Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Noua Ordine Mondiala (NOM/NWO) => Subiect creat de: Xanadron din 23 Septembrie 2014, 09:57:24

Titlu: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Xanadron din 23 Septembrie 2014, 09:57:24
Clar ca nu ma mai fac bine vreodata, :lol: asa ca mai deschid o tema de discutie (sau monolog – ei si?!) p-un subiect care constat acum cu surprindere ca lipseste din forum: TRANSUMANISMUL (desi subteme conexe au mai fost atinse de noi).

Pentru cei mai comozi, citeva clarificari "doctrinare" din Wiki mai intai:
Transumanismul (uneori simbolizat prin >H sau H+) este o mișcare intelectuală și culturală internațională care sprijină folosirea noilor științe și tehnologii pentru a îmbunătăți abilitățile și aptitudinile mentale și fizice ale oamenilor și a ameliora ceea ce ea vede ca aspecte nedorite și nenecesare ale condiției umane, cum ar fi prostia, suferința, boala, îmbătrânirea și moartea involuntară. Gânditorii transumaniști studiază posibilitățile și consecințele dezvoltării și folosirii în aceste scopuri ale tehnicilor de îmbunătățire umană și ale altor tehnologii în curs de apariție. Pericolele și beneficiile posibile ale noilor tehnologii puternice care s-ar putea să schimbe radical condițiile vieții umane sunt, de asemenea, preocupări ale mișcării transumaniste.
sau:
În 1986, Eric Drexler a publicat "Motoare ale creației: era viitoare a nanotehnologiei", în care discuta posibilitățile nanotehnologiei și asambloarelor moleculare, și a fondat Foresight Institute. Fiind prima organizație non-profit care a cercetat, promovat și efectuat criogenia, birourile din California de Sud ale Fundației ALCOR pentru Extinderea Vieții au devenit un centru pentru futuriști. În 1988, în timpul ascensiunii cyberculturii, filosoful Max More a fondat Institutul Extropy și în 1990 a fost principalul contribuitor la o doctrină transumanistă formalizată, care a căptătat forma "Principiilor Extropiei".
În 1990, el a pus bazele transumanismului modern dându-i o nouă definiție:
Transumanismul este o clasă de filosofii care caută să ne îndrume către o condiție postumană. 8-)
Transumanismul împărtășește multe elemente ale umanismului, inclusiv respectul pentru rațiune și știință, devotamentul față de progres și o valorizare a existenței umane (sau transumane) în această viață. [...]
Transumanismul diferă față de umanism prin recunoașterea și anticiparea modificărilor radicale ale naturii și posibilităților vieții noastre, rezultând din diverse științe și tehnologii [...].


...Chiar asa sa fie? Nu stiu altii cum gindesc, dar JE cred ca zona tenebroasa a transumanismului prevaleaza, principiile lui aparent progresiste fiind puse-n practica aproape exclusiv in folosul Elitei  :evil: si-al scopurilor ei egocentrice (STS=Service To Self).

Introducerea fiind facuta, o sa revin curind cu detalii, dar astept si parerile voastre pe subtemele >H (ori H+) – care-s nenumarate (de la organismele modificate genetic GMO la nanotehnologii sau IA=Inteligentza Artificiala).
Pareri care pot fi general-teoretice, pur moral-filosofice (apropo de ispita oarescum "satanica" a unor promotori ai H+ de-a deveni Uber-Creatori) sau ceva mai focusate pe aspecte practice.

P.S. Rog stimatii moderatori sa aduge un "N" in titlul topicului (mincat de mine) - altfel se-ntelege ca vrem sa tragem umanismul (pe sfoara eventual). :-D
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Xanadron din 24 Septembrie 2014, 11:03:40
Hai sa-mi reiau monologul :lol: incercind sa comentez cu putinele-mi circumvolutiuni doua stiri mai importante decit par – zic asta fiindca H+ incepe sa treaca LA VEDERE bariera studiilor trans-genetice pe plante si/sau animale, anuntind perspectiva apropiata a crearii unor super- sau... sub-oameni.
In functie de interesele de moment ale Cabalei NWO, :evil: evident – si-n ciuda afirmatiilor doctrinare de fatzada: "folosirea noilor științe și tehnologii pentru a îmbunătăți abilitățile și aptitudinile mentale și fizice ale oamenilor și a ameliora ceea ce ea vede ca aspecte nedorite și nenecesare ale condiției umane, cum ar fi prostia, :-D suferința, boala, îmbătrânirea și moartea involuntară."

...Si de fapt iar gresesc spunind "perspectiva apropiata", fiindca stiti deja convingerea mea – ca de obicei se fac publice "proiecte negre"mixte (transumano-ET :-( mai precis) incheiate cu cel putin citeva decenii in urma, si-n mod cert destule desfasurate pe orbita Terrei, pe Luna, :moon: Saturn :planet: sau chiar in alte galaxii.

Nu mai repet totusi "sifonarile" despre presupusa data a fabricarii primelor clone (PLF=Programmed Life Forms) prin anii '30 de catre nazisti sau continuarea operatiunii de catre epigonii "democrati" ai eugenismului nazist prin Arabia Saudita si-n alte parti ale lumii.

Sa-ncepem deci cu un proiect finantzat (deocamdata) de DoD cu peste 2 miliarde USD:
http://naturalsociety.com/us-army-super-soldier-genetically-modified-humans-food-sleep/#ixzz3DRkbjcLd (http://naturalsociety.com/us-army-super-soldier-genetically-modified-humans-food-sleep/#ixzz3DRkbjcLd)
"US Army: 'Super Soldier' Genetically Modified Humans Won't Need Food, Sleep"

O sa-mi spuneti pe buna dreptate ca se stia la modul general despre asta, dar problema-i dupa mine ca se anuntza rezultate doar vag descrise, dupa ani de experimente si miliarde deja investite-ntr-un proiect  doar colportat pina acum fara probe tangibile de unii zvonaci - unii bine si altii rau intentionati, clar.
Deductia logica e ca numitii uber-soldati exista deja.
Apare-n plus intrebarea "Cui prodest?" –  militauri "auto-vindecabili" fara nevoia de-a minca sau dormi -, din moment ce conflictele "pamintene" sint deja dominate de hipertehnologiile jandarmului global.

...Si-asa ajungem iar la ipoteza unui "NATO cosmic", :ufo: :martiansmile: conexa cu Omenirea-n versiune 2.0, 2.1, 2.2 etc.
O sa revin insa pe felia asta-n episodul aviator – cu fitilul aprins de-o alta stire, si mai interesanta poate.
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: equilibrum din 24 Septembrie 2014, 12:43:24
Ca sa te scutesc de monolog, arunc si eu rapid cateva cuvinte. Nus' de ce, dar de cate ori am intalnit transumanismul, diferite contexte, l-am alaturat curentelor eugeniste. Apoi un scriitor cu succes la mase, a scos cartea Inferno si a aruncat pe piata o ipoteza deloc imposibila. Eu as completa la ipoteza respectivului ca efectele cele mai puternice se vor vedea asupra necaucazienilor.

Citat...Chiar asa sa fie? Nu stiu altii cum gindesc, dar JE cred ca zona tenebroasa a transumanismului prevaleaza, principiile lui aparent progresiste fiind puse-n practica aproape exclusiv in folosul Elitei  :evil: si-al scopurilor ei egocentrice (STS=Service To Self).

Pai cum altfel? doar dupa ce nr. populatiei ajunge in limitele ideale (dupa unii 500 de milioane, dupa altii de pe la Roma in jurul a 2 miliarde) putem sa ne asteptam, dar doar ca rasplata pentru supusenia de care o sa dam dovada, ca imbunatatiri importante sa ne fie oferite... Asta ca ipoteza strict legata de pamanteni. Daca privim problema din unghiul unei viitoare colaborari fatise cu et... aici deja se schimba: de unde are elita siguranta non-exterminarii totale a capuselor pamantene? De unde stie elita ca et chiar au nevoie de oameni (ptr ce o avea: energie psihica, hrana propriu-zisa, sclavi, etc)?

Sau sa ne hazardam in ipoteze optimiste? Vin cu troacele si impun o ordine corecta, ne invata valoarea si pretuirea vietii, ne creeaza norisori roz si curata aerul poluat, etc.
Bun si asa e o ipoteza, chiar daca-mi vine si mie sa rad in timp ce tastez :D
Cam atat pentru moment. Timpul, desi subiectiv, tot ma afecteaza :P
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: mr din 24 Septembrie 2014, 14:24:36
Ce sa zic, ca orice lucru de pe lumea asta, parerile pot oscila intre doua extreme. Transumanismul, ca orice alta doctrina bazata pe valori care pot imbunatati viata sociala, sufera de aceeasi meteahna: aplicare gresita. Acest lucru datorat in mare parte slabiciunii oamenilor care doresc sa-l aplice. Unii se fac conducatorii orbi ai curentului si ceilaltii, multi, sunt prea slabi sa reactioneze devenind condusi.

Pentru ca nivela interna a judecatii echilibrate nu se dezvolta singura de capul ei...

Extrema sub care observ ca se manifesta preponderent transumanismul are multe trasaturi luciferice, sa le zic asa. De ce? Pentru ca, dupa cum observam in natura, totul este creat, deci cineva  a programat decorul acesta. Tehnologia sau modalitatea prin care a fost creata lumea pamanteana, de departe, depaseste cu mult ceea ce stim noi despre ea.

Oamenii de stiinta moderni, in general, orbiti de orgoliu si de propriile descoperiri marunte, ezita in a recunoaste un creator aflat pe o treapta cu mult superioara lor. Automat, pierd din vedere imaginea de ansamblu, faptul ca in procesul creativ initital a existat o anumita logica, un anumit echilibru al partilor, o armonie interdependenta. Ori, nivela interna a celor care conduc acest curent nu prea pare sa perceapa tabloul intreg al acestei simbioze dintre om si natura, multiplele legaturi subtile care exista intre spiritele care anima cele doua parti. Astfel apar tot felul de aberatii legate de evolutia doar a partii vizibile a fiintei umane, respectiv trupul si sistemul sau nervos central, plus emanatiile lor.

Transumanistii, asa cum isi tot exprima ideile si le infaptuiesc treptat, nu vad fiinta umana in intregul sau. Vad doar ceea ce vor sa vada, ignorand armonia intregului.

Personal nu vad nimic rau in ingineria genetica, luata in modul, in dorinta omului de a-si imbunatati condiitile de trai, in a-si dezvolta masini care sa-i suplineasca munca fizica etc. Dar nu aplicata, in mod categoric, din perspectiva jumatatilor de masura si a evolutiei partinitoare cu efecte directe in echilibrul intregului.

Incisivitatea cu care se impune folosirea mizeriilor din Codex Alimentarius, obligativitatea majoritatii vaccinurilor "imbunatatite", integrarea mintilor planetei in tot felul de device-uri, mie personal imi arata clar ca in spatele liniei evolutive se afla un soi de transumanisti. Acel soi cu tente luciferice, separante, egoiste si mai ales superficiale...
Iar aberatiile pe aceasta tema pot atinge forme patogene. Iata una recenta (nu zic, filmul e fain, dar care e scopul final pentru intreg?:
http://www.imdb.com/title/tt2209764/ (http://www.imdb.com/title/tt2209764/)

Cine a creat decorul si pe noi, in mod sigur a tinut cont de intreaga stiinta, cu toate partile si implicatiile ei. Drept dovada, omenirea  se autopropaga, in varianta asta, de mai bine de 6 mii de ani, semn ca s-a tinut cont de toate aspectele la momentul creatiei initiale.

Pacat ca abisul asta de cunoastere il vad foarte putini.
Totusi planeta asta a tinut si versiuni de omeniri mult mai capabile in a intelege creatia. Posibil ca transumanismul de astazi sa fie un ecou slab al acelor vremuri. Doar o forma fara fond...

P.S. Prietene Xanadron, focul tau interior se pare ca arde neincetat...
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Xanadron din 24 Septembrie 2014, 15:33:41
Scurtissim deocamdata - ambii ati pus (din nou ;)) la fix multe puncte pe destule i-uri, asa c-o sa revin cu... post-comentarii la obiect.

Pina atunci mai bag doar al doilea link pomenit, viziunea din vizuina proprie :-D urmind si ea curind - posibil dupa altele ale voastre, la fel de interesante probabil.

http://naturalsociety.com/gm-micro-human-farms-replace-animal-testing-within-three-years/ (http://naturalsociety.com/gm-micro-human-farms-replace-animal-testing-within-three-years/)

Legendarul "homunculus alchemicus" :-o pare deci sa fi facut si el picioruse... 8-)

Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Xanadron din 25 Septembrie 2014, 20:48:37
Asa deci... Poate ati vazut filmul "The Bride Of Frankenstein", in care incoronarea geniului savantului dement cu paru' valvoi :-D erau exact homunculi d-astia - traitori in  cutiute, frumos imbracati.
Cam tot asta se anuntza - pe bune acum - la orizontul anului 2017: "colectii de miniorgane" (ca sa nu fie numiti omuletzi) destinate experimentelor medicale-n principal, care ar anula practic necesitatea unui rulaj de cca. 90 milioane de animalutze de laborator anual (uraa! - sintem umanisti, da' nu cu oamenii.)

Clar ca s-au produs deja rinichi, ficati si alte ciozvarte "artificiale" prin manevre genetice similare, dar acum e vorba de mini-organisme complexe (cum le-or "miniaturiza" n-am habar), similare oamenilor, perfect functionale... si mai mult ca sigur cu constiintza de sine.

Trecind acum peste dilema etica/morala a legislatiei actuale care neaga zigotilor atribute (si drepturi) omenesti - daca i-am considera pe homunculii astia "doar" zigoti - ba chiar si peste tupeul de-a deturna scanteia vietii :star: in directii stranii, ma-ntreb doar daca proprietarii "produselor" respective (sau aia de-au venit cu ideea) sint paminteni sau nu. :-(

Fiindca, dupa legislatia 'merigana, manipularile genomice sint asimilate patentelor - chestie care ne poate sugera scenarii nu chiar SF-istice, in care creatorii nostri vin curind intr-o inspectie de control al folosirii patentului LOR. :wink:
...De catre cine anume, lasat "de cart" pe Terra acum niste milenii? Cam greu de presupus - as fi zis acum citiva ani, dar nu si-acum. 8-)
VA URMA...
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: SLEAH19 din 25 Septembrie 2014, 23:25:21
  Un alt exemplu ar fi acela în care printr-o perfidă manipulare ( :evil:), toţi guguştiucii de pe mapamond, prin organizaţii sau pe persoană fizică militează şi susţin producerea celulelor stem embrionare. Extragerea celulelor nespecializate stem se face prin recoltarea lor din embrioni.

Embrionii sunt ovule recoltate de la o femeie şi fertilizate de regulă in vitro şi din acel moment el, embrionul,  reprezintă o poartă interdimensională prin care o  viitoare fiinţă umană intră în lume iar prin recoltarea celulelor stem si distrugerea lui  se produce o crimă.

Toată ştiinţa nu a reuşit să creeze nici măcar un fir de iarbă Xanadron, eu sunt convins că toată ştiinţa din ziua de azi nu a reuşit să creeze viaţă. Ştiinţa prin enormitatea descoperirilor sale poate descrie legile universului dar nu le poate explica, nu poate încă răspunde la întrebările unor copii de cinci ani : Care este scopul nostru? Pentru ce suntem aici?

  Taina creaţiei, puterea de a da viaţă nu le aparţine, nici clonarea  nu se pune. Geneticienii sau alţi ,,savanţi,,, nu  au de unde să facă rost de un suflet pentru o clonă şi de aceia singurul mod în care ei ,,clonează,, este utilizarea unui ovul feminin din care se înlătură ADN propriu şi se înlocuieşte cu ADN-ul persoanei sau animalului care se doreşte a fi replicat. Ovulul însă nu este creaţia lor , este a altciuva!

   Au creat ei viaţă?  Nu bineînţeles , au lucrat variaţiuni pe materialul Creatorului, tulburând armonia şi echilibrul creaţiei, deşi acesta a ,,lăsat vorbă,,:

-  Să nu adăugaţi şi să nu scădeţi nimic din ce v-am spus şi  ..... să nu umblaţi în via Mea !!



Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Xanadron din 26 Septembrie 2014, 09:30:54
D'accord la modul absolut cu revolta domniei tale, frate SLEAH, vizavi de amoralitatea aroganta si tupeista a astora de-ndraznesc sa "altoiasca via" Creatiei, :star: fara teama ca vor fi cindva faultati de podgoreanul-suprem. :lol:
Pe directia asta (scurt descriptibila: "De catre cine... si cum oare-s convinsi TG=Ticalosii Galactici :martiansad: ca-s protejati inclusiv post-mortem?") ar trebui deschisa o noua sporovaiala, da' n-am timp nici sa mor deocamdata.

Nici n-am zis insa vreodata ca stiintza (devenita pentru unii o a doua religie... sau chiar prima) ar fi reusit sa creeze Viatza (citat: "tupeul de-a deturna scanteia vietii :star: in directii stranii").
Ba mai mult de-atit, am sustinut (doar de vreo 333 de ori in ultimii 6 ani, ce-i drept :-D) ca nici macar Elohimii biblici (Veghetorii din Al Patrulea Cer - zic asta dupa o numeratie p-un abac propriu) n-au puteri d-astea, chiar daca se mai joaca de-a traficantii de Corpuri Spirituale prin inelele lui Saturn. :planet:

O sa mai revin insa pe cararea asta cam abrupta, intretaiata cu urme de gheare si sucita-n forma de solzi :-( - nu insa ca sa conving pe cineva anume ca nu-s ateu si/sau satanist. :evil: :lol:
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: mm din 27 Septembrie 2014, 00:06:05
  Cu multa usurinta, de la bun inceput, se poate prevedea ca transumanismul (despre care nu stiam ca exista) va fi fakumanismul. Dupa o logica simpla, daca umanismul e ceea ce exista natural, atunci modificarea lui va fi eliminarea ... umanismului propriuzis. E o vorba: mai binele este dusmanul binelui.

  Nu sunt specialist in subiectul acesta deci nu pot adauga prea multe. Totusi voi adauga la cele spuse de @mr o usoara cugetare. Si eu prefer sa cred ca tine, mr, ca proiectul acestei lumi deja exista de ceva "vreme", functioneaza autointretinandu-se, si in mod normal ar trebui lasat in pace. Asta se numeste partizanat, am aceasta pozitie partizana, dar nu are legatura cu analiza situatiei.
   Analiza poate spune altceva. De ex., daca lumea aceasta e perfecta, asa cum zicea un coleg de forum candva, adica ea functioneaza dupa legi proprii care reusesc sa o mentina intr-un echilibru perfect /in armonie/ conform unui principiu evident de (auto si multi)cauza-efect, atunci este la fel de "perfect" ca hotararile si faptele unor membri ai societatii noastre (inca naturala) de autoschimbare a indiferent ce caracteristici individuale ale membrilor societatii (culoare, forma, capacitate ganditoare, cap. cognitiva, cap. senzoriala, s.a.)  sa se inscrie perfect in arealul notiunii de armonie, ce o invocam in rationament.
  In consecinta, daca membrii societatii hotarasc autodistrugerea, dizolvarea, modificarea caracteristicilor individuale de baza ale indivizilor speciei sau orice distructie, este la fel de perfect!

  Pentru o abordare corecta a subiectului, asa cum @Xanadron o si face, trebuie sa se tina cont tot timpul ca societatea noastra planetara este (totusi) doar un sistem natural (semi)inchis, ce functioneaza aparent de la sine, aparent autonom, caci stim f. bine ca nu exista un asemenea sistem complect autonom in natura ci exista doar inexorabilul sistem de sisteme, de sisteme, de sisteme, etc. si ca fiecare sistem e un subsistem (la randu-i) ca si componenta al altuia superior. Lucru ce se si constata in biologie unde se evidentiaza f . clar (de ex. la populatii) sub forma de diagrame legitatea prin care factorii externi (adica externi sistemului considerat) modifica tot timpul curba de crestere a sistemului considerat /sau a vreunei calitati a sistemului considerat/. Adica au loc in schema si ET-ii, sub forma lor de conditii externe, in formularea tehnica folosita in biologie.
.
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Tyanu din 27 Septembrie 2014, 01:01:01
 Transumanismul... un subiect care chiar nu era prezent pe forumul acesta, ca nici pe multe altele de profil (nu că ar fi prea multe), este un proces care ar fi apărut inevitabil într-o anumită perioadă a civilizației noastre și a oricărei civilizații.  E prezentat de către elite ca o mișcare intelectuală și culturală internațională care sprijină folosirea noilor științe și tehnologii pentru a îmbunătăți abilitățile și aptitudinile mentale și fizice ale oamenilor și a ameliora ceea ce ea vede ca aspecte nedorite și nenecesare ale condiției umane, cum ar fi prostia, suferința, boală, îmbătrânirea și moartea involuntară.

Prima utilizare cunoscută a termenului "transumanism" datează din 1957, însă semnificația contemporană este un produs al anilor 1980, când un grup de oameni de știință, artiști și futuriști cu sediul în Statele Unite a început să organizeze ceea ce între timp a crescut la nivelul de mișcare transumanista.  În spatele acestei mișcări nu se află doar utopiști bizari care speră că vor schimbă specia umană. O întreagă politică și industrie sprijină aceste idei. Este o organizare eficientă a controlului total asupra individului.

Dacă e ceva normal ca în urma unui accident în care ți-ai pierdut picioarele, tehnologia să îți ofere unele de rezervă, nu cred că este ceva logic ca anumite funcții cerebrale să îți fie controlate de un cip. Poate părea ciudat așa ceva acum însă sunt sigur că au deja planuri care să te facă să recurgi la astfel de metode, fie că e voința ta sau nu. Implementarea prin subliminal a unor noi concepte care tind spre o mai mare nevoie de robotizare, concepte cool gen omul cyborg, nu este prea complicat pentru elite. Astăzi nimeni nu te obligă să-ți faci un cont Facebook în care să îți treci acolo toate informațiile personale însă lumea s-a aliniat acestui trend destul de repede.

Însă dacă acest lucru e inevitabil în lupta impotriva celor ce se presupune că vor să preia controlul asupra planetei ?  :martiansad:  Dacă e un concept ce are la bază un raționament pur defensiv ? Ne-am obișnuit să vedem aceste noi concepte ca pe ceva invaziv. Poate că sunt și persoane care știu că doar prin aceste metode putem combate ceea ce va veni. Sunt voci care afirmă că dacă am cunoaște ceea ce știu "ei", :-)  am proceda în proporție de 90% la fel...
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: mr din 27 Septembrie 2014, 11:21:35
Citat din: mm din  27 Septembrie 2014, 00:06:05
    Nu sunt specialist in subiectul acesta deci nu pot adauga prea multe. Totusi voi adauga la cele spuse de @mr o usoara cugetare. Si eu prefer sa cred ca tine, mr, ca proiectul acestei lumi deja exista de ceva "vreme", functioneaza autointretinandu-se, si in mod normal ar trebui lasat in pace. Asta se numeste partizanat, am aceasta pozitie partizana, dar nu are legatura cu analiza situatiei.
   

Sub proiectul acestei lumi se afla insasi existenta noastra. Admitem sau nu, acesta-i adevarul. Suntem strans legati, invers, de existenta lui. Si nu cred este intamplator acest lucru.

Avem posibilitatea sa-l modificam? Slava Domnului, se vede limpede ca putem, in limite largi.
Avem posibilitatea sa folosim in folosim toata "recuzita" in folosul nostru? In cea mai mare parte da.

Apare un aspect important, care face parte din mecanismul de autoreglare a proiectului, aspect care se manifesta ciclic atunci cand apar mari dezechilibre generate de folosirea incorecta a recuzitei. Acesta provoaca o modificare in mentalul colectiv, asupra modului in care sunt folosite resursele proiectului. Si lumea o perioada isi revizuieste modul de actiune. Apoi uita, iar provoaca dezechilibru, iar apare "ceva" care reduce din avant si tot asa, intr-o bucla. Cel mai bun exemplu sunt marile civilizatii din trecut care au sfarsit destul de repede dupa un asa-zis apogeu, unele chiar violent. Astazi, suntem doar o alta civilizatie care foloseste aceleasi jumatati de masura, fara sa aiba habar de imaginea de ansamblu.

Totul, cred, se rezuma nu la a folosi recuzita. Ci la modul cum o folosim.
Un exemplu:
Una e sa ajuti un om pozitiv, care printr-o intamplare nefericita isi pierde anumite functiuni ale creierului, prin implantarea unui chip care sa-i suplineasca acele functiuni, oferidu-i astfel posibilitatea evolutiei pozitive in continuare.
Alta e sa creezi super-soldati, fara vreo licarire umana in ei, care sa fie programati de la distanta si folositi in scopuri partinitoare si distructive.

Ori astazi, pe planeta asta, se stie prea bine ca progresele stiintifice marcante, atunci cand apar, sunt preluate, ocultate si finantate de zona militara si de serviciile secrete. Sau de alte "organisme" care promoveaza, din ce in ce mai pe fata, aceasta forma de transumanism salbatic si aberant, care nu mai are nici o legatura cu ceea ce ne face umani, in esenta.

Transumanismul, suna bine in definitia postata de Xanadron, dar aplicarea lui devine din ce in ce mai infricosatoare si partizana... 

Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Xanadron din 28 Septembrie 2014, 22:32:55
Aplicarea gresita, fie ca-i partizana, STS-egocentrista ori de-a valma a unora din principiile partial bune - in sens de pro-umane - ale transumanismului (macar in teorie) vad ca-i un fir comun in postarile voastre.
Nuantzele personale nici nu par sa mai conteze, desi conteaza fie si doar fiindca aduc fiecare o completare a tabloului deloc simplu al temei.

Angrenajul implacabil al evolutiei sistemelor de tot felul (nu doar biologice) care doar par fixiste, dar necesita poate resetari De-Mai-Sus-comandate nu doar periodice, ci si la scara planetara e perfect expus de... sistematicul coleg mm, a carui conceptie de "cea mai buna lume posibila inclusiv cind se autofaulteaza" :lol: nu doar poate, ci si trebuie acceptata.
(n.b. - Un mic exemplu recent o confirma din plin - n-am chef de linkuri acu', dar 'meriganii au aprobat cheltuirea a 1 trilion USD pentru modernizarea armelor nucleare, perorind in paralel ca vor binele nostru prin noi cipari, MK-Ultrari, vaccinari, chemtrail-izari etc - ne vor de fapt Binele... sa ni-l ia, clar.) :-D

Prietenul mr diseca la fel de bine o alta tentacula a actiunilor concertat-insidioase ale H+, aia a "buclelor controlate" (nu doar de "the mad scientists" visindu-se Creatori, ci mai ales de sefii lor invizibili care stiu perfect cum sa le stimuleze "dementza") si pune problema "ignorantei" lor holistic vorbind.

..Sa fie insa oare EI >Hashii astia intr-atit de  bizar-utopisti, ignoranti si/sau iresponsabili apropo de armonia simbiozei dintre om si natura? (cea din ultimele milenii cel putin, fiindca apar incetisor si pe la coltzuri date ca gashca savantiilor habar n-avea de genetica umanoizilor de-acum 400.000 ani, denisovani sau nu,  care sugereaza niste cicluri de resetari stranii IN SUS si-n JOS pe scara evolutiei umane, de vreo 22 milioane anisori... :-o)

Asa ca sageata aparent otravita :lol: lansata de colegul Tyanu (pe scurt: ca exista voci care sustin necesitatea resetarilor actuale aparent perverse, murdare etc. ale omenirii) merita si ea o analiza atenta - de care n-am insa timp acum.

In loc de incheiere, doar o aschie de concluzie proprie: transumanismul zic io ca vrea sa ne reseteze clamind o upgradare "progresista" care-i de fapt una in jos - ceva de genul asteia rufonice:
Sistemul de Likes a fost upgradat la o versiune nouă. Nu s-au recuperat Like-urile. :-P :-D :lol:
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: equilibrum din 28 Septembrie 2014, 23:14:24
Din punctul nostru de vedere e in jos. Dar daca taind dintr-un loc, adaugand in altul sau schimband radical programul Ei considera (din "inaltimile"lor) ca imbunatatesc rasa prin purificarea de tare? Poate. Insa atunci vorbim de o ferma sau in cel mai fericit caz de o statiune experimentala de tip umanoid, in care hai sa vedem ce incrucisari facem si care este rezultanta intr-un timp dat. Apoi vine resetarea/saltul/"josul".
De milenii ne cramponam de suprematia noastra prin axioma conform careia sunte singurii detinatori de suflete supravietuitoare dupa incetarea functionarii vehicolului material. Daca maine vin Ei si ne spun ca suntem egali cu oricare fiinta organica cu ce ramanem? Atunci cu ce e gresit sa ne modifice? Cel putin privind asa problema.
Dar cum transumanismul despre care s-a pornit discutia tine de pamantean, de Elite sau Oculta, scopul "imbunatatirilor" nu poate sa duca decat la un castig pe termen mediu si lung pentru Ei, zeii pamanteni. Si uneori ma apuca rasul la gandul ca "Zeii", acei experimentatori/creatori/plictisiti care s-au jucat pe aici cu adn-ul maimutelor, cand o sa se intoarca, asa o sa le traga un sut in dos celor care s-au erijat in falsi conducatori... desi poate ca au jucat acelasi joc crud si perfid, dupa "bunul" exemplu dat de Ei.
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: SLEAH19 din 28 Septembrie 2014, 23:52:51
Citat din: Xanadron din  28 Septembrie 2014, 22:32:55
..... dar 'meriganii au aprobat cheltuirea a 1 trilion USD pentru modernizarea armelor nucleare, perorind in paralel ca vor binele nostru prin noi cipari, MK-Ultrari, vaccinari, chemtrail-izari etc - ne vor de fapt Binele... sa ni-l ia, clar.) :-D

Asta este echivalentă cu declaraţia lui Adolf Eichmann : ,,- M-am dus la IG Farben pentru Zyklon B din motive umanitare, altfel am fi fost nevoiţi să aplicăm soluţii finale mult mai lente şi dureroase .. ,,

  Transumanismul de acest tip nu încetează să aducă servicii omenirii , este probabil acela care în zilele noasre lucrează şi în laboratoare la nivel de ARN trimiţând Ebola sau variante prin ţânţari voiajori cu dedicaţie pentru toţi cei ,,neimunizaţi,,.

  Tot ce ştim, este doar cât ne-au dat ei voie să ştim!  - ... pentru restul doar speculăm, .... tocmai citisem chestii  ... nişte profesionişti  au datat cu carbon Lincoln Memorial construit prin 1920 şi rezultatul a fost că este vechi de 3000 de ani, .. stalactite care erau aproximate că se formează în 10 mii de ani , au ajuns la acea mărime sub observaţie universitară în cinzeci de ani ....  că există un ciclu de patruzeci de mii de ani în care oscilează înclinarea pe axă a pământului faţă de soare,  între 21,3 grade şi 24, 1 grade,   la capetele ciclului găsindu-se ori o eră glaciară ori o încălzire globală  , ....dar asta de acum ar fi prima taxată  corespunzător din pdv umanist.

  Transumanismul în faza de idee sună foarte bine , aproape utopic ... utopiile au însă o singură hibă - nu au finalitate.
                                             
                                                                                                                                                   Părerea mea.
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: mm din 30 Septembrie 2014, 14:53:20
  Din citirea postarilor de pana aici rezulta ca exista o buna coincidere a parerilor noastre pe subiect dar voi sublinia un aspect:
Cred ca nu se acorda suficienta atentie/importanta punctului de vedere propriu (pdvp), respectiv a sentintei decizionale, care difera de la un nivel/rang la altul. Nu numai ca pdvp pot sa difere, ele pot sa fie si contrare (sau partial contrare), atunci cand se lasa cu daune la sistemul de rang inferior (aproape) intotdeauna. [Singura data cand nu se intampla asa este la "rasturnarea regimului" respectiv a decizionalului de rang superior.]
  Se pune intrebarea: pana unde este valabil punctul de vedere al sistemului de rang inferior, pentru ca el trebuie sa aiba o oarecare autonomie (caci e sistem viu, nu e robot) in deciziile sale? Adica ce autonomie de management ii este acordata de catre sistemul de rang superior lui? Sau, cat de mult poate inferiorul sa sustina o confruntare de decizii (respectiv interese) cu superiorul sau? Cat de diferita poate fi decizia inferiorului fata de decizia superiorului, in caz ca deciziile sunt divergente (de regula sunt divergente pentru ca superiorul castiga/exploateaza de la inferior). [Principial, reiese ca inferiorul pierde din pdv "material", cedand superiorului, putand castiga de la superior in special informatie, suport, in general "nematerial" si astfel s-ar putea explica de ce este -ca principiu- superiorul de caracter Yang fata de inferior, care este de caracter Yin.]

  In functie de raspunsul la intrebarea de mai sus s-ar putea stabili daca si cat de firesc/potrivit este ca un sistem, sau o parte a lui, sa decida propria-i autofaultare. Varianta cealalta este ca superiorul decide reducerea/desfiintarea sistemului inferior (sau e mana-n mana cu "minoritatea" ce sustine fakumanismul). In logica aceasta, autofaultarea reiese ca fiind "nenaturala" sau luciferica, cum s-a spus deja, intrucat nici un sistem, fie el si inferior, nu doreste sa moara ci doreste sa se dezvolte.

  Nu stiu cat de clar reusesc sa fiu deoarece in permanenta ma gandesc la dezvoltarea in salturi a viului (nivelele critice Jirmunski, cartea de biologie ce am mai mentionat-o in alte dati). Respectiv, exista niste intreruperi bruste in diagramele de crestere ale sistemelor vii, numite nivele critice ale dezvoltarii si in dreptul carora are loc dizolvarea vechii organizari/conduceri a organismului si pornirea concomitenta a unei noi forme de organizare, conducere ce va merge pe un alt trend de dezvoltare, continuand dezvoltarea . Nivelele critice, relativ scurte cronologic, despart/marcheaza curbele de dezvoltare continui si relativ lungi (alometrice), cu toatele impreuna alcatuind curba de dezvoltare care arata ca o linie franta de mai multe ori.
Aceste nivele critice se repeta dupa intervale de timp multiple de numarul "e" si cred ca ele ocazioneaza "resetarile" pomenite in mesajele precedente. Personal, asa cred ca se poate face o legatura logica intre Apocalipsa (a carei aparitie/declansare este obligatorie la un moment dat) si activitatile aberante de distrugere a tot ce (mai) este normal si firesc din zilele noastre.

Nivelele critice fiind proprii dezvoltarii fiecarui rang de sisteme in parte, dar diferite ca lungime temporala, putem avea o imagine a nivelelor critice de diverse ranguri (din erele geologice de ex., care apar foarte inegal si cam "neritmic" imprastiate; de fapt toate sunt insiruite pe o singura linie cum fac geologii desi ele ar trebui sa se afle pe linii de ranguri diferite, motiv pentru care nici geologii ne (se) inteleg intre ei; - se gasesc in cartea lui Jirmunski sau in cartile de geologie) care se schimba la diferite intervale de timp la fiecare subsistem sau suprasistem viu.
In acest fel putem intelege de ce in cazul unui suprasistem ce intra in "reorganizare" (pe un nivel critic), subsistemele sale aflandu-se pe curbe alometrice (normale), pot apare "comenzi" ciudate de la suprasistem catre componentele sale inferioare care vor fi obligate sa se "deregleze" si ele sau sa dea mai multa productie sau sa se sinucida, ori -evident- sa-si continue normal activitatea (dupa cum e cazul). 

  Aceasta analiza cred ca poate fi dezvoltata bune rezultate in ce priveste intelegerea realitatii vii. Tema topicului insa nu se incadreaza (in general) in analiza de mai sus deoarece faptul ca "niste" au gasit ca ar fi interesant pentru noi -mai prostii- sa ne puna la munca pe directia ca sa ne imbunatatim singuri forma sau gusturile nu are de a face cu deciziile unui suprasistem de rang superior coloniei terra. E vorba daca acest "grup de niste" are sau nu are dreptul de a modifica ceva in colonia asta. Iar daca are, pe ce criterii, pe ce baza si pe ce fel de "democratie" se bazeaza?
.
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Xanadron din 09 Decembrie 2014, 20:51:11
http://motherboard.vice.com/read/your-lawyer-may-soon-be-an-algorithm (http://motherboard.vice.com/read/your-lawyer-may-soon-be-an-algorithm)

Nu doar titlul ("Avocatul dvs. ar putea fi curind un algoritm") :evil: confirma perspectiva intinderii tentaculelor A.I. cam peste tot, normal ca sub lozinca transumanista "Va vrem binele" (sa ni-l ia de tot, evident). :-D

http://www.nytimes.com/2011/03/05/science/05legal.html?pagewanted=all&_r=0 (http://www.nytimes.com/2011/03/05/science/05legal.html?pagewanted=all&_r=0) e pe aceeasi nota, Katz-ii si Goldberg-ii fiind, deloc surprinzator, promotorii ideii dezvoltata de altii pina la nivel de judecatori.

Noroc ca-s prea batrin totusi sa mai apuc vremurile cind un Robocop (c-a aparut si prototipul astuia) o sa salte pe oricine "algoritmic" - care, dupa o scurta judecata computerizata, o sa-ngroase rindurile prestatorilor de munca ieftina (sau moca) din lagare.

The Brave New +H-World  IS coming.
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Xanadron din 21 Decembrie 2014, 11:11:55
O noua caramida adaugata de DARPA edificiului transumanist (ala vizibil Turmei bineinteles):

http://www.factor-tech.com/health-augmentation/10369-darpa-plans-to-develop-implantable-devices-to-monitor-diagnose-and-treat-the-nervous-system/ (http://www.factor-tech.com/health-augmentation/10369-darpa-plans-to-develop-implantable-devices-to-monitor-diagnose-and-treat-the-nervous-system/)

...Si tot sub sloganul "Cipuirea face bine sanatatii dumneavoastra" :evil:

Faptul ca planurile astea confirma o data-n plus teoria "universului electric" :star: de la nivel nano la macro nu-i insa nici el secundar.
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Xanadron din 10 Ianuarie 2015, 17:08:44
Tot sub sloganul "binefacerilor" transumaniste, :evil: trebuia sa vina si momentul crearii organismelor "la comanda clientului"... banos, evident (nu mai repet parerea ca si-n cazul asta cred ca-i vorba doar de-o recunostere publica a unor preocupari eugenice mult mai vechi prin black-ops datind de la nazisti incoace).

http://www.sfgate.com/business/article/Controversial-DNA-startup-wants-to-let-customers-5992426.php (http://www.sfgate.com/business/article/Controversial-DNA-startup-wants-to-let-customers-5992426.php)

Interesant ca nea' Austen Heinz asta declara si ca "We want to make totally new organisms that have never existed." :-o :-(
Deloc de mirare nici c-a strins repejor 10 milioane USD din sponsorizari sau ca tocmai The Wall Street Journal face reclama CEO-ului de 31 ani al firmei Cambrian Genomics (re-born dinosaurs someone...?!) 8-)

http://blogs.wsj.com/digits/2014/06/26/video-would-you-genetically-modify-your-baby/ (http://blogs.wsj.com/digits/2014/06/26/video-would-you-genetically-modify-your-baby/)
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: kandaon din 11 Ianuarie 2015, 22:47:16
Citat din: Xanadron din  10 Ianuarie 2015, 17:08:44
Tot sub sloganul "binefacerilor" transumaniste, :evil: trebuia sa vina si momentul crearii organismelor "la comanda clientului"... banos, evident (nu mai repet parerea ca si-n cazul asta cred ca-i vorba doar de-o recunostere publica a unor preocupari eugenice mult mai vechi prin black-ops datind de la nazisti incoace).

http://www.sfgate.com/business/article/Controversial-DNA-startup-wants-to-let-customers-5992426.php (http://www.sfgate.com/business/article/Controversial-DNA-startup-wants-to-let-customers-5992426.php)

Interesant ca nea' Austen Heinz asta declara si ca "We want to make totally new organisms that have never existed." :-o :-(
Deloc de mirare nici c-a strins repejor 10 milioane USD din sponsorizari sau ca tocmai The Wall Street Journal face reclama CEO-ului de 31 ani al firmei Cambrian Genomics (re-born dinosaurs someone...?!) 8-)

http://blogs.wsj.com/digits/2014/06/26/video-would-you-genetically-modify-your-baby/ (http://blogs.wsj.com/digits/2014/06/26/video-would-you-genetically-modify-your-baby/)

Si uite asa ajungem (ne intoarcem?) la "himerele" trecutului antic, faza pe secolul XXI. Organisme artificiale, roboti/cyborgi/androizi, imprimare 3D (inclusiv a unor tesuturi biologice), surse noi de energie, toate astea sunt deja realitate sau pe cale sa devina realitate.
Si si eu cred ca in lumea "black ops" si "black budget" ele sunt de ceva vreme realitate.

Ori chiar sunt o realitate mult mai veche, doar ca sunt chestii mai putin accesibile civilizatiei umane actuale, ori sunt accesibile doar pana la un anumit nivel (nu prea avansat cred eu)
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Xanadron din 29 Ianuarie 2015, 19:55:54
Alta >H - si tot de la DARPA:
http://www.wired.com/2012/02/darpa-sci-fi/ (http://www.wired.com/2012/02/darpa-sci-fi/)

Numele programului e "Avatar" (dezvaluit recent dupa publicarea bugetului DARPA pe 2013), desi e vorba de crearea unor ciborgi RC gen Terminator si nu a unor exoschelete cu soldati in ele, ca-n filmul omonim.
...O deveni asa rezbelul dus din fotolii mai "uman" decit astea normale?

P.S. Ca de obicei, presupun ca-i vorba din nou de chestii demult "fumate" - si nu doar in armata 'merigana - si nu-s departe zilele cind si intilnirile intre prieteni or sa fie inlocuite de shuete ale ciborgilor fiecaruia. :lol:
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Xanadron din 30 Ianuarie 2015, 14:40:07
Mai aveam una, da's uituc - inca una si ma duc. :-D
http://io9.com/the-first-demonstration-of-self-propelled-nanobots-in-a-1680380885 (http://io9.com/the-first-demonstration-of-self-propelled-nanobots-in-a-1680380885)

Nanobotzi propulsati de "motorase cu acid" :-o au fost probati deci in premiera si cu succes "in vitro" (din nou zic: s-o creada Mutu' ca abia acum).

Clar ca nu trebuie sa excludem potentialul pozitiv al nanobotzilor - in infinit de multe scopuri medicale -, dar nici spectrul la fel de larg al posibilelor aplicatii nasparlii  H+ / >H  n-ar trebui trecut cu vederea.
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica? Si-si :)
Scris de: Xanadron din 04 Februarie 2015, 10:11:02
http://www.gizmag.com/telomere-extension-aging/35816/?utm_source=Gizmag+Subscribers&utm_campaign=4ca41eee4b-UA-2235360-4&utm_medium=email&utm_term=0_65b67362bd-4ca41eee4b-90650205 (http://www.gizmag.com/telomere-extension-aging/35816/?utm_source=Gizmag+Subscribers&utm_campaign=4ca41eee4b-UA-2235360-4&utm_medium=email&utm_term=0_65b67362bd-4ca41eee4b-90650205)

Extensia cu cca. 1000 nucleotide a telomerilor celulari ar echivala deci cu o prelungire a vietii spre cei 120 ani pe care i-am avea asigurati teoretic "din proiect".
Proiectul v 4.0 mai mult ca sigur, revizuit in mai multe ocazii de VR (Veghetori-Recoltatori) :martiansad: dupa numeroase indicii, fiindca ala initial (8-900 ani lifespan, accesibili dupa unii antropologi pina si unor hominizi de-acu' juma' de milion de ani) se pare ca nu corespundea "noului caiet de sarcini", care - iarasi se pare - cerea stringent cicluri mai rapide/dese ale reincarnarilor... ALTORA :-) pe Terra.

Revenind insa la targetul asta "modest", intrebarea mea (retorica) ar fi din nou: Pentru toata lumea 120 ? :wink:
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Xanadron din 09 Februarie 2015, 18:38:45
...Ultima mutare >H - si primul semn al inceperii efective a Apocalipsei Cipuirii :evil:

http://www.bbc.com/news/technology-31042477 (http://www.bbc.com/news/technology-31042477)

...tot in Suedia, unde stapanirea declara de curind SI ca tarisoara lor o sa fie prima din lume fara bani cash.

Celor 700 de angajati ai respectivei firme li se propune deocamdata cipuirea, daarrr, la fel ca-n cazul cardurilor - optionale doar la-nceput, ca acu' nici in Romanica nu prea mai poti fi platit la casierie - sint 100% convins c-o sa fie obligatorie.
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Schiff din 09 Februarie 2015, 23:43:12
Cred că nu au protestat salariații, probabil or fi mai oițe ca noi. Poți da firma în judecată, dacă te obligă, teoretic, cel puțin. Păi nu așa e-ntr-un stat de drept?
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Schiff din 10 Februarie 2015, 10:38:44
Scuze de dubla postare, dar între timp am mai citit o dată, inclusiv unele din comentarii. Redau unele mai interesante:

CitatAnd of course the small vial of cyanide which can be activated by electronic signal from the upper management to handle all the malcontents in the staff. Grumpy complainers and fidgity moral radicals.

Citatof course this is just the start. I can think of about 100 or so ways this chip could be used and abused. And one thing is for sure it will be. We already have our phones but that's nothing compared to what could (and will) be done.

CitatMr N Rockerfeller would be proud of the Swedes. Chipping is inevitable,unfortunately, at some future time. Chipped at birth, parents will be told the benefits of having their offspring tagged. This chip will enable them to operate in a cashless modern society, where 24/7 monitoring will be an everyday consequence of life as well as paying their taxes on time. Welcome to the era of the humanton.

Stau și mă gândesc: oare ce s-ar fi întâmplat dacă un asemenea lucru ar fi fost propus angajaților de către o companie franceză care operează tot în Hexagon? Cred că ieșea cu moarte de om. :)
Titlu: Re: Transumanismul - bine-ati venit in era humantonilor !
Scris de: Xanadron din 10 Februarie 2015, 15:24:55
...Fiindca, asa cum bine detecta in articolul respectiv colegul Schiff (bine ca-mi mai intrerupe cineva monologul :lol:), transformarea noastra-n humantoni placizi pare sa fie o operatiune mai usoara decit isi imaginau pina si cei mai optimisti dispeceri H+ .

Nici prezumtia de... vinovatie apropo de eventuala capsula cu cianura din cipuri nu-mi pare insa deplasata - mai ales fiindca batrina cianura poate fi inlocuita mult mai eficient cu alte dracovenii nano-vibratorii, aMoarte-pulsatorii, mega-electro-inhibitorii etc.

P.S. Nu stiu daca frantujii... viitorului apropiat (pe care-i vad mult mai colorati decit actualii si aproape toti cu cearceafuri pe freze :-D) ar reactiona altfel decit ciudat de abulica turma scandinava, da-mi vine-n minte ideea de-a cere verificarea cipuirii parlamentarilor, in cazul unei f. posibile legislatii care sa oblige la cipuire tot omu'.

...Hmm, iar mi-s inocent (ca sa nu zic prostovan de-a dreptu') - ar fi deci normal ca si sforarii secunzi :evil: sa fie cipati in corpore (pun intended :wink:), ba chiar inaintea noastra. Chiar daca or sa aiba "capsule-circuite" diferite - banuiti insa si-n ce sens[uri]?!
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Schiff din 10 Februarie 2015, 21:13:48
Citat...Fiindca, asa cum bine detecta in articolul respectiv colegul Schiff (bine ca-mi mai intrerupe cineva monologul :lol:), transformarea noastra-n humantoni placizi pare sa fie o operatiune mai usoara decit isi imaginau pina si cei mai optimisti dispeceri H+ .

Mă gândesc că poate dau ,,ăia răi" şi cu altceva, nu numai cu propuneri, spre subiecţii inocenţi. Poate şi niscaiva chimicale sau unde pro convingere.

CitatP.S. Nu stiu daca frantujii... viitorului apropiat (pe care-i vad mult mai colorati decit actualii si aproape toti cu cearceafuri pe freze :-D) ar reactiona altfel decit ciudat de abulica turma scandinava, da-mi vine-n minte ideea de-a cere verificarea cipuirii parlamentarilor, in cazul unei f. posibile legislatii care sa oblige la cipuire tot omu'.

Şi eu cam la fel îi văd pe francezi, dar şi pe olandezi şi belgieni. Însă IusuFrance va fi ceva de speriat. :)
Parcă-mi vine totuşi greu să cred că vom putea accepta vreodată, fără furci şi topoare, cipuirea obligatorie. Eu unul mă gândesc să alerg cu bărdiţa şi medicul veterinar care-o să vină să se bage-n seamă pe marginea cipuirii celor trei câini ai mei din bătătura în devenire, că cică devine obligatorie iar mie nici prin cap nu-mi trece s-o pun în practică şi nici n-o voi face! 
Iar nenorociţii noştri de parlamentari (şi nu numai ai noştri) vor avea sigur alte genuri de cipuri, dau scris de pe-acum. Deh...
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Xanadron din 05 Martie 2015, 12:25:17
Un blog interesant pe controversatele teme transumaniste:

http://www.covert-transhumanism.com/2015/03/transhumanism-pros-and-cons.html (http://www.covert-transhumanism.com/2015/03/transhumanism-pros-and-cons.html)

P.S. Ups, nici nu mai postam dac-as fi citit inainte zvonul ala cu "listele licuriciene de useri RUFOn" :-D postat de @tractorbeam.
Serios acu', cite-o pauza... din orice nu strica oricum, asa ca va mai astept si pe voi la butoane. 8-)
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Xanadron din 23 Martie 2015, 21:23:30
http://io9.com/humans-with-amplified-intelligence-could-be-more-powerf-509309984 (http://io9.com/humans-with-amplified-intelligence-could-be-more-powerf-509309984)

Articol extrem de interesant, in care o sa vedeti de ce se face deja diferentza intre IA si AI :evil: si-n jargonul stiintific anglo-saxon.
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Xanadron din 18 Iunie 2015, 10:58:32
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3111891/Amazon-Google-race-DNA-cloud.html (http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3111891/Amazon-Google-race-DNA-cloud.html)

...sustine, evident, scopurile nobile pentru care digitalizarea "in cloud" a genomurilor lu' everybadea va fi folosita (medicina "personalizata" in f-ctie de ADN-ul fiecarui ciumpalezumanoid viitor – posibil si de la distantza prin cipuletze RFID etc. etc.)

Ce nu prea ni se zice e insa cine anume o sa aiba acces la mega-bancile astea de date, care-n teorie ar permite unora din "magicienii"  :evil: Omenirii 2.0 sa si cloneze pe oricine.
Eventual sa-l si inlocuiasca pe shest.  8-)
Sau si sa-l... completati voi inca 1001 variante.
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: fiulploii din 26 Iunie 2015, 21:18:44
Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
               Nici una, nici alta ci doar upgrade necesar . Un calculator din 2000 nu poate rula win10  :evil:
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: mr din 26 Iunie 2015, 22:53:33
Citat din: fiulploii din  26 Iunie 2015, 21:18:44
               Nici una, nici alta ci doar upgrade necesar . Un calculator din 2000 nu poate rula win10  :evil:
...un upgrade incomplet si aberant, zic eu. Degeaba upgradez artificial masina (de cele mai multe ori in scopuri obscure), daca nu tin cont sa inteleg ce ...si de ce o anima... Poate asa ...se upgradeaza singura, pe masura ce intelege mai multe despre sine insasi.. :)
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: fiulploii din 27 Iunie 2015, 03:21:34
Citat din: mr din  26 Iunie 2015, 22:53:33
...un upgrade incomplet si aberant, zic eu. Degeaba upgradez artificial masina (de cele mai multe ori in scopuri obscure), daca nu tin cont sa inteleg ce ...si de ce o anima... Poate asa ...se upgradeaza singura, pe masura ce intelege mai multe despre sine insasi.. :)
Din punctul nostru de vedere poate părea incomplet si aberant cam tot așa cum nu înțelegeam de ce trebuie sa învățam derivatele si integralele la liceu .  8-)
Poate ca joaca S-a terminat iar pauza e pe sfârșite , poate asta ar fi singura modalitate de supraviețuire a speciei si zău ca nu conteaza dacă dispar o mie sau un miliard de oameni ori chiar șapte miliarde . Conteaza ca acel unul singur sa meargă mai departe.

Părerea mea, evident ca aiuritoare..

PS Aha, orgoliul si antropocentrismul ma îndeamnă sa ma pun pe mine ca om in centrul universului. Ce gluma buna  :lol: :lol:
   Ce este umanismul ? Nu cumva suntem incompleți însă avem pretenția sa ne numim oameni .
   Va recomand sa urmăriți pe "iutub " cum se înlocuiește o valva de inima, un genunchi zdrobit, un os lipsa, cum se lipește la loc o mâna tăiată , cum se fac transfuzii cu sânge artificial - deocamdată pe voluntari umani, cum se fac operații pe creier , etc . Apoi mai discutam dacă omul chiar e om si nu un robot biologic care își cere dreptul la autodeterminare - ceva in genul Roboții de pe Aurora .  :martiansmile:
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Arhanghelul din 27 Iunie 2015, 08:42:23
Citat din: fiulploii din  27 Iunie 2015, 03:21:34
   Din punctul nostru de vedere poate părea incomplet si aberant cam tot așa cum nu înțelegeam de ce trebuie sa învățam derivatele si integralele la liceu (Cine a facut liceu cu profil: Mate-Info, Depanator Radio-Tv sau Automatist ... stie de ce este necesar ...pentru restul de profile a fost un capitol ... degeaba sau poate folositor doar la facultate) .  8-)
Poate ca joaca S-a terminat iar pauza e pe sfârșite , poate asta ar fi singura modalitate de supraviețuire a speciei si zău ca nu conteaza dacă dispar o mie sau un miliard de oameni ori chiar șapte miliarde . Conteaza ca acel unul singur sa meargă mai departe.

Părerea mea, evident ca aiuritoare..

PS Aha, orgoliul si antropocentrismul ma îndeamnă sa ma pun pe mine ca om in centrul universului. (Sa nu uitam ca acest robot biologic mai are si componente informational-energetice : spiritul si sufletul ... fara acestea n-am fi oameni ... ci doar roboti. Ce gluma buna  :lol: :lol:
   Ce este umanismul ? Nu cumva suntem incompleți însă avem pretenția sa ne numim oameni .
   Va recomand sa urmăriți pe "iutub " cum se înlocuiește o valva de inima, un genunchi zdrobit, un os lipsa, cum se lipește la loc o mâna tăiată , cum se fac transfuzii cu sânge artificial - deocamdată pe voluntari umani, cum se fac operații pe creier , etc . Apoi mai discutam dacă omul chiar e om si nu un robot biologic care își cere dreptul la autodeterminare - ceva in genul Roboții de pe Aurora .  :martiansmile:
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: fiulploii din 29 Iunie 2015, 02:05:51
Citat din: Arhanghelul din  27 Iunie 2015, 08:42:23

Deși vorbeam doar despre partea fizica fiindca partea energo-informațională se educa sau se dezvolta prin intermediul partii fizice si reciproc , este binevenita completarea @Arhanghelului deoarece îmi da posibilitatea sa pun o întrebare : individualitatea pana la ce nivel energetic-informațional exista ?
   Fiindca corpul fizic deși pare individualitate este dupa părerea mea o rezultanta a coabitării mai multor ....organisme sau individualități . Este unanim acceptat ca numai omul ar avea conștiința si conștiență însă nu e neaparat si reala aceasta axioma .

Părerea mea ...

Oricât ar fi de dureros , individualitatea dispare la un anumit nivel . :))))
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Tyanu din 07 August 2015, 13:38:22
"Suntem programaţi să nu fim mulţumiţi. Chiar şi atunci când oamenii obţin plăcere şi diverse realizări, acestea nu sunt suficiente. Ei vor tot mai mult şi mai mult. Cred că în următorii 200 de ani, homo sapiens se va îmbunătăţi pe sine din punct de vedere fizic până va ajunge un fel de fiinţă divină, fie prin manipulări biologice, fie prin inginerie genetică, creând astfel cyborgi, alcătuiţi din părţi organice şi părţi non-organice. Persoanele bogate se vor transforma într-un nou tip de oameni şi vor deveni cyborgi asemănători zeilor în următorii 200 de ani, declanşând astfel cea mai mare evoluţie din domeniul biologiei de la apariţia vieţii pe Terra" afirmă un istoric israelian  :wink: , Yuval Noah Harari, citat de dailymail.co.uk.

Nu ne spune nimic nou nenea de mai sus, cel putin nimc nou noua, rufonistilor. Cred totusi ca exagereaza la faza cu 200 de ani. Asemenea "specimene", din punctul meu de vedere, exista. Ma gandesc numai la jupanu' Rockefeller, care oficial si-a schimbat nu mai putin de sase inimi. Despre restul organelor nu ne spune nimeni daca sunt organice sau nu.

In alta ordine de idei, daca tot am intrat sa ma dau cu parerea pe aici, mi-am amintit de studiile dr. Malanga care afirma ca majoritatea fiintelor ce ne controleaza nu detin "suflet", sau "scanteie divina", spuneti-i cum vreti. In opinia mea, daca afirmatiile doctorului ar fi reale, am putea presupune ca aceste civilizatii au parcurs un traseu asemanator cu al nostru. Adica de la biologic au trecut treptat-treptat la "imbunatatirea speciei" prin contopirea organicului cu nanotehnologia. Mergand mai departe pe firul analizelor italianului, aflam ca aceste specii au pierdut legatura cu "sufletul".

Tot din studiile lui aflam ca "sufletul" are o legatura stransa cu ADN-ul. Sa fi pierdul alienii legatura din cauza tehnologiei materiale ? Sa fie doar ADN-ul organic singurul in masura de a face legatura cu acea energie numita suflet ? O sa ajungem si noi peste milenii sa "furam" sufletele altora si vom regreta ca specie ca am facut pasul asta ?

Pe de alta parte, e posibil ca tocmai aceasta contopire cu tehnologia sa fie singura cale pentru a inlatura aceste entitati vampirice din preajma noastra. Poate ca doar asa vom ajunge sa discutam "de la egal la egal", chiar si amical, cu vecinii nostri galactici.
Personal raman la prima varianta pentru ca pare logica, insa am invatat in ultimul timp ca logica noastra, a pamantenilor, nu isi are locul in planurile Papusarilor.
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: mm din 07 August 2015, 23:42:38
  Ce spune Yuval este ceea ce intentioneaza ei sa obtina (se pare ca au acces in viitor). Calea aceasta insa, nu e sanatoasa, desi e obligatorie. Nu e normala, in primul rand, pentru ca (nu li se cere acordul)  nu sunt intrebati si subiectii supusi acestui traseu. Omenirea este supusa de (cel putin) sute de ani unei dictaturi permanente, indiferent ce fel nume i se dau acesteia. 

  Alta cale in afara de contopirea cu tehnologia este calea pe care comunitatea (a carei autoorganizare a fost permanent distrusa, istoric vorbind) si-ar fi ales-o singura in conditiile libertatii de evolutie. Ceea ce se vede cu ochiul liber la ora aceasta este o tehnologie (produs al muncii, creatiei, societatii normale) permanent deturnata spre scopuri malefice (si nu benefice comunitatii normale). Zic eu ca aici (in deturnare) e cea mai mare belea si nicidecat in tehnologia insasi.

  Evident, daca omenirea este o simpla creatie a unor/unei entitati superior detinatoare de cunoastere tehnico-stiintifica, si luam in considerare unele pareri care spun ca omenirea este in mod repetat modificata de catre stapanii ei, ceea ce gandim noi nu mai are nici o relevanta. Perpetuarea acestei situatii, de subordonare totala, este asigurata de cunoasterea insasi (interzisa noua). De altfel cunoasterea este calea principala a evadarii din Matrix.
.
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: kandaon din 08 August 2015, 12:05:45
Parerea mea e ca cercetatorii astia (mai mult sau mai putin oficial, desi cred ca majoritatea cercetarilor se fac in secret) au ajuns cu studierea ADN-ului la un blocaj sau la un punct pe care nu-l pot deslusi, debloca, desface, depasi, intelege etc.

Si ca nu pot intelege (cel putin nu inca) posibilele conexiuni intre ADN-ul fizic si cel al corpului eteric/astral (sau electric), si nici cum poate actiona creierul (si mintea, ca si creier virtual sau al corpului astral, partea informationala a intregului) pentru a induce din "soft" (si constient) modificari de "hardware", adica transformari si reasezari inclusiv la nivel ADN in corpurile astea (inclusiv pentru a dobandi o ipotetica nemurire a corpului fizic, si o tinerete vesnica, plus stiu eu ce alte abilitati, mai ales ca atunci cand e vorba de corpul "astral" posibilitatile sunt prea putin cunoscute).

Asa ca incearca diverse cai ocolitoare, ba prin tehnologie si includerea unor elemente anorganice in organism, pentru a-l imbunatati (modelul ciborg) ba prin inginerie genetica prin care sa rezolve altfel blocajele alea, ori sa forteze prin manipularea bruta si din exterior a ADN-ului ceea ce nu pot descifra si debloca in ADN-ul natural sa-i zicem asa. Unii vorbesc ca astfel de imbunatatiri se incearca sa se faca inclusiv prin hibridizari ori crearea unor "himere", fiinte care au caracteristici de la mai multe specii diferite.

Foarte probabil cineva mult mai inteligent a pus niste blocaje atat fizice (in ADN) cat si informationale pentru ca omul sa stea deocamdata la nivelul de acum. De aici se poate specula la greu.

Daca urmam teoria lui TVM (care pacat ca nu mai apare nici macar cu ceva comentarii) niste supercivilizatii de pe undeva au lucrat la nivelul genetic si al ADN-ului si astia ar fi de vina pentru cum e omul acum. Adica oamenii sunt o resursa pentru ei, colecteaza de aici suflete si corpuri astrale sau cum le mai zice, pe care le mai prelucreaza si modifica eventual un pic pe ici pe colo si le ataseaza la alte corpuri fizice pentru a crea noi "supercivilizati" din astia.
  Omul asadar a fost modificat la nivel genetic astfel incat dupa ce se naste, sa devina adult, sa faca la randul lui copii, sa aiba grija de copii pana ce acestia ajung si ei la maturitate si pot face la randul lor alti copii (astfel incat ciclul sa continue), dupa care sa moara (media de viata e destul de redusa, la fel si capacitatea de a evolua sau de a ramane foarte mult "in putere" cum se zice).

Prin controlul informational, social, spiritual chiar, si chiar si la nivel fizic (si prin "pionii" sau "oamenii" lor din societatile umane), supercivilizatiile astea tin "turma" sau "recolta" sub control si in anumiti parametrii.
Asta pana cand trec la alte necesitati si au nevoie de o "recolta" mai evoluata sau diferita, si trec la eliminarea aleia vechi si plantarea alteia noi.

Parerea mea (mai diferita de la lui TV Moldovan) e ca exista mai multe tabere cu mai multe interese si ca in ultimul timp "recolta" nu prea mai e controlata cum trebuie si nici puterea supercivilizatiilor alea nu se mai poate manifesta ca inainte.

Asa ca fie puterea lor a scazut suficient de mult incat niste "pioni" au luat-o pe cont propriu si vor sa evolueze de capu lor, cu puterile si posibilitatile lor, imitand cumva (la nivelul lor mult mai mic si la cat si ce au inteles ei) ceea ce fac aia "mari" de milenii.
Fie puterile astea nu-si mai pot exercita atat de direct controlul (poate niste "dusmani" ii tin mai in sah si nu-i mai lasa sa se desfasoare asa liber) asa ca incearca sa modifice si controleze "turma" sau "recolta" prin (sau si prin) intermediul unor "pioni" locali supusi lor.

De aici existenta unei posibile "breakaway civilization" (un fel de elita aleasa de ei si care ar lucra pentru ei) care ar primi ceva tehnologie pentru a evolua mult mai mult si care ar fi iertata poate de la eliminare.
De aici si diverse tentative de genocid la scara planetara (incercate mai ales in sec 19-20, cand omenirea a explodat practic ca si numar, in maxim 2 secole a urcat de la 1 miliard la 7 miliarde, dupa ce pana atunci i-au trebuit milenii sa urce foarte lent spre 1 miliard), diverse tentative de a modifica clima, vegetatia, alimentatia (tot felul de organisme modificate genetic in laboratoare), miscari si transformari sociale etc. si care ar incerca sa modifice oamenii "din mers" cum s-ar zice, pentru ca din cine stie ce motive eliminarea totala a actualei umanitati si "plantarea" uneia noi nu se mai poate face ca in trecut (cand venea apocalipsa ori potopu si radea tot).

Putem sa ne legam si de studiul mitologiilor si al credintelor religioase si ce spune Eliade despre ciclicitatea istoriei si evolutiile societatilor umane, ce etape se parcurg etc. ori ce spun diversi autori pe tema asta
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Xanadron din 10 Mai 2016, 06:37:07
Fara comentarii...deocamdata (joaca de-a dumnezeii continua insa):

Dead could be brought 'back to life' in groundbreaking project
http://www.telegraph.co.uk/science/2016/05/03/dead-could-be-brought-back-to-life-in-groundbreaking-project/ (http://www.telegraph.co.uk/science/2016/05/03/dead-could-be-brought-back-to-life-in-groundbreaking-project/)

US Government Green Lights Experiments to Reanimate the Brain-Dead
http://theantimedia.org/us-government-green-lights-experiments-to-reanimate-the-brain-dead/ (http://theantimedia.org/us-government-green-lights-experiments-to-reanimate-the-brain-dead/)
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: fiulploii din 10 Mai 2016, 12:55:45
Cât de veche e ideea cu transumanismul ?
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica? ...sau ambele?
Scris de: Xanadron din 05 Iulie 2016, 11:13:41
Citat din: fiulploii din  10 Mai 2016, 12:55:45
Cât de veche e ideea cu transumanismul ?
Cred [unii] ca de pe vremurile atlante si/sau lemuriene - ba mai mult de-atit, ca taman excesele transumaniste au fost cauza declansatoare a celei de-a patra (probabil si asta) extinctii aproape totale a seriilor genetice respective, "recoltate-reciclate" sau nu prin al doilea sau al enshpelea Cer. :star:

Si mai ontopic, transcrierea primei parti a ultimului interviu luat de abilul The Dark Journalist (Daniel Liszt) expertei in globalologie :lol: Cathy Austin-Fitts, care nu da doar aiurea din melitza ca alte new-agere:
http://forbiddenknowledgetv.net/catherine-austin-fitts-transhumanist-endgame-in-2016-political-race-27733 (http://forbiddenknowledgetv.net/catherine-austin-fitts-transhumanist-endgame-in-2016-political-race-27733)

...e poate mai utila decit vizionarea clipurilor (exista si partea a doua), Google Translate compensind eventualul dezinteres al unora mai putin poligloti, dar pasionati de teorii realmente ancorate in cauzalitatile patimirilor noastre.

In fine, materialu-i extrem de interesant, dar si atit de stufos incit ar cere monitoare de comentarii - pe care de asta data n-o sa le incep io totusi, ca mi-e o lene de ma doare. :-D
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: StarDust din 05 Iulie 2016, 18:33:08
Parerea mea e ca atata vreme cat masina nu atinge creierul, sau EU-L, deci individul ramane neatins si liber in a gandi, a se manifesta, transhumanismul e ceva benefic. Nu vad nimic rau in a perfectiona/imbunatati sau prelungi performantele corpului uman prin mixajul cu masini. Indiferent ca e folosita ca metoda de perfectionare oricare din metode ca bioinginerie, nanorobotica, robotica sau genetica, etc...
Adevarata problema e cu totul alta, si tine de constiinta. Degeaba o sa incerci sa perfectionezi fizic un neanderthalian, caci in gandirea lui limitata inevitabil vazandu-se puternic si potential invincibil va provoca numai dezastre in jurul lui. Iar regula asta inca e perfect aplicabila in momentul de fata speciei noastre, priviti doar la ceea ce se intampla in jur...
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Xanadron din 07 Iulie 2016, 11:54:48
Clar ca nu strica nici opinii optimiste de genul celei a lui StarDust, da' io cel putin ramin la convingerea ca zona tenebroasa a transumanismului prevaleaza, principiile lui aparent progresiste fiind puse-n practica aproape exclusiv in folosul asa-ziselor Elite :evil: si-al scopurilor lor egocentrice. Egal daca-i vorba de Elitele de Top (constiente de statutul lor de interfetze/curele de transmisie ale Cerurilor :star:) sau de alilalte - mai numeroase si inconstient folosite pe post de executanti rapaci de catre etajele unui complex Lantz Trofic Celest.

Si nu-i vb. doar de-o convingere "din burta", mai toate exemplele postate pina acum fiind circumscrise logic tabloului astuia deloc optimist - dupa unii, ca altii accepta/vor accepta linistiti orice atac la... individualitate-n definitiv. Sint sigur deci ca, de ex., nimeni din noua generatie de vesnic holbatzi in dumbphones :-D nu va protesta la conectarea direct-neurala a "device"-urilor.
Ba chiar va sta la coada sa fie nu doar cipuit sau nano-EM-fragezit, ci si genomo-zapacit cit cuprinde.

Repet deci, cu riscul s-o fac in van: transumanismul zic io ca vrea sa ne reseteze clamind o upgradare "progresista" care-i de fapt o nivelare in jos - ceva de genul asteia rufonice de-acum ceva vreme:
"Sistemul de Likes a fost upgradat la o versiune nouă. Nu s-au recuperat Like-urile." :-P :-D :lol:
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: fiulploii din 07 Iulie 2016, 15:13:02
Citat
Repet deci, cu riscul s-o fac in van: transumanismul zic io ca vrea sa ne reseteze clamind o upgradare "progresista" care-i de fapt o nivelare in jos - ceva de genul asteia rufonice de-acum ceva vreme:
"Sistemul de Likes a fost upgradat la o versiune nouă. Nu s-au recuperat Like-urile." :-P :-D :lol:

  Acum serios , tu ai vrea ca notele de 10 din clasa a patra sa iti fie reportate in clasa a cincea ?  :evil: :lol: :lol:
   Aparenta nivelare in jos sau in sus , in caz ca si corigenții primesc un Bonus de cunoștințe implantate , cred ca e necesară insa pe parcurs , bagajul ce il duci in spate poate fi activat sau nu funcție de ...dotările personale - cel putin așa cred acum ca se prezintă treaba.
   Elitele , ce credem noi ca fac elitele ....după moarte, de exemplu .
   Individualismul - dupa părerea mea - ca sa supraviețuiască de la un anumit nivel ar trebui sa aibă o lume a lui virtuală unde sa interacționeze cu alte individualități exact ca un bazin plin cu Pești . Evident ca oricât ar evolua oricare din peștii din bazin , nu poate sta afara din bazin pe margine sau in barca ca sa urmărească toate individualitățile in deplina lor desfășurare sub lozinca libertății si a li eroului arbitru . Ca sa poată face asta, orice peste din bazin trebuie sa renunțe la stadiul de peste , sa aibă alte caracteristici fizice pt a depăși anumite limite impuse .
   La fel si in privința caracteristicilor psihice . Nu stiu înca daca nu cumva mentalul este cheia de trecere sau codul-sursa pt schimbare , înca nu am un răspuns .
    In minunata lume acvatică in care trăim avem tot felul de distracții sau de stimulente pt producerea așa zisului " loosh" necesar probabil tot nouă - e doar o ipoteza - de pe altă " apgradare"  :wink:
    Părerea mea .
Titlu: Re: Transumanismul - erată :)))
Scris de: fiulploii din 07 Iulie 2016, 15:33:40
In loc de " si a li eroului arbitru" rog a se citi "si a liberului arbitru"  :lol:
Nu am mai putut corecta textul fiindca am observat prea târziu eroarea . Deh, karma.  :lol:
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: StarDust din 07 Iulie 2016, 16:10:09
Citat din: fiulploii din  07 Iulie 2016, 15:33:40
In loc de " si a li eroului arbitru" rog a se citi "si a liberului arbitru"  :lol:
Nu am mai putut corecta textul fiindca am observat prea târziu eroarea . Deh, karma.  :lol:

Vezi, daca aveai un implant pentru recunoastere de text si autocorrect observai instant asta. :)

@Xanadron, nu stiu daca-s neaparat optimist, dar cam asa vad eu lucrurile... Tehnologia nu e nici buna, nici rea, depinde doar cum e aplicata. De aceea zic eu ca de vina e altceva, si nu metodele de perfectionare a organismului uman folosind tehnologia. Oricum, cred ca inevitabil se va ajunge la asta, intr-o forma sau alta.
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Grifon din 08 Iulie 2016, 14:37:20
Domnule @Stardust, subscriu fără rezerve la opinia că "tehnologia nu e bună sau rea , ci modul de aplicare". Valabil pentru un cuțit...o pușcà...Internetul sau mult-anatemizatele carduri.
In context, amintesc una din concluziile (făcute publice) de către controversatul "Club de la Roma" - emisâ, dacă nu mă inșel, incă de la finele anilor '90. Mai exact, elevații de acolo (chiar fără ironie îi numesc așa), afirmau că "dezvoltarea fără precedent a tehnologiei, raportată la rata mult mai scăzută a evoluției moralității omenirii, generează potențialul unui mare pericol pentru civilizație".

Ciudat de sinceri, domnii aceia, nu ? Iar, mai trist, chiar de au fost sinceri,tot degeaba. Decalajul intre galopul tehnologic si regresul moral crește...crește...chiar in timp ce vorbim...

Care ar fi soluția ? Mai ales că, și eu votez...in niciun caz nu stopăm progresul tehnic....
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: SLEAH19 din 08 Iulie 2016, 16:46:25
Trebuie aplicată o Soluţie,.....  Schutzstaffel ist gut ?
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Grifon din 08 Iulie 2016, 22:44:03
Nu e bun Schutzstaffel, domnule @SLEAH 19...după cum nu e bun nici vreun Jihad Butlerian. Soluția trebuie să fie pentru oameni, nu impotriva lor.
Poate dacă s-ar investi și in educația morală - cel puțin la fel cât școlile investesc in educația tehnicã, lucrurile ar sta puțin mai bine...
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: SLEAH19 din 09 Iulie 2016, 19:21:52
 ....dacă s-ar investi şi în educaţia morală   ..de către cine? ..de către cei care au  avansul tehnologic?

  ... mai înainte de tehnologii a fost morala, aia scrisă pe nişte table de piatră, care nu incalcă nici o constituţie din lume,  care  nu se bazează pe teamă si frică, ...o societate reglementată prin respectarea celor  zece porunci este perfect functională dar total respinsă chiar de către cei care prin avansul tehnologic se cred dumnezei.

Domnule Grifon, un surogat de societate de unde a fost îndepărtată morala,  nu poate veni decât cu un surogat de educaţie morală .... şi din cercul ăsta nu se va ieşi ( .. dăcât cu aplicarea unei soluţii ...finale)!
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Grifon din 09 Iulie 2016, 23:57:13
Mi-e greu să combat cele afirmate de dumneata, d-le @SLEAH19.  N-aș vrea insă a crede că lucrurile au ajuns atât de grave, incât să justifice un asemenea pesimism.
Eu cred că morala (inspirată biblic, dar poate și dintr-un simț interior al individului) nu e incompatibilà cu tehnologia. Din păcate, abuzul de tehnologie generează, implacabil, o dependență de aceasta...iar o minte prinsă intr-o dependență (mai ales intr-una cu efecte greu sesizabile)...ajunge să-și piardă din morală.
La urma urmei, prima condiție pentru a fi cu adevărat moral, e să fii și liber...
Titlu: Re: Transumanismul , morala si vremurile in schimbare :))
Scris de: fiulploii din 10 Iulie 2016, 01:43:34
Ce e conceptul acesta " morală " ? Este el neschimbător in timp si spațiu ?
Poate ar fi util de re(citit) subiectul de mai jos
http://www.rufon.org/forum/noua-ordine-mondiala-(nomnwo)/spargerea-moralei-experimente-conditii-rezultate/ (http://www.rufon.org/forum/noua-ordine-mondiala-(nomnwo)/spargerea-moralei-experimente-conditii-rezultate/)

PîSî. Daca ploua si ploua intr-una de ai impresia ca nu se mai sfârșește nu inseamna ca e sfârșitul lumii întregi ci doar , posibil, al locului unde te afli .
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Xanadron din 11 Iulie 2016, 12:54:22
Citat din: fiulploii din  07 Iulie 2016, 15:13:02
  Acum serios , tu ai vrea ca notele de 10 din clasa a patra sa iti fie reportate in clasa a cincea ?  :evil: :lol: :lol:
   Aparenta nivelare in jos sau in sus , in caz ca si corigenții primesc un Bonus de cunoștințe implantate , cred ca e necesară insa pe parcurs , bagajul ce il duci in spate poate fi activat sau nu funcție de ...dotările personale - cel putin așa cred acum ca se prezintă treaba.
   Elitele , ce credem noi ca fac elitele ....după moarte, de exemplu .
   [...]
Da, as vrea - sub forma accederii peste un prag, spre un alt nivel [decit mocirla asta browniana de ex.] macar post-mortem. Mai mult ca sigur insa ca, meritocratic vorbind, n-am inca dreptu' decit sa-mi dau cu stingu-n dreptu-n continuare :-D - in viata practic-reala, ca pe RuFon "e usor a scrie versuri" aka a ucide Sisteme, a o taia din Matrix etc.
...Dar unele note chiar sint reportate cumva si pe lumea asta (parca din clasa a VIII-a, spre un liceu mai bun sau slab - O tempora, pe vremea mea la liceele "bune" se intra doar cu examene dure).

Iar Elitele, ce-or face ele dupa crapelnitza?! Io cred ca, in ciuda asigurarilor primite-n timpul viermuielii Lor in aceiasi saci standard de piele plini de zemuri ganditoare (din partea parazitilor lor astrali - aici ar merita disecata si notiunea WETIKO pe linga uzatele arhontisme gnostice)...  tot prin stargate-ul solar :star: sint reciclate si ele-Elitele.

Nu-i insa nici timpul, nici locul sa detectam (poate) analogii intre ce zisei mai sus si ispita Tunelului Luminos - de care-s totusi de acord c-ar trebui sa fugim ca de Sarsaila, cu sau fara lumanarea de pe piept. :lol:
Titlu: Re: Transumanismul - rasucirea inorogului :))
Scris de: fiulploii din 11 Iulie 2016, 16:50:55
Citat din: Xanadron din  11 Iulie 2016, 12:54:22

Nu-i insa nici timpul, nici locul sa detectam (poate) analogii intre ce zisei mai sus si ispita Tunelului Luminos - de care-s totusi de acord c-ar trebui sa fugim ca de Sarsaila, cu sau fara lumanarea de pe piept. :lol:

   Zice lumea prin targ ca tunelul de lumina ar fi singura cale de iesire iar daca stai pe loc atunci devii un concept..bantuitor  :roll: Sa te intorci nu poti, sa stai intre doua ape nu e o solutie , sa mergi inainte in capcana pare a fi singura optiune. Ramane de vazut daca gasesti o fisura sau esti destul de puternic sa spargi capcana orizontului evenimentelor , nea vand o structura care sa iti permita sa treci ,,prin,,.
   O solutie teoretica ar fi intoarcerea spre inainte si inaintarea spre inapoi , in termeni mai uzuali ar insemna inversarea sagetii timpului si intrarea in acest matrix exact pe unde ai iesit insa in alta forma  :roll: 
  Lumea din alte targuri ce zice?
Titlu: Re: Transumanismul , morala si vremurile in schimbare :))
Scris de: SLEAH19 din 11 Iulie 2016, 19:53:33
Citat din: fiulploii din  10 Iulie 2016, 01:43:34
Ce e conceptul acesta " morală " ? Este el neschimbător in timp si spațiu ?
........

PîSî. Daca ploua si ploua intr-una de ai impresia ca nu se mai sfârșește nu inseamna ca e sfârșitul lumii întregi ci doar , posibil, al locului unde te afli .

   Un român din oraşul meu a povestit recent la un post de radio local, cum a fost nevoit să-şi închidă o afacere familială în domeniul decoraţiunilor pentru evenimente,  pe care o avea în Los Angeles SUA.  Omul şi familia lui fac parte dintr-un cult şi atunci când au fost solicitaţi pentru o nuntă de homosexuali, s-au scuzat şi le-au explicat care e credinţa lor şi le-au recomandat să solicite serviciile unei alte firme. Normal ar fi fost ca lucrurile să se oprească aici, ..dar ,,clientii,, nu s-au oprit, au făcut plângere la autorităţi, ..românul şi-a pierdut autorizaţia şi a fost sancţionat cu o sumă mai mare decât a câştigat el din toată activitatea lui comercială!

  Problema este că ploaia se întinde şi morala asta nouă , schimbătoare în timp şi spaţiu, devine obligatorie , homosexualitatea este susţinută şi  recomandată a fi legiferată în UE, nu vorbesc de vestul Europei dar, bizar, o ţară creştin-ortodoxă precum Grecia, a legiferat căsătoria homosexuală... lucrurile nu se opresc aici, Germania are de gând să scoată zoofilia din zona infracţională, deja au bordeluri cu animale, iar apropos de zona până unde se întinde ploaia, Australia tolerează sexul cu animale, ..vor apărea în curând,..chestie de timp, dovezi care vor susţine că nu e nimic anormal sau penal  în a legifera pedofilia.

  Reamintesc că din Universităţile Americane  pentru studiul religiilor, a fost exclus ceştinismul iar în Rusia începînd cu 20 iulie 2016 va intra în vigoare o lege drastică care interzice mai rău ca în perioada Uniunii Sovietice, orice manifestare a Cuvântului Lui Dumnezeu, predici, evanghelizări sau discuţii inclusiv în mediul virtual:

https://rodiagnusdei.wordpress.com/2016/07/08/breaking-news-noua-lege-pentru-bisericile-din-rusia-se-interzice-evanghelizarea/ (https://rodiagnusdei.wordpress.com/2016/07/08/breaking-news-noua-lege-pentru-bisericile-din-rusia-se-interzice-evanghelizarea/)


http://www.stiripesurse.ro/vesti-proaste-pentru-crestinii-din-rusia-restrictii-dure-ca-in-perioada-sovietica_1142456.html (http://www.stiripesurse.ro/vesti-proaste-pentru-crestinii-din-rusia-restrictii-dure-ca-in-perioada-sovietica_1142456.html)

  @fiulploii, când plouă într-una de nu se mai opreşte, înseamnă că vine sfârşitul lumii pentru acel loc, când păcatul a strigat până la Cer din Sodoma şi Gomora, Cerul a văzut că nu există speranţă nici ca,  măcar copii din pântecele mamelor să ajungă să schimbe din punct de vedere moral ceva, şi a dat delete Sistemului,  ...usor precum,,a scrie versuri,,!


Astăzi pe malul Mării Moarte se vede cenuşa rămasă de la Sodoma şi Gomora, sunt  dovezi ştiinţifice despre existenţa acestor cetăţi. Se fac  pelerinaje în acel loc...  totul e cenuşă şi praf...(urmarea aplicării unei soluţii ...finale  :wink:)!

Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica? - Ambele.
Scris de: Xanadron din 12 Iulie 2016, 12:47:03
Ceva mai ontopic (+H deci) ar fi fost alta stire de pe acelasi blog sectar - cu tanti aia 'merigana de-a refuzat sa elibereze un certificat de casatorie tipului care voia sa se insoare cu laptopul lui. :-D
Omu' cred ca tre'sa stea linistit - mai are doar o tzira de asteptat si-o sa fie eventual ...maritat :lol: cu laptopu', dupa o logodna direct-neurala cu smartphonu' si-o schimbare de secs obligatorie-n curind for everybadea (dupa decizia algoritmului unui nano-bot, :evil: clar.)

Tot offtopic si eu (dar fara intentia de-a pune paie pe alte flames :star: religio-), continui totusi sa cred ca demonizarea ursului rus si/sau a lui Putin a atins deja un apogeu al absurdului pe toate canalele mediei "vestice", morisca afuriseniilor vizand atit "excesele ortodoxe rusesti" conexe-n definitiv moralei crestine (incluzind miscarea anti-LGBT), cit si presupusele masuri anti-ortodoxe citate mai sus.
...Fiindca se pare ca a venit timpul unei noi extinctii controlate:
http://www.veteranstoday.com/2016/07/12/gorbachev-nato-preparing-for-hot-war-against-russia/ (http://www.veteranstoday.com/2016/07/12/gorbachev-nato-preparing-for-hot-war-against-russia/)

...iar pregatirile "defensive" ale Tratatului de la Varsovia (scuze, ale n.a.t.o.tilor intruniti la Varsovia) au intrat in linie dreapta, simultan cu experimentari recente de noi arme laser orbitale prin ghaza ori iran, simulari FEMA de invazii zombi coborite din OZN-uri etc. etc.

Noi sa fim insa sanatosi - macar la memeaca -, chiar daca "cine trebuie" are mereu grija de contrariul 8-) (Paznicii Sistemului included.)
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: fiulploii din 22 Iunie 2017, 11:39:03
Pentru ca nu am timp sa traduc , pt ca s-ar pierde din savoarea textului prin traducere , vorba italianului " tradutorre traditore"" , atașez imaginile cu paginile din carte .
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Xanadron din 30 Martie 2018, 09:03:07
Fără comentarii... deocamdată: 8-)

http://adevarul.ro/news/politica/liviu-plesoianu-simtedator-explice-sta-spatele-google-facebook-google-sectatehnologica-transhumanista-silicon-valley-1_5abd1644df52022f752d57d8/index.html
Titlu: Re: Transumanismul - calea de intoarcere la Sursă ?
Scris de: fiulploii din 30 Martie 2018, 17:19:12
Pai dc fara comentarii?  :lol: doar nu ne-o fi teama ...
Se zice prin targ ca fara anumite imbunatatiri omul nu poate deveni o ființă cosmica. Nu suporta calatorii de lunga durata atat fizic cat si psihic. Ne trebuie un altfel de corp. Apoi, nu toti vor fi imbunatatiti. S-ar preconiza un fel de spatii protejate cu diverse tipuri de ...umanitate, un fel de specializari...printre ele ar fi si ființa "borg" din Startrek". Practic , cred ca se incearca a studia aparitia si dezvoltarea unei fiinte- conştiințe comune mai multor indivizi.
Optiunile sunt deschise. Viitorul e in ceață exact ca in fizica nucleara. Cand facem o alegere atunci doar se deschide calea.
  De beneficiile medicale nu mai amintesc.
  Una peste alta, nu ar trebui sa ne fie teama de schimbare, oricum suntem bioroboței. Si s-ar putea ca episodul biblic cu amestecarea limbilor sa descrie tocmai spargerea constiintei comune in constiinte individuale, egoiste, narcisiste, etc. insă la fel de creatoare ca si sursa comună.
  Dc s-a intamplat asta? Ar fi si aici multe povesti dar si vise si dorinte comune intregii omeniri actuale fie ca e in jungla tropicala fie ca e in jungla de beton si sticla.
  Doar o parere...
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: StarDust din 30 Martie 2018, 21:19:49
Si eu zic ca fuziunea om-masina e inevitabila si benefica. Doar asa vom progresa. Cred ca atata timp cat Omul/creierul va folosi masina iar aceasta legatura va fi unidirectionala si nu inversata totul va fi in regula.
Cred ca am si enuntat de altfel legea nr. 1 valabila pentru fuziunea Om-masina  8-) :-D
Titlu: Transumanismul-calea catre Sursa?
Scris de: fiulploii din 31 Martie 2018, 15:29:36
Aşa ca o parere de sambata: când omul va "însufleți" masina atunci nu se va mai putea vorbi ca omul foloseste masina ca o extensie a sa si nici ca masina foloseste omul ca o extensie a ei ci va fi o altă specie. Asta daca simbioza va fi totală.
    Cam la fel văd problema acum cu necesitatea acomodarii platformei de operare cu "draivărele" corpului fizic după trecerea celor 9 luni necesare cresterii si " formatarii" fizice umane. Cateodata, de fapt oricand - psihologia si psihiatria au demonstrat; sistemul poate fi resetat sau/si reformatat cu o noua ,personalitate' . Datorita sa zicem, erorilor sistemului antivirus avem ceea ce unii numesc personalitate multipla sau posedare.
   Prea mecanicist zis? Poate dar e pe intelesul tuturor.
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: mr din 02 Aprilie 2018, 13:18:00
Omul-masina cred ca este un deziderat impotriva scopului initial pentru care a fost creat omul.
Binenteles, traim vremuri in care nu ne mai aducem aminte, insa chiar si asa, ideea acestei mixari e una nefireasca, cu incompatibilitati evidente (atat pentru materialul biologic cat si pentru ceea ce-l anima). Nu cred ca reprezinta urmatorul pas spre progresul a ceea ce inseamna umanitate, in sensul ei profund. Tehnic e un progres, dar nu spre folosul scopului initial. Poate doar pentru satisfacerea unor pofte...

Iar de cat de benefica poate fi, nu cred ca ne mai putem imbata cu apa rece, radiografiind societatea umana din ultimile doua mii de ani, cel putin... :rainbow:
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere îngereasca / inginerească ori ispită diabolică?
Scris de: Xanadron din 05 Aprilie 2018, 09:26:36
Dictatura AI :evil: se instalează insidios și-n bucătăriile noastre - unde se preconizează că-n curînd frigiderele, cuptoarele etc (și polonicele cred :-D) vor urma algoritmuri independente de voința noastră.
...Dar dependente de a cui? - Citiți și vă cruciți (inclusiv pe HPE.com și alte linkuri recomandate).
- n.b. Evident că adepții *progresului* prin H+ nu se vor cruci deloc.

https://www.naturalnews.com/2018-03-22-future-food-services-may-control-what-you-eat-food-prescribed-by-doctors.html

P.S. @fiulploii: Am zis *deocamdată* fără comentarii, deci urmează și ele - deși ale voastre (inclusiv a lui @mr, concisă dar la obiect) au fost f. interesante, postarea stimabilului @StarDust merită ceva mai amplu... chiar dacă inutil, fiindcă pariez că va rămîne *pe metereze*.
Nici vorbă de temeri așadar - de fapt mă și miră temerea ta că m-aș (mai) putea teme de ceva/cineva, după atîtea călcări în străchini p-aici.  :lol:
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: kandaon din 05 Aprilie 2018, 11:28:11
Cred ca ideea asta transumanista e cu doua taisuri. Poate ajuta omul dar in acelasi timp eu m-as uita si la conceptul din serialul Westworld.

Si anume crearea unor "roboti" umani care sa fie folositi de la diverse munci si servicii pana la personaje realiste in tot felul de scenarii (aici se poate imbina si cu teoria cu matrixul sau universul ca simulare pe calculator) in care niste oameni cu posibilitati se relaxeaza jucandu-se de-a cowboy-ii si indienii, dacii si romanii sau mai stiu eu ce perioade istorice ori lumi fantastice, si unde e permis orice (inclusiv violuri si torturi si pana la crime in masa), pentru ca nu e vorba de "fiinte adevarate". Un joc de calculator transpus in realitate si in care actionezi fizic, mult mai realist decat in fata unui ecran in care doar apesi pe butoane pentru a actiona un fel de avatar ori personaj virtual

Sigur, poti folosi tehnologia pentru a imbunatati corpul uman, dpdv fizic (forta, rezistenta in anumite conditii, sanatate), al unui anumit tip de inteligenta (un computer cuplat la creier poate aduce un plus in anumite situatii), prelungirea vietii etc. Nemurirea e o dorinta straveche a omenirii.

Dar la fel de bine poti creea cu aceleasi tehnologii niste fiinte precum "robotii" din Westworld, pe care sa le controlezi prin intermediul tehnologiei si care sa-ti satisfaca toate dorintele, sa fie servitorii perfecti, de la soldati la prostituate, de la ingineri la muncitori, de la doctori la agricultori si orice alte roluri. Ori unii vor folosi pur si simplu transumanismul ca o metoda de a deveni superior oamenilor "de rand". Exista insa organisme biologice, organice, inclusiv pe Terra, care sunt considerate functional nemuritoare (daca nu sunt ucise accidental ori sufera nu-s ce boli) si care pot folosi ca baza sau idee de pornire pentru un "transumanism" biologic, in care corpul fizic uman sa fie imbunatatit tot prin metode biologice (inclusiv prin inginerii genetice la nivel de ADN).

Desi ma gandesc (mai mult ca si fantezie acum) ca unii, undeva, candva (civilizatii hiper avansate) la un anumit nivel sunt probabil capabili sa-si transfere sufletul/constiinta in orice trup (si lume/univers) si au depasit faza transumanista a combinarii biologicului cu tehnologia ne-biologica/anorganica pentru a dobandi un avans exclusiv in lumea materiala. Astia actioneaza deja nu doar la nivel material ci si energetic si informational

La urma urmei nemurirea poate deveni un pic plictisitoare la un moment dat asa ca astfel de fiinte ar putea folosi universul or l-ar putea adapta (sa nu zic crea) ca pe un camp de distractii in care interactioneaza cu, si folosesc tot felul de fiinte (sa nu zic personaje) mai mult sau mai putin autonome sau independente (pentru a produce si ele ceva original ori neasteptat pentru a surprinde si imbogati experienta desi probabil majoritatea ar fi setate sa actioneze dupa anumite modele) in tot felul de scenarii si peisaje si nivele si perioade de timp.

Unora dintre acestia, de la un anumit nivel, e posibil sa nu le placa insa o upgradare necontrolata a oamenilor, daca e sa ne uitam la ceva scrieri antice, inclusiv biblice, cand ingerii s-au cuplat cu oamenii si copiii lor erau deja ceva mai presus de oamenii "simpli" asa ca s-a dat "delete" si s-a inceput cu o noua omenire (aici TVM are teoria lui despre motivul aparent ale "stergerii" omenirii)



Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Grifon din 05 Aprilie 2018, 23:00:26
Transumanismul...nici măcar nu este un curent per se. Este doar o emanațe evolutivă a materialismului, un apogeu - ba chiar, în opinia mea, deja o patologie.
Cum bine remarca dl.@kandaon, are legătură cu visul imortalități - adică a fricii de moarte. E o consecință firească a gândirii materialiste, ce-si are coșmarul în fenomenul numit ...deces.
Organe noi...trup nou...totul pentru a amâna (ba poate si anula) inevitabilul. Si pentru ca omul să guste, nestingherit, din tot ce oferă viața -adică...materia.
Una duce la alta, si așa se va dori și înțelepciune fără răbdarea studiului (deh, bagi un soft), forță fără efortul și răbdarea antrenamentului etc...ș.a.m.d.
Ce mare lucru ? Un biceps dublu ? 500 $ ! O cunoaștere a întregii filosofii ? Mai ieftin ! Un chip de Brad Pitt ? Eh...parcă mai mult, da' merită !
Si tot așa...
Până când ? Păi, până ce Supermanii vor fi, desigur, milionarii. Că la trans-săraci....nici trans-boii nu trag.
Și așa se închide bucla - bucla vicioasă.
Că din materialism ce poate să iasă, dacă nu un și mai crâncen....materialism ?
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: StarDust din 06 Aprilie 2018, 12:22:25
Citat din: Grifon din  05 Aprilie 2018, 23:00:26
...
Cum bine remarca dl.@kandaon, are legătură cu visul imortalități - adică a fricii de moarte. E o consecință firească a gândirii materialiste, ce-si are coșmarul în fenomenul numit ...deces.
...

"Bolduirea" din citat imi apartine, si e lucrul de care ma tem cel mai putin. Exista lucruri mult mai rele.
Eu sunt pasionat de tehnologie, si itr-adevar cred ca aceasta e cea mai buna cale pentru noi in drumul de a deveni fiinte "cosmice". Acelasi drum l-au ales primii oameni cand au inceput sa foloseasca prima piatra pe post de arma de atac/aparare, de a folosi materialele din natura pentru a-si face viata mai confortabila , mai usoara.
Ceea ce se numeste "transhumanism", e in opinia mea acelasi lucru dar la o alta scala.
Daca as alege nemurirea sau o durata foarte mare de viata ar fi pentru un singur motiv: explorarea cosmosului, descoperirea a cat mai multor minunatii (poate chiar si a unor lucruri nu foarte frumoase) care n-am nici un dubiu ca se afla in el, in concluzie, pentru cunoastere.
adevarata capcana si problema in folosirea "masinilor" este asa cum am mai scris influentarea in sens negativ a individului care le foloseste. Acest lucru se vede deja. Cel care le foloseste se expune riscului de a decadea atat moral cat si ca nivel de cunoastere, lucru care e deja vizibil.
Daca insa se depaseste acest prag, cred ca nu mai e nici o problema.

Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: uforever din 06 Aprilie 2018, 13:56:47
Citate cea mai buna cale pentru noi in drumul de a deveni fiinte "cosmice"

Pentru a deveni fiinte cosmice, asta implica o asimilare la natura cosmosului. Actuala tehnologie in nici un caz nu face parte din natura universului, atata timp cat e intr-o continua competitie. Tehnologia terrana nici macar nu cred ca apartine omenirii, e doar o momeala a anumitor fiinte, pentru a ne atrofia capacitatile, pe care acum le numim supranaturale, paranormale...etc.  Acele capacitati fac parte din fiinta cosmica si din natura cosmosului, aceea este tehnologie umana. Poate ca omul a calatorit sau va calatori in spatiu, dar totul se rezuma doar la o singura dimensiune, printre cele mai coborate, cea vizibila noua. Cu actuala tehnologie ne indepartam de natura universului, cautand doar in exterior, bazandu-ne doar pe ceea ce e tangibil. Stiinta a devenit o religie periculoasa, ne indepartam de lumea invizibila si bagam pe gat tot ce ni se ofera, tot ce e demonstrabil si vizibil. Mintea umana e foarte limitata si foarte poluata, nu poti avea acces la natura universului cu un corp atat de poluat. Acel corp trebuie sa sufere niste transformari, iar acestea se produc din interior spre exterior. Cate dintre gandurile noastre ne apartin? Greu de spus in dimensiunea asta, unde toate entitatile ne pot vedea, dar noi ba. Toti au un ochi aici, pe cand omul bajbaie cautand confortul tehnologic si crezand orbeste in orice e oficial, demonstrabil, stiintific. Nu spune nimeni ca tehnologia e rea, doar ca-i foarte inapoiata si nu va ajunge niciodata prea departe, atata timp cat directia e doar una si este gresita, sa nu mai vorbesc de provenienta. Exista o diferenta uriasa intre cei care creeaza dimensiuni/planete, cei care umbla cu "ligheanele" lor dintr-o dimensiune intr-alta si cei ca noi, ce nu suntem in stare nici macar sa fim stapanii propiilor noastre corpuri. Ce ne-am fi facut fara tehnologie? Uite asta e intrebarea mea...Unde am fi fost acum fara evolutia tehnologica? E doar intelegerea mea de pana acum. Vorba aia, parerea mea!!!
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: StarDust din 06 Aprilie 2018, 14:24:11
@uforever, e un punct de vedere greu de ignorat, si inteleg pe unde bati. Si eu m-am intrebat asta, dar pana una alta pentru mine doar tehnologia e ceva palpabil si promitator. Cand o sa vad si alte cai de a evolua si progresa in universul fizic probabil ca o sa discut de ele. Deocamdata ceea ce vedem, ceea ce ofera tehnologia pare cel mai promitator. Cel putin pentru mine.
Progresul tehnologic evolueaza exponential, tehnologia de maine va putea realiza probabil lucruri care acum ni se par "minuni" sau tin de domeniul fantasticului.
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: uforever din 06 Aprilie 2018, 14:37:00
Later Edit:
CitatCel care le foloseste se expune riscului de a decadea atat moral cat si ca nivel de cunoastere, lucru care e deja vizibil.
Asta mi-a scapat!!! E viceversa, tocmai pentru ca a decazut moral, le foloseste. Nu poate vedea adevarul clar, asa ca face lucruri fara nici o baza, un inceput ar fi fost moralitatea. Toti vorbesc despre valori materiale, despre valori spirituale, toti creeaza doar pentru binele si confortul omenirii, dar sunt intr-o stransa competitie, oferind ofranda entitatilor ce-i conduc in actiunile lor.
A nu se intelege ca fac pe iluminatul/luminatul  pe aici :lol: :lol: :lol:, e doar intelegerea si simtirea mea, in urma unor experiente. 
asta trebuia sa apara in primul post... :wink:

CitatCand o sa vad si alte cai de a evolua si progresa in universul fizic probabil ca o sa discut de ele.

Esti sigur ca ai eliminat toate posibilitatile? Intreb si eu, nu fac pe desteptul. Eu m-am riscat si am incercat si alte cai. Culmea e ca lucrurile au devenit foarte "fizice" la un moment dat. Toti avem acces la univers, dar calea e grea, deoarece am prins radacini puternice in societatea asta umana. Iluzia e foarte mare, altfel ne-am trai fiecare secunda diferit.

Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: StarDust din 06 Aprilie 2018, 16:59:47
Chiar si un individ bine intentionat poate cadea in capcana puterii oferita de tehnologie.
Da, lumea asa cum e acum nu prea merita sa devina o civilizatie cosmica, asa cum am mai scris pe forum, deocamdata suntem doar niste primate inzestrate cu tehnologie.
Peste tot pe unde mergem nu facem altceva decat sa distrugem si sa "ne luam capetele". Exemple la ora actuala peste tot pe planeta.

Nu, nu sunt sigur ca am epuizat toate posibilitatile, dar pe moment, doar tehnologia imi ofera ceva palpabil.

Insa sa speram ca lucrurile se vor schimba. Eu inca mai sper.
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: uforever din 06 Aprilie 2018, 17:29:02
CitatDa, lumea asa cum e acum nu prea merita sa devina o civilizatie cosmica, asa cum am mai scris pe forum, deocamdata suntem doar niste primate inzestrate cu tehnologie.

Da, dar niste "primate" cu spirite inalte, cu un corp(corpuri) pe care tot universul il ravneste, altfel nu ne-ar mai "incaleca" pe aici. Cat despre tehnologie, banuiesc ca te referi la interiorul nostru(informatie in stare latenta, mesaje, capacitati), caci in exterior suntem demni de mila. Sunt "animale" cu mult mai dezvoltate decat noi, cu o tehnologie extrem de avansata in multiversul asta.
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: fiulploii din 06 Aprilie 2018, 17:35:32
Faine răspunsuri insa vad ca toata lumea "dă" in latura "bicisnică"  a omului. @uforever si @Stardust, puteți renunța la o mână sau la un picior? Ca sa evoluați , nu din alt motiv.
    Cu alte cuvinte, poti renunta la ceva ce face parte din natura umana? Poti sa renunti sa folosesti mana dreapta? Sau piciorul stang?

    Faptul ca proiectam in exterior responsabilitatile " negative" seamana cumva cu ...vai, ce băieți buni si ce fete magnifice ie noi insa maleficii extra sau intra dimensionali ne-au spurcatără si ne-au moleşit cu tehnika....  :lol:

   Nu e ciudat ca uitam: natura nu face nimic inutil sau in plus - explicatie pt atei , suntem facuti dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu - explicatie pt religiosi .
   Adecă, oare la ce ne foloseste " războiniceala" si competitia pe care o manifestam mai mult sau mai putin?
    Dupa parerea mea actuala cand incercam sa anihilam fie latura materiala , fie latura imateriala , ne automutilam.

 
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: uforever din 06 Aprilie 2018, 18:48:36
CitatCu alte cuvinte, poti renunta la ceva ce face parte din natura umana? Poti sa renunti sa folosesti mana dreapta? Sau piciorul stang?

    Faptul ca proiectam in exterior responsabilitatile " negative" seamana cumva cu ...vai, ce băieți buni si ce fete magnifice ie noi insa maleficii extra sau intra dimensionali ne-au spurcatără si ne-au moleşit cu tehnika....  :lol:

Aici nu vorbim despre natura umana postnatala, aici vorbim de natura originara a spiritului uman, asa ca poti renunta la dependente, atasamente formate in timp, dupa incarnare evident, nu am pus la socoteala "bucata" carata de-a lungul incarnarilor. Cat despre maleficii dimensionali, am oferit doar o posibila explicatie, de ce ne interfereaza pe aici. Toata "razboiniceala" si competitia foloseste cuiva cu siguranta, caci de n-ar fi nu s-ar povesti si n-am avea ce cauta in aceasta dimensiune iluzorie, unde unii cauta confortul si fericirea, cand de fapt aici s-ar plati niste facturi si s-ar onora niste contracte.
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Grifon din 06 Aprilie 2018, 21:24:32
Pe linia celor discutate, o bună completare ar fi trilogia prequel la "Dune", scrisă de fiul lui Frank Herbert (Brian) în colaborare cu Kevin J.Anderson.
Deși fiul nu se ridică, în stil si profunzime, la înălțimea tatălui, merită citită. Se va vedea, chiar din debut, viziunea unui viitor transumanist - demni de urmărit fiind predilect " titanii" si "cogitorii" (ființe ce śi-au translat conștiința în structuri cyber, pentru a se bucura de eternitate).
Se va și înțelege astfel cum a pornit "Jihadul Butlerian", si de ce Herbert ăl bătrân imaginase un viitor...fără machines.
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: hoinar din 08 Iunie 2018, 14:27:04
Citat din: uforever din  06 Aprilie 2018, 13:56:47
Pentru a deveni fiinte cosmice, asta implica o asimilare la natura cosmosului. Actuala tehnologie in nici un caz nu face parte din natura universului, atata timp cat e intr-o continua competitie. Tehnologia terrana nici macar nu cred ca apartine omenirii, e doar o momeala a anumitor fiinte, pentru a ne atrofia capacitatile, pe care acum le numim supranaturale, paranormale...etc.  Acele capacitati fac parte din fiinta cosmica si din natura cosmosului, aceea este tehnologie umana. Poate ca omul a calatorit sau va calatori in spatiu, dar totul se rezuma doar la o singura dimensiune, printre cele mai coborate, cea vizibila noua. Cu actuala tehnologie ne indepartam de natura universului, cautand doar in exterior, bazandu-ne doar pe ceea ce e tangibil. Stiinta a devenit o religie periculoasa, ne indepartam de lumea invizibila si bagam pe gat tot ce ni se ofera, tot ce e demonstrabil si vizibil. Mintea umana e foarte limitata si foarte poluata, nu poti avea acces la natura universului cu un corp atat de poluat. Acel corp trebuie sa sufere niste transformari, iar acestea se produc din interior spre exterior. Cate dintre gandurile noastre ne apartin? Greu de spus in dimensiunea asta, unde toate entitatile ne pot vedea, dar noi ba. Toti au un ochi aici, pe cand omul bajbaie cautand confortul tehnologic si crezand orbeste in orice e oficial, demonstrabil, stiintific. Nu spune nimeni ca tehnologia e rea, doar ca-i foarte inapoiata si nu va ajunge niciodata prea departe, atata timp cat directia e doar una si este gresita, sa nu mai vorbesc de provenienta. Exista o diferenta uriasa intre cei care creeaza dimensiuni/planete, cei care umbla cu "ligheanele" lor dintr-o dimensiune intr-alta si cei ca noi, ce nu suntem in stare nici macar sa fim stapanii propiilor noastre corpuri. Ce ne-am fi facut fara tehnologie? Uite asta e intrebarea mea...Unde am fi fost acum fara evolutia tehnologica? E doar intelegerea mea de pana acum. Vorba aia, parerea mea!!!

Sunt convins ca mutatul muntilor nu este o metafora. Lumea s-ar schimba in bine daca oamenii si-ar dori binele in lume.

@uforever: absolut exceptional!
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: abyss din 08 Iunie 2018, 21:11:09
@uforever: Ce inseamna "fara tehnologie"?
@hoinar : Ce inseamna "mutatul muntilor nu este o metafora"?
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: hoinar din 08 Iunie 2018, 21:43:17
Cred cu tarie ca suntem adormiti, cu simturile amortite insa capabili de ceea ce in stadiul actual consideram a fi minuni. Mutatul muntilor,  expus metaforic in Biblie, cred ca poate fi atins la propriu.
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Grifon din 08 Iunie 2018, 22:19:57
Nu ești singurul care crede asta, dle.@hoinar. Luând aceste premise drept certe, ne mai chinuim, din vreme în vreme, să ne "dezghețăm" potențialul, încercând să îmbinăm teoria cu practica.

Însă pentru că pe acest subiect se vorbește predilect despre tehnologie, zic să nu ne plasăm nici antagonic față de ea. Cum am mai afirmat de vreo două-trei ori, tehnologia (ca orice altă unealtă, de altfel) nu e nici "bună", nici " rea" - utilizatorii fiind cei care-i "împrumută" asemenea valențe.

Să ne gândim doar la studiile care s-au făcut în ultimii 50 de ani pe zona para-psi. În sprijinul cercetării au lucrat tehnicieni, s-au întrebuințat masiv electrozi, osciloscoape, tomografe, radiografii, etc.
Așa s-a ajuns a se demonstra, chiar experimental, că "gândul este energie"
O energie care, da, de-ar mai fi întrunite si alte premise, cred c-ar putea "muta și munții"
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: abyss din 08 Iunie 2018, 23:07:20
De acord cu domniile voastre.
Dar presupunand ca tehnologia (ori ce intelegem noi ca fiind asa) e o ispita diavoleasca...
Cum poate fi atins la propriu si fara tehnologie "mutatul muntilor"? In opinia voastra sau a altcuiva, fie ea rostita si in linii generale.
Sunt chiar interesat de opiniile tuturor pe aceasta tema. In special a acelora care isi doresc o lume fara tehnologii.

De exemplu, cum poate fi mutat un bob de muștar?
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: uforever din 10 Iunie 2018, 08:52:47
Citat din: abyss din  08 Iunie 2018, 21:11:09
@uforever: Ce inseamna "fara tehnologie"?
@hoinar : Ce inseamna "mutatul muntilor nu este o metafora"?
Hai sa incepem cu o povestioara:

Hua Tuo a văzut o tumoare pe creierul lui Cao Cao şi a
vrut s‑o extirpe, deschizându‑i craniul. Dar auzind asta, Cao
Cao a crezut că Hua Tuo voia să‑l omoare şi l‑a aruncat în
închisoare, unde Hua Tuo a şi murit. Atunci când Cao Cao s‑a
îmbolnăvit, şi‑a amintit de Hua Tuo şi a trimis să‑l caute, dar
acesta murise deja. Mai târziu, Cao Cao a murit într‑adevăr
de acea boală. Cum de a ştiut Hua Tuo? Foarte simplu, a
văzut‑o. Este o capacitate extraordinară pe care o avem noi,
fiinţele umane şi pe care o aveau toţi marii medici din trecut.
După deschiderea ochiului celest, privind dintr‑o parte se pot
vedea, în acelaşi timp, toate cele patru părţi ale corpului uman.
Examinându‑l din faţă se poate vedea spatele, partea stângă şi
partea dreaptă. Poate fi examinat şi în secţiune, strat după strat.
Se poate trece de asemenea dincolo de dimensiunea noastră
pentru a vedea cauza fundamentală a bolii. Sunt instrumentele
medicale actuale capabile de aşa ceva? Sunt încă departe de asta,
ar mai trebui încă o mie de ani! Tomografia, ultrasunetele şi
razele X ne permit şi ele să vedem în interiorul corpului uman,
doar că aceste aparate sunt foarte masive. Aceste aparate de dimensiuni
mari sunt netransportabile şi de altfel, ele nu pot
funcţiona fără electricitate. Pe când ochiul celest îl ai tot timpul
cu tine oriunde mergi şi nu consumă curent electric. Se pot
ele compara? 

(Zhuan Falun-Li Hongzhi).

Unii spun: ,,Dacă am fi urmat calea ştiinţei antice chineze,
am mai fi avut astăzi maşini şi trenuri? Am mai fi avut
modernizarea actuală?" Eu spun că nu puteţi înţelege alte
situaţii, trăind în mediul acesta de aici. Trebuie să vă schimbaţi
drastic mentalitatea şi concepţiile. Fără televiziune, oamenii ar
fi avut un televizor în frunte şi ar fi putut să vadă tot ce vroiau
să vadă, ar fi avut de asemenea şi capacităţi supranaturale.
Fără trenuri şi maşini, oamenii ar fi putut să se ridice în aer
din locul în care erau aşezaţi, fără a folosi un ascensor. Asta
ar fi putut aduce o stare diferită în evoluţia societăţii, care nu
s‑ar fi limitat neapărat la acest cadru. Farfuriile zburătoare ale
extratereştrilor vin şi pleacă cu o viteză incredibilă. Ele se pot
mări sau micşora. Ei au luat o altă cale de dezvoltare, chiar mai
diferită, aceasta fiind o altă abordare ştiinţifică.

(Zhuan Falun-Li Hongzhi).

Recomand cartea Zhuan Falun, a domnului Li Hongzhi. Sa fiu sincer, recomand studiul, citirea repetata a cartii, nu poate fi asimilata dintr-o data, indiferent de nivelul de initiere. Se poate gasi cu doar o cautare pe "gogu".  Dupa parerea mea, aceste doua citate spun foarte mult vis-a-vis de tehnologia actuala. Cat despre "mutatul muntilor" si cum poate fi atinsa aceasta capacitate, am avea ceva mai mult de discutat pe tema asta. Asta implica lucruri foarte profunde, in primul rand renuntarea la niste notiuni formate post-natal. Eu as incepe prin a nu cauta aceasta capacitate.  :lol: Am mai discutat despre asta, aceste capacitati sunt doar efecte secundare si oricum nu-ti folosesc la nimic. Cultivarea nu e joaca de copii, cultivarea este foarte serioasa, iar cautarea ochiului celest sau a capacitatilor supranaturale, aduce probleme foarte mari, cunosc cazuri concrete. Pana la urma ce vrem sa facem cu aceste capacitati, vrem sa le folosim in societatea umana, nu? In majoritatea cazurilor cam asta e scopul. Ei bine daca le primesti, ar fi bine sa te intrebi de unde le-ai primit. Le-ai primit pentru ca ai practicat bine? Ce-ai de gand sa faci cu ele? Daca intr-o noapte ai un vis agitat si a doua zi gasesti cerul si pamantul intoarse pe dos? Ar fi permis asa ceva? De ce oamenii care au asemenea capacitati nu le afiseaza public? Probabil pentru ca deja au o intelegere corecta, un caracter inalt si un nivel de cultivare si practica ridicat. Nivelul cuiva nu se masoara in capacitati supranaturale, vorbesc in cunostinta de cauza. Un om ce a obtinut natural aceste capacitati, prin propia practica si cultivare, este garantat ca nu le va afisa, pentru ca e foarte constient ca le va pierde, va cadea dintr-o data. Merita efortul?
De ce spun ca ar trebui renuntat la anumite notiuni? Cat timp o sa consideram virtutea ideologie si divinul superstitie, cat timp nu ne vom face mintea sa taca, nu ne putem apropia de natura universului. Cu atasamente si sentimente umane, nu poti transcende, nu poti ajunge la spiritul originar.
Ce este tehnologia actuala? O continua competitie, o dependenta, poluare, iluzie..."un orb ce pipaie un elefant".Ei spun ca evolutia tehnologica este pentru om, pentru confortul acestuia, pentru binele omenirii, asa o fi? Sper sa nu ne trezim intr-o zi fara aceasta, incapabili sa supravietuim, fiind dependenti intr-o mare masura. Aceasta tehnologie a adus lumea in haos, nu suntem capabili s-o stapanim si cei care ne-au "oferit-o" stiu asta. Suntem niste "gazde" foarte docile, foarte bune, asta pentru ca nu ne mai intereseaza nici macar sa fim stapanii propiului corp. E foarte trist.
Asta este intelegerea mea pana in acest moment. Daca am aberat imi asum, n-ar fi prima data.  :lol:




Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Grifon din 10 Iunie 2018, 10:52:18
Nu sunt deloc aberații, dle. @uforever - iar în bună măsură subscriu și eu la acest punct de vedere.
De felul meu, fiind mai puțin înclinat spre științe exacte, am preferat mereu aprofundarea științelor umaniste. Așa am ajuns la psihologie / sociologie, iar urmărind firul mai în profunzime am ajuns la para-psihologie, transcendental - si, inevitabil, spre religie.
Totuși, încerc a menține o concepție de mijloc. Aș fi ipocrit negând valoarea tehnologiilor (de orice fel), căci iată, simplul fapt că noi putem convorbi aici, pe forum, e un dar oferit de ele...

Da, cred că omul ar putea substitui multitudinea de mașinării, agregate, gadgets & gizmos, precum explica autorul chinez. Dar, așa cum tehnologia are costuri, și varianta para-psi ar avea. Dacă omul și-ar folosi energia proprie pentru a urca cu liftul, a tele-vedea, a-si conduce trupul (pe drum sau în zbor), a "telefona" telepatic, etc....oare câtă mega-energie internă i-ar trebui ? Si ar mai avea timp și de altceva ?

Tehnologia nu e rea. Mentalitatea care s-a extins însă, de la mecanicismul sec XVII până la triumfalismul IT de azi, abia asta e problema. Mijloacele au ajuns scopuri, formele au ajuns fond. Așa se explică și aberațiile tip "transhumanism", precum și ridicarea AI până la un nivel ...demiurgic (cum tot văd, chiar si pe forum, unele păreri).

Omul, eliminând dimensiunea spiritual/divină din orice ecuație, caută toate răspunsurile în materie. E o soluție atractivă, căci elimină responsabilitatea morală, precum și orice efort interior.

Pe scurt, omul a ajuns să perfecționeze orice în exteriorul său, mai puțin ce era mai important - pe el.

(iar dacă d-ta ți-ai precedat postarea cu o istorioară, sfărșesc si eu cu o anecdotă atribuită lui Napoleon. Cică împăratul, studiind cosmogonia lui Laplace, îl întreabă la sfârșit, cam nedumerit : " D-le marchiz, văd că printre atâtea astre, nebuloase, comete...n-ați pomenit nimic de Dumnezeu !". La care Laplace, dând din umeri, răspunde : "Majestate, în ecuațiile mele, pur si simplu....n-am avut nevoie de asemenea necunoscută!").

Nici tranhumanismul n-are...
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: uforever din 11 Iunie 2018, 08:10:01
CitatDa, cred că omul ar putea substitui multitudinea de mașinării, agregate, gadgets & gizmos, precum explica autorul chinez. Dar, așa cum tehnologia are costuri, și varianta para-psi ar avea. Dacă omul și-ar folosi energia proprie pentru a urca cu liftul, a tele-vedea, a-si conduce trupul (pe drum sau în zbor), a "telefona" telepatic, etc....oare câtă mega-energie internă i-ar trebui ? Si ar mai avea timp și de altceva ?

Timp pentru altceva, pentru ce anume? Sa urmam cursul acestei societati? Convietuire, supravietuire, educatie, instincte, reproducere, la ce se rezuma totul pana la urma? Sa presupunem ca suntem insetati de cunoastere, putem reusi sa dobandim intr-o singura viata toata cunoasterea umana? Ma indoiesc! In schimb, urmand niste principii solide in societatea umana, ne putem inalta. Daca e sa definim inteligenta, eu as spune ca este capacitatea de a te descurca in aceasta dimensiune, pe cand intelepciunea este capacitatea de a te descurca in toate dimensiunile. Revelatie vs. educatie, nu cumva educatia paleste in fata revelatiei?
Mersul acestei societati este in conformitate cu niste aranjamente, nu va veni nimeni sa ne traga de maneca, sa ne spuna "cunoaste-te omule, afla cine esti", ni se fac doar niste aluzii. Exista un principiu in acest Univers, nimeni nu intervine in ceea ce vrei tu sa faci. Asa ca, dupa parerea mea, nu exista nimic mai important decat cautarea sinelui, cautarea in interior, caci in exterior dupa cum se vede, nu e nimic, doar iluzie.
Eu nu mi-as face griji ca nu avem timp pentru altceva, cultivarea in mijlocul societatii umane e cea mai rapida forma de inaltare. Nu e cazul sa ne retragem in munti, sa ne tocim atasamentele, sa induram greutati, fiindca in mijlocul societatii umane gasim rapid cam tot ce avem nevoie. Cam cata mega-energie interna ne-ar trebui? Cam cata karma(energie neagra externa) acumulam de-a lungul vietii(vietior). Subiectul e foarte vast, asta din cauza notiunilor umane, suntem adanc inradacinati in "cuva cu vopsea" a societatii umane. 
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: abyss din 11 Iunie 2018, 10:35:37
Cum poate fi mutat un bob de muștar sau o picătură de apă ?

Fără un raspuns clar care sa genereze concret rezultate toate vorbele frumoase raman basme-fantasme.

La intrebarea cum faci focul ... s-a raspuns cu multa vreme in urma. Azi patronii religiilor si-au făcut gușa mare ... fara sa mai meargă pe ape, fara sa scoale mortii ori alte fantasme devenite schizofrenie pură in lipsa unei dovezi minimale precum un bob de muștar...
Basme... in lipsa metodelor si disciplinelor cu mult timp în urmă uitate (probabil?).
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere îngerească ori ispită ET/ID cu scop diabolic?
Scris de: Xanadron din 12 Iunie 2018, 07:59:44
https://www.youtube.com/watch?v=d9lclpajgN8
Linda Moulton Howe being interviewed by Mysterious Outpost at the 2018 Ozark UFO conference discussing the existential threat of artificial intelligence.

Interviu dat de LMH relativ scurt, interesant și ontopic. Merită văzut nu doar fiindcă ar contrazice anecdota apropo de motivul pentru care nu ne contactează majoritatea ET-ilor :martiansmile: - poate doar ăia mai bagabonți, la vreo combinație profitabilă cu tPTB (*Semnul inteligenței realmente superioare în Calea Lactee e să nu ai niciodată relații cu locuitorii Terrei*) :lol: 

Re-focusîndu-ne însă pe bobul de muștar (non)tele-kinezuit de-o vreme (c-au mai fost cazuri de siddhis d-astea demonstrate, dar nu f. recent - de la semi-escrocul Uri Geller ori *adevărata* Nina Kulaghina e cam pauză-n mass-media - http://evz.ro/a-uimit-pentru-prima-data-lumea-stiintifica-femeia-care-misca-obiecte-cu-puterea-mintii-101.html ) - constat deci (ca și agerul moto-amic @hoinar) că hâtrul @uforever poate fi (cînd vrea el :wink:) și f. intuitiv, și corect deductiv-analitic.

Mai clar, Waffenbruder (fără să vreau a te *lumina* că sigur intuiești și tu aceleași schepsisuri, dar te prefaci cu succes că n-ai habar :-D): pare adevărată ipoteza că *mutarea boabelor* sau chiar a munților e permisă doar acelor umani care nu numai c-au atins starea telekineto-capabilă, ci și discernămîntul de-a o folosi în acord c-un Liber-Arbitru Universal deloc cadorisit necondiționat oricărui sac de piele posesor de suflet... doar potențial omnipotent.

Reînvățarea deblocării limitărilor ăstora - uneori și combătînd Răul prin alte Rele - pare să fie deci unul din (nenumăratele) motive pentru care viermuim - a cîta oară? - în 3D, f. probabil și fiindcă am dat-o-n bară cu alte ocazii.
...Cum anume? - în 1001 feluri, poate mutînd cîndva de la 13 km distanță ceva cataroaie-n capu vreunui dujman. :lol:

În fine, tema-i mult mai stufoasă - mai ales în lumina ultimelor evoluții terifiante ale computerelor cuantice -, :evil: așa c-o să revin - după ce răspund însă pe alt topic (deși e cam offtopic) optimismului lăudabil, dar nu și f. realist al lui @hoinar. Tot cu presupuneri, evident, că doar p-astea le am (avem?) în traistă - deocamdată.
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: abyss din 12 Iunie 2018, 12:30:10
Baba asta cu tot respectul pentru operațiile ei estetice, cântă la ostromentul muzical al cabalei care umblă cu ciori marțiene vopsite. Asta e clar...mai ales cand vezi cine e bărba-su.

Pe de alta parte, învățarea mutarii boabelor nu combate ceva sau pe cineva. Învățarea in sine e un proces luminatoriu care nu mai are de a face nimic cu o stare combativa. Atingerea unei înțelegeri profunde asupra naturii personale nu inseamna automat ca ii omori pe toti dupa aceea asa cum ne predica biserica. Vine unu cel mai bun si ne rade pe toți...sau toți marii oameni de știință ,cercetatori = criminali. Si tu te faci ca nu înțelegi presupunând aluzii.

De unde știm noi cine s-a omorât pe aici? Putem specula la nesfârșit tot soiul de basme cu ancient aliens sau alienated ancestors...

Mai clar, pana sa demonstrăm ca tehnologia e diavolul sa vedem daca putem muta un bob de muștar cu.....credinta? Sau erau niște metode și discipline ascunse ori uitate si toata voma aceasta politico-religioasă chiar este o forma de alienare mintală ?
 
Titlu: Re: Transumanismul - încotro?
Scris de: Xanadron din 12 Iunie 2018, 12:54:54
P.S.-completare (L.E.: înainte de-a răspunde și postării tale, compadre, că meriți mai multe vorbe și n-am timp acu-acu) : Exemplul cu răposata Kulaghina e totuși un pic p-alături, capacitățile ei telekinetice (limitate, dar reale) fiind consecința... stricării defectului, :lol: și nu a vreunui efort inițiatic. Mai clar, rezultatul zdruncinării serioase a creierului ei d-o schijă în WW-II. Ce anume circuite i s-au (re)activat atunci prin tărtăcuță, doar Dzeu știe.

Ori, mai exact, proiectanții *softului-bio* limitativ instalat în toți candidații la reîncarnare acum cine știe cîte milenii / potopuri / eoni.
...Aceiași proiectanți care (înclin să) cred că derulează un Timeline cu termene demult stabilite - acum fiind probabil considerat optim momentul începerii *altoirii digitale* a bio-roboților = noi-sufletiștii. :-D Decizie luată însă nu de capu lor (ăla mare :-)) și nu neapărat în urma cîștigării vreunui rezbel intergalactic (părere strict personală și posibil greșită), ci aplicată probabil în urma permisiunii de la un nivel superior Lor.
Rămîn deci la convingerea că o ierarhie strictă e respectată și-n colțul nostru de univers aflat în carantină perfect justificabilă - clar însă că nu-n derularea unor acțiuni irelevante la nivel mega-global. :star:

Scurtissim și pe tema computerelor cuantice, dincolo de presupunerile deja banale/truistice ref. la extinderea continuă a rețelei AI globale - dar și profunde pînă-n rărunchii ADN-istici - prin 5G, digitalizare & conectivitate *benefică*, cashless society, high-speed banking + trade etc.:

Se pare - subliniez *se pare*, neputînd garanta că-i așa... chiar dac-aș ști. V-o zic deci doar ca s-o spun. :-D
Se pare așadar că ultima generație de computere cuantice a reușit *densificarea* bietelor holograme sintetizate pînă acum. Mai exact, ele ar putea fi acum... atinse, = simțite-pipăite. :-o
...Resintetizare a Iluziei Originare de către AI ?! :evil: - aista-i întrebarea-cheie, pe lîngă altele la fel de interesante, legate de scopuri. Care nu s-ar limita la vreo ediție modernizată a proiectului Blue Beam. :star:
...To be continued deci.
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: uforever din 13 Iunie 2018, 09:48:15
CitatMai clar, pana sa demonstrăm ca tehnologia e diavolul sa vedem daca putem muta un bob de muștar cu.....credinta? Sau erau niște metode și discipline ascunse ori uitate si toata voma aceasta politico-religioasă chiar este o forma de alienare mintală ?

N-a spus nimeni ca tehnologia e diavolul, e doar de natura extraterestra, dar universul e mare. Cat despre credinta, e foarte discutabil, religia in forma ei actuala, nu mai poate ajuta pe nimeni cu nimic. Scolile veritabile au ramas extrem de putine, iar maestrii isi ofera singuri titluri mai nou. Sakiamuni spunea ca exista 84.000 de mii de scoli a le Legii. Ma indoiesc ca se referea doar la dimensiunea noastra si oricum o spunea acum peste 2000 ani. N-are rost sa implicam religii, cabale, miscari spirituale, treburi politico-religioase in treaba cu credinta. Mai bine folosim termenul de sacru, credinta poate fi in orice, eu cred si-n farfurii zburatoare de exemplu si cred pe bune.  :lol: O sa dau un exemplu concret, poate asa ma fac inteles. Un ateu exclude sacrul, credinta, divinitatea, divinitatile, fiintele iluminate, ingeri, budhas, malefic, diavoli....etc. Mai nou ateii cred in stiinta, asta pare sa fie noua religie, dar nu discutam acum despre asta. O persoana apropiata mie era ateu, cum e posibil ca unui ateu sa-i bubuie capacitatile supranaturale, fara nici un fel de credinta? Sa spunem ca am facut un experiment si nu ma asteptam la asemenea rezultat. N-o sa spun cu ce a avut contact, pot doar sa spun ca acel lucru era veritabil, exclus halucinatie, posedare, interferenta demonica, autosugestie...etc.  Cand ma refer la capacitati supranaturale, ma refer la mai mult decat "bobul de mustar".
O intrebare pentru nenea abiss si badea Xanadron :wink: Ce inseamna ortodox sau cale ortodoxa?
Bade Xanadron, de ce "hatru" domnule, caci eu nutresc sentimente destul de inalte?  :lol: Si nici nu sunt de la Martorii lui Yehowa.  :wink:
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere diabolică ori ispită îngerească? :-)
Scris de: Xanadron din 13 Iunie 2018, 18:50:30
HẤTRU, -Ă, hâtri, -e, adj., s. m. și f. (Reg.) 1. (Om) glumeț, mucalit, poznaș. 2. (Om) isteț, deștept. ♦ (Om) șiret, viclean. – Din ucr. chytryj.
sursa: DEX '09 (2009)

E de bine deci :wink: (peste 66,6%, :evil: a treia definiție fiind cea mai rară ca sens.)

Back ontopic însă - mai încolo, că-s fără aer condiționat la neuron.
Încă una totuși și mă duc: ortodoxia mă-ndoiesc că nu știi ce-i (adică ce clamează unii patriarhaliști fixiști c-ar fi, spre deosebire de alți babilo-paznici ai Iluziei cu alte fixații la fel de găunos-inutile, doar că-s mai mulți și mai sectarizați ăștia vestici): calea dreaptă -și UNICA valabilă, evident, de urmat pe felia credinței.

...Doxologice (conexe dogmei numeroaselor secte creștine) sînt teoriile astea care au dus la mici/mari schisme cu rol de-nvrăjbire perpetuă, dar n-are rost să intrăm în detaliile dihotomiei catolico-ortodoxe începînd cu Filioqve (originea + ...hai să-i zic disponibilitatea harului, simplist vb.) plus multe alte polarizări formale liturgice, eucharistice etc.
Altfel aș da-o (iar) în pro-gnosticism și/sau filo-origenism, dar nu (mai) vreau să aprind religio-fitile generatoare de loosh pentru arhonței. :-D

P.S. Învățarea practicii unui trai moral/sănătos/smerit etc. (cu reguli chiar utile-n majoritatea lor) ar fi mai importantă, doar că-i abandonată de majoritatea clerului d-acu - domeniu de-i zice ortopraxie.
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: abyss din 14 Iunie 2018, 14:23:11
ortodox sau cale ortodoxa = a urma îndeaproape ideile fondatoare/ principiile inițiale

Care sunt principiile inițiale nene uforever?
Auzi, da tovarășul tău poate muta un bob de muștar? Sa lăsăm deocamdată capacitățile extra avansate. Ca din alea au toți pe acilika.
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: uforever din 14 Iunie 2018, 17:30:38
Citat din: abyss din  14 Iunie 2018, 14:23:11
ortodox sau cale ortodoxa = a urma îndeaproape ideile fondatoare/ principiile inițiale

Care sunt principiile inițiale nene uforever?
Auzi, da tovarășul tău poate muta un bob de muștar? Sa lăsăm deocamdată capacitățile extra avansate. Ca din alea au toți pe acilika.

De cand a ajuns telekinezia cea mai "a dracu" capacitate? :roll: Si care sunt dupa parerea ta capacitatile extra avansate?  :-o
In fine, nu muta nimic, dar nu m-ar mira sa vad asta intr-o zi. Stii ca nu-s zgarcit cu informatiile, dar n-ar fi tocmai indicat sa insir p'aici niste chestii fara voia lui, discutam la un suc. Am vrut doar sa expun o idee, vis-a-vis de credinta vs. capacitati, am spus clar ca era ateu. In ultimul timp incep sa cred c-ar fi vorba de oarece predestinare la unii, plus ceva capacitate innascuta de iluminare(n-am gasit alta rima :lol:).
Principiile initiale? N-oi fi eu vreun iluminat si nu prea ma duce capul, dar cred ca Adevarul si Compasiunea se afla totusi printre ele. Daca nu sunt, mi-am luat teapa toata viata mea(cel putin in asta). Totusi ar trebui sa fie, altfel "Si Dieu n'existait pas, il faudrait l'inventer" (Dacă Dumnezeu n-ar exista, ar trebui inventat). Cred totusi ca aceste principii au o alta insemnatate de la un nivel la altul, de la o dimensiune la alta...etc. Si mai cred totusi, ca inca exista aceasta cale dreapta,
Citatdoar că-i abandonată de majoritatea clerului d-acu
, cum bine zice badea Xanadron.
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: abyss din 14 Iunie 2018, 20:07:23
    Nu stiu care or fi acelea avansate... Dar telekinezia pare mai "a dracu" fiindca implica ceva mai multa energie pare-se. Mie nu imi iese. Imi ies altele , poate mai ale dracu pt altii. Dar asta cu credinta/convingerea/(sau anumite discipline, metode...mama lor de chestii) si mutatul muntior ... e cea mai interesanta acum pentru mine fiindca a fost vehiculata pe aici. Incercam sa inteleg daca nu e vreo metafora sfintita.
Am adus vorba de pricipii fiindca nu am inteles sensul intrebarii tale cu ortodocsii si calea. Oricum nu vreau sa discut despre crestini si caile lor. Am alergie severa. Imi pare rau.

  Chestia asta cu credinta, sfintenia , la altii poarta alta denumire> convingere si iluminare, care in fapt denota energie activata (vibratie) si energie rotativa (curgere). Pentru noi un obiect este sfant, sfintit sau facator de minuni la fel cum o persoana o poate face. La altii la fel. Totusi energia trebuie sa intalneasca o anumita structura ca sa se manifeste. In om desi ea exista trebuie lucrat cu ea ca sa o poti utiliza. Si credeam ca stie cineva cum poti lucra cu ea externalizand-o (cum sfintesc aia diferite lucruri) doar ca a ridica o particula pare mai interesant, presupune o dinamica vie. In fine aflu eu si singur. Am incetat cu boamba de mustar, gata pa. Dar curios cum se agita unii de spaima. Auzi.... se sfarseste civilizatia, isi dau cu bolovani in cap telekinetic....etc. Nasol waffenbruders.

 
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: uforever din 14 Iunie 2018, 21:46:03
Asta cu sfintenia se numeste consacrare in buddhism si nu prea mai stie nimeni s-o faca, pentru ca si la aia sensul si metodele au deviat, lucru care este foarte periculos.
Am intrebat de cale ortodoxa, pentru ca am observat ca asta la origine nu are legatura cu crestinismul. Exista cale ortodoxa in China de exemplu si n-are nici o legatura cu ce stiam eu despre ortodoxism.
Aia cu mutatul muntilor nu e nici o metafora dupa parerea mea, dar n-am vazut pe nimeni sa mute un bolovan inca.  :lol:
Cand te prinzi cum se poate realiza telekinezia, poate jucam un sah telekinetic, eventual in alta dimensiune, ca pe aici isi mai dau cu bolovani in cap.(eu am zis asta? :roll:)  :lol:
Titlu: Re: Transumanismul - Origin Unknown
Scris de: abyss din 14 Iunie 2018, 23:15:46
2036 Origin Unknown
Regizor: Hasraf Dulull
Descriere: 2036 Origin Unknown (2018) film online gratis cu subtitrare in limba romana.Anul 2030, cand omenirea îşi vede visul cu ochii, şi anume, călătoria spre planeta Marte, cu naveta Rover 5, condusă de omul de ştiinţă Jake Wilson, cu ajutorul Inteligenţei Articiale, ARTI. Însă înainte de aterizare, nava este surprinsă de o furtună puternică, fapt ce duce la prăbuşirea acesteia. După şase ani, în 2036, se hotărăşte trimiterea unei nave robotizate pe planeta Marte, pentru a ancheta cauzele prăbuşirii navei Rover 5. La Controlul Misiunii se află Mack Wilson, una din fiicele lui Jack Wilson, dornică să afle adevărul despre prăbuşirea tatălui ei pe planeta roşie. În misiunea sa, Mack este ajutată de ARTI, o inteligenţă artificială evoluată, proiectată să poată conduce o misiune spaţială fără a asculta de ordinele umane. La sosirea pe Marte, nava captează nişte semnale de origine necunoscută, care sunt emise de un monolit cubic îngropat în solul marţian.Vizionare placuta!

VIZIONEAZA AICI>
https://1fiagfb.oloadcdn.net/dl/l/X7b4dCDwS6450wHm/kC2nyXC-2II/2036.Origin.Unknown.2018.720p.WEB-DL.XviD.AC3-FGT.mp4?mime=true



Deadpool 2 (2018) Film online subtitrat HD
https://oload.download/embed/rU8C3BsiVnM
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere îngerească ori ispită a derapării offtopic?
Scris de: Xanadron din 15 Iunie 2018, 06:33:35
Citat din: abyss din  14 Iunie 2018, 20:07:23

(1) Am adus vorba de pricipii fiindca nu am inteles sensul intrebarii tale cu ortodocsii si calea. Oricum nu vreau sa discut despre crestini si caile lor. Am alergie severa. Imi pare rau.

(2)  Chestia asta cu credinta, sfintenia , la altii poarta alta denumire> convingere si iluminare, care in fapt denota energie activata (vibratie) si energie rotativa (curgere). Pentru noi un obiect este sfant, sfintit sau facator de minuni la fel cum o persoana o poate face. La altii la fel. Totusi energia trebuie sa intalneasca o anumita structura ca sa se manifeste. In om desi ea exista trebuie lucrat cu ea ca sa o poti utiliza. Si credeam ca stie cineva cum poti lucra cu ea externalizand-o (cum sfintesc aia diferite lucruri) doar ca a ridica o particula pare mai interesant, presupune o dinamica vie. In fine aflu eu si singur.

(3)Am incetat cu boamba de mustar, gata pa. Dar curios cum se agita unii de spaima. Auzi.... se sfarseste civilizatia, isi dau cu bolovani in cap telekinetic....etc. Nasol waffenbruders.
(3) - Încep de-andoaselea, ca să fiu în ton cu înțelegerea ta diametral opusă a postării le care faci aluzie, Wffbrd. Posibil ce-i drept să scriu eu acu pe ultima sută de parseci :planet: mai dezlînat ca ăia 42% analfabeți d-a VIII-a la Evaluarea Națională, :lol: dar ești poate și tu obosit (idem amicul @hoinar, care-i și el o minte brici usually.)
Mai clar: încercam doar o figură de stil oareșcum pamfletaristică, asociind un termen / eveniment mai mult decît improbabil (un pilot de TR3-B/C/XY să fie lăsat a pălăvrăgi p-un forum) cu acțiuni-consecințe produse de tartorii lui-șefi la fel de improbabile... deși-n teorie posibile.
La fel cu telekineto-bolovănirea, zvîrlită-n postare doar ca posibil rateu karmic personal al vreunui semi-inițiat din precambrian - și nu ca scenariu belicos galactic, deși au fost și d-astea destule (v. asteroizii-resturi ale ex-planetei Tiamat), dar nu purtate tele-kinezește.

(1) - pă sărite acu, să vă buimăcesc definitiv. :-D
Eu n-am alergie, așa că mai hulesc o țîră: *principiile inițiale*, ale *părinților fondatori* etc. clamate de doxologii ortodocși sînt doar aburi contorsionați progresiv în devla lor de la Niceea-ncoa (climax: talibanicii imperatori C-tin/Elena.) Altfel - varianta onestă, pffui, ce-am ajuns să cer și io popilor - auto-clamații teoreticieni ortodocși ar trebui să coboare-n timp (cu mult) înainte de Origen, pavlicienii din Efes, esenieni etc.
(2) - Corectă (zic și eu să n-adorm, nefiind savant britanic cu păru vîlvoi :mrgreen:) presupunerea ta că *energia trebuie sa intalneasca o anumita structura ca sa se manifeste* - ca-n teoria Universului Electric și-a unui Sistem Solar asemenea :star: în care are fiecare planetă modulează cum vrea mușchii ei energia venită / primită constant (și nu invers proporțional cu distanța) de la Soare.

Multe ar mai fi de zis, dar ies acu fugărit de timp - realizînd simultan și cîîît de offtopic sîntem.
I ll be back deci - dar fără să mai dau impresia de Terminator o să-ncerc.  :wink:
Titlu: Re: Transmustarismul transmontan
Scris de: Aseneth din 15 Iunie 2018, 13:26:00
Lui Iisus i se atribuie cuvintele :
Împărăţia cerurilor este asemenea grăuntelui de muştar, pe care, luându-l, omul l-a semănat în ţarina sa și care este mai mic decât toate seminţele, dar când a crescut este mai mare decât toate legumele şi se face pom, încât vin păsările cerului şi se sălăşluiesc în ramurile lui

Lasam la o parte filosofia semintei de mustar si luam de bune unitatile de masura a celui/celor ce a spus aceste cuvinte : din cea mai mica chestie, iese cea mai mare chestie.
Mergem la paragraful cu credinta. Legand cele doua paragrafe, iese ca daca ai credinta cat cea mai mica chestie, poti sa muti cea mai mare chestie ( muntele fiind mai mare decat planta de mustar, probabil era intruchiparea infinitului, a imensitatii).

Nu stiu daca mustarul in sine are proprietati mai speciale decat alte plante, cred ca marimile conteaza ( in cazul de fata) : contrastul.

Eu mi-am luat niste seminte de mustar si niciuna nu vroia sa mute muntii, deci sigur e parabola.

In incheierea acestei postari, voi reda si parafrazarea dupa Francis Bacon ( autor anonim)

Omul: - Munte, muta-te de aici pana acolo!
Muntele: - Da' muta-te tu!



Titlu: Re: Transumanismu-n anagramo-permutări cabalistice
Scris de: Xanadron din 15 Iunie 2018, 15:18:17
 :-D Hai că-n ritmul ăsta mutăm aici Pagina Co(s)mică, ex-Eminență Cenuștie...

Spre deosebire de Ex-excelența Voastră, io m-am abținut (cu greu) să n-o ard și mai pe arătură, bobul abyssal re-aducîndu-mi în memorie povești d-ale bunicului, Baphomet să-l legene pe unde-o fi acu (apropitar și de crîșmă după WW-I) - cu mușterii făcuți mangă cărora le sărea muștarul cînd le cerea măl.A.I.ul pe șnapsuri.
...Deci tele-kinezi deveneau și ei cumva, doar auzind de A.I. :lol:

Ceva mai serios, și mai incredibil îmi pare contrastul dimensional dintre sămînța de tutun (aproape microscopică - 0,3 mm cred) și planta matură, care poate atinge +3 metri. Umflare mai abitir ca accizele UE pe țigări.
La fel, sînt micro-semințe ajunse rădăcini care mută/crapă și stînci (prin extensie... indulgentă și munți deci) - voilà cum ajungem tot la axarea anti-entropică a energiilor *invizibile* din țarcul nostru.
Titlu: Re: Transumanismul - alergare ingereasca ori inginerie diabolica? :)))
Scris de: fiulploii din 15 Iunie 2018, 15:35:38
... şi când ma gândesc ca aici postam cei mai rapizi spermatozoizi ( dintre milioane de exemplare) in cursa lor spre ovulele-regine.. :lol:
.... ma intreb: cel mai rapid in ce masura o fi si cel mai bun calitativ?  :roll:

    Se pare ca durata vietii omului trebuue sa fie scurta pt accelerarea dezvoltarii spre ceva anume iar 70 de ani de activitate par a fi perioada optima si rentabila pt a realiza acest obiectiv. Nemurirea sau viata lunga e in alt experiment ...
  PS. apropo, spermatozoizii astia sunt clone? Identici adica unul cu altul, milioane si milioane de exemplare?
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Aseneth din 15 Iunie 2018, 15:52:47
@fiul ploii

Nu stiu la ce te referi, dar eu cred ca este un singur spermatozoid, care se misca atat de repede incat sparge liniile temporare si lasa amprente pe unde trece, de aceea pare ca sunt mai multi, dar de fapt este unul singur.
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: fiulploii din 15 Iunie 2018, 17:32:18
@Aseneth,

dupa cum se zicea mai-nainte, un bob de credinta poate muta muntii din loc  :lol: The only One poate fi posibil in conditiile sugerate de tine.
  In aceeasi cheie, spermatozoizii nu sunt identici si dupa cum stim, natura nu face risipa de energie sau materie de aceea ar fi posibil ca asta sa fie o dovada ca exista in jur de 5 mimioane de variante de "amprente" ale universului. In fiecare varianta e viabil doar unul iar ovulul este punctul comun al tuturor posibilităților sau posibili-taților.  :wink:
   Ce avem de fapt aici? O informatie comuna si accesibila tuturor variantelor de univers pe care se lipeste sau in care patrunde o informatie variabila, caracteristica fiecarei variante posibile. Asta ar putea sa insemne ca exista o cale de iesire din matrixul universului alfa , de exemplu. Iesind din alfa patrundem in beta sau delta sau oricare alta varianta functie de...ce modificam. Cum scapam de cele aproximativ 5 milioane de variante de univers? S-ar putea ca raspunsul sa fie: ascensiunea sau inaltarea, o tehnica prin care se produce transformarea si a corpului fizic in materie...de structura energetica. Din cate stiu eu, mantuirea nu este si nu produce inaltare, e ceva mai ..slab calitativ, un fel de ..nu stiu :)).
   Si ca de obicei, exista calea fara aparate si alte proptele tehnologice dar si calea unei hibridizari bio-metalice - simplist vorbind.
   Amandoua inseamna transumanism dupa parerea mea.
Lămurită eşti?  :-D
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Aseneth din 15 Iunie 2018, 17:55:01
Cred ca nelamurirea iti apartine, fiu al ploii.
Eu le stiu pe toate, activez pe forum doar de dragul oamenilor.
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: fiulploii din 15 Iunie 2018, 17:58:48
Citat din: Aseneth din  15 Iunie 2018, 17:55:01
Cred ca nelamurirea iti apartine, fiu al ploii.
Eu le stiu pe toate, activez pe forum doar de dragul oamenilor.

:lol:  adevar grăit-ai Milady ! O eternitate placuta in continuare!
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Aseneth din 15 Iunie 2018, 21:59:44
Citat din: Grifon din  15 Iunie 2018, 19:56:46
Lăsând deocamdată la o parte misterioasa elevare din degete, o să încerc să-ți răspund aici, dle.@abyss, la curiozitatea cu "mutatul" bobului de muștar.

În primul rând, ca să fie foarte clar, nici eu n-am izbutit vreodată o șmecherie telekinetică. Am făcut cândva câteva încercări, dar văzând că nesimțita de hârtiuță nu vrea să miște, am lăsat-o în....XXXX.

Problema cu telekinezia e ca in rarele ocazii in care am tatonat-o, eu vroiam sa misc ceva fara sa ating, iar in minte imi venea mereu intrebarea : Dar de ce? De ce sa misti un obiect fara sa il atingi? Care e scopul?
Si, sincer, nu vad scopul. Pentru altele am vazut si am reusit mai mult sau mai putin. Dar telekinezia e frumoasa doar in seriale tv.
Dati-mi un punct de sprijin. Un motiv nobil pentru care sa miscam lucrurile cu puterea gandului.

Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: abyss din 16 Iunie 2018, 22:20:43
Scopul este calea in sine, parcursul, slefuirea, transformarea interioara ... nu ceea ce dobandesti la final. Credeam ca e de la sine inteles. Ca sa ridici un bob de mustar cu credinta sau convingere trebuie sa intelegi/simti natura existentei si parghiile ei, precum si natura universului interior. Precum sus asa si jos, precum in afara asa si in launtru. Soarele de pe cer si soarele interior, etc.
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: hoinar din 20 Octombrie 2020, 06:32:38
Ce inseamna sa crezi cu adevarat? Inseamna ca atat constient dar si subconstient, mintea ta sa creada. Figurativ Biblia spune ca prin credinta, putem muta muntii. Eu cred insa ca putem interpreta la propriu acest mesaj.

Copiii, pana la varsta de 7 ani, primesc informatie si-si insusesc capacitati care nu sunt transmise de parinti. Singurul lucru pe care parintii il transmit copiilor, sunt limitarile, dupa parerea mea. Asa cum un computer de ultima generatie poate rula atat un sistem de operare arhaic insa compatibil din 1980,  dar si ultima generatie de OS din 2020, asa si copiii - ce ne sunt dati - absorb in limita capacitatii parintilor.

De ce am vrea sa mutam muntii? La fel ca in cazul mutatului unui scaun cu puterea mainilor, mutatul muntilor ar putea fi si el dorit insa atingerea unui astfel de nivel de empatie si vibratie sunt convins ca ne-ar impiedica sa mutilam o entitate vie ca Terra, mutandu-i muntii sau blocandu-i curgerile de apa.

Din punctul meu de vedere, transhumanismul nu este decat un urmator pas in incercarea de a ne indeparta de adevar. Pana si termenii in Engleza si Română ai pasilor predecesori sunt sugestivi: distractie (foarte similar cu "a distrage" de la ceva), entertainment (enter the taint-ment).

Daca as putea face mai multa liniste in jurul meu, as cere puterea de a vindeca. Bobul de mustar il pot muta de colo colo extrem de rapid, am facut-o de multe ori folosindu-mi mainile. Insa o capacitate latenta de care am uitat, ar fi aceea de a vindeca plante, animale, oameni. Sunt sigur ca ce nu trebuie a fi vindecat, nu-l vei putea vindeca. Si-n plus nu am indeajuns de multa incredere in proasta mea programare si limitare incat sa cred ca as folosi puterile lui Superman in cauze universal-nobile.
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: mr din 28 Noiembrie 2020, 14:52:06
Citat din: uforever din  06 Aprilie 2018, 13:56:47
Pentru a deveni fiinte cosmice, asta implica o asimilare la natura cosmosului. Actuala tehnologie in nici un caz nu face parte din natura universului, atata timp cat e intr-o continua competitie. Tehnologia terrana nici macar nu cred ca apartine omenirii, e doar o momeala a anumitor fiinte, pentru a ne atrofia capacitatile, pe care acum le numim supranaturale, paranormale...etc.  Acele capacitati fac parte din fiinta cosmica si din natura cosmosului, aceea este tehnologie umana. Poate ca omul a calatorit sau va calatori in spatiu, dar totul se rezuma doar la o singura dimensiune, printre cele mai coborate, cea vizibila noua. Cu actuala tehnologie ne indepartam de natura universului, cautand doar in exterior, bazandu-ne doar pe ceea ce e tangibil. Stiinta a devenit o religie periculoasa, ne indepartam de lumea invizibila si bagam pe gat tot ce ni se ofera, tot ce e demonstrabil si vizibil. Mintea umana e foarte limitata si foarte poluata, nu poti avea acces la natura universului cu un corp atat de poluat. Acel corp trebuie sa sufere niste transformari, iar acestea se produc din interior spre exterior. Cate dintre gandurile noastre ne apartin? Greu de spus in dimensiunea asta, unde toate entitatile ne pot vedea, dar noi ba. Toti au un ochi aici, pe cand omul bajbaie cautand confortul tehnologic si crezand orbeste in orice e oficial, demonstrabil, stiintific. Nu spune nimeni ca tehnologia e rea, doar ca-i foarte inapoiata si nu va ajunge niciodata prea departe, atata timp cat directia e doar una si este gresita, sa nu mai vorbesc de provenienta. Exista o diferenta uriasa intre cei care creeaza dimensiuni/planete, cei care umbla cu "ligheanele" lor dintr-o dimensiune intr-alta si cei ca noi, ce nu suntem in stare nici macar sa fim stapanii propiilor noastre corpuri. Ce ne-am fi facut fara tehnologie? Uite asta e intrebarea mea...Unde am fi fost acum fara evolutia tehnologica? E doar intelegerea mea de pana acum. Vorba aia, parerea mea!!!

Superb!

Un articol interesant si de actualitate pe tema transumanismului (si nu numai):
https://www.williamhenry.net/2020/11/the-great-reset-and-the-new-class-of-human-time-for-cathar-yellow-star-crosses/
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Grifon din 28 Noiembrie 2020, 16:55:59
Da, observ că transumanismul atrage tot soiul de exaltați / dezaxați.
Ia priviți la acest neghiob agresiv - Laurent Alexandre (francez).
https://www.cielterrefc.fr/des-dieux-et-des-inutiles-conference-de-laurent-alexandre-a-polytechnique/
Apare in multiple clipuri,  intr-o declamare furibundă, că "cei aleși vor fi zei (?!!) iar restul...inutili (!!!).
Păcat că nu s-a sesizat nimeni dintre autoritățile franceze. Dacă pictezi o zvastică pe un zid mucegăit e caz penal...dar ce debiteză jegul ăsta e.. cool.

Căci, pariez - de l-ar lua un procuror serios la intrebări, i-ar pieri iute fanfaronada progresistă. Și ar deosebi iute-iute cât de utili pot fi gardienii de la ospiciu.

Oare de unde țâșnesc asemenea indivizi ?
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: fiulploii din 28 Noiembrie 2020, 17:55:31
Nu-i problemă, trecem noi şi peste asta, nimic nu este etern inafara de Eternitatea insăşi.  :lol:
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Grifon din 28 Noiembrie 2020, 19:38:06
După ce a văzut că "a sărit calul", bezmeticul a dat-o "la intors", mormăind încurcat că el "nu vrea așa ceva", și că, de fapt, spusele sale ar fi fost scoase din context.
Contextul e totuși clar, spumegările lui "săltate" fiind vizibile in acea conferință. În fapt, el rupe din context sintagma cu "zeii și inutilii", care nici nu-i aparține, fiind a scriitorului evreu Yuval Noah Harari. Acesta din urmă făcea o analiză a evoluției tehnologiei in raport cu societatea, și chiar avertiza că există riscul unor asemenea dezvoltări (cei de la "butoane" - la propriu - să ajungă demiurgi, in timp ce mulți care nu-s implicați in IT să devină inutili - ca efect al unor inutilități funcționale / instituționale).
Smintitu' ăsta însă se adresa triumfător celor din public, zicând explicit cā "voi, managerii tehnologiei, veți fi zeii, iar cei ca "gilets jaunes" sunt deja inutilii, declasații".

Dacā mai sunt mulți ca "zeul" ăsta...lucrurile vor începe a lua o turnurā urâtā.
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: mr din 29 Noiembrie 2020, 10:52:50
Citat din: Grifon din  28 Noiembrie 2020, 16:55:59
Oare de unde țâșnesc asemenea indivizi ?

Cred ca sunt reprezentantii cultului.
Acest cult, de-a lungul timpului, la adapostul bunelor intentii afisate si a unei MSM bine organizate, a acaparat intreaga societate umana. Pana acum s-au aparat, ridiculizand orice parere cu potential de demascare prin ceea ce numim teorii ale conspiratiei. De acum incolo, se pare, vor sa-si impuna realitatea, noul normal. Se dau pe fata, crezandu-se net superiori. De aceea planul lor este sa manipuleze si sa niveleze orice vointa umana. Pentru ca pot, zic ei, si-au creat minutios scena.
Sunt un cult pentru ca se cred mostenitorii celor mai crude ritualuri de depravare pe care le-a cunoscut omenirea de-alungul timpului. Sacrificiile umane, pedofilia, orice forma de lgtbx etc., mineaza orice manifestare superioara si benefica a sufletului, iar ei se hranesc, intr-o forma sau alta, din asta. Transumanismul, omul dezansufletit, este parte a acestui plan. Sunt maestri in chinuirea sufletului. Sunt intunecatii din antichitate, arhontii, care se folosesc de o armata de suflete captive, schimonosite de urat.

Vor fi din ce in ce mai vizibili, iar noi, cel mai probabil, vom fi pusi in fata unei alegeri majore.

Pentru ca:

"This dehumanization was planned. So was the opening of the portal.

The gods behind Silicon Valley (the generic term for the shills of A.I. and Transhumanism) have long been moving the herd in this direction. It just took two months of house arrest and in your face totalitarianism for the rest of us to catch up with them and to realize these people don't think much of us as at all. In fact, most of us are "nonessential."

For decades now we have been brainwashed by materialist-minded scientists and A.I. cultists that we, and our biological bodies, are 'just' information and data.

That's right.

Forget about that mushy human you think you are. All those life-transforming concepts like "I am soul having a human experience" are nonsense to the gods behind Silicon Valley."

https://www.williamhenry.net/2020/05/avatar-awakening-the-rise-of-the-artificial-authentic-humans/

Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: fiulploii din 29 Noiembrie 2020, 13:10:10
Totul este trecător, nu? Si in plus, ce se intâmplă atunci când un avatar işi crează propriul avatar? In timp ce primul avatar, nu stie ca e doar un avatar si de aceea se identifică pe sine cu corpul in care se află, işi crează propriul avatar in VR iar acest nou avatar are o viață "personală" chiar si după ce primul dă logout din VR. Ajunge al doilea avatar sa dezvolte "conştiință"?
   Eu zic că da, in anumite conditii care mai devreme sau mai tarziu vor fi indeplinite, cu sau fara vointa omului. Odată acest lucru infăptuit, cine e real? Primul avatar sau/şi al doilea?
   Bineinteles ca tema nu e noua, a fost si ecranizata, nu mai țin minte titlul, dacă şi-l aminteste cineva e invitatul meu să-l comunice.
    In general, necunoscutul sperie, dă reacții de tip visceral iar in asemenea stare omul nu mai e rațional ceea ce nu e prea bine, zic eu.
     Ca in toate, transumanismul are si bune si rele, câştigând ceva e posibil să pierzi altceva   in genul pierderii inocenței, fizice, emotionale sau mentale. Asta e, nu? Am pierdut abilitatea de a supravietui in salbaticie dar am castigat altele, de exemplu o viata mai lunga.
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: fiulploii din 29 Noiembrie 2020, 13:13:52
Citat din: Aseneth din  15 Iunie 2018, 21:59:44
Problema: Dar de ce? De ce sa misti un obiect fara sa il atingi? Care e scopul?
Si, sincer, nu vad scopul. Pentru altele am vazut si am reusit mai mult sau mai putin. Dar telekinezia e frumoasa doar in seriale tv.
Dati-mi un punct de sprijin. Un motiv nobil pentru care sa miscam lucrurile cu puterea gandului.

  Să salvezi vieți .
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Grifon din 29 Noiembrie 2020, 13:32:42
Citat din: fiulploii din  29 Noiembrie 2020, 13:10:10
   Bineinteles ca tema nu e noua, a fost si ecranizata, nu mai țin minte titlul, dacă şi-l aminteste cineva e invitatul meu să-l comunice.
"Etajul 13" (The thirteenth floor).
A apārut cam dupā Matrix, in același siaj ideatic.
Bun film, nimic de zis. Dar cam ca la toate filmele cu substrat filosofic, fiecare deduce dupā propria axiologie. In timp ce unii zic "ce abominabil !", alții zic "ce cool!"
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Grifon din 29 Noiembrie 2020, 14:09:19
In referire la link-ul atașat de dl. @mr, câteva pāreri - din experiențā proprie.
Am cumpārat un dispozitiv Sony VR cam acum doi ani, in principal datoritā faptului cā am fost un impātimit al jocurilor PC. Inainte de a-l achiziționa, am probat modelul unui prieten, și l-am considerat o jucārie pe care trebuie sā o posed.
In zilele in care l-am luat, mai mulți prieteni m-au avertizat cā voi "pierde contactul cu realitatea", cā "voi deveni dependent"...și alte pāreri de avertizare. Totodatā, mai in glumā, mai in serios, amicii s-au ingrijorat cā, in loc de a petrece timp cu ei la bere, voi sta ca un "șoarec cu casca-n cap".

Bun...dupā doi ani, iatā cum stā treaba:
Pus "cap la cap", nu cred cā l-am folosit nici mācar 30 de ore. Am plonjat in câteva aplicații, am "asistat" la câteva interpretāri artistice (muzicā) și am jucat (parțial) 2 - 3 jocuri.
Spre deosebire de alți amici cārora le-am oferit experiența, nu mi-a fost "rāu", nu m-a durut capul, nu am avut amețeli și nici senzații de greațā.
Timp maxim petrecut (fărā intrerupere) in VR - aproximativ 4 ore (evident, in prima zi dupā ce am cumpārat setul)

In scurt timp, m-am....plictisit. Am mai folosit casca doar ocazional - mai venea câte un amic curios - iar acum se așterne praful pe ea, undeva pe un birou.
Cât despre ieșitul la bere, a continuat la aceeași parametri. Iar acolo, sincer vorbind, experimentez post factum obișnuitele efecte negative...deloc virtuale..hahah !

Cum de nu m-a prins atât de mult ? Nu aș putea spune, cu certitudine. Nu cā am fost moderat in expunerea la gadget, nu sunt genul. Când a apārut "Assassin' s Creed 2", mā prindeau zorii "dându-mā cu gondola prin Veneția" sau "duelându-mā cu ostașii Borgia" - nu mā preocupa de loc excesul.

Deci...nu A.I. sau V.R. sunt "rāul" (cum nu sunt, evident, nici vreun "bine"). Beleaua vine de la nătărāi care n-au viațā proprie in realitate, și care cautā prin escapism sā-și atenueze problemele. Consecutiv, necazul crește când apar dobitoci ca francezul amintit mai sus, și care profitā de unele dependențe ale celor slabi pentru a exercita mai multā putere / control.
Așadar, nu trebuie sā devinā cineva jihadist. Nu e nevoie sā spargem computere / console...e destul sā spargem doar botu' unor înfierbântați ca Laurent Alexandre. Restul se rezolvā simplu - zic eu - prin exercitarea discernământului și autocontrolului.
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: fiulploii din 29 Noiembrie 2020, 14:19:13
Multumesc, @Grifon.

Dincolo de toate rămâne o intrebare pt mine: ce este conştiința, cum apare ea? Ce scop are?
Ultimele cercetari au gasit o asemanare chiar identificare de structură intre creierul uman si cosmos ceea ce i-a condus pe cercetatorii respectivi la ideea ca intreg cosmosul/universul ar fi un urias creier. Si unde ai un creier activ ai si o constiinta.
   Dar apar noi intrebari: este acest univers in comă sau nu? Si fabulând mai departe, dacă este in comă, ce fel de comă este: indusă sau "naturală"? In acest caz, este universul asistat sau e in agonie? Inevitabil, asta denota o gândire antropocentristă fiindcă creierul uman nu poate sa isi explice "mirarea că eşti, mirarea că sunt" decât numai prin ceea ce ştie sau cunoaşte. S-ar putea ca o astfel de constiință să aibă alte legi de functionare desi mă indoiesc că ar fi diferită de conştiința umană fiindcă nu-i aşa? când construieşti un sistem autonom in functionare , il faci dupa "chipul şi gândirea" ta.
    Dacă ne uităm la un câine, o pisică, o oaie, un elefant cred că vedem omul adamic, cel fără conştiință. Căderea omului din religiile actuale este de fapt ridicarea omului din țărână, din animalitate- părerea mea, evident. Si nu e singurul lucru răsturnat de religiile actuale.
    Sufletul, dupa parerea mea , este acel program care inmagazineaza si care ataşează fiecarui eveniment o incărcătură emotională, sentimentală. Acest program se descarcă după ieşitea din corpul fizic aka un alt tip de VR si rămâne ceva ce putem numi esență. Se pune mare accent in religiile contemporane pe suflet, pe deţinerea lui, pe vinderea sau păstrarea lui. De ce? Nu cumva si aici avem una bucată de ocultare a adevarului? Inclin sa cred afirmativ. Sufletul este un instrument important in dezvoltarea de aici dar nu este principal.
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Grifon din 29 Noiembrie 2020, 14:58:42
Am ratat momentul de a-mi actualiza postarea precedentā, așa cã revin cu o completare:

Experiențele VR mi-au adus totuși câteva senzații ciudate.
Cam dupā o orā de expunere (joc), scoteam casca pentru a fuma o țigarā (cā veni vorba, abia asta dependențā mai serioasā). Aprinzându-mi țigara și sorbind o gurā de vin, aveam deodatā senzația surprinzātoare cā obiectele (țigarā / brichetā / pahar) nu sunt reale - mai precis, pāreau a avea o consistențā neașteptatā, niște texturi bizare.
Nu m-am ingrijorat insā, explicația fiind simplā. Modelele actuale de VR nu includ dimensiune tactilā, scenariul iluzoriu fiind exclusiv audio - video. Lipsindu-i senzațiile familiare (tactile) creierul le-a "umplut" cu...amintirea lor, care timp de 1h a reușit suplinirea (și in joc "fumasem trabuc", "sorbisem whisky intr-un bar"). Revenit la normal, același creier, nevoit sā "comute" prin prisma senzațiilor reale, a sesizat disonanțā - ba chiar m-am trezit cā apuc mai bine țigara și paharul intre degete, intrucât mi se pārea cā...le scap.

Bun...deci o anumitā problemā se poate, oarecum, intrezāri. Presupun cā atunci când VR-ul va evolua sā includā stimuli kinetici / tactili / olfactivi etc., mintea va avea dificultăți in a discerne ce e "real" acolo sau "real" dincoace - lucru nu prea dezirabil.

Dar asta nu anuleazā ce am spus anterior. Depinde de fiecare cum gestioneazā aceste chestiuni - unii pot limita timpul de expunere, alții pot decupla o parte din stimuli, astfel incât sā păstreze "ancore" in concret.
Excesul sau lipsa de ințelepciune in gestionare nu sunt problemele (sau vina) VR-ului, ci ale vectorului uman. Ca și la alcool...nu moare nimeni din 3-4 pahare, nici mācar din câteva beții. Dacā insā toarnā țuica cu ghiotura-n el, de la 06 dimineața pânā la miezul nopții, nu e șocant cā "temerarul" dā ortu'...
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: kenjiro din 29 Noiembrie 2020, 15:50:26
Citat din: Grifon din  29 Noiembrie 2020, 14:58:42
Presupun cā atunci când VR-ul va evolua sā includā stimuli kinetici / tactili / olfactivi etc., mintea va avea dificultăți in a discerne ce e "real" acolo sau "real" dincoace - lucru nu prea dezirabil.

Dispar frontierele Dl.Grifon! Si astfel nu mai conteaza nici timpul, nici spatiul ca doar vinul ala care il bei se poate gusta/bea si din alta parte, un vin mai bun, chiar unul mult mai vechi :-D

PĂZITORUL PRAGULUI...
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Grifon din 29 Noiembrie 2020, 16:33:27
Total de acord, d-le @kenjiro.
Asta insā imi amintește de o veche lucrare SF, unde povestea era urmātoarea:
Intr-un viitor relativ apropiat, tot omu' are VR (de la ăl cu barba surā pân-la ăl cu țâța-n gurā...hahah). Și nu așa, rudimentare, ci ca cele din Star Treck (știți, holodeck). Așa cā, din zori in noapte, tot poporu' era numai cu VR-ul in cap. Firește...sultani...maharajahi, James Bonzi, pistolari, eroi...s.a.md.).
Unica belea...economia, realitatea...ajunseserā cam pe drojdie. Intr-un final, guvernul (sau hai sā zicem PTB) iau act de declinul lumii reale, și...reușind cu greu sā iasā din căști fac ședințā, sā vadā de unde mama draq e problema. Trimit serviciile speciale sā cerceteze (bine, și pe ăia i-au scos greu din căști...haha), iar cercetașii vin și raporteazā : "dom'le, VR ăsta îi face pe toți sā tragă chiulul, dar gâsirăm pe unu' care e Ok. Muncește cu râvnă, nu e depresiv cánd iese din găoace...e dat draqu !". Se poruncește aducerea ghidușului, il iau gaborii pe sus cu sirena...direct la "zeul" (Laurent...hahah). "Bă, tu cum de ești normal ?! Nu ai VR ?". "Ba da", zice àla. "Dar e cumva un model mai vechi?" "Nu, e chiar ultimul tip". "Intri puțin, nu-ți place?" "Ba intru masiv, sunt fan".
PTB ("zeii")..uluiți. "Ia zi măi...inutilule...da' ce soft pui tu acolo ?"
Și iese la iveală că omulețul, când avea timp liber, băga din greu următoarea joacă : un climat ostil, gen Siberia. Urât, frig, un cătun mizerabil. Acolo el era un soi de țapinar, tăia cu chin lemne...avea o nevastă slută și cicălitoare...in fine, era vai mama lui ! Și le zice la PTB : "Păi, cánd scot casca, totul e parfum acasă. Am un job bunicel, nevasta, cum o fi, e totuși OK...iar la serviciu merg cu plăcere să le zic și băieților cum m-am distrat !"

Morala e clară. Omul nu s-a grăbit să fie...cel puțin sultanul din Brunei, așa că, gestionánd cu cap aplicația, ajunsese chiar să scape și de complexele din realitate.
Dar câți sunt dispuși să folosească astfel VR ? Nici eu nu mă laud cu așa ceva...probabil n-aș rezista ispitei de a mă "programa" Indiana Jones (sunt fan ínrăit !), și n-ar lipsi blondele care să fie extaziate de isprăvile mele intr-un templu misterios (ceva pre-dacic, de ce nu?).
Precum se vede, nu sunt vreun monument de ințelepciune...hahahaa !
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: fiulploii din 29 Noiembrie 2020, 19:34:23
https://consortiumnews.com/2020/11/24/diana-johnstone-the-great-pretext-for-dystopia/

Textul este in engleza, merge traducerea cu gogu asa ca nu ar trebui sa fie o problema cu intelegerea lui.
Este vb de o parere destul de lucida asupra situatiei actuale .

Din minunile lumii de azi
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8994789/Government-scientists-advise-Britons-avoid-singing-dancing-BOARD-GAMES-Christmas.html
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: mr din 30 Noiembrie 2020, 09:05:41
Citat din: Grifon din  29 Noiembrie 2020, 14:58:42
Experiențele VR mi-au adus totuși câteva senzații ciudate.
Cam dupā o orā de expunere (joc), scoteam casca pentru a fuma o țigarā (cā veni vorba, abia asta dependențā mai serioasā). Aprinzându-mi țigara și sorbind o gurā de vin, aveam deodatā senzația surprinzātoare cā obiectele (țigarā / brichetā / pahar) nu sunt reale - mai precis, pāreau a avea o consistențā neașteptatā, niște texturi bizare.
Nu m-am ingrijorat insā, explicația fiind simplā. Modelele actuale de VR nu includ dimensiune tactilā, scenariul iluzoriu fiind exclusiv audio - video. Lipsindu-i senzațiile familiare (tactile) creierul le-a "umplut" cu...amintirea lor, care timp de 1h a reușit suplinirea (și in joc "fumasem trabuc", "sorbisem whisky intr-un bar"). Revenit la normal, același creier, nevoit sā "comute" prin prisma senzațiilor reale, a sesizat disonanțā - ba chiar m-am trezit cā apuc mai bine țigara și paharul intre degete, intrucât mi se pārea cā...le scap.

Pentru noi, cei care am mai citit si am devenit observatori mai atenti a starilor prin care trecem, exista o granita observabila. Pentru cei mai tineri, lipsiti de experienta, devine o normalitate, un drog. Cred ca mintile lor virgine reprezinta miza, de aceea au aparut programe de "educatie" din ce in ce mai timpurie. Noi, cei cu o gandire mai critica, mai cu principii, am devenit incomozi si exista o tendinta din ce in ce mai evidenta de a ne nivela vointele sau chiar elimina fizic. Vom trai vremuri interesante....
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: hoinar din 30 Noiembrie 2020, 10:22:24
Sunt absolut siderat de directia tacita, subversiva in care multi marsaluiesc cu ochii inchisi si buchete de flori in brate. Cum bai frate sa accepti asa ceva?!?

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8994789/Government-scientists-advise-Britons-avoid-singing-dancing-BOARD-GAMES-Christmas.html

Avem voie sa NE GANDIM la sarbatori? Avem voie sa nutrim sentimente de dragoste pentru familie? Ce mama dracului se intampla pe planeta asta? Nu-mi vine sa cred, este absurd si strigator la cer!

Vorba lui Xanadron, opriti lumea asta nebuna sa ma cobor!
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: fiulploii din 05 Aprilie 2022, 07:09:27
Noutati despre the human upgrade
https://daveasprey.com/category/podcasts/
Titlu: Nu se vor opri pana ajungem toți BORG
Scris de: abyss din 30 Iunie 2023, 22:12:46
Karen Kingston & Dr. Ana Mihalcea - Inteligența artificială care extermină oamenii prin biologie sintetică

Karen Kingston & Dr. Ana Mihalcea se alătură Mariei Zeee pentru a expune descoperirile lor corelate care confirmă ipoteza unora cu privire la agenda trans umanistă. Ființele umane sunt înlocuite cu biologie sintetică, cheagurile ciudate găsite în interiorul oamenilor care le provoacă moartea subită sunt hidrogel magnetic (materie programabilă), iar inteligența artificială ar putea fi mult mai avansată decât ne-am fi putut imagina, fiind deja în proces de exterminare a rasei umane.

Vizionați aici (merita):
https://rumble.com/v2rlglm-karen-kingston-and-dr.-ana-mihalcea-ai-exterminating-humans-through-synthet.html
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: fiulploii din 18 Iulie 2023, 20:09:41
  Eu personal judec puțin altfel. De ce să extermini o resursă ( vorbesc aici de oameni) când o poți folosi in diverse scopuri deși doar doua, poate trei ar fi principale: explorare, luptă și manifestare fizică a conceptelor abstracte sau energetice.
  Iar dacă pt. asta trebuie un pic de transformare corporală, un fel de simbioză siliciu-carbon sau orice altceva, transformări genetice atunci de ce nu?

   Cazurile de care se face vorbire in postările anterioare cred că reflectă doar încercări de a vedea cum se comportă, evoluează respectivele modificări in afara laboratorului. E ca și cum ar fi la intrarea in zona Pământului o pancartă cu textul "experiment în desfășurare" .
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Serban M din 21 Iulie 2023, 01:49:42
In umila mea opinie si dupa tot ce am studiat, transhumanismul este asimilarea rasei umane de catre o specie artificiala.

Ca idee, prin imunizarea c0v1d, majoritatea populatiei este acum dispozitiv / borg
Recomand sa studiati ce a descoperit dr. Frank ZALEWSKI : https://www.bitchute.com/video/JEX6j3RGTy3A/

Cu stima,
Sirius13
Serban
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: fiulploii din 23 Iulie 2023, 17:16:03
De ce ar fi asimilarea o chestie asa de nasoala? Doar spre o asimilare energetica tinde orice credincios, indiferent de religie. Sau ma insel cumva?
Titlu: Re: Transumanismul - binefacere ingereasca ori ispita diabolica?
Scris de: Serban M din 24 Iulie 2023, 17:44:48
Depinde ce vrea fiecare, vorba lui Harari, care este trompeta acestei agende macabre,

Sunt oameni care vor sa aiba liber - arbitru, sunt oameni care vor sa fie marionete - dispozitive, adica sa nu mai fie oameni, ca oricum aia cei mai importanti vor ramane oameni nealterati (elita) ☻

https://www.youtube.com/watch?v=NV0CtZga7qM

Cu stima,
Serban M