Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Cine ne conduce?/Ne conduce cineva?

Creat de @Lex, 03 Decembrie 2011, 16:53:54

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.


Xanadron

Ca sa nu mai deschid un topic despre intrunirea Bilderbeg-2014 (Copenhaga), postez aici cuvintarea de deschidere graita de nea' Van Duyn  - pe care unii-l cunosc, impreuna cu ideile lui mai mult sau mai putin (i)luminate. :evil: :star:

http://pentracks.com/blog/2014/05/william-c-van-duyns-opening-remarks-bilderberg-mtg-2014/

De observat (macar) chemarea lui spre des-secretizarea cailor si metodelor de conducere/manipulare globala a omenirii de catre gashca LOR - chestie care confirma indirect ideea unei apropiate Disclosure, fie ea una partiala si fortzata cumva de aceiasi caposi gri, verzui, solzosi ori impielitati din spatele Cortinei.
Care par sa fi intrat intr-o acuta criza de timp. 8-)
...Sa fie oare p-aproape o severa Inspectie Galactica?! :martiansad: 
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

#242
Pe un interesant website interactiv:
https://www.vocativ.com/interactive/usa/us-politics/presidential-readability/

...apare o statistica a "nivelului" discursurilor presedintilor USA de cind s-a inventat - surprinzator pentru unii, in continua scadere la toate capitolele:
- bogatia vocabularului
- logica abordarii temelor
- complexitatea formularilor
- etc. etc.

Ce mi se pare insa total gresit e concluzia ca asta s-ar datora "intentiei de-a face discursurile accesiblie unei mase mai mari de trepanati" :-D - fiindca, din anii 1800 pina-n prezent, nivelul exprimarii prezindentiale a scazut de la "doctor in stiintze" la capacitatea de intelegere a unui elev... de clasa a VII-a.
Eu as interpreta deci cu totul altfel involutia asta... vezi-doamne "democratica" (desi pur faptic autorii studiului au dreptate) - bazindu-ma totusi nu doar pe IQ-ul de cca. 90 al celebrului (prin prostie) "junior" G.W-Dabya Bush

Hai sa va las insa intai pe voi sa trageti concluzii - fiindca-s chiar curios sa vad daca au macar 51% puncte comune cu ale mele. :wink:


Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

mr

#243
Pai concluziile tale, Xanadron, sunt de bun simt. Si accesibile doar daca te ridici ceva mai sus de nivelul rutinei zilnice.
Sunt doua-trei variante, zic eu, pentru motivatia caderii pe tobogan a mentalului colectiv:

- o actiune concertata si concentrata de a "simplifica" gandirea si logica colectiva prin intentia accesibilizarii tuturor lucrurilor (aparent benefica), de catre insi "initiati". Si exemple de simplificare sunt cu duimul...
- parcurgerea ciclului "caderii in constiinta" (si in toate cele, automat), prevazut de civilizatiile vechi, manifestat prin "inchiderea cerurilor" si diminuarea/taierea legaturilor cu planurile superioare (impreuna cu logicile de abordare a temelor si complexitatile formularilor net superioare in raport cu cele pur materialist-stiintifice actuale), care conduc ele insele la o "simplificare"/saracire a gandirii umane. Practic, astazi nu mai sunt oameni care sa inteleaga ce au vrut sa zica "predecesorii"...
- o combinatie intre cele doua cu mentiunea ca "initiatii" sunt pe post de speculanti ai acestor vremuri "simplificate" si in simplismul lor natang, cred ca detin controlul si pot stapani orice, jucand astfel rolul de devoratori/distrugatori ai versiunii de omenire curente.

Nu pot sa nu imi aduc aminte iar de simbolistica ouroboros-ului, care ma face sa cred ca a doua varianta pe care am descris-o ar fi si cea mai apropiata de realitate. Restul ar fi doar niste efecte de moment... :star:
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Xanadron

Subscriu (ca mai intotdeauna) la parerile colegului mr si mai vin doar cu scurte completari, chiar daca ceva mai "simplutz-democratic" formulate - doar din lipsa de timp, nu ca sa fiu inteles de mai multi. :-P
Pe scurt: absorbiti de operatiunea tampirii Turmei (cu scopuri evidente la care nu mai revin, fiind ras-discutate p-aici - v. si "o actiune concertata si concentrata de a "simplifica" gandirea si logica colectiva prin intentia accesibilizarii tuturor lucrurilor" =  crearea unei Turme de "idioti utili"), Elitele nu se prind ca-ncep sa se tampeasca si ele insele.

