Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Constructii pe Marte? Viata pe Marte?

Creat de paleoastronaut, 07 Iulie 2006, 22:45:44

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Deanna

#240
Silueta umana pe Marte?
O descoperire de senzatie de ultima ora,facuta de robotul Spirit,trimis de NASA intr-o misiune de trei luni.Pe Marte sint forme de viata!?fotografiile sint contestate de unii ca fiind trucaje,dar robotul va mai face fotografii si,cine stie?

http://www.ziua.net/news.php?data=2008-01-24&id=2810
http://www.ziua.net/display.php?data=2008-01-24&id=232188

Curiosul

Citat din: Deanna din  24 Ianuarie 2008, 15:41:24
Silueta umana pe Marte?
O descoperire de senzatie de ultima ora,facuta de robotul Spirit,trimis de NASA intr-o misiune de trei luni.Pe Marte sint forme de viata!?fotografiile sint contestate de unii ca fiind trucaje,dar robotul va mai face fotografii si,cine stie?

http://www.ziua.net/news.php?data=2008-01-24&id=2810
http://www.ziua.net/display.php?data=2008-01-24&id=232188

Se discuta deja despre acest subiect la Extraterestrii, Extraterestrii pe marte:

http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,1605.0.html

jean

   Ce forta misterioasa face ca cei doi robotei de pe Marte, Spirit si Opportunity sa mai functioneze inca?... Cand acestia au fost proiectati sa functioneze aproximativ 90 zile. Gasiti amanunte la urmatoarea adresa:
http://www.revistamagazin.ro/content/view/5943/20/
Adevarul este dincolo de noi

Nox

Citat din: jean din  25 Ianuarie 2008, 14:54:27
   Ce forta misterioasa face ca cei doi robotei de pe Marte, Spirit si Opportunity sa mai functioneze inca [...]

Poate sunt alimentati cu ZPE....
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

Shadowman

 Constructii pe Marte? Viata pe Marte?
  Au inceput sa ma amuze parerile,interpretarile,analizele mai mult sau mai putin savante pe marginea acestor subiecte...
Pareri pro sau pareri contra ,discutii interminabile...
Daca sondele trimise pe Marte ar fotografia un pinguin sau o camila,un castel sau o coliba credeti ca s-ar publica
stirea pe prima pagina a ziarelor ? Credeti ca purtatorii de cuvint ai agentiilor spatiale ar apare la televiziuni si ar spune :"Da,dragi telespectatori,exista viata pe Marte ! Nu suntem singuri in Univers ! Uite colea dovezile clare,de netagaduit !
Sa fim realisti...
Sa ne gindim la consecinte !
Sa ne amintim ca informatiile transmise de sondele spatiale si robotei,nu sunt receptionate cu telefonul mobil sau antena parabolica de pe acoperis...Sunt codate ,sunt filtrate.Doar un numar restrins de persoane au acces la aceste informatii.Nu toti muritorii de rind ! Credeti ca natiunile care trimit misiuni in cosmos fac munca voluntara,cheltuie bani de la buget ca sa vada si sa auda papuasii,eschimosii...? Sau guvernele ,mai mult sau mai putin prietene ale altor natiuni ? Toate informatiile sunt analizate ,selectionate ori cenzurate.Multe nu sunt difuzate publicului.Credeti ca agentiile spatiale sunt conduse de inocenti sau oameni cucernici?
Ma surprinde abundenta acestor inregistrari "discutabile".In opinia mea (probabil si a altora) aceste inregistrari au ca scop ,printre altele,urmatoarele :
1. Sa curga riuri de cerneala tipografica si sa cumparam cit mai multe tastaturi.
2. Sa visam in continuare ca nu suntem singuri in Univers.
3. Sa mai butonam telecomenzile si sa vizionam  calupuri intregi de publicitate in cautarea si asteptarea emisiunilor,a filmelor artistice ori  documentarelor pe aceste teme.
4. Sa determine contribuabilii sa introduca mina mai adinc in buzunar pentru a scoate gologanii necesari misiunilor spatiale.Poate exista viata pe Marte,poate exista constructii pe Marte... Dar trebuiesc fonduri ca sa vizualizam imaginile mai clar.
Vrei o imagine clara,platesti mai bine !  :-D
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

CHIP

Ai perfecta dreptate Shadowman.Se pare ca acei domni care cunosc mult mai multe si-au propus sa detina permanent un avans de 50 de ani fata de ,,stupid people,,

lylyt_ice

 ...si nu numai atat!!! Si sa ne manipuleze intr-o anumita directie...dinainte programata (pentru turme) , fara ca acestea sa manifeste decat frica, sau(?) entuziasm infantil...!!!
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

DepthOfField

#247
Shadowman, dai o definitie in stilul tau caracteristic asupra unei forme de teorie a conspiratiei. Nasa cerceteaza, afla secrete, dar nu ne spune noua publicului decat mici chestii ici si colo, asa numit "praf in ochi", si de fapt cu totul altceva, mult mai important, mult mai senzational, mult mai tulburator se petrece in fundal, se stie dar se tine secret, in scop de manipulare, asuprire si profit.

iti propun un scenariu, si (iti) adresez unele intrebari, la care ma astept la un raspuns logic, ca urmare a unui proces de gandire mai profunda.
Cum ar trebui sa arate in cazul unei civilizatii oarecare, (in cazul nostru particular, chiar noi, Pamantenii) care evolueaza stiintific, tehnic si cum vrei, deci cum ar trebui sa arate acest proces al cunoasterii?
Nu cumva se studiaza problema, se cauta sa se inteleaga mediul inconjurator in masura posibilitatilor, si atunci cand acest lucru e prea greu, prea departe, prea dificil si prea scump, nu inseamna ca de fapt nu oricine poate sa faca acest pas inainte (complicat) in cunoastere, ci doar "unii"? E nevoie de inteligenta, de eforturi si de bani.

Exemplificand acum chiar concret, cu planeta Marte si stradaniile de a o cunoaste mai bine...Daca totul era frumos si la modul ideal, fara conspiratii si fara suspiciuni...totul e pur, si minunat....deci, o mana de oameni ce ar putea face ca sa studieze pe Marte? Pai daca nu se pot duce ei insisi acolo, trimit niste masinarii complicate, si aduna date (poze, masuratori de tot felul etc). Uneori aventura reuseste, alteori, masinaria se strica si deci misiunea rateaza. Cu ce difera aceasta imagine descrisa de mine aici in acest paragraf, cu ceea ce se intampla de fapt? Ce nu e in regula la ceea ce se intampla?

Pai hai sa dau propriul meu raspuns: indiferent ce ar face unii si altii, ceilalti, restul lumii va fi suspicioasa. Nestiinta, netransparenta, lipsa de incredere, duce la banuieli si speculatii. Iti banuiesti colegul de servici, iti banuiesti vecinii, iti banuiesti sefii, conducerea intreprinderii, primarul, guvernantii. Nu stii EXACT ce se intampla si ce hram poarta fiecare, cine ce cum si cand face exact si cum te poate influenta ce face respectivul, in acelasi timp experienta de viata iti spune ca deseori oamenii au secrete si "rotunjesc" adevarul pentru propriile interese, asa ca, inevitabil esti suspicios si creezi scenarii in mintea ta. Si ca sa nu ma intind prea mult, concluzia este ca ORICE AR FACE NASA  sau orice organizatie de orice natura aflata in vazul lumii, INEVITABIL vor exista  CONSPIRATII si SPECULATII. Prin urmare, e firesc ce spui tu, Shadowman, e doar o constatare a realitatii:
Citat"Au inceput sa ma amuze parerile,interpretarile,analizele mai mult sau mai putin savante pe marginea acestor subiecte...
Pareri pro sau pareri contra ,discutii interminabile...".
Deci, discutiile vor fi intotdeauna interminabile...
Asadar, practic nu ai de unde sa stii ca NASA ascunde sau nu ceva...nu poti diferentia intre o actiune total curata, fara secrete si ascunzisuri, si o actiune plina de conspiratii pana in gat si asta FIE SI NUMAi datorita propriilor noastre prejudecati.
Dar sa zicem ca misiunile astea ale NASA sunt pline de secrete si deci, ce vedem e doar "praf in ochi". Care sunt dovezile si cat de clare sunt ele? Pai dovezile sunt doar "trageri de par" in opinia mea... uite niste pixeli care cica sunt cladiri pe marte, (si nu artefacte jpeg) uite umbra elipsoidala care cica e a navei-mama si nu a lui Phobos, uite niste umbre de relief care cica sunt lacuri de apa, uite o coaja mica de sediment care e "le petit bigfoot" si nu doar fenomenul psihologic "pareidolia", uite ca cutare individ spune ca a vizitat cumva civilizatia de pe Marte in transa, sau chiar laboratoarele americane ascunse acolo, adica VORBE si POVESTI, etc. Halal dovezi. Din pacate "dovezile" astea nu se ridica dincolo de simple orbecaieli in intunecimea necunoasterii, sau chiar manipulari profitabile=afacere (exploatari de subiecte media, mai vinzi o carte, un dvd etc, adica daca cerere de mister exista, apare si oferta).

Deci aici nu sunt de acord cu tine cand spui:
Citat"Ma surprinde abundenta acestor inregistrari "discutabile".In opinia mea (probabil si a altora) aceste inregistrari au ca scop ,printre altele,urmatoarele :
1. Sa curga riuri de cerneala tipografica si sa cumparam cit mai multe tastaturi.
2. Sa visam in continuare ca nu suntem singuri in Univers.
3. Sa mai butonam telecomenzile si sa vizionam  calupuri intregi de publicitate in cautarea si asteptarea emisiunilor,a filmelor artistice ori  documentarelor pe aceste teme.
4. Sa determine contribuabilii sa introduca mina mai adinc in buzunar pentru a scoate gologanii necesari misiunilor spatiale.Poate exista viata pe Marte,poate exista constructii pe Marte... Dar trebuiesc fonduri ca sa vizualizam imaginile mai clar.
Vrei o imagine clara,platesti mai bine !   "

Cum diferenziezi cele 4 elemente perverse enumerate de tine, de scopul nobil de cautare si intelegere a lumii inconjuratoare? Care sunt elementele prin care ce spui tu este adevarul adevarat si doar atat, si deci ca ce face o grupare de oameni avangardisti (NASA) ca si element de cunoastere si progres este doar minciuna?
Cum spuneam si mai inainte, nu ai cum sa-ti dai seama daca NASa minte sau asistam doar la aventura cunoasterii legitima, cata vreme oamenii, poporul, isi creeaza propriile scenarii functie de prejudecati si elementele de mass-media care isi are puterea sa. Parerea mea este ca cu cat esti mai departe de interiorul unei organizatii, unei actiuni oarecare, cu atat vezi lucrurile mai deformat si mai suspicios.

Fara indoiala ca intotdeauna exista profitori dintre cei care participa la o actiune. Sefi, subalterni care tin de scaune si bugete, interese politice, economice si personale, dorinta de afirmare cu orice pret, manareli si rotunjiri/simplificari de proceduri ca sa ascunzi greseli proprii etc, etc, asa cum se intampla in orice fel de institutii. Cred ca si acestea au ponderea lor. Dar ma indoiesc ca ni se servesc doar gogosi pe banda, si ca suntem manipulati atat de total si perfect, fara sa rasufle nimic EDIFICATOR, atat de multe elemente de cunoastere ce vin pe nenumarate canale stiintifice si din toate domeniile studiate, si chiar si de la amatori, si care se leaga reciproc perfect, asta de parca ne-am afla efectiv intr-un matrix fara scapare, iar ceea ce scapa ca sa ne convinga de acest "matrix", sunt doar pixeli de compresie jpeg, jocuri de umbra si lumini in care se vad fetze pe marte sau cai verzi pe pereti, si alte balarii derivate din detalii tehnice neintelese, dar numai bune pentru vanzare media. Este imposibil ca tot ceea ce spun toti oamenii de stiinta, ce se mai descopera, ce se mai vede cu telescopul performant de amatorul care ii da mana sa-l aibe, ce se mai spune de ingineri, specialisti care se pricep la un domeniu sau altul, sa fie ATAT DE PERFECT REGIZAT Si LEGAT UNA CU ALTA, SI DE FAPT SA FIE UN SIMPLU SCENARIU AL UNEI FORTE OCULTE. Pai in cazul acesta, numai elaborarea si mentinerea acestui scenariu super-complex si veridic, intins atat spatial cat si temporal de-a lungul anilor, ar necesita resurse umane si logistice INIMAGINABILE, si care sa mai stea si ascuns si nevazut, deci practic, de fapt toti suntem partasi la acest scenariu, frati, rude, veri etc (ingineri, profesori, comercianti etc), mai putin tu si eu care citim acest forum sau vedem nu stiu ce documentar misterior, care ne releva "adevarul". Cred ca avem de-a face doar cu limitele propriei noastre capacitati de a intelege lumea incomjuratoare...

Si deci, vestita fata de pe Marte, este doar un joc de umbre si lumini, asa cum releva ultimele date mult mai detaliate de la NASA si ESA, sau incercarea perversa de manipulare si ascundere a adevarului a fortelor oculte infiltrate in NASA, ESA si de fapt peste tot, care trimit niste robotei simpatici p-acolo pe fata, si pe spate au deja baze pe Marte? Cred ca asta depinde de ce fel de literatura citesti ...
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

Roswel

foarte interesant...mai ales despre acei "oameni in negru" 8-)

Shadowman

#249
Citat din: ciuciulete din  04 Februarie 2008, 13:01:54
Shadowman, dai o definitie in stilul tau caracteristic asupra unei forme de teorie a conspiratiei. Nasa cerceteaza, afla secrete, dar nu ne spune noua publicului decat mici chestii ici si colo, asa numit "praf in ochi", si de fapt cu totul altceva, mult mai important, mult mai senzational, mult mai tulburator se petrece in fundal, se stie dar se tine secret, in scop de manipulare, asuprire si profit.

A fost doar o ipoteza ,o descriere a situatiei in care NASA ar descoperi constructii sau viata pe Marte...Ma citez :

"Daca sondele trimise pe Marte ar fotografia un pinguin sau o camila,un castel sau o coliba credeti ca s-ar publica
stirea pe prima pagina a ziarelor ? Credeti ca purtatorii de cuvint ai agentiilor spatiale ar apare la televiziuni si ar spune :"Da,dragi telespectatori,exista viata pe Marte ! Nu suntem singuri in Univers ! Uite colea dovezile clare,de netagaduit !
Sa fim realisti...
Sa ne gindim la consecinte !"

  N-am spus ca NASA a descoperit viata pe Marte,n-am spus ca ceva mult mai senzational se ascunde in fundal...Ar fi trebuit sa dovedesc, nu-i asa ?  :-)

Citat din: ciuciulete din  04 Februarie 2008, 13:01:54
Fara indoiala ca intotdeauna exista profitori dintre cei care participa la o actiune. Sefi, subalterni care tin de scaune si bugete, interese politice, economice si personale, dorinta de afirmare cu orice pret, manareli si rotunjiri/simplificari de proceduri ca sa ascunzi greseli proprii etc, etc, asa cum se intampla in orice fel de institutii.

Ai uitat interesele militare ! Cum de le-ai uitat ? Stii ceva despre experimentele realizate in Cosmos,la ordinul militarilor ? Sau acestea n-au existat decit in imaginatia mea bolnava ? Crezi ca NASA prezinta detaliat si cu lux de amanunte intreaga activitate de la bordul navelor (navetelor) spatiale ?  :roll:

Citat din: ciuciulete din  04 Februarie 2008, 13:01:54
Dar sa zicem ca misiunile astea ale NASA sunt pline de secrete si deci, ce vedem e doar "praf in ochi". Care sunt dovezile si cat de clare sunt ele? Pai dovezile sunt doar "trageri de par" in opinia mea... .

  Nu stiu daca sunt "pline de secrete"...Dar nici "transparente" ca sticla nu sunt.Sunt sigur ! Tu ce crezi,sunt "transparente" sau nu ?

Citat din: ciuciulete din  04 Februarie 2008, 13:01:54
Deci aici nu sunt de acord cu tine cand spui:
Cum diferenziezi cele 4 elemente perverse enumerate de tine, de scopul nobil de cautare si intelegere a lumii inconjuratoare? Care sunt elementele prin care ce spui tu este adevarul adevarat si doar atat, si deci ca ce face o grupare de oameni avangardisti (NASA) ca si element de cunoastere si progres este doar minciuna?

Citat din: ciuciulete din  04 Februarie 2008, 13:01:54
Si deci, vestita fata de pe Marte, este doar un joc de umbre si lumini, asa cum releva ultimele date mult mai detaliate de la NASA si ESA, sau incercarea perversa de manipulare si ascundere a adevarului a fortelor oculte infiltrate in NASA, ESA si de fapt peste tot, care trimit niste robotei simpatici p-acolo pe fata, si pe spate au deja baze pe Marte?

  Ori imi rastalmacesti cuvintele,ori intelegi ce vrei,ori imi atribui cuvinte care nu le-am rostit...Sau n-am reusit sa ma fac inteles,foarte posibil...Ce "elemente perverse"...? :?  Sa ne faca sa credem ca nu suntem singuri in Univers ? Sa finantam misiunile spatiale in cautarea altor inteligente ? Sa citim,sa vizionam emisiuni pe aceste teme ? Sau crezi ca m-am referit doar la filmul "Razboiul lumilor" cu Tom Cruise ? :lol:
  Am scris pe forum,nu o data,ca fotografiile si filmultele cu OZN -uri,extraterestrii,fantome ori spiridusi,nu-mi trezesc vreun interes...DELOC ! Din simplul motiv ca in ziua de azi orice poate fi falsificat cu ajutorul unor programe de editare foto-video...Astazi e greu,daca nu imposibil,sa faci o distinctie intre ce-i adevarat si ce-i fals.Mai ales in cazul in care realizatorii materialelor sunt absolventi ai academiei de teatru si film !  :wink:
Cu regizori si tehnicieni profesionisti se poate realiza un film credibil ,in fata caruia n-ai mai avea de facut comentarii ! Falsul perfect,care sa-i convinga pe expertii in tehnici  si analize fotografice !
Iti dai seama cit de mult m-au convins fotografiile de pe Marte de existenta ori inexistenta unor forme de viata inteligente...Filtre,umbre,pixeli... :-)
Deturnezi, cu abilitate, discutia catre alte subiecte : tehnica fotografica,analizele foto ,existenta vietii pe Marte
(comentata prin analizarea fotografiilor care le avem la dispozitie ),"teoria conspiratiei"...Le "mixezi" dupa bunul plac si-ti imaginezi ca le rostesc eu...
  Mai mult,inchei ironic :
Citat din: ciuciulete din  04 Februarie 2008, 13:01:54
Cred ca asta depinde de ce fel de literatura citesti ...

Ma abtin sa-ti dau replica...Sau n-am inteles ,a fost doar "un scenariu" ?  :roll:
Citat din: ciuciulete din  04 Februarie 2008, 13:01:54
iti propun un scenariu, si (iti) adresez unele intrebari, la care ma astept la un raspuns logic, ca urmare a unui proces de gandire mai profunda.

   Nu tot ce se intimpla ajunge la ochii si urechile publicului Cred ca NASA si Pentagonul nu sunt societati de binefacere si nici institutii care organizeaza  "Ziua portilor deschise"  365 de zile pe an...Cred ca nu toti cei care-au vazut "ozn-uri" ori "nave spatiale" sunt "ticniti" doar din simplul motiv ca educatoarea de la gradinita ,manualele de clasele I-IV si doctorii de la spitalele de balamuc spun ca nu exista...Nu uita ca printre martorii observatiilor s-au aflat si militari,nu doar persoane cu trei perechi de ochelari care citeau basme si literatura SF de dimineata pina seara...
 
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

Rayden

ciuciulete,

no comment man, esti prea.. naiv.. no offense..

sau..poate ca nu esti naiv si ...joci un rol..

:|

jackie28t

#251
Citat din: Shadowman din  01 Februarie 2008, 20:09:47
Daca sondele trimise pe Marte ar fotografia un pinguin sau o camila,un castel sau o coliba credeti ca s-ar publica
stirea pe prima pagina a ziarelor ?

Shadowman,spui camila,pinguin?Hmmmm....esti cam ironic nu crezi? :lol:
Sau a fost in gluma?Uite tot asa in gluma am dat si eu in trecut anumite exemple precum scenariul cu ''Mitica si Petrica'' pentru a explica anomaliile din unele fotografii din padurea baciu dar se pare ca unora nu le-a placut deloc si au sarit cu topoare ba mai mult ca hienele. :-D LOL
Shadowman,nu cred ca e asa de dificil sa gasesti un pinguin sau o camila pe planeta Marte odata ce l-au gasit si pe BIGFOOT acolo pe Marte vezi topicul ''Extraterestrii pe Marte'' Dupa cum spuneam si in postul meu din trecut care a fost cenzurat ca pe viitor sigur urmatoarea descoperire pe planeta Marte va fi vorba de un ursulet PANDA.


Citat din: Shadowman din  01 Februarie 2008, 20:09:47
Ma surprinde abundenta acestor inregistrari "discutabile".In opinia mea (probabil si a altora) aceste inregistrari au ca scop ,printre altele,urmatoarele :
1. Sa curga riuri de cerneala tipografica si sa cumparam cit mai multe tastaturi.

Esti sigur Shadowman ca e vorba de tastaturi?Eu a-ti recomand sa te mai gandesti.Eu cred ca gresesti.

Citat din: Shadowman din  01 Februarie 2008, 20:09:47
Vrei o imagine clara,platesti mai bine !  :-D

Gresit ''Shadowman''.Ca sa vezi aceste lansari de la NASA nu platesti si la fel fotografiile pe care le redau ei in rezolutie mare sunt gratuite.
Eu cred Shadowman ca tu nu l-ai inteles pe ''ciuciulete'' ce a vrut sa spuna.Depat postul lui a completat ce era rupt in postul tau.
Si din cate stiu posturile lui  ''ciuciulete'' argumenteaza clar banalitatea acestor anomalii pe care unii le vad ca pe ceva extraordinar.
In fond este libertatea fiecaruia de a alege daca se merita ca un topic sa fie citit sau discutat sau imbunatatit.
Asa cum am ales sa scriu si eu aceste randuri.Pentru a puncta anumite aspecte.Deocamdata. :wink:

DepthOfField

Shadowman, nu am intentionat sa te supar. Recunosc ca uneori nu prea inteleg exact sensul exprimarilor tale. Mai mult, recunosc ca postul meu anterior a fost mult prea ambiguu, si am dat raspunsuri si am ridicat intrebari nu numai tie, ci mai multor colegi, care au exprimat diverse pareri, sau am vorbit la modul general, dar a iesit o amestecatura de idei.
O sa ma rectific acum, ca am prins putin timp.

Eu am avut de comentat ca spuneai:
Citat"In opinia mea (probabil si a altora) aceste inregistrari au ca scop ,printre altele,urmatoarele :"
lasand sa se inteleaga ca cineva in mod deliberat face exact "ce trebuie", adica ne manipuleaza, conspira, si doar asta face de fapt, si deci ce face NASA e praf in ochi CU TOTUL. Mai spui
Citat"n-am spus ca ceva mult mai senzational se ascunde in fundal..."
dar de fapt cam asta reiese din spusele tale

Ma rog, e interpretabil ce ai spus tu, sau ce am inteles eu, ai precizat ulterior ce ai vrut sa spui, pana la urma ne intelegem noi. :)

Ai mai spus:
Citat"Daca sondele trimise pe Marte ar fotografia un pinguin sau o camila,un castel sau o coliba credeti ca s-ar publica
stirea pe prima pagina a ziarelor ? Credeti ca purtatorii de cuvint ai agentiilor spatiale ar apare la televiziuni si ar spune :"Da,dragi telespectatori,exista viata pe Marte ! Nu suntem singuri in Univers ! Uite colea dovezile clare,de netagaduit !"
Daca ma intrebi pe mine, nu exclud total (asa cum o faci tu), sa se intample chiar asa cum descrii, si sa se prezinte suficient de mult si transparent pentru a avea o idee ce si cum. Desigur, mai raman si secrete.



Apoi sa mai clarific unele ambiguitati de-ale mele:

Citat"Citat din mesajul lui: ciuciulete din  04 Februarie 2008, 13:01:54
Fara indoiala ca intotdeauna exista profitori dintre cei care participa la o actiune. Sefi, subalterni care tin de scaune si bugete, interese politice, economice si personale, dorinta de afirmare cu orice pret, manareli si rotunjiri/simplificari de proceduri ca sa ascunzi greseli proprii etc, etc, asa cum se intampla in orice fel de institutii.


Ai uitat interesele militare ! Cum de le-ai uitat ? Stii ceva despre experimentele realizate in Cosmos,la ordinul militarilor ? Sau acestea n-au existat decit in imaginatia mea bolnava ? Crezi ca NASA prezinta detaliat si cu lux de amanunte intreaga activitate de la bordul navelor (navetelor) spatiale ? "

Da, am uitat, sigur ca da, si interesele militare, asa cum bine spui. Am spus totusi "politice", deci ar include si  "militare", si apoi gandul exprimarii m-a dus la "economice". Scuze pt scapare.


Citat"Citat din mesajul lui: ciuciulete din  04 Februarie 2008, 13:01:54
Dar sa zicem ca misiunile astea ale NASA sunt pline de secrete si deci, ce vedem e doar "praf in ochi". Care sunt dovezile si cat de clare sunt ele? Pai dovezile sunt doar "trageri de par" in opinia mea... .


