Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Evenimente OZN în România => Subiect creat de: Necunoscutul din 11 Septembrie 2006, 19:57:54

Titlu: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: Necunoscutul din 11 Septembrie 2006, 19:57:54
Daca ar fi sa aleg eu aleg cazul Balea-Lac din 1978. Mai jos gasiti cazul:

CAZUL BALEA-LAC

In noptile din 23-25 septembrie 1978, un numar de constructori militari aflati in zona Balea-Lac, au fost terorizati de una sau mai multe entitati care au ramas neidentificate. In aceleasi nopti au fost semnalate manifestari luminoase stranii.
In toamna lui 1978, nu departe de cabana Balea-Lac se afla o cabana mai mica, unde erau incartiruiti un numar de militari in termen (intre 12 si 20, dupa diferite surse), adusi pentru lucrari de constructie.
In 23 septembrie, la ora 24.00, doi tehnicieni de la statia de sus a telefericului – aflat nu departe de cabana militarilor – s-au trezit datorita unei lumini roscate, in forma de cerc, care se zarea prin ceata deasa, cuprinzand tot campul vizual. Martorii au apreciat ca se afla la circa 5 - 10 metri de geam. Era o liniste perfecta. Initial cei doi au crezut ca arde cabana Balea-Lac, fapt neconfirmat. Ulterior s-au eliminat si alte explicatii posibile: far de masina, lanterna etc.
Aproximativ la aceeasi ora, fruntasul Ioan Dörr a iesit din dormitorul cabanei militare pentru a bea apa. In drumul sau spre robinetul aflat la coltul cladirii, luminat de un bec aflat deasupra usii, a zarit, de la 6-8 metri, o silueta intunecata, nemiscata, apreciata a fi de 1,90-2,00 metri. Din cauza cetii nu a putut distinge detalii. Fruntasul a strigat ,,cine-i acolo?", dar, neprimind raspuns, a preferat sa se intoarca in camera. Peste cinci minute silueta era inca acolo, mai aproape de zidul cladirii, dar peste alte zece minute a disparut.
In seara urmatoare, in jurul orei 21,45, in fata cabanei, sergentul Ion Radu atrage atentia militarilor Dörr si Vulpe ca pe o ridicatura de pamant, in directia telefericului, la o distanta de 15-20 de metri, se afla o silueta intunecata. Inaltimea ei a fost apreciata la 2,5 metri, prin comparatie cu o cisterna cu motorina de 2 metri aflata alaturi. Era senin si fara ceata. Dörr compara silueta cu cea a unui cosmonaut cu miscari greoaie. In acelasi timp militarii din camera vecina au inceput sa strige ca cineva le-a deschis obloanele de la ferestre, pe care tocmai le asigurasera cu sarma rasucita cu patentul si cu un lant transversal (inchizatoarele obloanelor se aflau la 2,5 metri de sol). Alti militari au inceput sa arunce cu pietre spre silueta care intre timp se deplasase pe ridicatura de pamant. La un moment dat, sergentul Radu, apucand un ciomag, s-a indreptat intr-acolo, strigand spre soldatii D. Sibu si Gh. Stan sa-l urmeze. Ajuns la 1-1,5 metri de aratare, Radu a ridicat ciomagul s-o loveasca. S-a auzit un "suflu ca de tigru", iar sergentul a cazut pe spate, ca fulgerat, in zapada, cu bratele desfacute, cu capul spre vale. Ceilalti doi, aflati la 3-4 metri, au ramas cateva secunde paralizati. Entitatea, care – dupa unii martori – avea la maini gheare lungi. l-a examinat pe sergent, apoi a disparut, "parca plutind, in salturi laterale". Alti doi martori au urmarit scena ceva mai de departe. Unul dintre ei spunea ca entitatea se deplasa "ca un om care merge pe apa, aplecandu-se mult intr-o parte si in alta, dar nu ca un urs sau alt animal, ca am vazut ursi destui. Parca plutea, cand pe un picior, cand pe celalalt".
2006
Cei doi si-au revenit, s-au dus la sergent si au inceput sa-l tarasca, apoi, cu ajutorul altor doi camarazi, l-au dus in cabana. Era inconstient, dar nu-si desclesta mana de pe ciomag. Si-a revenit abia dupa zece minute de incercari repetate de resuscitare. Nu-si amintea nimic, incepand din momentul in care ridicase batul. In acest timp, cinci militari au vazut, pe locul in care fusese "umbra", deasupra solului, "o coronita de lumini" cu diametrul de circa o jumatate de metru. Patru lumini erau mai mici, iar alte patru mai mari, "cam de marimea unui ou", care "dansau in cerc" si "sareau dintr-o parte in alta".
Militarii s-au baricadat intr-una dintre camere. Peste circa o ora si jumatate de ora, au auzit cum cineva zgaria obloanele de la fereastra. Doi martori declara ca au auzit o voce groasa care aparent a pronuntat cuvintele ,,sergend... sergend...".
A urmat pentru toti o noapte alba...
A doua zi dimineata au observat, pe obloanele care fusesera vopsite cu numai 2-3 zile in urma, patru zgarieturi paralele, oblice, distantate la circa 10 centimetri, intersectate de o a cincea, perpendiculara pe ele. In locul unde Ion Radu fusese doborat, nu se vedea nici o alta urma in zapada in afara de cea a sergentului.
In noaptea urmatoare, militarii, cu exceptia sergentului si a unui caporal, erau atat de inspaimantati incat au coborat la o cabana langa "Balea Cascada", intorcandu-se abia in 26 septembrie, impreuna cu un ofiter.
Cezul a fost investigat de un grup de membri ai clubului "Univers" din Sibiu, condus de Gabriel Pál si Gheorghe Butiu, impreuna cu inginerii bucuresteni Justin Capra si M.T., iar ulterior si de Calin Turcu. Cu aceasta ocazie au fost culese declaratii scrise si schite ale zonei, cu evenimentele in succesiunea lor, ca si desene reprezentand ,,silueta" asa cum au perceput-o martorii ti cum au reusit s-o redea.
Mihai Danciu din Brasov a remarcat o asemanare cu cazul mult mai cunoscut pe plan mondial, din acelasi an 1987, cand, in noaptea de 6 spre 7 decembrie, in localitatea Marzano, din provincia Genova, Italia, paznicul Fortunato Zanfretta s-a intalnit cu un OZN triunghiular care a lasat urme pe sol, ca si cu mai multe aratari monstruoase, inalte de circa 3 metri, care l-au doborat in iarba, dupa care l-au dus "in alta parte", se pare in cadrul unui episod de rapire.
Peste cativa ani, sergentul Ion Radu i-a confirmat lui Calin Turcu evenimentele, precizand ca la cabana erau 20 de militari, iar aratarea era "ca un tub gros de metal, cu diametrul de cel mult 50 de centimetri, fara alte particularitati" si ca nu era mult mai inalt decat el. Ofiterul, care a urcat cu militarii in 26 septembrie, venise inarmat, pentru a-i incuraja pe soldati si a ramas la cabana cateva zile dupa aceea. Militarii erau ingroziti, intre altele, si de faptul ca aratarea nu a lasat nici o urma pe sol. La vreo doua luni dupa evenimente, a venit si o comisie de ancheta militara, care a tras concluzia ca "a fost vorba de un fenomen de electrizare sau magnetizare a aerului", care a cauzat un "un soc electric" capabil sa-l doboare pe sergent. Ion Radu si-a insusit aceasta explicatie.


8-)
Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: Skywalker din 12 Septembrie 2006, 10:27:34
Excelent scris, Seeker!
Acel caz a fost prezentat si la "Teoria conspiratiei", ca o intalnire celebra de gradul III.

Mi se pare stupid sa arunci cu pietre si sa lovesti cu bata un extraterestru. In diverse cazuri de intalniri e gradul III, multi au lovit alienii, insa au avut aceeasi soarta cu a sergentului Radu.

Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: udar din 12 Septembrie 2006, 12:11:20
Citat din: Skywalker din  12 Septembrie 2006, 10:27:34
Mi se pare stupid sa arunci cu pietre si sa lovesti cu bata un extraterestru. In diverse cazuri de intalniri e gradul III, multi au lovit alienii, insa au avut aceeasi soarta cu a sergentului Radu.

In momentul in care in fata ta exista o aratare inalta cu gheare care are o atitudine amenintatoare eu nu cred ca te duci la ea sa-i dai mana. Oamenii, niste militari pregatiti pentru combat nu cred ca se gandeau in acel moment ca acea fiinta era un extraterestru. Cu siguranta ca au auzit de fiinte de pe alte planete, dar ma indoiesc ca in momentul acela se gandeau la asa ceva. Sa nu uitam ca in cazul Certesti unul dintre protagonisti a strigat catre insotitor "Satana, satana!". Eu cred ca oamenii aceia auzisera si ei de extraterestrii, insa prima idee caruia i-a venit in cap a fost aceea de diabolic, de rau-voitor, o imagine atribuita diavolului biblic. Acum nu stiu cum ai reactiona tu in fata unei siluete de 3 metri care te priveste amenintator, insa eu daca as simti si cea mai mica amenintare din partea ei as casapi-o cum as putea mai bine, in legitima aparare... Cineva spunea la un moment dat pe acest forum ca extraterestrii trebuie sa respecte legile terestre, dar a fost luat in deradere de multi. El avea insa dreptate. In momentul in care mergi intr-o tara straina te interesezi mai intai de legislatie, nu? Ce ai voie, si ce nu ai voie sa faci. Daca un extraterestru vine cu ganduri ostile si imi lezeaza siguranta atunci, chiar cu riscul declansatii unui razboi galactic, eu imi voi proteja familia, proprietatea, si viata insasi, cum voi putea eu mai bine...
Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: Arckadii din 28 Septembrie 2006, 08:45:17
De acord insa ce se intampla daca pura lui infatisare este pentru noi fioroasa. Ce se intampla daca frica de necunoscut ne face sa credem ca acea creatura a venit cu ganduri rele.
Probabil ca si eu as proceda la fel daca este sa o iau subiectiv... Dar obiectiv... nu cred ca ar trebui sa luam imediat ciomagul si sa ne ducem la bataie.
Mai avem statutul de fiinte inteligente dupa aceea?:)
Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: lovelife din 04 Octombrie 2006, 14:51:34
Ozn-urile pot proveni din civilizatii benefice sau civilizatii malefice, daca provin din civilizatii malefice este posibil ca ele sa aiba infatisari grotesti sau diabolice. (http://www.santamia.ro)
Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: aswotim din 20 Octombrie 2006, 21:54:15
Am citit si alte relatari ale cazului, din investigatiile lui Gyorgy Mandics.

