Forum RUFOn

Sectiune pentru limba româna => Romanian UFOnetwork => Subiect creat de: Andy din 25 Martie 2010, 12:55:38

Titlu: discutii despre forum
Scris de: Andy din 25 Martie 2010, 12:55:38
Imi pare rau sa o spun dar acest forum s-a cam transformat intr-un chat, toata lumea isi insiruie propriile fantezii ca si cum ar fi lucruri analizate si demonstrate. De la un forum in care se discuta acest fenomen OZN fiecare aducand noi informatii, sau teorii ale conspiratiei care aveau macar o baza, s-a ajuns la un chat in care fiecare isi expune propriile "experiente" despre tot felul de prieteni imaginari care ii supara pe ei, sau despre corpuri astrale, sau tot felul de povesti cu ingeri si inorogi, sau sondaje infantile care pur si simplu infecteaza acest forum. Unde e ciuciulete aka DepthOfField si jackie28t care se "ocupau" cu demascarea OZN-urilor false, sau Kymosabe care ne prezenta tot felul de constructii megalitice imposibil de realizat si in ziua de azi, CHIP cu loreley si baguvix cu atatea stiri interesante, Urban cu o gramada de documentare cel putin interesante, Nici macar Kbal si Stardust care de curand au primit titlul de moderatori nu mai posteaza cum postau odata, si alti membrii marcanti ai forumului ca romulus, Shadowman, alx care mereu era gica contra...Singurii din "vechea garda" care au mai ramas vad ca sunt Sirius13 si cateodata lylyt . Au mai existat si "uscaciuni" ca Daniel sau Contemplatorul dar nu ca acum! Mi-e groaza sa vad ca personaje inregistrate de nici 2 luni au peste 100-200 de postari . Parerea mea ca 90% din postarile din anul 2010 ar trebui sa ajunga la cosul de gunoi. Probabil sunt eu carcotas si totul isi va reveni de la sine. Aaa...si sa nu uit, asta e doar parerea mea!  :star:
Titlu: Raspuns: discutii despre forum
Scris de: spooky din 25 Martie 2010, 13:44:31
Andy,

din motive pe care nu le voi expune acum, nu pot sa iti raspund asa cum as dori.

Am sa incerc sa fac un efort sa raspund pe scurt.

Forumul e totalitatea utilizatorilor si a actiunilor lor.

Fiecare pleaca din motive obiective sau subiective. (timp, bani, familie etc.).

Din pacate, spun, democratia nu e buna intotdeauna. Faptul ca oricine si oricand isi expuine orice ii trece prin cap duce la diverse probleme. De 5 ani de zile forumul a evoluat si involuat in acelasi timp. Unii vin, altii pleaca.... cu bune si cu rele.

Am inceput o rererereformare a forumului. Daca asa nu merge, atunci eliminam democratia. E probabil cel mai simplu.
Din aceleasi motive, sunt nevoit sa aman aceasta reformare cu 2 saptamani.

Practic avem urmatoarele optiuni.
1. inchidem forumul.
2. il dam pe mana lu calator astral.
3. posteaza doar cativa utilizatori.
4. reguli mult mai stricte.

Lasand sarcasmul deoparte, pentru ca un forum e un forum si nu vreo forma oficiala de comunicare vom proceda la impunerea de reguli mult mai stricte urmate de o zona rezervata anumitor utilizatori care vor trebui sa isi castige dreptul de a accede acolo. Daca vreti, ca o elita, ca la masonerie cum or sa inceapa unii sa zbiare. Aceasta zona rezervata se cheama acum zona zero. Acolo vom avea anumite subiecte care sa nu fie stricate de oricui ii vine a...

Voi fi absent inca 2 saptamani de pe forum, dar voi arunca un ochi din cand in cand. Cer moderatorilor sa fie mai fermi in a sanctiona abaterile de la etica si de la subiectul in care se posteaza.