  Nu stiu daca sunt "pline de secrete"...Dar nici "transparente" ca sticla nu sunt.Sunt sigur ! Tu ce crezi,sunt "transparente" sau nu ?"

Evident ca nu sunt total transparente si bineinteles ca ascund secrete, dar NU SUNT NUMAI SI DOAR SECRETE SI PRAF IN OCHI, asa cum sugereaza multi. Insa am comentat si comentez ca DOVEZILE expuse pe tapet cum ca NASA face si drege pe ascuns, sunt mult prea trase de par. Cel putin cele cu care se tot face tam-tam prin destule documentare si site-uri si se citeaza unii pe altii. Si din acestea, de fapt ma limitez la cele la care mi-au trecut prin fata ochilor, si de-aia zic, ca daca alea sunt dovezi..halal dovezi. Vreau dovezi mai bune. Nu pseudo-dovezi.


Citat"Citat din mesajul lui: ciuciulete din  04 Februarie 2008, 13:01:54
Si deci, vestita fata de pe Marte, este doar un joc de umbre si lumini, asa cum releva ultimele date mult mai detaliate de la NASA si ESA, sau incercarea perversa de manipulare si ascundere a adevarului a fortelor oculte infiltrate in NASA, ESA si de fapt peste tot, care trimit niste robotei simpatici p-acolo pe fata, si pe spate au deja baze pe Marte?


  Ori imi rastalmacesti cuvintele,ori intelegi ce vrei,ori imi atribui cuvinte care nu le-am rostit...Sau n-am reusit sa ma fac inteles,foarte posibil..."

Asta nu iti era adresata tie, desigur, am spus ca am cam aiurit-o in postul anterior. Ma refeream la alti colegi pe forum,si in general la cei cu parerile speculative legate de fatza de pe Marte si careia ii acorda in continuare credit.

Citat"Deturnezi, cu abilitate, discutia catre alte subiecte : tehnica fotografica,analizele foto ,existenta vietii pe Marte
(comentata prin analizarea fotografiilor care le avem la dispozitie ),"teoria conspiratiei"...Le "mixezi" dupa bunul plac si-ti imaginezi ca le rostesc eu..."

vezi tu, conspiratiile legate de Marte cel putin, ca vorbim de ele, se bazeaza pe dovezi fotografice, adica tehnice, si de-aia "indraznesc" sa le mixez, pentru ca de fapt SUNT LEGATE. Si de fapt, nu eu le mixez, ci altii, nu se vede asta? Eu spun doar ca cutare "dovada" scartie si caut sa argumentez de ce. Desigur, pot sa ma insel, si astept contra-argumente. Cat despre "imaginatia mea" si cuvinte puse in gura ta, da, am spus ca am balmajit-o, nu la tine ma refeream... Scuze de neclaritate.

Citat"Mai mult,inchei ironic :

Citat din mesajul lui: ciuciulete din  04 Februarie 2008, 13:01:54
Cred ca asta depinde de ce fel de literatura citesti ..."

iarasi trebuie sa corectez, nu la tine ma refer, ci ca si fenomen general, parerea unuia sau altuia depinde de ce fel de literatura citeste si il influenteaza. E doar o constatare generala.

Citat"  Nu tot ce se intimpla ajunge la ochii si urechile publicului Cred ca NASA si Pentagonul nu sunt societati de binefacere si nici institutii care organizeaza  "Ziua portilor deschise"  365 de zile pe an...Cred ca nu toti cei care-au vazut "ozn-uri" ori "nave spatiale" sunt "ticniti" doar din simplul motiv ca educatoarea de la gradinita ,manualele de clasele I-IV si doctorii de la spitalele de balamuc spun ca nu exista...Nu uita ca printre martorii observatiilor s-au aflat si militari,nu doar persoane cu trei perechi de ochelari care citeau basme si literatura SF de dimineata pina seara...
"
Intrutotul de acord. Dar asta nu inseamna ca pe Marte MUSAI exista viata, se stie si se ascunde aceasta informatie, sau ca roboteii trimisi acolo sunt de paravan, ca sa ne abureasca pe noi, prostimea, asa cum sustin unii. Ar putea fi adevarat acest scenariu, insa revin..dovezile firave vanturate de unii si altii, cam scartie serios, cel putin din ce am vazut eu. Asa ca nu e usor de a discerne intre o posibila realitate si doar prejudecatile si speculatiile promotorilor acestor scenarii.

