Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

civilizatii antice

Creat de gratian, 17 Aprilie 2012, 21:49:39

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

gratian

a-ti auzit careva de  civilizatia MARKAWASII?  o civilizatie care cica ar avea  legaturi stranse cu civilizatia si cultura geto-dacilor

Arhanghelul

#1
Citat din: gratian din  17 Aprilie 2012, 21:49:39
a-ti auzit careva de  civilizatia MARKAWASII?  o civilizatie care cica ar avea  legaturi stranse cu civilizatia si cultura geto-dacilor

Nu ti-n minte ... daca am mai auzit de acesti markawasi/marcahuasi ... se pare ca este o cultura foarte veche a "pietri" cum se pare ca fost si pe meleagurile noastre in "epoca din piatra" in urma cu peste 8000  de ani (pre si "post" antediluvian) ...
Nu stiu ce sa cred ... dar se pare ca in urma cu 10.000 de ani sa petrecut ceva ce a dus la o noua etapa a civlizatiei umane ...

http://www.bcvideo.com/markawasi.html

Resurse :

http://ro.wikipedia.org/wiki/Epoca_de_piatr%C4%83
http://en.wikipedia.org/wiki/Antediluvian
http://andeansacredjourney.com/markawasi-tour.html

MUY PRONTO MARCAHUASI LA LEYENDA
Markawasi / Marcahuasi Peru: Mummies- Alan Matthew

http://www.xpeditionstv.com/X/Peru/Markawasi-trip.html
http://www.unique-southamerica-travel-experience.com/markawasi.html
http://www.robertschoch.net/Mystery%20of%20Markawasi.htm

Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05


panta_rh_ei

Citat din: gratian din  17 Aprilie 2012, 21:49:39
a-ti auzit careva de  civilizatia MARKAWASII?  o civilizatie care cica ar avea  legaturi stranse cu civilizatia si cultura geto-dacilor
De Markawasi nu dar Eudoxos(~370 i.e.n) , elev al lui Platon , vorbeste despre Massageti, neam getic despre care se spune ca erau 'getii cei mari' , adica uriasi sau la fel de bine 'oameni de stat', 'oameni de arme' - viteji.
Eudoxos= astronom, geograf, medic - a certificat anul format din 365 de zile si-un sfert :-o .
sursa: Al. Papadopol-Calimah / Scrieri vechi, pierdute care fac atingere despre Dacia.
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

kandaon

Foarte interesant subiectul, se pare ca urmele unei civilizatii cu adevarat stravechi, si care din cine stie ce motive ar fi pierit sau ar fi decazut si s-ar fi pierdut (sau cei de atunci au plecat spre alte zari, sau au fost fortati sa plece sau sa dispara).

Urmele lor mai pot fi vag regasite in astfel de sculpturi megalitice sau cine stie ce descoperiri arheologice de multe ori trecute sub tacere sau desconsiderate sau interpretate gresit (voit sau doar pentru ca asa a fost indusa ideea, sa nu se interpreteze in alt fel), si poate, zic eu, in unele basme cu origini stravechi, pastrate cumva (cu infloriturile de rigoare) pana in zilele noastre, gen "Tinerețe fără de bătrânețe și viață fără de moarte" (ideea asta am vazut odata parca la Codrin Stefanescu, intr-o emisiune cu Oreste, cand mai apucam sa ma uit si la TV).
http://ro.wikisource.org/wiki/Tinere%C8%9Be_f%C4%83r%C4%83_de_b%C4%83tr%C3%A2ne%C8%9Be_%C8%99i_via%C8%9B%C4%83_f%C4%83r%C4%83_de_moarte#cite_ref-1 

O perioada straveche, in care oamenii traiau alaturi de fiinte fantastice la fel (sau cel putin la fel) de inteligente, fiinte care astazi sunt de domeniul basmelor sau mitologiei. O perioada in care oamenii puteau calatori in "alte lumi" sau pe "celelalt tarm". Asta apropo de credintele vechi de la noi, in care sufletul mortului merge pe "lumea cealalta" sau pe "taramul celelalt". Doar mai tarziu au aparut conceptele de "rai" si "iad", doua "lumi de dincolo" diferite, si care nu au existat in credintele noastre vechi se pare (sau nu existau la daci) desi concepte similare de "iad" sau "rai" existau atat la alti indo-europeni cat si la popoare din alte colturi ale lumii.

La un moment dat, cine stie de ce, portile dintre "lumea asta" si "lumea cealalta" s-au cam inchis, iar fiintele fantastice s-au retras in mare parte acolo si ele. Omenirea a luat o alta directie de dezvoltare probabil, sau a fost impinsa in alta directie de cineva, si legaturile sunt mai rare acum (sau sunt de alt fel, mai "spatiale" sau cosmice").

Se pare ca cineva a vrut neaparat sa traga o linie undeva, de unde sa se spuna ca incepe cu adevarat istoria. Sa nu uitam ca pana si cercetari precum cea care a dus la descoperirea Troiei au fost facute de amatori, ridiculizati de obicei.

Chiar si astazi in Romania exista un anume dezinteres in a cerceta lucruri foarte interesante (gen cea mai mare asezare din epoca bronzului, cel putin din Europa, daca nu si din lume)

ANTIQUITY 85 (2011), pp. 819–838

Si despre zona Sarmizegetusei s-a mai spus pe ici pe colo ca ar adaposti o asezare sau un complex de asezari mult mai mare decat ce s-a decopertat pana acum. Nu prea se discuta prea mult in mod oficial, dar nici nu pare ca se fac prea multe cercetari, ba mai mult, cei care par sa profite sunt braconierii, de ne miram cum se umple piata antichitatilor de cosoni si bratari de aur dacice in timp ce ai nostri arheologi par sa scurme cel mult cu lopatica in nisip, si aia de multe ori unde au descoperit deja ceva altii.
Noroc cu aviatia si satelitii, si noroc ca Google a pus imagini din satelit la dispozitia publicului larg

Iar aici o poza mai clara cu "Sfinxul" sau "Mosul" din Calimani


gratian

a trecut timpul dar acum am liber >conced.<  deci ...dupa parerea mea   civilizatia   markawasi  sta la baza civilizatiilor actuale... este civilizatia  care a dus la disparitia omului de neandhertal..  este civilizatia care  a descoperit  sa spunem asa  arcul  sageata   roata  scrisul  si care a inflorit in spatiul carpato danubiano pontic  dar care acum vreo 8-10 mii de ani datorita  cresterii fara precedent in istoria omenirii la aceea data a oceanului planetar...datorita topirii ghetarilor... si a revarsarii marii mediterane  in actuala mare neagra  care pe atunci era doar un lac intins    a dus la decaderea  si imprastierea  acestei infloritoare civilizatii.