Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Noua Ordine Mondiala (NOM/NWO) => Subiect creat de: Grifon din 26 Martie 2020, 10:57:46

Titlu: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 26 Martie 2020, 10:57:46
Plănuiam să inițiez acest subiect prin toamnă, în virtutea a ce preconizam că va urma după 21 decembrie 2020. Realitatea mi-a luat-o insà ín mod brutal ínainte, așa cà...mă adaptez.
Totodatà, cred cà e mai util sà comentăm conex perspectivele și implicațiile actualei crize, decât să aglomerăm, speculativ, subiectul dedicat strict Coronavirus.

Încep prin a spune că, indubitabil, asistăm la o schimbare abruptă de macaz. Nu putem realiza astăzi ce și cum, însă putem analiza cam care ar fi direcțiile ce se impun în prezent întregii societăți globale.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: SLEAH19 din 26 Martie 2020, 15:19:49
  Trebuie luat în discuție  dacă ,,Schimbarea Paradigmei/Macazului,, înseamnă neapărat un lucru rău,  parțial rău /parțial bun sau 100% bun, dacă cu ocazia Coronavirus, se produce o accelerație sau o rupere bruscă de vechile reguli, metehne, tradiții în domeniul economic, uman,religios,  geopolitic  ..... se pot produce asemenea schimbări  cu o mentalitate veche sau se schimbă radical și gândirea?

   S-a ajuns la un moment  critic în care o schimbare bruscă de macaz era necesară ?

Dacă ceia ce credem noi că este o schimbare de paradigmă va fi în final doar o reașezare pe resursele planetei?
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 26 Martie 2020, 15:45:21
Într-adevăr, valorizările fenomenului ar fi premature - dacă e "bine" sau "rău". Odată că încă nu putem ști, iar secundar că...fiecare vede "binele" sau "răul" in felul său.
Pentru comparație, precedenta modificare de ansamblu a avut loc în 2000. Lumea s-a schimbat enorm în ultimele 2 decenii, fie că am remarcat sau nu. Politic am avut integrări masive in UE, așa numitul "război contra terorii" (doamne, ce goangă imensă și aia !), tehnologic a fost nebunia de pe lume (au explodat mobilele, Net-ul), iar ca urmare globalismul s-au impus accelerat (consecință firească a combinației integrare politică + integrare tehnologică).
După 2000, punctul de start a fost așa-zisul "atentat WTC" - ce a generat și atunci o emoție disproporționată (și nicicând demonstrată). Acum e pandemia...hm...

Până una alta - o primă părere. Tehnologia va fi tot mai slăvită (și ulterior impusă). Totul va fi interconectat, și cred că vor implementa și chestiunile discutabile (gen "facial recognition").
Se va argumenta cà, ín perioada izolàrii COVID, interconectarea a fost un veritabil miracol, ajutànd oamenii sà depășeascà lipsurile / claustràrile.
Asta nu e fals, dar, ușor-ușor, se va acredita, exagerat, teza cà "fàrà interconectare / interdependențà ar fi fost imposibilà depàșirea crizei - lucru, evident, fals.

Acum, că va fi onorat Net-ul nu e nici bun, nici ràu. Dar nu știm ce e pregătit a fi băgat - și care altfel ar fi generat respingeri.
Big Brother, de pildà.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: hoinar din 27 Martie 2020, 04:23:03
In lipsa unei atitudini ferme si curajoase din partea liderilor, a unor eroi de zi cu zi, suntem in schimb bombardati cu filme pentru copii innapoiati, unde toti oamenii sunt inzestrati cu puteri supranaturale, slabindu-ne astfel increderea in noi insine, niste fiinte [nu-i asa?] obisnuite.

Incet incet, ni se retrag drepturi de baza si ni se refuza accesul la servicii pe care pana deunazi le consideram normale. Si nu trebuie sa fii Roman ca sa fii adormit si usor de pacalit. Se intampla peste tot in lume.

Astazi spre exemplu, sotia mea a pus in cosul de cumparaturi o pasta de dinti si o cutie de ata dentara. I s-a explicat ca are voie ori una ori alta, nu pe ambele. Peste tot la mine la birou, s-au pus afise cu Social Distancing care inseamna cu totul altceva decat cred oamenii...din nou adormiti. Nu folosesc Proximity Distancing sau Spacing Requirements sau orice alta formula. Folosesc Social Distancing. Asta in Australia.

Insa de acord cu dvs, asistam la un nou 9.11, un eveniment de cotitura in istoria lumii. Semnele nu prevestesc nimic bun; urgentele medicale nu le rezolvi cu tancul pe strada.

Sunt curios daca exista vreo legatura totusi intre molima asta si pornirea infrastructurii 5G peste tot in lume. La nici 50m de biroul nostru, turnul 4G a fost upgradat la 5G (emitere in 3.5GHz si 60GHz) si mai toti colegii acuza oboseala cronica care vine in valuri de cateva ori pe zi.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: abyss din 27 Martie 2020, 09:55:58
Probleme de oameni serioși 5g etc.
Dar ce ziceți voi de faptul ca se taie pădurile in plina carantină militară???
Ca doar nu or fi copacii pentru sheit paper :))))


LE- cat despre antenele de emitere... am o veste proasta. La mine acasa in bucuresti, ca sa dau un exemplu, au montat o antena complexa pe acoperisul unei cladiri cu 3 etaje. Proprietarii au acceptat pentru bani treaba aceasta. La o vreme dupa instalare au inceput necazurile. Cancere urate la creier, la tiroida in decurs de 12 ani la aproape toti vecinii din zona pe etajele superioare ale cladirilor. Unii au plecat. Au venit altii si au urmat aceleasi probleme...
Din cate imi amintesc in germania reglementarile de amplasare sunt extrem de stricte. Minim 500m (e posibil sa gresesc) de orice locuinta si stalpi foarte inalti.

E posibil , speculativ vorbind, ca emisia aceasta sa influenteze grav organismul uman. Apa are memorie. Noi suntem un sac de zemuri... Era un documentar interesant, "memoria apei" parca se numea, cu un cercetator japonez. E posibil sa nu fie nevoie de vaccinuri, floar si altele ca sa ne teleporteze o boala sau disfunctionalitati. O tema complexa as zice.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 27 Martie 2020, 10:51:31
Precum am mai zis, nici eu nu neg (posibile) interacțiuni între 5G și biosisteme - cu potențial negativ.
Dar nu cred că 5G e cauza. Poate doar factor favorizant...

Iar asta nu va frâna dezvoltarea tehnologică. Cel mult o va ajusta/modifica.

În paralel, asistăm la resuscitarea celor mai urâți fermenți din indivizi / societăți. Se radicalizează naționalismele, crește xenofobia, iar toate converg spre potențarea conflictului. Acum, panica de virus acoperă opinii, convingeri, dar acuzațiile se dezvoltă. Ba că galbenii sunt de vină, ba că americanii...acum se vehiculează că rușii...UE e acuzată de abandonarea eticii și a principiilor...
Iar circul nebun crește în spirală. Vor urma efectele economice, juxtapuse peste o adâncă angoasă socială. Dacă nu vor avea loc revolte acum, posibilitatea lor de apariție va rămâne și după blocarea epidemiei.

Pe un fundal deja tensionat existent (mișcarea "vestelor" Franța, a "umbrelelor" China, "Occupy" & "Anonymous" în vest, etc), aceste "țâșniri" - hrănite masiv acum de crize, angoase și acuzații - vor pregăti, pe tot globul, climatul pentru o schimbare revoluționară.
În max. 2 ani se va simți, iar in max. 5 ani se va defini.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: abyss din 27 Martie 2020, 12:45:02
Nu vad nici o schimbare asa zis revoluționară. Dimpotrivă.
In clipa care nu mai ai bani si firmele au murit ne  vom alinia frumos TOȚI cu gamela in mâna.
In afara de cei cu relații,  finanțe...etc. Asa a fost si asa va fi de cand e lumea. 
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 27 Martie 2020, 13:08:24
Păi tocmai asta va fi cauza.
Orice revoluție provine dintr-un ansamblu de factori anteriori. Cu cât mai mulți și agravanți factori, cu atât mai mare tendința sociologică de revoltă.
Nazismul și comunismul s-au instaurat după dezastrul WW1. Comunismul a crescut și mai mult după dezastrul WW2,' s.a.m.d.
La nemți, între 1917 - 1930 s-a stat mult "cu gamela în mână". Iar intensitatea acelor suferințe s-a vădit în debușeul nazist (de o efervescență revoluționară total atipică calmei Germanii).
Acum se nasc embrionii. Efectele, plenare, doar am zis - le vom sesiza evolutiv, in următorii ani.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: abyss din 27 Martie 2020, 14:34:18
Dacă acea cauză sa zicem, va dura 1-3 ani , embrionii unor revolte se vor usca in plic. Lumea nu are memoria trecutului n schimb la gamela sta cu decadele. 
Nu cred in nici o schimbare. Sunt de parere ca lumea in românia e extrem de naiva si neinformata, prin urmare prostii lacomi sunt la putere mereu sau in cârca ori adânc in curul puterii.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: abyss din 27 Martie 2020, 14:47:27
Ca dovada ca este si o forma planificată de criza globala severa: cine isi umfla acum muschii cu profit?? ...sa ghicesc.... ah da: Sistemul Bancar.
Ca de obicei.
Nu suntem trimiși cu toții avand gamela in mana la banci??
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 27 Martie 2020, 15:01:12
Haha..păi tocmai (și) aceste răbufniri ale d-tale...tot unul din embrioni constituie!

Din nefericire (ori din fericire, după caz) aceste posibile fenomene nu privesc exclusiv țara noastrà. Noi am fost (și suntem) captivi mereu ín mimetism. Tot ce a fost curent de schimbare (mai mult sau mai puțin revoluționar) noi doar am importat, nu am generat.
1821 - valul a ajuns doar la T. Vladimirescu, pe filierà greacà (Eteria)
1848 - import masiv din Franța, după generații la studii
1930 - curentul legionar hrănit din fascismul italo-german
1947 - răsturnarea comunistă adusă de ruși
1989 - răsturnarea "răsturnării", ultimii din Europa de Est (și tot cu ruși)

Dar fermenții deja sesizabili cresc și în Vest, Est sau Orient.  Acolo vor apare primele forme mai clare, mai organizate - eventual cu o posibilă nouă ideologie). Dar valul va veni și la noi, implacabil. Nu peste noapte, ci crescător.

Sunt f.convins de ceea ce spun - in descrierea unor legități de fenomen. Nu sunt însă deloc sigur ce forme concrete vor lua tendințele - sau înspre ce direcție va sufla "vântul schimbării"
Materializarea acestor porniri va depinde f. mult de cursul actualei crize. Amploarea busculării va conduce la radicalizarea frustrărilor (pe "gazul" mai vechi al reprimărilor din ultimii 10-20 ani). Și indiferent că vina se va proiecta pe guverne sau pe sistemul bancar, ea va eroda masiv temeliile a ceea ce numim "establishment".

În timp, se va remarca exact ceea ce postulez eu acum, pe baze teoretice.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: abyss din 27 Martie 2020, 15:23:19
De "import" sunt ordinele venite. Executantii/călăii sunt insa autohtoni.
Oameni proști la greu si total iresponsabili , care pentru bani sau din cauza acestora fac orice indiferent de criza ori situație.
Priviți ultimii 30 de ani (pentru unii). Vad ca au pus patria cu mult inainte de toate.
Atat de mult incat e un punct la orizont.

Vor vinde si soarele de pe cer ca sa ne faca rost de lumânări daca vom crăpa.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 27 Martie 2020, 16:12:19
Imagini ce n-au apucat să se învechească (martie anul trecut).
Cum scrie o pancardă - "e doar începutul".
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: abyss din 27 Martie 2020, 17:32:22
Asa ceva nu ne trebuie nouă.  Ar fi fatal economiei.

Ne trebuie oameni responsabili cu viziune catre progres si ancorati la un proiect comun, un plan pe 10 ani. Apoi nu mai conteaza cine ori ce partid e la guvernare. Probabil vor fi doar fluctuatii in realizarea planului.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: liviutatarus din 27 Martie 2020, 20:41:11
Nici nu ma mir! Situatia de acum se pliaza perfect!
http://epochtimes-romania.com/news/fostul-premier-britanic-gordon-brown-cere-formarea-unui-guvern-mondial-pentru-a-lupta-contra-virusului-wuhan---299379?fbclid=IwAR3PXYZJGWtPjmBxenQs4jU9iW3gFrsiXqTtpE5ZmnKVaZNehal-Lv-k928
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 27 Martie 2020, 21:27:11
Da...e o primă încercare. Vor mai fi. Multe. Dar...contrare.
Toți simt, și poftesc schimbarea. Și săracii, și bogații, și ateii, și fundamentaliștii.
E comenduirea Zeitgeist (Spiritul Timpului), căruia toate entitățile i se subordonează (fie laice, oculte, militare, comerciale). Paradigma 2000 a expirat, inevitabil. Și-a consumat resursele.

Beleaua e că...fiecare trage pe spuza lui. Asistăm, la tranzitul între etape, la o uriașa ciocnire de forțe, nu doar opuse, ci ràsfirate 360°.

E un nexus temporal. Și indiferent ce forțe (cumulate) triumfà, noua înfățișare a lumii va fi altfel.
Garantat.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 28 Martie 2020, 11:06:49
Citat din: abyss din  27 Martie 2020, 17:32:22
Asa ceva nu ne trebuie nouă.  Ar fi fatal economiei.

Ne trebuie oameni responsabili cu viziune catre progres si ancorati la un proiect comun, un plan pe 10 ani. Apoi nu mai conteaza cine ori ce partid e la guvernare. Probabil vor fi doar fluctuatii in realizarea planului.

Bineínțeles că "nu ne trebuie". Nimănui nu-i trebuiesc violențe și vandalisme - nici francezilor, nici grecilor, nici...nimănui. Ele apar însă ca și consecințe ale ciocnirii / încleștărilor de forțe opuse (sau divergente). Vechile structuri / sisteme nu cedează niciodată controlul / decizia de bunăvoie, așa că noile curente cu greu se pot impune armonic.

Dar, iată un alt argument, aparent paradoxal. Nu doar masele apăsate cer schimbări radicale, ci și...tabăra adversă. Exponenții realiști ai "marelui capital" conștientizează și ei limitele atinse de paradigma actuală, și susțin o schimbare semnificativă. Celebra revistă The Economist, dincolo de coperțile cu previziuni criptice, are tot mai frecvent articole care lovesc în actuala stare de fapt.

https://www.google.com/amp/s/amp.economist.com/leaders/2018/11/15/the-next-capitalist-revolution

Coincidență (sau nu) acest articol - care susține căderea monopolurilor și reactivarea bazală a unei competiții reale - a apărut cu doar două zile înaintea izbucnirii fenomenului "giletes jaunes" in Paris (17 noiembrie 2018).
Așadar tendința "revoluționară" nu e doar apanajul restrâns al grupărilor anarho-extremiste (ce vor marca un reviriment vizibil în actualul context excepțional), ci și al elitelor capitalului. Aici ar fi multe de comentat privind conflictul surd dintre old money (industriașii, petroliștii, producătorii) și new money ("virtualii" Gates, Zuckenberg, Bezos, etc.), dar am excede sfera topicului.

L.E. -  Observ că articolul necesită creare de cont pentru a fi lecturat integral. Nu-l mai copii, fiind lung și în engleză, dar cine dorește îl poate studia detaliat în cadrul platformei The Economist.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: hoinar din 28 Martie 2020, 12:37:44
Doua teme de gandire:

1. In 1918, Gripa spaniola a ucis 0.1 din 2 Miliarde adica 5% din populatia globului, in conditiile in care oamenii erau mult mai retinuti si empatici, asta dupa ce in 1917, se pornisera la nivel global transmisiunile radio la mare distanta. Daca istoria se repeta (greu de crezut, nu-i asa? :lol:) ne putem astepta in 2020 la -50% fara probleme. 

2. 50% din banii aflati in conturile de pe tot globul constituie fonduri de pensii, estimate la mii de triliarde. In caz de deces, pensia nu poate fi revendicata decat de partener in majoritatea tarilor, nu si de catre copii. Daca doar 1% dintre cei aflati in preajma pensiei dispar, se deblocheaza sume in vecinatatea zecilor de triliarde de dolari.  :rocket:
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: SLEAH19 din 28 Martie 2020, 15:47:21
   CE a luat o iniţiativă de a intra în contact cu companiile telefonice importante din UE pentru a pune la dispoziţie anumite date care să ofere informaţii autorităţilor despre răspândirea Coronavirusului. În primul rând, este vorba despre localizare, dar sunt şi alte metadate care pot fi analizate la un moment dat

https://www.dcnews.ro/big-brother-activat-in-romania-la-propunerea-ce-cristian-busoi-explicatii-la-ce-date-va-avea-acces-statul_738938.html?fbclid=IwAR2i4ECk__zO8YupgjS9pMMhMPpSFxM7wK2SCjmosn7RvNrgMI1tKZ9RDNk
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 28 Martie 2020, 20:31:09
Mulțumim pentru...șlagăr, și îl așteptăm pe următorul. Nu chiar foarte repede, totuși.

Iată ce scriu chiar zilele astea și alți "constipați" - tot The Economist, chiar ieri:

https://www.economist.com/leaders/2020/03/26/the-state-in-the-time-of-covid-19?utm_campaign=coronavirus-special-edition&utm_medium=newsletter&utm_source=salesforce-marketing-cloud&utm_term=2020-03-28&utm_content=cover_text_url_2

Rezum:  Statul (The State) revine ín forțà, cu omni-puteri fàrà precedent de la WW2;. naționalizàri, exproprieri, confiscàri, etc. - ín numele...sànàtàții. Liberalismul este temporar lichidat - iar autorii se intreabà: oare ce inseamnà temporar ? Apoi materialul trateazà impunerea masivà a Big Brother, pe care nu-l vede restrâns ulterior prea repede.
Comentariul The Economist (din experiența precedentelor) e că Statul, după ce impune, temporar, un control draconic, niciodatà nu se gràbește a se restrânge, străduindu-se a-și perpetua noile puteri.
Autorii anticipează că, după isterie, statele vor menține Big Brother invocând alte motive - alte epidemii, criminalitate, droguri, etc.

Acum, e drept, revista fiind dintotdeauna un port-drapel al liberalismului, ingrijorarea articolului nu miră. E de reținut totuși că nu doar noi..."conspiraționiștii", scrutăm perspectiva - iar preocupările sunt similare.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: hoinar din 29 Martie 2020, 00:36:28
Incep sa am indoieli mari privind gravitatea acestui "virus". Inca o data, daca mut canalul 3 posturi, vad nave spatiale si rase de extraterestrii. Dupa ce au testat pe noi atatea atentate fabricate in studio, iata ca acum imping la nivel global o perdea de fum. Cred ca nici lor nu le vine sa creada ce usor le este!

dj_italo: atitudinea ta de securist iti va aduce numai beneficii in noul stat totalitar tehnocrat.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 29 Martie 2020, 11:13:41
Citat din: hoinar din  29 Martie 2020, 00:36:28
Cred ca nici lor nu le vine sa creada ce usor le este!
Nu e nimic de mirare, "rețeta" e veche.
Ín 1938, o adaptare radiofonică "Ràzboiul Lumilor", regizată de Orson Welles, dupà romanul omonim al lui H.G. Wells (de remarcat coincidența numelui - sincronicitate) a scos o droaie de americani ín stradă, panicați că suntem atacați de marțieni.
Nu cred cà atunci a fost un experiment comandat, ci poate doar, precum s-a explicat ulterior, o tentativă de a crește realismul regiei. Însă efectul din 1938, dincolo de ilaritate, a indicat multora cât de gigantică (și facilă ) poate fi manipularea prin mass-media.

Ei, păi dacă acum 80 de ani s-a prostit o lume numai cu o piesă radio, de ce să ne mirăm azi, când un ansamblu concertat TV / radio / Net / autorități / vedete / megafoane / etc. trâmbițează non-stop de o lună cà..."ne ia mama draqu"...
Doar cine are ràbdarea și iscusința de a analiza detalii poate scăpa, întrucâtva, de prosteala instituționalizată.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Ganditorul din 29 Martie 2020, 20:28:43
Sunt convins ca acum, aici, ne ocupam de aparentze si ca razboiul, conflictul cel mare, e in alta parte. Asta cu "unde se duce economia", ce se intampla cu fondurile de pensii, ce spun exponentii marelui capital in The Economist ar trebui sa le privim ca fumul ce acopera scena...

Parerea mea oarecum fantezista - pt ca n=am dovezi directe, imediate - este ca asistam la o noua faza, o noua etapa, a unui conflict intre doua civilizati, cvasincompatibile, ce vietuiesc pe Terra de ceva timp - as zice de ceva mii de ani. Unii suntem noi, astia de ne place verdele, apa, padurea, natura. Ceilalti ar fi cam cu desertul, poluarea, distrugerea ecosistemului natural si crearea unui mediu artificial, "civilizatia asfaltului" sa zicem, desi am putea sa le spunem si " cei veniti din stele"... care nu suporta viul planetar, invatati cu artificialul de pe o nava interstelara.

Si in timp ce noi astia cu "raul, ramul, ramurica" luam scaltoaca dupa scaltoaca - ca e criza financiara, ca e criza resurselor sau a coronavirusului - in jurul nostru TOTUL se transforma : unde era padure acum e ...desert in devenire, unde era apa curata acum e o mare de deseuri, de reziduri petroliere, de subst, toxice/radioactive, unde era gheata vesnica acum e iarba sau "ocean dezghetat", unde era cer albastru acum e "chemtrails", unde era aer curat acum sunt toxine, poluare, gaze, unde erau oceane si populatie marina acum sunt plastice, reziduri, gunoaie, unde era clima mediteraneeana... acum te usuci la soare, unde era ger acum faci plaja.
= Totul se duce discret (aparent intamplator) spre confortul unei populatii obisnuite cu putina, extrem de putina apa si verdeata si cu un confort termic cu 10-20 de grade C mai mult decat e confortul nostru termic. Am si eu o intrebare de 100 de puncte : De ce islamul n-a invadat Europa acum 4-500 de ani cand erau "cata frunza si iarba" iar rezistenta la cucerire era modica, fanfaronarda (pt gloria cavalerilor ...) si invadeaza Europa acum cand sunt schimbari climatice ce aduc si schimbarea ecosistemului cu +10=20 gr C ?? De ce veneau p'aicea si dupa o lupta victorioasa sau nu ...o taiau la vale spre deserturile din nordul Africii ?? Luau tribut copiii - viitorii ieniceri capabili sa lupte prin locurile astea, si fecioare, capabile sa le dea copii care sa reziste la luptele din Europa. Dar cuceriri teritoriale pe aici ? NEMA - vorba turcului. Teritorii cucereau acolo, pe orizontala nordului african.
Acum dintr-o data le canta cucul ...si le place si pe aici

Noi stam si cautam solutii la crize provocate aiurea - pt ca e usor sa faci dezordine, haos. In timpul asta "CEILALTI" evadeaza din ce in ce mai vizibil din cercul impus de trecut largindu=si spatiul vital. Din pacate ceea ce pentru ei e spatiu vital pt noi e toxic... si invers.

Partea proasta e ca noua generatie e gata sa accepte compromisul si sa renunte la modul de viata traditional pentru accesul la un spatiu virtual cat mai colorat in care vb cu frigiderul, cu aspiratorul si cu multe alte "gadgeturi" oferite de tehnologia 5G. Matrixul poate ca n-a fost pana acum ...dar e in constructie acum - vom trai cu mintea  intr-o lume virtuala pompoasa iar corpul il vom abandona intr-o lume plina de deseuri si toxicitate, lipsita de VIUL PLANETAR. Daca la astea mai adaugam si extravaganta practicilor sexuale pagane - de, la ei era si cu 5 neveste si cu "copii fragezi" si cu "schimbarea de gen" - avem tabloul complet al viitorului sub "noua civilizatie".

Si evident totul, toate aceste distrugeri ale viului si modului de viata traditional se fac dintr-o "regretabila gresala/eroare" sau in numele "dezvoltarii tehnologice". Totul facut de o generatie de guvizi bogati sau imbogatiti, care asteapta curatenia de primavara si locul liber lasat  de coronavirus printre batranii bogati ai lumii - vechea generatie (a drk-ui virus cum a stiut sa loveasca exact zonele cu rechini batrani si bogati...). Cum va arata lumea dupa ?? Depinde si de noi ...

Si de aceea ma uit dincolo de aceasta perdea de fum a ... crizelor (la noi in plina criza de virus se TAIE paduri in draci, se taie verdele ... asta e o activitate de importanta nationala care n-a putut fi oprita) si ma intreb : PANA CAND MAI INGHITIM PARADA ASTA, si, CAND PUNEM MANA PE PAR  ??
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: abyss din 29 Martie 2020, 21:24:18
La alegeri punem mana pe par si votam.

Domnule @Grifon,  nu trambita nimeni nimic. Astia acu 2 săptămâni il puneau pe Câțu' prim ministru si discutau peste tot la tv de alegeri anticipate in iunie. 
Vorbea lumea prin sibiu ca primaru nu semna nimic fara sa verifice 2 securisti nemti hartiile. Am zis ca-s idioti dar...
https://www.google.com/amp/s/www.bzi.ro/un-fost-sef-spp-rupe-tacerea-klaus-iohannis-este-agent-al-serviciilor-secrete-din-germania-663364/amp


Cred ca suntem prea mărunți noi câțiva sa mai schimbam lumea. Serviciile secrete sunt cele care pot face ceva daca mai exista patrioți acolo . Dar.... vom vedea.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 29 Martie 2020, 21:33:43
Eh, dle.@Gânditorul...e drept că forumul investighează, în vremuri mai calme, posibile ipoteze de existență extraterestră...dar hai să nu căutăm prea departe...probleme aflate mai aproape.
Discursul anti-emigrație e vocea extremei drepte, și e o problemà, in opinia mea, falsà. Orientalii sunt la fel de sàraci ca noi (marea masà), iar în ultimii 50-60 de ani au fost boxați fàrà milà de...hm...sà làsàm.
(ca parantezà - nu e ciudat cum "extrema dreaptà" de azi face exact jocul acelora impotriva cărora s-a născut, de fapt, extrema dreaptă ? )
Cât despre "asfalt" și natură...ce să spun ? Sunt născut / crescut între betoane, n-am locuit în viața mea la țară (nici nu-mi doresc), și îmi plac jocurile PC / PS, mai ales noile achiziții VR. Păi, conform of-ului d-tale, eu ce-s? Vreun "reptilian" de pe o "navă"?!' Să fim serioși...
Dar îți dau dreptate privind problema degradării mediului. Este consecința goanei pentru profit și a iresponsabilității, dar de vinà suntem noi. Noi toți - fie direct, fie prin pasivitate.

Elocvent insà pentru starea actualà de fapt e modul în care frustràrile noastre izbucnesc, íși cautà debușeul. In postarea d-tale vàd amestec de idei "dreapta" (migrație, islam) și "stânga" (protecția mediului). La fel a fost și ín Franța tot anul trecut, când valul "vestelor" s-a stins tocmai din pricina ireconciliabilelor diferențe doctrinare între zecile (chiar sutele, inițial) de mii de manifestanți.
Divide et impera. Atât de vechi, atât de nou. Așa a și câștigat lacheul finanței (Macron) alegerile în 2017 - deși peste 60% din francezi sunt la exasperarea extremismului. Le Pen a pierdut turul 2 pentru cà neo-marxiștii (puternici in Hexagon) au votat cu Macrou doar pentru a o bloca pe Marine. Așa s-a ajuns că anonimul Emanuel, cu un partiduleț scos din...seif, a câștigat țara și acum îi mulge pe ăia fàrà jenà...

Rețin din supàrarea d-tale problema de mediu - importantà. Cred că e o miză deja (în toată farsa isterică ce-o percepem), și mai cred că va fi, indubitabil, o componentà ideologicà majoră în noua paradigmă ce va lua naștere în următorul deceniu.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 29 Martie 2020, 22:04:49
Citat din: abyss din  29 Martie 2020, 21:24:18
Cred ca suntem prea mărunți noi câțiva sa mai schimbam lumea. Serviciile secrete sunt cele care pot face ceva daca mai exista patrioți acolo . Dar.... vom vedea.

Serviciile secrete nu crează niciodată revoluții. Ele pot, cel mult, regiza revoluții.
Nu o minoritate modifică lumea - fie ea cât de "inteligentă". Oamenii schimbă lumea - dacà au voință și-și conștientizeazà potențialul. Dar când dorm ín pasivitate și iluzii...normal că unii mai realiști și informați ajung să-i domine pe ceilalți.