Clar ca ma refer acum la astia aflati in virful piramidei la vedere, fiindca sefii lor din profunzimea "cepei" globale nu-s deloc prosti (Carnegie, Rockefeller si altii ca ei/fundatiile lor idiotizante zic io ca trebuie totusi inclusi in prima categorie, chiar daca-s din topul hiper-putrezilor, nu doar financiar vorbind.)
Toti psihopatii astia cu pretentii pygmalionice, dar de fapt simpli executanti ai unor scenariii milenar concepute de altii... si mai inumani, dar si non-umanoizi, :martiansad: se-nconjoara deci cu numerosi yes-meni, tzucalari, sicofanti etc. si apare un "efect de oglinda"  - vb. tot de topul "vizibililor", nu de maimutoii "middle-level" mereu inlocuiti cu altii si mai tembeli (gen autorii eructatiilor tip branconieri-almanahe-etc.) :lol:

La modul f. general, ramin la parerea ca tabloul actual al omenirii e unul similar cu o secventza de film in care un gangster sta cu pistolul la timpla noastra, obligindu-ne sa ne sapam singuri groapa si cel mai nasol e insa ca taman noi il platim ca sa faca asta.
Narcisistii astia psihopati ajung acolo-sus printr-un proces de antiselectie clar, dar inca nimeni n-a putut sa-i identifice pe cei f. putini care impun/ghidoneaza antiselectia din spatele usilor (sau trapelor? :ufo:) inchise.
Nu stiu deci daca aflarea "curelelor de distributie" dintre sisteme/subsisteme (tema prezentului topic de fapt) ar avea vreo implicatie practica pozitiva, da' cred totusi c-ar fi utila... cumva, catorva.
To be continued deci... :wink:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Ganditorul

CitatLa modul f. general, ramin la parerea ca tabloul actual al omenirii e unul similar cu o secventza de film in care un gangster sta cu pistolul la timpla noastra, obligindu-ne sa ne sapam singuri groapa si cel mai nasol e insa ca taman noi il platim ca sa faca asta.

Perfect de acord cu aceasta imagine milenara a situatiei omenirii - dar o consider incompleta pentru ca pune in scena doar 2 jucatori - cel care ameninta si cel care executa.
O analiza logica ar spune ca cel care ameninta - daca ar fi singur pe scena vietii in afara de noi, executantii - n-ar avea nevoie de atata abilitate si efort pentru a ne oblga sa-i indeplinim voia. Nu ne-ar obliga sa-i satisfacem nevoile asa, pe ascuns, sub masca eternelor justificari "pozitive", ci ar face-o direct, fara jena si fara justificari - stapanul nu se justifica in fata slugii decat daca se fereste de ceva, de cineva, de al treilea personaj care "tine echilibrul" situatiei nepermitand ca totul sa se intample brutal si direct.

Asa ca scena de mai sus as vedea-o in 3 personaje - cu gansterul care ne impune, cu pistolul la tampla, sa ne sapam groapa in timp ce "cavalerul alb" asteapta ca noi, pentru o secunda, sa facem ceva, sa iesim din situatia de "pistol lal tampla" pentru a-i oferi sansa sa intervina in favoarea noastra. Nimeni nu poate face nimic daca noi ne acceptam situatia de "sclav cu pistolul la tampla" - si in general cam asta facem. De ex :

- Ne batem si creem conflicte sangeroase pentru resurse de hidrocarburi ( tot orientul mijlociu, nordul Africii si acum Ucraina ) - dar de fapt nu conteaza cine castiga pt ca rezultatul va fi acelasi - o poluare atat de masiva in viitor incat viata normala nu va mai fi posibila. Nu ne batem in schimb pentru o viata cu resurse nepoluante - si exemplul dat de un coleg mai devreme cu autovehicolul electric scos din uz abuziv e elocvent -si nu e singurul "pumn in gura" pe care-l luam pe aceasta directie a pastrarii unei naturi neviciate, nepoluate. Sute de inventii si inventatori in domeniu au sfarsit prin disparitie - desi ideiile lor ar fi reprezentat o solutie la nevoile omenirii, la nevoile unei vieti civilizate.
Pana la urma ne batem intre noi pentru a avea intaietate la distrugerea planetei si omenirii

