Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Statele Unite ale Americii detin o intreaga flota stelara

Creat de Andy, 02 Iunie 2010, 19:06:35

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Xanadron

Citat din: Grifon din  24 Mai 2017, 15:36:28
Eh, n-o lua nici chiar așa, domnule @Xanadron !
Eu nu neg c-ar exista TR-TB (chiar dacă n-am văzut nicicând unul). Mereu au existat (si vor exista) prototipuri - care, de se dovedesc viabile sub raport cost-performanță, devin apoi produse de serie.
Asta nu inseamnă că, de la o "zburătoare" nouă, sărim așa, fără vreun junghi (mental) la ditamai "flota stelară"! Care, tot iute, o asumăm construită / pilotată in tandem cu...asgaarzii !
Totusi...intre idei e o cale așa lungă....cam la fel de lungă până la primele stele.

Și mai fac o precizare. Dacă am criticat mentalitatea "want to believe", nu inseamnă că zic "don't wanna believe" - ci doar (si e f.importantă distincția), I want to know.
N-o iau deloc în bășcălie, colega @Grifon - cum mai subtil ca mine ai sugerat. :wink:
Și chiar intenționam s-o rad definitiv de pe RUFOn (nu din cauza topicului ăsta oricum, impulsu-i mai vechi) da mi-am amintit că @alx m-a amenințat :lol: că-mi mai șterge cîte-o postare-două de-mi pun în aplicare retragerea la un nr. simbolic de aiurări p-aici (4.666 de ex.)
Și să mă evapor la 4.703 de ex. n-are vreun farmec.

Ontopic acu și ceva mai Siriăuz, dumneata faci f. bine că-ți învîrți pe unele thread-uri sabia ascuțită-n fierăria lui Occam, gică-contrismul polemico-argumentat (și logic, clar) fiind singurul util întru cunoaștere. Mai ales în domenii d-astea twilight, mult mai complexe-n realitate și decît bulibășelile conspi- cu iz de SF (prost) care devin marote / meme-uri fie și prin repetarea lor asiduă-n spațiul virtual.

Ca să nu mai vb. de riscurile asumate-n cazul unor dezvăluiri reale sau măcar p-aproape de adevărul cunoscut parțial pînă și de middle-managerii Breakaways-ilor, conf. principiului compartimentalizării informației need to know. Cum nu-i însă cazul nostru, simpli chibiți pasionați de enigmistică și uneori sătui de mistere prea terre-a-terre, o să continui un pic.

Hai să (re)luăm deci cazul celebrelor TR-3B-uri (ȘI prezumtivelor TR-uri, accentuez, că ale rușilor tre-să fie numite-n chirilice, iar la denumirea ălora nemțești nici nu vreau să mă gîndesc, fiind probabil de genu KGKFM = Kontragravitationellekosmischeflugmaschine. :-D)
...Edgar Fouché sau Mark McCandlish ne-au tot pisat deci cu ele din anii 90-2000, ca să nu pomenesc și gulgutieri recunoscuți ca Richard Doty, ceistul USAF care minte precum clipește, dar pe care văz că dr Saurion Greer îl bagă încă-n zeamă - inclusiv în ultimul lui interviu postat p-aici. Semn că au (zic și io 8-)) o agendă comună, dar ca să nu-l supăr pe fratele @abyss hai să revin la triunghiurile noastre.

Care triunghiuri  - cînd cu brînză, cînd cu gem, :lol: fiindcă ba suborbitale, ba galactic-capabile - par să fi fost deja ...demodate chiar la data cînd au început să fie sifonate date (majoritatea nu doar eronate, ci și intenționat p-alături, evident) despre ele. Operațiune dez-info stufoasă tare, care a inclus chiar și publicarea unor brevete de invenție aparent similare ... originalului, de către un anume John Quincy St. Clair hehehe (rudă cu Iisus probabil... apud alte teorii conspi-religio de astă dată) - patente not granted, evident, dar și sub forma lor de application f. interesante de studiat.
https://www.google.com/patents/US20060145019

