Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Munþii Bucegi ºi ciudãþeniile semnalate în zonã...

Creat de annuki, 22 Decembrie 2005, 18:02:44

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

xennon_2000

Topicul asta e foarte asemanator cu: "Civilizatia din adanc"

Ar fi buna o expeditie...dar unde sa cautam intai?...inceputul e greu!

OzN_HunteR

Ark se mai tine expeditia ca as vbrea si eu sa particip daca se poate !
A nation which has forgotten the quality of courage which in the past has been brought to public life is not as likely to insist upon or regard that quality in its chosen leaders today - and in fact we have forgotten.

John.F.Kennedy

alx

uite o informaþie:(care din nefericire nu mai poate fi verificatã,cel puþin de mine,deoarece singura persoanã din zona respectivã implicatã în asta este moartã),prin 86,în munþii Rodnei s-a instalat un dispozitiv electronic?,compus dintr-un dulap mare,2/3/2m,care a fost îngropat ºi mai apoi betonat,lucrare fãcutã de tovarãºii de la secu,ºi de un localnic care era mecanic pe un tractor cu ºenile,ºi singurul capabil sã ducã acest dispozitiv,plus materiale, în zona cerutã(am înþeles de la el cã era o zonã atât de accidentatã,cã trebuia sã fii cel puþin 50% nebun sã mergi acolo cu un vehicul).Informaþia o am de la el,la vreo 5 ani dupã revoluþie l-am prins la o discuþie,era puþin pilit,ºi cum atunci încã se discuta despre teroriºti,comploturi, etc. ºi-a dat drumul la gurã,deºi se pare cã nu ar fi avut voie s-o facã...
  Nu ºtiu ce sã zic... pãrea sincer...ºi nedumerit...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

xennon_2000

Alte amanunte nu mai ai?
din ce era compus aparatul?, pentru ce era pus acolo?locul?

OzN_HunteR

pana la orma cand se tine ca vin si eu daca ma luat !
A nation which has forgotten the quality of courage which in the past has been brought to public life is not as likely to insist upon or regard that quality in its chosen leaders today - and in fact we have forgotten.

John.F.Kennedy

Arckadii

era doar o propunere. inca nu e nimic concret.
insa va rog reveniti la topic
Ark

pulstar


Flight33

Mai sa ma dau si eu cu parerea, daca se poate. Din cite stiu eu orice Manastirea nu este construite la intimplare si sa nu uitam ca la noi in mare parte manastirile sunt vechii de sute de ani. Asta una iar a doua undeva linga sfinx se mai afla ceva.............cruce din caraiman care este amplasata pe o bucata de beton, intrebarea este sub cruce este pamint sau vre`o intrare undeva mai in adinc...............

