Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Au fost sau nu astronautii americani pe Luna?

Creat de Xanadron, 19 Ianuarie 2011, 10:59:55

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

StarDust

Citat din: Rayden din  28 Februarie 2016, 14:12:00
hehe..fii atent un pic colega StarDust. nu numai ca de mic m-a pasionat astronautica, ba chiar visam sa ajung astronaut @ nasa..motiv pentru care am absolvit facultatea de inginerie aerospatiala..si mai am si un master in acelasi domeniu..ba mai mult, gratie unui profesor care a crezut in mine..am avut sansa sa ajung la nasa, dar..am ales altceva...alt drum..asta e, nu regret.
...

Sunt foarte atent! Avand in vedere cele scrise mai sus... ar trebui sa iti acord mai mult credit? Imi pare rau...
Nu am facut facultate aerospatiala dar tot de multa vreme sunt pasionat de tehnica spatiala. Tot odata, am invatat (zic eu) sa cern bine "graul de neghina" si sa ma distantez de teoriile conspirative fantasmagorice de care e plin internetul. Mai mult nu comentez. Am zis ce am avut de zis.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Rayden

Citat din: StarDust din  28 Februarie 2016, 19:04:01
Sunt foarte atent! Avand in vedere cele scrise mai sus... ar trebui sa iti acord mai mult credit? Imi pare rau...
Nu am facut facultate aerospatiala dar tot de multa vreme sunt pasionat de tehnica spatiala. Tot odata, am invatat (zic eu) sa cern bine "graul de neghina" si sa ma distantez de teoriile conspirative fantasmagorice de care e plin internetul. Mai mult nu comentez. Am zis ce am avut de zis.

nu ar trebui sa imi acorzi credit deloc, nici cat negru sub unghie!  am spus ce am spus mai devreme - si ceea ce ai citat tu - nu ca sa ma laud, ci ca sa scot in evidenta ca sunt mai mult decat un simplu pasionat...atata tot.
ar trebui sa nu crezi si sa cercetezi! sa nu iei de bun absolut nimic, sa nu crezi absolut orice, sa iei de bun ca adevar absolut CI sa te apuci sa vezi, investighezi, cercetezi, etc..
eu, sunt un neica nimeni, nu am facut nik sa schimb lumea..nu am publicat nik..nu lucrez la nasa...

restul..amice de forum..e background de fond...

Grifon

Cred ca intrebarea ce ar fi mai bună e "de ce nu mai merg americanii pe lună ?"
Raspunsul, zic eu, e compus din proverbialul pragmatism yankeu, combinat cu crunta plafonare consumeristă a lumii in care trăim...

In anii '50-'60, incă mai exista un elan idealist - și nu (doar) ideologic. Se visa incă la stele din cosmos, și mai puțin la cele de pe Sunset Boulevard. Drumul omului către astre era văzut ca un scop nu doar romantic, ci chiar ca fiind de bun simț.

Misiunile Apollo, dincolo de un castig de orgoliu, nu au adus mare lucru- la costuri de ordinul miliardelor de dolari (curs curent 1970). Nici programele tip sonda ulterioare nu au contribuit la renasterea idealismului...așa ca acum putini mai risca asa cheltuiala, doar in numele unui ideal


Să fim onești...chiar si eu, un devorator de SF si (incă) un idealist...dacă m-aș trezi responsabilizat cu  justificarea parcimonioasa a cheltuielilor...aș avea ezitări riscând atâtea miliarde pe ceva despre care scepticii (și consumeriștii) vor spune iute: "vise de lunatic !"

Xanadron

Rien ne va plus...  :-D fiindca si intrebarile-s puse (inca din prima postare d-aici), dar si raspunsurile-s date, colega @Grifon.
Normal ca niste raspunsuri prezumtive, ca astea incluse-ntr-un P.S. ramificat:

"P.S. 1 Apropo de criticarea teoriei presupusei densitati reduse a Lunii si implicit a falsei presupuneri despre gravitatia selenara de 1/6 din cea a Terrei, mi-am mai tocit degetele (degeaba se vede) pe paginile anterioare - bazat nu pe halucinatii proprii, ci chiar pe declaratiile paradoxale ale lui Wernher von Braun din 1969. Nu mai intru nici in detaliile salturilor anemice ale astronautilor si altele, fiindca am ajuns la concluzia ca nu se merita efortul.
(L.E.: Adevaratii expeditionari lunatici au tzopait insa in draci p-acolo, spre deosebire de "actorii" din filmul necesar back-up-ului deja cert turnat de raposatul Stanley Kubrick.)