...Zic la plural că omu are mai multe... și deloc mărunte, pe lîngă mulți alții - granted însă (primii 3):
US3675879 *   Sep 2, 1969   Jul 11, 1972   Fuchs Harry B   Method and means for creating artificial gravity in spacecraft
US5269482 *   Sep 30, 1991   Dec 14, 1993   Shearing Ernest J   Protective enclosure apparatus for magnetic propulsion space vehicle
US6974110 *   Dec 27, 2002   Dec 13, 2005   Peter Grandics   Method and apparatus for converting electrostatic potential energy

US20030209635 *   May 9, 2002   Nov 13, 2003   St. Clair John Quincy   Electric dipole moment propulsion system
US20030209637 *   May 9, 2002   Nov 13, 2003   St. Clair John Quincy   Rotating electrostatic propulsion system
US20060038081 *   Aug 4, 2004   Feb 23, 2006   St Clair John Q   Electric dipole spacecraft

Hai că m-am lungit însă prea mult - deși n-am epuizat nici măcar 1% din îmbîrligăturile daravelei și n-am ajuns măcar la scara unui TR-3A ruginit, fără airbaguri și cu kilometraj de casare. :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

P.S. (way offtopic, ca și cazul Cert-ești expert în sofisme derapante, colega @Godak) :lol: ...Nu m-ai iritat neam deci; constatam doar cum ajungi prin măiestre meandre pseudo-logice la... mereu aceeași concluzie fermă că nik-nik din ceea ce disec(ăm) oricum amical-amatoristic p-aici nu-i valabil / credibil etc.
Exemplu, debunkerizarea lui Coruț sau Bozaru-Cinamar, care ar fi fost mai mult ne-bună decît bună.

E părerea ta oricum și trebuie respectată (ca să nu mai zic că poate ai mai multe date decît noi ăștia amatorii), așa că bagă mare-n continuare !!!
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

kenjiro

O flota stelara ?  :-) Putin probabil, insa un program spatial secret da !  Eu cred ca Yankeii au un program spatial secret.  :ufo:

Grifon

Citat din: Xanadron din  25 Mai 2017, 08:49:18
N-o iau deloc în bășcălie, colega @Grifon - cum mai subtil ca mine ai sugerat. :wink:
Și chiar intenționam s-o rad definitiv de pe RUFOn (nu din cauza topicului ăsta oricum, impulsu-i mai vechi) da mi-am amintit că @alx m-a amenințat :lol: că-mi mai șterge cîte-o postare-două de-mi pun în aplicare retragerea la un nr. simbolic de aiurări p-aici (4.666 de ex.)
Și să mă evapor la 4.703 de ex. n-are vreun farmec.

Ontopic acu și ceva mai Siriăuz, dumneata faci f. bine că-ți învîrți pe unele thread-uri sabia ascuțită-n fierăria lui Occam, gică-contrismul polemico-argumentat (și logic, clar) fiind singurul util întru cunoaștere. Mai ales în domenii d-astea twilight, mult mai complexe-n realitate și decît bulibășelile conspi- cu iz de SF (prost) care devin marote / meme-uri fie și prin repetarea lor asiduă-n spațiul virtual.

Mă bucur că nu te retragi, dle @Xanadron, si mă bucur și mai mult că mi-ai înțeles p.d.v.pragmatic.
De fapt, nici n-aș fi intervenit pe un așa topic, de nu m-ar fi frapat 3 lucruri:
- enormitatea titlului
- lejeritatea cu care se amestecă noțiuni SF
- ultra-fragilitatea argumentației reale (interviurile alea, adică)

Altfel, de o luăm cu pași mai mici, cred că putem conveni asupra unor lucruri. Ca fapt divers, SUA chiar au fost prima (si singura) nație ce si-a făcut flotilă (restrânsă) de nave spațiale - rușii neputând egala performanța. Că după exploziile a două nave s-au mai răcorit...asta e altceva.
De asemenea, se poate să fi făcut experimente...antigravifice (doar si eu am plimbat ideea, pe unele din subiectele nazi), dar să facem si de aici "salt" la flotă....hm....cam prea iute.

