Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

2020 - Macaz la paradigmă

Creat de Grifon, 26 Martie 2020, 10:57:46

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

SLEAH19

  Îi suspectăm cei care doresc să schimbe macazul/paradigma, sau ne imaginăm că trebuie să fie foarte inteligenți  prin ce fac și că ar fi pe undeva și intenții bune , dar dacă sunt răi? Dar dacă sunt răi și proști? Dar dacă sunt mai mult proști decât răi, procentual vorbind   ...  eu așa am senzația!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Grifon

Senzația asta, într-o anumită măsură, o am și eu.
De fapt, o am de la anteriorul "macaz", în anii 2000. Păi goanga aia cu "turnurile" a fost de clasa IV, iar ulterior minciunile cu "arsenalul irakian" au fost de-a dreptul penibile.

Însă mai e un aspect. Poate minciunile sunt elaborate proporțional cu inteligența / cultura societății. De ce să se investească în scenarii f.complexe, cu variante "de retragere" sau cu planuri complementare ? Azi, din păcate, orice aiureală expectorată "prinde" ca scabia (adică, pardon...ca Covidu - totul e să o urle în neștire ..."știrile" (jocurile de cuvinte sunt o plăcere de-a mea, scuzați-le).

Ca să mâni niște oi în țarc nu e nevoie să le citești "Critica Rațiunii Pure" a lui Kant. Șuieri, fluieri, latră câinii, mai dai cu bățul - arhisuficient. Mă uit în jur și mă crucesc câtă nerozie văd ! Cred că și oile ar mai fi avut o scurtă ezitare...dar, deh...fericitele animale n-au televiziune.

Dar mai am o altă convingere. Această schimbare de paradigmă oricum s-ar fi petrecut, iar diverse "elite" care încearcă să profite de pe urma ei sunt, la rândul lor, efecte, nu cauze.

hoinar

Citat din: Grifon din  03 Aprilie 2020, 21:01:54
Această schimbare de paradigmă oricum s-ar fi petrecut, iar diverse "elite" care încearcă să profite de pe urma ei sunt, la rândul lor, efecte, nu cauze.

Elita este un efect al schimbarii? Sau actiunile elitei sunt un efect? As fi mers pe ultima varianta, elita fiind cauza schimbarii, fara sa intru in ezoteric.
the older I get, the faster I was

Grifon

Citat din: hoinar din  04 Aprilie 2020, 05:57:49
Elita este un efect al schimbarii? Sau actiunile elitei sunt un efect?
Valabile amândouă variantele.
Orice "elită" (indiferent de loc / epocă) este provenită din societate, o "emanație" a acesteia (vb. lu' moș Ilici). Dacă societatea, în schimbul implacabil de generații, devine mai elevată (ca și ansamblu) atunci și exponenții săi "de vârf" vor avea trăsături excepționale. Dacă însă ansamblul general e decadent, superficial sau, in fine, cum doriți, "elitele" derivate vor avea cam aceleași caracteristici.
Una erau elitele din sec.XIX în lume (sau la noi "pașoptiștii"), alta sunt acum.

Citat din: hoinar din  04 Aprilie 2020, 05:57:49
As fi mers pe ultima varianta, elita fiind cauza schimbarii, fara sa intru in ezoteric.
Păi aici văd o abordare paradoxală. Elitele (fie că vorbim de masoni, Vatican etc.) sunt preocupate constant de ezoteric. De fapt, doar ezotericul le asigură existența multi-seculară, căci altfel, de-ar fi fost axate numai pe interese materiale de moment...era suficient să activeze în partidele politice.

Completez cu un citat, în asentimentul colegului @SLEAH19:

"Ai legat tu lanțul Pleiadelor sau ai dezlegat tu frânghiile Orionului ?
Aduci tu afară constelațiile la vremea lor,
Și călăuzești tu Ursul cu puii săi ?
Cunoști tu legile Cerului ? Ai hotărât tu stăpânirea lui pe Pământ?"
                              Iov 38: 31-33

Cauzalitatea pre-există manevrelor întreprinse în sub-lunar. A ne închipui că "bogații lumii" au dispus rotirea de ceasornic a planetelor...ar fi un plonjon în absurd.
Dar, presupunând că la nivelul actualelor "elite" existà și unii mai...ínțelepți (fie buni, fie răi) respectivii cunosc sincronizarea și efectele generate de configurațiile...ezoterice. Dar și ei le cunosc doar abstract (adicătelea prin simbolism, nu revelație) și fiecare íși ínchipuie că, dacă e "rost de schimbare", atunci musai sà fie...schimbarea lui. De aceea multiple forțe / organizații íși vor suplimenta efortul ín următorii ani, fiecare cu agenda ideologicà proprie.

