Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Umbre , Observatori si Nemuritori - povesti de adormit adultii

Creat de fiulploii, 23 Mai 2013, 13:01:00

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Nepo

Citat din: darksid3 din  24 Mai 2013, 00:12:57
Eu cand o aud pe asta cu dovezile, ma incearca un sentiment de indoiala in ceea ce-l priveste pe interlocutor. Cele mai bune dovezi sunt cele care provin din bunul simt al realitatii, lucru ce nu este deloc usor, pentru ca necesita multa "sculptura" interioara. Apoi, daca individul este sceptic prin excelenta, dovezile nu conteaza, pentru ca niciodata nu vor fi de ajuns. Acceptarea se face tot subiectiv, indiferent de dovezi sau nu.

Povestea de mai sus, este despre un subiect ce exista in orice cultura straveche, de pe orice continent (deci ce dovezi mai vor unii??!) si se refera la dualismul aflat la extreme pentru manifestarea dinamicii in care existam noi. "Simpla" schimbare a perceptiei ce poate transcede notiunea de Bine si Rau (puncte de vedere, de altfel) poate duce la o revelatie in al carei "organism" ar exista cheia intregului Univers, cu toate dimensiunile sale. Adica, ai nevoie doar sa stii alfabetul, ca sa poti citi orice carte in acel limbaj.

Foarte interesant acest Il Separatio. O sa-mi folosesc mai multa energie (de reflectat), pe viitor, pentru acest subiect.
aha.. deci apare intr-o carte si apoi eu nu trebuie sa cer dovezi... fiindca nu as avea bun simt....
Este o parabola cum am zis mai sus... nu stiu ce chestie asa importanta si misterioasa vi se pare voua...
dar in fine.... este opinia voastra eu mi-am spus-o pe a mea.. mersi fiulploii pentru link-uri.. o sa citesc si o sa imi deschid organele.... perceptiei
:mrgreen:

:)

darksid3

Scepticismul e bun cand il folosesti ca instrument in conflictele filozofice interioare, ce apar in urma asimilarii oricarei informatii. In timp iti dezvolti un anumit simt pe baza scepticismului. Multi confunda acest aspect cu o atitudine de limitare si autocenzura, doar pentru ca, in opinia individului, informatia trebuie cuantificata in baza unei anumite dialectici, ceea ce inseamna ca ai ochelari de cal, pe romaneste. A nu se intelege ca bat apropouri fata de vreun user! Departe de mine acest scop, dar fiind pe un forum ce discuta lucrurile ce contravin mai putin, dogmelor, este necesar sa explicam si cauzele finale.
11.11

Nepo

Citat din: darksid3 din  24 Mai 2013, 00:31:30
Scepticismul e bun cand il folosesti ca instrument in conflictele filozofice interioare, ce apar in urma asimilarii oricarei informatii. In timp iti dezvolti un anumit simt pe baza scepticismului. Multi confunda acest aspect cu o atitudine de limitare si autocenzura, doar pentru ca, in opinia individului, informatia trebuie cuantificata in baza unei anumite dialectici, ceea ce inseamna ca ai ochelari de cal, pe romaneste. A nu se intelege ca bat apropouri fata de vreun user! Departe de mine acest scop, dar fiind pe un forum ce discuta lucrurile ce contravin mai putin, dogmelor, este necesar sa explicam si cauzele finale.
nu tine de scepticism..este vorba de logica si ratiune...
o singura sursa... nu inseamna ca este si adevarata.....

:)

abyss


fiulploii

Citat din: abyss din  24 Mai 2013, 09:29:25
Separatorul o fi Materia Întunecata.
Daca eu sunt pe coloana 1 linia 5 din matricea X crezi ca pot observa elementele matricei Y daca ea nu interactioneaza cu matricea X?
  Zic si eu  ... sa nu tac  :lol:

P.S. Colegii, hai sa nu ne aratam rezervele de testosteron . Fiecare isi alege reperele dupa care ''crede'' ca exista sau nu ceva. Parerea mea..
       Dar oricum e foarte bine ca nu suntem toti de aceeasi parere . :wink:

abyss

Deci nu e...
Atunci poate e paznicul de care vorbea Carlos Castaneda. Paznicul primei porti din vis.
Imi amintesc un joc video, Printul din Persia. In una din versiuni aparea o entitate fumurie nmita Dahaka, care nu te lasa sa iesi in afara timpului.
Zic si eu pe fuga coane... Ma asteapta treburile religioase :)

Nepo

Dupa o citire mai atenta a link-urile primite (mersi @fiulploii) am niste.. nelamuriri :

Toata aceasta poveste porneste de la premisa ca ar exista Dumnezeu care a creat Universul si pe Anonimus.... acesta din urma fiind de aceasi varsta ca si Universul.. presupunand ca ar fi mai batran ca Moartea si al doilea in varsta dupa Dumnezeu....
Bun... pana aici am inteles...
Acest Il Separatio apare doar intr-un Codex medieval, fara a avea alta sustinere din alte surse sau declaratii... pe motivul ca restul cartilor erau urmarite si distruse de catre Biserica Catolica/Inchizitie.
Am inteles si asta.. desi aici este deja prima hiba.
Fortat trebuie sa iau de bine acest manuscris... sa accept existenta Dumnezeului Bisericesc (inclusiv a creatiei,ingerilor,demonilor s.a.m.d)
Acest Il Separatio se pare ca ar avea aceasi(sau putin mai mica) putere ca si a lui Dumnezeu. Din moment ce a oferit cavalerului Nemurire si dupa ce acesta din urma s-ar plictisi, Il Separatio ar veni si l-ar duce intr-un loc diferit de Iad sau Rai. Ceea ce afirma automat ca acest Il Separatio nu functioneaza dupa legile lui Dumnezeu (bisericesti), avand propriul sau loc unde isi duce "favoritii"

In aceea epoca, cand Codexul a aparut... nu exista multa lume care sa stie "a citi si a scrie" aceste atribute apartinand in marea majoritate preotilor si calugarilor.
In opinia mea aceasta poveste ( neverificata din alte surse independente inafara de Codex Lugrubum ) este doar o poveste.. cred ( dar nu bag mana in foc) initiatica.
Dualitatea raului si a binelui ( ingerul si demonul) din om (cavalerul) duce la ideea ca oricat rau ai face...undeva (sau chiar tu ca persoana ) poti compensa acest lucru prin bine. Iar daca acea balanta devine echilibrata devii nemuritor si nu mergi in nici unul dintre cele doua optiuni pe care Biserica ti le ofera, ci mergi cu acest Il Separatio intr-un loc din univers (Purgatoriul poate ???? ) unde vei afla sensul tau in Univers ?????

Acesta poveste pe langa simbolismul destul de pronuntat ofera si unele indicii despre influentele care au dus la realizarea sa.
Reincarnarea - desi se spune clar ca devii nemuritor, Il Separatio ii zice totusi ca poate ramane pe pamant cat vrea si chiar daca face rau sau bine, acest lucru nu va conta fiindca va exista acea balanta. Deci daca faci intr-o viata de om ( sa zicem 90 ani) numai rau si pentru urmatoarea perioada ( de 90 de ani) numai bine prin acest ciclu balanta ramane egala ( aici se poate re-intelege si principiul universal al Karmei).
Se paote oare sa fie scria sub influenta filozofiilor asiatice care patrund in Europa in aceea vreme ? poate este doar o teorie.... de a mea mai ciudata  :lol:

Sper ca pana acum am reusit sa inteleg prin prisma gandirii mele, cat de cat ceva.. oricum daca vi se pare gresit sau vreti sa ma corectati astept cu cea mai mare placere o parere sau corectura.




:)

darksid3

Citat din: Nepo din  24 Mai 2013, 01:17:23
nu tine de scepticism..este vorba de logica si ratiune...
o singura sursa... nu inseamna ca este si adevarata.....

Logica si ratiunea sunt chestiuni relative. Orice lege a fizicii normala in prezent, s-a lovit, la inceput, de indoiala si refuzul "scepticilor", ba inca, unii vizionari au fost arsi pe rug. Este in natura umana (in programul mintal) sa-si pastreze "securitatea" ireala din bula de sapun, in care traieste.

Revenind la subiect: se pot face multe scenarii, cam toate fiind mai mult decat interesante - o entitate ce exista si se manifesta in oricare din extremitatile Universului - o realitate ce exista separat de intuneric si lumina, dar care poate sa "intre" in spectrul dualismului - o entitate perfect echilibrata din punct de vedere dinamic, si daca e asa, oare ce perceptie fantastica ar avea asupra TUTUROR lucrurilor.

Discutam acum ceva vreme, despre capacitatea de perceptie in ceea ce se numeste efectul de pendul, care exista in orice secunda a vietii noastre prin vibratia tuturor lucrurilor ce exista in jurul nostru. Indiferent de frecventa, undeva intre + si - exista un moment Zero, de echilibru perfect. Ce interesant ar fi sa percepi acel moment Zero, probabil locul de bastina al acestui Il Separatio :)
11.11

Nicipreaprea

Se pare ca Asasinul si-a invins karma. Era predestinat sa faca rau, dar el a facut bine. Si-a invins profesia si asta l-a eliberat.
________________________________________
"Know your enemy and they probably will not be your enemy."

darksid3

Asta te face sa gandesti daca nu cumva, Karma este Testul si nu linia trasata ce trebuie urmata...
11.11

Nicipreaprea

Karma vazuta in mod simplist este rutina obisnuintei. Esti determinat sa faci ce ai mai facut anterior, si cu fiecare experienta adaugata celor vechi, karma devine din ce in ce mai puternica. Practic la aparitia unui stimul, karma te "obliga" sa ai aceeasi reactie. Cand spargi puterea obisnuintei, vezi karma ca pe un mecanism in care ai fost prins. Cam asa ceva.
________________________________________
"Know your enemy and they probably will not be your enemy."

Aseneth

Marduk.
Na, ca i-am zis numele. Unul dintre ele. Sa vad daca are curajul sa ma bantuie.


abyss

Citat din: fiulploii din  23 Mai 2013, 13:01:00

la inceputul Timpurilor , odata cu separarea Luminii de Intunericul absolut s-a creat o granita.

Exista in Codex Lugubrum povestea unui cavaler, de fapt a unui asasin de profesie

Dumnezeu si Lucifer. L-au vazut o singura data in toata existenta. Pe Il Separatio – Annonimus.
     
puterea lui Il Separatio este ABSOLUTA din toate punctele de vedere

Traieste pe pamant cat vrei, pana cand aceasta specie va dispare sau nu.

Te poti transmuta instantaneu unde vrei cu puterea mintii; pe soare, in soare, pe nove si supernove, pe stele neutronice sau sisteme pe care voi nu le puteti macar imagina ca exista, pe alte planete, in alte universuri paralele, unde vrei tu.
     
cavalerul traieste si azi printre noi incercand sa defineasca ce este bine, ce este rau si DE CE?


Pe bune?
     Unde scrie fratilor care sunteti... unde scrie pe la secolul 12 citire, adicatelea prin anii 1100+ de SUPERNOVE si alte acelea-acelea?? Plus ca sunt chestiuni simple care se bat cap in cap. Prea multe. Ba era cavaler dar de fapt era killer, adica un dezaxat, un sociopat dement, apoi dumnezeu si dracu au fost primii care l-au vazut pe Lo Sfidante sau Il Neutrus cum i-o zice... ba chiar au fost si ultimii care l-au vazut...pana la sociopatul asta dement care brusc...pac pac...sufera de mustrari de constiinta. Si vezi tu cititorule...BINELE inseamna sa UCIZI in continuare...tot ce misca si are colti, gheare si alte calitati crestinesti.

O poveste... aiuristica. Sa vedem si noi teste de vechime ale cartuliei, macar o pagina a-colea.
Plictiseala.
Mii de scuze.
End of transmission.


terraflorin

Tot ce pot spune la prima vedere, fără prea mult studiu, că mi se pare o farsă destul de modernă. Care ar fi scopul ei tot nu pot să-mi dau seama. Ajută la propagarea teoriei nemuritorilor? :?

Nicipreaprea

Citat din: terraflorin din  24 Mai 2013, 16:23:51
Tot ce pot spune la prima vedere, fără prea mult studiu, că mi se pare o farsă destul de modernă. Care ar fi scopul ei tot nu pot să-mi dau seama. Ajută la propagarea teoriei nemuritorilor? :?

Depinde de cine citeste. Tu intelegi ceva, altul altceva. Asa functioneaza treaba.  :lol:
________________________________________
"Know your enemy and they probably will not be your enemy."