Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

De ce explorăm spaţiul

Creat de jean, 09 August 2012, 14:22:11

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

jean

Am deschis acest subiect ca tot s-a vorbit pe aici de misiunile spre Luna si mai nou spre Marte, ce beneficiu  am avea nioi de pe urma lor. Daca merita sau nu sumele cheltuite cu aceste misiuni, etc.
In acest sens am gasit o scrisoare trimisa de o calugarita unui reprezentant NASA pe aceasta tema si raspunsul lui la aceasta scrisoare.
Citat:
In 1970, o călugăriţă din Zambia, sora Mary Jucunda, i-a trimis o scrisoare specialistului NASA Ernst Stuhlinger. Ea l-a întrebat pe omul de ştiinţă cum este posibil ca NASA să solicite milioane de dolari din bugetul SUA pentru proiectele sale, în timp ce milioane de copii mor de foame.
Stuhlinger i-a trimis sorei Mary Jucunda următorul răspuns, împreună cu o copie a celebrei fotografii ,,Răsăritul Pământului", realizată de pe Lună, în 1968, de astronautul William Anders. Raspunsul poate fi citit pe
http://www.antena3.ro/oameni/de-ce-exploram-spatiul-mesajul-istoric-care-explica-nevoia-oamenilor-de-a-cunoaste-universul-179565.html
Ce cred eu:
Merita sumele cheltuite pt. cercetare in acest sens din punctul meu de vedere. Ca sunt multi oameni foarte saraci care ar trebui ajutati, este adevarat. Vroiam sa dezvolt putin la subiectul Marte, cand am vorbit de martieni si multi colegi se intrebau daca merita eforul unei asemenea misiuni, dar eram offtopic.
Saracia semenilor nostrii este tot din cauza noastra. Daca nu ati inteles societatea umana functioaneaza ca un stup de albine. Majoritatea sunt lucratoare,  un procent de sefii si multi trantori. Problema noastra este ca sunt prea multi trantori si acestia au ajuns sa puna stapanire pe mari grupuri de oamenii. Sug toate resursele acestora, le polueaza mediul, au mai inventat si banii ca un sistem de contol si mai au si tupeul sa spuna ca fara ei nu ne-am descurca, nu ar avea cine sa ne angajeze, etc. Daca vrem sa ne fie bine trebuie sa mai scapam de trantori si majoritatea fondurilor care ajung la ei pentru placerile lor bolnave sa ajunga la oamenii nevoiasi. Cercetarea este binevenita. Omul a fost o fiinta curioasa, astfel nu ajungea unde a ajuns, dar are si slabiciunile sale. Orice abandon in a cunoaste si cerceta inseamna a opri evolutia noastra ca specie.
Am sa mai vin si cu alte amanunte daca va fi nevoie. O zi buna va doresc.

Adevarul este dincolo de noi

Nox

#1
Când am văzut numele subiectului am crezut că o să fie o discuție tehnico-științific, dar se pare că m-am înșelat. Așa că spun pas.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

Cautatorul

Citat din: Nox din  09 August 2012, 16:44:23
Când am văzut numele subiectului am crezut că o să fie o discuție tehnico-științific, dar se pare că m-am înșelat. Așa că spun pas.

Pai nu cred ca nu se poate discuta si tehnico-stiintific...
Daca nu gasim resurse cat inca nu s-au terminat definitiv ale noastre nu avem nici o sansa sa supravietuim.
Sau poate ca sa aflam ce pericole ne pasc.
Motive sunt multe.

De ce exploram spatiul cosmic cand atatia oameni sunt saraci si n-au ce manca?

Din acelasi motiv pentru care o multime de parinti fac eforturi uriase si se retin de la multe inclusiv de la hrana mai sanatoasa ori mai buna pentru a-si da si intretine copiii la scoli (licee la oras, taxe facultati, etc.).

Din acelasi motiv pentru care unii sar peste unele mese, concedii, si alte placeri si necesitati pentru a-si plati taxele la o facultate care sa le permita pe viitor un job mai bun si mai bine platit.

Cei care gandesc pe termen scurt isi pun astfel de intrebari. Sa nu uitam ca populatia pamantului nu creste atat  de mult datorita tarilor dezvoltate ci a celor sarace unde oamenii se puiesc ca iepurii.

Daca nu exploram spatiul daca nu investim in cercetare si invatamant s-ar putea sa devenim toti saraci iar foametea si bolile sa cuprinda intreg pamantul si atunci ne vom vaicari ca n-am fost prevazatori ci ne-am concentrat doar pe prezent.

Revenind la motive palpabile si numarabile...  :-D iata de ce unii exploreaza spatiul cosmic:



"Exploatarea minieră a asteroizilor. Regizorul James Cameron şi acţionarii Google au dau detalii despre afacerea din care speră să obţină triliarde de dolari


Compania Planetary Resources Inc, creată, printre alţii, de acţionarii Google Larry Page şi Eric Schmidt şi de regizorul şi exploratorul James Cameron intenţionează să pună bazele mineritului pe asteroizi, primele detalii despre afacerea care ar urma să aducă profituri de triliarde de dolari, fiind furnizate astăzi.

Scopul companiei este să caute metale preţioase, în special aur şi platină sau minerale rare pe asteroizii care trec în mod frecvent pe lângă Pământ, precum şi apă care va fi folosită drept combustibil.

Primul pas va fi lansarea unei reţele de telescoape în spaţiu, care să identifice asteroizii cu potenţial. Telescoapele vor fi de mici dimensiuni, având până într-un metru şi cântărind doar câteva kilograme. Lansarea acestora n-ar urma să coste mai mult de 10 milioane de dolari, spun întreprinzătorii, care vor să facă lansările în următorii doi ani.

....


"Totul pare de domeniul SF, dar ca multe lucruri care păreau SF în trecut, au devenit realitate", a declarat fostul astronaut Thomas Jones, unul dintre consilierii companiei.

....


"E un plan pe termen lung, va dura decenii. Dar nu o facem din caritate, vrem să facem bani încă de la început", a spus Anderson.

Reprezentanţii companiei nu au dezvăluit care vor fi investiţiile, precizând doar că lansările în orbită vor costa mai puţin decât cele realizate de NASA.

În comunicatul care a anunţat conferinţa de presă de azi, compania Planetary Resources preciza că afacerea pe care a pus-o la cale va aduce "triliarde de dolari la bugetul global al planetei"."

mai multe detalii la:
http://www.jurnalul.ro/stiinta/minerit-asteroizi-planetary-resources-james-cameron-610911.htm

Asa ca unii exploreaza spatiul pentru a face bani reali si rapid. E ca orice investitie.

Tayka

#3
Citat din: jean din  09 August 2012, 14:22:11
...Saracia semenilor nostrii este tot din cauza noastra. Daca nu ati inteles societatea umana functioaneaza ca un stup de albine. Majoritatea sunt lucratoare,  un procent de sefii si multi trantori. Problema noastra este ca sunt prea multi trantori si acestia au ajuns sa puna stapanire pe mari grupuri de oamenii. Sug toate resursele acestora, le polueaza mediul, au mai inventat si banii ca un sistem de contol si mai au si tupeul sa spuna ca fara ei nu ne-am descurca, nu ar avea cine sa ne angajeze, etc. Daca vrem sa ne fie bine trebuie sa mai scapam de trantori ...
Splendidă analiză,iar dacă ea îţi şi aparţine;Din partea mea ai tot respectul.
Într-adevăr trântorii au fost şi sânt marea problemă a omenirii.Spre deosebire însă de cei din stup,care ori cum ar fi trebuiesc toleraţi căci au o menire,în schimb cei din societatea umană trebuiec stârpiţi totalmente căci nu folosesc la nimic,dimpotrivă.Aici desigur nu mă refer  la specia de trântori de genul ,,posmagilor muiaţi ''din povestea lui Creangă,care de fapt sânt nişte bolnavi patologici,ci mai de grabă la cei din poezioara lui Topârceanu;
,,Un boier, călare pe-o frumoasă iapă,
Trebuind să treacă într-un loc o apă
Peste-o punte-ngustă – şi fiind grăbit,
Şi-a chemat argatul şi i-a poruncit:
- Ia-mi în spate iapa
Şi mi-o trece apa!
- Nu pot, zise omul lăsând nasu-n jos.
- Hm! făcu boierul foarte mânios:
-Leneşul la toate
Zice că nu poate...''
Desigur este vorba despre acel tip de trântor foarte perfid şi viclean, care din păcate s-a înmulţit peste măsură în ultima vreme.Şi care rezistă la ori şi ce ,,spray''ori cât de toxic ar fi.Se pare însă că nu pot rezista şi dispar rapid doar atunci când va creşte civilizaţia şi conştiinţa celorlalţi,până la nivelul la care omul devine imuno-coruptibil. Vaccinul anticorupţiei se numeşte intoleranţă...Până atunci însă nici o şansă.În special prin zona Balcanilor.. :x
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

jean

Citat din: Tayka din  09 August 2012, 19:22:24
Se pare însă că nu pot rezista şi dispar rapid doar atunci când va creşte civilizaţia şi conştiinţa celorlalţi,până la nivelul la care omul devine imuno-coruptibil.
Foarte corect ce ai spus Tayka. Numai ca, poate avem si noi o parte de vina. Ma intreb de multe ori daca am facut  noi cei mai in varsta tot ce trebuie in acest sens. Ne-am educat copii cum terebuie? Am invatat si am ajutat semenii nostrii care aveau nevoie? Am avut grija de mediu?. Am spus direct si pe fata trantorilor ca nu este bine ce fac? De parca ar tine cont de parerile noaste, dar macar incercam. Si acum, si mai sus, am spus exact ce gandesc si nu-mi este rusine.
Adevarul este dincolo de noi

Nox

Vă jucați cu focul! Cine decide care sunt cei utili sau nu societății, punem de-o comisie ceva!? Chiar și trîntorii pot avea caracter (rol) moralizator.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

jean

Citat din: Nox din  09 August 2012, 20:49:19
Vă jucați cu focul! Cine decide care sunt cei utili sau nu societății, punem de-o comisie ceva!? Chiar și trîntorii pot avea caracter (rol) moralizator.
Cine decide?... Noi toti daca am avea constiinta curata. Cred ca ne abatem de la subiect, Asa ca am mutat discutia despre trantori pe sectiune Comentarii libere:
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,200.msg74845.html#msg74845
Adevarul este dincolo de noi

fiulploii

De ce exploram spatiul ?
De ce tragem cu ochiul in curtea vecinului ?

Pentru ca omul este o fiinta sociala si roieste de cand se stie . Suntem exploratori , aventurieri si comercianti din nascare .
Si toate sunt sustinute de curiozitate .  :lol: apropo de curioasa trimisa pe Marte.

Parerea mea..

Urban

Citat din: fiulploii din  10 August 2012, 02:15:55
De ce exploram spatiul ?
Pentru ca asa am fost "Educati", sa nu care cumva sa ne exploram pe Noi Insine pentru ca s-ar putea sa "descoperim" sau "redescoperim" niste chestiuni care deranjeaza pe cutarica.
Modelul e simplu "invata-i pe gagauzi sa studieze bolovani aflati la miliarde de ani lumina decat sa se uite in Interiorul lor si sa descopere ce am facut NOI"...

fiulploii

Ca o completare la cele spuse de @Urban
Se pare ca exista posibilitatea de a explora Spatiul fara a folosi vreun vehicul ajutator in afara de propriul corp  :-D

Urban

#10
Citat din: fiulploii din  10 August 2012, 21:31:51
Se pare ca exista posibilitatea de a explora Spatiul fara a folosi vreun vehicul ajutator in afara de propriul corp  :-D

Corect