentant al administratiei de la Moscova - ambasadorul rus de la Bucuresti - statea, nexpulzat dintr-o ambasada care nu si-a inchis relatiile diplomatice cu Romania si astepta ca seful sau din cabinetul rus sa fie "mitraliat" de vorbaria lui VVP.    Ne rad si curcile....

3.            Evident partea americana nu a recunoscut ca i-ar fi impus premierului VVP o masura care nu este chiar echivalenta cu o declaratie de razboi oficiala si unilaterala adresata Rusiei ... dar nici prea departe nu este.

"Interpretarea sanctiunilor fata de Rusia cade in sarcina fiecarei tari" - si conform acestei declaratii, plus a declaratiilor oficiale facute de premierul roman in razboiul lui cu TWITER-istul ... am intrat in kakao pana la gat, unilateral, impinsi de declaratiilel belicoase ale unui ... copil rasfatat, ce se vrea viitorul Presedinte "ferm" al Romaniei" iar asta se va vedea din pretul gazelor la conducta aragazului - pret pe care nu-l va plati VVP ci noi.

Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană, în pofida eforturilor de a-şi coordona sancţiunile împotriva Rusiei, au păreri împărţite în privinţa amplorii acestora, ceea ce ar putea determina Washingtonul să acţioneze în mod independent faţă de europeni, scrie luni The New York Times, citând, sub rezerva anonimatului, oficiali ai administraţiei americane, potrivit Agerpres.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/sanctiuni-impotriva-rusiei-sua-si-uniunea-europeana-au-pareri-impartite_141463.html#ixzz31gGXIZpS

"Am convenit să impunem cât mai curând sancţiuni împotriva Rusiei", anunţă G7 într-un comunicat, publicat sâmbătă, la Seul.

Un oficial american a declarat, sub protecţia anonimatului, că "fiecare stat va stabili care vor fi sancţiunile impuse. Aceste sancţiuni vor fi coordonate şi complementare, însă neapărat identice".


http://www.timpul.md/articol/marile-puteri-au-anuntat-ca-vor-adopta-noi-sanctiuni-impotriva-rusiei-58386.html

Însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA la Bucureşti, Duane Butcher, a apreciat că este încurajator pentru SUA, ţară care a impus sancţiuni Rusiei, să vadă că astfel de sancţiuni au un impact, după ce autorităţile nu au permis vicepremierului rus Dmitri Rogozin să tranziteze spaţiul aerian românesc.

- Adica, tradus, "este incurajator" ca se gaseste cineva in Romania care sa traduca in practica sub o forma "mai catolica decat Papa" sanctiunile aplicate Rusiei - dar nici o vorba clara despre faptul ca aceste sanctiuni au fost duse pana la masura interzicerii survolului la cererea SUA. Ori media minte de ingheata apele ... ori pupincurismul a facut ca aceasta masura sa fie pusa in carca americanilor ... ori "cererea" nu a venit de la un oficial de rang inalt al SUA si acum toata lumea se chinuie sa acopere un acord damboviteano-merigan, facut la o bere, pe terasa guvernului.

- Pana la urma orice stat care nu mai primeste gaz direct din Rusia la un pret convenabil si este nevoit sa ia de la ucrainieni, sau sa dezvolte extractia gazelor de sist  trebuie "incurajat"- americanii avand acum un pion important in vanzarea/distributia gazului din Ucraina.

Situatia in Ucraina si pe continent e instabila - se impart si se reimpart zonele de infuenta si fiecare mare putere cauta sa o insele pe cealalta, inclusiv prin declansarea/gestionarea violentelor in zona.
Una se hotaraste la "masa verde" si alta pe teren. Iar daca pe teren ai destui "idioti utili" care sa inflameze situatia oferindu-ti astfel un avantaj...cu atat mai bine.
Pacat ca "idiotii utili" se gasesc si prin Romania - noi nu prea am avea ce cauta in linia intai a conflictului deschis iar gestionarea diplomatica, discreta, a situatiei ne-ar avantaja cel mai mult.

- Cu atat mai "bine" si pentru ca prin prisma alegerilor europarlamentare Romania va trimite in Parlamentul European o gramada de "YES-mani" - care ca si seful lor, VVP - atunci  cand va fi cazul vor face "sluj", vor pupa maini aratand ca ei "pricep si iau masurile necesare" - inclusiv declaratii de razboi care sa sustina interese straine in loc sa vadacare e cea mai buna cale de strecurare prin aceasta criza.

Poate ne apara Dumnezeu de situatia cand o turma de YES-mani va trebui sa apere interesele Romaniei in Parlamentul Europen.

- Tot"bine" este pentru noi ca dupa imensa gafa facuta de premier, acesta, in loc sa caute o scuza credibila pentru declaratiile si enormitatile facute in defavoarea Romaniei in lupta lui cu TWITER-istul ... incearca sa mareasca rahatul in care ne-a bagat cerand alte declaratii oficiale din partea oficialilor romani, incearca fortarea unei hotarari CSAT (in problema "informatiilor amenintatoare" vnite de pe ...TWITER), incearca alarmarea populatiei si stricarea definitiva a relatiilor cu furnizorul de gaze al Romaniei.

- Nu sunt pro-rus cum s-ar crede, dar in timp ce noi ne TWITER-im politica externa bagand in rahat viitorul copiilor nostrii aia de stiu sa faca poltica ( aia care emit "sanctiuni" pe care pacalicii nostrii le extind pana la extreme nerecunoscute de practica diplomatica ) isi aranjaza viitorul energetic si cauta sa incheie cat mai avantajos o extinderii a colaborarii europene spre est. Dovada - intr-o scrisoare aflata pe site-ul UE ... aparuta mult dupa "criza din Ucraina" - criza sangeroasa, dar controlabila si "necesara" :

The following letter was sent today by the President of the European Commission, José Manuel Barroso, to the President of the Russian Federation, Vladimir Vladimirovich Putin:

"Mr President,

Referring to your letter of 10th April to several Member States of the European Union and third countries, I have been mandated by the Council of the European Union, following consultations with the 28 Member States, to reply to this letter on behalf of the European Union and of all 28 Member States.

The European Union agrees on your proposal for consultations with the Russian Federation and Ukraine with regard to security of gas supply and transit. We believe that this approach allows for the most useful process with the Russian Federation and other third parties, as these matters concern Member States' matters as well as the operation of the European Union's single market and touch upon a shared competence of the European Union.

As you point out, the European Union and the Russian Federation are Ukraine 's main trading partners. Let me reiterate that the need to ensure the long-term political and economic stability of Ukraine is therefore a key interest of the European Union and of the Russian Federation as you stated in your letter. Therefore it is our common interest to quickly engage in talks which will include Ukraine.

...................................

The Commissioner for Energy, Mr Günter Oettinger, stands ready to address these issues with his Russian and Ukrainian counterparts immediately, in close contact with the Member States, and will therefore contact his counterparts to organise a first meeting.

I am convinced that, by discussing constructively common solutions and actions, we can find the solution to the current crisis.

Yours sincerely,

José Manuel BARROSO"

17 aprilie 2014



ceea ce in traducerea lui GOOAGLE ar fi :

Scrisoare din partea președintelui Barroso către președintele Putin
Următoarea scrisoare a fost trimisă astăzi de președintele Comisiei Europene , José Manuel Barroso , a președintelui Federației Ruse , Vladimir Vladimirovici Putin :

" Domnule președinte ,

Referindu-se la scrisoarea dumneavoastră din 10 aprilie până în mai multe state membre ale Uniunii Europene și țările terțe , am fost mandatat de către Consiliul Uniunii Europene , în urma consultărilor cu 28 state membre , pentru a răspunde la această scrisoare în numele Uniunii Europene și de toate 28 de state membre.

Uniunea Europeană este de acord cu propunerea dumneavoastră pentru consultări cu Federația Rusă și Ucraina , cu privire la securitatea aprovizionării cu gaze naturale și de tranzit . Noi credem că această abordare permite pentru procesul de cele mai utile cu Federația Rusă și cu alte părți terțe , ca aceste chestiuni se referă la aspecte ale statelor membre , precum și funcționarea pieței unice a Uniunii Europene și atinge pe o competență partajată a Uniunii Europene .

După cum ați subliniat , Uniunea Europeană și Federația Rusă sunt principalii parteneri comerciali ai Ucrainei . Permiteți-mi să reiterez faptul că necesitatea de a asigura stabilitatea politică și economică pe termen lung a Ucrainei este , prin urmare, un interes cheie al Uniunii Europene și a Federației Ruse cum ați declarat în scrisoarea dumneavoastră . Prin urmare, este în interesul nostru comun să se angajeze rapid în discuții , care va include Ucraina .
.......................

Comisarul pentru energie, dl Günter Oettinger , este gata pentru a aborda aceste probleme cu omologii săi din Rusia și Ucraina imediat , în strânsă legătură cu statele membre , și , prin urmare, va contacta omologii săi să organizeze o prima intalnire .