Grifon

Faptul că ne aflăm în pragul unei revoluții este atestat și de gânditori economici (nu doar The Economist) afiliați actualului establishment:
"At the very moment of its ultimate triumph, capitalism will experience the most exquisite of deaths"

Citatul îi aparține lui Jeremy Rifkin - consilier în ultimii ani ai Comisiei Europene, iar printre altele și consilier al Angelei Merkel (prințe altele însemnând că omul are o activitate...complexă).
https://www.foet.org/about/jeremy-rifkin/

Pe scurt, el "propovăduiește" colapsul sistemului capitalist (ori cel puțin al formelor sale consacrate), tocmai prin evoluția pe care același capitalism a inițiat-o / dezvoltat-o. Factorii "cheie" sunt informatizarea globalà și iminenta apariție a IoT (Internet of Things), coroborată cu liberalizarea imprimantelor 3D. Acestea anuleazà, pur și simplu, costurile de producție colaterale, ceea ce ínseamnà că, în principiu, oricine poate deveni producător și/sau competitor (de unde și termenul prosumers, substituind consumers).

Detalii concentrate ale acestei viziuni, aici : https://industrytoday.com/the-collaborative-commons/

Reține atenția sintagma "collaborative commons" - vàzutà ca noua paradigmă ce va înlocui comandamentele "pieței". Combinat cu necrologul făcut capitalismului, cuvântul commons îl indică pe Rifkin cam nițeluș neo-marxist (nu că ar fi vreo problemă asta) și-mi re-certifică (cel puțin mie) apropierea unor vremuri de majore schimbări / busculări.

Căci, deși aici e vorba strict de o revoluție economică, știm prea bine că legitățile economice determină implacabil atât socialul, cât și politicul. Odată "temelia" surpată, edificiile se prăbușesc - doar că, așa cum am văzut încă din sec.XIX - nu fără luptă.

sunnyboy


Grifon

Dacă această informație e veridică, atunci ea va da "apă la moară" suporterilor Trump - mai ales celor din Q-Annon. Nu-i deloc exclus ca bătălia electorală din SUA să se acutizeze major pe fundalul COVID - fapt ce va contribui la adâncirea (şi radicalizarea) clivajelor din societatea americană.

În altă ordine de idei, ar fi interesant să vedem şi mai cine altcineva a băgat bani pe acolo. Dacă Democrații vor găsi şi ei implicări ale unor apropiați Trump, tămbălăul va fi cât casa (unii cu CNN, ăilalți cu FoxNews).
Cel mai interesant va fi însă p.d.v al Chinei. Căci oricine ar fi investit acolo, nu avea cum să o facă fără ştirea şi acordul Beijing-ului.
Scandalul internațional abia se naşte, iar amploarea sa (cred eu) va degenera.

Grifon

Escaladarea pe care o anticipez a și început.

https://www.ccn.com/bombshell-icc-complaint-sues-china-over-alleged-coronavirus-bioweapon/

https://www.google.com/amp/s/www.digi24.ro/amphtml/stiri/externe/biolog-chinez-prins-in-sua-cu-fiole-ce-ar-avea-mers-si-sars-un-raport-fbi-mentioneaza-riscul-de-biosecuritate-reprezentat-de-china-1284999

Nu are importanță dacă e adevărat sau nu. Acțiunea a început prin proxies, pentru a masca administrația (cam la fel cu "rapoartele" CIA despre "armele de distrugere ín masà" ale Irakului - o minciună sfruntată).
Demolarea acuzațiilor pe filieră științifică va fi irelevantă. Țintele acestei acțiuni nu sunt specialiștii, ci grosul opiniei publice. Nu doar din SUA, ci din íntreaga lume.
Doar că Dragonul nu-i Irak , sau Serbia, sau Venezuela...
Estimez că această escaladare se va agrava după finalul verii, spre toamnă.