- Ne batem intre noi pentru controlul armelor de distrugere in masa - fie nucleare, fie chimice sau biologice.
Nu conteaza cine va avea controlul - candva, odata, ele vor fi folosite - pentru ca teoria paci prin "amenintarea cu forta" va duce intr-un final si la APLICAREA fortei - cu efecte nimicitoare pentru omenire...  Atata vreme cat aceste arme exista - nu conteaza cine detine controlul lor pe moment - acest control e unul prin forta si prin urmare genereaza o contra-forta ce va dori sa experimenteze "betia puterii".
Ne batem de fapt pentru intaietatea la declansarea distrugerii umanitatii intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat ( daca vb de controlul cibernetic asupra acestor arme si luam in considerare dezvoltarea virusilor cibernetici e posibil ca acest viitor dezastruos sa nu fie asa departe )
In mod normal o "omenire 2.0" ar insemna gasirea puntilor de colaborare si cooperare intre cei care doresc acest lucru pe o suprafata cat mai mare a globului si eliminarea din joc (prin ignorarea/marginalizare) a celor care au tendinte razboinice, belicoase - indiferent de "justificarea benefica" afisata (vezi cazul Ucraina).
- Gasim mereu resurse sa ne batem pentru "justificari benefice" dar nu ne batem in schimb pentru deturnarea acestor cheltuieli militare catre uniformizarea cunoasterii si accesului la tehnologie in imensitatea si diversitatea rasei umane - fapt ce ar reduce considerabil amenintarile in plan mondial transformandu-le in lupte locale, intre paraziti locali ce vor "puterea".

- Cert este ca noi nu stim unde e "gansterul" si unde e "cavalerul alb" in acest moment pe piata mondiala - judecand destul de sec si simplist = cei care au bani si avere inseamna ca sunt "aia raii". Pana la urma si distrugerea, si apararea unui concept - sa-i spunem omenirea 2.0 & viata planetei - necesita resurse financiare si umane. Si cum in acest caz - ca si in altele - numarul si marimea conteaza, e definitoriu pentru situatia existenta cat din societatea umana e controlata de "gansteri" si cati sunt adeptii "cavalerului alb", si care sunt fondurile de care dispun cele doua tabere.
Ori in aceasta situatie cand de multe ori "albul e negru si invers" contributia noastra activa sau pasiva poate umple buzunarul si poate da puteri nemasurate/sustinere exact modelului/tipologiei de "gangster".
- Internetul a dat posibilitatea imensa a colaborarii in timp real in definirea celor 2 actori pe scena mondiala, in definirea justificarilor ca benefice sau nocive - doctrina politica, cea religioasa si "valul negru" al IS lupta azi din greu pentru a sterge aceasta colaborare (iar asta poate fi doar unul din "scopurile" pasivitatii mondiale in fata celor de pe trotinetele Toyota...). Parerea mea.


Xanadron

#246
Pina si good ol' Benjy Fulford (niciodata tentat pina acum de ipoteze "out of this world") a ajuns sa se-ntrebe:
Western Leaders Work For Hostile Aliens, :-( Or Just Plain Evil?! :evil:

http://beforeitsnews.com/alternative/2014/10/benjamin-fulford-shocker-western-leaders-work-for-hostile-aliens-or-just-plain-evil-3044600.html

...Cind il aud pe Dick Cheney (retras cica din politica) incep sa cred ca EI lucra sub ambele auspicii. :martiansad: :evil:
Ultimul lui interviu suna oricum ca un avertisment in deplina cunostintza de cauza - din partea unuia dintre "regizorii" lui 9/11, clar - si nu doar o simpla presupunere (ca "urmatorul terror-attack contra SUA va face ca 9/11 sa para o joaca de copii") :-o
Cheney: Next Attack On Us Will Dwarf 9/11
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Arhanghelul

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Cristian 1

#248
Pe mine ma distreaza ideea ca cei ce cred ca nu conduce lumea nimeni,sunt mai multi la numar fata de  cei care cred si stiu ca suntem condusi de o mana de oameni! :mrgreen:

Arhanghelul

#249
""Vorba lunga, saracia omului.""

