Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Statele Unite ale Americii detin o intreaga flota stelara

Creat de Andy, 02 Iunie 2010, 19:06:35

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Godak

Răspunsurile solicitate de Dl. @Rayden

Citatcum explici matale, explozia tehnologica de dupa al2lea razboi mondial?

Este un lanț cauzal început chiar din timpul războiului și accelerat mult după: 
1. Politica tehnologică a nemților din ultimul an jumate de război. Atât Speer cât și Saur se plângeau de mulțimea de proiecte și prototipuri în dezvoltare, care oricum nu ar mai fi apucat să intre pe banda de producție și chiar dacă ar fi intrat, nu ar fi putut fi fabricate în număr suficient (de ex., deficitul de crom era major). Ghici unde au ajuns; [Eu numesc procesul Modelul J. Capră. Invenții cu carul, prototipuri funcționale cu carul, produse finite = ZERO!]
2. Expansiunea capacităților de cercetare și industriale pentru efortul de război;
3. Aportul de creiere (nu doar din Germania) - savanți, tehnicieni, ingineri, ș.a;
4. Transferul tehnologic militar spre sfera civilă;
5. Faptul că nu s-a spus public ce anume s-a furat a generat ideea unor chestii ieșite din neant. For God sake, US a preluat și experți în arme biologice care au experimentat pe cobai umani. Ce vroiai, să defileze cu ei de Ziua Victorie?
6. În URSS a fost Stalin și instinctul de supraviețuire.

De altfel, eu nu am întâlnit vreo lucrare academică care să sugereze o generații tehnologice spontanee, bruște sau atipice. Chestii de-astea macro se văd... Am urmărit discuțiile mai vechi de pe Forum legate de subiect; dar... (Dacă ești bun, tu sau alți colegi poate îmi recomandați o bibliografie tematică. Repet însă, o sursă serioasă, nu moșulani de pe Youtube).

Citato paralela cu stagnarea modalitatii de "iesit" in spatiu

Ieșitul în spațiu (și mai ales ieșitul în spațiu cu echipaj uman) a fost un efort de propagandă cu fundament ideologic. Rămas în prezent cam fără obiect (doar China își mai încordează mușchii). Raportul cost/beneficii favorizează încă vectorii reactivi (de altfel, dezvoltarea lor militară merge în paralel în această categorie). Când o să fie nevoie de propulsie superioară, o să te și mire ce va apărea... (Apropo, vezi că au fost de curând niște explozii lângă graniță...)

Citatexista sau nu extraterestri? sau sunt fantasmagorii, manipulari de orice fel, etc....etc....?

O întrebare complexă, mai ales prin neclaritățile ei. Una e existența ET, alta e existența contactelor ET, alta e relația OZN-ET. La care te-oi referi, doar tu știi. O să-ți spun părerea mea la pct. 2, deoarece ai făcut o afirmație problematică -  o civilizatie cu 1.000 - 5.000 de ani inaintea noastra. Orice civilizație e un echilibru fragil dintre dezvoltarea socială, dezvoltare tehnologică, număr de indivizi și resurse. Dacă apar dezechilibre majore, acea civilizație se autodistruge. Și 5K ani e timp suficient ... De altfel, asta este și slabiciunea Ecuației lui Drake, pe care am văzut că o flutura un coleg mai demult ca probă irefutabilă pentru fantasmele sale.

Cu OZN-urile. Părerea mea este că în această categorie sunt băgate cu forța o întreagă pleiadă de fenomene, multe chiar fără legătură între ele. De aici apare și imposibilitatea constatată de a crea un model coerent.
Manipularea o fi ea multă, dar mai nasol ar fi să ne autoamăgim. 