Mai spun o data:

Ciuciulete a spus:
Citat"indiferent ce ar face unii si altii, ceilalti, restul lumii va fi suspicioasa. Nestiinta, netransparenta, lipsa de incredere, duce la banuieli si speculatii. Iti banuiesti colegul de servici, iti banuiesti vecinii, iti banuiesti sefii, conducerea intreprinderii, primarul, guvernantii. Nu stii EXACT ce se intampla si ce hram poarta fiecare, cine ce cum si cand face exact si cum te poate influenta ce face respectivul, in acelasi timp experienta de viata iti spune ca deseori oamenii au secrete si "rotunjesc" adevarul pentru propriile interese, asa ca, inevitabil esti suspicios si creezi scenarii in mintea ta. Si ca sa nu ma intind prea mult, concluzia este ca ORICE AR FACE NASA  sau orice organizatie de orice natura aflata in vazul lumii, INEVITABIL vor exista <banuieli de> CONSPIRATII si SPECULATII."


----------------------

pentru Rayden:
Citat"ciuciulete, no comment man, esti prea.. naiv.. no offense.."
Multumesc pentru "compliment", intr-adevar, este posibil sa nu fi citit atata literatura de un anumit tip pe care intuiesc ca ai citit-o tu. :p. Dar nimeni nu e perfect, fiecare isi are limitele sale.

cat despre
Citat"sau..poate ca nu esti naiv si ...joci un rol.."
La asta, imi demonstrezi ca esti de acord cu ultimul meu citat de adineaori, ala despre modul cum se naste suspiciunea, adica din necunoastere si nevoie de completare a acestui puzzle al realitatii.

De fapt, tot ce spun este doar PAREREA MEA. Ca ma crezi sau nu, asta este firesc, nu?
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

Rayden

Ciuciulete,

daca vii la sesiunea rufon..stam de vorba..ar fi mult de zis..insa..sincer, mi-e lene sa scriu..

bafta!

Shadowman

#254
Citat din: ciuciulete din  06 Februarie 2008, 18:25:41
Shadowman, nu am intentionat sa te supar. Recunosc ca uneori nu prea inteleg exact sensul exprimarilor tale. Mai mult, recunosc ca postul meu anterior a fost mult prea ambiguu, si am dat raspunsuri si am ridicat intrebari nu numai tie, ci mai multor colegi, care au exprimat diverse pareri, sau am vorbit la modul general, dar a iesit o amestecatura de idei.
O sa ma rectific acum, ca am prins putin timp.

Eu am avut de comentat ca spuneai:lasand sa se inteleaga ca cineva in mod deliberat face exact "ce trebuie", adica ne manipuleaza, conspira, si doar asta face de fapt, si deci ce face NASA e praf in ochi CU TOTUL. Mai spui dar de fapt cam asta reiese din spusele tale

Ma rog, e interpretabil ce ai spus tu, sau ce am inteles eu, ai precizat ulterior ce ai vrut sa spui, pana la urma ne intelegem noi. :)

  Din acest motiv sunt binevenite intilnirile "face to face" sau convorbirile telefonice intre membrii forumului RUFON .Sunt nuante,tonuri in dialogurile dintre noi,care pot fi interpretate gresit.Daca adaugi la acestea o stare de indispozitie sau nervozitate, e clar ca se declanseaza un conflict...Si de conflicte ori "razboaie" pe forum n-am dus lipsa..!  :-)
Nu m-ai suparat,nu esti genul...Stiu ca esti un pacifist ! :-)
Imaginile prezentate de NASA nu m-au convins ca ar exista viata pe Marte. Sa nu uitam,tema topicului se refera la prezent...
Din informatiile care le primim ( nu care "le avem") nu se poate trage o astfel de concluzie...Poate se va descoperi o forma de viata pe Marte,cine stie...? Poate formele de viata,mai mult sau mai putin evoluate,se gasesc in interiorul planetei...E posibil sa fie gasite microorganisme la 1,10 sau 100 de metri adincime ,nu la suprafata planetei. Sa nu ne grabim sa tragem concluzii...
  Poate se va descoperi ca a existat viata pe Marte ! Dar e alta tema,noi discutam de prezent...
  Viitorul ne va raspunde.
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY