Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Arheologie - Astronautica Antica => Subiect creat de: maya din 28 August 2006, 23:11:34

Titlu: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: maya din 28 August 2006, 23:11:34
(scuzati traducerea pe fuga) :-D
Perstera
Chi PU Tei, professor de arheologie  al Universitatii Beijing, a controlat  descoperirea unei serii de pesteri conectate. Intr-un raport el a mentionat ca este posibil ca aceste pesteri sa fie create artificial si ca arata mai mult ca un system complex de tunele si cavitati subpamant.
Peretii erau dreptunghiulari si finisati ca si cum ar fi fost taiati in stanca muntelui cu u system de "prelucrare" temperatura extrema.
In aceste pesteri au fost gasite cateva locuri antice alese pentru  "inmormantare"si in aceste locuri s-au gasit scheletele ramase ale unor oameni, stranii.
Scheletele
Scheletele, masoara putin mai mult de 4 feet inaltime si au feet "frail and spindly" avand cranii disproportionat de mari. Intai s-a sugerat ca ar fi ramasitele unei specii necunoscute de gorilla de munte. Alti cercetatori , initial au ridiculizat descoperirea  publicata de Tei. Conceptul ca un grup de gorile sa isi ingroape organizat puii decedati a ramas ca ipoteza dar a aparut intrebarea "ce fel de finite umane au putut fi acesti "oameni" descoperiti?" Erau ei Umani?
Mai multe descoperiri facute mai in adancul acestor pesteri au eliminate posibilitatea ca maimutele sa fi trait acolo.
Pe pereti au fost descoperite pictograme ale cerurilor. Pamantul, soarele, Luna, stelele si toate erau conectate de puncte de marimea unei mazare. Era evident ca aceste pictograme pareau a fi o harta a ceva care a fost create de finite inteligente.
Descoperirea
Echipa care a descoperit-o a numit-o cea mai incredibila descoperire dintre toate. Pe jumatate ingropata in mizeria care acopera fiecare pestera a fost descoperit un disc neobisnuit, original mentionat ca "un disc de piatra ciudat" si descries ca "evident un obiect finisat de mana unor finite inteligente".
Discul de aproape  20.38 cm - 30.48 cm in diametru si 1.9 cmgrosime. Exact in centru discului este o perforatie perfect rotunda de 1.9 cm si de la care porneste in spirala fine marcaje spre marginea discului facand acesta sa arate ca un vechi disc de fonograf .
Unul din cel mai bine pastrat disc a fost datat ca vechime  intre 10.000 si 12.000 ani IC, cu mult mai vechi decat si cea mai veche piramida  in Egipt. Aceasta a fost o veste incredibila dar aveau sa apara si altele si  mai remarcabile . La final au fost descoperite 716 de astfel de discuri, fiecare pastrandu-si misterul propriu.
Academia din Beijing a interzis publicarea acestor informatii si a traducerilor de pe discuri.
Conform traducerilor se mentioneaza ca Dzopa au venit de pe alta planeta si s-au prabusit in muntii Baian Kara Ual acum 12.000 de ani si au incercat sa se adapteze pasnic vietii pe Pamant. Pentru ca ei aratau foarte urati si atat de diferit de bastinasi, membrii tribului vecin au inceput sa-I omoare. Cativa Dzopa au reusit sa supravietuiasca si sa se ascunda in alte pesteri din zona.
Traducerea uneia dintre aceste spirale mentiona cum intentiile de pace ale acestor "ET" a fost gresit inteleasa de catre tribul bastinas Ham si cum multi ET au fost vanati si ucisi de catre oamenii din acest trib care traia in pesteri alaturate.
Analiza chimica a acestor discuri da la iveala prezenta unei mari cantitati de cobalt care se gaseste in zona Bayan Kara Ula.
Cercetatorii rusi care se preocupa de aceste discuri pretend ca discurile emit un sunet straniu "HUM" presupus a fi efectul unui circuit electric ce a fost odata supus unui foarte inalt voltaj.
(http://i63.photobucket.com/albums/h144/vesta1_photos/lolladorff.jpg)(http://i63.photobucket.com/albums/h144/vesta1_photos/loll.jpg)
(http://i63.photobucket.com/albums/h144/vesta1_photos/IMAG0002.jpg)(http://i63.photobucket.com/albums/h144/vesta1_photos/IMAG0001.gif)
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: Necunoscutul din 29 August 2006, 11:49:52
Mie mi se pare ca pe discuri sunt desenate si un ozn si un extraterestru. Daca un curent de mare voltaj a fost indus in aceste pietre atunci acest lucru ne arata ca anticii stiau sa foloseasca energia electrica.

Cred ca pietrele de la Dropa constituie cea mai buna dovada a vizitarii pamantenilor de catre ET in antichitate.

8-)
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: paleoastronaut din 29 August 2006, 17:42:24
  Bravo Seeker!Asa este!
Iata si un cuplu conducator din populatia DROPPA....
Dragi forumisti care cautati dezlegarea misterelor ISTORIEI si ORIGINII rasei noastre umane..Nu cautati ADEVARUL in VICLENELE filme cu ozneuri de doi lei..care de fapt au scopul sa va DEZAMAGEASCA si sa va faca sa renuntati sa mai CAUTATI ADEVARUL!!!!!!
Cautati semnele TRECERII ALIENILOR pe TERRA in dovezile arheologice,in picturi RUPESTRE de ZECI DE MII DE ANI,in sculpturi,hieroglife,manuscrise cronicaresti,tablouri,gravuri medievale,etc.
Cat despre cei care AU CA SCOP DESCURAJAREA voastra iata cum ii puteti DESCOPERI FOARTE USOR...."SIMPTOME":
1 Intotdeauna UN MANIPULATOR anti OZN va insista ca el CREDE in fenomenul OZN....
2 In realitate este foarte usor sa-l descoperi citindu-i ATACURILE contra oricui posteaza un material PRO-fenomenul OZN sau PRO-teoria paleoastronautica 
3 Intotdeauna ARE GRIJA sa mai si ADMITA din cand in cand ca ai dreptate,da acelea sunt ozneuri...DAAAAAARRRRR...
4 Intotdeuna este un "DAAR" la acest tip de personaj..El merge pe ideea ca "TO WIN SOME YOU MUST LOOSE SOME"!Adica daca vrei sa CASTIGI trebuie sa mai si pierzi..DIN CAND IN CAND...
5 Intotdeauna acest tip de manipulator spune despre cei fermi pe pozitiile lor si care IL DECONSPIRA ca sunt bineinteles,PARANOICI,OBSEDATI,ETC.
6 Pentru a demonstra cat este EL de APRECIAT acest tip de manipulator isi poate ATASA MAI MULTE IDENTITATI
7 Aceste identitati multiple au rolul sa-l APROBE cat mai des ,sa-i dea sprijin imagistic(Ex:PUNCTE DE KARMA),iar cand el CHIPURILE nu este pe forum sa-i sustina ideile combatandu-i pe toti cei care SE INCAPATANEAZA SA CREADA!
RECUNOASTETI PE UNII DE PE RUFON?
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: AdiM din 29 August 2006, 21:09:47
Citat din: Seeker din  29 August 2006, 11:49:52
Mie mi se pare ca pe discuri sunt desenate si un ozn si un extraterestru. Daca un curent de mare voltaj a fost indus in aceste pietre atunci acest lucru ne arata ca anticii stiau sa foloseasca energia electrica.
Cred ca pietrele de la Dropa constituie cea mai buna dovada a vizitarii pamantenilor de catre ET in antichitate.

Am citit si eu despre aceste discuri din China, si la prima vedere si eu inclin sa cred ca ele ilustreaza o vizita extraterestra. Chinezii au inca multe mistere pe care politicienii lor nu vor sa le dezvaluie lumii din jurul lor. Sa speram ca in timp deschiderea Chinei catre lume va creste, dar asta poate sa depinda si de deschiderea lumii catre a intelege civilizatia si cultura chineza.
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: Necunoscutul din 29 August 2006, 23:35:07
Am si eu o intrebare, unde sunt tinute in acest moment pietrele Dropa?


8-)
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: maya din 30 August 2006, 00:21:29
Pai discurile sunt la "loc sigur" la  "The Peking Academy of Pre-History"...ca n-am auzit inca sa fie expuse in vreun muzeu.
Pe unele discuri sunt si inscriptionate simboluri "animaliere" etc...pozele sunt autentice...dor nu sunt inscriprionate  toate 716 discuri oficial declarat gasite cu "aceeasi melodie"...
Si inca nu sunt publicate traducerile pentru ca Academia Peking vrea sale tina "pentru ea"...poate sunt informatii pe care creierul unor "maimute" actuale nu ar putea sa le "digere".
Se pare ca "legendele" spun ca in Tibet inca ar trai urmasi ai acelor Dzopa fiinte.
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: Necunoscutul din 30 August 2006, 15:33:07
Am gasit niste link-uri despre aceste pietre. Aveti de citit baieti  :-D

http://www.crystalinks.com/dropa.html

http://www.qsl.net/w5www/dropa.html

8-)
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: Interesent din 30 August 2006, 19:49:16
Halo.
Poate sint ceva devreme cu aceasta idee, dar o pun la discutie.
Daca aceste discuri sint datate cu o vechime de 12000 de ani, si sint din regiunea aproape de Desertul Gobi gasite, i-mi amintesc de o informatia redata la un alt topic, despre Atlantis is razboiul cu MU acum 11500 de ani in urma. In acest conflict a fost distrus Atlantis printr-o bomba asteroido-nucleara, care aceia din MU au lasat-o sa cada pe pamint. Cei din MU traiau exact in regiunea Desertului Gobi.
Acum las fantezia mea sa mearga mai departe. Nu se poate ca aceste discuri sa aiba alte resurse si sa contina alte informatii, decit acelea intelese de savantiii Chinezi si Rusi?
Daca ar fi numai un simbure mic adevarat, inseamna ca aceste discuri ar contine urme de la acea cultura inalta de pe timpul Atlantisului care era raspindita pe insula principala Atlantis in oceanul Atlantic, Atlantisul Minor pe ramasitetele insulei Santorini (in Grecia) aflata, si cealalta grupa reisita din neamul Atlantizilor care se afla in Pustiul Gobi in orasul MU.
Intr-un link adaugat se trage o paralela intre motivele de desen de pe discurile asiatice si forma cu acelasi princip (spiral) a discului gasit pe insula Creta (Grecia), care are simbole minunate si care nu au putut fi inca descifrate pina astazi de specialisti arheologi.
Unele simbole sint destul de reusite si lasa fantaziei cale libera ...
Am pus o poza prelucrata de mine ca o idee la attachemnent (Unde este imaginea mea?):

