Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Decembrie 1989 (pentru cunoscatori)

Creat de baaron, 30 Ianuarie 2007, 19:00:51

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

darksid3

Sa fim seriosi. Revolutia din '89 n-a fost revolutie. A fost o lovitura de stat. Coincidenta a facut ca in perioada aia sa cada tot blocul comunist in Europa de Est, iar coincidente in viata nu exista. Asa trebuia sa se intample si astea sunt situatii cat devin evidente manipularile de mase. Din pacate au murit oameni...nu e prima oara insa...nici ultima.
11.11

comisarul

Numai asa se explica de ce au fost mai multi morti si raniti dupa 22.12.1989 decit inainte.

comisarul

O intrebare pentru cunoscatori:Sau tot vehiculat ca au fost teroristi,unde sunt ei ?Sau mai bine zis cine i-a eliberat dupa arestarea lor?

romulus

Citattot vehiculat ca au fost teroristi,unde sunt ei
Monser, daca ceteai de la inceput ce s-a scris p'aici iti faceai o orescare idee....
Teroristi nu preau au fost ci doar  diversionisti!
Ia un dictionar militar si cauta la "cercetare diversiune"! Apoi coroboreaza cu ce mai stii (daca stii)  din actiuni de spionaj & actiuni si operatiuni informative, dupa care cauta pe saiturile Parlamentului (sau in librarii) Raportul Comisiei NICOLAESCU referitoare la teroristii din 1989 si te lamuresti. Cu putina imaginatie vei intregi tabloul, pentru ca 100% nu-l vom sti decat peste vreo 150 de ani - si atunci doar cine va cauta prin arhivele CIA si/ori  KGB .
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

comisarul

Stiu destule despre evenimentele din Decembrie 1989 dar vorba domniei tale adevarul il vom afla poate peste 100 de ani.

comisarul

Intrebarea mea era:Cind vom afla numele celor care au eliberat diversionistii din Decembrie 89.

romulus

CitatCind vom afla numele celor care au eliberat diversionistii din Decembrie 89.
Pai raspunsul asta e destul de simplu de dat  si nici nu-i cine stie ce mare secret : noua putere instalata de "revolutionari" ! Acum daca aveau, ori nu, cunostinta de identitatea si scopul real al prezentei alora pe la noi, asta nu pot baga mana in foc.
Din cele relatate de Magureanu, Iliescu si Voican insa, rezulta ca se cam stia care a fost rolul alora in decembrie '89 dar s-au facut ca ploua! De: securitatea nu mai era .....Stii lozinca " Securistii in mina, sa ne dea lumina "
Ai dracu' securistii .....
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

comisarul

Din cite stiu eu revolutionarii au fost doar o masa de manevra pentru a se acoperi adevarul,iar acum generalul Voinea din ce se vede vrea sa dea vina pe ei(revolutionarii)pentru crimele din 89.

comisarul

O intrebare pentru cei care cunosc politica externa:Chiar credeti ca noi vom fi intrebati daca suntem de acord cu aceste imprumuturi externe?

romulus

Citatdin ce se vede vrea sa dea vina pe ei(revolutionarii)pentru crimele din 89.
E ceva adevar in ce spui dar partial. El (Voinea ala)  il vaneaza in fapt pe ILiescu...
Vreau sa zic insa altceva: "Revolutionarii" chiar sunt vinovati de unele din crimele din decembrie 1989. Exemplu :un cunoscut al meu care lucra pe atunci la Combinatul Brazi, a plecat la Bucuresti sa "faca" si el revolutie. A mers dupa coloana militara care a plecat din UM Negoiesti (parca UM.1850 era, nu mai stiu sigur , unitatea colonelului Niculescu ) si s-a oprit la Otopeni.
A cerut si a primit o arma si a facut parte dintre "aparatorii" aeroportului, atunci cand acesta a fost "atacat" de coloana de militari ce venea de la CAMPINA . A recunaocut clar, ca el, cu mana lui a apasat pe tragaci si a secerat cu rafale de pistol mitraliera, militarii din acele camioane ! I-a vazut apoi insangerati stransi pe niste foi de cort si batjocoriti .
L-am intrebat daca acum nu-l mustra constiinta cand stie ca a nimicit un pluton de militari abia incorporati. A zis ca NU !
LOR LI S-A SPUS CA SUNT TERORISTI CARE ATACA AEROPORTUL ca a existat  un comandat acolo, comandant care a ordonat "foc" ....si asa mai departe .
Procesul ala s-a terminat in coada de peste .
Deci, la itrebarea :
-sunt "revolutionarii" vinovati pentru crime comise in decembrie 1989 ??? Poti sa-ti raspunzi si singur ! Afirmativ !!
Au fost ei pedepsiti ???
Nem !
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

comisarul

Stimabile nu exista padure fara uscaturi,daci nu trebuie sa-i bagam pe toti in aceeasi oala,nu toti sunt vinovati,deci nu trebuie trasi toti la raspundere.

Tayka

Mã scuzaþi cã intervin ºi eu in discuþie-Per-ansamblu nu ºtiu prea multe despre revoluþie decât cã a fost o loviturã de stat cam f.prost regizatã,ºi care a început de voie de nevoie in urma unei revolte spontane izbucnitã in Timiºoara,revoltã la care subsemnatul a luat efectiv parte,începând cu 14 dec.la pastorul tokesz laslo,ºi pânã in ianuarie când sa terminat revolta ºi a început..bîlciul acela nenorocit.Nu intru in amãnunte,doresc doar sã vã spun cã la Timiºoara s-au dus lupte f.grele cu miliþia ºi armata,pânã când au binevoit ºi alþi români sã se trezeascã,sa tras rafale direct în mulþime,sau asasinat rãniþii ajunºi la spitale,a fost prãpãd,ºi mulþimea omora cu pietre,miliþieni graºi,îi cãlca în picioare,le pârâiau oasele,ºi le curgeau maþele,cine nu a participat în acele vremuri,acolo-nu crede-dar atunci,in primele zile,era un entuziasm general,a dispãrut frica,oboseala ºi foamea,chiar era un singur crez un singur þel,care din pãcate mai apoi,încet ºi sigur,sa topit,Pãcat au murit doar cei nevinovaþi,pentru a ajuta comuniºtii din flancul 2 sã preia puterea.Voiaþi sã ºtiþi cine ia ascuns( ºi încã îi mai ascunde)pe cei care au tras- pãi f. simplu-colegii de breaslã veniþi la putere-
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

romulus

Citatsa tras rafale direct în mulþime,sau asasinat rãniþii ajunºi
Da, stiu ! Incepand cam din 10 decembrie, parca (nu mai stiu exact dar sigur in prima jumatate a lunii) au venit si la noi in serviciu (eu fiind pe atunci ofiter in Securitate la Ploiesti ) ordine prin care se solictau voluntari pentru a actiona in Timisoara .
La DSS (DEpartamentul Securitatii Statului) se stia  exact ce se pregatea: stiam si cine sunt   cei care intentionau sa provoace scandal si sa incite oamenii la revolta. Conditiile era optime pentru actiunile agentilor si ofiterilor straini deoarece lumea era infometata, nemultumita....
Cand au inceput militarii sa traga in oameni pe Calea Girocului , echipe de ofiteri de securitate in civil se aflau printre oameni cu misiunea de a observa si  documenta (prin foto/film) actiunile provocatorilor , asa ca si ei au fost sub tirul acelor arme .....
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Tayka

Romulus-pãi dacã erai pe atunci în secu,dece nu le-ai zis la colegi-Mãi bãieþi pãi acolo mor fraþi de-ai noºtrii,hai sã-i ajutãm-ºi acum erai ori prim ministru ori la 2 m.sub glie..Din 16 dec.dupã masa a început sã se tragã cu glonþ,pânã atunci se trãgea fãrã,ºi lumea credea cã tot asa este,pânã au cãzut primele rânduri..eu la st.Maria am luat un baston în cap dela un scutier bãtrân cu pãr alb pe care îl caut ºi acum,..a lovit din spate,miºeleºte,ma orbit sângele,ºi nu mai vedeam unde sã merg,am luato direct spre..colegi de-ai tãi dela secu,norocul meu era cã aveam hainã de piele ca si ei,ºi probabil vãzând cã vin direct spre ei,m-au crezut de-al lor,ºi apoi am mai avut odatã noroc cã,din încãierare au câºtigat revoluþionarii,ºi i-au pus pe fugã,aruncând maºina de pompieri ºi scuturile în Bega.Asta a fost în 16 dupã masa,dupã care au primit ordin sã tragã..ºi nu sa tras doar pe Girocului,ci peste tot,la podul Decebal,au murit colegi deai mei de serviciu,unul avea 14 gloanþe in el,a fost proaspãt logodit ºi aºtepta nunta-Þintaru îl chema-a devenit erou ºi atât.La Catedralã au murit mulþi pentru-cã preoþii au încuiat porþile..Ce sã-i faci-mãmãliga explodeazã greu-ºi pânã a explodat ºi prin alte pãrþi a fost jale mare ºi prãpãd la Timiºoara.
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

romulus

Citatdece nu le-ai zis la colegi-Mãi bãieþi pãi acolo mor fraþi de-ai noºtrii,hai sã-i ajutãm-
Mai intai tin sa rectific "conditiile erau " si nu era cu am scris  :-D - de, graba...
Nu le-am zis pentru ca :
a) nu m-am oferit voluntar si nu am fost acolo. Ce stiu, stiu de la cei care au fost in Timisoara;
b) si chiar de-as fi fost, la vremea aceea eu eram un amarat de locotenent major ! Ce puteam eu sa zic/fac?
c) in conceptia generala a DSS,  NU TREBUIA SA MOARA NICI UN CONCETATEAN  ci , daca eram lasati , sa-i capturam pe diversionisti . Ordinul suna insa doar: " cunoastere, identificare, documentare" . Adica ii urmareai pe suspecti si le faceai poze, ca sa n'avem vorbe la proces  :-D ! Daca iti amintesti, Ceausescu a spus la un moment dat ca "agenturili" actioneaza la Timisoara! Ei, la ora aceea avea date concrete de la DSS: cine sunt si ce vor acele "agenturili", dar n'a crezut 100% . In prostia si orbirea lui, credea ca "poporul, oamenii muncii" vor apara regimul . Daca ar fi ascultat de Securitate, cred ca murea de moarte naturala, ori traia si azi ...
Citatcolegi de-ai tãi dela secu,
Nu, aia cu haine de piele erau fie din CTS, fie militieni in civil. Colegii mei de la secu aflati printre oameni erau imbracati cu orice altceva, numai cu haine de piele ori costume , NU ! Aveau geci, paltoane, hanorace, alea,alea. Asa erau ordinele la Filaj, sa fii costumat astfel incat sa nu iesi in evinenta ..
Am zis !
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David