Să nu uit. Dacă dai niște mici la Cocoșatu, îți scriu eu câte postări vrei :-D

PâSâ - @Rayden, după atâtea întrebări la care ți-am oferit cu consciozitate răspunsul dorit, poți să-mi răspunzi la rândul tău la una? Atunci când în noua sa carte în lb. engleză "Ufos over Romania", Domnul Farcaș afirmă că sunt pictate OZN-uri pe frescele bisericii Bucur (din.. București) manipulează sau doar minte/aberează de îngheață apele în plină vară? Nu de alta, dar acea biserică nici măcar nu are pictură interioară...  :-(


Rayden

D-le @Godak,

trecutul cu ale lui parti bune si parti rele...tine totusi de istoria rasei umane, ce trebuie pus pe tapet, ca altfel riscam sa repetam trecutul. cum altfel am putea evolua (pasnic?!) daca nu intelegem ororile (ca de astea ne e teama / rusine) trecutului ?

am inteles ca pentru domnia ta primeaza MSM, in schimb alternativele sunt de ignorat complet. halal ...open minded investigator.

cat despre (ca sa iti fac pe plac) ipoteticile civilizatii extraterestre si sfarsitul copilariei (nu cartea lui Arthur C. Clark...) credeam ca era de la sine inteles ca in discutie trecem peste etapa in care "presupusa" civilizatie ET nu s-a autodistrus.
desi, nu inteleg ce va tot impotmoliti cu argumentele in tiparele astea, daca noi avem masini cu benzina - trebuie sa aibe si ei-extraterestrii (dar neaparat! si chiar si la aceleasi preturi, ca nu trebuie sa fie mai ieftin la ei!); daca noi avem aparatura cu emisii si receptii radio-musai sa aibe si ET; categoric trebuie sa aibe si aceleasi materiale!!! de parca universul a fost lipsit de inspiratie in creatie....

stii dumneata colegule @Godak ca sunt 5.000 de ani suficienti pentru ca o civilizatie sa se autodistruga? pe ce te bazezi cand faci aceasta afirmatie? pe studiul civilizatiei umane? ha! nu e suficient. deloc!

asa ca...tinand cont de cele spuse de dumneata, uaaau, apai, e clar! cum de nu am putut vedea?!?

NU exista extraterestri, NU exista ozn-uri (cele din categoria nave spatiale extraterestre, ca d-alea din categoria avioane secrete nu discutam aici!).
clar ca daca nu exista ET/EBE cu ale lor ozn-uri care sa fi cazut pe meleagurile pamantene...nu exista nici flota stelara sau sisteme de propulsie a la Star Trek.
e mai clar decat cristalul de cuart ca e adevarat ce spui despre explozia tehnologica...mai incape dubiu?!

si, in incheiere, ca sa nu zici ca sunt rau; incerc sa iti raspund la intrebare.

nu prea sunt bisericos, [dar cred in divinitate (ca ii spunem Dzeu, Allah, etc..)] si din pacate nu am ajuns sa vizitez biserica Bucur (din..Bucuresti). asa ca nu stiu daca si care din voi ar avea dreptate.

DAR, ca un bun investigator - precum te lauzi - banuiesc ca ai dat ocoale la greu si nu ai vazut nici un ozn - ca altfel nu imi explic indignarea domniei tale.

cat despre dl Farcas, cu care am avut ocazia sa ma intalnesc in repetate randuri, nu cred ca se preta la a insira verzi si uscate de dragul verzisorilor (nu al extraterestrilor, ca nu exista, nu?!).

daca mergem pe varianta ca ar fi totusi ceva pe acolo care se aseameana cu asa zisele ozn-uri, as zice ca ai ceva cu dl Farcas de data asta.
daca mergem pe varianta in care nu ar fi nimic care sa semene cu obectele respective, inseamna ca dl Farcas a luat info dintr-o sursa mai veche si nu a facut - asa cum iti place tie stimabile coleg sa faci - o investigatie la fata locului.

in speranta ca am raspuns satisfacator intrebarii domniei tale, ma astept sa mentii un ton civilizat pe forum. nu am nimic cu domnia ta, ai dreptul sa nu fii de acord cu ce insir p-acilea, dar imi doresc discutii constructive. bashcalia aia ieftina (ha!) nu isi are locul mai ales pe subiectele discutate aici.

parerea mea (cu care nu esti delooooc obligat sa fii de acord).