Linkul la tema Dropa - Dzopa:
http://www.arikah.net/encyclopedia/Dropa
Linkul la discul din Creta
http://www.arikah.net/encyclopedia/Phaistos_Disk
Linkul geografic la regiunea din Asia
http://www.arikah.net/encyclopedia/Qinghai
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/de/1/10/Mongolei-SinkiangTxt.png

In acest fel presupun ca discul din Creta cu discurile asiatice pot fi comune si sint din aceasi epoca. Discul Grec este "scris" cu stampile mici care au o prelucrare foarte buna si detaliata. Creta ese numai 100 de km departe de Santorini. Deci contacte intre Atlantizi si cei din regiunea Mediterana nu era ceva neimposibil. Mai ales ca acestia erau de provenienta extratrestra si aveau o cultura si tehnologie foarte inalta - depasea stadiul nostru de astazi la mai multe potente.
Pentru moment ma opresc cu fantezia aici si recherchez mai departe. Daca mai am noutati, vi le public aici.
Va salut - Interesent
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: LupinThe3rd din 04 Octombrie 2006, 21:16:25
Hmmm... Are cineva o adresa de contact de la The Peking Academy of Pre-History? Ca eu nu am gasit nimic... Nici email, nici site... Ciudat...
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: maya din 06 Octombrie 2006, 16:56:36
Se pare ca "legendele" spun ca in Tibet inca ar trai urmasi ai acelor Dzopa fiinte.
(http://i63.photobucket.com/albums/h144/vesta1_photos/1-83.jpg)
His whole height is approximately 50.8 cm and his body weight is only around 4.5 kg. (fishki.net)
Khagendra Thapa Magar from Nepal is 14 years old. (fishki.net)
(http://i63.photobucket.com/albums/h144/vesta1_photos/3-78.jpg)
Considering such an incredibly miniature size the teenager rightly believes that he deserves to be honored in the pages of the Guinness Book of Records. (fishki.net)
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: LupinThe3rd din 06 Octombrie 2006, 17:14:59
Maya stai ca eu nu inteleg ceva...
In primul link scrie ca:
Citat din: maya din  28 August 2006, 23:11:34
In aceste pesteri au fost gasite cateva locuri antice alese pentru  "inmormantare"si in aceste locuri s-au gasit scheletele ramase ale unor oameni, stranii.
Scheletele
Scheletele, masoara putin mai mult de 4 feet inaltime si au feet "frail and spindly" avand cranii disproportionat de mari.
Acum spui ca:
Citat din: maya din  06 Octombrie 2006, 16:56:36
Se pare ca "legendele" spun ca in Tibet inca ar trai urmasi ai acelor Dzopa fiinte.
si apoi informatii despre Khagendra Thapa Magar.
Este cumva asta un argument sau am intels eu gresit... Nu prea cred ca e un argument corect deoarece in primul caz se vorbeste despre schelete si de ritualuri, etc.
Problema e ca Khagendra Thapa Magar are parinti care au inaltime normala.
Apoi discurile sunt datate intre 10.000 si 12.000 ani IC si inca 2006 ai nostrii fac cam 14.000 hai sa spunem 15.000... Asta inseamna ca Droppa au evoluat in perioada asta pana la intalimea normala iar acum o gena recesiva a dat nastere din nou unuia cu statura initiala? Hmmm... Cam scurta perioada.
Apoi se pare ca scheletele aveau cranii disproportionat de mari cea ce nu e cazul lui Khagendra Thapa Magar.
Probabil un consult medical ar putea sa fie foare edificator...
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: Shadowman din 06 Octombrie 2006, 19:17:05
Citat din: maya din  06 Octombrie 2006, 16:56:36
Se pare ca "legendele" spun ca in Tibet inca ar trai urmasi ai acelor Dzopa fiinte.