Miza pt. care Basescu a fost pastrat in functie: cedarea suveranitatii Romaniei pentru UERSS

Suntem victimele manipulării, în mod special practicată de către media
____________________________________________________________
In trecut

http://www.evz.ro/pdl-istul-boldea-ii-vrea-la-inchisoare-pe-ziaristii-care-fac-publice-date-din-dosarele-penale-921.html

In prezent

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/o-lege-impotriva-presei-adoptata-tacit-la-senat--76121.html
____________________________________________________________
In viitor?

http://antitrend.org/bullshit-politic/animalul-politic

_____________________________________________________________

""În sfârsit, s-ar pãrea cã în democratie cel putin individul, încãrcat de atâtea drepturi, trãieste minunat. În realitate însã – si aici stã tragedia finalã a democratiei – individul nu are nici un drept, cãci ne întrebãm: unde este libertatea întrunirilor, unde este libertatea scrisului, unde este libertatea constiintei. El trãieste sub teroare, stare de asediu, cenzurã, cu mii de arestati si cu oameni ucisi pentru credinta lor, ce pa vremea celor mai tirani conducãtori de popoare. Unde este ,,dreptul multimii suverane" de a decide soarta sa, când întrunirile sunt interzise, iar de la vot zeci de mii e oameni sunt opriti, maltratati, amenintati cu moartea, omorâti. Veti zice:da, dar acestia vor sã schimbe constitutia, sã restrângã libertãtile, sã întroneze altã formã de stat!
  Întreb: poate sustine democratia cã un popor nu e liber si nu-si poate decide singur soarta sa de a-si schimba constitutia, de a-si schimba forma statului, cum vrea el, de a trãi în libertãtile mari sau mici pe care le vrea el?
  Aici e tragedia finalã.
În realitate, în democratie omul nu are nici un drept. El însã nu si le-a pierdut nici în folosul colectivitãtii nationale, nici în acela al natiunii, ci în folosul unei caste politico-financiare de bancheri si agenti electorali.
  În sfârsit, ultima binefacere pentru individ. Democratia masonicã, printr-o perfidie neasemuitã se transformã în apostol al pãcii pe pãmânt. Dar în acelasi timp proclamã rãzboiul dintre oameni si Dumnezeu. ,,Pace între oameni" si rãzboire contra lui Dumnezeu.
   Perfidia constã în aceea cã întrebuinteazã cuvintele Mântuitorului: ,,Pace între oameni", transformându-se apoi în apostol al ,,pãcii", iar pe El condamnându-L siarãtându-L ca vrãjmas al omenirii. Si în fine, perfidia constã în aceea cã prefãcându-se a voi sã apere viata oamenilor, în realitate nu-i duc decât la pierderea vietii. Prefãcându-se cã vor sã-i apere de moartea prin care, nu fac altceva decât ating diavolescul scop, acela de a-i condamna la moarte vesnicã. ""
                                                                                                                                                   
                                                                                                                                           Codreanu , "" Pentru Maimute""

________________________________________________________________

J.F.K.-Discursul care i-a hotarat soarta.FLV

Celebrul discurs al lui Benjamin Freedman
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

fiulploii

Anghel Rugină: ,,Se zice că acest «GRUP» a luat fiinţă cam pe la începutul anilor 1800, cu scopul declarat de a prelua conducerea lumii. Prima mişcare cu relevanţă la nivel planetar ar fi fost iniţierea valului de revoluţii din Europa anilor 1848. Apoi «GRUPUL» a încercat preluarea puterii pe tot globul prin intermediul ideologiei comuniste."

Telespectator: ,,Cum adică, să preia puterea în lume cu ajutorul comunismului? Păi comunismul nu zice că totul este al tuturor? Nu înţeleg. Puteţi să ne explicaţi?"