Xanadron

Scurtissim deocamdată, că mă fugărește pe moment un arhonte nano-tubo-siliconic: :lol: un nou-venit p-acilea ar putea deci crede că-s atît de tălîmb încît să uzez de debil-confuzele pseudo-sifonări ale dinozaurului cu perucă Tompkins întru argumentarea ipotezei c-ar exista pomenita Solar Warden - numită ce-i drept altfel de-o vreme în cercuri mai știutoare ca altele - nomina odiosa, nu vi-l zic fiindcă oricum nu contează, dar mai ales fiindc-ar atrage 1001 bots nedoriți - în orice caz NU-i zice Stellar Warden da p-aproape. :star:

http://www.rufon./forum/extraterestri/ipoteza-'omenirea-in-versiune-2-0'-si-domenii-secundare-conexe/msg61076/#msg61076
...ar fi așadar doar unul din topicurile în care se vede că mi-am răcit tastele de pomană (se pare) expunînd argumente extrase din surse credibile - care nu se rezumă la Gary McKinnon.

În fine, o să revin mai pe larg fiindcă tema nu-i deloc moartă-n cort, ba chiar dimpotrivă.
Pînă atunci nu pot să nu-i bag un Like binemeritat și meseriașului :lol: @Godak pentru meșteșugirea cu care-ncearcă (și chiar reușește pentru minți mai slabe) să mă facă praf și pulbere... nu de stele, sucind :star: și-nvîrtind atîtea sofisme savant-ambigue cît rar mi-a fost dat să citesc pe vreun forum.

Doar temporar evaporatul @Dharanis se apropia oareșcum de performanța ta, maestre - deși băietul se... răsfira p-aciulea mult mai primitiv-simplist, în genul: Iar nu ți-ai făcut temele Xanadroane !!! ...Și iar spui numa prostii mai extinse ca Terra noastră - plată, evident. :-D
Alții ca @Daos, Călător-Astral ș.a. făceau parte din altă căprărie - gata însă cu rant-urile astea doar aparente, fiindcă ȘI din disecarea lor-criticilor (inclusiv unii de bună credință, dar aterizați p-aici prea recent ca să-și fi putut face o părere corectă de ansamblu - ca @Grifon) mai cred în sfînta-mi naivitate c-ar rezulta pasu-nainte după șuturile-n dos meritate sau nu.

I-ll be back așadar... și nu în nota obișnuită - volle Achtung deci !!! :lol:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Grifon

Prea bine, domnule @Xanadron. Aștept cu sincer interes noi argumente (doar să fie, rogu-te, de altă factură). Iar intre timp imi fac si mea culpa, căci, intr-adevăr, nu pot cuprinde (incă) imaginea de ansamblu, si e posibil, să zicem, să mă fi pripit...

StarDust

Imi re-exprim din nou punctul de vedere asupra acestui subiect.
Nu exista nici o flota stelara, nici macar solara, de nave antigravifice sau chestii de genul asta. Eu le consider pure SF-uri si nu le amestec cu realitatea.
Boom-ul tehnologic din timpul si de dupa WW2 se datoreaza exclusiv materiei cenusii a unor Homo Sapiens care erau peste medie, a aparut o idee, tranzistorul, etc... apoi totul a inceput sa evolueze exponential, lucru care e in derulare si acum.
Iar ceea ce numim intalniri OZN de gradele I,II,III,IV, sunt fenomene ce nu tin neaparat de realitatea asta in care traim noi ci, cel mai probabil sunt de natura interdimensionala si complet in afara controlului nostru, al umanitatii. Dimpotriva noi suntem cei influentati/controlati(includ aici si guvernele din tarile avansate tehnologic).
E rusinos si umilitor sa recunosti ca n-ai ce face si nu poti controla fenomenul, asa ca cel mai preferabil e sa pastrezi tacerea, iar mai apoi teoriile conspiratiilor infloresc si ghiciti cine castiga din asta?
Cam asa vad eu realitatea.
Insa, mesagerii amagirii sunt pretutindeni, si fiecare e liber sa creada ce vrea.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Godak