jean

Ca o confirmare a celor scrise in cartea, "Viitor cu cap de mort" despre Bucegi, putem gasi in cartea lui Florin Ghiorghita aparuta la editura Polirom din Iasi in anul 1997, la pagina 222.
  Valentina, oarba de la Dobrovat care poate vedea si in lumea energiilor si a spiritelor spune urmatoarele:
  Si sa stiti ca este o legatura intre Sfinxul din Bucegi si Marea Piramida.energia care curge de sus se duce pe sub pamint la Marea Piramida.Asta, fiinca pe sub muntii Bucegi curge o apa mare care tine legatura cu apa care trece pe sub Sfinx si pe sub piramide, caci asa cum sint construite ele, pe dedesuptul lor trece apa.
  Insa am vazut ceva tare interesant dedesubtul muntelui unde este Sfinxul din Bucegi: dedesupt, sint niste tunele facute de oameni pamanteni. Astea le-am vazut, atunci cand, la Bucuresti, mi-or dat niste fotografii cu muntii si Sfinxul se la noi. Si uitandu-ma la poze, am dat de o intrare la care este este paznic un calaret cu plete, ce sta calare pe un cal alb. El este imbracat in alb.Insa este dintr-un fum stralucitor nu-i din carne si oase. Are cisme si in mana are un cutit lung, iar pe cap are o coroana mare. Insa el sta acolo de foarte mult timp, poate chiar milioane de ani. Ca sa intru inauntru cu privirea si sa-mi dea libertatea sa vad a trebuit sa ma primeasca el si apoi sa intru intr-un tunel lung, care duce mult sub munte.
   Cind am intrat in tunel, ca e facut lung ca o sala, in partea dreapta am vazut niste despartituri.
Am intrat cu privirea in primul tunel; acolo era o masa facuta din ceva greu, stralucitoare, cum ar fi cristalul. Si erau si trei scaunele mult mai mici.Pe masa era ceva ca din piele impaturita si pe ea erau niste zgirieturi;erea ca si cum ar fi fost zgiriata cu ceva ascutit-cu un virf de piatra sau sticla-si a ramasdungulite.Dar zgirieturile erau facute ca un fel se scris:niste bastonase si niste sucituri.
Cind am trecut pe-acolo am vazut mai multe din astea impaturite si puse pe masa. Pe o alta masa, mai era si altceva,facute tot din cristal, erau niste cupe,dar is altfel, nu-s ca paharele de la noi, era ceva sapat in ele.
  Mai departe, parca in urmatorul tunel, am intilnit altceva: acolo erau multe piese facute din sirme si hirburi dar is chiar adevarate nu din culori;erau un fel de aparate cu butoane si cu multe sirme incilcite. In misloc, pe o masa, era ceva mai inalt; era tot o masuta,darmult mai inalta si cu iesituri pe laturile ei, ca niste sertare. In ele erau niste fisii lungi, asa, ca din matase,dar nu erau intinse, erau cum ar fi matasea dar mult mai subtiri, era insa un fel de material din ceva lucios. Si tot asa, erau cu zgirieturi pe ele.
  In fund,in fund de tot,era o masa intinsa;si avea o suprafata mare, pe care erau asezate aparate de diferite feluri. Dar nici astea nu erau din culori, erau adevarate.
  Acolo a venit calaretul care era din fum, si mi-a aratat,ca atunci cind energia nu va mai curge pe deasupra, acolo unde este paznicul de piatra, "Sfinxul" atunci va intra cineva din lumea noastra a pamantenilor si va apasa butonul pe care mi l-o aratat in spatele aparatelor, de pe partea stinga. Si atunci se va schimba omenirea....
  Va fi altceva in locul pamantului nostru de-aici. Vad cum s-ar cufunda in ape...Va fi acelasi lucru tot la fel cum am vazut si mi-or spus cei din jur ca este si in Cheile Bicazului, acolo unde se cheama lacul Rosu; acolo a fost un deal si cind a venit vrenea si i-o fost harazit, dealul a scufundat si deasupra a venit apa.
  Tot asa va fi si cu Romania atunci cind cineva din omenire va apasa acel buton. Dar este foarte, foarte depart timpul acela...
  Atunci cind stiinta de pe pamant va birui, cineva o sa ajunga sub munti Bucegi, si va da de toate aceste inscrisuri si documente insemnate si, dupa semnele acelea va pricepe ce are de facut. Dar asta se va intampla dupa ce suvoiul de energie de sus va slabi. Pana atunci nu va reusi nimeni sa ajunga acolo. Dar asta e foarte dirijat de sus ca energia care vine  la piramide si la Sfinxul din Egipt,
cit si aici la noi, este este sustinuta de tot ce se intimpla in cer, in stratul acela violet-auriu. De acolo vine energia in suvoaie, dar nu vine cum este ia acolo sus. Acolo sus este energie pura si foarte adevarata, dar e impartita in mare parte si e transformata in energie alba pt. marea Piramida si pentru Sfinx.
Cind se va pierde energia aceasta alba si contactul cu lumina de sus- si asta va fi socotita de cei de sus-,atunci totul se va transforma intr-o apa aici. dar asta se va intampla intr-un timp foarte imdepartat...
   

Adevarul este dincolo de noi

Anna

Florin Gheorghita, Eugen Delcea si Tudor Diaconu sunt,cred, cei mai vehementi sustinatori ai teoriei ca istoria lumii incepe in Carpati, si argumenteaza asta destul de bine in lucrarile lor (multe la numar...nu are rost sa le insirui aici).
Muntii Bucegi, cu varful OMU , reprezentau in credinta veche a dacilor/getilor locul unde se afla Dumnezeu/ Zamolxe.
Cuvantul "om" desemna in antichitate "inalta putere divina". Omolois= fiul omului...termen pe care si-l insusea si Zeus.
Iata ce sustine Nicolae Densusianu:
"Una dintre aceste particularitati distinctive ale colosului de pe Omu este expresia lata a fetei. Homer in unul din imnurile sale numeste zeul suprem al lumii din timpurile sale: "Zeul cel prea bun, prea mare si cu fata lata""
Tot Homer precizeaza:
"Thetis plecand dis de dimineata se sui pe Uranul Mare  si pe Olymp si aici afla pe fiul lui Saturn cu fata lata sezand la o parte de ceilalti zei, pe punctul cel mai culminant al Olympului , care are mai mule varfuri"
Parca marea care cuprindea intreg teritoriul Romaniei din care a ramas acum o mica portiune numita Marea Neagra, se numea Thetis...sper sa nu gresesc.
E interesant ce adauga Eugen Delcea la acest text: Olimpul grecesc nu are mai multe varfuri...iar la maramureseni holump inseamna deal , inaltime.
In concluzie Homer se pare ca vorbeste de muntii Bucegi.
Alt citat din Iliada, atribuit lui Zeus:
"Daca voiti , insa, zeilor incercati-va norocul ca sa va convingeti cu totii . Aduceti o catena de aur si legati-o de Uran, apoi prindeti toti zeii si zeitele de ea si oricat veti incerca, nu veti fi in stare ca sa trageti din Uran pe campie pe zeul dregatoriu vostru cel mai inalt."
Cam ce conotatii se pot face aici: Zeus/Jupiter/ Yahve, amenintator din fire, isi exprima indirect dispretul fata de zeul mare si bun, cu fata lata, Saturn/Zamolxe (zeul dregatoriu vostru cel mai inalt). Practic Zeus ii invita pe ceilalti zei sa aduca Sfinxul din Bucegi...in campie adica in Baragan. Interesanta e si precizarea lui Delcea: zeii cei mai mari aveau obiceiul de a locui numai pe munte...probabil erau uriasi si cautau locuri cu gravitatie redusa. :-D
Bucegii au reprezentat in special prin Sfinx inca din timpuri stravechi un loc important pentru daci. Imi aduc aminte de secventa din filmul "Dacii"...in care adunarea tarabostes condusa de Decebal si Deceneu se facea nu la Sarmisegetuza....ci pe Bucegi...langa Sfinx. Tot acolo e si scena sacrificarii fiului lui Decebal.
E o ipoteza interesanta...