Cert e un singur lucru. După cum funcția creazã organul, așa si nevoia crează instrumentul. De ex., armamentul. Dacă e să ne mire o stagnare, atunci abia aici e una tare ! In ciuda atâtor invenții, pușca a rămas la același principiu medieval (scânteie + praf de salpetru). S-a perfecționat, adevărat, dar nu s-a inventat altceva. De ce ? Că n-a fost (si nici nu este) nevoie - un snop de gloanțe face treabă bunicică, de ce să ne batem capul cu "scumpeturi" gen "arma lu' Teal'k ?). Abia când se va inventa ceva să oprească gloanțele (ex. utopic : scuturile Holtzman din "Dune"), abia atunci vor trebui căutate alte căi, ptr.a păstra eficiența uciderii.

Așa si in domeniul cosmic. Se consideră că nu e nevoie de mari super-proiecte. Si, dacă ne-am pune in locul decidenților pragmatici, nu ne-am intreba la fel : de ce să facem așa o flotă ?

Xanadron

#94
Citat din: Godak din  25 Mai 2017, 08:34:02
Ce înțeleg distinșii colegi prin sintagma "flotă stelară"? Că ar putea însemna pur și simplu orice.

O țin americanii la sol, după efortul urieșesc de a o construi? Sau zboară? Spionajul rus ce face? Radarele ruse ce fac? Sau au și rușii o flotă stelară a lor? În oricare dintre variante, ar permite binomul Rusia-China un avans atât de mare al US în militarizarea spațiului cosmic? Adică ar sta ca mielul la tăiere?

Sunt distinșii colegi convinși că înțeleg implicațiile unei existențe reale a flotei lor stelare merigane?
...Constructiv ȘI gică-contrismul tău de astă dată, colega @Godak - la care o să-ți răspund totuși în rate (=pasaje din foste postări proprii - unele actualizate -, în nota observației făcute la fel de distinsului @Grifon.) ...Care nici el n-avea cum să fie exhaustiv în săpături rufonice :lol: nici dacă, prin absurd, ar fi avut ordin de serviciu s-o facă. 8-) :lol: 

O să mai revin deci pe felia asta - conexă după mine ipotezei unui gen de nato.kozmic - findcă nu-i deloc simplă nici măcar creionarea parțială a unui tabou veridic al șerpăriei tentaculare  :-) ascunse sub mai multe straturi ale jenibilului bâlci geopolitic citat cu atîta convingere (și) de tine - zic mai multe fiindcă și alea considerate secrete (pînă la un anumit nivel) par să fie... vax-albinoase.
Disclaimer și de data asta - e poate doar părerea mea, evident.
(...)
"O știre (din 16 dec.2014) care n-ar avea ce căuta pe topicul ăsta - doar aparent însă...
Lockheed Martin, Boeing to explore deep space together with Russia
http://itar-tass.com/en/non-political/767115

Prima întrebare născută-n mintea... aproape oricui ar fi: "Păi stai un pic, e sau nu-i Rusia sancționată economic?" :-o
Ca să n-o lungesc prea mult, raspunsu-i ambiguu: și da, și nu.
- DA - pe linia "vizibilă" prin zoaiele canalelor TV / MSM pururea vărsătoare a megatone de gogoși (n.b.: din est și vest deopotrivă)
- tot DA - și pe "scena politică" (tot aia vizibilă, cu actori... nu doar la propriu mimând guverne "independente" ș.a.m.d.)
- ...dar NU și la nivel de megacorporații :evil: - in care trebuie inclusă si Energiya rusă pe lîngă Lockheed Martin, Boeing etc.