Dle. @StarDust, personal insist pe ideea unei mulțimi de fenomene disparate, băgate cu japca sub titulatura de OZN. Unele or fi ce spuneți dvs, însă majoritatea au explicații mult mai prozaice și lumești. Asta nu schimbă prea mult problema acelui mic procent de fenomene reale și neexplicate (dar presupus explicabile într-un viitor nedeterminat).
După părerea mea, ceea ce se numește generic "manipulare" (destul de ambiguu de altfel) nu pleacă exclusiv și nici măcar prioritar de la agenții guvernamentale. Din contră, chiar fanii fenomenului par a construi un eșafodaj manipulatoriu mult mai complex, menit să le alimenteze credințele. Keel a elaborat binișor în această direcție. 
Să nu mai zic de promotori. Vă invit și pe Dvs, și colegii de forum să revizionați acea halucinantă emisiune TVR de la Certești. Îmi pare rău de Turcu și chiar nu știu de ce s-a complăcut în mascarada aia. Însă dacă un om cu experiența lui Turcu a putut fi păcălit (dacă a fost păcălit!) atât de grosolan de 2 alcooliști semi-analfabeți, situația e ... jalle. A se vedea și Dosarul de pe ASFAN și cum alți "cercetători" creditează în fals probitatea celor 2 martori, în profund dezacord cu localnicii (presupuși a-și ști consătenii mai bine).

Pentru comparație:
ASFAN (Fărcaș)
"Credibilitatea martorilor este destul de ridicata. Plutonierul de politie Marian Mancu (circa 30 de ani) a fost tehnician veterinar, apoi a absolvit scoala de subofiteri de politie din Slatina; este casatorit, are doi copii si nu este cunoscut cu antecedente medicale. Majoritatea satenilor, inclusiv primarul Gheorghe Nechifor, il considera o persoana serioasa, cu preocupari laudabile spre istorie si posedand o biblioteca destul de frumoasa. A avut initiative spre inzestrarea satului cu un monument al eroilor. Plutonierul declara sincer ca desi a auzit inainte de OZN-uri, n-a crezut in existenta lor si nu l-a preocupat subiectul".
"Paznicul Maricel Rusu (41 ani) are doar sase clase, dar in realitate pregatirea sa este inferioara acestui nivel. El citeste foarte putin, nu-l intereseaza problemele stiintifice sau parastiintifice si in particular n-a auzit inainte mai nimic despre fenomenul OZN. Era deci imposibil sa inventeze detaliile pe care le-a redat in marturiile sale si care sunt identice cu cele semnalate in numeroase alte cazuri de intalniri de gradul III". 

și sătenii...
http://jurnalul.ro/special-jurnalul/plutonieru-039-mancu-si-smecheritii-65630.html

Nu insist în zadar pe precaritatea cercetării, "aranjarea" faptelor și dorința de a crede improbabilul. Sunt în posesia unei serii de observații și întâlniri (documentele la primă mână), publicată de mai mulți ufologi români de marcă în cărțile lor. Doar că ce a apărut public e varianta cosmetizată (a se citi falsificată grosolan prin omisiune). Ex: Într-un episod, martorul se întâlnește cu OZN-ul și cu venusienii debarcați, care țin ei să i-l confirme pe Densușianu, din care chiar citează. Venusienii citează. Paragraful cu pricina, cât și mostre de delir sistematizat ale martorului au dispărut și de la Turcu, și de la Gheorghiță, și de la cei care i-au copiat ulterior copios. E doar un caz, dar câte or fi asemenea?

Rayden

@Godak, daca ar fi sa fie asa, atunci e foarte trist! tragic chiar!  :x

@Stardust, sunt un pic uimit de modalitatea cu care din start excluzi posibilitatea existentei. de parca ai sti exact ce si cum cu istoria lumii...universului in care traim.

adica, ce sa mai, divinitatea doar pe noi ne-a creat, restul universului e doar puzderie de stele la care sa ne zgaim prin lunete si telescoape si...atat!

ma intreb ce o sa faceti cand se vor dovedi ca si adevarate o buna parte din cele discutate acilea.. boy, that's gonna rock!  :mrgreen:

StarDust

#82
Pai posibil sa existe, dar nu-s ale noastre :) . Si cam fac ce vor si cind vor so cred ca-i cam "doare-n cot" ca ne place sau nu.
Din pacate, mai departe de Luna, propulsati de rachetele noastre chimice noi inca n-am fost.
Iar daca se adevereste ce s-a expus pe aici nu se va intimpla nimic deosebit, voi accepta realitatea. Pina una alta, eu asta cred, si nu trebuie sa fie nimeni de acord cu mine.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

kandaon

In primul rand vreau sa spun ca toata lumea merita like-uri (fie si pentru contraziceri care sa mentina treaza discutia) si scuze ca nu am stat sa le dau.