Anghel Rugină: ,,O.K. Să raţionăm un pic... Deci ideologia comunistă spune că totul este al tuturor, este adevărat, dar şi că nimeni nu poate dezlipi niciun strop din bunurile în comun pentru folosul său personal. Deci totul este al tuturor şi în particular al nimănui. Şi chiar dacă nu sunt ale nimănui, după victoria planetară a comunismului, aceste bunuri trebuiesc totuşi «administrate» de cineva. Şi de ce acel cineva n-ar putea fi un «GRUP» de administratori la nivel mondial de, să zicem, ... 250-300 de persoane!"

Telespectator: ,,Dar cine sunt oamenii ăştia? Este vorba de Francmasonerie?"

Anghel Rugină: ,,Sunt şi masoni în «grup», dar nu sunt majoritari!"

Telespectator: ,,Atunci, despre cine este vorba? E sultanul Bruneiului? Bill Gates? Sau cine altcineva?"

Anghel Rugină: ,,Măi, băieţi... Pe oamenii ăştia nu-i cunoaşte nimeni... Adică nimeni dintre «muritorii de rând»! Ce sultan? Ce Bill Gates? Ăştia sunt mici copii, pe lângă cei din «GRUP»! Trebuie să înţelegeţi că adevăraţii bogaţi ai lumii nu apar în niciun top, al niciunei reviste... Se bucură de anonimat pentru ca astfel să aibă libertate deplină de mişcare. Doar un număr limitat de persoane, alese pe sprânceană, cunoaşte identitatea unora dintre ei, alte persoane «alese», cunosc pe altele, şi tot aşa. Nimeni nu poate pune toate piesele acestui puzzle împreună... Nici măcar preşedinţii marilor state ale lumii. Directivele ajung la ei prin interpuşi. V-am spus că este vorba despre oameni deosebit de inteligenţi şi despre o organizare perfectă!"

Telespectator: ,,Atunci sunt evreii?"

Anghel Rugină: ,,Sunt şi evrei dar nu sunt majoritari!"

Telespectator: ,,Arabii? Sunt şi arabi? Că ăştia au petrol..."

Anghel Rugină: ,,Dragii mei, sunt reprezentanţi de peste tot, într-o proporţie echilibrată. În asta şi constă succesul «GRUPULUI», deciziile în interiorul lui se iau într-un mod absolut democratic, iar locul în acest «GRUP» se moşteneşte, pe principii monarhice, cei ce urmează să intre fiind foarte bine testaţi şi pregătiţi în acest sens..."


Sursa: aiurea pe net .

Inclin sa-i dau dreptate celui care a fost A.Rugina . Si necunoscutele incep de la nivelul grupului in sus .
Parerea mea.

Arhanghelul

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Xanadron

O completare (nu neaparat infailibila) la... semi-sifonarea raposatului AR, care ori stia mai multe si nu voia sa le toarne, ori uitase de Comuna din Paris (1789) si alte semne mult mai vechi ale polarizarii-n globalizare - vizibile ce-i drept abia odata cu Renasterea tarzioara, dar pregatite atent inca de pe vremea "consiliului celor 10" din Venetia.

Trec insa peste analizele prea abisale ale sclaviei perpetue deghizate-n experimente sociale diverse finantzate de aceiasi profitori. Simplificind deci la maxim, dupa bajbaieli seculare care-au durat cam 5 ani :lol: inclin sa cred ca, oricite sub-, meta- sau parasisteme s-ar calca pe bataturi in Establishment, se poate decela o coabitare / intelegere a tuturor Elitelor apartinind atitor corporatii, cabale, loji etc.

Altfel n-ar fi cazut cu totii de acord sa mentina atitea "paradisuri fiscale" de pilda, unde doar cca. 70 mii de spoliatori feroci de toate natiile (1 din 100.000 paminteni) depoziteaza 30-35 trilioane euro, adica-n medie 500 milioane fiecare. Posesiunile lor strict "monetizate" trebuie oricum multiplicate cu cel putin 10 - unii zic ca cu 100 - daca le luam in calcul si fabricile, magazinele, castelele, terenurile, bijuteriile, tablourile, yachturile, elicopterele etc.