Concluzia lui e ca avut loc un veritabil fenomen despre care putem fantaza fiecare cu orice varianta ne trece prin minte, pentru ca martorii au vazut fiecare altceva, macar cu localizarea fenomenului sunt pe aproape. 
Concluzia a fost ca cineva se cam joaca cu simturile noastre, sau chestia cu care avem de a face e cu totul altceva decat niste banali omuleti verzi intr-un harb de nava spatiala, o viziune pe care eu oricum o consider depasita intocmai ca viziunile lui Swift cu dirijabilul incarcat cu roua cu care oamenii ajung pe Luna.
De aceea cam rad de prostiile care se mai posteaza pe aici cu omuletii verzi care fac tot felul de mascarii pe Terra; desene pe campuri de grau, cuplari cu pamantence sau pamanteni cu  sex-apeal, etc...
Sa-mi fie iertat stilul persiflator uneori, dar sa nu mi-o luati in nume de rau, am depasit viziunile astea de pe cand eram si eu licean...
Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: jackie28t din 20 Octombrie 2006, 22:28:58
Citat din: aswotim din  20 Octombrie 2006, 21:54:15
De aceea cam rad de prostiile care se mai posteaza pe aici cu omuletii verzi care fac tot felul de mascarii pe Terra; desene pe campuri de grau, cuplari cu pamantence sau pamanteni cu  sex-apeal, etc...
Pai nu e bine sa razi de suferitza altuia.
Stau si ma intreb aswotim daca tu ai vazut un extraterestru in viata ta?
Ce te-ai face cand va aparea o asemenea creatura in fata ta?Te asigur ca vei fi marcat pe viata si vei suferi fiecare noapte prin cosmaruri si neliniste.
Tu spui de omuleti verzi care fac mascarici pe Terra.Scuzama dar cred ca mai trebuie sa-ti ridici spatele si sa incepi sa-i asculti pe acei CONTACTTE sau ABDUCTEES sa-ti spuna ei cam ce-au vazut.Sa fii paralizat pe masa de operatie si sa poti doar ochii sa-i misti...sa vezi cum unele creaturi cu ochii mari si care aráta ca si cum ar fi diavolii...asta ar cam trebui sa te puna pe ganduri aswotim si sa stii ca nui deloc amuzant.
Daca tu nu ai vazut un extraterestru si nu ai discutat sau nu te-ai documentat despre aceste persoane rapite de fiinte off-planet atunci cum vei putea intelege?
Este o vorba:
Daca ti-e nu ti s-a intamplat asta nu inseamna ca nu sa intamplat altora.
Incearca sa intelegi ce altii au de spus mai ales de la cei care sufera pentru ca ei nu au nimic de castigat din intamplarea lor.Ci doar relateaza pentru a se usura si a relata cea ce s-a intamplat facand un bine celor care sunt pe urmele acestor cazuri.Este ca si cum ei s-ar descrca spiritual.
Daca ti-e ti se va intampla un caz paranormal intr-o padure nu stiu cat timp vei rezista de a nut-i spune postea si altei persoane.

Tu spui aswotim,citez:
CitatSa-mi fie iertat stilul persiflator uneori, dar sa nu mi-o luati in nume de rau, am depasit viziunile astea de pe cand eram si eu licean...
De la acea vreme pana acum s-au mai inmultit cazurile de omuleti verzi si multe carti s-au scris si inca multe lucruri mai sunt de citit si de invatat.
Apropo,de Proiectul ''Hybrid'' ai auzit?
vezi aici: http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,589.0.html
Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: aswotim din 29 Octombrie 2006, 15:33:21
Desigur, cazurile de rapiri sunt un subiect care produc neliniste.
Am citit, cea mai buna carte in domeniu mi se pare cea aparuta prin 1974 mi se pare, a lui J. Allen Hynek, profesor universitar si cercetator de prestigiu, nu "pasionati de duminica", cum sunt si eu printre altii...
A relatat acolo despre cazul sotilor Barnes, un cuplu mixt, rapiti in statul New York, din masina lor cu care se deplasau si lasati la zeci de km distanta. Regresiile hipnotice care li s-au aplicat au dat rezultate contradictorii (!) si nu se prea recomanda, nefiind prea de ajutor anchetei, in fond.
Unele astfel de cazuri par a avea de a face cu MIB- oamenii guvernului SUA care  s-au ocupat si de tehnici de "spalare a creierului" a unor martori incomozi ale unor experimente secrete.
Altele sunt ale unor asa-zisi ufolatri, indivizi care au fondat culturi sau biserici in care se vorbeste despre asteptarea revenirii extraterestrilor, comunicarea telepatica a unui "ales" cu "Ei", etc.
Dar si unele cazuri care bulverseaza orice analiza logica, fiind implicati copii, sau persoane pe care nu le putem banui decat ca au fost "cobai" pe experimentele "nu stiu cui".
Evident, acesti necunoscuti pot fi ganditi si ca extraterestri, si ca in-terestri (civilizatii din spatii paralele), sau organisme secrete ale unor guverne cat se poate de omenesti. Parerile sunt impartite, de la caz la caz, de la cititor la cititor...

Am descris si un asemenea caz la
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,661.0.html

As fi interesat si eu de parerea voastra. Sau de cazuri similare. Mi se pare cumva inrudit cu tipul de manifestari cu cazul Balea-Lac.
Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: Shadowman din 29 Octombrie 2006, 21:23:59
  Ramin la aceeasi parere Aswotim : Cercurile din lanul de griu
aparute in iunie 1994 la Arad + fenomenele petrecute in judetul Arad in vara anului 1994 ( unele,se pare ,in legatura cu aparitia
cercurilor...) .Unul sigur e in legatura cu aparitia cercurilor,restul mai trebuiesc studiate...
   De ce ?
           1. S-a "musamalizat", (la "greuceanu"...) in unele cazuri  "s-a sugerat" martorilor sa taca...
           2. S-a incercat sa fie trecut in uitare...
           3. Martori,radare...
           4. Militari care au facut planton in locul in care au aparut cercurile si ...tremurau (de frica...)din cauze necunoscute...Ciobanul care a vazut "castronul zburator" si ocupantii nu se mai stie nimic de el...Ocupanti cu  casti "ca la casetofon" (citez declaratia ciobanului...),cu geaca de blugi si tringhi alb pe umarul sting  :-)? O fi semnul "delta"  :roll:? Pelerina ciobanului dusa la analize de "organe" unde o fi... :roll:? Si multe altele...  :-D
           5. Datorita unor "indicatii pretioase" si a unor legume portocalii ce hranesc rozatoarele,multi se fac ca nu mai stiu ce s-a petrecut pe acolo...  :lol:
           6. O ancheta serioasa sunt sigur ca s-ar bloca la un anumit nivel,datorita "oamenilor de bine"...Or fi MIB...?  8-)
           7. Alte motive strict personale...Unul ar stirni senzatie...! Al doilea e ca de fiecare data cind mi-aduc aminte trebuie sa gust putin dintr-o lamiie...Sau sa inghit o pastila  :-P(Colebil,spre exemplu...)
           8. Sigur,nu e cel mai interesant caz...Pe mine ma preocupa aparitiile OZN din Alaska,Oceanul Indian, Papua,Insulele Fiji, Siberia Orientala,jungla amazoniana... :-D
             Care ti se pare cel mai interesant caz , Aswotim ?

  PS : Nu uita sa faci o copie (de rezerva...!) a acestei pagini... :wink:
Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: aswotim din 30 Octombrie 2006, 08:32:11
Mi se pare ca la vremea aceea functiona embargoul asupra Iugoslaviei. Sa fi fost pilotii vreunui elicopter american? Ar fi explicabila atunci aparitia acelor MIB  cu ochi albastri care sa faca liniste in zona...
Desigur, e valabil si celebrul " SAU..."
Informatiile sunt binevenite.
Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: aswotim din 30 Octombrie 2006, 08:38:12
Citat din: udar din  12 Septembrie 2006, 12:11:20
Citat din: Skywalker din  12 Septembrie 2006, 10:27:34
Mi se pare stupid sa arunci cu pietre si sa lovesti cu bata un extraterestru. In diverse cazuri de intalniri e gradul III, multi au lovit alienii, insa au avut aceeasi soarta cu a sergentului Radu.