E pluribus unum. Toți, ca unul. Ăsta a fost motto la revoluția americană - deși nu e nici vreo născocire masonică, ci doar o cugetare din ínțelepciunea latină.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: abyss din 30 Martie 2020, 00:03:56
Trist, domnule @Grifon, trist. Aceia mai informati care au iluzia ca ii domina pe altii ... se amagesc singuri.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: hoinar din 30 Martie 2020, 05:50:07
Perdea de fum. Ca sa ascunda pedofilia, canibalismul si ritualurile satanice din randurile politicienilor, biserici si hollywoodului. E atat de absurd si de necrezut incat pur si simplu majoritatea nu cred ca asa ceva e posibil.

Unde pozitionam cancerul Epstein in tot puzzle-ul asta?

Cand au fost bagati in corzi acum aproape 20 ani dupa descoperirea lipsei a peste 2 trilioane de dolari din visterie, au darmat 3 cladiri si au asasinat mii de oameni care au incercat sa scoata adevarul la iveala.

Istoria se repeta.

Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 30 Martie 2020, 21:59:04
Citat din: mr din  30 Martie 2020, 21:42:13
Poate, dupa milenii intunecate, e coapta mamaliga... :-P

Nu știu dacă e un reset peste milenii, dar anumite calcule și estimări indică apariția unui interval (2020-2030) cu un rar întâlnit potențial de schimbare / transformare.  Atât de vastă și profundă, încât sunt înclinat a crede că va avea intensitatea și impactul unei revoluții.
Strict privind țara noastră, estimările ar fi 2023-2025 ca debut, ulterior 2030 ca apogeu (sau finalitate a transformării). Probabilitatea de violență și tulburare socială e destul de mare - dar să sperăm cà va fi vorba doar de manifestații.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: horia2008 din 31 Martie 2020, 10:49:51
Citat din: Grifon din  30 Martie 2020, 21:59:04
... dar anumite calcule și estimări indică ...

poti sa detaliezi ?


Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 31 Martie 2020, 11:21:43
Da, aș putea - cu mențiunea, obligatorie, că sunt estimările mele. Nu preluate, nu ghicite, nu compilate aiurea de pe site-uri îndoielnice.
Este vorba de un cumul de estimări / calcule făcute pe diferite paliere - convenționale și neconvenționale.
Din cele convenționale exemplific - analize sociologice evolutive 1980 -2020, studii de dinamică electorală 1994-2019 (în principal cauzele / dinamica absenteismului), raporturi între crizele economice și instabilitatea socială, etc.
Din cele neconvenționale - studii pe dispunerile planetare în 1640-1650 (revoluția Cromwell), 1780-1790 (revoluția franceză), 1821 (revoluția Bolivar, la noi T.Vladimirescu), 1848 (revoluția burgheză pan-europeană), 1910-1920 (revoluția bolșevică), 1947 (revoluțiile comuniste est-europene), 1989 (anticomuniste), 2010 (revoluțiile arabe).
La care se mai adaugă și alte metode...mai tainice, asupra cărora n-are sens sà insist (ar trebui să explic prea mult).

disclaimer, specific totuși cà sunt tributaire unor marje de eroare.
1) nu pot estima cu siguranțà intensitatea fenomenului.
2) nu-mi pot da seama, cu certitudine, de direcția socialà / ideologicà.

Ínsà pe reperele temporale sunt destul de sigur (marja erorii fiind max.2-3 ani).
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: abyss din 31 Martie 2020, 21:39:52
Citat din: mr din  31 Martie 2020, 09:54:54
abyss, te stiam mai optimist  :rainbow:
S-au încălcat Legile Valahe ale Pământului (pe care nici măcar imperiul otoman nu le-a încălcat).
Punem genunchiul la toți.
Cate speculații sau observații critice se mai pot face in aceste condiții de fenomene atipice?
E destl sa urmarim cu interes efectul si consecința pe termen mediu si lung. Spargeri de coeziuni de discurs peste tot...
- incertitudini -

Citat din: mr din  31 Martie 2020, 09:54:54
Si nu e de vina populatia pentru ca a ajuns asa, ci conducatorii ei de pana acum...
Sansa ar fi aparitia unui alt profil de conducatori. Dar cum ii recunoastem ca sunt altfel?
Complicat!
cateva ganduri pe moment:
1.   Conteaza perspectiva imaginii, a comunicării si a prestației individuale a acestora la nivelul de FB.

2.   Dpmdv, contează sa aibă si o alta viziune asupra acelorași lucruri nu neapărat in contradicție cu alți lideri sau in contradictoriu.

3.   Sa aleagă Romania ,,pe locul 1" fără sa duca o lupta fățișa cu TPTB, ci mai degrabă sa permită o schimbare întâi a imaginii interioare asupra tarii. Una ancorata realităților.

4.   Ce formație si ce mental are profilul dorit al conducătorului? O întrebare necesara.

5.   Sa încerce sa recompună acea Românie a bunăstării cu orice preț punându-i pe toți sa plătească, deci nu sa dea gratis ca mai apoi sa ne arvunească viitorul fiindcă:
a) Mare parte din resurse ar trebui sa meargă in direcția susținerii unui prag minim de acceptabilitate sociala, prag însă mult mai civilizat si de bun simt decat cel actual.
b) Sa ridice si sa mențină superioritatea puterii militare a tarii prin ajutorul tehnologic înalt si punerea la treaba a celor din alianțele interne!

6.   Un conducator bun cand stie cu ce are de a face si cunoaste tema nu are nevoie de a-si citi discursul.

7.   Sa fie operațional diplomatic, sa aibă o viziune clara a politicii europeane si una separata militara nu una combinata si care sa fie aceea care ii este permisa prin prisma sumei posibilităților României.

8.   Sa fie ,,high trusted"".


LE -  Inclin sa cred partial spre mult in analizele dl-ui @Grifon fiindcă păstrează o analiza făcută cu un ochi rece emoțional, care bate la înțelegerea, explicarea si extragerea învățămintelor folositoare si severe din aceasta lume căutând cauzele ce determina ulterior faptele.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 31 Martie 2020, 22:09:58
Îți mulțumesc pentru aprecieri, herr @abyss.
Estimările mele sunt, adevărat, detașate - încerc să înțeleg cauzalități, din care apoi (după ce mi s-a confirmat repetabilitatea)  să trec la extrapolări.
Problema metodelor neconvenționale e că oferă răspunsuri exclusiv abstracte. Traducerea lor ín concretul cotidian e f.problematicà, íntrucât se lovesc, invariabil, de propriul meu subiectivism.
De multe ori am riscat predicții pe mine ínsumi (ín diferite contexte). Răspunsurile obținute s-au dovedit, in peste 60%, neconforme cu realitatea, recunosc. Dar, atenție ! Neconforme cu acea realitate tradusă de mine (căci altminteri, comparate cu simbolismul abstract, evoluțiile au fost întru totul conforme !
Subiectivismul meu a blocat previziunea exactă.
Așa și aici, cu paradigma. Numeroase indicii o atestà, insà doar abstract. Poate "revoluție" sà însemne altceva decât ceva politic. Poate e vb. doar de o schimbare de mentalități, mai greu sesizabilà "in scurt", sau poate se referă la o "revoluție tehnologicà", într-un sens progresist.

Totuși, dacă aceste índoieli le aveam până anul trecut, brusca nebunie apărută ca din neant (aparent) îmi întărește opinia că schimbările vor fi de impact (socio-politico-economice). Nu doar în România, evident, dar în mod sigur nu vor ocoli țara noastră.
Cum nu prea cred ín capacitatea noastrà, a românilor, de a crea un curent ideologic și / sau revoluționar propriu, bănuiesc că ne vom racorda, prin mimetism, la valurile de schimbări abrupte ce vor veni din exterior (dar cu "tămbălău", ce ar putea degenera în tulburări).

În sfârșit, mai vedem. Oricum îmi re-verific și actualizez estimările periodic...așa că, de voi descoperi (completa) unele elemente,  le voi scrie aici.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: mr din 01 Aprilie 2020, 09:26:58
Istoria ne-a demonstrat mereu ca schimbarile majore s-au facut cu salturi intre paliere/registre/nivele/frecvente, in sus sau in jos. Cred ca este evident faptul ca logica nivelului pe care suntem acum este iremediabil alterata/epuizata. De aceea nu cred putem analiza economia evolutiva doar din perspectiva unui nivel. E normal ca totul sa-si piarda sensul, se intampla ciclic in istoria omenirii. Se numeste evolutie, iar o parte din simbolistica ouroborosului se refera la salturile intre nivele. De acceea, asa cum bine spunea colega Grifon, e greu de tradus in concretul cotidian, neconventionalul, acesta apartinand altor registre de logica.
In plus, fiintam simultan pe mai multe planuri de existenta, interdependente, planul fizic fiind doar apendicele.

Zic ca e complicat de recunoscut conducatorii de alta natura pentru ca tendinta predominanta este de a-i evalua in registrul perimat al nivelului pe care ne aflam. Putini dintre noi sunt capabili sa gandeasca o imagine de ansamblu pe mai multe nivele - chiar daca nu au certitudini, macar sa o lase liber ca potential. Iar aici antrenarea unei gandiri critice conduce la ascutire a intuitiei, fapt imperios necesar in aprofundarea multinivel.
Masele "beneficiaza" de o educatie perimata, exterioara, care le tine subdezvoltat simtul critic, implicit intuitia. De aceea nu sunt de condamnat pentru ca nu "stiu". Insa conducatorii actuali stiu. Dar si lor li se termina timpul...

In ceea ce priveste tara noastra, conducatorii sunt legati oblical si profund obedienti "elitelor" mondiale. Sunt docili, ne-au vandut si se multumesc cu putin. Pana la urma, in aceasta lume putreda, paradoxal, sunt protectia noastra....

Si mai complicat! :-)

Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 01 Aprilie 2020, 12:02:41
Toate extremele își "suflecă mânecile". Bineînțeles, nu puteau lipsi din scenă marxiștii:

https://www.marxist.com/coronavirus-pandemic-opens-a-new-stage-in-world-history.htm

Evident, "stânga" radicală încearcă să tragă evenimentele "pe turta sa", îmboldind proletariatul la revoluție. Articolul nu atestă că au dreptate (deși, pe alocuri, au) ci confirmă tulburările și efervescența pre-revoluționară ce se contureazà la orizont.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 01 Aprilie 2020, 21:43:17
Citat din: mr din  01 Aprilie 2020, 09:26:58
... Se numeste evolutie, iar o parte din simbolistica ouroborosului se refera la salturile intre nivele.....
Foarte bine ales termenul, dle.@mr. Ouroboros - ciclicitate.
Iată un exemplu elocvent : ciuma bubonică (black plague) a bântuit lumea la jumătatea secolului XIV, cu apogeu la 1351. A fost tocmai momentul conjuncției Saturn / Pluton, exact ca și acum. Mai mult, originea ciumei bubonice a fost ín China, de la șobolani, iar apoi s-a íntins pe Drumul Mătăsii - ínsă ín Europa a ajuns mai iute, pe caravelele negustorești ale venețienilor (Veneto) - deci tot Italia (prima și cel mai greu lovită).
Repetabilitatea e fascinantă : aceeași conjuncție astrală, China > șobolani > Italia !

De aceea acord credit estimărilor făcute (căci aceleași similitudini sunt și íntre revoluțiile enumerate anterior, comparate cu configurațiile prezentului).
Numai că, similar nu înseamnă identic. Ouroboros e ciclicitate, dar nu circulară, ci ín spirală. Bucla evolutivă tot prin aceleași repere trece - dar pe un alt nivel.

De aici și imposibilitatea mea de a prezice, punctual, la ce fel de revoluție vom asista.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: mr din 02 Aprilie 2020, 10:24:44
Bine punctat colega Grifon, "similar nu inseamna identic", pentru ca ciclicitatea se aplica fondului problemei, pe cand forma ia chipul epocii si integreaza experienta umanitatii - sub toate formele ei. Cred ca modelul spiralat (evolutiv) se manifesta atat in parcursul unui nivel - chiar daca se poate repeta de mai multe ori pana cand acesta este inteles/asimilat, cat si intre nivele.
Personal, cred ca ne aflam in preajma unui salt intre nivele.

Revenind la aparenta non-actiune, pe 1 aprilie a avut loc la Casa Alba o conferinta de presa despre lupta impotriva coronavirusului - una de rutina, dealtfel.
Totusi aceasta conferinta a fost una atipica, fiind prezenti si conducatori de corpuri armate.
Au fost anuntate "enhanced counter-narcotics operations" "to combat the flow of illicit drugs".
Army Chief of Staff General Mark Milley a anuntat ca "This is the United States military. You will not penetrate this country. You will not get past jump street. You are not going to come in here and kill additional Americans."
Neoficial au circulat pe internet filmulete cu trenuri lungi incarcate cu tehnica militara care intrau in marile orase americane.
Totul pe fondul luptei cu pandemia.

https://www.c-span.org/video/?c4865428/president-trump-sec-esper-announce-counter-narcotics-operation
https://www.c-span.org/video/?c4865438/user-clip-gen-mark-milley-illegal-drugs
https://www.youtube.com/watch?v=91guIYoL9YY

Mai amintesc ca in Europa sunt deja prezenti in jur de 30000 soldati americani si peste 15000 piese armate - sositi la inceputul lunii martie pentru exercitiul NATO "Defender 2020" si pusi pe standby din motive de coronavirus. Pe langa zecile de mii de soldati americani si tehnica militara aferenta, deja stationati in baze europene.

https://www.eur.army.mil/DefenderEurope/
https://www.youtube.com/watch?v=tIgJLccCK-4

See for yourself!



Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 02 Aprilie 2020, 10:49:09
Ar fi bine ca aceste manevre militare să constituie o coincidență - deși eu, unul, nu mai cred de mult în asemenea "potriviri".
Există posibilitatea ca spirala crizei să atingă nivel de confruntări - intervalul preconizat fiind undeva între august - noiembrie.
Totuși, să sperăm că aceste "operațiuni" (cel puțin bizare, ca moment ales) să nu însemne și altceva.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: hoinar din 02 Aprilie 2020, 11:13:54
Adrenochrome este la mare cautare in perioada asta, se pare.   :fullmoon:
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: mr din 02 Aprilie 2020, 11:29:29
Citat din: hoinar din  02 Aprilie 2020, 11:13:54
Adrenochrome este la mare cautare in perioada asta, se pare.   :fullmoon:

"I want every American to be prepared for the hard days that lie ahead," Trump said at the White House. "We're going to go through a very tough two weeks. This is going to be a very painful, very, very painful two weeks."
("Vreau ca fiecare american să fie pregătit pentru zilele grele care urmează ", a spus Trump la Casa Albă. ,,Vom trece prin două săptămâni foarte grele. Vor fi două săptămâni foarte dureroase, foarte dureroase. ")

https://www.theguardian.com/world/2020/mar/31/donald-trump-coronavirus-briefing-painful-us-deaths

Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 02 Aprilie 2020, 12:03:59
Concentrarea de trupe americane în Caraibe (impresionantă, din ce a declarat Trump) pare a ținti răsturnarea lui Maduro din Venezuela.
Cică...împotriva "cartelurilor". Care din ele ? Nu s-a nominalizat niciunul. Nici măcar un nume, să știe poporul yankeu care-i "dușmanul". În schimb l-a menționat pe Maduro ca..."sprijinitor".

Sunt ăștia plini de bombe, dar nu și de imaginație. În 1989, când toată lumea se uita către Europa de Est (revoluțiile, și la noi) Bush I - ul invada Panama acuzându-l pe Antonio Noriega de...de...ați ghicit ! Trafic de droguri.

Acuma, na...toată lumea e cu ochii pe dracu' de Covid, așa că...trosc !
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 02 Aprilie 2020, 18:21:43
La noi presa a evitat, cât a putut, sà relateze exact ce s-a petrecut acum un an la Paris. Iatà un reportaj obiectiv, nepartizan, realizat de independenții de la Le Media

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3DKw7LAslS_3U&ved=2ahUKEwjf4q6XkMroAhVOpYsKHWvHAoEQo7QBMAB6BAgAEAI&usg=AOvVaw2DEnzM-uU1pY5g9nMYtW2Z

De pe la momentul 1.15 se vàd cei de la Black Block ieșind din rándul "vestelor", iar pe la 1.20 - 1.30 apar cu una din devizele lor abrupte, ínainte de a șarja jandarmii.

Fenomenul nu se stinge. Intră abia acum íntr- o etapă a organizàrii.
Și, precum am zis, nu se asociazà cu nicio forțà / figurà politicà.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 02 Aprilie 2020, 20:00:45
Citat din: mr din  02 Aprilie 2020, 19:30:12
[...]Ma repet, cred ca suntem in pragul unui salt intre nivele si nu prea mai avem baze in care sa intelegem ce se intampla. Intuitia si capacitatea de a nestapani frica de necunoscut fac diferenta.

100% de acord aici. Mai rãmâne însă o bază de înțelegere - eterna bază sigură.
Follow the money.
Orice grupare nouă, cu potențial transformator, a fost la un moment dat finanțatà. Și Lenin a primit bani pe filierã germană, și Hitler a primit sume prin intermediere americanā.
Banul este instrumentul consacrat, imbatabil, prin care, íntotdeauna, PTB preiau (total ori parțial) controlul asupra noilor entități.
Nu inseamnă însă că asta le permite ghidajul total. Și bolșevicii, și naziștii, au luat stipendiile ín primă fază, apoi au scăpat pe traseul propriu (de au trebuit apoi și mai mulți bani să fie desființați).

Dar vom vedea. Deocamdată niciun embrion nu este coagulat, vizibil, íntr-un curent semnificativ. E un soi de entropie, o mișcare browniană, din care, într-un final, se vor detașa unele tendințe.
Părerea mea e că deja banii curg spre grupuscule necunoscute publicului larg. Nu se poate estima însă cu ce...finalitate.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 03 Aprilie 2020, 11:00:14
Citat din: Guest din  03 Aprilie 2020, 00:07:37
Si ce analiza financiar economica ati facut...
Domnule @Guest...d-ta ești atent la ce se scrie, au ba ?
Abia ce mi-am exprimat opinia că, în prezent, nu s-a coagulat incă un curent sesizabil. Dacă am utilizat noțiuni ca "entropie" sau "browniană", nu decurge logic că nu se poate, în stadiul actual, urmări vreo pistă ? Banii se pot urmări abia când există o persoană juridică, cu conturi, sau măcar o persoană fizică pivot, căruia i s-ar putea urmări cheltuielile excedentare.
În stadiul actual, dacă un ins (necunoscut marelui public) sau un grup (la fel de anonim) primește stipendii, faptul nu este (deocamdată) relevant.
Îndemnul meu viza un moment viitor, când am fi remarcat apariția, publică, a unei entități - fie ea și virtuală.
Citat din: Guest din  03 Aprilie 2020, 00:07:37
...care sa va sprijine teoriile cu puncte puncte si mai dinainte?...
Sincer să fiu, nu țin să-mi promovez, neapărat, "teoriile".
Citat din: Guest din  03 Aprilie 2020, 00:07:37
..Poate ne lamuriti si pe noi, astia care nu inteleg...
Pe domniile voastre, "care nu ínțeleg", regret, dar mai mult nu vă pot ajuta
Citat din: Guest din  03 Aprilie 2020, 00:07:37
...Ma astept la un raspuns serios, cu date exacte si precise...
Mă scuzați, d-le președinte CSAT, raportul meu complet nu e încă gata...
Citat din: Guest din  03 Aprilie 2020, 00:07:37
...sa nu picati in cazanul cu conspiratii si conspirationisti...
Chiar te rog, dle.@Guest - ba și insist - ca d-ta să nu cazi cumva în acest "cazan".

Ín alt registru, chiar mă amuz. După ce, ín mod repetat, ai atacat forumul - asociindu-te cu un alt "mare amic" RUFOn, acum te aștepți să fii servit cu analize complete ?! Ba chiar din cele care ar intra sub incidența GDPR ?!

Dacă te intereseazà subiectul, exprimă-ți opiniile (fie pro, fie contra). Și aș recomanda sà o faci ín mod onest - dacă dorești a lua parte la dialog.

În rest, numai bine. Fiecare cu "cazanu'" lui.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: abyss din 03 Aprilie 2020, 13:28:43
Manualul de propagandă....
Dle Guest.... cum ar fisa ne lasati pe noi cu toate cele menționate mai sus si sa va canalizati eforturile in preocupările dvs de grup.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: SLEAH19 din 03 Aprilie 2020, 20:40:24
  Îi suspectăm cei care doresc să schimbe macazul/paradigma, sau ne imaginăm că trebuie să fie foarte inteligenți  prin ce fac și că ar fi pe undeva și intenții bune , dar dacă sunt răi? Dar dacă sunt răi și proști? Dar dacă sunt mai mult proști decât răi, procentual vorbind   ...  eu așa am senzația!
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 03 Aprilie 2020, 21:01:54
Senzația asta, într-o anumită măsură, o am și eu.
De fapt, o am de la anteriorul "macaz", în anii 2000. Păi goanga aia cu "turnurile" a fost de clasa IV, iar ulterior minciunile cu "arsenalul irakian" au fost de-a dreptul penibile.

Însă mai e un aspect. Poate minciunile sunt elaborate proporțional cu inteligența / cultura societății. De ce să se investească în scenarii f.complexe, cu variante "de retragere" sau cu planuri complementare ? Azi, din păcate, orice aiureală expectorată "prinde" ca scabia (adică, pardon...ca Covidu - totul e să o urle în neștire ..."știrile" (jocurile de cuvinte sunt o plăcere de-a mea, scuzați-le).

Ca să mâni niște oi în țarc nu e nevoie să le citești "Critica Rațiunii Pure" a lui Kant. Șuieri, fluieri, latră câinii, mai dai cu bățul - arhisuficient. Mă uit în jur și mă crucesc câtă nerozie văd ! Cred că și oile ar mai fi avut o scurtă ezitare...dar, deh...fericitele animale n-au televiziune.

Dar mai am o altă convingere. Această schimbare de paradigmă oricum s-ar fi petrecut, iar diverse "elite" care încearcă să profite de pe urma ei sunt, la rândul lor, efecte, nu cauze.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: hoinar din 04 Aprilie 2020, 05:57:49
Citat din: Grifon din  03 Aprilie 2020, 21:01:54
Această schimbare de paradigmă oricum s-ar fi petrecut, iar diverse "elite" care încearcă să profite de pe urma ei sunt, la rândul lor, efecte, nu cauze.

Elita este un efect al schimbarii? Sau actiunile elitei sunt un efect? As fi mers pe ultima varianta, elita fiind cauza schimbarii, fara sa intru in ezoteric.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 04 Aprilie 2020, 09:10:03
Citat din: hoinar din  04 Aprilie 2020, 05:57:49
Elita este un efect al schimbarii? Sau actiunile elitei sunt un efect?
Valabile amândouă variantele.
Orice "elită" (indiferent de loc / epocă) este provenită din societate, o "emanație" a acesteia (vb. lu' moș Ilici). Dacă societatea, în schimbul implacabil de generații, devine mai elevată (ca și ansamblu) atunci și exponenții săi "de vârf" vor avea trăsături excepționale. Dacă însă ansamblul general e decadent, superficial sau, in fine, cum doriți, "elitele" derivate vor avea cam aceleași caracteristici.
Una erau elitele din sec.XIX în lume (sau la noi "pașoptiștii"), alta sunt acum.

Citat din: hoinar din  04 Aprilie 2020, 05:57:49
As fi mers pe ultima varianta, elita fiind cauza schimbarii, fara sa intru in ezoteric.
Păi aici văd o abordare paradoxală. Elitele (fie că vorbim de masoni, Vatican etc.) sunt preocupate constant de ezoteric. De fapt, doar ezotericul le asigură existența multi-seculară, căci altfel, de-ar fi fost axate numai pe interese materiale de moment...era suficient să activeze în partidele politice.

Completez cu un citat, în asentimentul colegului @SLEAH19:

"Ai legat tu lanțul Pleiadelor sau ai dezlegat tu frânghiile Orionului ?
Aduci tu afară constelațiile la vremea lor,
Și călăuzești tu Ursul cu puii săi ?
Cunoști tu legile Cerului ? Ai hotărât tu stăpânirea lui pe Pământ?"
                              Iov 38: 31-33

Cauzalitatea pre-există manevrelor întreprinse în sub-lunar. A ne închipui că "bogații lumii" au dispus rotirea de ceasornic a planetelor...ar fi un plonjon în absurd.
Dar, presupunând că la nivelul actualelor "elite" existà și unii mai...ínțelepți (fie buni, fie răi) respectivii cunosc sincronizarea și efectele generate de configurațiile...ezoterice. Dar și ei le cunosc doar abstract (adicătelea prin simbolism, nu revelație) și fiecare íși ínchipuie că, dacă e "rost de schimbare", atunci musai sà fie...schimbarea lui. De aceea multiple forțe / organizații íși vor suplimenta efortul ín următorii ani, fiecare cu agenda ideologicà proprie.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 05 Aprilie 2020, 11:07:37
Faptul că ne aflăm în pragul unei revoluții este atestat și de gânditori economici (nu doar The Economist) afiliați actualului establishment:
"At the very moment of its ultimate triumph, capitalism will experience the most exquisite of deaths"

Citatul îi aparține lui Jeremy Rifkin - consilier în ultimii ani ai Comisiei Europene, iar printre altele și consilier al Angelei Merkel (prințe altele însemnând că omul are o activitate...complexă).
https://www.foet.org/about/jeremy-rifkin/

Pe scurt, el "propovăduiește" colapsul sistemului capitalist (ori cel puțin al formelor sale consacrate), tocmai prin evoluția pe care același capitalism a inițiat-o / dezvoltat-o. Factorii "cheie" sunt informatizarea globalà și iminenta apariție a IoT (Internet of Things), coroborată cu liberalizarea imprimantelor 3D. Acestea anuleazà, pur și simplu, costurile de producție colaterale, ceea ce ínseamnà că, în principiu, oricine poate deveni producător și/sau competitor (de unde și termenul prosumers, substituind consumers).

Detalii concentrate ale acestei viziuni, aici : https://industrytoday.com/the-collaborative-commons/

Reține atenția sintagma "collaborative commons" - vàzutà ca noua paradigmă ce va înlocui comandamentele "pieței". Combinat cu necrologul făcut capitalismului, cuvântul commons îl indică pe Rifkin cam nițeluș neo-marxist (nu că ar fi vreo problemă asta) și-mi re-certifică (cel puțin mie) apropierea unor vremuri de majore schimbări / busculări.

Căci, deși aici e vorba strict de o revoluție economică, știm prea bine că legitățile economice determină implacabil atât socialul, cât și politicul. Odată "temelia" surpată, edificiile se prăbușesc - doar că, așa cum am văzut încă din sec.XIX - nu fără luptă.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: sunnyboy din 06 Aprilie 2020, 17:56:32
legat de follow the money...
https://www.thegatewaypundit.com/2020/04/revealed-soros-invested-heavily-chinese-biotech-research-company-facility-wuhan-researches-respiratory-models-infectious-disease/ (https://www.thegatewaypundit.com/2020/04/revealed-soros-invested-heavily-chinese-biotech-research-company-facility-wuhan-researches-respiratory-models-infectious-disease/)

Documents from the Securities and Exchange Commission in 2011 show Soros Fund Management LLC invested heavily into WUXI Pharmatech Caymen, Inc (https://www.wuxiapptec.com/about/location).
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 06 Aprilie 2020, 21:47:35
Dacă această informație e veridică, atunci ea va da "apă la moară" suporterilor Trump - mai ales celor din Q-Annon. Nu-i deloc exclus ca bătălia electorală din SUA să se acutizeze major pe fundalul COVID - fapt ce va contribui la adâncirea (şi radicalizarea) clivajelor din societatea americană.

În altă ordine de idei, ar fi interesant să vedem şi mai cine altcineva a băgat bani pe acolo. Dacă Democrații vor găsi şi ei implicări ale unor apropiați Trump, tămbălăul va fi cât casa (unii cu CNN, ăilalți cu FoxNews).
Cel mai interesant va fi însă p.d.v al Chinei. Căci oricine ar fi investit acolo, nu avea cum să o facă fără ştirea şi acordul Beijing-ului.
Scandalul internațional abia se naşte, iar amploarea sa (cred eu) va degenera.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 07 Aprilie 2020, 22:08:53
Escaladarea pe care o anticipez a și început.

https://www.ccn.com/bombshell-icc-complaint-sues-china-over-alleged-coronavirus-bioweapon/

https://www.google.com/amp/s/www.digi24.ro/amphtml/stiri/externe/biolog-chinez-prins-in-sua-cu-fiole-ce-ar-avea-mers-si-sars-un-raport-fbi-mentioneaza-riscul-de-biosecuritate-reprezentat-de-china-1284999

Nu are importanță dacă e adevărat sau nu. Acțiunea a început prin proxies, pentru a masca administrația (cam la fel cu "rapoartele" CIA despre "armele de distrugere ín masà" ale Irakului - o minciună sfruntată).
Demolarea acuzațiilor pe filieră științifică va fi irelevantă. Țintele acestei acțiuni nu sunt specialiștii, ci grosul opiniei publice. Nu doar din SUA, ci din íntreaga lume.
Doar că Dragonul nu-i Irak , sau Serbia, sau Venezuela...
Estimez că această escaladare se va agrava după finalul verii, spre toamnă.

Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: horia2008 din 12 Aprilie 2020, 23:55:33
inca una, demascare si infierare cu manie proletara; who serves ?

https://eu.usatoday.com/story/opinion/2020/04/07/time-put-china-lockdown-dishonesty-amid-coronavirus-pandemic-crisis-column/2954433001/

Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 14 Aprilie 2020, 10:53:10
Citat din: horia2008 din  12 Aprilie 2020, 23:55:33
who serves ?

La o primă vedere, folosul pare a fi căutat de americani.
Deja de vreo 4-5 ani, evaluările predictive ale economiștilor arătau că, inevitabil, China va trece în fața SUA ca putere economică - lucru inacceptabil ptr. yankei.
De aceea SUA își concentrează tot potențialul acțional pe Asia, lăsând Europa (și grija Rusiei) mai în plan secund. De aceea a și început Trump războiul comercial, care nu a dat însă (până în prezent) rezultatele scontate.

Tocmai de aceea e și bizar cum "virusul" a pornit din China și "pocnește" SUA. Fie că el chiar există, fie că nu, criza generată e văzută de ambele părți ca oportunitate.
Americanii au început (și vor crește) campania de demonizare a galbenilor, pe toate canalele. Nu cred însă că vor ajunge la un conflict militar (yankeii sunt comercianți lași, ei vin la luptă când războaiele sunt pe final, duse cu suferințe de alții). Dar prevăd un soi de nou "război rece", cu sancțiuni, blocade, embargouri, și cu teze precum "cine e cu China e împotriva noastră).

Asta, desigur, dacă nu vor da chinezii îndărăt, căutând o înțelegere. Că și ei sunt o nație de negustori, mult mai interesați să vândă decât să lupte.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: SLEAH19 din 14 Aprilie 2020, 20:48:32
SARS – 2 este un coronavirus produs prin izolarea unui coronavirus de la lilieci si recombinarea lui cu alte segmente de viruși și o proteină S care deschide accesul către celula umană fără pasajul pe alt animal. Proteina S face ca celula umană să recepteze și să replice virusul cu o forță impresionantă , atacând efectiv țesuturi și organe. Este clar pentru oamenii de știință că acesta nu putea să apară decât ca un virus sintetic .

Ce se întâmplă este un război neconvențional, vizionați acest Documentar , folosiți subtitrare în limba română dacă nu înțelegeți limba engleză, .....documentul publicat de colegul abyss , este revelat în această anchetă , coronavirusul nu vine din piața Wuhan, de fapt în piața din Wuhan nu există lilieci la vânzare ci doar fructe de mare congelate, filmulețul care circula era un fake news, era de fapt o piață din Indonezia, chinezii aveau la 1 dec 2019   în supraveghere 14 cazuri de bolnavi care nu aveau nici o legătură cu piața din Wuhan.

https://www.youtube.com/watch?v=Gdd7dtDaYmM


Doresc să exprimați păreri după vizionare:
-   este un accident scăparea coronavirusului în lume?
-   este un atac al armatei chineze care pregătește coronavirusul din 2007 cum se stipulează în anchetă?
-   SUA are vreo conexiune cu declanșarea pandemiei?
-   George soros este întradevăr acționar la WuXi PharmaTech Cayman Inc care deține Laboratorul de Virusologie din Wuhan ?


...și alte 1000 de întrebări legate de Schimbarea de Macaz , care sigur capătă o altă  conotație!



Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 14 Aprilie 2020, 23:40:07
Înainte de a răspunde acestor incitante întrebări, cred că se impun niște precizări despre realizatorii documentarului (Epoch Times).

"The Epoch Times a fost întemeiat în anul 2000 de un grup de practicanți ai practicii spirituale Falun Gong[1], printre care și John Tang împreună cu un grup de americani de origine chineză ca răspuns la cenzura din China și nevoia societății internaționale de a înțelege evenimente importante precum represiunea minorităților religioase din China."

"În anul 2000, 10 corespondenți Epoch Times au fost închiși în China, iar echipa actuală a ediției în chineză a Epoch Times (DaJiYuan) lucrează din Hong Kong [6]"

Descriere mai amplă aici : https://ro.m.wikipedia.org/wiki/The_Epoch_Times

Există, desigur, și Epoch Times România, ce nu se lasă mai prejos:
https://epochtimes-romania.com/news/moartea-este-motorul-care-duce-istoria-inainte-teorii-fasciste-ale-partidului-comunist-chinez---300000

Bun...acum, doar pentru că sunt oficină de propagandă plătită de...uncheș, nu înseamnă că tot ce afirmă sunt minciuni. Dar, ca unul care am mai urmărit fenomenul Falun Gong (mai exact confiscarea lui de aparatul propagandistic ) țin minte niște aserțiuni mai vechi, de prin 2005 parcă, cum că "autoritățile chineze fac experimente pe falungongi" sau că "le extrag organe...pe viu".
Nu ne-am născut ieri, să înghițim asemenea cocktail de exagerări emoționale. Seamānă cu prostiile debitate la noi in 1989, cánd, printre alte dezinformàri grosolane circula și macabra informație cà "la Timișoara, morții erau cusuți cu sârmā ghimpatã" - o aiureală imposibilă fizic, dar care dinamita percepția prin intensitate.

E precum am zis - americanii pornesc toate "tunurile" mediatice...neoficiale. Mă aștept ca asemenea materiale să curgă șuvoi ín lunile următoare, până la saturarea opiniei publice internaționale.

Nu cred cã Beijing-ul a început vreun război biologic. Nu aveau de ce. Paradigma veche le convenea, nu mai aveau mult și deveneau prima economie a lumii (premieră istorică), și deja au adus în dependență o bună parte din glob, prin producția de...orice.
De ce să schimbe ei un ansamblu profitabil ? Nu aveau nevoie, nu le-ar fi folosit deloc - ba dimpotrivă.
Alții însă...hm...au nāstrușnicul nārav de a crea conflicte în lume taman când le dă rateuri economia.

Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: SLEAH19 din 15 Aprilie 2020, 15:36:17

Atunci mă fac eu un pic avocatul diavolului:

E clar că Trump  (care este un fel de ,,50 de becali într-unul  singur,,) , când a vorbit prima oară de SARS-2, l-a etighetat ca fiind  -  ,, virusul acesta chinezesc,,  nici măcar nu bănuia amploarea damageului provocat de Covid-19. Asta denotă că avea pe birou rapoarte despre originea man made chinezească dar nu aveau încă date asupra periculozității pandemiei.

Faptul că astăzi  Trump i-a suspendat finanțarea și a acuzat OMS și organizația ONU că a gestionat greșit şi a mușamalizat răspândirea coronavirusului după ce acesta a fost depistat în China şi a declarat că trebuie trasă la răspundere, denotă și faptul că OMS - chiar a vrut să facă un blat cu China probabil pe bani grei așa cum este stipulat și în film că OMS și alte organisme internaționale, sunt acum coruptibile și obediente Chinei, recte nu mai sunt aservite doar SUA.

Revin asupra faptului că The Epoch Times ajunge la aceleași concluzii precum Academicienii Indieni ai lui abyss în ce privește recombinările genetice ale coronavirusului iar din 2007 încoace specialiștii chinezi prezintă prin congrese și conferințe progresele lor în ce privește un coronavirus care poate produce la om o pneumonie teribil de mortală.

Din datele de până în acest moment tind să cred că chinezii au scăpat accidental coronavirusul din laborator, în sprijinul acestei ipoteze vine faptul că în cursul lunii februarie Institutul/Laboratorul virusologic din Wuhan a fost preluat și i s-a atribuit conducere militarizată, deci în viziunea Partidului Comunist Chinez, acolo era haos și a venit armata să pună ordine, cam ca în spitalele românești manageriate de acoliți politici.
Pierderile Chinei în ce privește viețile umane sun sigur altele decât cele declarate iar ,,Tăcerea ,, Institutului Virusologic din Wuhan care nu a venit cu nici o declarație/lămurire deși virusul a pornit din proximitatea lor este iarăși seminificativă.

Reacția Chinei la acuzațiile internaționale despre declanșarea pandemiei din vina ei este anemică, au spus ceva despre americani dar nici ei nu cred, dovezile de astăzi și cele ulterioare vor dovedi clar că ei s-au jucat cu producerea virusului ucigaș. Accidentul scăpării lui în teren s-ar putea să fie o altă poveste mai ales că el acționează cu precădere și damage maxim în UE și SUA.

Nu avem dovezi dar pe canale diplomatico/financiare cred că se solicită deja Chinei sume imense pentru pierderi, deja există un curent de declarații la nivel de state (Australia de ex.) privind boicotarea pe toate planurile a Chinei.

Și dl Grifon în această perioadă economia SUA nu dădea rateuri, ba din contra era pe val taman în detrimentul Chinei, Trump are de 30 de ani un discurs de condamnare a deficitului comercial dintre SUA și China , este militant plenar cu privire la întoarcerea locurilor de muncă înapoi în SUA și a taxării suplimentare a relațiilor comerciale cu China.

Folosirea contextului Pandemia de către SUA  este by default, până la urmă toate națiunile o vor face!

                                                                                                                                         Părerea mea !
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: SLEAH19 din 15 Aprilie 2020, 18:41:32
Și dovezi că americanii erau îngrijorați de cel puțin 5 ani de posibilitatea ca în mod accidental chinezii ar putea genera o pandemie!

Astăzi, lui Josh Rogin, despre care se spune că este la fel de conectat la Departamentul de Stat ca la orice colaborator din Washington Post , i s-au arătat documente din 2015 care dezvăluiau cum guvernul SUA era îngrijorat de standardele de siguranță din laboratorul din Wuhan. De fapt, erau îngrijorați că, într-o zi, unul dintre aceste experimente - inclusiv cel pe coronavirusuri de lilieci - ar putea scăpa și a deveni un coșmar global.


,,În ianuarie 2018, Ambasada SUA la Beijing a făcut pasul neobișnuit de a trimite în mod repetat diplomați științifici din SUA la Institutul de Virologie Wuhan (WIV), care a devenit în 2015 primul laborator al Chinei care a atins cel mai înalt nivel de siguranță internațională în domeniul bio-cercetării (cunoscut sub numele de BSL-4). WIV a emis un comunicat de presă în limba engleză despre ultima dintre aceste vizite, care a avut loc la 27 martie 2018. Delegația americană a fost condusă de Jamison Fouss, consulul general din Wuhan, și Rick Switzer, consilierul ambasadei de mediu, știință, tehnologie. și sănătate. Săptămâna trecută, WIV a  șters  această declarație de pe site-ul său web, deși rămâne arhivată pe internet. "


https://www.forbes.com/sites/kenrapoza/2020/04/14/the-washington-post-goes-rogue-china-lab-in-focus-of-coronavirus-outbreak/?fbclid=IwAR2sKFxKicPdfVNLNi4xePid0FZwLnSyOaoXx3xgO7K8S0NCm3lBR6oAGiw#2daa6d8d1ee1

Și articolul din Washington Post pe aceleași temeri :

https://www.washingtonpost.com/opinions/2020/04/14/state-department-cables-warned-safety-issues-wuhan-lab-studying-bat-coronaviruses/?fbclid=IwAR2VJAn9il52ZyRic-Y0KHYtYIKFcRxauesfji18PCXryF4utciQZyqnm0U
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 15 Aprilie 2020, 19:05:20
Da, există adevăr și în aceste afirmații. Rolul (și prestația OMS) în toată tevatura ridică mari dubii, într-adevăr (doar că eu nu-i suspectez că "au minimalizat", ci că au umflat teribil gogoașa. Să nu uităm aserțiunile alea difuzate la știrile ProTv din 2019, care preluau teza OMS cà "în curând vine pandemia".

China sigur făcea experimente bio-chimice la Wuhan, asta e indubitabil. Deci, teoretic, nu ar fi exclus ca un virus sà fi scăpat, chiar și accidental.
Doar că un accident înseamnă ceva neprevăzut.. Ori cum se face că OMS lansa știrea, profetic, din 2019, iar în același an 2019, spre final, aceeași Universitate J. Hopkins (care acum e "vioara întâi" la comunicare în timp "real" a situației) simula pandemia prin octombrie - noiembrie ? EVENT 201...s-a postat și aici.

Păi cum...neprevăzutul era prevăzut și de OMS și de "J.Hopkins" de un an ?!
De asta nu cred că a fost un accident de laborator. Și nici o intenție secretă a Chinei.
Eu nu cred de regulă nici în coincidențe minore, darămite în de-astea mari...

E clar că OMS și Universitatea Hopkins and fost (cel puțin) 2 din entitățile care știau ce va urma. Simularea Hopkins e aproape la indigo cu realitatea, și ca zonă s-a fàcut pe New - York, taman mega-focarul de acum.

Mda...

Și aici nu s-a gàsit urma lui Sörös (din garda old money) ci a lui Bill Gates (tabăra new money). Avem deci "sifonàri" diametral opuse. Unele ne ímping spre ipoteza "China + Söros", altele spre "SUA + Gates".

Greu, deocamdatà, de tranșat. Poate mai sunt și alte variante.
Dar accident sigur nu a fost. Măcar ín privința asta ími permit să fiu convins.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: panta_rh_ei din 17 Aprilie 2020, 17:29:42
https://misatv.ro/planul-de-salvare-a-lumii-11-episoade-de-film-documentar/
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 18 Aprilie 2020, 11:19:43
Această suită de filmulețe reprezintă, integral, ideația Q-Annon - și se pare că la noi MISA se raliază curentului.
Pe linia acestei evoluții, există posibilitatea ca, în timp, toate nucleele conspiro să se aglutineze sub acest stindard, amplificând masa curentelor extremiste de "dreapta".
Cum postula acum vreo 30 de ani autorul William Cooper, "nu contează cât de adevărată e o idee, contează cât de mulți cred în ea". Dacă procentul aderenților "Q" ar atinge o "masă critică", atunci, teoretic, această masă ar putea dezvolta un curent socio - revoluționar.

Totuși, nu cred că asemenea melanj excentric s-ar putea coagula într-un curent amplu. Cred însă că includerea acestor mesaje în meta-propaganda  lui Trump va avea drept consecință adoptarea unor tactici similare și de către oponenții săi politici, fapt ce va duce, in crescendo, la o radicalizare de ansamblu a comunicării sociale, deschizându-se astfel calea ascensiunii oricărui nucleu dur.

Atmosfera generală începe a semăna cu climatul tulbure din Germania interbelică, iar gravitatea contextului nici nu a ínceput íncă. Dacă recesiunea economică preconizată va deveni chiar depresiune, milioanele de șomeri vor alcătui un segment eminamente radical.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: panta_rh_ei din 18 Aprilie 2020, 19:36:01
"Această suită de filmulețe reprezintă, integral, ideația Q-Annon" - de aceea am postat. Pentru cine are timp si surse de informatii cuprinzatoare si relativ sigure poate face un exercitiu de integrare in "realismul ofensiv" care spune printre altele: "Raporturile dintre state sunt raporturi de forta. Orice stat va incerca sa-si maximizeze puterea pentru a-si asigura supravietuirea. Istoria relatiilor internationale este istoria luptei pentru hegemonie. "Interesanta teoria care explica intr-un fel situatia actuala si, repet, cineva informat care stie sa citeasca printre randuri si sa vada dincolo de tot ce inseamna declaratie publica, are o privire de ansamblu a situatiei internationale poate vedea scopul, cui foloseste, cine pierde si cine castiga, cum va arata lumea post criza/e. (John J. Mearsherimer - Tragedia politicii de forta. Realismul ofensiv si lupta pentru putere.)
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 20 Aprilie 2020, 15:52:50
Citat din: Grifon din  18 Aprilie 2020, 11:19:43
Cred însă că includerea acestor mesaje în meta-propaganda  lui Trump va avea drept consecință adoptarea unor tactici similare și de către oponenții săi politici, fapt ce va duce, in crescendo, la o radicalizare de ansamblu a comunicării sociale, deschizându-se astfel calea ascensiunii oricărui nucleu dur.

De fapt, acest lucru s-a întâmplat deja. Uitasem de scenariul "The Family", difuzat pe Netflix - tentativa echivalentă de răspuns a taberei neoliberale.
Acolo se íncearcă acreditarea ideii că Trump & Co sunt exponenții unei societăți secrete de tip fundamentalist creștin, ce acționează subteran și eficient pentru a consolida o conducere teocratică a lumii.
Ín pofida audienței platformei Netflix (cunoscută cu agendă neo-liberală), aceastà încercare n-a prea avut răsunet, fiind mai slabă decât Q-Anon. Deși ambele "povești" sunt șubrede și forțate, cea pro-Trump e mai de impact emoțional (combinația sataniști / pedofili / canibali ridicând oricui părul "măciucà").

Pătrunderea acestor "narațiuni" ín zona mainstream va avea ca efect (dincolo de beneficiile unei tabere sau alteia) amplificarea curentelor conspiraționiste și pràbușirea íncrederii ín limbajul moderat. Chiar și cei tentați să echilibreze extremele vor conchide că "ceva ocult sigur este" și vor alimenta, involuntar, același curent.

E foarte posibil ca de pe urma unor asemenea  "semințe" propagandistice sà profite alte forțe, cu adevărat (și nu doar mimat) anti-sistem. Terenul le va fi pregătit, culmea ironiei, chiar de propaganda mainstream.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: SLEAH19 din 22 Aprilie 2020, 20:27:23
Între  China subversivă,

https://www.nytimes.com/2020/04/22/us/politics/coronavirus-china-disinformation.html?action=click&module=Top%20Stories&pgtype=Homepage
   

Și vaccin la tot mapamondul!

https://www.youtube.com/watch?v=alO3gdXHhcY&feature=share&fbclid=IwAR1GGDLjZt_XndnMQOpT9Vik0MYsYyFUtRc9RGISc6SBthOTnnLYscInbic
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 23 Aprilie 2020, 12:01:24
Este clar că noua paradigmă ce se prefigurează va fi caracterizată de multipolarism.
Și aici nu e vorba doar de mai mulți poli geopolitici (SUA, Rusia, China, etc), ci de o multipolarizare chiar și în cadrul sistemelor consacrate.
Ín America asistăm la o divizare fără precedent (sau cu precedent índepărtat, precum chestiunea aboliționistă). Politica lui Trump adâncește clivajele, asta e limpede, și va fi interesant de urmărit cât de mult se va accentua radicalismul în perioada septembrie - decembrie, pe fundalul alegerilor prezidențiale.
Precum arată și elemente din articolul postat de dl.@SLEAH19, competitorii (China, Rusia) toarnă cu elan "gaz pe foc" ín acest segregaționism, paralel cu radicalizări tip Q-Anon - ceea ce pune și mai multă presiune în societatea americană.

În opinia mea, indiferent cine va câștiga Biroul Oval, tensiunile vor rămâne adânci cel puțin încă 4-5 ani. Și dacă "virusul" va "recidiva", climatul va deveni de-a dreptul exploziv, mai ales că : https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.dailymail.co.uk/news/article-8116579/amp/Nervous-Americans-start-panic-buying-GUNS-amid-coronavirus-panic.html&ved=2ahUKEwjK2v_bo_7oAhWylosKHdgOBZ4QFjAEegQIAxAB&usg=AOvVaw18z9MQFQHxz_KZdsGRXiAL&ampcf=1
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 14 Mai 2020, 15:35:48
După cum anticipam, conflictul cu China se amplifică. S-a trecut de la insinuări aparent disparate prin presă la acuzații aduse de oficiali (de rang 2 sau 3), iar acum se trece la represalii economice.
https://www.google.com/amp/s/amp.dw.com/en/china-bans-beef-from-australian-slaughterhouses-in-feared-tit-for-tat-move/a-53403414
Deja e clar că lumea anglo-saxonă s-a mobilizat unitar contra galbenilor (unde mișcă SUA e și UK, iar unde-i UK obligatoriu vin Canada și Australia).
Iar asta pe fundalul unor tensiuni în continuă radicalizare la yankei, care-s atât de divizați încât apar riscuri secesioniste.

Dar cel mai ciudat lucru e tăcerea Rusiei, ce n-a făcut nicio mișcare de la începutul așa-zisei "pandemii". Putin stă în expectativă...își dă seama că de manevrele de acum va depinde întreaga paradigmă 2020 - 2040.

(de UE n-are rost să vorbim...ori va sta speriată, ori va vota, inerțial, cu americanii)
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Indra din 14 Mai 2020, 17:48:47
D-le Grifon, mi se pare mie, sau chiar aveti o "obsesiune" impotiva USA, indiferent de tema abordata?
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 15 Mai 2020, 14:01:34
Să nu exagerăm termenii - s-a exagerat destul cu "pandemia".
Disprețuiesc însă ipocrizia americană (ce-și camuflează la infinit imperialismul sub devize de "libertate" și "democrație"), și mai ales imbecilitatea presei autohtone care trâmbițează - abia ei "obsesiv" - parteneriatul "strategic".
Păi parteneriat cu adevărat strategic are doar Israelul sau Coreea de Sud, unde SUA varsă miliarde de dolari anual - țările fiind vitale pentru control ín Orientul Mijlociu și Asia.
Pe noi doar ne mulg constant, iar ăstuia de s-a dus de 2 ori pe acolo i-au dat..o șapcă.
Și mă mai irită și "romgleza", uzitată excesiv și prostește - toți nătărăii se cred "cool" dacă se exprimă pestriț și "americănește", boțind limba română (avem și pe forum vreo câțiva).

Dar ar fi mai bine să revenim la subiect - care e despre majora schimbare de paradigmă la care asistăm , nu despre simpatiile sau antipatiile mele.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: socrate din 15 Mai 2020, 22:22:48
      D-le Grifon,ai spus o fraza cat 1000 de cuvinte,citez;E foarte posibil ca de pe urma unor asemenea  "semințe" propagandistice sà profite alte forțe, cu adevărat (și nu doar mimat) anti-sistem. Terenul le va fi pregătit, culmea ironiei, chiar de propaganda mainstream. Fi amabil,la care "alte forte" cu adevarat anti-sistem faci referire ? Sau e vorba de "alte forte" necunoscute din cadrul  sistemului ... ?  :wink:                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 16 Mai 2020, 00:48:10
E-hee...bună íntrebare. Chiar profundă.
Părerea mea este că, fiind cunoscută perspectiva unor schimbări de ansamblu, forțele "anti-sistem" nu pot fi íntru totul străine de sistem. Ele vor contribui la transformarea actualului sistem...nu la modificări de profunzimi insondabile.
Posibil să par eliptic, dar nu sunt. Neînțelesul s-ar diminua dacă am fonda raționamentele pe clarificarea premisei bazale. Ce este sistemul ?
Dacă îl concepem a fi peren, cu existență milenară, atunci e clar că nu se va modifica în urmātorii ani.
Dar eu vorbesc de "sistem" în sensul paradigmei neoliberale care a dominat ultimele decenii, nu la sisteme precum banul sau religia, care rămân, în esențā, neschimbate, și-și modificā doar interfața dupā aspirațiile noilor generații.

Iar ca să rāspund cât mai la concretul întrebārii, sunt ferm convins că existā elemente ale actualelor structuri de putere care lucreazā la fabricarea unor "forme" noi, sau la infiltrarea (ulterior cāpușarea) acestora.
Cam la fel cum securiștii abili dinainte de '89 s-au "integrat" bine în noul peisaj de "după".

Dar...chiar și cu menținerea unora la butoane, nu înseamnā cā la precedenta revoluție nu s-a schimbat sistemul. El s-a modificat substanțial, și asta e unicul motiv pentru care mai pot denumi tragedia din 1989 "revoluție". Chiar și cu Ilici & Co la putere, lumea din anii '90 n-a mai fost deloc cea din anii '80.

Să nu fim însă pesimiști. Unica garanție că în noua pradigmā nu vor domina majoritar cei "vechi' poate fi clăditā doar de cei cu adevărat "noi". Pe principiul : nu suntem proști când greșim, dar am fi cu adevărat nătărăi dacă repetăm.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: abyss din 16 Mai 2020, 21:45:48
Citat din: Grifon din  15 Mai 2020, 14:01:34
Să nu exagerăm termenii - s-a exagerat destul cu "pandemia".
Disprețuiesc însă ipocrizia americană (ce-și camuflează la infinit imperialismul sub devize de "libertate" și "democrație"), și mai ales imbecilitatea presei autohtone care trâmbițează - abia ei "obsesiv" - parteneriatul "strategic".
Păi parteneriat cu adevărat strategic are doar Israelul sau Coreea de Sud, unde SUA varsă miliarde de dolari anual - țările fiind vitale pentru control ín Orientul Mijlociu și Asia.
Pe noi doar ne mulg constant, iar ăstuia de s-a dus de 2 ori pe acolo i-au dat..o șapcă.
Și mă mai irită și "romgleza", uzitată excesiv și prostește - toți nătărăii se cred "cool" dacă se exprimă pestriț și "americănește", boțind limba română (avem și pe forum vreo câțiva).

Dar ar fi mai bine să revenim la subiect - care e despre majora schimbare de paradigmă la care asistăm , nu despre simpatiile sau antipatiile mele.
Nu sunt deloc de părere că s-a exagerat cu pandemia. Însă nu mai intru in detalii. Nici măcar nu s-a rezolvat... Vad aici două variante valabile. Ideea că pandemia e o minciună e lansată de șefii mici ai sistemului care au rămas cu buza umflată (gogoserii, terase,hoteluri,  transporturi, importuri exporturi...ma rog , "micile gainarii") văzând că șefii mari s-au înțeles și au împărțit tortul din februarie. Si atunci încurajează expunerea la virus sa stoarca și ei un ban. Iar șefii mari acceptă fiindca vor avea motiv la vară toamna sa mai bage un lockdown pandemic pe fondul temerii vizavi de foarte posibile mișcări sociale.

Am ajuns sa nu mai disprețuiesc pe nimeni și nimic. Pe principiul că dacă ceva merge si e folosit legal fie și la limită,  atunci bravo lor. Vina o poartă cei care nu se adaptează, nu se informează, nu caută să exploreze variante noi, nu au un ideal clar in viața.

Presa autohtonă e TOATĂ aservită...intereselor proprii și ...  așa că ce sa mai zicem. Cred ca ne mulgem singuri in timp ce ii lasam pe altii din afară sa ne jupoaie, ca vad ca la categoria asta de jupuitori intră mai toate imperiile.