Chiar daca unele gasti mai sar calu' cu manglelile cum a facut in ultimele decenii grupul Nazi-Rothshchild-Sionist-Neocon-Bandar-Bush (Bandar fiind familionu' saudit vampiric :evil: nr.1), toti cad la pace intr-un final. Aici includ si pe "ceilalti" megamoguli apartinind elitelor BRICSA-rusesti, Yakuzei nipone, Triadelor chineze etc., care n-au nici ei vreun gind sa "ucida sistemul", ci doar sa nu mai fie pacaliti la impartirea prazii.

Aici ("necunoscutele incep de la nivelul grupului in sus") vine insa bifurcatia-cheie a ipotezelor, eu cel putin nefiind convins de teoria ca toate Elitele sint unite (in rele, clar) fiindca au un inamic comun "alien" :-) - banuiesc ca unu' d-ala "bun" dupa cum le zadarasc sa actioneze ET-ii aliati lor-Elitelor, nu?!
Cam asta a fost totusi concluzia majoritatii celebrilor UFOlogi la conferinta californiana cu tema "Breakaway Civilization" din iunie a.c., doar unul avansind prezumtii ceva mai plauzibile, in sensul sprijinirii diverselor grupuri de interese de catre doua sau maxim trei rase ET (deci nato-'meriganii, rusii si/sau chinezii ar avea fiecare "sforari" proprii intra-, ultra- sau extra-terestri mai mult sau mai putin bulbucati, solzosi ori cornuti.) :-D

Eu cred ca treaba sta insa mult mai nasol pe traiectul "curelelor de transmisie Cer-Pamint" :planet: - si mai nasparliu adica din pdv al amputarii oricarui liber-arbitru uman la scara "macro" decit prezuma TVM in Programul Terra -, desi e greu (sau poate imposibil) de substantiat prin altceva decit dovezi circumstantiale conturarea unui profil al caracatitei IT/UT/ET care viruseaza subtil planul nostru fizic.
Subliniez "al nostru" fiindca-s treptat mai convins ca vietuim constrinsi De-Mai-Sus intr-o zona de viermuiala cosmica heterogena, cu spirite evoluate (dar nu cum-se-cade-disciplinate probabil) amestecate cu altele primar-instinctive si pedepsite-n felul asta sa suporte si unele, si altele constringeri peste alea inerente containerului carnal, intr-o carantina corectionala sau chiar parnaie galactica extinsa dincolo de sistemul solar.
Mai multe-n continuarea paragrafului asta cam prea lung deja, poate alta data.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Ganditorul

#253
Continui ideea colegului Zen cu o ipoteza si mai nasparlie - pentru ca adevarul sta mai mereu sub nasul nostru.
De multe ori intrebam cine sunt "EI", cand or sa apara in viata noastra si cu ce efect.

Uitandu-ne un pic in istoria contemporana vedem ca sunt prezente cel putin 2 variante de viata umana pe terra - 2 tipuri de biosisteme umane care nu se amesteca in "ciocnirea civilizatiilor".
Unii cu drag de muntii, campii si ape cristaline, si altii care oricat de puternici sau urgisiti au fost in timpul istoriei s-au incapatanat sa stea printre nisipurile desertului, lipsiti de hrana si apa, batandu-se pentru niste chetroaie sterpe. E lipsit de logica sociala si biologica sa cauti motivul pentru care "oamenii deserturilor" nu s-au mutat mai spre sud in luxurianta vegetatie a Africii ecuatoriale, sau mai spre nord, in Europa amenintata si jefuita sistematic de diverse imperii ale "oamenilor nisipurilor". E absurd sa crezi ca "oamenii nisipurilor" se simt bine fara hrana (mancand o frunza ofilita pe zi), fara apa (de baut... ca de spalat o fac 1 pe an, cand ploua, daca ploua, iar igiena  nu e punctul lor forte...), consumand silicati cu lingura (adica nisip - iar cine a fost prin zona stie ca totul e pudrat cu nisip, de la hrana pana la cele mai intime haine ) - fara sa consideri ca nu sunt un biosistem diferit.

- Asa ca fara sa vrem, prin prisma spatiului vital, ne-am impartit si ne impartim acum in iubitori de munti, ape si paduri, pe de-o parte, si iubitori de stepe, nisipuri aride si chetroaie golase. Si fiecare grup socio-biologic, desi aparent identic cu celalalt, cauta sa-si extinda spatiul vital, ecosistemul propriu - unii nu stiu cum sa puna accent pe pastrarea naturii intacte si ocrotirea planetei, pe cand altii nu stiu cum sa polueze mai mult, cum sa-si extinda spatiul vital prin desertificare artificiala (atentie la gazele de sist), cum sa propage in spatiul umanitatii ideea ca un purcoi de petrodolari in buzunar sunt suficienti pentru fericirea personala - chiar daca aceasta fericire se manifesta intre maldare de deseuri si gunoaie, printre betoane si sticla, in mediu artificial al omului "modern".

- Uneori aceasta confruntare pentru spatiu vital ia valente violente, de conflict deschis. Alteori ne "lasam convinsi' ca una sau alta din tabere are mai multa dreptate, aderand la variantele pe care le consideram vital necesare, renuntand uneori la tehnologiile energiilor verzi si regenerabile (pe care le stim de milenii) de dragul si sub presiunea "necesitatii' creeate de crizele celorlalti (crize de "spatiu vital").
Pentru ca, dincolo de confruntarea directa sau aparenta, fiecare din tabere are nevoie de resurse umane si materiale - iar noi asta suntem, generatori de resurse materiale si umane pe o tabla de sah unde se confrunta, de milenii, "EI" cu "NOI"- indiferent care ni se pare noua, fiecaruia, ca ar fi "EI" sau "NOI".

- Intrebarea care apare tot mai pregnant este "care sunt ET-ii si care bastinasii" pentru ca ipoteza in care "EI sunt aici" are de mult un rezultat vizibil pozitiv. Parerea mea.

equilibrum

CitatEu cred ca treaba sta insa mult mai nasol pe traiectul "curelelor de transmisie Cer-Pamint" :planet: - si mai nasparliu adica din pdv al amputarii oricarui liber-arbitru uman la scara "macro" decit prezuma TVM in Programul Terra -, desi e greu (sau poate imposibil) de substantiat prin altceva decit dovezi circumstantiale conturarea unui profil al caracatitei IT/UT/ET care viruseaza subtil planul nostru fizic.
Subliniez "al nostru" fiindca-s treptat mai convins ca vietuim constrinsi De-Mai-Sus intr-o zona de viermuiala cosmica heterogena, cu spirite evoluate (dar nu cum-se-cade-disciplinate probabil) amestecate cu altele primar-instinctive si pedepsite-n felul asta sa suporte si unele, si altele constringeri peste alea inerente containerului carnal, intr-o carantina corectionala sau chiar parnaie galactica extinsa dincolo de sistemul solar.

Asta ma duce cu gandul la Imperiul Galactic din seria Fundatiilor. Poate ca norocul sau ghinionul nostru se afla in pozitia noastra periferica si neimportanta, dar acum, refacerea sau restructurarea pe zone de influenta sa duca la dorinta unor "agenti" din diferite grupari sau uniuni sa preia sistemul nostru. Hai sa ne imaginam un haos de cateva mii de ani pana acum (la nivel galactic). E clar ca nu a avut nimeni un control al actiunilor pirateresti, ale savantului nebun sau a armatei proscrise in cautare de soldatul perfect. Asa ca noi putem sa fim oricare din aceste variante.
Faptul ca nu se actioneaza direct se poate explica prin lipsa resurselor, mentinerea secretului fata de alte grupuri, crearea unor baze de atac sau modelul "arca lui Noe". Iar de noi poate ii doare exact niciunde, suntem dispensabili.
Oculta poate a fost informata de una din grupari aproximativ de situatie si s-a cerut colaborare, le-au explicat cum sa manipuleze si sa conduca omenirea spre scopurile "comune" si le-au promis supravietuirea rasei (a se intelege familiile elitei).
Dovezi nu am. E o ipoteza pe care o sa o demonteze viitorul, pentru ca daca o demonstreaza noi nu o sa mai stim.
Pastreaza-ti energia.