Grifon

Citat din: horia2008 din  12 Aprilie 2020, 23:55:33
who serves ?

La o primă vedere, folosul pare a fi căutat de americani.
Deja de vreo 4-5 ani, evaluările predictive ale economiștilor arătau că, inevitabil, China va trece în fața SUA ca putere economică - lucru inacceptabil ptr. yankei.
De aceea SUA își concentrează tot potențialul acțional pe Asia, lăsând Europa (și grija Rusiei) mai în plan secund. De aceea a și început Trump războiul comercial, care nu a dat însă (până în prezent) rezultatele scontate.

Tocmai de aceea e și bizar cum "virusul" a pornit din China și "pocnește" SUA. Fie că el chiar există, fie că nu, criza generată e văzută de ambele părți ca oportunitate.
Americanii au început (și vor crește) campania de demonizare a galbenilor, pe toate canalele. Nu cred însă că vor ajunge la un conflict militar (yankeii sunt comercianți lași, ei vin la luptă când războaiele sunt pe final, duse cu suferințe de alții). Dar prevăd un soi de nou "război rece", cu sancțiuni, blocade, embargouri, și cu teze precum "cine e cu China e împotriva noastră).

Asta, desigur, dacă nu vor da chinezii îndărăt, căutând o înțelegere. Că și ei sunt o nație de negustori, mult mai interesați să vândă decât să lupte.

SLEAH19

#55
SARS – 2 este un coronavirus produs prin izolarea unui coronavirus de la lilieci si recombinarea lui cu alte segmente de viruși și o proteină S care deschide accesul către celula umană fără pasajul pe alt animal. Proteina S face ca celula umană să recepteze și să replice virusul cu o forță impresionantă , atacând efectiv țesuturi și organe. Este clar pentru oamenii de știință că acesta nu putea să apară decât ca un virus sintetic .

Ce se întâmplă este un război neconvențional, vizionați acest Documentar , folosiți subtitrare în limba română dacă nu înțelegeți limba engleză, .....documentul publicat de colegul abyss , este revelat în această anchetă , coronavirusul nu vine din piața Wuhan, de fapt în piața din Wuhan nu există lilieci la vânzare ci doar fructe de mare congelate, filmulețul care circula era un fake news, era de fapt o piață din Indonezia, chinezii aveau la 1 dec 2019   în supraveghere 14 cazuri de bolnavi care nu aveau nici o legătură cu piața din Wuhan.

https://www.youtube.com/watch?v=Gdd7dtDaYmM


Doresc să exprimați păreri după vizionare:
-   este un accident scăparea coronavirusului în lume?
-   este un atac al armatei chineze care pregătește coronavirusul din 2007 cum se stipulează în anchetă?
-   SUA are vreo conexiune cu declanșarea pandemiei?
-   George soros este întradevăr acționar la WuXi PharmaTech Cayman Inc care deține Laboratorul de Virusologie din Wuhan ?


...și alte 1000 de întrebări legate de Schimbarea de Macaz , care sigur capătă o altă  conotație!



O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Grifon

Înainte de a răspunde acestor incitante întrebări, cred că se impun niște precizări despre realizatorii documentarului (Epoch Times).

"The Epoch Times a fost întemeiat în anul 2000 de un grup de practicanți ai practicii spirituale Falun Gong[1], printre care și John Tang împreună cu un grup de americani de origine chineză ca răspuns la cenzura din China și nevoia societății internaționale de a înțelege evenimente importante precum represiunea minorităților religioase din China."

"În anul 2000, 10 corespondenți Epoch Times au fost închiși în China, iar echipa actuală a ediției în chineză a Epoch Times (DaJiYuan) lucrează din Hong Kong [6]"

Descriere mai amplă aici : https://ro.m.wikipedia.org/wiki/The_Epoch_Times

Există, desigur, și Epoch Times România, ce nu se lasă mai prejos:
https://epochtimes-romania.com/news/moartea-este-motorul-care-duce-istoria-inainte-teorii-fasciste-ale-partidului-comunist-chinez---300000

Bun...acum, doar pentru că sunt oficină de propagandă plătită de...uncheș, nu înseamnă că tot ce afirmă sunt minciuni. Dar, ca unul care am mai urmărit fenomenul Falun Gong (mai exact confiscarea lui de aparatul propagandistic ) țin minte niște aserțiuni mai vechi, de prin 2005 parcă, cum că "autoritățile chineze fac experimente pe falungongi" sau că "le extrag organe...pe viu".
Nu ne-am născut ieri, să înghițim asemenea cocktail de exagerări emoționale. Seamānă cu prostiile debitate la noi in 1989, cánd, printre alte dezinformàri grosolane circula și macabra informație cà "la Timișoara, morții erau cusuți cu sârmā ghimpatã" - o aiureală imposibilă fizic, dar care dinamita percepția prin intensitate.

E precum am zis - americanii pornesc toate "tunurile" mediatice...neoficiale. Mă aștept ca asemenea materiale să curgă șuvoi ín lunile următoare, până la saturarea opiniei publice internaționale.

Nu cred cã Beijing-ul a început vreun război biologic. Nu aveau de ce. Paradigma veche le convenea, nu mai aveau mult și deveneau prima economie a lumii (premieră istorică), și deja au adus în dependență o bună parte din glob, prin producția de...orice.
De ce să schimbe ei un ansamblu profitabil ? Nu aveau nevoie, nu le-ar fi folosit deloc - ba dimpotrivă.
Alții însă...hm...au nāstrușnicul nārav de a crea conflicte în lume taman când le dă rateuri economia.


SLEAH19


Atunci mă fac eu un pic avocatul diavolului:

E clar că Trump  (care este un fel de ,,50 de becali într-unul  singur,,) , când a vorbit prima oară de SARS-2, l-a etighetat ca fiind  -  ,, virusul acesta chinezesc,,  nici măcar nu bănuia amploarea damageului provocat de Covid-19. Asta denotă că avea pe birou rapoarte despre originea man made chinezească dar nu aveau încă date asupra periculozității pandemiei.

Faptul că astăzi  Trump i-a suspendat finanțarea și a acuzat OMS și organizația ONU că a gestionat greșit şi a mușamalizat răspândirea coronavirusului după ce acesta a fost depistat în China şi a declarat că trebuie trasă la răspundere, denotă și faptul că OMS - chiar a vrut să facă un blat cu China probabil pe bani grei așa cum este stipulat și în film că OMS și alte organisme internaționale, sunt acum coruptibile și obediente Chinei, recte nu mai sunt aservite doar SUA.

Revin asupra faptului că The Epoch Times ajunge la aceleași concluzii precum Academicienii Indieni ai lui abyss în ce privește recombinările genetice ale coronavirusului iar din 2007 încoace specialiștii chinezi prezintă prin congrese și conferințe progresele lor în ce privește un coronavirus care poate produce la om o pneumonie teribil de mortală.

Din datele de până în acest moment tind să cred că chinezii au scăpat accidental coronavirusul din laborator, în sprijinul acestei ipoteze vine faptul că în cursul lunii februarie Institutul/Laboratorul virusologic din Wuhan a fost preluat și i s-a atribuit conducere militarizată, deci în viziunea Partidului Comunist Chinez, acolo era haos și a venit armata să pună ordine, cam ca în spitalele românești manageriate de acoliți politici.
Pierderile Chinei în ce privește viețile umane sun sigur altele decât cele declarate iar ,,Tăcerea ,, Institutului Virusologic din Wuhan care nu a venit cu nici o declarație/lămurire deși virusul a pornit din proximitatea lor este iarăși seminificativă.

Reacția Chinei la acuzațiile internaționale despre declanșarea pandemiei din vina ei este anemică, au spus ceva despre americani dar nici ei nu cred, dovezile de astăzi și cele ulterioare vor dovedi clar că ei s-au jucat cu producerea virusului ucigaș. Accidentul scăpării lui în teren s-ar putea să fie o altă poveste mai ales că el acționează cu precădere și damage maxim în UE și SUA.

Nu avem dovezi dar pe canale diplomatico/financiare cred că se solicită deja Chinei sume imense pentru pierderi, deja există un curent de declarații la nivel de state (Australia de ex.) privind boicotarea pe toate planurile a Chinei.

Și dl Grifon în această perioadă economia SUA nu dădea rateuri, ba din contra era pe val taman în detrimentul Chinei, Trump are de 30 de ani un discurs de condamnare a deficitului comercial dintre SUA și China , este militant plenar cu privire la întoarcerea locurilor de muncă înapoi în SUA și a taxării suplimentare a relațiilor comerciale cu China.

