Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Cutremure frecvente

Creat de R., 03 Octombrie 2013, 20:24:46

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

R.

Avand in vedere evenimentele produse in ultimele zile in jurul localitatii Izvoarele, Galati, m-am decis sa deschid un topic nou si sa va intreb: care este parerea voastra asupra fenomenului?

"După câteva zile în care localitatea Izvoarele a fost zguduită sistematic de cutremure a căror sursă nu a fost deocamdată stabilită, noi necazuri se abat asupra localnicilor. Oamenii au observat în ultimele ore că apa din puţuri are o culoare ciudată şi un miros nefiresc, motiv pentru care au adus situaţia la cunoştinţa autorităţilor."

Citisem undeva, nu imi amintesc unde, ca defapt apa e plina de sulf, lucru care - impreuna cu celelalte marturii ale locuitorilor (sunete "ciudate"razbind de sub pamant, cutremure verticale) - ma face sa cred ca este vorba de o exploatare in secret a gazelor de sist/petrolului din zona, si nu de efectele inundatiilor din urma cu doua saptamani. Se stie ca in apropiere de aceasta localitate isi desfasoara activitatea o firma care se ocupa cu extragerea resurselor mentionate mai sus, care insa neaga vehement ca ar avea vreo legatura cu fenomenul asta, si ca activitatile lor sunt perfect legale si in conformitate cu toate normele...

Ce credeti? Efecte ale inundatiilor, exploatari secrete ... sau poate vreo civilizatie subpamanteana antica  :-) s-a decis sa iasa la suprafata?
And with strange aeons, even death may die.

mariusvlad

Ar fi interesant de facut ceva masuratori exacte ale altitudinii zonei si comparate cu datele din trecut, asta daca ele exista bineanteles.
Dupa atatea cutremure zona afectata ar trebui sa se scufunde putin. Da s-ar constata ca dimpotriva, ea s-ar ridica atunci am putea banui o activitate vulcanica. Magma de sub Vrancea ar putea gasi o cale mai scurta spre suprafata acolo unde scoarta e mai subtire.
Nu e o parere de specialist asa ca nu ma huiduiti prea tare.

R.

And with strange aeons, even death may die.

StarDust

În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

lylyt_ice

Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

R.

http://www.realitatea.net/roiul-de-cutremure-din-galati-ii-sperie-si-pe-seismologi_1285545.html

Titluri senzationale, presupuneri, ridicat din umeri si nici o informatie noua. Nu este nimeni din Galati pe aici care poate veni cu informatii "de la fata locului"? Marturii ale locuitorilor nu se prea gasesc, iar in parerile/marturiile jurnalistilor si ale asa-zisilor specialisti nu prea am incredere.
And with strange aeons, even death may die.

Urban

4.44

La 4.36 s-a zgaltait serios Bucurestiul...

Noapte buna!

panta_rh_ei

Bună dimineața.
Dacă tot m-am trezit...despre asta vorbesc și eu. Cam la aceeași ora s-a zgâlțâit serios pământul și pe aici. Atât de serios încât m-am gândit că e mai cuminte să opresc alimentarea cu gaze. A fost(aproape sigur) peste 4 grade R și a durat câteva secunde bune. În relație cu cele de la Izvoarele?
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

Urban

#8

lylyt_ice

Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Aliosa

Pe orizontala zdravan rau la etaju 3 in Bucuresti

abyss

Spre rusinea mea am dormit bustean. Ai mei alergau prin casa, care pe sub mese altii pe hol ...
As mentiona un aspect interesant. Cu doua sapt in urma am auzit ca mai multe pers importante din buc. doreau inmare graba sa isi schimbe locuintele cu unele mai sigure la cutremure. Deci se stie ce urmeaza...

terraflorin

Eu l-am simţit, s-a mişcat patul 30 secunde şi mobila a ''tresărit''. Ultimul cutremur l-am simţit la Constanţa acum vreo 3-4 ani.

arckadii

Buna dimineata,

Cutremurul de azi-noapte din Vrancea mai mult ca sigur nu are legatura cu cutremurele din Galati. Este un cutremur de genul celor cu care suntem obisnuiti.
Problema si misterul ramane insa in cazul cutremurelor din Galati. Sunetul ultra-mediatizat care a fost inregistrat in zona Izvoarele, pare mai mult o explozie subterana decat un sunet provocat de miscarea placilor tectonice.
Din ce am observat chiar si satenii au asociat aceste sunete cu cele care vin de la un poligon din apropiere. Sunt lucruri minore dar trecute cu vederea.
Numarul cutremurelor (din presa am inteles ca ar fi fost deja 190 de astfel de miscari in 2 saptamani) este si el surprinzator. Din cunostintele mele, astfel de activitati seismice au loc de obicei in preajma unei eruptii vulcanice iminente, ori din cate stiu, singura zona vulcanica din tara este in Vrancea, si nu este activa de foarte mult timp.
Acum, fara sa intram in teoria conspiratiei, este posibil ca aceste cutremure sa fie provocate artificial?
Si daca da, de ce si de catre cine?

Toate cele bune,

Ark

arckadii

Ca sa fiu mai exact, ceea ce vroiam de fapt sa intreb: este posibil ca intr-adevar extractiile de petrol din zona sa fie cauza acestor cutremure sau este ceva natural?

Ark