Kymosabe

#55
Pe langa cei enumerati de tine imi permit sa-l adaug si pe Dr. Napoleon Savescu .
Acesta in carte ,, Noi nu suntem urmasii Romei'' aduce ,zic eu ,cele mai multe argumente (istorice, arheologice , lingvistice , argumente legate de simbolistica, mitologie , credinte etc ) care demonstreaza faptul ca teritoriul Carpato-Danubiano-Pontic este leaganul marilor civilizatii .
E o carte interesanta care trebuie cititita .
Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

Kymosabe

#56
Daca stau sa ma gandesc , Dr. Napoleaon Savescu este , cred ,  fara exagerare cel mai infocat sustinator al acestei idei.
Teoria lui nu a ramas ,,inchisa'' intr-o carte ci a fost   prezentata   si in cadrul  unor congrese   internationale .

Mai multe date gasiti pe situl http://dacia.org/
Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

Anna

Precursorul acestei teorii este insa Nicolae Densusianu prin lucrarea sa "Dacia preistorica", pacat ca a trecut in nefiinta la inceputul secoului XX si nu a mai apucat sa asiste la descifrarea tablitelor sumeriene si la interpretarea lor data de Zecharia Sitchin, si cel mai important lucru - la descoperirea tablitelor de la Tartaria mai vechi cu un mileniu decat cele din Sumer...a caror hieroglife seamana izbitor cu cele sumeriene, dovada ca scrisul s-a nascut in spatiul carpato-danubiano-pontic.
Revenind la Sfinxul din Bucegi. Dacii numeau muntii Bucegi "Bacauca" tradus prin "vocea, tunetul Domnului". Kogaion-on reprezenta "muntele sfant/ ascuns" unde kog=capul, a=al lui, ion= sfantul(seful castei io) iar on=soare...deci "Capul sfantului soare". Descrierea identifica varful Omu cu Sfinxul.
O alta corelatie o putem face cu traducerea catorva pasaje din tablitele sumeriene, realizata de Sitchin. Creatorul omului conform sumerienilor (tablitele de la Tartaria dovedesc cultura sumeriana ca fiind neautentica...mai exact preluata) a fost Enki(zeul bun, Zamolxe) numit si domnul Pamantului, impreuna cu sora si sotia sa numita Mammu/Mammi (radical aproape  in toate limbile Pamantului pentru a forma cuvantul asociat celei care da viata) sau !atentie! "Doamna muntelui Cap". Pai un munte care are pe varf o reprezentare de cap....e doar formatiunea Bucegi cu varful Omu.
Dupa cum se stie oficial Sfinxul nostru are aceeasi inaltime cu cel din Egipt, suprapuse pe calculator se observa o asemanare izbitoare a trasaturilor celor doi colosi.
Nu trebuie omisa nici asemanarea Sfinxului din Bucegi cu un "zburator"...orbitele mari fiind parca ochelari de protectie.  :-D  :rocket:

DepthOfField

#58
Sfinxul din Bucegi, fotografiat de mine cand am ajuns pe-acolo acum vreo luna, arata cam asa... Pozele sunt luate aproximativ din aproape toate partile, de fapt mai lipseste o perspectiva ca sa fie cercul complet.
Mie nu-mi prea seamana a chip de om, decat intr-un anumit unghi, cel Celebru (poza a 3-a, 8139). Si il consider doar o forma de eroziune, cum mai sunt destule in zona, cine a fost, stie. Restul cred ca tine de imaginatia noastra.
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

DepthOfField

David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm