Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Disc / Iasi / 2013

Creat de hoinar, 04 Februarie 2015, 10:54:32

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

hoinar

In primul rand, bine v-am gasit!

Cu toate ca am mai povestit aceasta intamplare de cateva ori, in cercuri apropiate, unor oameni care ma cunosc de ani de zile, o voi repeta si aici, chiar daca pana acum senzatia a fost una de neincredere din partea audientei.

"Intalnirea", daca vreti, s-a petrecut pe data de 22 August 2013, in drum spre Iasi (intre Vaslui si Iasi) in timp ce mergeam pe motocicleta, eu si sotia mea. Dupa ce am vazut miscare intr-unul din nori - trebuie precizat ca era o zi perfecta cu cer senin si cativa nori mari si bine conturati - am tras pe dreapta si am putut observa, atat eu cat si sotia mea, un disc plat, nu bombat, de culoare gri inchis si dimensiuni mari (50-100m ?) care facea tumbe prin acel nor, manevre executate cu incetineala unui obiect masiv, de aceea si estimarea mea de cel putin 50m in diametru. Am observat de asemenea si o "trena" poate sa fi fost un vartej de aer ce lasa dara in nor, dar e doar imaginatia mea care completeaza spatiile goale si-n plus nu prea parea un astfel de efect. Parea mai degraba o panglica.

Inca ceva important. Obiectul parea usor translucid si se vedea mult mai bine prin viziera castii sotiei mele, care era polarizata. Totodata, aveam in tankbag (intr-o geanta montata pe rezervorul motocicletei) si un DSLR si nici macar pt o fractiune de secunda nu mi-a trecut prin cap sa fac o poza. Pe de alta parte insa, avand in vedere focala disponibila (17-50mm) probabil ca as fi facut poze degeaba.

Discul era cam de marimea unghiei de la degetul mare atunci cand tinem mana indreptata spre cer. Era mare. Si real. Impingea masa norului atunci cand trecea si iesea din el. Nu era o reflexie. Era un obiect real.

Cu mana pe inima, nu pot spune ca era un OZN. Am vazut OZN-uri de cand sunt mic, cu sutele, poate chiar cu miile. Am stat cocotat pe terasa blocului, facand observatii de la 9PM la 4AM de cel putin 5 ori cu ocazia zilei internationale a observatiilor OZN, eu fiind membru RUFOR pe vremea aia.

Dracia asta era un obiect dirijat. L-am tot urmarit pret de vreo 5 minute pana ce a intrat in nori si nu a mai iesit. Aproape ca am avut accident, iesind un pic de pe asfalt, incercand sa-l zaresc din nou, dupa ce am pornit iarasi la drum. A fost atat de real si de identificabil si de vizibil incat chiar si acum, imi mai intreb sotia daca ce am vazut eu, a vazut si ea, doar pentru a-mi reconfirma ca ce am vazut a fost real.

De prisos sa va spun, ca sunt privit cu ingaduinta (chiar si de prieteni) cand povestesc intamplarea. Cu toate asta, intalnirea m-a facut sa ma uit mai des pe cer, mai ales cand calatoresc in zone neumblate.
the older I get, the faster I was

Xanadron

Da, veridica = observatie OZN pe bune :ufo: din descrierea colegului hoinar (btw, sper ca nu erati calare p-o Mobra Hoinar, ca altfel vibratiile asa-zisului motor, scartzaielile tamburilor si ondularile rotilor vesnic descentrate ar fi explicat "halucinatia"). :lol:

Serios acum, singurul aspect doar aparent discutabil ramine apatia = lipsa impulsului de-a trage-n poza obiectul. Reactie (sau mai precis lipsa a ei) care-i de fapt mai frecventa decit se crede si n-ar fi exclus sa fie indusa cumva telepatic, de-ar fi sa credem destui UFOlogi... credibili.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

prodcomb

#2
Disc plat, gri închis, tumbe lente, mai degrabă o panglică ...
Diametru unghiular cam de 3 ori discul Lunii (sau al Soarelui), adică cei 50 metri la 2.330 metri ...
Ceva zbura sau plutea prin atmosferă; ceva asemănător am văzut și eu dintr-o parcare auto în plin Bărăgan.
Dar am pus binoclul și era o frunză uscată de porumb care plutea unduindu-se. A coborât pe pământ, dar pe fondul unui nor s-a văzut mai greu (cu ochiul liber coborârea).
PS
am lăsat 50 metri la 2.330 metri; frunza ar fi avut cam 1 metru și era cam la 50 metri.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

hoinar

#3
Citat din: Guest din  05 Februarie 2015, 01:02:42
PS: Dupa observatia si determinarea ta sa afli ce se petrece... ai mai vazut asa ceva sau altceva, ti-ai pregatit aparatul langa tine?

Sunt aproape convins ca in maxim 10 ani, vom vedea cu totii asa ceva.
Dar pana atunci, nu, nu voi umbla cu 1kg de echipament la gat, doar doar sunt martorul unei noi aparitii.
Faptul ca atat eu cat si sotia mea am vazut acel obiect pe suprafata caruia norii lasau vortexuri, este indeajuns.
A fost primul si deocamdata singurul fenomen OZN observat de mine, cu adevarat impresionant.

In alta ordine de idei, multumesc pt primire si pentru lectura.
Sa ne auzim de bine!
the older I get, the faster I was

hoinar

#4
Citat din: Guest din  05 Februarie 2015, 19:26:33
In cele 5 minute de observatie cum v-ati dat seama ca era mai usor de observat prin viziera polarizata? Cam la cate grade fata de orizontala era pozitionat? Dupa cele 5 minute, moment in care s-a ascuns in nori, cat timp ati mai asteptat sa iasa din nori?

Multumesc,

Eu mi-am dat casca jos, stiind ca vad ceva important. Sotia insa nu, crezand ca vom reporni imediat (cred). Ne-am dat seama repede ca se vede mult mai bine prin viziera pt eu tot spuneam ca e translucid, ea spunand ca e gri inchis. Evident, m-am uitat  si eu prin viziera. Nu stiu cate grade. Nu am stat sa incerc diverse unghiuri. Dupa ce a disparut in nori, am asteptat cam vreo 5-10 minute. Nu mult. Parca stiam ca nu vom mai vedea nimic. Totusi nu m-am putut abtine sa nu merg pe motocicleta cu capul intors la 90 de grade, inspectand norul cu pricina pret de minute bune.

later edit: casca sotiei are viziera fumurie, probabil ca a tinut-o neridicata si s-a uitat prin ea, fiind mai comod pentru ochi, avand in vedere luminozitatea cerului in plina zi.
the older I get, the faster I was

prodcomb

Dacă-l arunca prea sus era prea mic (şi era şi mai greu de aruncat în poziţie relativ orizontală).
Ce obiect era în aer?
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

hoinar

Citat din: Guest din  06 Februarie 2015, 16:09:53
Ar fi fost utila si informatia privind unghiul fata de orizontala, aproximativ macar. Cum anume ti-ai dat seama ca obiectul era plat? Ce fel de miscari facea acel obiect? Daca poti descrie ar fi util. "Codita" statea pozitionata tot timpul in ceea ce parea spatele obiectului? Se misca pe marginea acestuia in functie de directia de deplasare? Era vizibila in permanenta sau doar cand se deplasa?

Am gasit un film din Rusia, publicat in 20 Aprilie 2013 dar eu nu stiu rusa si nu am inteles descrierea lor verbala; poate ne ajuta un coleg cu traducerea detaliilor:
https://www.youtube.com/watch?v=HW3oZCb3EZg
Ce parere ai?

Cu bine,

Salut Guest.
Nu-ti pot spune nimic despre unghiul de polarizare. Obiectul arata exact ca o moneta. Cu marginile taiate perpendicular pe suprafata discului. Grosimea era de 5-10% din diametrul discului. Miscarile erau tumbe. Rasuciri pe toate axele, intr-un spatiu destul de mic de cam 3-5 ori diametrul discului. Intra si iesea din nori. Parca se juca. Da, acea panglica era "lipita" de partea din spate a discului. SI avea cam aceeasi lungime ca si diametrul discului. Si era vizibila permanent. De asta am spus ca nu parea a fi un vortex creat de deplasarea prin nor sau eventuale gaze de esapament. Parea mai mult un voal. O trena.

Inca o precizare. Noi am vazut acest disc in interiorul unui arc de cerc descris de soseaua curbata. In acest spatiu se deschidea un camp foarte mare de cativa kilometrii. Puteam vedea copacii care cresteau pe camp ce pareau sub acest disc (am estimat zona de sub disc), si pareau infimi fata de acesta.

ps. videoclipul nu-mi spune nimic. este doar o poza cu un disc ce pare bombat, cu margini lama, ascutite, nu de tip moneda. Eu am vazut altceva.
the older I get, the faster I was