Normal că i-au dat lui mastermond von sibiu șapca. Ca doar nu era să i-o dea lui Dragnea comunistul. Chit ca si psd.ul are democrat în titulatura iar pnl.ul e grefat pe STANGA amerlocilor aia democrată ha-ha. Ar fi strigat aia acolo ca tru,p e cu stanga in romania... el fiind de candidatul  dreptei. Dar coceanul românesc oricum confunda la greu ce se întâmplă acolo.
  Poate asistăm la o schimbare poate ca nu. Depinde de unde ne informăm. Inclin insa sa cred ca da, va veni o schimbare. La noi insa in rău. Ca de obicei.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: socrate din 16 Mai 2020, 22:43:08
 D-le Grifon,toata stima,inteleg,opinia dvs. despre toata tarasenia asta globala din cadrul actualului sistem social planetar ar fi o "noua ordine mondiala",alta... decat precedentele.... capitalism,feudalism,sclavagism barbar ...  in cadrul aceluiasi sistem de referinta ideologic si legislativ spiritual/patriarhal/misogin,sclavagist,razboinic cotropitor,inuman,imoral. Citez;Dacă îl concepem a fi peren, cu existență milenară, atunci e clar că nu se va modifica în urmātorii ani.
Dar eu vorbesc de "sistem" în sensul paradigmei neoliberale care a dominat ultimele decenii, nu la sisteme precum banul sau religia, care rămân, în esențā, neschimbate, și-și modificā doar interfața dupā aspirațiile noilor generații.  Cu alte cuvinte,se doreste a se gandii/filozofa in continuare despre actualul sistem prin prisma definirii filozifiei ... Filozofie. O rută din mai multe drumuri, care conduce de nicăieri spre nimic.Ambrose Bierce si mai putin, prin definirea rational/logica,Filozofia este starea naturală a spiritului.(normal/natural) Garret Imis.Opinia mea,este libertate de gandire si opinie,asa ca,fiecare gandeste si isi da cu parerea in functie de starea/calea spirituala aleasa,potrivit cu interesele si beneficiile aferente sistemului ideologic si legislativ agreat.Este de notorietate,fiinta uman/rationala nu este expresia propriei vointe si puteri de a fi/fiinta si dainuii prin propria vointa si putere,dar in temeiul cunostintei binelui si raului are capacitatea de a rationa/gandii si a alege daca doreste sa traiasca in respectarea binelui reciproc sau a raului reciproc ... :|
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 17 Mai 2020, 00:07:42
Citat din: abyss din  16 Mai 2020, 21:45:48
Nu sunt deloc de părere că s-a exagerat cu pandemia. Însă nu mai intru in detalii. Nici măcar nu s-a rezolvat...
Eu îmi păstrez opinia, dar, la fel, nu țin să mă scufund în amănunte (mai ales că m-aș repeta). Cine crede în gravitatea "fenomenului" n-are decât să adopte conduita aferentă, iar dacă din această cauză pierde ceva...atunci să nu mai caute vinovați prin alte părți.
În fapt, la momentul actual nici nu mai contează dacă tărășenia a fost cacialma sau nu, căci oricum se constituie în factor declanșator pentru succesiunea unor secvențe cauzale.
Citat din: abyss din  16 Mai 2020, 21:45:48
  Poate asistăm la o schimbare poate ca nu. Depinde de unde ne informăm. Inclin insa sa cred ca da, va veni o schimbare. La noi insa in rău. Ca de obicei.
Da, depinde de unde ne extragem informația, așa a fost întotdeauna. Dacă aș fi în postura unui simplu consumator media, aș avea și eu o problemă, căci întețirea conflictului global de forțe complică și mai mult nebunescul carambol mediatic. Se găsesc de toate : conspirații de dreapta, de stânga, comunicate guvernamentale tâmpite, analiști cumpărați sau doar...utili, apoi iar Nostradamus, iar Vanga, iar...iar...iar.

Totuși, eu am un atu: faptul că analizez contextul de muuult, când acest carambol media nu era atât de radical intensificat. Am studiat f. atent fenomenul "Occupy", nașterea "Black Block" (de la battle of Seattle), apoi toată derularea "Gilets Jaunes" (cred c-am acumulat peste 300 ore de vizionare, în direct, la ce s-a petrecut pe străzile pariziene). Paralel, am lecturat și tot ce prezintă MSM-ul - doar că nu aiurelile și mimetismele dâmbovițene, ci sursele - Foreign Policy, Bloomberg, The Economist, Financial Times, etc.
Concluzia era clară de mult - cam toate forțele societății (oriunde în lume) doresc modificarea paradigmei neoliberale (numită uneori eronat, din intenție sau nu, "neomarxistă"). Problema nu e dacă vom asista la schimbări, ci cum vor arăta acestea.
Prin urmare, vis-a-vis de părerea d-tale, dle. @abyss "că nouă ne va fi mai rău, ca de obicei", am doar comentariul că...poate da, poate nu.
Și nu e o platitudine ce afirm...doar că nimeni nu poate ști exact, astăzi. Ne va fi atât de rău sau de bine după cât vom fi în stare să "navigăm" prin turbulențele ce vor veni.
E drept, paradigma neo-liberală (născută în Vest prin 1980 și impusă la apogeu după 2000) nu ne-a adus nouă, românilor, nimic bun. Însă vina a fost a noastră...nu a paradigmei. Ea nu a fost gândită la primordii pentru vreo țară anume, iar unii au câștigat masiv din ea (nu doar Occidentul, ci și Coreea de Sud sau China comunistă). Că veni vorba, ultimii, teoretic, ar fi trebuit să capoteze ca sistem (neo-liberalismul fiind diametral opus doctrinei comuniste) dar, iată...nu doar că n-au clacat, dar s-au adaptat așa bine că le mai trebuia puțin să surclaseze SUA.

Deci..."bine" și "rău" sunt în funcție de acțiunile noastre. Că nu ne-au distrus străinii cât ne-am distrus noi înșine. Nouă legislaturi post '89, cu sute deputați / senatori / primari, fiecare cu voturi în spate. Are vreo vină neo-liberalismul că nici acum, când se prăbușește, 90% din concetățenii noștri habar n-au ce a însemnat, sau de ce a apărut, în anii '80?
Așa va fi și cu noile realități, indiferent ce vor implica. Atâta vreme cât nu vor fi temeinic înțelese (cu cauze și efecte) României îi va fi, evident...la fel de rău. Poate și mai rău.
Dar repet...să fim optimiști. Mai ales că, după cum văd că se prefigurează, România ar avea unele "cărți" pe care le-ar putea juca - dacă ar re-dobândi, după decenii, voința de a face asta.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: socrate din 17 Mai 2020, 09:41:22
Citat din: Grifon din  17 Mai 2020, 00:07:42
Dar repet...să fim optimiști. Mai ales că, după cum văd că se prefigurează, România ar avea unele "cărți" pe care le-ar putea juca - dacă ar re-dobândi, după decenii, voința de a face asta.
Hmmm... Vointa  fara putere e nula, dreptatea fara putere e neputincioasa,puterea fara dreptate e tiranica ... asadar,usor de zis,greu de facut.Oare,fara putere era posibila accederea la putere a creatorului creatiei ideologice si legislative patriarhaliste/sclavagiste,misogine !? Este oare.... posibil, fara putere, revenirea la libertate, egalitate/dreptate, fraternitate,normalitatea natural/umana,fericirea de a trai fericiti,scopul in sine al nasterii vietii ?  :wink:

Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: abyss din 17 Mai 2020, 23:35:18
Bun. Dar ia priviți ce fenomen se naște acum in piața victoriei...
PM Ludovic spune ca nu intelege ce vor protestatarii... si nu ar fi primul ... mass media trece ca prin hartoape peste eveniment.  Unele televiziuni il ignoră total altele il deformează. Dar ce strigă acei oameni ? Ce vor?
  Frustrat ca nu am înțeles clar ce se scandează acolo de pe nici un post tv am cautat pe net. Am fost intrigat/agațat de eveniment mai mult din cauza unui steag cu insemne dacice. Dacii liberi...hmmmm Si alte pancarte, dar ce au dacii liberi cu ceausescu si #?
Am gasit cu greu o filmare pe net. Printre scandari se auzea la un moment dat ceva cu "elibarati-l pe Raul Coltor". Dar cine e personajul si de ce nu am auzit de el in schimb il plimba pe Catarama peste tot... ciudat. Hai sa vad cine e Raul Coltor...
Si  dau de niste chestiuni de iti sta mintea .Kovesi cu  cetățenia  americana , trafic cu arme in Angola, dau unii dosare la rusi etc.

Interviu din 14.05.2020 cu Raul Coltor angajat al serviciului de informatii, sechestrat de autoritati in urma dezvaluirilor facute cu privire la crima organizata care conduce Romania si cu doamna Ecaterina Raisa , colega cu Raul in cadrul aceluiasi serviciu de informatii roman....

https://vimeo.com/418745468/description
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Indra din 18 Mai 2020, 08:21:57
Vai, saracul Ludovicul,  nu intelege nimic. Si-i va fi foarte greu sa digere mai ales de acum incolo ce se va mai intimpla, caci lucrurile abia incep sa se desfasoare, iar P. Iohannis a fugit din carti odata cu iesirea din Urgenta, cam slabit ce-i drept.

In alta ordine de idei,  nebunia Jocului pe care ni-l pune la dispozitie si indispozitie intru schimbare,- nici nu mai conteaza cine si de ce o face - , fiindca este peste tot in lume, cel mai important si degraba lucru trebuitoriu de indeplinit este sa ne relaxam.

Nu cum ni se insinueaza ca trebuie, ori s-o face, ci cautind noi insine prin persoana sinelui se sine-stator sa ne impunem prin meditatie, o mantra ceva, insa musai si obligatoriu sa ne reamintim invatamintele ce le stim despre importanta Respiratiei.

Cu masca sau fara, dar mai ales pentru ca de data asta, este obligatorie.

8-)


Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: abyss din 18 Mai 2020, 16:45:10
Pe o direcție asemanatoare recomanda si Steven Greer.

https://youtu.be/evTPGbPLQGA
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Indra din 18 Mai 2020, 18:58:19
Citat din: abyss din  18 Mai 2020, 16:45:10
Pe o direcție asemanatoare recomanda si Steven Greer.

https://youtu.be/evTPGbPLQGA

Nu stiu engleza, poate iti faci pomana sa pui o traducere.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 18 Mai 2020, 22:38:49
India va depăși ín câțiva ani China la populație - premieră istorică.
Dar dacă cineva crede că indienii vor juca același rol cu China ín economia globală, se ínșeală.
https://www.google.com/amp/s/theprint.in/economy/with-modi-saying-self-reliance-17-times-in-speech-india-seems-set-to-turn-protectionist/420670/%3famp
Omul știe (de) ce spune. Iar exemplul Indiei va fi luat de multe state - mai ales pe fondul tulburărilor ce vor polariza major Asia (din pricina conflictului cu China).
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Indra din 18 Mai 2020, 22:44:10
Stiti ce nu este in regula aici?
Faptul ca cine doreste sa fie in centrul atentiei, o face subtil. Si ma refer la dl. Grifon.
Nu in centrul atentiei ca forumist, ci, ca idei pe care le promoveaza.
Mie mi-a dat o explicatie vis-a-vis de intrebarea obiectiva pe care i-am pus-o in legatura cu SUA, din care nu accept mare lucru, dar vazind reactia unora dintre forumisti, m-am abtinut sa o comentez.

Inafara de dl.Grifon si dl.abyss nu observ nici un punct de vedere penetrabil.

Pacat.



Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Indra din 18 Mai 2020, 22:50:50
Citat din: Grifon din  18 Mai 2020, 22:38:49
India va depăși ín câțiva ani China la populație - premieră istorică.
Dar dacă cineva crede că indienii vor juca același rol cu China ín economia globală, se ínșeală.
https://www.google.com/amp/s/theprint.in/economy/with-modi-saying-self-reliance-17-times-in-speech-india-seems-set-to-turn-protectionist/420670/%3famp
Omul știe (de) ce spune. Iar exemplul Indiei va fi luat de multe state - mai ales pe fondul tulburărilor ce vor polariza major Asia (din pricina conflictului cu China).

Si ce spune omul cu pricina? Asa, in sinteza!?

Eu nu pricep subtilitati , nu am vocatie.

La mine e pe sleau, totul.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: abyss din 19 Mai 2020, 09:12:24
Citat din: Indra din  18 Mai 2020, 18:58:19
Nu stiu engleza, poate iti faci pomana sa pui o traducere.
Are traducere in limba romana. Trebuie doar sa selectați meniu in youtube ,apoi selectați subtitrare  , apoi selectati limba română.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Tamerlan din 19 Mai 2020, 11:41:23
Am citit cu deosebit interes acest topic. Nu am dat pe-aici de ceva vreme (mai ales de când cu Covidu') și chiar căutam un loc de dezbatere al acestui subiect, deosebit de aberațiile de care netul este plin perioada aceasta... Mă refer aici la canalele Telegram ale Q, comentariile articolelor, diversele grupuscule Whatsapp, etc.

Ceea ce m-a frapat (ca să nu zic dezamăgit de-a dreptul) este modul în care este pusă problema... chiar și aici, pe acest forum, unde te-ai aștepta să găsești oameni care au un alt nivel de înțelegere al realității... sau măcar alt gen de cunoștințe, rezultate din expunerea la alt gen de informații, comparativ cu oile telespectatoare. Nu doresc să vă mustru cumva pentru chestiuni care țin de subiectivismul meu și de modul meu de filtra lucrurile, ci doar să luminez subiectul și din alte puncte de vedere, mult prea puțin (sau chiar deloc!) explorate în acest topic (până acum!). "Dezamăgirea" pe care am suferit-o lecturând aceste șaptezeci de mesaje și ceva... nu are nici o importanță și o puteți ignora.  8-)

Dar s-o iau pe rând.

Citat din: Grifon din  17 Mai 2020, 00:07:42Totuși, eu am un atu: faptul că analizez contextul de muuult, când acest carambol media nu era atât de radical intensificat. Am studiat f. atent fenomenul "Occupy", nașterea "Black Block" (de la battle of Seattle), apoi toată derularea "Gilets Jaunes" (cred c-am acumulat peste 300 ore de vizionare, în direct, la ce s-a petrecut pe străzile pariziene). Paralel, am lecturat și tot ce prezintă MSM-ul - doar că nu aiurelile și mimetismele dâmbovițene, ci sursele - Foreign Policy, Bloomberg, The Economist, Financial Times, etc.
Concluzia era clară de mult - cam toate forțele societății (oriunde în lume) doresc modificarea paradigmei neoliberale (numită uneori eronat, din intenție sau nu, "neomarxistă"). Problema nu e dacă vom asista la schimbări, ci cum vor arăta acestea.
Stimate domnule Grifon,
De mută vreme voiam să vă întreb... cum se face că o persoană posedând o inteligență peste medie, așa ca dumneavoastră, un discurs bun, o logică sclipitoare și o tenacitate detectivistică debordantă, poate să creadă cu o convingere demnă de o cauză mai bună, că se poate ajunge la Adevăr folosind drept instrumente logica, deducția și inteligența, iar ca materiale de lucru: informații care eludează în mod voit și programatic Adevărul?!? Când spun "informații care eludează în mod voit și programatic Adevărul" mă refer la cele scrise de în sursele indicate de dumneavoastră, care - să ne înțelegem! - nu sunt neapărat minciuni (din contra, chiar!). Prin ce mecanism psihologic, ajungeți să credeți că vă puteți baza pe ORICE deducție logică și/sau orice construct rațional DEDUS din astfel de "informații care eludează în mod voit și programatic Adevărul". Cum puteți crede că în aceste surse de informare (în fond, doar niște trompete media care au agendă prestabilită, un personal atent selectat și aflate sub un control strict!) veți putea afla ceva (ORICE!) care să nu fie în favoarea celui/celor care le-au lansat pe piață?!?  :? Cum puteți crede că doar logica și rațiunea pot scoate mărgăritare atunci când lucrează cu bălegar?!  :?

Concluzia dumneavoastră din această analiză a rezultat în mod clar, fără echivoc: "Concluzia era clară de mult - cam toate forțele societății (oriunde în lume) doresc modificarea paradigmei neoliberale (numită uneori eronat, din intenție sau nu, "neomarxistă")". Chiar dacă afirmația nu este neapărat o minciună (opinia mea este că subiectul în sine este complet irelevant  :roll:) ea conține germenii inducerii în eroare a oricui o citește! de ce spun asta?! Pentru că oricine o citește va crede că există două entități diferite, cu agende diferite, una cu agendă neomarxistă/neoliberală și alta - vezi Doamne! - cu o agendă diferită. Nimic mai fals! Nu există deloc două entități aflate în conflict, ci una singura care conduce și controlează societatea în mod despotic. Entitatea care - pare! - că se opune este constituită din noi, toți ceilalți. Percepția de conflict pe care o avem se datorează faptului că lucrurile nu funcționează fără sincope pentru acești Controlori ai societății din două motive:
- datorită faptului că noi ne opunem (în 99,999% din cazuri în mod inconștient - pe modelul vacii care dă din copită și răstoarnă găleata cu lapte atunci când o ciupi prea tare de țâță!  :-D) și
- datorită LIPSEI ACUTE DE PERSONAL CAPABIL, cu care se confruntă acești Controlori ai societății.

De-a lungul mesajelor scrise până acum, și-au exprimat opinia mai mulți utilizatori, că ar exista două entități în conflict (de ex. China vs. USA, Banul vs. Religia, Comunism/Socialism vs. Capitalism, Old money (industriașii, petroliștii, producătorii) vs. New money ("virtualii" Gates, Zuckenberg, Bezos, etc.), etc.), fără a realiza că TOATE ACESTEA nu sunt decât cele două fețe ale aceluiași ...... (ups! era s-o comit!  :-D :-D )

În altă ordine de idei, am fost plăcut impresionat de următoarele idei descoperite în acest topic:
Citat din: mr din  01 Aprilie 2020, 09:26:58
Istoria ne-a demonstrat mereu ca schimbarile majore s-au facut cu salturi intre paliere/registre/nivele/frecvente, in sus sau in jos. Cred ca este evident faptul ca logica nivelului pe care suntem acum este iremediabil alterata/epuizata. De aceea nu cred putem analiza economia evolutiva doar din perspectiva unui nivel. E normal ca totul sa-si piarda sensul, se intampla ciclic in istoria omenirii. Se numeste evolutie, iar o parte din simbolistica ouroborosului se refera la salturile intre nivele. De acceea, asa cum bine spunea colega Grifon, e greu de tradus in concretul cotidian, neconventionalul, acesta apartinand altor registre de logica.
In plus, fiintam simultan pe mai multe planuri de existenta, interdependente, planul fizic fiind doar apendicele.

Zic ca e complicat de recunoscut conducatorii de alta natura pentru ca tendinta predominanta este de a-i evalua in registrul perimat al nivelului pe care ne aflam. Putini dintre noi sunt capabili sa gandeasca o imagine de ansamblu pe mai multe nivele - chiar daca nu au certitudini, macar sa o lase liber ca potential. Iar aici antrenarea unei gandiri critice conduce la ascutire a intuitiei, fapt imperios necesar in aprofundarea multinivel.
Masele "beneficiaza" de o educatie perimata, exterioara, care le tine subdezvoltat simtul critic, implicit intuitia. De aceea nu sunt de condamnat pentru ca nu "stiu". Insa conducatorii actuali stiu. Dar si lor li se termina timpul...

Citat din: Grifon din  01 Aprilie 2020, 21:43:17
Foarte bine ales termenul, dle.@mr. Ouroboros - ciclicitate.
Iată un exemplu elocvent : ciuma bubonică (black plague) a bântuit lumea la jumătatea secolului XIV, cu apogeu la 1351. A fost tocmai momentul conjuncției Saturn / Pluton, exact ca și acum. Mai mult, originea ciumei bubonice a fost ín China, de la șobolani, iar apoi s-a íntins pe Drumul Mătăsii - ínsă ín Europa a ajuns mai iute, pe caravelele negustorești ale venețienilor (Veneto) - deci tot Italia (prima și cel mai greu lovită).
Repetabilitatea e fascinantă : aceeași conjuncție astrală, China > șobolani > Italia !

Citat din: Grifon din  16 Mai 2020, 00:48:10
E-hee...bună íntrebare. Chiar profundă.
Părerea mea este că, fiind cunoscută perspectiva unor schimbări de ansamblu, forțele "anti-sistem" nu pot fi íntru totul străine de sistem. Ele vor contribui la transformarea actualului sistem...nu la modificări de profunzimi insondabile.
Posibil să par eliptic, dar nu sunt. Neînțelesul s-ar diminua dacă am fonda raționamentele pe clarificarea premisei bazale. Ce este sistemul ?
Dacă îl concepem a fi peren, cu existență milenară, atunci e clar că nu se va modifica în urmātorii ani.
Dar eu vorbesc de "sistem" în sensul paradigmei neoliberale care a dominat ultimele decenii, nu la sisteme precum banul sau religia, care rămân, în esențā, neschimbate, și-și modificā doar interfața dupā aspirațiile noilor generații.

Iar ca să rāspund cât mai la concretul întrebārii, sunt ferm convins că existā elemente ale actualelor structuri de putere care lucreazā la fabricarea unor "forme" noi, sau la infiltrarea (ulterior cāpușarea) acestora.
Cam la fel cum securiștii abili dinainte de '89 s-au "integrat" bine în noul peisaj de "după".

Dar...chiar și cu menținerea unora la butoane, nu înseamnā cā la precedenta revoluție nu s-a schimbat sistemul. El s-a modificat substanțial, și asta e unicul motiv pentru care mai pot denumi tragedia din 1989 "revoluție". Chiar și cu Ilici & Co la putere, lumea din anii '90 n-a mai fost deloc cea din anii '80.

Să nu fim însă pesimiști. Unica garanție că în noua pradigmā nu vor domina majoritar cei "vechi' poate fi clăditā doar de cei cu adevărat "noi". Pe principiul : nu suntem proști când greșim, dar am fi cu adevărat nătărăi dacă repetăm.

Citat din: hoinar din  27 Martie 2020, 04:23:03
In lipsa unei atitudini ferme si curajoase din partea liderilor, a unor eroi de zi cu zi, suntem in schimb bombardati cu filme pentru copii innapoiati, unde toti oamenii sunt inzestrati cu puteri supranaturale, slabindu-ne astfel increderea in noi insine, niste fiinte [nu-i asa?] obisnuite.

Incet incet, ni se retrag drepturi de baza si ni se refuza accesul la servicii pe care pana deunazi le consideram normale. Si nu trebuie sa fii Roman ca sa fii adormit si usor de pacalit. Se intampla peste tot in lume.

Citat din: abyss din  27 Martie 2020, 12:45:02
Nu vad nici o schimbare asa zis revoluționară. Dimpotrivă.
In clipa care nu mai ai bani si firmele au murit ne  vom alinia frumos TOȚI cu gamela in mâna.
In afara de cei cu relații,  finanțe...etc. Asa a fost si asa va fi de cand e lumea.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 19 Mai 2020, 16:15:37
În primul rând, salut revenirea d-tale, dle.@Tamerlan ! Mā bucur sā-ți citesc iar opiniile, fie ele și critice.
Cred cā înțeleg un pic și nemulțumirea ce-o resimți, însā nu cred cā discuția e de vinā.
Firește, adevărul la care faci referire nu va răzbate din topicul curent. Ar însemna sā plonjām metafizic, tranzitând barierele...matrixului (aceleași,dar altfel vopsite).
Da, doctrine, sisteme., toate sunt aceleași, și din acest p.d.v discuția ar fi sterilă. Doar că eu, inițiind topicul, nu am năzuit la abordări ideale, sau transcendentale.
Ca și comparație, de am fi purtat dialogul ín 1939, inevitabil am fi discutat despre nazism și comunism. Și sigur am fi conchis (ími place să cred) că nu-s decât 2 fețe ale aceluiași....și că dihotomia e iluzorie.
Dar totuși...iluzorie sau nu, false sau nu...cele două curente s-au manifestat violent, zbuciumând o Europă, ucigând zeci de milioane. La vremea respectivă era f.important să le cunoști, ca să știi cum să  te adaptezi (chiar de nu credeai ín niciuna).
Așa și acum. Mutațiile vin, efectele nu vor íntārzia să apară. Că ín esențà tot aceleași prime "cauze" rămân...asta ar fi subiectul unui frumos eseu filosofic.

Deci...nu e vorba că se ignoră chestiunea ín "rădăcini". E o dezbatere despre "forme", dacă vrei - căci aceste forme ne vor afecta pe toți, volens - nolens.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 19 Mai 2020, 22:27:59
Iar referitor la deducții făcute pe baza unor surse "cu agendă" (precum publicațiile de care am pomenit) pot spune că sunt nu doar utile, dar și necesare.
Din clipa ín care o sursă este identificată ca fiind programatică, ea devine folositoare pentru a deduce dorințele programatorului. Nu trebuie crezute (ca fiind "făclii de adevăr"), dar pot fi crezute că reflectă alt adevăr - al celui / celor ce dictează politica editorială.
Dezinformarea funcționează doar cât timp sursa este crezută (ín mod naiv) drept bine-intenționată, sau măcar neutră. Din clipa ín care se reperează minciunile, și ele constituie materie primă pentru analiză - vedem íncotro "bate" lanțul propagandei.
Citind Forbes sau The Economist, eu nu cred că sunt "buni" sau "corecți". Le știu a fi trompete, dar le urmăresc, căci cine suflă ín ele are un scop. Iar după cum sau unde suflă se pot face inferențe utile.
Poate nu adevărate (ín sensul dat de dl.@Tamerlan), dar cu siguranță valide.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 30 Mai 2020, 15:41:26
Citat din: Grifon din  23 Aprilie 2020, 12:01:24
Ín America asistăm la o divizare fără precedent (sau cu precedent índepărtat, precum chestiunea aboliționistă). Politica lui Trump adâncește clivajele, asta e limpede, și va fi interesant de urmărit cât de mult se va accentua radicalismul în perioada septembrie - decembrie, pe fundalul alegerilor prezidențiale.
Precum arată și elemente din articolul postat de dl.@SLEAH19, competitorii (China, Rusia) toarnă cu elan "gaz pe foc" ín acest segregaționism, paralel cu radicalizări tip Q-Anon - ceea ce pune și mai multă presiune în societatea americană.

În opinia mea, indiferent cine va câștiga Biroul Oval, tensiunile vor rămâne adânci cel puțin încă 4-5 ani. Și dacă "virusul" va "recidiva", climatul va deveni de-a dreptul exploziv, mai ales că : https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.dailymail.co.uk/news/article-8116579/amp/Nervous-Americans-start-panic-buying-GUNS-amid-coronavirus-panic.html&ved=2ahUKEwjK2v_bo_7oAhWylosKHdgOBZ4QFjAEegQIAxAB&usg=AOvVaw18z9MQFQHxz_KZdsGRXiAL&ampcf=1

Hm, deja a și ínceput.
Prezic tulburări crescătoare, independente de moartea acelui nefericit. Vandalizarea sediului CNN indică și altceva decât atacurile asupra secțiilor de poliție.
Chiar dacă lucrurile vor părea a se calma, afirm că vor apare iar, după august. Iar apogeul va fi, in crescendo, prin noiembrie - ianuarie (după scrutin), iar aceste evenimente vor demara, evolutiv, íntreaga schimbare de paradigmă.
Vin vremuri mai interesante și decât contextul 1989.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: fiulploii din 30 Mai 2020, 23:13:52
Rămâne de văzut cine va avea dreptate. Că se incearcă soargerea sua, a chinei , a rusiei si a ue nu e nici un secret. Iar ceea ce numesc unii statul paralel este dupa parerea mea ceva real dar nu ceea ce exprima mass media.  Mai degraba ceva analog celei de-a doua fundație ca si concept de actiune. Că posibilitatile de actiune nu am de unde sa le stiu sau sa le intuiesc.
  Calea principala de actiune este exact cea presupusa de dumneata, @Grifon si este in desfasurare dar exista si alte factiuni sau fractiuni . Si toti cei implicati au cam aceeasi putere de actiune . Vb ceea, daca nu a mers cu coviduțu poate merge cu rezbelu' inter-rasial.
   Vb lui Mike Tyson pe twiter, in atasament.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 31 Mai 2020, 01:46:48
Existā, neîndoielnic, multe facțiuni. Și fiecare cu arsenalul propriu (fie cā vorbim de Antifa lui Sörös sau de experții militari ai lui Trump). Dar, precum am zis, nu asemenea nuclee restrânse crează revoluții. Ele ori le regizeazā, ori le cāpușeazā din umbrā pe cele reale - forță maselor fiind imensă, dar oarbā.
Cauza realā e tensiunea majorā indusā în populații, progresiv, de neoliberalism. Cazanul mocnește de mult, dar lumea ínghite Hollywood, nu realități. Moartea acelui negru e declanșator conjunctural - putea fi orice altceva, sau va mai fi, până ín noiembrie, și altceva. Iar violențele sunt alt indiciu - cu cât mai extinse și brutale, cu atât vedem cât de mare e tensiunea din societatea americană (de fapt, occidentală, grosso - modo).
Cine va câștiga ? Azi nu pot ști. Dar e limpede că niciun manipulator, oricât de abil, nu poate drege o belea oferind aceeași factori care au generat beleaua.
Vom vedea. Lucrurile abia íncep, sunt fluide. De la una se va ajunge la alta...iar celelalte state vestice vor avea izbucniri similare (de fapt Franța a deschis bâlciul, iar ín UK se va cumula cu Brexitul).
Noi ? Să nu ne agităm, mămăliga românească duduie ultima. Am zis eu bine...2024 - 2025.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: fiulploii din 01 Iunie 2020, 12:29:44
Evenimentele sunt fluide evident dar faptul ca intr-o parte a Americii curge apa mai involburată nu inseamna ca e peste tot la fel. Incercari de tulburare a apelor au fost tot timpul si nu se vor sfarsi niciodata fiindca ăsta e circuitul apei in natura  :lol:  Ultima mare revolta in sua a tinut 6 zile si a fost prin 2014. Nici o sansa ca evenimentele sa se raspandeasca in Europa, parerea mea. Iar in Romania nici atat. Si cred ca nici nu ne dorim asta, eu cel putin nu doresc asta .
   Viata inseamma miscare iar miscarea e de fapt schimbare, nu? Lucrurile nu stau pe loc dar starea de agitatie nu e benefica cand este exploziva dar explozia poate fi controlata pt a diminua sau anihila pagubele. Orice sistem social are supapele lui pt reducerea presiunii , unele suoape sunt intr-adevar controlate de om dar sunt altele care sunt in afara controlului omului. Si se observa din consemnarile istorice acest lucru, cel putin eu la concluzia asta am ajuns.
   Si am mai observat ceva, toate "stiintele oracolare" incepând cu oracolul din Delphi sau mai dinainte si terminand cu ghicitul in palma sau in ce-o mai fi, se bazeaza pe frica omului de achimbare, pe sentimentul de asteptare a vreunei nenorociri ce va să se intample. Si cum " clientul nostru, stapanul nostru" sa-i dam ceea ce vrea: previziuni apocaliptice, nenorociri, razboaie, anarhie.
  Evident ca nici un sistem social nu este perfect dar e perfectibil. Exista exagerari si erori insa ele se corecteaza. calea corectarii prin violenta si anarhie nu este corecta si nici durabila, exemple sunt destule.
   Europa nu e America, ăia de dincolo de Marea zbaltoaca au arme . Iar Romania nu e Europa, clar  :lol:
   Asa cum exista miscari de dezbinare , excentrice , in Sua si Europa , asa exista si miscari concentrice iar astea din urma, cel putin deocamdata, sunt mai puternice. Ce va fi peste o suta de ani    vom trăi si vom vedea.
   Până atunci avem de umblat la macaze, năcazuri si paradigme personale fiindca este loc de mai bine intotdeauna.  :roll:
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 01 Iunie 2020, 13:49:10
Citat din: fiulploii din  01 Iunie 2020, 12:29:44
Evenimentele sunt fluide evident dar faptul ca intr-o parte a Americii curge apa mai involburată nu inseamna ca e peste tot la fel. Incercari de tulburare a apelor au fost tot timpul si nu se vor sfarsi niciodata fiindca ăsta e circuitul apei in natura  :lol:
Păi să vedem cum e cu părțile învolburate (atașamente). Cu excepția clară a Texasului, statele cele mai învolburate sunt cele anti-Trump (comparație cu ultima hartă electoralā).
Citat din: fiulploii din  01 Iunie 2020, 12:29:44
Ultima mare revolta in sua a tinut 6 zile si a fost prin 2014. Nici o sansa ca evenimentele sa se raspandeasca in Europa, parerea mea. Iar in Romania nici atat. Si cred ca nici nu ne dorim asta, eu cel putin nu doresc asta .
Faptul că nu se exportā același declanșator, nu înseamnă că fundalul social nu e receptiv. În Franța a duduit din 2018, apoi tot anul 2019. S-au pornit de la o taxă pe carburant (retrasă de altfel f.iute) dar protestele s-au extins și diversificat timp de cca. 30 de weekend-uri, cu Champs - Elysée făcut praf de cel puțin 5 ori. La un moment dat nici nu mai conta de unde pornise, revendicările deveniseră anti-totul.
Citat din: fiulploii din  01 Iunie 2020, 12:29:44
[...] Orice sistem social are supapele lui pt reducerea presiunii , unele suoape sunt intr-adevar controlate [...]
De obicei, da. Acum însă presiunile sunt prea mari, de mult cumulate, iar cazanul e sub presiune. Repet, aici nu vorba doar de "brutalitatea poliției". Se va vedea, în următoarea perioadă, că problema merge mult mai în adâncimea societății.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: fiulploii din 01 Iunie 2020, 14:21:00
Corect ce spui in ipoteza presupusa ca societatea civila este unitara. Fundalul social nu e receptiv la jaf, teroare si anarhie, nici in sua si nici aiurea.
Deja circula pe net filmulete facute de protestari in care se vad agitatori sau initiatori la violente: un cretin a scos arcul si sagetile sa traga in manifestanti iar aia au sarit pe el si i-au dat foc la masina, in alta parte un ins imbracat in negru, cu masca de gaze pe fata si umbrela intr-o mana spargea geamurile unui magazin cu un ciocan apoi a incercat sa se faca nevazut, exact cum am vazut in Timisoara la revolutie.  Astea doua sunt mai recente. In ultimul caz multimea nu a participat la jaf. Sa mai spun ca jaful e facut sau initiat de gastile de cartier apoi intervine nebunia multimii oarbe care se lasa dusa de val? Cred ca nu are rost.

Planeta nu e in flacari, cineva( adica mai multi) incearca doar sa atate jarul iar unde se stinge incearca reaprinderea. S-a mai trecut prin asta.
Si nici presiunea nu e mai multa decat de obicei, chiar daca e un record de someri in sua. Sa nu uitam de greva minerilor englezi din 84-85 , nu a fost sfarsitul societatii.
Ce e mai mult? E doar rapiditatea cu care circula informatiile, reale sau false ori amestecate, ceea ce ne da sentimentul de iminenta catastrofala, sentimentul de mondializare.

Hartile sunt bune in general iar hartile statistice sunt ... exact cum e statistica  :lol:  Asa frumos se poate minti cu statistica incat eu nu dau nici un credit pe ce se arata statistic in mass media.
Iar ca sa iti faci o parere despre ce vreau sa zic cred ca ar fi interesant de revazut statisticile "covidesciene".

America e alta lume, e greu sa judeci obiectiv daca nu faci parte din societatea aia. Tensiunile rasiale au existat de la inceputul lor si aceste tensiuni nu vor disparea prea curand.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 01 Iunie 2020, 15:28:30
Privitor la statistici, de acord 100%. Am spus-o chiar pe forum, íncă din martie - "matematica" virusului a fost de-a dreptul imbecilă (atât de aiurea, íncât, dacă excludem conspirația, rămâne doar prostie purà).
Referitor la diversiuni, iaràși subscriu total. Iar coincidența focarelor mari cu fief-urile anti-Trump va da apă la moară curentului Q (deja platformele dedicate vuiesc).
Trump acuzà fățiș stànga radicală (Antifa), iar ăilalți zbiară că e drepta radicală ("white supremacists"). Mi se confirmă analiza cf. căreia climatul din SUA degenerează vădit spre extreme - iar ceea ce se observa până acum ín mediul virtual a devenit clar și pe străzi.

După un climax, jafurile / íncăierările se vor opri, dar tensiunea din mentalul colectiv nu. Íntrucât alegerile lor se apropie, taberele nu vor tempera mesajele. Conservatorii și alt-right vor ímpinge la maximum teze precum "Q", iar democrații vor bascula toate acuzele ín capul lui Trump.
Urmează dezvoltarea "Obamagate", iar seismul va crește. După o oarecare acalmie lucrurile se vor agrava iar - și atunci va fi mai limpede cauzalitatea mai adâncă. Iar când se vor acidula și cu China, zbuciumul va reverbera și pe filiere internaționale.

Vom vedea. E clar totuși că ciclicitățile extra-matriciale își spun cuvântul. După 1917 și 1989, momentul 2026 va fi limpede pentru oricine. Acum doar se acumuleazā "bulgărele de zāpadā".
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Ganditorul din 02 Iunie 2020, 07:11:34
Extrem de interesante discutiile pe aici = regret ca "in izolare" nu mi-am facut timp sa mai citesc/respund.

Cam tot ce se intampla in lume este pe principiul Cauza-Efect. Asistam la o batalie pe ciolan care nu mai are onoare, respect, limite, nu mai are "cauze nationale" si mai ales nu mai tine cont de valoarea umana si umanitate in general. De cand s-a acceptat "teza" suprapopularii si necesitatii "reducerii populatiei" TOTUL E PERMIS.
Uitati-va la aceasta PANDILIE, care teoretic si ocultat - cu Biil G sau Soros, ar fi trebuit sa loveasca pe directia necesitatii "reducerii populatiei" ... Loveste cu precadere rasa alba si modul ei de viata. In tarile in care populatia se spala de 2 ori pe an, sau in zonele suprapopulate ale Pamantului ...efectul e cam zero - pagube colaterale cum ar spune fratii americani.  Rasa alba e ingenunchiata insa...ISLAMIZAREA MEDICALA e in toi (sa mai vad cine are tupeul sa zica ca femeile din lumea musulmana sunt oropsite ca poarta "burka" cand noi toti astia "civilizatii" purtam masca ...ca altfel ne bate guvernu' la portofel sau ne incatusaza politia).
Mai trebe sa se dea lege ca Alah e supremul care "reduce virusu" si gata (faza cu "femeile sunt mai sensibile la virus si trebuie sa poarte masca mai frecvent" deja a aparut).

Incet, incet, ne indreptam spre logica musulmana a vietii - cand ai voie sa faci doar ce spune stapanul - iar aia de ati prins socialismul romanesc dinainte de 89 o sa plangeti pe la colturi dupa libertatile de atunci.
Cu batranii = adica aia de mai stiu cum era si cam ce este normal s-a rezolvat, izolare totala ...pana la izolarea finala de la cimitir (si acolo cu martori putini si fara autopsie ...ca sa poata fi numarati, amprentati si eliminati aia care vad prea multe).
O paranteza aici = faza pentru guvizi ca "batranii sunt o povara pt economie" e o incitare la distrugerea vasnicilor . Ei n-au fost niciodata o povara, si-au platit cu varf si indesat pensiile prin taxe enorme de-a lungul vietii si sunt CUREAUA DE TRANSMISIE dintre fondurile de pensii si industria Pharma - pt ca vrei nu vrei ai reteta cu cele mai scumpe medicamente (de multe ori inutile si chiar nocive), iar 50% din aceste fonduri (cel putin) se duc spre a sustine o industrie (petrochimia- farma) care si asa are o rata de castig de 1000%.

La copii - tot in PANDILIE - am dat drumul la programul prezidential de "educatie sexuala" = adica cam ce faceau jigodiile de conducatori de acum cateva sute de ani cand dadeau tribut copii la Poarta Otomana fac astia acum prin pregatirea copiilor pt "mangaierea si cunoasterea corpului", prin transglenderi si "teoria schimbarii sexului" ca sa fie copiii mai acesibili la astia de si-o trag pe la spate si invatati de mici cu "normalitatea de a si-o trage in kwr". Oricum, parinti si bunici, daca va surprindeti copiii masturbandu-se in bucatarie sau sugand scula vre-unui cocalar de cartier nu va speriati - ei isi fac doar temele de acasa si dau extemporal practic la materia scolara " educatie sexuala". Traiasca logica lui wuhanis si noul mod de a plati tribut in COPIII ROMANIEI.

In plina PANDILIE a fost mare, mare campanie de montat antene 5G = asa ca indemnul ala "stati acasa" in custile voastre faraday poate fi inteles si ca o perdea de fum bine alcatuita - aveai voie pe strada doar la orele cand antenele astea nu radiau prea tare = ca altfel se prindea tugulanul ca toti aia de cad pe strada ca mustele ...nu cad de la virus ci de la antene 5G. Asa, cu ore fixe si cu dozarea treptata a radiatiei ...au murit cati au murit dar ...populatia s-a adaptat.

Asa ca degeaba (nu degeaba, ca asa e igienic...) va spalati pe maini si purtati masca - la cap ne=o trage alfel IAR daca ar fi fost solutia la virus cu spalatul pe maini n-ar fi murit in Europa si in zona rasei albe (sua, rusia) atat de multi iar in zonele unde igiena e precara ...doar asa, din cand in cand. Iata mai jos harta cu COVID 19 in timp real, cu morti si raniti ... ca sa va edificati cum stat treaba cu PANDILIA
Cam atat fratilor . O zi buna, multa sanatate si discretie mare - ca daca va dibuiesc astia va aresteaza ca sunteti asimptomatici (adica IMUNI - dupa toate definitiile medicale) va baga la spital de carton, va pun pe burta ca pe soparle, si muriti de COVID 19 ...cu gatul rupt dupa ce asistenta v-a tras capul pe spate sa va "salveze" cu tubulatura aparatului de respirat bagat pe gat - cand voua vi se coaguleaza sangele de fapt si aveti nevoie de ventilatie pulmonara ca de frectie la picior de lemn.

Harta mondiala  covid19            https://infographics.channelnewsasia.com/covid-19/map.html




Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 02 Iunie 2020, 22:19:02
Citat din: fiulploii din  01 Iunie 2020, 12:29:44
[...]Ultima mare revolta in sua a tinut 6 zile si a fost prin 2014. Nici o sansa ca evenimentele sa se raspandeasca in Europa, parerea mea. [....]
Cred c-ar trebui să-ți reconsideri opinia, dle.@fiulploii.
https://www.google.com/amp/s/newseu.cgtn.com/news/2020-06-02/Thousands-attend-Black-Lives-Matter-protests-in-Amsterdam-and-Paris-QZOT6QYafm/share_amp.html
Iar asta după cele similare din UK. La Paris am văzut ín direct...același stil (motivul fiind cică un negru care a dat colțu' acu' vreo 4 ani, dar abia azi și-l amintiră..).

Aici însă cred că trebuie să reflectăm mai profund. Căci una este curentul revoluționar latent, parte a mentalului colectiv, și alta sunt aceste acțiuni manifeste, cam prea...sincronizate.

Potențialul latent de erupție a fost de mult sesizat și cuantificat (există institute private de human research cu adevărat profesioniste, dar care lucreazà doar pentru comanditari, nu pentru...oricine).
Nu e exclus ca, știind că valul e iminent și nu poate fi barat, unele forțe să íncerce a-l confisca (sau măcar să-l redirecționeze).

Oricum, precum am zis, spirala crește.
Ne aflàm la ceea ce aș numi "stadiul 1"
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: abyss din 03 Iunie 2020, 22:50:15
Citat din: Ganditorul din  02 Iunie 2020, 07:11:34
Extrem de interesante discutiile pe aici = regret ca "in izolare" nu mi-am facut timp sa mai citesc/respund.

Cam tot ce se intampla in lume este pe principiul Cauza-Efect. Asistam la o batalie pe ciolan care nu mai are onoare, respect, limite, nu mai are "cauze nationale" si mai ales nu mai tine cont de valoarea umana si umanitate in general. De cand s-a acceptat "teza" suprapopularii si necesitatii "reducerii populatiei" TOTUL E PERMIS.
Uitati-va la aceasta PANDILIE, care teoretic si ocultat - cu Biil G sau Soros, ar fi trebuit sa loveasca pe directia necesitatii "reducerii populatiei" ... Loveste cu precadere rasa alba si modul ei de viata. In tarile in care populatia se spala de 2 ori pe an, sau in zonele suprapopulate ale Pamantului ...efectul e cam zero - pagube colaterale cum ar spune fratii americani.  Rasa alba e ingenunchiata insa...ISLAMIZAREA MEDICALA e in toi (sa mai vad cine are tupeul sa zica ca femeile din lumea musulmana sunt oropsite ca poarta "burka" cand noi toti astia "civilizatii" purtam masca ...ca altfel ne bate guvernu' la portofel sau ne incatusaza politia).
Mai trebe sa se dea lege ca Alah e supremul care "reduce virusu" si gata (faza cu "femeile sunt mai sensibile la virus si trebuie sa poarte masca mai frecvent" deja a aparut).

Incet, incet, ne indreptam spre logica musulmana a vietii - cand ai voie sa faci doar ce spune stapanul - iar aia de ati prins socialismul romanesc dinainte de 89 o sa plangeti pe la colturi dupa libertatile de atunci.
Cu batranii = adica aia de mai stiu cum era si cam ce este normal s-a rezolvat, izolare totala ...pana la izolarea finala de la cimitir (si acolo cu martori putini si fara autopsie ...ca sa poata fi numarati, amprentati si eliminati aia care vad prea multe).
O paranteza aici = faza pentru guvizi ca "batranii sunt o povara pt economie" e o incitare la distrugerea vasnicilor . Ei n-au fost niciodata o povara, si-au platit cu varf si indesat pensiile prin taxe enorme de-a lungul vietii si sunt CUREAUA DE TRANSMISIE dintre fondurile de pensii si industria Pharma - pt ca vrei nu vrei ai reteta cu cele mai scumpe medicamente (de multe ori inutile si chiar nocive), iar 50% din aceste fonduri (cel putin) se duc spre a sustine o industrie (petrochimia- farma) care si asa are o rata de castig de 1000%.

La copii - tot in PANDILIE - am dat drumul la programul prezidential de "educatie sexuala" = adica cam ce faceau jigodiile de conducatori de acum cateva sute de ani cand dadeau tribut copii la Poarta Otomana fac astia acum prin pregatirea copiilor pt "mangaierea si cunoasterea corpului", prin transglenderi si "teoria schimbarii sexului" ca sa fie copiii mai acesibili la astia de si-o trag pe la spate si invatati de mici cu "normalitatea de a si-o trage in kwr". Oricum, parinti si bunici, daca va surprindeti copiii masturbandu-se in bucatarie sau sugand scula vre-unui cocalar de cartier nu va speriati - ei isi fac doar temele de acasa si dau extemporal practic la materia scolara " educatie sexuala". Traiasca logica lui wuhanis si noul mod de a plati tribut in COPIII ROMANIEI.

In plina PANDILIE a fost mare, mare campanie de montat antene 5G = asa ca indemnul ala "stati acasa" in custile voastre faraday poate fi inteles si ca o perdea de fum bine alcatuita - aveai voie pe strada doar la orele cand antenele astea nu radiau prea tare = ca altfel se prindea tugulanul ca toti aia de cad pe strada ca mustele ...nu cad de la virus ci de la antene 5G. Asa, cu ore fixe si cu dozarea treptata a radiatiei ...au murit cati au murit dar ...populatia s-a adaptat.

Asa ca degeaba (nu degeaba, ca asa e igienic...) va spalati pe maini si purtati masca - la cap ne=o trage alfel IAR daca ar fi fost solutia la virus cu spalatul pe maini n-ar fi murit in Europa si in zona rasei albe (sua, rusia) atat de multi iar in zonele unde igiena e precara ...doar asa, din cand in cand. Iata mai jos harta cu COVID 19 in timp real, cu morti si raniti ... ca sa va edificati cum stat treaba cu PANDILIA
Cam atat fratilor . O zi buna, multa sanatate si discretie mare - ca daca va dibuiesc astia va aresteaza ca sunteti asimptomatici (adica IMUNI - dupa toate definitiile medicale) va baga la spital de carton, va pun pe burta ca pe soparle, si muriti de COVID 19 ...cu gatul rupt dupa ce asistenta v-a tras capul pe spate sa va "salveze" cu tubulatura aparatului de respirat bagat pe gat - cand voua vi se coaguleaza sangele de fapt si aveti nevoie de ventilatie pulmonara ca de frectie la picior de lemn.

Harta mondiala  covid19            https://infographics.channelnewsasia.com/covid-19/map.html






Apropo de 5G.
Tu știai de un tip laureat al premiului nobel,  virusolog mare care a "transmis" dinfranța in italia un virus intr- un mediu acvatic?
https://en.m.wikipedia.org/wiki/DNA_teleportation
The DNA transduction experiment   Edit
The experiment was first made in July 2005, and was repeated and filmed for a TV documentary in 2013, released on the French channel France 5 on 5 July 2014.[9] The online journal Ouvertures detailed the test protocol through interviews with Montagnier.[10]

Montagnier's experiment can be summarised as follows:

A known water sample with 2 ng/ml of 104 bases DNA from an HIV infected patient is diluted by 10 into water and agitated for 15 seconds. After filtration to remove the DNA, the dilution and agitation steps are repeated 10 times, reaching high dilution levels of 10−10.
The highly diluted sample emits electromagnetic signals (EMS) of low frequencies.
This EMS is recorded by a microphone coil and saved as a 6-second WAV file at the lab in Paris.
The WAV file is emailed to a partner team at the university of Benevento in Italy.
The Italian team emits with a coil for 1 hour the EMS of the WAV file on a sample of distilled water in a sealed metal tube.
The water sample is then placed in a polymerase chain reaction (PCR) machine.
The PCR machine in Italy produces DNA, 98% identical to the initial DNA in Paris.


Si ceva pentru macaz:
https://youtu.be/i1kNvbXf0NU
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: sunnyboy din 04 Iunie 2020, 20:19:50
Apropos de 5G, Iranul are multe cazuri de coronavirus si zero antene 5G! Cum explicati asta, stimati @Ganditorul si @abyss?
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 05 Iunie 2020, 01:30:54
Până să răspundă colegii, iată o părere:
- de vreme ce eu unul n-am crezut o iotă din tot circul ăsta (și îmi asum declarația, vb.lor, "pe propria răspundere"), evident că nu cred nici în statisticile Iranului.
Păi să fim serioși ! Un stat autoritar, ba chiar în litigiu deschis cu "lumea", nu se grăbește niciodată a-și arăta, public, vulnerabilitățile. Cum de i-a apucat așa, deodată, onestitatea și transparența ?!

Răspunsul e simplu. Au încercat să mai scape de embargou, ba chiar să speculeze sentimental momentul. La început (martie) erau locul 3, după China și Italia, dar după ce Trump a declarat clar și răspicat că nu va schimba nimic din atitudinea belicoasă a SUA...persanii s-au mai răcorit cu "vioara".
Adică, scuze..."s-au făcut bine", hahaha !
https://www.google.com/amp/s/www.digi24.ro/amphtml/stiri/actualitate/donald-trump-noi-amenintari-pentru-iran-in-contextul-in-care-oamenii-mor-de-coronavirus-epidemia-nu-ii-va-salva-de-sanctiuni-1278635
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: abyss din 05 Iunie 2020, 09:39:17
Citat din: sunnyboy din  04 Iunie 2020, 20:19:50
Apropos de 5G, Iranul are multe cazuri de coronavirus si zero antene 5G! Cum explicati asta, stimati @Ganditorul si @abyss?
Unde am spus eu ca se transmite carcalaku prin 5G stimabile?? si in plus nu trebuie sa explic eu nimic fiindca nu e treaba mea. Explicati dumneavoastra contrariul daca doriti.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: fiulploii din 06 Iunie 2020, 12:02:05
Citat din: sunnyboy din  04 Iunie 2020, 20:19:50
Apropos de 5G, Iranul are multe cazuri de coronavirus si zero antene 5G! Cum explicati asta, stimati @Ganditorul si @abyss?

Pot sa explic eu? In atasament explicația este  :roll:
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 07 Iunie 2020, 20:59:37
Proteste...indignare...haștaguri...
Dar totuși...
https://www.google.com/amp/s/thecourierdaily.com/george-floyd-criminal-past-record-arrest/20177/amp/
Iată ce înseamnā mass-media partizane. N-aud decât de "bietul George"...dar meșteru' avea ditamai cazierul !
Când l-au dat prin radio, polițiștii au intrat, evident, în alertă - mai ales că tocmai comitea încă o infracțiune, cu bani falși.
Desigur, intervenția a fost brutalā, nu scuz abuzul...dar confirmă că presa (mare parte), cântă numai la anumite strune.
Consider că se íncearcă o confiscare / deturnare a elanului revoluționar popular, spre cu totul alte ținte decât realele cauze ale nemulțumirilor. Ínsă demersul nu va face decât să crească valul, nu va funcționa rețeta "supapei".
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Ganditorul din 20 Iunie 2020, 14:55:48
Da. Iranul e un contraexemplu bun... Deocamdata suntem in situatia aia a lui Cezar : "zarurile au fost aruncate ...dar inca se mai invart "

5G-ul are cu siguranta legatura cu aceasta pandemie, cu acest virus, si nu numai . Dar cred ca nu numai "oamenii negrii" au idei stralucite de manipulare si control - cred ca si ceilalti, "oamenii albi" au partea lor de joc in acest ping-pong planetar. La sfarsit vom vedea scorul ...care a dat mai multe mingi castigatoare.

Ce pot sa spun ? Am evadat in natura si am constatat ca aceasta pandemie se vede altfel de acolo, din punctul de vedere al naturii...care s-a refacut spectaculos. Asa ca izolarea/distantarea a adus si plusuri ...
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: sunnyboy din 23 Iunie 2020, 20:28:29
teama de 5G legata de coronavirus devine un soi de noua religie, imi pare...
In Bolivia au distrus unii echipamentele gsm, crezand ca-s 5G...
https://www.barrons.com/news/bolivia-villagers-destroy-5g-masts-over-virus-fears-01592301304 (https://www.barrons.com/news/bolivia-villagers-destroy-5g-masts-over-virus-fears-01592301304)
In Europa le-au dat foc...
https://abcnews.go.com/Health/wireStory/conspiracy-theorists-burn-5g-towers-claiming-link-virus-70258811 (https://abcnews.go.com/Health/wireStory/conspiracy-theorists-burn-5g-towers-claiming-link-virus-70258811)


Incerc, fara succes deocamdata, sa-mi dau seama cine are de castigat din campania asta; ar putea fi Elon Musk, cu Starlink, dar nu prea-mi vine sa cred, deoarece oamenii obisnuiti nu fac diferenta intre 5G si Starlink, le considera acelasi lucru. Ar mai putea fi companiile care produc echipamente telecom din SUA/Europa de vest, in tentativa de a opri sau intarzia instalarea de echipamente profesionale 5G Huawei pana la momentul la care vor avea echipamente si preturi competitive cu chinezii...

Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: fiulploii din 16 Noiembrie 2020, 13:53:41
Citat din: Grifon din  16 Noiembrie 2020, 12:31:54


Următorul punct de cotitură va fi scoaterea petrolului din ecuații. Atunci să te ții crize și zbateri, ba la ruși chiar mai violente ca la americani.

(voi mai aprofunda aceste idei, dar pe topicul dedicat - "Macaz la paradigmă").


  pregatirea populatiei pt acceptarea unei noi taxe?
https://www.express.co.uk/life-style/cars/1360644/aa-president-rishi-sunak-pay-per-mile-road-pricing-uk-tax?__vfz=medium%3Dstandalone_content_recirculation_with_ads


"The Government can't afford to lose £40bn from fuel duty and car tax when the electric revolution arrives.

Chancellor Rishi Suank is understood to be "very interested" in the idea of a national mileage charging scheme to fill a £40billion hole created by electric cars.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: hoinar din 18 Noiembrie 2020, 13:12:42
Cateva linkuri extrem de interesante (ca sa nu zic alarmante) in contextul actual:

https://www.youtube.com/watch?v=pF_kXE-HXSQ
https://www.weforum.org/great-reset/
https://www.imf.org/en/News/Articles/2020/06/03/sp060320-remarks-to-world-economic-forum-the-great-reset
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 18 Noiembrie 2020, 13:38:01
E clar că "ofensiva verde" va fi o componentă esențială a "noii paradigme".
Aparent s-ar zice că e un scop nobil (aer curat, copăcei, ursuleții Panda...). Dar să nu fim atât de naivi încât să credem că (unii din) potentații lumii se perpelesc de grija...pajiștilor.
Ecologia face parte din arsenalul noului complex de putere emergent (new money, complexul informațional - comercial), in lupta cu vechiul establishment (militar-industrial). Internet-ul n-are nevoie de hârtie sau petrol / cărbuni, așa că "titanii" Gates, Zuckerberg, Bezos pot lovi bine în direcția asta (privându-i de resursele materiale pe cei tip old money).
Totodată, IT-ul este, ipso factum, globalist. Un combinat siderurgic sau o platformă petrolieră nu pot fi mutate peste meridiane, dar "virtualii" se duc unde poftesc. Azi aici, mâine în Djakarta..poimăine chiar la pol (fără taxe...cooler natural (gratis) pentru servere...iar dacă e prea frig, să stea doar un robot acolo!).
Și trăiască telemunca ! (concept ce numai în noile domenii poate funcționa).

Așadar, iată cum unora "pandemia" le priește de minune, in timp ce vechile forme de producție / avuție (implicit proprietarii) se adăncesc in criză.

Dar lupta continuă. Mă întreb ce vor manevra "păgubiții" - mai ales că tocmai îl pierdură și pe Donald.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: abyss din 18 Noiembrie 2020, 15:48:16
Inca nu. Bideu inca nu a câștigat iar Trump nu a pierdut. Oricât s-ar da unii peste cap, oricat ar minți,  fura ori distorsiona realitatea. Lumea obișnuită in State se trezește. Lupele si oglinzile distorsionarii se sparg una după alta. O să vedeți....curând. Si poate si  la noi in creuzetul de testare socială numit candva România viața va reintra pe un curs mai normal.
Nu suntem cu toții fețele aceleiași monezi (deșii in creuzet așa am devenit).
Chiar ma distram cinic. Uite domnule,  au ajuns în America sa trăiască fix ca in România..... in loc de dulap au un bideu.
Globalistii neomarxisti din state au facut o mare greșeală. Care ii va costa totul. O sa vedem cât de curând.


Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 18 Noiembrie 2020, 18:51:02
Nu sunt fan Trump (ca persoană), dar mă declar un simpatizant al conservatorilor - fie și numai pentru că mă termină psihic "corectitudinea politică" a taberei progresiste.
Lăsănd însă la o parte simpatiile / antipatiile mele, Trump are f.slabe șanse de a întoarce rezultatul.
S-a vorbit mult despre matematica aberantă a procentelor CNN, despre grămezile de plicuri despre care nici naiba nu știe cum/cine/cánd le-a pus (doar data poștei), despre etc...etc.
Lipsesc însă probele. Și mă refer la probe clare, indubitabile, care să ateste invaliditatea a zeci de mii de voturi. Nu 10...100...1000.
Se tot vehiculează și ideea "flagrantului" (voturi marcate), care ar scoate la iveală furtișagul democraților. Frumoasă poveste (demnă de un film) dar total fabulatorie. Nu armata / Homeland tipăresc și distribuie voturile, ci autoritățile administrative, conduse de guvernatori. Așa că...cel puțin unde au poziții bune democrații...aleluia.

Trump ar mai putea incerca nebunia de a păstra cu forța puterea. M-aș tăvăli de râs văzând "marea democrație" cu manevre de tip "japcă" (eventual cu soldați pe străzi)...dar așa ceva nu se va intåmpla.
Vor rămâne însă fricțiuni mari in societatea lor. Bideu nu doar că nu-i în stare să medieze clivajele, dar nici nu vrea. Iar cei din tabăra GOP vor ațâța și mai mult jarul.

In maximum 4 ani fracturile vor ajunge atât de mari, încât nu m-ar surprinde ca peste ocean să ia avânt mișcări secesioniste.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: abyss din 18 Noiembrie 2020, 21:26:49
Hahaham-ham  :wink: :-D... probe subt o grămadă. Veți vedea.

De ''Dominion'' - ''Hammer'' - ''Scorecard'' ați auzit, nu-i asa?

Sa le luam pe rând, deși stau prost cu traducerea, vedeți voi... nu e greu de inteles, cureaua de transmisie duce la?... :star:
https://www.instagram.com/tv/CHopJcWAw9O/?igshid=zzd7bmzxidii
Deci președintele boardului care a facut softu pt alegeri e in echipa lui biden?
https://www.youtube.com/watch?v=eKcPoCNW8AA&feature=youtu.be&ab_channel=OneAmericaNewsNetwork

https://www.instagram.com/tv/CHn1_eQg3NN/?igshid=1kxbqtny5rp4n

https://www.youtube.com/watch?v=sEHJrN-3y9I&feature=youtu.be&ab_channel=FoxNews

Hammer si Scorecard
https://www.instagram.com/tv/CHTVoBKgAy5/?igshid=gltqeuk86j22

🤙

Ps - inca una
https://www.youtube.com/watch?v=JYta8Pr-hKE&ab_channel=NewsmaxTV

si una mai grea
https://www.youtube.com/watch?v=uouQbUFSwTY&ab_channel=ViralNews
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Ganditorul din 19 Noiembrie 2020, 13:01:53
Citat din: Grifon din  18 Noiembrie 2020, 18:51:02
In maximum 4 ani fracturile vor ajunge atât de mari, încât nu m-ar surprinde ca peste ocean să ia avânt mișcări secesioniste.


Cred ca esti un optimist fara margini daca pui ipoteza asa... Parerea mea este ca, in varianta Bideu, se vor dezvolta puternice tensiuni pe teritoriul american = toate cu "misiunea" de a educa lumea in varianta siliconatilor : facem copii in eprubeta ...ca din LGBD nu ies copii, educam copiii sa stie sa fie fragezi si disponibili pentru retelele de pedofilie, renuntam la educatie, arta, traditie si istorie - ca arta si educatie, cu masca pe muian, nu cred ca mai exista, iar de traditie si istorie nu mai putem discuta - dupa extinderea tendintei "blacks matter" in diverse variante ale popoarelor lumii ( d'aia suneam ca unele lucruri vin "la pachet" Diversi "idioti utili", numiti peste noapte teroristi, inarmati cu scheme de livrare a armamentului mai evidente decat o eticheta, distrug de ceva timp, vre-o 10 ani, cam toate vestigiile istorice importante din "zone de interes". O intamplare, zic unii, fanatici babuini cu o religie anapoda, zic altii. Eu zic ca a fost o  testare mondiala ... sa se vada daca "sare cineva de kur in sus" daca se sterge identitatea istorica a umanitatii ...o anumita identitate istorica. Si n-a sarit nimeni ... De acum incolo va fi ok, impus sau acceptat, sa se stearga orice identitate istorica ...si se va incepe cu SUA, apoi Europa si retul lumii. In ritmul asta, daca nu se schimba nimic in bine pt rasa umana ...o sa emigram in Rusia, daca avem curaj )
Fortele de ordine vor deveni forte de asuprire si impunere a "noului" sub amenintarea unui virus - nu conteaza cat de virulent e virusu' - multi vor dispare din placearea jocului practicat de siliconati .
In schimb nu cred in scindarea SUA - ea e oricum scindata, o federatie unde fiecare stat are o independenta larga . Dar va ramae asa cum este ca exemplu, ca o "pisica neagra" ce trebuie aratata intregii lumi, dar forta militara unita ...la mana "conducatorului suprem"  = "daca SUA a cedat in fata noii educatii, tu cu ce drept intraznestii sa te opui ??". Vorbeam cu ceva timp in urma de "apropouri", picturi, coperti de revista, opere de arta pe aeroport. A fost... Globalismul siliconatilor va fi impus cu forta ... Parerea mea
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: abyss din 19 Noiembrie 2020, 14:22:09
Rudy Giuliani prezinta noi cazuri de fraudă precum si câteva victorii recente.

https://www.youtube.com/watch?v=t9Wxa0DNdIQ&feature=push-sd&attr_tag=cd_ccQZOzpLbfVqn:6&ab_channel=NewsmaxTV
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 19 Noiembrie 2020, 15:13:38
Citat din: Ganditorul din  19 Noiembrie 2020, 13:01:53
Cred ca esti un.optimist dacă...

Nu-s deloc optimist. Nu mă omor de dragul americanilor, dar problemele lor reverberează pe tot mapamondul - așa că neplăceri și discordii vor fi și la noi.
Secesionism in SUA e posibil tocmai pt. că sistemul federal permite autonomii. Puțini știu, dar unele din cele 50 de state au aderat condiționat la uniune (între 1800-1900) și există prevederi prăfuite prin vechile legislații care le pot permite să ceară ieșiri.

In 1861 secesiunea nu a izbucnit din cauza "bieților sclavi". Acesta a fost un pretext pentru ca noii îmbogățiți ai "revoluției industriale" să-i scoată din joc pe vechii "stăpâni" (sistemul agrar - plantațiile). Ruptura au încercat să o provoace perdanții (Sudul), dar banii yankeilor (Nordul) au fost...mai mulți.
Aceeași problemă e și acum, in consecința "revoluției informaționale". Grupările care stăpânesc "siliconul" (să folosesc și eu formula) vor să obțină supremația (implicit politică). Nu poate exista compromis, căci..."nu incap 2 săbii în aceeași teacă".
Iar faptul că vor exista secesiuni nu înseamnă neapărat că SUA se vor rupe. Nici în războiul civil nu s-au rupt, o tabără a invins-o pe cealaltă. Roma antică a avut vreo 3-4 războaie civile, întinse pe 2 continente - și nu s-a rupt (decăt peste secole, din alte motive).

Dar, dincolo de aceste considerații, de ce să căutăm răspunsuri prin ipoteze abstracte, tip IT / AI ? De ce ne  grăbim să absolvim umanitatea de vină / lăcomie / inconștiență ?
Eu, unul, am o deplină încredere în umanitate (cel puțin la nivelul "puternicilor") că poate fi stupidă , abjectă, lipsită de scrupule, gata la orice compromis pentru a-și conserva / crește averea & puterea.
(poate a sună a mizantropie...dar e totuși o observație factuală).
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 21 Noiembrie 2020, 16:39:46
Interesante link-urile postate de dl.@hoinar.
Evidența înlānțuirii intre cauze și efecte este stridentā.
În octombrie 2019 trei entitāți au planificat experimentul EVENT 201 (simularea unei "pandemii" de (chiar !) coronavirus, implict prin planificarea māsurilor (teoretice) de reacție).
Cele 3 entitāți : World Economic Forum, Universitatea J.Hopskins, fundația Bill Gates.
https://www.centerforhealthsecurity.org/event201/scenario.html

La doar o lunā dupā, primele "semne" chiar apar in Wuhan...
Apoi, luni la rândul, tot mapamondul preia informațiile furnizate non-stop de Universitatea J.Hopskins (o entitate privatā), de parcā restul lumii n-ar fi fost in stare sā elaboreze studii proprii (e drept, nu la fel de rapid ca "Hopskins", care elaborase deja totul dinainte (in cadrul exp. EVENT201).
Acum "cursa" vaccinului e câștigatā de Pfizer (parohia fundației Gates). Același avans, aceeași explicație.
Iar ca sā nu rāmânā mai prejos, a treia entitate complice la experiment (World Economic Forum) lanseazā triumfalist paradigma "Great Reset" l, vizând, pe fațā, schimbarea sistemelor economice și sociale, la nivelul intregului glob !
https://www.weforum.org/great-reset/

Aceste link-uri nu sunt tabloide sau platforme "conspiraționiste". Sunt site-urile oficiale ale entitāților enumerate. Totul e pe fațā.
Dar cu toate acestea, din zeci / sute de publicații mainstream-media (TV/ scrise/ virtuale) niciuna nu prezintā aceste realitāți. Nici mācar de dragul susținerii polemice. Deloc !
Poate cā nu mai au ...timp ? Cā, deh...incā 1000 de morți (?!), incā un record, incā 1000 de vieți pierdute (lacrimi !), Incā 100000, incā 1000000, incā (...0000000000000).

Asta deja nici manipulare nu mai e ! Manipularea presupune totuși o minimā subtilitate.
E prostealā pe fațā.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: SLEAH19 din 21 Noiembrie 2020, 18:58:28
Pentru a obține un rezultat mai bun, lumea trebuie să acționeze în comun și rapid pentru a relansa toate aspectele societăților și economiilor noastre, de la educație la contracte sociale și condiții de muncă. Fiecare țară, din Statele Unite până în China, trebuie să participe și fiecare industrie, de la petrol și gaze la tehnologie, trebuie transformată. Pe scurt, avem nevoie de o ,,Mare Resetare" a capitalismului. (The Great Reset)

   Vii și înflăcărate aplauze !!  Prin neocomunism către resurse, vor fi ale ,,tuturor ,,  indiferent unde se află ele pe glob, vom fi iarăși egali  ... bineînțeles unii vor mai egali decât alții ! Nu mai au răbdare să se schimbe generațiile !
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: SLEAH19 din 22 Noiembrie 2020, 07:50:53
Articolele care apar zilnic în publicația de mai jos dau impresia că lupta electorală e departe de a se fi încheiat în SUA, peste 1,25 milioane de acuzații de fraudă, prin sistemele de vot, voturile prin poștă etc, dar în același timp  transferă lupta electorală pe tărâmul luptei împotriva comunismului !.

Sunt 6 state care încă nu au soluționate sesizările și nu pot să de-a finalul, sunt tot mai mari șansele ca SUA să nu aibă un președinte ales prin vot ci unul ,,INSTALAT,, de instanțe !
 
THE EPOCH TIMES:

Alegerile dezvăluie bătălia dintre libertate și comunism
Mulți americani cred că comunismul este un concept abstract, ceva care afectează doar națiunile îndepărtate, fără să-și dea seama că a ajuns deja la pragul nostru.

Comunismul s-a răspândit în America sub nume precum socialismul , progresismul, liberalismul, neomarxismul și așa mai departe, într-un proces lent de-a lungul a zeci de ani de subversiune sistematică



https://www.theepochtimes.com/election-fallout-reveals-battle-between-freedom-and-communism_3578336.html




Dominion Voting Systems s-a angajat să participe la o audiere de supraveghere în Pennsylvania, dar a renunțat în ultimul moment, au declarat vineri parlamentarii din statul Keystone.

,,Membrii comitetului guvernamental de stat așteptau cu nerăbdare să abordeze public pletora de acuzații de sisteme de vot dominion într-un format care ar fi permis un dialog deschis și onest. Am fost impresionat de ceea ce părea a fi disponibilitatea sistemelor de vot Dominion de a aborda acuzațiile și ar fi pus pe cei 1,3 milioane de pensilvăneni care și-au folosit mașinile în largul lor, inclusiv pe mine ", a declarat reprezentantul statului Seth Grove, un republican care conduce guvernul. Comitetul de supraveghere, a declarat în timpul unei conferințe de presă.

,,Din păcate, seara trecută, Dominion Voting Systems prin avocat  a renunțat la angajamentul lor."
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 22 Noiembrie 2020, 12:38:09
Da, "Epoch Times" ține partea lui Trump - fiind o publicație finanțatā de Washington anti-Beijing.
Lucrurile insā sunt complicate pentru Trump. Din ce imi face mie impresia, echipa sa incearcā sā câștige timp, lansând o sumedenie de acțiuni juridice. Acestea insā cad în serie, majoritar datoritā lipsei de probatoriu consistent.
Se poate ca Trump sā vizeze (in afara cāii juridice) și calea politicā. Existā niște prevederi prin constituțiile statale potrivit cārora, dacā votul popular e inconcludent (?!) electorii pot decide independent, fārā a lua in considerare valorile numerice.
Asta se poate insā numai in state controlate de republicani...și oricum tărăboiul va fi imens. O soluție juridicā poate ar fi fost acceptatā (cu ghionturi), dar o impunere politicā...ohoo !

Deocamdatā pare cā Trump, Giuliani & Co. pierd teren. Ori stau intr-o expectativā strategicā (așteptând poate moment prielnic pentru un ultim "as" din mânecā), ori...pur și simplu nu pot accepta finalul.
Asta e...progresiștii furā (in dublu sens..haha) mai vicleni. Și mie imi pare rāu cā alt-right a pierdut, dar de potențialul fraudulos al votului "in plic" se vorbea de prin iunie-iulie...Dacā trupa lui Trump n-a combătut pericolul...inseamnā cā n-au știut cum...sau n-au putut. Dupā deznodământ...mai greu de manevrat.
(pânā și "Q" ăla a amuțit pe Net, din 3 noimbrie incoace...)
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: dj_italo2001 din 22 Noiembrie 2020, 15:07:36
Putin OFF TOPIC:

A.M.R. cca 67 ani pana cand....:  https://www.youtube.com/watch?v=C5OpifRTdlc&ab_channel=ModernTalkingFanClub (https://www.youtube.com/watch?v=C5OpifRTdlc&ab_channel=ModernTalkingFanClub)
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: hoinar din 23 Noiembrie 2020, 01:46:42
O mica paranteza, legata de actualitatea din US:https://twitter.com/Cernovich/status/1330293713675968513?s=20

Revenind insa la oile :-D noastre, imi este clar ca totul este orchestrat, urmarindu-se un script la nivel global, script enforsat local de oameni cu influenta. Care ar fi motivatia insa? Mergand pe arborele genealogic al lui Gates, aflam ca parintii lui, apropiati ai familiilor Rockefeller si Rothschild, sunt cei din spatele Planned Parenthood. Restul variabilelor din ecuatie sunt de fapt constante, preocupati de subjugare absoluta si control totalitar de sute de ani.

Nu stiu daca reducerea populatiei este scopul adevarat, poate mai degraba interventia genetica la nivel global prin vaccinuri dorite si cerute de populatia speriata, cu scopul de a ne face mai obedienti si mai putin alerti la stimuli care in mod normal ar declansa 10 alarme. Altfel de ce atatea lockdownuri? Daca se dorea raspandirea, ne scoteau afara pe stadioane, unde intrarea ar fi fost libera pentru toate concertele si ne-ar fi organizat parade de 8 ori pe luna. Sa se dea oare o lupta intre cei care doresc genocid si cei care sunt impotriva?

Daca ne luam dupa panfletul Canadian, the worst is yet to come, dupa Decembrie trebuind sa ne asteptam la declansarea unei infectii cu un virus mult mai violent, cu o rata de raspandire mult mai mare si mortalitate aproape garantata, urmata de reforme sociale, economice si politice. Deja scena economica la nivel mondial este schimbata iremediabil, marile corporatii dublandu-si sau triplandu-si turf-ul si influenta in decursul acestui an.

Poate insa avem nevoie de inboldul asta, pentru a ne trezi. Poate ca masa critica odata ajunsa va fi catalizatorul unor revelatii, unei treziri in masa, unei constientizari la nivel global.

Inclin totusi sa cred ca motivatia este una triviala, financiara. The greatest heist of all time.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: SLEAH19 din 30 Noiembrie 2020, 23:28:33
Tare sau ce?!
"Laboratorul biologic chinez din Wuhan este deținut de Glaxo!
Care, din întâmplare, deține Pfizer! (cel care produce vaccinul!)
Care, din întâmplare, e gestionat de finanțele Black Rock.
Care, din întâmplare, gestionează finanțele Societății Open Foundation (FUNDAȚIA SOROS)!
Care, din întâmplare, servește AXA franceză!
Care din întâmplare, deține compania germană Winterthur.
Care, din întâmplare, a construit laboratorul chinez din Wuhan!
Cumpărat accidental de germanul Allianz.
Care, din întâmplare, ca acționar are Vanguard.
Care este acționar al Black Rock.
Care controlează băncile centrale și administrează circa O TREIME din CAPITALUL global de investiții.
Care, din întâmplare, este un mare acționar al MICROSOFT
Proprietatea lui BILL GATES, care din întâmplare este acționar al PFIZER (care vinde VACCINUL minune) și în prezent este primul sponsor al OMS !!!

Dacă nu este suficient de clar de ce a intrat UN LILIAC și a apucat ȘARPELE și TOATĂ PLANETA S-A INFECTAT, mai pot continua!......


   Florin Chilian - Social Media
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 01 Decembrie 2020, 00:59:04
Nu știu cât de sigure sunt toate aceste înlănțuiri cauzale, dar cred că nici nu mai contează fiecare entitate în parte. Dacă nu e o bancă e...alta, dacă nu e o firmă e...cealaltă.
"Diversitatea pieței" a rămas, de mult, doar o teorie pentru naivi. Prin spate, dincolo de sigle, logo-uri sau falsă concurență, sunt aceeași bani.
Conspirativitatea e un concept necesar când unii se ascund. Iar unii se ascund doar atunci cánd au adversari puternici.
Când nu mai au adversari, când nimeni nu-i mai poate lovi...conspirativitatea devine inutilă.
Odată cu ce vedem zilele astea, devine inutil, totodată, să mai spui că e "o conspirație".
E pe față.
Iar prostimea nu doar că nu se revoltă, ba chiar...aplaudă.

Așa lume...așa "pandemie".
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: SLEAH19 din 02 Decembrie 2020, 10:55:32

  Vizionare/lectură obligatorie , părerile după vizionare :

  spicuiri a la presa mainstream

- Marea Resetare - La Davos s-a dat semnalul
- Dezvoltarea Partidului Comunist Global
- Am fost la forumul de la Davos ..dar am discutat cu o altă specie ( Călin Georgescu)

- Marea Resetare este cea mai mare înșelăciune - cel mai mare furt de bogăție din istoria lumii - Tunul Mondial

( Prin neocomunism către resurse, vor fi ale ,,tuturor ,,  indiferent unde se află ele pe glob, vom fi iarăși egali  ... bineînțeles unii vor mai egali decât alții ! Nu mai au răbdare să se schimbe generațiile ! SLEAH 19 într-o postare pe
prezentul topic)

- ,,Nu vei câștiga și vei fi fericit,,   - esența Marii Resetări - Klaus Schwab președinte executiv al Forumului Economic Mondial de la Davos !

Bătălia între suveraniști și globaliști

MAREA RESETARE MONDIALĂ - cu Dr. CĂLIN GEORGESCU membru în Clubul de la Roma

https://www.youtube.com/watch?v=gC4vG0bnFR4&feature=youtu.be&fbclid=IwAR350-V3nMyOsc8P6yhHdie_YHJuHiSchA1Av7i8mrajx2scwpwF3lSfOZ8
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: hoinar din 03 Decembrie 2020, 02:27:36
Mi-au trecut fiori pe sirea spinarii pret de 60 de minute, ascultand clipul. Inca nu am cuvinte, dupa ce am ascultat articularea coerenta a tuturor temerilor mele din ultimii 10 ani.

Ii stateau pe limba reptilienii, planeta inchisoare, sacrificiile umane si rolul pedofiliei in toata aceasta oculta. Respectele mele pentru un om care a facut deja alegerea.

Si nu, nu vor reusi gunoaiele alea care ne conduc! Vor castiga lupte locale, dar nu vor castiga batalia! Pe 21 Decembrie, noaptea cea mai lunga pentru unii, ziua cea mai lunga pentru altii, imi voi dedica toata energia catre dragoste, empatie, apocalipsa si anarhie. Apocalipsa inseamna revelatie, nu sfarsitul lumii. Anarhie inseamna lipsa conducatorilor, nu lipsa ordinii sau haos.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă -Dominion si STS-ul românesc
Scris de: abyss din 03 Decembrie 2020, 09:43:56
Nu știu ce-i stătea pe limba si nu are rost să speculăm aiuristic ... dar ce i-a rostit limba a fost ca nu reptilienii, planeta închisoare, sacrificiile umane, pedofilia, LGBT si alte chestiuni au vreun rol in cine știe ce ocultă ori poate că au dar nu e cazul sa ne pierdem in ceața lipsei de probe.
Dimpotrivă, a rostit clar ca Neomarxiștii liberali sunt sataniști, inumani adică .... demoni. Fiindcă filtrul logicii domniei sale conține filonul creștin ortodox adică ''din iubire și prin iubire de oameni''.

Eu am auzit clar rostit și altceva: legătura probabilă dintre sistemul de vot din SUA numit Dominion si STS-ul românesc....
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 07 Decembrie 2020, 23:01:10
Citat din: Grifon din  16 Mai 2020, 00:48:10
E-hee...bună íntrebare. Chiar profundă.
Părerea mea este că, fiind cunoscută perspectiva unor schimbări de ansamblu, forțele "anti-sistem" nu pot fi íntru totul străine de sistem. Ele vor contribui la transformarea actualului sistem...nu la modificări de profunzimi insondabile.
Posibil să par eliptic, dar nu sunt. Neînțelesul s-ar diminua dacă am fonda raționamentele pe clarificarea premisei bazale. Ce este sistemul ?
Dacă îl concepem a fi peren, cu existență milenară, atunci e clar că nu se va modifica în urmātorii ani.
Dar eu vorbesc de "sistem" în sensul paradigmei neoliberale care a dominat ultimele decenii, nu la sisteme precum banul sau religia, care rămân, în esențā, neschimbate, și-și modificā doar interfața dupā aspirațiile noilor generații.

Iar ca să rāspund cât mai la concretul întrebārii, sunt ferm convins că existā elemente ale actualelor structuri de putere care lucreazā la fabricarea unor "forme" noi, sau la infiltrarea (ulterior cāpușarea) acestora.
Cam la fel cum securiștii abili dinainte de '89 s-au "integrat" bine în noul peisaj de "după".

N-a trecut mult și ieri predicția s-a adeverit.
Iar asta e doar începutul.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: spartan din 07 Decembrie 2020, 23:44:46
D-le Grifon , imi pare ca te straduiesti sa copiezi expunerile alambicate ale lui Xanadron, care  este greu de 'citit'.
Probabil ca cei care inca il apreciaza sint foarte cititi, nimic rau in asta.

Dar as aprecia o mai oarecare originilatate in a te face inteles pentru ca nu toti cei care vor sa inteleaga razant ce se mai intimpla
nu-s asa de instruiti.

Fara suparare, nu vreau sa dispari si matale intro nebuloasa.

Ca sa mai ridem si sa mai glumim, intro atmosfera simpla ca buna ziua, buna noapte!

Ps.
Nu o sa mai postez nimic daca nu excludeti imaginea  cu literele d descifrat.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 07 Decembrie 2020, 23:54:54
Se impun (poate tardiv) cáteva delimitări conceptuale - dat fiind că unii termeni aferenți paradigmelor socio - politico - economice sunt uzitați cam alandala în media (mai mult sau mai puțin intenționat).
Mă refer la neoliberalism și neomarxism.
Ba se zice că-s același lucru, ba că au decurs unul din celălalt, ba că-s opuse.
Pentru ínțelegere trebuie urmărite niște cronologii și separat economicul de social (adică nu cum fac āia de la World Economic Forum cu "marea resetare").
Dar și mai înainte trebuie o altā clarificare. Una inseamnā "liberalism" in Europa, alta in SUA (de aici și extrema confuzie, chiar și in materiale oneste de pe Net). In America "liberalismul" e stânga, indubitabil. "Liberals" sunt Democrații, californienii...hippies...flower-power. In Europa (și la noi) "liberalismul" e dreapta (capital, antreprenoriat, piațā liberā).
Cine greșește. ? Nimeni. Diferența au dat-o evoluțiile istorice. Americanii au pāstrat termenii clasici, care erau, inițial, la fel și la noi. Dupā 1859, in România "liberalii" erau stânga (C.A Rossetti, Brātianu) in timp ce dreapta erau conservatorii (Titu Maiorescu, P.P..Carp, Mihai Eminescu).
Dar in Europa (deosebit fațā de SUA) a apārut bolșevismul / comunismul, care a monopolizat și deraiat in extremā "stânga" burghezā. Coroborat cu dispariția conservatorilor (cam pe la 1900), liberalii au ajuns centriști, apoi au devenit "dreapta" - unde (proclamā ei) le e locul in prezent.

Deci, sā scurtez - in SUA termenii neoliberalism și neomarxism inseamnā același lucru.
In UE, neoliberalism a insemnat, de prin 1980 incoace, totala libertate a pieței (diminuarea, aproape totalā, a rolului statului in economie). L-a impus Margaret Thatcher, apoi l-au promovat toți ...bruxelezii. E antipodul doctrinei Keynes (aplicatā de tot Vestul dupā "Marele Crah), și a avut drept "pui" consumerismul  + "corporatismul".
Dar (in UE) neomarxismul este o consecință (prin opoziție) a neoliberalismului. Stânga radicală (Franța, de ex..."vestele") se opune plutocrației neoliberale reprezentate de Macron (cu mizeria aia a lui, L.R.E.M).

Dar când e vorba de distrugerea valorilor precum patrie, națiune, credință, ambele curente sunt la fel de nocive - intrucât ambele sunt globaliste.

Acum parcă se ințelege mai bine.

P.S. - Stimată colegă Dida, eu nu gust stilul lirico - ludic al domniei tale. Dacă vei fractura aiurea discuțiile serioase, nu-ți prevăd o ședere lungă nici sub acest nou pseudonim.
Vorba dumitale...."fără supărare"
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: horia2008 din 08 Decembrie 2020, 12:17:43
Citat din: Grifon din  07 Decembrie 2020, 23:01:10
Citat din: Grifon din  16 Mai 2020, 00:48:10
E-hee...bună íntrebare. Chiar profundă.
Părerea mea este că, fiind cunoscută perspectiva unor schimbări de ansamblu, forțele "anti-sistem" nu pot fi íntru totul străine de sistem. Ele vor contribui la transformarea actualului sistem...nu la modificări de profunzimi insondabile.
Posibil să par eliptic, dar nu sunt. Neînțelesul s-ar diminua dacă am fonda raționamentele pe clarificarea premisei bazale. Ce este sistemul ?
Dacă îl concepem a fi peren, cu existență milenară, atunci e clar că nu se va modifica în urmātorii ani.
Dar eu vorbesc de "sistem" în sensul paradigmei neoliberale care a dominat ultimele decenii, nu la sisteme precum banul sau religia, care rămân, în esențā, neschimbate, și-și modificā doar interfața dupā aspirațiile noilor generații.

Iar ca să rāspund cât mai la concretul întrebārii, sunt ferm convins că existā elemente ale actualelor structuri de putere care lucreazā la fabricarea unor "forme" noi, sau la infiltrarea (ulterior cāpușarea) acestora.
Cam la fel cum securiștii abili dinainte de '89 s-au "integrat" bine în noul peisaj de "după".
N-a trecut mult și ieri predicția s-a adeverit.
Iar asta e doar începutul.


marea resetare, sau...
indoi-m-as si n-am cui

https://republica.ro/toti-oamenii-de-aur-liderul-de-galerie-george-simion-eternul-premier-din-umbra-calin-georgescu-si-avocata (https://republica.ro/toti-oamenii-de-aur-liderul-de-galerie-george-simion-eternul-premier-din-umbra-calin-georgescu-si-avocata)



Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 08 Decembrie 2020, 12:31:58
Și mai e o chestiune bizară, destul de greu de înțeles.
Marxismul clasic era centrat pe "oropsiții sorții", pe distribuirea egală a producției, pe desființarea "exploatării omului de către om". Nimic rău in aceste idei, ba chiar foarte compatibile cu religia creștinā.
Și totuși...marxismul a fost cel mai inverșunat dușman al credinței. Iar prin reacție, capitalismul (bogații, "exploatatorii") au ajuns apārātorii ei !
Strașnic amalgam ! Se vede cā Sarsailā și-a băgat, chicotind, coada !

De aceea și azi neo-marxismul prolifereazā. Neoliberalismul (in accepțiune economicā, europeanā) a adâncit și mai mult prāpastia intre bogați și sāraci - e chiar nedrept, subscriu, ca 3-5 % din populație sā aibā averi cât toți āilalți la un loc. De asemenea, tezele ecologiei au fost confiscate tot de neomarxiști - pe ideea cā "oligarhii nesātui au poluat planeta cu fabricile, defrișārile" etc.
Asta e baza (priza) realā a curentului neomarxist. Printre acestea insā, in mod insidios, se introduc ateismul, "politic-corectul", LGBT, feminismul...in fine, tot cortegiul alternativ - și combativ - valoric.

De aia au ajuns cam toți in postura "cetāțeanului turmentat". Democrație, democrație...da' eu...hâc !...cu cine naiba mai votez ?!

Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 08 Decembrie 2020, 12:45:54
Link-ul indicat de dl.@horia2008 indicā reacția celor din mainstream.
Tot ce nu e cum vor ei e "rusesc". Dacā zici : "bre, m-am sāturat sā vād 100000(000) de filme cu minoritari de toate soiurile...ești "kaghebist". Dacā te ingrijorezi cā țiganii îți vor da foc la casā....ești "politruc". Dacā te miri cā bāncile, petrolul și brazii au ajuns toate ale austriecilor...ești de-a dreptul "bolșevic".

Pāi abia practica asta ("cine nu-i cu noi e impotriva noastrā") era tipic bolșevicā. Ai naibii ce le mai incurcā unii - alții !

Dar dau dreptate celui ce-a scris articolul (ciocnirea radicalismului național cu neomarxismul). De undeva (?!) a venit finanțare pentru a se asigura contrapondere la ..."clotilzi" (hahah !).
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: horia2008 din 08 Decembrie 2020, 14:00:06
hai sa mai dau un link, si mai zic si de la mine...

https://financialintelligence.ro/iulian-fota-aur-nu-este-un-complot-al-cuiva-din-strainatate-ci-este-produsul-unui-proces-istoric-cu-particularitatile-epocii-pe-care-o-traim/ (https://financialintelligence.ro/iulian-fota-aur-nu-este-un-complot-al-cuiva-din-strainatate-ci-este-produsul-unui-proces-istoric-cu-particularitatile-epocii-pe-care-o-traim/)

Iulian Fota a dat-o initial ca AUR este "un proiect rezultat din laboratoare neaoşe româneşti".
"AUR este un proiect rezultat din laboratoare neaoşe româneşti . Româneşti !!!! Din ţara şi din străinătate , dar româneşti!", a scris pe Facebook fostul consilier prezidenţial.

Apoi a dres-o cu postarea mentionata in articolul din link

Dar si parerea mea este ca e putin probabil ca un partid nou de un an de zile (chiar daca are in spate sa zicem campania pt. referendumul pt. familia traditionala) sa reuseasca asemenea scor; pentru asa ceva e nevoide de resurse, organizare, infrastructura... si cineva a facut-o
Dar nu ca si contrapondere la "clotilzi", ci la "ciolaci" pentru ca cel mai probabil ei ar fi fost beneficiarii acestor voturi, iar cu 35-40% era si mai nashpa incurcatura...
zic si eu

Iar discursul domnului Calin Georgescu (ce sa vezi, tocmai propus de AUR) mi se pare nu tocmai credibil avand in vedere mediul si cercurile in care a ajuns, cam greu sa ai asa opinii de capul tau


Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 08 Decembrie 2020, 16:15:34
Hm...tare și dom' Fota !
Așa, mai subtil, ii disculpă pe noii apăruți de 'rusism", doar pentru a-i cataloga (subsidiar) drept retrograzi și...și...(ghicim !) antiprogresiști.

Cică așa suntem noi...istoric.

Păi măi frățâne Fota...dar Trump + 74 milioane de yankei sunt...daci ? Le Pen care a câștigat euro-scrutinul cu milioane de francezi sunt...răzeși ? Englezoii care s-au săturat de Bruxelles sunt...plăieși ??

Curentul (sau anti-curentul) e global, nu ține de specificul nostru mioritic.

Domnu' Fota...domnu' Fota...
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Ganditorul din 09 Decembrie 2020, 00:39:26
Dar de ce nu mergem pe varianta > romanii s-au saturat si de "stanga" si de "dreapta" si de "Romania Mare" (care n-a fost. pana la urma. decat o supapa de degajare a tensiunilor sociale in ultimii 30 de ani ) si ar fi ales varianta 3 - indiferent cat de slab pregatita-finantata- reprezentata ar fi fost. Asa cum la alegerile trecute varianta 3 a fost usr si "noua dreapta" care au obtinut scor bun dar care s-au dovedit a fi un mare fassss.
Pana la urma trebuie sa se schombe ceva si iata ca e "de bine" daca toata "lumea buna" (adica aia de ne jupoaie si se slugaresc pe la straini ) da cu pietre in ei... Sa vedem ce ciorba fac - ca ma indoiesc ca-i lasa asa, fara sa le dea la gioale - mai mult decat cu vorbe evaluari aiurea facute de politruci de profesie . Interesant ca au iesit din joc "2 piese grele" care au pus Romania pe butuci in ultimii 20-30 de ani - dar ma gandesc ca se va gasi imediat un "institut al Levantului" unde sa stea si sa suga aceste lipitori fara sa fie deranjate de justitie - ca si cealalta "lipitoate a Levantului" care suge de mai bine de 20 de ani pentru "performanta" de a da gratuit bogatiile solului si subsolului Romaniei. Toate cele bune !
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 09 Decembrie 2020, 02:12:37
Citat din: Ganditorul din  09 Decembrie 2020, 00:39:26
Dar de ce nu mergem pe varianta > romanii s-au saturat si de "stanga" si de "dreapta" si de "Romania Mare" (care n-a fost. pana la urma. decat o supapa de degajare a tensiunilor sociale in ultimii 30 de ani ) si ar fi ales varianta 3 - indiferent cat de slab pregatita-finantata- reprezentata ar fi fost.

De ce ? Pentru cā eu, cel puțin, nu-mi mai permit luxul idealismului naiv.
Prin aprilie ziceam cā:

Citat din: Grifon din  02 Aprilie 2020, 20:00:45
Mai rãmâne însă o bază de înțelegere - eterna bază sigură.
Follow the money.
Orice grupare nouă, cu potențial transformator, a fost la un moment dat finanțatà. Și Lenin a primit bani pe filierã germană, și Hitler a primit sume prin intermediere americanā.
Banul este instrumentul consacrat, imbatabil, prin care, íntotdeauna, PTB preiau (total ori parțial) controlul asupra noilor entități.
Nu inseamnă însă că asta le permite ghidajul total. Și bolșevicii, și naziștii, au luat stipendiile ín primă fază, apoi au scăpat pe traseul propriu (de au trebuit apoi și mai mulți bani să fie desființați).

Dar vom vedea. Deocamdată niciun embrion nu este coagulat, vizibil, íntr-un curent semnificativ. E un soi de entropie, o mișcare browniană, din care, într-un final, se vor detașa unele tendințe.
Părerea mea e că deja banii curg spre grupuscule necunoscute publicului larg. Nu se poate estima însă cu ce...finalitate.

Hm...pocit la gurā ce sunt !
Acum e clar cā s-au bāgat bani. Avem "destinatarul", dar nu avem "expeditorul".
Nu m-aș hazarda nici eu pe eterna marotā ruseascā. Pentru a risca o pārere, insā, trebuie sā mā clarific, prealabil, cu cine este și ce vrea domnul Cālin Georgescu.
Aceastā șaradā fiind un puzzle, persoana domnului de la...club este, cred, nexus-ul care ne-ar putea lumina obscura arborescențā.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: horia2008 din 09 Decembrie 2020, 16:04:57
Citat din: Ganditorul din  09 Decembrie 2020, 00:39:26
Pana la urma trebuie sa se schimbe ceva si iata ca e "de bine" daca toata "lumea buna" (adica aia de ne jupoaie si se slugaresc pe la straini ) da cu pietre in ei... Sa vedem ce ciorba fac ...

Sigur ca trebuie sa se schimbe ceva, cum zici romanii s-au saturat si de stanga si de dreapta...
dar daca in locul celor "doua piese grele" si al altora ca ei care sper sa urmeze, fix unde le doresc, intra altii la fel de breji sau si mai si, care-s doar cu gargara nationalista si foamea-n gat, like bodiguarzi si alte cumetrii... mai bine nu

https://www.g4media.ro/dinastiile-din-aur-27-de-perechi-sot-sotie-tata-fiica-tata-fiu-mama-fiica-mama-fiu-frate-sora-frate-frate-pe-liste-co-presedintele-are-sotia-pe-liste-meritocratia-principiu-fundamental-in-pr.html (https://www.g4media.ro/dinastiile-din-aur-27-de-perechi-sot-sotie-tata-fiica-tata-fiu-mama-fiica-mama-fiu-frate-sora-frate-frate-pe-liste-co-presedintele-are-sotia-pe-liste-meritocratia-principiu-fundamental-in-pr.html)

https://www.digi24.ro/alegeri-parlamentare-2020/parlamentar-de-aur-dacopatul-generalul-legionarul-bodyguardul-rapsodul-negationistul-mesajul-sa-deratizam-spurcaciunea-1413873 (https://www.digi24.ro/alegeri-parlamentare-2020/parlamentar-de-aur-dacopatul-generalul-legionarul-bodyguardul-rapsodul-negationistul-mesajul-sa-deratizam-spurcaciunea-1413873)

n-or fi toti asa, dar cu astia defilam...

toate astea vin din nivelul de educatie, si al oamenilor care voteaza si al celor care candideaza

daca vrei sa ruinezi o tara, distruge-i educatia; asta se intampla cu buna stiinta de 30 de ani, pentru a tine populatia captiva la cheremul lor, amagindu-i la fiecare ciclu electoral
apoi te miri ca se intampla de astea


Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Ganditorul din 10 Decembrie 2020, 09:41:48
Hai las-o cu gargara media . Daca si Mircea Chelaru nu e ce trebuie Romaniei atunci suntem lasi, surzi si orbi. Fara Mircea Chelaru, si altii ca el, in 90 nu aparea miscarea militara "CADA" si eram sub aripa directa a KGB-GRU Militaru & Co. Iar Tg. Mures ar fi fost semnalul "yugoslavizarii" Romaniei sub un cumplit razboi etnic.  Iar destituirea Generalului Chelaru din functia de sef al Marelui Stat Major s-a facut pentru ca a subliniat existenta unei actiuni de dezmembrare a Romaniei - cu desfasurare directa prin grupurile mafiote tiganesti  - nu cum zice "analistul" din cauza paerticiparii la comemorarea lui I Antonescu".(oricum - ce are I Antonescu cu antiromanismul ? ) Dar asa e cand inveti istoria de la televizor prin "analisti politici dezinteresati"
Titlu: Re: 2020 - întrebare la paradigmă
Scris de: fiulploii din 10 Decembrie 2020, 13:09:04
Cum se scrie corect,

"Ne-am tâmpit de-a binelea sau Neam tâmpit de-a binelea"?
:-D
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: horia2008 din 10 Decembrie 2020, 14:14:13

Vezi Ganditorule, exact asta se asteapta... radicalizare, dezbinare, instigare...
Au cautat expunere si li s-a oferit, probabil la pachet cu o agenda, nu cred ca putem fi atat de naivi incat sa credem ca astia lupta cu sistemul si o sa-l invinga; n-ai cum sa castigi asa 9%, nu le-au castigat - le-au primit
poate sesizezi diferenta...
Eu nu faceam referire la generalul Chelaru sau la profesorul Colceag...
dar sunt multi altii pe acolo de o calitate cel putin indoielnica si coate ascutite
ideea e sa punem si un filtru la ce citim si sa nu ingurgitam pe nemestecate, nici de la unii si nici de la altii
sper ca poti fi totusi de acord sa nu-mi placa acest Simion, nu ma cucereste cu nimic
te asigur doar ca n-am invatat istoria la televizor si nici nu-mi patineaza biscuitii

Titlu: Re: 2020 - întrebare la paradigmă
Scris de: horia2008 din 10 Decembrie 2020, 14:15:59
Citat din: fiulploii din  10 Decembrie 2020, 13:09:04
Cum se scrie corect,

"Ne-am tâmpit de-a binelea sau Neam tâmpit de-a binelea"?
:-D

Inclin sa cred ca da, asa se scrie corect       :mrgreen:

Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Ganditorul din 10 Decembrie 2020, 18:24:19
Corect = sunt multi "de umplutura" ...pt ca fara bani nu faci nimic in lumea asta - iar banii multi sunt de cele mai multe ori in mainile ticalosilor. Nici mie nu-mi place Simion - dar atata timp cat a dat voie unor romani de valoare sa ajunga in functii de responsabilitate publica ...sunt dator sa suport.
Dar in nici un caz nu cred ca altii din alte partide sunt mai albi pt ca au aruncat in pozitii de raspundere publica politicieni pe care-i vedem de 30 de ani . E o schimbare nu pentru ca e alt partid, alta finantare, orientare - ci pentru ca a oferit platforma de exprimare unor romani de isprava.
Nu sunt naiv. Acuzatiile pe care le aduci ...corecte, dar nu e locul lor azi, aici. Si doar atunci cand in loc sa lase oamenii de valoare din AUR sa se exprime or sa apara actiuni directe de "inglodare in noroi " a acestora. Pana atunci traiesc cu speranta ca ratiunea, judecata, educatia si experienta celor cativa oameni de valoare din AUR va schimba ceva in viata romanilor si Romaniei. Parerea mea.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: horia2008 din 10 Decembrie 2020, 20:56:34
Citat din: Ganditorul din  10 Decembrie 2020, 18:24:19
Dar in nici un caz nu cred ca altii din alte partide sunt mai albi pt ca au aruncat in pozitii de raspundere publica politicieni pe care-i vedem de 30 de ani
Categoric!
Citat din: Ganditorul din  10 Decembrie 2020, 18:24:19
E o schimbare nu pentru ca e alt partid, alta finantare, orientare - ci pentru ca a oferit platforma de exprimare unor romani de isprava.
De acord, dar asta e cam tricky pentru ca la fel au gasit platforma de exprimare si unii exaltati ajunsi pe acolo

Ca sa fim realisti nu cred ca Simion a dat vreo voie cuiva, si ia insusit pentru valoarea si notorietatea lor, sper ca in continuare sa-si gaseasca spatiu de exprimare daca vor sa se inhame la a face ceva pentru tara asta cu adevarat; iar in functii de responsabilitae publica inca nu au ajuns, deocamdata sunt doar parlamentari, mai degraba functie de iresponsabilitate publica dupa cum dovedesc de atat amar de vreme cei nemernici si ticalosi sau inapti/inepti ajunsi pe acolo; sper sa ajunga si in functii de raspundere publica cum spui, din care sa poata face ceva benefic pe masura calitatilor si competentelor lor
Au incercat si pnlistii cu academicianul Danaila, din pacate personal nu cunosc vreo realizare din postura de parlamentar a dumnealui...
Pana atunci, cum spui, inca mai traim cu speranta, ca poate de data asta...




Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 10 Decembrie 2020, 23:31:27
Se scapā totuși din vedere ceva foarte important - fenomenele / tendințele externe.
Cā-mi place mie sau nu, globalismul s-a insinuat în toate dimensiunile societāții. Avem neo-marxiști întrucât în Vest au proliferat, și avem acum și noi un reviriment naționalist, fiindcă l-a revigorat Trump. Ciocnirea acestor tendințe (pe un fond radicalizant generat de "pandemie") nu se poartă numai în România - așa că nu-i putem preconiza evoluția doar pe coordonatele noastre...mioritice.
Dat fiind că Trump e pe ducă, presiunea internațională va înclina în favoarea "omului nou", iar resurecția suveranismului se va stinge, treptat, odată cu steaua "vedetei".
Dacă "blondul" mai rămâne în peisaj - chiar și ca opozant proeminent in SUA, cu șanse in 2024 - și la noi agitația se va menține, noi veniți putând acumula masā electoralā

In afara acestor variante nu existā alt traseu. România e patria noastrā, o iubim...dar niciodatā nu s-a putut sustrage fluxurilor internaționale. Suntem mult prea mici pentru asta.
Chiar la debutul acestui topic am enumerat etapele "de cotiturā" în istorie, punctând de fiecare datā "remorca" cui am fost. Ba pe val francez, ba german, ba rusesc - dupā cum urcau (sau picau) titanii.

Aici trebuie privit, dacā ne preocupā perspectiva, nu în efemerul scor fācut la niște alegeri cu absenteism îngrijorātor. Dacā forțele externe la care se racordeazā noua "apariție" (și de unde se poate sā fi și primit injecții financiare) vor prevala, putem evalua o ascensiune (indiferent de persoanele, dezirabile / indezirabile, din componențā). Dacā "locomotivele" pe plan mondial eșueazā, nu doar cā vom reveni la nivelul anterior, dar vom suferi mutații impuse de...ceilalți (invingātorii).
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: hoinar din 11 Decembrie 2020, 04:10:25
O mica paranteza, insa relevanta in evolutia acestui topic: 18 state americane dau în judecata alte 4 state pentru modificarea neconstituțională a legislației electorale, cazul fiind activ la Curtea Suprema in acest moment.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: SLEAH19 din 11 Decembrie 2020, 18:52:53
Citat din: hoinar din  11 Decembrie 2020, 04:10:25
O mica paranteza, insa relevanta in evolutia acestui topic: 18 state americane dau în judecata alte 4 state pentru modificarea neconstituțională a legislației electorale, cazul fiind activ la Curtea Suprema in acest moment.

https://www.youtube.com/watch?v=PWlwoXQ95V8

   Mi se pare foarte importantă și a doua știre, cea în care Ambasadorul rus în Israel, Anatolie Viktorov a fost convocat la Ministerul de Externe pentru că a susținut că Israelul e problema în Orientul Mijlociu și nu Iranul ori  ...ăilalți whatever.

Să mă explic: Am mai scris undeva pe forum că urmăresc Scadența Profețiilor Biblice. Fac o sinteză fără versete ca să nu irit - În confruntarea finală din forțele antagonice, de partea răului vor face parte și Gog șiMagog , ,,domnul Rosului, Mesecului si Tubalului," ... interpreții profesioniști ai Bibliei au identificat pe aceștia cu Rusia și China și au încercat zeci de ani  ipoteze în ce privește modul prin care aceste forțe vor sosi la Poarta Ierusalimului, ce le vor face să fie ,, aduse din străfundul miazănoaptei .. Te voi târî și-ți voi pune un cârlig în fălci, te voi scoate, pe tine și toată oastea ta, cai și călăreți, toți  îmbrăcați în chip strălucit, ceată mare de popor, care poartă scut și pavăză și care toți mânuiesc sabia ..


    În așteptarea vreunui pas s-a intrat în letargie, Orientul Mijlociu era o treabă americană  ..până când brusc în 30 septembrie 2015 Rusia intervine în Siria cu avioane , trupe combatante , blindate, explicații politice și geopolitice există, curios este că face ordine împreună cu forțe iraniene (Berbecul Babilonului ) și se obligă ca trupele iraniene să nu ajungă la mai puțin de 100 km de granițele Israelului.

  Cine au tresărit cutremurați ? Interpreții Bibliei, pentru că ei au văzut accelerate dintr-o dată profețiile, pentru ei este clar că ȚINTA este de fapt Israelul și brusc tancurile Rusiei se află la un km de granița cu Israelul.
Ce face ambasadorul Rusiei: Acuză Israelul, nu Iran nu ISIS nu Al Assad, nu Turcia care defilează cu armata și bombardează Siria după cum vrea Erdogan !!
A se ține cont că și China a avut în toată această perioadă declarații anti Israel și și-a exprimat intenția de a ajunge în zonă ( cu câteva milioane de soldați probabil)


«Da, în ziua când poporul Meu Israel va trăi în linişte, vei porni din ţara ta
şi vei veni din fundul miazănopţii, tu şi multe popoare cu tine, toţi călări pe cai, o mare mulţime şi o puternică oştire!
Vei înainta împotriva poporului Meu Israel ca un nor care va acoperi ţara.

Nu eşti tu acela despre care am vorbit odinioară, prin robii Mei, prorocii lui Israel, care au prorocit atunci ani de zile că te voi aduce împotriva lor?

   În ziua aceea însă, în ziua când va porni Gog împotriva pământului lui Israel, Mi se va sui în nări mânia aprinsă.
Atunci munţii se vor răsturna, stâncile vor cădea şi orice zid se va prăbuşi la pământ.  Voi chema o sabie împotriva lui Gog pe toţi munţii Mei  Ploaie năprasnică, grindină cât piatra, foc şi pucioasă voi revărsa peste el, peste hoardele lui şi peste multele popoare care vor fi cu el.  Îmi voi arăta astfel mărirea şi sfinţenia şi Mă voi face cunoscut în ochii multor neamuri. Şi vor şti că Eu sunt Domnul

Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 11 Decembrie 2020, 23:46:07
Și eu urmãresc, periodic, posibila îndeplinire a profețiilor eshatologice.
De regulā insā imi pāstrez doze substanțiale de scepticism (nu din neîncredere în textul biblic, ci din neincredere in (prea) mulții "tālmācitori" care și-au tot dat cu pārerea - unii doar ca sā facā un ban, acolo...).

De ex., foarte mult s-a speculat pe aceste potriviri și in ani '60 ("Rāzboiul de 6 zile") și in anii '70 ("rāzboiul de Yom Kippur"). Atunci Israelul chiar a fost invadat de vecinii arabi, cu sprijinul logistic / informațional al URSS. Mulți au vāzut atunci clar "Armaggedon"-ul, dar ostilitāțile n-au durat prea mult.

Existā insā profeții conexe textului biblic, ce prezintā niște indicii mai ușor de reperat:
1) Distrugerea moscheii Al-Aqsa (Domul pietrei), in contextul tentativei de refacere a Templului lui Solomon (precum se știe, lācașul arab ocupā același spațiu fizic ca fostul templu).
2) Revenirea Istanbulului la greci (Constantinopol). Aceastā profeție surprinzātoare aparține isihastului Paisie Aghioritul, și a fost fācutā la Muntele Athos prin debutul anilor 1980.

A doua pārea, in urmā chiar și cu zece ani, cam prea hazardatā. Megalomania lui Erdogan incepe a-i oferi insā fundament, mai ales dupā bizara forțare a notei cu Sfânta Sofia (anul curent). De fapt, când a forțat re-inaugurarea catedralei lui Justinian ca moschee, a menționat și de Al Aqsa, cā ar trebui sā devinā mult mai importantā pentru islam.

Dar...sā nu ne pripim. Inclin totuși sā cred cā predicțiile acestea mai au de acoperit o lungā distanțā temporalā.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: SLEAH19 din 12 Decembrie 2020, 00:40:59

Ultimul profet a fost Ioan Botezătorul, el face trecerea între Vechiul și Noul Testament, odată cu el vremea profeților care- vesteau pe Isus și prin care Dumnezeu vorbea în primul rând poporului Israel s-a încheiat și a început vremea Harului, de aceea Ioan Botezătorul spunea Apostolilor - ,, Eu nu pot să fiu decât Prietenul Mirelui, voi însă aveți o mireasă (Biserica Apostolică)  ..  deci profeția lui Paisie nu vine de la Dumnezeu.

Există un documentar pe History făcut de specialiști și istorici evrei care demonstrează că Templul lui Solomon nu are nici o legătură cu poziția Moscheiei lui Omar ci are o cu totul altă poziție față de Muntele Sionului și cetatea lui David. Ierusalimul a fost distrus de 70 de ori de-a lungul istoriei iar cei care cred că acum merg pe Via Dolorosa pe unde a mers Isus spre Golgota trebuie să afle că sunt cu 3 metri  mai sus, atât s-a construit peste poziția de acum 2000 de ani.

Sunt încă multe din Apocalipsă care trebuie să se împlinească, Pandemia pare și ea un pas pentru că așa lucrează el. Că tot vine Nașterea luna asta, profeția spunea că nașterea va avea loc în Bethleem iar Iosif cu Maria erau la Nazareth, prin cine  s-a împlinit profeția, exact prin Irod pe care l-a apucat recensământul, iar magii de la răsărit au venit cu, calculele făcute spunându-i lui Irod locul unde s-a născut Împăratul Lumii !

Așa cum și-a împlinit profețiile prin Faraon, Xerxes ( Ahașveroș) Nebuchadnezzar, Alexandru Macedon, Pilat și a altor stăpâni iluzorii ai lumii așa poate să împlinească Apocalipsa  și prin Putin, Erdogan etc
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 12 Decembrie 2020, 00:51:53
Se prea poate. Tocmai acest relativism (când e vorba de profeții) mā indeamnā sā am rezerve.
Le-am menționat doar cu titlu de inventar. Garanții cā unele mesaje vin, neîndoielnic, de la Dumnezeu, nu putem avea - de unde și problemele întâmpinate de marii vizionari..în țārile lor.

Personal, cred cā Armaggeddon-ul nu va fi în timpul vieții noastre.
Dar un rāzboi de anvergurā cu originea in Orient nu e deloc exclus.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Ganditorul din 12 Decembrie 2020, 10:11:33
Citat din: horia2008 din  10 Decembrie 2020, 20:56:34
      Categoric!      De acord, dar asta e cam tricky pentru ca la fel au gasit platforma de exprimare si unii exaltati ajunsi pe acolo

Pana atunci, cum spui, inca mai traim cu speranta, ca poate de data asta...

Eu zic ca traim cu realitatea = pt ca deocamdata nu exista solutii pentru ca o formatiune/grup de oameni sa fie strict pozitivi (in primul rand pt ca "pozitivul" asta e relativ - ce e pozitiv pt un canibal  este negativ pentru tine, ca om al sec 21) . Intotdeauna un grup, indiferent cat de bine intentionat este, va fi impanat si cu persoane de calitate mai joasa decat tinta grupului. Chiar daca vb de grupuri atent selectate - cum ar fi calugarii budisti - chiar si acolo gasim persoane de calitate indoielnica.
Meritocratia - aia de care vb adesea - e o utopie, un vis frumos. Indiferent cine e persoana merituoasa va exista intotdeauna cineva care sa o conteste (dovada contestarea la gramada cu AUR a prof Colceag sau a gen Chelaru)
Ca principiu de functionare ...ar trebui sa fim multumiti, pentru moment, ca exista o platforma politica in care au loc si oameni de isprava romani. Pt ca de la un 50/50% de la care am pornit in 89 acum am ajuns la un 98% / 2 % . Si desi e publica confruntarea din anii 90" putini stiu ce lupte s-au dat in parlamentul roman si european pentru stabilitatea Romaniei si ramanerea ei ca tara si neam recunoscut in UE. Evident toate aceste eforturi au "cazut" in balacareala damboviteana si acuzatiile la gramada a "analistilor politici" televizionisti.

Nu ca asta ar fi rau sau malefic cum caracterizeaza unii situatia DAR pe un canibal nu o sa poti sa-l inveti intr-o generatie sa-i placa carnea de pui, Iar deocamdata ne conduc "canibalii" si asta e modul lor de viata, mod care vor sa ni-l impuna si noua, chiar daca la numaratoarea generala noi astialalti suntem peste 70%. Conteaza cine conduce si cine face regula si aici ei sunt 98%. Indiferent daca vb de canibalism material sau energetic ...datele problemei nu se schimba.
De ce am ajuns aici ? Asta e alta discutie ...