  Eu ce sa mai spun...? Pe  "urmasul" Khagendra Thapa Magar  l-am vazut
acum mai putin de-o saptamina pe un canal de stiri, unde dansa pe o
masa ,pentru divertismentul turistilor...Unii erau bastinasi (nepalezi din partea locului...)
care stateau la un sprit... Un demn urmas Droppa ar fi ajuns cel putin intr-un institut
de cercetari dintr-o tara cu multa valuta... :wink:
  Nu dansa pe mese... :-)
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: xennon_2000 din 22 Decembrie 2006, 12:27:31
Poate nu avem ink tehnologia descifrarii acestor discuri!
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: LupinThe3rd din 22 Decembrie 2006, 12:36:57
Citat din: xennon_2000 din  22 Decembrie 2006, 12:27:31
Poate nu avem ink tehnologia descifrarii acestor discuri!
Xennon_2000 daca gasesti adresa The Peking Academy of Pre-History unde sunt tinute discurile eu ii contactez in legatura cu ele. Dar tare imi e teama ca nu a existat sau nu exista respectiva academeie...
Sti cate feedback-uri am primit la intrebarea
Citat din: LupinThe3rd din  04 Octombrie 2006, 21:16:25
Hmmm... Are cineva o adresa de contact de la The Peking Academy of Pre-History? Ca eu nu am gasit nimic... Nici email, nici site... Ciudat...
Nici unul  :| conform traditiei de pe forum :).
Si ai dreptate ca nu avem tehnologie... ca le le descifram. nu vreau sa fiu ironic dar nimeni nu are tehnologia sa descifreze ceva care e posbil sa nu existe  :x
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: xennon_2000 din 22 Decembrie 2006, 12:47:03
lupin! u crezi ca totul este un fals???????o sarlatanie?....dc oare sa fie
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: LupinThe3rd din 22 Decembrie 2006, 12:57:21
Xennon_2000
uite un link la wikipedia care cred ca nu a fost postat. Acolo exist si sectiunea cu critics care de obicei toata lumea evita sa o posteze pe site :lol:
http://en.wikipedia.org/wiki/Dropa (http://en.wikipedia.org/wiki/Dropa)
Citeste sectiunea critica. E interesanta
Si uite varianta romaneasca: placutle de la Sinaia care erau date pe forum a argument la existenta Departamentului 0 al Securitatii. Si uite ce spun arheologii despre placutele de la Sinaia:
CitatALEXANDRU VULPE
,,Placile sunt 100% un fals.
Genial, e drept, dar un fals"


     - Sunt aproape o suta de ani de cand in subsolurile Institutului de Arheologie din Bucuresti zac, uitate si necercetate, zeci de placute de plumb, pe care unii cercetatori le considera o cronica a regilor daci...
     - Am mai spus o data, intr-un interviu, sunt niste falsuri.
     - Ipoteza dvs. a fost dovedita stiintific? Doamna Aurora Petan, cercetator in domeniul lingvisticii, este de alta parere...
     - Doamna Petan ar trebui sa se ocupe de lucrurile la care se pricepe. Daca ar fi stat de vorba cu noi, cred ca o puteam lamuri, pentru ca este o cercetatoare serioasa.
     - Placutele de plumb aflate in custodia Institutului de arheologie au fost studiate vreodata temeinic?
     - Bineinteles. Chiar si eu le-am studiat in tinerete. Dupa cateva ore, mi-am dat seama ca sunt falsuri. De altfel, le stiam ca falsuri, pentru ca Vasile Parvan le vazuse si el si credea acelasi lucru. Generatia de dupa Parvan, la fel, le-a considerat niste falsuri, sunt niste falsuri din secolul al XIX-lea. Noi le putem data dupa anumite criterii.
     - Ce parere aveti despre originea lor? Sunt ele, asa cum s-a spus, copii ale unor placi de aur care au fost topite?
     - Asta este o nascocire. Nu exista nici o dovada a existentei unor placi de aur. Asta o sustin cei care cred ca ele sunt autentice, pentru a crea o falsa disputa.
     - Au fost gasite la Sinaia?
     - Au ajuns la Manastirea ,,Sinaia", dar cred ca au fost facute in alta parte. De fapt, nu se cunoaste deloc istoria lor, de unde provin. Ceea ce putem spune este faptul ca ele au ajuns la noi (in cladirea fostului Muzeu de Antichitati, actualul Institut de Arheologie) la inceputul secolului al XX-lea. Nu au avut niciodata un numar de inventar, pentru ca au fost considerate, inca de la inceput, falsuri. Ele nu au nici astazi un asemenea numar. Au stat pur si simplu in depozitul muzeului. Eu le stiu acolo dintotdeauna, puse intr-un cos.
     - Cate au fost initial? Cate au disparut?