Paste fericit tuturor.
Titlu: Raspuns: discutii despre forum
Scris de: adrian75 din 25 Martie 2010, 19:00:56
hmmmmm se pare ca am ajuns pe acest forum intrun moment de cumpana....nu sant inca foarte sigur ce este aceea postare....am pus si eu un subiect...ca na....ma gandeam ce trebuie sa pun ceva....in rest m-am rezumat doar la a face comentarii. nu stiu cum a fost acest forum inainte....insa stiu ca a fost si este cel mai specializat forum din Romania pe domeniul UFO , Conspiratii etc... asa cum spunea Spooky ,oamenii vin si pleaca...insa subiectele raman,as adauga eu (daca imi este permis) si atat timp cat vor exista aceste subiecte...vor fi si oameni care sa se ocupe de ele in modul cel mai serios.... cei vechi,care au deja o mare experienta si altii mai noi care vor sa castige aceasta experienta...probabil ca niste reguli mai stricte ar fi binevenite! stiu ca nu este treaba mea...doar mi-am dat cu parerea.... va salut pe toti! :wink:
Titlu: Raspuns: discutii despre forum
Scris de: spooky din 25 Martie 2010, 19:55:39
Notat adrian75. Multumesc.
Titlu: Raspuns: discutii despre forum
Scris de: lylyt_ice din 25 Martie 2010, 21:25:25
 De... ceva timp, activez pe acest forum, si chiar m-am atasat foarte mult de fiecare dintre voi, insa am o dilema:...de ce unii sunt atat de tafnosi si vor sa converteasca pe ceilalti si sa-i jigneasca daca au alte convingeri? Oricit am dorii noi, (unii sau altii) nici unii nu stiu care-i realitatea. Unii cred ca ceea ce-i pus pe firmament de media si stiinta este o minciuna, iar altii cred ca stiu din scoli, universitati si Tv, cam tot ce-i de stiut pana la ora actuala. Tocmai de aceea eu nu am deschis pana acum nici un topic si nici nu am pus prea multe paste...am comentat numai pe topicurile altora. Experienta pe care am dobandit-o aici e de o valoare de neegalat, insa: pana nu intelegem ca fiecare are dreptul sa aiba propria-i convingere...nu are cum sa functioneze acest forum la modul civilizat.  E adevarat sunt unii care daca au citit O CARTE, pe una din temele acestui forum, vine si vrea sa faca pe "desteptul" pe aici...dar(!)...dupa ce se documenteaza putin si-si da seama ca e incepator in domeniu, se retrage si pastreaza liniste pana invata si el cate ceva. Hai sa fim mai rabdatori si mai intelegatori unii cu altii....De reguli, nu prea avem nevoe. Singura regula care poate functiona, este; REGULA BUNULUI SIMT...!!!
Titlu: Raspuns: discutii despre forum
Scris de: alinutzu din 25 Martie 2010, 22:37:52
Democratia excesiva duce la Anarhie.
De obicei pe un forum de specialitate ar trebui sa scrie un specialist, un cunoscator sau o persoana din propria experienta...

Frumos ar fi sa nu te bagi in seama intr-o tema de dragul de a-ti creste numarul postarilor sau de a da comentarii gratuite
Nu am mai intrat de ceva vreme pe acest forum, era interesant intr-o perioada, dar s-a schimbat.

Am vazut foarte multii care vorbesc in dodii, care se dau atotcunoscatori.
Mai re-descopera cate unu roata si mai vine pe forum pe aici s-o reinventeze.

Titlu: Raspuns: discutii despre forum
Scris de: Cautatorul din 25 Martie 2010, 23:24:41
Democratia este o notiune de stanga. Puterea poporului a multimii, egalitarism in ceea ce priveste importanta votului, etc. Votul unui profesor universitar este la fel de important ca a unui om fara scoala.

Ierarhia este o notiune legata de dreapta. Oamenii nu sunt egali, etc.


Multe din dispute si certuri s-ar putea evita daca in regulament s-ar introduce urmatoarea precizare (gasita in regulamentul altui forum):

"1. Acest site si acest forum reprezinta proprietate personala. Acest server si acest site este privat si nu public, de aceea accesul dumneavoastra la site trebuie considerat a fi un privilegiu, nu un drept."

Daca s-ar preciza asta de la inceput totul ar fi mult mai simplu pentru toata lumea.
Titlu: Raspuns: discutii despre forum
Scris de: Nox din 25 Martie 2010, 23:42:24
Citat din: Cautatorul din  25 Martie 2010, 23:24:41
"1. Acest site si acest forum reprezinta proprietate personala. Acest server si acest site este privat si nu public, de aceea accesul dumneavoastra la site trebuie considerat a fi un privilegiu, nu un drept."

HA!! Adicã ce? Nu se subînþelege asta...e de bun simþ... sau sunt singurul...
Titlu: Raspuns: discutii despre forum
Scris de: abyss din 25 Martie 2010, 23:47:18
Desi mi-am promis cã nu voi comenta faptele recente de pe forum deoarece sunt cel mai putin îndrituit sã o fac, as dori sã spun câteva cuvinte.
Forumul condenseazã dicutii despre cele mai stranii lucruri petrecute in lume. Unele strãlucite altele nu. E normal sã nu fim cu totii de comun acord asupra ideilor dezbãtute. Dar prin foc se purificã aurul... Dacã nu ar aparea si personaje mai controversate cu idei mai neobisnuite, infantile sau de o crasã banalitate cum oare putem unii din noi sa ne verificãm convingerile? Sigur cã se produc derapaje comportamentale deoarece se pune si multã pasiune cred eu. Deasemenea forumurile care adãpostesc subiecte de genul ufo sunt adesea sub atacul debunkerilor. Asta trebuie sa ne puna pe gânduri.
Uneori din nefericire apar si oameni certati cu doctorul psihiatru. Nu avem ce face. Este parte integrantã din ''promotie''.
A spune cã acest forum e in cumpãnã doar pt cã unii sau alții debiteazã aberatii e total inadecvat. Forumul e viu si ne oglindeste intelectul.
Sã nu uitãm bunele maniere, diplomația și ceea ce ne unește, restul e neimportant.