P.S. vad ca nimeni nu a avut curajul sa raspunda la provocarea data mai inainte : Ce ar face o civilizatie, pe baza de siliciu de ex, pentru a cucerii Terra  ? Nici o idee ? nici o fantezie ? Nici un rationament ??
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă - migrarea totala in V.R. si victoria A.I.
Scris de: abyss din 12 Decembrie 2020, 13:54:46
Ar introduce un virus informatic/energetic/structurant in câmpul planetei eventual sub forma de informație/blueprint/forma-gând pentru a influenta specia cea mai inteligenta, mobila si adaptabila sa dezvolte tehnologii anorganice ce vor duce treptat catre AI, VR, bionica si in final corpul artificial complet. Care corp probabil va fi in final animat de coana AI/ET in timp ce umanitatea eventual va locui intr-un rai fabulos de ofertant in VR.
Globalismul si Totalitarismul planetar vor fi semnalul.
Maxim 5000 de ani ar mai fi de acum pana la transformarea completa, migrarea totala in VR si victoria AI.
Parerea mea.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 12 Decembrie 2020, 19:38:10
Citat din: Ganditorul din  12 Decembrie 2020, 10:11:33
P.S. vad ca nimeni nu a avut curajul sa raspunda la provocarea data mai inainte : Ce ar face o civilizatie, pe baza de siliciu de ex, pentru a cucerii Terra  ? Nici o idee ? nici o fantezie ? Nici un rationament ??
În cazul meu, cel puțin, nu e vorba de lipsa curajului, ci de lipsa interesului.
Precum zicea și dl.@abyss, imaginarea unei asemenea context SF seamānā cu scenariile Netflix (cam toate imbibate cu substrat ideologic "progresist").
Și nu neapārat cā nu mi-ar place mie un SF. Pur și simplu eu nu vreau sā mut rāspunderea de pe umerii unor oameni pe umerii unor fantasmagorici "alieni" pe bazā de siliciu. Dacā asistām la evoluții neplācute pe plan global, astea se datoreazā exclusiv unor oameni avizi de putere și control (care, cel mult, prin prisma ideilor ce-i animā, pot fi, in raport cu mine..."aliens").

Revenind la germenii evolutivi la care asistām in prezent, gāsesc cā sunt foarte multe necunoscute. E clar cā niște forțe au decis resuscitarea unui curent național - conservator, pentru balansarea scenei politice (ca fapt divers, iar suntem printre ultimii și cu acest fenomen : SUA are, Anglia are, in Franța e puternic, Italia are de mult, Polonia, Ungaria, Austria, Germania..etc.)
Cine sunt aceste forțe ? Variante posibile:

1) Rușii (posibilitatea cea mai des vehiculatā)
2) Americanii (secțiunile conservatoare, pro-Trump)
3) B.O.R - alimentare strict autohtonā, cu nuclee mai puțin cunoscute.
4) Tot...PTB (intr-un joc mai complex, la "douã capete", menit ori a compromite definitiv orice posibilitate de renaștere a suveranismului, ori a-și impune niște scopuri sub o aparentã "schimbare")

Printre aceste ipoteze putem scotoci īnspre adevãr. Ori una din ele, ori combinarea a douã sau mai multe (unii fiind ingineri, alții - poate involuntar - mecanici.
Și revin la personajul C.G., care mã intrigã. Acest individ, in mod clar, știe mai multe (cel puțin despre etapele imediat urmãtoare ale...planului).

P.S. - Dat fînd cã evoluțiile (subiacente topicului) ne apropie volens - nolens de politica autohtonã, e preferabil sã folosim referințe mai generaliste când punctãm persoane sau organizații. Nu de alta, dar riscãm depãrtarea de regulile forumului, fiind tentați a intra (sau devia) in logici...electorale.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: SLEAH19 din 12 Decembrie 2020, 22:46:52
Citat din: Ganditorul din  12 Decembrie 2020, 10:11:33
....Ce ar face o civilizatie, pe baza de siliciu de ex, pentru a cucerii Terra  ? Nici o idee ? nici o fantezie ? Nici un rationament ??

Întrebarea e fantezie, dar i se poate aplica un raționament  : Există și pe forum o imagine cu pământul fotografiat de o sondă de la câteva milioane km depărtare,    ... un fir de praf într-un Univers imens  .. te face să te întrebi de ce ne credem atât de importanți încât să fim cuceriți de o altă civilizație ?

Cartografiați / supravegheați ?  Da.  Contactați oficial la un moment dat ? Foarte posibil.

O civilizație pe bază de siliciu își poate trimite mesageri pe Terra pentru cele scrise mai sus, dar să-și dorească cucerirea/invazia fizică a unei planete cu o atmosferă din azot și oxigen, probabil toxică și ostilă pentru ei e foarte puțin probabil. Părerea mea!
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Ganditorul din 14 Decembrie 2020, 12:57:00
Citat din: SLEAH19 din  12 Decembrie 2020, 22:46:52
    ... un fir de praf într-un Univers imens  .. te face să te întrebi de ce ne credem atât de importanți încât să fim cuceriți de o altă civilizație ?

Cartografiați / supravegheați ?  Da.  Contactați oficial la un moment dat ? Foarte posibil.

O civilizație pe bază de siliciu își poate trimite mesageri pe Terra pentru cele scrise mai sus, dar să-și dorească cucerirea/invazia fizică a unei planete cu o atmosferă din azot și oxigen, probabil toxică și ostilă pentru ei e foarte puțin probabil. Părerea mea!

Motiv pt cucerirea Pamantului ?? Pai cam acelasi pentru care pamantenii cheltuiesc timp, energie, averi pentru iesirea in spatiu, cucerirea planetelor indepartate sau apropiate si "terra-formarea" lor. Dar de ce Pamantul ? Pai primul motiv care-mi vine in minte : pentru ca are atmosfera stabila, cu ecosistem functional ...care trebuie doar ajustat pt nevoile altora ...cu ajutorul unor IDIOTI UTILI care sa faca poluare, desertificare, raderea viului verde, schimbarea conditiilor meteo - teoretic pt bani si putere, adica pt niste hartii colorate acceptate ca simbol al puterii. Intotdeauna se vor gasi IDIOTI UTILI care sa faca jocul de suprafata, ca sa ascunda jocul de profunzime - cum e acum Bill Gates, avid sa bage populatia globului in carantina ca sa-si vanda vaccinul si sa castige "puterea"/  puterea de a face pipi doar o data pe noapte, zic eu, pt ca la o analiza mai atenta totul e utopie macabra.
- Si o sa dau aici doar exemplul HAARP - tehnologia care incearca manipularea vremii - tot ce rezulta fiind un haos. Daca voiai sa aperi planeta si sa scapi de "ticalosii americani" care umbla la butoanele vremii era de ajuns sa bruiezi frecventa care se emite prin acele antene. Din cate state puternice sunt "deranjate" de studiul american ar fi trebuit sa se gaseasca macar unul care sa vada care sunt frecventele generate si cum se pot bruia acestea ...
= IDIOTII UTILI au luat "contra-masuri" facand mai multe statii de acest gen pe intreagul mapamond - cica pt anihilarea primului - in realitate pt MAXIMIZAREA ticalosiei facute de prima instalatie HAARP.
Sa nu vb de prima instalatie de "ajustat vremea" - aia care le aduce americanilor tornade peste tornade - pt ca nu exista dovezi ci doar "legende" despre scaparea de sub control a unei "aplicatii umanitare" a unei inventii naziste.
Evident - daca analizezi de ieri pana azi ...situatia nu spune nimic - e un subiect hilar si fara rost, Daca analizezi pe zeci de ani si cateva generatii ...rezulta ceva, altceva. Parerea mea.

P.S. sa pun problema si altfel ...de genul "ghici ciuperca ce-i " / Mai toata lumea e de acord cu termenul AI, inteligenta artificiala, si cu faptul ca aceasta a cam luat controlul lumii. Dar o civilizatie ce are la baza siliciu si germaniu nu este de fapt similara cu AI, inteligenta artificiala  ? Am trecut de stadiul 1 - ala in care ne jucam cu diode si tranzistori cu siliciu si germaniu - si ne aflam in faza 3 in care vrem sa ne jucam cu existenta umana sub forma asta - dupa ce al modificat din rasputeri, timp de zeci de ani ecosistemul, vremea, conditiile initiale ale umanitatii pe Pamant. Cine se afla la butoanele acestei schmbari a umanitatii prin vaccinare ?? Pai exact aia care acum 50 de ani, "intr-un garaj", au schimbat directia de dezvoltare a umanitatii de la "nuvistor" la tranzistor pe siliciu spre A.I.-ul de azi... Vi se pare ca ei reprezinta "puterea" sau sunt doar "cureaua de transmisie" ce face schimbarea ??
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 16 Decembrie 2020, 00:40:49
Acum, cu Trump scos din ecuație, sunt curios cum vor mai evolua adversitățile generate de "macazul la paradigmă". Căci, desigur, nu există simplisme precum "X a revoluționat", "Y a schimbat din temelii", s.a.m.d. Permanent și pretutindeni există cauzalități, precum și organizări ale unor multipli factori prealabili, până să se ajungă la concentrarea / exprimarea printr-o entitate.

Înainte de a fi Trump, a existat un nucleu numit Freedom Caucus. Aceștia au făcut posibilă temelia pe care l-au urcat ulterior pe "blond" - ca pe un joker cu priză la public.
Emanciparea acestui grup a născut frustrare în rândul foștilor potentați GOP, așa că, pentru combaterea sa și a "trumpismului" s-a repliat grupul Lincoln Project - denumire ce atestă clar imboldul de "ímpăciuire" cu agenda progresistă.

Dacă acești "lincolni" reiau controlul republicanilor, orice inițiativă de renaștere națională și de frânare a globalismului "multicolorat" se va ínfunda iremediabil. Deja s-au văzut primele manevre, nu degeaba unii republicani se dezic de "blond" și se pleacă in fața așa-zisei evidențe.

Păcat că nu am mijloace de a identifica cum curg banii înspre aceste nuclee. În funcție de asta mi-aș putea rafina prezicerile...insă astfel de finanțări nu apar in presă. Prezum doar că e același antagonism pe care l-am mai invocat, "bani vechi" vs. "bani noi"...iar dacă așa sunt poziționările, mi-e că "lincolnii" vor triumfa.

Pentru că "banii noi" au un singur atu față de "banii vechi".
Sunt...mai mulți.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Ganditorul din 16 Decembrie 2020, 08:17:01
Apropo de "idioti utili " text de facebook pe care l-am verificat pt ca nu-mi venea sa cred ca acest masacru a trecut atat de neobservat :

"După ce danezii au masacrat ca niște demenți 17 mil. de nurci pentru a opri "răspândirea virusului ucigaș" s-a găsit și în SUA un imbecil să stea să "cerceteze" și să le testeze. Iar aia mică din poză a avut ghinionul să iasă pozitivă. Între timp în Europa au aflat unii "cercetători" că și dihorii tot așa, răspândesc boala ca și liliecii "de fructe". Măi oameni buni, suntem bine? De asta se răspândește boala? Cum așa? Ținem nurci în casă sau plimbăm dihori în lesă pe stradă? Ne întâlnim la piață cu liliecii de fructe și-i mângâiem pe cap? Suntem nebuni sau ce?
De noi nu mai vorbesc. Am ucis milioane de păsări și porci ca să nu facem gripă dar pe guzganii lui madame Armand care au năpădit orașul nu-i vede nimeni.

Demența asta mi-aduce oarecum aminte de China lui Mao în anii 50 când s-a dat ordin să fie ucise toate vrăbiile, că mâncau din orezul poporului muncitor. Ce naiba, ne întoarcem în vremurile alea?"

https://www.facebook.com/photo?fbid=848166955969875&set=a.113545886098656

aici mai vedeti stirea cu "pozele groazei" ... atat cat s-o mai putea vedea inainte s=o stearga "comitetul strategic de gestionare a informatiei" sau cum drk s-o mai numi cenzura acum
https://www.digi24.ro/stiri/externe/nurcile-ucise-cu-milioanele-in-danemarca-ies-acum-din-morminte-1407792
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă cu credite sociale
Scris de: fiulploii din 19 Decembrie 2020, 22:55:09
Sistemul de credit social din Marea Ceainărie
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 20 Decembrie 2020, 01:06:57
Perversă lucrătură - dar demnă de rafinamentul (și răbdarea) orientalilor.
Dincolo de sentimentul firesc de indignare, totuși, niște considerații merită făcute.
În aparență, lucrurile par corect concepute. De ce să nu fie stimulați cei ce fac fapte bune, simultan fiind descurajați cei ce fac fapte rele ?
Pentru că...hm...depinde de cine hotărăște care-i binele, și care-i răul.
Aici e perversitatea autorităților. Să nu oprești la stop, da...să nu-ți uiți părinții, da...să nu zici nimic de Părintele Xi....bineînțeles...și cine știe ce vor mai născoci.
Cu alte cuvinte, de vreme ce orice reguli au la bază principii, se pare că guvernul de la Beijing a stabilit deja care-i treaba cu binele și rāul.
Mai rāmâne doar ca aceste decrete filosofice sā fie implementate.

Se pare cā George Orwell ar fi trebuit sā ia notițe de la chinezi...
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigm%u0103
Scris de: dj_italo2001 din 25 Decembrie 2020, 13:19:19
Ai-ul mai are pana sa rezolve din probleme, cu toate cuanticele lor inca tot prost este...vorba cantecului:
https://www.youtube.com/watch?v=eaa-_-aC0uc&ab_channel=alekosg (https://www.youtube.com/watch?v=eaa-_-aC0uc&ab_channel=alekosg)

Cine recunoaste imaginea intelege cu siguranta la ce ma refer:
http://www.imagebam.com/image/c409fd1363948245 (http://www.imagebam.com/image/c409fd1363948245)
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 16 Ianuarie 2021, 16:53:47
Bun, ne-am lămurit și cu Trump.
Furat, nefurat...omul s-a probat, in pofida efervescenței stârnite, o dezamăgire.
Nu mai iterez aici motive remarcate in cei patru ani ai săi de "domnie", ci doar douâ chestiuni mai recente.
Deși a sesizat (chiar public) pericolul de fraudare prin bizarul vot in plic (fără limite clare, fără ID net verificabil), nu a făcut nimic inainte de scrutin. Inițiativele sale de după (mai ales acțiunea  procuraturii din Texas + alte state conservatoare de contestare a legalității procedurale) trebuiau făcute inainte ca votul să aibă loc. Așa, ce impresie lasă ? A acceptat jocul (chiar cu reguli bizare), dar dacă a pierdut, se revoltă !
(e ca și cum te-ai pune la poker cu unii pe care îi simți a fi complici să te "facă", joci, pierzi -evident- dar apoi țipi la ei că au trișat).
Penibil 1.
Apoi, pe 6 ianuarie, mitingul. Care e ideea să ațâți oamenii, să-i asmuți, doar pentru un vandalism inutil ? Asemenea manevre de forțā, de regulā, sunt insoțite de un plan concret al unei lovituri de stat. La adăpostul mulțimii care manifestā, echipe alese preiau puncte cheie (e de manual, a se citi Curzio Malaparte).
Așa, ce credea ? Ăia din Congres au amânat puțin decizia, iar acum "blondul" s-a incărcat de acuzații (legale, fără discuție).
Deci, penibil 2.

Unii opinează că tot circul (nu doar ultimele luni) a fost orchestrat incă din 2016, pentru a compromite (definitiv) orice tendință suveranistă / naționalā realā.. Cf. acestei teorii, așa s-ar explica și apariția bruscă a unui showman TV in politică, și victoria sa "surprinzătoare" de acum patru ani.
Evoluțiile momentului ar confirma asemenea opinii.

Eu, totuși, mai sper (nu că Trump mai poate face ceva) ci că a căzut din pricina multor naivități și a propriei personalități. Căci știu că nu a fost singur in demers, ci propulsat de un nucleu mai vast (acel "Freedom Caucus" pe care l-am mai amintit).
Oricum ar fi, cauza suveranistā / conservatoare inregistrează un recul clar in prezent, iar globalismul - progresist se impune in forțā.
Regizat sau nu...Trump a făcut mai mult rău decât bine.
Din păcate.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 29 Ianuarie 2021, 17:03:11
Iarăși Davos, iarăși s-au adunat mizerabilii ("virusologii").
Acum doar "on-line" - deh, doar digitalizarea fiecărui...coteț e pe agendă.
A vorbit și Putin - avertisment voalat:
https://www.digi24.ro/amphtml/stiri/externe/rusia/vladimir-putin-la-forumul-de-la-davos-un-conflict-mondial-ar-insemna-sfarsitul-civilizatiei-1441269

Reține atenția comparația sa cu anii '20-'30, pe care am făcut-o și eu in acest topic.
Nu c-aș fi vreun mare prezicător. Era atât de evident, incât eu am făcut doar o constatare.
Din gura lui Putin sună insă mai ingrijorător.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 03 Aprilie 2021, 17:25:43
Acum, că mai trecu ceva timp, ce am putut observa:
1) Macazul la paradigmă, intuit la lansarea topicului, a fost confirmat de "davoși" prin apelul la "marea resetare". Și nu doar un apel abstract, pe platforme elitiste, ci cu ecou uriaș in mass-media. Totul trebuie să fie "verde", totul trebuie digitalizat (inclusiv zone unde se poate și fără)...doar dubiosul element al "ecității" (fairier) incă nu e lansat - abia atunci intrăm in "noul marxism".

Conform teoriei mele, incepând cu 2024 ar trebui să existe o izbucnire de tip revoluționar (nu știu incă dacă spre "stanga" ori "dreapta"). Acum asistâm la acumulări,  tensiunile abia cresc (intre noi fie vorba, proteste ca acum trebuiau incă de anul trecut, dar...in fine..e bun si acum)..
Rămân insă de apărut factori noi, fără de care protestele nu trec pragul dintre "revoltă" și "revoluție". Ultima fază necesită o doctrină, un set de principii, ceva care să coaguleze revolta și să-i ofere un viitor de materializare.
Acest lucru lipsește incă. Avem doar "jos masca", "jos ăla", "jos celălalt".
Dar abia ne aflăm in 2021...
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: hoinar din 16 Aprilie 2021, 04:22:30
https://www.bitchute.com/embed/IVPJZfPV9GZH//
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 17 Aprilie 2021, 13:14:50
După tot balamucul de până acum, să vedem ce mai urmează.
Variante ipotetice:
1) Mega - Crah economic (ca cel din perioada interbelică).
2) Un război (nu neapărat mondial, ci poate de anvergură regională).
3) Ambele.

Asemenea calamități sunt, se pare, necesare pentru a forța "macazul" paradigmei. Ceea ce mă sperie însă pe mine (și nu-s genul care se emoționează ușor) sunt viteza și intensitatea elementelor disruptive cu care se forțează schimbarea.
Undeva, cumva, cred că ar putea exista presiunea unui termen-limită (sau a perisabilității "ferestrei de oportunitate").

Mda...ce vremuri !
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: hoinar din 19 Aprilie 2021, 01:44:56
Un acvariu de, sa spunem 50l, poate sustine o viata paradisiaca pentru 20 pesti, o viata indestulatoare pentru 40 de pesti, una mediocra pentru 80 de pesti, devenind un cosmar la limita supravietuirii in cazul unei populatii de peste 150 de pesti.

Controlul populatiei este o practica comuna in cele mai multe tari dezvoltate, mai ocultata sau nu atunci cand se targeteaza specia umana.

Insa problema unui astfel de finit acvariu, suprapopulat cu 150 de pesti, este exact fereastra de oportunitate la fel de finita, in care se mai poate salva ecosistemul.

Lucrurile acestea le inteleg si sunt partial (prevenirea trebuie sa primeze iar genocidul scos din calcul) de acord cu ele. Problema pe care o am este alta: suntem siguri ca acvariul este suprapopulat, raportat la resurse? Sau e doar o problema de logistica pentru "fermieri".

Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 19 Aprilie 2021, 21:39:26
La această intrebare răspunsul e dual.
In ansamblu, planeta mai duce populație, nu și-a atins limitele. Se va ajunge și acolo, in progresie teoretică, dar azi nu se pune problema să nu mai încăpem.
Pe de altă parte, există supra-aglomerare urbană. Zone imense pustii nu sunt locuite, iar exemple bune sunt Rusia și Canada. Ambele țări au chiar programe (de stat) pentru a încuraja colonizarea zonelor de tundră - facilități, scutiri de taxe, etc. Totuși, puțini achiesează, date fiind dificultățile zonei.
In România, sate intregi sunt părăsite, vetre situate chiar în zone idilice - dar lipsite de oportunități economice.
Nimeni nu vrea să se lipsească de confort, toți vor utilități / șosele / mall.

Citisem un studiu mai demult, care stabilise că un oraș ideal nu ar trebui să aibă mai mult de 50.000 de locuitori, pentru ca toți ză trăiască optim, și eco, și tot ce vreți. Dar, chiar de faci un asemenea proiect, când atingi 50.000 trebuie luat de la 0 - și iar nu vrea nimeni.

Deci, in marile orașe e jale. Pe Terra, în linii mari, loc e.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: abyss din 20 Aprilie 2021, 21:43:25
In opinia mea problema reala e AI - 5G.
O fi loc pe planeta, or mai fi si resurse destule plus metode de a obtine/recicla altele, a se vedea reactoarele portabile de fuziune.

Problema e insa inteligenta artificiala care nu pare deocamdata (dar nu stim noi plebea cu siguranta) sa inlocuiasca prezenta umana in toate aspecte de productie/creatie/viziune a totului luat ca ansamblu. Dar ne poate inlocui si acum pe majoritatea care reprezentam banala mana de lucru !!! Aici e problema. Bagi 5G si AI?? si ce faci cu (hai sa zicem) 5 miliarde de oameni?

Si inca una mica: aici in Romania, noi ce abordare avem?? Lumea se va rupe in bucati si va fi trasa de competitia China SUA. Noi cum ne conservam existenta, cultura, identitatea??
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: horia2008 din 20 Aprilie 2021, 23:13:07
Citat din: abyss din  20 Aprilie 2021, 21:43:25
Noi cum ne conservam existenta, cultura, identitatea??

Aici as avea ceva de spus, dar mi-e ca iau ban...

Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: socrate din 24 Aprilie 2021, 21:43:52
Citat din: abyss din  20 Aprilie 2021, 21:43:25
In opinia mea ...

Si inca una mica: aici in Romania, noi ce abordare avem?? Lumea se va rupe in bucati si va fi trasa de competitia China SUA. Noi cum ne conservam existenta, cultura, identitatea??
In opinia mea (avand in vedere libertatea de opinii si operatiuni de rationare din care rezulta opinii),problema e CULTURA,adica,INCULTURA PATRIARHALA a ajuns la rang de "CULTURA",lumea s-a rupt in diferitele,variatele "figuri/stiluri" ale inculturii patern/misogin sclavagiste si e cert,CULTURA MATERNA,la noi si in alte zone ale Terrei a fost bine conservata dainuind peste durata erei inculturii patriarhale iar acum isi manifesta existenta si identitatea.Posibil o competitie China SUA in cadrul aceluias sistem de referinta "culturala",dar in alta varianta,oricum,nu poate fi de durata dat fiid faptul ca timpul alocat inculturii patriarhale a expirat ...  :wink:  .... asa ca o curiozitate in diversitate apropo de China  ... http://smartwoman.hotnews.ro/mosuo-ultima-matriarhie-a-lumii-si-societatea-care-nu-cunoaste-cuvintele-tata-si-sot.html
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: Grifon din 09 Mai 2021, 12:10:03
Se prefigurează tot mai clar că "paradigma" 2020-2040 va avea ca esență confruntarea US - China, iar subsidiar (colateral) noua explozie tehnologică 5G.
Deși înțelegem potențialul (teoretic) al 5G, e foarte greu (dacă nu chiar imposibil acum) să previzionăm gama completă a efectelor noului val. Căci nu e vorba doar de simplitatea "vitezei" informaționale, ci de uriașa potențialitate disruptivă a ceea ce se numește, deja, Internet of things (IoT).
Odată cu implementarea acestui IoT, lumea (așa cum o știm azi) nu va mai fi la fel.
Iar eu, unul, am oareșce íngrijorări pe tema asta.
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: hoinar din 10 Mai 2021, 04:40:21
Nu putem totusi sa nu fim bucurosi ca asistam la astfel de planuri insidioase, traindu-le fizic consecintele. Eu cel putin sunt recunoscator ca incep sa deslusesc si ca exista o mica sansa sa nu repet clasa. Tot ce sper este ca trauma copiilor de pretutindeni sa fie de cat mai scurta durata si intensitate.
Titlu: Re: 2022 - Macaz la paradigmă sau cum functioneaza vremurile
Scris de: fiulploii din 04 Ianuarie 2022, 21:52:18
Eu:                            Prefer merele in loc de portocale.
O persoana oarecare: Deci, de fapt, tu spui ca urasti portocalele? Si de asemenea ai uitat sa mentionezi bananele, perele si ciresele. Esti needucat, omule!  :martiansad:


Astea sunt vremurile de azi. Se poate inlocui orice cuvant de mai sus si tot asa iese rezultatul. Pe cai ca filmam! - expresie la moda candva .
Titlu: Re: 2020 - Macaz la internet of bodies ?
Scris de: fiulploii din 09 Ianuarie 2022, 19:26:44
din pasii preconizati:

https://www.weforum.org/agenda/2020/06/internet-of-bodies-covid19-recovery-governance-health-data/

https://www.weforum.org/reports/the-internet-of-bodies-is-here-tackling-new-challenges-of-technology-governance

https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/fda-approves-pill-sensor-digitally-tracks-if-patients-have-ingested-their-medication

https://medcitynews.com/2019/12/new-smart-pill-maker-gains-fda-approval/

https://www.zdnet.com/article/smart-pills-and-the-future-of-medicine-insights-from-your-insides/

https://www.statnews.com/2020/02/21/human-reproductive-cloning-curious-incident-of-the-dog-in-the-night-time/
Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: SLEAH19 din 21 Februarie 2022, 15:38:47
Citat din: Grifon din  16 Ianuarie 2021, 16:53:47
Bun, ne-am lămurit și cu Trump.
......Care e ideea să ațâți oamenii, să-i asmuți, doar pentru un vandalism inutil ? Asemenea manevre de forțā, de regulā, sunt insoțite de un plan concret al unei lovituri de stat. ....
Eu, totuși, mai sper (nu că Trump mai poate face ceva) ci că a căzut din pricina multor naivități și a propriei personalități. Căci știu că nu a fost singur in demers, ci propulsat de un nucleu mai vast (acel "Freedom Caucus" pe care l-am mai amintit).
Oricum ar fi, cauza suveranistā / conservatoare inregistrează un recul clar in prezent, iar globalismul - progresist se impune in forțā.
Regizat sau nu...Trump a făcut mai mult rău decât bine.
Din păcate.

        Și dacă neomarxismul s-a ,,copt,, și schimbă paradigma ? :


Victoria neo-marxismului in America?"


....... intelectuali din mediul universitar american penetrat și impânzit de discipoli și urmașii ideologilor neo-marxiști ai Școlii de la Frankfurt refugiați in SUA in anii '30 după ascensiunea lui Hitler la putere in Germania, ideologi a căror ,,operă" revoluționară a dat lumii conceptul de ,,marxism cultural" gândit ca o revanșă la eșecul in epocă al revoluției internaționale comuniste, neo-marxism care de aproape un secol se face vinovat de indoctrinarea și radicalizarea noilor generații educate de tineri americani; puternicele trusturi media asociate stângii liberale; marile corporații cu intindere globală devenite mai puternice decât multe state cărora le-au subminat suveranitatea; servicii secrete corupte de putere, ele insele stat in stat și, desigur nelipsitul și atotputernicul complex militar-industrial, căruia fostele administrații cu agendă agresiv globalistă, culminând cu cea a lui Obama, i-au servit interesele de expansiune și putere. Adică pe scurt: Deep State.

Câștigarea fotoliului de președinte al Statelor Unite in urmă cu patru ani de către Donald Trump, un outsider absolut venit din afara sistemului de putere de la Washington a aruncat in aer acest establishment extrem de corupt, care a cotropit in primul rând America și pe americani și care s-a intins cu agresivitate pe tot globul, transformând in sensul cel mai rău posibil lumea noastră de azi.


https://gandeste.org/analize-si-opinii/petre-caluian-victoria-neo-marxismului-in-america/119130/

Titlu: Re: 2020 - Macaz la paradigmă
Scris de: horia2008 din 10 Aprilie 2023, 21:42:52
Citat din: Grifon din  17 Aprilie 2021, 13:14:50După tot balamucul de până acum, să vedem ce mai urmează.
Variante ipotetice:
1) Mega - Crah economic (ca cel din perioada interbelică).
2) Un război (nu neapărat mondial, ci poate de anvergură regională).
3) Ambele.

Asemenea calamități sunt, se pare, necesare pentru a forța "macazul" paradigmei. Ceea ce mă sperie însă pe mine (și nu-s genul care se emoționează ușor) sunt viteza și intensitatea elementelor disruptive cu care se forțează schimbarea.
Undeva, cumva, cred că ar putea exista presiunea unui termen-limită (sau a perisabilității "ferestrei de oportunitate").

Mda...ce vremuri !

De când nu s-a mai postat, uite că s-au întâmplat / se întâmplă / desfășoară evenimente, plus punerea sub acuzare a fostului președinte...