     - Nu stiu precis, dar au fost pana intr-o suta. In momentul de fata, noi mai avem 31 sau 35, nu stiu exact, si mai exista si in alte locuri, cred ca in total mai sunt vreo 50. Atunci cand stii ca sunt falsuri, nu-ti pierzi vremea. Aici problema care se pune este cine le-a facut.
     - Si in ce scop, nu? Un asemenea fals de proportii trebuie sa fi avut un scop precis: gloria unei descoperiri, faima sau bani.
     - Nu va impresionati! Nu este asa de greu de facut un asemenea fals. Faptul ca e in plumb... nici macar nu a costat asa de mult. Scopul? Ca sa poti sa raspunzi ar trebui sa faca cineva, intr-adevar, un studiu. S-au ocupat unii, dar nu au scris. Eu le-am preluat de la generatia dinaintea mea, drept ,,falsurile lui Hasdeu". Hasdeu a facut falsuri, se stie. Ceea ce putem spune noi este ca acela care a facut aceste falsuri era un om de cultura. Cunostea principalele izvoare ce privesc istoria Daciei si care erau la dispozitia oricarui om cult in secolul al XIX-lea, cunostea cartile despre Columna lui Traian si alte lucrari care erau disponibile atunci, plus ca avea notiuni de filologie. Hasdeu este suspectul principal, pentru ca el a mai incercat sa faca niste falsuri, chiar sa vorbeasca despre un alfabet getic in disputa lui cu Grigore Tocilescu. Pentru a avea siguranta acestei ipoteze ar trebui ca cineva sa se ocupe, sa caute in arhiva Academiei, sa gaseasca indicii. Dar Hasdeu nu e singurul suspect. Pe la 1880, a fost un adevarat curent de scoatere in evidenta a culturii dacice. Tot atunci, Nicolae Densusianu a emis acea carte care a facut valva, Dacia Preistorica, si in care afirma ca nu noi suntem urmasii Romei, ci ca romanii ar fi urmasii dacilor. Adica, dacii vorbeau deja o limba latina. E o absurditate. Evident, nici un om de stiinta nu ia aceasta teorie in serios. In 1880, asemenea carti erau destul de la moda in Europa. Si ca sa revenim, ar mai putea fi un cerc de suspecti, de pe vremea Mariei Tereza, pe la sfarsitul secolului al XVIII-lea si inceputul secolului al XIX-lea, cand s-a vehiculat ideea unei Dacii mari, integrata in imperiul Austro-Ungar. Si atunci au aparut o serie intreaga de falsuri, chiar de la cabinetul numismatic din Viena. Dar eu nu cred in aceasta ipoteza. Cred ca falsurile sunt mai tarzii.
     - Care sunt argumentele care sustin ipoteza ca ar fi falsuri?
     - Din punctul de vedere al textelor de pe tablite, veti vedea ca ele nu tin seama decat de ceea ce se cunostea la momentul acela, adica pana la 1900. Tot ce s-a descoperit dupa 1900 nu figureaza pe ele. Ulterior, s-au descoperit inscriptii importante care, daca ar fi fost cunoscute, ar fi trebuit sa existe pe placi. De pilda, inscriptia despre Burebista, de la Dionisopolis, care s-a descoperit in 1905. Va mai dau niste exemple. Cetatea de la Cumidava apare pe tablite ca la Ptolemeu, Comidava. Autorul falsului nu avea de unde sa stie ca in 1942 avea sa se descopere o inscriptie, la Rasnov, in care era scris Cumidava. Pai daca era scris de un dac, ar fi scris asa, in limba lui, nu in greceste. Apoi, ar mai fi iconografia. Toate reprezentarile sunt acelea care se cunosteau pana la 1900, or astazi, noi stim considerabil mai mult decat ceea ce se cunostea atunci. N-am facut un studiu exact, dar majoritatea sunt imagini preluate de pe Columna Traiana si imagini ale unor culte orfice, deci nu este ceva nou.
     - Cetatea Sarmizegetusa a fost descoperita mult mai tarziu decat au fost facute placile, si totusi, este reprezentata cu destula fidelitate fata de modelul real...
     - E facuta atat de schematic, incat orice reprezentare de castru roman sau de cetate medievala ar fi corespuns la fel de bine. In orice caz, toti inaintasii mei au fost de acord cu acest lucru. Eu m-am ocupat de ele cand aveam 24 de ani si mi-a trebuit o zi sa-mi dau seama ca sunt falsuri. Altii, cum a fost Horatiu Crisan, si-au dat seama intr-o ora. Singurul lucru la care trebuie raspuns este cine le-a facut.
     - Mai exista un argument in favoarea autenticitatii tablitelor: analiza materialului, efectuata in Anglia. Plumbul s-a dovedit la fel de vechi ca cel folosit in urma cu 2000 de ani de catre daci...
     - Nu cred ca rezultatele analizei de material sunt concludente in asa masura incat sa tragem concluzii.