Sunt convins că , prin discutarea soluții și acțiuni comune, în mod constructiv , putem găsi soluția la criza actuală .

Cu stimă ,

José Manuel BARROSO "
17 aprilie 2014

Toata scrisoare o puteti citi aici ( si o sa vedeti cat de interesanta si diferita de realitatea mediatica este...)
http://europa.eu/rapid/press-release_STATEMENT-14-132_en.htm
.....................................


Inchei aceasta postare - mult prea lunga pt a fi citita - cu un posibil scenariu :

VVP & Co fac tot posibilul pentru a strica relatiile cu furnizorul de gaze al Romaniei - Rusia - si a obliga astfel Romania sa intre in sfera de influenta a livrarilor de gaze in care si meriganii sa aiba un "deget in placinta" (inclusiv varianta gazelor de sist) in timp ce "coltii" aratati de presedentie impotriva Rusiei vizeaza doar limitarea tendintelor de "molipsire separatista" si prin Carpatii nostrii - tendinte extrem de periculoase, mai ales in situatia in care "partenerii" nostrii ar opta pentru o "retragere strategica pe Carpati" (asa cum spunea un analist politic militar undeva pe aici, prin forum) si lasarea Marii Negre sub statut de "lighean rusesc, in timp ce nordul continentului (si al Ucrainei, implicit) sa fie in "conul de umbra" al occidentului. O tendinta spre o lume bipolara... lume care inca nu si-a definit clar granitele.

Arhanghelul

#505
""  ARTICOLUL 83
       Durata mandatului

(1) Mandatul Preşedintelui României este de 5 ani şi se exercită de la data depunerii jurământului.

(2) Preşedintele României îşi exercită mandatul până la depunerea jurământului de Preşedintele nou ales.

(3) Mandatul Preşedintelui României poate fi prelungit, prin lege organică, în caz de război sau de catastrofă. ""

http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=3#t3c2s0a83

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

kandaon

#506
Citat din: acme din  13 Mai 2014, 22:46:58
Eu sint de parere ca tot vestul e problema; chiar nord-vestul ca sa fiu mai precis, care tineste direct teritoriile noastre; va las pe voi sa completati cuvintul lipsa:
"______ care trăiesc în Bazinul Carpatic au dreptul la dublă cetăţenie, la drepturi comunitare, precum şi la autonomie", "

O sa completez eu cuvantul lipsa, e Ungaria. Problema lor e ca poate vor, dar nu prea pot. Singuri nici atat, nu au nici capacitatea militara, nici economica, nici politica chiar, pot doar sa dea din gura in special pentru "piata interna" (am observat ca astfel de imbatosari apar in general inainte de ceva alegeri). Nu inseamna ca nu trebuie luati in seama insa, pentru ca daca ar avea ocazia ar actiona

Asa ca ungurii se leaga de momente si tari/state/imperii puse pe expansiune sau revansa. Inainte (in 1940) s-au aliat tot cu rusii (ma rog, URSS) si cu germanii pentru a-si atinge scopurile, acum vor sa profite de ce face Rusia si pe de o parte se dau bine pe langa aia (pentru ca NATO si UE nu ii sprijina in doleantele lor fanteziste blocate in evul mediu) pe de alta parte incearca sa ii imite pe rusi pe ici pe colo in actiuni.

Ma rog, e se pare un curent in UE care e mai dubios si e pro-autonomii si pro tot felul de alte aiureli, vizand destructurarea statelor nationale sau macar slabirea lor astfel incat sa fie integrate si controlate mai usor de la "centru" ("centru" fiind zic eu Germania, dar nici ea nu e chiar jupana absoluta cred eu). Curentul asta e sprijinit si de Rusia, care baga si ea tare pe frontul asta, planul fiind cred eu impartirea Europei intre ea si Germania, pentru asta fiind nevoie sa faramiteze ori sa slabeasca la maxim statele mai mici din jur si dintre ele, pentru a le putea controla mai usor si a-si imparti mai usor sferele de influenta