...Toate, sub umbrela "The Breakaway Civ." :ufo: care trage de sfori (și de urechi cînd e nevoie) toate corporeișănurile astea - da' nu cum vrea mușchiu' ei totusi.
Fiindcă - zic și eu - ȘI numita/bănuita Omenire 2.0 nu pare a fi decît o verigă din lanțul transmisiei "mișcărilor" de la Ceruri la Pamînt și-napoi.
Nu-mi cereți totuși să expun structura exactă a lanțului ăstuia, că n-am habar de ea (si dac-as ști-o n-as posta-o aici.)"

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Grifon

Citat din: Xanadron din  25 Mai 2017, 10:27:41
...în nota observației făcute la fel de distinsului @Grifon.) ...Care nici el n-avea cum să fie exhaustiv în săpături rufonice :lol: nici dacă, prin absurd, ar fi avut ordin de serviciu s-o facă

Hahaha ! Chiar mi-ar fi plăcut să fie ptr. nush ce serviciu ! Nu de alta, dar era o treabă bună să mai fiu si plătit pentru o activitate plăcută ! Așa, tre' să mă mulțumesc doar cu plăcerea...
Si, tocmai ptr. că țin la astfel de plăcere (si a mea, si a altora) nu cred că vă mai tulbur pe acest subiect - sunt altele spre care simt mai multă atracție.

Mai adaug insă că mie chiar imi plac persoanele idealiste, precum dl@Rayden. In mizeria consumerismului de azi, e chiar penurie de visători, si asta e trist. Căci, conform unui vechi aforism, dacă toți oamenii ar fi fost cu "picioarele pe pământ", omenirea n-ar fi ajuns niciodată să zboare !"
Poate cândva, prin entuziasmul unora ca domnia sa, Terra chiar va ajunge să dețină flote...stelare !

padme

da, acum câţiva ani (şapte, mai exact - ce de timp trecu de când vorbim despre asta) am citit şi eu şi cu siguranţă am văzut filmuleţul de l a începutul topicului, nu mai stau să-l revăd acum să-mi amintesc despre ce era vorba. ceea ce vreau să spun este că acum câteva luni, televizorul rămăsese pe programul de documentare, iar eu nu-i dădeam atenţie pt că era ceva despre armată şi alte jocuri de-astea de ale băieţilor. cert este că la un moment dat am auzit explicaţia  ,,s"-ului ăluia despre care discutăm aici - de fapt asta m-a făcut să-mi ciulesc urechile. o explicaţie simplă, normală şi pertinentă. nu era nimic legat de conspiraţii, emisiunea nu era transmisă nici măcar după vreun documentar cu aliens şi chestii de-astea. din păcate la vremea respectiva am zis că o să ţin eu minte, dar am uitat evident şi am uitat complet şi de chestia respectivă, nici n-am căutat filmuleţul pe net.


kandaon

Eu ma gandesc pe de o parte la ritmul in care a evoluat tehnologia zborului. In ceva mai mult de juma de secol a inceput cu niste avioane facute din tevi, panze si sarme, a ajuns imediat la Coanda cu avionul lui cu reactie si fuselaj rigid, primele avioane cu reactie operationale la vreo trei decenii dupa el, si apoi Gagarin, primul om in spatiu si dupa el Armstrong, primul om pe Luna.

De la Wright si Vuia si pana la Neil Armstrong au trecut mai putin de 70 de ani. De la Gagarin (primul om in spatiu) la Armstrong (primul om pe Luna) au trecut mai putin de zece ani.

La ritmul l-a care s-a plecat ar fi trebuit sa fim deja pe Marte, poate chiar cu statii permanente. Sigur, se poate spune ca tehnologia inca nu permite asta (desi repet, daca s-ar fi mentinut ritmul ala nu cred sa fi fost imposibil) ori ca nu exista interes material (desi cred ca posibilele castiguri ar putea fi imense).