In momentul in care in fata ta exista o aratare inalta cu gheare care are o atitudine amenintatoare eu nu cred ca te duci la ea sa-i dai mana. Oamenii, niste militari pregatiti pentru combat nu cred ca se gandeau in acel moment ca acea fiinta era un extraterestru. Cu siguranta ca au auzit de fiinte de pe alte planete, dar ma indoiesc ca in momentul acela se gandeau la asa ceva. Sa nu uitam ca in cazul Certesti unul dintre protagonisti a strigat catre insotitor "Satana, satana!". Eu cred ca oamenii aceia auzisera si ei de extraterestrii,

Sa nu uitam ca acei soldati se ocupau cu constructii, nu cu combat. Asta o stiu din investigatiile RUFOR, prin G. Mandics.
Pe vremea lui Ceausescu multe unitati militare prestau servicii de munca, nicidecum de antrenat pentru lupta. In aceasta situatie erau si militarii cu pricina. Plus ca proveneau de la tara, unde posibilitatile de informare cu privire la extraterestii erau nule... Nu stiau cu ce se mananca aia...
Dealtfel, in toata fenomenologia OZN din istorie, "ei" au fost numiti cand ingeri, cand demoni, cand aparitii ale lui Dumnezeu.
Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: aswotim din 30 Octombrie 2006, 09:02:13
Shadowman ma intreaba care e cel mai interesant caz, pentru mine.
Cel mai interesant acesta mi se pare, cel de la Balea -Lac din urmatoarele motive: 1. s-a intamplat cu siguranta, in mod real niste evenimente. 2. stranietatea intamplarilor depaseste ceea ce s-a povestit aici, ce mi-a modificat in mod radical modul meu de a percepe fenomenul. Pana atunci crezusem ca exista o simpla explicatie; niste fiinte de pe alta planeta au construit si ei niste nave spatiale mai performante si au ajuns sa ne viziteze. O imagine "clasica", idilica, simpla, fara implicatii privind perceptia psihica diferita a martorilor.
Cel mai sugestiv: cele doua aparitii -de gradul 1, respectiv 2, la care am fost martor.
S-au petrecut la distanta de mine: unul , o sfera portocalie am vazut-o intr-o seara din iunie 1984, doar cateva secunde. E prea putin si nu da informatii deosebite.
Al doilea; in 1983, de o stranietate maxima, adica un fenomen care a durat mai mult de 2 ore, de care nu am povestit inca aici, asteptand si alti martori ai evenimentului , daca isi mai adauce cineva aminte. Era ceva care era necunoscut ca fenomen natural, putand avea de a face cu o nava pe o orbita circumterestra geostationara de dimensiuni impresionante. Ceva gen nava-mama din "Intalnire de gradul trei", sau cea din "Ziua Independentei"... Dar astept vesti la

http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,656.msg9317.html#msg9317
Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: Shadowman din 30 Octombrie 2006, 11:56:21
Citat din: aswotim din  30 Octombrie 2006, 08:32:11
Mi se pare ca la vremea aceea functiona embargoul asupra Iugoslaviei. Sa fi fost pilotii vreunui elicopter american? Ar fi explicabila atunci aparitia acelor MIB  cu ochi albastri care sa faca liniste in zona...
Desigur, e valabil si celebrul " SAU..."
Informatiile sunt binevenite.

    Cineva cunoaste adevarul despre ce s-a intimplat in Arad...
    Citeva informatii :
   1. In zona cercurilor(pictogramelor) a fost o avarie la linia de inalta tensiune...
   2. Pelerina ciobanului afectata de fenomenul aerian a fost dusa la analize...
   3. Au fost vizualizari radar asupra valului de aparitii din judet...
   4. Peste 24 de evenimente stranii in orasul Arad si in judet timp de aproximativ 3 luni...
   5. Mai mult de 100 de persoane care au vorbit despre evenimentele stranii petrecute...
   6. Nava aparuta in zona avea forma unei farfurii cu o bolta ( cupola deasupra...) iar diametrul era mai mare decit cercurile din griu ...Peste 50 de metri...!!! Deasupra cupolei avea ceva ca un girofar de masina...Farfuria era albastra iar bolta albastru si galbui...La decolare a facut un jet de aproximativ un metru jumatate lungime,gros cit o "galeata de muls"...(aprox 35 cm diametru...)
   7.Multe altele...

      Piloti de pe elicoptere,Aswotim... :lol:? Simt ca-mi jignesti inteligenta... :x
  
   CUM ESTE POSIBIL CA PE UN SIT DE PROFIL - RUFONUL- SA NU GASIM INFORMATII DESPRE ACEST CAZ ...?   CUM ESTE POSIBIL CA UN CAZ -CELEBRU- SA NU FIE MEDIATIZAT PE ACEST SITE (SI NU NUMAI ...) :|?
   Sunt mai importante stirile despre OZN-uri din Bangladesh,Etiopia,Insulele Mauritius ...? :|
   CUM ESTE POSIBIL ASA CEVA ...? :|
   Alo,se aude acolo sus...?
Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: Shadowman din 30 Octombrie 2006, 15:10:28
  Despre cazul "ARAD 1994" si cele mai "TARI" observatii OZN din Romania cititi
la adresa asta : 
www.forum.santamia.ro/viewtopic.php?p=1358&sid=e1d1e3e2050bbf9b5af44ac02fc9e4e9 (http://www.forum.santamia.ro/viewtopic.php?p=1358&sid=e1d1e3e2050bbf9b5af44ac02fc9e4e9)

   Lectura placuta ! Aveti ce citi...
Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: Shadowman din 30 Octombrie 2006, 15:23:36
  Pentru sceptici !
Cred ca e clar cum sta treaba,citind link-ul de mai sus... :lol:
Si cum trebuie pusa problema... 8-)
  No comment !

--LATER EDIT--

Un alt amanunt "picant" al cartii "Anotimpul OZN-urilor" e cum au fost urmariti autorii
cartii de un ARO din care au coborit niste baieti, "deloc veseli", si i-a luat la intrebari ...
ce cautau ei pe acolo...! (in zona cercurilor aparute in Arad...)
  PAM-PAM ! :wink:
  No comment !
Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: cristian din 01 Noiembrie 2006, 15:09:49
Multumesc, Shadowman! Vreau sa va mai spun ceva...Pentru episodul OZN deasupra Romaniei am filmat 16 ore pentru 26 de minute. Intr-unul dintre interviuri, referitor la intalnirea de gradul III de la Certesti-Galati, mi s-au spus foarte multe lucruri despre fenomenele observate aparent periodic langa Certesti, si anume Pupzeni-Padura Aciua. Acolo, localnicii vad si au vazut multe lucruri pe care le-am putea asocia unor intalniri de gradul 1 si 2. Cine stie, poate dam o raita impreuna cu Paul si Florin?
Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: Shadowman din 11 Noiembrie 2006, 12:39:13
  Marturia tulburatoare a ciobanului Traian Crisan ,despre intilnirea cu OZN-ul din
vara lui 1994 ,la ARAD,unde au aparut cercurile in lanul de griu :
     http://www.virtualarad.net/news/2003/va_n200103_ro.htm
  No comment !
Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: aswotim din 11 Noiembrie 2006, 19:42:31
Super! Un caz rar, pacat ca nu aveam forumul asta la indemana pe atunci. Sa investigam imediat...
Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: Shadowman din 11 Noiembrie 2006, 20:13:12
Citat din: aswotim din  11 Noiembrie 2006, 19:42:31
Super! Un caz rar, pacat ca nu aveam forumul asta la indemana pe atunci. Sa investigam imediat...

   Pai eu de ce ma agit pe aici ? Nu e clara treaba,ca cineva  "asa si asa"...?
   In sfirsit,ma bucur ca a inceput sa se constientizeze importanta acestui caz...Semn bun ...!
   M-am oprit si eu pe forumul RUFON... :-D
   Ca altfel ,"sori se stingeau si stele rasareau in cer" si nu se mai dezgropa cazul Arad 1994...
Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: jackie28t din 11 Noiembrie 2006, 20:40:13
Citat din: Shadowman din  11 Noiembrie 2006, 12:39:13
  Marturia tulburatoare a ciobanului Traian Crisan ,despre intilnirea cu OZN-ul din
vara lui 1994 ,la ARAD,unde au aparut cercurile in lanul de griu :
     http://www.virtualarad.net/news/2003/va_n200103_ro.htm
  No comment !

Am citit si eu shadowman acel articol.L-am citit cu pasiune si in acelasi timp cu sambete. :-D
De ce spun asta?Pai eu cred ca ciobanului Traian Crisan nu a vazut altceva decat un ELICOPTER
Scuzatima dar sunt foarte multe elemente in acea testimonie ce duce la acele suspiciuni ca aparitia OZNu'lui nu a fost altceva decat aparitia unui ELICOPTER.Nu stiu cate feluri de elicoptere a vazut ciobanul la viata lui...dar sa fim seriosi.....cand un elicopter se apropie de un grup de oi atunci normal ca face ravage in jur ca doar oile nu stiu de tehnologii avansate.Oile sunt oi.Iar caini nu sunt obisnuiti cu aterizari de elicoptere deci normal ca i s-a bagat frica in el si a luato razna.Iar la acel vant normal ca i s-a zburat palaria.Au coborat oameni normali cu barba si cu casti ca la un pilot de elicopter si statie de emisie ce este normal pentru un pilot sau o persoana din cadrul militar.Daca nu ma credeti va rog sa cititi inca odata acel caz mai cu atentie si mai cu o minte deschisa.

CitatIntalnire de gradul III la Arad
articol preluat de la sursa: http://www.virtualarad.net/news/2003/va_n200103_ro.htm
(http://www.virtualarad.net/news/2003/intalnire_de_gradul_3_in_viziunea_unui_cioban.jpg)
Ciobanul Traian Crisan a vazut un OZN cu girofar din care au coborat doi extraterestri barbosi si cu ochi oblici, avand "geaca de blugi" si statii de emisie-receptie
Despre straniile cercuri in lanul de grau aparute la Arad in iunie 1994 s-a scris enorm. S-au formulat o sumedenie de ipoteze, dar nici pana in ziua de astazi nu s-a putut admite o concluzie general acceptata sau acceptabila. Despre un moment-cheie al suitei de evenimente s-a vorbit insa foarte putin. Este vorba de o intalnire de gradul III al carei protagonist a fost ciobanul Traian Crisan.
Echipa noastra a investigat sirul de fenomene desfasurate in vara acelui an la Arad. Chiar a doua zi dupa sosirea noastra la fata locului am aflat ca exista un martor-cheie care, chiar in momentul aparitiei cercurilor, a fost protagonistul unei intilniri de gradul III. Nu dupa mult timp aveam sa-l descoperim pe ciobanul Traian Crisan a carui stina se afla amplasata la marginea lanului de grau. Noi am fost primii investigatori civili (ulterior am aflat ca fusese anchetat mai intii de militari) care au stat de vorba cu martorul. Pe atunci, Crisan avea 48 de ani. Era un barbat vanjos, obisnuit cu un trai auster. Avea o educatie sub medie (sapte clase) si era un individ cu un comportament natural, deschis, sincer. Pe atunci se afla, inca sub influenta imediata, puternica, a evenimentelor pe care ni le-a descris intr-un limbaj simplu facand tot timpul asocieri cu fapte din realitatea imediata. Ceea ce ne-a descris poate fi catalogat ca eveniment exceptional. Detaliile de tip stiintific ale intimplarii nu puteau fi descrise de un om cu un bagaj de informatii atat de sumar ca al acestui cioban. Atat evenimentul in ansamblu, cat si anumite detalii denota ca martorul nu a inventat aceste evenimente, ca ne-a spus adevarul, ca a descris ceea ce a vazut el. Dupa stingerea agitatiei provocate de valul evenimentelor, ciobanului i s-a pierdut urma. Unii au spus ca ar fi murit, altii ca a plecat in alta regiune. Un lucru este cert: avem marturia acestui om din care putem constata ca a trecut printr-o experienta neconventionala, chiar halucinanta. Redam mai jos, integral, publicului larg declaratia "nestilizata", de un realism tulburator, a lui Traian Crisan. Iar concluziile le lasam pe seama cititorilor nostri.
"Era om miscator"
"Nu stiu ce afacere-i asta ca n-o aterizat, o stat la vreo 3 metri de grau. Noaptea-s paznic la oi si ziua dorm. S-o intamplat in noaptea de duminica spre luni, la 4 dimineata. M-am dus dupa oi si-o venit o lumina asa ca o luna, dar mult mai mare. Am vazut-o la 3-4 m cand m-am dus dupa oi... Eu serveam masa cand o aparut deasupra baracii (de tabla - n.r. - notele dintre paranteze apartin autorilor) si uite asa umbla tabla (aratand ca era scuturata, supta in sus). A trecut printre cei doi stalpi fara sirme (care flancau baraca). Cum o trecut de baraca aerul s-o mai linistit. Vantul ala mi-o dus si pelerina si palaria prin balarii. Vantu' o fost asa de tare (mimeaza ca era absorbant) ca m-am trantit, n-am avut de ce sa ma tin si m-am tinut de tufa aia. Ca se vede ca-i rupta si tufa.
Mancam in baraca. Ii furtuna afara, zic, si-mi duce oile. Am iesit afara, m-am dus cinci metri de baraca si-atunci a aparut deasupra me. Atunci era mai sus ca sarmele astea (de inalta tensiune). Cum s-o lasat in jos, tot mai mare (mai puternic) era aerul, eu m-am pus pe burta, sa ma salte sus, nu alta...
Era rotund perfect, am vazut-o de aproape si pe aia doi cu mustata si cu barba se tineau de ele (niste tevi), cum o deschis usa... cat un om era usa. Cum te vad pe dumneata de la 30 de metri, asa l-am vazut pe el... Numa' pe aia doi i-am vazut eu si restul erau ce miscau capurile. N-or fost mai inalti ca mine (circa 1,65 m), dar parca erau mai plini un pic. Au fost barbati si cam in jur la 40 de ani am zis ca are unul. Barba- ziceai ca-i popa (printr-un gest cu mana indica o lungime pana sub piept). La fata era supt, nu era gras si avea ochii ca si chinezii. O miscat, ma, o miscat. Cand am vazut ca-i om miscator, am zis, ma, daca m-apropii acolo, imi trage un cartus... cine stie ce spioni is. Si m-am dus sa-l scol pe colegu'. Zic, ma, uite ce-am patit, mi-o fugarit oile... Zice: "Nu cred!", da' eu eram belit tot pe burta, plin de sange" (si-si descoperi abdomenul aratandu-ne o plaga cat palma).
"Aveau un aparat cu antena, si vorbeau"
"Zgomot a facut ca o sirena de la fabrica, da' vant o facut ca viscolul in februarie cand viscoleste, da'  mai tare sunau sarmele cand o trecut pe-aici (cablurile de inalta tensiune)... Dupa doua minute, au stat asa ei, s-au orientat cum s-o scoata dintre sarmele alea. Ei erau la trei metri de la grau, la trei metri de la spicul graului in sus. S-o miscat, cand m-o vazut pe mine, s-o dus mai inainte. Ma gandesc... oile nu-s ca oile zbierau. Oile s-or dus, or fugit acasa la om, la a cui is, si cainele s-o ascuns schelalaind sub baraca. Dar oile s-au dus in porumb si-au mancat frunze. Cam doua minute a stat deasupra mea. Si o disparut, ca asa ceva n-am vazut in viata mea si nici nu cred ca mai exista asa ceva. Dupa doua minute o facut ca o bata (jet) de un metru jumatate lungime, gros cat galeata de muls, o flama albastruie, dedesuptul lui, chiar la mijloc. Atunci o pornit in sus, exact ca o sageata o mers in sus, o stins luminile si dupa aia a luat-o asa catre Iratos (spre granita cu Ungaria). Si-apoi am venit la astia linistit, am crezut ca-s la ei oile, intre miei. Ei au stins lumina cand au ajuns la inaltimea turnurilor aprinse (niste cosuri de fum de 80-100 m inaltime situate la circa 1 km de locul intamplarii), si-a stins luminile. Oamenii or avut casti, asa ca la casetofon si un aparat in mana, poate cu ceva mai marisor ca asta (arata reportofonul), cu antena. Si vorbea cu cineva de afara, ca i-am auzit vocea da' nu stiu ce limba vorbea, italiana n-o fost, in orice caz, ca italiana mai auzisem."
"Inauntru ardea lumina ca-n casa, lumina alba"
"La usa, la iesirea din bolta aia (ca o calota sferica) era ca o terasa si se tineau cu o mana de bara si in cealalta mana aveau aia cu care vorbeau (statie de emisie-receptie?). O avut geaca de blugi pana aici (indicand cu mana pana la brau), de la brau in jos nu am putut sa-l vad. Avea ceva alb aici pe umar (arata umarul drept), un triunghi. Da' mi-o fost frica, nu m-am apropiat. De marime, cred ca poate fi mai mare cu mult ca roata mare din grau (care avea circa 42 m in diametru!). Daca se lasa pe pamint, eu cred ca-si rupea alea ce se invarteau mereu. Erau puse la bolta aia pe care stateau cu picioarele, ca de-acolo in sus era din sticla sau din plexic, sau ce-o fost.
(Aici, la invitatia noastra deseneaza) - Usa era lateral si se deschidea in afara; albastru in jos; aici (cupola) era albastru si galbui (impartind cupola in patru si indicand doua sferturi opuse, stanga jos si, respectiv, dreapta sus); aici (in varf) avea un girofar cum ii la masina, ca palaria mea, deasupra boltii care era bombata ca o ciuperca si era in trei culori. Jos era ceva din metal. Inauntru ardea lumina ca-n casa, era lumina alba. Elicele le-avea in interiorul bordurii...
Cand s-o ridicat in sus, de la grau in sus, o facut un zgomot de-ai gandit ca pusca ca la tun, ase (bangul sonic?) si s-o dus ca o sageata (la astfel de lumini si zgomote au fost mult mai multi martori asa cum s-a dovedit ulterior). Da' o flama ca daca s-apropia de grau tot grau' ardea, poate tot satu'... Paguba n-o facut, decat cand s-o ridicat (atunci a facut cercurile in lanul de grau) ca io m-am dus primu' cu astia (niste ofiteri de la armata), ca n-o crezut. Dedesupt (obiectul - n.r.) era ca un lighean, dar nu era transparent ca ala de deasupra, era, cred, ca o tabla de aluminiu. Cand era aerul ala, tragea in sus ca-ntr-un vartej" (de fiecare data a afirmat ca aerul era absorbit in sus si nu impins in jos, ca la elicopter).
"De-atunci oile nu mai vor sa doarma aici"
"Vecinu' ma enerveaza ca a fost inaintea mea si nu vrea sa zica nimic, ca el o fost acolo, ca-si pazeste gradina, da-i e frica sa spuna, ca-s certat cu el. Nu am mai citit despre asa ceva (OZN-uri) si numa' o data am mai vazut, dar de la distanta, nu asa aproape ca asta... prin 1968, la Turnu Severin, dar era departe si-atunci au dormit niste tigani care faceau caldari, pe camp, 12 carute. Eu cand l-am vazut am crezut ca-i ceva razboi, vin rusii, ca vine cineva peste noi, ca astia vin si-mi iau oile si dup-aia am zis da-le dracului de oi, imi dau astia in cap, de-aia nu m-am dus dupa ele... m-am ascuns de ei...
Cineva m-o cautat, nu stiu, de la armata ori de la politie, si m-or intrebat ce-am vazut... Eu am 7 clase, am fost mecanic agricol, tractorist 22 de ani la SMA Curtici, am 48 de ani, o fetita care lucreaza la UTA si-s despartit de 10 ani de sotie. La lucruri mecanice ma mai pricep, da' ce-am vazut nu seamana cu nimic din ce cunosc eu. De-atunci, oile nu mai vor sa doarma aici, nu stiu de ce, s-o bagat dracu-n ele, nu stiu, si dorm pe unde apuca. Ciinele, cum aude ca trece pe strada o masina, fuge de la mine...
(Ne deplasam spre locul unde a fost trintit la pamant. Arata cum s-a tinut de arbust). Palaria am gasit-o la vreo 50 de metri mai incolo, si-n pietrele astea m-am julit, si de-aici m-am uitat dupa ei. Cerul nu era chiar senin, atunci a scapatat Luna, duminica spre luni pe la ora 4. Oile fug ca de lup, pe ele le-o trintit jos. (Ne arata pelerina dusa in grau, deformata de temperatura sau... altceva). Tarcu' de oi l-o absorbit, sa-l scoata afara nu alta!"
Mircea Aries & Peter Leb - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

In acel articol de mai sus se spune:
Citat"Aveau un aparat cu antena, si vorbeau"

E clara treaba. :-D LOL Extraterestrii aveau aparate cu antena si ciobanul celular sunt convins :lol:

Citat din: aswotim din  11 Noiembrie 2006, 19:42:31
Super! Un caz rar, pacat ca nu aveam forumul asta la indemana pe atunci. Sa investigam imediat...

Eu l-am analizat in cinci minute aswotim.Poveste frumoasa dar nu avem extraterestrii in acest caz.Sorry :-D
Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: Shadowman din 12 Noiembrie 2006, 08:47:30

Elicoptere de 50-60 metri cu elicele in partea de jos,decolind cu jet cu flacara albastruie...? Tisnind  ca o sageata....? Elicele in interiorul bordurii...? :roll:
Citez "Cand era aerul ala, tragea in sus ca-ntr-un vartej" (de fiecare data a afirmat ca aerul era absorbit in sus si nu impins in jos, ca la elicopter)."
Si multe altele...RECITESTE !
Din pacate nu ai citit cartea si nu cunosti ,mai in detaliu,ce s-a petrecut pe acolo...

Ai meritul,totusi,de a fi postat aceasta marturie extraordinara...Ai facut un lucru bun ! :wink:
Cit priveste "extraterestrii" barbosi cu casti si statii radio,e cert ca erau fiinte umane
( nu ma grabesc sa spun "paminteni"...)  Nava poate nu era paminteana,in interiorul
navei poate se afla si altcineva...
  Totusi,poate nu suntem singurii oameni in Univers...E obligatoriu ca toti extraterestrii
sa aiba capul mare,solzi,pene,1 metru sau 4 metri inaltime si fete de speriat copiii...?Cu colti , tentacule sau marsupiu...?

PS : In "veselia" ta Jackie28t, mi-ai trezit o intrebare care pina acum nu mi-am pus-o :
Cu cine comunica si pina la ce distanta putea comunica " personajul" care avea "statia
radio" in mina...? Vodafone si "mobilele" inca nu aparusera si nu acopereau intreaga suprafata a tarii...
Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: jackie28t din 12 Noiembrie 2006, 10:45:10
Yep.Au venit extraterestrii cu geci de blugi sa sperie oile ciobanului. :-D
OZUurile nu lasa flara albastruie si nici  nu au elicii.Tehnoogia lor este mult prea avansata pentru a o explica usor in cuvinte.Pentru mine acel caz nu reprezinta decat o aterizare unui elicopter militar pentru a cerceta locul unde s-a prezentat posibil un OZN sa-u s-a format cercurile in lanurile de grau.Daca-l intrebai pe cioban cate elicoptere a vazut la viata lui aterizand.A-ti va spune ''niciunul'' sunt sigur.Dupa felul cum s-a exprimat ca '''OMUL MISCATOR'' e clar ca descrierea lui este mult sarita de normal.Iar povestele uneori se mai scimba si se mai exagereaza pentru a pune eroul in actiune.Dar daca pentru tine au fost extraterestii nu te condamn si nici nu te voi judeca.Este parerea ta pe care ti-o apreciez.Spor la investigare.
Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: aswotim din 12 Noiembrie 2006, 21:18:10
Shadow, mi  se pare ca esti in culpa... A investiga nu inseamna a demonstra o anumita asertiune, ci a afla adevarul. Deci nu "vroiam" sa demonstrez cu acest caz existenta extraterestrilor... Totul e sa filtrezi cel mai profesional evenimentele pt a ajunge la esenta. Acela e mai castigat, cel care va ajunge primul la adevar, nu la o concluzie falsa.
Intrucat nu ne putem astepta la o descriere corecta de la cineva care nu a vazut -nici macar in filme- si nu are discernamantul de a raporta corect niste evenimente care i-au bulversat lumea lui ingusta, e ca un om din timpul precolumbian in fata unui aventurier de-a lui Cortez... O reactie ca in fata unui zeu...
Totul era sa se faca repede investigatii pt ca zborurile de elicoptere sunt inregistrate, deasemeni in aerul din jur, pe plante ar fi ramas urme arse de combustibil (kerosen?, tahioni? radiatii gama?) care ar fi lamurit provenienta lor. 
Altfel nu vom ajunge la adevar, ci la speculatii. Erick von Daniken e un asemenea speculant, si nici nu e primul care a lansat paleoastronautica in media. Dar a avut un succes media speculand foamea de senzational. Sunt lucruri in discutie, dar eu nu vad in orice constructie monumentala vreun aport al extraterestrilor. Mai degraba al zeilor, care sunt personificari ale fortelor naturi...pe scurt. Poate vom detalia subiectele acestea pe alte posturi.
Bine, modul "picant" in care ne contram noi trebuie luat ca o gluma, nu sa ne suparam, cum faceau altii care ajungeau la jigniri si injurii... Cred ca avem suficienta maturitate pentru asta - apropo de cocteiluri. :lol:
Ce Vodafone e de un an in Romania, dar statiile de emisie-receptie din anii 60 -nici nu eram noi nascuti cand armata le folosea. E adevarat; descrierea aduce cu niste piloti de elicoptere, gecile numite "de blugi" pt ca erau cu multe buzunare, dar ce stia ciobanul... Vorbim aceeasi limba, dar la nivel diferit, ca si cum am vorbi cu unul adus din timp de acum 100 de ani...
Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: jackie28t din 13 Noiembrie 2006, 00:01:45
Citat din: aswotim din  12 Noiembrie 2006, 21:18:10E adevarat; descrierea aduce cu niste piloti de elicoptere, gecile numite "de blugi" pt ca erau cu multe buzunare, dar ce stia ciobanul... Vorbim aceeasi limba, dar la nivel diferit, ca si cum am vorbi cu unul adus din timp de acum 100 de ani...

Aici ai deochit-o aswotim. :-D
Defapt la ora 4 dimineata cand esti intr-o zona de campie unde se aude doar bataia vantului si suntele oilor...mai si putin obosit..normal ca cand a-ti apare un elicopter spui ca au venit rusii sa ne atace.Eu cred ca ciobanul a fost si el speriat de aparitia elicopterului la acel sunet si cu farul puternic de lumina la care elicopterele le folosesc numaidecat pe timp de noapte.Daca eu as fi fost la peste peste noapte langa o balta si putin adormit cand va ateriza un elicopter la cativa zeci de metri de mine si m-a va trezi din amortirea mea calma....a-mi va tremura pantalonii pe mine si voi fi in shoc.De aici subconstientul o ia razna si nu mai reactioneaza corect dar altminteri un cioban care nu vazuse ''cred'' niciodata in fata lui un elicopter aterizand !? Dar se pare ca pana la urma ca in raportul lui descris a avut sansa de a vedea si de a avea un incident nemaipomenit,fata in fata cu un elicopter si ocupantii piloti.Acel '' om miscator'' BARBOS cum descrie ciobanul poate nu era din cadrul militar ci doar un insotitor civil ce a avut ordinul sa investigheze locul.Iar daca avea ochii ca un chinez cine stie la ce s-a referit ciobanul.Pe timp de noapte cam greu faci dinstinctia dintre un chinez sau un francez.Iar acea flacara albastruie de care spune ciobanul poate ca o fi zburand elicopterul in directia si locatia unde se aflau cativa nori pe care ciobanul nu-i vazuse inainte si mai ales ca pe timp de noapte cam greu distingi culorile.Elicele in interiorul burdurii sunt defapt elicile normale de la elicopter amplasate in carcasa motorului ce fac ca elicele sa se invarta.Iar daca elicopterul avea 50-60 de metri..sa fim seriosi ca in acea panica si la 4 dimineata nu cred ca ciobanul ar putea da o exacticitate de marime a unui obiect zburator...dar o exagerare este foarte posibila.Iar daca elicopterul a zburat ca o sageata...pai un licopter poate decola si sa zbura chiar foarte repede deoarece sunt elicoptere nu avioane.

Eu nu spun ca ciobanul nu a spus adevarul.Sunt sigur ca el a vazut ceva si ca a marturisit cea ce a vazut.Dar ciobanul a marturisit cu capacitatea lui de inteligenta si cunoastre.Deci cei mai cu experienta ar trebui sa priveasca povestea din mai multe unghiuri pentru a nu se lasa prinsi in unele banalitati exagerate ce trasforma banalitatea in paranormal.
Eu nu am investigat cazul personal deci se poate foarte bine sa ma insel si povestea sa fi fost total altfel...dar pot spune ca parerea mea personala care inca mi-o mentin este ca ciobanulTraian Crisan nu a vazut altceva decat un ELICOPTER.

Oricum multumim foarte mult Shadowman pentru instiintarea acelui caz din 1994 al Ciobanului Traian Crisan.Astfel de cazuri sunt oricand binevenite.Toti avem de invatat din ele.
Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: Shadowman din 13 Noiembrie 2006, 15:30:26
Citat din: aswotim din  12 Noiembrie 2006, 21:18:10
Shadow, mi  se pare ca esti in culpa... A investiga nu inseamna a demonstra o anumita asertiune, ci a afla ...
Ti se pare,Aswotim... :-)
  1. Ramin la aceasi parere,nu aveti suficiente informatii...
Am uitat sa mentionez un lucru, foarte important : cercurile din lanul de griu au fost observate joi,23 iunie 1994 iar ciobanul Traian Crisan a "patit-o" indata de 27 iunie 1994,
locul "pataniei" fiind amplasat la aproximativ 500 de metri ,lateral,de pictograme...
In dimineata zilei de simbata 11 iunie 1994,ora 4 si 30 de minute doamna Galea Elena ,in virsta de 42 ani ( in 1994...)lucratoare la o intreprindere in Arad ,observa doua lumini stralucitoare, aprope orbitoare,perfect rotunde,care stationau una linga alta...Martora a plecat speriata spre Piata UTA din Arad (cine cunoaste zona...),dupa aproximativ 5 minute luminile au cazut fulgerator pe verticala,disparind in citeva secunde,martora speriindu-se si mai tare...chiar ajungind la groaza,sentiment care a persistat o vreme indelungata...Intimplarea a fost povestita si apropiatilor acesteia la citeva zile,nefiind influentata de declaratiile ulterioare...Din investigatii si cercetari in teren se pare ca luminile au cazut aproximativ in zona in care aveau sa apara cercurile din lanul de griu... 
  La foarte mica distanta ( 100-200 metri lateral de locul observatiei OZN-ului ?,repectiv 600-700 metri de cercurile aparute,s-a ridicat dupa 1996 un "falnic "penitenciar...Ca fapt divers si ca o ironie a sortii :in locuri d-astea unii ori pun o placa de aducere aminte sau construiesc un mica afacere pentru turisti...La noi se construieste o  puscarie...
   O pura coincidenta...
   O singura nepotrivire a fost in marturia ciobanului :ora evenimentului,se pare ora 4 a.m ,
este contrazisa de locatarii celor doua case din apropierea pictogramelor...Ora ar fi fost 0 si 30 de minute AM... Din declaratiile locatarilor din capatul strazii care aveau casele in apropierea cercurilor din lanul de griu ,reiese ca aceasta ar fi fost ora la care s-ar fi produs evenimentul...Oamenii nu se culcasera ,era Campionatul Mondial de Fotbal din SUA ,partidele se transmiteau noaptea datorita diferentei de fus orar...Intr-o casa s-a auzit un zgomot ca de vijelie insotit de o lumina puternica...Oamenii nu au iesit din casa ,fiind "absorbiti" de meci...Au iesit in pauza  care a urmat pina la meciul urmator...Afara era senin ,cerul instelat,atmosfera linistita...In cealalta casa ( sunt doua case ,de-o parte si de alta ,in capatul strazii care dau spre lanul de griu in care au aparut cercurile...) o lumina ,o strafulgerare orbitoare a luminat casa martorilor (in numar de doi...) si s-a auzit o bubuitura puternica in camera din spate...
  Ca sa incep sa povestesc o carte de 200 de pagini pe forum,nu cred ca e cel mai indicat...Zau,nu sunt povestitor de cursa lunga...
  Incercati sa cititi cartea ...Abia dupa aceea va puteti forma o parere...
  Cit despre elicopter noaptea si alte asemenea bazaconii,ma abtin...Au facut ancheta
serioasa autorii cartii...Plus ca a fost intrebat si de catre armata...Nu punea armata soldati sa pazeasca  zona in care au aparut "elicoptere"...Logica de crustaceu...Cu turistii,cu ziaristii,cu publicul curios poti indruga verzi si uscate....Nu insa si cu Armata... :wink:Am pretentii de la voi...
   Mai reflectati... :wink:
2. In privinta infatisarii ocupantilor...Butonati telecomanda TV pe un canal care transmite filme SF...Mastile de latex si accesoriile de silicon fac minuni...! Daca imbrac pe cineva
intr-un costum si ii pun o masca de latex ,cu chip de "reptilian" "klingonian" fac pariu ca veti spune  ca ati avut o intilnire de gradul 3... :-D! O intilnire memorabila,de povestit pe forumul RUFON ! S-or deghiza si extraterestrii,poti sa stii...? Se fabrica niste masti acum ca nu-ti vine sa crezi...! :lol:
3.  Despre "paharele" si "cocteil"... :-)
    Lui Jackie28t i-am atras atentia amical,chiar daca am facut-o cu ironie...Nu e la prima "abatere"...A mai patit-o...Il citez :"Tocmai mi-am recitit postul meu pe care l-am scris aseara si nu pot spune altceva decat:ups,iar am intrat pe forum ametzit.
Cat poate spune un om dupa un coniac   LOL LOL "
  Mesajul lui din 19 octombrie 2006,ora 19 si 19 minute,din topicul "Omul"...
  Nu ma leg "aiurea" de cineva...
  Q.E.D...
Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: aswotim din 13 Noiembrie 2006, 20:30:50
Eu nu incercam sa demonstrez ca nu ai dreptate , Shadow, eu vroiam sa cercetez.
Deci se poate sa ma insel,bineinteles. Dar de ce extraterestri fac pe pamantenii - isi iau masti de barbosi - nu prea inteleg...
Dar imi amintesc ca, in legatura cu cercurile desenate, am citit relatarea a doi tineri din Arad ce marturiseau ca ei au facut cercurile si au lansat doua baloane cu gaz la care au legat un bec si baterie, le-au ridicat cu sfori in aer si la un moment dat s-au spart si au cazut jos... Nu era vorba despre acelasi caz oare?!
Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: Shadowman din 13 Noiembrie 2006, 21:35:10
Citat din: aswotim din  13 Noiembrie 2006, 20:30:50
Dar imi amintesc ca, in legatura cu cercurile desenate, am citit relatarea a doi tineri din Arad ce marturiseau ca ei au facut cercurile si au lansat doua baloane cu gaz la care au legat un bec si baterie, le-au ridicat cu sfori in aer si la un moment dat s-au spart si au cazut jos... Nu era vorba despre acelasi caz oare?!

   Aswotim ,chiar tii cu ursul...? :-D
O sa intru, un pic ,in jocul tau...Ai chef de distractie..!
  Au fost si inregistrari radar...Bineinteles, o sa-mi spui ca pe ecranele
radar erau baloanele cu hidrogen si cu o luminare aprinsa inauntru... :lol:
  Au fost multe aparitii OZN in acea perioada in judet...desi au fost
observate,oficial, cei de la aeroportul civil au declarat ca radarele  lor
nu inregistreaza decit decolarea si aterizarea ...Doar radarele militarilor
le puteau inregistra....Si gata ! Cei de la aeroportul militar au program cu publicul,joia, dupa Miercurea -Ciuc...
  UN amanunt,iar,important ! Pelerina ciobanului,smulsa de SUFLUL ABSORBANT ,una din putinele probe materiale ale evenimentului,ghici de cine a fost luata: de ofiterii sositi in zona si de membrii echipei RUFOR,care din motive necunoscute n-au mai anuntat rezultatele analizelor...Daca avea scame si era arsa cu bricheta fii sigur ca anuntau...
  Aswotim,iti propun sa dai un anunt la obiecte pierdute... :wink:
  Si mai si...! Pelerina ciobanului a suferit arsuri in schimb n-au luat foc paiele griului....! Pam-pam ! :wink:
  Cit despre limba si infatisarea ocupantilor farfuriei,in multimea fenomenelor petrecute in zona, gasesc ca sunt nesemnificative...Puteau sa fie calugari Shaolin care vorbeau limba romanes...Nu ocupantii ma intereseaza pe mine,ci nava acestora...!Fii sigur,asemenea hardughii nu se confectioneaza in cada de baie...
Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: Shadowman din 03 Februarie 2007, 23:25:40
Citat din: Seeker din  11 Septembrie 2006, 19:57:54
Peste cativa ani, sergentul Ion Radu i-a confirmat lui Calin Turcu evenimentele, precizand ca la cabana erau 20 de militari, iar aratarea era "ca un tub gros de metal, cu diametrul de cel mult 50 de centimetri, fara alte particularitati" si ca nu era mult mai inalt decat el.

  Informatii la pagina de mai jos :
http://www.jurnalul.ro/articol_13373/biblioteca_ozn_in_casa_lui_iorga.html
  Tot in aceasta pagina,amanunte despre cele mai interesante cazuri OZN din Romania !
Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: Dreamy din 08 Februarie 2007, 12:19:17
Am dat din intamplare peste stirea ca un sat bacauan a fost confruntat cu o invazie extraterestra, ciudat mi se pare ca nu-mi amintesc ca la vremea respectiva sa fi fost mediatizat cumva evenimentul...
Insa, cum se scrie si in introducerea urmatorului material, prezenta farfuriilor zburatoare in Romania reprezinta o realitate, chiar daca este mai putin popularizata.
http://www.formula-as.ro/reviste_589__288__invazie-de-ozn-uri-intr-un-sat-bacauan---garleni.html
Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: jackie28t din 08 Februarie 2007, 12:24:44
Hei dreamy,ce bine a-mi pare sa te vad din nou.
Multumesc de linkul de mai sus.Acum doi ani cautand cateva cazuri OZN din romania dadusem peste acel link expus de tine mai sus si de acolo s-a nascut un topic in acest forum intitulat ''Nalucul: o intalnire de gradul III?''
Foarte bune acele materiale.Keep up the good work dreamy :wink:
Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: Anna din 09 Aprilie 2007, 12:28:19
pai cel mai interesant caz ramane cel de la balea(jud:arges), urmat de cel de la certesti(jud:galati).
referitor la cazul de la balea, am citit cand eram mai micutza "Dosar secret OZN- Romania" si nu mai vroiam sa merg la bunci pe transfagarasan de frica. Pe urma....a urmat cazul de la Certesti :-) si cum eu fiind din Galati...am ajuns la concluzia ca oriunde as sta...fie acasa fie la bunici tot au tercut extraterestrii pe acolo :martiansmile: Acum serios vorbind...cazul Balea este cat se poate de real, cei implicati in incident erau oameni mult prea simpli ca sa poata inventa asa ceva. Mama mea a fost medic prin anii 80 cateva luni la Certesti, cunoaste oamenii si zona, traiesc in izolare, majoritatea sunt rupti de realitate si nu ar fi putut scorni asa ceva, mai ales ca nu prea avea atunci prin 96 cum sa ajunga la urechile lor literatura Sf incat sa descrie totul atat de bine :roll:
Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: Anna din 26 Aprilie 2007, 13:10:53
revenind la topic: sa inteleg ca Balea lac ramane un caz in coada de peste....nu se mai poate investiga nimic la el? sincer eu cred ca se mai poate...sunt morti autorul cartii, unii din cei care au petrecut acele nopti de cosmar la cabana, unii nu mai pot fi gasiti....dar totusi acum nu mai e securitatea care se oprime. si de ce nu poate chiar din securistii care au investigat cazul, pentru ca am inteles ca au venit destui de la bucuresti sa faca asta, se mai gasesc unii care sa vorbeasca.
oricum sunt 30 de ani de atunci...e greu  :-(
Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: aswotim din 26 Aprilie 2007, 15:06:45
S-a investigat cam tot ce se putea; eu sunt unul dintre norocosii care stiu despre treburile astea de la Gh. Mandics, si de la Ion Hobana, ei sunt 2 dintre cei care au facut acele investigatii, puteti lua legatura cu ei daca mai doriti amanunte. In intalnirile SF anuale sau cu astfel de ocazii ei mai apar - Mandics lucreaza acum in Ungaria, Hobana e la Bucuresti.
Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: Shadowman din 06 Mai 2007, 15:09:24
 De ce cazul Bilea Lac e considerat unul din cele mai interesant cazuri OZN din Romania...?
  In cazul Bilea Lac nu gasesti un element al observatiei care sa sugereze un eveniment
ufologic...E doar un caz de "aparitie",care s-ar incadra intr-un alt topic din alta
sectiune a forumului (fenomene conexe si paranormale-spre exemplu...)
Unde e OZN-ul...?  :-D
Aparitiile  unor fantome ori spectre le trecem la cazuri OZN din Romania..?  :roll:
E interesant cita vilva s-a facut pe marginea acestui caz,care,consider eu, n-ar avea ce cauta pe un site de ozn-uri,ufologie...
Cit priveste "aparitiile",cred ca sunt cazuri mult mai interesante care s-au petrecut la noi in tara...
La fel de interesante parerile unor specialisti ,care-l incadreaza in domeniul OZN... :-) Au motive...?
Cit despre parerile membrilor forumului RUFON nu comentez...Nu sunt specialisti,doar "pasionati de duminica"...E de inteles parerea unora...
  Repet, cazul Balea-Lac ar trebui postat pe un alt topic...Ca nu spun alt site sau alt forum ...Cu alte teme de discutie...

PS : Astept cu nerabdare o emisiune pe teme de ufologie in care sa ne vorbeasca de strigoi,fantome,posedati,vindecati miraculoase... :-D
Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: Anna din 06 Mai 2007, 15:41:41
Motive pentru care cazul Balea lac face parte din categoria OZN-intalniri de gradul III:
1. Lacatusul Roth Martin in seara zilei de 23 septembrie 1978 observa prin ceata densa o luminozitate roscata care il face sa creada ca "arde cabana Balea-lac". Lumina probabil provenea de la un UFO. Lumina palpaia si a vea forma de semicerc.
2. Silueta inalta, neagra, de aproape 2,5 m cu un aspect inuman, cu un mers greoi cu coarne si gheare lungi la maini e clar ca nu era de pe pamanturile astea.
3. In locul unde vazusera umbra creaturii, inspre cisterna de motorina, Turcitu Dumitru a observat o "coronita de lumini" cu un diametru de 0.5 m. Patru lumini erau mai mici, iar alte patru mai mari, "cam de marimea unui ou", care "dansau in cerc" si "sareau dintr-o parte in alta".
4. Sibu Dumitru si Dorr Ioan au auzit din afara cabanei o voce parca nepamanteasca,groasa care striga "Sergend". Creatura le-a si zgariat obloanele.
5. A doua zi in drumul cu masina spre "Glajerie" "cineva" arunca in mod misterios cu bolovani in masina in care se aflau o parte din persoanele implicate in incidentul de la cabana.
6. Cand a vrut sa atace creatura, sergentul Radu Ion a devenit brusc paralizat cazand la pamant, si ramanand in stare de soc mult timp dupa aceea.
7.6 decembrie 1987: in localitatea Marzano, din provincia Genova, Italia, paznicul Fortunato Zanfretta s-a intalnit cu un OZN triunghiular care a lasat urme pe sol, ca si cu mai multe aratari monstruoase, inalte de circa 3 metri, care l-au doborat in iarba, dupa care l-au dus "in alta parte", se pare in cadrul unui episod de rapire.
Creaturile descrise de italian seamana izbitor cu ceea ce s-a vazut la Balea cu aproape 10 ani in urma. In mod special coarnele mari si intoarse pe spate... :evil:
PS: am mai reluat informatii din postul lui seeker (luat la randul lui de pe ASFAN) pentru unii care nu l-au citit cu atentie.

Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: Rayden din 06 Mai 2007, 16:35:27
Salutare,

de cazul de la Valea Plopului ce se stie ?

tot o intalnire de gradul 3..care a lasat si urme...deci..cineva cu mai multe informatii ? :-D

:ufo:

see ya
Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: Anna din 06 Mai 2007, 16:42:10
CAZUL VALEA PLOPULUI
Prima aterizare OZN atestata stiintific in Romania

Intr-una dintre noptile dintre 2 si 6 septembrie 1972, un obiect luminos neidentificat a fost vazut aterizand intr-o livada langa satul Valea Plopului, comuna Posesti (jud. Prahova). Mai multe echipe de cercetatori au examinat ulterior urmele aterizarii.

Intr-una dintre noptile dintre 2 si 6 septembrie 1972 (nu s-a putut stabili cu precizie data), in jurul orelor 24-1, langa satul Valea Plopului, comuna Posesti (jud. Prahova), Vasile Carabus, paznic de noapte la C.A.P. Posesti, a vazut, de pe dealul Tabacioi, un obiect stralucitor, ,,o stea cu coada" de culoare galbena, traversand cerul, planand si aterizand lin intr‑o livada aflata la circa 2 kilometri de el, pe dealul "La Odaia", dupa care obiectul a disparut. Nu s-a auzit nici un zgomot.

Paznicul, impreuna cu mai multi sateni au cercetat, peste vreo doua zile, locul cu pricina, aflat intr-un lan de porumb presarat cu pomi fructiferi. Aici au gasit o zona circulara cu diametrul de 4,5 metri in care toate tulpinele erau rupte la circa un metru de sol. In centrul cercului se gasea un musuroi de pamant, avand in mijloc un orificiu rotund, cilindric, cu diametrul de 12-14 centimetri si adanc de cel putin 2 metri. De la aceasta gaura porneau radial, distantate perfect la 120 grade, trei urme identice de talpici, bine imprimate in sol.

Ulterior aici au venit sute de curiosi, ca si elevi adusi pentru "munci agricole". Pentru a verifica rumorile care se raspandisera in zona, profesorul Calin Turcu de la o scoala din Valenii de Munte (aflat la circa 17 kilometri de Valea Plopului) s-a deplasat, in 29 noiembrie, in acel loc. Pe atunci urmele se vedeau inca destul de bine. Calin Turcu a revenit aici, facand numeroase fotografii si stand de vorba cu martorii. El va trimite constatarile sale lui Ion Hobana. Ca urmare, profesorul Turcu va insoti la Valea Plopului, in zilele urmatoare, specialisti veniti de la de la "Cercul Stiintific OZN" organizat la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti, cerc condus de Ion Hobana. Inginerul Justin Capra, din Bucuresti, a constatat, cu un contor Geiger-Muller, "o crestere substantiala a radioactivitatii de tip gamma in zona centrala a presupusei aterizari", apoi, in 10 decembrie 1972, un grup de 11 persoane, au facut masuratori, fotografii, prelevari de esantioane de sol si vegetatie, inregistrarea pe banda a unor martori, declaratii scrise. Cu acest prilej s-a realizat si un film, care a fost larg difuzat ulterior si a castigat si un premiu. Judecand dupa adancimea urmelor, s -a estimat ca obiectul putea cantari cateva zeci de tone. Solul parea sa fi fost expus la o temperatura ridicata dar nu la flacara. Obiectul a evitat doua linii de inalta tensiune (135 metri pana la fiecare), ca si trei meri din preajma, aterizand la o distanta egala de ele, fara a le vatama.

Calin Turcu a constatat ca pe mamelon in urmatorii patru ani vegetatia a lipsit cu desavarsire, apoi a fost firava. El a continuat sa monitorizeze si alte aspecte ale cazului, in ciuda faptului ca in vara anului 1973 doi insi, ramasi neidentificati, i-au facut o vizita si l-au "sfatuit" sa nu se mai duca pe acolo.

(Prelucrare de Dan D. Farcas, dupa volumul lui Calin Turcu, Cazuri OZN in Romania, Ed.Sincron, 1992)

sursa: www.asfan.ro
Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: Anna din 06 Mai 2007, 17:05:59
Este o greseala facuta de cei de la ASFAN referitor de cazul italianului Fortunato Zanfretta. El nu a fost rapit in 1987 ci culmea tot in 1978 in aceeasi perioada cu evenimentele de la Balea, mai exact pe 6 decembrie deci cam la 2 luni jumatate diferenta. Italianul a fost rapit de mai multe ori in urmatorii ani, de fiecare data a confirmat cele spuse si sub hipnoza.
http://www.thothweb.com/article-print-4290.html
Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: aswotim din 06 Mai 2007, 21:00:05
Citat din: Shadowman din  06 Mai 2007, 15:09:24
De ce cazul Bilea Lac e considerat unul din cele mai interesant cazuri OZN din Romania...?
  In cazul Bilea Lac nu gasesti un element al observatiei care sa sugereze un eveniment
ufologic...
Aparitiile  unor fantome ori spectre le trecem la cazuri OZN din Romania..?  :roll:
E interesant cita vilva s-a facut pe marginea acestui caz,care,consider eu, n-ar avea ce cauta pe un site de ozn-uri,ufologie...
Cit priveste "aparitiile",cred ca sunt cazuri mult mai interesante care s-au petrecut la noi in tara...
  PS : Astept cu nerabdare o emisiune pe teme de ufologie in care sa ne vorbeasca de strigoi,fantome,posedati,vindecati miraculoase... :-D

Astfel de "aparitii" dar si "disparitii" la fel de "spectrale" au avut loc deseori si cu farfurii zburatoare, extraterestrii sau aparitii nocturne, deci nu difera de cazuistica OZN, ci o inglobeaza. Mai mult , as zice eu, aparitiile de "draci" dar si de animale fantastice, cu coarne sau fara - asa cum mentioneaza si Anna, au mai avut loc in cazuistica OZN intr-un nr mare de cazuri. Daca e nevoie, dau bibliografie.
Zooizi si bioizi , entitati stranii - eluzive, care apar si dispar in alte dimensiuni ne viziteaza se pare de milenii, ei fiind numiti in diverse culturi zei, demoni, animale mitologice, incarnari ale zeilor, monstrii, cu comportamente ciudate, tradand inteligenta si utilizarea tehnologiei, asemenea omului. O enciclopedie a fiintelor extraterestre in doua volume a fost scrisa de Gh. Mandics . Primul volum tiparit de tipografia Mirton, Timisoara, a fost difuzat in librarii, al doilea, in cerc restrans, prin persoane abilitate de autor. Printre care ma numar si eu. Mai am un nr redus de exemplare, nu se gaseste in librarii. Nu vreau sa-i fac reclama, dar din cate cunoastem o asemenea enciclopedie nu a mai fost editata niciunde pe glob pana la el. Avem si noi un cercetator roman cu care ne putem mandri... 
Deci interpretarea lor ca draci, demoni a tinut de cultura biblica a secolelor trecute, cum interpretarea actuala, "a navelor de explorare spatiale" nu mai cadreaza, suntem tentati sa respingem tot ce nu seamana cu artefactele noastre pamantene, nu-i asa?

De altfel, se pare ca ele circula prin spatii paralele, scurtaturi n-dimensionale, subspatiu, etc, mai multe teoretizari matematico-fizice studiindu-se la ora actuala. iar manipularea genetica sau psihotronica pe care o detin le permite sa ia aceste fantastice forme in care noi le putem observa...
Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: aswotim din 06 Mai 2007, 21:27:31
Citat din: Anna din  06 Mai 2007, 15:41:41
Motive pentru care cazul Balea lac face parte din categoria OZN-intalniri de gradul III:
1. Lacatusul Roth Martin in seara zilei de 23 septembrie 1978 observa prin ceata densa o luminozitate roscata care il face sa creada ca "arde cabana Balea-lac". Lumina probabil provenea de la un UFO. Lumina palpaia si a vea forma de semicerc.
2. Silueta inalta, neagra, de aproape 2,5 m cu un aspect inuman, cu un mers greoi cu coarne si gheare lungi la maini e clar ca nu era de pe pamanturile astea.
3. In locul unde vazusera umbra creaturii, inspre cisterna de motorina, Turcitu Dumitru a observat o "coronita de lumini" cu un diametru de 0.5 m. Patru lumini erau mai mici, iar alte patru mai mari, "cam de marimea unui ou", care "dansau in cerc" si "sareau dintr-o parte in alta".
4. Sibu Dumitru si Dorr Ioan au auzit din afara cabanei o voce parca nepamanteasca,groasa care striga "Sergend". Creatura le-a si zgariat obloanele.
5. A doua zi in drumul cu masina spre "Glajerie" "cineva" arunca in mod misterios cu bolovani in masina in care se aflau o parte din persoanele implicate in incidentul de la cabana.
6. Cand a vrut sa atace creatura, sergentul Radu Ion a devenit brusc paralizat cazand la pamant, si ramanand in stare de soc mult timp dupa aceea.
7.6 decembrie 1987: in localitatea Marzano, din provincia Genova, Italia, paznicul Fortunato Zanfretta s-a intalnit cu un OZN triunghiular care a lasat urme pe sol, ca si cu mai multe aratari monstruoase, inalte de circa 3 metri, care l-au doborat in iarba, dupa care l-au dus "in alta parte", se pare in cadrul unui episod de rapire.
Creaturile descrise de italian seamana izbitor cu ceea ce s-a vazut la Balea cu aproape 10 ani in urma. In mod special coarnele mari si intoarse pe spate... :evil:
PS: am mai reluat informatii din postul lui seeker (luat la randul lui de pe ASFAN) pentru unii care nu l-au citit cu atentie.

Draga Anna,
cateva raspunsuri din partea mea, la aceste motivatii pe care le-ai afisat:
1. "lumina probabil provenea de la un UFO" nu e un motiv, CI e o pura SPECULATIE , cat timp martorul nici gand nu a avut sa declare observarea unui "UFO".
2. O  silueta cu caracteristicile descrise mai sus este si cea a unui urs brun masiv, de pe pamanturile acestea. "Coarnele" vazute noaptea, pot fi doar urechi, caci pe intuneric vedem mai mult contururi. In munti nu avem lumina de fond a marilor orase... Cazuri de atacuri - pentru procurarea hranei de pe langa oameni sau din gunoaiele lor- au loc in fiecare an...
3. Aparitia acestor luminite, (ca si observatia nr 1) daca nu erau licurici, ar fi un indiciu important ca ceva iese din limitele "normalului".
4. In momentele de panica omul poate lua un mormait de urs drept ceva cu totul personal. De fapt cercetarea spune ca UNUL dintre cei doi martori pomeniti i s-a parut ca aude cuvantul "sergend" rostit intr-un mod ciudat, celalalt martor confirma un mormait ciudat dar neinteligibil pentru el.
5. Atat de speriati erau ca si caderile de pietre le priveau ca pe ceva "personal". O simpla coincidenta, dealtfel, nu am mai auzit de atacuri ale extraterestrilor... cu pietre !!!  :-o :lol: :-D
6. Asta nu indica nici un OZN, oamenii se pot lovi si singuri cu capul de ceva si sa cada in inconstienta...
7. Cazurile relatate sub hipnoza sunt depasite, au fost demontate ca viabile pt cercetarea OZN inca din anii 1975 de cercetarile dr. J. Allen Hynek, celebrul ufolog american, cat si de cercetarile ulterioare in domeniul hipnozei.  Iar indivizii care reclama rapiri in serie mare si comunicatii speciale cu natiuni extrapamantene nu au prezentat pana acum nimic probatoriu ca dovada. Mai mult; s-au dovedit deseori niste elucubratii profetiile lor, care veneau in contradictie cu datele reale, dovada ca nu posedau nici minime cunostiinte stiintifice generale despre Pamant si spatiu, darmite despre stiinta si tehnologie.
Rog sa nu se interpreteze ca pe ceva personal, noi aici ne exprimam democratic parerile, conform cunostiintelor si experientei personale. "Parerea mea."- vorba lui nea Nicu Vacaroiu.

Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: Anna din 06 Mai 2007, 21:32:09
Evident ca oamenii de la cabana nu se uitau dupa un  UFO. Parerea e a mea. Ei erau oameni simpli cu profesionala maxim, nici nu stiau ce e aia ufo.
Calin Turcu ia in calcul posibilitatea ca lumina sa provina de la o lanterna dar mai apoi se dovedeste ca aceasta ipoteza nu mai e valabila.
Ursul brun nu are coarne mare alungite pe spate, nu merge numai in 2 labe, si nu are gheare uriase la labe si nu striga metalic "Sergend". Oamenii chiar precizeaza ca au vazut destui ursi la viata lor.
Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: aswotim din 15 Mai 2007, 20:43:13
Cazul acesta a fost dezbatut in cadrul CNIstic (Cazuri Neelucidate Inca), dupa o denumire data de un sefist hatru. Este ceva analog Ozenisticii, dar cu aplicatie mai larga, ingloband si cazurile de fenomene naturale neintelese de observatori, cazuri de "minuni" mai mult sau mai putin religioase, cazuri de psihoza in masa, caci acesta a fost manifestarea martorilor in cazul acesta, Balea-Lac, etc. Bineinteles pe noi ne intereseaza ce a declansat aceasta reactie la oameni, iar urmele ulterioare pot sa ne indice mai multe ipoteze; urs, fenomene de tranzitie spatio-temporala, fulgere globulare, radiatii telurice, etc.  Daca nu le luam pe toate in considerare a-priori, inseamna ca facem "inchizitie" intr-un anume sens, si deci suntem nu cercetatori in devenire, ci fanatici ai unei noi religii...
Titlu: Raspuns: Care este cel mai interesant caz OZN din România?
Scris de: Shadowman din 13 Iunie 2007, 20:32:04
  A citit cineva cartea "Anotimpul OZN-urilor"...? Sau istoria celei mai mari ( sa nu spun "mizerabile"...) "musamalizari" in domeniul OZN din tara noastra...?
Ce parere aveti...? Adevar,minciuna,fictiune...?