Reprezentantii acestui curent exista si la noi, unii fiind chiar romani (nu exista padure fara uscaturi din pacate), si care tot bat campii cu autonomia ba a tinutului secuiesc, ba chiar a Ardealului (aparuse la un moment dat chiar ideea autonomiei Moldovei, si nu ma refer la Basarabia  :roll:), se incearca la nivel imagologic sa se bage zanzanie intre diferitele zone ale tarii ("miticii" vs moldoveni vs ardeleni vs banateni vs regateni vs bucuresteni vs "provincia" etc. cu apasarea pe niste presupuse diferente sau "bile negre" ale unora si altora comparativ cu ceilalti). Mai e desigur si incercarea (se pare mai rasuflata zilele astea) de a impune si imaginea unei Romanii pline de tigani, care eventual sa se rupa si ei si sa-si formeze propriul teritoriu undeva.
Din pacate pentru unii care si-au facut astfel de planuri se pare ca pe de o parte tiganii nu sunt chiar atat de numerosi pe cat ar vrea ei, nici pe departe uniti si mai ales multi au plecat in "vest" (de unde impresia ca Romania e plina de tigani) unde traiul e mult mai dulce si putin probabil ca se vor mai intoarce, cu atat mai putin ca vor lupta pentru autonomii si alte bazaconii.

De fapt nici ungurii de la noi nu sunt toti trup si suflet pentru asa ceva

Dupa cum am spus, eu nu neg ca "globalistii" (si SUA) sunt de multe ori "baietii rai", in acelasi timp insa nu am cum sa nu vad ca Rusia e si ea o forta a "raului", sunt de fapt doua gasti de talhari care se lupta pentru dominatie.
Iar una, imperiul rus, e deocamdata pentru noi pericolul mai mare.

Si mai cred si ca avem destula istorie si experienta in spate (daca nu cumva si ceva sprijin din alte "sfere" uneori, cand avem nevoie) pentru a iesi pana la urma cu bine din toate astea, am avut noi momente mult mai grele.
Treaba e sa fim pragmatici, chiar cinici, sa ne intarim cat mai mult posibil si sa nu pierdem din vedere interesele noastre

abyss

Primul interes national ar fi sa scapam de dl. Goe.

Ganditorul

Citat din: acme din  13 Mai 2014, 22:46:58
Eu sint de parere ca tot vestul e problema; chiar nord-vestul ca sa fiu mai precis, care tineste direct teritoriile noastre; va las pe voi sa completati cuvintul lipsa:
"______ care trăiesc în Bazinul Carpatic au dreptul la dublă cetăţenie, la drepturi comunitare, precum şi la autonomie", "

Aici cred ca problema trebuie pusa nuantat. Nu faptul ca maghiarii din zona Transilvaniei cer autonomie trebuie sa ingrijoreze - asta o cer demult, fara prea mult spor pt ca nu au argumente. DAR faptul ca o tara europeana - UNGARIA - cere cetatenie pentru etnicii maghiari din Transilvania e o problema serioasa.

Ce drk sa faca transilvanenii, de orice etnie, cu o dubla cetatenie intr-un viitor stat Schengen, asa cum trebuie sa devina Romania (si cum trebuia sa devina de cativa ani...) ? Spatiul Schengen ofera statutul de "cetatean european" ce acopera orice pretentii ale doritorilor de libertati suplimentare.

Dar faptul ca UE accepta fara sa sanctioneze astfel de propuneri din partea UNGARIEI - indiferent cat de "nationalist" este guvernul de la Budapesta - arata ca exista un foarte puternic curent in interiorul UE care nu a vrut niciodata ca extinderea europeana sa treaca dincolo de arcul carpatic.

- De aceea se si foloseste sistemul "cu basca, fara basca" de acceptare a Romaniei in spatiul Schengen.
Iar tot ce se intampla acum - prin Ucraina, pe la noi si in Moldova, inclusiv cu asa zisa "hotarare" a unora de a se stabili la de-vitzelu' impingandu-ne, sub aceasta promisiune, sa ne luam de galci cu ursul siberian - nu sunt decat parti ale unui scenariu bine gandit care sa dea posibilitatea "lucrurilor sa se intample", granita pe Carpati fiind tinta finala (cel putin in cazul nostru...).  Si abia asta ar trebui sa ne ingrijoreze, si pe noi si pe cei care vor dubla cetatenie prin Transilvania - pentru ca putem deveni "carne de tun" pentru implinirea unor scenarii care nu ne avantajaza de loc. Parerea mea.

BaDa

"Let me speak frankly. This installation has a power system, an energy source. We have located this. It was during the conflict in the former Yugoslavia that we first noticed an increase in the output of that energy. For us, it was incredible, but we now know that this installation reacts to social upheaval and conflict."

"We don't know who constructed it, but it was built long, long ago and is situated in Siberia..."

-citat din The Installation - Valery Uvarov
Cred ca este un moment in care se pot face cercetari ale instalatiei.