Folosirea contextului Pandemia de către SUA  este by default, până la urmă toate națiunile o vor face!

                                                                                                                                         Părerea mea !
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

SLEAH19

#58
Și dovezi că americanii erau îngrijorați de cel puțin 5 ani de posibilitatea ca în mod accidental chinezii ar putea genera o pandemie!

Astăzi, lui Josh Rogin, despre care se spune că este la fel de conectat la Departamentul de Stat ca la orice colaborator din Washington Post , i s-au arătat documente din 2015 care dezvăluiau cum guvernul SUA era îngrijorat de standardele de siguranță din laboratorul din Wuhan. De fapt, erau îngrijorați că, într-o zi, unul dintre aceste experimente - inclusiv cel pe coronavirusuri de lilieci - ar putea scăpa și a deveni un coșmar global.


,,În ianuarie 2018, Ambasada SUA la Beijing a făcut pasul neobișnuit de a trimite în mod repetat diplomați științifici din SUA la Institutul de Virologie Wuhan (WIV), care a devenit în 2015 primul laborator al Chinei care a atins cel mai înalt nivel de siguranță internațională în domeniul bio-cercetării (cunoscut sub numele de BSL-4). WIV a emis un comunicat de presă în limba engleză despre ultima dintre aceste vizite, care a avut loc la 27 martie 2018. Delegația americană a fost condusă de Jamison Fouss, consulul general din Wuhan, și Rick Switzer, consilierul ambasadei de mediu, știință, tehnologie. și sănătate. Săptămâna trecută, WIV a  șters  această declarație de pe site-ul său web, deși rămâne arhivată pe internet. "


https://www.forbes.com/sites/kenrapoza/2020/04/14/the-washington-post-goes-rogue-china-lab-in-focus-of-coronavirus-outbreak/?fbclid=IwAR2sKFxKicPdfVNLNi4xePid0FZwLnSyOaoXx3xgO7K8S0NCm3lBR6oAGiw#2daa6d8d1ee1

Și articolul din Washington Post pe aceleași temeri :

https://www.washingtonpost.com/opinions/2020/04/14/state-department-cables-warned-safety-issues-wuhan-lab-studying-bat-coronaviruses/?fbclid=IwAR2VJAn9il52ZyRic-Y0KHYtYIKFcRxauesfji18PCXryF4utciQZyqnm0U
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Grifon

Da, există adevăr și în aceste afirmații. Rolul (și prestația OMS) în toată tevatura ridică mari dubii, într-adevăr (doar că eu nu-i suspectez că "au minimalizat", ci că au umflat teribil gogoașa. Să nu uităm aserțiunile alea difuzate la știrile ProTv din 2019, care preluau teza OMS cà "în curând vine pandemia".

China sigur făcea experimente bio-chimice la Wuhan, asta e indubitabil. Deci, teoretic, nu ar fi exclus ca un virus sà fi scăpat, chiar și accidental.
Doar că un accident înseamnă ceva neprevăzut.. Ori cum se face că OMS lansa știrea, profetic, din 2019, iar în același an 2019, spre final, aceeași Universitate J. Hopkins (care acum e "vioara întâi" la comunicare în timp "real" a situației) simula pandemia prin octombrie - noiembrie ? EVENT 201...s-a postat și aici.

Păi cum...neprevăzutul era prevăzut și de OMS și de "J.Hopkins" de un an ?!
De asta nu cred că a fost un accident de laborator. Și nici o intenție secretă a Chinei.
Eu nu cred de regulă nici în coincidențe minore, darămite în de-astea mari...

E clar că OMS și Universitatea Hopkins and fost (cel puțin) 2 din entitățile care știau ce va urma. Simularea Hopkins e aproape la indigo cu realitatea, și ca zonă s-a fàcut pe New - York, taman mega-focarul de acum.

Mda...

Și aici nu s-a gàsit urma lui Sörös (din garda old money) ci a lui Bill Gates (tabăra new money). Avem deci "sifonàri" diametral opuse. Unele ne ímping spre ipoteza "China + Söros", altele spre "SUA + Gates".

Greu, deocamdatà, de tranșat. Poate mai sunt și alte variante.
Dar accident sigur nu a fost. Măcar ín privința asta ími permit să fiu convins.