Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Obiect cilindric stationeaza in pozitie verticala - ochii sus pe cer

Creat de Guest, 08 Noiembrie 2013, 20:43:34

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

alx

Citat din: Guest din  14 Noiembrie 2013, 01:14:35
alx,

Cele remarcate de mine la minutele respective se vad destul de clar si pe youtube in acest moment, nu trebuie sa asteptam pentru a emite o ipoteza, care nu o sa difere fata de cea original; originalul este putin mai clar decat ce este pe youtube in momentul de fata, nu te va ajuta sa vezi mai putine sau mai multe lumini. Doar mai clare o idee.

Multumesc mult. Poate organizam o intalnire in Bucuresti si aduc si filmul pentru a-l observa/analiza cu totii, pana atunci te rog, spune-mi parerea asupra materialului pe care l-am publicat.
@Guest
Am subliniat pasajele care nu imi...plac...vad ca in continuare incerci sa spui altora ce si cum sa faca!
   Din punctul meu de vedere,acel "putin mai clar" face diferenta,asa ca nici macar nu ma voi chinui sa scriu vreun cuvintel pe baza filmului de pe youtube.Daca iti place asta sau nu,e treaba ta.Insa am rugamintea sa nu iei tu decizii in numele meu,vizavi de ceea ce bine sau nu sa fac.
  Totusi,iti pot spune (ceea ce ti-au spus si colegii mei...deja) ca odata ce ai filmat printr-un geam,NIMENI de pe planeta asta nu va "gira" filmarea ca fiind una...autentica. Indiferent de ce spui tu...
  Asa ca eu voi astepta,cu rabdare,fisierele originale.Pana atunci,iti urez spor in munca de detectiv pe care o vei face...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

mariusvlad


Prima impresie cand vezi filmul conteaza cel mai mult. Dupa aceea, cu cat te uiti mai mult la el cu atat ti se pare mai spectaculos, mai ciudat.
Filmeaza cerul seara chiar daca sunt nori, apoi analizeaza filmarea si o sa vezi flash-uri, nu unul... Filmeaza de la mare distanta, seara un elicopter SMURD sau al politiei in patrulare, elicoptere care zboara la altitudine mica si o sa vezi cum se modifica magnitudinea, cum dispar sau apar luminile de semnalizare in functie de unghiul din care le privesti... Filmeaza lampioane si studiaza-le traiectoriile ciudate, schimbarea magnitudinii atunci cand bate vantul mai tare sau cand trec prin nori...
Degeaba cauti ''infractorul'' caci nu o sa iti spuna nimeni daca a lansat lampioane de teama sa nu fie acuzati de ceva, iar de la politie cu atat mai slabe sanse sunt sa afli ceva.
Senzatia cu care vei ramane este ca ai vazut ceva inexplicabil si ai fost luat peste picior impartasind-o. Cunosc...

Urban

Citat din: Guest din  14 Noiembrie 2013, 02:16:42
Unde putem solicita aceste informatii?
Eu Vineri seara am sunat si la Romatsa, dar nu mi s-a raspuns.
ADMINISTRATIA NATIONALA DE METEOROLOGIE
Adresa: Soseaua Bucuresti-Ploiesti nr.97, Sector 1, 71552 Bucuresti
Contact: http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=184
E-mail: relatii@meteo.inmh.ro
Web: www.inmh.ro


alx

Citat din: Guest din  14 Noiembrie 2013, 12:55:06
Te invit sa nu mai urmaresti acest subiect (nu iti ordon).
Din pacate pentru tine,nu pot da curs invitatiei,pentru ca functia de pe acest forum ma obliga  sa urmaresc TOATE subiectele! ;D

Citat din: Guest din  14 Noiembrie 2013, 12:55:06
Consider ca ceea ce faci este o bataie de joc. Sau am prins eu puteri miraculoase pe acest forum si se pare ca o parte din oamenii de aici sunt foarte sensibili si pot sa-i "fortez" sa faca ce vreau eu.
Poti sa consideri ce vrei.Nu cred ca te-am jignit sau ofensat cumva,prin ceea ce am scris.Eu ti-am cerut,simplu,sa vad fisierele originale,pentru ca nu am timp de pierdut de 2 ori,odata cu analiza filmului de pe youtube,si apoi inca o data cu fisierele originale. Dar nici nu poti sa-mi spui ca e totuna filmul de pe youtube, cu cel original,din punct de vedere al calitatii si al DETALIILOR! 

Citat din: Guest din  14 Noiembrie 2013, 12:55:06
Filmarea draga alx, nu o vei mai primi de la mine, poate vei avea norocul sa ti-o arate altcineva de pe forum.
Eu nu sunt ~draga~ cu tine,nu sunt nici macar var... ;D
Bag seama ca tu esti dispus sa dai filmul doar celor care au orgasm cand il vad...ei bine,eu nu fac parte din categoria aia.Si nu e paguba prea mare...dimpotriva,am cateva ore disponibile pentru a face altceva...analiza asta era,cum sa zic,o...favoare...

Citat din: Guest din  14 Noiembrie 2013, 12:55:06
Cu restul oamenilor de aici este alta poveste, sunt dispus sa facem acea intalnire unde sa vin cu filmul sa-l analizam.
Stii ce cred eu? Ca tu ai nevoie ca cineva sa recunoasca si sa certifice ca alea sunt OZN-uri...lucru care iti pot garanta 100% ca nu se va intampla,din cauza filmarii prin geam...si daca ai fi reusit sa filmezi un OZN in clar,cu detalii,daca exista un geam intre tine si el nimeni nu va risca sa afirma ca e real 100%.

Citat din: Guest din  14 Noiembrie 2013, 12:55:06
La fel ramane in picioare initiativa lui urban, si daca ma insoteste cineva de pe forum, o sa mergem sa aflam in weekend.
De ce ar trebui sa te insotesca cineva de pe forum?

In rest,numai bine si spor in munca de detectiv!
Stima,
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

alx

Citat din: Guest din  14 Noiembrie 2013, 14:11:57
Dupa cum am specificat a fost o invitatie, si in afara de asta, nu am cum sa fortez pe nimeni sa faca ceva impotriva vointei sale, remote, pe un forum, dar ma bucur cand unii de aici considera ca am aceste abilitati. Poti modera ce subiect doresti, cat timp esti pe subiect :) .
din nou imi dai indicatii...deh,meteahna veche...

Citat din: Guest din  14 Noiembrie 2013, 14:11:57
Draga este o forma de politete si de adresare, si tu te-ai simtit ofensat; nu reprezinta un grad de rudenie, in cosecinta nu se pot compara cele 2 cuvinte: draga si var.
Acesta expresie este una...clasica,intalnita intr-un film romanesc ,dar pe care tu vad ca nu il stii...adevarat,este un film vechi...in plus,era si un emoticon la final,care exprima ceva,dar,de unde nu-i...nimeni nu cere!

Citat din: Guest din  14 Noiembrie 2013, 14:11:57
Cat despre "orgasm" prefer sa-l trimit cui vreau eu, e pur si simplu problema mea. Daca asta crezi ca se intampla cu cei carora le voi trimite filmul, sau il vor viziona, nu consider decat ca e foarte bine :)
Observ ca pe placul tau sunt doar cei care sunt extaziati de filmarea ta...de aici si expresia de mai sus.Pe care,bineinteles,ai rastalmacit-o dupa bunul tau plac...sa fie asta...deformatie profesionala?

Citat din: Guest din  14 Noiembrie 2013, 14:11:57
Crezi doar, daca ai citit comentariile mele si ai reusit sa le intelegi ar reiesi ceea ce am spus. Dar ma bucur ca la tine functioneaza procentele 100%.
Parerea mea nu se bazeaza pe comentariile altora,nici macar pe ale tale.Punct.


Citat din: Guest din  14 Noiembrie 2013, 14:11:57
Am martori din timpul filmarii :) Dormi cu asta. In plus, nu trebuie ca tu sau altcineva sa-mi confirme ca eu l-am filmat si ca e chiar pe bune.
Nu am contestat faptul ca ai avea martori...foarte bine. Nici nu am contestat faptul ca ru ai filmat.Iar ai inteles gresit.Eu doar am spus ca NIMENI nu se va risca sa dea un verdict CATEGORIG la acest film,tocmai din cauza filmarii lui de dupa un geam.Atata tot.

Citat din: Guest din  14 Noiembrie 2013, 14:11:57
La cum esti tu de exemplu, am nevoie de martori de pe acest forum care sa confirme ca am mers, am discutat, m-am documentat etc., sa fie 100% veridic; in plus, presupun ca va intereseaza si pe voi adevarul, si nu pe tine in mod special alx.
Tocmai aici e problema,ca pe mine ma intereseaza ADEVARUL,iar pe tine te intereseaza adevarul tau...

Citat din: Guest din  14 Noiembrie 2013, 14:11:57
Saga filmului la tine nu s-a terminat, ma tot iei cu atestarea originalului, cu alte repere care nu au legatura cu dovezile din film, exact cum au facut unii cand a trebuit sa astept 3 zile pentru a-l publica. Dar minciuna are picioare scurte si s-a dovedit, ca am filmul, si-l detin si raw.
Am zis deja ca eu nu am contestat existenta filmului...doar iti explicam cum e cu filmarile de dupa geamuri,si riscurile care pot sa apara.

Citat din: Guest din  14 Noiembrie 2013, 14:11:57
Cat timp mi-ai raspuns mie aici pe forum, aveai timp berechet sa faci acea analiza pe care doresti sa o amani. Faptul ca deja am publicat filmul pentru tine este 0; pentru tine va ramane 0.
cred ca tu nu prea ai habar ce inseamna o analiza ADEVARATA pe niste imagini...pentru ca altfel ai sti ca se analizeaza cadru cu cadru,se analizeaza culorile luminilor si modificarile care apar dupa fiecare cadru,se analizeaza pozitia lor in raport cu repere fixe,se analizeaza evolutia lor de la cadru la cadru,etc.Ceea ce necesita multa munca si mult timp. Nu ceeea ce ai facut tu:"da ati vazut lumina din colt de la minutul x?" etc...
Aia nu e analiza...e o...fleoșcăială! Care nu are legatura cu analiza imaginii...asa ceva poate sa dureze zile la o inregistrare de 20 de minute.
Filmul l-am vazut si eu pe youtube,dar...pentru mine nu e relevant,din cauze pe care deja le-am expus in posturile precedente.
  Asa ca nu,nu aveam timp sa fac o ANALIZA a filmului tau...

Citat din: Guest din  14 Noiembrie 2013, 14:11:57
Mersi la fel, doar ca eu nu pot sa-ti spun spor ca nu stiu exact ce faci acum... ca filmul se pare nu-l analizezi, sau mai bine zis, nu ne spui ce ai observat :)
Totusi,de ce ai senzatia ca ar trebui sa analizez filmul ala de pe youtube,dupa ce ti-am spus ca nu o sa o fac?


Citat din: Guest din  14 Noiembrie 2013, 16:01:52
alx, nu am gasit nicaieri in regulament scris ca nu am voie sa postez mesaje la un interval mai scurt de x minute. Daca acum s-a facut aceasta regula, as vrea sa-mi spui si cat anume reprezinta acel x, si sa-mi precizezi si unde gasesc aceasta regula Nu fac spam, aduc informatii noi, in topicul meu.
draga...Guest
   Din punctul meu de vedere,a posta mesaje pe acelasi topic la distanta de 10 minute unul de altul,in intervalul in care poti modifica mesajul precedent denota o lipsa de respect pentru restul membrilor acestui forum...si asta pentru ca procedand asa,in foarte scurt timp va aparea doar topicul tau si doar mesajele tale in lista mesajelor recente...
Daca ai informatii noi,le aduni pe toate frumusel intr-un post CONSISTENT,nu intr-unul de tip CHAT,si le postezi.Colegii care vor sa-ti raspunda iti raspund,care nu,isi vad de treaba lor,si toata lumea e multumita.
  Asa ca RUGAMINTEA mea la tine este sa nu mai postezi mesaje din 10 in 10 minute doar ca sa-ti vezi nick-ul si topicul pe prima pagina a forumului...demonstreaza ca stii sa respecti munca celorlalti membri ai acestui forum.
   

PS  in urma nu cu multa vreme am mai avut un user care nu era multumit de pozitia topicurilor sale pe forum,si cu faptul ca lumea nu-i raspundea...esti sigur ca nu exista nici o legatura intre voi?
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Ganditorul

Adica tu @Guest ai vazut cu ochiul liber o lumina la 500 m de tine, ai filmat-o cu un aparat foto, ai observat evolutia ei "dintre copaci pana-n inaltul cerului" ... si vrei sa-ti spunem noi daca lumina era sau nu un lampion, studiind un film facut cu lumina de fundal  printr-n geam dublu pe timp de noapte ? Am descris bine situatia ? OK.

TheStrangeMan

Guest, sincer acum, tu crezi ca ceea ce ai filmat e UFO? Au fost dovezi mult mai clare de UFO-uri si s-au dovedit a fi ori trucaje, ori fenomene pamantesti.


Totusi ceea ce imi ridica mie semne de intrebare pornind de la ipoteza ca ceea ce ai filmat ar fi o lanterna chinezeasca, este ca la un moment dat lumina stationeaza.


Eu asteptam un filmulet si de la prietenul tau care ai spus ca a vazut fenomenul la 300m distanta.

Urban

#67
Citat din: Guest din  14 Noiembrie 2013, 14:39:46
Am atasat o captura din film, suprapusa peste fotografia facuta mai devreme, scalate cele 2 imagini cat sa se potriveasca ca si unghi, si identificarea zonei de unde s-a ridicat acea lumina.
Ca punct de start se poate incepe de aici:
http://www.nuntidebasm.ro/3065--Restaurante-nunti--Bucuresti--SALON-TRAIAN
http://www.koolhunt.ro/blind-restaurant-experienta-cinatului-pe-intuneric/
http://www.gapo.ro/albume/detaliu/11374-OYOQDW0SL294KSU/
http://www.waterloo-taverne.com/contact_ro.html
http://tortugarestaurant.ro/

TheStrangeMan

E posibil orice, dar cel mai ciudat e ca acea lumina capata diferite culori si chiar forme as indrazni sa spun. Daca urmariti atent atat video-ul cat si unele frame-uri, parca nici forma nu e intotdeauna aceeasi, desi este foarte greu de estimat. Poate doar un specialist sa-si dea seama. Mare pacat ca nu a fost distanta putin mai mica sau macar filmarea sa fii fost facuta direct si nu prin geam.



alx

Citat din: Guest din  15 Noiembrie 2013, 14:02:15
haideti sa ne intoarcem la probe si la analiza,

Haideti sa mergem prin eliminare:

Parerea mea:

Balon meteo? NU
Lampion? NU
Avion? NU
Stea? NU
Satelit? NU
Elicopter? NU
Drona? NU

Parerea mea?
 
#Balon meteo-nu
#Lampioane-posibil
#Avion-foarte putin probabil
#Stea-nu
#Elicopter-EXTREM de probabil/peste70%
#Drona-ma indoiesc ca militare...posibil drone "civile",adica JUCARII de genul Parrot,Multicopter,etc.
#Lumini cat se poate de terestre,dar necuprinse in exemplele de mai sus-99%

Acuma sa nu ma intelegeti gresit...daca luminile astea apareau undeva in..."pustietate" as fi incercat sa caut explicatii mai...nepamantesti.Insa deasupra unui oras atat de mare...pot fi foarte multe explicatii absolut...banale.


   Cam atat pot spune dupa "analiza" facuta unui film de pe youtube,plin de artefacte de compresie...ca e cu lumini... :D
Citat din: Guest din  15 Noiembrie 2013, 20:40:38
Salutare tuturor,

De o ora jumatate - doua ore, stau si observ o gramada de lumini, care apar in diverse locuri ale capitalei.
Va rog foarte mult sa va uitati pe cer si sa filmati orice licarire sau flash, pentru ca s-ar putea sa fie altceva decat pare. Eu am reusit sa urc pe caldire, unde am reusit sa filmez obiectele respective.
Un coleg avea un motto...frumos:"Nu tot ce zboara e OZN"
In orice caz,vei avea mult material pentru topicul "Ce credeti ca am fotografiat/filmat?" ;D   Asa ca iti urez spor la vanatoare!
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

alx

Citat din: Guest din  15 Noiembrie 2013, 22:27:04
Daca ai descarcat imaginea, si ai dat zoom, si te-ai uitat cadru cu cadru sigur ai vazut diferentele de culori. Cum pot sa-mi explic asta?
Asa?
Y6 multi-rotor w/Rabbit night autolanding on Vimeo
sau asa:
http://onlyflyingmachines.com/product/customized-multirotor-led-lights/


sau poate asa:
http://www.youtube.com/watch?v=1h2ka_y9zxg

PS   mai sapa si tu,nu astepta sa vina ET peste tine... :ufo:
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

StarDust

O prima analiza, am incercat sa stabilesc cat mai exact locul aparitiei acelui lampin, sau ce o fi fost...
Am rescalat cat mai exact un cadru din filmare care sa coincida cu poza pusa de Guest si cred ca am identificat destul de exact locul aparitiei. Dat fiind micile erori (de cativa pixeli) la rescalare sunt sigur ca acea lumina a aparut de dupa acoperisul ce se vede in poza marita, astfel cineva se poate interesa la acea locatie daca itr-adevar a fost lansat ceva de acolo la data respectiva.
Ce mi se pare dubios e faptul ca daca acela a fost un lampion chinezesc, de ce s-a lansat numai unul, caci intotdeauna se lanseaza mai multe...

Continui cu alte masuratori si identificari pentru celelalte lumini... (nu stiu daca mai reusesc in seara asta...)
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

StarDust

Acum am finalizat inca o analiza. M-am concentrat pe lumina ce apare la 12:40, care e stationara initial, apoi se misca foarte putin, e intensa iar mai apoi se comporta exact ca un avion cu luminile clipind intermitent, deci in acest moment el e vazut din lateral de catre observator. Concluzia mea e ca e vorba de un avion cu luminile de aterizare aprinse, ce e pe traiectorie de apropiere (aterizare) pe aeroportul Baneasa. Cred ca pozele ce le postez spun cam totul... Am stabilit exact directia de filmare, apoi am trasat pe pozele din google maps traiectoriile.

P.S.

La pozele "localizare2" si "localizare3" Nordul este sus.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Nox

Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

StarDust

Citat din: Guest din  17 Noiembrie 2013, 23:22:34

Ce spui despre magnitudine? Dar despre diferentele de stari? Dar de timpii observati?

...

La 18:39 cand tu zici "uite acuma dispare" este exact momentul virajului spre aeroport. Pana in acel moment cred ca se vedeau luminile de aterizare, deci avionul era indreptare spre directia de filmare. Eu asta cred, si nu cred ca gresesc. Exact acel moment pe mine m-a lamurit ca era vorba de un avion. Daca lumina aceea puternica se stingea in neant... era altceva.  ;)
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16