Numãrul de minți conștiente din univers este... 1

Namaste!
Titlu: Raspuns: discutii despre forum
Scris de: StarDust din 25 Martie 2010, 23:49:50
Daca eu am ceva sa imi reprosez, e faptul ca am fost prea tolerant. Am considerat ca e un forum liber, si nu prea am incercat sa ingradesc libertatea de exprimare. Se pare ca intr-adevar prea multa libertate strica. Cred ca punctul 4. expus de Spooky trebuie pus in aplicare cat mai curand posibil. Iar Lylyt ice mai pomenea de regula bunului simt pe care trebuie sa il avem pe aici.
L.E.
Da @biss, forumul e viu, si asta nu e rau, nu e rau nici faptul ca discutam in contradictoriu, dar nu trebuie sa ajungem la jigniri si la remarci cu caracter personal. Cred ca trebuie eliminate din start afirmatii nesustinute cu dovezi, si de asemenea deschiderea de subiecte fara nici o legatura cu tematica forumului.
Titlu: Raspuns: discutii despre forum
Scris de: abyss din 25 Martie 2010, 23:56:25
Eu cred ca te-ai purtat excelent Stardust. Unii oameni trebuie lãsați sã se demaște singuri iar pentru asta trebuie sã le creezi un spatiu de manevrã. Altfel zac acolo latent, ca un virus...
Titlu: Raspuns: discutii despre forum
Scris de: Nox din 26 Martie 2010, 00:01:54
Eu chiar nu înțeleg de ce trebuie sã existe odatã la 6 luni (numãr ales în mod aleator) un astfel de topic mai ales atunci când apare câte un Gigel mai tare în batic. Eu cred, de exemplu, cã cele 4 opțiuni enumerate de Paul pot fi aplicabile simultan. Pe un forum închis [1] facem reguli mai stricte [4], unde posteazã doar calator astral [2] (adicã unde posteazã doar câțiva utilizatori [3]).
Titlu: Raspuns: discutii despre forum
Scris de: ryn din 26 Martie 2010, 01:09:33
Ma bag si eu in discutie, poate nu pe post de musca, ci doar pentru ca s-a pus mult suflet in acest forum. Si nu de mine. De catre  voi. Uneori intr-o casa e bine sa pui niste reguli. Nu restrictive. Si daca va aduceti aminte forma acestui forum a fost initial destul de libertina si stiti ce am patit... Apoi s-au facut modificari radicale. Dar nu din cauza calitatii informatiilor circulante, ci din cauza caracterului persoanelor care postau. Au fost membri care aveau capacitatea de a selectiona informatia si de a o procesa realmente calitativ dar aveau un caracter infect. Au venit, au plecat, au revenit, au schimbat adresa de mail, datele si din cand in cand mai posteaza. Cu totii am fost in situatia asta. Daca ei aleg sa stea sau sa ramana e decizia lor, de educat e mai greu. Nimeni nu are de gand sa schimbe convingerile altei persoane! Eu, personal, nu am facut decat sa ma pun in pozitia politistului rau, desi in sufletul meu sunt constient de valoarea postarii. Dar nu se prea tine cont de restul membrilor ca sa nu spun de vizitatorii anonimi. Printre ei cu siguranta sunt si persoane care cunosc mult mai multe decat noi toti. Sunt sigur. Probabil ca atunci cand au chef sa rada se gandesc:"mai ce sa fac in seara asta? Sa ma uit la Nea Marin sau sa pun un clip cu Bean? Lasa mai bine rad un pic pe Rufon". In ultima vreme am cam permis postari nepotrivite. Cand sesizezi din prima ca tipul o sa iti faca necazuri e bine sa il atentionezi mai din vreme. Eu unul aici am gresit. O anumita ierarhizare nu e rea si cand spun asta ma gandesc la nivele de acces. Dar, deja e prea mult pentru un forum. Sa limitezi accesul tuturor iar nu e prea bine. Chiar nu da bine. Sa faci accesul preferential parca nu ar mai fi forum. Sa cureti forumul e o munca titanica si cine isi asuma responsabilitatea de atotstiutor. Sa desemnezi un moderator expert intr-un anumit domeniu sa se ocupe doar de o sectiune ar fi o solutie, poate. Sa il dam pe mana lui CalatorAstral ar fi cea mai potrivita solutie. O sa vedeti ca o astfel de inteligenta are sa faca ordine in doi timpi si trei miscari. Fara sa tina cont de membri, de audienta, de informatie ,de educatie, de formare de curente, etc. Glumesc, desigur. Poate o restrictionare la postarile scurte ar fi inceputul. Minim 5 randuri sau 100 de caractere etc. Dar ce te faci cu cei care posteaza cu tona? Aveam o colega care la olimpiada venea cu topul de A4 si daca il termina si nu mai avea pe ce sa scrie incepea sa planga. Dar macar fata asta scria pe bune! Adica de valoare! Nici postarile ultime nu sunt de lepadat daca dai la o parte crosetarile generate de instabilitati psihice, dogmatism sau efectul prafului de... creta... Daca am rade toate posturile aiurea sau considerate aiurea din primele secunde parca ar mai merge. Si undeva o suspendare de la postare pe un termen definit strict. Control sa nu isi mai faca alt cont si cu asta basta!
Pe de alta parte, va rog frumos sa luati aminte. Mai toate persoanele care au generat probleme au venit cu o poveste gen: am fost rapit de pe planeta X si adus cu japca pe Pamant, nu e vina mea, au ma doare burta, de ce mama m-ai trezit aici printre atatia prosti care nu inteleg ce le spun, desi urlu cu toate degetele, ba am invatat sa tastez si cu picioarele... sau: sunt urmarit de trei servicii secrete pentru ca am vazut ceva cool, nu pot sa spun ca ma omoara astia, eram in misiune in Uagadugu, mercenar desigur, abea evadasem si acum stau in Franta ca alta tara unde pot sa ma ascund nu am gasit, fac francezii niste ascunzatori, brici nu alta, bai sunteti niste prosti, ca mine altu nu-i, (pe unul d-asta care voia sa fuga din tara pentru ca era urmarit de un roi de albine albastre l-am dus cu forta pana la sarbi si i-am zis Hai, fugi! uite libertatea, uite-ti salvarea pe care o doreai... Sari ma dincolo! Ce credeti ca a trecut? Aiurea - sta si acum bine merci tot in capitala) sau: vorba (celor de la Vacanta Mare) eu unul cand imi trec piciorul drept pe sub axila stanga si apoi il rasucesc de trei patru ori pe dupa gat si il trec din nou printre picioare ca pana la urma sa reusesc sa imi leg sireturile la pantofi cu limba, ca asta e shpilu, dar musai sa dorm profund cu capul in jos agatat de lustra, vad in culori si tridimensional cam treizeci de ufo pe secunda. De extraterestrii nici nu mai vorbesc am debaraua plina, aia rosii intr-o cutie de pantofi, cei gri bombon pe raftul cu chiloti, iar restul la gramada ca nu e loc prea mult, ba de la o vreme au inceput sa se incuscreasca saracii... si asa mai departe. {NU AM NIMIC CU PERSOANELE CARE AU TRAIT EXPERIENTE GEN RAPIRE, NU AM NIMIC CU FOSTELE, ACTUALELE SAU VIITOARELE CADRE MILITARE ACTIVE IN ZONE FIERBINTI, NU AM NIMIC CU PRACTICANTII DE SPORT YOGA SAU CU ADEPTII ORICAROR RELIGII DIN LUMEA ASTA! Dar prea sunt trase la sapirograf povestile lor! Mai schimbati oameni buni instructajul ca ne-am plictisit si generati aceeasi serie de rebuturi... Asta e pentru stim noi cine! Si inca un lucru, ca deja sunt spume, mai orientati-va produsele si spre alte forumuri } Eu unul multa vreme nu am mai citit nimic pe forum doar ca sa nu imi pierd si bruma de inteligenta ramasa... la inceput ma chinuiam sa inteleg, cautam prin carti, calculam traiectorii, faceam analize, scotoceam pe net, verificam prin relatii - mare prostie am facut! Acum, vorba lui lylyt ice, aplic regula bunului simt. Merge? Atunci citesc, nu merge, renunt. Nu fac bine poate pentru ca pierd "informatii nepretuite". Dar daca s-a ajuns la un astfel de nivel  - suburban si semidoct - atunci va spun ca oricare ar fi decizia luata votez schimbarea!
Titlu: Raspuns: discutii despre forum
Scris de: abyss din 26 Martie 2010, 08:16:20
Poate cã problema e tocmai imunitatea conferitã de anonimat. Eu sunt pentru înscrierea pe forum cu buletinul ºi precizarea statutului personal. Trebuie sã fie responsabilizati cumva participanþii la discuþii. O recomandare de la medic n-ar strica (glumesc). ªi poate sã existe ºi o secþiune unde vizitatorii sau anonimii sã-ºi gãteascã piticii de pe creier. E doar pãrerea mea.
Titlu: Raspuns: discutii despre forum
Scris de: Rayden din 26 Martie 2010, 08:43:30
salut,