Legat de proiecte tinute mai in umbra, aici e un interviu cu Radu Manicatide (pe Discovery Science, nu asa  :-D) despre aerodina lenticulara a lui Coanda 

https://www.youtube.com/watch?v=fQjm6mgJSSM

Asadar exista cel putin un prototip functional, la scara redusa, inca din 1930 (cred). Iar omul e chiar serios si cu o reputatie si activitate "beton", nu vad rostul sa fi inventat asa ceva.

Deci, la aproape juma de secol de la aselenizare nu vad de ce teoretic nu s-ar fi avansat si cu tehnologia pentru a permite construirea unor aparate de zbor capabile macar de zboruri orbitale, daca nu si interplanetare (in jurul Lunii poate, daca nu si pana spre Marte, unde au mai ajuns sonde de cateva ori).

Nici eu nu as crede sa existe (inca) "o flota stelara" umana capabila sa ajunga dus-intors si intr-un timp rezonabil pe planete mai indepartate (chiar si in sistemul nostru solar, nu mai spun de alte sisteme solare).

Aici ajungem la varianta a doua, cu extraterestrii. Acum eu spun ca majoritatea celor de pe aici (inclusiv eu) cred ca ET exista intr-un fel sau altul, si ca fenomenul OZN e real. Astfel de aparitii (de la obiecte si/sau lumini ciudate pe cer la fiinte de tot felul si mai mult sau mai putin umane intalnite "la sol") au fost consemnate din cele mai vechi timpuri.

Exista si marturii ale unor persoane calificate si dincolo de banuiala (piloti, astronomi, etc) care spun ca au vazut asa ceva.

Intrebarea e daca ET astia ar fi putut, din diverse motive, fie sa injecteze ceva tehnologie aici, care sa duca la crearea unor aparate de zbor umane mai performante, fie sa fi luat pe langa ei niste oameni (la bordul navelor lor, un fel de pregatire si obisnuire cu una alta, pentru viitor).

Eu personal cred (sigur, nu am dovezi palpabile) ca nu e exclusa varianta cu mai multe factiuni ET, cu posibile agende divergente, si poate ca unii s-au gandit sa foloseasca si ceva oameni pe post de "caini de paza" poate, sa "latre" daca intra cineva pe "tarla" (in caz ca ei considera Terra ca si tarlaua lor, sa nu zic plantatie). Si pentru asta le-au dat si niste lucruri care sa le permita sa patruleze pe la gard si sa vada daca si cine sare parleazu.


Godak

CitatAstfel de aparitii (de la obiecte si/sau lumini ciudate pe cer la fiinte de tot felul si mai mult sau mai putin umane intalnite "la sol") au fost consemnate din cele mai vechi timpuri.
Ideea apare și la @Rayden.

Propun deschiderea unui topic separat în care să se analizeze ipoteza paleoastronautică. Voi prezenta ab initio și poziția mea: de foarte demult și mult timp m-a încântat ipoteza (nu teoria) paleoastronautică, al cărui adept am fost. Cu timpul însă am realizat că așa-numitele "dovezi,, nu sunt chiar dovezi, sau nu sunt dovezi deloc. Prezentate la grămadă, da, par promițătoare. Luate una câte una, nu mai rămâne nimic din ele.
Eu chiar aș dori un topic dedicat, în care colegii să vină cu "argumentele de forță".

Am fost și adeptul existenței în vechime a unor civilizații avansate tehnologic pe Terra. Nici astea nu se confirmă din păcate. Sau poate am eu "ochelari de cal" și "orbul găinilor" și nu văd adevărul evident. De aceea și propun o discuție serioasă pe aceste 2 teme.