P.S. 2 Ipoteza mineritului selenar nu exclude pe cea a Lunii ca fiind satelit.... artificial ADUS pe orbita Terrei (acum vreo 36.000 de ani dupa mine), chiar daca originea lui e naturala - evident ca "prelucrata" pe ici-colea si anume in partile esentiale, :lol: adica mai ales in subsol.
(alt L.E.: Regolith-ul si Heliul-3 lunar se mineresc... si manaresc :-D 100% zic io chiar in clipa discutiei noastre - de catre NOI si EI, separat si impreuna.)

P.S. 3 Despre presupusul "turn lunar cu rol de router al Corpurilor Spirituale umane" (despre care s-a mai discutat pe RUFOn) nici atit n-am de gind sa mai zic ceva - chiar daca ar putea fi un argument in contextul motivarii eventualei "interdictii ET" (evident ca a altei rase ET decit aia care ne-a ajutat sa alunizam) de-a mai calca vreodata pe Selene. :fullmoon: "


...Are vreun rost sa mai speculam insa despre ce anume s-o fi intimplat realmente pe traseul Pamint-Luna in astia 44 ani de suspendare inexplicabila (si doar aparenta oricum, ca TR-3B-urile fac naveta lunara :moon: in ritm nu doar lunar :-D) a oricaror programe spatiale serioase "oficiale"?!...
Zic asta nu din "conspiratzionita acuta", ci fiindca SI problema "interdictiei" (CICAtelea) de-a mai calca pe Luna pare a fi o enorma manipulare a NAZA - una parshiva, clar, ca restul de 1001 deja confirmate.

Pina si John Lear sustine pe buna dreptate ca problematica asta-i supusa unor tone de dezinformari - inclusiv unele din partea unor falsi whistleblowers... chiar de la NASA, care par sa fi implementat cu succes ideea subversiva a interdictiei "stapinilor Lunii" :evil: de-a ne mai lasa sa dam raite p-acolo.
Cu nea' Lear nu le-a mers totusi, ca ex-CIA-istul a avut resursele necesare verificarii tipilor "demisionati de la Coana NAZA din indignare" care-l vizitasera repetat, taman ca sa-l stimuleze intru perpetuarea "teoriei interdictiei" pe diverse forumuri etc.
Rezultatul: inca lucrau la NASA, hi-ho-he.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Grifon

La unele din p.d.v enuntate mai sus de d-ta subscriu, la altele nu. Mai exact, de acord cu luna ca..hm...dispecerat al "sufletelor"...dar nu si cu patronajul E.T.
Si oricum, functia de "filtru" a Lunii nu cred ca e perceptibila materialiceste...asa ca aia puteau sa facà și tumbe acolo, căci tot nu vedeau ceva...cum nu vedem nici pe Terra o sumedenie de realitați supra-sensibile.

Xanadron

Clar ca nu-i deloc obligatorie subscrierea la vreuna din "halucinatiile" mele/altora - chiar daca astea recitate :-D imi (ne?) par deja truisme. Ce-i drept, nu toate-s confirmabile "concret" ci doar circumstantial [unele], dar toate-s dincolo de contrazicerile logice pe care pedaleaza mai ales maestra-n air-brush grobian NASA.
Alaturi de & Co., evident, fiindca-s gloate imense de followerii care inghit, ba chiar si digera :lol: fara sa mestece orice tampenii lansate de mancatoarea de trilioane Never A Straight Answer.

In fine, pe tema [non]patronajului ET al Lunii ar fi cam multe de scris ca s-o pot face acum in detaliu, dar pot rezuma macar circumscrierea dilemei in perimetrul necesitatii funciare de dirijare a evolutiei unor entitati materiale si prin chestii-trestii-entitati la fel de materiale (si rezidente pe o statie-releu la fel de palpabila :moon:), pe linga alte mecanisme evident "nevazute" fiindca supra-sensibile, cum bine punctai.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

NASA are in plan ca 2020 sa fie anul demarării construcției unei baze permanente pe luna .

Aliosa

Citat din: fiulploii din  17 Mai 2016, 15:53:33
NASA are in plan ca 2020 sa fie anul demarării construcției unei baze permanente pe luna .
Precum metroul din Drumul Taberei o sa mai intarzie demararea :P

fiulploii



Xanadron

Citat din: fiulploii din  10 Iulie 2016, 16:33:14
http://qz.com/726338/the-code-that-took-america-to-the-moon-was-just-published-to-github-and-its-like-a-1960s-time-capsule/
https://www.earthfiles.com/news.php?ID=2442&category=Environment
NASA Photo Lab Tech Saw Negative of "Alien Object" On Moon Blacked Out

Repet insa parerea mea post-suceala de-acum citiva ani: DA, astronautii 'merigani au fost pe Luna. :moon:
Clar insa ca cu acelasi disclaimer: "Adevaratii expeditionari lunatici au tzopait insa in draci p-acolo, spre deosebire de "actorii" din filmul necesar back-up-ului certamente turnat de raposatul Stanley Kubrick."

Evident ca se pot scrie monitoare intregi de supozitii apropo de scopurile "plimbarii selenare", dincolo de presupusele aspecte economice (regolith, He-3 etc.) - care, scurtissim, ar putea fi... SI:
- ritualice (ca sa nu le zic "doar" masonice)
- educativ-informative - da-da, pentru aceleasi Elite :evil: insa exclusiv, ca sa-nteleaga mai bine si de la fatza locului :fullmoon: complexitatea "tehnologiei" moristii reintruparilor :star: si a le intari conditionarile dincolo de acceptiunea umana a notiunilor Bine/Rau.
- educativ-evolutive, incluzind germenii IT-ului expusi mai sus de tine, fiualploii - paleo-IT/programming real, dar care el singur nu poate explica nici pe departe succesul misiunilor Apollo.
- etc. etc.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/


hoinar

Nu (mai) e nimeni atat de inocent incat sa creada descrierea lumii oferita de biblie? Un uscat cu ape deasupra, si dedesubt si o bolta plina de lumini pentru noi toti?  :roll:
the older I get, the faster I was

Grifon

Ba da, d-le @hoinar. Eu, de pildă.
Însă nu din rațiuni de..."inocență", ci de profunzime.
Prezentarea Genezei conține adevăruri supreme, însă abstracte. Ele pot fi înțelese doar printr-un susținut efort de detașare față de concretul materialității - cu care au f. puțin de-a face.

De exemplu, lumina este prezentată ca o creație primordială, încă din "prima zi", în timp ce Soarele, Luna și stelele sunt deja emanații târzii, ale zilei "a patra".
În loc ca această ciudată cronologie să îndemne la o mai adâncă gândire, o sumedenie de neghiobi s-au înghesuit a-și bate joc - depistând, în superficiala lor părere, că anticii erau niște amărâți ilogici.
La fel și cu "apele" - nu este vorba câtuși de puțin de banalul H2O, ci de emanația primordială a ideii de apă, de așezarea conceptuală a fazelor dispersie  și densificare(ce abia în matricea sublunară s-au perceput drept evaporare / condensare).
                                                                                ***
Însă, lăsând aceste insondabile abisuri nițel deoparte... care e legătură (fie ea și vagă) cu astronauții și luna ??

hoinar

Citat din: Grifon din  13 Septembrie 2019, 19:22:41
... ci de emanația primordială a ideii de apă, de așezarea conceptuală a fazelor dispersie  și densificare(ce abia în matricea sublunară s-au perceput drept evaporare / condensare)...

Am recitit de multe ori acest pasaj, incercand sa inteleg. Incercand sa il reconstruiesc, pornind si de la alte premize, fara insa vreun rezultat. Am renuntat din doua motive. Ori nu am capacitatea de a intelege, ori ocultati printr-un limbaj de nepatruns.

Oricare ar fi varianta, daca luam de buna premiza Terrariului construit pentru a ne bucura cu totii de el, fara sa cercetam ce e dincolo de el - nefiind nimic de descoperit in afara de dezamagire poate pentru unii - este clar ca aselenizarea pe luna este doar enter-tainment.
the older I get, the faster I was