ALEXANDRU SUCEVEANU, director adjunct
al Institutului de Arheologie din Bucuresti
,,Dan Romalo a facut un imens serviciu culturii romane,
deschizand calea unor cercetari care vor lamuri,
in cele din urma, problema"


     - D-le Suceveanu, sunteti semnatarul prefetei cartii lui Dan Romalo, ,,Cronica apocrifa pe placi de plumb", in care, spre lauda dvs., va declarati de acord cu faptul ca placutele de plumb merita a fi studiate. Ar fi si timpul! Se fac o suta de ani de cand zac in depozitele Institutului de Arheologie din Bucuresti, de unde mai dispar, mai apar...
     - Nu cred ca au fost vreodata disparute cu adevarat. Eu le stiu de 30 de ani, de cand am venit in institut, si de la inceput am avut o reticenta fata de ele. Poate pentru ca nu stim de unde provin. Nu au fost gasite intr-un context arheologic si asta le face necredibile.
     - Daca ar fi autentice, atunci ar produce un adevarat seism in istoria noastra si a limbii romane, nu-i asa?
     - E adevarat, pe placutele ,,puse in circulatie" de Dan Romalo, in afara de nenumarate reprezentari, apare o scriere predominant greaca - dar si de alta sorginte -, in care numele proprii descifrabile indica o realitate geto-dacica la confluenta intre era pagana si cea crestina. Dan Romalo face o investigatie prudenta, luand in calcul permanent posibilitatea ca placile sa fie niste falsuri, dar inclinand, totusi, cu toata prudenta, spre caracterul autentic al acestora. Daca placutele ar fi autentice, atunci da, ar putea fi vorba despre limba geta. Toate acestea trebuie formulate cu mare prudenta, pentru ca stiti bine deserviciul pe care-l fac diletantii tracomani, cand e vorba de asemenea ipoteze de lucru.
     - L-ati ajutat pe Dan Romalo sa faca in Anglia acea analiza a aliajului din care sunt facute placutele, in comparatie cu un aliaj dacic. Erau identice. Ce parere aveti?
     - Intr-adevar, acesta este unul dintre argumentele care in ochii mei atarna greu in favoarea ideii ca ar fi autentice, dar ramane posibilitatea ca falsificatorii, foarte inventivi, sa se fi gandit la structura aliajului de la bun inceput. Un alt argument care poate fi luat in seama ar fi reprezentarea cetatii Sarmizegetusa, care avea sa fie cunoscuta arheologic dupa 1939, cand nu se mai punea problema unor asemenea falsuri, numai ca si aici ar fi diverse explicatii posibile. Impartasesc opinia domnului Romalo, ca daca aceste obiecte sunt opera unor falsificatori, atunci avem de-a face cu niste falsificatori absolut geniali. Cunostintele lor in ceea ce priveste autorii antici sunt remarcabile, ca si capacitatea lor de a integra aceste date intr-un sistem lingvistic coerent. Sigur, una e sa falsifici doua-trei piese, si alta e sa inventezi o adevarata biblioteca de plumb antica, cu un scop ce ramane deocamdata ascuns.
     - Care este parerea dvs. personala despre placile de plumb?
     - Recunosc greutatea argumentelor pe care le aduce d-l Dan Romalo, neuitand nici o clipa dificultatile in acceptarea lor. Dan Romalo a facut un imens serviciu culturii romane, deschizand calea unor cercetari care probabil vor lamuri, in cele din urma, problema placutelor. Singura cale de a expune problema lumii stiintifice era publicarea lor.


Acad. VIRGIL CANDEA
,,Cercetarea oricaror relicve ale trecutului
este o datorie sacra a stiintei"


(Fragment din postfata cartii lui Dan Romalo, ,,Cronica apocrifa pe placi de plumb?")
,,Stimate domnule Dan Romalo,
     In urma cu cativa ani, ati avut bunavointa sa-mi comunicati interesul dvs. pentru ansamblul de inscriptii si imagini criptice pe placi de plumb - originale sau reproduceri fotografice - pastrate la Muzeul National de Antichitati din Bucuresti, piese carora v-ati consacrat din tinerete eruditia si eforturile. Rezultatele cercetarilor dvs. le-ati prezentat in cartea Cronica apocrifa pe placi de plumb?, care apare acum in editie definitivata. Am parcurs cu atentie lucrarea si sunt convins ca cititorii ei, specialisti sau amatori cultivati, vor pretui dupa cuviinta initiativa dvs. de a atrage atentia asupra acestor piese enigmatice, chiar daca nu va vor impartasi integral solutiile si ipotezele. Va incurajez demersurile, animate de pasiunea dvs. sincera pentru mai buna cunoastere a inaintasilor nostri si de convingerea ca cercetarea oricaror relicve ale trecutului este o datorie sacra a stiintei. V-am indemnat sa faceti neintarziat publice misterioasele texte si imagini care, indiferent de natura lor - originale sau falsuri -, au dreptul la atentia si verdictul autorizat al savantilor. Repet, chiar falsurile se cuvin studiate, pentru ca furnizeaza informatii utile despre motivatiile, imprejurarile, data, autorii si procedeele confectionarii lor (dovada studiile actuale privitoare la falsurile monetare). Ignorarea apriorica a pieselor suspecte intemeiata pe prejudecati sau teama de discreditare nu se justifica".
Acu cine a falsificat placutele de la Sinaia? Probabil Hasdeu ca altul nu putea fi atat de genial incat sa inventeze o limba
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: xennon_2000 din 06 Ianuarie 2007, 19:56:36
multumesc lupin!....Parerea mea despre aceste placute este ca au fost furata si contrafacute ..poate pentru ca erau si niste interese mari la mijloc......AUR foarte mult...sau poate continutul lor (traducerea si interpretarea scrisului)
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: LupinThe3rd din 12 Ianuarie 2007, 14:39:40
@Xenon, in cazul in care comentariul tau se referea la placutele de la Sinaia:
Nu cred ca s-a furat nimic. Iti dai seama ca nu puteau fi atat de mult aur incat Regele sa nu poata face castelul fara el.
Cel mai probabil sunt niste falsuri geniale. Cine le putea face? Cred ca Hasdeu era singurul care putea face asa ceva. Geniu e geniu si cand face falsuri :)
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: xennon_2000 din 15 Ianuarie 2007, 19:38:23
Da Lupin, ma refeream la placutele de la Sinaia....si crezi ca si discurile din hymalaia ar fi contrafacute??...doar de dragul de a face senzatie?
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: LupinThe3rd din 25 Ianuarie 2007, 00:05:14
Xennon, scuze de intarzierea raspunsului :)
Cele de la Sinaia, eu inclin catre falsuri iar discurile din Himalaya inclin sa cred ca nu exista...
Despre daci o sa scriu putin mai incolo. Nu va asteptati din partea mea oricum sa vin cu teorii de genul Corutci mai degraba pe dos:))
Pe curad...
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: xennon_2000 din 25 Ianuarie 2007, 09:10:18
Lupin de unde sa-ti vina "geniala idee" de a inventa o poveste cu discurile?...poate un sambure de adevar in jurul lor exista
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: Shadowman din 11 Februarie 2007, 10:47:06
Citat din: LupinThe3rd din  12 Ianuarie 2007, 14:39:40
@Xenon, in cazul in care comentariul tau se referea la placutele de la Sinaia:
Nu cred ca s-a furat nimic. Iti dai seama ca nu puteau fi atat de mult aur incat Regele sa nu poata face castelul fara el.
Cel mai probabil sunt niste falsuri geniale. Cine le putea face? Cred ca Hasdeu era singurul care putea face asa ceva. Geniu e geniu si cand face falsuri :)