Problema se poate pune și în felul următor: discutăm credințe sau elemente de cunoaștere? Deoarece există libertatea credințelor în România: dacă X sau Y crede că există flote stelare merigane, e liber să creadă ce vrea, iar eu și alții care eventual l-am combate am fi niște oameni lipsiți de civilizație (ca ateiștii ăia care tot încearcă să te convingă că nu există Dumnezeu, ș.a.). Însă dacă cineva afirmă că știe că există flotile amerigane sau ... , se schimbă problema. Nu eu trebuie să-i dovedesc că se înșeală, ci el trebuie să-și susțină afirmațiile.

fiulploii


jean

Citat din: Rayden din  23 Mai 2017, 08:52:02@jean,
e chiar atat de imposibil sa replicam cel putin o parte din tehnologie?
Parerea mea este ca, momentan este aproape imposibil. Cum spui mai jos, tehnologia unei civilizatii mai vechi ca a noasta cu un milion de ani este magie pentru noi.

Trebuie sa fac o precizare in legatura cu flotele spatiale. Daca sunt flote spatiale, nu este exclus, sunt ale lor nu ale noaste, cum lasa unii colegi sa se inteleaga pe aici.
Noi ca persoane abia am ajuns pe amarata de Luna. Tehnologiile noaste, jucarii  de copii pentru ei.
Adevarul este dincolo de noi

Rayden

D-le @Grifon,
dap, sunt un visator, dar nu sunt singurul visator de pe forum.  :mrgreen: insa, sunt copil miiiic pe langa cei care au dat aripi lumii asteia...nu ar strica sa fim cat mai multi, poate asa ne vom intelege mai bine :rainbow:

@jean,

daca citeai restul postarilor mele...ai fi vazut ca pe "aia" care ar avea un avans de milioane de ani a caror tehnologie ar parea magie pentru noi, i-am exclus. vorbeam de cei care ar fi fost mai apropiati ca si tehnologie de noi. de ce ne-am compara cu supercivilizatiile?!

in plus, eu cred ca tehnologia et se poate copia. si s-a copiat.
din descrierile din vechime ale unor "ipotetice" intalniri cu ingeri (Ezechiel), un inginer nasa parca a inventat o roata pentru roboti - daca bine tin minte...era la un moment dat un link..

dar, e parerea ta...

jean

Noi oamenii avem posibilitatea cu ajutorul detectoarelor construite de noi sa monitorizam majoritatea frecventelor, dar entitatile respective vin de dincolo de spectrul detectat de aceste aparate. Un spectru de frecvente mult, mult mai inalt.
Adevarul este dincolo de noi

fiulploii



'Nea Robert Bigelow, miliardar antreprenor si pionier in domeniul aerospațial privat, partener NASA , SpaceX si cine știe câte ' or mai fi a dat un mic interviu
http://www.wakingtimes.com/2017/05/30/aerospace-billionaire-nasa-partner-tells-cbs-et-presence-earth/

Si saitul firmei sale este interesant
http://bigelowaerospace.com/



Fragment:



"Lara Logan: Do you believe in aliens?

Robert Bigelow: I'm absolutely convinced. That's all there is to it.

Lara Logan: Do you also believe that UFOs have come to Earth?

Robert Bigelow: There has been and is an existing presence, an ET presence. And I spent millions and millions and millions — I probably spent more as an individual than anybody else in the United States has ever spent on this subject.

Lara Logan: Is it risky for you to say in public that you believe in UFOs and aliens?
Robert Bigelow: I don't give a damn. I don't care.

Lara Logan: You don't worry that some people will say, "Did you hear that guy, he sounds like he's crazy"?

Robert Bigelow: I don't care.

Lara Logan: Why not?

Robert Bigelow: It's not gonna make a difference. It's not gonna change reality of what I know.

Lara Logan: Do you imagine that in our space travels we will encounter other forms of intelligent life?

Robert Bigelow: You don't have to go anywhere.

Lara Logan: You can find it here? Where exactly?

Robert Bigelow: It's just like right under people's noses. Oh my gosh. Wow.

The FAA confirmed to us that for years, it referred reports of UFOs and other unexplained phenomena to a company Bigelow owns. He told us he's had his own close encounters, but declined to go into detail.
Robert Bigelow's quirky and he knows it, but when you have as much money as he does, no one — not even NASA — seems to care."