Si pentru ca s-au amestecat mai multe lucruri o sa-mi spun si eu punctele de vedere la gramada

- legat de "flota stelara/solara" americana (sau umana). Pe de o parte si eu cred ca daca exista nu prea e umana, ori e doar partial umana (in sensul ca ar putea avea si niste oameni la bord), iar oamenii nu detin controlul ei, ori il detin partial, sunt autonomi sub o alta comanda. Si asta e, desigur, greu de dovedit.
Cele mai relevante mi se par declaratiile acelui hacker britanic care ar fi intrat in bazele de date americane si ar fi vazut ceva imagini si documente, americanii au cerut extradarea lui dar pana la urma nu s-a facut din ctae stiu, omul a ramas in Britania. Desi e greu de crezut nu cred nici ca ar fi total imposibil.

Sa nu uitam nici ca in urma crizei economice din 2008 au disparut trilioane de dolari din economiile diferitelor banci si fonduri de investitii, iar apoi au mai disparut odata alte trilioane bune cand cu nus ce uragan pravalit peste New York cativa ani mai tarziu, cand cica s-a inundat nu stiu ce seif si s-au udat si distrus niste certificate de trezorerie hehe.
Io zic ca cel putin o parte din trilioanele astea au ajuns in niste "fonduri negre" care finanteaza niste "proiecte negre".

Legat de explozia tehnologica, ea a inceput zic eu inca din ultima parte a secolului 19 si a continuat apoi pana la zborul pe Luna si era computerelor, dar cred ca in parte a stagnat apoi (chiar daca mai avanseaza in unele domenii si azi).

Parerea mea e ca cele doua razboaie mondiale au avut loc si pentru (ori mai ales pentru) a stopa avantul tehnologic si explozia demografica. Si ca putin a lipsit sa aiba loc si un al treilea, si mai devastator (de cateva ori a fost norocul chior care a stopat un astfel de nou razboi mondial, in timpul "razboiului rece").

Legat de extraterestrii, aici eu sunt de acord cu ce spune domnul Farcas cand se refera la acele presupuse supercivilizatii. E suficient sa ne uitam cu vreo zece mii de ani in trecut, pe cand oamenii traiau in pesteri si faceau focul frecand doua bete ori ciocnind cremenea de amnar, si sa comparam cu unde s-a ajuns azi. Energie nucleara, arme termonucleare, rachete trimise cu oameni pe Luna, sonde pe Marte si chiar dincolo de sistemul solar, inginerie genetica, studiul ADN, internet global, computere cu fibra optica, nave uriase care plutesc pe oceanele lumii, submarine, trenuri pe perna magnetica, avioane supersonice care duc (duceau, ca au scos Concorde-ul) oameni din Europa in America in doua ore, etc etc.

Lucruri pe care cei de acum zece mii de ani poate ca nici nu le visau, si in mod cert nu ar fi stiut ce legi ale fizicii ori naturii stau la baza unor astfel de realizari, si ce tehnologii sunt necesare pentru a le cunoaste si folosi.

Cine stie ce ar descoperi, inventa si construi civilizatia umana peste inca zece mii de ani, daca s-ar pastra ritmul asta de dezvoltare. Si cine stie cum ar arata si de ce ar fi in stare o civilizatie cu zece milioane de ani mai avansata, sa nu mai spun ca teoretic ar putea exista si una (unele) cu un miliard de ani mai veche. Practic chestia cu "orice tehnlogie suficient de avansata ar parea ca magie" s-ar aplica din plin, si o astfel de civilizatie ar putea fi deja aici facand una alta fara ca oamenii sa poata vedea asta

Practic la nivelul actual omenirea nici nu ar fi in stare sa observe ori sa ia contact cu astfel de civilizatii, si e aiurea sa credem ca si astia ar trebui sa fie neaparat la nivelul nostru (eventual putin mai evoluati) si sa avem relatii cu ei in genul Star Trek.
Mai degraba ar fi ca si cum niste primate de acu 1 milion de ani ori niste maimute de acum, undeva pe o insula izolata din Pacific, ar chiui pe varful unui deal sperand sa ia contact cu o civilizatie reprezentata de un avion de sec 21 ratacit pe acolo si care a zburat pe deasupra insulei intr-o noapte. Asta daca n-ar considera avionul respectiv ca o pasare mai mare si nici macar n-ar baga in seama obiectul respectiv.