 
In Buletinul de Informatii al Asociatiei Romanilor din Australia (Anul 52,Nr.2,Ianuarie -Februarie 2006) cititi informatii incendiare : "Cercetatori,mafioti si servicii secrete,pe urmele Tablitelor dacice de la Sinaia " !
  http://www.aradomain.com/archives/biara2006no2.pdf

  (pag.10-13 din documentul pdf...)
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: Urban din 28 Februarie 2007, 16:35:53
Citat din: LupinThe3rd din  22 Decembrie 2006, 12:57:21
...Noi le putem data dupa anumite criterii....

Destul de suspect...
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: adipop din 02 Martie 2008, 22:30:04
Citat din: Shadowman din  11 Februarie 2007, 10:47:06
 
In Buletinul de Informatii al Asociatiei Romanilor din Australia (Anul 52,Nr.2,Ianuarie -Februarie 2006) cititi informatii incendiare : "Cercetatori,mafioti si servicii secrete,pe urmele Tablitelor dacice de la Sinaia " !
  http://www.aradomain.com/archives/biara2006no2.pdf

  (pag.10-13 din documentul pdf...)

Interesant. Multumesc.
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: antoniu din 06 Martie 2008, 22:06:14
pe cand o asociatie a cercetatorilor romani de placute si discuri in HIMALAIA ?
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: romulus din 06 Martie 2008, 22:09:06
Citat
Citat din: antoniu din  06 Martie 2008, 22:06:14
pe cand o asociatie a cercetatorilor romani de placute si discuri in HIMALAIA ?
---Da dom'profesor, aferim ! Ma inscriu si io !
---Am zis !
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: Shadowman din 06 Martie 2008, 22:16:03
Citat din: antoniu din  06 Martie 2008, 22:06:14
pe cand o asociatie a cercetatorilor romani de placute si discuri in HIMALAIA ?

  Deocamdata,il citez pe adipop: "Sa formam o echipa de Romani, care sa descifreze informatiile aflate pe aceste placute (tablitele de la Sinaia ). Sa la gasim si pe celelalte."
Dupa aceea,il citez tot pe adipop :"Sa formam o echipa de Oameni, care sa ceara acces la forurile competente, pentru a descifra informatiile aflate in arhivele secrete ale Vaticanului."
  Apoi o sa studiem placutele si discurile din Himalaia.Incepem cu ce ne e mai la indemina,mai aproape...
  Dupa care propun sa construim un OZN si sa zburam pe Marte sa vedem daca exista viata,piramide,tuneluri...
Ce spuneti ? :roll:
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: antoniu din 06 Martie 2008, 22:31:21
vad ca deja s-a constituit in cuartet de cercetatori superpasionati.......asa ca votati uninomonal ,in cunostinta de cauza seful expeditiei.
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: alx din 06 Martie 2008, 22:35:51
Citat din: romulus din  06 Martie 2008, 22:09:06

---Da dom'profesor, aferim ! Ma inscriu si io !
---Am zis !

contati si pe mine!

Citat din: Shadowman din  06 Martie 2008, 22:16:03
  Deocamdata,il citez pe adipop: "Sa formam o echipa de Romani, care sa descifreze informatiile aflate pe aceste placute (tablitele de la Sinaia ). Sa la gasim si pe celelalte."
Dupa aceea,il citez tot pe adipop :"Sa formam o echipa de Oameni, care sa ceara acces la forurile competente, pentru a descifra informatiile aflate in arhivele secrete ale Vaticanului."
  Apoi o sa studiem placutele si discurile din Himalaia.Incepem cu ce ne e mai la indemina,mai aproape...
  Dupa care propun sa construim un OZN si sa zburam pe Marte sa vedem daca exista viata,piramide,tuneluri...
Ce spuneti ? :roll:

de acord!   nici ca se puteau alege teme de lucru mai bune!


Citat din: antoniu din  06 Martie 2008, 22:31:21
vad ca deja s-a constituit in cuartet de cercetatori superpasionati.......asa ca votati uninomonal ,in cunostinta de cauza seful expeditiei.

sunt de acord si cu asta,cu cateva amendamente:  seful expeditiei sa care echipamentul,sa finanteze expeditia,sa se ocupe de logistica...cine isi depune candidatura?
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: Shadowman din 06 Martie 2008, 22:50:29
Citat din: antoniu din  06 Martie 2008, 22:31:21
vad ca deja s-a constituit in cuartet de cercetatori superpasionati.......asa ca votati uninomonal ,in cunostinta de cauza seful expeditiei.


Eu il propun pe antoniu ca sef al expeditiei...Are experienta organizatorica,spirit de initiativa,elan tineresc,percepe lumea subtila,are ascutit al saselea simt,are aparatura video necesara,merge cu Dumnezeu inainte ( Nihil sine Deo )...In plus ,ne poate pregati rapid in citeva zile cit nu ne pregatesc altii in citiva ani.Plus ca ar face niste emisiuni si reportaje foarte interesante,din cite am vazut la e pe site...
Votati antoniu ! :rainbow: Votati schimbarea ! Pentru o viata mai imbelsugata,pentru un intelect mai dezvoltat !  :rainbow:
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: Urban din 06 Martie 2008, 22:55:38
Votez si eu pentru domnul profesor Antoniu...
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: adipop din 06 Martie 2008, 22:56:12
Citat din: Shadowman din  06 Martie 2008, 22:50:29

Eu il propun pe antoniu ca sef al expeditiei...Are experienta organizatorica,spirit de initiativa,elan tineresc,percepe lumea subtila,are ascutit al saselea simt,are aparatura video necesara,merge cu Dumnezeu inainte ( Nihil sine Deo )...In plus ,ne poate pregati rapid in citeva zile cit nu ne pregatesc altii in citiva ani.Plus ca ar face niste emisiuni si reportaje foarte interesante,din cite am vazut la e pe site...
Votati antoniu ! :rainbow: Votati schimbarea ! Pentru o viata mai imbelsugata,pentru un intelect mai dezvoltat !  :rainbow:

Poate ajunge careva la Mosu, la Pitesti, sa ia materialele cu decriptarea placutelor de la Sinaia. Si sa le publice aici.
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: spooky din 07 Martie 2008, 09:49:52
Dl. Pop,

daca imi dati datele lui de contact, promit ca pana la sfarsitul lunii ii fac o vizita.
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: adipop din 09 Martie 2008, 20:36:41
Citat din: spooky din  07 Martie 2008, 09:49:52
Dl. Pop,

daca imi dati datele lui de contact, promit ca pana la sfarsitul lunii ii fac o vizita.

Va pot da telefonul de-acasa. Si azi am discutat de placutele de la Sinaia. Sper sa va faca placere sa va intalniti cu el. Daca-i pomeniti de mine, cu siguranta ca va face tot ce este posibil sa va ajute.

Poate publicam tot ce-a descoperit acest Om....

Este un tip neconventional si pus pe sotii continuu. Dar, unul din marii Oameni de suflet din Romania.
*** *** *** Am decat telefonul, pentru ca adresa n-am retinut-o, chiar daca ne-am vizitat de zeci de ori.

Succes.
adi
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: spooky din 09 Martie 2008, 21:16:33
Am cenzurat telefonul... nu vrem sa avem surprize din aceasta cauza.
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: adipop din 09 Martie 2008, 22:36:41
Citat din: spooky din  09 Martie 2008, 21:16:33
Am cenzurat telefonul... nu vrem sa avem surprize din aceasta cauza.

Am retinut asta de data trecuta. Ok.Poate facem rost de cat mai multe copii a acestor placute, sa i le lasam sa le decodifice. Nu stiu cate a decodificat si i-am spus azi ca sunt in jur de 300 de placute, cu cele din Rusia. Dupa informatiile mele. Daca merge treaba aceasta bine, cautam in cateva locuri, pe care le stiu si in care nu este vulturul bicefal postat la intrare....
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: Curiosul din 10 Martie 2008, 03:21:04
Citat din: Seeker din  29 August 2006, 11:49:52
Daca un curent de mare voltaj a fost indus in aceste pietre atunci acest lucru ne arata ca anticii stiau sa foloseasca energia electrica.

8-)

Ne poate arata si ca au fost fulgerate. Poate ca erau pe un altar la inaltime pe munte iar prin gaura din mijloc trecea o sulita pe post de paratrasnet.
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: adipop din 10 Martie 2008, 10:14:58
Citat din: spooky din  09 Martie 2008, 21:16:33
Am cenzurat telefonul... nu vrem sa avem surprize din aceasta cauza.

Eu cred ca nu ar fi permis, sa nu facem tot posibilul de-a gasii cat mai multe informatii despre aceste placute controversate. Indiferent de obstacole...
adi
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: redbyst din 10 Martie 2008, 15:37:42
io zic ca discurile sunt un fel de CDuri care au stocate date la nivel atomic.
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: adipop din 10 Martie 2008, 23:20:03
Citat din: redbyst din  10 Martie 2008, 15:37:42
io zic ca discurile sunt un fel de CDuri care au stocate date la nivel atomic.

Nu stiu.
adi
Titlu: Raspuns: Misterioasele discuri Dzopa din Himalaia
Scris de: antoniu din 11 Aprilie 2008, 22:29:56
EU CRED CA DATELE SUNT STOCATE LA NIVEL MOLECULAR SI NU ATOMIC ,SAU MAI BINE ZIS LA NIVEL DE TESUT, DACA NU LA NIVEL ORGANIC.....