cand m-am inscris pe acest forum, la vremea respectiva il gaseam foarte interesat! mai ales ca, am gasit aici un grup de persoane "k lumea" care mi-au fost adevarati parteneri de conversatie cum nu am prea putut gasi in jurul meu..
de la o vreme intr-adevar lucrurile pe de o parte au luat-o pe aratura un pic, iar atitudinea unor colegi de forum mai noi a devenit un pic ....ehhhh

ce s-a intamplat cu voi?? "can we all get along? in peace?"

credeam ca aici vom descoperi secretele universului impreuna si.. nu numai..ca visatorii vor triumfa.. sau sunt eu doar un visator?!

la fel ca ryn, si eu sunt pentru o schimbare.

sa auzim de bine,
rayden
Titlu: Raspuns: discutii despre forum
Scris de: mm din 26 Martie 2010, 09:09:29
Urmaresc de 40 de ani fenomenul OZN si, dupa cum era si normal, m-am "lipit" si de acest forum. Fara a avea pretentii de mare cunoscator si fara a incerca sa dau sfaturi, iata parerea mea:
Problema pusa in discutie aici apare pe multe forumuri romanesti si e mai mult o dilema a factorului decizional, respectiv a moderatorului, legata de selectie, de forma: sa-i las ori sa nu-i las. Sub amenintarea consecintelor: daca-i "lichidez", raman fara public; daca-i las (democratic) incepe harababura si se pierde sensul forumului.
Dupa mine, aceasta e o falsa dilema. Raspunsul vine de la sine daca inventariez ce ma deranjeaza cel mai tare, in ordine:
1. Exprimarea neglijenta si obraznica, si intentionat agresiva, si nepoliticoasa, si de proasta calitate, si rautacioasa, si etc.(atentie: ele sunt totdeauna toate impreuna, adica si-si, nu sau-sau);
2. Postarile de slaba calitate, fie datorate slabei documentari, (sau) fie datorita unei pregatiri tehnice mai modeste, (sau) fie datorita lipsei verificarii prealabile a surselor si informatiilor, (sau) etc.
3. Off topicul.