fiulploii

Sa nu uitam ca si astăzi mai sunt oameni care freacă bețe ca sa aprindă focul si apoi sa ne aducem aminte de centrele de Civilizație din India sau China . Daca nu ma înșel , in toate Mitologiile exista ori un erou civilizator ori un zeu binevoitor care ii învață pe oamenii actuali diverse tehnologii sau arte. Unul sau mai mulți . Ca sa nu mai amintesc ca in toate zonele lumii , de la pieile roșii , Africa neagră ori taigaua siberiana exista si povestea creării omului don cel putin doua încercări .
   
     Poate părea in afara de subiect dar eu zic ca nu  :lol:
A mai fost acum cativa ani parca, o discuție asemănătoare si s-a dat si atunci un link asemanator cu cel de mai jos referitor la faptul ca deși încetase programul navetei spatiale, 'merica angaja si pregătea intr-o veselie personal pt a deveni astronauți . Acum cred ca mulți stiu ca pt fiecare misiune Nasa pregătește o echipa principala si doua secundare de rezerva insa programul navetei încetase .
https://astronauts.nasa.gov/default.htm

     Nu cred ca nasa pregătește clase de astronauți doar pt a avea activitate. Sau biserica catolica are tot timpul doi preoți astronauți pregătiți sa plece in misiune de convertire - linkul respectiv a fost pus si el pe undeva pe forum, daca își amintește cineva il rog sa il mai puna o data.
    Așadar, trecând peste faptul ca nasa pregătește oficial astronauți pt Marte , unde sunt oare ceilalți ? Or fi in retragere? Majoritatea?

     Ma opresc aici fiindca bate la usa castelului arhontele fugărit de Xanadron  :lol:

Grifon

Orice scenariu - fie el cât de fantezist - trebuie să-si aibă un "schelet", o arhitectură logică.
Fundația unei asemenea arhitecturi e dată, evident, de suma premiselor - abia apoi urmând rigoarea raționamentelor.

Eh, aici am eu o problemă, urmărind expunerile unor colegi. Se asumă cu prea mare lejeritate o sumă de "dacă", după care se avansează pe "schele" (corecte) de raționament, până la concluzii ce par (prin frumusețea raționamentului) foarte valide.
Ex.de premise :
- ET e aici de milenii (?!)
- ET au UFO (?!)
- UFO, periodic, se prăbușesc (?!)
- SUA, periodic, recuperează epave (?!) - asta deja fiind derivată din precedenta
-s.a.m.d

D-lor, cu tot respectul...aceste premise sunt, ele insele, (incă) nedemonstrate ! Sunt ipoteze ce ar fi trebuit, mai intâi, să aibă o validitate inatacabilă, inainte de a deveni temelii ptr.altele.
Deocamdată, sunt doar prezumții pur teoretice, valabile doar ca frumos efort imaginativ...

Altfel zis, se construiește un "castel de cărți de joc", atractiv prin inedit si echilibristică, dar vulnerabil la prima adiere contrară. Totul e clădit pe "dacă" - ce imprimă, evident, un caracter condițional - optativ. Se optează ...nu că se știe.

Acum, mi-l amintesc si eu pe Fox Mulder (X - Files)..".want to believe"...dar asta ne duce direct in ceea ce psihologia numește wishful thinking...
Iar Fox Mulder...offf...era, totuși, doar o producție de...televiziune...

P.S. - Mi-ar place să luați cele de mai sus drept critici constructive - nu restrictive.

Xanadron

#86
Și mai scurt: m-am sucit, :-D NU iegzistă vreo flotă stelară, :star: selenară sau solară - sau cel puțin nu una merigană neapărat.

