Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Marte

Creat de StarDust, 22 Noiembrie 2008, 20:32:25

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

zana@M

Noi descoperiri facute  de roverul Curiosity într-o zonă a Planetei Roș, echipa  a dedus că regiunea cu pricina a fost cândva un mediu acvatic similar unui lac cu pH neutru. Mai mult, instrumentele roverului au detectat multe dintre ingredientele chimice necesare formării vieții, așa cum o știm noi, inclusiv sulf, nitrogen, hydrogen, oxigen, fosfor și carbon.
Bineînțeles, oamenii de știință nu se hazardează să pretindă că viața a existat vreodată pe Marte, întrucât nu au identificat nicio urmă de microbi marțieni propriu-ziși .Dar  știința dinamicii orbitale inidică o posibilitate mult mai mare ca rocile să călătorească dinspre Marte către Terra, decât invers.
Rămâne de văzut ce descoperiri va mai face Curiosity în Craterul Gale.
http://www.stiintasitehnica.com/sa-fi-evoluat-viata-mai-intai-pe-marte-_1923.html
,,TU ESTI CAUZA IAR LUMEA ESTE EFECTUL ,SCHIMBA-TI IDEILE DESPRE LUME -SI LUMEA SE VA SCHIMBA,,

fiulploii

Cate ceva mai deosebit
MARS- UNMASKING THE COVER UP

jean

Incepand cu 1 Mai 2013 , adepti ai misiuni MAVEN a NASA, pot incepe introducerea numelor pentru a fi plasate pe un DVD special conceput pt. a insoti nava spatiala in drumul sau spre Marte in luna Noiembrie.
Fiecare participant poate crea de asemenea un mesaj unic, care va fi votat de către public, avand sansa de a fi inclus pe DVD. Primele cinci mesaje vor fi scrise pe disc.
http://mars.jpl.nasa.gov/multimedia/images/?ImageID=5245

Ma intreb la ce va folosi acest demers?....Cui va folosi datele scrise pe DVD?....daca Marte este pustie. Cine si cum va decoda datele?....Cred ca un simplu desen era mult mai convingator. Iar avem tendinta sa aratam cine suntem noi. Mai avem putin si impartim si solul martian si incepem sa vindem sa fim proprietari, etc.
Oameni buni, Marte si alte corpuri din sistemul solar nu sunt proprietatea noasta!!! Sa pastram pe cat posibil aceste lumi extraterestre ne alterate de interventia noasta. Avem tendinta de a distruge tot ce intalnim.
Gata, m-am racorit. Daca moderatorii considera offtopic, pot sterge interventia mea pe marginea subiectului.
O seara buna va doresc.
Adevarul este dincolo de noi

Aseneth

Citat din: jean din  07 Mai 2013, 21:38:41
Ma intreb la ce va folosi acest demers?....Cui va folosi datele scrise pe DVD?....daca Marte este pustie. Cine si cum va decoda datele?....

Cine citeste si scrisorile catre Mos Craciun.
Mie imi place ideea, e poetica. Voi scrie si eu un mesaj, va arata asa :

Titlu : Scrisoare catre o planeta pustie

Continut : Pustiu

Semnatura : Eu

uforever

CitatMai avem putin si impartim si solul martian si incepem sa vindem sa fim proprietari, etc.
offtopic
Jocul de-a propietarii il facem deja cu Luna, unii in trufia lor chiar nu inteleg ca nici Terra nu ne apartine, suntem in trecere pe-aici, o adevarata calatorie Terrana. Suntem ca niste copii, ne dorim sa avem tot ce e "material" in jurul nostru, oare intelege cineva ca toate acestea sunt doar o iluzie, o "holograma"? A-ti dori sa fi propietar al Terrei sau al solului martian e ca si cum ai fura prosopul din camera de hotel.
Indivizii astia cu "scamatoriile" lor penibile, nu-si doresc decat sa ne demonstreze ca sunt stapanii nostrii si a tot ce "exista" in jurul nostru. Din pacate pentru "ei" totul este un intreg, nu exista propietari, exista doar SURSA realitatii noastre.
Scuze pentru offtopic, m-am racorit si eu nitel, jean "e de vina", el a inceput :lol: :lol:

fiulploii

Stie cineva mai multe despre Alternativa-4 si Marsgate?
  Il iau cu mine in calatoria spre Venus  :lol: la schimb  :wink:

Xanadron

#231
Eu sint mic, nu stiu nimic. :lol:

Intreab-o deci mai bine pe nepoata lui Ike Eisenhower - si fiica unei savante americane maritate c-un savant sovietic  :wink: (am mai puricat noi p-aici dezvaluirile ei privitoare la presupusa tentativa de racolare pentru emigrarea definitiva intr-o veche baza umano/ET martziana.)  :martiansmile:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

Tocmai ca am intrebat-o :-D
  Insa parca as vrea ceva mai mult  :| si ma gandeam ca poate cineva - si in mod sigur m-am gandit si la tine @Xanadron  - cu acces si la site-uri in alte limbi decat romana si engleza ar putea stii mai multe , chiar si din alte surse  8-)

Xanadron

O sa gasesti un oarecare raspuns, dar intr-o viitoare pove_stire SF  :martiansad: - am ajuns sa cred in ultima vreme ca-i o metoda mai buna de "informare subtila". :wink:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

horia2008

Citat din: Xanadron din  28 Mai 2013, 21:46:04
:martiansad: - am ajuns sa cred in ultima vreme ca-i o metoda mai buna de "informare subtila". :wink:
pai de, coane.... :|  :wink:



fiulploii

Citat din: Xanadron din  28 Mai 2013, 21:46:04
O sa gasesti un oarecare raspuns, dar intr-o viitoare pove_stire SF  :martiansad: - am ajuns sa cred in ultima vreme ca-i o metoda mai buna de "informare subtila". :wink:
Poate ca da, poate ca nu ..
Este asta o invitatie catre toti de a nu mai scrie pe forum ci de a publica povestiri?
    Faptul ca tu , @Xanadron ai talent la scris - felicitari inca o data pentru ca te-ai hotarat sa scrii si o faci destul de bine  :evil: - este o exceptie .
     Citeam deunazi in  ziaru' Karma pentru to(n)ti cum ca de la un anumit nivel in  susu' ai obligatiunea morala de a intoarce spre forum un nou nivel al cunostiintelor/informatiilor detinute  :-D
     Ce spui ? Daca stai prost cu timpul atunci poate punem mana de la mana si iti dam fiecare cate un minut de la noi ca doar metoda asta e brevetata in domeniul cu degajarile de noxe toxice: adica Romania isi poate vinde o parte din ''cota'' alocata pentru cantitatea de gaze toxice degajate de diverse activitati industriale de pe teritoriul ei. Numai ca, guvernantii nostri nu au luat in considerare sulful si alte elemente toxice degajate de septelul care este la pascut prin spatiul carpato-danubiano-pontic.  :lol:
    Ce legatura are asta cu topicul de fata? Aparent , nici una !  :lol: Eu unul pur si simplu m-am saturat de disecat si alte poze de pe marte in care apar tot felul de ciudatenii. Gata. Vreau alt nivel  :lol: :evil:

Ganditorul

Cum in anumite culturi numele are o "forta" proprie e posibil ca numele scrise pe DVD sa insemne ca unii isi cauta rudele ... pe alte planete. Si cum teoria Armaghedonului e in floare (asta apropo de invazia  extraterestra promovata de SH0) asta ar fi un strgat de recunoastere de genul " Me no, pease" (pentru cunoscatorii bancului ...).

terraflorin

Citat din: uforever din  08 Mai 2013, 15:44:48
offtopic
Jocul de-a propietarii il facem deja cu Luna, unii in trufia lor chiar nu inteleg ca nici Terra nu ne apartine, suntem in trecere pe-aici, o adevarata calatorie Terrana.
Tot off-topic: ce dovezi palpabile cu care să mergem la tribunal există în acest sens?? că Terra nu e a noastră?  :| Marte e clar, e a marţienilor...

jean

Citat din: fiulploii din  29 Mai 2013, 03:27:58
Eu unul pur si simplu m-am saturat de disecat si alte poze de pe marte in care apar tot felul de ciudatenii. Gata. Vreau alt nivel  :lol: :evil:
Si noi, dar ce putem face de pe pozitia care o avem?.....Creioneaza tu care ar fi nivelul urmator. Poate ne dai si noua ceva idei. Astia care au trimis roboti acolo sigur nu ne spun tot. Tot intru pe Mars home sa vad ce noutati mai sunt si constat ca, zile intregi nu se intampla nimic. Pai de ce au trimis robotul? Sa stea in hibrnare acolo?.....Sau noi primim numai franturi?....
Citat din: terraflorin din  29 Mai 2013, 07:47:08
Tot off-topic: ce dovezi palpabile cu care să mergem la tribunal există în acest sens?? că Terra nu e a noastră?  :|
O dovada ar fi ca, noi am observat clar ca suntem controloati de alt tip de entitati si asta independent de vointa noastra. Fac cam ce vor cu noi asa cum face serviciile speciale cu presedintii. Deci cine pe cine controleaza?.....O alta dovada ar fi, multitudinea de tipuri de entitati, nave, observatii, parca am fi invadati de toate rasele din galaxie, nemaitinand cont de distante. Eu cred ca este o perceptie diferita a aceluiasi fenomen. Cred ca, totul se petrece mult mai aproape de cat credem noi. Se intampla chiar aici.
Adevarul este dincolo de noi

terraflorin

jean: mă aşteptam la acest răspuns  :-D Mda, dacă te iei după internet ai crede că suntem pe o super-aglomerată autostradă extraterestră, deşi înclin să cred totuşi că trăim într-un ''Picnic la marginea... galaxiei''. Nu! Am cerut dovezi palpabile cu care să poţi merge la tribunal: obiecte extraterestre certificate şi recunoscute de academicieni, declaraţii sub semnătură ale martorilor umani şi mai ales a celor extratereştri, vize de tranzit ale sistemului solar etc