Niciodata nu voi fi de acord cu Nr. 1. din enumerare, sub nici o forma, sub nici o scuza, sub nici un motiv. Celelalte sunt de inteles, se accepta, ele nu contin reaua intentie.
Observatia din postarile de mai inainte, repetata, de utilizare ca si criteriu de selectie (si eliminare a autorilor ori subiectelor) a criteriului bunului simt, mi se pare corecta. Si de dorit.
Adaug la cele spuse mai sus si argumentul ca daca postarile "publicului" se completeaza unele pe altele in sens constructiv, rezulta un topic normal si echilibrat iar postarile de "rea intentie", nefiind constructive ci eminamente distructive, anihileaza si se potrivesc "ca nuca-n perete".
In acelasi timp se impune observatia ca rareori -doar ca exceptie- postarile de "rea intentie" aduc informatie utila, de buna calitate, etc.
Parerea mea: taierea de la radacina a buruienii relei intentii nu poate face rau nici unui forum.
Titlu: Raspuns: discutii despre forum
Scris de: mr din 26 Martie 2010, 12:23:43
Fiind un forum public, unde identitatile useri-lor se afla doar sub nickname-uri, singura varianta eficienta de control este printr-o moderare stricta. Dupa doua avertismente ar trebui sa intervina excluderea.

Cat despre calitatea informatiilor, spooky avea dreptate cand afirma ca de-a lungul timpului acest forum a avut si perioade de varf si de minim. Totul depinde de dispozitia, interesul si timpul utilizatorilor.

Forumul este oglinda perfecta a lumii reale...de afara. Trebuie sa acceptam asta. Sa nu ne asteptam ca aici vor intra numai oameni care sa corespunda anumitor criterii. Vor intra din toate categoriile. Vor ramane doar cei care rezoneaza si accepta schimbul de informatii in limitele bunului simt. E un fel de selectie naturala...
Titlu: Raspuns: discutii despre forum
Scris de: romulus din 26 Martie 2010, 19:31:22
CitatImi pare rau sa o spun dar acest forum s-a cam transformat intr-un chat, toata lumea isi insiruie propriile fantezii ca si cum ar fi lucruri analizate si demonstrate.
Ei na !Asta este parerea ta .
Poate ca mie - ori altora - ne place asa cum e si spunem tocmai contrariul !
Atat timp cat exista subiecte deschise, oamenii scriu/participa la ele iar moderatorii nu le-au pus -inca-  lacat pentru mine e suficient , e cuser!
Adica e ok.
Si ce daca sunt printre noi oamanei care ni se par ciudati/analfabeti/puerili and so on ? Asta e lumea in care traim !
Daca vreodata eu voi aprecia ca un subiect - ori personaj - de pe forum, nu-i/is  de nasul/rangul meu, il las in plata Domnului si-mi vad de ale mele !
Am zis !
Titlu: Raspuns: discutii despre forum
Scris de: Nox din 27 Martie 2010, 21:23:30
Discutãm doar despre forum și atât. Restul de mesaje care vor conține și altceva vor ajunge la gunoi direct!
Titlu: Raspuns: discutii despre forum
Scris de: VRazvan din 30 Mai 2010, 04:15:47
Deoarece este primul meu post, va salut pe toti si imi cer scuze daca ma bag unde nu trebuie.(Obisnuiesc doar sa citesc, nu am ce posta constructiv doar ma informez. Nu consider ca parerile mele care evident pot fi gresite ar ajuta la ceva)

Sugerez putin "comunism". Reguli stricte si aplicarea lor la sange.
Nu esti civilizat, nu poti purta o discutie, fie ea si in contradictoriu, normala si elevata, ai venit aici de plictiseala si sa faci putin misto, consider ca nu ai ce cauta aici.
Ma gandeam la formarea unei sectiuni cu drepturi limitate. O sectiune care sa poate fi citita de oricine insa drept de a posta sa aiba doar anumite persoane care detin cunostiintele necesare si au ce spune ca sa merite citit. Eventual subiectele care merita pot fi triate si mutate in sectiunea speciala de catre moderatori.

Va multumesc pentru timpul acordat si va urez multa bafta.
Titlu: Raspuns: discutii despre forum
Scris de: Nox din 30 Mai 2010, 17:19:40
Salut dragã cititorule. :) La cât mai multe mesaje.