Zic asta nu doar în glumă, fiindcă - urmînd logica f. corectă a dumitale, colega @Grifon (chiar dacă doar o bănuiam pînă la recenta postare)-, mi-aș fi bazat mega-argumentația promisă mai ales pe premiza f. concretă a observării personale a unui TR-3B, acum 22 ani (pe litoral, într-o noapte din vara lui 1995 mai precis - cine vrea să le caute, găsește detaliile p-aici.)

...Dar stai, :-D de ce-ar trebui ca mărețul triunghi zburătăcitor respectiv să fi fost un TR-3B? - chiar dacă p-atunci n-aveam nici net, nici vreun habar de zvonuri d-astea colportate poate de falși sifonatori. Gulgute f. probabile deci, care după unii sînt doar fabricații ale propagandei pro-ursești, plus alte 1001 variații pe aceeași temă botezată de curînd fake-news - nici nu mai contează de către cine anume, că-i oricum o îmbulzeală confuză la maxim cu atîtea oficine de se calcă pe bătături și-n propriile ogrăzi.

Case closed deci, vorba celebrului comisar Șoric. :lol:
Implicit, cred că-i timpul să-mi mai văd și de de hobby-uri mai lucrative decît ăsta de postac pe RUFOn - de ex. ideea unui ozenici personal :ufo: (hai să-i zic avion totuși, deși cu propulsie... anormală) îmi roiește din nou prin același cap... care am aflat de curînd că-mi găzduiește nu doar 2-3 neuroni.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Grifon

Eh, n-o lua nici chiar așa, domnule @Xanadron !
Eu nu neg c-ar exista TR-TB (chiar dacă n-am văzut nicicând unul). Mereu au existat (si vor exista) prototipuri - care, de se dovedesc viabile sub raport cost-performanță, devin apoi produse de serie.
Asta nu inseamnă că, de la o "zburătoare" nouă, sărim așa, fără vreun junghi (mental) la ditamai "flota stelară"! Care, tot iute, o asumăm construită / pilotată in tandem cu...asgaarzii !
Totusi...intre idei e o cale așa lungă....cam la fel de lungă până la primele stele.

Și mai fac o precizare. Dacă am criticat mentalitatea "want to believe", nu inseamnă că zic "don't wanna believe" - ci doar (si e f.importantă distincția), I want to know.

Rayden

Citat din: Guest din  24 Mai 2017, 22:34:03
....
Am vazut manifestari care nu sunt din acest plan si pe mine asta ma intriga, imi dau energie sa caut in continuare;.....

PS: Eu consider ca orice este posibil si de asemenea orice nu are o explicatie.

Nu putem exclude din start ca aceste manifestari nu fac parte din planul asta. chiar deloc. la cat putem vedea noi cu "instrumentul" din dotare...iaca o poza care face mai mult decat o mie de cuvinte..

la fel ca si tine, colegule @Guest, si eu cred ca orice e posibil, insa chiar trebuie sa te gandesti ca tehnologia unei civilizatii cu un avans considerabil poate fi ca pura magie pentru noi.
cat despre restul, si mai avansati, in ideea ca ar exista, cred ca ne-ar ignora complet...dar nu despre "ei" discutam aici, ci despre ceilalti mai mult sau mai apropiati noua, care ne-au tot vizitat, ne-au indrumat, si detaliile acestor vizite si intalniri se regasesc in mai toate scrierile.
imi e greu sa cred ca e fictiune pura. toti in acelasi timp, in toate colturile lumii, nu aveau ce face si toti vedeau "un fenomen" cu o gramada de caracteristici asemanatoare....

iar istoricul fenomenului din vremuri imemoriabile si pana in prezent, pe mine ma face sa nu exclud deloc ideea unei flote stelare... :mrgreen:

parerea mea de tip cu o minte deschisa.  :rainbow:

Godak

Ce înțeleg distinșii colegi prin sintagma "flotă stelară"? Că ar putea însemna pur și simplu orice.

O țin americanii la sol, după efortul urieșesc de a o construi? Sau zboară? Spionajul rus ce face? Radarele ruse ce fac? Sau au și rușii o flotă stelară a lor? În oricare dintre variante, ar permite binomul Rusia-China un avans atât de mare al US în militarizarea spațiului cosmic? Adică ar sta ca mielul la tăiere?

Sunt distinșii colegi convinși că înțeleg implicațiile unei existențe reale a flotei lor stelare merigane?