Cât despre sugestia ta de formare a unei secțiuni cu drepturi limitate, ea existã deja, aici (http://www.rufon.org/forum/index.php/board,35.0.html).

Titlu: Raspuns: discutii despre forum
Scris de: Xanadron din 30 Mai 2010, 23:30:05
Citat din: mr din  26 Martie 2010, 12:23:43
Fiind un forum public, unde identitatile useri-lor se afla doar sub nickname-uri, singura varianta eficienta de control este printr-o moderare stricta. Dupa doua avertismente ar trebui sa intervina excluderea.

Cat despre calitatea informatiilor, spooky avea dreptate cand afirma ca de-a lungul timpului acest forum a avut si perioade de varf si de minim. Totul depinde de dispozitia, interesul si timpul utilizatorilor.

Forumul este oglinda perfecta a lumii reale...de afara. Trebuie sa acceptam asta. Sa nu ne asteptam ca aici vor intra numai oameni care sa corespunda anumitor criterii. Vor intra din toate categoriile. Vor ramane doar cei care rezoneaza si accepta schimbul de informatii in limitele bunului simt. E un fel de selectie naturala...

Corect in principiu: si forumul asta e, in definitiv, o sectiune/radiografie a societatii romanesti. Evident ca doar a aceleia conectate la Internet. :wink: Deci, nu chiar o sectiune prin "Romania reala". :roll:

Iar cum Romanica-i o tzara a contrastelor (lucru pozitiv in unele domenii, negativ in altele - dar n-are rost aici sa disecam "latino-americanizarea" noastra), nici forumurile nu pot fi decit modalitati de exprimare cu niveluri extrem de diferite, de la chatuieli puerile pina la adevarate dizertatii subtile.

Evident ca doar moderatorilor le revine delicata misie de a evita caderile in grotesc, penibil sau mai ales in derizoriu prin non-admiterea aiurarilor excesiv de... hai sa le zicem primitive si pe forumul Rufon - dupa mine (si nu numai) cu un nivel intelectual mai ridicat decit al "mediei netistice" de pe la noi. 8-)

Misiune deloc usurata insa de "profilul" acestui forum atipic, in care aparente "aiurari" pot fi de fapt, in extremis vorbind, macar ipoteze deschizatoare a noi carari de gindire, daca nu chiar teorii revolutionare.  :-P
Riscul "supramoderarii" ramine asadar prezent, dar sint convins ca moderatorii au abilitatea gasirii pozitiei celei mai echilibrate. :rainbow:
Titlu: Raspuns: discutii despre forum
Scris de: calator astral din 31 Mai 2010, 18:28:55
Citat din: Nox din  30 Mai 2010, 17:19:40
Salut dragã cititorule. :) La cât mai multe mesaje.

Cât despre sugestia ta de formare a unei secțiuni cu drepturi limitate, ea existã deja, aici (http://www.rufon.org/forum/index.php/board,35.0.html).



am fost pe linkul indicat, nox, si observ ca sînt doar trei forumisti (moderatori de fapt) care posteaza exclusiv (spooky,nox & stardust)...pe un subiect unic "ozn in Fagaras",unde vedem un "fake", o poza simpla unde au fost adaugate doua imagini identice,dar una a fost diminuata,un fotomontaj de proasta calitate,de fapt.
Personal sînt CONTRA "comunismului" ("reguli stricte si aplicarea lor la sînge" dixit V Razvan, care ar dori sa vada o sectiune unde posteaza "doar anumite persoane care detin cunostiintele necesare si au ce spune ca sa merite citit", si fac o paranteza : deci restu n-are rost sa-l citim, doar ce spune nox,spooky & stardust are valoare  :lol:)
Pai închideti forumul atunci, si trimiteti-va mesaje între voi, ptr asta exista e-mailuri....voi centrati, voi dati cu capul, aceasta idee e o mare idiotie, ar trebui din start interzis orice sectiune paralela si rezervata "initiatilor" ( :wink: care or fi aia, ca aici mai nimeni nu stie mai nimic despre fenomenul OZN si exobiologie).
Nimeni sa nu se erijeze în CENZOR, repet pt marea majoritate si în special pentru aia care dau "indicatii pretioase": habar n-aveti pe ce lume traiti, fiti mai modesti si receptivi,iar tu razvan esti lucid: da! te bagi "unde nu trebuie", ai ceva de spus, spune, vii aici cu scheme si daca într-adevar "nu merita citit" du-te unde oi vedea cu ochii, nimeni nu te tine cu forta,într-adevar "parerile" tale,daca doar p-astea le ai, "sînt gresite si nu ajuta la nimic",decît sa amplifice sentimentu ca acest forum e controlat de nu-stiu-ce structuri si se ocupa exclusiv de dezinformarea cititorilor.
Deci votez CONTRA.

Titlu: Raspuns: discutii despre forum
Scris de: jean din 31 Mai 2010, 21:55:15
Citat din mesajul lui calator astral:
Citathabar n-aveti pe ce lume traiti
Destul de agresiv. Vorbesti de parca tu le stii pe toate, parca ai fi superior noua. Noi poate nu le stim pe toate, incercam sa le intelegem, fiecare dupa puterea lui. Tu le stii pe toate? Sau poate asa crezi. Cine le stie? Le stie cineva? Eu nu cred acest lucru.
Cum a spus cineva si are dreptate: adevarul este dincolo de noi, si mai adaug eu, dincolo de puterea noastra de intelegere.
Cum ai spus si tu:
Citatfiti mai modesti si receptivi
E valabil pt. toata lumea, inclusiv pt. tine.
O seara buna.
Titlu: Raspuns: discutii despre forum
Scris de: Shadowman din 01 Iunie 2010, 00:07:12
Citat din: calator astral din  31 Mai 2010, 18:28:55
am fost pe linkul indicat, nox, si observ ca sînt doar trei forumisti (moderatori de fapt) care posteaza exclusiv (spooky,nox & stardust)...pe un subiect unic "ozn in Fagaras",unde vedem un "fake", o poza simpla unde au fost adaugate doua imagini identice,dar una a fost diminuata,un fotomontaj de proasta calitate,de fapt.
Personal sînt CONTRA "comunismului" ("reguli stricte si aplicarea lor la sînge" dixit V Razvan, care ar dori sa vada o sectiune unde posteaza "doar anumite persoane care detin cunostiintele necesare si au ce spune ca sa merite citit", si fac o paranteza : deci restu n-are rost sa-l citim, doar ce spune nox,spooky & stardust are valoare  :lol:)
Pai închideti forumul atunci, si trimiteti-va mesaje între voi, ptr asta exista e-mailuri....voi centrati, voi dati cu capul, aceasta idee e o mare idiotie, ar trebui din start interzis orice sectiune paralela si rezervata "initiatilor" ( :wink: care or fi aia, ca aici mai nimeni nu stie mai nimic despre fenomenul OZN si exobiologie).
Nimeni sa nu se erijeze în CENZOR, repet pt marea majoritate si în special pentru aia care dau "indicatii pretioase": habar n-aveti pe ce lume traiti, fiti mai modesti si receptivi,iar tu razvan esti lucid: da! te bagi "unde nu trebuie", ai ceva de spus, spune, vii aici cu scheme si daca într-adevar "nu merita citit" du-te unde oi vedea cu ochii, nimeni nu te tine cu forta,într-adevar "parerile" tale,daca doar p-astea le ai, "sînt gresite si nu ajuta la nimic",decît sa amplifice sentimentu ca acest forum e controlat de nu-stiu-ce structuri si se ocupa exclusiv de dezinformarea cititorilor.
Deci votez CONTRA.


Cand esti moderat,inseamna ca ai o problema.
Placa e veche,am ascultat-o de multe  ori pe forum..."Vai,mi se ingradeste libertatea de exprimare !"," Vai,mi se incalca drepturile inscrise in Constitutie !" ,"Vai,ce regim nedemocratic !" "Vai,ce tiranie e pe forumul ista!","Vai,nu sunteti receptivi,nu sunteti initiati, nu sunteti pregatiti,nu sunteti evoluati spiritual,nu intelegeti spusele mele !","Vai,sunt persecutat !"," Vai de voi,vai de tine,vai de fabrici si uzine !"
In 4 ani ,de cind sunt pe forum,am intilnit numerosi ( cu sau fara voie  :-D ) troli,propovaduitori ratati,panglicari,genii neintelese,comercianti de iluzii...Daca forumul a rezistat,are vizitatori ,e citit ( vezi statisticile ) si e pe primul loc in Romania in materie de ufologie si fenomene conexe,asta s-a datorat si faptului ca moderatorii si o parte a membrilor vechi,activi ai forumului, au luat atitudine.
Multe mituri au fost demolate,multe farse si falsuri au fost aratate-demonstrate,multi pescari au plecat cu plasa goala !  :evil: Astea fiind partea buna a lucrurilor,partea rea fiind faptul ca multi membrii valorosi( consider eu...) si-au consumat energia in aceste batalii,au obosit si-au batut in retragere...
Si multi raspindaci au beneficiat de o nemeritata si eficienta publicitate...!  :-D
E loc pentru toata lumea ,dupa cum se poate vedea pe forum.Peste 90% din membrii n-au facut reclamatii legate de moderatori,administratie,continut.Din cei care-au reclamat,m-am numarat si eu...!  :lol: Dar n-am fost avertizat si/sau moderat.Cred ca "problema" e pe terenul tau,nu in afara...

Legat de Sectiunea Zero : un experiment nereusit.Numarul de posturi spune tot...
Titlu: Raspuns: discutii despre forum
Scris de: Xanadron din 01 Iunie 2010, 09:36:30
Sectiunea Zero cred ca se afla inca la "punctul zero" (temporar, sper) doar din cauza lipsei unor teme realmente importante/credibile din actualitatea OZN-istica romaneasca. :ufo:

In rest, tabloul cu lumini si umbre descris de Shadowman e corect; oricum, respectarea diversitatii simultan cu filtrarea aberatiilor (prezente poate mai frecvent tocmai pe genul asta de forumuri) nu-i o operatiune chiar usoara si intotdeauna cineva o sa fie nemultumit.  :-P
Titlu: Raspuns: discutii despre forum
Scris de: calator astral din 01 Iunie 2010, 16:27:41
Citat din: Shadowman din  01 Iunie 2010, 00:07:12
Cand esti moderat,inseamna ca ai o problema (...) n-am fost avertizat si/sau moderat.
Rog moderatorii sa ma autorizeze sa raspund, asa nu se mai poate, pai e drept sa legi fedeles un Om si sa-l lasi la dispozitia oricarui trecator?!
__________________________________________________
Oooo....Bravo tie shadowman, ai fost cumintel, jos palaria,se pare ca stii mai bine ca mine adevaratele "motive" ale "moderarii" (cu lanturi si botnita, legat la ochi & urechi),dar umbli cu d-astea,observ,atunci hai sa facem repede o întrecere de raspunsuri similare, care dintre noi e mai lingusitor, eu propun un scurt Raspuns în stilul tau dar mai perfectionat  :wink: , acu la repezeala :
---------------------------------------------------------
Buna seara, domnule Shadowman, va raspund la interpelarea publica;
Sînteti liber sa dialogati pe acest forum, sa postati orice mesaj, aici, pe rufon, care acum este deja o comunitate, cu oameni seriosi, pragmatici, cu conceptii sanatoase de viata cu dorinta de a face ceva concret.Forum s-a vrut si este expresia libera si necenzurata a libertatii de exprimare si a libertatii in gandire. Suntem cei mai multi oameni open-mind, deschisi spre nou, spre viitor, fara inhibitii date de dogme sau "axiome stiintifiice". Nu v-am urmarit toata "activitatea" pe forum, insa citind cu atentie unele din mesajele dumneavoatra, nu pot decat sa spun ca am ramas uimit. O spun si o repet cu riscul de a va supara pe mine : ABERATII ca in acele mesaje, organizate în fraze monosilabice si interjectii, totul presarat de lingusiri la adresa administratiei, nu am citit vreodata in viata mea. Domnule, forumul nostru nu se doreste un "OTV virtual", nu cautam senzatie, nu punem cu titlu de adevar simple supozitii si ipoteze, lasam loc de alternative.
De profesie sunt psiholog, am si o pregatire militara în domeniul stiintelor de Frontiera, asadar va pot spune cu mana pe inima ca textele scrise de dvs. sînt extrem de "aberante" si "afectate". Si ce este mai trist cred, este ca si credeti ceea ce spuneti acolo. Nu contest ca subiectele abordate nu sunt interesante, insa modul lor de abordare, modul de concepere a mesajelor si comportamentul dvs. pe forum ne face sa ne indoim de compatibilitatea dvs. cu linia directoare a ceea ce suntem noi, a ceea ce credem noi. V-as recomanda daca tot va intereseaza subiectele respective sa aprofundati subiectul cu colegii de munca si sa postati pe un forum mai inclinat spre asa ceva : http://www.mapn.ro/dezinformare.
Imi pare rau sa va dezamagesc, insa cred ca viziunea dvs., ideile dvs. nu sunt pe aceeasi lungime de unda cu ale noastre. Forumul nostru nu incurajeaza postarea unor idei "futuriste" si extrem de putin verificabile. Si din mesajele citite de la dvs., recunosc ca nu ma incanta "ipotezele" pe care le aruncati in joc, ipoteze extrem de fanteziste.
Asadar credem ca nu aveti locul printre noi, dorinta dvs. de a extrapola universuri "ascunse" si "misterioase",îndepartînd astfel adevaratele marturii si trimitînd cybernautii sa caute mici omuleti verzi la Pastele-cailor în alte Galaxii, la mii de ani lumina de Adevar, nu ne intereseaza.
Va multumesc anticipat pentru intelegere.
Octogonarul de garda.
-alias calaor astral-
Titlu: Raspuns: discutii despre forum
Scris de: Shadowman din 01 Iunie 2010, 21:30:05
Citat din: calator astral din  01 Iunie 2010, 16:27:41
Rog moderatorii sa ma autorizeze sa raspund, asa nu se mai poate, pai e drept sa legi fedeles un Om si sa-l lasi la dispozitia oricarui trecator?!
__________________________________________________
Oooo....Bravo tie shadowman, ai fost cumintel, jos palaria,se pare ca stii mai bine ca mine adevaratele "motive" ale "moderarii" (cu lanturi si botnita, legat la ochi & urechi),dar umbli cu d-astea,observ,atunci hai sa facem repede o întrecere de raspunsuri similare, care dintre noi e mai lingusitor, eu propun un scurt Raspuns în stilul tau dar mai perfectionat  :wink: , acu la repezeala :
---------------------------------------------------------


LINGUSITOR...?    :? Pfff... Sa-ti raspunda moderatorii ,Ryn,Spooky cat de "lingusitor" si "cumintel" am fost cu ei... :-D Despre mesajele mele postate pe forum,in care "linguseam" conducerea si moderatorii nu mai pomenesc... :-D
Sorry,dar te asteapta o lunga perioada de moderare,dupa cum observ...!  :-)


Titlu: Raspuns: discutii despre forum
Scris de: Nox din 01 Iunie 2010, 21:53:58
OK, am auzit destule. (TOPIC ÎNCHIS)